BBCPersian.com

11 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 3, 2010, 3:07:15 PM5/3/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:07 گرينويچ - دوشنبه 03 مه 2010 - 13 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

میرحسین موسوی با بررسی مسایل مختلف ایران از جمله محدودیت رسانه ها، استفاده از فضای مجازی را مناسبترین وسیله اطلاع رسانی جنبش سبز دانسته است.

مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران می گوید که ایران آمادگی دارد تا برای مهار نشت نفت خام از سکوی نفتی در خلیج مکزیک، که هم اکنون لکه های آن به سواحل لوئیزیانا در آمریکا رسیده است، کمک کند.

احمد معتمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و وزیر ارتباطات در دولت محمد خاتمی، در دانشگاه امیرکبیر با ضربات چاقو مجروح شد. فرد مهاجم دستگیر شده است.

دولت ایران در واکنش به استفاده از گوشت دلفین های مرده برای تهیه کنسرو گفته است که چنین چیزی صحت ندارد.

با سرقت مجسمه 'ابن سینا' از پارک بهجت آباد، تعداد مجسمه های گمشده از سطح شهر تهران به 10 رسید. پیش از این مجسمه های برنزی "شهریار" از مقابل سالن تئاتر شهر، "صنیع خاتم" از پارک ملت، "ستارخان" از خیابان ستارخان، "باقرخان" از خیابان شهرآرا هم دزدیده شده بود.

تصاویر تازه ای منتشر شده که در آنها حکیم الله محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان، خبر مرگ خود را تکذیب می کند.

در جریان رسیدگی به پرونده ای در اسرائیل، دولت این کشور حاضر نشده علنا توضیح دهد چه کالاهایی مجوز ورود به نوار غزه را ندارند و چرا ورود آنها ممنوع شده است.

دیدار حسنی مبارک و بنیامین نتانیاهو پیش از آغاز مذاکرات غیر مستقیم برای احیای روند صلح خاور میانه انجام شد. انتظار می رود این مذاکرات به زودی آغاز شود.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

موسوی: به گشایش فضای رسانه های آزاد خوشبین نیستم

میرحسین موسوی از رهبران مخالف، دیدگاههای خود در مورد مسایل سیاسی را شرح داده و نسبت به احتمال گشایش فضای رسانه های آزاد در ایران ابراز تردید کرده است.

روز دوشنبه، 13 اردیبهشت (3 مه)، سایت کلمه که اخبار و دیدگاه های آقای موسوی را منعکس می کند، گزارش کرد که وی در دیدار با گروهی از فعالان اصلاح طلب استان آذربایجان شرقی، به بررسی وضعیت رسانه ای، حرکت اعتراضی علیه حکومت - موسوم به جنبش سبز، راهکارهای جدید برای ارتباط هواداران جنبش با ر هبران آن و سایر مسایل مربوط به حرکت اعتراضی مردم پرداخته است.

براساس این گزارش، آقای موسوی گفت که در شرایط کنونی به گشایش فضای رسانه های آزاد خوشبین نیست.

وی افزود که با توجه به محدودیت های موجود، فضای مجازی را مناسبترین وسیله تبادل اخبار و کسب اطلاعات می داند.

میرحسین موسوی گفت که به دلیل وجود افکار و عقاید گوناگونی در درون جنبش سبز، لزوم حرکت جمعی، تقویت مشترکات با حفظ مواضع لازم است و تاکید کرد که این جنبش، به دلیل حرکت "در یک چارچوب اخلاقی" هر حادثه ای را به شکلی بی طرفانه ارزیابی می کند و حرکات مثبت، حتی از سوی بخش هایی از حاکمیت را که تا کنون در مقابل رای و نظر مردم ایستادگی کرده اند، با رویکردی مثبت مورد ارزیابی قرار می دهد.

آقای موسوی در اشاره به برخورد حکومت با طرفداران جنبش سبز گفت که "آنها واقع بین نیستند و گیر ادعاهایی افتاده اند که خود ساخته اند و می گویند معترضین با خارجی ها ارتباط دارند و با همین نگاه نیز بازجویی می کنند."

میرحسین موسوی گفت که چنین دیدگاهی ممکن است به طور موقت باعث اتحاد طرفداران حاکمیت شود اما، به گفته او، نمی تواند جلوی آشکار شدن واقعیت را بگیرد.

آقای موسوی با یادآوری تحولات پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری، گفت که نباید جنبش سبز را تنها با توجه به تظاهرات و تجمع های خیابانی ارزیابی کرد زیرا ریشه های این جنبش غیرقابل انکار است، و افزود که "وقتی ملت در مناسبت های مختلف به اجماع می رسد، این بزرگترین دستاورد است و مهم این است که این ایده متولد شده است."

آقای موسوی بار دیگر خواستار اجرای "بدون تنازل قانونی اساسی و عدم اجتهاد در مقابل نص صریح" این قانون شد و گفت که در اجرای تمامی اصول قانون اساسی مشکلی در بین باشد، باید به نظر خواهی عمومی گذاشته شود.

به گزارش کلمه، بخش عمده ای از سخنان میرحسین موسوی در این دیدار به موضوع قومیت ها در ایران اختصاص داشت.

آقای موسوی تنوع ربان ها و فرهنگ های مختلف ایران را از جمله سرمایه ها و ذخایر ملی توصیف کرد و گفت که "زبان مساله ای نیست که با آن بشود آمرانه و بخشنامه ای برخورد کرد."

وی گفت که با تنوع فرهنگی در ایران برخورد مناسبی نشده و با تاکید بر گرایش اکثر ایرانیان به وحدت ملی، گفت که در هیچ جای ایران، تجزیه طلبان اهمیت و جایگاهی ندارند.

به نوشته کلمه، اصلاح طلبان آذربایجان شرقی در سفر به تهران با مهدی کروبی، محمد خاتمی، بهزاد نبوی و محسن میردامادی، از رهبران و فعالات اصلاح طلب نیز دیدار کردند.

چندی پیش سایت آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، سخنانی از او را منتشر کرد که در آن تمسخر لهجه های مختلف را حرام دانسته و آن را نتیجه توطئه های "دشمنان" توصیف کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100503_l03_mousavi_azeris.shtml

بالا ^^

اعلام آمادگی ایران برای مهار نشت نفت در سواحل آمریکا

مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران می گوید که ایران آمادگی دارد تا برای مهار نشت نفت خام از سکوی نفتی در خلیج مکزیک، که هم اکنون لکه های آن به سواحل لوئیزیانا در آمریکا رسیده است، کمک کند.

حیدر بهمنی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت (سوم ماه مه) گفته است که متخصصان صنعت نفت این کشور در بخش حفاری، می توانند نسبت به مهار سکوی نفتی خلیج مکزیک (نزدیکی سواحل آمریکا) اقدام کرده و از فجایع زیست محیطی آن جلوگیری کند.

انفجار ۲۱ آوریل (۳۱ اردیبهشت) که در سکوی نفتی شرکت بریتانیایی "بی پی" در خلیج مکزیک روی داد، یازده کشته برجای گذاشت.

این سکو که حدود ۶۸ کیلومتر با ساحل ایالت جنوبی لوئیزیانا فاصله داشت دو روز پس از انفجار غرق شد.

در پی انفجار و غرق شدن این سکوی نفتی، روزانه بین یک تا پنج هزار بشکه نفت خام به دریا نشت می کند و این نگرانی وجود دارد که این سانحه به بزرگ ترین حادثه نفتی در آمریکا تبدیل شود و به آبزیان و محیط زیست منطقه آسیب جدی وارد کند.

شیلات و پرورش میگو که از صنایع مهم ایالت های این منطقه است ممکن است در اثر این حادثه آسیب ببیند.

به گفته آقای بهمنی، تجربه متخصصان ایرانی در زمینه مهار و کنترل نشت نفت از سکوهای نفتی در مدت زمان جنگ عراق و ایران افزایش یافته است و هم اکنون آنها می توانند در مهار هر نوع فوران و نشت نفت از سکوهای دریایی اقدام کنند.

چهل درصد تالاب های آمریکا در سواحل لوئیزیانا قرار دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100503_l07_iran89_usoil_mexicogulf_oilministry.shtml

بالا ^^

وزیر پیشین ارتباطات ایران مورد حمله قرار گرفت

احمد معتمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و وزیر ارتباطات در دولت محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، صبح روز دوشنبه، ۱۳ اردیبهشت، در دانشگاه امیرکبیر مورد حمله قرار گرفت.

بنا بر گزارش ها، فرد مهاجم با چاقو به آقای معتمدی حمله کرده و با وارد کردن ضرباتی از پشت، او را مجروح کرده است.

پس از این حادثه، احمد معتمدی به بیمارستان مهر تهران منتقل شد و تحت درمان قرار گرفت. خبرگزاری ایلنا به نقل از نزدیکان آقای معتمدی حال عمومی او را وخیم گزارش کرده است.

بر اساس اظهارات مسئولان دانشگاه امیرکبیر، ضارب حدودا چهل ساله بوده که با ارائه کارت شناسایی خود به نگهبانی، وارد دانشگاه شده است.

فرد مهاجم که هویتش اعلام نشده، بعد از حمله توسط حراست دانشگاه امیرکبیر بازداشت شده است.

به گفته زهرا بختیاری، مدیر روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر این فرد ارتباطی با دانشگاه نداشته و به عنوان مراجعه کننده از خارج وارد دانشگاه شده است.

خانم بختیاری گفت: "پس از این اتفاق موضوع بلافاصله از سوی هیئت رئیسه دانشگاه صنعتی امیرکبیر پی گیری شد و به سرعت دکتر معتمدی به بیمارستان منتقل شد."

وزیر دولت محمد خاتمی

احمد معتمدی، در کابینه دوم محمد خاتمی، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات بود و پیش از آن مدیریت کمیته خودکفایی شرکت مخابرات را برعهده داشت.

او در سال ۱۳۳۲ خورشیدی در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۷ از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رشته الکترونیک فارغ التحصیل شد.

آقای معتمدی تحصیلات تکمیلی خود را در فرانسه پایان داد و در سال‌های تحصیل در فرانسه، عضو اتحادیه انجمن های اسلامی اروپا و از مؤسسان انجمن اسلامی پاریس بود.

او از سال ۱۳۶۲ تاکنون عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و استاد دانشکده برق در این دانشگاه بوده است.

احمد معتمدی همچنین بین سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۲سمت معاونت پژوهشی وزارت علوم و دبیری شورای پژوهش های علمی را بر عهده داشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100503_l26_motamedi_attaked.shtml

بالا ^^

مقامات ایران: گوشت دلفین های مرده کنسرو نشده است

دولت ایران در واکنش به استفاده از گوشت دلفین های مرده برای تهیه کنسرو گفته است که چنین چیزی صحت ندارد.

رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران می گوید که با توجه به زنجیره و فرآیند تولید کنسرو ماهی تن در ایران، بعید به نظر می رسد که از اخبار مربوط به استفاده از گوشت دلفین های مرده در تهیه این کنسروها، درست باشد.

عباسعلی مطلبی، رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران، روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت (سوم ماه مه) گفت: "کسی که ادعای تولید کنسرو (ماهی) تن از (گوشت) دلفین های مرده را در کشور (مطرح) کرده، باید مدارک خود را ارایه کند."

چندی پیش محمد رضا لطفی، مدیر گروه بیولوژیکی دریایی دانشگاه علوم و تحقیقات گفته بود که عده ای از صیادهای صنعتی گاهی "جسد دلفین های مرده را به سردخانه بنادر می دهند و حتی از گوشت فاسد آن ها کنسرو تن تولید می شود."

طی هفته های گذشته برخی از کارشناسان محیط زیست و تغذیه در مورد تأثیرات زیانبار استفاده از گوشت دلفین های مرده در تهیه کنسرو های ماهی تن، که یکی از غذاهای آماده مورد استقبال در ایران است، هشدار داده و خواستار نظارت مسئولان در این رابطه شده بودند.

در همین رابطه، سیدرضا غلامی، رئیس اداره بهداشت مواد غذایی وزارت بهداشت ایران، امروز (۱۳ اردیبهشت) گفته است که تا کنون شکایت یا مورد مشکوکی از کنسرو ماهی تن که از گوشت دلفین های مرده تهیه شده باشد، مطرح نشده است.

آقای غلامی تأکید کرده است که بازرسان بهداشتی و اداره نظارت بر مواد خوراکی وزارت بهداشت مشغول بررسی این موضوع هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100503_l07_iran89_economy_dolphin.shtml

بالا ^^

دهمین مجسمه تهران هم سرقت شد

  • پرده برداری از مجسمه ستارخان؛ یکی از مجسمه هایی که ربوده شد
  • یکی از مجسمه های ربوده شده از پارک خانه هنرمندان
  • یکی از مجسمه های ربوده شده از پارک خانه هنرمندان
  • جای خالی مجسمه ستارخان در خیابان ستارخان
  • جای خالی مجسمه باقرخان
  • جای خالی مجسمه مادر و فرزند در میدان صنعت
  • جای خالی مجسمه مادر و فرزند در میدان صنعت
  • جای خالی مجسمه شریعتی از پارک شریعتی
  • جای خالی مجسمه شریعتی از پارک شریعتی
  • جای خالی مجسمه شریعتی از پارک شریعتی
  • جای خالی مجسمه شهریار از مقابل تئاتر شهر

با سرقت مجسمه 'ابن سینا' از پارک بهجت آباد، تعداد مجسمه های گمشده از سطح شهر تهران به 10 رسید.

پیش از این مجسمه های برنزی "شهریار" از مقابل سالن تئاتر شهر، "صنیع خاتم" از پارک ملت، "ستارخان" از خیابان ستارخان، "باقرخان" از خیابان شهرآرا، "شریعتی" از پارک شریعتی، "مادر و فرزند" از شهرک غرب دزدیده شده بود.

جز این مجسمه ها که همگی سردیس بوده اند، دو مجسمه انتزاعی هم از خانه هنرمندان ایران به سرقت رفته است.

احتمال می رود سرقت مجسمه ها از زمان تعطیلات نوروزی آغاز شده باشد.

با این حال، این سرقت ها در روزهای اخیر ادامه یافته است.

به گفته کارشناسان، سرقت این مجسمه ها کار ساده ای نیست و دزدان باید هم وقت کافی در اختیار داشته باشند، هم ابزار مخصوص برای برش و حمل مجسمه ها.

این در حالی است که برخی از این مجسمه ها در معابر پرتردد شهر و گاه در حاشیه خیابان نصب بوده است.

از سوی دیگر، سرقت برخی مجسمه ها از وسط پارک ها هم کار ساده ای نیست چون این سؤال پیش می آید که سارقان چطور می‌توانند جرثقیلی را وارد پارک یا محیط‌های شهری کنند تا مجسمه ها را حرکت دهند و با خود ببرند.

جعفر نجیبی، سازنده مجسمه محمد معین، در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفته که میلگردی به ارتفاع 15 سانتی‌متر در داخل پایه کار گذاشته است تا مجسمه بسیار محکم باشد.

مجسمه معین کمتر از یک ماه قبل در بلوار استاد معین نصب شد و چهارشنبه شب گذشته (8 اردیبهشت) دزدیده شد.

مجتبی موسوی، رئيس اداره حجم سازمان زيباسازي شهرداری تهران هم در این باره، در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفت: "فونداسيون پايه مجسمه‌ها از بتن با روكش سنگ است، داخل مجسمه‌ها نيز فلزي وجود دارد كه در داخل اين پايه فرو رفته و دوباره با بتن محكم مي‌شود."

آقای موسوی گفت: "هر منطقه شهرداری، پيمانكاراني براي حفاظت از مجسمه ها دارد پيمانكاران بايد خسارت مجسمه‌هاي دزديده شده را پرداخت كنند."

سرقت با چه انگیزه ای؟

انگیزه سرقت مجسمه ها هنوز مبهم است. کارشناسان انگیزه های مالی سارقان را رد نمی کنند.

پرویز تناولی، مجسمه ساز، در گفت و گو با بی بی سی فارسی این گونه سرقت ها را امری باسابقه دانسته و گفته است: "در عرض چند سال گذشته، از هفت مجسمه ای که من ساختم، چهار مجسمه را از پارک دانشجو دزدیدند."

آقای تناولی گفته که کسانی که این آثار را می دزدند، دزدهای کوچکی هستند و عمدتا آنها را خرد و نابود می کنند.

اما برخی بر این باورند که با توجه به قیمت برنز دست دوم و هزینه برش و جابه جایی مجسمه ها، انگیزه مالی چندان به واقعیت نزدیک نیست و برای سارقان "به صرفه" نیست.

جعفر نجیبی، مجسمه ساز، می گوید: " مجسمه استاد معین 140 کیلو وزن داشت. الان برنز دست دوم حدود کیلویی دو تا چهار هزار تومان در بازار قیمت دارد. با توجه به وزن این اثر اگر در بازار فروخته شود، حدود 300 هزار تومان به فروش می‌رسد." او با احتساب هزینه 100 هزاتومانی جرثقیل، سرقت با انگیزه مالی را رد می کند.

خسرو دانشجو، سخنگوی شورای شهر، هم روز گذشته، یکشنبه 12 اردیبهشت (2 مه) اعلام کرد: "محاسبه ارزش ریالی مجسمه‌ها نشان می دهد که این سرقت با انگیزه مالی رخ نداده بلکه سارق اغراض دیگری داشته اند."

وی با بیان این که از نظر شورا سرقت مجسمه های شهر سازمان یافته و با هدف خاصی بوده است، خبر از پیگیری هیئت رئیسه شورای شهر تهران از مراجع قانونی داد.

دزدها را پیدا می کنیم

محمد جواد شوشتری، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفت که فیلم سرقت یکی از مجسمه‌ها توسط دوربین های مرکز کنترل ترافیک ضبط شده است.

آقای شوشتری از تنظیم شکایت شهرداری در این مورد خبر داده و گفته است این شکایت همراه با مستندات از طریق اداره حقوقی به نیروی انتظامی تحویل داده خواهد شد.

از سوی دیگر، حسین ساجدی نیا، رئیس پلیس نیروی انتظامی تهران بزرگ اعلام کرد که تیمی ویژه در آگاهی تهران بزرگ تشکیل شده تا پرونده سرقت مجسمه‌های تهران را پیگیری کند.

او گفته است که به زودی نتایج تحقیقات پلیس در مورد این سرقتها اعلام می‌شود.

عباس جعفری دولت آبادی نیز از آغاز رسیدگی به موضوع سرقت مجسمه های پایتخت به عنوان مدعی العموم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس جعفری دولت آبادی گفته است که به عنوان مدعی العموم درخواست رسیدگی موضوع را به پلیس ارائه کرده است.

او گفت:" در حال حاضر منتظر گزارش نیروی انتظامی تهران بزرگ هستیم."


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/05/100503_l41_statue_10th_robbery.shtml

بالا ^^

تصاویر تازه، رهبر طالبان را "زنده" نشان می دهد

در حالی که تلویزیون دولتی پاکستان و منابع خبری آمریکایی هر دو از کشته شدن حکیم الله محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان، خبر داده بودند، دو فیلم ویدیویی تازه منتشر شده است که او را زنده نشان می دهد.

در این تصاویر که در ماه آوریل ضبط شده اند، آقای محسود انتشار خبر مرگ خود را تبلیغات علیه طالبان عنوان کرده و شهرهای بزرگ آمریکا را به حمله تهدید کرده است.

به گفته گزارشگر بی بی سی در اسلام آباد، اگر صحت و سقم این تصاویر تایید شود مناقشات در مورد مرگ آقای محسود پایان می یابد.

مقامات آمریکایی می گویند هیچ ارتباطی بین انفجار بمبی که آخر این هفته در نیویورک منفجر شد و گروه طالبان پاکستان وجود ندارد.

این در حالیست که این گروه پیشتر مسئولیت این بمب گذاری نافرجام را بر عهده گرفته بودند.

کشمکش بر سر مرگ حکیم الله محسود

ساعاتی پس از گزارش تلویزیون پاکستان مبنی بر مرگ حکیم الله محسود، طالبان باردیگر بر زنده بودن او تاکید کرده و از تلویزیون دولتی خواسته بودند تا اگر آنها شواهدی از کشته شدن رهبر طالبان دارند ارایه دهند.

در همین حال ارتش پاکستان اعلام کرده است که نمی تواند کشته شدن حکیم الله محسود را تایید کند.

ارتش پاکستان گفته است که عوامل اطلاعاتی نیروهای امنیتی در تلاش برای روشن کردن این گزارشها هستند.

این گزارش تلویزیون دولتی پاکستان باردیگر تردیدهایی درخصوص زنده بودن و یا کشته شدن این رهبر طالبان ایجاد کرده است.

گزارشها در خصوص کشته شدن احتمالی حکیم الله محسود پس از حمله یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی در 14 ژانویه بروز کرد.

از سوی دیگر خبرگزاری رویتر به نقل از مقامات امنیتی پاکستان گزارش کرده است که حکیم الله محسود ممکن است هدف یک حمله دیگر که در 17 ژانویه انجام گرفته، بوده باشد. همین منابع امنیتی گفته اند که گزارشهای تایید نشده ای وجود دارد مبنی بر اینکه حکیم الله محسود در اثر این حمله و جراحات وارده کشته شده باشد.

بدنبال کشته شدن بیت الله محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان، پس از چندین روز بلاتکلیفی که به گفته ناظران نشانگر وجود برخی از رقابتهای داخلی بود، سرانجام حکیم الله محسود به عنوان رهبر طالبان پاکستان معرفی شد.

ناظران معتقدند که در صورت صحت این خبر، این تحول می تواند بالقوه در صفوف طالبان پاکستان بر سر جانشینی حکیم الله محسود مشکلاتی را بوجود بیاورد و دست کم در کوتاه مدت به یکپارچگی این گروه که ضررورتا گروه منسجمی به معنای اخص کلمه نیست، ضربه بزند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100503_l06_taleban_mehsud_alive.shtml

بالا ^^

اسرائیل حاضر نشد جزئیات محاصره اقتصادی غزه را اعلام کند

در جریان رسیدگی به پرونده ای در اسرائیل، دولت این کشور حاضر نشده است علنا توضیح دهد چه کالاهایی مجوز ورود به نوار غزه را ندارند و چرا ورود آنها ممنوع شده است.

این پرونده توسط یک گروه مدافع حقوق بشر اسرائیلی تشکیل شد که محاصره اقتصادی غزه را که به وسیله اسرائیل انجام شده، از اساس مورد انتقاد قرار داده است.

دولت اسرائیل روز دوشنبه (3 مه)، در دادگاه از اعلام دقیق نام کالاهایی که واردات آنها به غزه ممنوع شده است، اجتناب کرد.

از سه سال پیش که گروه فلسطینی حماس کنترل نوار غزه را در دست گرفت، اسرائیل و همچنین مصر، محاصره اقتصادی غزه را بیش از پیش افزایش دادند.

دولت اسرائیل، که مدت ها همه را در انتظار گذاشته بود تا در این مورد در دادگاهی حاضر شود و به شکایت این گروه حقوق بشر اسرائیلی پاسخ دهد، توضیحات خود را در مورد دلایل محاصره اقتصادی غزه اینگونه آغاز کرد که "محدودیت ها برای انتقال کالاها از ارکان اصلی مبارزه مسلحانه بین اسرائیل و حماس است."

اما دیپلمات ها و مقام های بین المللی می گویند این اظهارات، دلایل اینکه چرا در حال حاضر کالاهایی مانند مربا، شکلات، آبمیوه و اسباب بازی های پلاستیکی به غزه وارد نمی شوند را روشن نمی کند.

"گیشا"، گروه مدافع حقوق بشر اسرائیلی، بر پایه قانون آزادی اطلاعات، درخواستی صادر کرد و از اسرائیل خواست فهرست کامل اقلامی که واردات آنها را به غزه ممنوع کرده است و همچنین دلایل این ممنوعیت را توضیح دهد.

ساری باشی، رئیس گروه مدافع حقوق بشر اسرائیلی گیشا می گوید:" متوجه نمی شود که چگونه جلوگیری از دسترسی کودکان به اسباب بازی و یا ندادن مواد خام به کارگاه های تولیدی، می تواند پاسخگوی نیازهای امنیتی اسرائیل باشد."

مقام های اسرائیل آمادگی خود را برای پاسخگویی در چهار مورد اعلام کرده اند. این موارد مربوط می شوند به چگونگی مدیریت محاصره اقتصادی، مراحل تصمیم گیری در مورد واردات کالاهای درخواستی، چگونگی نظارت بر کسری ها و اینکه چه کالاهایی مجوز ورود می گیرند.

با این وجود، اسرائیل با انتشار اسناد مربوط به موارد مورد نظر، مخالف است چرا که به گفته آنها، انتشار این اسناد می تواند امنیت اسرائیل یا روابط خارجی این کشور را خدشه دار کند.

اسرائیل همچنین وجود مدرکی را تایید کرده است که "خطوط قرمز" نام دارد و در آن حداقل کالری مصرفی مورد نیاز ساکنین غزه، که یک و نیم میلیون نفر هستند، بر اساس سن و جنسیت آنها، مشخص شده است.

اما دولت اسرائیل تاکید کرده است که این سند تنها یک فایل رایانه ای بوده است که برای برنامه ریزی تنظیم شده بود و نه به گفته آنها، تعیین خط مشی سیاسی.

سازمان ملل متحد همواره خواستار رفع این محاصره اقتصادی بوده و هشدار داده است که این محاصره تنها به آزار دیدن ساکنان غزه و افراطی کردن آنها منجر خواهد شد.

به دنبال آن که بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، از غزه دیدار کرد اسرائیل مجوز واردات بیشتر به نوار غزه را صادر کرد. اما به گفته آقای بان این میزان واردات بیشتر "هیچ دردی را دوا نمی کند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100503_l35_israel_court_case_blockade.shtml

بالا ^^

رئیس جمهور مصر با نخست وزیر اسرائیل دیدار کرد

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر دیدار کرده است.

این دیدار ۹۰ دقیقه ای در منطقه ساحلی شرم الشیخ در مصر و پیش از آغاز مذاکرات غیر مستقیم برای احیای روند صلح خاور میانه انجام شد. انتظار می رود این مذاکرات به زودی آغاز شود.

دولت اسرائیل در بیانیه ای که صادر کرده، این دیدار را "سازنده" خوانده و اضافه کرده است که گفت و گو ها در "فضایی خوب انجام شده است."

روز یکشنبه، ۲ مه، وزرای خارجه اتحادیه عرب از آغاز دوباره گفت و گوهای غیر مستقیم میان مقام های اسرائیلی و فلسطینی حمایت کرده بود.

گفت و گوهای تازه

خبرگزاری دولتی مصر، منا، گزارش داده است که حسنی مبارک و بنیامین نتانیاهو در این دیدار "تلاش های مصر و دیگر کشورها و مجامع بین المللی را برای آماده سازی زمینه های مذاکرات غیرمستقیم با هدف تشکیل دو کشور مستقل مورد بررسی قرار دادند."

دفتر نخست وزیر اسرائیل گفته است که این دو رهبر درباره "ازسرگیری روند صلح و دیگر موضوع های دوجانبه و منطقه ای" گفت و گو کرده اند.

ماه گذشته میلادی، برنامه ها برای آغاز مذاکرات، به دلیل اختلاف بر سر طرح ساخت ۱۶۰۰ خانه در بخش اشغالی بیت المقدس شرقی توسط اسرائیل، با شکست رو به رو شد.

سایت خبری Ynews در اسرائیل گزارش داده است که مذاکرات غیر مستقیم که انتظار می رود با حضور جورج میچل، فرستاده دولت آمریکا به خاور میانه انجام شود، روز چهارشنبه آغاز شود.

اما رهبران فلسطینی برای شرکت در مذاکرات نیاز به پشتیبانی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) دارند و مقام های این سازمان گفته اند تا روز شنبه آینده تشکیل جلسه نخواهند داد.

آقای میچل قرار است دوشنبه شب وارد منطقه شود.

شهرک سازی، مانع اصلی

گفتگوهای صلح بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها از ژانویه سال ۲۰۰۸ متوقف شده است.

این مذاکرات قرار بود در ماه مارس از سر گرفته شود، ولی اعلام اعطای مجوز برای احداث واحدهای مسکونی به شهروندان اسرائیل در بیت المقدس شرقی مانع از برگزاری آن شد.

طرف فلسطینی پس از آن که اسرائیل اعلام کرد مجوز ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکونی جدید را در شهرک رامات شلومو صادر کرده است، از این مذاکرات خارج شد.

فلسطینی ها خواستار به رسمیت شناخته شدن بیت المقدس شرقی به عنوان پایتخت کشور مستقل فلسطین در آینده هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100503_l26_mubarak_netanyahu_talks.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "اخبار فارسی" group.
To post to this group, send email to persi...@googlegroups.com.
To unsubscribe from this group, send email to persiannews...@googlegroups.com.
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/persiannews?hl=en.
dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 4, 2010, 3:51:54 PM5/4/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:51 گرينويچ - سه شنبه 04 مه 2010 - 14 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران، جامعه ایران را جامعه ای استبدادزده خواند و تلویحا نسبت به قدرت گرفتن نهادهای نظامی در این کشور هشدار داد.

چند سناتور هم زمان با حضور محمود احمدی نژاد در ایالات متحده، خواهان آزادی سه آمریکایی زندانی در ایران شده اند.

یک نماینده مجلس ایران از درخواست بیش از ۱۰۰ نماینده برای برکناری رئیس سازمان هواپیمایی این کشور به دلیل سیلی زدن به گوش مدیر یک شرکت هواپیمایی خبر داد.

مقامات عراقی می گویند که شبکه بمب گذاری را که گمان می رود مسئول انفجارهای ماه گذشته در برابر سفارت های ایران و مصر در بغداد باشند، متلاشی کرده اند.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با صدور اطلاعیه ای به بازداشت دبیر سیاسی سابق خود اعتراض کرده و خواهان آزادی او شده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

هشدار خاتمی در مورد 'تجمیع سلاح، اطلاعات، ثروت و سیاست'

محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران، جامعه ایران را جامعه ای استبدادزده خواند و تلویحا نسبت به قدرت گرفتن نهادهای نظامی در این کشور هشدار داد.

آقای خاتمی روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت (۳ مه) در دیدار جمعی از نمایندگان ادوار مجلس ایران گفت که استبدادزدگی جامعه ایران را در معرض خطر لغزش قرار داده است و با توجه به "رسوبات ذهنی" ناشی از تاریخ استبدادزده ایران، "ممکن است علی رغم خواست یک ملت برای رهایی از استبداد، دوباره آن رسوبات اثر منفی بگذارد".

او انتخابات را "مظهر حاکمیت مردم بر سرنوشت خود و نفی استبداد" دانست و افزود: "انتخابات آزاد و مطمئن در صورتی خواهد بود که نهادها و دستگاه هایی که وظایف مشخص غیرسیاسی دارند، دخالت سازمان یافته در سیاست نکنند، زیرا تجمیع سلاح، اطلاعات، ثروت و سیاست برای هر جامعه ای مشکل آفرین است".

آقای خاتمی از این "نهادها و دستگاه ها" نام نبرده است، اما به نظر می رسد که اشاره او به سپاه پاسداران و اعتراضاتی باشد که مخالفان دولت و برخی از نامزدهای دو دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری ایران به "دخالت سازمان یافته" سپاه و بسیج در انتخابات داشته اند.

مخالفان دولت با اشاره به یکی از فرمان های آیت الله روح الله خمینی، بنیان گذار جمهوری اسلامی در ایران، می گویند که سپاه پاسداران حق دخالت در امور سیاسی را ندارد.

اما فرماندهان و مسئولان سپاه این نظر را قبول ندارند و می گویند که آیت الله خمینی اعضای سپاه پاسداران را تنها از عضویت در احزاب سیاسی منع کرده و فعالیت سیاسی آنها ایرادی ندارد.

در تازه ترین نمونه، علی سعیدی، نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه روز شنبه گفته بود که سپاه تنها یک نهاد نظامی نیست، بلکه نهادی "انقلابی، سیاسی، اطلاعاتی و فرهنگی" است که "استراتژی رهبری" را در این حوزه ها عملی می کند.

آزادی احزاب و رسانه ها

محمد خاتمی در سخنان روز دوشنبه خود همچنین از طرح اتهام فتنه گری علیه مخالفان دولت انتقاد کرده و گفته است: "اعتراض های به حق فتنه نیست، حق است. امام می فرمایند ما نباید تصور کنیم کسی نباید به ما انتقاد کند. انتقاد، بلکه تخطئه، موهبت الهی است".

او با اشاره به نحوه نظارت بر انتخابات در ایران گفت که این نظارتی باید بی طرفانه و به قصد جلوگیری از لطمه زدن صاحبان قدرت به حقوق مردم باشد.

آقای خاتمی فعالیت احزاب را شرط انتخابات آزاد دانست و از محدودیت هایی که برای احزاب در ایران ایجاد می شود انتقاد کرد.

او گفت: "اخیرا از انحلال احزاب و تشکل هایی سخن به میان می آید یا مطبوعات سالم تعطیل می شوند، این رفتارها و برخوردها با کدام معیار قانون اساسی و مصلحت جامعه سازگار است"؟

کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در ایران که بر فعالیت تشکل های سیاسی نظارت می کند، اخیرا درخواست انحلال احزاب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی را به قوه قضائیه داده است.

این دو حزب از تشکل های اصلی جناح اصلاح طلب در ایران هستند و بسیاری از اعضای آنها در جریان حوادث پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بازداشت، محاکمه و به تحمل مجازات محکوم شده اند.

اما آقای خاتمی می گوید: "بهترین شرط برای آنکه قدرت در چارچوب قانون و مصالح کشور عمل کند، آزادی بیان، اندیشه و مطبوعات آزاد و نیز آزادی احزاب، گروه ها و تشکل ها است".

او در اشاره ضمنی به محاکمه های سیاسی ماه های اخیر گفت که اگر قوه قضائیه دقیقا به وظیفه خود عمل کند، جای متهم و مدعی عوض خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100504_l10_khatami_sepah.shtml

بالا ^^

چند سناتور خواهان آزادی سه آمریکایی شدند

چند سناتور هم زمان با حضور محمود احمدی نژاد در ایالات متحده خواهان آزادی سه آمریکایی زندانی در ایران شده اند.

سناتورهای دموکرات باربارا باکسر، ال فرانکن، آرلن اسپکتر و باب کیسی سه شنبه، چهارم مه (۱۴ اردیبهشت) در یک کنفرانس خبری در واشنگتن خواهان آزادی شین باور، جاشوا فتال و سارا شورد شدند.

این سه نفر در اواخر ژوئیه سال ۲۰۰۹ میلادی توسط مرزبان های ایران در نزدیکی مرز کردستان عراق به دلیل ورود غیرقانونی به خاک ایران دستگیر شدند.

برخی مقام های ایران اتهام جاسوسی را علیه سه آمریکایی مطرح کرده اند. خانواده های آن ها می گویند که سه آمریکایی بطور اشتباهی وارد خاک ایران شدند.

سناتور باکسر، نماینده ایالت کالیفرنیا در سنا، این اتهام را رد کرد و گفت: "این سه دوست در تابستان مشغول راهپیمایی در نقطه ای زیبا بودند."

مادران سه آمریکایی از محمود احمدی نژاد خواسته بودند که فرزندانشان را با خود به نیویورک بیاورد.

رئیس جمهوری ایران برای شرکت در کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای به نیویورک سفر کرده است.

شماری از دوستان و نزدیکان سه آمریکایی دوشنبه مقابل مقر سازمان ملل متحد در نیویورک جمع شدند و آزادی آنان را از ایران درخواست کردند.

مادران سه آمریکایی در نامه خود خطاب به آقای احمدی نژاد از او خواستند با نشان دادن "رحم و بخشندگی" فرزندانشان را آزاد و با خود به آمریکا بازگرداند.

آنها خواهان دریافت ویزا برای سفر به ایران هستند

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100504_u01-hikers-senators.shtml

بالا ^^

درخواست برکناری رئیس سازمان هواپیمایی ایران به دلیل سیلی زدن

یک نماینده مجلس ایران از درخواست بیش از ۱۰۰ نماینده برای برکناری رئیس سازمان هواپیمایی این کشور به دلیل سیلی زدن به گوش مدیر یک شرکت هواپیمایی خبر داد.

حسین اسلامی، نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ایران روز سه شنبه ۱۴ اردیبهشت (۴مه) به خبرنگاران گفت که بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس ایران با ارسال نامه ای از محمود احمدی نژاد خواسته اند تا رضا نخجوانی، رئیس سازمان هواپیمایی این کشور را برکنار کند.

آقای اسلامی دلیل این درخواست را "برخورد ناشایست نخجوانی در زدن سیلی به یک خلبان زمان جنگ" در مجلس عنوان کرد.

اوایل بهمن ماه سال گذشته خورشیدی، در جریان رسیدگی مجلس ایران به یک سانحه هوایی که چند روز پیشتر از آن در مشهد اتفاق افتاده بود، رضا نخجوانی رئیس سازمان هواپیمایی ایران در پی یک جدال لفظی به صورت اصغر عبدالله پور، مدیر عامل شرکت هواپیمایی تابان سیلی زده بود.

حسین اسلامی در این باره گفت: "ما انتظار داشتیم رئیس جمهوری نسبت به این رفتار ناشایست رئیس سازمان هواپیمایی واکنش نشان دهد زیرا نخجوانی در گوش کسی سیلی زد که از لحاظ سنی در جایگاه پدر او قرار دارد."

آقای اسلامی در ادامه از موافقت حمید بهبهانی، وزیر راه ایران با این درخواست نمایندگان خبر داد.

او همچنین گفت که در پی ارسال این نامه، کمیسیون اصل نود رضا نخجوانی را احضار و از او توضیح خواهد خواست.

یک روز پیش از برخورد میان آقای نخجوانی و آقای عبدالله پور، پرواز شماره ۶۴۳۷ هواپیما یی تابان هنگام فرود در فرودگاه مشهد به دلیل خروج از باند دچار سانحه شد و هفت نفر از مسافران آن مجروح شدند.

در جریان بررسی علت این حادثه، رئیس سازمان هواپیمایی گفته بود که خلبان هواپیمای متعلق به شرکت تابان با وجود تذکر برج مراقبت در زمینه نامساعد بودن باند فرودگاه اقدام به فرود کرده است و این موضوع منجر به حادثه شده است.

اما خلبان هواپیمای دچار حادثه شده، مدعی شد که علت حضور او در فرودگاه مشهد، وضعیت جسمانی بد یکی از مسافران بوده است که نیاز به خدمات فوری پزشکی داشته است.

هواپیمایی تابان به شرکت سهامی توس گستر (آستان قدس رضوی) و منطقه ویژه اقتصادی سرخس تعلق دارد و در سال ۱۳۸۴(۲۰۰۵) تأسیس شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100504_l38_iran_parliament_slapping_nakhjavani.shtml

بالا ^^

'شبکه بمب گذار در اطراف سفارت خانه ها در بغداد متلاشی شد'

مقامات عراقی می گویند که شبکه بمب گذاری را که گمان می رود مسئول انفجارهای ماه گذشته در برابر سفارت های آلمان، ایران و مصر در بغداد باشند، متلاشی کرده اند.

یکی از مقامات ارشد امنیتی عراق روز سه شنبه چهارم ماه مه (۱۴ اردیبهشت) گفت که نیروهای پلیس این کشور موفق شده اند تا پس از اعترافات یکی از بمبگذاران بازداشت شده، "شبکه تروریستی" را که در روز چهارم آوریل گذشته (۱۵ فروردین) انفجارهای پی در پی بغداد را ترتیب داده بود، متلاشی کنند.

همزمان شورای انتخابات عراق در اقدامی به دور از انتظار، با صدور بیانیه ای اعلام کرده است که افزایش تنش ها و اختلافات میان دو ائتلاف اصلی شرکت کننده در انتخابات اخیر پارلمان این کشور، می تواند تلاشی باشد برای اثرگذاری بر نتایج بحث برانگیز این انتخابات که به پیروزی نسبی ائتلاف پشتیبان ایاد علاوی، رقیب اصلی آقای نوری مالکی (نخست وزیر فعلی) انجامید.

در این سه انفجار انتحاری پیاپی در بغداد، پایتخت عراق که یکی از آن ها در مقابل ساختمان سفارت ایران رخ داد، حداقل ۴۰ نفر کشته شدند.

وزارت کشور عراق تعداد زخمی ها را ۲۴۹ نفر اعلام کرد.

تنها کمی پس از این انفجارهار بمب گذاری های دیگری در روز جمعه سوم اردیبهشت ماه، نواحی شیعه نشین بغداد را مورد هدف قرار داد و ۵۸ کشته برجای گذاشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100504_l07_iran89_iraq_bomb_embassy.shtml

بالا ^^

اعتراض به بازداشت دبیر سابق یک تشکل دانشجویی در ایران

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با صدور اطلاعیه ای به بازداشت مریم عباسی نژاد، دبیر سیاسی سابق خود اعتراض کرده و خواهان آزادی او شده است.

در این اطلاعیه که روز سه شنبه ۱۴ اردیبهشت (۴ مه) منتشر شد، آمده که خانم عباسی نژاد، نقشی در اعتراضات روز شنبه ( ۱۱ اردیبهشت) دانشجویان دانشگاه تهران به حضور محمود احمدی نژاد در این دانشگاه نداشته است.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران همچنین از احضار گروه دیگری از دانشجویان این دانشگاه توسط نهادهای امنیتی ابراز تاسف کرده است.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران روز شنبه ۱۱ اردیبهشت (اول مه) برای شرکت در مراسمی به دانشگاه تهران رفته بود، اما حضور او اعتراض گروهی از دانشجویان این دانشگاه را به دنبال داشت.

یک روز پس از این تجمع، مریم عباسی نژاد احضار و بازداشت شد و ماموران امنیتی خانه او را بازرسی کردند.

مسئولان علت احضار و بازداشت او را رسما اعلام نکرده اند، اما در اطلاعیه انجمن اسلامی آمده که "به گواه حراست دانشگاه و شاهدان عینی" او هیچ نقشی در اعتراض روز شنبه دانشجویان نداشته است.

در اطلاعیه انجمن اسلامی دانشجویان ضمن هشدار به "افزایش فشار ها بر دانشجویان" در آستانه خرداد ماه، آمده است: "برخورد های امنیتی با دانشجویان، ملتهب شدن فضای دانشگاه را در پی خواهد داشت و می تواند منجر به تحریک احساسات دانشجویان و دور شدن از اعتدال و آرامش گردد."

با نزدیک شدن به ۲۲ خرداد، نخستین سالگرد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران که اعلام نتایج آن اعتراضات گسترده ای را برانگیخت، به نظر می رسد نگرانی هایی در زمینه افزایش اعتراضات دانشجویی در ایران وجود دارد.

از خرداد ماه سال گذشته، حضور مقامات دولتی و نزدیکان محمود احمدی نژاد در دانشگاه های ایران بهانه ای برای تجمع های اعتراض آمیز گروهی از دانشجویان بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100504_l38_iran_student_arrested_maryam_abassinejad.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 4, 2010, 3:50:16 PM5/4/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:50 گرينويچ - سه شنبه 04 مه 2010 - 14 اردیبهشت 1389
dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 5, 2010, 4:14:38 PM5/5/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:14 گرينويچ - چهارشنبه 05 مه 2010 - 15 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا، می گوید در مذاکره پیرامون برنامه هسته ای ایران مشکلاتی تاریخی و بنیادی وجود دارد و غرب در این مذاکرات با یک ایران سر و کار ندارد.

گزارش ها از برکناری یک مقام ارشد دولت بحرین به اتهام همکاری با شبکه های بین المللی پولشویی مرتبط با سپاه پاسداران ایران حکایت دارند.

یحیی کیان تاجبخش، پژوهشگر مسائل اجتماعی که از بیش از ۸ ماه پیش در بازداشت است، به مرخصی ۱۵ روزه آمده است.

حسن روحانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، می گوید که عده ای می خواهند با یک باند کشور را اداره کنند.

دانشگاه سواز، (مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن-- SOAS) روز شنبه، شش مارس سمیناری یک روزه در مورد تأثیر رادیو فارسی بی بی سی بر انقلاب سال ۱۳۵۷ ایران برگزار کرد.

یک تحقیق در دانشگاه علامه طباطبایی تهران پوشش خبری سایت فارسی بی‌بی‌سی را نسبت به مسائل ایران در شش ماهه نخست سال ۲۰۰۸ میلادی تا حدود زیادی متعادل یافته است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

دیوید میلیبند: ما با یک ایران طرف نیستیم

دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا، می گوید در مذاکره پیرامون برنامه هسته ای ایران مشکلاتی تاریخی و بنیادی وجود دارد و "غرب در این مذاکرات با یک ایران سر و کار ندارد".

وزیر امور خارجه بریتانیا در مقاله ای که روزنامه هرالد تریبیون آن را منتشر کرده است، به ابعاد مختلف مشکلات غرب در مواجهه با برنامه هسته ای ایران پرداخته و "تضادهای" رفتار سیاسی ایران را یکی از این مشکلات در پیشرفت مذاکرات هسته ای غرب با این کشور برشمرده است.

آقای میلیبند در ابتدای یادداشت خود می گوید: "ما در مواجهه با ایران، زندانی تاریخ هستیم. در طول سال های گذشته، رفتارهای اشتباه بریتانیا و در مجموع غرب، در کنار اشتباهات ایران، فضایی بسیار بغرنج تر از بی اعتمادی به وجود آورده که مذاکرات غرب با این کشور را تحت تأثیر خود قرار می دهد."

وزیر امور خارجه بریتانیا با اشاره به فتوای اخیر آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، در زمینه حرام بودن در دست داشتن سلاح اتمی می نویسد: "رهبر ایران در حالی این سخنان را می گوید که رفتار دولت ایران مکمل سخنان و حکم مذهبی رهبر ایران نیست."

آقای میلیبند با اشاره به روند مذاکرات غرب با ایران در شش ماه گذشته بر سر برنامه هسته ای این کشور، این مذاکرات را "پیچیده تر" از پیش می خواند و با اشاره به حوادث پس از انتخابات جنجال برانگیز خرداد ۸۸ عقیده دارد که "اکنون غرب تنها با یک ایران طرف نیست."

از نظر آقای میلیبند "یک ایران، ایرانی است تحصیل کرده، خلاق و متمدن. این ایران علاوه بر داخل خاک این کشور در تمام نقاط دنیا حضور دارد و می خواهد که صدایش شنیده شود و در سرنوشت فردای خود سهیم باشد."

ایران دیگر از نظر وزیر امور خارجه بریتانیا، ایرانی است با وجود در اختیار داشتن دومین منابع بزرگ گازی جهان، از لحاظ اقتصادی در وضعیت نامناسبی قرار دارد. فساد مالی در آن به وفور دیده می شود و از لحاظ شفافیت مالی در جهان رتبه ۱۶۸ از ۱۸۰ را در جهان به خود اختصاص داده است.

آقای میلیبند با اشاره به کسب رتبه نخست جهان توسط ایران در زمینه فرار مغزها و نخبگان این کشور به خارج از آن، به حمایت ایران از تروریسم و "نابود کردن" اسرائیل اشاره کرده و می گوید: "ایران خود را از مشارکت در بازسازی افغانستان محروم کرده و همزمان کمک آمریکا به زلزله زدگان هاییتی را دلیلی برای اشغال این کشور می خواند."

این نوع ایران از نگاه آقای میلیبند، ایرانی است که پس از گذشت چهل سال قدم گذاشتن بشر بر روی کره ماه، کرم خاکی به فضا می فرستد و آن را "موفقیتی بزرگ در عرصه فن آوری" قلمداد می کند.

از نظر آقای میلیبند، حکومت ایران که "مدعی حمایت از حقوق بشر در دنیاست، ایرانی هایی را که برای حداقل حقوق انسانی خود اعتراض می کنند، به باد کتک می گیرد، مورد هدف گلوله قرار می دهد و زندانی می کند و پس از دادگاه های نمایشی به دار می آویزد."

به نظر وزیر امور خارجه بریتانیا، این تضاد در ایران هنگامی نمایان تر می شود که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در سخنانی از آمادگی این کشور برای مبادله سوخت هسته ای مورد نیاز راکتور تهران با غرب سخن می گوید و تنها چند روز پس از این اظهارات از آغاز غنی سازی ۲۰ درصدی سخن می گوید.

آقای میلیبند در ادامه یادداشت خود با اشاره به خطر رقابت تسلیحاتی و اتمی در خاورمیانه درپی دستیابی احتمالی ایران به بمب اتمی، خواهان آن شده است تا اعضای شورای امنیت سازمان ملل در اقدامی متحد برای مواجهه با برنامه هسته ای ایران گام بردارند.

او علت اصلی سفر هفته گذشته خود به چین، عضو دائم شورای امنیت، را گفتگو بر سر برنامه هسته ای ایران عنوان کرده و گفته است که نه تنها چین بلکه مذاکرات با اعضای غیردائم شورای امنیت نظیر برزیل و ترکیه هم در این زمینه اهمیت دارد.

آقای میلیبند در پایان یادداشت خود از کشورهای مذاکره کننده با ایران و شورای امنیت سازمان ملل خواسته است که در زمینه تحریم های جدید علیه ایران "جدی" باشند.

از نظر آقای میلیبند، با وجود این که ایران همواره تأکید کرده است که تحقیر را نمی پذیرد، ممکن است تحریم های جدید بی اثر به نظر بیاید، اما چنانچه تحریم ها درست هدف گذاری شوند و برنامه هسته ای، فعالیت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فعالیت های اقتصادی از این دست را هدف قرار دهند، می توانند اثربخشی بیشتری داشته باشند و همزمان ایران می تواند از پیشنهاد های تشویقی غرب در این زمینه بهره مند شود.

ایران همواره تأکید کرده است که برنامه هسته ای این کشور مقاصد صلح امیز دارد و این کشور به دنبال ساخت بمب اتمی نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100329_l07_britainiran_davidmiliband_irannecularprogram.shtml

بالا ^^

برکناری مقام بحرینی به اتهام همکاری با سپاه

گزارش ها از برکناری یک مقام ارشد دولت بحرین به اتهام همکاری با شبکه های بین المللی پولشویی مرتبط با سپاه پاسداران ایران حکایت دارند.

به گزارش العربیه و برخی رسانه های عربی حوزه خلیج فارس، شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین، روز سه شنبه ۲۳ مارس (سوم فروردین) با صدور حکم حکومتی خود منصور بن رجب، از مقامات ارشد وزارت امور خارجه این کشور را از مقام خود برکنار کرده است.

اتهام آقای بن رجب همکاری با شبکه های بین المللی پولشویی است که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران مرتبط است.

از زمان استقلال یافتن بحرین (در سال ۱۹۷۱ میلادی) این برای نخستین بار است که یک مقام عالیرتبه دولتی به اتهام فساد مالی برکنار و مورد بازجویی قرار می گیرد.

ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

تصمیم برای برکناری آقای بن رجب هنگامی جدی تر شد که مقامات قضایی بحرین و کویت از قوت یافتن اتهام همکاری او با شبکه های پولشویی مرتبط با سپاه پاسداران ایران خبر دادند.

آقای بن رجب ۵۵ ساله، هفته گذشته هم برای ادای توضیحات و بازجویی مدت کوتاهی را در بازداشت به سر برد.

ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۷ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست سازمان های تروریستی بین المللی قرار داد.

ایران که در دوره های مختلفی از تاریخ بر بحرین تسلط داشت در سال ۱۳۵۰ با میانجیگری سازمان ملل متحد و در پی نظرسنجی ای که توسط نماینده این سازمان انجام شد به مالکیت بر آن پایان داد و استقلال بحرین را به رسمیت شناخت.

این کشور روابط گرمی با آمریکا دارد و ستاد فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا در منامه، پایتخت بحرین، مستقر است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100323_l07_bahrainandiran_bahrainstateminister.shtml

بالا ^^

یحیی کیان تاجبخش به مرخصی آمد

یحیی کیان تاجبخش، پژوهشگر مسائل اجتماعی که از بیش از ۸ ماه پیش در بازداشت است، به مرخصی ۱۵ روزه آمده است.

دادستان تهران اعلام کرد آقای تاجبخش با سپردن وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمده تا ایام عید نوروز را در کنار خانواده اش باشد.

آقای تاجبخش که روز ۱۸ تیر بازداشت شد، یکی از کسانی بود که در دادگاه متهمان حوادث بعد از انتخابات محاکمه و در دادگاه بدوی به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. حکم آقای تاجبخش یکی از سنگین ترین حکم هایی بود که در دادگاه های بعد از انتخابات صادر شده بود.

اما حکم آقای تاجبخش در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال حبس تعزیری کاهش یافت و او در حال حاضر در حال گذراندن دوره محکومیت خود است.

آقای تاجبخش از زمان بازداشت در تیرماه در زندان اوین زندانی بود.

اتهام این پژوهشگر، اقدام علیه امنیت کشور، جاسوسی و ارتباط با عناصر بیگانه علیه نظام، قبول سمت مشاوره بنیاد سوروس در ایران در جهت طراحی براندازی نرم علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، فعالیت تبلیغی علیه نظام و ایجاد شبهه جعل و تقلب در نتیجه انتخابات و سلب اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت و مراجع رسمی کشور، اخلال در نظم عمومی و ایجاد ترس و وحشت در جامعه اعلام شده است.

آقای تاجبخش پیش از این در سال ۱۳۸۶ پرونده موسوم به انقلاب مخملی (به همراه رامین جهانبگلو و هاله اسفندیاری) دستگیر شده و بیش از چهار ماه را در زندان گذرانده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100314_l17_tajbakhsh_release.shtml

بالا ^^

حسن روحانی: عده ای می خواهند با یک باند کشور را اداره کنند

حسن روحانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، می گوید که عده ای می خواهند بر خلاف توصیه رهبر ایران مبنی بر "جذب حداکثری و دفع حداقلی" ایران را با یک "باند" اداره کنند.

آقای روحانی که نماینده آیت الله علی خامنه ای در شورای امنیت ملی ایران است، پنجشنبه ۲۰ اسفند (۱۱ مارس) در مراسم نخستین سالگرد درگذشت همسر آیت الله خمینی، بنیان گذار انقلاب اسلامی، از "اهانت و سخن ناروا" به اعضای خانواده آیت الله خمینی انتقاد کرد و گفت: "نگذاریم کسانی که در سال‌های ۴۱ و ۴۲ و بعد از آن در قم و نجف دل امام (خمینی) را خون کردند،‌ بخواهند برای ما راه و مسیر باشند".

به گزارش ایلنا، آقای روحانی که در زمان دولت محمد خاتمی، دبیر شورای امنیت ملی ایران بود، در بخشی از سخنان خود گفت: "جامعه ما نباید جامعه‌ای شود که هرکس به خود اجازه دهد هر سخنی را بگوید و حتی نسبت به بیت امام و یادگاران امام سخن ناروا بگوید".

حملات علیه اعضای خانواده آیت الله خمینی حدود دو سال پیش و پس از آن آغاز شد که حسن خمینی به موضعگیری فرمانده سپاه پاسداران به نفع نامزدهای جناح اصولگرا در انتخابات مجلس اعتراض کرد.

این حملات در ماه های اخیر و پس ار انتخابات جنجال برانگیز خرداد، به طرزی بی سابقه شدت گرفته است.

بسیاری از مقامات نظامی و حکومتی ایران از نزدیکی مواضع حسن خمینی و اعضای موسسه تحت ریاست او با مخالفان دولت ایران خشمگین هستند.

به عنوان نمونه، نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه در نامه که اخیرا به یکی از مسئولان موسسه نشر آثار آیت الله خمینی نوشته بود، از "سکوت" نوه آیت الله خمینی در جریان اعتراضات انتخاباتی، عدم حضور او در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و دلجویی او از علیرضا بهشتی (فرزند آیت الله محمد بهشتی و مشاور میرحسین موسوی) پس از آزادی از زندان انتقاد کرده بود.

از سوی دیگر، بسیاری از کسانی که خود را نزدیکترین یاران بنیانگذار جمهوری اسلامی در ایران می دانند، نسبت به روند فاصله گرفتن حکومت از آرمان های او هشدار می دهند.

دیدار یاسر خمینی با مصطفی تاجزاده

همزمان با سخنان حسن روحانی درباره خانواده آیت الله خمینی، روز گذشته (پنجشنبه ۲۰ اسفند) یاسر خمینی، نوه آیت الله خمینی، به دیدار مصطفی تاجزاده رفت.

آقای تاجزاده که در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، معاون سیاسی وزارت کشور بود، چهارشنبه شب (۱۹ اسفند) پس از نزدیک به ۹ ماه تحمل حبس و بدون سپردن وثیقه تا پایان تعطیلات نوروز به مرخصی آمده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100312_l07_hassanroohani_roohany.shtml

بالا ^^

سمینار بی بی سی و انقلاب سال ۵۷ ایران

مدرسه پژوهش های شرق شناسی و آفریقایی دانشگاه لندن-- SOAS -- روز شنبه، ششم مارس سمیناری یک روزه در مورد تأثیر رادیو فارسی بی بی سی بر انقلاب سال ۱۳۵۷ ایران برگزار کرد.

سی و یک سال قبل، شاه ایران رادیو فارسی بی بی سی را دشمن خود خواند و این رسانه را متهم کرد که مردم را تشویق کرده که انقلاب کنند. سمینار "بی بی سی و انقلاب سال ۱۹۷۹ ایران" به این موضوع پرداخت که آیا وزارت امور خارجه بریتانیا در آن زمان در محتوای برنامه هایی که برای ایران تهیه و پخش می شده، دخالت داشته یا نه.

معصومه طرفه، از برگزار کنندگان سمینار، در توضیح در باره هدف آن، گفت از حدود دو سال پیش یعنی از ۷۵ سالگی بخش جهانی بی بی سی، چند دانشگاه در بریتانیا از جمله مدرسه پژوهش های شرق شناسی و آقریفایی دانشگاه لندن- سواز - تحقیقاتی را در مورد نقش بی بی سی در امور سیاسی بریتانیا و جهان و تاثیر آن در حوادث مهم جهان از جمله انقلاب ایران شروع کردند و از او به دلیل سابقه ای که در بی بی سی داشته، خواسته شد در مورد تاریخ کار بخش فارسی بی بی سی از سال ۱۹۴۱تا امروز تحقیق کند و او در همین ارتباط، اسناد موجود در مرکز اسناد وزارت امور خارجه بریتانیا و مرکز آرشیو بی بی سی را بررسی کرد.

وی گفت با توجه به اهمیت انقلاب ایران، "سواز" به این فکر افتاد از افرادی که نام آنها در این مدارک آمده، دعوت کند تا درباره آن صحبت کنند و بر همین اساس از مقام های سابق ایرانی، مقام های وزارت خارجه بریتانیا و خبرنگاران و تهیه کنندگان آن زمان بی بی سی خواستند در این سمینار شرکت کنند.

برنامه با صحبت های خانم آنابل سربرنی، مدیر گروه مطالعات رسانه و فیلم این دانشگاه شروع شد که به اختصار داستان انقلاب ایران را شرح داد و از آن به عنوان نوشته شدن تاریخ یاد کرد.

فرد هالیدی، روزنامه نگار و تحلیلگر مستقل در یک مصاحبه ویدئویی ضبط شده گفت انقلاب ایران در خیابان ها و مساجد رخ داد نه در اتاق خبر بی بی سی در لندن. آیت الله خمینی شبکه ارتباطی خود را داشت اما از آنجا که شاه و اطرافیانش نمی توانستند بفهمند چه اتفاقی در حال روی دادن است، به دنبال یک تئوری توطئه بودند.

لطفعلی خنجی، شاداب وجدی و شهران طبری از کارمندان رادیو بی بی سی فارسی در زمان انقلاب هم از سخنرانان بودند.

لطفعلی خنجی گفت پوشش خبری بی بی سی در نهایت به نفع انقلاب تمام شد چون بی بی سی ماجرا را آنگونه که اتفاق می افتاد، گزارش می داد و این خود به خود به نفع طرف برنده تمام می شد. اما به این معنی نیست که بی بی سی، بی طرفی را حفظ نکرده بود.

شهران طبری گفت محبوبیت بی بی سی به این دلیل است که در ایران خبر به صورت آزاد پخش نمی شود و خبرها بازتاب افکار همه گروه ها و دسته ها نیست. او گفت بی بی سی فقط اطلاعات و اخبار را آنگونه که هست منعکس می کند و در مورد انقلاب هم به همین شکل بود.

شهران طبری به این موضوع اشاره کرد که درآن زمان، انتخاب خبر و اینکه چه خبری باید ترجمه شود، با کارکنان بخش های زبان ها نبوده و بولتن های خبر در اتاق خبر بی بی سی تهیه می شد و سردبیر انگیسی، خبرها را برای ترجمه به مترجمان بخش ها می داد و او و همکارانش فقط نقش مترجم داشتند و ترجمه ها هم بررسی می شدند.

او می گوید: "روزی "مارک داد"، رییس بخش شرقی بی بی سی او را به اتاقش صدا زده و از او پرسیده معنی کلمه "گریلا" (guerilla) چیست و او جواب داده چریک. مارک داد پرسید چرا از عبارت عناصر خرابکار استفاده نمی کنی؟(این عبارتی بوده که رسانه های ایران استفاده می کردند) و او جواب داده که چون غلط است. خانم طبری گفت "بعدها فهمیدم که سفارت ایران شکایت کرده بود که چرا من در خبر، از کلمه چریک استفاده کرده ام."

شاداب وجدی گفت در یکی از شیفت های شب، سردبیر انگلیسی خبر به او مراجعه کرده و درباره اهمیت خبری که بر روی تلکس ها آمده، با او مشورت کرده و از او پرسیده آیا این فرد به اندازه کافی اهمیت دارد؟ خبر در باره یکی از اعلامیه های آیت الله خمینی بوده و خانم وجدی جواب داده که مخالفان شاه، او را رهبر خود می دانند. به همین دلیل، خبر اعلامیه، در اخبار بولتن بخش جهانی بی بی سی قرار گرفت و در بخش فارسی هم استفاده شد. خانم وجدی در پایان صحبتش گفت: "آیا باید دروغ می گفتم؟ آیا می گفتم که خبر اهمیت ندارد؟ من طبق وظیفه حرفه ای ام عمل کردم."

در خلال سخنرانی ها، این بحث مطرح شد که پرویز راجی، سفیر وقت ایران در لندن به وزارت خارجه بریتانیا در مورد پوشش خبری بی بی سی فارسی شکایت می کرده و مارک داد، رییس بخش شرقی بی بی سی که از حضار بود در گفتگو با من گفت:" از ما خواسته شد این موضوع را بررسی کنیم که آیا کارکنان بی بی سی در پوشش خبری وقایع ایران جانبدارانه عمل می کنند و اخبار را تحریف می کنند یا نه و ما پس از بررسی، به این نتیجه رسیدیم که کار، حرفه ای انجام شده بود. اگرچه مواردی از اشتباه های کوچک در کار بود که مثلا ناشی از این بود که خبرهای خبرگزاری ها دقت لازم را نداشتند و به ندرت هم اشتباه هایی در ترجمه بود که به دلیل شیفت شب و تحت فشار بودن مترجم و مسائلی از این قبیل پیش می آمد."

اظهارات دیوید اوئن، وزیر خارجه وقت بریتانیا هم از قبل ضبط ویدئویی شده بود. لرد اوئن از شکایت ها به وزارت خارجه بریتانیا صحبت کرد و گفت: اگر کارکنان بخش فارسی جانبدارانه عمل می کردند، مدیریت بی بی سی موظف بود به موضوع رسیدگی کند و ما دخالتی در کار آنها نمی کردیم.

مهرداد خوانساری، وابسته مطبوعاتی سفارت ایران در لندن در زمان انقلاب هم در گفتگویی ضبط شده از پوشش خبری بی بی سی از وقایع انقلاب ایران انتقاد کرد و گفت کسانی که خبر می خواندند، موضع ضد شاه داشتند. او گفت ترجمه خبرها همان بود که در متن انگلیسی آمده بود اما لحن و شیوه ارائه خبرها، جهت دار بود.

بی بی سی، سی سال پس از انقلاب اسلامی

بر خلاف جلسات صبح، محور اصلی صحبت های سخنرانان بعد از ظهر، بی بی سی در عصر حاضر بود.

بهروز آفاق، رییس بخش آسیا و پاسیفیک بی بی سی درباره تنوع رسانه ها صحبت کرد. او گفت امروز اطلاعات به شکل وسیعی در دسترس مردم است و در این مورد به وبلاگ نویس ها و سایت هایی مثل یوتیوب و گوگل اشاره کرد.

آقای آفاق گفت این روزها ژورنالیسم جهانی شده و حتی اگر برای یک مخاطب محلی و محدود، مطلبی چاپ کنیم، در همه جای جهان قابل دریافت است.

به گفته او، در چنین فضایی و برای مقابله با این تغییرات، بی بی سی هم باید به فکر ایجاد تغییراتی ساختاری باشد و حرکت سرویس جهانی بی بی سی به سوی اینترنت و تلویزیون از همین موضوع ناشی می شود.

او از اهمیت و اثرگذاری سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورها، نیاز به اطلاعات و توان بالقوه بی بی سی برای جذب مخاطب به عنوان اولویت ها در بی بی سی یاد کرد.

پونه قدوسی، از مجریان برنامه "نوبت شما" تلویزیون فارسی هم در باره رسانه های جدید و تغییراتی که در نحوه پوشش رویدادها ایجاد شده، و نیز پدیده "روزنامه نگاری شهروندی" صحبت کرد و گفت که این روزها در واقع ببنندگان و مخاطبان، تهیه کنندگان اولیه خبر هستند و به بی بی سی فارسی کمک می کنند تا آنچه را در ایران اتفاق می افتد، گزارش کند.

صادق صبا، رییس بخش فارسی بی بی سی هم به این نکته اشاره کرد که بی بی سی از یک دهه قبل به سمت اینترنت رفته و اکنون نیز به سمت تلویزیون در حرکت است. به همین دلیل ابتدا تلویزیون عربی راه اندازی شد و بعد هم تلویزیون فارسی.

آقای صبا به مشکلی که بی بی سی فارسی به خاطر حضور نداشتن در ایران با آن مواجه است، اشاره کرد. به گفته او، صحبت نکردن مقام های ایرانی با بی بی سی فارسی هم از دیگر چالش های این رسانه است که بی بی سی این کمبود را از طریق استفاده از صدای آنها در شبکه های رادیویی و تلویزیونی ایران جبران می کند تا مخاطبان در جریان نظرات آنها نیز باشند.

وی تاکید کرد که بی بی سی فارسی نمی خواهد به تلویزیون مخالفان تبدیل شود و همه جوانب و زوایای یک خبر و واقعه را منعکس می کند.

در فاصله بین سخنرانی ها، حضار فرصت مطرح کردن سوال داشتند و در ساعت پایانی سمینار هم جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد که طی آن، تعدادی از آنها فرصت یافتند مخالفت خود را با با صحبت های سخنرانان مطرح کنند. از جمله این افراد، راجر هاردی، تحلیلگر بی بی سی در مسائل خاورمیانه و جهان اسلام بود که به مواردی از دخالت دولت بریتانیا در کار بی بی سی اشاره کرد و جنگ عراق و مقابله بی بی سی و دولت تونی بلر را نمونه اخیر آن خواند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100307_la_soas_bbc_iranian_revolution.shtml

بالا ^^

نتایج یک تحقیق دانشگاهی ایران در مورد بی‌بی‌سی فارسی

یافته های پژوهشی در دانشگاه علامه طباطبایی تهران، پوشش خبری سایت فارسی بی‌بی‌سی را نسبت به مسائل ایران در شش ماه نخست سال ۲۰۰۸ میلادی تا حدود زیادی متعادل یافته است.

در این تحقیق، مطالب خبری مرتبط با سیاست و امور خارجی ایران که در سه ماه آخر سال ۱۳۸۶ و سه ماه نخست سال ۱۳۸۷ خورشیدی در سایت های خبری ایرنا (خبرگزاری رسمی دولت ایران)، صدای آمریکا و بی بی سی فارسی منتشر شده مورد بررسی قرار گرفته است.

نتیجه این بررسی نشان می دهد که حدود ۵۰ درصد مطالب سایت بی بی سی فارسی دارای رویکردی مثبت یا خنثی نسبت به ایران بوده است.

این در حالی است که رویکرد بیش از ۹۹ درصد مطالب ایرنا نسبت به ایران مثبت و رویکرد بیش از ۷۱ درصد مطالب صدای آمریکا منفی توصیف شده است.

با این حال در بخش نتیجه گیری تحقیق مذکور آمده است: "از نظر تمرکز بر یک ارزش خبری ویژه در تنظیم و انتشار اخبار، ایرنا بیشتر روی ارزش شهرت تأکید کرده است، اما دو تارنمای بین المللی بی بی سی فارسی و صدای آمریکا فارسی با تمرکز ویژه بر ارزش تضاد وبرخورد تلاش کرده اند که تصویری منفی از ایران به مخاطبان ارائه کنند".

تهیه کننده این تحقیق دانشگاهی که در سال ۱۳۸۷ به عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد به دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ارائه شده، وجه تمایز سایت فارسی بی بی سی با سایت های ایرنا و صدای آمریکا را تمرکز بی بی سی بر "نرم خبر" و افزودن اطلاعات تکمیلی به مطالب خبری خود دانسته است.

نتیجه این تحقیق همچنین نشان می دهد که استفاده از مصاحبه، گزارش و تحلیل و تفسیر در میان مطالب بی بی سی بسیار گسترده تر از دو سایت دیگر است.

در حالی که ۲۹ درصد مطالب سایت ایرنا و حدود ۱۸.۵ درصد مطالب سایت صدای آمریکا در دوره مورد بررسی به مصاحبه و گزارش اختصاص داشته، این نسبت در سایت بی بی سی بیش از ۶۰ درصد بوده است.

در مورد تحلیل و تفسیر هم در مقابل ۶ درصد سایت ایرنا و ۸.۶ درصد سایت صدای آمریکا، بی بی سی بیش از ۱۱ درصد مطالب خود را به این گونه مطالب اختصاص داده است.

نتایج پژوهش مورد اشاره اخیرا توسط دانشگاه تهران در قالب مقاله ای در شماره پائیز ۸۸ "مجله جهانی رسانه" منتشر شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100305_l10_tabatabaee_university_study_bbcpersian.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 5, 2010, 4:15:58 PM5/5/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:15 گرينويچ - چهارشنبه 05 مه 2010 - 15 اردیبهشت 1389
dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 6, 2010, 2:46:35 PM5/6/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
18:46 گرينويچ - پنج شنبه 06 مه 2010 - 16 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

میلیون ها نفر در حوزه های انتخاباتی سراسر بریتانیا در حال رای دادن در انتخابات سراسری این کشور هستند.

جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا به قانونگذاران اروپا گفت ایران انتخاب سختی در پیش دارد یا باید مقررات بین المللی را بپذیرد و یا با عواقب برنامه اتمی خود روبرو شود.

وزارت امورخارجه برزیل گزارش های مربوط به ارائه طرح جایگزین به وسیله این کشور برای مبادله اورانیوم غنی شده ایران را رد کرده است.

برای دومین بار در یک هفته اخیر، صدها نفر در برابر سفارت ایران در کابل دست به تظاهرات زده و آنچه را که بی عدالتی در قبال شهروندان افغانستان در ایران خوانده اند محکوم کرده اند.

محمد رضا خاتمی، دبیرکل سابق جبهه مشارکت ایران اسلامی، در نامه ای سرگشاده به احمد خاتمی گفته است که امام جمعه موقت تهران تنها بازگو کننده سخنانی است که به او "دیکته" می شود.

مقام های دولتی کویت برای اولین بار متلاشی شدن یک گروه جاوسی در کویت وابسته به سپاه پاسداران ایران را تایید کردند.

در پی انتشار خبر دعوت مقامات ایران از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل، شیرین عبادی گفت که اگر این حرف ها جنبه مصرف داخلی نداشته باشد، گزارشگران موضوعی حقوق بشر باید بتوانند به زودی به تهران سفر کنند.

آمار جدید حاملان ویروس اچ آی وی (ویروس زمینه ساز بیماری ایدز) در ایران، نشان می دهد که میزان آلودگی به این ویروس از طریق رابطه جنسی افزایش داشته و نسبت به دو دهه گذشته دوبرابر شده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

رای گیری در بریتانیا ادامه دارد

میلیون ها نفر در حوزه های انتخاباتی سراسر بریتانیا در حال رای دادن در انتخابات سراسری این کشور هستند.

مراکز رای گیری ساعت 7 صبح روز پنجشنبه، 16 اردیبهشت (6 مه)، باز شده اند و مردم تا ساعت 10 شب به وقت محلی فرصت دارند تا رای خود را به صندوق بریزند.

در انتخابات این دوره، بیش از 44 میلیون نفر ثبت نام کرده اند تا با آرای خود، 649 نماینده مجلس را از میان 4150 نامزد انتخاباتی برگزینند. در این انتخابات همچنین نمایندگان 164 شورای شهر در انگلستان هم انتخاب خواهند شد.

از آنجا که حزب یا فراکسیونی که بتواند اکثریت کرسی های مجلس عوام را به دست آورد مامور تشکیل کابینه می شود، نتیجه انتخابات سرنوشت دولت آینده را معین خواهد کرد.

رهبران سه حزب اصلی بریتانیا- گوردون براون، نخست وزیر از حزب کارگر، دیوید کامرون، از حزب محافظه کار و نیک کلگ، از حزب لیبرال دموکرات - رای خود را در صندوق انداخته اند.

دیوید کامرون، رهبر حزب محافظه کار، اولین نفر از رهبران سه حزب اصلی بود که رایش را در به صندوق ریخت. گوردون براون و نیک کلگ هم دقایقی بعد از او در حوزه های انتخاباتی خود رای دادند.

نخستین نتایج شمارش آرا در برخی حوزه های کوچکتر احتمالا حدود یک ساعت پس از خاتمه رای گیری مشخص می شود و انتظار می رود نتیجه انتخابات در بقیه حوزه ها هم تا حدود ساعت 9 بامداد جمعه معلوم شده باشد.

رای گیری در یکی از حوزه های انتخاباتی به دلیل درگذشت یکی از نامزدها تا روز 27 ماه مه به تعویق افتاده است.

در انتخابات پارلمانی بریتانیا، تمامی شهروندان این کشور و همچنین اتباع کشورهای مشترک المنافع و جمهوری ایرلند (ایرلند جنوبی) که در بریتانیا مقیم هستند، به سن هجده سالگی رسیده و برای رای دادن ثبت نام کرده اند می توانند در رای گیری برای گزینش نماینده حوزه انتخابیه محل سکونت خود شرکت کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100506_l17_uk_election_update.shtml

بالا ^^

بایدن: ایران با انتخاب دشواری روبروست

جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا به قانونگذاران اروپا گفت ایران انتخاب سختی در پیش دارد یا باید مقررات بین المللی را بپذیرد و یا با عواقب برنامه اتمی خود روبرو شود.

آقای بایدن که در بروکسل به سر می برد گفت: "برنامه اتمی ایران ناقض تعهدات این کشور بر اساس پیمان منع گسترش سلاح های کشتار جمعی است و خطر راه اندازی مسابقه تسلیحات اتمی در خاورمیانه را به همراه دارد."

وی هشدار داد: "تهران با انتخاب سختی روبروست، یا مقررات بین المللی را بپذیرد و به جامعه کشورهای مسئول بپیوندد که ما امیدواریم (چنین کند)، یا با تبعات بیشتر و انزوای فزاینده روبرو شود."

این اظهارات در حالی مطرح می شود که پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد مشغول بررسی قطعنامه ای برای اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران هستند.

کشورهای غربی ایران را متهم می کنند بدنبال دستیابی به توانایی تولید سلاح اتمی است.

اما ایران می گوید تنها بدنبال استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است.

برنامه های اتمی ایران موجب نگرانی برخی کشورهای عربی در منطقه خاورمیانه شده است.

معاون رئیس جمهور آمریکا گفت با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تهدید اتمی در جهان کاهش یافت اما مسابقه تسلیحاتی جدیدی ممکن است در یکی از "بی ثبات ترین نقاط جهان (خاورمیانه) ظاهر شود."

وی گفت کشورش "متعهد" به دفاع از امنیت متحدانش در مقابل تهدیدهای ایران است.

اما او اظهارات باراک اوباما مبنی بر تمایل به گفتگو با ایران را تکرار کرد.

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران که هفته پیش برای شرکت در نشست بازنگری پیمان منع گسترش سلاح های اتمی در نیویورک بود هشدار داد تحریم های بیشتر سازمان ملل متحد علیه ایران مسیر مذاکرات دیپلماتیک واشنگتن و تهران را خواهد بست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100506_u03-biden-iran-nuclear.shtml

بالا ^^

برزیل: پیشنهادی برای مبادله اورانیوم ارائه نکردیم

وزارت امورخارجه برزیل گزارش های مربوط به ارائه طرح جایگزین به وسیله این کشور برای مبادله اورانیوم غنی شده ایران را رد کرده است.

سخنگوی وزارت امورخارجه برزیل به خبرگزاری فرانسه گفت که هیچ طرحی در این رابطه در دیدار اخیر وزیر خارجه این کشور از تهران مطرح نشده است.

سلسو آموریم اوائل اردیبهشت به ایران سفر کرد تا درباره مناقشه هسته ای این کشور با غرب و سفر پیش روی رئیس جمهوری برزیل به تهران گفتگو کند.

مذاکرات هسته ای گروه 1+5 با ایران به خاطر به نتیجه نرسیدن گفتگوها بر سر پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای مبادله اورانیوم غنی شده این کشور با سوخت هسته ای مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران با بن بست مواجه شده است.

این موضوع باعث شده آمریکا فشار خود را بر ایران افزایش دهد و برای تشدید تحریم های این کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد تلاش کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهوری برزیل اواخر اردیبهشت به ایران سفر می کند تا در این باره با مقام های این کشور گفتگو کند.

سخنگوی وزارت خارجه برزیل گفت: "مطلع شده ایم که یک سایت رسمی دولت ایران از حمایت رئیس جمهوری این کشور از طرح برزیل خبر داده است. ولی در سفر وزیرخارجه هیچ طرح رسمی ارائه نشد."

به گفته این سخنگو آقای آموریم در مصاحبه مطبوعاتی در تهران از آمادگی برزیل برای بررسی همه گزینه ها خبر داد. او گفت درک کشورش این است که آقای احمدی نژاد از موضع برزیل برای باز نگه داشتن مجاری گفتگو حمایت کرده است.

سایت رسمی ریاست جمهوری ایران پیش تر گزارش کرد محمود احمدی نژاد در مکالمه تلفنی با هوگو چاوز، پیشنهاد رئیس جمهوری برزیل در خصوص مبادله سوخت هسته ای را مورد بررسی قرار داد و "موافقت اصولی خود را با این پیشنهاد اعلام کرد."

سایت ریاست جمهوری ایران جزئیات این پیشنهاد را اعلام نکرد.

اسفندیار رحیم مشائی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد در بازگشت از سفر نیویورک تماس تلفنی آقای چاوز را با بحث مبادله اورانیوم در خاک برزیل بی ارتباط دانسته بود ولی درباره جزئیات گفتگوها چیزی نگفت.

آقای رحیم مشائی در این حال از استقبال ایران از میانجیگری هسته ای برزیل خبر داد.

آقای رحیم مشائی گفت برزیل و ترکیه علاقمند به نقش آفرینی در حل دیپلماتیک این مناقشه هستند و پاسخ ایران به آنها مثبت است.

برزیل و ترکیه دو عضو غیردائمی شورای امنیت هستند که با تلاش های آمریکا و متحدانش برای تشدید تحریم های ایران مخالف هستند و برای از سرگیری گفتگوهای هسته ای تلاش می کنند.

آمریکا می گوید به موفقیت گفتگو با ایران خوشبین نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100506_u02-brazil-iran.shtml

بالا ^^

تظاهرات اعتراضی در برابر سفارت ایران در کابل

صدها نفر در کابل در برابر سفارت ایران دست به تظاهرات اعتراضی زده و علیه اقدامات دولت ایران شعار داده اند.

روز پنجشنبه، 16 ثور/اردیبهشت (6 مه) برای دومین بار در یک هفته اخیر، گروهی از شهروندان افغانستان با اجتماع در برابر سفارت ایران در کابل آنچه را که بدرفتاری حکومت ایران با پناهجویان افغان در آن کشور می دانند مورد انتقاد قرار داده اند.

تظاهرکنندگان شعارهای تندی علیه ایران سر دادند و از مقامات دولتی ایران خواستند تا "اعدام" پناهجویان افغان را متوقف کنند.

هفته گذشته نیز گروهی از شهروندان افغانستان با برپایی تظاهراتی در برابر سفارت ایران در کابل، به دادن شعارهایی علیه دولت ایران مبادرت کرده بودند.

تظاهرکنندگان در روز پنجشنبه که شمار قابل توجهی زن نیز در میان آنان دیده می شدند، در شعارهای خود "استبداد، چه در کابل، چه در تهران" را محکوم کردند.

در این تظاهرات، تصاویر مقامات ایرانی به آتش کشیده شد و در چند مورد، بین تظاهرکنندگان و ماموران انتظامی اطراف سفارت درگیری های مختصری روی داد.

اعتراض در افغانستان علیه دولت ایران اعتراضها پس از آن شدت آغاز شد که گزارشهایی در مورد اعدام شماری از پناهجویان افغان در ایران انتشار یافت.

هنوز دولت ایران در مورد این اعدام ها اظهار نظری نکرده، اما دولت افغانستان گفته است که که شش نفر از پناهجویان افغان اخیرا در ایران اعدام شده اند.

در همانحال، برخی از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان آمار اعدام شدگان افغان در ایران را به مراتب بیشتر از این خوانده اند.

سفارت افغانستان در تهران مشخص نکرده است که آیا در مورد بازداشت، تشکیل پرونده، محاکمه و مجازات شهروندان آن کشور در ایران اطلاعاتی دریافت می کرده و آیا امکان ارائه خدمات کنسولی به متهمان، از جمله اعزام نماینده به جلسات محاکمه را داشته است یا نه.

پس از تظاهرات هفته پیش در کابل، وزارت امور خارجه ایران با احضار کاردار سفارت افغانستان در تهران، نسبت به آنچه که "تحرکات مشکوک" علیه ایران در افغانستان می خواند رسما اعتراض کرد.

به گزارش وزارت خارجه ایران، مدیرکل آسیای غربی این وزارتخانه در ملاقات با کاردار سفارت افغانستان، تحرکات اخیر علیه ایران در افغانستان را "مشکوک" دانست و "نسبت به اظهارات غیرسازنده برخی مسئولان افغان که استناد به اخبار بنگاه های دروغ پراکنی صورت گرفته است، ابراز نگرانی کرد."

رادیو دولتی ایران با پخش این گزارش افزوده است که اخیرا برخی از مطبوعات افغانستان با استناد به "اخبار اغراق آمیز، جعلی و بی پایه و اساس" درباره برخورد با آوارگان افغان مقیم ایران، علیه کشورمان جنجال رسانه ای به راه انداخته اند."

در مقابل، وزارت خارجه افغانستان اخیرا اعلام کرد که نسبت به چگونگی برگزاری جلسات دادگاه و روند رسیدگی قضایی به پرونده متهمان افغان در ایران نگران است.

مقامات افغان گفته اند تحقیق خواهند کرد تا اطمینان یابند روند محاکمه متهمان افغان عادلانه و منطبق با قواعد دادرسی بوده است.

اتهام بیشتر افغانهایی که در ایران زندانی هستند به موضوع قاچاق مواد مخدر ارتباط دارد.

وزارت خارجه افغانستان می گوید ایران و افغانستان توافق نامه ای را امضا کرده اند که بر اساس، هر یک از دو طرف ملزم شده است طرف دیگر را از اجرای احکام قضایی علیه شهروندان آن آگاه سازد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/05/100506_k01_kbl_iran_protest.shtml

بالا ^^

نامه سرگشاده محمد رضا خاتمی به احمد خاتمی

محمد رضا خاتمی، دبیرکل سابق جبهه مشارکت ایران اسلامی، در نامه ای سرگشاده به احمد خاتمی گفته است که امام جمعه موقت تهران تنها بازگو کننده سخنانی است که به او "دیکته" می شود.

دبیرکل سابق جبهه مشارکت (از احزاب اصلاح طلب و مخالف دولت ایران) روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت (پنجم ماه مه) در نامه ای به احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران، نوشت: "بر گرد شما برخی چنان تار عنکبوتی از دروغ و فریب و اطلاعات نادرست تنیده اند که حتی نور آفتاب را هم نمی بینید و چنان ذهن شما را پر کرده اند که جز آنچه دیکته می کنند، بازگو نمی کنید."

محمد رضا خاتمی، برادر محمد خاتمی (رئیس جمهور سابق ایران) در نامه خود با اشاره به سخنان امام جمعه موقت تهران درباره "قصد براندازی" نظام جمهوری اسلامی توسط جبهه مشارکت از او خواسته است تا چنانچه مدارکی در این زمینه دارد ارایه کند.

نایب رئیس دوره ششم مجلس شورای اسلامی ایران در بخش دیگری از نامه خود به احمد خاتمی آورده است: "کاش حاضر می شدید تا سوابق شما در دفاع از نظام اسلامی با سابقه یکی از صدها جانباز و ایثارگر جبهه مشارکت که در حمایت از امام خمینی از همه چیز خود گذشتند، مقایسه شود."

احمد خاتمی از چهره های شاخص جریان مشهور به اصولگرای افراطی و از حامیان محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران به شمار می رود که اخیرا احزاب اصلاح طلب را به اقدام برای "براندازی" نظام جمهوری اسلامی متهم کرده بود.

پیش تر و در اواخر فروردین ماه گذشته هم کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با برگزاری کنگر ه سالانه حزب مشارکت مخالفت کرده بود و صولت مرتضوی، معاون سیاسی وزیر کشور ایران،در گفت‌و گو با خبرنگاران دلیل این موضوع را چنین عنوان کرده بود که دستگاه قضایی ایران فعالیت‌ این حزب را غیرقانونی می داند.

کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در ایران، کمیسیونی است که برای نظارت بر فعالیت گروه ها و احزاب در وزارت کشور ایران تشکیل شده است.

همچنین در مرداد ماه سال گذشته و در جریان دادگاه گروهی از دستگیر شدگان بعد از انتخابات خرداد، احزاب جبهه مشارکت، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب کارگزاران سازندگی را به "زمینه سازی و اجرای انقلاب مخملی" متهم شده بودند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100506_l07_iran89_khatami_letter.shtml

بالا ^^

کویت متلاشی کردن شبکه جاسوسی برای ایران را تایید کرد

مقام های دولتی کویت برای اولین بار متلاشی شدن یک گروه جاوسی در کویت وابسته به سپاه پاسداران ایران را تایید کردند.

بعد از جلسه چهارشنبه شب ۱۵ اردیبهشت (۶ مه) وزرای کشور اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، مقام های کویتی و عربستانی اعلام کردند گروهی که در کویت برای سپاه پاسداران ایران جاسوسی می کرده است، متلاشی شده است.

در این جلسه، که برای بحث درباره این عملیات ضدجاسوسی کویت برگزار شده بود، شیخ جابر بن خالد آل صباح، وزیر کشور کویت، از وزرای کشور دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس خواست با توجه به این عملیات، در همکاری های امنیتی خود تجدیدنظر کنند.

او گفت: "توافقنامه امنیتی بین شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس باید برای مقابله با اتفاقات پیش آمده اصلاح شود."

در عین حال امیر نایف بن عبدالعزیز، وزیر کشور عربستان، ادعای یکی از نمایندگان مجلس کویت که گفته بود این گروه جاسوسی ایرانی، امنیت دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس را هم خدشه دار کرده است، رد کرد.

روزنامه کویتی "القبس" روز شنبه، ۱۱ اردیبهشت ماه به نقل از مقامات امنیتی عالی رتبه کویت نوشته بود که دست کم ۷ نفر از شهروندان کویتی به اتهام عضویت در یک شبکه جاسوسی متعلق به سپاه پاسداران دستگیر شده اند.

در این گزارش آمده که بعضی از افراد دستگیر شده از کارمندان وزارت دفاع و اطلاعات کویت بوده اند و ماموریت داشته اند در مورد پایگاههای نظامی آمریکا در کویت و بعضی از نهادهای حساس نظامی در این کشور برای سپاه پاسداران ایران اطلاعات جمع آوری کنند.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این خبر در گفتگویی با شبکه ایرانی عرب زبان العالم ضمن "بی پایه و اساس" دانستن این خبر، انتشار آن را بخشی از تبلیغات منفی علیه جمهوری اسلامی ایران دانست.

پس از انتشار گزارش روزنامه القبس، شماری از نمایندگان مجلس کویت خواهان اخراج سفیر ایران از کویت شدند. از جمله محمد هایف، یکی از نمایندگان سفلی مجلس کویت خواستار به تعلیق درآمدن "تمام توافقنامه ها" با ایران، فراخواندن سفیر کویت از ایران و اخراج سفیر ایران از کویت شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100506_l17_kuwait_iran_spy.shtml

بالا ^^

دعوت ایران از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل

در پی انتشار خبر دعوت مقامات ایران از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل، شیرین عبادی گفت که اگر این حرف ها جنبه مصرف داخلی نداشته باشد، گزارشگران موضوعی حقوق بشر باید بتوانند به زودی به تهران سفر کنند.

محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران روز گذشته در دیدار با لیویا لویی آگوستی، سفیر سوئیس در تهران از سفر گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل و ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر این سازمان به ایران استقبال کرد.

شیرین عبادی، حقوق دان و برنده جایزه صلح نوبل روز پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت (۶ مه) درباره اعلام آمادگی ایران برای سفر گزارشگران ویژه سازمان ملل به بی بی سی فارسی گفت که گزارشگران موضوعی حقوق بشر، از جمله گزارشگر مربوط به امور شکنجه و گزارشگر مربوط به بازداشت های خودسرانه بارها قصد سفر به ایران را داشته اند ولی ویزا نگرفته اند.

خانم عبادی تاکید کرد که اگر این موضوع صحت داشته باشد و فقط مصرف داخلی نداشته باشد، اینها باید بتوانند تا هفته آینده به ایران سفر کنند.

آقای لاریجانی در دیدار با سفیر سوئیس از آمادگی ایران برای ارائه "پاسخی موثر" به مواردی که درباره نقض حقوق بشر در ایران گزارش شده خبر داده بود.

او همچنین گفته بود: "در صورت تغییر رهیافت اتحادیه اروپا نسبت به بحث حقوق بشر، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در این خصوص گام های نوینی بردارد."

خانم عبادی با استقبال از سفر گزارشگران موضوعی به ایران به بی بی سی فارسی گفت: " حتی اگر دولت ایران اجازه ندهد اینها به زندان بروند، یا اجازه ملاقات آزاد با هر فردی را که مایل هستند ندهند، باز هم گامی مثبت است."

او توضیح داد: "در این صورت یک مقام بین المللی بی طرف می تواند گزارش دهد که دولت ایران حاضر نیست شفاف عمل کند و در همه زندان ها را برایمان باز کند."

اعزام گزارشگر ویژه ای برای بررسی شکنجه در ایران، از پیشنهادات مطرح شده در نشست ۲۸ بهمن ۱۳۸۸ (۱۷ فوریه ۲۰۱۰) شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بود که از سوی این کشور رد شد.

پیشتر هم خانم پیلای، نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران اظهار نگرانی کرده بود و از مقامات ایران خواسته بود تا اجازه سفر به این کشور را برای نمایندگان سازمان ملل صادر کنند.

ناوی پیلای همزمان با انتشار گزارش سالانه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، گفته بود: "نگرانی عمیق من از وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در ایران ادامه دارد."

سرکوب خشونت بار مخالفان، بازداشت خودسرانه معترضان، فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران و چهره های سیاسی سرشناس در این کشور از مواردی بود که خانم پیلای به آن اشاره کرده بود.

ایران اکثر اتهامات مربوط به نقض حقوق بشر در این کشور را رد می کند.

پیشتر، در اواسط اسفند ماه گذشته نیز ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت ایران، از دعوت آقای لاریجانی از ناوی پیلای برای سفر به ایران خبر داده بود.

شیرین عبادی در ادامه گفتگوی خود با بی بی سی فارسی از بازداشت افرادی چون جعفر پناهی، فیلمساز و محمد اولیایی فرد، وکیل دادگستری در ایران انتقاد کرد و گفت: "تا زمانی که عمادالدین باقی در زندان است، یعنی رفتار جمهوری اسلامی در مقابل مدافعان حقوق بشر تغییری نکرده است."

پیش از این آقای لاریجانی درحاشیه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مصاحبه با سی ان ان گفت که هیچ کس در ایران به دلیل اعتراض کردن زندانی نیست، کسی به خاطر اعتراضات انتخاباتی اعدام نشده و خشونت پلیس در برخورد با معترضان حوادث پس از انتخابات در مقایسه با برخورد پلیس در کشورهای غربی کمتر بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100506_l38_iran_humanrights_pillay_larijani.shtml

بالا ^^

افزایش آلودگی به ویروس ایدز از راه ارتباط جنسی در ایران

آمار جدید حاملان ویروس اچ آی وی (ویروس زمینه ساز بیماری ایدز) در ایران، نشان می دهد که میزان آلودگی به این ویروس از طریق رابطه جنسی افزایش داشته و نسبت به دو دهه گذشته دوبرابر شده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران، تا ابتدای فروردین ماه گذشته نزدیک به ۲۱ هزار نفر (۲۰ هزار و ۹۷۵ نفر) حامل ویروس اچ آی وی در این کشور شناسایی شده اند که از این تعداد بیش از ۹۲ درصد را مردان و کمتر از ۸ درصد را زنان تشکیل می دهند.

ارتباط جنسی با ۱۷/۹ درصد دومین عامل اصلی انتقال ویروس اچ آی وی در ایران عنوان شده است که در مقایسه با آمار مشابه سال ۱۳۶۵ که ارتباط جنسی را عامل انتقال نزدیک به ۹ درصد از افراد اچ آی وی مثبت اعلام کرده بود، دو برابر شده است.

پیش تر، کارشناسان و مقامات بهداشتی ایران از افزایش آمار ابتلا به ویروس اچ آی وی از طریق رابطه جنسی ناایمن، هشدار داده بودند و با توجه به جمعیت جوان این کشور خواستار توجه بیشتر به آموزش همگانی در این زمینه روابط جنسی شده بودند.

بنابر آمار جدید، بیش از ۴۰ درصد از حاملان ویروس اچ آی وی، جوانانی هستند که از ۲۵ تا ۳۴ سال سن دارند.

همچنین براساس آمارهای جدید، آلودگی از طریق سرنگ آلوده و اعتیاد تزریقی نخستین علت اصلی آلودگی افراد به ویروس اچ آی وی است و بیش از ۷۰ درصد حاملان این ویروس، راه اصلی انتقال را اعتیاد تزریقی عنوان کرده اند که در مقایسه با آمار مشابه سال ۱۳۶۵ کمتر از یک درصد افزایش نشان می دهد.

مقامات بهداشتی ایران پیش تر، از گسترش برنامه های کاهش آسیب و خسارات اعتیاد در این کشور خبر داده بودند و توزیع سرنگ، تشکیل مراکز سرپایی کنترل ایدز و اعتیاد (DIC) و کلینیک های ارایه کننده درمان های نگهدارنده (مانند متادون درمانی) را از برنامه های خود در زمینه کنترل اعتیاد تزریقی عنوان کرده بودند.

اگر چه از رابطه جنسی ناایمن به عنوان اصلی ترین عامل انتقال ویروس اچ آی وی در جهان یاد می شود، اما استفاده از سرنگ آلوده که می تواند مستقیما خون فرد مبتلا را به دیگران انتقال دهد، سریع ترین روش انتقال ویروس های زمینه ساز بیماریهای عفونی که از راه خون انتقال می یابند، شناخته می شود.

بیش از دو دهه از ورود ویروس اچ آی وی (زمینه ساز بیماری ایدز) به ایران می گذرد.

نخستین مورد ابتلا کودکی شش ساله بود که به دلیل تزریق فرآورده خونی آلوده به ویروس اچ آی وی مبتلا شد.

بیماری ایدز، چهارمین بیماری کشنده در جهان است و هم اکنون بیش از ۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان حامل ویروس اچ آی وی هستند.


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100506_l07_iran89_hiv-aids.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 7, 2010, 4:11:10 PM5/7/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:11 گرينويچ - جمعه 07 مه 2010 - 17 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

اگر چه شمارش آرای انتخابات پارلمان بریتانیا هنوز ادامه دارد، اما نتایج نشان می دهد که برای نخستین بار در ۴۰ سال گذشته، هیچ حزبی موفق به کسب اکثریت کرسی های پارلمان نشده است.

حزب پیروز انتخابات بریتانیا به رهبری دیوید کامرون که موفق به کسب بیش از ۳۰۰ کرسی در پارلمان بریتانیا شده است، حزب لیبرال دموکرات را که تنها ۵۷ کرسی را از آن خود کرده است، دعوت به ائتلاف کرد.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان خواستار "تسریع" تلاش ها برای اصلاح مالی "منطقه یورو" شد.

در بیانیه تازه کانون نویسندگان آمده:" گذشته از اینکه برخی ناشران جازه‌ی ورود به نمایشگاه کتاب امسال را پیدا نکردند و ورود برخی نیز مشروط پذیرفته شد، در حرکتی بی‌سابقه پروانه‌ی نشر تنی چند از ناشران را لغو و برخی از آن‌ها را به مراجع امنیتی احضار کردند."

دادستان تهران اعلام کرد که ۸۰ دختر و پسر در یک "کنسرت غیر قانونی" در حومه تهران بازداشت شده اند.

مسئولان اداره مبارزه با حوادث طبیعی در افغانستان می گویند شمار تلفات سیلاب در مناطق مختلف این کشور به ۸۸ نفر رسیده، در همین حال مقامهای محلی می‌گویند تا حال کمکی به آسیب دیدگان نرسیده است.

هیات امنا و موسس دانشگاه آزاد اسلامی در جلساتی به ریاست اکبر هاشمی رفسنجانی، مصوبه اخیر شورایعالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تغییر اساسنامه این دانشگاه را "مغایر قانون" دانستند.

رسانه های رسمی چین می گویند که رهبر کره شمالی در دیدار با رئیس جمهور چین ابراز تمایل کرده است تا گفتگوهای هسته ای درباره توقف برنامه های اتمی این کشور، از سر گرفته شود.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

نخستین پارلمان معلق در بریتانیا پس از ۴۰ سال

اگر چه شمارش آرای انتخابات پارلمان بریتانیا هنوز ادامه دارد، اما نتایج نشان می دهد که برای نخستین بار در ۴۰ سال گذشته، هیچ حزبی موفق به کسب اکثریت کرسی های پارلمان نشده است.

پس از ماه ها رقابت احزاب بریتانیا بر سر تصرف کرسی های پارلمان این کشور، اکنون رقابت ها به پایان رسیده و با نهایی شدن نتایج انتخابات، مذاکرات برای تشکیل دولت جدید آغاز خواهد شد.

حزب محافظه کار که مخالف اصلی گوردون براون و حزب او (حزب کارگر) محسوب می شود، تا بعد از ظهر امروز (جمعه هفتم ماه مه) بیش از سیصد کرسی از پارلمان بریتانیا را به خود اختصاص داده و حزب کارگر با کسب ۲۵۷ کرسی امیدوار است تا در دولت جدید سهم قابل توجهی داشته باشد.

دیوید کامرون، رهبر حزب محافظه کار، بعد از ظهر امروز (جمعه هفتم ماه مه) در نخستین سخنان خود پس از آغاز شمارش آرا، با تأکید بر این که نتایج انتخابات بیانگر از مقبولیت افتادن حزب کارگر است، اعلام کرد که رایزنی ها برای تشکیل دولت جدید باید هرچه زودتر انجام شود.

آقای کامرون همچنین گفت که حزب او برای تشکیل دولت جدید آماده مذاکره با تمامی احزاب است و تأکید کرد که محافظه کاران از ائتلاف با حزب لیبرال دموکرات که در بیش از ۵۰ حوزه انتخاباتی برنده شده است، استقبال می کنند.

دقایقی پیش از سخنان دیوید کامرون، و در مقابل درب خانه شماره ۱۰ خیابان داونینگ، نخست وزیر بریتانیا که حزب او (حزب کارگر) تا ظهر امروز تعداد قابل توجهی از کرسی های پارلمان را به حزب رقیب (حزب محافظه کار) واگذار کرده است، اعلام آمادگی کرد تا بر سر تشکیل دولت جدید با حزب که بیشترین کرسی را کسب کرده است به مذاکره بنشیند.

آقای براون اعلام کرد که حزب که بیشترین کرسی را کسب کرده است باید با حوصله و صبر با احزاب دیگر بر سر تشکیل دولت جدید رایزنی کند.

او گفت که حزب کارگر آماده این مذاکرات است اما اگر محافظه کاران نخواهند با این حزب مذاکره کنند، آنگاه حزب کارگر که اکنون گوردون براون را ساکن خانه شماره ۱۰ کرده است، به دنبال ائتلاف با حزب لیبرال دموکرات خواهد بود.

با اعلام نتیجه شمارش آرا در اکثر حوزه های انتخاباتی بریتانیا، هیچ حزبی به تنهایی قادر به تشکیل دولت آینده نخواهد بود.

شمارش آرا در حوزه های انتخابیه بریتانیا از شب گذشته و تنها لحظاتی پس از پایان رأی گیری شروع شد و همچنان ادامه دارد.

در حالیکه نتایج به دست آمده نشان می دهد که حزب محافظه کار، حزب اصلی مخالف در پارلمان قبلی، بیشترین تعداد آرا و شمار کرسی های اعلام شده را کسب کرده اما به اکثریت لازم کرسی ها برای تشکیل دولت دست نیافته است.

اگرچه هنوز نتیجه انتخابات در تعدادی از حوزه ها اعلام نشده اما نتایجی که تاکنون به دست آمده مشخص می کند که هیچ حزبی اکثریت کرسی های مجلس عوام را کسب نکرده و در نتیجه، تشکیل دولت آینده مستلزم همکاری و یا ائتلاف احزاب خواهد بود.

مجلس عوام پارلمان بریتانیا ششصد و پنجاه نماینده دارد و اگر حزبی بتواند دست کم سیصد و بیست و شش کرسی را کسب کند، می تواند با اتکای به اکثریت مطلق کرسی ها، دولت آینده را تشکیل دهد.

تا پیش از این، آخرین مورد پارلمان معلق در بریتانیا در سال 1974 روی داد که حزب مخالف کارگر توانست در مقایسه با حزب حاکم محافظه کار کرسی های بیشتری کسب کند بی آنکه هیچ حزبی به اکثریت لازم دست یافته باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100507_l07_world_uk_election_davidcameron.shtml

بالا ^^

حزب محافظه کار: از ائتلاف با لیبرال دموکرات ها استقبال می کنیم

حزب محافظه کار بریتانیا به رهبری دیوید کامرون که موفق به کسب بیش از ۳۰۰ کرسی در پارلمان بریتانیا شده است، حزب لیبرال دموکرات را که تنها ۵۷ کرسی را از آن خود کرده است، دعوت به ائتلاف کرد.

دیوید کامرون روز جمعه هفتم ماه مه (۱۷ اردیبهشت) و در حالی که از پیشی گرفتن حزب خود نسبت به حزب رقیب (حزب کارگر) مطمئن شده بود، گفت که می خواهد با پیشنهادی "بسیار قابل توجه" از حزب لیبرال دموکرات بخواهد تا درباره تشکیل دولت جدید با حزب محافظه کار ائتلاف کند.

آقای کامرون گفته است که از هم اکنون گفتگو های خود را با نیک کلگ، رهبر حزب لیبرال دموکرات آغاز کرده است.

قرار است که رهبران این دو حزب فردا (شنبه هشتم ماه مه) با یکدیگر دیدار و گفتگو کنند.

پیش از سخنان دیوید کامرون، و در مقابل درب خانه شماره ۱۰ خیابان داونینگ، نخست وزیر بریتانیا که حزب او (حزب کارگر) که بیش از ۲۵۰ کرسی پارلمان را کسب کرده است، اعلام آمادگی کرد تا بر سر تشکیل دولت جدید با حزبی که بیشترین کرسی را کسب کرده است، به مذاکره بنشیند.

آقای براون اعلام کرد که حزبی که بیشترین کرسی را کسب کرده باید با حوصله و صبر با احزاب دیگر بر سر تشکیل دولت جدید رایزنی کند.

او گفت که حزب کارگر آماده این مذاکرات است اما اگر محافظه کاران نخواهند با این حزب مذاکره کنند، آنگاه حزب کارگر که اکنون گوردون براون را ساکن خانه شماره ۱۰ کرده است، به دنبال ائتلاف با حزب لیبرال دموکرات خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100507_l07_world_uk_election_clegg-cameron.shtml

بالا ^^

آنگلا مرکل خواستار اصلاح مالی منطقه یورو شد

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان خواستار "تسریع" تلاش ها برای اصلاح مالی "منطقه یورو" شد.

او در نشست رهبران کشورهای منطقه یورو در بروکسل گفت دیگر زمانی برای اصلاح مقررات بازار باقی نمانده است.

این نشست به منظور بررسی راه های جلوگیری از گسترش بحران مالی یونان برگزار شده است.

خانم مرکل و نیکلا سرکوزی رئیس جمهور فرانسه می گویند خواهان مقرراتی هستند که دولت ها را وادار به محدود کردن هزینه های خود می کند.

علاوه بر این، وزرای دارایی گروه هفت نیز کنفرانسی درباره یونان و منطقه یورو تشکیل داده اند.

باراک اوباما در تماس تلفنی با خانم مرکل گفته است از نجات یونان حمایت می کند.

سیاستمداران آلمانی روز جمعه از بسته کمک های مالی اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی به یونان پشتیبانی کردند.

به این ترتیب آلمان 22 میلیارد یورو از 110 میلیارد یورو بسته مالی یاد شده را تقبل کرده است.

کمک های مالی اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول طی سه سال آینده به یونان ارائه می شود.

با وجود مخالفتهای شدید برخی سیاستمداران آلمانی با این کمک ها، این کشور نهایتا برای جلوگیری از تضعیف یورو مجبور به موافقت با این بسته شد.

خانم مرکل و آقای سرکوزی طی نامه ای به روزنامه فرانسوی لوموند پیشنهادهایی برای اصلاح مالی کشورهای منطقه یورو ارائه کرده اند.

این پیشنهادها شامل نظارت بیشتر بر بدهی های کشورهای عضو و محدودیت فعالیت موسسات اعتباری می شود.

در همین حال پارلمان یونان نیز روز پنجشنبه رای به کاهش شدید هزینه های دولت و اصلاحات اقتصادی داد.

اتحادیه اروپا ارائه کمک به این کشور را مشروط به اصلاحات وسیع مالی کرده است.

طرح مجلس یونان مخالفت و اعتراضات زیادی در یونان به راه انداخته است. اما وزیر دارایی یونان می گوید این اقدامات تنها راه جلوگیری از ورشکستی اقتصاد این کشور است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100507_u03-merkel-eurozone.shtml

بالا ^^

افزایش فشارها به ناشران و اعتراض کانون نویسندگان ایران

همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، کانون نویسندگان ایران در بیانیه ای، افزایش فشارها به ناشران را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: " کانون نویسندگان ایران فشار روزافزون بر ناشران مستقل را به‌شدت محکوم می‌کند و نسبت به روند رو به افزایش سانسور، اختناق و سرکوب فرهنگی هشدار می‌دهد."

در بخشی از بیانیه کانون نویسندگان آمده است: "تازگی دارد که امسال در بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، گذشته از این که شماری از ناشرانِ سرشناس اجازه‌ی ورود به نمایشگاه را پیدا نکردند و ورود برخی نیز مشروط و ملتزم پذیرفته شد، برگزارکنندگان در آستانه‌ی نمایشگاه کتاب ."

سیمین بهبهانی در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی در این باره گفت: "این نوع سانسور با سانسور در گذشته ها فرق کرده است. حالا به جای اینکه با کتاب ها کار داشته باشند با ناشرها کار دارند. مسئولان ناشرها را زیر فشار قرار می دهند تا نتوانند بعد از این چاپ کنند."

خانم بهبهانی درباره این فشارها گفت: "ناشرها زیر فشار مادی و معنوی هستند. برخی از آنها زندانی اند، برخی اخطار گرفته اند. به این ترتیب، نشر ممکن است صدمه بخورد و ممکن است دیگر حتی مثل سابق هم کتاب منتشر نشود؛ هر چند سابق هم کتاب ها زیر تیغ سانسور بودند."

سیمین بهبهانی درباره تاثیر فشارها بر ناشران گفت:"به ناشر اگر فشار بیاورند قدرت فعالیتش کاسته می شود، دلسرد می شود یا اصلا ورشکست می شود. بسیاری از ناشران ما در آستانه ورشکستگی هستند. بسیاری هم ورشکست شده اند."

او گفت: " فرهنگ با این وضع در چاه می افتد. کتاب، فکر و اندیشه باید در معرض قضاوت عموم قرار بگیرد؛ اگر خوب است مردم می پسندند و اگر خوب نیست هم خود مردم باید رد بکنند، نه اینکه فشاری از بالا باشد."


جلوگیری از شرکت برخی ناشران

در بخشی از بیانیه کانون نویسندگان به جلوگیری دولت از حضور برخی از ناشرانِ مستقل در نمایشگاه کتاب امسال هم اشاره شده است.

"برخی از ناشران را در چنان تنگنا‌های حرفه‌ ای قرار داده‌‌اند که برای تن ندادن به تهدید و توهین و تحقیر، عطای ورود به نمایشگاه کتاب و رویارویی با برگزارکنندگان آن را به لقایش بخشیده‌اند و نامشان به خطی از خطوط قرمز وزارت ارشاد تبدیل شده است."

در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران، محسن پرویز، رییس نمایشگاه، دلیل ممنوعیت ورود برخی ناشران را "جریمه‌ی ناشران متخلف" ذکر کرده بود.

او در عین حال گفته بود دلیل جلوگیری از حضور برخی از ناشران در نمایشگاه کتاب را "به دلایل مسائل اخلاقی و حقوقی" نمی تواند بگوید، اما از آن‌ها "خیلی دلگیر و ناراحت" است.

جمع آوری کتاب ها از نمایشگاه

امسال از حضور ناشرانی مثل دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله بهشتی، انتشارات کاروان و نشر صراط جلوگیری شده است و تعدادی از ناشران هم از جمله انتشارات روشنگران و مطالعات زنان از حضور در نمایشگاه خودداری کردند.

حالا با گذشت سه روز از آغاز نمایشگاه، خبرها حاکی از جمع آوری کتاب های متعددی از داخل غرفه هاست.

این در حالی است که همزمان با آغاز برگزاری نمایشگاه کتاب، محسن پرویز، رئیس نمایشگاه کتاب تهران، گفته بود: "از ديد ما نمايشگاه يك محل فرهنگی است و بهره‌برداری سياسی معنا پيدا نمی‌كند."

ظرف سه روز گذشته، کتاب های آیت الله منتظری و آیت الله صانعی از سطح نمایشگاه کتاب جمع آوری شده اند.

سایت تابناک نیز در گزارشی نوشت:"در دو روز اول نمایشگاه کتاب، تعداد قابل توجهی کتاب از ناشران داخلی و خارجی جمع آوری شد از جمله کتاب هایی که هولوکاست را تایید می کردند."

این سایت از جمع آوری کتاب هایی خارجی از جمله چرا سیاست از دین آزاد نمی شود؟ و قدرت، اسلام و نخبگان سیاسی در ایران نیز خبر داده است.

جز اینها کتاب هایی درباره ذن، بابیت و بهاییت هم جمع شده اند.

پلمپ غرفه مصر

در همین حال، فرمانده نیروی انتظامی تهران از پلمپ غرفه مصر در نمایشگاه کتاب خبر داد.

حسین ساجدی نیا در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفت: "این ماموران در حال گشت زنی در نمایشگاه بودند که متوجه توزیع کتابی با عنوان "موسوعه الخلیح العربی" شدند که در غرفه مصر توزیع می شد. موضوع پیگیری شد و غرفه مذکور پلمپ شد."

آقای ساجدی نیا از حضور ماموران 'نامحسوس' نیروی انتظامی در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد.

باید دید در روزهای آینده، آیا غرفه دیگری پلمپ خواهد شد و آیا کتاب دیگری به انبار ویژه کتاب های توقیفی نمایشگاه کتاب منتقل خواهد شد یا نه.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/05/100507_l41_kanoon_nevisandegan_statement.shtml

بالا ^^

دادستان تهران از بازداشت ۸۰ نفر در یک کنسرت خبر داد

دادستان تهران اعلام کرد ۸۰ دختر و پسر در یک "کنسرت غیر قانونی" در حومه تهران بازداشت شده اند.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران روز جمعه ۱۷اردیبهشت (۷مه) به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفت که پلیس ایران پنجشنبه شب(شب گذشته) ۸۰ دختر و پسر را در یک کنسرت غیر قانونی بازداشت کرده است.

او همچنین از بازداشت ۵ نفر به اتهام اجرای موسیقی و فروش بلیت های این برنامه "به قیمت ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان" خبر داد.

آقای جعفری دولت آبادی گفت: "پرونده این ۸۰ دختر و پسر به اتهام شرکت در مجلس لهو و لعب و پنج نفر از فروشندگان بلیت این موسیقی زنده، به دادسرای ارشاد ارجاع داده شده است."

گفته می شود در چند سال اخیر گروه های موسیقی به طور "زیرزمینی و بدون مجوز " در ایران تشکیل شده اند که اقدام به برگزاری کنسرت هایی بدون مجوز وزارت ارشاد و انتشار سی دی می کنند.

مقامات ایران این کنسرت های "زیر زمینی" را غیر قانونی می دانند و پلیس این کشور با آن برخورد می کند.

آقای جعفری دولت آبادی همچنین به افرادی که املاکشان را در اختیار برگزار کنندگان این کنسرت ها و مهمانی ها قرار می دهند، هشدار داد: "اگر افراد عامدانه دست به این اقدام بزنند نسبت به ضبط املاک آنها به نفع دولت اقدام خواهد شد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100507_l38_iran_arrested_party_jafari_dolatabadi.shtml

بالا ^^

شمار تلفات سیلاب در افغانستان به ۸۸ تن رسید

رئیس اداره مبارزه با حوادث افغانستان گفته که شمار تلفات سیلاب های اخیر در مناطق مختلف این کشور به ۸۸ نفر رسیده است.

عبدالمتین ادراک، رئیس این اداره در گفتگویی با بی بی سی گفت که ۲۰ نفر در ولایت بادغیس در غرب و ۲۱ نفر در غور، ۵ نفر در دایکندی و ۵ در بامیان، کشته شده اند.

او همچنین گفت که ۳ نفر در بغلان، ۲۰ در فاریاب، در شمال افغانستان بر اثر این سیلاب ها کشته شده اند.

پیش از این از کشته شدن ۱۴ تن دیگر در ولایت هرات، در غرب افغانستان گزارش شده بود.

رئیس اداره مبارزه با حوادث افزود که احتمال افزایش تلفات سیلاب همچنان وجود دارد.

آقای ادراک همچنین گفت که جاری سیل در پی بارش شدید باران در روزهای اخیر، که بامداد روز جمعه، ۱۷ ثور/اردیبهشت، ادامه داشته، خسارات زیادی را به بار آورده است.

ویران شدن خانه ها، پل ها، بسته شدن راهها و تخریب زمین های زراعتی شامل این خسارات در برخی مناطق آسیب پذیر بوده است.

رئیس اداره مبارزه با حوادث افغانستان افزود که هیاتهایی از سوی این اداره به ولایت آسیب دیده فرستاده شده تا ابعاد خسارات وارد شده را بررسی کنند.

این در حالی است که برخی مقام های محلی گفته اند که تا حال به افراد و خانواده های آسیب دیده کمکی نرسیده است. برخی از والی ها به بی بی سی گفته اند که آسیب دیدگان به کمک های فوری نیاز دارند.

یکی از ولایت هایی که متحمل خسارات زیاد شده، بغلان، در شمال افغانستان است. منشی عبدالمجید، والی بغلان به بی بی سی گفت که ریزش باران از نیمه روز پنجشنبه تا بامداد روز جمعه ادامه داشته است.

والی بغلان گفت که حدود ۶۰۰ هزار تن از ساکنان ولایت بغلان در اثر این سیلاب متاثر شده اند.

منشی عبدالمجید گفت در حالی که آسیب دیدگان این بارندگی به کمک های فوری نیاز دارند، هنوز هیچ گونه کمکی به آنها نرسیده است. به گفته او، آنان به مواد خوراکی، لباس و سرپناه نیاز دارند.

خبیبه سرابی والی می گوید به دلیل خراب شدن راه های بسیاری از مناطق این ولایت، هنوز نمی داند میزان تلفات سیل در این ولایت تا چه حد بوده است.

به گفته خانم سرابی، تقریبا همه راههای ولایت کوهستانی بامیان در پی جاری شدن سیل در چند روز اخیر بسته شده است.

والی بامیان گفت در حالی که آسیب دیدگان سیلاب به کمک های فوری نیاز دارند، هنوز هیچ گونه کمکی به آنها نرسیده و ادارات محلی هم امکانات برای کمک به آنان در اختیار ندارند.

درحالی که مقام های محلی در ولایت غور از نیاز مردم آنجا به کمک سخن می گویند، هنوز از کمک رسانی به آنجا خبری نیست.

هفته گذشته، یک مقام سازمان ملل متحد در کابل اعلام کرد که نهاد هایی که در افغانستان مسئول مبارزه با حوادث طبیعی و کمک رسانی به قربانیان چنین حوادثی هستند، نیاز به تغییر ساختاری دارند و در وضعیت کنونی نمی توانند به صورت موثر عمل کنند.

این مقام سازمان ملل متحد همچنین گفته بود که حاضر است برای بهبود نهاد های امداد رسانی فوری در افغانستان کمک کند و امکاناتی را که در افغانستان در اختیار سازمان ملل متحد است در اختیار این نهاد ها قرار دهند.

پیش از این نیز از نبود سیستم موثر کمک رسانی فوری به قربانیان حوادث طبیعی، شکایت هایی وجود داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/05/100507_k02-afg-floods.shtml

بالا ^^

دانشگاه آزاد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را 'مغایر قانون' دانست

هیات امنا و موسس دانشگاه آزاد اسلامی در جلساتی به ریاست اکبر هاشمی رفسنجانی، مصوبه اخیر شورایعالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تغییر اساسنامه این دانشگاه را "مغایر قانون"دانستند.

بر اساس خبری که روز جمعه ۱۷ اردیبهشت (۷ مه) منتشر شد، اعضای هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی اساسنامه ای را که به تازگی به تصویب شوای عالی انقلاب فرهنگی ایران رسیده را به دلیل "اشکالات شرعی و قانونی" غیر قابل اجرا اعلام کردند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی که ریاست آن را محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران بر عهده دارد، بارها از دانشگاه آزاد و مدیریت آن انتقاد کرده است.

هیات موسس دانشگاه آزاد، اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی را "مغایر با قانون اساسی، قوانین مصوب مجلس ایران، اساسنامه الگو و آیین نامه مصوب خود شورای عالی انقلاب فرهنگی" تشخیص داده است.

نزدیک به یک ماه پیش شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران به ریاست آقای احمدی نژاد اساسنامه جدید دانشگاه آزاد را تصویب و برای اجرا ابلاغ کرده است.

اساسنامه جدید جایگزین اساسنامه ای می شود که در سال ۱۳۶۶ به تصویب این شورا رسیده است و کنترل دولت را بر این دانشگاه افزایش داده است.

در اساسنامه جدید ، ترکیب اصلی هیات اداره کننده دانشگاه را شورای عالی انقلاب فرهنگی ، وزارت علوم و دفتر نمایندگی رهبری در دانشگاه ها تعیین می کنند.

روند کار شورای عالی انقلاب فرهنگی در باره تغییر اساسنامه دانشگاه آزاد در آذر ماه سال گذشته و پس از آن شدت گرفت که هیات امنای این دانشگاه در مصوبه ای امکان وقف اموال دانشگاه آزاد را تصویب کرد.

این مصوبه به مناقشه ای میان مدیران کنونی دانشگاه آزاد که از نزدیکان آقای هاشمی رفسنجانی هستند و طرفداران دولت محمود احمدی نژاد تبدیل شد که به مداخله آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی به نفع دولت منجر شد.

بنا بر اساسنامه جدید روسای واحد هایی از دانشگاه آزاد که دارای ۵۰۰۰ دانشجو یا بیشتر هستند باید با نظر دولت تعیین شود که این به معنای کنترل واحد های این دانشگاه در شهر های بزرگ ایران توسط دولت است.

شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین، میر حسین موسوی، از مخالفان دولت ایران را از ترکیب هیات موسس این دانشگاه حذف کرده بود.

دانشگاه آزاد در حال حاضر شامل ۳۵۷ دانشگاه در سراسر ایران است که نزدیک به یک میلیون و چهارصد هزار دانشجو در آن تحصیل می کنند و موسسه ای غیر دولتی محسوب می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100507_l38_iran_azad_university_articles_faulty.shtml

بالا ^^

ابراز آمادگی کره شمالی برای بازگشت به گفتگوهای هسته ای

رسانه های رسمی چین می گویند که رهبر کره شمالی در دیدار با رئیس جمهور چین ابراز تمایل کرده است تا گفتگوها درباره برنامه های هسته ای این کشور، از سر گرفته شود.

کیم جونگ ایل، رهبر کره شمالی، که در سفری زمینی و چند روزه راهی چین شده بود، در ادامه گفتگوهای خود با مقامات چینی، امروز جمعه هفتم ماه مه (هفدهم اردیبهشت) و پیش از بازگشت به پیونگ یانگ در دیدار با هو جینتائو، رئیس جمهور چین، گفت که چنانچه شرایط او برای آغاز مذاکرات پذیرفته شود، کره شمالی آماده بازگشت به گفتگوهای شش جانبه درباره برنامه هسته ای خود است.

مذاکرات شش جانبه بر سر برنامه هسته ای کره شمالی با شرکت این کشور، آمریکا، ژاپن، روسیه، چین و کره جنوبی تا ماه آوریل سال ۲۰۰۹ جریان داشتد اما کره شمالی در اعتراض به آنچه که عدم اجرای تعهدات آمریکا در قبال توقف برنامه هسته ای خود می نامید، از این مذاکرات خارج شد.

چندی پیش کره شمالی اعلام کرده بود که حاضر است به مذاکرات چند جانبه اتمی بازگردد اما نخست باید با آمریکا بطور دوجانبه گفتگو کند.

اما آمریکا گفته بود که تنها در چهارچوب گروه شش جانبه با کره شمالی مذاکره می کند.

کره شمالی گفته بود حاضر است در ازای بسته شدن پیمان صلحی با آمریکا و پایان تحریم هایی که علیه این کشور وضع شده، مذاکرات خلع سلاح هسته ای را از سر بگیرد.

اما کاخ سفید اعلام کرده است که حاضر نیست پیش از سرگیری گفتگوهای اتمی با کره شمالی وارد مذاکره برای انقعاد پیمان صلحی بین دو کشور شود.

رهبر کره شمالی در دیدار این هفته خود از چین و در اقدامی غیر منتظره با تمامی مقامات بلندپایه چین دیدار کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100507_l07_world_northkorea_china.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 8, 2010, 3:42:29 PM5/8/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:42 گرينويچ - شنبه 08 مه 2010 - 18 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران از پیشنهاد ترکیه برای مذاکره ایران و نماینده ۱+۵ استقبال کرده و گفته است که این گفت و گوها ممکن است در آینده نزدیک انجام شود.

مقام های دولتی ایران از ارائه کتاب های تعدادی از نویسندگان و شاعران این کشور از جمله محسن کدیور، هوشنگ گلشیری و فروغ فرخزاد در نمایشگاه کتاب تهران جلوگیری کرده اند.

اعضای حزب لیبرال دموکرات بریتانیا حمایت کامل خود را از تصمیم نیک کلگ، رهبر این حزب برای مذاکره با حزب محافظه کار برای تشکیل دولت ائتلافی اعلام کرده اند.

رهبران شانزده کشور عضو منطقه یورو موافقت خود را با اعطای بسته نجات مالی ۱۴۵ میلیارد دلاری به یونان با هدف مقابله با بحران مالی این کشور اعلام کرده اند.

مقامهای ارشد افغان در یک نشست خبری در کابل اعلام کردند که حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان برای گفتگو با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به این کشور سفر می کند.

احتمال دارد که به زودی دو تن از سرشناس ترین زندانیان سیاسی پرو با یکدیگر ازدواج کنند.

مسعود میرکاظمی وزیر نفت ایران در همایش چالش ها و فرصت هایی شرکت های ایرانی در قراردادهای نفت و گاز، با تائید مشکلات مالی دولت برای توسعه صنعت نفت و گاز گفته است: "در اجرای طرحهای مختلف با کمبود نقدینگی رو به رو هستیم اما باید با بسترسازی های لازم منابع ما

65 سال از زمانی که هیتلر قبل از خودکشی‌اش وصیت‌نامه‌اش را تنظیم کرد، می‌گذرد.مردانی که این وصیت‌نامه را ترجمه کردند، آلمانی‌های روی‌گردانده از وطنی بودند که به بریتانیا فرار کردند.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

ایران: با پیشنهاد ترکیه برای مذاکره هسته‌ای با غرب موافقیم

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران از پیشنهاد مذاکره ایران و نماینده ۱+۵ در ترکیه استقبال کرده و گفته است که این گفت و گوها احتمالا در آینده نزدیک انجام می شود.

آقای متکی امروز شنبه ۱۸ اردیبهشت (۸ مه) در آنکارا پس از دیدار با همتای ترکیه ای خود به خبرنگاران گفت که مقامات ترکیه و برزیل برای فراهم کردن زمینه این مذاکرات تلاش و رایزنی کرده اند.

او گفت: "اگر همه طرف ها، یعنی مشخصا گروه وین شامل آمریکا، روسیه، فرانسه و آژانس بین المللی انرژی اتمی آمادگی خود را برای مذاکره اعلام کنند، می توانیم در مورد مکانیسم اجرایی شدن این پیشنهاد به گونه ای که برای همه طرف ها اعتمادساز باشد به یک فرمول مقبول برسیم که در مورد جزئیات آن در حال مشورت کردن با دوستانمان هستیم".

آقای متکی ابراز امیدواری کرد که دولت آمریکا به پیشنهاد ایران برای مبادله سوخت هسته ای "به طور سازنده" نگاه کند".

ایران پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی را برای مبادله بخش اعظم ذخیره اورانیوم خود (با غنای ۳.۵ درصد) با سوخت قابل استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران (با غنای ۲۰ درصد) نپذیرفت و گفت که به طرف های غربی اعتماد ندارد.

اما اکنون که احتمال تشدید تحریم های شورای امنیت علیه ایران افزایش یافته است، به نظر می رسد که مقامات ایران در پی یافتن راهی برای به سرانجام رساندن این پیشنهاد، یا به تعویق انداختن تصمیم گیری در شورای امنیت هستند.

احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه پس از دیدار با آقای متکی گفت که پیشنهادی که او که در جریان سفر ماه گذشته خود به تهران مطرح کرده بود، مذاکره سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا (به نمایندگی از گروه کشورهای ۱+۵) در ترکیه بوده است.

آقای داوود اوغلو گفت که منتظر پاسخ خانم اشتون به این پیشنهاد است.

او گفت که مذاکرات میان گروه ۱+۵ و ایران باید از سر گرفته شود و مسیر تلاش های دیپلماتیک باید باز بماند.

ترکیه و برزیل در حال حاضر در شورای امنیت سازمان ملل عضویت دارند.

پنج عضو دائمی این شورا (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین) به همراه آلمان اعضای گروه ۱+۵ را تشکیل می دهند که در سال های اخیر طرف مذاکره با ایران بر سر برنامه هسته ای جنجال برانگیز این کشور بوده است.

کشورهای غربی نسبت به اهداف این برنامه مظنون هستند و می گویند که ایران احتمالا به دنبال دستیابی به توانایی تولید سلاح اتمی است.

شورای امنیت سازمان ملل با صدور چند قطعنامه و اعمال مجموعه ای از تحریم ها، از ایران خواسته است که روند غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.

اما ایران غنی سازی اورانیوم و دستیابی به تکنولوژی صلح آمیز هسته ای را حق مسلم خود می داند و هدف برنامه هسته ای خود را تولید انرژی و استفاده از دانش هسته ای در امور علمی و پزشکی اعلام می کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100508_l10_mottaki_davutoglu_ashton_nuclear.shtml

بالا ^^

ادامه جمع آوری کتابهای بعضی از نویسندگان از نمایشگاه کتاب تهران

مقام های دولتی ایران از ارائه کتاب های تعدادی از نویسندگان و شاعران این کشور در نمایشگاه کتاب تهران جلوگیری کرده اند.

بنا بر گزارش خبرگزاری ها ایران، هوشنگ گلشیری، فروغ فرخزاد و محسن کدیور از جمله نویسندگان و شاعرانی هستند که از ناشران آثارشان خواسته شده کتاب های آن ها را از غرفه هایشان جمع کنند.

پیش از این خبرهایی از جمع آوری آثار آیت الله حسینعلی منتظری و آیت الله یوسف صانعی، از مراجع تقلید شیعه، منتشر شده بود.

محسن کدیور، از روشنفکران دینی، به بی بی سی فارسی گفت صبح روز شنبه ۱۸ اردیبهشت در تماسی که با ایران داشته، خبردار شده که از توزیع کتابهایش در نمایشگاه کتاب جلوگیری شده است.

آقای کدیور این کار را نقض صریح قانون اساسی ایران دانست و با اشاره به جمع آوری کتاب های آیت الله منتظری و ایت الله صانعی و همچنین ممانعت از غرفه داشتن ناشر اقای آیت الله بهشتی گفت: "در سال های قبل سانسور کتاب مخصوص دگراندیشان، اعم از غیر دینی و دینی، بود. اما در نمایشگاه امسال هر کسی که در یک سال اخیر به نحوی از آنها با جنبش سبز مردم ایران همراه بوده، کتاب هایش از نمایشگاه جمع شده یا می شود."

همچنین خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گزارش داده که از انتشارات نیلوفر، ناشر تعدادی از آثار هوشنگ گلشیری، خواسته شده کتاب های این نویسنده ایرانی را توزیع نکند.

شازده احتجاب، باغ در باغ، در ستایش شعر و سکوت، و نیمه تاریک ماه از آثار هوشنگ گلشیری هستند که به گزارش ایلنا از توزیع آنها در نمایشگاه جلوگیری شده است.

خبرگزاری ایلنا همچنین از ممنوعیت توزیع مجموعه شعرهای فروغ فرخزاد، شاعر پیشگام ایرانی، در نمایشگاه کتاب امسال خبر داده است.

طبق قوانین نمایشگاه کتاب امسال، ناشران تنها اجازه توزیع کتاب هایی را دارند که تاریخ چاپ (چاپ اول یا تجدید چاپ) آنها بعد از سال ۸۴ باشد.

با این که مسئولان وزارت ارشاد ایران می گویند دلیل این تصمیم آن است که نمایشگاه محل ارائه کتاب های جدید است و دلیلی ندارد که کتاب هایی که سال ها از انتشار آنها گذشته، مجددا عرضه شوند، بعضی از ناشران و صاحبنظران می گویند ممکن است دلیل واقعی این تصمیم چیز دیگری باشد.

آنها می گویند با توجه به این که آقای احمدی نژاد در سال ۸۴ برای اولین بار به ریاست جمهوری ایران انتخاب شد، با این تصمیم مسئولان، تنها کتاب هایی در نمایشگاه کتاب عرضه خواهند شد که در دولت او مجوز چاپ اول یا تجدید چاپ گرفته باشند.

این تصمیم باعث شده تعدادی از ناشران نتوانند کتاب های بعضی از نویسندگان شناخته شده را در نمایشگاه ارائه کنند.

از جمله مدیر نشر قطره گفته است این ناشر تعداد زیادی از آثار محمود دولت آبادی را در سال ۸۴ منتشر کرده که بر اساس قوعد جدید، اجازه ارائه آنها در نمایشگاه را ندارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/05/100508_l17_bok_fair_kadivar.shtml

بالا ^^

حمایت لیبرال دموکرات ها از مذاکره با محافظه کاران

اعضای حزب لیبرال دموکرات بریتانیا حمایت کامل خود را از تصمیم نیک کلگ، رهبر این حزب برای مذاکره با حزب محافظه کار برای تشکیل دولت ائتلافی اعلام کرده اند.

آقای کلگ می گوید حزب محافظه کار بیشترین کرسی های مجلس عوام را در انتخابات این کشور به دست آورده است و ترجیح می دهد با این حزب درباره تشکیل ائتلاف مذاکره کند.

با گذشت بیش از یک روز از پایان یافتن رأی گیری در انتخابات عمومی بریتانیا که به تشکیل یک پارلمان معلق (پارلمانی که هیچ حزبی در آن اکثریت مطلق ندارد) انجامید، هنوز روشن نیست که چه کسی نخست وزیر دولت بعدی خواهد بود.

حزب محافظه کار در این انتخابات بیش از سایر احزاب رأی آورد و ۳۰۶ کرسی پارلمان را به خود اختصاص داد، اما برای تشکیل دولت دست کم به ۲۰ کرسی دیگر نیاز دارد.

دیوید کامرون، رهبر این حزب برای همکاری با حزب لیبرال دموکرات که در انتخابات با کسب ۵۷ کرسی در رده سوم قرار گرفت، اعلام آمادگی کرده و مذاکرات نمایندگان دو حزب شروع شده است.

این در حالی است که گوردون براون همچنان نخست وزیر بریتانیا است. او در گفت و گوی تلفنی با آقای کلگ به او پیشنهاد داد در صورت عدم توافق لیبرال دموکرات های و محافظه کاران برای تشکیل دولت، با او وارد مذاکره شود.

دیوید لاوز، مذاکره کننده حزب لیبرال دموکرات به خبرنگاران گفته است که اعضای این حزب به طور قاطع از راهبرد نیک کلگ برای در اولویت قرار دادن حزب محافظه کار حمایت کرده اند.

ساختار حزب لیبرال دموکرات به گونه ای است که آقای کلگ برای هر توافقی بر سر تقسیم قدرت (یا حمایت از یکی از دو حزب اصلی برای تشکیل دولت) باید موافقت دو سوم نمایندگان حزب خود در پارلمان را به دست آورده باشد.

آقای لاوز گفت رهبری حزب دموکرات مصلحت کشور را مقدم بر منافع خود می داند و می خواهد به ایجاد دولتی با ثبات کمک کند.

به گفته آقای لاوز، مذاکرات انجام شده سازنده بوده ولی مشخص نکرد که آیا لیبرال دموکرات موضوع برگزاری همه پرسی برای اصلاح نظام انتخاباتی را به عنوان پیش شرط تشکیل ائتلاف با محافظه کاران مطرح کرده اند یا خیر؟

آقای کلگ پس از اطمینان از حمایت حزبش از گفتگوهای پیش رو برای شریک شدن در قدرت با محافظه کاران، در حال بررسی پیشنهادهای محافظه کاران با هیات مدیره حزب لیبرال دموکرات است.

اصلاح نظام مالیاتی، رویکرد تازه به بخش های آموزش و اقتصاد و اصلاح بنیادی نظام انتخاباتی از موضوع های مذاکرات دو حزب است.

تغییر نظام انتخاباتی

یکی از اهداف اصلی حزب لیبرال دموکرات که اعضای آن سال های طولانی به دنبال آن بوده اند، تغییر نظام انتخاباتی بریتانیا به گونه ای است که سهم هر حزب از کرسی های پارلمان، معادل سهم آن حزب از کل آرا باشد.

در حال حاضر نحوه حوزه بندی انتخاباتی در بریتانیا به گونه ای است که میزان جمعیت در حوزه های مختلف بسیار متفاوت است و در نتیجه نامزدهای انتخاباتی در برخی از حوزه ها برای ورود به پارلمان به آرایی بسیار کمتر از نامزدهای حوزه های دیگر نیاز دارند.

این نظام انتخاباتی باعث می شود که سهم احزاب مختلف از کل آرا با سهمی که از کرسی های پارلمان به دست می آورند همخوانی نداشته باشد.

به عنوان نمونه در انتخابات اخیر حزب محافظه کار با کسب ۳۶.۱ درصد کل آرا ۳۰۶ کرسی، حزب کارگر با کسب ۲۹ درصد آرا ۲۵۸ کرسی و حزب لیبرال دموکرات با کسب ۲۳ درصد آرا ۵۷ کرسی پارلمان را به دست آورده اند.

اما اگر سهم احزاب از کرسی های پارلمان بر اساس سهم آنها از کل آرا درنظر گرفته می شد، اکنون حزب لیبرال دموکرات ۱۴۹ کرسی، حزب کارگر ۱۸۸ کرسی و حزب محافظه کار ۲۳۴ کرسی پارلمان را در اختیار داشت.

این مقایسه نشان می دهد که اهمیت تغییر نظام انتخاباتی بریتانیا برای حزب لیبرال دموکرات تا چه حد است.

پیش از انتخابات گفته می شد که در صورت تشکیل یک پارلمان معلق، حزب لیبرال دموکرات برای ائتلاف با هر یک از احزاب اصلی شرایطی خواهد داشت که موافقت با تغییر نظام انتخاباتی یکی از مهم ترین آنها خواهد بود.

اما حزب محافظه کار هنوز حاضر نشده است که با برگزاری رفراندوم برای تغییر این نظام موافقت کند و آقای براون، رهبر محافظه کارها تنها به تشکیل کمیته ای مشترک از احزاب مختلف برای بررسی موضوع رضایت داده است.

این در حالی است که حزب کارگر با برگزاری رفراندوم موافق است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100508_u02-uk10-libdems-tories.shtml

بالا ^^

رهبران اروپایی با بسته نجات مالی یونان موافقت کردند

رهبران شانزده کشور عضو منطقه یورو موافقت خود را با اعطای بسته نجات مالی ۱۴۵ میلیارد دلاری به یونان با هدف مقابله با بحران مالی این کشور اعلام کرده اند.

یونان در ازای این کمک مالی موافقت کرده است هزینه های عمومی خود را کاهش داد.

خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا می گوید منطقه یورو هر آن چه را که در توان دارد انجام خواهد داد تا از ثبات مالی یونان حمایت کند.

در پی تشدید بحران مالی در یونان و نگرانی از وضع اسپانیا و پرتغال، ارزش یورو، واحد پول اروپایی کاهش یافته است.

رهبران منطقه یورو همچنین پیشنهادهایی را برای راه اندازی ساز و کار ثبات بخشی اروپایی برای برقراری ثبات مالی در این منطقه ارائه کرده اند.

رهبران منطقه یورو در نشست روز جمعه در بروکسل، توافق خود را با تصویب بسته نجات مالی یونان که به طور مشترک به وسیله اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول تهیه شده است را اعلام کردند.

آنها در بیانیه ای اعلام کردند که همه نهادهای اروپایی، از جمله بانک مرکزی اروپا همه اقدامات لازم را برای تضمین ثبات مالی منطقه یورو به کار خواهند گرفت.

آقای باروسو در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: "ما هر چه را که لازم باشد به کار خواهیم گرفت تا از یورو دفاع کنیم. ما چندین ابزار در اختیار داریم و از آنها استفاده خواهیم کرد."

آقای باروسو در این حال از ارائه توضیح درباره طرح های در نظر گرفته شده خودداری کرد.

وزیران دارایی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا قرار است یکشنبه گرد هم بیایند تا این طرح ها را بررسی کنند.

کمک مالی اعضای منطقه یورو به یونان با این امید انجام می شود گسترش بحران از یونان به سایر کشورهای اروپا است.

رهبران اتحادیه اروپا امیدوارند بتوانند تا روز دوشنبه که نخستین روز کاری هفته جدید است ساز و کار ثبات بخشی اروپایی را با موجودی هفتاد میلیارد یورو برقرار کنند تا به این وسیله از نگرانی بازارهای مالی و سهام بکاهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/05/100508_u02-eurozone-greece.shtml

بالا ^^

حامد کرزی به واشنگتن می رود

مقامهای ارشد افغان در یک نشست خبری در کابل اعلام کردند که حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان برای گفتگو با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به این کشور سفر می کند.

در این نشست خبری زلمی رسول، وزیر خارجه، عبدالرحیم وردک، وزیر دفاع، آمنه افضلی، وزیر کار و امور اجتماعی و معصوم استانکزی، مشاور امنیت داخلی رئیس جمهوری و عضو کمیسیون برگزاری جرگه مشورتی صلح شرکت کردند.

زلمی رسول در این نشست گفت که آقای کرزی شامگاه روز یکشنبه، ۱۹ ثور/اردیبهشت، در راس یک هیات بلندپایه دولتی، که دست کم ۱۰ وزیر در آن عضویت خواهند داشت، کابل را به قصد واشنگتن ترک خواهد کرد.

زلمی رسول در این نشست گفت که مسائل امنیتی و همکاری های منطقه ای، توسعه اقتصادی و روابط استراتژیک میان آمریکا و افغانستان از مسائل عمده مورد بحث مقامهای دو کشور در این سفر خواهد بود.

وزیر خارجه افغانستان افزود که این سفر در پی تنش هایی که اخیرا میان کابل و واشنگتن به میان آمد "فوق العاده مهم است".

آقای رسول افزود که در این سفر "قرارداد استراتژیک" میان آمریکا و افغانستان که در سال ۲۰۰۵ میلادی به امضا رسیده است، بازنگری و مطابق به شرایط کنونی بروز خواهد شد.

عبدالرحیم وردک، وزیر دفاع در این نشست خبری گفت که پیشنهاد افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم و تامین امنیت، مبتنی بر تقویت نیروهای مسلح این کشور است. به گفته او، دلائل زیادی برای این امر وجود دارد.که باید برای آمریکایی "قانع کننده" باشد.

به گفته او، افزایش توانایی های نیروهای امنیتی افغانستان برای مبارزه با شورشیان هم "ارزان" تمام می شود و هم زمان خروج نیروهای خارجی از کشور را کوتاه تر می کند. هر چند او زمان مشخصی را برای خروج این نیروها از افغانستان ذکر نکرد، اما گفت که این امری "حتمی" است.

او گفت که توانایی نیروهای افغان باید به حدی برسد که بتوانند از دستاوردهای چند سال اخیر در افغانستان دفاع کنند.

در این نشست همچنین معصوم استانکزی، مشاور امنیت داخلی آقای کرزی گفت که گفتگو با مخالفان مسلح دولت هم یکی از موضوع های مهم مورد بحث مقامهای دو کشور در این سفر خواهد بود.

او گفت: "پروسه (روند) مصالحه و جذب مجدد (مخالفان) باید به حیث یک پروسه ارگانیک واحد دیده شود. آنها (آمریکایی ها؟) بفهمند که این ها با هم روابط ناگسستنی دارند و این ها باید تطبیق شود."

زلمی رسول گفت که این سفر آقای کرزی چهار تا پنج روز طول خواهد کشید و در روز نخست ده وزیر کابینه آقای کرزی با همتایان آمریکایی خود به طور جداگانه گفتگو کرده و پیشنهادهایی را در ارتباط با کمک های آمریکا به کشور خود مطرح خواهند کرد.

او افزود که در روز دوم آقای کرزی با آقای اوباما گفتگو می کند و در یک نشست خبری مشترک شرکت خواهند کرد.

پیش از این کارل ایکن بیری، سفیر آمریکا در کابل هم در گفتگویی با بی بی سی گفته بود که "مردم آمریکا منتظر این سفر آقای کرزی هستند و در عین حال می خواهند بدانند که دیدگاههای آقای کرزی چیست".

این سفر آقای کرزی به آمریکا به دنبال تنش هایی که اخیرا در روابط دو کشور به میان آمد، انجام می شود. آقای کرزی در چند ماه اخیر اظهارات تندی علیه متحدان غربی خود داشته که منجر به این تنش ها شده است.

یکی از مهم ترین برنامه های آقای کرزی برگزاری جرگه صلح بود، دو هفته قبل از تاریخی که برای برگزاری این جرگه مشخص شده بود، اعلام شد که برگزاری جرگه برای مدتی به تاخیر افتاد. مسئولان دولتی گفتند، یکی از دلایل تاخیر این جرگه این بود که واشنگتن می خواهد مطمئن شود که در جرگه چه چیزی مطرح می شود، چگونه مطرح می شود و نتیجه آن چه خواهد بود.

از اظهارات مقام های آمریکایی بر می آید که آنها ظاهرا طرفدار جذب سران طالبان در حکومت و قدرت نیستند. در حالی که دولت مردان بریتانیایی، به این نظر اند که مشارکت سران طالبان در قدرت سیاسی، ثبات و امنیت افغانستان را تضمین می کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/05/100508_k02-karzai-usa-trip.shtml

بالا ^^

ازدواج سرشناس ترین زندانیان پرو از پشت میله ها

احتمال دارد که به زودی دو تن از سرشناس ترین زندانیان پرو با یکدیگر ازدواج کنند. وکیل ابیمائل گاژمن، بنیانگذار جنبش چریکی راه درخشان، و النا ایپاراگیره، معاون و معشوقه او، گفته است که مدارک لازم برای جاری شدن عقد این دو نفر را دریافت کرده و از نظر قانونی دیگر مشکلی برای آنها وجود ندارد.

اما این دو نفر در دو زندان جداگانه و تحت محافظت شدید به سر می برند و ممکن است که حتی به عنوان زن و شوهر هم نتوانند هرگز یکدیگر را ببینند.

ابیمائل و النا بیش از هرزمان دیگری به آرزوی ازدواج با هم نزدیک شده اند، با وجود این که هر دو بیش از هفتاد سال دارند.

ماه گذشته وقتی رئیس جمهور پرو گفت که هیچ مانع قانونی بر سر ازدواج این دو نمی بیند، ابیمائل و النا به اعتصاب غذای دو روزه خود پایان دادند.

ویکتور گارسیا توما، وزیر دادگستری پرو، هم معتقد است که این زوج عاشق حق دارند با هم ازدواج کنند، اما دیدار آنها برای انجام وظایف زناشوئی خطر امنیتی در بر خواهد داشت. او گفت: "نظام تنبیهی و زندان، برای عشق و عاشقی نیست و برای این که این دو به هم برسند، نمی توانیم صدها مامور پلیس را همراه آنها از زندانی به زندان دیگر بفرستیم. چنین چیزی اصلا امکان پذیر نیست."

وزیر دادگستری همچنین گفت که تحت قوانین پرو زندانیان فقط هفته ای یک بار می توانند با همسران خود باشند، ولی زن و شوهرانی که هر دو در زندان های تحت محافظت شدید به سر می برند، مشمول این قانون نمی شوند.

به گفته آقای توما، این دو حتی برای انجام مراسم عقد هم نمی توانند با هم دیدار کنند و این بدین معناست که النا و ابیمائل حتی در صورت ازدواج هم هرگز به هم نخواهند رسید.

ابیمائل گاژمن که هفتاد و پنج سال دارد، بنیانگذار جنبش چریکی راه درخشان، و النا ایپاراگیره معاون او بود. جنبش مائوئیستی راه درخشان برای سرنگونی دولت پرو می جنگید، ولی در سال ۱۹۹۲ با دستگیری رهبران آن به مبارزه خونین جنبش راه درخشان با مقامات امنیتی پرو خاتمه داده شد.

مبارزات جنبش راه درخشان و جنگ های آن با ماموران امنیتی یکی از فصل های خونین تاریخ پروست که طی آن، ده ها هزار نفر که اکثرا غیرنظامی بودند جان خود را از دست دادند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100508_l42_peru_prisoners_wedding.shtml

بالا ^^

عشوه های نفتی ایران با شرکت های داخلی و خارجی

مسعود میرکاظمی وزیر نفت ایران در همایش "چالش ها و فرصت های شرکت های ایرانی در قراردادهای نفت و گاز،" با تائید مشکلات مالی دولت برای توسعه صنعت نفت و گاز گفته است: "در اجرای طرحهای مختلف با کمبود نقدینگی رو به رو هستیم اما باید با بسترسازی های لازم منابع مالی تامین و این منابع مالی و اعتباری به شکلی مطلوب در بنگاههای اقتصادی استفاده شود."

ایران در چند سال گذشته به دلیل سرپیچی از خواست های بین المللی برای توقف غنی سازی با تحریم هایی از سوی شورای امنیت و برخی کشورهای غربی به خصوص آمریکا رو به رو شده است.

آثار این تحریم ها بعد از چند سال در صنعت نفت و گاز آشکار شده و شرکت های بین المللی که سالها با ایران همکاری می کردند دیگر حاضر به ادامه همکاری نیستند.

بسیاری این شرکت ها نظیر توتال، شل، انی، رپسول در مواردی سالها با ایران بر سر اجرای یک پروژه بزرگ در حال مذاکره بودند اما بعد از شدت گرفتن تحریم ها مذاکرات را نیمه تمام رها کردند. برخی نیز با وجود مذاکرات طولانی و امضای موافقت نامه، همان پروژه ها را در کشورهای همسایه جنوبی ایران در حاشیه خلیج فارس شروع کرده اند.

ایران بارها سعی کرد تا دوباره نظر شرکت های بین المللی دارای سرمایه و تکنولوژی را جلب کند اما تشدید تحریم ها و فشار کشورهای غربی به خصوص آمریکا به شرکت های بین المللی سبب شد تا رشته های ایران پنبه شود.

به گفته آقای میرکاظمی، "به برخی از شرکت های خارجی که برخی از فازهای (پارس جنوبی) را پس از چند سال هنوز معطل گذاشته اند، اعلام کرده ایم حاضر به مذاکره با آنها نبوده و قرار است اجرای این پروژه ها به شرکت های داخلی واگذار شود."

در چنین شرایطی ایران تصمیم گرفت به شرکت های داخلی اعتماد کند اما مشکل کمبود نقدینگی و تکنولوژی همچنان کم و بیش باقی است.

ایران برای رفع مشکل کمبود نقدینگی به تازگی ۵۰۰ میلیون یورو اوراق مشارکت ارزی منتشر کرده و می گوید که همه آن را فروخته است.

بنابر بودجه سال جاری، ایران بیشتر از ده میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی برای تامین منابع مالی در بخش های نفت و گاز، صنعت و کشاورزی منتشر می کند که عمده آن مربوط به صنعت نفت است.

استفاده از توان داخلی

در کنار تلاشی که برای برطرف کردن نیاز مالی جریان دارد، ایران سالهاست که می کوشد تا شرکت های داخلی در صنعت نفت و گاز را در پروژه های نفتی به کار بگیرد.

شرکت هایی نظیر پتروپارس و پتروایران که در دولت محمد خاتمی ایجاد شدند، نمونه هایی از تلاش های دولت است. علاوه بر این دولت در سالهای اخیر با تصویب قوانینی نظیر استفاده حداکثر از توان ساخت داخل کوشیده تا صنعتگران ایرانی را تشویق کند نیازهای پروژه های بزرگ عمرانی را برطرف کنند.

اما این قانون تا مدتها نادیده گرفته می شد و شرکت های خصوصی از این وضعیت گله مند بودند. از طرفی مدیران دولتی اعتقادی به شرکت های داخلی به آن مفهوم نداشتند و از طرفی حضور شرکت های بزرگ بین المللی در بازار ایران باعث می شد که آنها نیاز چندانی به استفاده از توان داخل احساس نکنند.

غیر از این، شرکت های داخلی هم مشکلاتی داشتند، تجربه کم، تولید کالاهای پائین تر از حد استاندارد و ناتوانی در تحویل کالا در زمان مشخص و تعیین شده، از جمله مشکلاتی بود که دست شرکت های داخلی را می بست و قدرت چانه زنی آنها را در مراکز تصمیم گیری کاهش می داد.

علاوه بر بی اعتمادی بخش دولتی به توانایی های داخلی، مشکل اصلی این بود که شرکت های داخلی به دلیل رقابتی نبودن شرایط نتوانند وضعیت مناسبی در پروژه های نفت و گاز داشته باشند.

روش معمول این است که شرکت ها برای اجرای پروژه یا ساخت قطعه باید در مناقصه شرکت می کردند و هر شرکتی که قیمت پائین تری برای ساخت پیشنهاد می کرد، برنده مناقصه بود. این وضع وقتی به رقابت شرکت های دولتی یا شبه دولتی با بخش خصوصی مربوط می شد، ناعادلانه تر بود.

به این معنی که شرکت های بخش خصوصی در رقابتی نابرابر با شرکت های دولتی و شبه دولتی قرار می گرفتند و نمی توانستند بی واسطه در مناقصه ها برنده شوند.

گاهی هم ناچار می شدند قیمت هایی بسیار پائین پیشنهاد کنند تا برنده مناقصه شوند اما این قیمت ها آنقدر پائین بود که در وسط کار پولشان تمام می شد و دیگر قادر به ادامه آن نبودند در حالی که به نظر می رسید برای این کار باید میانگین قیمت تعیین شود تا شرکت ها فقط برای برندن مناقصه قیمت پرتی ندهند.

البته مشکل گاه فراتر از این بود. یعنی شرکت های ایرانی چه دولتی و چه خصوصی معمولا مدیریت پروژه ها را در دست نداشتند و شرکت های بین المللی مدیریت و رهبری پروژه ها را در دست می گرفتند و بخشی از کارهای اجرایی به صورت دست دوم به شرکت های داخلی واگذار می شد.

با وجود مشکلات و محدودیت هایی که وجود داشته، شرکت های داخلی در طول این سالها توانسته اند بخشهای مهمی از پروژه ها نفت و گاز را اجرا کنند و بخشی از قطعات مورد نیاز را نیز تولید کنند.

فرش قرمز برای داخلی ها

حالا شرایط دشوار بین المللی وزارت نفت ایران را واداشته تا شرایط سهل تری برای شرکت های داخلی در نظر بگیرد و آنها را تشویق کند تا نقش فعالتری توسعه میدانهای نفت و گاز بر عهده بگیرند.

وزیر نفت ایران در "چالش ها و فرصت های شرکت های ایرانی در قراردادهای نفت و گاز" خطاب به شرکت های داخلی می گوید که سرمایه گذاری در فازهای پارس جنوبی در مدت کمتر از یک سال بعد از بهره برداری بازگشت داده می شود.

آقای میرکاظمی با آنکه به دنبال تشویق شرکت های داخلی است، شرکت های خارجی را نیز به حضور در پروژه های نفت وگاز فرا می خواند او می گوید که "بازگشت سریع سرمایه، ریسک پائین و اطمینان از بازگشت سرمایه" مهمترین مزیت سرمایه گذاری در طرح های نفتی است.

مزیتی که منحصر به شرکت های داخلی نیست و شرکت های بین المللی نیز به این مزیت آگاهند ولی شرایط بین المللی ایران سبب شده تا این شرکت ها در استفاده از این مزیت با دشواریهایی گسترده ای رو به رو باشند و نتوانند از بازار جذاب نفتی ایران استفاده کنند.

شرکت های بین المللی از مشارکت تازه با ایران خودداری می کنند اما از دور بازار ایران را زیر نظر دارند و منتظرند بلکه تغییری در اوضاع پدید آید. ایران هم با هشدارها و التیماتوم هایی گاه و بیگاهش نشان می دهد که تا چه اندازه به حضور این شرکت های بین المللی نیاز دارد هر چند که در ظاهر می گوید معطل شرکت های خارجی نمی ماند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/05/100508_l01_oil_investment.shtml

بالا ^^

آلمانی‌هایی که علیه هیتلر دست به سلاح بردند

۶۵ سال از زمانی که هیتلر قبل از خودکشی‌اش وصیت‌نامه‌اش را تنظیم کرد، می‌گذرد.مردانی که این وصیت‌نامه را ترجمه کردند، آلمانی‌های روی‌گردانده از وطنی بودند که به بریتانیا فرار کردند تا علیه کشور خود دست به سلاح ببرند. دو کتابی که به تازگی منتشر شده اند، این افراد کمترشناخته شده را درمرکز توجه قرار داده است.

وقوع جنگ جهانی دوم منجر به این شد که هزاران نفر در سراسر اروپا به طور داوطلبانه برای خدمت، به ارتش ملحق شوند تا برای کشور مطبوعشان انجام وظیفه کنند.

در میان آن‌ها که در بریتانیا قدم پیش گذاشتند هزاران آلمانی و اتریشی هم بودند که از دست نازی‌های گریخته بودند و آمادگی داشتند که علیه هموطنان خود وارد جنگ شوند.

به آنها "وفادارترین بیگانگان دشمن برای پادشاه" می‌گفتند، اگر چه همه آن‌ها یهودی نبودند.

هرمان روثمان، یک یهودی زاده شهر برلین در میان این افراد بود. او در سال ۱۹۳۹ و کمی قبل از شروع جنگ، هنگامی فقط ۱۴ سالش بود به دلیل روند رو به رشد آزار یهودیان توسط نازی‌ها و در چارچوب برنامه انتقال کودکان به انگلستان آمد.

در اکتبر ۱۹۴۵، ماموریت فوق محرمانه‌ ترجمه وصیت‌نامه سیاسی و شخصی آدولف هیتلر به آقای روثمن و تعدادی دیگر از یهودیان آلمانی واگذار شد. وصیت‌نامه‌ای که هیلتر در ۲۹ آوریل همان سال نوشته بود، درست قبل از خودکشی‌اش که احتمالا در ۳۰ آوریل اتفاق افتاد و تاریخ قطعی آن برای همیشه مجهول ماند.

آقای روثمن که اکنون ۸۵ سال دارد و در ایلفورد اسکس زندگی می کند، کتابی به نام "وصیت نامه‌ هیتلر" درباره خدمت نظامی‌اش نوشته است. او در سال ۱۹۴۷ شهروند بریتانیا شد، یعنی زمانی که او برای بریتانیا می جنگید، هنوز آلمانی بود. او در حالی که در صدایش ته‌لهجه‌ آلمانی موج می‌زند می‌گوید: "می‌خواستم تمام تلاشم را در جهت پیروزی بریتانیا در جنگ کرده ‌باشم."

خشم وغضب

او می‌افزاید: "هیچ شکی نداشتم که حکومت هیتلر کسانی را که با او مخالف می‌کنند، نابود خواهد کرد، می‌خواستم برای این که آلمان نازی هرچه سریع تر نابود شود نهایت تلاشم را کرده باشم."

او در حالی که تسلطش به زبان آلمانی به او یک قابلیت درخشان داده بود، در ماه مه سال ۱۹۴۴ در بخش سوم اداره ضدجاسوسی ارتش بریتانیا ثبت نام کرد. او به عنوان "سرباز هری روثمن" شناخته می‌شد.

زمانی که در بازداشتگاه غیرنظامیان فالینگ بوستل آلمان مشغول کار بود، یک روز صبح زود توسط افسر مافوقش احضار شد. او یکی از دهها آلمانی روی گردانده از وطن بود.

به آنها گفته شد مردی را دستگیرکرده‌اند که در آستر کت خود مدارکی را دوخته است. این مرد توسط سربازی که به رفتار او مشکوک شده بود متوقف شده بود. این سرباز متوجه شده بود که کت مرد به شکل عجیبی برجسته‌ است.

این مدارک که به زبان آلمانی و روی کاغذ پوست آهو تایپ شده بود به سرعت توسط آقای روثمن و همکارانش به عنوان وصیت نامه‌ شخصی و سیاسی هیتلر و الحاقیه جوزف گوبلز به آن شناسایی شد.

سه نسخه از این مدارک توسط هیتلر تهیه شده بود. دوتای آن‌ها بعدها به دست موزه سلطنتی جنگ در لندن افتاد. نوشته گوبلز نیز از جمله اسناد و مدارکی بود که برای ترجمه به روثمان داده شد.

او می‌گوید: "گوبلز جملات طولانی‌ نوشته بود که من مجبور بودم برای این که ترجمه آنها معنی دهد تقطیع‌شان کنم. وصیت نامه هیتلر به جای کاغذ معمولی روی پوست و با حروف بزرگ نوشته شده بود."

" موجودات بی ارزش"


"وصیت نامه مشخصه‌های دیگری هم داشت. هیچ کس نامه را روی پوست آهو نمی‌نویسد. احساس می‌کردم هیتلر می‌خواست با این کار مردم آلمان را تحت تاثیر قرار دهد."

تنها یک بار آقای روثمن از هموطنان خود به خشم آمد، آن هم وقتی بود که افسران نازی زندانی به خاطر کمبود غذا به او شکایت کردند.

"به آنها گفتم که چه کسی برای کمبود غذا باید مورد ملامت قرار بگیرد؟ آیا جز خودتان کس دیگری هم هست؟ شما جنگ را راه انداختید و حالا به خاطر نبود غذا به من شکایت می‌کنید. شما موجودات بی ارزش، ننگ انسانیت و دنیا هستید."

آقای روثمن اکنون اذعان دارد که نباید توهین می‌کرد. زندانی‌ها بلافاصله از او به مافوقش شکایت کردند اما او پس از تحقیقی کوتاه بخشوده شد. او هنوز می‌گوید که از گفتن این جمله پشیمان نیست، اگر چه به خاطر آن مدالش را از دست داده باشد.

دیگر آلمانی که برای بریتانیا جنگید کلاوس لئوپولد اکتاویو آشر بود. او که در ۱۹۲۲ در برلین به دنیا آمده بعدها کالین ادوارد آنسون نامیده شد. خانواده اش او را از ترس جانش، چند روز قبل از ۱۷ سالگی‌اش از آلمان فراری دادند. کورت، پدر او یک مخالف صریح‌الهجه هیتلر بود که در سپتامبر ۱۹۳۷ دستگیر و به کمپ داخائو منتقل شد و یک ماه بعد جان خود را از دست داد.

تغییر هویت

اگر چه کورت یهودی بود ولی مادر آقای آنسون پروتستان بود و فرزندش را مطابق این تعالیم پرورش داده بود. آقای آنسون در سال ۱۹۳۹، پس از رسیدن به انگلستان و در حالی که تنها کمی انگلیسی بلد بود، داوطلب جنگ برای بریتانیا شد و به همرزمان انگلیسی‌اش در خط مقدم جنگ پیوست. او می‌گوید: "مثل خیلی دیگر از پناهندگان فکر می‌کردم این جنگ مستقیما به من مربوط است و نمی‌توانم گوشه‌ای بنشینم و ببینم دیگران برای من می‌جنگند."

او که اکنون ۸۸ ساله است و در هرتفوردشایر زندگی می کند، در حال جمع‌آوری خاطراتش برای نگارش توسط هلن فرای است و نام "کودک آلمانی،کماندوی انگلیسی" را برای آن برگزیده است. او می‌گوید از بریتانیایی‌هایی که به اصلیت او پی برده‌اند جز "علاقه و دوستی مشفقانه " چیز دیگری ندیده‌است. "من هرگز مورد خصومت و واکنش‌های غیرخوش‌آیند قرار نگرفته‌ام. همه می‌دانند که پناهندگان آلمان نازی با نازی‌ها مخالف بودند."

در سال ۱۹۴۲، وقتی خارجی‌ها اجازه حضور در خطوط مقدم را گرفتند، کالین به عنوان به عضویت گروهان سوم کماندو که شامل پناهندگان آلمانی بود، پذیرفته شد. به این سربازان خارجی گفته شده بود که به خاطر ملیتشان مراقب امنیت شخصی خود باشند. به آن ها گفته شده بود اگر به خاطر لهجه‌شان جایی گیر افتادند داستانی جعل کنند که آن را باورپذیر کند ، مثلا بگویند کودکی خود را در آلمان گذرانده‌اند.

جراحت جمجمه

علاوه براین به آنها گفته‌شده بود که اسمی انگلیسی برای خود انتخاب کنند که مخفف آن شبیه اسم آلمانی‌شان باشد تا بتوانند هویت جدید خود را به خاطر بسپارند. کالین به این دلیل این نام خانوادگی را برای خود برگزید که درست در همان لحظه ای که از او پرسیده شد یک هواپیمای مخابراتی آنسون از بالای سرشان گذشت.

پس از پایان دوره آموزشی، کالین به یک واحد کماندویی دیگر منتقل شد و در حمله به جزیره سیسیل شرکت کرد، جایی که از ناحیه جمجمه دچارجراحتی سخت شد به طوری که سمت چپ مغزش نمایان شد و امیدی به زنده ماندن او نبود. ولی در نهایت بهبود یافت و مجددا به عنوان کماندو در حمله‌ یوگسلاوی و آلبانی‌ و پس از آن آزادسازی کورفو به ارتش بریتانیا خدمت کرد. پ

مهارت او در زبان آلمانی، هنگامی که تعداد اسرای جنگی آلمان رو به افزایش گذاشت، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد.

آیا جنگیدن علیه هموطنان آلمانی‌اش در او حس بدی را برمی‌انگیخت؟ او می‌گوید: "من خیلی به این موضوع فکر نمی‌کردم. وقتی در حال عملیات علیه نیروهای دشمن بودیم، هر کسی که یونیفورم خاکستری پوشیده بود دشمن تلقی می‌شد و باید با گلوله می‌زدیمش. تنها گاهی که چند نفر را زندانی می‌کردیم از خودم این سوال را می‌کردم، من دستگیر کردن‌شان را به کشتن‌شان ترجیح می‌دادم. آلمانی‌هایی که من با آنها در تماس بودم بسیار مطیع بودند. همیشه یادم بود که این من هستم که از آنها بازجویی می‌کنم مگر وقتی که از من می‌پرسیدند چرا آلمانی را به این خوبی حرف می‌زنم."

او می‌گوید هیچ خصومتی با آلمانی‌هایی که برای هیتلر جنگیدند ندارد. او می‌افزاید: "نمی‌توانم در دلم کسانی را که آن وقت‌ در خدمت حزب نازی بودند نقد کنم. در آن شرایط چه کار دیگری از آنها برمی‌آمد؟ باید چه کار می‌کردند؟ آنها به خاطر کشورشان به خدمت فراخوانده شده بودند تا برایش انجام وظیفه کنند و غیر از آن انتخاب دیگری نداشتند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100508_an_germany_nazi_britain.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 9, 2010, 4:15:36 PM5/9/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:15 گرينويچ - 09 مه 2010 - 19 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

دادسرای عمومی و انقلاب تهران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده که پنج نفر به اتهام مشارکت در بمب گذاری در مراکز دولتی و وابستگی به پژاک در زندان اوین اعدام شده اند.

احکام تعدادی از متهمان حوادث بعد از انتخابات از جمله عبدالله مومنی، فیض الله عرب سرخی، هاله سحابی و مهدی کلاری در دادگاه تجدیدنظر صادر شده که مجازات آقای مومنی کاهش یافته و احکام سه نفر دیگر تایید شده است.

کامران دانشجو وزیر علوم تحقیقات و فناوری ایران می گوید جذب هیئت علمی و نیز پذیرش دانشجوی دکترا دو مرحله ای می شود و متقاضیان باید توسط وزارت علوم به دانشگاه ها معرفی شوند.

مسئولان نمایشگاه کتاب ایران کتاب های عباس معروفی، نویسنده ایرانی، را از نمایشگاه جمع کرده اند.

دیوان محاسبات ایران، گزارش داده که وزارتخانه های اقتصاد و کشور و شرکت های فعال در بخش نفت و بانکها بیشترین انحراف را از قانون بودجه داشته اند.

وزارت کشور افغانستان در پی بازداشت چند کارمند دو شرکت خصوصی امنیتی به اتهام قتل دو غیرنظامی، هشدار داده که همه شرکت های خصوصی فعالیت های خود را قانونمند سازند.

مذاکره کنندگان ارشد دو حزب در تلاش برای رسیدن به توافق در مورد تقسیم قدرت سیاسی این کشور، مذاکرات خود را ادامه داده اند.

این مذاکرات با میانجیگری نماینده رئیس جمهوری آمریکا در مذاکرات صلح خاورمیانه انجام می گیرد و با ادامه آن تا چهار ماه موافقت شده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

چهار مرد و یک زن به اتهام'عضویت در گروههای ضد انقلاب' اعدام شدند

دادسرای عمومی و انقلاب تهران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده که پنج نفر به اتهام مشارکت در بمب گذاری در مراکز دولتی و وابستگی به پژاک در زندان اوین اعدام شده اند.

این اطلاعیه اعدام شدگان را فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان معرفی کرده است.

روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران اتهام این افراد را "عملیات تروریستی از جمله بمب گذاری در مراکز دولتی و مردمی شهرهای ایران" متهم کرده است.

خلیل بهرامیان وکیل مهدی اسلامیان و فرزاد کمانگر به بی بی سی فارسی گفت که از موکل وی "حداکثر 10 دقیقه سوال و جواب شد (مانند) اسمش و غیره و بعد از آن هم وقتی که من (به قاضی) گفتم (به عنوان وکیل) حرف برای گفتن دارم به من جواب داد که مطالب خود را بنویسید؛ من دارم می روم برای نماز. (بنابر این) حتی در نهایت قاضی حرف مرا نشنید."

آقای بهرامیان افزود که "در مورد مهدی اسلامی هم موضوع بردار وی بود که قبلا اعدام شده بود در جریان قضیه بمب گذاری حسینه شیراز که در آن واقعه عده ای مردم بیگناه کشته شدند. این برادر، (مهدی) اطلاعی از جریان آن بمبگذاری قبل از انجام آن نداشته است. بعد از آن واقعه وقتی برادرش به خانه می آید، (مهدی) سوال می کند که این انفجار چه بود، برادرش می گوید بله چنین انفجاری بوده که دوست من آن را انجام داد و من هم در آن دست داشتم."

آقای بهرامیان می گوید: "به زعم من این اتهام و حکمی که به مهدی اسلامیان داده شد منطبق با واقعیت نبوده است. در مورد فرزاد کمانگر هم می توانم بگویم که (او) انسانی صد درصد بیگناه بود که اصلا هیچ نقشی در اتهامی که به وی زدند نداشت."

مهدی اسلامیان بنابر گزارش دادستانی انقلاب، "یکی از عوامل انفجار بمب در حسینیه شهدای شیراز" بوده است. پیش از این دو نفر به نام های روزبه یحیی زاده و علی اصغرپشته به اتهام انفجار در حسینیه شهدای شیراز اعدام شده بودند.

فرزاد کمانگر، دبیر هنرستان کار و دانش شهرستان کامیاران در جنوب استان کردستان، عضو انجمن صنفی فرهنگیان و انجمن زیست محیطی ئاسک (آهو) بوده و با نام مستعار "سیامند" در ماهنامه فرهنگی - آموزشی رویان که به اداره آموزش و پرورش کامیاران تعلق دارد قلم می زده است.

وی که در زمینه حقوق قومی و مسائل زنان فعال بوده، در مرداد ۱۳۸۵ (ژوئیه ۲۰۰۶) به تهران سفر کرده بود به همراه دوستش دستگیر می شود.

بنابر اطلاعیه روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، ماموران کلانتری مولوی در مرداد سال ۱۳۸۵ به دو نفر مشکوک می شوند و یک نفر از آنها دستگیر می شود و یک نفر نیز فرار می کند. در خودروی فرد دستگیر شده، پنج کیلوگرم مواد منفجره کشف می شود.

بعد از آن ماموران با مراجعه به منزل فرد دستگیر شده، فرزاد کمانگر را دستگیر می کنند که به بنابر اطلاعیه دادسرای انقلاب، "در بازرسی از اتاق وی (کمانگر) یک عدد باطری و دستگاه ساعت زمان بندی انفجار بمب کشف می شود."

جمال کمانگر از بستگان فرزاد به رادیوی بی بی سی فارسی گفت که خبر (اعدام فرزاد) ناگهانی بوده به طوری که خانواده آماده این قضیه نبودند و "آنها بشدت شوکه و بشدت ناراحت هستند." به گفته جمال کمانگر بردار فرزاد (مهرداد) به تهران رفته و "(خانواده فرزاد) اخبار را مثل بقیه (مردم) از خبرگزاریها شنیدند و حتی وکیل (فرزاد) آقای بهرامیان هم خبر نداشته است."

جمال کمانگر می افزاید که فرزاد معلم بود و می نوشت و "بمبگذار نبود."

بنابر گزارش دادستانی انقلاب، بعد از دستگیری این افراد، فرهاد وکیلی در شهر سنندج دستگیر می شود و "در منزل وی ماهواره و یک برگه که محتویات آن به صورت رمز بوده کشف می شود."

اتهام این افراد عضویت در گروه پژاک و "انفجار دو بمب در ساختمان های فرمانداری و اداره بازرگانی کرمانشاه" در اردیبهشت سال ۱۳۸۵ عنوان شده است.

اتهام دیگر این افراد نگهداری اسلحه بوده است.

علی حیدریان نیز به اتهام همکاری با این دو نفر و ارتباط با پژاک در تهران دستگیر شده بود.

بنابر اطلاعیه دادسرای انقلاب، شیرین علم هولی آتشگاه خرداد سال ۱۳۸۷ "پس از کارگذاشتن یک بمب زیر خودرویی در پارکینگ قرارگاه سپاه در غرب تهران و انفجار آن دستگیر شده است."

با آنکه خانم علم هولی آتشگاه در ابتدا اتهام عضویت در پژاک را نپذیرفته، اما دادسرای انقلاب با استناد به سایت اینترنتی این گروه، که خانم علم هولی را عضو خود عنوان کرده، وی را عضو پژاک دانسته است. البته بنابر اطلاعیه داسرای انقلاب، وی بعدها عضویت در گروه پژاک را پذیرفته است.

آزاد زمانی، سخنگوی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و حقوق بشر درباره این اعدامها به رادیوی بی بی سی فارسی گفت که اجرای این اعدامها اعلام نشده بود و خانواده و حتی وکیل اعدام شدگان از این قضیه خبر نداشته اند. به گفته آقای زمانی، ایران درباره زندانیان عقیدتی سیاسی کمتر اطلاع رسانی می کند.

روز گذشته نیز دادسرای عمومی و انقلاب تهران از اعدام شش قاچاقچی مواد مخدر در زندان قزل حصار کرج خبر داده بود.

اعدام شدگان ارسلان اسدی، محمدعلی فخری، عباس گراوند، رحمان بیابانی، پرویز تقی زاده و سعید میکائیلی بودند.

سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر از اجرای مکرر مجازات اعدام در ایران انتقاد می کنند و می گویند که احکام اعدام در پی محاکمه هایی صادر می شود که بر اساس معیارهای بین المللی "منصفانه" محسوب نمی شود.

در طول سال ۲۰۰۹ میلادی (از زمستان ۱۳۸۷ تا زمستان ۱۳۸۸ هجری خورشیدی) بیش از ۳۸۸ نفر در ایران اعدام شدند و این کشور از نظر تعداد اعدام ها، پس از چین در رده دوم جهان قرار گرفت.

سازمان عفو بین الملل چندی پیش در گزارش سالانه خود در مورد مجازات اعدام، مقامات ایران، چین و سودان را متهم کرد که از اعدام به عنوان یک "ابزار سیاسی" استفاده می کنند.

بر اساس گزارش این سازمان، در طول هشت هفته طوفانی، از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران تا زمان اجرای مراسم سوگند ریاست جمهوری توسط محمود احمدی نژاد، ۱۱۲ مورد اجرای حکم اعدام در ایران ثبت شد.

برخی از ناظران معتقدند با وجود اینکه این اعدام ها مستقیما به حوادث پس از انتخابات مربوط نمی شد، اجرای آنها در این دوره نوعی نمایش قاطعیت و به منظور ایجاد فضای رعب بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100509_l01_execution_kamangir.shtml

بالا ^^

احکام قطعی مومنی، عرب سرخی، سحابی و کلاری صادر شد

احکام تعدادی از متهمان حوادث بعد از انتخابات از جمله عبدالله مومنی، فیض الله عرب سرخی، هاله سحابی و مهدی کلاری در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر صادر شده که مجازات آقای مومنی کاهش یافته و احکام سه نفر دیگر تایید شده است.

به گزارش ادوارنیوز، وب سایت رسمی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت)، حکم قطعی عبدالله مومنی، سخنگوی این سازمان، در زندان به او ابلاغ شد.

مطابق این حکم عبدالله مومنی به تحمل ۴ سال و ۱۱ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. ۲۳ ماه از این مدت مرتبط با قطعی شدن مجازاتی است که در سال ۸۶ به صورت تعلیقی برای او تعیین شده بود.

فیض الله عرب سرخی، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۶ سال زندان تعزیری محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.

هاله سحابی، فعال زنان و از فعالان ملی-مذهبی، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق حضور مکرر در تجمعات غیرقانونی و اخلال در نظم عمومی در مجموع به دو سال حبس و پرداخت ۳۰۰ هزار تومان جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شده بود که این حکم در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.

مهدی کلاری، دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به سه سال حبس تعزیری و پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده بود که این حکم در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.

عبدالله مومنی که یک هفته پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته در تهران بازداشت شد، بعد از ماه ها بازداشت که چند ماه آن در سلول انفرادی و به ادعای همسر آقای مومنی همراه با شکنجه های جسمی و روحی بود، در دادگاه بدوی به تحمل شش سال حبس تعزیری و اجرای دو سال حبس تعلیقی (مجموعا ۸ سال) محکوم شده بود.

عبدالله مومنی روز ۱۶ اسفند با وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمد و روز ۲۴ فروردین به زندان بازگردانده شد. فاطمه آدینه وند، همسر آقای مومنی، بعد از بازگشت او به زندان گفت دلیل تمدید نشدن مرخصی او، تن ندادن آقای مومنی به خواسته های بازجویانش بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100509_l17_verdicts_final.shtml

بالا ^^

افزایش نقش وزارت علوم در انتخاب هیئت علمی دانشگاه های ایران

کامران دانشجو وزیر علوم تحقیقات و فناوری ایران می گوید جذب هیئت علمی و نیز پذیرش دانشجوی دکترا دو مرحله ای می شود و متقاضیان باید توسط وزارت علوم به دانشگاه ها معرفی شوند.

او در نشست "طرح آمایش آموزش عالی" و در جمع روسای دانشگاه های کشور گفت: "جذب عضو هیئت علمی را دو مرحله ای می کنیم در مرحله ابتدا فراخوانی که دانشگاه ها از طریق آن به وزارت علوم اعلام نیاز می کنند و در مرحله دوم فراخوانی همگانی که متقاضیان درخواست را تکمیل کنند و ما دو برابر ظرفیت به دانشگاه ها معرفی می کنیم."

وی افزود دانشگاه ها از بین افراد معرفی شده می توانند هیئت علمی مورد نیاز خود را جذب کنند.

به این ترتیب بر خلاف گذشته که دانشگاه ها مستقیما اعضای هیئت علمی خود را انتخاب می کردند اکنون متقاضیان باید نخست از فیلتر وزارت علوم بگذرند و پس از آن توسط دانشگاه ها انتخاب و جذب شوند.

اظهارات کامران دانشجو در حالی مطرح می شود که دولت ایران گفته است مانع از فعالیت اساتیدی می شود که مروج سکولاریسم و مخالف ولایت فقیه هستند.

این حساسیت ها در رشته های علوم انسانی که به گفته مقام های ایران فرهنگ غربی و ضداسلامی را در ایران اشاعه می دهد بیشتر ابراز شده است.

کامران دانشجو چندی پیش خطاب به روسای دانشگاه ها گفته بود: "شما حق ندارید کسی را در دانشگاه ها جذب کنید که در مسیر التزام عملی به ولایت فقیه و قانون اساسی حرکت نمی کند. ... شفاف و واضح می گویم افرادی مورد نیاز ما در دانشگاه ها هستند که التزام عملی به اسلام و ولایت فقیه داشته باشند."

وزیر علوم ایران در نشست اخیر با اشاره به اینکه هم اکنون سه میلیون و پانصد هزار دانشجو در کشور مشغول تحصیل هستند گفت باید سالانه حداقل یک هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه ها جذب شوند.

وی کندی روند جذب عوض هیئت علمی را "گلایه به حق" از مسئولین آموزش عالی خواند و گفت نباید گذاشت پرونده برای مدتی طولانی معطل بماند.

وی همچنین روند پذیرش دانشجوی دکترا را "ناعادلانه" خواند و گفت دانشجویان نیز از آن گله دارند.

وزیر علوم افزود آیین نامه گزیش دانشجوی دکترا بازنگری و دو مرحله ای می شود و بر اساس تراز دانشگاه ها و نمرات دانشجویان دو یا سه برابر ظرفیت به دانشگاه ها ارائه می شود و دانشگاه ها گزینش دانشجو را انجام می دهند.

از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، موارد متعددی از فشار بر دانشگاه ها و بازنشستگی اجباری استادان دانشگاه منتشر شده است. مخالفان دولت، انگیزه بسیاری از این فشارها و بازنشستگی ها را سیاسی می دانند.

محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی رهبر ایران در دانشگاه‌ها، در آذر ماه گفته بود: "براساس آمارهای موجود ۷۰ درصد دانشگاهیان در انتخابات ریاست جمهوری به کسی رای داده‌اند که اکنون در راس مدیریت کشور نیست و این مسئله به نوعی دلسردی ایجاد می‌کند."

اما به گفته وزیر علوم بیشتر دانشجویان و اساتید کشور "ولایتمدار" هستند و در جریان وقایع یکسال گذشته "از این امتحان سربلند بیرون آمدند."

همچنین در حال حاضر تعدادی از استادان دانشگاه های ایران در زندان هستند یا در بیرون زندان در انتظار صدور حکم دادگاه به سر می برند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100509_u03-daneshjoo-phd-gozinesh.shtml

بالا ^^

جمع آوری کتاب های عباس معروفی از نمایشگاه کتاب تهران

مسئولان نمایشگاه کتاب ایران کتاب های عباس معروفی، نویسنده ایرانی، را از نمایشگاه جمع کرده اند.

در روزهای گذشته گزارش هایی از جمع آوری کتاب هایی از دیگر نیوسندگان از جمله آیت الله حسینعلی منتظری، آیت الله یوسف صانعی، محسن کدیور، هوشنگ گلشیری و فروغ فرخزاد از نمایشگاه کتاب منتشر شده بود.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ (۹ مه ۲۰۱۰) خبر داد که مسئولان نمایشگاه از انتشارات ققنوس، ناشر کتاب های آقای معروفی، خواسته اند کتاب های این نویسنده ساکن المان را از غرفه خود جمع آوری کند.

سمفونی مردگان، سال بلوا، دریاروندگان جزیره آبی تر و آونگ خطره های ما چهار کتاب نوشته عباس معروفی هستند که دستور جمع آوری آنها صادر شده است.

مسئولان وزارت ارشاد مشخصا درباره جمع آوری این کتابها اظهار نظر نکرده اند، اما در روزهای اخیر دلیل جمع آوری تعدادی از کتابها زمان چاپ آنها عنوان شده بود.

بنا بر آینن نامه نمایشگاه کتاب امسال، تنها کتاب هایی مجوز فروش در نمایشگاه را دارند که مجوز آخرین چاپ آنها بعد از سال ۸۴ صادر شده باشد.

اما مجوز آخرین چاپ رمان سمفونی مردگان در سال ۸۸ و مجوز آخرین چاپ رمان سال بلوا در سال ۸۶ صادر شده است.

اخیرا رمان ذوب شده، اولین رمان عباس معروفی که سال ۱۳۶۲ نوشته شده، اواخر سال ۸۸ و بعد از ۲۶ سال مجوز چاپ گرفت اما بنا بر برخی گزارش ها مسئولان ایران در آخرین روزهای سال گذشته از انتشارات ققنوس، ناشر این کتاب، خواسته اند توزیع و فروش آن را متوقف کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/05/100509_l17_book_maroufi.shtml

بالا ^^

دیوان محاسبات وزارتخانه ها و شرکت های متخلف را معرفی کرد

دیوان محاسبات ایران، گزارش داده که وزارتخانه های اقتصاد و کشور و شرکت های فعال در بخش نفت و بانکها بیشترین انحراف را قانون بودجه داشته اند.

بنابر گزارش دیوان محاسبات که بر عملکرد دولت و شرکت های دولتی نظارت دارد و بازوی نظارتی مجلس به حساب می آید، در بخش نفت در دو سال گذشته هشت میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بیشترین انحراف فقط در بخش واردات بنزین اتفاق افتاده است.

عبدالرضا رحمانی فضلی رئیس دیوان محاسبات به خبرنگاران گفته که بیشترین انحراف در بخش "نفت معوض" رخ داده و " به گونه ای که در سال ۱۳۸۷ حدود سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نفت معوض به صورت غیرقانونی صورت گرفت در حالی که مجلس مجوز وارد کردن بنزین را نداده بود اما این کار صورت گرفت. این رقم در سال گذشته به پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار رسید."

در سال ۱۳۸۷ دولت بنابر قانون بودجه حق داشت سه میلیارد دلار بنزین از خارج وارد کند اما دولت علاوه بر این رقم، سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار دیگر نیز به واردات بنزین اختصاص داد.

سال گذشته نمایندگان مجلس دولت را موظف کرده بودند که بنزین وارداتی را فقط به قیمت آزاد عرضه کند اما بنابر گزارشها، دولت در دو سال گذشته فقط مقدار کمی از بنزین وارداتی را به قیمت آزاد هر لیتر ۴۰۰ تومان فروخته اما بقیه بنزین وارداتی را به صورت سهمیه بندی به قیمت هر لیتر ۱۰۰ تومان عرضه کرده است.

بنابر گزارشهای رسمی، در سال گذشته روزانه بیشتر از ۲۰ میلیون لیتر بنزین وارد شده اما کمتر از ۳ میلیون لیتر آن به صورت آزاد و بقیه به صورت سهمیه ای فروخته شده است.

یکی از جنجالی ترین پرونده های دیوان محاسبات، ماجرای گم شدن یک میلیارد دلار از پولهای نفت بود که هنوز پرونده آن باز است.

گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۸۵ که دیوان محاسبات دو سال پیش منتشر کرد نشان می داد که یک میلیارد دلار از درآمدهای ارزی از سوی دولت وارد خزانه نشده است اما دولت این اقدام را سیاسی دانست و چندین بار اعلام کرد که اختلاف نظر وجود برطرف شده است.

اما سخنان تازه آقای رحمانی فضلی نشان می دهد که پرونده چند سال پیش همچنان باز است و دولت نتوانسته در باره آن توضیح قانع کننده ای ارائه کند چون به گفته رئیس دیوان محاسبات، اختلاف نظر بین "هیات مستشاری، دادسرا و حسابرسان" وجود دارد.

شیوه دولت برای واردات بنزین هم به این شکل بوده که دولت به جای پرداخت پول نقد به فروشندگان بنزین، نفت خام می داده است و نمایندگان مجلس بارها نسبت به این اقدام غیرقانونی دولت اعتراض کرده اند.

تخلفات بانکی

دیوان محاسبات موسسه ای دولتی است که زیر نظر مجلس فعالیت می کند و بر حساب های وزارتخانه ها، موسسات و شرکت های دولتی نظارت می کند که از بودجه سالانه استفاده می کنند.

رئیس دیوان محاسبات در هر دوره مجلس با پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه و با رای نمایندگان انتخاب می شود.

دیوان محاسبات مسئول تطبیق قانون بودجه با میزان دخل و خرج دولت است و مواظب است تا وزارتخانه ها و موسسات دولتی، بودجه سالانه را در جای خود و به اندازه خرج کنند.

آقای رحمانی فضلی می گوید که دولت باید مبالغی را به عنوان سود اوراق مشارکت به بانکها می داده اما دولت این کار را نکرده است. به گفته رئیس دیوان محاسبات سود سررسید شده اوراق مشارکت تا پایان سال گذشته ۱۳۰ میلیارد تومان بوده است.

به گفته رئیس دیوان محاسبات، بانکها ۵۰ هزار میلیارد تومان (۵۰ میلیارد دلار) وام به مشتریان داده اند اما نمی توانند آن را وصول کنند که "این رقم با میزان کل نقدینگی ریالی موجود در جامعه برابر است که اثرات تورمی بسیاری دارد."

رحمانی فضلی در گزارش خود توضیح می دهد که بودجه عمومی کشور در هشت سال گذشته یعنی از سال ۱۳۸۰ تا کنون از ۱۶ هزار میلیارد تومان به ۹۴ هزار میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است. در همین مدت بودجه شرکتها نیز از ۳۰ هزار میلیارد تومان به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

دیوان محاسبات می گوید که این سازمان حساب و کتاب و نحوه واگذاری شرکت های بزرگ دولتی موسوم به اصل ۴۴، حساب ذخیره ارزی، پول واریز شده نفت، بنگاههای زود بازده و هدفمند کردن یارانه ها را تحت نظر دارد و از آنها حسابرسی می کند.

عمده گزارش رئیس دیوان محاسبات بر وزارتخانه های اقتصادی و عملکرد آنها متمرکز شده و هیچ اشاره ای به تخلفات مالی وزارت کشور نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100509_l01_court_lostbillion.shtml

بالا ^^

وزارت کشور افغانستان به شرکت‌های امنیتی هشدار داد

وزارت داخله/کشور افغانستان، در پی بازداشت چند کارمند دو شرکت خصوصی امنیتی به اتهام قتل دو غیرنظامی، هشدار داده که همه شرکت های خصوصی فعالیت های خود را قانونمند سازند.

ازمری بشری، سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری در کابل گفت که فعالیت های این شرکت ها در شاهراه کابل-قندهار به حالت تعلیق درآمده است.

او افزود که عاملان قتل غیرنظامیان در شاهراه کابل-قندهار بازداشت شده و بازجویی از آنها ادامه دارد.

این دو شرکت، که مسئولیت آنها با افغان ها است، عمدتاً تامنین امنیت کاروانهای تدارکاتی نیروهای خارجی را در این شاهراه به عهده داشته اند.

آقای بشری از تشدید نظارت وزارت داخله بر کارکردهای شرکت های امنیتی خبر داد و گفت که اگر شرکت های امنیتی فعالیت های خود را در چارچوب قانون سازماندهی نکنند، مجوز فعالیت آنها پس گرفته خواهد شد.

او گفت: "وزارت داخله افغانستان به تمام شرکت های امنیتی اخطار می دهد که فعالیت های خود را در چارچوب قانون تنظیم کنند. باید هر گام شان و هر فعالیت شان مطابق به مقرره ای باشد که در این مورد ساخته شده است."

آقای بشری هشدار داد که اگر فعالیت های این شرکت ها خلاف قانون و این مقرره تشخیص داده شود، "در گام نخست شرکت شان منحل، در گام دوم متخلفان بازداشت و در قدم سوم اسلحه، تجهیزات و سایر لوازم شان در روشنایی قانون ضبط و به دولت تحویل داده می شود."

در حال حاضر، بر اساس آمار وزارت داخله ۵۲ شرکت امنیتی خصوصی در افغانستان فعالیت دارند که نیمی از این شرکت ها متعلق به خارجی ها و بقیه مربوط به افغانها هستند.

گفته شده است که این شرکت ها در کل در حدود ۴۲ هزار قبضه سلاح در اختیار دارند. کارمندان این شرکت ها برای حمل این سلاح ها از وزارت داخله مجوز رسمی دارند.

این شرکت ها عمدتاً در تامین امنیت موسسات مختلف داخلی و خارجی، بانکها و هتل ها در مناطق مختلف افغانستان سهم دارند.

این شرکت ها همچنین تامین امنیت طرحهای عمرانی را که به وسیله شرکت های مختلف داخلی و خارجی اجرا می شود نیز به دوش دارند. ولی همراهی کاروانهای تدارکاتی نیروهای بین المللی در افغانستان از پرخطرترین فعالیت های کارمندان این شرکت ها شمرده می شود.

با این که این شرکت ها در مواردی مورد انتقاد قرار گرفته اند، در موارد متعددی با حملات شورشیان نیز مواجه شده اند. این حملات در پاره ای از موارد تلفاتی هم به جا گذاشته است.

فعالیت های شرکت امنیتی خصوصی پس از روی کارآمدن نظام جدید در افغانستان آغاز شده است. پیش از آن فعالیت شرکت های خصوصی در بخش امنیتی سابقه نداشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/05/100509_k02-afg-private-security-co.shtml

بالا ^^

مذاکرات تازه احزاب محافظه کار و لیبرال دموکرات بریتانیا برای تشکیل دولت

مذاکره کنندگان ارشد از احزاب محافظه کار و لیبرال دموکرات بریتانیا، در تلاش برای رسیدن به توافق در مورد تقسیم قدرت سیاسی این کشور، مذاکرات خود را روز یکشنبه (9 مه)، ادامه داده ند.

ویلیام هیگ، یکی از اعضای ارشد حزب محافظه کار، در حالی که برای شرکت در مذاکرات امروز به سمت محل برگزاری گفتگوها می رفت، به خبرنگاران گفت "جو مذاکرات بسیار سازنده بوده است."

کیت آدمز، گزارشگر بی بی سی می گوید هر چند که اظهارات محافظه کاران مثبت بوده است، بلاتکلیفی سیاسی بریتانیا همچنان ادامه دارد.

حزب محافظه کار در انتخابات سراسری اخیر بریتانیا بیش از دو حزب دیگر رای آورد اما نتوانست اکثریت کرسی های پارلمان را که لازمه تشکیل دولت آینده این کشور است، کسب کند.

به همین دلیل حزب محافظه کار بریتانیا مجبور شده است برای تشکیل دولت جدید در پی جلب حمایت سایر احزاب این کشور باشد.

دیوید کامرون، رهبر حزب محافظه کار روز یکشنبه گفت چاره ای جز مصالحه ندارد.

اما به گفته گزارشگر بی بی سی امر مهم این است که او تا چه حد حاضر است برای تشکیل دولت ائتلافی زیر بار اصلاح سیستم رای گیری رود.

بنا به سیستم انتخاباتی کنونی بریتانیا، رای گیری در هر حوزه برای انتخاب نماینده ای در پارلمان، فقط یک دور انجام می گیرد و هر کسی که بالاترین امتیاز را به دست آورده باشد، پیروز تلقی می شود حتی اگر حزب این فرد کمتر از پنجاه درصد از آرای سراسری را کسب کرده باشد.

اصلاح سیستم انتخابات به این معنی خواهد بود که احزاب متناسب با تعداد رایی که در کل انتخابات کسب کرده اند، در پارلمان کرسی داشته باشند.

در همین حال، نتیجه یک نظرسنجی که امروز منتشر شده است، نشان می دهد قطعی نبودن نتیجه انتخابات سراسری اخیر، که باعث شده است یک حزب واحد نتواند دولت آتی بریتانیا را تشکیل دهد، موضوع تقسیم کرسی های پارلمانی متناسب با تعداد آرای به دست آمده را به بحث داغی در این کشور تبدیل کرده است.

گزارشگر بی بی سی می گوید حزب لیبرال دموکرات، که به دلیل سیستم انتخاباتی کنونی در پارلمان حضور پررنگی نخواهد داشت، حامی اصلاح آن است.

حزب چپ میانه لیبرال دموکرات گفته است برای دست یابی به توافق، اهمیت زیادی دارد که حزب محافظه کار به شکلی با اصلاح سیستم انتخاباتی موافقت کند.

گزارشگر بی بی سی می گوید حزب لیبرال دموکرات معتقد است نظام سیاسی کنونی به قدر کافی دموکراتیک نیست.

لیبرال دموکرات ها می گویند با این که حدود 23 درصد از آرای سراسری را از آن خود کرده اند نهایتا فقط 9 کرسی در مجلس عوام خواهند داشت که عادلانه نیست.

اگر پیشنهاداتی که محافظه کاران در مذاکرات ارائه می کنند رضایت لیبرال دموکرات ها را جلب نکند، لیبرال دموکرات ها ممکن است برای تشیکل دولت به حزب کارگر روی بیاروند.

گوردون براون، رهبر حزب کارگر گفته است او از مدرنیزه شدن فوری مقررات انتخاباتی حمایت می کند.

آقای براون گفته است که حزبش حاضر است برای تصمیم گیری در این باره یک همه پرسی برگزار شود و مردم بگویند از اصلاح نظام انتخاباتی حمایت می کنند یا نه.

در همین حال، گزارشگران می گویند احزاب تحت فشارند تا زودتر به توافقی دست یابند که باعث اطمینان بازارهای مالی بریتانیا شود.

بریتانیا در تلاش است مشکل کسری بودجه خود را که ابعاد آن بی سابقه بوده، مرتفع کند.

دولت آقای براون به اداره امور بریتانیا ادامه می دهد و الستر دارلینگ، وزیر دارایی دولت کارگر، امروز در نشست وزرای دارایی اتحادیه اروپا در بروکسل شرکت خواهد کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100509_l05_uk10_britain_election.shtml

بالا ^^

عریقات: گفتگوهای غیر مستقیم با اسرائیل رسما آغاز شد

صائب عریقات، از مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطینی که سرپرستی مذاکرات با اسرائیل را بر عهده داشته است، روز یکشنبه (9 مه)، اعلام کرد گفتگوهای غیرمستقیم با اسرائیل رسما آغاز شده است.

آقای عریقات در حالی که جورج میچل، فرستاده باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در گفتگوهای صلح خاورمیانه در کنارش ایستاده بود، در شهر رام الله کرانه باختری گفت: "گفتگوهای غیر مستقیم آغاز شده است."

مذاکرات غیرمستقیم قرار بود در ماه مارس انجام بگیرد اما به دلیل جدلی که بر سر ساخت خانه های جدید برای یهودیان در کرانه باختری رخ داد، متوقف شد.

با اعلام خبر امروز، این اولین بار در دو سال گذشته است که دو طرف تن به مذاکرات رسمی، هر چند که غیرمستقیم، داده اند.

فلسطینی ها از دسامبر سال 2008 که اسرائیل به نوار غزه حمله کرد از شرکت در مذاکرات رسمی با این کشور خودداری کرده بود.

با چهار ماه گفتگوهای رسمی موافقت شده است؛ این گفتگوها با میانجیگیری جورج میچل انجام می گیرد.

اکنون آقای میچل باید از یک سو به سوی دیگر در حرکت باشد؛ او امیدوار است تا چهار ماه دیگر مذاکرات از شکل غیرمستقیم به گفتگوهای حضوری تبدیل شود.

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است که او می خواهد گفتگوهای غیرمستقیم با فلسطینیان هر چه زودتر به مذاکرات رو به رو تبدیل شود.

او در جلسه هفتگی کابینه اش گفت: "دستیابی به صلح، با وجود یک فاصله یا با کنترل از راه دور امکان پذیر نیست. ما با فلسطینیان همسایه هستیم. با گذشت زمان نمی توان بر این تصور باقی ماند که اتخاذ تصمیمات و توافق ها در باره مسائل مهمی چون امنیت و منافع ملی دو طرف، بدون آنکه در یک اتاق و سر یک میز نشسته باشیم، امکان پذیر است."

آقای میچل در یک هفته گذشته چند بار محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی از یک سو و نخست وزیر اسرائیل از سوی دیگر ملاقات کرده است.

گزارشگران می گویند آغاز مذاکرات رسمی و غیر مستقیم میان اسرائیل و فلسطینیان اولین دستاورد محکم دولت باراک اوباماست اما در عین حال آنها می گویند روند صلح در حالی بار دیگر به جریان افتاده است که دو طرف متخاصم انتظار چندانی نداشته اند که نتیجه بخش باشد و عدم اطمینان آنها به یکدیگر عمیق است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100509_l05_mideast_talks.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 10, 2010, 2:37:53 PM5/10/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
18:37 گرينويچ - دوشنبه 10 مه 2010 - 20 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

تلاش تعدادی از افراد خانواده های پنج نفری که روز گذشته در زندان اوین اعدام شدند برای تحصن در برابر دانشگاه تهران با پیشدستی نیروهای انتظامی نا کام ماند.

غلامحسین الهام، عضو حقوقدان شورای نگهبان قانون اساسی ایران در یک سخنرانی میر حسین موسوی، از رهبران معترض به دولت ایران، را "محارب علیه نظام" دانست .

گزارش ها از تجمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تهران در اعتراض به حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در این دانشگاه حکایت دارد.

انفجار بمب و تیراندازی در عراق دهها کشته و مجروح به جای گذاشته است. 68 نفر در خشونت های روز دوشنبه کشته شده اند.

گوردون براون اعلام کرد که از سمت رهبری حزب کارگر بریتانیا استعفا می دهد و خواستار آن شد که تا ماه سپتامبر برایش جانشین تعیین کنند.

دنیز بایکال، رهبر حزب جمهوری خلق ترکیه پس از انتشار ویدئویی در اینترنت که حاکی از داشتن رابطه جنسی یا یک نماینده مجلس بود، از سمت خود استعفا داده است.

در هفته گذشته حرف هایی جدی و صریح از زبان اهالی تئاتر شنیده شده که شانه فشارها و کاستی های روزافزون در عرصه تئاتر ایران است و از امیدها و خواسته های آنان برای تئاتر سرزمینشان می گوید.

احسان حدادی، ركورددار پرتاب ديسك آسيا می گوید سفارت فرانسه در تهران برای اعزام به مسابقات جهانی به او ویزا نداده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

جلوگیری از تحصن خانواده های اعدام شدگان در برابر دانشگاه تهران

تلاش تعدادی از افراد خانواده های پنج نفری که روز یکشنبه (9 مه) به اتهام "مشارکت در بمب گذاری در مراکز دولتی و وابستگی به پژاک" در زندان اوین اعدام شدند برای تحصن در برابر دانشگاه تهران از سوی نیروهای انتظامی که قبلا محل را محاصره کرده بودند، نا کام ماند.

رضا منوچهری، یکی از بستگان شیرین علم هولی که روز گذشته (19 اردیبهشت) در زندان اوین اعدام شد در گفتگو با بی بی سی فارسی ضمن اعلام این مطلب، افزود که خانواده های افرادی که اعدام شده اند برای تحویل گرفتن جنازه آنها به مراکز مختلفی از جمله پزشکی قانونی بهشت زهرا و پزشکی قانونی کهریزک مراجعه کردند اما جواب نگرفتند.

به گفته آقای منوچهری در پزشکی قانونی کهریزک، از خانواده خانم علم هولی خواسته شده بود که روز بعد با مجوز قاضی صلواتی به این مرکز بازگردند اما فقط وسایل شخصی وی را به آنها تحویل داده اند.

رضا منوچهری گفت خانواده های این پنج نفر در نظر داشتند که به نشان اعتراض در برابر دانشگاه تهران تحصن کنند اما پیش از آنکه این تصمیم خود را عملی کنند نیروهای انتظامی، منطقه مورد نظر را محاصره کرده بودند و به این ترتیب از تحصن در برابر دانشگاه تهران باز ماندند.

در همین حال تحصن اعتراضی دیگری از روز گذشته در شهر سلیمانیه عراق آغاز شده که به گفته آقای منوچهری تا فردا ساعت 5 بعد ازظهر ادامه خواهد داشت.

آقای منوچهری گفت اعتراضات پراکنده ای هم در پیرانشهر، کامیاران، سقز، مهاباد و منطقه باغ شایگان سنندج شکل گرفته که در برخی موارد به نا آرامی هایی انجامیده است.

وی افزود با توجه به نا آرامی های اعتراض آمیز، فضای این شهرها به شدت امنیتی شده است.

شیرین کمانگر، خواهر فرزاد کمانگر و عبدالله حیدریان برادر علی حیدریان که هر دو از افرادی بودند که روز گذشته در زندان اوین اعدام شدند هم در گفتگو با بی بی سی فارسی اعلام کردند، زمانی که برای تحویل گرفتن جنازه برادرانشان مراجعه کردند، هیچ مرجع مشخصی به آنها پاسخ نداده و در نهایت هم از آنها خواسته شده که فردا (سه شنبه) مراجعه کنند.

به گفته عبدالله حیدریان فضا در برابر زندان اوین به شدت امنیتی بوده است و به آنها اجازه داده نشده که حتی در ماشین منتظر بمانند.

روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز گذشته از اعدام فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان خبر داد.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران اتهام این افراد را "عملیات تروریستی از جمله بمب گذاری در مراکز دولتی و مردمی شهرهای ایران" متهم کرده است.

مهدی اسلامیان بنابر گزارش دادستانی انقلاب، "یکی از عوامل انفجار بمب در حسینیه شهدای شیراز" بوده است. پیش از این دو نفر به نام های روزبه یحیی زاده و علی اصغرپشته به اتهام انفجار در حسینیه شهدای شیراز اعدام شده بودند.

فرزاد کمانگر، دبیر هنرستان کار و دانش شهرستان کامیاران در جنوب استان کردستان، عضو انجمن صنفی فرهنگیان و انجمن زیست محیطی ئاسک (آهو) بوده و با نام مستعار "سیامند" در ماهنامه فرهنگی - آموزشی رویان که به اداره آموزش و پرورش کامیاران تعلق دارد قلم می زده است.

وی که در زمینه حقوق قومی و مسائل زنان فعال بوده، در مرداد ۱۳۸۵ (ژوئیه ۲۰۰۶) به تهران سفر کرده بود به همراه دوستش دستگیر می شود.

بنابر اطلاعیه روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، ماموران کلانتری مولوی در مرداد سال ۱۳۸۵ به دو نفر مشکوک می شوند و یک نفر از آنها دستگیر می شود و یک نفر نیز فرار می کند. در خودروی فرد دستگیر شده، پنج کیلوگرم مواد منفجره کشف می شود.

بعد از آن ماموران با مراجعه به منزل فرد دستگیر شده، فرزاد کمانگر را دستگیر می کنند که به بنابر اطلاعیه دادسرای انقلاب، "در بازرسی از اتاق وی (کمانگر) یک عدد باطری و دستگاه ساعت زمان بندی انفجار بمب کشف می شود."

جمال کمانگر از بستگان فرزاد به رادیوی بی بی سی فارسی گفت که خبر (اعدام فرزاد) ناگهانی بوده به طوری که خانواده آماده این قضیه نبودند و "آنها بشدت شوکه و بشدت ناراحت هستند." به گفته جمال کمانگر بردار فرزاد (مهرداد) به تهران رفته و "(خانواده فرزاد) اخبار را مثل بقیه (مردم) از خبرگزاریها شنیدند و حتی وکیل (فرزاد) آقای بهرامیان هم خبر نداشته است."

انتشار خبر این اعدام ها واکنش هایی در داخل و خارج از ایران به همراه داشته است.

در لندن چند نفر که خود را اعضای حزب کمونیست کارگری معرفی کردند به ساختمان کنسولگری ایران حمله و شیشه های آن را شکستند.

در پاریس نیز تعدادی از معترضین دوربین های مداربسته سفارت را شکستند. پلیس فرانسه تعدادی از تجمع کنندگان را بازداشت کرده است.

بنابر گزارش دادستانی انقلاب، بعد از دستگیری فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی در شهر سنندج دستگیر می شود و "در منزل وی ماهواره و یک برگه که محتویات آن به صورت رمز بوده کشف می شود."

اتهام این افراد عضویت در گروه پژاک و "انفجار دو بمب در ساختمان های فرمانداری و اداره بازرگانی کرمانشاه" در اردیبهشت سال ۱۳۸۵ عنوان شده است.

اتهام دیگر این افراد نگهداری اسلحه بوده است.

علی حیدریان نیز به اتهام همکاری با این دو نفر و ارتباط با پژاک در تهران دستگیر شده بود.

بنابر اطلاعیه دادسرای انقلاب، شیرین علم هولی آتشگاه خرداد سال ۱۳۸۷ "پس از کارگذاشتن یک بمب زیر خودرویی در پارکینگ قرارگاه سپاه در غرب تهران و انفجار آن دستگیر شده است."

الهام: موسوی یک محارب علیه نظام است

غلامحسین الهام، عضو حقوقدان شورای نگهبان قانون اساسی ایران در یک سخنرانی میر حسین موسوی، از رهبران معترض به دولت ایران، را "محارب علیه نظام" دانست.

آقای الهام که عصر روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت (۹ مه) در دانشگاه شهید عباسپور تهران سخنرانی می کرد، در پاسخ به پرسش دانشجویی گفت: "امروز من میرحسین موسوی را یک محارب علیه نظام می دانم که البته نظر من یک نظر حقوقی است و التزام عملی ندارد."

بر اساس گزارش خبرگزاری فارس از این جلسه، آقای الهام در واکنش به پرسش دانشجویی که نمایندگان رد صلاحیت شده مجلس را افراد "خوشنام" نامید، گفت: "شاید این عده از نظر شما خوشنام بودند."

او در ادامه از میرحسین موسوی نام برد و گفت که او را در حال حاضر "خوشنام " نمی داند و افزود : "اما زمانی که برای تایید صلاحیت ریاست جمهوری کاندید شد، به او رای دادم."

احمد سلامتیان، تحلیلگر مسائل سیاسی ایران درباره اظهارات آقای الهام به بی بی سی فارسی گفت که این سخنان به هیچ وجه ملاک و مبنای حقوقی ندارد.

آقای سلامتیان تاکید کرد: "خود آقای الهام هم متوجه این موضوع بوده است که حرفش مبنای حقوقی ندارد و برای اینکه در بین اجرا کنندگان ابهام فکری ایجاد نکند، بلافاصله می گوید که نظرش عقبه اجرایی ندارد."

احمد سلامتیان با اشاره به معنای حقوقی محارب در نظام جمهوری اسلامی، از اینکه هر معترض یا مخالفی را ، "حتی کسی را که شورای نگهبان به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری در این کشور تایید کرده است" به این عنوان متهم کنند، انتقاد کرد و این اظهارات را فقط یک نوع "جوسازی و فضا سازی فوق العاده افراط گرایانه" توصیف کرد.

آقای سلامتیان دادن شعار های تند را شیوه گروهی از مسئولان جمهوری اسلامی ایران از سال های اول انقلاب دانست.

او با اشاره به نزدیک شدن به پایان دوره ماموریت آقای الهام در شورای نگهبان و ارتباط این موضوع با اظهارات اخیر او گفت: "شرط حفظ کردن مقام در جمهوری اسلامی دادن تندترین شعارها و کشاندن نظام به افراطی ترین موضع هاست."

بنا بر قوانین ایران محکوم به حکم محاربه، از طریق اعدام یا قطع یک دست و یک پا و تبعید مجازات می شود.

تا کنون بارها معترضان و رهبران مخالفان دولت ایران به محاربه متهم شده اند اما این اولین بار است که از سوی یکی از حقوق دانان شورای نگهبان قانون اساسی، چنین عبارتی به کار برده می شود.

آقای الهام در ادامه جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه شهید عباسپور ، در واکنش به گروهی از حاضران جلسه سخنرانی که خبرگزاری فارس آنها را هواداران میر حسین موسوی نامید، گفت : "علی رغم اینکه من به آزادی معتقدم اما با این حال برای کسانی که هنوز طرفدار موسوی هستند متاسفم چرا که وی باعث بر هم زدن نظم کشور، ترور های خیابانی و مسائلی از این دست شده است."

غلامحسین الهام، از نزدیکان محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران است که پیشتر و در زمان اوج اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، وزیر دادگستری و سخنگوی دولت بود .

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100510_l38_elham_mosavi_mohareb_salamatian.shtml

بالا ^^

اعتراض دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی به حضور محمود احمدی نژاد

گزارش ها از تجمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تهران در اعتراض به حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در این دانشگاه حکایت دارد.

در برخی از ویدیو های منتشر شده در یوتیوب، صحنه هایی از برخورد نیروهای امنیتی و تلاش برای متفرق کردن دانشجویان دیده می شود.

آقای احمدی نژاد امروز (۲۰ اردیبهشت - ۱۰ مه) برای سخنرانی به دانشگاه شهید بهشتی واقع در شمال تهران رفت.

دانشجویان معترض که در تصاویر ویدیویی قرار گرفته در یوتیوب، مقابل در ورودی دانشگاه تجمع کرده اند، با سر دادن شعار به حضور رئیس دولت دهم در این دانشگاه اعتراض می کنند.

شعارهایی چون "دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد،" و "ما اهل کوفه نیستیم، نیمه راه بایستیم" در تصاویر ویدیویی شنیده می شود و همچنین دانشجویان به یکی از برنامه های خبری تلویزیون ایران اعتراض می کنند.

تلویزیون رسمی ایران اعلام کرده است که اعتراض دانشجویان به حضور آقای احمدی نژاد مرتبط نبوده و دانشجویان معترض از حضور رئیس جمهوری در دانشگاه مطلع نبوده اند.

همزمان در تصاویر منتشر شده، دانشجویان با نام بردن از آقای احمدی نژاد، او را به عنوان مسئول کشته شدن کسانی می دانند که در حوادث سیاسی اخیر این کشور جان خود را از دست دادند.

تجمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تنها یک روز پس از آن برگزار می شود که پنج نفر از فعالان سیاسی کرد که چهار نفر از آنها به عضویت در گروه ستیزه جو پژاک نسبت داده شدند، در تهران اعدام شدند.

انتشار خبر این اعدام ها واکنش هایی در داخل و خارج از ایران به همراه داشته است.

برخی خبرگزاری ها گزارش هایی از تجمعات اعتراضی در شهرهای کردنشین ایران مخابره کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100510_l07_iran89_univercity_beheshti_tehran_execution.shtml

بالا ^^

خشونت ها در عراق دهها کشته به جای گذاشت

انفجار بمب و تیراندازی در عراق دهها کشته و مجروح به جای گذاشته است.خشونت های روز دوشنبه دست کم 68 کشته به جای گذاشته است.

پرتلفات ترین بمبگذاری امروز (دوشنبه، 10 مه)، در شهر حله بوده است. در این حمله 35 نفر کشته شده اند و دهها تن نیز مجروح شده اند.

بنا به گزارش ها انفجار در نزدیکی یک کارخانه تولید پوشاک، و در پارکینگ سرویس کارکنان رخ داده است.

در همین حال به نظر می رسد هدف اصلی از تیراندازی های امروز صبح در بغداد که برای دو ساعت ادامه داشته، سربازان و مقام های پلیس بوده است.

مردان مسلح به ایست های بارزسی پلیس و ارتش حمله ور شده و به سمت آنها تیراندازی کرده اند.

در این حملات دست کم شش نفر کشته و شمار زیادی زخمی شده اند.

کمی بعد از این حادثه، دو بمب در یک بازار شلوغ در جنوب بغداد منفجر شدند که منجر به مرگ دست کم 11 غیرنظامی شده است. بمبگذاران نیز در این حادثه کشته شده اند.

به نقل از نیروهای امنیتی گزارش شده است که یکی از مهاجمان جلیقه ای از مواد منفجره را به تن داشته است و دیگری سوار خودروی حامل بمب بوده است

در خارج از پایتخت عراق نیز حملاتی در فلوجه و موصل گزارش شده است.

در فلوجه دست کم چهار نفر کشته شده اند. دو غیرنظامی هم در یک بمبگذاری دیگر کشته شده اند.

خشونت های مرگ روز دوشنبه در حالی رخ داده است که بن بست سیاسی در عراق وارد سومین ماه خود شده است؛ وضعیتی که عراقی ها و همچنین مقام های آمریکایی هشدار داده اند ممکن است مورد سوءاستفاده پیکارجویان قرار بگیرد.

گابریل گیت هاوس، گزارشگر بی بی سی می گوید در حالی که نیروهای امنیتی تلاش دارند از وقوع بمبگذاری های انتحاری بزرگ که باعث کشته شدن صدها نفر در سال گذشته شد، جلوگیری کنند، تیراندازی های محدودتر به تاکتیک جنگی جدید شورشیان تبدیل شده است.

گزارشگر بی بی سی می گوید مقام های عراقی اغلب پیکارجویان القاعده در این کشور را مسئول تیراندازی هایی می دانند که در ابعاد کوچک انجام گرفته شده است اما این شبکه به ندرت تائید کرده که دست به چنین حملاتی زده است.

به گفته گابریل گیت هاوس اگر القاعده به یقین مسئول حملات امروز باشد، مقصودش ایجاد ترس و سردرگمی در ارتش و نیروهای پلیس و همچنین نظامیان آمریکا بوده است تا آنها بدانند به رغم عقب نشینی های اخیر این شبکه هنوز هم دشمن قدری برای آنهاست.

آمار رسمی در عراق حاکی از آن است که در ماه آوریل 328 نفر در این کشور کشته شده اند که در مقایسه با آوریل گذشته کمی کمتر بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100510_l05_baghdad_attacks.shtml

بالا ^^

براون: از رهبری حزب کارگر استعفا می دهم

گوردون براون اعلام کرد که از سمت رهبری حزب کارگر بریتانیا استعفا می دهد.

آقای براون که از سال 2007 نخست وزیر بریتانیاست گفت، باید تا ماه سپتامبر که قرار است کنفرانس سالانه این حزب برگزار شود، جانشین وی مشخص شده باشد.

نخست وزیر بریتانیا امروز، دوشنبه 10 ماه مه در یک سخنرانی از تصمیم خود برای استعفا خبر داد و افزود که حزب کارگر به زودی مذاکرات رسمی خود را با حزب لیبرال دموکرات آغاز می کند.

این در حالیست که پس از آن که انتخابات سراسری بریتانیا نتیجه قطعی در بر نداشت، احزاب مخالف محافظه کار و لیبرال دموکرات، روز دوشنبه (10 مه)، مذاکرات بیشتری را در باره احتمال تشکیل یک دولت ائتلافی برگزار کرده اند.

نیک کلگ، رهبر حزب لیبرال دموکرات با دیوید کامرون، رهبر حزب محافظه کار امروز به طور خصوصی دیدار داشته است.

نمایندگان ارشد دو حزب در حالی که محل برگزاری گفتگوها را ترک می کردند، گفتند پیشرفت حاصل شده است اما جزئیاتی از هر گونه توافق ارائه ندادند.

نیک رابینسون، دبیر سیاسی بی بی سی می گوید گروه مذاکره کننده حزب لیبرال دموکرات در یکی دو روز گذشته با سیاستمداران ارشد حزب کارگر در خفا ملاقات و به طور خصوصی گفتگو کرده است.

مذاکره کنندگان لیبرال دموکرات ظاهرا با مقام های ارشد حزب کارگر از جمله لرد مندلسون، اد میلیبند، اد بالز و لرد ادونیس ملاقات های غیرعلنی داشته اند.

دبیر سیاسی بی بی سی افزود حزب کارگر به رغم شکست در انتخابات هنوز امید دارد لیبرال دموکرات ها از تشکیل ائتلاف با محافظه کاران منصرف شوند و به این حزب برای تشکیل دولت روی آورند.

حزب لیبرال دموکرات گفته است نمی خواهد گوردون براون در سمت صدارت باقی بماند.

دوره انتقالی

دبیر سیاسی بی بی سی می گوید مقام های ارشد در هیئت دولت آقای براون پیشنهاد کرده اند او برای دوره انتقالی در سمت نخست وزیری بماند اما اعلام کند قصد دارد در تاریخی معین از این سمت کناره گیری کند.

روشن نیست آقای کلگ و آقای براون در دومین ملاقات رو در رویی که در عرض 24 ساعت داشته اند، چه گفته و شنیده اند.

آقای کلگ که به بی بی سی گفته است که او "تقریبا" به اتخاذ تصمیم در باره تشکیل ائتلاف رسیده است، همچنین با دیوید کامرون، رهبر حزب محافظه کار ملاقات خصوصی داشته است.

آقای کلگ پیش از انجام ملاقات های خصوصی امروز به خبرنگاران گفت او می داند مردم می خواهند هر چه زودتر بدانند انتخابات چه نتیجه ای داشته است و احزاب و رهبران آنها بدون وقفه در تلاش بوده اند بنا به نتیجه آرای مردم اقدام کنند و تصمیمی درست بگیرند.

لیبرال دموکرات ها و محافظه کاران تاکید داشته اند که تبات اقتصادی بریتانیا در رسیدن به توافق نقش کلیدی دارد.

حزب محافظه کار در انتخابات سراسری اخیر بریتانیا بیش از دو حزب دیگر رای آورد اما نتوانست اکثریت کرسی های پارلمان را که لازمه تشکیل دولت آینده این کشور است، کسب کند.

به همین دلیل حزب محافظه کار بریتانیا مجبