BBCPersian.com

7 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 8, 2011, 2:12:28 AM1/8/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
07:12 گرينويچ - شنبه 08 ژانويه 2011 - 18 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

مئیر داگان، رئیس تازه بازنشست شده سازمان اطلاعاتی اسرائیل، گفته است که ایران تا سال ۲۰۱۵ میلادی قادر به تولید بمب اتمی نخواهد بود.

مقام های آمریکایی اعلام کرده اند اطلاعاتی مبنی بر ورود یک شهروند این کشور از ارمنستان به ایران و دستگیری اش از سوی ماموران ایرانی در دست ندارند.

در آستانه سفر وزیر امور خارجه ایالات متحده به خاورمیانه مقام های آمریکایی اعلام کرده اند که ترغیب کشورهای عرب به اجرای دقیق تحریم های ایران یکی از اهدف اصلی این سفر است.

مقامات اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند که تصمیم ندارند دعوت ایران را برای حضور نماینده‌ای از طرف این اتحادیه در بازدید از تاسیسات هسته‌ای ایران بپذیرند.

محسن پزشکپور بنیانگذار حزب پان ایرانیست روز پنج شنبه ۱۶ دی (۶ دسامبر) در سن ۸۳ سالگی در تهران در گذشت.

سازمان حفاظت از محیط زیست ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تحقیقات درباره علت مرگ ببر روسی در باغ وحش تهران نشان می‌دهد که دامپزشکی نظارت کافی بر روی سلامت غذای این ببر نداشته است.

شماری از افغانها برای دومین بار طی سه روز گذشته در اعتراض به توقیف تانکرهای سوخت بازرگانان افغان در مرز شرقی ایران در برابر سفارت این کشور دست به تظاهرات زده اند.

نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه گفته است که اقلیت‌های مسیحی در خاورمیانه به قربانیان چیزی تبدیل شده‌اند که او "پاکسازی مذهبی" می‌نامد.

عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، هشدار داده است که بخش جنوب این کشور در صورت استقلال با بی ثباتی رو به رو خواهد شد.

ارتش اسرائیل می گوید در عملیاتی علیه پیکارجویان فلسطینی در نزدیکی مرز غزه، به اشتباه، یک نظامی خود را کشته و چهار نفر دیگر از نیروهایش را زخمی کرده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

موساد: ایران تا چهار سال دیگر نمی‌تواند بمب اتمی داشته باشد

مئیر داگان، رئیس سابق سازمان اطلاعاتی اسرائیل، که جای خود را به تمیر پاردو داده، گفته است که به نظرش، ایران تا چهار سال دیگر قادر به تولید بمب اتمی نیست.

به گفته آقای داگان، "مجموعه مشکلاتی که در روند فعالیت ‌های هسته‌ای ایران پیش آمده است، پیشرفت این فعالیت‌ها را کند کرده و این کشور هنوز فاصله زیادی با دستیابی به سلاح های هسته‌ای دارد."

او گفته است که ایران تا قبل از سال ۲۰۱۵ میلادی نخواهد توانست به بمب اتمی دست یابد.

تاکنون مقام‌های اسرائیلی چندین بار پیش‌بینی‌هایی را در باره زمان احتمالی دستیابی ایران به سلاح اتمی مطرح کرده‌اند و سال ۲۰۱۵ میلادی تازه ترین نمونه از این پیش‌بینی‌ها است.

ماه گذشته، موشه یالون، معاون نخست وزیر اسرائیل، پیش‌بینی کرده بود که ایران دست‌کم سه سال دیگر تا رسیدن به توانایی ساخت بمب اتمی فاصله دارد.

آقای یالون که وزیر امور استراتژیک اسرائیل هم هست، بروز برخی مشکلات فنی در برنامه اتمی ایران را دلیل به تعویق افتادن دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای خوانده بود.

چند ماه پیش، مقامات رسمی ایران اعلام کردند که نوعی بدافزار اینترنتی موسوم به "کرم استاکس نت" به کامپیوترهای بعضی از کارکنان نیروگاه اتمی بوشهر وارد شده است.

آنها بعدا گفتند که این کامپیوترها پاکسازی شده، اما بعضی گزارش‌ها حکایت از آن داشت که این کرم اینترنتی به دستگاه‌های نیروگاه بوشهر و سانتریفیوژهای غنی‌سازی اورانیوم در نطنز آسیب‌هایی زده است.

در عین حال، بر اساس یکی از اسنادی که سایت ویکی‌لیکس از جزئیات گفت‌وگوی محرمانه سه سال پیش مقام های ایالات متحده آمریکا و اسرائیل در باره ایران منتشر کرده است، مئیر داگان در دیداری که در آن زمان با معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا داشت، گفته بود که برای "حل و فصل" بحران اتمی ایران، هنوز وقت وجود دارد، هرچند به گفته وی، ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای، به‌شدت در تلاش است.

هشدار در مورد تبعات حمله نظامی احتمالی

خبرگزاری رویترز در گزارشی از اظهارات اخیر آقای داگان در باره فعالیت‌های هسته‌ای ایران، به نقل از او تصریح کرده است که "هر گونه اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران، باید آخرین اقدامی باشد که برای ممانعت از فعالیت‌های هسته‌ای ایران انجام می شود."

او گفته است که "اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران می تواند باعث شود که ایران از معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی خارج شود و فعالیت‌هایش را فارغ از نظارت بازرسان سازمان ملل متحد ادامه دهد."

مقامات ایران هر گونه تلاش برای دستیابی به بمب اتمی را تکذیب می کنند و می گویند که برنامه هسته‌ای این کشور اهدافی صلح‌آمیز دارد و دستیابی به سلاح‌های اتمی به هیچ عنوان در آن تعریف نشده است.

با این حال، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، همکاری ایران را با ماموران این آژانس ناکافی ارزیابی کرده و گفته است که نمی‌تواند صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی ایران را تایید کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110107_l25_iran_israel_nuclear.shtml

بالا ^^

آمریکا خبر دستگیری شهروندش در ایران را تکذیب کرد

مقام های آمریکایی اعلام کرده اند که پس از انجام تحقیقات لازم اطلاعاتی مبنی بر ورود یک شهروند این کشور از ارمنستان به ایران و دستگیری اش از سوی ماموران ایرانی به دست نیاورده اند.

روزنامه ایران، وابسته به دولت این کشور، در شماره روز پنج شنبه خود نوشته بود که یک زن 55 ساله آمریکایی هنگام ورود به ایران از مرز ارمنستان توسط ماموران پایانه مرزی "نوردوز" دستگیر شده است.

اما پس از آن شبکه تلویزیونی عربی العالم وابسته به جمهوری اسلامی به نقل از مقام های ایرانی این خبر را تکذیب کرد.

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، نیز روز جمعه گفت: "ما اطلاعاتی که این حادثه ادعا شده را تایید کند در اختیار نداریم."

او افزود که هرگز گذرنامه ای برای شخصی به این نام یا نام های مشابه آن صادر نشده است.

این مقام آمریکایی گفت آمریکا علاوه بر تماس با مقام های جمهوری ارمنستان از طریق سفارت سوئیس با مقام های ایران نیز تماس گرفته است و این دو دولت نیز اطلاعاتی درباره دستگیری احتمالی یک شهروند آمریکایی در ایران نداشته اند.

برخی منابع خبری داخل ایران نام این زن را هال تالایان اعلام کرده بودند که "جاسوس آمریکایی" بدون ویزای سفر به ایران، قصد ورود به این کشور را داشت.

اما خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام های ارمنستان گزارش می دهد که شخصی به این نام وارد ارمنستان نشده است.

در ماه ژوئیه سال 2009، ماموران ایرانی دو مرد و یک زن آمریکایی را در مرز ایران با منطقه کردستان عراق بازداشت کردند و به تهران انتقال دادند.

در ماه سپتامبر سال 2010، مقامات قوه قضاییه ایران گفتند که زن بازداشتی را "به دلایل پزشکی" و در برابر تودیع وثیقه ای به مبلغ نیم میلیارد تومان آزاد کرده و اجازه داده اند تا زمان برگزاری محاکمه، به آمریکا بازگردد.

اخیرا به نقل از دادستان کل ایران گزارش شد که محاکمه دو مرد آمریکایی در اوایل ماه فوریه آغاز خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110107_u01_americancitizen-iran.shtml

بالا ^^

تلاش کلینتون برای فشار بر ایران در سفرش به خاورمیانه

در آستانه سفر هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده به خاورمیانه، مقام های آمریکایی اعلام کرده اند که ترغیب کشورهای عرب به اجرای دقیق تحریم های ایران یکی از اهدف اصلی این سفر است.

وزیر امور خارجه آمریکا این سفر را شنبه (هشتم ژانویه) آغاز می کند و اولین مقصدش امارات متحده عربی اعلام شده است.

وی قرار است که تا روز 13 ژانویه از عمان و قطر نیز دیدار کند.

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود روز جمعه (هفتم ژانویه) در واشنگتن به خبرنگاران گفت که موضوع تحریم ایران یکی از موضوع های محوری گفتگوی خانم کلینتون با رهبران عرب است.

او گفت: "ما حاضریم هر آنچه از توانمان بر می آید برای این کشورها انجام دهیم تا به آنها در انجام تعهداتشان در قبال اجرای تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران کمک کنیم."

وی اذعان کرد که تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی می تواند که بر کشورهای همسایه ایران از جمله امارات متحد عربی اثر منفی داشته باشد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تابستان گذشته چهارمین قطعنامه تحریمی خود را علیه ایران تصویب کرد.

آن قطعنامه که با هدف تغییر سیاست اتمی ایران صادر شد، از تهران می خواهد که بخش های حساس برنامه اتمی خود از جمله غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.

ایران تمام جوانب برنامه اتمی خود را صلح آمیز می داند و تاکید دارد که تسلیم تحریم های بین المللی نخواهد شد.

به گفته مقام های آمریکایی، هیلاری کلینتون در این سفر همچنین درباره "موضوعات مختلف منطقه ای و دو جانبه و نیز اهمیت تعامل دولت و جامعه مدنی" با مقام های ارشد سه کشور عرب گفتگو خواهد کرد.

سفر وزیر امور خارجه آمریکا به کشورهای همسایه ایران در حالی انجام می شود که مقام های جمهوری اسلامی و قدرت های بزرگ برای دور تازه مذاکرات هسته ای در استانبول ترکیه آماده می شوند.

خبرگزاری فارس ایران روز جمعه تاریخ این مذاکرات را یکم و دوم بهمن ماه (21 و 22 ژانویه) اعلام کرد.

کشورهای گروه 1+5 هنوز این تاریخ را تایید نکرده اند.

دور قبلی مذاکرات اتمی در ماه دسامبر 2009 در شهر ژنو سوئیس برگزار شد.

کاترین اشتون، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی، و سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی، روزهای ششم و هفتم دسامبر در ژنو دیدار کرده بودند.

خانم اشتون از سوی گروه 1+5 متشکل از ایالات متحده، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه - اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل - همراه با آلمان، سرپرستی مذاکرات را برعهده دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110107_u01_clinton-trip.shtml

بالا ^^

اتحادیه اروپا نماینده‌ای برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای ایران نمی‌فرستد

مقامات اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند که تصمیم ندارند دعوت ایران را برای حضور نماینده‌ای از طرف این اتحادیه در بازدید از تاسیسات هسته‌ای ایران بپذیرند.

هفته گذشته گزارش شد که ایران در نامه‌ای از سفرای چند کشور عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین دعوت کرده است تا از تاسیسات اتمی این کشور دیدار کنند.

سفرای روسیه، چین، اتحادیه اروپا و چند کشور عرب و در حال توسعه از جمله افرادی هستند که ایران از آنها برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای اش دعوت کرده است.

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که "این، وظیفه بازرسان بین‌المللی و نه سفرای اتحادیه اروپا و دیگر کشورها است که برنامه هسته‌ای ایران را بررسی کنند."

گفته شده که علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در نامه‌ای به تاریخ ۲۷ دسامبر (۶ دی)، روزهای ۱۵ و ۱۶ ژانویه (۲۵ و ۲۶ دی) را برای این بازدید که به گفته او شامل ملاقات با "مقام‌های بسیار عالیرتبه" نیز می‌شود، پیشنهاد کرده است.

در نامه ایران از نمایندگان آمریکا دعوتی به عمل نیامده است، ولی، مقامات دولت آمریکا این دعوت را یک ترفند توصیف کرده‌اند.

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، دعوت از دیپلمات‌های خارجی را در چارچوب همکاری‌های جمهوری اسلامی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خوانده است.

این دعوتنامه چند هفته پیش از نشست اتمی ایران با کشورهای گروه ۱+۵ که قرار است اواخر ژانویه امسال در استانبول ترکیه برگزار شود، ارسال شده است.

هدف از اجلاس استانبول بررسی راه‌هایی برای شکست بن‌بست مذاکرات اتمی ایران است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اواخر ماه نوامبر گذشته در گزارشی، از امکان وجود فعالیت‌های هسته‌ای نظامی سری در ایران ابراز نگرانی کرده و خواهان تعامل "جدی" جمهوری اسلامی برای پاسخ دادن به سوالات آژانس در این‌باره شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110107_l25_iran_eu_ashton.shtml

بالا ^^

محسن پزشکپور، موسس حزب پان ایرانیست درگذشت

محسن پزشکپور بنیانگذار حزب پان ایرانیست ایران، روز پنج شنبه ۱۶ دی (۶ دسامبر) در سن ۸۳ سالگی در تهران گذشت.

آقای پزشکپور که حقوقدان و وکیل دادگستری بود، همراه با داریوش فروهر در سال ۱۳۲۷ حزب ملت ایران را تشکیل داد.

در سال ۱۳۳۰ آقای پزشکپور از حزب ملت ایران که طرفدار جبهه ملی بود جدا شد و حزب پان ایرانیست را به طرفداری از سلطنت تشکیل داد.

چند تن از اعضای حزب ملت ایران از جمله محسن پزشکپور در سال ۱۳۴۶ وارد بیست و دومین دوره مجلس ملی ایران شدند.

نطق آقای پزشکپور در مجلس ایران در سال ۱۳۴۹ و در مخالفت با لایحه جدایی بحرین از ایران بسیار معروف است.

محمدرضا عاملی یکی از سران حزب پان ایرانیست، پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۹ به جرم همکاری با حکومت پهلوی اعدام شد، اما محسن پزشکپور به فرانسه مهاجرت کرد.

او در ۱۳۷۰ بار دیگر به ایران بازگشت.

حزب پان ایرانیست از سال ۱۳۷۶ فعالیت محدود خود را با تشکیل کنگره هفتم خود از سر گرفت اما در سال ۱۳۸۴ نیروهای امنیتی از برگزاری دهمین کنگره آن جلوگیری کردند.

یک سال پیش از آن هم اختلافاتی در درون این حزب بر سر اتحاد با حزب دموکرات کردستان اتفاق افتاده بود.

محسن پزشکپور پس از تحمل سه سال بیماری روز گذشته در تهران درگذشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110107_l44_pezeshkpoor_death.shtml

بالا ^^

سازمان محیط زیست ایران: دامپزشکی مسئول مرگ ببر روسی است

سازمان حفاظت از محیط زیست ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تحقیقات درباره علت مرگ ببر روسی در باغ وحش تهران نشان می‌دهد که دامپزشکی نظارت کافی بر روی سلامت غذای این ببر نداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سازمان حفاظت از محیط زیست، عامل مرگ این ببر را ابتلا به بیماری باکتریایی "مشمشه"، ناشی از خوردن گوشت آلوده الاغ اعلام کرد.

این در حالی است که پیشتر جامعه دامپزشکان ایران گفته بود که هیچ منبعی غیر از دامپزشکی حق اظهار نظر در این مورد را ندارد.

ناصر نبی پور، مدیر عامل جامعه دامپزشکان ایران هفته پیش در عین حال گفت که آزمایش های تکمیلی در زمینه بیماری مشمشه را به مرکز واکسن رازی ارجاع داده، "اما این مرکز از انجام آزمایش سرباز زده است."

مرکز واکسن رازی نیز اعلام کرد که به علت "خطرناک بودن مشمشه و به خطر افتادن سلامت واکسن های این مرکز"، قادر به انجام این آزمایش نیست.

اطلاعیه اخیر سازمان حفاظت از محیط زیست تازه ترین واکنش به مرگ ببر نر سیبریایی است که به منظور احیای نسل ببر مازندران به ایران آورده شده بود.

این ببر هشت ماه پس از انتقال به ایران، هفته پیش بر اثر بیماری تلف شد.

سازمان حفاظت از محیط زیست ایران اعلام کرده است که باغ وحش تهران هم اکنون قرنطینه شده و اقداماتی برای پیشگیری از ابتلای حیوانات موجود در این باغ وحش و افرادی که در آن تردد می کنند، در حال انجام شدن است: "جای هیچ گونه نگرانی برای شهروندان تهرانی وجود ندارد."

در این حال اسماعیل کهرم، کارشناس امور محیط زیست به بی بی سی فارسی گفت که دامپزشکان در حال حاضر مشغول بررسی سلامت سایر جانداران، به خصوص الاغ ها و اسب ها در باغ وحش تهران هستند.

به گفته او، ابتدا این سم داران هستند که دچار بیماری مشمشه می شوند و هم اکنون گورخرهای باغ وحش بیش از همه در خطرند.

آقای کهرم علت ابتلا به این بیماری را خوراندن گوشت الاغ های پیر و بیمار به آنها می داند.

گفته می شود که مسئولان تهیه غذا برای گوشتخواران باغ وحش تهران، از سال ها پیش کامیون هایی را به روستاها می فرستادند تا الاغ های پیر و از کار افتاده را از روستائیان بخرند.

آقای کهرم گفت که این الاغ ها نه در هنگام خرید و نه در هنگام ذبح معاینه نمی شوند و نتیجه این می شود که "ببر آمور (سیبری) سه متر و سی سانتی و ۳۱۲ کیلو در دو سالگی از بین می رود".

وی این اتفاق را شکستی برای دامپزشکی ایران و باعث از بین رفتن وجهه باغ وحش تهران می داند.

به نظر او، ببر سیبری از نظر بهداشتی و کیفیت زندگی نه می تواند در تهران با گرمای ۴۲ درجه و هوای آلوده زندگی کند و نه در هوای شرجی میانکاله که قرار بود به آنجا منتقل شود.

این کارشناس محیط زیست، طرح احیای نژاد ببر در ایران را از نظر علمی و عملی غیر ممکن و اصرار سازمان حفاظت از محیط زیست بر آوردن چهار قلاده ببر دیگر از روسیه به ایران را اشتباه محض می داند.

اسماعیل کهرم می گوید که در هفت کشوری که این نوع ببر در آنها وجود دارند، آنها در طبیعت زندگی می کنند نه در قفس و آوردن این حیوان از قفسی در مسکو به قفسی در تهران اشتباه محض است.

به نظر او به جای هزینه کردن برای انجام چنین پروژه هایی که شکست آن ها محتوم است، بهتر است پناهگاه حیات وحش میانکاله را احیا کرد و به شرایط سی سال پیش باز گرداند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110107_u03_russian_tiger_glanders.shtml

بالا ^^

راهپیمایی افغانها علیه توقیف تانکرهای سوخت در ایران

شماری از افغانها برای دومین بار در سه روز اخیر علیه توقیف تانکرهای نفت بازرگانان افغان در مرز شرقی ایران، علیه این کشور تظاهرات کردند.

روز جمعه، 17 جدی/دی (7 ژانویه)، چند صد نفر با اجتماع در برابر سفارت ایران در کابل، نسبت به اقدام دولت این کشور در جلوگیری از ورود صدها تانکر حامل مواد سوختی به مقصد افغانستان اعتراض کردند.

در این تظاهرات، نیروهای امنیتی افغانستان در برابر ورودی سفارت ایران مستقر شده بودند.

به گفته معترضان، اقدام ایران در جلوگیری از عبور کامیون های حامل سوخت از مرز این کشور با افغانستان باعث افزایش شدید بهای مواد سوختی در افغانستان شده است.

تظاهرکنندگان در مسیر خیابانی منتهی به سفارت ایران در شهر کابل و دفتر نمایندگی سازمان ملل - یوناما - دست به راهپیمایی زدند و خواستار حرکت این تانکرها به داخل افغانستان شدند.

در پایان این گردهمایی، تظاهرکنندگان قطعنامه ای حاوی خواست های خود تصویب کردند.

در بخشی از این قطعنامه آمده است: "از دولت افغانستان، از وزارت خارجه، وزارت مالیه (دارایی) و وزارت تجارت (بازرگانی) افغانستان جدا تقاضا می کنیم که به عمل بالمثل دست بزنند. کالاهای ایرانی را تحریم نمایند."

روز چهارشنبه نیز شماری از شهروندان کابل در مقابل سفارت ایران راهپیمایی کردند و از دولت ایران خواستند که به تانکرهای متوقف شده اجازه حرکت و ورود به افغانستان را بدهد.

معترضان، ضمن انتقاد از اقدام ایران در توقیف تانکرهای حامل مواد سوخت، از شهروندان افغان خواستند تا برای کاهش مصرف مواد سوختی، از وسایط نقلیه ای چون دو چرخه استفاده کنند.

گروهی از آنان هم به شکل نمادین سوار بر دوچرخه در این تظاهرات شرکت کرده بودند.

مقامهای دولت ایران توقف تانکرهای سوخت عازم افغانستان در مرز دو کشور را تایید کرده اما گفته اند که هدف از این اقدام، جلوگیری از دسترسی نیروهای آمریکایی و ناتو مستقر در افغانستان به مواد نفتی بوده که از طریق خاک ایران، به به افغانستان ترانزیت می شود.

فدا حسین مالکی، سفیر ایران در کابل گفته است که نگرانی دولت خود در مورد استفاده نیروهای خارجی از مواد نفتی ترانزیتی از ایران را با مقامهای دولت افغانستان در میان گذاشته است.

در مقابل، مقامهای دولت افغانستان گفته اند که مقصد این تانکرها بازارهای داخلی این کشور است و نیروهای خارجی از این سوخت استفاده نمی کنند.

به گفته منابع رسمی، نیروهای ناتو سوخت مورد نیاز خود را از مسیرهای دیگری از جمله خاک پاکستان دریافت می کنند و سوخت ارسالی از طریق خاک ایران مورد استفاده آنان نیست.

غلام محمد ییلاقی، سرپرست وزارت تجارت/بازرگانی افغانستان به رسانه های این کشور گفته که اقدام ایران به جلوگیری از ترانزیت مواد سوخت از این کشور به افغانستان، مغایر قوانین بین المللی است.

پیشتر، مارشال محمد قسیم فهیم، معاون اول رئیس جمهوری افغانستان در سفری به تهران، از مقامات ایران خواسته بود که به تانکرهای حامل سوخت برای افغانستان اجازه عبور بدهند.

هرچند دولت ایران در پی این درخواست آقای فهیم، به چند تانکر اجازه حرکت دادند، اما صدها تانکر دیگر همچنان در مرزها شرقی ایران متوقف ماندند.

به گفته منابع افغان، این تانکرها حامل بنزین، گازوئیل و نفت سفید هستند که از کشورهای عراق، ایران، قزاقستان و ترکمنستان برای مصرف داخلی در افغانستان خریداری شده است.

در پی متوقف شدن تانکرهای حامل مواد سوخت در مرزهای شرقی ایران، بهای این مواد در بازارهای افغانستان به شدت بالا رفته و باعث نگرانی های زیادی در فصل سرما در این کشور شده است.

تقریبا تمام مواد نفتی مورد نیاز افغانستان از خارج تامین می شود و حدود ۳۰ درصد آن از طریق ایران به بازارهای افغانستان می رسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110104_k02-kabul-demo-anti-iran.shtml

بالا ^^

سارکوزی: مسیحیان خاورمیانه قربانی پاکسازی مذهبی شده‌اند

نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه گفته است که اقلیت‌های مسیحی در خاورمیانه به قربانیان چیزی تبدیل شده‌اند که او "پاکسازی مذهبی" می نامد.

آقای سارکوزی در سخنرانی سال نو در جمع رهبران مذهبی، حمله‌های اخیر به مسیحیان در منطقه خاورمیانه را برنامه‌ای "شریرانه" خواند که برای پاکسازی مسیحیان از این منطقه طراحی شده است.

پیش از این، پاپ بندیکت شانزدهم در واکنش به خشونت‌های رو به افزایش علیه مسیحیان در خاورمیانه از رهبران جهان خواسته بود تا از آنها مراقبت کنند.

هفته گذشته، بر اثر انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در بیرون کلیسایی متعلق به مسیحیان قبطی در شهر اسکندریه مصر بیش از ۲۰ نفر کشته شدند.

این حمله بعد از مراسم عشای ربانی شب سال نو میلادی و هنگام خروج مردم از این کلیسا رخ داد.

یک عضو دولت ائتلافی آلمات هم پس از این حمله، خواهان آن شده بود که کمک‌ها به کشورهایی که در آنها مسیحیان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند، قطع شود.

مسیحیان در مصر که حدود ۱۰ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، از آزار و تبعیض شکایت می‌کنند. قبطی‌ها تا چندین قرن پس از فتح مصر توسط مسلمانان در قرن هفتم، همچنان در اکثریت بودند.

در ماه اکتبر هم در حمله‌ای که به یک کلیسای کاتولیک در شهر بغداد عراق انجام شد، بیش از ۴۰ نفر کشته شدند.

در جریان این حمله، مردان مسلح با اشغال یک کلیسا و گروگان‌گیری مسیحیانی که برای مراسم عشای ربانی به آنجا رفته بودند، خواستار آزادی زندانیان القاعده شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110107_l25_sarkozy_christian_minorities_middleast.shtml

بالا ^^

هشدار رهبر سودان درباره پیامدهای استقلال جنوب

عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، هشدار داده است که بخش جنوب این کشور در صورت استقلال با بی ثباتی رو به رو خواهد شد.

او روز جمعه (هفتم ژانویه) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی عرب زبان الجزیره گفت بخش جنوبی سودان تجربه کافی برای اداره یک کشور مستقل ندارد.

رئیس جمهوری سودان گفت: "جنوب از مشکلات زیادی رنج می برد."

وی افزود نواحی جنوبی از سال 1959 درگیر جنگ بوده و "توانایی رسیدگی به امور شهروندان یا تاسیس دولت یا حاکمیت را ندارد."

جیمز کاپنال، خبرنگار بی بی سی در خارطوم، پایتخت سودان، می گوید که سخنان عمر البشیر به احتمال زیاد موجب خشم حاکمان بخش جنوبی خواهد شد که از پایان جنگ داخلی در سال 2005 میلادی بر آن مسلط بوده اند.

همه پرسی از مردم جنوب سودان برای استقلال از شمال، روز یکشنبه برگزار خواهد شد.

انتظار می رود که اکثر مردم به این همه پرسی رای مثبت دهند.

عمر البشیر همچنین هشدار داد در صورتی که رهبران جنوب بخواهند به زور مالکیت منطقه مرزی نفت خیز آبیه را از آن خود کنند جنگ در خواهد گرفت.

او سه شنبه (چهارم ژانویه) به جنوب این کشور رفته بود که با سیلوا کییر، رهبر این منطقه گفتگو کند.

آقای بشیر پس از ورود به جوبا، مرکز جنوب، در یک سخنرانی که از تلویزیون ملی پخش شد گفت چنانچه استقلال جنوب سودان موجب برقراری یک صلح واقعی در هر دو بخش سودان شود، از آن استقبال خواهد کرد.

او گفت در صورت رای مردم جنوب سودان به استقلال، به تصمیم آنان احترام خواهد گذاشت.

از جمله مسائلی که در ملاقات آقای بشیر با سالوا کییر، مورد بحث قرار خواهد گرفت ذخایر نفت و منابع آبی سودان و نیز تعیین وضعیت آن عده از شهروندان جنوب سودان است که در شمال این کشور زندگی می کنند و تصمیم دارند پس از استقلال جنوب سودان همچنان در شمال این کشور زندگی کنند.

حدود سه چهارم ذخایر نفتی سودان در جنوب این کشور قرار دارد ولی خط لوله های نفت صادراتی، از شمال سودان می گذرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110107_u01_sudan.shtml

بالا ^^

مرگ سرباز اسرائیلی بر اثر 'آتش خودی' در مرز غزه

ارتش اسرائیل می گوید در عملیاتی علیه پیکارجویان فلسطینی در نزدیکی مرز غزه، به اشتباه، یک نظامی خود را کشته و چهار نفر دیگر از نیروهایش را زخمی کرده است.

بر اساس تحقیقات مقدماتی، گروهی از فلسطینیان که قصد داشتند در نزدیکی حصار مرزی نوار غزه مواد منفجره کار بگذارند، هدف آتش خمپاره یک واحد اسرائیلی قرار گرفتند.

رسانه های اسرائیل به نقل از ارتش این کشور می نویسند، یکی از خمپاره ها به جای اصابت به هدف، در نزدیکی گروهی از سربازان اسرائیلی فرود آمد.

در این واقعه یک سرباز ۲۰ ساله کشته و چهار نظامی دیگر زخمی شدند.

ارتش اسرائیل در حال بررسی علت اصلی وقوع این حادثه است.

از تعداد تلفات احتمالی فلسطینیان خبری در دست نیست.

طی هفته های اخیر تنش در مرز غزه با اسرائیل افزایش یافته و تبادل آتش ارتش این کشور با گروه های فلسطینی فعال در غزه شدت گرفته است.

ارتش اسرائیل همچنین روز جمعه از این که در عملیات دستگیری اعضای گروه حماس در کرانه باختری رود اردن، "اشتباهی" یک مرد فلسطینی را کشته ابراز تاسف کرد.

یکی از سخنگویان این ارتش گفت هیچ مدرکی در دست نیست که نشان دهد قربانی، که ۶۷ ساله بوده، با آنچه ارتش اسرائیل اقدامات تروریستی می داند، مرتبط بوده است.

منزل عمر القواسمی در شهر الخلیل، همجوار منزل یکی از اعضای حماس بود که ارتش اسرائیل سعی در دستگیری او داشت.

او در یورش پیش از سحرگاه جمعه سربازان اسرائیلی در خواب به ضرب گلوله کشته شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110107_u01_israel-friendlyfire.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2011

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 9, 2011, 3:07:52 PM1/9/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:07 گرينويچ - 09 ژانويه 2011 - 19 دی 1389
اخبار مهم

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

مقام های ایرانی می گویند که یک هواپیمای مسافربری ایران ایر با بیش از 100 سرنشین که از تهران به ارومیه می رفت در 15 کیلومتری ارومیه مجبور به فرود اضطراری شده که حداقل 18 کشته به جا گذاشته است.

چهره های متنفذ اصولگرا از همکاری با جناح های نزدیک به محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران در انتخابات آینده خبر داده اند.

براساس برآوردهای جمعیت مجرد و ازدواج نکرده ایران از هفت به ۱۰ درصد افزایش پیدا می کند. در حال حاضر سن تجرد در این کشور بین ۳۵ تا ۳۹ سال است.

وزیر خارجه هند در سفر به کابل، نسبت به امنیت فعالیتهای غیرنظامی کشورش در افغانستان ابراز نگرانی و خواستار تامین امنیت کارمندان کشورش در افغانستان شده است.

پزشکان می گویند که معالجات نماینده کنگره آمریکا که در اثر تیراندازی در ایالت آریزونا از ناحیه سر زخمی شده بود، موثر بوده و او می تواند دستورات ساده پزشکان را دنبال کند.

عمرو موسی به نمایندگان پارلمان عراق گفت اجلاس سران اتحادیه عرب سرآغاز فصل جدیدی از بازگشت نقش رهبری عراق در جهان عرب است

در حالی که معاون نخست وزیر چین برای گسترش همکاری‌های اقتصادی در بریتانیا به سر می‌برد؛ وزیر دفاع آمریکا در سفرش به چین، گسترش همکاری‌های نظامی با چین را دنبال می‌کند.

دولت الجزایر در اقدامی به منظور آرام کردن شورشها در این کشور اعلام کرده که قیمت برخی از اقلام خوراکی را کاهش می دهد.

متن کامل اخبار

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

تعدادی کشته در فرود اضطراری هواپیمای مسافربری در نزدیکی ارومیه

مقام های ایرانی می گویند که یک هواپیمای مسافربری خطوط هوایی ایران ایر با بیش از 100 سرنشین که از تهران به ارومیه می رفت در 15 کیلومتری فرودگاه ارومیه مجبور به فرود اضطراری در یک محیط برفی شده که تعدادی کشته به جا گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، غلامرضا معصومی رئیس اورژانس می گوید که 18 نفر در این حادثه کشته شده اند.

این مقام پیشتر تایید کرده بود که 50 سرنشین که زنده مانده اند به بیمارستان منتقل شده یا در حال انتقال هستند.

علت بروز حادثه هنوز معلوم نیست اما مقام ها می گویند که هواپیما در هوای بد مجبور به فرود اضطراری شد.

هواپیمای بوئینگ 727 بعد از ساعت 7:30 شب یکشنبه به وقت محلی دچار حادثه شد. شماره پرواز هواپیما که ظاهرا با یک ساعت تاخیر تهران را ترک کرده بود 277 گزارش می شود.

به گزارش ایسنا حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری ایران گفت که "براساس اطلاعات اولیه 94 نفر مسافر و 11 نفر خدمه در پرواز سانحه دیده ارومیه بودند."

غلامرضا معصومی پیشتر به خبرگزاری فارس گفته بود که 36 زخمی به بیمارستان منتقل شده اند و انتقال 14 مجروح دیگر به بیماستان نیز در جریان است.

احمد مجیدی معاون مدیریت بحران وزارت راه و ترابری ایران نیز به این خبرگزاری گفت: "تعدادی از مسافران این پرواز مجروح و تعدادی نیز به سلامت بودند که توسط نیروهای امدادی و با همکاری آنها از هواپیما خارج شدند."

پیشتر مجتبی خالدی، کارشناس مسئول مرکز عملیات اورژانس کل کشور، به خبرگزاری های داخلی گفت: "هنوز تعداد افراد متوفی این پرواز مشخص نشده چون تیم های اعزامی مشغول رسیدگی به وضعیت مصدومان هستند."

او گفت: "هواپیما در روستای قره حسن لو، در شمال شرق ارومیه فرود اضطراری داشته و خلبان از سقوط حتمی جلوگیری کرده، اما منطقه هوایی بسیار بدی دارد و مصدومان در برف نیم متری مدفون شده اند."

به گفته او شش آمبولانس به محل اعزام شده است و بیمارستان های دولتی و خصوصی ارومیه به حال آماده باش در آمده اند.

به گزارش خبرگزاری فارس استاندار آذربایجان شرقی گفت که هواپیما در یکی از باغ های ناحیه به زمین نشست.

پیشتر واحد مرکزی خبر به نقل از مدیر کل ستاد بحران استان آذربایجان غربی گزارش کرده بود که "این هواپیما با یک ساعت تاخیر از تهران به مقصد ارومیه در پرواز بوده است."

او علت بروز این سانحه را اوضاع نامساعد جوی و مه شدید عنوان کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110108_l34_iran_plane_crash.shtml

بالا ^^

سازمان دهی انتخاباتی مشترک اصولگرایان و تندروها در ایران

چهره های متنفذ اصولگرا در ایران از برنامه های خود برای همکاری با گروه های نزدیک به محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران در انتخابات آینده مجلس خبر داده اند.

شهاب الدین صدر، دبیر کل جامعه اسلامی پزشکان که از تشکل های اصولگرا محسوب می شود، گفته است که بنا بر پیشنهاد مطرح شده در جلسه ای با حضور آقای احمدی نژاد ، سه نفر از چهره های اصولگرا مذاکرات جاری در مورد همکاری و وحدت اصولگرایان را دنبال خواهند کرد.

این چهره های اصولگرا شامل علی اکبر ولایتی مشاور رهبر ایران، غلامعلی حداد عادل رییس کمیسیون فرهنگی مجلس و حبیب الله عسگر اولادی از بنیانگزاران حزب موتلفه اسلامی است.

سخنان دبیرکل جامعه اسلامی پزشکان، در پی گردهمایی هفته گذشته حزب موتلفه اسلامی ابراز شد که بر ضرورت پذیرفتن محوریت روحانیت در انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرده بود.

آقای صدر از مداخله رییس جمهوری ایران در تعیین این افراد دفاع کرده و گفته است "این اقدام در راستای وحدت جریان اصولگرایی صورت گرفته که بخشی از این جریان ها به آقای احمدی نژاد علاقه دارند."

پیش از این علی مطهری یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس از مداخله دولت و شخص آقای احمدی نژاد در مذاکرات مربوط به انتخابات انتقاد کرده و آن را نافی بیطرفی دولت به عنوان برگزار کننده انتخابات دانسته بود.

در همین حال آقای صدر از تدوین منشوری از طرف جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حمایت کرده و گفته اصولگرایان "باید برای اتحاد در انتخابات به جمع بندی برسند."

رسانه های داخلی ایران در چند روز گذشته اخباری منتشر کرده بودند مبنی بر این که قرار است منشوری از سوی جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه منتشر شود که دیدگاه این دو تشکل عمده اصولگرا را در باره انتخابات توضیح دهد.

آقای صدر همچنین وحدت و پیروزی اصولگرایان در انتخابات پیشین مجلس را نتیجه اقدام آقای احمدی نژاد و شکل گیری "جبهه متحد اصولگرایان " دانسته و گفته است اصولگرایان " اگر تفرقه کنند به طور یقین به نتیجه نمی رسند."

نایب رییس دوم مجلس در گفت و گو با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در باره موضع گیری محمد خاتمی رییس جمهوری پیشین مبنی بر تعیین شرایطی برای شرکت در انتخابات، پذیرش حضور آقای خاتمی در انتخابات را به نظر رهبر ایران موکول کرد.

آقای خاتمی پیش از این از آزادی زندانیان سیاسی، آزادی فضای رسانه ای و ایجاد شرایط انتخابات آزاد به عنوان شرط هایی برای ادامه حضور اصلاح طلبان در انتخابات یاد کرده بود.

آقای صدر با اشاره به نظر آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، تعیین شروط از طرف رهبران اصلاح طلبان را رد کرده و گفته است که رهبران اعتراضات" ابتدا باید تعیین تکلیف و محاکمه شوند."

آقای جنتی پیشتر در نماز جمعه تهران در واکنش به اظهارات آقای خاتمی گفت که "آنها می گویند اگر ما بخواهیم وارد شویم، شرایطی دارد. واقعا باید گفت که وقاحت حد و مرزی ندارد. مردم شما را قبول ندارند . چه کسی به شما رای می دهد؟" دبیر شورای نگهبان همچنین سخن گفتن از شرایط برای حضور اصلاح طلبان در مجلس را "وقاحت" توصیف کرد و گفت که این افراد "برای همیشه باید کنار بروند."

دو سویه انتخابات

طی دو هفته گذشته رهبران عمده اصولگرا در باره چگونگی حضور در انتخابات آینده مجلس سخن گفته اند. زمان دقیق انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی هنوز تعیین نشده است؛ اما احتمالا این انتخابات در ماه های پایانی سال ۱۳۹۰ برگزار خواهد شد.

اگرچه در روزهای گذشته چهره های عمده اصولگرا بیشتر سرگرم پاسخ دادن به آقای خاتمی بوده اند که از دید آنها در پی حضور دوباره اصلاح طلبان در صحنه سیاست ایران است؛ اما سوی دیگر ماجرا نگرانی اصولگرایان از تشتت در آرای سنتی محافظه کاران است.

گروهی از ناظران بروز تشتت در میان طیف های سنتی حامی اصولگرایان را دلیل اصلی توجه زود هنگام به مساله انتخابات و تلاش برای ایجاد همگرایی در میان اصولگرایان دانسته اند.

به گفته ناظرانی مانند علی مطهری، نماینده تهران، در شرایط فعلی دورنمای انتخابات رقابت میان اصولگرایان مخالف دولت از یک سو اصولگرایان حامی دولت از سوی دیگر خواهد بود.

در بخشی از مصاحبه شهاب الدین صدر، یکی خبرنگاران از آقای صدر در باره شایعات مربوط به کاندیدا بودن وی برای دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری پرسیده که او در پاسخ از رد کردن این ادعا خودداری کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110109_l22_sadr_osoulgerayan_election.shtml

بالا ^^

مجردهای ایران بیشتر می شوند

براساس برآوردهای تازه در ایران، جمعیت مجرد و ازدواج نکرده این کشور از هفت درصد به ۱۰ درصد افزایش پیدا می کند. در حال حاضر سن تجرد قطعی در این کشور بین ۳۵ تا ۳۹ سال است.

شهلا کاظمی پور، معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه به خبرآنلاین گفته که "در حال حاضر شش تا هفت درصد جمعیت کشور ما مجرد قطعی هستند."

خانم کاظمی پور می گوید "هرچه جامعه از سنت ها فاصله می گیرد طلاق بیشتر می شود."

این کارشناس دلیل اصلی طلاق در ایران را ازدواج های نادرست دانسته و گفته که ۸۴ درصد طلاق ها در شهرها اتفاق می افتد و ۳۰ درصد از این آمار مربوط به تهران است

خانم کاظمی پور با اشاره به اینکه نیمی از طلاق ها در چهار سال اول زندگی اتفاق می افتد گفت از هر ۱۰۰ مورد ازدواج بیشتر از ۱۴ مورد به طلاق منجر می شود و اغلب طلاق ها در سنین ۲۰تا ۲۹ سال روی می دهد.

در همین حال پیشتر نیز گزارش های مختلفی از طلاق و وضعیت زندگی زوج ها در ایران منتشر شده بود. ضیاء هاشمی رئیس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران می گوید که بسیاری از زوج های ایرانی طلاق نمی گیرند اما از زندگی خود ناراضی اند.

آقای هاشمی گفته است که در کنار آمار ۱۴ درصدی طلاق قانونی در ایران، حدود ۳۰ درصد هم "طلاق عاطفی" وجود دارد که در مجموع نارضایتی ۴۵ درصدی زوج های ایرانی نسبت به زندگی مشترک‌شان را نشان می دهد.

در چند سال اخیر افزایش آمار طلاق و افراد مجرد در ایران موجب نگرانی کارشناسان مسائل اجتماعی شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110109_l21_single_married.shtml

بالا ^^

نگرانی هند در مورد امنیت فعالیتهایش در افغانستان

وزیر خارجه هند نسبت به امنیت ماموریت و فعالیتهای غیرنظامی کشورش در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

سوماناهالی کریشنا که برای دیدار با مقامات افغان، در کابل، پایتخت افغانستان بسر می برد، پس از دیدار با زلمی رسول، همتای افغان خود در وزارت خارجه افغانستان گفت که امیدوار است دولت افغانستان بتواند امنیت لازم را برای کارمندان هندی در این کشور تامین کند.

آقای کریشنا گفت: "تهدید در برابر ماموریت ما متاسفانه واقعی است. با وجود تلاشهای زیاد از سوی دولت افغانستان، ادامه تهدیدها یک نگرانی جدی نه تنها در داخل افغانستان، بلکه در هند نیز هست."

او گفت: "اما اطمینان داریم که دولت افغانستان قادر خواهد بود که امنیت لازم را فراهم کند تا کارمندان ما که در چوکات (چارچوب) همکاری توسعه ای ما با افغانستان در اینجا هستند، بتوانند به راحتی کار کنند تا برای مردم افغانستان موثر و سودمند واقع شوند."

اما آقای کریشنا تاکید کرد که این تهدیدها مانع از ادامه همکاری هند با افغانستان نخواهد شد.

هند افغانستان را در بخش های بازسازی، اجرای برنامه های توسعه ای و دادن بورسیه ها به دانشجویان افغان کمک کرده است، اما این کشور در چند سال اخیر بهای سنگینی را در قبال حضور خود در افغانستان پرداخته است.

سفارت هند در کابل که در نزدیکی ساختمان وزارت داخله (کشور) افغانستان قرار دارد، دست کم دو بار هدف حملات مرگباری قرار گرفت که دهها کشته و زخمی برجا گذاشت.

در پی این حملات، تدابیر امنیتی اطراف ساختمان سفارت هند به شدت افزایش یافت و خیابان منتهی به این سفارت، تا حالا بروی رفت و آمد مردم مسدود است.

علاوه بر این، سال گذشته، یک مهمانخانه مربوط به هندی ها نیز در مرکز شهر کابل هدف یک بمبگذاری انتحاری قرار گرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110109_k01_af_india_attacks.shtml

بالا ^^

'امیدواری محتاطانه' به بهبود حال گابریل گیفوردز

پزشکان می گویند که معالجات گابریل گیفوردز نماینده کنگره آمریکا که روز شنبه در اثر تیراندازی مردی مسلح در ایالت آریزونا از ناحیه سر زخمی شده بود، تا این لحظه موثر بوده و او پس از عمل جراحی می تواند دستورات ساده پزشکان را دنبال کند.

پزشکان گفتند که "هنوز خیلی زود است" اما آنها "محتاطانه" نسبت به بهبود خانم گیفوردز امیدوارند.

خانم گیفوردز، 40 ساله، از نمایندگان دموکرات ایالت آریزونا در کنگره آمریکا روز شنبه در حالی که در محوطه یک مرکز خرید در نزدیکی شهر توسان این ایالت درحال گفتگو با ساکنان حوزه انتخابی اش بود هدف حمله قرار گرفت.

مرد مسلح پس از شلیک گلوله ای به سر خانم گیفوردز به سوی دیگران هم تیراندازی کرد که منجر به مرگ شش نفر شد.

مرد مهاجم که به نام "جارد لی لافنر" 22 ساله معرفی می شود، بازداشت شده و پلیس سرگرم جستجو برای یافتن یک مرد دوم در ارتباط با تیراندازی است.

جراحان در مرکز پزشکی دانشگاه آریزونا گفتند که خانم گیفوردز هنوز در وضعیتی حساس قرار دارد اما از آنجا که گلوله ای که به سر او اصابت کرده از هر دو نیمکره مغز رد نشده به وضع او امیدوارند.

آنها گفتند که عمل جراحی ابتدا باعث کنترل خونریزی شده، و بعد فشار را از روی مغز برداشته است.

از میان سایر زخمی ها حال پنج بیمار وخیم توصیف می شود.

دکتر پیتر ری مدیر پزشکی واحد "سی سی یو و تروما" در این بیمارستان در یک کنفرانس خبری گفت: "هرگز تصور نمی کردم که چنین چیزی را در محیط اطرافم تجربه کنم. این آزمونی سخت برای همه ماست."

واقعه حدود ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی در محوطه سوپر مارکت "سِیف وی" اتفاق افتاد و یک قاضی فدرال به نام جان رول و یک دختر 9 ساله در میان کشته ها هستند.

تعدادی از حاضران در محل حادثه موفق شدند مهاجم را حین حمله مهار کنند که بعدا تحویل پلیس داده شد. انگیزه او از حمله روشن نیست.

پلیس آریزونا معتقد است که سیاستمدار دموکرات هدف اصلی این حمله بوده است.

این حمله با محکومیت گسترده سیاستمداران مواجه شده است و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا آن را یک "فاجعه برای تمام کشور" خوانده است.

بسیاری از رسانه های خبری این سوال را مطرح کرده اند که آیا فضای تلخ سیاسی چند سال اخیر که با اتهامات شدید سیاستمداران علیه یکدیگر همراه بوده می تواند به این جنایت دامن زده باشد یا نه.

با این حال رهبران جنبش "تی پارتی" که مخالف خانم گیفوردز در انتخابات بودند این حمله را محکوم کرده اند.

گابریل گیفوردز در نوامبر گذشته و پس از رقابتی نزدیک با یکی از کاندیداهای جنبش محافظه کار "تی پارتی" توانست برای سومین بار به عضویت مجلس نمایندگان انتخاب شود.

مارک کلی، شوهر خانم گیفوردز، فضانورد آژانس فضایی آمریکا (ناسا) است. آنها دو فرزند دارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110109_u04_congresswoman_better.shtml

بالا ^^

تاکید عمرو موسی بر نقش محوری عراق در جهان عرب

عمرو موسی دبیرکل اتحادیه عرب پیش از اجلاس این اتحادیه که قرار است در ماه مارس در بغداد برگزار شود در پارلمان عراق سخنرانی کرده است.

عمرو موسی به نمایندگان پارلمان عراق گفت اجلاس سران اتحادیه عرب سرآغاز فصل جدیدی از بازگشت نقش رهبری عراق در جهان عرب خواهد بود.

آقای موسی گفت که او مشتاقانه در انتظار تشکیل اجلاس سران اتحادیه عرب است زیرا سرآغاز سالی خواهد بود که در آن عراق نقش خود به عنوان یک کشور تاثیرگذار درجهان عرب را از سرخواهد گرفت.

در دوران صدام حسین، عراق نقش مهمی در جهان عرب به عهده داشت اما از سال 2003 تاکنون دولت عراق تحت نفوذ بیشتر اکثریت شیعه و کردهای عراقی بوده و سنی ها نسبت به دوره صدام حسین نقش نسبتا کوچکتری در دولت به عهده داشته اند. همین موضوع سبب شده بود که بعضی از کشورهای عرب سنی با دولت عراق احساس بیگانگی نسبی کنند.

اما حال امید می رود که با برگزاری اجلاس سران اتحادیه عرب در بغداد گامی بزرگ در جهت عادی شدن روابط عراق با دیگر کشورهای جهان عرب برداشته شود.

اما برگزاری این اجلاس در بغداد پرسش های زیادی را در مورد وضع امنیتی این شهر و آمادگی آن برای حضور سران عرب مطرح کرده است زیرا بعضی از گروه های تندرو سنی مذهب تهدید کرده اند که امنیت را برهم خواهند زد.

هم چنین بعضی از رهبران عرب مایل به برگزاری این اجلاس زیر چتر حمایتی آمریکا نیستند، حتی اگر حضور آنها محسوس نباشد. اما عراق تاکید می کند که همه چیز به خوبی پیش می رود و سرگرم فراهم آوردن مقدمات برگزاری این اجلاس است.

دبیرکل اتحادیه عرب در سخنرانی خود در پارلمان عراق گفت که همه از شرایط عراق و ترکیب مذهبی سیاسی آن و لزوم همزیستی مسالمت آمیز در این کشور آگاهند و افزود که بیشتر نقاط جهان عرب شرایطی مشابه عراق دارد ولی گوناگونی در این کشور باید منبع قدرت باشد نه عامل ایجاد شکاف.

عمرو موسی به حملات اخیر علیه مسیحیان عراق و مصر هم اشاره کرد و گفت که چنین اقداماتی به هیچ وجه قابل قبول نیست و کشورهای جهان عرب باید مسئولیت خود را درحفاظت از جامعه مسیحیان به نحو احسن و بدون دخالت خارجی انجام دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110109_l24_arab_league.shtml

بالا ^^

هیأت چینی در بریتانیا، وزیر دفاع آمریکا در چین

هیأتی بلندپایه از مقامات دولت چین در سفر به بریتانیا به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.

لی که‌چان، معاون نخست وزیر چین که برخی کارشناسان او را نخست وزیر احتمالی آینده آن کشور می‌خوانند، روز یکشنبه در سفر چهار روزه‌اش به بریتانیا وارد اسکاتلند شده است.

گسترش همکاری‌های اقتصادی هدف اصلی این سفر به شمار می‌رود.

آقای لی ریاست هیأت بزرگی از مقامات رسمی از جمله ۶ وزیر دولت چین را به عهده دارد و چندین نفر از تجار و بازرگانان سرشناس چینی او را در مذاکراتش با مقامات بریتانیا همراهی می‌کنند.

در اولین روز از سفر چهارروزه این هیأت بلندپایه چینی به بریتانیا، آقای لی با مقامات اسکاتلند بر سر خرید فناوری مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر به توافق رسید. این فناوری به تولید برق از زباله مربوط می‌شود و توافق مربوط به آن، حدود ۱۰ میلیون دلار ارزش دارد.

بریجیت کندال، خبرنگار حوزه دیپلماتیک بی‌بی‌سی می‌گوید که دولت چین به دنبال تحکیم روابطش با کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.

اتحادیه اروپا بزرگترین بازار محصولات تولید چین است.

به نظر کارشناسان، بریتانیا هم به دنبال دسترسی بیشتر به بازار مصرف در حال گسترش چین است. ضمن آن که جذب سرمایه‌گذاری چین در بخش‌های اقتصادی بریتانیا به منظور ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و رشد اقتصادی بیشتر از دیگر اهدافی است که مقامات بریتانیا در مذاکراتشان با نمایندگان دولت چین دنبال می‌کنند.

به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی، مقامات چین همچنین به دنبال برطرف کردن چیزی هستند که "گرایش‌های مرتبط با جنگ سرد" می‌خوانند و معتقدند که این گرایش‌ها باعث شده است فروش تسلیحات و نیز فناوری‌هایی با کاربرد دوگانه محدود شود.

"آمریکا چین را دست‌کم گرفته بود"

در عین حال، رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا هم برای سفری سه روزه به چین رفته است. او در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های دولت چین برای تولید اولین جت‌های جنگنده نامرئی در برابر رادار، گفته است که "به نظر می‌رسد چین در روند تولید این نوع جت‌ها، به مراتب بیش از پیش‌بینی نهادهای اطلاعاتی آمریکا، پیشرفت کرده است."

آقای گیتس گفته است که "پیشرفت‌های نظامی اخیر چین به حدی است که می ‌تواند قابلیت‌های آمریکا را در منطقه اقیانوسیه با خطر روبه‌رو کند."

او همچنین گفته که پیشرفت‌هایی که در بخش تسلیحات انجام می‌شود، نشانگر اهمیت آغاز "گفت‌وگو در زمینه‌های نظامی" است.

او اظهار امیدواری کرده است که دیدارش از چین بتواند زمینه‌ای را برای شکل دادن به همکاری‌های دفاعی بین دو کشور فراهم کند.

گفته می‌شود که سفر آقای گیتس به چین برای فراهم ساختن مقدمات دیدار رسمی هو جینتائو، رئیس جمهور چین از آمریکا است که در اواخر ماه ژانویه انجام خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110109_l25_china_uk_us_gates.shtml

بالا ^^

کاهش قیمت اقلام خوراکی برای فرونشاندن ناآرامی ها در الجزایر

دولت الجزایر در اقدامی به منظور آرام کردن شورشها در این کشور اعلام کرده که قیمت برخی از اقلام خوراکی را کاهش می دهد.

بنابر گزارشها شورشهای مربوط به بیکاری و گران شدن مواد غذایی در این کشور تا کنون حداقل ۳ کشته برجای گذاشته است.

تصمیم اخیر دولت الجزایر به دنبال جلسه اضطراری وزیران کابینه در الجزیره، پایتخت اتخاذ شده است. مقامات الجزایر بعد از این جلسه اعلام کردند که مالیات و تعرفه های گمرکی شکر و روغن خوراکی را کاهش می دهند.

این نخستین واکنش عملی و ملموس دولت به ناآرامی هایی است که ریشه در افزایش هزینه های زندگی و بالارفتن نرخ بیکاری در الجزایر دارد.

تازه ترین گزارشها حاکیست که ناآرامی ها به منطقه "قبائل" در شرق پایتخت کشیده شده است.

شورشها روز چهارشنبه در پایتخت آغاز شد اما بعد به سرعت به سایر مناطق کشور سرایت کرد.

در شهر الجزیره بعد از برگزاری نماز جمعه درگیریهای تازه ای رخ داد و پلیس برای مقابله با جوانانی که سنگ پرتاب می کردند، به فشار آب و گاز اشک آور متوسل شد.

ریشه این شورشها به گران شدن مواد غذایی، کمبود مسکن و مجموعه ای کلی تر از نارضایتی های سیاسی و اجتماعی مرتبط شده است.

دولت، مردم را به آرامش دعوت کرده و پیشتر فدراسیون فوتبال الجزایر کلیه بازیهای آخر هفته را لغو کرد.

استادیومهای فوتبال در الجزایر از معدود مکانهای عمومی در این کشور هستند که مردم در آنجا نارضایتی های سیاسی خود را آشکارا بیان می کنند و به همین دلیل این نگرانی وجود دارد که برگزاری مسابقات فوتبال به ناآرامی ها دامن بزند.

'غارت' ادارات دولتی

خبرنگار بی بی سی در الجزیره می گوید از آغاز سال نو که قیمت بسیاری از اقلام مواد غذایی افزایش شدیدی پیدا کرد، این کشور شاهد شورشهای پراکنده ای بوده است.

اما به گفته خبرنگار ما، اعتراضات در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه شدیدتر شده است.

دامنه شورشها به محله باب العود در پایتخت هم کشیده شده است. محله ای که در سال ۱۹۸۸ به کانون جنبش اعتراضی تبدیل شد که بعد تدریجا باعث شورش های اسلامی دهه نود در الجزایر شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی الجزایر (APS)، معترضان در طول شب بانکها، اداره های پست و ساختمانهای دولتی را در "چندین شهر شرقی" از جمله قسنطینه غارت کردند.

در چند ماه گذشته قیمت آرد، روغن خوراکی و شکر دو برابر شده است.

وزیر تجارت الجزایر گفته است که مقامات دولت روز شنبه تشکیل جلسه خواهند داد تا راهی برای مهار گرانی اقلام اساسی مواد خوراکی اساسی پیدا کنند.

شورشها در الجزایر به دنبال یک دوره نا آرامی کم سابقه در تونس، همسایه این کشور رخ می دهد.

ناآرامی های تونس هم مانند شورشهای الجزایر با نارضایتی از سیاستمداران این کشور و نگرانی از وضعیت کار و تورم مرتبط دانسته شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110109_l34_algeria_riots.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 10, 2011, 2:47:42 PM1/10/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:47 گرينويچ - دوشنبه 10 ژانويه 2011 - 20 دی 1389
اخبار مهم

حسن روحانی رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: "دولت حق ندارد در ارتباط با با افزایش جمعیت کشور تصمیم‌گیری کند‏‌."

اتاق تجارت و صنایع افغانستان هشدار داده است که اگر ایران تا یک هفته دیگر تانکرهای مواد سوخت افغانستان را آزاد نکند، تمامی داد و ستد تجاری خود را با این کشور قطع خواهد کرد.

وزارت اطلاعات ایران با صدور اطلاعیه ای از انهدام یک شبکه "متشکل از جاسوسان و تروریستهای" اسرائیلی و دستگیری عوامل ترور یک فیزیکدان ایرانی خبر داده است.

یک فروند هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی در نزدیکی ارومیه دچار سانحه شده و هفتاد و هفت کشته و بیست و هفت زخمی برجای گذاشته است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، از پی گیری "فوق العاده" پرونده ای در این کمیسیون در مورد اسفندیار رحیم مشایی خبر داد.

اتا، گروه جدایی طلبان باسک، اعلام کرده به مبارزات خشونت آمیز خود برای جدا شدن این منطقه از اسپانیا برای همیشه پایان داده است.

افشین قطبی، سرمربی تیم ملی ایران گفت فارغ از سابقه روابط دو کشور ایران و عراق، فردا تنها به انجام یک بازی جوانمردانه مقابل این تیم فکر می کند.

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

متن کامل اخبار

حسن روحانی: تعیین سیاست های جمعیتی با رهبر است و نه دولت

حسن روحانی رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: "دولت حق ندارد در ارتباط با با افزایش جمعیت کشور تصمیم‌گیری کند‏‌."

آقای روحانی امروز ۲۰ دی (۱۰ ژانویه) در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا تاکید کرد: "سیاست‌های جمعیتی از سیاست‌های کلی نظام است؛ یعنی سیاست‌هایی که باید در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بحث و بررسی قرار گیرد و در نهایت به عنوان پیش‌نویس خدمت مقام معظم رهبری تقدیم شود و بعد از امضای ایشان ابلاغ شود."

این اظهارات یک هفته بعد از آن صورت می گیرد که رضا صالحی امیری یک عضو مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است که تحقیقات علمی انجام شده در مجمع تشخیص، نظریه تشویق به افزایش جمعیت در ایران را رد کرده است.

موضع مجمع تشخیص مصلحت نظام در دفاع از سیاست های کنترل جمعیت، در تقابل با اظهارات یک سال اخیر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری در انتقاد از این سیاست ها قرار دارد.

آقای احمدی نژاد در همین ارتباط، اجرای سیاست های کنترل جمعیت را به این معنا دانسته که تا ۴۰ سال دیگر "نامی از ملت ایران باقی نماند" و افزوده است که امکانات کشور جوابگوی جمعیت ۱۵۰ میلیونی هم هست.

رئیس دولت همچنین اظهار نظر کرده است: "غربی ها از ترس اینکه جمعیت ما به کشورهایشان سرازیر شود و آنها را با مشکل رو به رو کند، پیشنهاد کنترل جمعیت به دیگر کشورها می دهند."

حسن روحانی در مصاحبه امروز خود با ایلنا، در پاسخی غیر مستقیم به دیدگاه های رئیس دولت در مورد ظرفیت افزایش جمعیت در ایران گفته است: "بعضی‌ها می‌گویند ‏‌ایران استعداد بالایی دارد و از منابع زیادی برخوردار است. ‏‌این حرف درست است، ‏‌اما نکته در اینجاست که ما با همین ایران غنی هم نتوانسته‌ایم مساله بیکاری را حل کنیم."

وی افزوده: "هر وقت مشکل بیکاری حل شد، ‏‌آن وقت می شود به مساله افزایش جمعیت فکر کرد و بررسی کرد که آیا میزان جمعیت کافی است یا کافی نیست."

دولت ایران از نیمه دوم سال ۱۳۸۹ اعلام کرده است که از آن پس یک میلیون تومان به خانواده هر نوزاد پول خواهد داد.

این طرحی است که برخی کارشناسان، آن را نوعی تشویق برای افزایش جمعیت در ایران می دانند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110110_l39_hassan_rowhani_population.shtml

بالا ^^

هشدار افغانستان؛ 'روابط تجاری را با ایران قطع می کنیم'

اتاق تجارت و صنایع افغانستان هشدار داده است که اگر ایران تا یک هفته تانکرهای حامد مواد سوخت افغانستان را آزاد نکند، تمامی داد و ستد تجاری خود را با این کشور تعطیل خواهد کرد.

این نهاد همچنین هشدار داده است که تاجران افغانستان تمامی سرمایه خود را از ایران خارج کرده و روابط تجاری خود را با این کشور متوقف خواهند کرد.

اتاق تجارت و صنایع افغانستان که یک نهاد نیمه دولتی است، از بخش زیادی از تاجران افغان نمایندگی می کند.

همزمان با این، دهها نفر از اعضای اتحادیه ملی کارکنان افغانستان، در برابر سفارت ایران در کابل دست به تظاهرات زده و اعتراض نامه خود را علیه ایران، به نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در کابل سپردند.

ایران از چندین هفته به این سو، صدها تانکر حامل مواد سوخت افغانستان را در مرزهای این کشور متوقف کرده و به آنها اجازه حرکت نمی دهد.

فدا حسین مالکی سفیر ایران در کابل اخیرا گفته است که کشورش نگران است این مواد سوختی، در اختیار نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان قرار بگیرد، اما دولت افغانستان تاکید کرده است که مقصد این مواد، بازارهای افغانستان است و این مواد برای فروش در بازار افغانستان خریداری شده است.

'تفاهمنامه دوجانبه'

قیمت تیل (بنزین) در بازارهای کابل اخیرا افزایش یافته است و با توجه به فصل زمستان و افزایش نرخ سایر مواد سوختی، انتقادها از توقیف تانکرهای سوخت این کشور از سوی ایران در حال افزایش بوده است.

اتاق تجارت و صنایع افغانستان می گوید که افغانستان به عنوان یک کشور محاط به خشکی، براساس قوانین بین المللی حق دارد از خاک کشورهای همسایه برای انتقال مواد تجاری خود استفاده کند و در این زمینه تفاهمنامه های دوجانبه وجود دارد.

این نهاد ادعا می کند که کشورهای چون ایران و پاکستان، در سالهای اخیر بارها این تفاهمنامه ها را نقض کرده و باعث ایجاد مشکلات اقتصادی را برای مردم و تاجران افغان شده اند.

مواد سوختی افغانستان که تانکرهای حامل آن در مرزهای ایران متوقف شده اند، از ترکمنستان، آذربایجان، عراق و کشورهای خلیج فارس خریداری شده اند.

حدود سی درصد مواد سوخت مورد نیاز افغانستان از راه ایران وارد می شود.

ایران سالانه کالاهای خود به ارزش هشتصد میلیون دلار را به افغانستان صادر می کند و در مقابل افغانستان سالانه نزدیک به پنجاه میلیون دلار میوه خشک و نباتات طبی به ایران صادر می کند.

همچنین نزدیک به صد و پنجاه سرمایه گذار افغان در بندر چاه بهار ایران شرکت های تجاری دارند. و شرکت های زیادی از بخش خصوصی ایران، در شهرهای مختلف افغانستان نمایندگی دارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110110_k01_af_iran_fuel.shtml

بالا ^^

وزارت اطلاعات ایران: عوامل ترور مسعود علیمحمدی دستگیر شدند

وزارت اطلاعات ایران از انهدام یک شبکه جاسوسی و دستگیری عوامل ترور یک فیزیکدان ایرانی خبر داده است.

روز دوشنبه، 20 دیماه (10 ژانویه)، وزارت اطلاعات ایران با صدور اطلاعیه ای اعلام داشت که ماموران این وزارتخانه "یک شبکه متشکل از جاسوسان و تروریست های" وابسته به اسرائیل را منهدم و عوامل اصلی ترور مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران را دستگیر کرده اند.

این اطلاعیه گفته است که عملیات شناسایی و بازداشت این افراد در پی "تمرکز اطلاعاتی بر روی سرنخ عوامل و شبکه های وابسته به اسرائیل" آغاز شد و "پس از ماهها مجاهدت های خاموش و اقدامات پیچیده و چند لایه آفندی و پدافندی و نفوذ به عمق اطلاعاتی" اسرائیل به نتیجه رسید.

وزارت اطلاعات افزوده است که در جریان این عملیات، اطلاعات مهمی در مورد دستگاه های امنیتی اسرائیل به دست آورده که در نتیجه آن "ضربات سهمگینی به ساختارهای اطلاعاتی و امنیتی" آن کشور وارد آمده است.

بر اساس این اطلاعیه، اطلاعات به دست آمده نشان می دهد که سازمان اطلاعات اسرائیل - موساد - در عملیات خود علیه جمهوری اسلامی، از پایگاه هایی در برخی کشورهای اروپایی و غیر اروپایی و همچنین بعضی کشورهای همسایه ایران برخوردار بوده و در ترور مسعود علیمحمدی از این پایگاه ها استفاده کرده است.

وزارت اطلاعات در مورد این کشورها، ماهیت پایگاه های اطلاعاتی اسرائیل و نحوه استفاده موساد از آنها و همچنین تعداد و هویت افراد بازداشت شده توضیح بیشتری نداده است.

ساعاتی پیش از انتشار اطلاعیه وزارت اطللاعات، خبرگزاری فارس گزارش کرده بود که حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات، وعده داده است در مورد دستگیری عوامل ترور مسعود علیمحمدی "خبرهای خوشی در راه است."

همین خبرگزاری به نقل از محمد ابراهیم نکونام، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس هم از اقدامات وزارت اطلاعات در مورد ترور آقای علیمحمدی خبر داد.

آقای نکونام در یک نشست خبری در روز دوشنبه گفته بود که احتمالا وزارت اطلاعات امروز در خبری مربوط به عملیات تروریستی، مطالبی را "در رابطه با دانشمندان هسته ای کشور به اطلاع مردم خواهد رساند."

ترور فیزیکدانان

این نماینده مجلس بار دیگر اسرائیل را به ارتباط با ترور مسعود علیمحمدی و مجید شهریاری، استادان ایرانی فیزیک، متهم کرد.

وی در عین حال گفت: "کمیسیون اصل 90 از سال 1387 به صورت مکتوب خطر تهدید دانشمندان هسته ای را به مقامات عالی کشور اعلام کرده بود که متاسفانه هشدار ما در گیر و دار مسایل اداری گرفتار شد."

آقای نکونام ابراز امیدواری کرد که دستگاه های امنیتی، به هشدارهای نهادهای نظارتی توجه کنند.

در دیماه سال گذشته، مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، هنگام خروج از خانه خود در شمال تهران بر اثر انفجار یک بمب نیرومند کشته شد.

مقامات امنیتی ایران دستگاه های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا را مسئول ترور آقای علیمحمدی معرفی کردند اما این اتهامات از سوی دو کشور تکذیب شده است.

ماه گذشته نیز مجید شهریاری، استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق)، در نزدیکی این دانشگاه هدف سوء قصد قرار گرفت و جان خود را از دست داد.

در همان روز، فریدون عباسی دوانی، یک فیزیکدان دیگر ایرانی هم در نزدیکی دانشگاه شهید بهشتی از یک سوء قصد جان سالم به در برد.

مقامات جمهوری اسلامی ایران این عملیات را نیز به عوامل خارجی نسبت دادند و هدف از اجرای آنها را جلوگیری از پیشرفت هسته ای جمهوری اسلامی عنوان کردند.

آنان همچنین شورای امنیت سازمان ملل را به دلیل انتشار اسامی افراد مرتبط با برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی در قطعنامه های تحریم این کشور مورد انتقاد قرار دادند و گفتند که گروه های تروریستی با استفاده از این اطلاعات، افراد مورد نظر را برای ترور انتخاب کرده اند.

یکی از قطعنامه های مصوب شورای امنیت از آقای عباسی دوانی نام برده است اما نام مجید شهریاری تنها در سایت متعلق به هیات نمایندگی ایران در یک گروه تحقیقاتی منطقه ای ذکر شده بود.

به استثنای اتهاماتی که مقامات ایرانی در مورد انگیزه حمله تروریستی به مسعود علیمحمدی، مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی، علیه تشکیلات اطلاعاتی خارجی مطرح کردند، اطلاعات موثقی در این باره در دست نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110110_l03_assassins_alimohamadi.shtml

بالا ^^

هفتاد و هفت نفر در سانحه هوایی در ایران کشته شدند

در پی سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی - ایران ایر - حمید بهبهانی، وزیر راه به مجلس فراخوانده شده تا با حضور در کمیسیون عمران مجلس در باره علت سقوط این هوایپما توضیح دهد.

روز یکشنبه، 19 دی ماه، حدود ساعت نوزده و چهل و پنج دقیقه، یک فروند هواپیمای متعلق به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی از نوع بوئینگ 727 در پانزده کیلومتری شهر ارومیه سقوط کرد و بنابر آخرین گزارشها 77 سرنشین آن کشته و 27 نفر زخمی شدند.

علت سقوط هواپیما هنوز به درستی روشن نیست.

خبرگزاری مهر به نقل از آقای بهبهانی نوشته که به هیچ عنوان دلیل سقوط هواپیما فنی نیست بلکه شرایط بد جوی و نامناسب بودن دید خلبان، دلیل اصلی سقوط بوده است.

در مقابل، محسن نریمان، نماینده مجلس، گفته است که بدی شرایط جوی نمی توانسته عامل این سانحه باشد زیرا قاعدتا هواپیما قبل از پرواز، شرایط جوی را جویا شده بوده است.

به گزارش خبرگزاری کار ایران - ایلنا - آقای نریمان افزوده است که اگر این شرایط نامساعد بود، هواپیما نمی بایست پرواز می کرد و در غیر اینصورت، تخلفی صورت گرفته است.

به گفته این نماینده مجلس، سانحه هوایی روز یکشنبه آینده در جلسه مجلس بررسی می شود و وزیر راه برای ادای توضیحات به این جلسه فرا خوانده شده است.

بنابر گزارشی که احمد مجیدی معاون وزیر راه و ترابری از این حادثه به خبرگزاری فارس ارائه داده، خلبان در آخرین مکالمه خود با برج مراقبت فرودگاه ارومیه اعلام کرده که به علت شرایط نامساعد جوی نمی تواند فرود بیایید و قصد دارد به تهران باز گردد.

آقای مجیدی می گوید که این آخرین اطلاعی است که برج مراقبت فرودگاه ارومیه در اختیار وزارت راه قرار داده است.

به گفته معاون وزیر راه، بعد از این مکالمه "هواپیما از صفحه رادار فرودگاه ارومیه حذف شده است."

حسین حقیقی یکی از مسافران هواپیمای سانحه دیده که در بیمارستان امام خمینی ارومیه بستری است به خبرگزاری دولتی ایران گفته که خلبان به "مسافران گفت با بستن کمربندها آماده فرود در فرودگاه ارومیه شوید."

به گفته آقای حقیقی یکی دو دقیقه بعد از صحبت های خلبان، هواپیما اوج گرفت و "یک دقیقه بعد صدای شکستن بالهای هواپیما را شنیدیم و بلافاصله صدای ناله مسافران بلند شد و دیگر چیزی نفهمیدم."

نسرین فتاح زاده یکی دیگر از مسافران به خبرگزاری دانشجویان ایران گفته که خلبان هواپیما نیم ساعت بعد از پرواز گفته که "کمربندها را برای فرود ببندید که هواپیما وارد مه شد و این باعث شد که نیم ساعت در هوا بمانیم."

خانم فتاح زاده گفته که "مسئولان هواپیما در داخل کابین مشغول صحبت بودند و تلاش می کردند اما به مسافران اعلام نکردند که مشکلی پیش آمده، من در باره وضعیت هواپیما به مهماندار تذکر دادم."

این مسافر هواپیما که زخمی شده، می گوید ظاهرا هواپیما راه خود را گم کرده بود و یک لحظه چراغ های هواپیما خاموش شد و "من دیدم که بال هواپیما به یک جایی خورد و جرقه زد اما مسئولان باز هم هیچ اطلاعی به مسافران ندادند."

برخی از کشورها از جمله ترکیه و بریتانیا به ایران تسلیت گفته اند.

بر اساس گزارش خبرگزاریها وزیر خارجه ترکیه در تماسی تلفنی با سرپرست وزارت خارجه ایران از این واقعه اظهار تاسف کرده است.

وزارت خارجه بریتانیا نیز در این خصوص بیانیه ای انتشار داده است.

ویلیام هیگ وزیر خارجه بریتانیا گفته است که از این حادثه متاثر شده و مراتب تسلیت خود را ابراز کرده است.

ناوگان فرسوده

با آنکه دلیل سقوط این هواپیما هنوز روشن نیست اما مشکل اصلی شرکت های هواپیمایی ایران، فرسودگی ناوگان هوایی است و این کشور به دلیل تحریم های آمریکا نتوانسته در سه دهه اخیر ناوگان هوایی خود را بازسازی و نوسازی کند.

تحریم‌های آمریکا بعد از انقلاب‌ ۱۹۷۹ میلادی آغاز شده و بر اساس آن ایران نمی تواند هواپیماهایی را که بیش از ۱۰ درصد قطعات تشکیل دهنده آنها آمریکایی باشد خریداری کند حتی اگر این هواپیماها در کشورهای دیگر ساخته شده باشد.

ناتوانی ایران در خرید هواپیماهای نو باعث شده تا این کشور برای تامین نیازهای خود دست به خرید هواپیماهای دست دوم و هواپیماهای روسی بزند.

این راه حل در کوتاه مدت جوابگوی نیازهای داخلی و بین المللی ناوگان هوایی بوده اما سقوط پی در پی هواپیماهای کهنه و روسی باعث شده تا ناوگان هوایی این کشور در ردیف یکی از خطرناک ترین ناوگان های هوایی جهان جای بگیرد.

اما وزیر راه ایران می گوید که "هنوز آمار سوانح هوایی ایران نسبت به متوسط حوادث جهان پائین است."

به گفته آقای بهبهانی، "این دومین حادثه با این وسعت در دو و نیم سال گذشته در کشور است که آمار بالایی محسوب نمی شود."

سقوط هواپیما در نزدیکی ارومیه اولین سانحه هوایی در سال جاری است اما گزارشها نشان می دهد که در سال گذشته خورشیدی، هشت سانحه هوایی در ایران رخ داده است.

خبرگزاری کار ایران با ارائه گزارشی از سوانح هوایی در سال گذشته، از دولت پرسیده که "آیا به نظر شما سرمای هوای می تواند بهانه خوبی برای سقوط هواپیمایی باشد که نزدیک به 40 سال از عمر آن می گذرد."

ایران در طول سال های اخیر تلاش های زیادی برای نوسازی ناوگان هوایی خود انجام داده اما عمده این تلاش ها بی ثمر بوده و این کشور نتوانسته در خرید هواپیما از بند تحریم های آمریکا بگریزد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110110_ka_iran_plane_crash.shtml

بالا ^^

بررسی 'فوق العاده' پرونده مشایی در کمیسیون اصل نود

محمدابراهیم نکونام رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ایران، از پی گیری "فوق العاده" پرونده ای در این کمیسیون در مورد اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر محمود احمدی نژاد خبر داد.

آقای نکونام امروز ۲۰ دی (۱۰ ژانویه) در نشستی خبری، با تاکید بر اینکه مواضع "تنش زای" آقای مشایی "دغدغه‌ای جدی" در کمیسیون اصل ۹۰ ایجاد کرده گفت: "این سوءظن در ذهن ما ایجاد شده که شاید برخی تحرکات، ناخواسته ریشه در مسائل خارجی داشته باشد؛ البته ما امیدواریم که این سوءظن درست نباشد".

پیش از این نیز حسین شریعتمداری نماینده آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران در روزنامه کیهان، در چند نوبت احتمال ارتباط داشتن آقای رحیم مشایی با کشورهای خارجی را مطرح کرده است.

دو هفته پیش هم محمدتقی مصباح یزدی از روحانیان معروف حامی دولت، در دیدار با تعدادی از فرماندهان و اعضای سپاه پاسداران هشدار داد: "مبادا کسانی در دولت نفوذ کنند و بعد مشخص شود آنها از سرسپردگان بیگانگان بوده اند."

اسفندیار رحیم مشایی از زمان شروع همکاری خود با محمود احمدی نژاد، به علت برخی اظهارات خود در معرض مخالفت شدید روحانیان قم قرار داشته است.

انتقاد از کسانی که موسیقی را حرام می دانند، سخن گفتن از دوستی با مردم اسرائیل و تجلیل پی در پی از هویت ایرانی، که از سوی برخی از روحانیان نوعی مقابله با "هویت اسلامی" تلقی شده، از جمله مواضع خبرساز آقای رحیم مشایی بوده اند.

محمود احمدی نژاد همواره از اظهارات رئیس دفتر خود دفاع کرده و انتقادات وارد بر او را "غیر عادی" و دارای اهداف سیاسی دانسته است.

پیگیری وضعیت مالی "شورای ایرانیان خارج کشور"

ابراهیم نکونام در بخش دیگری از مصاحبه مطبوعاتی امروز خود، از پی گیری پرونده شورای عالی ایرانیان خارج کشور در کمیسیون اصل ۹۰ خبر داده و از وجود ابهامات مالی در مورد عملکرد این شورا سخن گفته است.

آقای نکونام با تاکید بر اینکه مسئولان شورای عالی ایرانیان خارج کشور از بودجه دولتی استفاده می کنند اما "زمانی که قرار است حسابرسی شود می‌گویند که ما شرکت خصوصی هستیم"، ابراز امیدواری کرده که با بررسی پرونده این شورا "واقعیات روشن شود".

انتقاد از عملکرد شورای ایرانیان خارج از کشور به ریاست اسفندیار رحیم مشایی، در مرداد گذشته اوج گرفت که این شورا، گردهم آیی خبرسازی را تحت عنوان "همایش ایرانیان خارج از کشور" برگزار کرد.

در آن زمان، روزنامه کیهان آقای مشایی را متهم کرد که ۸۰ میلیارد تومان برای برگزاری این همایش دو روزه خرج کرده و تعدادی از شرکت کنندگان در آن را به همکاری با دستگاه های جاسوسی بیگانه متهم کرد.

شورای عالی ایرانیان خارج کشور، کلیه اتهامات کیهان راجع به عملکرد خود در ارتباط با همایش مردادماه را رد کرده است.

در مردادماه گذشته حمید رسایی، از حامیان سرسخت دولت در مجلس هشتم، رابطه "پرهزینه" آقای احمدی نژاد را با رئیس دفتر خود را "رمزآلود" توصیف کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110110_l39_mashaei_nekounam_foreigncountries.shtml

بالا ^^

جدایی طلبان باسک 'آتش بس دائمی' اعلام کردند

اتا، گروه جدایی طلبان باسک، آتش بس دائمی اعلام کرده و می گوید به مبارزات مسلحانه خود برای جدا شدن از اسپانیا برای همیشه پایان داده است.

در بیانیه ای که در یک روزنامه طرفدار این گروه انتشار یافته، اتا اعلام کرده که یک آتش بس دائمی و همه جانبه را که بازرسان بین المللی می توانند آن را تحت نظر بگیرند، رعایت می کند.

وزیر کشور اسپانیا در واکنش به این خبر گفت اتا یک بار دیگر از اعلام یک آتش بس قطعی و غیرقابل برگشت برای پایان دادن به خشونت ها سر باز زده است.

اتا در تاریخ پنج سپتامبر گذشته، به طور یک جانبه اعلام آتش بس کرده و گفته بود چنانچه دولت اسپانیا حاضر به از سرگیری مذاکرات شود، از مبارزه خشونت آمیز با هدف کسب استقلال برای همیشه دست برخواهد داشت.

ولی دولت اسپانیا در آن زمان بدون فوت وقت واکنش نشان داد و گفت اتا در هیچ یک از بیانیه هایش خود را متعهد به زمین گذاشتن دائمی اسلحه نکرده است.

گفته می شود به دلیل کاهش طرفداران اتا، فعالان مسلح این گروه از جانب شاخه سیاسی اتا تحت فشار قرار گرفته اندکه به مبارزات مسلحانه خود پایان دهند.

سال گذشته برای اولین بار در سی سال گذشته، یک دولت منطقه ای که ناسیونالیست نبود در باسک بر سر کار آمد.

علاوه بر این، دستگیری شماری از رهبران اتا در اسپانیا و فرانسه موجب تضعیف این گروه شده است.

در سال 2006، پس از بمبگذاری اتا در فرودگاه مادرید که منجر به کشته شدن دو نفر شد، گفتگوهای بحث انگیز صلح دولت اسپانیا با رهبران اتا متوقف گردید.

گروه اتا در گذشته پنج بار اعلام آتش بس کرده ولی هر بار پس از مدتی دوباره به حملات خشونت آمیز متوسل شده است.

این گروه مدت طولانی برای استقلال ایالت باسک با دولت اسپانیا در جنگ بوده است.

این مبارزات خشونت آمیز تا کنون بیش از 820 کشته به جا گذاشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110110_l04_eta_truce.shtml

بالا ^^

قطبی: ما به جنگ ایران و عراق کاری نداریم

افشین قطبی، سرمربی تیم ملی ایران گفت فارغ از سابقه روابط دو کشور ایران و عراق در گذشته، فردا تنها به انجام یک بازی جوانمردانه مقابل این تیم فکر می کند.

قطبی در کنفرانس خبری پیش از این بازی در پاسخ به سوال یک خبرنگار عراقی گفت:« این جا جنگ نیست. قرار است یک بازی هیجان‌انگیز و عادی برگزار شود. این فرصت خوبی برای هر دو کشور همسایه است که بیشتر از گذشته دوست شوند. امیدوارم هر دو تیم بازی خوبی انجام دهند.»

خبرنگار عراقی گفته بود رسانه های ایران هنوز روی جنگ هشت ساله ایران و عراق مانور می دهند، در حالی که در عراق رسانه ها علاقه ای به یادآوری جنگ ندارند.

قطبی در پاسخ به سوال دیگری گفت که شکست عربستان و تساوی ژاپن در اولین بازی مرحله گروهی، جام را جذاب کرده است:« نتایج اتفاق افتاده جام ملت ها را جذاب تر کرده است. ژاپن و عربستان به دردسر افتاده اند و پیش بینی در رابطه با نتایج سخت است. امیدوارم ۲۹ ژانویه بازیکنان ایران باشند که جام قهرمانی را بالای سر می برند. »

او در پاسخ به سوالی درباره شانس قهرمانی ایران دراین تورنمنت گفت: «ما پتانسیل بالایی برای قهرمانی داریم و کارهای بزرگی می‌توانیم انجام دهیم. اما ممکن است در یک تورنمنت اتفاقات زیادی بیافتد. مثل بازی‌های گذشته که اتفاقات عجیب زیادی داشت. این اتفاقات می‌تواند در سرنوشت قهرمانی تاثیر زیادی بگذارد.»

از آخرین قهرمانی ایران در جام ملتهای آسیا ۳۵ سال می گذرد.

سیدکا: عراق برای موفقیت متحد شده است

وولفگانگ سیدکا، سرمربی آلمانی تیم ملی عراق گفت برای شناخت کیفیت تیم ملی فوتبال ایران، از عماد رضا و هوارملامحمد، دو ملی پوش عراقی که در لیگ ایران بازی کرده اند، کمک گرفته است.

تیم ملی عراق، سه شنبه شب در اولین بازی اش در مرحله گروهی جام ملتهای آسیا رودرروی ایران قرار می گیرد.

سیدکا صبح دوشنبه، در کنفرانس خبری پیش از این بازی، شرایط تیمش را برای رویارویی با ایران خوب توصیف کرد. با این حال او گفت نمی تواند قول بدهد که ۳ امیتاز این بازی را خواهد گرفت:« ما خودمان را خوب آماده بازی‌ کرده‌ایم و منتظر آغاز بازی هستیم. ایران سه دوره قهرمان جام ملت‌های آسیا بوده و می‌دانیم که بازی سختی داریم. شاید این سخت‌ترین بازی ما درمرحله گروهی باشد. با این حال ما با فیلم‌هایی که از بازی‌‌های ایران داریم، این تیم را آنالیز کرده‌ایم.»

سیدکا نیز به مانند قطبی، سرمربی تیم ملی ایران گفت به جنگ دو کشور در گذشته فکر نمی کند و فوتبال را یک بازی جوانمردانه می داند.

به گفته سیدکا همه مردم عراق برای موفقیت تیم ملی این کشور در جام ملتهای آسیا متحد شده اند:« آنها همه به فوتبال علاقه دارند و پشت تیم ملی‌شان هستند. حمایت آنها از تیم، مسئولیت من را سنگین‌تر می‌کند. به مردم عراق قول می‌دهم که همه تلاشمان را برای پیروزی می‌کنیم اما هیچ وعده‌ای به آنها نمی‌دهم. آنها از طریق ایمیل و فیس بوک یا هر راه دیگری با من در ارتباط هستند.»

عراق مدافع قهرمانی این جام است. این تیم سال ۲۰۰۷ با پیروزی مقابل عربستان در بازی فینال، به موفقیتی تاریخی رسید.

جدایی علی کریمی از استیل آذین

علی کریمی، ستاره سابق تیم ملی ایران در آستانه جدایی از باشگاه استیل آذین قرار گرفت. گفته می شود او ممکن است به پرسپولیس، تیم سابقش بازگردد.

وب سایت باشگاه استیل آذین با تایید خبر جدایی این بازیکن، نوشت که مدیران باشگاه با درخواست او برای صدور رضایتنامه موافقت کرده اند.

محمد تقی حق شناس، سخنگوی باشگاه استیل آذین به ایلنا گفت: « چند وقت پیش باشگاه پرسپولیس درخواست کرده بود که کریمی را برای لیگ قهرمانان آسیا به خدمت بگیرد. با توجه به پایان مهلت نقل و انتقالات نیم فصل، او نمی تواند در لیگ به میدان برود اما در لیگ قهرمانان آسیا مشکلی نخواهد داشت.»

حسین هدایتی، مالک باشگاه استیل آذین هم که گفته میشود رابطه دوستانه ای با کریمی دارد، با جدایی او موافقت کرده است:« با توجه به اینکه علی کریمی با تصمیم کادر فنی در اختیار باشگاه قرار گرفته و با توجه به تقاضای او و توافقات انجام شده علی رغم میل باطنی ام رضایت نامه این بازیکن را صادر می کنیم تا به هر تیمی که دوست دارد، برود. باور کنید این تصمیم برای من بسیار سخت و دشوار بود چون همه می دانند من به کریمی چه علاقه ای دارم اما باید این اتفاق می افتاد.»

اختلاف کریمی با استیل آذین از زمانی آغاز شد که او بدون اجازه باشگاه در بازی دوستانه الاهلی امارات با میلان ایتالیا، با پیراهن تیم اماراتی به میدان رفت. کریمی پیش از بازی در بایرن مونیخ، سالها پیراهن الاهلی را به تن کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/01/110110_l42_sports_news_10jan11.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک
dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 11, 2011, 3:56:19 PM1/11/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:55 گرينويچ - سه شنبه 11 ژانويه 2011 - 21 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

قائم مقام حزب اعتماد ملی در ایران از موضع‌گیری‌های اخیر رئیس شورای نگهبان انتقاد کرده و همزمان یک چهره سرشناس جناح اصولگرا گفته است که گروهی از اصلاح طلبان مشروعیت خود را برای حضور در صحنه سیاست ایران از دست داده اند.

با افزایش نرخ بیکاری در ایران، انتقادها از عملکرد دولت در ایجاد شغل جدید بالا گرفته و برخی نمایندگان مجلس طرح بنگاههای زود بازده را ناموفق ارزیابی کرده اند.

وزیر اطلاعات ایران گفته است که بعد از اعتراضات انتخاباتی سال گذشته این کشور، یک "حفره اطلاعاتی" در جمهوری اسلامی ایجاد شده بود که رهبران مخالفان دولت باید پاسخگوی آن باشند.

دو تیم ایران و عراق در نخستین دیدار خود در جریان پانزدهمین دوره بازی های جام ملت های مقابل هم به میدان رفتند و تیم ایران موفق شد این بازی را با نتیجه دو بر یک به سود خود پایان دهد.

میرحسین موسوی از رهبران اصلاح طلب ایران، با اشاره به فشارهای امنیتی وارد شده بر مخالفان دولت هشدار داد که "سرکوب، سطح مطالبات را بالا خواهد برد".

جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در یک سفر از قبل اعلام نشده وارد افغانستان شده تا پیشرفت در برنامه انتقال مسئولیت امنیتی به نیروهای افغان را بررسی کند.

رئیس جمهور چین آزمایش اولین جنگنده رادار گریز این کشور را تائید کرد. این امر پس از انتشار تصاویر پرواز پانزده دقیقه ای این جنگنده در سایت‌های اینترنتی صورت می گیرد.

یک گارد ساحلی کویت در جریان تبادل آتش با ماهیگیران عراقی کشته شد. در این درگیری سه ماهیگیر مجروح و چهار نفر دیگر ناپدید شده اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

ادامه کشمکش ها در مورد حضور اصلاح طلبان در انتخابات آینده

در ادامه واکنش‌ها به مطرح شدن بحث حضور احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات پارلمانی آینده ایران و شرایط آن، قائم مقام حزب اعتماد ملی از موضع گیری رئیس شورای نگهبان انتقاد کرده و همزمان یک چهره سرشناس جناح اصولگرا گفته است که گروهی از اصلاح طلبان مشروعیت خود را برای حضور در صحنه سیاسی ایران از دست داده اند.

رسول منتجب نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی روز سه شنبه ۲۱ دی (۱۱ ژانویه) در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا)گفت: "کسانی که در راس امور هستند از جمله کسی که در شورای نگهبان قانون اساسی، بالاترین مقام را دارد نباید از همان اول تیر خلاص را به طرف رقبا رها کند."

او گفت که "حضور گسترده اصلاح طلبان" در جامعه ایران امری بدیهی و ضروری است، اما باید دید که آیا مسئولان حکومت اجازه حضور آنها در انتخابات را خواهند داد یا خیر.

سخنان آقای منتجب نیا پاسخی به سخنان احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان قانون اساسی ایران محسوب می شود که روز سه شنبه ۱۴ دی در مورد شرط گذاشتن اصلاح طلبان برای شرکت در انتخابات آینده مجلس ایران، گفته بود: "اصلا نیازی به حضور این عده در انتخابات نیست و سران فتنه با اقداماتی که انجام داده اند، بهتر است همچنان خارج از عرصه سیاست بمانند."

آقای منتجب نیا به ممانعت از برگزاری جلسه شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در ادامه محصور شدن دبیر این حزب و بسته شدن سایت و روزنامه و پلمپ شدن دفتر مرکزی آن اشاره کرد.

او گفت: "به ما حتی اجازه برگزاری یک مراسم شام را هم نمی دهند و به نظر می رسد که این برخوردها و خط و نشان کشیدن ها به معنای ادامه بحران و برای تحریک کردن مردم باشد."

عسگراولادی: دوم خردادی ها تا مرز محاربه پیش رفتند

همزمان، حبیب الله عسگراولادی، عضو سرشناس حزب موتلفه اسلامی گفت که گروهی از اصلاح طلبان در سه مقطع ۱۸ تیر ۷۸، تحصن در مجلس و رویدادهای سال گذشته تا "مرز محاربه" با نظام پیش رفتند و بدین ترتیب مشروعیت خود را از دست داده اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این عضو بلند پایه حزب موتلفه اسلامی، "عدم تایید صلاحیت این افراد توسط نهادهای قانونی نظام" را با توجه به "مطالبات مردم در مقطع ۹ دی تا ۲۲ بهمن ۸۸" طبیعی دانست.

او حذف یک "دیدگاه برانداز" را آسیبی برای مشارکت سیاسی مردم ندانست به ویژه اینکه به گفته او "این حذف توسط خود اصلاح طلبان صورت گرفته باشد."

به نظر می رسد این سخنان در ادامه واکنش به سخنان محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران باشد که روز پنجم دی در دیدار با نمایندگان جناح اقلیت مجلس شورای اسلامی گفته بود که اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات پارلمانی آینده، خواستار "آزادی زندانیان سیاسی، پایبندی همگان به قانون اساسی و فراهم شدن امکان برگزاری انتخابات سالم و آزاد" هستند.

آقای عسگر اولادی در ادامه سخنانش با اشاره به شعارهای آزادی و حقوق شهروندی اصلاح طلبان گفت:"آنهایی که قرار بود مخالفان را تبدیل به موافقان نظام کنند، عملا در کنار منافقین و ضد انقلاب قرار گرفتند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110111_l44_montajab_niya.shtml

بالا ^^

کارنامه بنگاههای زودبازده، تجدید یا قبول با تک ماده

با افزایش نرخ بیکاری در ایران، انتقادها از عملکرد دولت در ایجاد شغل جدید بالا گرفته و برخی نمایندگان مجلس طرح بنگاههای زود بازده را ناموفق ارزیابی کرده اند.

دولت محمود احمدی نژاد برای مقابله با بیکاری طرح جنجالی بنگاه های زود بازده را به اجرا درآورد اما گزارشها نشان می دهد که این طرح نتوانسته تا به اهداف پیش بینی شده برسد.

موسی الرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به خبرگزاری مهر گفته که قرار بود که با اجرای این طرح در فاصله پنج سال (۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸) سه میلیون و یکصد هزار شغل ایجاد شود اما تنها ۹۰۰ هزار شغل ایجاد شده است.

به گفته آقای ثروتی، قرار بود که در این پنج سال ۴۷ هزار میلیارد تومان (۴۷ میلیارد دلار) وام برای ایجاد بنگاههای زود بازده پرداخت شود اما تنها ۲۱ هزار میلیارد تومان (۲۱ میلیارد دلار) وام پرداخت شده است.

انتقادها از طرح بنگاههای زود بازده از همان ابتدای اجرای این طرح مطرح بود زیرا بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقد بودند که دولت نمی تواند فقط با پرداخت وام شغل ایجاد کند اما دولت اصرار داشت که برنامه ای که برای مقابله با بیکاری به اجرا گذاشته به ثمر خواهد نشست.

در طول اجرای این برنامه گزارشهایی که از سوی نهادهای مختلفی نظیر بانک مرکزی و سازمان بازرسی تهیه شده، نشان می داد که بخشی از وامها در محل خود و برای ایجاد واحد تولیدی سرمایه گذاری نشده و وام گیرندگان این وامها را به خرید زمین و ساختمان اختصاص داده اند. البته تجربه کم کسانی که این وامها را گرفتند نیز باعث شد تا این افراد نتوانند بنگاه اقتصادی خود را به درستی اداره کرده و با زیان سنگین، کارشان را نیمه کاره رها کنند.

ورشکستگی برخی بنگاههای زودبازده سبب شده تا اخیرا مجلس از وزارت کار در این باره توضیح بخواهد.

به نظر می رسد که مجلس از توضیحات وزارت کار به این نتیجه رسیده که طرح جنجالی بنگاههای زود بازده برخلاف نظر دولت به نتیجه مورد نظر نرسیده است به گونه ای که حتی علی لاریجانی رئیس مجلس نیز گفته "طرح بنگاههای زودبازده موفق نبود."

شاغل با یک ساعت کار در هفته

آخرین گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد که میزان بیکاری در بهار امسال به ۱۴.۶ درصد رسیده است در حالی که این رقم در بهار سال گذشته ۱۱.۱ درصد بوده است.

آمارهای رسمی از بیکاری سه و نیم میلیون نفر حکایت دارد اما کارشناسان می گویند که تعداد بیکاران ایرانی بسیار بیشتر از این رقم است.

یکی از دلایل تردید در آمارهای رسمی مرکز آمار این است که از نظر مرکز آمار شاغل به کسی گفته می شود که "حداقل یک ساعت" در هفته کار کرده باشد.

بسیاری از کارشناسان این نحوه محاسبه را نادرست می دانند و معتقدند که کسی که یک ساعت در هفته کار کند، نباید در ردیف شاغلین قرار بگیرد.

بنابر روش مرکز آمار ایران، افرادی که بدون دریافت مزد برای یکی از اعضای خانوار خود کار می کنند ولی مزدی نمی گیرند، جزو شاغلین هستند و "کارآموزان" و "محصلانی" که دوره کارآموزی را می گذرانند نیز جزو شاغلین به حساب می آیند.

در محاسبات مرکز آمار ایران، تمام افراد حاضر در نیروهای مسلح از کادر دائم و موقت نظیر سربازان جزو شاغلین به حساب می آیند.

این روش محاسبه بیکاری با انتقادهایی مواجه است و کارشناسان می گویند که اگر از روش دقیق تری برای بررسی وضعیت نیروی کار استفاده شود، نرخ بیکاری بسیار بیشتر از نرخ فعلی خواهد بود.

آقای ثروتی می گوید که در سرشماری سال ۱۳۸۵ از خانواده ها سئوال می شده که "آیا در هفته یک ساعت کار برای انجام دارند یا خیر که افراد به این سئوال جواب مثبت می دادند بنابر این در محاسبات آنها را جزو شاغلین محسوب می کردند."

به گفته این نماینده مجلس، این روش محاسبه میزان بیکاری مناسب کشور ما نیست.

در کنار این مشکل، سالانه نزدیک به یک میلیون نفر وارد بازار کار می شوند و برنامه های دولت در سالهای اخیر برای ایجاد شغل موفقیت آمیز نبوده است.

مهمترین برنامه دولت برای مقابله با بیکاری در پنج سال گذشته، طرح جنجالی بنگاههای زود بازده بوده است که از طریق آن تنها حدود ۹۰۰ هزار شغل ایجاد شده است که این تعداد شغل به اندازه یک سال نیاز ایران است.

تجربه نشان داده که دخالت های دولت در بازار کار موفقیت آمیز نبوده و کارشناسان بر این باورند که دولت به جای دخالت در بازار کار، بهتر است با اجرای طرح هایی شرایط کسب و کار را بهبود بخشد و زمینه را برای سرمایه گذاری فراهم کند.

آقای ثروتی می گوید که "وقتی در فضای کسب و کار رتبه کشور ما ۱۳۷ باشد در زمینه آمارهایی که برای ایجاد مشاغل جدید ارائه می شود کمی ابهام بوجود می آید."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2011/01/110111_ka_employment_iran.shtml

بالا ^^

وزیر اطلاعات: بعد از انتخابات حفره اطلاعاتی در نظام ایجاد شد

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران گفته است که بعد از اعتراضات انتخاباتی سال گذشته این کشور، یک "حفره اطلاعاتی" در جمهوری اسلامی ایجاد شده بود که رهبران مخالفان دولت باید پاسخگوی آن باشند.

آقای مصلحی امروز ۲۱ دیماه (۱۱ ژانویه) در یک نشست خبری با اشاره به سوء قصد های انجام شده در دوره بعد از انتخابات گفت: "دشمن امید داشت که بتواند از این حفره اطلاعاتی استفاده کند و با این امید و خیال خام که دستگاه‌های اطلاعاتی کشور درگیر بحث فتنه است به اقداماتی دست زد."

وزارت اطلاعات ایران، بعد از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور، دستخوش تغییرات زیادی بوده که از جمله آنها می توان به تغییر غلامحسین محسنی اژه ای، وزیر اطلاعات سابق و شش تن از معاونان این وزارتخانه اشاره کرد.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران بعد از انتخابات در یک برنامه زنده تلویزیونی در مورد عزل آقای محسنی اژه ای گفت که وزارت اطلاعات در دوره وزارت او مأموریت خود را به درستی انجام نداده و همین امر باعث وقایع پس از انتخابات بوده است.

از زمان روی کار آمدن حیدر مصلحی، تاکنون چندین مورد اقدام تروریستی در ایران انجام شده است که از جمله آنها می توان به سوء قصد به سه فیزیکدان اشاره کرد.

وزارت اطلاعات ایران دیروز اعلام کرد که عاملان ترور یکی از این فیزیکدانان، مسعود علیمحمدی، را دستگیر کرده است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، اطلاعیه خود در این زمینه را دو روز مانده به سالگرد ترور دکتر علیمحمدی صادر کرده است.

یک ماه و نیم پیش، به دنبال سوء قصد به جان دو فیزیکدان دیگر ایرانی، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران با گلایه ای تلویحی از عملکرد وزارت اطلاعات گفته بود: "دستگاه‌های امنیتی باید قاطعانه ترورها را پیگیری و عوامل ترور را معرفی کنند و نگذارند که عاقبت این پرونده مانند پرونده استاد علیمحمدی شود."

وزیر اطلاعات: بر موساد غلبه کردیم

حیدر مصلحی در نشست خبری امروز خود، دستگیری "عوامل ترور" آقای علیمحمدی را نشانه "موفقیت اطلاعاتی جمهوری اسلامی در غلبه بر سیستم اطلاعاتی موساد" دانست.

آقای مصلحی گفت که دستگیری عوامل ترور آقای علیمحمدی، از طریق "نفوذ در تشکیلات اطلاعاتی" اسرائیل و "با کمک اطلاعاتی مردم" صورت گرفته است.

وی تاکید کرد که علاوه بر شناسایی عوامل ترور آقای علیمحمدی، "شبکه های دیگر اسرائیل" در ایران هم شناسایی و منهدم شده اند.

شبکه تلویزیون دولتی ایران شب گذشته فیلمی را تحت عنوان "اعترافات عامل اصلی ترور" آقای علیمحمدی پخش کرد که در آن، مردی به نام "مجید جمالی فش" می گفت که سازمان های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل او را برای این ترور آموزش داده و به ایران فرستاده اند.

وزیر اطلاعات، کسانی که به گفته وی موساد جهت انجام ترورها در ایران از آنها استفاده می‌کند را، "مزدورهای لمپن و بی‌ریشه" معرفی کرده و اعضای گروه جندالله، سازمان مجاهدین خلق و احزاب دموکرات، کومله و پژاک را از مصادیق این افراد دانست.

همزمان با انتشار اظهارات وزیر اطلاعات، خبرگزاری فارس به نقل از همسر آقای علیمحمدی نوشته است که ۱۰روز قبل از ترور این فیزیکدان، سازمان مجاهدین خلق "برخی اسناد مهم مربوط به مباحث هسته‌ای کشور" را از طریق اینترنت برای او ارسال کرده بودند تا درباره صحت یا عدم صحت اسناد نظر بدهد، اما "وی هیچ پاسخی به آنها نداده است".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110111_l39_moslehi_alimohammadi_assasination.shtml

بالا ^^

جام ملتهای آسیا؛ ایران مدافع عنوان قهرمانی را شکست داد

دو تیم ایران و عراق در نخستین دیدار خود در جریان پانزدهمین دوره بازی های جام ملت های مقابل هم به میدان رفتند و تیم ایران موفق شد این بازی را با نتیجه دو بر یک به سود خود پایان دهد.

نیمه اول این بازی با گل یونس محمود، روی پاس عماد رضا در دقیقه 12 و گل غلامرضا رضایی در دقیقه 42 با نتیجه یک بر یک پایان یافت.

در دقیقه 83 روی یک ضربه آزاد ضربه ای را که ایمان مبعلی زد بدون اینکه به کسی برخورد کند وارد دروازه عراق شد.

پس از این گل فشار بازیکنان تیم ایران بر روی دروازه عراق کم نشد و ایران چند فرصت دیگر به دست آورد که هیچ کدام تبدیل به گل نشد.

تیم عراق در دوره قبلی این مسابقات شگفتی ساز شد و توانست برای نخستین بار در تاریخ جام ملتهای آسیا قهرمان شود.

این بازی آخرین مسابقه دور اول مرحله گروهی جام ملت های آسیا بود که در ورزشگاه الریان در نزدیکی دوحه، پایتخت قطر برگزار شد.

قضاوت این بازی که از گروه چهار برگزار می شد، بر عهده روشن ایرماتوف از ازبکستان بود.

با این پیروزی تیم ایران با سه امتیاز در صدر گروه چهار قرار گرفت، امارات و کره شمالی با یک امتیاز در رده های دوم و سوم و عراق بدون امتیاز در رده چهارم جای گرفتند.

در بازی دیگری از این گروه که پیش از بازی ایران و عراق و بین دو تیم کره شمالی و امارات عربی متحده برگزار شد، دو تیم بدون گل زده بازی را به پایان بردند.

افشین قطبی، سرمربی تیم ایران در نخستین بازی این تیم مهدی رحمتی، محمد نصرتی، هادی عقيلی، جلال حسينی، احسان حاج صفی، آندرانيك تيموريان، جواد نكونام، ايمان مبعلي (پژمان نوری)، غلامرضا رضايی، محمد غلامی (كريم انصاری‌فرد)، مسعود شجاعی (محمدرضا خلعتبري) را به میدان فرستاد.

این دو تیم پیش از این آخرین باری که مقابل هم قرار گرفتند در جریان مسابقات قهرمانی فوتبال غرب آسیا در مهرماه سال جاری بود که در آن بازی هم ایران موفق شد با نتیجه مشابه دو بر یک همسایه غربی خود را شکست دهد.

دیدار بعدی ایران روز شنبه، پانزدهم ژانویه مقابل کره شمالی در دوحه برگزار خواهد شد.

ایران تاکنون سه بار قهرمان جام ملت های آسیا شده است اما از سال 1976 نتوانسته است به فینال این بازی ها راه پیدا کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/01/110111_l11_afc_football_iran_iraq.shtml

بالا ^^

میرحسین موسوی: سرکوب، سطح مطالبات را بالا می برد

میرحسین موسوی از رهبران اصلاح طلب ایران، با اشاره به فشارهای امنیتی وارد شده بر مخالفان دولت هشدار داده است که "سرکوب، سطح مطالبات را بالا خواهد برد".

آقای موسوی امروز ۲۱ دی (۱۰ ژانویه) در مصاحبه با سایت کلمه خطاب به مقام های حکومتی گفت: "شما امثال بنده را ندیده بگیرید و خودتان بی اعتنا به ما زندانیها را آزاد و اعلام کنید که پایبند به همه اصول قانون اساسی هستید؛ رسانه ها را آزاد کنید و انتخابات آزاد غیر گزینشی داشته باشید. خواهید دید افق روشن خواهد شد."

سایت کلمه در مقدمه مصاحبه با میرحسین موسوی، این مصاحبه را واکنشی به تندتر شدن لحن هواداران دولت علیه رهبران اصلاح طلب "در ده روز نخست دی ماه" دانسته است.

به نوشته کلمه، در روزهای گذشته، رسانه های حکومتی ایران اظهار نظرهای تندی را علیه رهبران اصلاح طلب منتشر کرده اند و حتی تلویزیون در بخش‌های مختلف خبری، به نمایش شعارهای "مرگ بر خاتمی"، "مرگ بر موسوی" و "مرگ بر کروبی" پرداخته است.

دو روز پیش آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی نیز، حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته را به "طراحان خارجی" نسبت داد و گفت: "کسانی که مردم به آنها سران فتنه می گویند در واقع بازیچه طراحان اصلی بودند و دشمن آنها را به وسط صحنه هل داده بود."

"سران فتنه" اصطلاحی است که مدافعان دولت ایران، از آن برای اشاره به میرحسین موسوی و مهدی کروبی، کاندیداهای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری دهم و محمد خاتمی، رئیس جمهوری سابق، استفاده می کنند.

"شگردهای تبلیغاتی مشابه دوران استالین و چائوشسکو"

میرحسین موسوی در پاسخ به سوالات سایت کلمه، شیوه های تبلیغاتی هواداران دولت را با روش های "رژیم های توتالیتر چون شوروی دوران استالین یا رومانی زمان چائوشسکو" مقایسه کرده است.

نخست وزیر دوران آیت الله خمینی گفته است: "همه ما پیشنمازی را می شناسیم که گفت آمریکا از طریق عربستان یک میلیارد دلار به ما کمک کرده و قول پنجاه میلیارد دیگر را بعد از پیروزی داده است و هنوز این آقا علی رغم این بهتان و دروغ، موقعیت رسمی خود را حفظ کرده است."

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران، تیر ماه گذشته طی سخنانی در مسجد جمکران قم گفته بود: " آمریکاییها یک میلیارد دلار از طریق افراد سعودی که هم اکنون عامل آمریکا در کشورهای منطقه هستند، به سران فتنه دادند و همین سعودی‌ها که به نمایندگی آمریکا صحبت می‌کردند، گفتند اگر توانستید نظام را منقرض کنید، تا پنجاه میلیارد دلار دیگر را هم می‌دهیم."

میرحسین موسوی، همچنین با اشاره به برخی الفاظ خبرساز محمود احمدی نژاد در توصیف مخالفان دولت، از "اعتقاد ریشه ای بخشی از حاکمیت به خس و خاشاک و بزغاله و گوساله بودن میلیونها نفر از مردم" سخن گفته و افزوده است: "یکی از دلایل دلیری اینان برای گفتن دروغهای بزرگ همین نگاه به ملت است. آنها هنوز باور به شعور ملت ندارند."

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرده است که کماکان "استراتژی اصلی" جریان منتقد دولت را "آگاهی بخشی" و "راهکار اصلی" را "هر شهروند یک رسانه" می داند.

میرحسین موسوی در ادامه گفته است: "کارهای به ظاهر ساده ای مثل تکثیر روزنامه ها و نامه ها و بیانیه ها، تکثیر سی دی از عکس ها و فیلم های وقایع پس از انتخابات و … امروزه عمق نفوذ خوبی پیدا کرده اند و به دورترین نقاط هم رسیده است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110111_l39_mousavi_kalemeh_reaxtoacuusations.shtml

بالا ^^

سفر غیرمنتظره معاون رئیس جمهوری آمریکا به افغانستان

جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در یک سفر از قبل اعلام نشده وارد افغانستان شده است.

انتظار می رود آقای بایدن در این سفر با حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان و سربازان آمریکایی مستقر در این کشور دیدار کند.

کاخ سفید می گوید، آقای بایدن در این سفر پیشرفت برنامه آمریکا برای انتقال مسئولیت امنیتی به نیروهای افغان را بررسی خواهد کرد.

قرار است آمریکا روند خروج نظامی از افغانستان را از اوایل ماه جولای (ژوئیه) امسال آغاز کند.

در عین حال، این زمانبندی با انتقادهایی از سوی سیاستمداران جمهوریخواه روبرو شده است.

یک مقام کاخ سفید به رسانه ها گفت: "هدف اصلی این سفر ارزیابی پیشرفت در راستای انتقال مسئولیت امنیتی است که در 2011 آغاز می شود و نیز ابراز تعهد درازمدت ما به ادامه همکاری با افغانستان."

این مقام افزود: "ما اینجا نیستیم تا افغانستان را رهبری کنیم، ما اینجا برای ساختن کشور حضور نداریم و ما اینجا نیستیم تا افغانستان را برای افغانها مصون بسازیم. اینها مسئولیت هایی است که به خود افغانها مربوط می شود."

او ادامه داد: "تنها هدف ماموریت ما در حال حاضر این است که به افغانها کمک کنیم تا در موقعیتی قرار بگیرند که بتوانند مسئولیت همه جانبه اداره و تامین امنیت کشورشان را برعهده بگیرند."

افغانستان می خواهد جامعه جهانی به حضور نظامی خود در این کشور تا سال 2014 پایان دهد اما تاکید دارد که در این مدت، نیروهای امنیتی افغانستان باید حمایت شوند.

جو بایدن پس از ورود به افغانستان مستقما از فرودگاه به سفارت این کشور در کابل رفت تا با ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده کل نیروهای آمریکایی در افغانستان، و کارل آیکنبیری، سفیر آمریکا در این کشور ملاقات کند.

این نخستین سفر آقای بایدن به افغانستان به عنوان معاون رئیس جمهوری آمریکا است. آخرین دیدار او از افغانستان در جنوری (ژانویه) سال 2009 انجام گرفت.

خبرنگاران می گویند این سفر در شرایطی صورت می گیرد که خشونت در افغانستان در بالاترین سطح خود قرار دارد و تلفات نیروهای خارجی و شورشیان رو به افزایش بوده است.

از سوی دیگر، تلاشها برای راضی کردن طالبان به آغاز گفتگوهای صلح با دولت افغانستان نیز با جدیت جریان دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110111_k01_biden_kabul_visit.shtml

بالا ^^

چین اولین جنگنده رادار گریز خود را آزمایش کرد

هوجین تائو رئیس جمهوری چین آزمایش اولین جنگنده رادار گریز (استیلت) این کشور را مورد تائید قرار داده است.

تایید این آزمایش پس از انتشار تصاویر پرواز پانزده دقیقه ای این جنگنده در شهر چنگدو، در چند سایت اینترنتی چین صورت گرفت.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا گفته است که هوجین تائو آزمایش این جنگنده را در دیداری که با او در پکن داشت، مورد تائید قرار داده اما گفته است که زمان آزمایش این جنگنده از قبل تعیین شده بود و ارتباطی با دیدار وزیر دفاع آمریکا نداشته است.

درحال حاضر آمریکا تنها کشوری است که بطور کامل از این جنگنده استفاده می کند.

دیدار سه روزه رابرت گیتس از چین درحالی صورت می گیرد که آمریکا از سرعت پیشرفت فناوری نظامی چین ابراز نگرانی کرده است.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا پیشتر با اشاره به برنامه‌های دولت چین برای تولید اولین جت‌های جنگنده رادار گریز، گفته بود که "به نظر می‌رسد چین در روند تولید این نوع جت‌ها، به مراتب بیش از پیش‌بینی نهادهای اطلاعاتی آمریکا، پیشرفت کرده است."

آقای گیتس گفت که "پیشرفت‌های نظامی اخیر چین به حدی است که می ‌تواند قابلیت‌های آمریکا را در منطقه اقیانوسیه با خطر روبه‌رو کند."

از جنگنده استیلت جی ۲۰ نخستین بار اوایل ماه جاری هنگام آزمایش روی باند پرواز در انستیتوی طراحی هواپیما در چنگدو تصویر برداری شد.

چین می گوید که انتظار می رود این هواپیما بین سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ بطور کامل مورد استفاده قرار گیرد.

وزارت دفاع آمریکا اوایل ماه جاری گفته بود که از دستیابی چین به جنگنده استیلت نگران نیست.

دریا سالار دیوید دورست، معاون اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا تاکید کرده بود که تکمیل این جنگنده به زمان زیادی نیاز دارد.

بودجه نظامی چین بین سال های ۱۹۹۹ و ۲۰۰۹ همزمان با رشد اقتصادی این کشور افزایش یافت و در سال ۲۰۱۰ رسما ۷۸ میلیارد دلار اعلام شد.

اما بودجه نظامی آمریکا بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار است که هنوز بالاترین بودجه نظامی درجهان به شمار می رود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110111_l24_stealth_china.shtml

بالا ^^

یک سرباز کویتی در درگیری با ماهیگیران عراقی کشته شد

یک گارد ساحلی کویت در جریان تبادل آتش با ماهیگیران عراقی کشته شده است.

در این تیراندازی که موجب غرق شدن قایق ماهیگیران عراقی شد، سه ماهیگیر نیز مجروح شدند.

از سرنوشت چهار نفر دیگر هنوز خبری در دست نیست.

وزارت کشور کویت اعلام کرده است که قایق ماهیگیران عراقی وارد آبهای کویت شده بود و به دستور توقف گوش نداده بود.

مقامات عراقی می گویند درگیری در آبهای عراق اتفاق افتاده است.

ولید الشریفی، یک فرماندار عراقی، حادثه اخیر را محکوم کرده و آن را یک 'تخطی جدی' گارد ساحلی کویت خوانده است.

ولید الشریفی که در تلویزیون الشرقیه، که دفترش در دوبی است صحبت می کرد گفت غرق قایق در آبهای عراق اتفاق افتاده است.

گاردهای ساحلی کویت غالبا ماهیگیران عراقی را که وارد آبهای کویت می شوند، بازداشت می کنند.

در اکتبر گذشته 13 ماهیگیر عراقی توسط گارد ساحلی کویت دستگیر شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110111_l04_kuwait_iraq.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 12, 2011, 5:09:37 PM1/12/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
22:09 گرينويچ - چهارشنبه 12 ژانويه 2011 - 22 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

وزیر اطلاعات ایران در دفاع از عملکرد این وزارتخانه در مورد پرونده ترور مسعود علیمحمدی گفت که کار وزارت اطلاعات تنها گزارش دادن مخاطرات امنیتی است.

علی اکبر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است که مذاکرات استانبول احتمالا آخرین فرصت برای رسیدن ایران و قدرت‌های جهانی به توافقی بر سر تبادل سوخت خواهد بود.

انتظار می رود یک هیات از مقامات هندی به منظور مذاکره جهت حل اختلاف بر سر چگونگی پرداختهای نفتی آن کشور به ایران به زودی وارد تهران شود.

رئیس سازمان رادیو و تلویزیون ایران در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد از آنچه که "تبعیض و شرایط ناعادلانه" در پخش شبکه های ماهواره ای خوانده انتقاد کرده است.

ایران اعلام کرد احکام هفت نفر که در ارتباط با جرایم مربوط به قاچاق مواد مخدر و یک نفر که به جرم تجاوز به عنف به اعدام محکوم شده بودند در یک روز اجرا شد.

دولت وحدت ملی لبنان با استعفای یازده وزیر حزب الله و متحدانش سقوط کرد. سعد حریری، نخست وزیر سفر خود به آمریکا را نیمه کاره گذاشته و به کشور بازگشته است.

گزارش ها از تونس حاکی است که به رغم تلاش رئیس جمهور تونس برای آرام کردن اوضاع، درگیری‌ها همچنان بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی ادامه دارد.

وزارت مخابرات افغانستان گفته است شانزده ولسوالی که تا کنون به ارتباط تلفنی دسترسی نداشته اند تا یک سال دیگر از این خدمات برخوردار خواهند شد.

یک اتوبوس حامل کارمندان اداره امنیت ملی افغانستان در غرب کابل هدف حمله انتحاری قرار گرفت که در نتیجه آن، دست کم چهار نفر کشته و شمار دیگری زخمی شده اند.

جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در یک سفر از قبل اعلام نشده وارد افغانستان شده تا پیشرفت در برنامه انتقال مسئولیت امنیتی به نیروهای افغان را بررسی کند.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران می گوید که دیدگاه او با آیت الله علی خامنه ای در "کلیات تفاوتی" ندارد و در اجرا نیز خود را "ملزم به تبعیت از دستورات" رهبر ایران می داند.

پیلین با رد ارتباط جو سیاسی پر تنش آمریکا با حادثه آریزونا، مطرح شدن این موضوع از سوی رسانه ها را قابل سرزنش عنوان کرده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

پاسخ مصلحی به منتقدان عملکرد وزارت اطلاعات در حفاظت از استادان

وزیر اطلاعات ایران در دفاع از عملکرد این وزارتخانه در مورد پرونده ترور مسعود علیمحمدی گفت که "دستگاه اطلاعاتی با امنیتی فرق می‌کند" و کار وزارت اطلاعات تنها اطلاع رسانی و گزارش دادن مخاطرات امنیتی است.

به گزارش ایلنا، آقای مصلحی امروز ۲۲ دی (۱۴ ژانویه) در جمع خبرنگاران گفت که وزارت اطلاعات گزارش‌های لازم را در مورد احتمال ترور دانشمندان ایرانی به "مسئولان مربوطه" ارائه کرده بود.

با این حال او در پاسخ به این سئوال که آیا در این مورد کوتاهی صورت گرفته است، گفت: "من چنین چیزی نمی گویم".

در پی سوء قصد به چند استاد فیزیک ایرانی در یک سال اخیر، عملکرد وزارت اطلاعات ایران در حفظ امنیت استادان و نیز پی گیری پرونده های ترور، مورد انتقاد برخی مسئولان ایرانی قرار گرفت.

همزمان با اظهارات جدید وزیر اطلاعات در مورد پرونده ترور آقای علیمحمدی، امروز نسرین سلطان‌خواه، معاون فناوری رئیس‌جمهوری اظهار داشته است: "حفاظت از دانشمندان کشورمان در دستور کار جدی معاونت فناوری ریاست‌جمهوری قرار دارد و در این خصوص تیم حفاظت ویژه از دانشمندان تشکیل می‌شود."

مسعود علی محمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، درست یک سال پیش در چنین روزی بر اثر انفجار بمب کشته شد.

همسر آقای علیمحمدی: مسئولان کم کاری کردند

خبری دیگر در ارتباط با پرونده ترور مسعود علیمحمدی، امروز از زبان همسر او و در مصاحبه با سایت جرس، نزدیک به مخالفان دولت، منتشر شده است.

در این مصاحبه، خانم علیمحمدی با خبر دادن از "تهدید تلفنی" همسرش از سوی کسانی که آنها را جزو "منافقین" (اعضای سازمان مجاهدین خلق) معرفی می کند، گفت: "همسرم همان موقع این موضوع (تهدید تلفنی) را به مسئولان هم اطلاع داده بود، ولی متاسفانه آن زمان کم کاری شد."

وی افزود: "باید رسیدگی و از ایشان محافظت می کردند یا حداقل به ایشان می گفتند که موبایل خودتان را عوض کنید، ولی این کار انجام نشد".

خانم علیمحمدی همچنین گفت که مسئولان پی گیری کننده پرونده همسرش، تا حدود ۱۰ ماه بعد از سوء قصد به وی که مجید شهریاری، استاد دانشگاه شهید بهشتی هم ترور شد، گزارشی در مورد نتایج پی گیری پرونده به خانواده علیمحمدی نداده بودند.

وی گفته است: "بعد از ترور دکتر شهریاری، مسئولان سراغ ما آمدند و گزارش دادند. من گفتم چرا این قدر دیر سراغ ما آمدید و گزارش دادید؟ گفتند، دوستان خودتان نگذاشتند".

به دنبال سوء قصد به جان مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی، دو استادان فیزیک دانشگاه شهید بهشتی تهران، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران با گلایه تلویحی از عملکرد وزارت اطلاعات گفته بود: "دستگاه‌های امنیتی باید ترورها را قاطعانه پیگیری و عوامل ترور را معرفی کنند و نگذارند که عاقبت این پرونده مانند پرونده استاد علیمحمدی شود."

همسر آقای علیمحمدی، چهار ماه پیش نیز در مصاحبه دیگری با جرس گفته بود: "هنوز مردم را که می بینم یک چیزهایی در مورد شهادت همسرم می گویند. هر کس یک چیزی می گوید و وقتی خودم هم به این موضوع فکر می کنم دیوانه می شوم که چرا کسی نمی گوید چه کسی مسعود را کشته است."

تلویزیون دولتی ایران، دو شب پیش با پخش فیلمی تحت عنوان "اعترافات عامل ترور شهید علیمحمدی"، فردی را نشان داد که می گفت سازمان های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل او را برای کشتن مسعود علیمحمدی آموزش دادند و به ایران فرستاده اند.

وزارت اطلاعات ایران در روزهای اخیر از بازداشت بیش از ده نفر در ارتباط با ترور آقای علیمحمدی خبر داده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110112_l39_moslehi_alimohammadi_intelligenceministry.shtml

بالا ^^

ایران از احتمال منتفی شدن مذاکرات تبادل سوخت خبر داد

علی اکبر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است که مذاکرات استانبول احتمالا آخرین فرصت ایران و قدرت های جهانی برای رسیدن به توافقی بر سر تبادل سوخت خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایران، آقای سلطانیه روز چهارشنبه ۲۲ دی (۱۲ ژانویه)، گفت و گو های استانبول را "فرصتی تاریخی" توصیف کرد و گفت: "با قرارگرفتن میله های سوخت تولید ایران در قلب راکتور اتمی تهران، ممکن است مجلس ایران اجازه ادامه مذاکرات و ارسال اورانیوم به کشور ثالث را ندهد."

ایران اخیرا اعلام کرده است که به توانایی تولید میله و صفحه سوخت مورد استفاده در رآکتورهای تحقیقاتی خود دست یافته است.

تلاش ایران برای غنی سازی اورانیوم تا مرز ۲۰ درصد و تبدیل آن به میله و صفحه سوخت پس از آن آغاز شد که تلاش ها برای مبادله ذخیره اورانیوم ۳.۵ درصد ایران با سوخت قابل استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران به شکست انجامید.

اشاره امروز آقای سلطانیه به نشست بعدی اتمی ایران با کشورهای گروه ۱+۵ بوده است که اواخر ژانویه در استانبول ترکیه برگزار خواهد شد.

هدف از اجلاس استانبول، بررسی راه هایی برای شکست بن بست مذاکرات اتمی ایران عنوان شده است.

علی اکبر سلطانیه در گفت و گو با رسانه های فرانسوی در پاریس، سازش در مورد مسئله اتمی ایران را "مخالف قانون اساسی" و انجام این کار را مترادف با "از بین رفتن مرزهای علم و دانش مردم و دولت ایران اسلامی" دانست.

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی به غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم توسط ایرانیان اشاره کرد، کاری که به گفته او تنها "در راستای رفع نیازها پزشکی و درمانی کشور انجام شده است."

آقای سلطانیه، قدرت ایران غیر هسته ای را "برابر با پنج کشور هسته ای جهان" دانست و از اعلام آمادگی ایران برای گفت و گو با آن ها در زمینه تمامی مسائل منطقه ای و جهانی بدون هیچ پیش شرطی خبر داد.

گفت و گو های دو روزه ایران و شش قدرت جهانی بیش از یکماه پیش در حالی در ژنو به پایان رسید که تنها توافق دو طرف ادامه گفت و گوها بود.

در آن زمان کاترین اشتون، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی،که ریاست هیات مذاکره کننده گروه ۵+۱ را بر عهده داشت از توافق دو طرف برای ادامه مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایران در استانبول خبر داده بود.

گروه ۱+۵ که متشکل از کشورهای آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان است، هدایت تلاش های بین المللی برای وادار کردن ایران به کنار گذاشتن بخشی از برنامه های هسته ای خود، به خصوص غنی سازی اورانیوم را بر عهده دارد.

شورای امنیت از ایران خواسته است که غنی سازی اورانیم را متوقف کند، اما این کشور می گوید غنی سازی را حق قانونی خود می داند و هرگز از آن دست نخواهد کشید.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود از امکان وجود فعالیت های هسته ای نظامی سری در ایران ابراز نگرانی کرده و خواهان تعامل "جدی" جمهوری اسلامی برای پاسخ دادن به سوالات آژانس شده است.

دعوت برای بازدید از مراکز اتمی ایران

چند روز پیش از این برخی خبرگزاری های غربی اعلام کردند که، ایران طی نامه ای سفرای روسیه، چین، اتحادیه اروپا و چند کشور عرب و در حال توسعه را به بازدید از مراکز اتمی ایران دعوت کرده است.

علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس در این نامه روزهای ۱۵ و ۱۶ ژانویه را برای این بازدید که به گفته او شامل ملاقات با "مقام های بسیار عالیرتبه" نیز می شود پیشنهاد کرده است.

برخی تحلیلگران می گویند که ایران امیدوار است با آوردن سفرای خارجی به تاسیسات اتمی خود نگرانی های بین المللی را کاهش دهد و بین کشورهای غربی و کشورهای در حال توسعه در این زمینه شکاف بیشتری ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نامه چهار پاراگرافی ایران مورخ ۲۷ دسامبر حاوی جزئیاتی درباره اینکه چه سایت هایی می توانند مورد بازدید قرار گیرند نیست.

گفته می شود آمریکا جز مدعوین نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110111_l44_soltaniye_istanbul_nuclear.shtml

بالا ^^

هند هیاتی را برای حل اختلاف بانکی به ایران اعزام می کند

یک هیات هندی برای حل اختلاف بانکی آن کشور و ایران به زودی به تهران سفر می کند.

روز چهارشنبه، 22 دیماه (12 ژانویه)، خبرگزاری فارس به نقل از مهدی نبی زاده، سفیر جمهوری اسلامی در هند، گزارش کرد که هیاتی از مقامات هندی برای گفتگو با مسئولان ایرانی در زمینه نحوه پرداخت های مربوط به مبادلات نفتی دو کشور روز جمعه وارد تهران خواهد شد.

آقای نبی زاده گفته است که نمایندگانی از سوی وزارتخانه های امور خارجه و نفت و بانک مرکزی و بانک دولتی هند - بزرگترین بانک تجاری متعلق به دولت آن کشور - در این هیات دوازده نفره عضویت دارند و ریاست آن برعهده معاون وزیر دارایی هند در امور خدمات مالی است.

قرار است اعضای هیات هندی روز شنبه هفته آینده با مقامات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی ایران در مورد یافتن راهی جهت پرداخت های نفتی هند به ایران مذاکره کنند.

هفته گذشته نیرویاما رائو، وزیر امور خارجه هند، ابراز امیدواری کرد که اختلاف آن کشور با ایران بر سر چگونگی پرداخت بهای نفت وارداتی از ایران حداکثر تا اوایل ماه فوریه حل و فصل شود.

اواخر ماه دسامبر سال گذشته، بانک مرکزی هند اعلام کرد که تمامی پرداخت های مربوط به مبادلات تجاری با ایران بیرون از اتحادیه پایاپای آسیا تسویه خواهد شد.

این اتحادیه یک نظام تسویه پرداخت های منطقه ای با عضویت ایران، هند، بنگلادش، مالدیو، پاکستان، بوتان، نپال و سریلانکا است که در دهه 1970 به ابتکار سازمان ملل تشکیل شد.

کشورهای عضو امکان آن را دارند تا پرداخت های مربوط به مبادلات تجاری با یکدیگر را در چارچوب همین اتحادیه و بدون توسل به شبکه های بانکی اروپایی و آمریکایی تسویه کنند.

ظاهرا تصمیم بانک مرکزی هند، که چند هفته پس از دیدار رسمی رئیس جمهوری آمریکا از این کشور اتخاذ شد، ناشی از ابراز نگرانی ایالات متحده در این زمینه بوده است که ممکن است دولت ایران از امکانات این اتحادیه برای تامین منابع مالی مورد نیاز برنامه های هسته ای خود بهره برداری کند.

پرداخت های اتحادیه پایاپای آسیا به دلار آمریکا و یورو صورت می گیرد و به دلیل عدم مداخله بانک های عمده غربی در امر تسویه حساب بین کشورهای عضو، دولت ها و نهادهای نظارتی غربی امکان پیگیری روندهای پرداخت را ندارند.

دولت هند پیشنهاد کرده است که پرداخت های نفتی هند به ایران با استفاده از ین ژاپن، درهم امارات و یورو انجام شود هر چند استفاده از یورو مستلزم صدور مدارکی است که نشان دهد این پرداخت ها صرفا برای واردات نفت بوده است.

ایران تامین کننده حدود 12 درصد از نفت وارداتی هند است و پس از عربستان سعودی، دومین تامین کننده نفت خام این کشور محسوب می شود.

اقتصاد هند از رشد مناسبی برخوردار بوده و این کشور مایل است برای ادامه این رشد، از منبع خرید نفت خود اطمینان داشته باشد.

دولت ایران نیز، که با مشکلات ناشی از تحریم های بین المللی از جمله افزایش هزینه واردات مواجه است، مایل نیست بازار نفتی هند را از دست بدهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110112_l03_india_iran_banking.shtml

بالا ^^

ایران از 'تبعیض در پخش شبکه های ماهواره ای' شکایت کرد

ایران نسبت به "تبعیض" در پخش شبکه های ماهواره ای در جهان به سازمان ملل شکایت کرده است.

روز چهارشنبه، 22 دیماه (12 ژانویه)، شبکه رادیو و تلویزیون دولتی ایران خبر داد که عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، در نامه ای به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، "از تبعیض های موجود و شرایط غیرعادلانه پخش شبکه های ماهواره ای در جهان اطلاع رسانی" انتقاد کرده است.

آقای ضرغامی در این نامه از دبیرکل سازمان ملل خواسته است تا اقدامات موثری را برای رفع تبعیض در دسترسی همگان به فن آوری ارتباطات به عمل آورد و همچنین، خواستار رسیدگی به "نقض ارزش های اخلاقی در برخی شبکه های ماهواره ای" شده است.

وی اعلامیه نشست جهانی جامعه اطلاعاتی در سال 2003 را یادآور شده و افزوده است که محتوای این اعلامیه در مورد اهمیت اخلاق، حمایت از خانواده، احترام به تنوع فرهنگی و پیشگیری از ترویج خشونت مورد توجه لازم قرار نگرفته است.

اشاره آقای ضرغامی به نشست مربوط به توسعه جامعه اطلاعاتی در ژنو است که به منظور بهبود دسترسی عمومی در کشورهای در حال توسعه جهان به امکانات ارتباطاتی به خصوص از طریق اینترنت و ماهواره، رفع محدودیت های موجود در این زمینه و حمایت از دولت ها، نهادهای جامعه مدنی و موسسات خصوصی در ایجاد و مدیریت مطلوب زیرساخت های ارتباطاتی در این کشورها برگزار شد.

رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در نامه خود گفته است که اصول مورد توافق در نشست ژنو نه تنها رعایت نمی شود بلکه در موارد متعدد نادیده گرفته شده و به عنوان نمونه، به فعالیت شبکه های ماهواره ای "در فضای جمهوری اسلامی" اشاره می کند و می افزاید که این فعالیت ها "ارزش های اخلاقی، فرهنگی و معنوی جامعه مسلمان ایران را تهدید می کند."

آقای ضرغامی در نامه خود، پخش گزارش های سیاسی از شبکه های ماهواره ای برای مخاطبان ایرانی را مورد حمله شدید قرار داده و نوشته است: "از نمونه های بارز اقدامات مخرب این شبکه ها، تشویق به اقدامات خشونت آمیز، مصاحبه با رهبران گروهک های تروریستی و پخش برنامه های مضر غیراخلاقی در نود شبکه ماهواره ای است که بنیان خانواده را تهدید می کند."

وی در همانحال از آنچه که مانع تراشی در دسترسی جوامع به اطلاع رسانی آزاد می خواند انتقاد کرده و می نویسد که "برخلاف مقررات حقوق بین المل، پخش شبکه های بین المللی ایرانی مانند العالم و سحر از طریق ماهواره های نیل ست و هات برد به ناگهان متوقف می شود."

آقای ضرغامی از سازمان ملل می خواهد تا به مسئولیت خود در حفظ اصول و ارزش های جهانی و همچنین نظارت بر حسن اجرای مصوبات اجلاس ژنو عمل کند و "اقدامات موثری را برای رفع تبعیض های موجود در مسیر دسترسی آزاد همه جوامع به فن آوری اطلاعات و ارتباطات و جلوگیری از نقض ارزش های اخلاقی" به عمل آورد.

ایران و فعالیتهای اینترنتی و ماهواره ای

در ایران، رادیو و تلویزیون در انحصار حکومت قرار دارد و استفاده از شبکه های ماهواره ای برون مرزی به رسمیت شناخته نشده و در گذشته، نیروهای انتظامی و امنیتی در مواردی با ورود به خانه های شخصی، به جمع آوری و مصادره تجهیزات دریافت ماهواره ای مبادرت کرده اند.

با اینهمه، در چند سال اخیر و با بهبود امکانات فنی، بسیاری از خانواده های ایرانی به خصوص در شهرهای بزرگ به برنامه های ماهواره ای خارجی دسترسی یافته اند در حالیکه در این مدت، چندین شبکه ماهواره ای فارسی زبان نیز در خارج از ایران راه اندازی شده است.

همچنین، در سال های اخیر، استفاده از کامپیوترهای شخصی در ایران گسترش یافته و شمار کاربران اینترنتی به طرز قابل توجهی افزایش یافته و در نتیجه، دسترسی به منابع مختلف خبری را آسانتر کرده است.

توسعه این امکانات در جریان حوادث پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ژوئن سال 2009 (خرداد سال گذشته)، و چند ماه تجمع ها و تظاهرات در اعتراض به آنچه که تقلب وسیع به نفع محمود احمدی نژاد خوانده می شد، اهمیت ویژه ای یافت.

پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات، در حالیکه مقامات امنیتی و انتظامی به اعمال محدودیت شدید علیه رسانه های غیر دولتی و همچنین فعالیت خبررسانی توسط خبرنگاران خارجی، از جمله اخراج تعدادی از آنان، مبادرت کرده بودند، امکانات جدید فنی به عاملی در اطلاع رسانی داخلی و بین المللی تحولات ایران مبدل شد و عملا امکان استقرار سکوت خبری را از میان برد.

در این زمینه، اقدام شهروندان عادی ایران در گردآوری خبر، عکس و فیلم خبری از تجمع های اعتراضی با استفاده از وسایل ساده، از جمله تلفن همراه، و انتشار آنها از طریق ارتباط اینترنتی باعث شد تا با وجود محدویت های شدید خبری در داخل، اخبار مربوط به این تظاهرات و نحوه برخورد نیروهای امنیتی با آنها در دسترس افکار عمومی در داخل و خارج از ایران قرار گیرد و در مواردی، واکنش هایی را در سطح جهانی برانگیزد.

در واکنش به این فعالیت ها، جمهوری اسلامی به اقدامات شدیدی برای جلوگیری از فعالیت در زمینه گردآوری و انتشار داخلی اخبار مبادرت کرد که از جمله شامل قطع یا اختلال عمدی در شبکه های تلفن همراه، اختلال در ارتباطات اینترنتی، بازداشت و فشار بیشتر بر دست اندرکاران رسانه های داخلی و وبلاگ نویسان بود.

در همانحال، شبکه های ماهواره ای به خصوص تلویزیون های فارسی زبان در خارج عمدتا با استفاده از گزارش شهروندان در داخل کشور، نقشی را در انتشار اخبار و گزارش های غیر دولتی بر عهده گرفتند و در حد امکان، اخباری را که رسانه های داخلی از انتشار آنها منع شده بودند در دسترس ایرانیان قرار دادند.

نهادها و رسانه های دولتی جمهوری اسلامی انتشار این اخبار را به منزله دعوت به اغتشاش دانستند و حتی برخی مقامات ارشد حکومتی، آغاز و ادامه اعتراضات عمومی به نتیجه انتخابات را نتیجه اطلاع رسانی این شبکه های تلویزیونی، به خصوص بی بی سی و صدای آمریکا قلمداد کردند.

این کانال های ماهواره ای سپس هدف پارازیت اندازی شدید قرار گرفتند که ظاهرا منشاء آنها در داخل ایران بود و بعدا نیز برخی منابع جمهوری اسلامی، از جمله آقای ضرغامی، تایید کردند که توسط نهادهای حکومتی صورت گرفته است.

آقای ضرغامی در سخنانی در ماه مه سال گذشته، با تایید پارازیت اندازی بر ماهواره های خارجی، گفت که شرکت های خارجی ارائه خدمات ماهواره ای برای مقابله به مثل، پخش برخی کانال های متعلق به جمهوری اسلامی مانند شبکه العالم را متوقف کرده اند.

هنگام پارازیت اندازی بر کانال های فارسی زبان برون مرزی، شرکت های ارائه خدمات ماهواره ای به دلیل نگرانی از خسارتی که پارازیت اندازی می توانست به تجهیزات ماهواره ای وارد کند برای مدتی از پخش برنامه های تلویزیون های فارسی زبان مانند بی بی سی خودداری ورزیدند در حالیکه در داخل ایران هم، انتقاداتی از تاثیر ناگوار پخش پارازیت بر سلامت مردم صورت گرفت هر چند هیچ سازمانی رسمی، پاسخگویی به این انتقادات را برعهده نگرفت.

توسعه امکانات ماهواره ای برای مخاطبان داخل ایران همچنان ادامه یافته و در ماه های اخیر، برخی گروه سیاسی خارج از این کشور با راه اندازی کانال های تلویزیونی ماهواره ای به انتشار اخبار و گزارش های خبری و تحلیلی مورد نظر خود پرداخته اند و کانال های دیگری هم با هدف عرضه برنامه های تفریحی آغاز به کار کرده اند.

فعالان سیاسی و مدنی ایرانی ضمن متهم کردن دولت این کشور به سانسور شدید و تعطیلی نشریات منتقد و دگراندیش، تلویزیون ها ماهواره ای و رسانه های اینترنتی فارسی زبان را منابعی برای انتشار اخبار متنوع تر در مورد تحولات داخلی ایران دانسته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110112_l03_satellite_irib.shtml

بالا ^^

هشت نفر در ایران اعدام شدند

قوه قضاییه ایران از اعدام هفت نفر در یک روز خبر داده است.

روز چهارشنبه، 22 دیماه (12 ژانویه)، دادسرای عمومی و انقلاب تهران با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که "به دنبال برخورد قاطعانه قوه قضاییه با عاملان انحطاط و فساد در جامعه" هفت نفر از کسانی که در ارتباط با جرایم مربوط به تجارت و نگهداری مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند به دار آویخته شدند.

در این گزارش آمده است که احکام اعدام این هفت نفر توسط شعبه های مختلف دادگاه های انقلاب اسلامی تهران صادر شده بود.

اطلاعیه دادسرای عمومی و انقلاب تهران اسامی این هفت نفر و اتهامات آنها را نیز ذکر کرده است که شامل نگهداری یا فروش مقادیر متفاوتی از انواع مواد مخدر بوده است.

براساس این اطلاعیه، محاکمه این هفت نفر در سال گذشته (1388) با حضور نمایندگان دادستان و وکیلان مدافع متهمان برگزار شد و احکام صادره مراحل مختلف قانونی را طی کرده است.

همچنین، دادسرای عمومی و انقلاب تهران از اعدام یک نفر دیگر به جرم تجاوز به عنف خبر داده است.

به گفته پایگاه اطلاع رسانی دادسرای تهران، این شخص با همدستی دو نفر دیگر یک دختر نوجوان را هنگام بازگشت از مدرسه وادار کرد تا سوار یک خودرو مسافرکش شود و او را به منطقه ای در جاده ملارد برد.

این سه نفر سپس راننده خودرو را که در صدد جلوگیری از اقدام آنان بود مضروب و از خودرو به بیرون پرتاب کردند و در صدد تجاوز به دختر دانش آموز برآمدند.

در اطلاعیه دادسرا آمده است که راننده مضروب با مراجعه به نیروی انتظامی، ماجرا را گزارش رد و متهمان "در یکی از باغ های اطراف تهران در حین ارتکاب عمل منافی عفت" دستگیر شدند.

این سه نفر سپس محاکمه و یکی از آنان به اتهام ارتکاب زنای به عنف به اعدام محکوم شد که این حکم مورد تایید دیوانعالی کشور قرار گرفت.

از سرنوشت دو متهم دیگر این پرونده گزارشی در دست نیست.

خبر این اعدام ها در حالی انتشار می یابد که اخیرا دادستان کل جمهوری اسلامی هشدار داده بود که به منظور ریشه کن کردن قاچاق مواد مخدر در ایران، قوه قضاییه در صدد برخورد سریع و قاطعانه با کسانی است که به این اتهام دستگیر می شوند.

در عین حال، برخی از کارشناسان با اشاره به آمار مربوط به گسترش میزان اعتیاد در جمهوری اسلامی، به خصوص در میان جوانان، این سیاست را کارآمد نمی دانند و برخورد با ریشه های تمایل به اعتیاد را موثرتر قلمداد می کنند.

ایران، با جمعیتی حدود هفتاد میلیون نفر، از لحاظ شمار اعدام ها در جهان در رده دوم بعد از جمهوری خلق چین، با بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون جمعیت قرار دارد و در نتیجه، به نسبت جمعیت، دارای بالاترین میزان اعدام هاست و به همین دلیل هم با انتقاد نهادهای مدافع حقوق بشر مواجه بوده است.

در جمهوری اسلامی، احکام اعدام برای انواع مختلفی از اتهامات مانند قتل، سرقت مسلحانه، قاچاق مواد مخدر، برخی جرایم جنسی، زنای محصنه (گاه از طریق سنگسار) صادر می شود و اعدام کسانی هم که قبل از سن قانونی مرتکب جرم شده اند رواج داشته است.

همچنین، صدور و اجرای احکام اعدام برای اتهامات سیاسی تحت عنوان "محاربه و فساد در ارض" نیز کاملا رایج بوده است.

منتقدان نظام قضایی جمهوری اسلامی در مواردی، نحوه رسیدگی قضایی در دادگاه های این کشور را با موازین مورد قبول جهانی منطبق نمی دانند و علاوه بر انتقاد از قوانین مربوط به مجازات اعدام، نحوه صدور این احکام را نیز مردود دانسته اند.

در حال حاضر، بسیاری از کشورهای جهان مجازات اعدام را رسما لغو کرده و یا اجرای چنین احکامی را متوقف ساخته اند و در کشورهایی هم که این مجازات همچنان قانونی و رایج است، گرایش عمومی قضات به اجتناب از صدور این احکام است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110112_l03_execution_iran.shtml

بالا ^^

دولت وحدت ملی لبنان سقوط کرد

استعفای یازده وزیر حزب الله لبنان و متحدانش منجر به فروپاشی دولت وحدت ملی لبنان شده است.

سقوط دولت در زمانی اتفاق افتاد که سعد حریری، نخست وزیر لبنان در آمریکا سرگرم دیدار با باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور بود.

آقای حریری سفر آمریکای خود را نیمه کاره گذاشته و به کشورش بازگشته است. دفتر او اعلام کرده است که آقای حریری در راه بازگشت به لبنان در پاریس توقف و با نیکلا سرکوزی، رئیس جمهوری فرانسه دیدار خواهد کرد.

آقای حریری قرار است بلافاصله پس از بازگشت با میشل سلیمان، رئیس جمهور لبنان دیدار کند.

یک مقام لبنانی به خبرگزاری رویتر گفته است که آقای حریری به جز آقای اوباما، با مقامات قطر و فرانسه در این باره تلفنی گفت و گو داشته است.

کناره گیری وزرا و متحدانش

جبران باسیل، وزیر انرژی لبنان از "جریان ملی آزاد" به رهبری میشل عون، خبر کناره گیری ده وزیر حزب الله و متحدانش را اعلام کرد.

این اقدام دراعتراض به دادگاه بین المللی رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان صورت گرفته است.

پیشتر محمد جواد خلیفه، وزیر بهداشت لبنان از جنبش امل که هم پیمان حزب الله لبنان است، گفته بود که در صورت کناره گیری یازده وزیر حزب الله و متحدانش، دولت لبنان سقوط خواهد کرد.

کابینه لبنان دارای سی وزیر است که ده نفر از آنان را نمایندگان حزب الله و دیگر گروه های حامی آن تشکیل می دهند.

وزیر یازدهم که استعفا داده، از وزرایی است که توسط میشل سلیمان، رئیس جمهور لبنان منصوب شده بود.

"دادگاه جنجالی"

دادگاه بین المللی بعد از ترور رفیق حریری برای یافتن عاملان قتل او از سوی سازمان ملل متحد تشکیل شد.

پس از بدست آمدن نشانه هایی حاکی از آنکه این دادگاه به زودی افرادی از حزب الله را به عنوان متهم و مظنون احضار می کند، سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب الله از مقام ها و مردم این کشور خواست که با این دادگاه همکاری نکنند و تهدید کرد که در صورت متهم شدن اعضای حزب الله سکوت نخواهد کرد.

تلاش های عربستان و سوریه برای رسیدن به توافقی در این زمینه به جایی نرسید و سعد حریری، نخست وزیر لبنان، درخواست حزب الله لبنان برای تشکیل نشست فوق العاده دولت را رد کرد.

با افزایش تنش ها در لبنان، احتمال دارد که درگیری هایی میان شیعیان و سنی ها روی دهد.

مقام های سازمان ملل متحد بارها گفته اند که دادگاه بین المللی به کار خود ادامه خواهد داد.

رفیق حریری، در حادثه بمب گذاری چهارده فوریه ۲۰۰۵ در بیروت کشته شد.

بعد از کشته شدن وی، انگشت اتهام متوجه سوریه و نیروهای طرفدار این کشور شد و در اثر فشارهای جامعه جهانی و تظاهرات گسترده لبنانی ها، نیروهای سوریه بعد از ۲۹ سال از لبنان خارج شدند.

سعد حریری خود بارها، سوریه را به دست داشتن در قتل پدرش متهم کرده و نسبت به تلاش های سوریه برای برخوردار شدن از "نفوذ گذشته" در لبنان هشدار داده بود.

ولی او اخیرا در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط، چاپ لندن، متهم کردن سوریه به دست داشتن در ترور پدرش، رفیق حریری، را یک اشتباه خواند.

نام وزارتخانه حزب

محمد فنیش

اصلاحات امور اداری
حزب اللهحسین حاج حسن
کشاورزی حزب الله
محمد جواد خلیفه
بهداشت امل علی شامی
امورخارجه
امل علی عبدالله
ورزش و جوانان
املجبران باسیل انرژی

جریان ملی آزاد

شربل نحاس مخابرات

جریان ملی آزاد

فادی عبود
گردشگری

جریان ملی آزاد

آبراهام دادیان
صنایع داشناک عدنان سید حسین
وزیر دولت
مستقل یوسف سعاده
وزیر دولت
جریان مراده

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110112_l24_lebanon_hezbollah.shtml

بالا ^^

ادامه نا آرامی ها در تونس؛ درگیری پلیس با تظاهرکنندگان

گزارش ها از تونس حاکی است که به رغم تلاش رئیس جمهور تونس برای آرام کردن اوضاع، درگیری‌ها همچنان بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی ادامه دارد.

در ادامه ناآرامی ها، درگیری هایی در بعضی از شهرها از جمله پایتخت گزارش شده است. پلیس به سوی جمعیت تظاهرکننده، گاز اشک آور شلیک کرده است.

در شهر توزر در جنوب غربی و تاله در استان قصرین در غرب این کشور نیز درگیری های روی داده است.

محمد الغنوشی نخست وزیر این کشور امروز اعلام کرد که رفیق الحاج قاسم، وزیر کشور، از کار برکنار شده است. او همچنین از آزادی بازداشت شدگان درگیری های اخیر این کشور خبر داد.

دستو برکناری وزیر کشور و آزادی بازداشت شدگان هر دو از سوی زین العابدین بن علی، رئیس جمهور تونس صادر شده است.

آقای الغنوشی همچنین گفته است که یک کمیته ویژه برای بررسی پرونده های فساد در این کشور تشکیل خواهد شد.

اظهارات نخست وزیر پس از آن اعلام شد که ارتش به منظور حفظ امنیت به پایتخت اعزام شد و سربازان مسلح به سلاح خودکار در مرکز شهر مستقر شدند.

خودروهای زرهی نیز در داخل شهر به گشت زنی مشغولند.

شب گذشته (سه شنبه 12 ژانویه) جوانان معترض به صدها مغازه و فروشگاه حمله برده، چندین بانک را به آتش کشیدند و به سوی پلیس سنگ پرتاب کردند. آنها همچنین به یکی از ساختمان های دولتی واقع در حومه شهر حمله کردند.

پلیس با پرتاب گاز اشک آور و شلیک تیر هوایی در صدد پراکنده کردن جمعیت تظاهر کننده بر آمد. این در حالی است که بعضی از گزارش ها حاکی است که پلیس جمعیت را مستقیما هدف گلوله قرار داد.

به گفته مقامات دست کم 23 نفر در جریان درگیری بین تظاهرکنندگان و پلیس کشته شده اند، اما فعالان حقوق بشر و اتحادیه های کارگری می کویند تعداد کشته شدگان حداقل پنجاه نفر است.

یکی از فعالان حقوق بشر که از نزدیک شاهد یکی از تظاهرات بود برای بی بی سی توصیف کرد که چطور پلیس به سرعت و با خشونت جمعیت تظاهرکنندگان شامل وکلا، هنرمندان و بازیگران را پراکنده کرد.

به گفته این فعال حقوق بشر، پلیس به ویژه زنان را با خشونت هرچه بیشتر مورد ضرب و شتم قرار داد.

نا آرامی ها در تونس از اوایل ماه جاری، در اعتراض به افزایش بیکاری و همزمان با خودکشی یک فارغ التحصیل بیکار ۲۶ ساله به اوج رسید.

در همین حال پلیس سویس سرگرم تحقیق درباره اقدام به آتش سوزی سفارت تونس در شهر برن (پایتخت سویس) است. این اقدام به آتش سوزی با شکست مواجه شده است و کسی در جریان آن مجروح نشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110112_l43_tunisia_update.shtml

بالا ^^

افغانستان خدمات تلفنی را گسترش می دهد

وزارت مخابرات افغانستان اعلام کرده است که ظرف یک سال دیگر، خدمات تلفنی را به شانزده ولسوالی افغانستان که تا حالا به این خدمات دسترسی نداشته اند، گسترش می دهد.

این برنامه که از سوی سه شرکت خصوصی مخابراتی و یک شرکت نیمه دولتی اجرا می شود، چهار و نیم میلیون دلار هزینه خواهد داشت که از محل بودجه توسعه ای وزارت مخابرات تامین می شود.

وزارت مخابرات افغانستان می گوید با اجرای این برنامه، پنجاه هزار نفر تحت پوشش خدمات مخابراتی قرار خواهند گرفت.

ولسوالی هایی که در این برنامه تحت پوشش قرار می گیرند در ولایات غزنی، ننگرهار، نورستان، لغمان، بدخشان، بغلان، تخار، جوزجان، سرپل، فاریاب، بادغیس، فراه و هرات موقعیت دارند.

خدمات مخابراتی در افغانستان ظرف سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است.

براساس آمار رسمی، هم اکنون هشتاد و پنج درصد مردم افغانستان به خدمات مخابراتی دسترسی دارند و آنگونه که وزارت مخابرات می گوید، ارایه این خدمات ظرف پنج سال دیگر سراسری خواهد شد.

همزمان، مقامات دولتی می گویند که در نظر دارند شماری از مکاتب، دانشگاه ها و مراکز صحی در مناطق مختلف افغانستان را به خدمات انترنت مجهز کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110112_k01_af_telephone_service.shtml

بالا ^^

کارمندان امنیت ملی افغانستان هدف حمله انتحاری قرار گرفتند

در یک حمله انتحاری در پایتخت افغانستان دست کم چهار نفر کشته شده اند.

این انفجار بامداد روز چهارشنبه، 22 جدی/دیماه (12 ژانویه) در یکی از محله های غرب کابل روی داد و براساس گزارش ها، یک فرد سوار بر موترسایکل (موترسیکلیت) که بمبی را همراه داشت، اتوبوس حامل کارمندان اداره امنیت ملی افغانستان را هدف قرار داد.

در این حمله، به گفته منابع پلیس، حداقل هشت نفر دیگر زخمی شده اند.

حداقل دو نفر از کشته شدگان این حمله غیرنظامی هستند اما یک مقام پلیس گفت که چهار نفر از کارمندان اداره امنیت ملی افغانستان در میان زخمی های این حادثه بوده اند.

اتوبوسی که هدف حمله قرار گرفت به شدت آسیب دیده و به چندین موتر (خودرو) شخصی دیگر در محل حادثه خسارت جدی وارد آمده است.

این انفجار در محله ای روی داد که ساختمان پارلمان افغانستان و چندین وزارتخانه در آن قرار دارد.

روز گذشته، جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا از کابل دیدن کرده و بر تعهد دراز مدت کشورش نسبت به افغانستان تاکید کرد.

آمریکا در نظر دارد روند خروج نیروهای خود از افغانستان را از اواسط سال جاری میلادی آغاز کند در حالیکه در ماه های اخیر، خشونت در افغانستان شدت گرفته است.

ماه گذشته در اثر یک حمله انتحاری در کابل، پنج سرباز افغان کشته شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110112_k01_kbl_attack.shtml

بالا ^^

سفر غیرمنتظره معاون رئیس جمهوری آمریکا به افغانستان

جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در یک سفر از قبل اعلام نشده وارد افغانستان شده است.

انتظار می رود آقای بایدن در این سفر با حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان و سربازان آمریکایی مستقر در این کشور دیدار کند.

کاخ سفید می گوید، آقای بایدن در این سفر پیشرفت برنامه آمریکا برای انتقال مسئولیت امنیتی به نیروهای افغان را بررسی خواهد کرد.

قرار است آمریکا روند خروج نظامی از افغانستان را از اوایل ماه جولای (ژوئیه) امسال آغاز کند.

در عین حال، این زمانبندی با انتقادهایی از سوی سیاستمداران جمهوریخواه روبرو شده است.

یک مقام کاخ سفید به رسانه ها گفت: "هدف اصلی این سفر ارزیابی پیشرفت در راستای انتقال مسئولیت امنیتی است که در 2011 آغاز می شود و نیز ابراز تعهد درازمدت ما به ادامه همکاری با افغانستان."

این مقام افزود: "ما اینجا نیستیم تا افغانستان را رهبری کنیم، ما اینجا برای ساختن کشور حضور نداریم و ما اینجا نیستیم تا افغانستان را برای افغانها مصون بسازیم. اینها مسئولیت هایی است که به خود افغانها مربوط می شود."

او ادامه داد: "تنها هدف ماموریت ما در حال حاضر این است که به افغانها کمک کنیم تا در موقعیتی قرار بگیرند که بتوانند مسئولیت همه جانبه اداره و تامین امنیت کشورشان را برعهده بگیرند."

افغانستان می خواهد جامعه جهانی به حضور نظامی خود در این کشور تا سال 2014 پایان دهد اما تاکید دارد که در این مدت، نیروهای امنیتی افغانستان باید حمایت شوند.

جو بایدن پس از ورود به افغانستان مستقما از فرودگاه به سفارت این کشور در کابل رفت تا با ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده کل نیروهای آمریکایی در افغانستان، و کارل آیکنبیری، سفیر آمریکا در این کشور ملاقات کند.

این نخستین سفر آقای بایدن به افغانستان به عنوان معاون رئیس جمهوری آمریکا است. آخرین دیدار او از افغانستان در جنوری (ژانویه) سال 2009 انجام گرفت.

خبرنگاران می گویند این سفر در شرایطی صورت می گیرد که خشونت در افغانستان در بالاترین سطح خود قرار دارد و تلفات نیروهای خارجی و شورشیان رو به افزایش بوده است.

از سوی دیگر، تلاشها برای راضی کردن طالبان به آغاز گفتگوهای صلح با دولت افغانستان نیز با جدیت جریان دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110111_k01_biden_kabul_visit.shtml

بالا ^^

توضیح هاشمی رفسنجانی در مورد اختلاف نظر با رهبر ایران

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران می گوید که دیدگاه او با آیت الله علی خامنه ای در "کلیات تفاوتی" ندارد و در اجرا نیز خود را "ملزم به تبعیت از دستورات" رهبر ایران می داند.

آقای هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از روحانیون و استادان دانشگاههای ایران گفت: "اصل ولایت فقیه در جمهوری اسلامی ایران عاملی وحدت بخش است و حمله به این جایگاه و همچنین دفاعیاتی که مبنای آن دین اسلام و عقل و منطق نیست، هر دو با یک هدف صورت می‌پذیرد."

آقای هاشمی رفسنجانی که ریاست مجلس خبرگان رهبری ایران را نیز بر عهده دارد، همچنین گفت: "دیدگاه اینجانب با رهبری در کلیات تفاوتی ندارد و طبیعی است که در اجرا میان افراد اختلاف دیدگاه وجود دارد و در همین زمینه نیز خود را ملزم به تبعیت از دستورات ایشان می دانم."

وبسایت آقای هاشمی رفسنجانی امروز (چهارشنبه ۲۲ دی - ۱۲ ژانویه) با انتشار بخشی از سخنان او نوشت: "بسیاری از تغذیه کنندگان جریانات منحرف امروزی در دوران مبارزه حاضر به هزینه نبودند، ولی اکنون فرصت را برای تحقق اهدافشان مناسب تشخیص داده‌اند."

او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفته است که "زینتی عنوان شدن رای مردم در شرایط کنونی سوال برانگیز است."

آقای هاشمی رفسنجانی چند روز پیش نیز در یادداشتی نسبت به شدت گرفتن "توهین و تهمت" به روحانیون و مراجع تقلید، از سوی کسانی که آنها را "مارهای افسرده" می خواند، هشدار داده بود.

آقای هاشمی رفسنجانی طی یک سال و نیم اخیر از سوی برخی از چهره های مورد حمایت دولت ایران، مورد انتقادهای شدید قرار گرفته است. برخی از اقدامات او از جمله مضمون آخرین خطبه نماز جمعه ای که به امامت او برگزار شد، مورد انتقاد کم سابقه ای قرار گرفت.

در مواردی هم معترضان به نتایج انتخابات خرداد ۸۸ از آقای هاشمی رفسنجانی درخواست کرده اند که با "شفاف" کردن مواضع خود به حمایت "آشکار" از مخالفان دولت ایران بپردازد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110112_l07_iran89_hashemi_khamenei.shtml

بالا ^^

انتقاد پیلین از جو رسانه ها پس از تیراندازی در آریزونا

سارا پیلین، نامزد سابق معاونت ریاست جمهوری آمریکا در پیامی ویدیویی به شدت از جو سیاسی به وجود آمده پس از ترور یکی از نمایندگان کنگره در ایالت آریزونا انتقاد کرده است.

خانم پیلین در پیام خود به مطالب مطرح شده از سوی بعضی از روزنامه نگاران و تحلیلگران واکنش نشان می داد که افزایش تنش سیاسی بین محافظه کاران و لیبرال ها را عامل حادثه تیراندازی در آریزونا عنوان کرده اند.

خانم پیلین گفت این افراد با سخنان خود " تهمت خونریزی" می زنند.

او گفت تحلیلگران با سخنان غیرمسوولانه خود سعی دارند تقصیر حادثه آریزونا را به گردن دیگران بیندازند.

در پی حمله جارد لافنر به گروهی از افراد در آریزونا در روز شنبه، گابریل گیفوردز، نماینده دموکرات کنگره مجروح شد و شش نفر دیگر از جمله یک قاضی فدرال و یک دختر نه ساله کشته شدند.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و همسرش چهارشنبه به آریزونا می روند تا به قربانیان حادثه تیراندازی ادای احترام کنند.

کاربرد واژه "تهمت خونریزی" به وسیله خانم پیلین انتقاد زیادی را به همراه داشته است و مورد انتقاد گروه های یهودی قرار گرفته است.

کاربرد این اتهام سابقه تاریخی و ضدیهودی دارد و منظور از آن متهم کردن اقلیت یهودی در سرزمین های مسیحی نشین به ربودن و قربانی کردن کودکان است.

جی استریت، یکی از لابی های یهودی طرفدار اسرائیل در آمریکا در بیانیه ای از خانم پیلین خواست حرف خود را پس بگیرد و از این پس از کلمات مناسب تری استفاده کند.

جی استریت در بیانیه خود گفت: "واژه تهمت خونریزی به یادآورنده دوره بسیار تاریکی از تاریخ مشترک ماست که در آن یهودی ها به دروغ به ارتکاب کارهای شنیع متهم می شدند."

انتقاد از رسانه ها

سارا پیلین در پیام ویدیویی خود گفت: " روزنامه نگاران و تحلیلگران نباید تنها چند ساعت پس از بروز این حادثه غمبار به ایراد تهمت خونریزی روی می آوردند و کاری می کردند که به نفرت و خشونت دامن بزنند."

سارا پیلین که از او به عنوان داوطلب احتمالی انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 نام برده می شود، در سخنان خود جو سیاسی به وجود آمده پس از حادثه آریزونا را قابل سرزنش دانست.

بعضی از تحلیلگران در روزهای گذشته افزایش خصومت و دشمنی در گفتمان سیاسی در ایالات متحده را عامل به وجود آورنده حادثه آریزونا عنوان کرده بودند.

بعضی از آنها حتی انگشت اتهام را به سوی خانم پیلین و جنبش اعتراضی تی پارتی نشانه گرفتند چرا که گابریل گیفوردز جز اهداف اصلی این افراد در انتخابات میان دوره ای ماه نوامبر بود.

حوزه انتخابیه خانم گیفوردز از جمله حوزه هایی بود که در یک نقشه تبلیغاتی در سایت خانم پیلین علامت هدف بر روی آن نقش بسته شده بود.

خانم گیفوردز که از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفته، همچنان در بیمارستان بستری است. پزشکان می گویند او می تواند بدون کمک تنفس کند و به کندی در حال بهبود است.

جارد لافنر به ارتکاب چند مورد جرم فدرال متهم شده است و در صورت اثبات آنها در دادگاه ممکن است به اعدام محکوم شود.

پلیس می گوید دستخط آقای لافنر را پیدا کرده است که قبل از حمله نوشته بود: "فاحشه، بمیر". آنها بر این باورند که این نوشته خطاب به گابریل گیفوردز بوده است.

پدر و مادر جارد لافنر در اطلاعیه ای از بروز حادثه تیراندازی ابراز ناراحتی کرده اند و از شهروندان خواسته اند حریم خصوصی آنها را رعایت کنند.

همزمان، جزئیات بیشتری از حادثه منتشر شده است.

گزارش ها نشان می دهد که یک کالج محلی به خاطر نگرانی از وضع سلامت روانی جارد لافنر 22 ساله، او را اخراج کرده بود.

ارتش آمریکا نیز به خاطر اعتیاد از پذیرش او خوددداری کرده بود.

نیروهای امنیتی همچنین گفته اند چند ساعت قبل از حمله پدر جارد لافنر از او درباره حمل یک کیف بزرگ سیاه رنگ در صندوق عقب خودروی شخصی سوال کرده بود.

گزارش های دیگر بیانگر مراجعات متعدد پلیس به منزل خانواده لافنر پیش از وقوع حادثه تیراندازی است.

به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، این مراجعات برای پیگیری شکایات مربوط به موارد غیرخشونت آمیز بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110112_u02_palin_blood_libel.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 13, 2011, 3:18:08 PM1/13/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:17 گرينويچ - پنج شنبه 13 ژانويه 2011 - 23 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

نمایندگان مجلس ایران در تلاشند که وزیر راه این کشور را برای ادای توضیح در مورد سانحه اخیر سقوط هواپیما در ارومیه، به مجلس فراخوانند.

همسران دو تن از زندانیان سیاسی ایران با نوشتن نامه ای سرگشاده به مراجع تقلید شیعه در این کشور از برخوردهایی که با آنها می شود شکایت کرده اند.

شیرین عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل در اعتراض به حکم زندان نسرین ستوده، نامه ای به ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نوشت.

پس از گذشت قریب به یک سال از ترور مسعود علی محمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، سرانجام وزارت اطلاعات ایران ادعا کرد که قاتلان وی را پیدا کرده است.

گزارش ها از تونس حاکی است که با وجود برقراری مقررات منع رفت و آمد شبانه و استقرار ارتش در پایتخت، چهار نفر در جریان درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده اند.

مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در مورد تشدید خشونت در افغانستان در سال 2011 هشدار داده و دستاوردهای ناتو در افغانستان را "شکننده" خوانده است.

هم زمان با ادامه عملیات تجسس برای نجات سیل زدگان در برزیل، تلفات جانی ناشی از سیل و رانش زمین در جنوب شرقی این کشور به حدود ۴۰۰ نفر رسیده است.

در این دیدار که از گروه دو در ورزشگاه الریان برگزار می شد، اردن توانست با تک گلی که عبدالرحمان در دقیقه 42 به ثمر رساند، با نتیجه یک بر صفر بازی را به سود خود خاتمه دهد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

تلاش برای استیضاح وزیر راه ایران به دلیل سقوط هواپیما در ارومیه

نمایندگان مجلس ایران در تلاشند که وزیر راه این کشور را برای ادای توضیح در مورد سانحه سقوط هواپیما در ارومیه، به مجلس فراخوانند.

محسن نریمان، نماینده مجلس ایران، امروز (پنجشنبه ۲۳ دی - ۱۳ ژانویه) گفت: "نباید شرایط بد جوی را دلیل سقوط پرواز تهران - ارومیه اعلام کرد."

آقای نریمان که عضو کمیسیون عمران مجلس ایران است، همچنین در مورد احضار وزیر راه به مجلس گفت: "به دنبال بروز این حادثه، از سوی کمیسیون عمران مجلس، وزیر راه و ترابری و مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران‌ایر روز یکشنبه آینده به مجلس فراخوانده می شوند تا درباره پاره ای از موضوعات از جمله عمر هواپیما و سابقه فعالیت خلبان پاسخ دهند."

یکشنبه گذشته (۱۹ دی) حدود ساعت نوزده و چهل و پنج دقیقه به وقت تهران، یک فروند هواپیمای متعلق به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی از نوع بوئینگ ۷۲۷ در پانزده کیلومتری شهر ارومیه سقوط کرد و ۷۸ سرنشین آن کشته و ۲۷ نفر نیز زخمی شدند.

'شرایط نامساعد جوی' را همیشه مقصر ندانیم

با وجود آغاز بررسی محتویات جعبه سیاه هواپیمای سقوط کرده در ارومیه، علت وقوع این سانحه هنوز به درستی روشن نیست.

در حالی که مسئولان وزارت راه و شرکت هواپیمایی کشوری ایران، نامساعد بودن شرایط جوی را علت سقوط این هواپیما اعلام کرده اند، برخی از نمایندگان مجلس و کارشناسان می گویند که فرسوده بودن هواپیما و سابقه نقص فنی در این بوینگ ۷۲۷ شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، از دلایل سقوط آن بوده است.

آقای نریمان با اشاره به سابقه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر گفت: "با اطلاعاتی که از بازماندگان این حادثه به دست آمده، مشخص شد خلبان هواپیما هنگام فرود، قادر به نشستن روی زمین نشد و مجددا به اوج پرواز کرده که احتمالا این امر به دلیل نقص فنی موتورهای هواپیما بوده است."

شاپور پولادی، یکی دیگر از اعضای کمیسیون عمران مجلس ایران هم گفت: "در صورتی که سانحه هوایی ارومیه سهل انگاری از سوی وزارت راه باشد، مجلس استیضاح وزیر راه پیگیری می کند."

با این حال، آقای پولادی تاکید کرد که استیضاح وزیر راه تا زمان نتایج بررسی جعبه سیاه هواپیمای سقوط کرده، قابل طرح نخواهد بود.

وزارت راه ایران: عکس آقای وزیر کوچک و حزن آلود بود

همزمان با انتشار اخبار مربوط به احتمال فراخواندن حمید بهبهانی، وزیر راه و ترابری ایران به مجلس، وزارت راه ایران با ارسال جوابیه ای به یکی از وبسایت های خبری این کشور، در مورد نصب بنرهای تسلیت به همراه عکس آقای بهبهانی، توضیح داد.

وبسایت خبری عصرایران روز سه شنبه گذشته، در خبری تحت عنوان "خشم مردم ارومیه از بنرهای تبلیغی بهبهانی در تشییع جنازه قربانیان بوئینگ" از اعتراض حاضران در مراسم تشییع کشته شدگان سانحه هوایی ارومیه نسبت به نصب پارچه های تسلیت با تصویر وزیر راه در کنار آنها، خبر داده بود.

اما در جوابیه منتشر شده وزارت راه و ترابری، این اقدام "منطبق با فرهنگ ناحیه" خوانده شده و "درج عکسی کوچک و حزن آلود از صاحب پیام (وزیر راه) مطابق اصول فرهنگی منطقه" عنوان شده است.

در این جوابیه که امروز (پنجشنبه ۲۳ دی) منتشر شده است، وزارت راه ادعای "خشمگین شدن مردم ارومیه" به خاطر نصب این تصاویر را "کذب" خوانده و از استقبال "مردم و مسئولین" استان آذربایجان غربی از "احساس همدردی" وزیر راه خبر داده است.

ایران در طول سال های اخیر تلاش های زیادی برای نوسازی ناوگان هوایی خود انجام داده اما عمده این تلاش ها بی ثمر بوده و این کشور نتوانسته در خرید هواپیما از بند تحریم های آمریکا بگریزد.

نامه همسر دو تن از شاکیان سردار مشفق به مراجع تقلید

همسران دو تن از زندانیان سیاسی ایران با نوشتن نامه ای سرگشاده به مراجع تقلید شیعه در این کشور از برخوردهایی که با آنها می شود شکایت کرده اند.

به گزارش سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، فخرالسادات محتشمی پور و مریم شربت دار قدس همسران مصطفی تاج زاده و فیض الله عرب سرخی در این نامه نوشته اند: "ما خانواده شاکیان از سردار مشفق و همکاران نظامی اش که کودتای انتخاباتی را رقم زدند، در آستانه اربعین حسینی از رفتار غیرقانونی که با همسرانمان شده است به رسول الله و ولی عصر شکایت می بریم و به محضر شما بزرگواران عرض حال می دهیم."

آنان در نامه خود به دستگیری شبانه دستگیر شدگان توسط مهاجمان اشاره کرده اند و گفته اند که پس از دستگیری همسرانشان، "عزیزانشان مدتهای مدیدی در بی خبری محض مورد بازجویی و شکنجه" قرار گرفتند و از "هیچ اقدام غیر قانونی" در حق آن ها و خانواده هایشان کوتاهی نشد.

بهزاد نبوی، مصطفی تاج زاده، فیض الله عرب سرخی، محسن میردامادی، محسن امین زاده، عبدالله رمضان زاده و محسن صفایی فراهانی در اواسط مردادماه و مدتی پس از انتشار نوار سخنرانی یکی از فرماندهان سپاه، موسوم به سردار مشفق، از آنچه دخالت سازمان یافته گروهی از فرماندهان قرارگاه ثارالله سپاه در انتخابات سال ۱۳۸۸ توصیف کردند، به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه شکایت کردند.

پس از این شکایت بود که بعضی از این فعالان از جمله مصطفی تاج زاده، محسن امین زاده و محسن صفایی فراهانی که پس از انتخابات دستگیر و سپس بطور مشروط آزاد شده بودند، مجددا بازداشت شدند.

خانم محتشمی پور و خانم شربت دار قدس در نامه خود نوشته اند:"مهندس صفائی فراهانی، اکنون بیش از چهار ماه است که در بیمارستان تحت الحفظ بستری است و آقایان میردامادی، امین زاده و عرب سرخی از حقوق اولیه خود مانند تماس تلفنی، ملاقات حضوری، مرخصی و حتی حضور در مراسم ختم و ترحیم عزیزانشان محرومند."

نویسندگان نامه با بیان اینکه افراد دستگیر شده از خدمتگزاران انقلاب هستند، رفتارهای صورت گرفته با آنها را غیرقانونی، غیر شرعی و غیر انسانی خوانده اند و آن را موجب "وهن نظام و بی حرمتی به احکام شرع و نافی کرامت انسانی" دانسته اند.

همسران این دو معترض انتخاباتی در پایان نامه خود خواستار حل مشکلاتی شده اند که در حدود دو سال است کانون خانواده هایشان را درمعرض مخاطرت جدی قرار داده است.

از جمله مراجع تقلیدی که مخاطب نامه خانم محتشم پور و خانم شربت دار قدس بوده اند، می توان به آیت الله وحید خراسانی، آیت الله شبیری زنجانی، آیت الله صافی گلپایگانی، آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله جوادی آملی و آیت الله سیستانی اشاره کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110113_l44_arab_sorkhi_mohtashami.shtml

بالا ^^

شیرین عبادی خواهان پیگیری پرونده نسرین ستوده از طرف کمیسر عالی حقوق بشر شد

شیرین عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل با نوشتن نامه ای به ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواهان پیگیری پرونده نسرین ستوده شد.

خانم عبادی در این نامه نوشته است: "در روزهائی که نمایندگان شما با آقای محمد جواد لاریجانی درباره وضعیت حقوق بشر ایران مذاکره می کردند، یکی از سرشناسترین مدافعین حقوق بشر ایران در سلول انفرادی و محروم از کلیه حقوق قانونی خود بود."

شیرین عبادی خطاب به خانم پیلای نوشته است:" نتیجه مذاکرات با مقامات دولت ایران بر سر اجرای حقوق بشر، منجر به صدور حکم سنگینی برای خانم ستوده شد و حتی ماموران دولتی آقای رضا خندان، همسر وی و خانم نسرین غنوی وکیل وی را به عنوان متهم به دادسرای انقلاب احضار کردند."

خانم عبادی در گفت و گو با بی بی سی فارسی درباره علت ارسال این نامه گفت: "پس از آن که من و عده ای از فعالا حقوق زنان در برابر مقر سازمان ملل در ژنو تحصن کردیم، از طرف خانم پیلای، نامه ای به من داه شد که در آن خواهان پایان تحصن شدند و قول دادند که این مسئله را شخصا پی گیری می کنند."

به گفته خانم عبادی، پس از صدور حکم محکومیت نسرین ستوده، خانم پیلای طبق وظایف قانونی خود باید پرونده خانم ستوده را پی گیری کند و از دولت ایران خواهان پاسخگوئی باشد.

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر روز یکشنبه (۱۹ دی) به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.

رضا خندان، شوهر خانم ستوده که خود نیز به دادگاه احضار شده پس از اعلام حکم در مصاحبه با بی بی سی فارسی گفته بود که اتهام های همسرش اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر بوده است.

او رای دادگاه را "سقف مجازاتی که برای این اتهام ها تعیین شده" اعلام کرد و گفت که "بازجوها بارها گفته بودند که اجازه نمی دهند حکم زندان همسرم کمتر از ده سال باشد.".

شپرین عبادی در نامه خود به خانم پیلای، با اشاره به پیشنهاد بازجویان به خانم ستوده مبنی بر اعتراف تلویزیونی و درخواست عفو نوشته است: "وقتی خانم ستوده تن به چنین کاری نمی دهد، او را در سلول انفرادی و محروم از کلیه حقوق قانونی خود نگه داشتند و برخلاف قانون تاکنون حتی یک بار هم نتوانسته است با فرزندان سه ساله و ۱۱ ساله خود ملاقات کند."

خانم عبادی واکنش خانم ستوده به این وضعیت را سه بار اعتصاب غذا عنوان کرده که "تا حد مرگ" پیشرفته است و ماموران امنیتی و قضائی ایران هم "با خشم پرونده جدیدی برای وی تشکیل می دهند که اتهام آن عدم رعایت حجاب رسمی" در سخنرانی در در ایتالیا است.

این برنده جایزه صلح نوبل در پایان نامه خود آزادی نسرین ستوده را تنها در صورت برگزاری یک دادرسی عادلانه امکان پذیر دانسته است که دستیابی به این حق مسلم، منوط به همکاریهای بین المللی است.

محکومیت سنگین نسرین ستوده، تاکنون واکنش های زیادی از جمله اعتراض سازمان عفو بین الملل را به دنبال داشته است.

دولت آمریکا هم با ناعادلانه و سنگین توصیف کردن مجازات حبس و ممنوعیت فعالیت حرفه ای برای او، خواهان آزادی فوری وی شده است.

وزارت امور خارجه آمریکا دوشنبه (۲۰ دی) با صدور بیانیه ای اعلام کرد: "ایالات متحده حکم ناعادلانه و سنگین در ایران علیه فعال حقوق بشر و وکیل برجسته، نسرین ستوده، را قویا محکوم می کند و خواهان آزادی فوری اوست."

خانم ستوده از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در بازداشت است..

این وکیل دادگستری، وکالت تعدادی از پرونده های سیاسی و حقوق بشری از جمله وکالت شیرین عبادی، عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی، محمدصدیق کبودوند، عاطفه نبوی، خدیجه مقدم، خانواده احمد نجاتی کارگر، از کشته شدگان پس از انتخابات و آرش رحمانی پور، از اعضای انجمن پادشاهی ایران را که در سال ۸۸ اعدام شد، بر عهده داشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110113_l44_ebadi_sutudeh.shtml

بالا ^^

موساد در ایران؛ حفره یا تونل اطلاعاتی؟

پس از گذشت قریب به یک سال از ترور مسعود علی محمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، سرانجام وزارت اطلاعات ایران ادعا کرد که قاتلان وی را پیدا کرده است.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران در مصاحبه مطبوعاتی که بیشتر به یک مانور تبلیغاتی شبیه بود، گفت: "بعد از اعتراضات انتخاباتی سال گذشته، یک حفره اطلاعاتی در جمهوری اسلامی ایجاد شده بود. دشمن امید داشت که بتواند از این حفره اطلاعاتی استفاده کند و با این امید و خیال خام که دستگاه های اطلاعاتی کشور درگیر بحث فتنه است، به اقداماتی دست زد".

بنا بر اظهارات وی، وزارت اطلاعات ایران با نفوذ در سیستم امنیتی اسرائیل، توانسته است بر فعالیت های جاسوسی و اطلاعاتی اسرائیل اشراف پیدا کند.

وی نحوه مقابله امنیتی ایران با دستگاه پیشرفته اطلاعاتی اسرائیل را در چهارچوب مجموعه اقداماتی چون کشف مناطق آلوده اطلاعاتی، شناسایی سرپل های ارتباطی و پایگاه های اطلاعاتی در اروپا و برخی از کشورهای همسایه ایران، همکاری نیروهای مردمی و کشف همکاری های گروه هایی چون سازمان مجاهدین خلق، کومله، حزب دموکرات کردستان و پژاک "در قالب پیاده نظام" برای موساد تشریح کرد.

شبکه های تلویزیونی صدا و سیمای ایران پیشتر بخش هایی از مصاحبه فردی به نام مجید جمالی فش در فیلمی تحت عنوان "اعترافات عامل ترور شهید علیمحمدی" پخش کردند که جزئیاتی در خصوص چگونگی جذب و آموزش توسط موساد و چگونگی ترور را بیان کرد.

در ادامه، متن مفصل تری از اعترافات جمالی فش منتشر شد که جزئیات مراحل همکاری اش با موساد و پروژه ترور آقای علی محمدی را از آغاز تا پایان شرح می دهد. منتهی در خصوص دستگیری اش توضیح نمی دهد. همچنین وی خود را عضو هیچ کدام از گروه هایی که از نظر وزیر اطلاعات پیاده نظام موساد هستند، معرفی نمی کند.

بر اساس متن منتشر شده، آقای جمالی فش از طریق فردی به نام رادپور در سفر به استانبول با کنسولگری اسرائیل ارتباط بر قرار کرده است. سپس این ارتباطات در ترکیه، جنوب شرقی آسیا و یک کشور اروپایی ادامه یافته و سرانجام در تل آویو آموزش اصلی را دیده و آخرین تماس با وی نیز پس از ترور، در ارمنستان برقرار شده است.

در کل اطلاعات زیادی در مورد ابعاد مختلف پرونده، چگونگی کشف شبکه جاسوسی و هویت "بیش از ده نفری" که وزارت اطلاعات می گوید آنها را بازداشت کرده است، وجود ندارد. اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و روابط خارجی مجلس ایران، کشف عوامل ترور مجید شهریاری، دیگر دانشمند هسته ای ایران را دلیل مسکوت نگاه داشتن نحوه دستگیری اعضاء شبکه جاسوسی اعلام کرده است.

اما اظهارات تازه در تداوم موضع گیری اولیه مقامات امنیتی است که از فردای ترور آقای علی محمدی انگشت اتهام را به سمت اسرائیل نشانه گرفتند. آنچه آنها می گویند، در واقع فرم پازل سناریوی اولیه را تکمیل می کند.

دولت اسرائیل علی رغم گذشت چند روز، از موضع گیری رسمی در برابر صحت و سقم اتهامات اخیر وزارت اطلاعات ایران خودداری کرده است. اما سایت فارسی وزارت امورخارجه اسرائیل "همدمی دات کام" در این مورد نوشت: "مطبوعات اسرائیل این ادعاها را "مجموعه ای از ادعاهای تمسخرانگیز" توصیف کرده اند".

سایه جنگ سرد جاسوسی مدت زیادی است که بر روی مناسبات خصمانه و پر تنش ایران و اسرائیل قرار دارد. در طول چند سال گذشته مقامات نظامی و امنیتی ایران بارها اعلام کرده اند که شبکه های جاسوسی وابسته به اسرائیل را متلاشی کرده اند.

دستگیری برخی از کارمندان سازمان انرژی اتمی در سال ۱۳۸۴، اعلام متلاشی شدن شبکه جاسوسی اسرائیل توسط سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ایران در سال ۱۳۸۷ و اطلاع رسانی سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران در این خصوص، نشانه هایی از این رویارویی است. علی اشتری و علی اکبر سیادت هم در دو سال اخیر به اتهام جاسوسی برای اسرائیل اعدام شدند.

اما به نظر می رسد که علی رغم این شناسایی ها و برخوردها، فعالیت های جاسوسی منتسب به اسرائیل در ایران متوقف نشده است. این واقعیات همچنین باطل کننده ادعای آقای مصلحی است که تلویحا جنبش سبز را مسئول ایجاد حفره اطلاعاتی قلمداد کرده بود. مدارک وابسته به حکومت نشان می دهند که سابقه آنچه برخی مسئولان جمهوری اسلامی فعالیت های مستقیم و غیر مستقیم اطلاعاتی موساد در ایران می دانند، به قبل از انتخابات سال گذشته ایران و آغاز فعالیت جنبش سبز بر می گردد.

با توجه به سوابق دولت اسرائیل و اظهارات بعضی از مقامات اسرائیلی، فرضیه سفارش و سازماندهی ترور دانشمندان هسته ای ایران از سوی اسرائیل محتمل است، اما در عین حال ابهاماتی نیز وجود دارد که صحت ادعاهای اخیر در مورد ترور آقای علی محمدی را زیر سئوال می برد.

سابقه جمهوری اسلامی در گرفتن اعترافات اجباری تلویزیونی جدی ترین عامل مخدوش کننده است. در طول سه دهه گذشته افراد زیادی از چهره های مستقل یا مخالف حکومت ایران، در این مورد توضیح داده اند که چگونه مجبور شده اند مطالبی خلاف واقع را در جلوی دوربین تلویزیون ایران بیان کنند.

اگر چه دستگاه قضایی جمهوری اسلامی همیشه مدعی بوده است که افراد مصاحبه شده داوطلبانه و بر اساس بحث های اقناعی و استدلالی اعتراف کرده اند، اما دایره کسانی که این ادعا را رد می کنند فقط به نیروهای مخالف محدود نبوده و حتی در مواردی، چهره های سرشناس جناح اصولگرا نیز از اعتراف گیری های اجباری سخن گفته اند.

در شرایطی که روند دادرسی، تحقیقات و دسترسی متهم به وکیل و دیگر حقوق قانونی معلوم نیست و تنها مستندات پرونده، اعترافات متهم علیه خودش و دعاوی یکسویه مسئولان وزرات اطلاعات است، اعتبار شناسایی عاملان ترور آقای علی محمدی متزلزل می شود.

تفاوت در مواضع قبلی همسر آقای علی محمدی و اظهارات اخیر وی نیز سرنخ جالبی برای کشف حقیقت ماجرا است. وی در حالی که چهار ماه پیش در مصاحبه با سایت جرس از کندی رسیدگی به پرونده و تعلل مسئولان شکایت کرده و گفته بود که شنیدن شایعه کشته شدن شوهرش توسط خودی ها برایش عذاب آور است، در روزهای اخیر در مصاحبه با رسانه های اصول گرا بر صحت اعترافات پخش شده از تلویزیون مهر تایید زد.

همسر آقای علی محمدی قبل از انتشار اطلاعیه وزارت اطلاعات در جریان دستگیری عوامل ترور همسرش قرار گرفته بود و برخی نشانه ها و علائمی را که متهم بیان داشته و مامورین اطلاعاتی با وی در میان گذاشته اند دلیل درستی کشف وزارت اطلاعات می داند. اما او اخیرا برای اولین بار گفت که افرادی از سازمان مجاهدین خلق چند روز پیش از ترور با شوهرش تماس گرفته اند و خواستار تأیید برخی از مدارک هسته ای توسط او شده اند و پس از سکوت، او را تهدید کرده اند. او گفت که این تهدید به وزارت اطلاعات گزارش داده شده بود.

پیرامون این ادعا سئوالاتی جدی وجود دارد که چرا وی پس از گذشت یک سال این موضوع را علنی می کند؟ چگونه دکتر علی محمدی متوجه هویت تماس گیرندگان شده است؟

همچنین اگر قرار بر ترور بوده است، منطقی نیست که ضاربان قصد و برنامه شان را لو دهند! این ادعا بیش از آنکه تقویت کننده موضع وزارت اطلاعات باشد، فرض فاصله گرفتن علی محمدی از حاکمیت را تقویت می کند که افرادی از مخالفان برنامه هسته ای حکومت ایران جرات کرده اند با او تماس بگیرند و طلب همکاری کنند.

پرسش جدی دیگری که مطرح می شود این است که چرا وزارت اطلاعات علی رغم مطلع شدن از تهدید فوق، اقدامی برای محافظت از جان آقای علی محمدی به عمل نیاورده است؟

ابهام مهم دیگر این است که چرا ضارب برای همیشه از کشور خارج نشده است. معمولا در چنین مواردی سازمان دهندگان ترور عوامل اجرایی را از صحنه خارج می کنند تا امکان شناسایی را کور کنند. حال ضارب با چه اطمینان و امنیتی با علم به هزینه سنگین لو رفتن، مجددا به ایران بازگشته است و نیروهای امنیتی اسرائیل نیز اقدامی برای حفظ وی و اسرار ترور انجام نداده اند؟

بالا گرفتن انتقادات به قصور وزارت اطلاعات در حفظ امنیت اساتید دانشگاهی و کارشناسان هسته ای که در تقاضای دادستان تهران از نیروهای امنیتی برای جلوگیری از ابتلای پرونده آقای شهریاری به سرنوشت پرونده آقای علی محمدی اوج گرفته بود، این فرض را مطرح می کند که اظهارات اخیر مقامات وزارت اطلاعات ممکن است اقدامی شتابزده برای نجات وزارت اطلاعات از زیر موج انتقادات فراینده باشد.

روشن شدن جنبه های خاکستری این پرونده، قرار گرفتن متهمان در خارج از فضای امنیتی و انتشار اطلاعات بیشتر معلوم خواهد کرد که ضارب واقعی آقای علی محمدی کیست و اهداف ترور وی چه بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110113_l10_mossad_moslehi_alimohammadi.shtml

بالا ^^

درگیری های شبانه در تونس "چهار کشته" داد

گزارش ها از کشور تونس حاکی است که با وجود برقراری مقررات منع رفت و آمد شبانه و استقرار ارتش در پایتخت، چهار نفر در جریان درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده اند.

بنا به گزارش ها یکی از معترضین در نواحی غربی شهر تونس، پایتخت، و سه تن دیگر در جنوب این شهر به ضرب گلوله پلیس کشته شدند.

این در حالی است که فدراسیون بین المللی حقوق بشر تعداد کشته شدگان در جریان تیراندازی پلیس به سوی جمعیت تظاهرات کننده را هشت نفر گزارش داده است.

زین العابدین بن علی، رئیس جمهور تونس نا آرامی ها را "اقدامی تروریستی" توصیف کرده است.

آدام مینوت، خبرنگار بی بی سی در تونس می گوید فضای تنش زیادی در خیابان های پایتخت با حضور نیروهای ارتش و پلیس مسلح وجود دارد.

شب گذشته صدها تن از جوانان در مناطق مختلف شمال تونس، پایتخت، به خیابان ها ریخته و در جریان تظاهرات با نیروهای امنیتی درگیر شدند.

شورای ملی تونس قرار است امروز ( پنجشنبه، 13 ژانویه) در یک نشست اضطراری در مورد پیدا کردن راه حلی برای مقابله با این بحران به مذاکره بنشیند.

نا آرامی ها در تونس از اوایل ماه جاری، در اعتراض به افزایش بیکاری و همزمان با خودکشی یک فارغ التحصیل بیکار به اوج رسید.

اما در تونس، پایتخت، درگیری بین جوانان معترض و نیروهای امنیتی از روز گذشته (چهارشنبه) شروع شد.

در شهر توزر در جنوب غربی و تاله در استان قصرین در غرب این کشور نیز درگیری هایی روی داده است.

"حرف های تو خالی"

به گفته فدراسیون بین المللی حقوق بشر تعداد کشته شدگان از ابتدای شروع درگیری ها در ماه جاری به دست کم 66 نفر رسیده است که این تقریبا سه برابر تعدادی است که مقامات دولتی اعلام کرده اند.

وزارت خارجه سوئیس کشته شدن یک زن با تابعیت دوگانه سوئیسی- تونسی را در شمال شهر تونس، به ضرب گلوله پلیس در ناحیه گلو ، تایید کرده است.

در بخشی از بیانیه وزارت خارجه سوئیس آمده است که سفیر تونس احضار شده است. در بخشی دیگر از این بیانیه آمده که:" دولت تونس باید به تبادل و گفتگو ، آزادی و حقوق بشر احترام بگذارد."

همچنین طبق گزارش های رسیده، دیپلمات های فرانسوی خبر کشته شدن یک استاد دانشگاه با تابعیت دوگانه فرانسوی- تونسی را به خانواده اش در فرانسه داده اند.

حاتم بتاهار یکی از دو معترضی بود که در جریان تظاهرات روز چهارشنبه، در شهر دوز به ضرب گلوله پلیس کشته شد.

وی استاد علوم کامپیوتر در فرانسه بود و برای دیدار مادرش به تونس سفر کرده بود.

ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت که این مرگ ها در نتیجه "دست زدن به اقدامات افراطی مثل استفاده از تک تیر اندازها و کشتن کسانی که در اعتراضات آرام شرکت داشتند" رخ داده است.

او تاکید کرد: "دولت باید تحقیقاتی شفاف، معتبر و مستقل در زمینه علل بروز خشونت و کشته شدن افراد شروع کند."

پیشتر محمد الغنوشی، نخست وزیر تونس به منظور آرام کردن اوضاع، رفیق الحاج قاسم، وزیر کشور، را از کار برکنار کرد و دستور آزادی بازداشت شدگان در درگیری های اخیر را صادر کرد.

آقای الغنوشی همچنین وعده داد که یک کمیته ویژه برای بررسی پرونده های فساد در این کشور تشکیل دهد.

اما به گفته گزارشگر بی بی سی در تونس، بسیاری از مردم این کشور وعده های رئیس جمهور را "حرف های تو خالی" می خوانند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110113_l43_tunisia_fourkilled.shtml

بالا ^^

رئیس ستاد ارتش آمریکا: دستاوردهای نظامی در افغانستان شکننده است

یک مقام نظامی ارشد آمریکا هشدار داده است که خشونت در افغانستان در سال 2011 شدت خواهد گرفت.

ژنرال مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته است که رهبران طالبان از ولایات نا امن قندهار و هلمند رانده شده اند اما هشدار داده است که دستاوردهای نظامی نیروهای افغان و خارجی "بی ثبات و شکننده" است.

نیروهای خارجی در افغانستان در سال 2010 و هفته های اول سال 2011 با تلفات گسترده مواجه شدند.

در حالیکه آمریکا در نظر دارد روند خروج نظامی از افغانستان را از اواسط سال جاری میلادی آغاز کند، نگرانی در مورد تشدید درگیری در این کشور رو به افزایش بوده است.

ژنرال مولن که با خبرنگاران در واشنگتن صحبت می کرد، گفت: "هر اندازه هم که دشوار باشد، ما باید خود را برای خشونتها و تلفات بیشتر ظرف ماههای آینده آماده کنیم."

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا افزود: "خشونتها در بسیاری از مناطق افغانستان در سال 2011، شدیدتر از آنچه خواهد بود که در 2010 شاهد بودیم."

مایک مولن تاکید کرد که قبل از بهبود اوضاع در افغانستان، پیش بینی می شود که این کشور شاهد تشدید خشونت باشد.

او گفت: "حالا وقت آن نیست که به موفقیت های خود تکیه کنیم، بلکه وقت آن است که با تاکید بر دستاوردهای که داشته ایم، تلاشهای خود را دو برابر کنیم."

در سال 2010، افغانستان با تشدید خشونت روبرو بود که در حریان آن، بیش از هفتصد نظامی نیروهای ناتو کشته شدند.

تلفات نیروهای ارتش ملی و غیرنظامیان افغان نیز در این سال بیشتر از این رقم گزارش شده است.

همزمان، دولت افغانستان تلاشهایی را برای مذاکره با طالبان آغاز کرده است تا از طریق مصالحه و احتمالا "امتیازدهی" به رهبران طالبان، به خشونت و درگیری در این کشور پایان دهد.

این تلاشها تا حالا نتایج ملموسی نداشته است و طالبان همواره مذاکره با دولت افغانستان را به خروج کامل نیروهای خارجی از این کشور مشروط کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110113_k01_nato_afg_2011.shtml

بالا ^^

سیل در برزیل حدود ۴۰۰ کشته بر جای گذاشت

مقامات برزیل می گویند در حالی که عملیات تجسس و امداد رسانی برای نجات سیل زدگان ادامه دارد، شمار قربانیان ناشی از جاری شدن سیل و رانش زمین در جنوب شرقی این کشور حدود ۴۰۰ نفر رسیده است.

بنا به گزارش رسانه های برزیلی تعداد کشته شدگان در شهر نوا فریبورگو به ۱۵۵ نفر، ترسوپولیس به ۱۴۶ نفر و پتروپولیس به ۳۴ نفر رسیده است.

امدادگران اکنون با استفاده از هلی کوپتر در نواحی شمالی ریو دو ژانیرو به تجسس برای پیدا کردن بازماندگان مشغولند. ایالت ریو دو ژانیرو در جنوب شرق برزیل واقع است.

زندگی هزاران نفر از مردم برزیل در سال های اخیر با جاری شدن سیل های شدید مختل شده است.

صبح پنجشنبه (۱۳ ژانویه) با آغاز عملیات امداد رسانی، بارش شدید باران مجددا شروع شد و انتظار می رود در طول روز ادامه داشته باشد.

وزارت دفاع غیر نظامی برزیل هنوز شمار قربانیان را تایید نکرده اما مقامات می گویند انتظار می رود که تنها در شهر ترسوپولیس اجساد صدها نفر دیگر پیدا شود.

"دریایی از گل"

با وجود تعداد زیاد مفقود شدگان، انتظار می رود که شمار قربانیان ناشی از جاری شدن سیل باز هم افزایش یابد. همچنین نگرانی هایی در مورد ابتلا به بیماری های ناشی از آشامیدن آب آلوده وجود دارد.

بیش از ۸۰۰ نفر امدادگر به عملیات تجسس و کمک به بازماندگان مشغولند.

نیروی هوایی برزیل با استفاده از هلی کوپتر های خود اقدام به انتقال تجهیزات و پرسنل به مناطق سیل زده کرده است.

شاهدان می گویند گروه های امدادرسان با استفاده از ماشین آلات سنگین، ابزار کشاورزی مانند بیل و حتی دست های خالی خود برای حفر و کنار زدن گل و لای و نجات مردم استفاده می کنند.

دیلما روسف، رئیس جمهوری برزیل، امروز با پرواز بر فراز این منطقه از نزدیک خرابی ها را مشاهده می کند.

آنتونیو وناچیو، ۵۳ ساله، به خبرگزاری رویترز گفته است که در خیابانی محل زندگی اش، جسد شش نفر را دیده است. این مرد گفت که خانه اش زیر گل فرو رفته اما هنوز پا بر جاست.

خیابان های اصلی در اثر رانش زمین و جاری شدن سیل بسته شده اند و وضعیت بد ترافیک اوضاع را وخیم تر کرده است.

مانوئل کاندیدو، یکی از ساکنان ناحیه سیل زده، شهر پتروپلیس را به "دریای گل" تشبیه کرد.

او گفت: "من ۲۵ سال است که در ارتفاعات این شهر زندگی می کنم و تا به حال شاهد چنین چیزی نبودم. وقتی از بالا به پایین و اطراف نگاه می کنم، تنها دریایی از گل می بینم. مردم خودشان را با بالا رفتن از درخت و یا رساندن به ارتفاعات بلند نجات می دهند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110113_l43_brazil_flood.shtml

بالا ^^

عربستان سعودی از صعود به مرحله بعدی جام ملتهای آسیا بازماند

تیم فوتبال عربستان سعودی در دومین دیدار خود در جام ملتهای آسیا مقابل اردن شکست خورد و از صعود به مرحله بعدی بازماند.

در این دیدار که از گروه دو در ورزشگاه الریان برگزار می شد، اردن توانست با تک گلی که بها عبدالرحمان در دقیقه 42 به ثمر رساند، با نتیجه یک بر صفر بازی را به سود خود خاتمه دهد.

عربستان در بازی نخست خود در کمال شگقتی دو بر یک مقابل سوریه شکست خورد. به همین دلیل مسئولان عربستانی، سرمربی پرتغالی خود را اخراج کردند.

عکسهایی از بازی عربستان و اردن

اما ناصر الجوهر که جایگزین پسیرو شده بود هم نتوانست عربستان را از حذف زود هنگام نجات دهد.

عربستان که پر افتخارترین تیم در تاریخ این رقابت هاست در مقابل تیم هایی شکست خورد که هیچگاه به جمع چهار تیم اول راه نیافته اند.

عربستان در سه دوره قهرمان و چهار دوره دیگر نایب قهرمان بازی ها شده است.

در دیدار دیگری از گروه دو ژاپن و سوریه مقابل هم به میدان می روند.

تكذیب شایعه مسمومیت غذایی بازیكنان تیم ایران

رئیس كمیته پزشكی فدراسیون فوتبال ایران مسمویت غذایی بازیكنان تیم ملی را، شایعه خواند.

احمد هاشمیان به خبرگزاری مهر گفت:" براساس گزارش دکتر خانلری، پزشک تیم ملی، مسعود شجاعی دچار ضعف عمومی بوده که به تشخیص پزشک تیم با سرم درمانی و تزریق آمپول‌های تقویتی، مشکلش بر طرف شده. است"

آقای هاشمیان گفت که این بازیكن هیچ گاه به بیمارستان منتقل نشده است.

رئیس كمیته پزشكی فدراسیون فوتبال ایران، همچنین از كنترل كیفیت غذایی تیم ملی توسط پزشك تیم خبر داد و گفت تاكنون مسمومیت غذایی برای هیچ یك از بازیكنان پیش نیامده است.

درعین حال دكتر شهاب، یكی از پزشكان تیم ملی به ایسنا گفت كه چهار بازیكن این تیم سرماخورده اند:

به گفته او سید جلال حسینی، شهاب گردان، آندرانیك تیموریان و مسعود شجاعی 4 بازیكنی هستند كه به ویروس سرماخوردگی مبتلا شده اند، اما در این میان وضعیت شجاعی و تیموریان كمی بدتر است.

دكتر شهاب گفت که ممكن است این ویروس در هنگام سفر با هواپیما وارد بدن بازیكنان ایران شده باشد، زمانی كه به گفته او سیستم دفاعی بدن مشكل پیدا می كند.

تیم ملی فوتبال ایران، در دومین بازی مرحله گروهی جام ملتهای آسیا، عصر روز شنبه آینده، رودرروی كره شمالی قرار می گیرد. این بازی را خالد العلان از بحرین قضاوت می كند.

تلاش برای بهبود مصدومیت تیموریان

مربیان تیم ملی ایران در حالی تیم را برای بازی با كره شمالی آماده می كنند كه هنوز از سلامت كامل آندرانیك تیموریان مطمئن نیستند.

به گفته پزشكان، پای راست تیموریان مصدوم شده و آنها در تلاشند تا این مشكل را به موقع رفع كنند. تیموریان در بازی با عراق بیش از 11 كیلومتر دوید. او دونده ترین بازیكن میدان بود.

قطبی: شیوه جدیدی از مربیگری و شخصیت را به فوتبال ایران معرفی كردم

افشین قطبی، سرمربی تیم ملی ایران گفت می خواهد قبل از ترك وطنش، میراثی پایدار برای فوتبال این كشور به جا بگذارد.

قطبی در گفت و گویی با وب سایت كنفدراسیون فوتبال آسیا از ویژگی های فوتبال ایران حرف زد: "فكر می‌كنم فوتبال ایرانی فراز و نشیب‌های بسیار زیادی در 30 سال گذشته داشته است كه اگر به آن نگاه كنید استعدادها و هیجان‌های زیادی را برای بازی كردن می‌بینید. اما این احساسات در واقع به یك سیستم تبدیل نشده‌اند تا بازیكنان را بسازند و با آنها یادگیری درست را انجام دهند."

به گفته سرمربی تیم ملی ایران، یكی از مشكلات فوتبال در این كشور، كیفیت آوزش و یادگیری مربیان است: " شرایطی كه باید برای تربیت مربیان با تحصیلات مناسب وجود داشته باشد، در نظر گرفته نشده است اما به صورت امیدوار كننده‌ای همانطور كه روزنه‌های مختلف برای فوتبال ایران باز می‌شود، آنها از تحصیلات و تكنولوژی بیشتری بهره مند می‌شوند كه در سراسر جهان وجود دارد. در نتیجه بازیكنان و مربیان جوان ایرانی كه در خارج از كشور بازی كرده‌اند، می‌توانند تجربه‌های خود را برای كمك به فوتبال ایران به این كشور بیاورند."

" ایران در طول تاریخ سه بار در جام جهانی حضور داشته و تنها یكی از بازی‌های رسمی خود را در این رقابت‌ها برده است. بنابراین ما در حوزه بین المللی آن نتایجی را كه باید برای موفقیت كسب می‌كرده‌ایم، تاكنون به دست نیاورده‌ایم. می‌خواهیم این وضعیت را در جام ملت‌های آسیا تغییر دهیم."

قطبی از لذت مربیگری در كره جنوبی حرف زد، با این حال گفت كار كردن در كشورش را افتخار می داند.

او كه 30 سال از ایران دور بوده، درباره روزهای اول پس از بازگشتش گفت: "این یك احساس بسیار جالب بود كه پس از 30 سال كه همه چیز را كمی متفاوت دیده بودم به ایران بازگردم. كشور و فرهنگ مردم عوض شده بود حتی در زبان من تاثیر كوچكی از زبان عربی را در آن می‌دیدم اما با داشتن یك احساس عمیق از ایرانی بودن بلافاصله یك ارتباط خوب را با مردم ایران برقرار كردم و مربی‌گری در بزرگترین تیم باشگاهی ایران، پرسپولیس و همچنین داشتن 18 بازی بدون شكست با این تیم واقعا انرژی بالا و وضعیت بسیار خوبی را برای من بوجود آورده بود.

"در ادامه رابطه‌ من با مردم ایران عمیق‌تر شد كه یكی از عوامل آن این بود كه من شیوه‌ی جدیدی از مربیگری و شخصیت را به فوتبال ایران معرفی كردم. علاوه بر آن پیروز شدن در بازی‌ها احساس بسیار خوشایندی را میان من و ایرانی‌ها ایجاد می‌كرد."

پس از پایان جام ملتهای آسیا، افشین قطبی به ژاپن می رود، با این حال او گفت به فوتبال ایران همچنان اهمیت می دهد و می خواهد آینده ای خوب برای آن بسازد.

اولین پیروزی مهرام در راه دفاع از قهرمانی بسكتبال باشگاههای آسیا

تیم بسكتبال مهرام، در اولین بازی از مسابقات باشگاههای غرب آسیا در گروه B، تیم دانشگاه اردن را 87 به 66 شكست داد.

این مسابقات در اردن برگزار می شود.

مهرام، قهرمان دو دوره اخیر باشگاههای آسیا، در كوارتر اول 25 به 22، كوارتر دوم 27 به 20 و كوارتر سوم 17 به 6 پیروز شد. كوارتر چهارم اما 18 به 18 تمام شد.

در دیگر بازی روز اول تیم شانویل لبنان 77 به 71 دهوك عراق را شكست داد.

تیم پنجم این گروه، الجیش سوریه است كه روز اول استراحت كرد.

پیش از این، تیم ذوب آهن اصفهان، در پایان بازیهای گروه A، با دو پیروزی و دو شكست سوم شده و به مرحله نهایی صعود كرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/01/110113_l11_sports_jan13.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 14, 2011, 6:19:10 PM1/14/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
23:19 گرينويچ - جمعه 14 ژانويه 2011 - 24 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

زین العابدین بن علی، رئیس جمهوری تونس از قدرت کنار رفت و جای خود را موقتا به محمد الغنوشی، نخست وزیر سپرد.

در پی تصمیم برخی بانکهای آمریکایی برای بستن حسابهای بانکی نمایندگی چند کشور در سازمان ملل، نماینده ایران این اقدام را باعث "تهدید موجودیت سازمان ملل" خوانده است.

سعید قدیمی، مدیرکل دفتر پشتیبانی و حمایت آموزش عالی وزارت علوم ایران، از بازنگری سرفصل دروس دانشگاهی در سطح گسترده خبر داد.

با افزایش سرما، رکورد مصرف گاز در ایران شکسته شده و مسئولین شرکت گاز از مردم خواسته اند در مصرف گاز صرفه جویی کنند.

رئیس پلیس آگاهی تهران اعلام کرده است که ۳۰۸ نفر از اعضای شرکت‌های هرمی در ایران دستگیر شده‌اند.

پائولو کوئیلو، نویسنده برزیلی، در وبلاگ شخصی خود از لغو مجوز ناشر رسمی آثارش در ایران ابراز تاسف کرد و در عین حال، نوشت که به گفته سفارت ایران در برزیل، کتاب هایش در ایران ممنوعیت انتشار ندارند.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا گفت که واشنگتن و پکن به مقطع تعیین کننده ای رسیده اند که هر تصمیم 'کوچک و بزرگی' مسیر آتی روابط آنها را شکل می دهد.

افشین قطبی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، دیدار با کره شمالی را دشوار و سرنوشت ساز دانست و تاکید کرد که در این مسابقه تنها به کسب سه امتیاز فکر می کند.

سفیر ایران در عراق از آزادی تعدادی ایرانی که به دلیل ورود غیرقانونی در عراق زندانی بودند خبر داده و در مورد عواقب سفر انفرادی و بدون روادید به آن کشور هشدار داده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

رئیس جمهوری تونس از قدرت کنار رفت

زین العابدین بن علی، رئیس جمهوری تونس از قدرت کنار رفت و جای خود را موقتا به محمد الغنوشی، نخست وزیر سپرد.

آقای الغنوشی جمعه شب (۱۴ ژانویه) در تلویزیون دولتی تونس ظاهر شد و گفت که اداره امور کشور موقتا به او سپرده شده است.

او گفت که آقای بن علی فعلا قادر به انجام وظایف خود نیست.

آقای بن علی در حال حاضر در مکانی نامعلوم به سر می برد.

گزارش های تأیید نشده رسانه های عرب زبان حاکی از آن است که آقای بن علی به مقصد نامعلومی از کشور خارج شده است.

او ۲۳ سال رئیس جمهوری تونس بود.

کسری ناجی، خبرنگار اعزامی بی‌بی‌سی فارسی به تونس می گوید سقوط آقای بن علی برای مردمی که در تونس زندگی می کنند "باورنکردنی" است.

به گفته او تا صبح شنبه که ساعات منع رفت و آمد پایان می یابد، نمی توان فهمید که واکنش مردم به این تحولات چیست.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از حکومت تونس خواسته است به موازین حقوق بشر احترام گذارد و و انتخابات آزاد و عادلانه ای در آینده نزدیک برگزار کند.

آقای بن علی ساعتی پیش از کنار رفتن از قدرت، اعضای کابینه این کشور را برکنار کرده و با انحلال مجلس، اعلام کرده بود که انتخابات پارلمانی ظرف شش ماه آینده برگزار خواهد شد.

در پی این تحول، مقامات تونس وضعیت فوق العاده اعلام کرده و مقررات ممنوعیت رفت و آمد شبانه را به اجرا درآورده اند.

اجتماع بیش از سه نفر ممنوع شده و هشدار داده شده که در صورت بی اعتنایی به دستورهای ارتش، نیروهای نظامی به زور متوسل خواهند شد.

دستور برکناری کابینه پس از آن صادر شد که شورش ها علیه دولت تونس افزایش یافته و تظاهرکنندگان خواستار استعفای فوری زین العابدین بن علی، رئیس جمهوری این کشور شدند.

به گزارش کسری ناجی، خودروهای ارتش و نیروهای نظامی با تیربارهایی که رویشان نصب شده است، در اطراف ساختمان‌های دولتی مستقر شده‌اند تا از آنها محافظت کنند، ولی وضع در مرکز شهر ناآرام است.

به گفته او، اظهارات دیروز آقای بن علی، برای تظاهرکننده‌ها راضی‌کننده نبود و اعتراض‌ها ادامه داشت. از جمله از ظهر روز جمعه، هزاران نفر برای چند ساعت در تظاهراتی آرام شرکت داشتند، ولی به دلایلی که هنوز مشخص نشده است، نیروی پلیس که نظاره‌گر این تظاهرات بود، تصمیم به دخالت گرفت.

نیروی پلیس برای متفرق کردن تظاهرکننده‌ها از گاز اشک‌آور و باتوم استفاده کرده و در مواردی، تیر هوایی شلیک کرده است.

به گزارش کسری ناجی، جنگ و گریز نیروی پلیس و تظاهرکننده‌ها در مرکز شهر تونس، پایتخت، ادامه دارد و از قسمتی از مرکز شهر، دود غلیظی بلند می‌شود.

به گفته او، تصمیم رئیس جمهور تونس برای برکناری تمام اعضای کابینه و انحلال پارلمان موثر نبود و تظاهرکننده‌ها می گفتند که وعده های آقای بن علی برای اعمال اصلاحات سیاسی فوری در این کشور کافی نیست و او باید برود.

گروه های حقوق بشر می گویند ناآرامی های هفته های اخیر بیش از ۶۰ کشته بر جای گذاشته است.

باراک اوباما روز جمعه با صدور بیانیه ای خشونت پلیس تونس را محکوم و از "شجاعت" مردم این کشور تمجید کرد.

آقای اوباما گفت که آمریکا و جامعه جهانی شاهد نبرد مردم تونس برای کسب حقوق جهانشمول هستند و تصاویر ملتی که خواهان شنیده شدن صدایش است را از یاد نخواهند برد.

وی خواستار خویشتنداری همه طرفهای درگیر، پرهیز از خشونت و برگزاری انتخاباتی شد که به گفته او نمایانگر "اراده ملی" تونس باشد.

روز گذشته ۱۳ ژانویه، آقای بن علی در یک سخنرانی در تلویزیون ملی تونس گفته بود که قصد ندارد نامزد دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری شود.

وی همچنین از کاهش قیمت مواد غذایی ضروری خبر داد.

آدام ماینات، خبرنگار بی بی سی در تونس می گوید این واقعیت که اعتراضات خشونت آمیز، ناگهان در بسیاری از شهرهای سراسر کشور رخ می دهد، حاکی از نارضایی مردمی وسیع علیه حکومت است.

از هنگام کسب استقلال تونس از فرانسه در سال ۱۹۵۶، آقای بن علی دومین رئیس جمهوری این کشور بود.

او آخرین بار در سال ۲۰۰۹ با ۸۹/۶۲ درصد آراء برای یک دوره پنج ساله دیگر انتخاب شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110114_l04_tunisia_gonernment.shtml

بالا ^^

ایران به بستن حساب نمایندگی کشورها در سازمان ملل اعتراض کرد

ایران بستن حساب های بانکی نمایندگی شماری از کشورها را در سازمان ملل به شدت محکوم کرده است.

در پی گزارش تصمیم برخی بانک های آمریکا برای بستن حساب های بانکی دفاتر نمایندگی تعدادی از کشورها در سازمان ملل و کارمندان این دفاتر، محمد خزاعی، نماینده دایم ایران در این سازمان، گفت که این اقدام "موجودیت سازمان ملل را تهدید و نظریه انتقال سازمان ملل به کشور دیگری را تقویت می کند."

روز پنجشنبه گزارش شد که دیپلمات های تعدادی از کشورهای عضو سازمان ملل در نیویورک در تماس با مقامات دولت آمریکا نسبت به تصمیم چند بانک آمریکایی در خودداری از ادامه ارائه خدمات بانکی به آنها اعتراض کرده و گفته اند که در یافتن بانک های دیگری برای گشایش حساب هم با دشواری روبرو بوده اند.

آقای خزاعی که در جلسه نمایندگان این گروه از کشورها سخن می گفت، در عین حال از آنچه که "دخالت های مداوم و مقررات سختگیرانه" نهادهای دولتی آمریکا و "اقدامات غیرقانونی بانک ها" در بستن حساب های این نمایندگی ها می خواند به شدت انتقاد کرد.

ظاهرا اشاره آقای خزاعی به محدویت هایی است که دولت آمریکا گاه برای رفت و آمد و سفرهای مقامات ایرانی که به مقر سازمان ملل سفر کرده اند، وضع کرده است.

محمد خزاعی گفت که با توجه به مشکلات پیش آمده، دولت آمریکا به عنوان محل استقرار دفاتر اصلی سازمان ملل موظف است راه حلی برای این مساله بیابد و افزود: "در غیر اینصورت، اعتبار و صلاحیت دولت آمریکا به عنوان کشور میزبان بیش از پیش زیر سئوال می رود."

وی اظهار داشت که اینگونه اقدامات باعث تایید این نظر می شود که لازم است کشور دیگری میزبان سازمان ملل باشد.

نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل گفت که توقف ارائه خدمات بانکی به نمایندگی ها باعث توقف فعالیت آنها می شود که به توقف فعالیت تشکیلات سازمان ملل منجر خواهد شد و علاوه بر این، کشورهای عضو امکان پرداخت حق السهم خود به بودجه سازمان ملل را نخواهند داشت که برای این سازمان مشکلات جدی در پی می آورد.

آقای خزاعی گفت که دولت آمریکا و دبیرکل سازمان ملل مشترکا باید برای حل این مشکل وارد عمل شوند و توصیه کرد که سازمان ملل هم در اعتراض به این اقدام، حساب های خود را نزد چیس بانک ببندد.

نماینده جمهوری اسلامی در عین حال پیشنهاد کرد که اگر بانک آمریکایی دیگری حاضر به بازکردن حساب برای نمایندگی های کشورهای عضو سازمان ملل نباشد، این سازمان راسا به ارائه خدمات بانکی از طریق موسسات مالی خود مبادرت کند.

مقامات دولتی ایران، از جمله محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، در مواردی خواستار تغییر ساختار سازمان ملل و انتقال مقر آن از نیویورک به "یک کشور مستقل" شده اند.

حسابهای پر هزینه

جلسه تعدادی از کشورهای عضو سازمان ملل پس از ارسال نامه ای از سوی بانک "جی پی مورگان اند چیس" برای این کشورها برگزار شد.

دفاتر نمایندگی بسیاری از یکصد و نود و دو کشور عضو سازمان ملل با گشودن حساب نزد این بانک، از خدمات بانکی آن استفاده کرده اند و سازمان ملل نیز بخش عمده ای از نیاز خود به خدمات بانکی را از طریق همین بانک برآورده می کند.

با اینهمه، بانک چیس در نامه ای برای نمایندگان کشورهای خارجی در سازمان ملل، با اعلام اینکه قادر به ادامه ارائه خدمات بانکی به آنها نیست، از تصمیم خود به بستن حساب های بانکی آنها خبر داد.

در نامه این بانک، که ظاهرا آخر ماه سپتامبر ارسال شد، آمده است که این اقدام "صرفا تصمیمی تجاری است و به هیچوجه منعکس کننده نظر خاصی در مورد نهاد مربوطه و یا عملکرد حساب شما نیست."

این بانک تاکید کرده است که تصمیم به بستن حساب های دفاتر نمایندگی تعدادی از کشورهای عضو سازمان ملل شامل حساب های شخصی نخواهد شد.

اگرچه بانک چیس دلیلی برای تصمیم خود ذکر نکرده است، آما گفته می شود که علت اصلی، هزینه اضافی ناشی از مقررات دولت آمریکا برای نظارت و گزارش در مورد عملیات مربوط به این حساب های بانکی بوده است.

"آمریکا قبلا هشدار داده بود"

مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی توضیح داد که مقامات بانک فدرال آمریکا در یک سال و نیم اخیر از نقل و انتقالات پولی که تحت پوشش حساب‌های دیپلماتیک در این کشور انجام می‌شد، ابراز نارضایتی می‌کردند.

او اضافه کرد: "مقامات قضائی آمریکا بارها هشدار داده بودند که اگر برای این نقل و انتقالات پولی و مالی، توجیه و توضیح مناسبی در چارچوب عرف و پروتکل معمول حساب‌های دیپلماتیک ارائه نشود، اجازه نخواهند داد که پوشش "دیپلماتیک" شامل این حساب‌ها شود."

به گفته این صاحبنظر اقتصادی، پولشوئی و نقل و انتقالات مشکوک مالی، یکی از تهدیدهای جدی برای امنیت اقتصادی و حتی سیاسی یک کشور است و ممکن است افراد یا گروه‌هایی، تحت پوشش کمک به یک کلیسا یا مسجد، فعالیت‌های سیاسی بسیار پرخطری را در کشور میزبان تامین مالی کنند.

آقای عمادی تاکید کرد: "مقامات امریکایی با این تصمیم می‌خواستند نشان دهند دوره‌ای که افراد می‌توانند تحت پوشش "مقامات دیپلماتیک" فعالیت‌هایی به شدت مشکوک داشته باشند، تمام شده است."

او یادآور شد: "در فهرستی که منتشر شده است، فعالیت‌های ۹ کشور در زمینه پولشوئی زیرعلامت سوال بسیار جدی قرار دارد، ولی بقیه کشورها به دلیل نبود شفافیت در حساب‌هایشان، در این فهرست قرار گرفته اند و مقامات آمریکا مشخص نکرده‌اند که علت حضور این کشورها در فهرستشان چیست."

در پی حملات انتحاری سپتامبر سال 2001 در آمریکا، دولت این کشور مقررات سختگیرانه تری را برای جلوگیری از پولشویی و تامین نیازهای مالی گروه های تروریستی به اجرا گذاشت که از جمله شامل دریافت گزارش های تفصیلی بانکی درباره نقل و انتقال پول است.

تا کنون، بانک ها موظف بوده اند مبادلات نقدی داخلی و بین المللی بالای ده هزار دلار را به آگاهی دولت فدرال برسانند و در مورد هر نوع مبادله ای که "شک برانگیز" به نظر برسد نیز اطلاع رسانی کنند اما ظاهرا وزارت خزانه داری ایالات متحده در نظر دارد به زودی مقررات سختگیرانه تری را در این زمینه به اجرا بگذارد.

مشخص نیست به چه دلیل بانک چیس در نظر دارد حساب های بانکی کشورهای خاصی را ببندد و آیا خزانه داری آمریکا عملیات بانکی نمایندگی این کشورها را، که برخی از آنها از دوستان ایالات متحده هستند، شک برانگیز تر دانسته و یا این کشورها بیش از سایرین به نقل و انتقال مبالغ کلان مبادرت کرده اند.

دفاتر نمایندگی برخی از این کشورها، از جمله ایران، گفته اند که بانک های دیگر هم، ظاهرا به دلیل هزینه اضافی ارائه خدمات بانکی به آنها، مایل به بازکردن حساب بانکی نبوده اند و این مساله، فعالیت این دفاتر را با دشواری روبرو می کند.

وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که برای حل این مشکل تلاش می کند اما تا کنون راه حل مشخصی را پیشنهاد نکرده است.

در ایالات متحده بانک دولتی وجود ندارد و بعید است که دولت آمریکا بتواند بانک های خصوصی را برخلاف میل آنها، مجبور به قبول عملیات بانکی کند.

در نتیجه، به نظر می رسد که تنها راه باقی مانده، تامین هزینه اضافی عملیات بانکی برای دفاتر نمایندگی این کشورها از صاحبان حساب و یا منابع دیگر باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110114_l03_us_un_banking.shtml

بالا ^^

چهارصد هزار سرفصل درسی دانشگاههای ایران بازنگری می‌شود

سعید قدیمی، مدیرکل دفتر پشتیبانی و حمایت آموزش عالی وزارت علوم ایران، از بازنگری سرفصل دروس دانشگاهی در سطح گسترده خبر داد.

آقای قدیمی، روز جمعه ۲۴ دی (۱۴ ژانویه) با اشاره به برنامه های وزرات علوم برای بازنگری سرفصل های دروس علوم انسانی و هنر گفت: "چهارصد هزار سرفصل دروس دانشگاهی کشور بازنگری می شود."

او گفت هفتاد درصد از این بازنگری مربوط به علوم انسانی است و هم اکنون "وضعیت ۲۶۰ هزار سرفصل علوم انسانی از نظر تاریخ بازنگری" مشخص شده است.

به گفته آقای قدیمی، ۱۰۰ سرفصل دانشگاهی مربوط به رشته های هنری نیز مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

طرح بازنگری سرفصل های دروس دانشگاهی و به ویژه علوم انسانی، از تابستان سال ۱۳۸۸ و در پی انتقاد آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران از تدریس علوم انسانی غربی در دانشگاههای ایران شدت گرفت.

آیت الله علی خامنه ای شهریور ماه سال گذشته، در جمع شماری از استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه های ایران گفته بود که آموزش بسیاری از رشته های علوم انسانی در دانشگاه ها باعث بی اعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی می شود.

آقای خامنه ای تحصیل حدود دو میلیون نفر از سه و نیم میلیون دانشجو در ایران در رشته های علوم انسانی را مایه نگرانی دانسته بود زیرا به گفته وی"توانایی مراکز علمی و دانشگاه ها در زمینه کار بومی و تحقیقات اسلامی در علوم انسانی و همچنین تعداد اساتید مبرز و معتقد به جهان بینی اسلامی رشته های علوم انسانی در حد این تعداد دانشجو نیست."

رهبر جمهوری اسلامی با ابراز نارضایتی از آموزش علوم انسانی گفته بود: "بسیاری از علوم انسانی مبتنی بر فلسفه هایی است که مبانی آنها مادی گری و بی اعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی است و آموزش این علوم موجب بی اعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی می شود و آموزش این علوم انسانی در دانشگاه ها منجر به ترویج شکاکیت و تردید در مبانی دینی و اعتقادی خواهد شد."

آیت الله خامنه ای از مراکز تصمیم گیری از جمله دولت، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی خواسته بود به این موضوع رسیدگی کنند.

در پی سخنان آیت الله خامنه ای، شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پژوهشگاه علوم انسانی ماموریت داد تا خواسته های رهبر ایران پیگیری کند.

انتقاد از تدریس علوم انسانی غربی در دانشگاه های ایران، همچنین در متنی که پس از برگزاری چهارمین جلسه دادگاه بازداشت شدگان حوادث انتخاباتی ایران، به عنوان اظهارات سعید حجاریان، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی منتشر شد نیز آمده بود.

در این متن که اعلام شد توسط آقای حجاریان نوشته و در دادگاه توسط سعید شریعتی، عضو دیگر شورای مرکزی جبهه مشارکت خوانده شد، آمده بود: "متأسفانه در ایران با ضعف علوم انسانی، به خصوص در رشته های جامعه شناسی و علوم سیاسی مواجهیم و علی رغم گسترش مراکز آموزشی عالی و کثرت دانشجو در رشته های علوم انسانی، متون آن از عمق چندانی برخوردار نیست و مطالب با ترجمه های اغلب ناقص و بدون نقد در اختیار دانشجویان گذاشته می شود".

در این متن همچنین از تدریس علوم انسانی توسط فارغ التحصیلان این رشته ها، به خصوص فارغ التحصیلان دانشگاه های خارج از ایران انتقاد شده بود.

دانشجویان 'پولی' در دانشگاههای دولتی

کامران دانشجو، وزیر علوم ایران از تهیه و تدوین آیین نامه اجرایی دانشجوی پولی خبر داد و گفت: "سعی می کنیم که این آیین نامه به نحوی باشد که دانشجویان پولی از طریق آزمون سراسری پذیرش شوند."

به گفته آقای دانشجو، مدارک دانشجویانی که از این طریق وارد دانشگاه می شوند با مدارک سایر دانشجویان "تفاوت‌هایی" خواهد داشت.

موضوع پذیرش 'دانشجوی پولی' در دانشگاههای ایران، طی سالهای گذشته محل مناقشه میان دانشگاهیان و مسئولان وزارت علوم بوده است.

منتقدان این طرح می گویند که پذیرش دانشجو در دانشگاه های دولتی بر اساس دریافت شهریه، می تواند کیفیت مدارک ارایه شده توسط این دانشگاه ها را تحت تاثیر قرار دهد.

بسیاری از دانشجویان این دانشگاه ها نیز 'پولی شدن' پذیرش دانشجو در دانشگاه های دولتی را مغایر "عدالت اجتماعی" ارزیابی می کنند.

اما وزیر علوم ایران با اشاره به تایید مصوبه پذیرش دانشجوی پولی از سوی شورای نگهبان ایران گفت: "وضعیت قبلی دانشجوی پولی که بر اساس آن پذیرش دانشجو بدون هیچگونه چارچوبی صورت گیرد، به عدالت نزدیک نبود، اما در حال حاضر با افزودن دو تبصره جدید و برگزاری آزمون، مصوبه مذکور مقدار زیادی به عدالت نزدیک شده است."

آقای کامران همچنین از آغاز بررسی پیشنهاد کاهش دوره لیسانس در ایران خبر داد.

دوره لیسانس (کارشناسی) هم اکنون با احتساب واحد پایان نامه، دست کم حدود چهار سال طول می کشد و دانشجویان می بایست حداکثر در مدت شش سال از تاریخ ورود به دانشگاه، تمامی واحدهای درسی خود را با نمره قبولی پشت سر بگذارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110114_l07_iran89_university_syllabus.shtml

بالا ^^

شرکت گاز ایران از مردم خواست صرفه جویی کنند

با کاهش شدید دمای هوا در ایران، رکورد مصرف گاز در این کشور شکسته شده و مسئولین شرکت ملی گاز ایران از مردم خواستند که در مصرف گاز صرفه جوئی کنند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) جواد اوجی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت که رکورد مصرف گاز روز پنج شنبه 23 دی ( 13 ژانویه ) در کشور شکسته شد.

آقای اوجی دلیل این حجم افزایش مصرف گاز را کاهش شدید دما اعلام کرده و گفته که ۲۸ استان کشور دمای زیر صفر داشتند و برای همین مصرف گاز شدیدا افزایش پیدا کرده است.

مصرف گاز به حدی بوده که شرکت ملی گاز ایران ناچار شده بخشی از گاز نیروگاهها را قطع کند و آن را در اختیار بخش خانگی بگذارد.

علت چنین تصمیمی به گفته آقای اوجی، این بوده که جلوی قطع گاز در بخش خانگی گرفته شود.

پیش بینی شده که در هفته آینده نیز هوا در نقاط مختلف ایران سردتر شود و برای همین شرکت ملی گاز از مردم خواسته تا "با صرفه جویی بیشتر خود در مصرف گاز طبیعی، شرکت ملی گاز ایران را در امر گاز ر سانی به صنایع عمده و نیروگاهها یاری رسانده و از ایجاد وقفه در فعالیت آنها جلوگیری کند."

مصرف گاز در حالی به شدت افزایش پیدا کرده که مقامات اقتصادی ایران پیش بینی کرده بودند که با حذف یارانه ها و بالا رفتن قیمت ها، مصرف گاز در حدود ۲۵ درصد کاهش پیدا کند.

همزمان با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، قیمت هر متر مکعب گاز مصرفی در بخش خانگی از حدود ۱۳ تومان به ۷۰ تومان افزایش یافته ولی هنوز قبض های مصرف گاز از سوی شرکت ملی گاز به دست خانوارهای ایرانی نرسیده است.

به زودی خانوارها در یک ماه آینده با قبض هایی مواجه خواهند شد که قیمت گاز، برق، آب در آنها با قیمت های جدید محاسبه شده است.

قیمت این کالاها در اولین مرحله از حذف یارانه ها، چندین برابر شده است و بنابر قانون دولت می تواند این مواد سوختی را در طول پنج سال به قیمت های بین المللی عرضه کند.

این در حالیست که دولت برای مقابله با افزایش قیمت ها، مبلغ 44 هزار و 500 تومان ماهانه به حساب هر ایرانی واریز کرده تا خانوارها بتوانند از پس افزایش قیمت ها برآیند.

به این ترتیب به طور میانگین خانوارها باید حداقل 89 هزارتومان در ماه بابت هزینه هایی سوخت و دیگر کالاها اضافه بپردازند تا دولت نصف آن را به آنها پس بدهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110114_l44_gas.shtml

بالا ^^

بازداشت ۳۰۸ نفر در ارتباط با شرکت‌های هرمی در ایران

عباسعلی محمدیان رئیس پلیس آگاهی تهران به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است که ۳۰۸ نفر از اعضای شرکت‌های هرمی در ایران دستگیر شده‌اند.

برخورد با شرکت های هرمی بعد از آن شروع شد که مجلس ایران در سال ۱۳۸۴قانون ممنوعیت فعالیت شرکتهایی را تصویب کرد که ساختار هرمی یا شبکه ای دارند. با تصویب این قانون نهادهای انتظامی و امنیتی ایران، در سال‌های اخیر ، برنامه های متعددی را علیه این شرکت ها و اعضای آنها اجرا کرده اند.

رسانه‌های ایران به نقل از رئیس پلیس آگاهی تهران گزارش داده‌اند که نیروی انتظامی و دستگاه‌های امنیتی و قضایی از روز چهارشنبه، ۲۲ دی ماه، عملیات مشترکی را "برای از بین بردن کامل شرکت‌های هرمی" شروع کرده‌اند.

براساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، تاسیس، قبول نمایندگی، عضوگیری و ثبت‌نام در بنگاه، موسسه، گروه یا فهرست اسامی با وعده کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا به صورت هرمی ممنوع است و کسانی که به چنین فعالیت‌هایی دست بزنند، علاوه بر برگرداندن مال، به حبس از شش ماه تا سه سال و جزای نقدی به دو برابر اموالی که از طریق مذکور به دست آورده‌اند، محکوم می‌شوند.

رئیس پلیس آگاهی تهران، فعالیت شرکت‌های هرمی را غیرقانونی خوانده و گفته است که "هر گونه اظهار بی‌اطلاعی از غیرقانونی بودن این فعالیت‌ها، نافی مسئولیت افراد فعال در این شرکت‌ها نمی‌شود."

عملیات مشابه دیگری برای برخورد با فعالیت شرکت‌های هرمی در ایران، در روزهای پایانی اردیبهشت ماه امسال اجرا شد که در جریان آن، پلیس از "حمله" به ۴۱۰ شرکت و بازداشت ده‌ها نفر خبر داد.

این در حالی است که احمد رادان، جانشین فرمانده پلیس ایران، روز سی‌ام اردیبهشت امسال، از شناسایی تمام اعضای شرکت‌های هرمی در ایران خبر داده و گفته بود که عملیات پلیس برای برخورد با اعضای این شرکت‌ها "که بیش از دو میلیون نفر هستند"، آغاز شده است.

بر اساس گزارش‌ها، در جریان عملیاتی که از روز چهارشنبه آغاز شده است، دست‌کم ۲۰ دفتر که گفته می‌شود محل فعالیت اعضای شرکت‌های هرمی بوده‌اند، بازرسی شده‌اند.

علی تقوی مدیرکل بخش مبارزه با شرکت‌های هرمی وزارت اطلاعات هم به خبرگزاری فارس گفته است که از رشد فعالیت شرکت‌های هرمی در ایران کم شده و "تعداد اعضا و افراد فعال در این شرکت‌ها به یک‌دهم رسیده است."

آقای تقوی همچنین با اشاره به بازداشت کسانی که در مرحله اول برخورد با شرکت‌های هرمی دستگیر شده‌اند، گفته است که "پرونده اعضای این شبکه به دادگاه ارسال شده و در مرحله حکم بدوی است، ولی هنوز حکم دادگاه تجدیدنظر اعلام نشده است."

شرکت‌های هرمی از طریق تبلیغ و فروش یک کالا توسط خریدار به خریداران بعدی گسترش می‌یابند و در سال‌های اخیر "سوءاستفاده‌های مالی" این شرکت‌ها به تشکیل پرونده‌های قضایی بسیاری انجامیده است.

این نوع بازاریابی که در اصطلاح اقتصادی به "بازاریابی شبکه‌ای" معروف شده است، در دهه اخیر در ایران رواج بسیاری یافته و جوانان، زنان و حتی خانواده‌های بسیاری را به سمت خود کشانده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110114_l25_iran_police_pyramidgroups.shtml

بالا ^^

کوئیلو: کتابهایم در ایران ممنوع نیست، مجوز ناشر رسمی‌ام باطل شده است

پائولو کوئیلو، نویسنده برزیلی، در وبلاگ شخصی خود از لغو مجوز ناشر رسمی آثارش در ایران ابراز تاسف کرد و در عین حال، نوشت که به گفته سفارت ایران در برزیل، کتاب هایش در ایران ممنوعیت انتشار ندارند.

به نوشته آقای کوئیلو و به نقل از مجله اپوکا، "پس از یک هفته فشار بین المللی،" سفارت ایران با انتشار یادداشتی، ممنوعیت آثار او در ایران را تکذیب کرده است.

پیشتر آقای کوئیلو در وبلاگ خود نوشته بود آرش حجازی، مترجم و ناشر رسمی آثارش در ایران به او اطلاع داده که "بر اساس تصمیمی خودسرانه" بعد از ۱۲ سال کتابهایش در ایران ممنوع الانتشار شده است.

در پی انتشار این خبر، وزارت فرهنگ برزیل این اقدام را محکوم کرد و به نوشته والور اکونومیکو، روزنامه برزیلی، رییس جمهور برزیل از وزیر امور خارجه خود خواست که دلیل این ممنوعیت را پیگیری کند.

پائولو کوئیلو متن ترجمه فارسی آثارش را به صورت رایگان در وبسایت خود قرار داده است.

روز پنجشنبه 13 ژانویه، روزنامه والور اکونومیکو نوشت که مسئولان سفارت ایران در برزیل به مقامات برزیلی خبر داده اند که "این ممنوعیت علیه ناشر آثار کوئیلو اتخاذ شده و نه علیه آثار او."

آقای کوئیلو در وبسایت خود، متن یادداشت بخش مطبوعاتی سفارت ایران در برزیل را منتشر کرده است. در این یادداشت آمده است: "بر اساس اطلاعات واصله از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خبر منع انتشار و پخش آثار پائولو کوئیلو عجیب، مغرضانه و نادرست است. کتاب های این نویسنده، امروز در تیراژ وسیع در ایران منتشر می شود و در کتابفروشی ها در دسترس است."

در این یادداشت که مجله برزیلی اپوکا امروز جمعه 14 ژانویه تصویر آن را منتشر کرد، سفارت ایران در برزیل نوشته است: "متاسفانه این خبر را آرش حجازی ساخته و طراحی کرده است."

آقای حجازی که پزشک است، شاهد قتل ندا آقا سلطان در جریان تظاهرات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته بود.

در یادداشت سفارت ایران در برزیل، آرش حجازی "متهم به قتل ندا آقا سلطان" دانسته شده و از او به عنوان "مظنون فراری و تحت تعقیب" یاد شده است.

آرش حجازی این اتهامات را رد می کند.

او در گفت و گو با بی بی سی فارسی در واکنش به یادداشت سفارت ایران در برزیل درباره در دسترس بودن آثار کوئیلو در ایران گفت: "کتاب هایی که ترجمه بنده باشد و توسط نشر کاروان منتشر شده باشد، در حال حاضر در کتابفروشی های ایران موجود نیست."

آثار کوئیلو را مترجمان متعددی ترجمه و چندین ناشر منتشر کرده اند. با این حال، آقای کوئیلو آرش حجازی را مترجم رسمی آثار خود و انتشارات کاروان را ناشر رسمی خود در ایران می داند.

آقای حجازی گفت: "من پس از حوادث انتخابات ریاست جمهوری، از مدیریت انتشارات کاروان استعفا کردم و می دانم که سعی کردند امتیاز آثار کوئیلو را به ناشران دیگر منتقل کنند ولی با این اقدام هم مخالفت شد."

او با رد محتوای یادداشت سفارت ایران در برزیل گفت:"حتی پیش از انتخابات ریاست جمهوری، مجوز چاپ حداقل چند کتاب آقای کوئیلو، از جمله زهیر، کوه پنجم، و خاطرات یک مغ باطل شده بود و اجازه تجدید چاپ نمی دادند."

در همین حال، آقای کوئیلو در وبسایت رسمی خود، با انتشار تصویر نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به آرش حجازی، از تعطیل شدن موسسه "ناشر رسمی آثارش" ابراز تاسف کرده است.

در این نامه که به تاریخ 27 بهمن 1388 از سوی معاونت برنامه ریزی و توسعه وزارت ارشاد نوشته شده و به امضای مجید حمیدزاده، مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های فرهنگی و هنری وزارت ارشاد رسیده، آمده است: "پرونده موسسه فرهنگی هنری کاروان در جلسه مورخ 88/11/20 هیئت رسیدگی، مطرح شد" و "پس از بررسی مستندات و شواهد موجود، مجوز آن به دلیل عدم تایید صلاحیت اعضای موسس و فعالیت های صورت پذیرفته، از سوی اداره کل حراست وزارت ارشاد لغو شد."

با لغو مجوز کتاب های منتشر شده از پائولو کوئیلو در انتشارات کاروان، تنها ترجمه های غیررسمی از آثار او که به تاییدش نرسیده اند، اجازه انتشار می یابند.

کتاب های آقای کوئیلو همچون کیمیاگر بارها در ایران ترجمه و تجدید چاپ شده است.

این کتاب به 70 زبان ترجمه شده و تاکنون بیش از 65 میلیون نسخه از آن به فروش رفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2011/01/110114_l41_coelho_iran_banned_updated.shtml

بالا ^^

کلینتون خواستار اقدامات 'واقعی' چین شد

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا گفته است روابط واشنگتن و پکن وارد مرحله ای حساس شده و دو کشور باید همکاری نزدیکتری با یکدیگر بکنند.

خانم کلینتون گفت که نشست هفته آینده رهبران دو کشور باید دست به "اقداماتی جدی برای مسائلی جدی" بزنند.

هو جینتاو رئیس جمهور چین روز چهارشنبه با باراک اوباما در کاخ سفید دیدار می کند.

وزیر خارجه آمریکا گفت که واشنگتن و پکن به مقطع تعیین کننده ای رسیده اند که هر تصمیم "کوچک و بزرگی" که بگیرند، مسیر روابط آتی آنها را شکل می دهد.

وی از چین خواست اجازه دهد ارزش واحد پولش با سرعت بیشتری افزایش یابد. آمریکا می گوید که پکن بهای یوان را کمتر از ارزش واقعی آن نگهداشته و این صادرکنندگان آمریکایی را در شرایط نامناسبی قرار داده است.

خانم کلینتون همچنین تاکید کرد که رشد چین تهدیدی برای آمریکا نیست و واشنگتن بدنبال مهار این کشور و جلوگیری از توسعه آن نیست.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا این هفته از پکن دیدار کرد.

ارتش چین روز سه شنبه اعلام کرد که اولین جنگنده رادار گریز پیشرفته خود را نیز آزمایش کرده است.

روابط دو کشور بر موضوعاتی همچون فروش اسلحه به تایوان، دیدار دالایی لاما از کاخ سفید و حقوق بشر دچار تنش شده است.

خانم کلینتون گفت: "رکود اقتصادی جهانی، اشاعه سلاح های اتمی، تروریسم، راهزنی دریایی، اینها تهدیدهایی هست که همه ما، از جمله چین را تحت تاثیر قرار می دهد. و چین باید برای مقابله با آنها به ما بپیوندد."

رئیس جمهور چین قرار است با رهبران دو حزب دمکرات و جمهوریخواه در کنگره ملاقات و از یک کارخانه چینی تولید قطعات یدکی خودرو نیز دیدار کند.

انتظار می رود ملاقات روسای جمهور آمریکا و چین با مدیران و بازرگانان دو کشور لغو شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110114_u03_clinton_china.shtml

بالا ^^

قطبی: بازی با کره شمالی سرنوشت ساز است

افشین قطبی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، دیدار با کره شمالی را دشوار و سرنوشت ساز دانست و تاکید کرد که در این مسابقه تنها به کسب سه امتیاز فکر می کند.

تیم ایران که در نخستین دیدارش در جام ملت های آسیا، ۲ بر ۱ عراق را شکست داده است، روز شنبه در دومین بازی خود در گروه D رقابت ها با کره شمالی روبرو می شود.

سرمربی ایران در مورد شناختش از تیم کره شمالی گفت: "بازی های این تیم را آنالیز کرده ام و با تفكر و نوع بازیشان آشنا هستم. آن ها در دفاع متمركز و در ضد حمله خطرناک هستند و حتی برزيل هم مقابل این تیم به مشكل برخورد."

افشین قطبی گفت: "من و بازیکنان تیم می‌خواهیم همچون تیم ملی عراق که قهرمانی در جام ملت های ۲۰۰۷ را به مردم این کشور هدیه کرد، قهرمانی در جام ملت های ۲۰۱۱ را به مردم ایران تقدیم کنیم."

او با تاکید بر این که تفاوتی ندارد در مرحله حذفی با چه تیمی روبرو شود، افزود: "همه تیم ها قوی هستند و تیمی که داعیه قهرمانی دارد باید همیشه خوب بازی کند."

سرمربی کره شمالی: مقابل ایران بهتر کار می کنیم

جو تانگ سوپ، سرمربی تیم ملی فوتبال کره شمالی می گوید تیمش مقابل ایران از تجربه ای که در بازی اول خود در جام ملت ها بدست آورده است، استفاده خواهد کرد.

کره شمالی در اولین دیدارش در گروه D برابر امارات به تساوی بدون گل رسید.

سرمربی کره شمالی گفت که از نمایش تیمش در آن بازی راضی نیست و امیدوار است بازیکنان این تیم مقابل ایران بهتر کار کنند.

او درباره این که کره شمالی تاکنون برابر ایران برنده نبوده است، گفت: "این موضوع به تیم فشار روانی وارد می کند. اما تلاش می کنیم روی این مسابقه تمرکز کنیم و نتیجه بگیریم."

سرمربی کره شمالی در مورد شانس های صعود از گروه D گفت که تیم های این گروه تاکنون تنها یک بازی انجام داده ‌اند و دو دیدار بعدی است كه تیم های صعود کننده را مشخص می کند.

شجاعی و تیموریان با تیم ملی تمرین کردند

آخرین تمرین تيم ملی فوتبال ايران پيش از بازی با كره‌شمالی، روز جمعه با حضور همه بازيكنان از جمله مسعود شجاعی و آندرانيک تيموريان انجام شد.

شجاعی و تيموريان با سرماخوردگی روبرو شده بودند و احتمال می‌رفت به بازی مقابل كره ‌شمالی نرسند.

به گزارش ایسنا، طبق نظر كادر پزشكی تیم ملی، این دو بازیکن همانند ديگر بازيكنان تيم مشكلی ندارند و می توانند مقابل کره به میدان بروند.

دیدار ايران و كره‌شمالی روز شنبه ساعت ۱۶:۴۵ به وقت تهران برگزار خواهد شد.

دومين پيروزی مهرام در بسکتبال غرب آسیا

تیم بسكتبال مهرام در دومین دیدار خود در گروه B مسابقات باشگاه های غرب آسیا، مقابل دهوک عراق به پیروزی رسید و صعودش را به دور بعد قطعی کرد.

مهرام که دراولین بازی تیم دانشگاه اردن را برده بود، این بار ۹۸ بر ۸۲ نماینده عراق را پشت سر گذاشت و با ۴ امتیاز در صدر جدول گروه ایستاد.

در دیدار دیگر این گروه، الجیش سوریه توانست تیم دانشگاه اردن را شکست دهد.

در ادامه این مسابقات که در اردن برگزار می شود، روز جمعه مهرام با شانویل لبنان و دهوک عراق با الجیش سوریه دیدار می کنند.

پیش از این، تیم ذوب آهن اصفهان، دیگر نماینده ایران در این رقابت ها، با دو پیروزی و دو شکست از گروه A به مرحله بعد صعود کرده بود.

ديدار ذوب آهن اصفهان و الزمالک مصر ناتمام ماند

دیدار دوستانه تیم های فوتبال ذوب آهن اصفهان و الزمالک مصر به دلیل اعتراض سرمربی تیم مصری به داوری مسابقه ناتمام ماند.

این بازی در ورزشگاه النصر دوبی انجام شد و اعتراض حسام حسن، سرمربی الزمانک، از دقیقه ۷ با اعلام ضربه پنالتی برای ذوب آهن شروع شد.

با ادامه اعتراض های او، داور اماراتی در دقیقه ۳۵ تصمیم به اخراج این سرمربی گرفت. اما وی حاضر به ترک نیمکت نشد و داور بازی را متوقف کرد.

ذوب آهن و الزمالک، هر دو برای برپایی اردوی تدارکاتی به امارات سفر کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/01/110114_l44_sports_news_jan14.shtml

بالا ^^

عراق تعدادی از ایرانیان زندانی را آزاد کرد

سفیر ایران با اعلام خبر آزادی تعدادی از ایرانیان زندانی در آن کشور، در مورد عواقب سفر انفرادی زائران ایرانی به آن کشور هشدار داده است.

روز جمعه، 24 دیماه (14 ژانویه)، خبرگزاری فارس به نقل از مصاحبه ای با حسن دانایی فر، سفیر جمهوری اسلامی در بغداد، نوشت که بیست و شش شهروند ایرانی که در عراق زندانی بودند، آزاد شده اند و بیست تن از آنان پس از زیارت اماکن مقدس شیعیان در عراق، روز جمعه از طریق مرز زمینی دو کشور به ایران باز می گردند.

این افراد به دلیل ورود به عراق بدون داشتن روادید لازم بازداشت و زندانی شده بودند.

به گفته آقای دانایی فر، حدود بیست و چهار ایرانی دیگری هم که به همین جرم در عراق زندانی بوده اند هفته آینده آزاد خواهند شد و به ایران بازخواهند گشت.

دو هفته پیش، جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق، دستور آزادی تعدادی از ایرانیانی را که به خاطر ورود غیرمجاز در عراق زندانی بودند صادر کرد و روند اداری اجرای این دستور را به جریان انداخت.

سفیر ایران در عراق در مصاحبه با خبرگزاری فارس با اشاره به نزدیک بودن ایام اربعین حسینی، به زائران ایرانی عازم عراق هشدار داد که به صورت انفرادی و بدون کسب روادید لازم، از سفر به آن کشور پرهیز کنند.

وی گفت که مجازات ورود غیرقانونی به خاک عراق حداقل شش سال زندان است.

تا زمان سقوط رژیم صدام حسین، رهبر سابق عراق، سفر شهروندان ایرانی برای زیارت اماکن مذهبی عراق کمابیش متوقف بود اما پس از اشغال نظامی خاک آن کشور توسط نیروهای به رهبری آمریکا، این سفرها به تدریج آغاز شد.

مقامات جمهوری اسلامی همواره توصیه کرده اند که زائران همراه با کاروان های زیارتی مورد تایید نهادهای دولتی به عراق سفر کنند اما در موارد متعدد، زائرانی به طور انفرادی و یا همراه با کاروان های مستقل عازم اماکن مذهبی آن کشور شده اند.

در مواردی، زائران ایرانی در جریان عملیات خشونت آمیز در عراق جان خود را از دست داده اند و گاه هم هدف عمدی عملیات خشونت آمیز از جمله انفجارهای انتحاری بوده اند.

کشور عراق مدفن شماری از امامان مسلمانان شیعه دوازده امامی است و به همین دلیل، مکان زیارتی مورد علاقه بسیاری از مردم ایران محسوب می شود و هر روزه صدها تن از زائران ایرانی با عبور از مرز با عراق عازم زیارت اماکن مذهبی این کشور به خصوص مدفن امامان شیعه و سایر مراکز مورد احترام شیعیان در نجف، کربلا، کاظمین و سامرا می شوند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110114_l03_iran_iraq_prisoners.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 15, 2011, 4:10:37 PM1/15/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:10 گرينويچ - شنبه 15 ژانويه 2011 - 25 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

مشاور مرکز رسانه های افغانستان در واکنش به اظهارات سفیر ایران گفته است تصمیمی در مورد بازداشت تظاهرکنندگان در برابر سفارت ایران در کابل اتخاذ نشده است.

ابراهیم خدایی، قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور،با اعلام اینکه ۶۱ درصد داوطلبان آزمون سراسری امسال دانشگاه‌ها دختر هستند اظهار کرد که این درصد نسبت به سال پیش تغییری نکرده است.

در پی تجمع عده ای در مقابل سفارت ایران در کابل، وزارت امور خارجه ایران سفیر افغانستان در این کشور را به وزارت امور خارجه احضار کرده است.

فواد المبزع، رئیس مجلس، به عنوان رئیس جمهوری موقت تونس سوگند یاد کرده و در ادامه ناآرامی ها در این کشور، در آتش سوزی زندانی در شهر منتسیر، بیش از چهل نفر کشته شده‌اند.

تیم فوتبال ایران با گل دقیقه شصت و سه کریم انصاری فر و با نتیجه یک بر صفر بر کره شمالی پیروز شد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران طی نامه ای به چند شرکت هواپیمایی، از آنها خواسته است که هواپیمای توپولف ۱۵۴ را تا آخر بهمن ماه سال ۱۳۸۹ از ناوگان خود خارج کنند.

مارین لوپن، دختر ژان ماری لوپن، رهبر پرسابقه حزب راست افراطی جبهه ملی فرانسه موفق شده در رقابت برای رهبری این حزب، جای پدرش را بگیرد.

بیکاری، فساد مالی و اداری و مشکلات مربوط به حقوق بشر مولفه های مشترک میان تونس و بسیاری از کشورهای عربی است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

مقام مطبوعاتی افغان: کابل تهران نیست

حکومت افغانستان به درخواست سفارت ایران در کابل که خواستار بازداشت تظاهرکنندگان در برابر این سفارتخانه شده بود، جواب رد داده است.

اخیرا سفارت ایران در کابل، از دولت افغانستان خواست تا عاملان این تظاهرات را که روز پنجشنبه هفته گذشته در برابر سفارت ایران در کابل برگزار شد، شناسایی و بازداشت کند.

این تظاهرات در اعتراض به اقدام ایران به توقف تانکرهای مواد سوخت افغانستان در مرزهای این کشور و آنچه که "بدرفتاری" ایران با پناهجویان افغان خوانده می شد، برگزار شد.

تظاهرکنندگان تصاویر رهبران ایران را به آتش کشیده و رنگ و تخم مرغ بسوی تابلوی سفارت پرتاب کردند.

در پی این تظاهرات، سفیر ایران در کابل هشدار داد که در صورت عدم شناسایی و یا دستگیری این افراد، "احتمال دارد جمهوری اسلامی ایران نسبت به ترانزیت سوخت و یا در برخی مسائل تجدید نظر کند."

فدا حسین مالکی، سفیر ایران در کابل گفته است که مقام های افغان در تماس تلفنی با او اظهار "تاسف" کرده و "قول" داده اند تا "مسببین" را بازداشت کنند، اما یکی از مسئولان مرکز رسانه های حکومت به بی بی سی گفت که چنین تصمیمی در مورد تظاهر کنندگان روز پنجشنبه اتخاذ نشده است.

رفیع فردوس، مشاور مرکز رسانه های حکومت افغانستان به بی بی سی گفت که آزادی بیان و حق اعتراض در قانون اساسی این کشور تسجیل شده و حکومت قصد ندارد علیه این قانون عمل کند.

آقای فردوس گفت: "کابل تهران نیست. بر بنیاد آزادی بیان که در قانون اساسی ما تضمین شده هر کس حق دارد در هر موردی که می خواهد معترض باشد و نظر خود را ابراز کند."

تظاهرات روز پنجشنبه در کابل، چهارمین تظاهرات از این نوع ظرف دو هفته اخیر در برابر سفارت ایران در کابل بود.

ایران می گوید تظاهرکنندگان "عوامل غربی" مخالف بهبود روابط دو کشور هستند.

حدود یکهزار و ششصد تانکر حامل مواد سوخت از حدود یک ماه قبل تاکنون در مرزهای ایران متوقف شده است.

تظاهر کنندگان همچنین در شعارهای خود از حکومت ایران به دلیل آنچه که "بدرفتاری" با پناهجویان افغان در ایران می خواندند، انتقاد کردند.

سفیر ایران گفت که این تظاهرات به "تحریک" حزب همبستگی و نهضت سبز اندیشان افغانستان انجام شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110115_k01_iran_af_reaction.shtml

بالا ^^

افزایش زنان تحصیل کرده در ایران؛ تهدید یا فرصت

ابراهیم خدایی، قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور،با اعلام اینکه ۶۱ درصد داوطلبان آزمون سراسری امسال دانشگاه‌ها دختر هستند، گفت که این میزان نسبت به سال پیش تغییری نکرده است. این خبر آقای خدایی شاید به نوعی اطمینان خاطر دادن به آن گروهی در داخل حکومت ایران باشد که رشد تعداد دانشجویان دختر را یک تهدید قلمداد می‌کنند و خواستار اتخاذ تدابیری در کنترل آن هستند.

خانم مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت در بهمن سال گذشته به مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور هشدار داد که اگر روند گزینش دانشجو را کنترل نکنند نسبت دختران به کل ورودی‌های دانشگاه‌ها به هفتاد درصد هم خواهد رسید.

افزایش حضور زنان در مقاطع تحصیلی دانشگاهی مسئله ای است که این روزها دولتمردان و بخصوص مسئولان آموزش عالی در ایران با آن روبرو هستند. این افزایش به گونه‌ای است که در طی چند سال گذشته نسبت دانشجویان زن را به بیش از شصت درصد کل دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه‌ها رسانده‌است. نسبتی که اقشار مختلفی را در بدنه حکومت و حتی بیرون از آن نگران کرده‌است. با اینکه ترکیب جمعیتی دختران در رشته‌های مختلف متفاوت است و در رشته‌های فنی و مهندسی به حداقل می‌رسد ولی این وضعیت نیز چیزی از نگرانی‌ها نمی‌کاهد.

اگرچه گروهی کنترل جمعیت زنان و چگونگی حضور آنان در عرصه دانشگاه‌ها را یکی از قدم‌های مهم در اسلامی کردن دانشگاه‌ها می‌دانند ولی علاوه بر دغدغه دین نکات دیگری نیز در این میان هست که ذهن سیاستمداران و روحانیان و جامعه‌شناسان را، گرچه با رویکردهای متفاوت، خود مشغول کرده است. نکاتی که به ظاهر، از مشکل حجاب و روابط دختر و پسر در محیط دانشگاه، مهمتر و پیچیده‌تراند.

مسایلی که گاه سیاستمداران و دولتمردان را با تناقض‌هایی در حرف و عمل روبرو می‌کند. برای مثال می‌توان به پذیرش کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان بوسیله جمهوری اسلامی ایران از یک سو و نگرانی از افزایش حضور زنان در دانشگاه‌ها و تلاش در کنترل آن از سوی دیگر اشاره کرد.

آمارها چه می‌گویند؟

به دلیل تنوع مراکز آموزش عالی در کشور و عدم وجود یک سیستم جامع جمع آوری و ارائه آمار و اطلاعات در زمینه‌های مختلف در بدنه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دسترسی به اطلاعات تفکیکی جمعیت دانشجویی کشور (حداقل برای عموم) چندان ساده نیست و تنها منبع قابل استناد که اطلاعات جمعیتی دانشجویی کشور را در کنار دیگر آمارهای جمعیتی در بازه‌های زمانی پنج ساله منتشر می‌کند، مرکز آمار ایران است.

براساس سالنامه آماری ۱۳۸۵مرکز آمار ایران، تعداد کل دانشجویان دختر نسبت به پسر از سال تحصیلی ۱۳۸۱-۱۳۸۲ به این سو هر ساله افزایش یافته است. طبق این آمار، نسبت کل دانشجویان دختر شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های کشور از ۴۹ درصد در سال ۱۳۸۰-۱۳۸۱ به ۵۰ درصد در سال بعد از آن و به ۵۲ درصد در سال تحصیلی ۱۳۸۵-۱۳۸۶ رسیده است.

به بیان دیگر در سال ۱۳۸۰ از یک میلیون ششصدهزار دانشجوی ایرانی هفتصد و هفتاد هزارنفر دختر بوده‌اند که در سال ۱۳۸۵ به یک میلیون پانصد هزار نفر افزایش یافته‌اند. درهمین سال در کل دومیلیون هشتصد هزار نفر در دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل بوده‌اند.

اگر چه برای سال‌های پس از این تاریخ اطلاعات آماری یکپارچه و معتبری منتشر نشده است ولی بر اساس سخنان مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور و اخبار جسته و گریخته منتشر شده از سوی این سازمان، سرعت این رشد در سالهای پس از ۱۳۸۶ نه تنها کند نشده است بلکه بیشتر نیز شده است. البته منبع دیگری نیز وجود دارد که می‌توان به استناد آن تعداد داوطلبان بالقوه ورود به دانشگاه‌ها را بر اساس جنسیت در این سال ها برآورد کرد.

آمار دانش آموزان دوره آموزش متوسطه که توسط وزارت آموزش و پرورش ایران منتشر شده است، نشان دهنده این است که در طی سال‌های اشاره شده، نسبت دانش آموزان دختر مقطع پیش دانشگاهی به کل دانش آموزان در همین مقطع، هر سال افزایش پیدا کرده‌است به طوریکه در سال تحصیلی ۱۳۸۸-۱۳۸۹ این نسبت به ۶۰ درصد رسیده است.

با توجه به این که برای ورود به اکثر مقاطع تحصیلی دانشگاهی در ایران داشتن مدرک پایان دوره پیش دانشگاهی الزامی است و با در نظر گرفتن بعضی از پارامترهای اجتماعی و اقتصادی دیگر، می‌توان نتیجه گرفت که نسبت دختران واجد شرایط برای ورود به دانشگاه‌ها به کل داوطلبان هر سال بیش از پیش شده است و با روند فعلی همچنان افزایش خواهد یافت.

مشکل چیست؟

با وجود تفاوت‌های اساسی، می‌توان همه دیدگاه‌های مسئولان حکومتی و دینی و جامعه شناسان را در سه گروه طبقه بندی کرد. گروهی افزایش تعداد زنان در مقاطع دانشگاهی را بحران زا و عده‌ای آن را فرصت ساز تلقی می‌کنند. گروه سومی نیز وجود دارند که معتقدند این هیاهویی است بر سر هیچ.

معتقدان به بحران‌زایی یا به قولی بدبین‌ها، که بیشتر از بخش سنتی و مذهبی جامعه هستند، افزایش تعداد زنان تحصیل کرده (دانشگاهی) را به دو دلیل بحران‌زا می‌دانند. مشکل اول از رقابت بر سر دستیابی به شغل مناسب در بازار کار سرچشمه می گیرد. احتمال دستیابی به شغل مناسب در شرایط امروز کشور که آمار بیکاری بالا است برای افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند نسبت به سایرین بیشتر است.

نیاز بازار کار به نیروی متخصص و تعداد کمتر مردان تحصیل کرده نسبت به زنان، بالطبع باعث افزایش بیکاری بیش از پیش در بین مردان می‌شود و در جامعه‌ای که وظیفه تامین مایحتاج خانواده به طور پیش‌فرض و بر اساس سنت برعهده مرد است، این افزایش بیکاری می‌تواند زمینه‌ساز بحران‌های اجتماعی جدی تلقی شود.

دومین دلیل این گروه به مسئله ازدواج و نقش زن در خانواده بر می‌گردد. آنها معتقدند که در آینده بسیار نزدیک عدم تناسب تعداد دختران تحصیل کرده به تعداد پسران با تحصیلات عالی از سویی، و افزایش سن ازدواج دختران و کاهش شانس همسریابی برای آنها از سوی دیگر، باعث افزایش تعداد دختران مجرد خواهد شد. همچنین تحصیلات زنان و به دنبال آن اشتغال زنان در خارج از خانه به شکنندگی خانواده‌ها منجر خواهدشد. شکنندگی نهاد خانواده هم به این دلیل است که زنان تحصیل کرده، کمتر بچه‌دار می‌شوند، توقع بالاتری از شوهران خود دارند. موقعیت جدید زنان در عمل هنجارهای مربوط به فرهنگ سنتی جامعه را متزلزل می کند به طوریکه موقعیت مرد به عنوان سرپرست طبیعی خانواده بطور جدی به خطر می‌افتد. از نظر حامیان این دیدگاه، همچنین، افزایش زنان مجرد و اشتغال زنان در بیرون از خانه موجب افزایش فساد در سطح جامعه هم خواهد شد.

در برابر این گروه، خوشبین‌ها معتقدند که تحصیلات دانشگاهی زنان و حضور آنها در عرصه‌های مختلف اجتماع علاوه بر رشد فرهنگ عمومی جامعه، نشان دهنده توسعه‌ اجتماعی کشور نیز هست. زنان تحصیل کرده هم به طور مستقیم در افزایش بهره وری اقتصادی دخیل اند و هم در نقش مادر، با تربیت بهتر نسل آینده، به طور غیر مستقیم موجب پایداری رشد کشور خواهند شد.

گروه سوم نیز معتقدند، کشوری که حدود ده میلیون نفر بیسواد و بیست میلیون نفر کم سواد دارد و جمعیت زنان بیسوادش یک و نیم برابر مردان بی سواد است، توجه ویژه به افزایش تعداد زنان تحصیل کرده، هیاهو کردن بر سر هیچ است. آنها معتقدند که با توجه به واقعیت‌های اجتماعی جامعه‌ امروز ایران و اولویت ازدواج و تشکیل خانواده و فرزند برای زنان، تحصیل برای زنان بیشتر وجهی منزلتی دارد. از سوی دیگر باید به این نکته نیز توجه کرد که چه تعداد از زنان فارغ التحصیل شده از دانشگاه‌ها جذب بازار کار می‌شوند.

آمارها نشان می دهند که میزان اشتغال آنها از ۱۲ درصد تجاوز نمی‌کند که بیانگر مردانه بودن بازار کار ایران است یا به زبانی ساده‌تر زنان رقیبی برای مردان در بازار کار ایران محسوب نمی‌شوند. افزایش سن ازدواج در کشور و مسایلی مانند آن نیز چیزهایی نیستند که بتوان تحصیل زنان در دانشگاه‌ها را مسبب آن قلمداد کرد و باید ریشه‌های آنها را در جاهای دیگر جستجو کرد.

سیاست ها و الزام ها

در ظاهر از بین سه این گروه، دسته بدبین‌ها حضور گسترده‌تری در ساختار برنامه‌ریزی و مدیریت کشور دارند و با همین دیدگاه همزمان در دو شاخه تلاش‌هایی را برای کنترل بحران های آتی آغاز یا تشدید کرده‌اند. این دو شاخه، یکی تلاش در تغییر نسبت تعداد دانشجویان و دیگری کم کردن اثرهای این افزایش حضور است.

در شاخه نخست، بخش‌های مختلفی در قوه های مقننه و مجریه با تدوین قوانین و اعمال روش‌هایی در اجرا در تلاشند تا ورود دختران را به دانشگاه‌ها محدود کنند یا حداقل در ورود دانشجویان به بعضی از رشته‌ها اولویت را به پسران بدهند. البته این به غیر از رشته‌هایی است که از ابتدای برقراری جمهوری اسلامی به طور کامل مردانه یا زنانه بودند و کماکان هم هستند.

سهمیه بندی جنسیتی در گزینش دانشجو یکی از سیاست‌های اجرایی دولت برای کاهش جمعیت دختران در دانشگاه است که پس از اعلام و چندین بار تکذیب و تایید، به طور بی سر وصدا در بعضی از رشته‌ها بوسیله سازمان سنجش آموزش کشور با نام "تناسب سازی جنسیتی در کنکور" پی گیری شد. مخالفان این روش آن را ظالمانه و به دور از آینده نگری می‌دانند و معتقدند که با این کار سطح کیفی و علمی دانش آموختگان و همچنین دانشگاه‌ها با ورود افرادی با توانایی علمی کمتر به سیستم آموزش عالی، کاهش خواهدیافت.

در اجرای گزینش جنسیتی مشکل دیگری نیز وجود دارد. این مشکل از آنجا ناشی می‌شود که تعداد دختران در مقطع پیش دانشگاهی بیشتر از پسران است به بیان دیگر به طور طبیعی تعداد داوطلبان مرد در کنکور ورودی دانشگاه ها کمتر است.

اگر در بخش محدود کردن ورود دانشجویان دختر به دانشگاه‌ها راه‌های زیادی در پیش پای دولت نیست، در عوض به نظر می‌رسد در شاخه کم کردن اثر حضور زنان، مجموعه متنوعی از قوانین و راهکارها وجود داشته باشد که دست دولت را برای کاهش اثرهای این افزایش حضور باز می‌گذارد که البته باز هم در عمل با وجود تنوع ابزارها اجرای سیاست ها چندان ساده نیست. برای مثال در بخش اسلامی کردن فضای دانشگاه‌ها، سیاست‌ها و راهکارهای متنوعی وجود دارند که اجرای آنها در عمل یا پرهزینه‌اند یا ناممکن. طرح‌های تفکیک جنسیتی زمانی و مکانی، تاسیس دانشگاه‌های تک جنسیتی، انتقال دانشجویان دختر به دانشگاه‌های محل سکونت والدین، و پذیرش دانشجویان دختر در محل سکونت از جمله چنین طرح‌هایی هستند.

مسئولان ایرانی در بخش کنترل بحران احتمالی اشتغال در آینده نیز با مشکلاتی رو برو هستند. با توجه به اینکه نظام آموزش عالی کشور نمی تواند کارآفرین تربیت کند وفارغ التحصیلان دانشگاه ها اکثرا فاقد مهارت های لازم هستند به ناچار باید به شغل های کاملا تعریف شده موجود یا مشاغلی که دولت آماده می کند اکتفا کنند. تعداد این مشاغل هم محدود است و هم افزایش سالانه آنها بسیار اندک.

در اینجا دولت به عنوان کارفرما می تواند با اعمال قوانین و سیاست های محدود کننده و فرستادن زنان تحصیل کرده به خانه ها شانس اشتغال مردان را افزایش دهد. ولی این عمل از سویی موجب نارضایتی های پنهان و آشکاری خواهد شد که بسیار ریشه دار و گسترده است و از سوی دیگر نیروی مردانه متخصصی نیز وجود نخواهد داشت تا در بخش های مورد نیاز به کار مشغول شود. البته نباید الزام ایران به رعایت مفاد کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان را نیز از یادبرد که دولتمردان حد اقل در عرصه تبلیغات هم که شده باید پایبندی خود را به آن نشان دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110115_ka_girls_university_konkor_iran.shtml

بالا ^^

وزارت خارجه ایران سفیر افغانستان را احضار کرد

در پی تجمع عده ای در مقابل سفارت ایران در کابل، وزارت امور خارجه ایران سفیر افغانستان در این کشور را به وزارت امور خارجه احضار کرده است.

خبرگزاری های ایران نوشته اند که محمد علی قانع زاده، مدیر کل آسیای غربی وزارت امور خارجه یاداشت اعتراض ایران را به عبیدالله عبید، سفیر افغانستان تحویل داده و "مراتب اعتراض شدید دولت جمهوری اسلامی ایران" را نسبت به "تعرضاتی" که به سفارت ایران در کابل شده است به او ابلاغ کرده است.

اخیرا تظاهراتی در اعتراض به اقدام ایران به توقف تانکرهای مواد سوخت افغانستان در مرزهای این کشور و آنچه که "بدرفتاری" ایران با پناهجویان افغان خوانده می شد، مقابل سفارت ایران در کابل برگزار شد و تظاهرکنندگان تصاویر رهبران ایران را به آتش کشیده و رنگ و تخم مرغ به سوی تابلوی سفارت پرتاب کردند.

در پی این تظاهرات، سفیر ایران در کابل هشدار داد که در صورت عدم شناسایی و یا دستگیری این افراد، "احتمال دارد جمهوری اسلامی ایران نسبت به ترانزیت سوخت و یا در برخی مسائل تجدید نظر کند."

فدا حسین مالکی، سفیر ایران در کابل گفته است که مقام های افغان در تماس تلفنی با او اظهار "تاسف" کرده و "قول" داده اند تا "مسببین" را بازداشت کنند، اما یکی از مسئولان مرکز رسانه های حکومت به بی بی سی گفت که چنین تصمیمی در مورد تظاهر کنندگان روز پنجشنبه اتخاذ نشده است.

رفیع فردوس، مشاور مرکز رسانه های حکومت افغانستان به بی بی سی گفت که آزادی بیان و حق اعتراض در قانون اساسی این کشور تسجیل شده و حکومت قصد ندارد علیه این قانون عمل کند.

آقای فردوس گفت: "کابل تهران نیست. بر بنیاد آزادی بیان که در قانون اساسی ما تضمین شده هر کس حق دارد در هر موردی که می خواهد معترض باشد و نظر خود را ابراز کند."

بعد از این وقایع، وزارت خارجه ایران، سفیر افغانستان را به وزارت خارجه فراخواند و آقای قانع زاده از وی خواست تا از دولت افغانستان بخواهد "با عاملان این حادثه برخورد قانونی لازم صورت پذیرد."

بنابر گزارش خبرگزاری های ایران، سفیر افغانستان گفته که دولت متبوعش از حوادث رخ داده متأسف است و اطمینان داده که دولت افغانستان "اقدامات لازم" را در این مورد به عمل آورد.

مقامات افغان هنوز مستقلا این گزارش را تأیید نکرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110115_ka_iran_afghan_reaction.shtml

بالا ^^

رئیس‌جمهور موقت تونس در میان ناآرامی ها سوگند یاد کرد

در حالی که ناآرامی ها در تونس همچنان ادامه دارد، شورای قانون اساسی این کشور اعلام کرد که فواد المبزع، رئیس مجلس، به عنوان رئیس جمهوری موقت عمل خواهد کرد و انتخابات ریاست جمهوری باید ظرف شصت روز برگزار شود.

شورای قانون اساسی تونس هر گونه احتمال بازگشت زین العابدین بن علی به قدرت را رد کرده است.

آقای المبزع امروز به عنوان رئیس جمهور موقت سوگند یاد کرده است.

پیشتر محمد الغنوشی، نخست وزیر تونس که زمام امور این کشور را برای ساعاتی در دست گرفت، از مردم کشورش خواست به برقراری مجدد نظم کمک کنند و در اصلاحات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تونس مشارکت داشته باشند.

آقای غنوشی گفت برای بحث درباره تشکیل دولت جدید، با احزاب سیاسی تونس گفتگو خواهد کرد.

کسری ناجی، خبرنگار اعزامی بی‌بی‌سی فارسی به تونس می گوید سقوط آقای بن علی برای مردمی که در تونس زندگی می کنند "باورنکردنی" است. رییس جمهوری تونس پس از ترک کشورش به عربستان سعودی رفت.

زین العابدین بن علی، دومین رئیس جمهوری تونس از زمان استقلال این کشور از فرانسه در سال ۱۹۵۶بود. او از بیست و سه سال قبل تاکنون زمام امور تونس را در دست داشت.

ادامه ناآرامی ها

شهر تونس، پایتخت، در روز شنبه، پانزدهم ژانویه، همچنان ناآرام است.

سربازان و تانک های ارتش در اطراف ساختمان های دولتی مستقر شده اند و در طول شب نیز ناآرامی ها ادامه یافت.

صدها نفر از نیروهای ارتش در حال گشت زنی در شهر هستند و وضعیت فوق العاده همچنان برقرار است.

اما مقام های تونس، می گویند فرودگاه اصلی شهر اکنون باز شده است.

بنابر گزارش ها، در شهر منستیر که از مراکز تفریحی در تونس است، یک زندان را آتش زده اند. به گفته یکی از شاهدان عینی، بیش از چهل زندانی در اثر این آتش سوزی کشته شده اند و زندانیان دیگر نیز فرار کرده اند.

در طول شب، گزارش هایی از ادامه ناآرامی ها از جمله غارت یک سوپرمارکت در اطراف شهر تونس منتشر شد. ایستگاه مرکزی راه آهن شهر نیز در اثر حریق آسیب دیده است.

ده ها نفر از مردم تونس در هفته های اخیر در حمله نیروهای امنیتی به تظاهرکنندگان ضددولتی کشته شدند.

تظاهرات گسترده در تونس در ابتدا در اعتراض به بیکاری گسترده، فساد دولتی و افزایش قیمت مواد خوراکی برپا شد و در نهایت حکومت آقای بن علی را هدف گرفت.

این اعتراض ها پس از آن شروع شد که یک جوان بیکار در اعتراض به ممانعت پلیس از فروش سبزیجات در کنار خیابان، خود را آتش زد.

واکنش ها

کشورهای عربی واکنش چندانی نسبت به تحولات تونس نشان نداده اند.

اتحادیه عرب از تمامی نیروهای سیاسی تونس خواسته است برای دستیابی به آشتی ملی با هم متحد بمانند. این اتحادیه خواستار برقراری آرامش شد و از مقام های تونس خواست برای خروج از بحران، به یک اتفاق نظر دست یابند.

یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه قطر گفت کشورش به خواست و انتخاب مردم تونس احترام می گذارد.

در قاهره، گروه کوچکی در مقابل سفارت تونس جمع شدند و شعارهایی علیه حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر، سر دادند.

در اردن هم روز جمعه تظاهراتی در اعتراض به افزایش قیمت مواد غذایی برگزار شد.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از حکومت تونس خواسته است به موازین حقوق بشر احترام گذارد و انتخابات آزاد و عادلانه ای در آینده نزدیک برگزار کند.

باراک اوباما در بیانیه ای خشونت توسط پلیس تونس را محکوم و از "شجاعت" مردم این کشور تمجید کرد.

بیشترین واکنش نسبت به تحولات تونس، در شبکه های اجتماعی در اینترنت دیده می شود که با پرچم های تونس و پیام های تبریک به مردم این کشور همراه است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110115_l20_tunisia_reax.shtml

بالا ^^

فوتبال آسیا؛ ایران کره شمالی را با نتیجه ۱ بر صفر شکست داد

تیم فوتبال ایران با گل دقیقه شصت و سه کریم انصاری فرد و با نتیجه یک بر صفر بر کره شمالی پیروز شد.

این گل با ارسال زیبای پژمان نوری از جناح چپ و شوت سرضرب انصاری فرد به ثمر رسید.

ایران با این پیروزی جای خود را در صدر جدول گروه چهارم (گروه D) مسابقات جام آسیایی (جام ملت های آسیا) تثبیت کرد و به مرحله بعدی راه یافت.

تیم ملی فوتبال ایران در مرحله بعدی با یکی از تیم های استرالیا یا کره جنوبی روبرو خواهد شد.

ایران نیمه دوم مسابقه با کره شمالی را بهتر از نیمه اول آغاز کرد و با سرعت دادن به روند بازی توانست کنترل مسابقه را به دست بگیرد.

بازیکنان تیم ایران پس از به ثمر رسیدن گل هم به بازی خوب خود ادامه دادند، اما در بیست دقیقه آخر مسابقه، تیم کره شمالی توانست چند موقعیت خطرناک روی دروازه ایران ایجاد کند.

خطرناک ترین موقعیت تیم کره شمالی در دقیقه ۹۱ مسابقه و هنگامی ایجاد شد که شوت محکم مهاجم کره ای پس از برخورد با تیر افقی دروازه ایران به بیرون از زمین رفت.

نیمه اول دیدار دو تیم با نتیجه مساوی بدون گل به پایان رسیده بود.

تیم ایران در ابتدای این مسابقه با چهار تغییر نسبت به بازی قبلی در زمین حاضر شد و با سیستم ۱-۳-۲-۴ و با روشی محتاطانه بازی را آغاز کرد.

مسعود شجاعی، آندرانیک تیموریان، محمد غلامی و غلامرضا رضایی بازیکنانی بودند که به دلیل سرماخوردگی از ترکیب تیم ایران کنار گذاشته شده بودند؛ هرچند رضایی و غلامی در نیمه دوم به جای محمد نصرتی و کریم انصاری فرد به زمین آمدند.

کریم انصاری فرد، بازیکن شماره ۱۰ ایران در دقیقه ۲۷ مسابقه توپ را وارد دروازه کره شمالی کرد، اما داور عقیده داشت که توپ قبل از زدن ضربه، به دست او برخورد کرده است.

انصاری فرد در این صحنه یک کارت زرد گرفت.

نیمه اول مسابقه، پر برخورد بود و داور بارها خطای بازیکنان دو تیم را گرفت.

کره شمالی در نیمه اول خطرهای بیشتری روی دروازه ایران ایجاد کرد و بازیکنان این تیم ۵ بار توپ را به درون چارچوب دروازه ایران شوت کردند، در حالی که ایران تنها یک شوت درون چارچوب داشت.

با این حال بازیکنان تیم ایران توپ را در زمان بیشتری در اختیار داشتند.

ایران در گروه چهارم مسابقات جام آسیایی با عراق، امارات و کره شمالی هم گروه است.

این تیم روز ۲۱ دی (۱۱ ژانویه ) توانست تیم عراق، مدافع عنوان قهرمانی را با نتیجه ۲ بر ۱ شکست دهد.

بازی بعدی ایران روز چهارشنبه ۲۹ دی در مقابل تیم امارات خواهد بود که نتیجه آن مسابقه تأثیری در صعود تیم ایران نخواهد داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/01/110115_l10_iran_nkorea_football.shtml

بالا ^^

آخر بهمن، مهلت کنار گذاشتن هواپیمای توپولف در ایران

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران طی نامه ای به چند شرکت هواپیمایی، از آنها خواسته است که هواپیمای توپولف ۱۵۴ را تا آخر بهمن ماه سال ۱۳۸۹ از ناوگان خود خارج کنند.

در این نامه که به تازگی خطاب به شرکت های هوایی ایران ایرتور، کیش ایر، تابان و کاسپین نوشته شده، به اعلام قبلی سازمان هواپیمایی کشوری مبنی بر انقضای تاریخ فعالیت هواپیماهای توپولف ۱۵۴ تا آخر بهمن ماه و همین طور "سوانح اخیر" اشاره شده و از این شرکت ها خواسته شده است که به منظور "پیشگیری از عوارض اجتماعی"، ادامه پرواز با هواپیماهای توپولف در تاریخ مذکور متوقف شود.

به نظر می رسد منظور از "سوانح اخیر" در این نامه، حادثه سقوط هواپیمای شرکت ایران ایر در نزدیکی ارومیه باشد که ۷۷ کشته بر جای گذاشت؛ هر چند که این هواپیما، یک بوئینگ مدل ۷۲۷ بود.

اواخر آبان ماه گذشته نیز رضا نخجوانی، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اعلام این که هواپیماهای توپولف "فاقد ویژگی ها و شرایط اقتصادی لازم" هستند، گفته بود که شرکت های هوایی تا آخر بهمن ماه سال ۱۳۸۹ فرصت دارند تا این هواپیماها را جایگزین کنند.

هواپیمایی برای 'صادرات سبزی'

در نامه جدید آقای نخجوانی، آمده است که مسئولیت و عواقب ناشی از استفاده از هواپیمای توپولف ۱۵۴ بعد از اول اسفند سال ۸۹ به عهده شرکت های هوایی است.

بنا بر گزارش خبرگزاری های ایران، هم اکنون ۱۷ فروند از این هواپیما در ناوگان حمل و نقل هوایی ایران مورد استفاده قرار می گیرد که ۱۱ فروند آنها متعلق به ایران ایرتور، دو فروند در اختیار شرکت کیش ایر، سه هواپیما متعلق به کاسپین و یک فروند در اختیار شرکت تابان است.

اوایل ماه جاری میلادی، روسیه نیز در پی آتش سوزی مرگبار یک هواپیمای مسافربری توپولوف در سیبری، پرواز این هواپیماها را تا زمان روشن شدن علت حادثه ممنوع اعلام کرد.

هواپیمای تی‌یو ۱۵۴ مدلی از توپولوف است که از دوره اتحاد جماهیر شوروی به جا مانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید بهبهانی، وزیر راه و ترابری ایران چندی پیش از شرکت های هوایی خواست از توپولف برای صادرات محصولات کشاورزی همچون سبزی استفاده کنند.

حذف توپولف، جایگزینی و تحریم

خرداد ماه سال جاری خورشیدی رئیس سازمان هواپیمایی ایران اعلام کرد که هواپیماهای توپولف از فهرست خرید شرکت های هواپیمایی ایران حذف شده اند.

رضا نخجوانی با اشاره به اینکه در قانون بودجه سال ۱۳۸۹ بیش از یک میلیارد دلار برای گسترش و نوسازی ناوگان هوایی ایران در نظر گرفته شده است، گفت که شرکت های هواپیمایی دولتی و خصوصی که توان جذب منابع را به این منظور دارند، می توانند از این اعتبار استفاده کنند.

مسئولان ایرانی در شرایطی از حذف توپولف های مدل ۱۵۴ از ناوگان هوایی این کشور خبر داده اند که دولت آمریکا فروش نوع پیشرفته تر این هواپیما، یعنی توپولف ۲۰۴ به ایران را ممنوع اعلام کرده است.

کارشناسان می گویند که انگیزه اصلی در طراحی توپولف ۲۰۴، رفع برخی از ایرادهای موجود در توپولف ۱۵۴ از جمله مصرف بالای سوخت بوده است.

تحریم های موجود در چند دهه گذشته علیه ایران که از سوی آمریکا و بعضی کشورهای غربی اعمال شده، موجب بروز مشکلاتی برای خرید هواپیما و قطعات آن برای ایران شده است.

کارشناسان دلیل بسیاری از سوانح هوایی در ایران طی سال های اخیر را فرسودگی هواپیماها می دانند، با وجود این مسئولان در بعضی موارد این سوانح را نتیجه خطاهای انسانی دانسته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110115_l26_tupolev_ban_iran.shtml

بالا ^^

دختر ژان ماری لوپن رهبر حزب جبهه ملی فرانسه شد

مقامات حزب جبهه ملی فرانسه که یک حزب راست افراطی است می گویند در رقابت ها برای انتخاب رهبر جدید این حزب، مارین لوپن، کوچک ترین دختر ژان ماری لوپن پیروز شده و توانسته جای پدرش را بگیرد.

ژان ماری لوپن، تا کنون رهبری جبهه ملی فرانسه را به عهده داشت.

نتیجه رقابت ها برای جانشینی ژان ماری لوپن قرار است فردا 16 ژانویه، در پایان کنفرانس سالانه این حزب رسما اعلام شود.

ولی به گفته مقامات جبهه ملی فرانسه، مارین لوپن توانسته بیش از دو سوم آراء اعضای حزب را به دست آورد.

ژان ماری لوپن پس از چهل سال از رهبری جبهه ملی کنار می رود.

مارین لوپن که 42 سال دارد، با احراز سمت رهبری جبهه ملی فرانسه، خواهد توانست در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال 2012 شرکت کند.

حزب جبهه ملی فرانسه با مهاجرت مخالف است ولی مارین لوپن می گوید او می خواهد از بیگانه ستیزی و چهره ضد اسلامی این حزب فاصله بگیرد.

یک نظرسنجی که امروز انتشار یافته نشان می دهد که در انتخابات ریاست جمهوری آینده فرانسه مارین لوپن خواهد توانست تا 18 درصد آراء را به خود اختصاص دهد.

این میزان آرا بیشتر از آرایی است که پدرش ژان ماری لوپن، در دور اول انتخابات قبلی ریاست جمهوری در سال 2002 به دست آورده بود.

در انتخابات دور اول آن سال، آقای لوپن موفق شد رقیب خود ژاک شیراک را که رئیس جمهوری وقت فرانسه بود شکست دهد تا انتخابات به دور دوم کشیده شود که با بسیج چپگرایان، آقای شیراک در دور دوم به راحتی پیروز شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110115_l04_france_le_pen.shtml

بالا ^^

آیا تونس سرمشق اعراب می‌شود؟

اعراب با محمد بوعزیزی احساس همدردی می کنند.

جوان ۲۶ ساله تونسی که از پیدا کردن شغلی آبرومند ناامید شده بود و مورد آزار و اذیت پلیس قرار گرفته بود، خود را جلوی چشم مردم در یک مکان عمومی آتش زد و داستانش به سرعت از مرز شهر کوچکش خارج شد و همه جا بر سر زبان‌ها افتاد.

کمی بعد شدت سوختگی‌ها باعث مرگ بوعزیزی شد و او را هم‌زمان تبدیل به یک نماد و یک شهید کرد.

ناآرامی‌هایی که در پی قربانی شدن این جوان تونسی پدید آمد، حکومت یکی از رهبران مستبد و دیرپای منطقه را ساقط کرد.

تلاش‌های زین‌العابدین بن‌علی برای آرام کردن اوضاع با حضوری چندباره در تلویزیون و دادن وعده‌هایی برای بهبود اوضاع ناکام ماند و رهبر ۷۴ ساله تونس در فاصله ‌ای کوتاه از آغاز اعتراض‌ها از صحنه سیاسی این کشور محو شد.

هر چند که هنوز مشخص نیست در بلندمدت چه سرنوشتی در انتظار تونس است، اما تاثیر این جریان بر فضای سیاسی منطقه و کشورهای عربی از هم‌اکنون مشهود است.

جامعه کنونی اعراب را می توان با همین جوان تونسی که خودکشی کرد سنجید. بیکاری، فساد مالی و اداری، استبداد و مشکلات حقوق بشری مولفه‌های مشترک در بسیاری از کشورهای عربی است.

در تمام منطقه، کمبود شأن و اعتبار انسانی مشهود است.

در شرایط فعلی و در دوره جهانی شدن، حکومت‌ها نمی توانند دست شهروندان خود را از رسیدن به اخبار روز کوتاه کنند.

رسانه‌های عرب – حتی در کشورهای محدودتر – می توانند به وضوح عطش مخاطبان خود برای شنیدن خبر خودکشی بوعزیزی و داستان‌های شگفت‌آور بعد از آن را احساس کنند.

آنها دیگر نمی توانند هم‌چون گذشته به سکوت خبری خود ادامه دهند.

پیامی برای غرب

معترضین تونسی هم‌زمان با فرستادن پیام اعتراض و مقاومت خود به حاکمان عرب، پیغام متفاوتی هم برای کشورهای غربی داشتند.

ده‌ها سال است که دولت‌های غربی از تونس به عنوان واحه‌ای آرام با اقتصادی موفق یاد می کنند که شریکی مناسب برای تجارت با این کشورهاست.

آنها چشم بر سرکوب شدید مخالفان توسط رئیس جمهور بن‌علی بسته بودند و با وجود تذکر برخی فعالان جامعه عرب، این واقعیت را که مردم عادی در تونس، تحت فشار هستند، نادیده می‌گرفتند.

در واشنگتن، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، با اوج گرفتن اعراضات به سرعت خشونت بی‌مهار پلیس تونس را تقبیح کرد و ابراز امیدواری کرد که این کشور به سوی آینده‌ای دموکراتیک‌تر حرکت کند.

هم‌زمان با افزایش اعتراض‌ها در تونس، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آقای اوباما هم – در پایان سفرش به کشورهای حوزه خلیج فارس – زبان به انتقاد آشکار از فساد دولتی و رکود سیاسی در میان کشورهای منطقه گشود.

دولت اوباما، که شدت انتقادها از بی‌تفاوتی آمریکا نسبت به شرایط موجود در کشورهای عربی را حس کرده بود، ظاهرا به این نتیجه رسیده است که یا باید با صراحت واکنش نشان دهد یا این که اعتبارش را در منطقه از دست بدهد.

در منطقه اما خطرهای زیادی پیش روست.

یکی این که ممکن است تونس دچار هرج و مرج سیاسی شود. عاقبتی که حاکمان عرب را در تلاش برای حفظ بیشتر قدرت و واگذاری کمتر اختیارات به منتقدین و معترضین مصمم‌تر خواهد کرد.

دیگر این که ممکن است ناآرامی‌ها در منطقه شیوع پیدا کند. واقعیتی که هم‌اکنون هم به دلایلی کاملا مشابه درکشور همسایه، الجزایر هم مشهود است.

در شمار زیادی از کشورهای عربی با پا به سن گذاشتن رهبران و رئیس جمهورانی که سال ها و دهه ها در راس قدرت بوده اند، مسئله جانشینی هم تبدیل به معضلی در تعارض با رویاهای نسل جوان شده است.

زندگی و مرگ محمد بوعزیزی، مجموع و برآیند شرایطی است که امروز در جهان عرب حاکم است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110115_l26_tunisia_arabs_example.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 16, 2011, 3:40:02 PM1/16/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:39 گرينويچ - 16 ژانويه 2011 - 26 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

معاون اول رئیس جمهوری ایران در واکنش به طرح اتهام فساد مالی علیه او از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس، این انتقادها را "نشانه بیماری و دشمنی آنها با نظام" دانست.

سرپرست وزارت امور خارجه ایران گفته بعید است کشوری مانند ایران تا به امروز در تاسیسات هسته ای خود را به روی دیگران باز کرده باشد.

نماینده ویژه ایران در مذاکرات مربوط به تقسیم دریای خزر، برای دیدار با مقام های روسی و گفت و گو درباره تعیین حدود ساحلی کشورها و صید ماهی های خاویاری وارد مسکو شده است.

علی مطهری، در واکنش به انتقاد اخیر دبیر شورای نگهبان از نمایندگان مجلس به دلیل سوال از وزرا، خواهان حفظ شان و جایگاه مجلس شده است.

با ادامه سرمای هوا و روند افزایشی مصرف گاز در ایران، وزیر نفت این کشور از مردم خواسته است تا "در میزان مصرف خود دقت کنند."

دولت افغانستان اعلام کرده است که برای رفع کمبود سوخت در این کشور، دهها هزار تن مواد سوختی را از روسیه و برخی کشورهای آسیای میانه خریداری می کند.

تعدادی از سرنشینان اتومبیلی که عازم شرکت در یک مراسم عروسی در دهکده ای در ولایت بغلان افغانستان بودند در اثر انفجار کشته شدند.

یک کشتی حامل ۲۶۰ مهاجر در آبهای ساحلی جزیره کورفو، متعلق به یونان غرق شده و از سرنوشت ۲۲ نفر از مسافران که تصور می رود افغان هستند، خبری در دست نیست.

تیراندازی هایی در برابر مرکز حزب اصلی مخالفان موسوم به حزب دموکراتیک مردمی اتفاق افتاده و رئیس نیروهای امنیتی دوران ریاست جمهوری زین العابدین بن علی بازداشت شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

رحیمی منتقدانش را رانت‌خوار و مفسد اقتصادی خواند

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران در واکنش به اتهامات فساد مالی که علیه او مطرح شده، منتقدان خود و محمود احمدی‌نژاد را "برخی مفسدان اقتصادی و رانت‌خواران" نامید که از اسفند ماه سال گذشته تاکنون "اقدام به تخریب دولت و اتهام افکنی" کرده اند.

آقای رحیمی که ریاست ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی را نیز بر عهده دارد، گفت که منتقدانش از اقدامات بازدارنده این ستاد ضربه خورده‌اند و"با بی‌شرمی تمام و بدون هیچ سند و مدرکی، مستقیم و غیر مستقیم رئیس جمهور و معاونش را در رسانه‌ها متهم می کنند."

اشاره معاون اول رئیس جمهوری ایران به انتقاد شدید تعدادی از نمایندگان مجلس است که در برنامه های زنده تلویزیونی به او اتهام فساد مالی وارد کرده ‌اند.

احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ، چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی بر متهم بودن معاون رئیس جمهوری در "پرونده بیمه" تاکید کرد و به انتقاد شدید از مسئولانی پرداخت که به گفته او جلوی رسیدگی به این پرونده را می‌گیرند.

الیاس نادران، دیگر نماینده اصولگرای مجلس هم که بارها آقای رحیمی را به فساد مالی متهم کرده، در تلویزیون ایران درباره همین موضوع از "شبکه سازمان‌یافته ای که متصل به قدرت شده" سخن گفت.

محمدرضا رحیمی در واکنش به این اتهامات گفت: "اقدامات مخرب این افراد نشانه بیماری و دشمنی آنها با نظام است و این که خواسته یا ناخواسته در راستای اهداف دشمنان نظام قدم بر می‌دارند."

اتهامات مطرح‌شده علیه آقای رحیمی هفته گذشته واکنش محمود احمدی‌نژاد را نیز برانگیخت و او با تمجید از آقای رحیمی، اتهامات فساد مالی علیه او را "اقدامی سیاسی همراه با بی‌تقوایی" خواند.

این در حالی است که غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه حدود یک ماه پیش به خبرنگاران گفته بود: "اتهام فساد مالی متوجه آقای رحیمی معاون اول رئیس دولت است و وی پس از بررسی‌های قضایی و دریافت اظهارات سایر متهمان، به دستگاه قضایی احضار خواهد شد."

در نامه ای که به تازگی احمد توکلی خطاب به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه نوشته نیز آمده است که پرونده معاون اول رئیس جمهوری را "سه قاضی عالی‌رتبه و باسابقه مطالعه کرده‌اند و به اتفاق توجه اتهام را به معاون رئیس جمهور قطعی می‌دانند."

"حلقه فاطمی"

اتهامات مالی آقای رحیمی، از فروردین ماه امسال خبرساز شد که الیاس نادران نماینده تهران در حاشیه جلسه علنی مجلس گفت: "محمد رضا رحیمی رئیس حلقه خیابان فاطمی است که در مورد منابع فاسد و توزیع آنها تصمیم گیری می کرد و تقریبا تمام اعضای این حلقه به جز وی دستگیر شده اند و این که کسی را به دلیل مسئولیت اجرایی مستثنی کنند، نه عادلانه است و نه اقدام درستی است."

"حلقه فاطمی" به گروهی از متهمان به فساد اقتصادی اشاره داشت که خبر شناسایی و برخورد با آنها در همان زمان منتشر شده بود.

در واکنش به اتهاماتی که از سوی آقای نادران به محمدرضا رحیمی وارد شد، معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام کرد که از این نماینده مجلس به دادسرای کارکنان دولت شکایت کرده است.

اسفندیار رحیم مشایی ، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد متهم کردن معاون اول رئیس جمهوری به فساد مالی را تلاش برای تضعیف دولت توصیف کرد و گفت که دولت برای جلوگیری از "ضایع شدن" حق خود اقدام خواهد کرد.

آقای احمدی نژاد نیز تا کنون چند بار از قوه قضاییه خواسته است تا به شکایت آقای رحیمی علیه الیاس نادران رسیدگی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110116_l26_rahimi_corruption_reaction.shtml

بالا ^^

ایران از غیبت کشورهای غربی در بازدید از مراکز اتمی اش انتقاد کرد

گروهی از نمایندگان کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی به دعوت ایران سرگرم بازدید از تاسیسات غنی سازی اورانیوم و مجتمع آب سنگین این کشور هستند اما ایران از کشورهایی که این دعوت را رد کرده اند انتقاد کرده است.

در آستانه مذاکرات اتمی ایران با گروه ۱+۵ که قرار است اواخر ژانویه در استانبول ترکیه برگزار شود، ایران از کشورهای عضو آژانس برای بازدید از تاسیسات اتمی اش، دعوت کرده و هدف از این کار را نشان دادن حسن نیت خود خوانده است.

علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور ایران و رئیس سازمان انرژی اتمی که در حال حاضر سرپرست وزارت امور خارجه ایران هم هست، به همراه علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس میزبان بازدیدکنندگان از برخی از تاسیسات اتمی ایران هستند.

ایران از ایالات متحده آمریکا برای بازدید از تاسیسات اتمی اش دعوت نکرده بود اما کشورهای اروپایی، چین و روسیه به رغم دعوت ایران، این پیشنهاد را رد کرده اند و در این بازدید حضور ندارند.

آقای صالحی گفته بعید است کشوری مانند ایران تا به امروز در تاسیسات هسته ای خود را به روی دیگران باز کرده باشد.

این مقام بلندپایه ایرانی گفته که اگر کشورهایی که دعوت ایران را رد کردند «امکانات غنی‌سازی و توانمندی ما در تولید آب سنگین و تاسیسات ما را می‌دیدند از دید خود تصور می‌کردند که نوعی به رسمیت‌شناسی فعالیت‌های ماست، از این رو از حضور در تهران استنکاف کردند.»

روسیه که یکی از طرف های مذاکره با ایران در قالب گروه ۱+۵ است گفته که این بازدید نمی تواند جایگزین گفت و گو های اتمی و بازدید بازرسان آژانس از تاسیسات اتمی ایران شود.

برخی از ناظران، واکنش روسیه را نشانی از ناخرسندی این کشور از وارد شدن کشورهای دیگر به موضوع اتمی ایران عنوان کرده اند.

کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، بریتانیا و آلمان که تا چند روز آینده گفت و گوی اتمی با ایران را در استانبول آغاز می کنند دعوت ایران را نپذیرفته اند. با این همه به گزارش رسانه های ایران، سفرا و نمایندگان بیش از ۱۲۰ کشور جهان با دعوت مقام های ایرانی در این کشور به سر می برند.

نمایندگانی از جنبش عدم تعهد، رئیس گروه ۷۷ (مجمعی از کشورهای درحال توسعه جهان) سفیر و نماینده اتحادیه عرب در سازمان‌های بین‌المللی در این تور اتمی حضور دارند.

رسانه های ایران می گویند سفیر ونزوئلا مهمان ویژه این بازدید است.

آقای صالحی روز یکشنبه ۲۶ دی در جریان بازدید نمایندگان حاضر در ایران از تاسیسات آب سنگین در اراک گفت که این رآکتور تحقیقاتی نیازهای ایران به رادیو داروها را تامین خواهد کرد و تولیدات مازاد آن به کشورهای دیگر صادر خواهد شد.

در جریان حضور نمایندگانی از کشورهای عضو آژانس در ایران، از «چند دستاورد هسته ای با کاربرد پزشکی» در تاسیسات هسته ای آب سنگین اراک رونمایی شد.

عملیات اجرایی مجتمع تولید آب سنگین ایران در شهر اراک از سال ۱۳۷۷آغاز شد.

ایران می گوید این محصولات این مجتمع دارای مصارف پزشکی و می تواند یکی از دستاوردهای چشمگیر این کشور در توقف یا درمان برخی از سرطان ها باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110116_l23_salehi_iran_diplomats_tour.shtml

بالا ^^

ایران و روسیه درباره تقسیم دریای خزر گفت و گو می کنند

نماینده ویژه ایران در مذاکرات مربوط به تقسیم دریای خزر، برای دیدار با مقام های روسی و گفت و گو درباره تعیین حدود ساحلی کشورها و صید ماهی های خاویاری وارد مسکو شده است.

محمد مهدی آخوندزاده، پیش از ترک تهران، هدف از این سفر را پیگیری دو تصمیم سران ۵ کشور ساحلی درباره تعیین حدود ۲۵ مایل دریایی مرزی و ممنوعیت صید ماهی‌های خاویار برای ۵ سال عنوان کرده است.

آقای آخوندزاده که معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران، هم هست و در آخرین دور نشست سران کشورهای ساحلی که آبان ماه امسال در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار شد، شرکت داشت.

در جریان این اجلاس کشورهایی ساحلی برای تعیین هرچه سریعتر رژیم حقوقی دریای خزر توافق کردند اما گزارش ها حاکی از آن بود که در دیدار دوجانبه دیمیتری مدودف و محمود احمدی نژاد، روسای جمهوری روسیه و ایران، بر سر برنامه های اتمی اختلاف نظرهایی وجود داشته و مذاکرات در جوی سرد برگزار شده است.

پیش از انجام این دیدار و چندی پس از تصویب تحریم های تازه علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد، روسیه به صف تحریم کنندگان ایران پیوست و در نخستین اقدام از تحویل سامانه موشکی اس-۳۰۰ به ایران خودداری کرد.

ایران پیشتر تحویل این سامانه نظامی را نشانی از روابط گرم دو با روسیه و قدرت سیاست خارجی خود می خواند اما تصمیم روسیه در خودداری از فروش این سامانه موشکی به ایران، روابط دو کشور را که با حمایت روسیه از تحریم های شورای امنیت علیه ایران رو به سردی بیشتر داشت، خشم مقام های ایرانی را برانگیخت.

دیدار مقام های ایران و روسیه در حاشیه اجلاس سران دریای خزر در چنین وضعیتی برگزار شده بود.

هرچند اختلاف نظر ایران و روسیه درباره موضوع اتمی ایران تاثیر واضحی بر مذاکرات مربوط به دریای خزر در اجلاس باکو نگذاشت اما برخی صاحب نظران دیدار نماینده ایران از مسکو را نشانی از اراده دو طرف برای حل و فصل سریعتر موضوعات مربوط به دریای خزر فارغ از اختلاف نظرهای اتمی دو کشور می دانند.

قرار است نماینده ایران در جریان سفر به روسیه، با الکساندر گالاوین، نماینده ویژه روسیه در امور دریای خزر و سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه این کشور دیدار کند.

رهبران کشورهای ساحلی دریای خزر در آخرین اجلاس خود بر سر بررسی تعیین حدود ۲۵ مایلی به عنوان مرز آب های ساحلی به توافق رسیدند.

در صورتی که این پیشنهاد مورد توافق همه کشورها قرار بگیرد نخسین مرحله از تقسیم دریای خزر و مشخص شدن محدوده کشورها خواهد بود که همه ۵ کشور ساحلی بر سر آن توافق نظر دارند.

سه کشور روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان پیشتر در توافق های دو و سه جانبه، حدود مرزی خود را مشخص کرده اند اما ایران می گوید مطابق توافق های اولیه، هرگونه قراردادی درباره رژیم حقوقی دریای خزر بدون حضور همه کشورهای ساحلی معتبر نیست.

مذاکرات تعیین رژیم حقوقی دریای خزر با ۵ کشور ساحلی آن یعنی ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قراقستان و ترکمنستان نزدیک به ۲۰ سال به طول انجامیده اما هنوز به مرحله نهایی نرسیده است.

این مذاکرات از سال ۱۹۹۱ همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال سه جمهوری در همسایگی خزر آغاز شد.

مذاکرات بر سر مطالبات در دریای خزر را شاید بتوان پس از مذاکرات گلستان و ترکمنچای (که پس از جنگ های ایران و روسیه سرانجام به جدایی ۱۷ شهر قفقاز از ایران انجامید) مهمترین سلسله مذاکراتی خواند که ایران بر سر تمامیت ارضی خود با همسایگان شمالی اش داشته و اینک در جریان آن قرار دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110116_l23_caspian_khazar_sea_akhondzadeh.shtml

بالا ^^

علی مطهری: آقای جنتی مجلس را تضعیف نکند

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس ایران از احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان خواست "به جای تضعیف مجلس به تقویت آن بپردازد."

اشاره آقای مطهری، نماینده اصولگرای مجلس ایران، به اظهارات اخیر آقای جنتی است که از احضار وزرا به مجلس و سوال از آنها انتقاد کرده بود.

علی مطهری سوال از وزرا یا استیضاح آنان را بخشی ازمطالبات مردم خواند و گفت "نمایندگان اگر وزیری را استیضاح می کنند به فکر حقوق مردم هستند."

آقای جنتی پیش از این اجرای قانون حذف یارانه ها را باعث ایجاد مشغله بسیار برای وزرا دانسته و گفته بود: "در این شرایط طرح یک سوال از یک نماینده ۱۰ الی ۲۰ ساعت از وقت یک وزیر را به خود اختصاص می دهد که در نهایت نماینده ای نسبت به پاسخ وزیر بگوید قانع نشده است و این در شرایط امروز صحیح نیست."

آقای مطهری با اشاره به این انتقاد، خواهان واکنش هیئت رئیسه مجلس به این اظهارات و توجه به "شان و جایگاه مجلس" شد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس در واکنش به این تذکر از مطرح کردن موضوع با دبیر شورای نگهبان خبر داد و گفت که به آقای جنتی یادآور شده است که "نمایندگان در مواردی که مشکلی در کشور می بینند، سوال می کنند و این حق نمایندگان است."

سوال و استیضاح، 'حق نمایندگان'

آقای لاریجانی این تصور را که "نمایندگان برای چیز دیگری از وزرا سوال می کنند" اشتباه خواند و گفت که نباید مانع استفاده نمایندگان از حقشان شد.

اخیرا بین مجلس و دولت اختلافاتی بر سر نحوه اجرای قوانین بروز کرده است و این اختلافات به تشکیل کارگروهی برای حل اختلاف میان دولت و مجلس در شورای نگهبان منجر شده است. اما نتیجه کار این هیئت هم باعث ایجاد اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان شد.

نمایندگان مجلس در کارگروه حال اختلاف مجلس و دولت در نامه ای سرگشاده دولت را به تخلف از مفاد قوانین و امتناع از انجام وظایف قانونی متهم کردند و این مسئله را باعث ایجاد زمینه ای نامناسب در روابط دولت و مجلس شورای اسلامی خواندند.

بی نتیجه ماندن جلسات این کارگروه و افزایش انتقاد نمایندگان اصولگرای مجلس از محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری و متهم کردن او به فساد مالی گسترده، باعث افزایش تنش ها میان دولت و مجلس در هفته های اخیر شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110116_l26_motahari_janati_larijani.shtml

بالا ^^

درخواست دوباره دولت ایران برای صرفه‌جویی در مصرف گاز

با ادامه سرمای هوا و روند افزایشی مصرف گاز در ایران، وزیر نفت این کشور از مردم خواسته است تا "در میزان مصرف خود دقت کنند."

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا)، سید مسعود میرکاظمی، وزیر نفت، مصرف کنونی گاز در ایران را ۵۳۰ میلیون مترمکعب اعلام کرده و گفته است که این میزان بسیار بالا است و مشترکان گاز باید الگوی مصرفشان را اصلاح کنند.

با کاهش شدید دمای هوا در ایران از هفته گذشته، مقامات رسمی این کشور، از شکستن رکورد مصرف گاز خبر دادند و از مردم خواستند تا در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند.

آمار رسمی شرکت ملی گاز ایران نشان می‌دهد که در یک هفته گذشته، بخش‌های خانگی، تجاری، نیروگاه‌ها و صنایع به طور میانگین روزانه بیشتر از ۵۱۴ میلیون مترمکعب گاز مصرف کرده‌اند.

به دنبال کاهش شدید دمای هوا، مصرف روزانه گاز در روز پنجشنبه، ۲۳ دی ماه، به ۵۳۳ میلیون مترمکعب رسید که رکوردی جدید در آمار مصرف گاز ایران به شمار می‌رود.

جواد اوجی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، هفته گذشته اعلام کرد که افزایش مصرف گاز در کشور به حدی بوده که این شرکت ناچار شده است بخشی از گاز نیروگاه‌ها را قطع کند و آن را در اختیار بخش خانگی بگذارد تا از قطع و کمبود گاز برای مصرف بخش خانگی جلوگیری شود.

در شرایط کنونی، صنعت نفت ایران روزانه می تواند حدود ۵۴۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین تولید کند.

پیش‌بینی شده است که در روزهای آینده، دمای هوا در نقاط مختلف ایران سردتر شود که می‌تواند باعث افزایش بیشتر مصرف گاز کشور شود.

نگرانی اصلی دولت این است که با رشد مصرف گاز ناچار شود علاوه بر قطع گاز نیروگاهها و صنایع ، سهمیه بندی گاز را به اجرا بگذارد. اگر چنین اتفاقی بیفتد گاز برخی مناطق در ساعاتی از شبانه روز قطع خواهد شد و این تجربه درسالهای اخیر بارها در فصل زمستان تجربه شده است.

نگرانی از شوک ناشی از حذف یارانه‌ها

مصرف گاز در ایران در شرایطی به شدت افزایش یافته است که مسولان بخش اقتصادی این کشور پیش‌بینی کرده بودند که با حذف یارانه‌ها و بالا رفتن قیمت‌ها، مصرف گاز در حدود ۲۵ درصد کم شود.

همزمان با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، قیمت هر مترمکعب گاز مصرفی در بخش خانگی از حدود ۱۳ تومان به ۷۰ تومان افزایش یافته است، ولی هنوز قبض‌های مصرف گاز در این دوره پرمصرف به دست خانوارهای ایرانی نرسیده است.

به زودی خانوارها در یک ماه آینده با قبض‌هایی مواجه خواهند شد که قیمت گاز، برق و آب در آنها با قیمت‌های جدید محاسبه شده است.

بر اساس گزارش‌ها، قیمت گاز، برق و آب در اولین مرحله از حذف یارانه‌ها چندین برابر شده است و طبق قانون، دولت می‌تواند این مواد سوختی را در طول پنج سال به قیمت‌های بین‌المللی عرضه کند.

در عین حال، سیدمسعود میرکاظمی، وزیر نفت ایران، اعلام کرده است که با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، میزان مصرف بنزین و گازوئیل در ایران کم شده است.

او گفته است که بعد از اجرای این قانون، میزان مصرف روزانه بنزین در ایران از ۶۱ میلیون لیتر به ۵۳ میلیون لیتر رسیده است.

با آنکه مصرف گازوئیل کم شده اما دولت که قیمت آزاد هر لیتر گازوئیل را از شانزده تومان به ۳۵۰ تومان افزایش داده، ناچار شده تصمیم تازه ای بگیرد و برای بخش حمل و نقل عمومی و جاده ای، فعلا گازوئیل سهمیه ای با لیتری ۱۵۰ تومان در نظر بگیرد.

این در حالی است که دولت برای مقابله با افزایش قیمت ها بعد از آغاز اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، مبلغ ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان ماهانه به حساب هر ایرانی متقاضی واریز کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110116_l25_iran_gas_consume.shtml

بالا ^^

تلاش افغانستان برای رفع کمبود سوخت

دولت افغانستان اعلام کرده است که برای رفع کمبود سوخت در این کشور، دهها هزار تن مواد سوختی را از روسیه و برخی کشورهای آسیای میانه خریداری می کند.

این تصمیم به دنبال آن اتخاذ شده است که ایران صدها تانکر مواد سوخت افغانستان را در مرزهای این کشور متوقف کرده و به آنها اجازه ورود به افغانستان نمی دهد.

این اقدام ایران که باعث بلند رفتن (افزایش) قیمت مواد سوخت در افغانستان شده، ظرف هفته های اخیر تظاهرات گسترده ای را در برابر سفارت ایران در کابل به همراه داشته است.

در هرات، در غرب افغانستان نیز برای دومین روز تظاهرات علیه این اقدام ایران ادامه داشته است. خبرنگار بی بی سی در هرات می گوید که حدود دو صد نفر در برابر قنسلگری ایران جمع شده و به سوی دروازه قنسلگری سنگ و تخم مرغ پرتاب کرده اند.

وزارت تجارت افغانستان می گوید که مذاکرات با مقامات ایرانی در مورد توقف تانکرهای مواد سوخت افغانستان در مرزهای این کشور، تا حالا به نتیجه ای نرسیده است و آنها مجبور هستند برای رفع مشکل کمبود مواد سوختی در افغانستان، به راه های دیگری متوسل شوند.

یکی از این راه ها، به گفته وزارت تجارت، خریداری مواد سوخت در سایر کشورها و وارد کردن آن به افغانستان است.

انورالحق احدی، وزیر تجارت افغانستان در یک کنفرانس خبری در کابل گفت که ظرف دو هفته اخیر، دهها هزار تن تیل (بنزین) از پاکستان و قزاقستان به افغانستان وارد شده است.

آقای احدی گفت که در نظر است تا سه هفته دیگر نیز مقدار زیادی از مواد سوختی از روسیه و برخی از کشورهای آسیای میانه خریداری شود.

قرار است وزیر تجارت افغانستان برای امضای قرارداد خرید مواد سوخت، به زودی به روسیه سفر کند.

افغانستان سالانه تنها برای مصرف غیرنظامی خود نزديک به دو ميليون تن تيل (بنزین) نياز دارد که بیشتر آن از کشورهاى ترکمنستان، قزاقستان، روسيه و عراق خریداری می شود.

پيش از اين روزانه حدود ٢ هزار تن تيل به شکل ترانزيت از طريق ايران وارد افغانستان می شد اما حالا با متوقف شدن تانکرهاى مواد سوخت افغانستان در مرزهای ایران، افغانستان در زمینه تامین مواد سوخت خود با مشکل روبرو شده است.

ایران می گوید که دلیل توقف دادن این تانکرها، نگرانی آنها در مورد دستیابی نیروهای خارجی مستقر در افغانستان به این مواد است.

اما دولت افغانستان تاکید دارد که مقصد این مواد بازارهای داخلی افغانستان بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110116_k01_afg_feul_russia.shtml

بالا ^^

انفجار بمب کنار جاده ای در ولایت بغلان

در اثر انفجار یک بمب کنار جاده ای در ولایت شمالی بغلان افغانستان دست کم 9 غیرنظامی افغان کشته شدند.

پلیس بغلان می گوید که در اثر برخورد یک موتر (اتومبیل) با بمب کنار جاده ای در ولایت بغلان تمام 9 سرنشین آن که عازم شرکت در مراسم عروسی بودند، جان باختند.

عبدالمجید، والی بغلان تایید کرده است که 9 غیر نظامی منجمله شش زن، دو مرد و یک کودک در اثر انفجار جان خود را ازدست دادند.

پلیس بغلان می گوید که میهمانان عروسی از پلخمری، مرکز ولایت بغلان، عازم دهکده ای در این ولایت بودند که اتومبیل حامل آنها با بمب کنار جاده ای برخورد کرد .

بغلان یکی از ولایات نسبتا آرامی بوده است که در ماه های اخیر به تدریج برمیزان خشونت های آن افزوده شده است.

به گفته مقامات افغان روز شنبه (15 ژانویه ) هم شش نفر دیگر در سنگین در ولایت هلمند در اثر انفجار مشابهی کشته شدند.

سنگین، یکی از مراکز نبرد نیروهای تحت رهبری ناتو علیه پایگاه های شورشیان طالبان در هلمند و قندهار است .

در سال های اخیر هزاران غیرنظامی افغان در برخورد بین طالبان و نیروهای ناتو کشته شده اند. در حال حاضر میزان خشونت در افغانستان به حدی رسیده است که از زمان بیرون رانده شدن طالبان از این کشور درسال 2001 تاکنون سابقه نداشته است .

طالبان و دیگر شورشیان افغان مرتبا از بمب های کنار جاده ای برای حمله به نیروهای ناتو و افغان استفاده می کنند که قربانی آن را اغلب غیرنظامیان افغان تشکیل می دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110116_l24afghan_bomb.shtml

بالا ^^

ناپدید شدن ۲۲ مهاجر در اثر غرق کشتی در آبهای یونان

یک کشتی با دویست و شصت مسافر که تصور می رود از مهاجران غیرقانونی بوده اند، در آبهای نزدیک به جزیره کورفو، متعلق به یونان غرق شده است.

ناخدای کشتی باری غرق شده که در هلند به ثبت رسیده است، گفت دویست و چهل و یک نفر از مسافران کشتی نجات داده شده اند.

از سرنوشت بیست و دو نفر از مسافران که گفته می شود افغان هستند، خبری در دست نیست.

مقامات یونان می گویند مسافرانی که نجات داده شده اند نیز از افغانستان آمده اند.

گارد ساحلی یونان با استفاده از قایق و هواپیما در حال تلاش برای یافتن ناپدید شدگان است.

گارد ساحلی یونان شب گذشته از ماجرای غرق کشتی باخبر شده بود ولی به دلیل بدی هوا، عملیات تجسسی به تعویق افتاده بود.

یونان به صورت یک مقصد عمده برای ورود مهاجران غیرقانونی به اتحادیه اروپا درآمده است.

بیشتر این مهاجران برای ورود به یونان از مرز زمینی ترکیه و یونان استفاده می کنند.

سال گذشته اتحادیه اروپا به تقاضای یونان مرزبانانی را برای کمک به محافظت از مرزهای این کشور به این کشور اعزام داشت.

اداره مرزبانی اتحادیه اروپا می گوید اگر چه در سال گذشته تعداد کسانی که قصد ورود غیرقانونی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارند، در مجموع کاهش یافته ولی در چند ماه اول سال گذشته، شمار مهاجران غیرقانونی که با عبور از مرز زمینی ترکیه با یونان وارد خاک این کشور شده اند، افزایش یافته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110116_l04_greece_boat.shtml

بالا ^^

رئیس پیشین نیروهای امنیتی تونس دستگیر شد

گزارش های جدید از تونس حاکی از شنیده شدن صدای تیراندازی در پایتخت این کشور است.

در حالی که سیاستمداران این کشور در تلاش برای آرام کردن ناآرامی ها هستند، خشونت و درگیری هایی در برخی نقاط این کشور روی داده است.

تیراندازی ها در بیرون مرکز حزب اصلی مخالفان موسوم به حزب دموکراتیک مردمی که در مذاکرات مربوط به تشکیل دولت جدید مشارکت دارد، اتفاق افتاده است.

به گفته مقامات، تیراندازی زمانی رخ داد که پلیس اقدام به متوقف کردن یک اتومبیل حامل مردان مسلح کرد.

گزارش ها همچنین از دستگیری علی سیریاتی، رئیس نیروهای امنیتی در دوران ریاست جمهوری زین العابدین بن علی، رئیس جمهوری برکنار شده حکایت دارد.

در ۲۴ ساعت گذشته تونس شاهد بروز خشونت هایی گسترده، غارت اموال عمومی و شورش در زندان ها بوده است.

رهبران سیاسی در این کشور در تلاشند تا پس از برکناری آقای بن علی، راهی برای پر کردن خلاء سیاسی بیابند.

روز گذشته فواد المبزع، رئیس مجلس تونس به عنوان رئیس جمهوری موقت سوگند یاد کرد و قول داد که دولتی متحد با حضور احزاب مختلف تشکیل دهد.

براساس قانون اساسی فعلی تونس انتخابات ریاست جمهوری باید ظرف ۶۰ روز در این کشور برگزار شود.

دو روز پس از خروج زین العابدین بن علی، رئیس جمهوری تونس از کشور هنوز در خیابان های تونس نا آرامی دیده می شود. مقررات رفت و آمد و در پایتخت این کشور برقرار شده و ارتش حفاظت از خیابان ها و ساختمان های اصلی شهر را در دست دارد.

ده ها نفر از مردم تونس در هفته های اخیر در حمله نیروهای امنیتی به تظاهرات کنندگان ضددولتی کشته شدند.

تظاهرات گسترده در تونس در ابتدا در اعتراض به بیکاری گسترده، فساد دولتی و افزایش قیمت مواد خوراکی برپا شد و در نهایت حکومت آقای بن علی را هدف گرفت.

این اعتراض ها پس از آن شروع شد که یک جوان بیکار در اعتراض به ممانعت پلیس از فروش سبزیجات در کنار خیابان، خود را آتش زد.

زین العابدین بن علی، دومین رئیس جمهوری تونس از زمان استقلال این کشور از فرانسه در سال ۱۹۵۶بود. او از بیست و سه سال قبل تا زمان خروج از این کشور، زمام امور تونس را در دست داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110116_l31_tunisia_unrest.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 17, 2011, 4:05:58 PM1/17/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:05 گرينويچ - دوشنبه 17 ژانويه 2011 - 27 دی 1389
اخبار مهم

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

نخست وزیر تونس اعلام کرده که در دولت وحدت ملی این کشور، وزیران خارجه، دارایی و کشور در دولت سابق، سمت خود را حفظ کرده و سه نفر از رهبران مخالفان نیز در کابینه شرکت خواهند داشت.

تونس صحنه درگیری های تازه بین ماموران پلیس و تظاهر کنندگان است، این در حالیست که کارگزاران تشکیلات جدید این کشور به رهبری محمد غنوشی، نخست وزیر، ایجاد دولت انتقالی وحدت ملی را اعلام کرده اند. این دولت شامل تعدادی از اعضای دولت قبلی نیز هست.

انقلاب تونس، به‌ویژه به دلیل تحولات داخلی ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، هم در میان مخالفان دولت و هم در میان رهبران جمهوری اسلامی بازتاب‌های متفاوت و متضادی داشته است.

مهدی کروبی ضمن پاسخ به اتهامات علیه رهبران مخالف، و انتقاد از وضع کشور،گفته است قبلا حکومت مشکلات را به رژیم سلطنتی و حالا به آمریکا و اسرائیل نسبت می دهد.

دیدار سرپرست وزارت امور خارجه ایران از سنگال از این رو اهمیت دارد که حدود یک ماه پیش در جریان سفر منوچهر متکی وزیر خارجه پیشین ایران به سنگال، محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران، آقای متکی را در میانه ماموریت اش از کار برکنار کرد.

نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان، مسئولیت بخشی از زندان بگرام را که محل نگهداری افراد متهم به همکاری با طالبان و القاعده است، به نیروهای افغان سپرده اند.

یک مرد مصری در مقابل ساختمان پارلمان این کشور در قاهره، دست به خودسوزی زد. این ماجرا یادآور خودسوزی یک جوان تونسی است که به بحران کنونی این کشور انجامید.

متن کامل اخبار

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

نخست وزیر تونس دولت جدید این کشور را معرفی کرد

محمد غنوشی، نخست وزیر تونس در حالی که تظاهرات در این کشور کماکان ادامه دارد، ابراز امیدواری کرده که تا پایان وقت امروز هفده ژانویه، دولت جدید تونس را معرفی کند.

گفته می شود برخی از اعضای کابینه جدید، موافقت خود را با حضور در کابینه اعلام کرده اند. اعضایی از سه حزب مخالف نیز در دولت وحدت ملی حضور خواهند داشت.

آقای غنوشی هم اکنون اعلام کرده که وزیر خارجه دولت قبلی که عضو حزب حاکم سابق است، سمت خود را حفظ خواهد کرد. وزرای کشور و دارایی دولت سابق نیز سمت های خود را نگه خواهند داشت.

محمد غنوشی می گوید به چند نفر از رهبران مخالفان نیز پست هایی در دولت انتقالی داده خواهد شد. او گفته است دولت جدید، زندانیان سیاسی را آزاد خواهد کرد.

کسری ناجی، خبرنگار بخش فارسی بی بی سی که به تونس رفته است می گوید با توجه به 23 سال اختناق سیاسی در این کشور و بی تجربگی احزاب سیاسی، برای آقای غنوشی گردآوردن نمایندگان احزاب مختلف سیاسی بر سر میز مذاکره و تشکیل دولت اتحاد ملی کار دشواری بود.

او می افزاید اوضاع تونس تا حدی به حال عادی باز می گردد و مردم بر سر کارهای خود باز می گردند. بانک های و ادارات دولتی کار خود را شروع کرده اند ولی بیشتر مغازه ها هنوز تعطیل هستند.

دو روز قبل، فواد المبزع، رئیس مجلس تونس به عنوان رئیس جمهوری موقت سوگند یاد کرد و قول داد که دولتی متحد با حضور احزاب مختلف تشکیل دهد.

براساس قانون اساسی فعلی تونس انتخابات ریاست جمهوری باید ظرف ۶۰ روز برگزار شود.

کمک فرانسه به ردیابی دارایی های خانواده زین العابدین بن علی

در تحولی دیگر، دولت فرانسه می گوید به مقامات تونس در پس گرفتن دارایی های خانواده رئیس جمهوری سابق تونس کمک خواهد کرد.

گفته می شود این دارایی ها در بانک های فرانسه نگهداری می شوند.

بازرسان مالی فرانسه به دنبال رد پای انتقال وجوه قابل توجه از حساب های بانکی خانواده آقای بن علی هستند.

ولی دو سازمان مستقل مبارزه با فساد که بیم دارند بازرسان مالی دولت فرانسه برای جلوگیری از ناپدید شدن سپرده ها به موقع دست به کار نشوند، به راه های قانونی متوسل می شوند.



از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110117_l04_tunisia.shtml

بالا ^^

تونس، تشکیلات جدید و چالش‌های پیش رو

تونس صحنه درگیری های تازه بین ماموران پلیس و تظاهر کنندگان است و این در حالیست که کارگزاران تشکیلات جدید این کشور به رهبری محمد غنوشی، نخست وزیر، ایجاد دولت انتقالی وحدت ملی را اعلام کرده اند. این دولت شامل تعدادی از اعضای دولت قبلی نیز هست.

هدف اصلی تظاهر کنندگان مخالفت با گنجاندن افراد و وابستگان رژیم سابق در تشکیلات جدید است. و اکنون با توجه به حضور برخی از اعضای دولت رژیم سابق در کابینه دولت انتقالی، به احتمال زیاد چنین کابینه ای دست کم برای این تظاهر کنندگان قابل قبول نخواهد بود، که این تحول بالقوه می تواند چالشهای تازه ای را پیش روی دولت جدید بگذارد.

تظاهرکنندگان در شعارهای خود حزب حاکم سابق موسوم به "جنبش دموکراتیک قانون اساسی" را حزب دیکتاتور می خواندند. تظاهرات مشابهی نیز در شهرهای دیگر تونس برگزار شده است.

اما علی رغم اینکه با توجه به اتفاقات چند روز گذشته و فروپاشی رژیمی که بیش از دو دهه بر سر کار بوده است بسیاری در کشور طبیعتا خواهان ایجاد تغییرات کلی در تشکیلات جدید هستند، مانند ایجاد دولتی عاری از به اصطلاح "وابستگان رژیم سابق"، اما در عمل این امکان شاید بطور کامل وجود نداشته باشد.

در واقع با توجه به 23 سال اختناق سیاسی در تونس و در نتیجه نبود احزاب سیاسی و بی تجربگی احزاب در تمرین دموکراسی، برای محمد غنوشی که در حال حاضر کنترل تشکیلات تازه را بر عهده دارد، گردآوردن نمایندگان احزاب مختلف سیاسی بر سر میز مذاکره و تشکیل دولت اتحاد ملی بدون شک کار دشواری بوده است.

اما در عین حال و اگرچه پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان در مرکز تونس پایتخت، به تیراندازی هوایی و گاز اشک آور متوسل شد، می توان گفت که این تظاهرات با تظاهرات چند روز گذشته که منجر به فروپاشی رژیم زین العابدین بن علی شد، تفاوت داشت.

بسیاری در تونس این تظاهرات را نوعی آغاز تمرین دموکراسی می خوانند.

در واقع این تظاهرات مانند تظاهرات روزهای گذشته خشونت آمیز نبود و به نظر می رسید که شرکت کنندگان در آن خواهان تغییراتی در تشکیلات کشور با هدف بهبود اوضاع هستند. این تظاهرات را شاید بتوان اولین تظاهرات مردم برای مطرح کردن خواسته هایشان نامید.

اصولا باید گفت در کل به نظر می رسد که اوضاع تونس تا حدی به حال عادی بازمی گردد و مردم بر سر کارهای خود باز می گردند. بانک های و ادارات دولتی کار خود را شروع کرده اند ولی بیشتر مغازه ها هنوز تعطیل هستند. تعداد کمی از نانواییها و مراکز خرید مواد غذایی از جمله مکانهایی هستند که روز دوشنبه (17 ژانویه) باز بودند. مهمترین مساله برای مردم مشکل کمبود نان و سوخت است.

البته تنش هنوز در سطح شهر وجود دارد اما به نظر می رسد از شدت آن کاسته شده باشد.

ارتش و پلیس در کل از تشکیلات جدید حمایت می کنند، اگرچه عده ای در تونس معتقدند که برخی از اعضای کادر نیروهای امنیتی هنوز به رژیم گذشته به نوعی وفادار هستند.

در همین رابطه گزارش ها از دستگیری علی سیریاتی، رئیس نیروهای امنیتی در دوران ریاست جمهوری زین العابدین بن علی، رئیس جمهوری برکنار شده حکایت دارد.

در مجموع بسیاری از مردم معتقدند که تونس روزهای بد را پشت سر گذاشته است و مشکل اصلی پیش رو اکنون چالشهای دولت جدید است. دولتی که انتظارات زیادی از آن می رود.

روزنامه و نشریات در تونس منتشر نشده اند اما برنامه های تلویزیون تغییراتی کرده و به نظر می رسد که شامل برنامه های سیاسی بیشتری است که خواسته ها و انتظارات مردم را که در برخی از برنامه ها از طریق تلفن با آنها در تماس هستند، از تشکیلات تازه در تونس بیان می کنند.

اکنون با معرفی کابینه جدید باید منتظر ماند و دید که در عمل فردا (سه شنبه) و با آغاز روز کاری دیگر در کشور، مردم با این تحول جدید چگونه برخورد می کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110117_l30_tunasia_v_kasra.shtml

بالا ^^

تحولات تونس و واکنش مقامات جمهوری اسلامی

انقلاب تونس، به‌ویژه به دلیل تحولات داخلی ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ هم در میان مخالفان دولت و هم در میان رهبران جمهوری اسلامی بازتاب‌های متفاوت و متضادی داشته است.

هرچند که سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ابراز امیدواری کرده است که مطالبات مردم تونس تحقق یابد و گفته است که "جمهوری اسلامی ایران از خواسته‌های مردم مسلمان تونس حمایت و بر لزوم تحقق این خواسته‌ها در فضایی به دور از خشونت تأکید می‌کند" اما به نظر می‌رسد مقامات جمهوری اسلامی از تحولات جاری در تونس نگران هستند.

این نگرانی را می‌توان در اظهارات رییس مجلس شورای اسلامی ایران مشاهده کرد؛ علی لاریجانی با حمله به آمریکا و کشورهای غربی، آنها را "عامل اصلی استبداد و فشار بر ملت تونس" دانسته و حمایت‌های این کشورها را از انقلاب تونس "مضحک" خوانده است.

همچنین رسانه‌های دولتی در ایران، آن چنان که رسانه‌های دیگر کشورهای منطقه به قیام تونس توجه کرده‌اند، به پوشش و تحلیل اخبار مربوط به تونس نمی‌پردازند و فقط سعی می‌کنند که این قیام را "طغیان مردم تونس علیه سیاست‌های ضداسلامی و غربگرای دولت پیشین این کشور" عنوان کنند و آن را "انتفاضه" بنامند؛ تعبیری که این روزها در خود تونس شنیده نمی‌شود.

نکته اساسی دیگر این است که این رسانه‌ها به خوبی ترس جمهوری اسلامی را از ربط دادن اعتراضات مردم تونس به اعتراضاتی که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته در ایران روی داد، نشان می‌دهند.

روزنامه کیهان، نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، در مطلبی در باره مقایسه حوادث ایران و تونس نوشته است: "رسانه‌های رنگارنگ وابسته اپوزیسیون و غرب طبق معمول، در ماجرای فرار رئیس دست‌نشانده دولت تونس دست پیش را گرفتند. این گروه از رسانه‌های وابسته به طیف‌های گوناگون ضدانقلاب به همراه شبکه‌های فارسی ‌زبان آمریکا و انگلیس و اسرائیل در گزارش‌های خود تلاش کرده‌اند سرنگونی دولت تونس و فرار زین العابدین بن علی را اسباب روحیه و امید برای اپوزیسیون ضدانقلاب معرفی کنند."

به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی به هیچ وجه شبیه‌سازی جنبش مردم تونس را با "جنبش سبز" و همچنین مقایسه رفتار دیکتاتور سابق تونس با رفتار مقامات جمهوری اسلامی را بر نمی‌تابد.

با این حال، بعضی از ناظران، رفتار حاکمان جمهوری اسلامی و تونس را در مقابل این اعتراضات قابل مقایسه نمی‌دانند و می‌گویند کاری که بن‌علی کرد بیشتر شبیه اقدام محمدرضا پهلوی، آخرین شاه ایران، در ۲۶ دی ماه ۱۳۵۷ بود.

رابطه ایران با تونس؛ پیش و پس از انقلاب اسلامی

تونس پس از استقلال از فرانسه، اوج روابط خود با ایران را به واسطه دوستی حبیب بورقیبه، اولین رییس‌جمهوری تونس پس از استقلال، با محمدرضا پهلوی، شاه ایران، تجربه کرده و تیره‌ترین دوره این روابط نیز در پی حمایت حکومت تونس از صدام، در زمان جنگ ایران و عراق رقم خورد.

ایران از اولین کشورهایی بود که استقلال تونس را در سال ۱۹۵۶ میلادی (۱۳۳۴ شمسی) به رسمیت شناخت و سفارت ایران در تونس، دو سال بعد، در ۱۵ آبان ۱۳۳۶ تأسیس شد.

در سال ۱۳۴۳ با دیدار حبیب بورقیبه از ایران روابط دو کشور گسترش یافت و شاه ایران نیز در سال ۱۳۴۹ به تونس سفر کرد. همچنین فعالیت سفارت تونس در ایران در سال ۱۳۵۱ آغاز شد.

بورقیبه، که به آتاتورک تونس مشهور بود و روابط خوبی با خاندان پهلوی داشت، بار دیگر، در سال ۱۳۵۶ برای شرکت در جشن‌هایی که برای یادبود دو هزار و پانصدمین‌ سال‌ بنیاد شاهنشاهی‌ ایران‌ برگزار شد، به تهران سفر کرد.

او همچنین، زمینی را در یکی از بهترین محله‌های پایتخت تونس که مشرف به تمامی شهر است، در اختیار سفارت ایران قرار داد.

اما پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ در ایران، بورقیبه که مواضعی ضداسلامی داشت، تمایلی به ادامه ارتباط با ایران نشان نداد و پس از آغاز جنگ ایران و عراق، به بهانه صرفه‌جویی مالی، به طور یک‌جانبه سفارت خود را در تهران تعطیل کرد.

ایران نیز سطح نمایندگی را عملاً به سطح کاردار تنزل داد. به دنبال آن دولت تونس در سال ۱۳۶۶ به علت "دخالت ایران در مسائل داخلی تونس"، دیپلمات‌های ایران را اخراج کرد و روابط دو کشور به طور کامل قطع شد.

در سال ۱۳۶۹ روابط دو کشور مجدداً در سطح کاردار برقرار شد و در سال ۱۳۷۲ به سطح سفارت ارتقاء یافت.

در تاریخ روابط جمهوری اسلامی با تونس، همواره دو موضوع جنگ ایران و عراق و قضیه رابطه تونس با اسرائیل، مورد مناقشه بوده است؛ با این حال دولت محمد خاتمی سعی کرد با سیاست تنش‌زدایی، در بهبود روابط دوجانبه تلاش کند، اما هیچ‌گاه تردید‌ها و نگرانی‌هایی که همیشه از سوی دو کشور وجود داشت، از بین نرفت.

جمهوری اسلامی همواره دولت تونس را به پیروی از غرب و نادیده‌ انگاشتن مسایل مسلمانان منطقه متهم می‌کرد و حتی محافظه‌کاران، سفر سال گذشته محمد خاتمی را به تونس که به دعوت رییس‌ جمهوری این کشور و برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی "گفت‌وگوی تمدن‌ها و تنوع فرهنگی" صورت گرفته بود، تحمل نکردند.

روزنامه ایران، روزنامه رسمی دولت، در این باره نوشت که در این سفر محمد خاتمی از تونس به قاهره رفت و به طور مخفیانه با یک هیأت آمریکایی ملاقات کرد. سفارت ایران در تونس رسماً این خبر روزنامه دولت را تکذیب کرد.

در حوزه روابط اقتصادی و گردشگری ایران و تونس نیز با وجود امضای چند تفاهم‌نامه‌ و سند همکاری هیچ گاه از تمام ظرفیت‌های موجود در این زمینه استفاده نشده و حجم مبادلات همیشه محدود مانده است.

قرارداد تبادل دانشجو، که سال ۱۳۵۰ میان دو کشور امضا شد، پس از پیروزی انقلاب اسلامی به حالت تعلیق درآمد و تاکنون موافقتنامه جدیدی در این زمینه امضا نشده است.

در زمینه روابط فرهنگی نیز، سفارت تونس در ایران بخش فرهنگی جداگانه‌ای ندارد و فعالیت فرهنگی خاصی از سوی دولت تونس در ایران انجام نمی‌شود، اما ۳ سال است که دولت تونس اجازه داده بخش فرهنگی سفارت ایران، با اجاره یک ساختمان در تونس، به شکل جداگانه‌ای فعالیت کند؛ با این حال دولت زین‌العابدین بن‌علی با دقت بالایی فعالیت این بخش را زیر نظر داشت.

جمهوری اسلامی؛ از ناخشنودی تا بی‌‌تفاوتی

اما چرا جمهوری اسلامی از سرنگونی دیکتاتور تونس که روابط حسنه‌ای با او نداشت و هیچ‌گاه به ایران سفر نکرد، رضایت کاملی ندارد؟

شاید گذشته از نحوه بازتاب این رویداد در ایران و شبیه‌سازی‌های انجام گرفته بین اعتراضات مردمی در تونس و ایران، یکی دیگر از دلایل این نارضایتی را بتوان در کمرنگی و یا حتی فقدان نقش جمهوری اسلامی در آینده سیاست تونس جست‌وجو کرد.

ایران به دلیل فاصله جغرافیایی، پیشینه تاریخی و همچنین اختلاف مذاهب شیعه و سنی، آن‌گونه که بر تحولات کشور همسایه‌اش، عراق، پس از سرنگونی صدام حسین مؤثر بوده، نمی‌تواند در تونس پس از زین‌العابدین بن‌علی دخالت کند.

همچنین علی‌رغم این‌که جمهوری اسلامی طی سال‌های حکومت بن علی، همیشه سرکوب گروه‌های اسلام‌گرا را دستاویزی برای حملات لفظی خود به تونس قرار می‌داد، اما هیچ‌کدام از این گروه‌ها رابطه‌محکمی با جمهوری اسلامی ندارند، و تلقی‌شان از اسلام و سلوک عملی‌شان با دریافت و رفتار جمهوری اسلامی متفاوت است.

حتی بدون در نظر گرفتن این اختلافات، نمی توان این نکته را نادیده گرفت که گرچه گروه‌های اسلامگرا در تونس، پیشتر اعتراضاتی را ترتیب داده بودند، اما در جنبش اخیر مردم تونس، گروه‌های اسلامگرا نقش عمده‌ای نداشتند.

در عین حال نمی‌توان از هیچ گروه یا حزب دیگری نیز به عنوان سازمان‌دهنده اصلی این جنبش نام برد. گروه‌های سیاسی و احزاب مختلف، به خاطر سابقه سرکوب حکومت‌های بن علی و بورقیبه، هیچ‌گاه نتوانستند در میان توده مردم جایگاه خود را پیدا کنند.

بنابراین، حتی اگر گروه‌های اسلامگرا در دولت ائتلافی تونس نقش عمده‌ای داشته باشند، به نظر نمی‌رسد که جمهوری اسلامی بتواند آن‌گونه که از طریق گروه‌های اسلامی در فلسطین و یا لبنان نقش ایفا می‌کند، در تونس تأثیرگذار باشد.

جمهوری اسلامی به خوبی می‌داند که حداقل در آینده نزدیک نمی‌ تواند در تونس جایگاهی داشته باشد و همچنان باید پشت سر کشورهای عربی و کشورهای غربی به ویژه فرانسه و آمریکا در انتظار بماند.

در چنین وضعیتی به نظر می‌رسد عدم واکنش رهبر جمهوری اسلامی و یا رئیس ‌جمهوری ایران نسبت به این تحولات را بتوان به "بی‌تفاوتی" جمهوری اسلامی به تحولات تونس به عنوان یک کشور اسلامی ارزیابی کرد.

نگاه مردم تونس به جمهوری اسلامی

اگر دموکراسی در تونس به واقعیت بپیوندد، شاید بتوان بهتر به این نکته پی برد که مردم تونس، چه دیدگاهی نسبت به جمهوری اسلامی دارند.

با وجود این، برخی ارزیابی‌ها حکایت از آن دارد که اعراب به طور عام، و تونسی‌ها به طور خاص، از آنجا که به دلایل مختلف به رسانه‌های غربی اطمینان لازم را ندارند، تصور می‌کنند چهره‌ای که از ایران در این رسانه‌ها ارائه می‌شود، محصول "سیاست‌های زیاده‌خواهانه‌غرب و اسرائیل" است. از این رو مواضع ضداسرائیلی و ضدآمریکایی جمهوری اسلامی در میان عامه با استقبال فراوانی مواجه شده است.

اما این حالت در میان نخبگان و احزاب تونسی یا وجود ندارد یا به مراتب کمرنگ‌تر است. آنها به ناکامی‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های داخلی و خارجی واقف هستند و حتی در بعضی از موارد مواضع ایران را تهدیدی برای اعراب می‌دانند و دوری از جمهوری اسلامی را برای رسیدن به منافع بین‌المللی خود توصیه می‌کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110117_l25_khalaji_tunisia.shtml

بالا ^^

مهدی کروبی: تخلفات و اشتباه کاری ها را توطئه آمریکا و اسرائیل می دانند

مهدی کروبی در مصاحبه ای به اتهامات مقامات و رسانه های دولتی علیه رهبران مخالف دولت پاسخ داده است.

سایت سحام نیوز، متعلق به حزب اعتماد ملی، متن مصاحبه ای را با مهدی کروبی، دبیرکل این حزب و از رهبران مخالف دولت، منتشر کرده که در آن آقای کروبی، ضمن پاسخگویی به اظهارات اخیر برخی مقامات و رسانه های دولتی، دیدگاه های خود را درمورد تحولات جمهوری اسلامی طی بیست سال گذشته و شرایط کنونی کشور بازگو کرده است.

اخیرا برخی مقامات و رسانه های طرفدار دولت گفته اند که رهبران اصلاح طلب، که از آنان با عنوان "سران فتنه" یاد می کنند، تنها در واکنش به آنچه که تقلب گسترده در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری می دانستند دست به اعتراض نزدند بلکه "توطئه" آنان از بیست سال پیش یعنی زمان درگذشت آیت الله روح الله خمینی و انتخاب آیت الله علی خامنه ای به جای او شروع شده بود.

آقای کروبی در پاسخ به این "تهمت زنی و افترا پراکنی نیروهای جریان حاکم" علیه رهبران مخالف دولت، گفت: "اگر آقایان می دانستند که مقدمات، به تعبیر آنان، فتنه از بیست سال قبل بسترسازی شده، چرا در طی این سالها حرفی از فتنه نبود و چرا جلوی پیشرفت آن را نگرفتند."

دبیرکل حزب اعتماد ملی در مورد تحولات بیست ساله گذشته، به جریان بازنگری قانون اساسی پس از انتخاب آیت الله خامنه ای به مقام رهبری جمهوری اسلامی و انتخاب اکبر هاشمی رفسنجانی به ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: "در اثناء بازنگری قانون اساسی، به اختیارات رهبری اضافه شد و همچنین مسئول اجرایی نیز تغییر کرد و همه چیز تغییر کرد."

در بازنگری قانون اساسی، از جمله تغییراتی که در اختیارات رهبری صورت گرفت، افزودن ولایت مطلقه فقیه بود و در مورد قوه مجریه هم، با حذف نخست وزیر به عنوان مسئول اجرایی که به کسب رای اعتماد مجلس نیاز داشت، اختیارات این قوه به طور کامل به رئیس جمهوری سپرده شد که تنها برای اعضای هیات دولت موظف به کسب رای اعتماد از مجلس است.

دبیرکل حزب اعتماد ملی در مورد تغییر و تحولات مدیریتی پس از درگذشت آیت الله خمینی، گفت که یک هفته پس از این واقعه، "یک مرتبه متوجه شدیم که همه چیز عوض شده، به یکباره ظرف یک هفته برخی افراد ولایتشان قوی شد و اصرار داشتند بر اختیارات ولایت فقیه در قانون اساسی اضافه شود" و افزود که همزمان، "شروع کردند به آزار دادن و محدود کردن جریان خط امام، که می خواستند آن را حذف کنند."

مهدی کروبی یادآور شد که پس از خاتمه دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی در سال 1376، آیت الله خامنه ای هنگام دادن رای در انتخابات ریاست جمهوری گفت که "کسی برای من هاشمی نمی شود" و از انتخاب محمد خاتمی با رای قابل توجه مردم هم به عنوان "حماسه" نام برد.

وی سپس انتخابات سال 1384 و پیروزی محمود احمدی نژاد را یادآور شد و گفت که با این انتخابات "جریانی به روی کار آمد که با انحصار طلبی و تنگ نظری و اقتدار گرایی شروع کردند به حذف دیگران تا همه چیز در اختبار خودشان باشد" و با اشاره به سخنان آیت الله خامنه ای در نخستین نماز جمعه پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در سال 1388، گفت: "رهبری نیز فرمودند این دولت از نظر فکری به من نزدیکتر است."

نارضایی مردم

آقای کروبی در مورد تحولات بیست سال گذشته، گفت که شرایط نامساعد کشور باعث شد تا مردم با شرکت در انتخابات سال 1376 - و انتخاب محمد خاتمی - در صدد تغییر سرنوشت خود برآیند اما "در سال 1388 متوجه شدند که دیگر حکومت به رای آنها توجهی نمی کند و چنین انفجاری روی داد که به خیابانها آمدند و اعتراضاتشان به صورت جنبشی عظیم و خودجوش شکل گرفت."

مهدی کروبی در بخشی دیگر از این مصاحبه، نسبت دادن مقام روحانی و آسمانی به دولت ها را مورد انتقاد قرار داد و گفت که هنگامی که در زمان دولت اکبر هاشمی رفسنجانی، نمازگزاران نماز جمعه تهران مخالفت با رئیس جمهوری را مخالفت با پیغمبر عنوان کردند، این موضوع را در ملاقات با رهبر جمهوری اسلامی در میان گذاشت و افزود: "آن موقع پیش بینی نمی کردیم که روزی را می بینیم که دولت مستقر، مدیریت کشور و هدفمند کردن یارانه ها و غیره را به مدیریت مستقیم امام زمان - که از نظر فیزیکی از نظرها غایب هستند تا هم پاسخگو باشند و هم از خودشان دفاع کنند - ارتباط می دهند."

آقای کروبی در بخش دیگری از سخنان خود، به انتقاد از سخنان احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران پرداخت، و با اظهار این نظر که در شورای نگهبان، "به جز یک نفر، بقیه کاره ای نیستند و در جاهای حساس، فقط شخص ایشان تصمیم گیری می کند" افزود: " ایشان برای قوه قضاییه تعیین تکلیف می کنند و درخواست اعدام بیشتر معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری را داشته، و با دادن مرخصی به زندانیان سیاسی نیز مخالفت می کنند."

وی گفت که دبیر شورای نگهبان "حتی حقوق بخش زیادی از مردم ایران را نادیده می گیرد و به جای مردم تصمیم می گیرد و با گستاخی می گوید، اصلا نیازی به حضور این اصلاح طلبان در انتخابات نیست، مردم به شما رای نمی دهند."

دبیرکل حزب اعتماد ملی افزایش اختیارات شورای نگهبان را نیز مورد انتقاد قرار داد و گفت که یکی دیگر از تغییراتی که پس از درگذشت آیت الله خمینی روی داد این بود که به جای استادان حوزه علمیه، مسئولیت تایید صلاحیت نامزدهای مجلس خبرگان هم به شورای نگهبان واگذار شد، و افزود: "این دو اشکال مهم داشت، اول اینکه اعضای شورای نگهبان خود منصوبین رهبر هستند و از طرفی اعضای خبرگان می خواهند رهبر را تعیین و بر عملکرد وی نظارت داشته باشند."

مهدی کروبی نتیجه گرفت که نحوه اداره کشور در خلال بیست سال گذشته باعث بروز بحران های کنونی شده در حالیکه، به گفته وی، "می بینیم که مرتب می گویند این فته از بیست سال پیش شروع شده و دایم به موساد و سیا ارتباط می دهند."

آقای کروبی نسبت دادن مسئولیت مشکلات به دیگران را مورد انتقاد قرار داد و گفت که در سال های گذشته، مقامات جمهوری اسلامی ناکارآمدی و کوتاهی های موجود را به رژیم سلطنتی نسبت می دادند "اما حالا سرمایه ای همچون آمریکا و اسرائیل به دست آورده اند تا تخلفات، اشتباه ها و کم کاری ها را از توطئه های آنها بدانند و دایم از واژه های جنگ نرم، محارب، ستون پنجم، بی بصیرت، فتنه گر، مرددود، مفسد، وطن فروش در سخنرانی هایشان استفاده کنند."

دبیرکل حزب اعتماد ملی در بررسی ریشه شرایط کنونی سئوال کرد: "این خطا از کجا نشئت گرفته؟ از دولت، قوه قضاییه، مجلس یا زیرمجموعه تشکیلات رهبری؟" و پاسخ داد که عملکرد و مدیریت بیست ساله به وضعیت کنونی منجر شده و تاکید کرد: "متاسفانه آقایان فکر کردند با امنیتی کردن جامعه و بستن روزنامه ها و زندان کردن دانشجویان و خبرنگاران و بازنشستگی احباری اساتید و زندانی کردن فعالین سیاسی و مدنی و حقوق بشر، و وارد کردن نظامیان به انتخابات و فضای سیاسی کشور می توانند مملکت را اداره کنند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110117_l03_karoubi_interview.shtml

بالا ^^

مهدی کروبی: تخلفات و اشتباه کاری ها را توطئه آمریکا و اسرائیل می دانندمهدی کروبی ضمن پاسخ به اتهامات علیه رهبران مخالف، و انتقاد از وضع کشور،گفته است قبلا حکومت مشکلات را به رژیم سلطنتی و حالا به آمریکا و اسرائیل نسبت می دهد.

صالحی به کشوری می رود که متکی در آنجا عزل شد

رسانه های ایران می گویند که علی اکبر صالحی، سرپرست وزارت امور خارجه ایران، برای دیدار با مقام های ترکیه و سنگال به این دو کشور سفر می کند.

آقای صالحی در نخستین اظهار نظر پس از پذیرش سرپرستی وزارت امور خارجه ایران، گسترش روابط با چند کشور از جمله ترکیه را از برنامه هایش اعلام کرده بود. این دومین سفر آقای صالحی به ترکیه در دوران سرپرستی او بر وزارت امور خارجه ایران است.

دیدار آقای صالحی از ترکیه در شرایطی انجام می شود که این کشور قرار است میزبان نشست اتمی ایران با گروه موسوم به ۱+۵ باشد.

قرار است آقای صالحی پس از ترکیه به سنگال سفر کند.

دیدار از سنگال از این رو اهمیت دارد که حدود یک ماه پیش در جریان سفر منوچهر متکی وزیر خارجه پیشین ایران به این کشور، محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران آقای متکی را در میانه ماموریتش از کار برکنار کرد.

حکم عزل آقای متکی در شرایطی صادر شد که او در حال دیدار با رئیس جمهور سنگال بود و به گزارش رسانه های ایران، او خبر برکناریش را از مقام های سنگالی شنید.

عزل آقای متکی در حالی که او در ماموریت خارجی به سر می برد، باعث ایجاد ابهاماتی درباره علت انتخاب زمان برکناریش شد اما مقام های دولتی ایران از جمله محمد رضا رحیمی معاون رئیس جمهوری این کشور اعلام کرد که حکم آقای متکی در شرایطی صادر شده که رئیس جمهوری از ادامه حضور او در ماموریت خارجی اطلاع نداشته است.

محمود احمدی نژاد بعدا اعلام کرد که آقای متکی را پیش از سفر به سنگال در جریان پایان همکاریش با دولت قرار داده اما منوچهر متکی با انتشار اطلاعیه ای، گفته های آقای احمدی نژاد را رد کرد.

عزل آقای متکی در خلال ماموریت خارجی و در آستانه دیدار با رئیس جمهور سنگال، باعث سردی روابط دو کشور شد. برخی از رسانه های ایران از قول هیات دیپلمات همراه آقای متکی خبر دادند که رئیس جمهوری سنگال به آقای متکی گفته او را نه به عنوان وزیر امور خارجه که به عنوان "یک دوست" به حضور می پذیرد.

مطابق آئین و عرف تشریفات دیپلماتیک، عزل وزیر در خلال ماموریت او و در جریان دیدار با مقام های یک کشور خارجی، نمی تواند نشانی از دوستی و حسن نیت تعبیر شود.

روابط ایران با کشورهای آفریقایی از زمان کشف محموله سلاح به نیجریه دچار تنش شده است.

در حالی که وزیر خارجه سابق ایران با سفر به نیجریه از رفع "سوء تفاهم میان دو کشور" خبر داده، نیجریه پرونده ای علیه ایران با موضوع نقض تحریم جا به جایی و فروش سلاح به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرده است.

به فاصله چندی پس از اقدام نیجریه، گامبیا روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد.

مقام های گامبیا که یکی از کوچک ترین کشورهای قاره آفریقا است علت این تصمیم را اعلام نکردند اما برخی از منابع خبری مستقل می گویند که احتمال داشته مقصد نهایی محموله سلاح ارسال شده از ایران، گامبیا بوده باشد.

رئیس جمهوری ایران که حدود یک سال پیش به گامبیا سفر کرده بود، هنوز به قطع رابطه گامبیا با کشورش واکنشی نشان نداده است. آقای احمدی نژاد در جریان سفرهای متعددش به کشورهای آفریقایی، وعده کمک مالی و سرمایه گذاری در این کشورها داده بود اما برخی از کشورهای آفریقایی می گویند با گذشت بیش از یک سال، این وعده ها هنوز عملی نشده است.

مقام های ایرانی در یک سال گذشته، توسعه روابط با آفریقا را یکی از اهداف سیاست خارجی این کشور اعلام کرده اند و حتی یک بار وزیران خارجه کشورهای اتحادیه آفریقایی هم به تهران دعوت شدند اما به نظر می رسد به رغم این سیاست، مناسبات با کشورهای آفریقایی انتظارات ایران را برآورده نکرده است.

با این حال سفر علی اکبر صالحی به سنگال از جمله اولین ماموریت های او محسوب می شود.

منابع خبری ایران هدف رسمی از سفر سرپرست وزارت امور خارجه این کشور به سنگال را گفت و گو درباره "مسائل دوجانبه" عنوان کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/01/110117_l23_salehi_senegal_mottaki.shtml

بالا ^^

صالحی به کشوری می رود که متکی در آنجا عزل شددیدار آقای صالحی از سنگال از این رو اهمیت دارد که در جریان سفر منوچهر متکی وزیر خارجه پیشین ایران به سنگال، محمود احمدی‌نژاد، آقای متکی را در میانه ماموریت اش از کار برکنار کرد.

انتقال مسئولیت بخشی از زندان بگرام به نیروهای افغان

نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان، مسئولیت بخشی از زندان بگرام را به نیروهای افغان سپرده اند.

در این بخش از زندان بگرام که به تازگی ایجاد شده، حدود پنجصد تن زندانی اند.

مقام های افغان می گویند، هفتاد و پنج درصد مسئولیت زندان بگرام نیز در اختیار نیروهای افغان قرار دارد و انتظار می رود تاپایان سال جاری مسئولیت این زندان کاملان به نیروهای افغان سپرده شود.

در زندان بگرام که بزرگترین بازداشتگاه نیروهای آمریکایی در افغانستان است، حدود هزار و صد نفر از افراد متهم به همکاری با گروه طالبان و القاعده زندانی اند.

زندان بگرام، در گذشته یکی از بدنام ترین بازداشتگاه های آمریکایی ها بوده است و نهادهای حقوق بشری، بارها از شکنجه و بدرفتاری با زندانیان در آن گزارش کرده اند.

در حال حاضر، به جز صلیب سرخ، هیچ نهاد دیگری اجازه بازدید از زندانهای تحت کنترل آمریکایی ها را در افغانستان ندارد و این مسئله به نگرانی ها در مورد شرایط نگهداری از زندانیان در این زندان و دیگر بازداشتگاه های آمریکایی در افغانستان را دامن زده است.

به همین دلیل، دولت افغانستان بارها از آمریکا خواسته است که مسئولیت نگهداری از زندانیان را به نهادهای دولتی افغانستان واگذار کند.

این درخواست سال گذشته از سوی آمریکا پذیرفته شد و قرار است انتقال مسئولیت زندان بگرام به نیروهای افغان در چندین مرحله انجام شود.

اما این اقدامات در حالی انجام می شود که توانایی دولت افغانستان نیز برای نگهداری از زندانیان زیر سوال بوده است.

انتقادهای زیادی در مورد وضعیت زندان پلچرخی افغانستان و زندانهایی که در ولایات این کشور وجود دارد، مطرح شده است و در چندین مورد، زندانیان به دلیل نبود امکانات لازم در زندانها، دست به اعتصاب غذایی زده اند.

انتقال مسئولیت زندان بگرام به نیروهای افغان، بخشی از یک برنامه بزرگی است که براساس آن قرار است تا سال ٢٠١٤ مسئولیت تامین امنیت افغانستان در کل، از نیروهای ناتو به نیروهای افغان منتقل شود.

برنامه ای که موفقیت آن هنوز با سوالات زیادی روبرو است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/01/110117_k01_af_bagram_prison.shtml

بالا ^^

خودسوزی یک مرد مصری در برابر پارلمان

یک مرد مصری در برابر ساختمان پارلمان این کشور در قاهره دست به خودسوزی زد.

شاهدان عینی می گویند این مرد روی خود نفت ریخته و خود را آتش زده است.

مردم توانستند آتش را خاموش کنند و این مرد را با آمبولانس به بیمارستان برسانند.

ماموران پلیس بیمارستان را محاصره کرده اند تا مانع از تجمع تظاهرکنندگان در مقابل بیمارستان شوند.

وضعیت سلامت این شخص روشن نیست ولی خبرگزاری رویترز می گوید دست ها و صورت او سوخته است.

در مورد سن و شغل این شخص اخبار ضد و نقیضی انتشار یافته ولی گفته می شود وی در حالی که دست به خودسوزی می زد شعارهایی علیه بیکاری و دولت داده بود.

این ماجرا یادآور بحران سیاسی کنونی تونس است که با خودسوزی یک جوان تونسی درماه گذشته شروع شد و به شورش مردمی انجامید.

این جوان تونسی در اعتراض به این که پلیس مانع شده بود وی بدون جواز سبزی و میوه بفروشد، خود را آتش زد و متعاقبا در بیمارستان درگذشت.

این حادثه باعث شروع هفته ها تظاهرات خشونت آمیز در سراسر تونس در اعتراض به بیکاری، فساد و گرانی مواد غذایی شد و به استعفای رئیس جمهوری تونس انجامید.

بسیاری از مصری ها با مردم تونس همدردی کردند.

جان لاین خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید با وجود حمایت بسیاری از مصری ها از تظاهرات مردم تونس، تا کنون تظاهراتی در مقیاس گسترده در اعتراض به دولت در این کشور صورت نگرفته است و جو کنونی مصر آکنده از نومیدی است نه خشم.

خبرنگار بی بی سی می افزاید ولی تردیدی نیست که خودسوزی جوان مصری زنگ خطری برای دولت مصر است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/01/110117_l04_egypt_suicide.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages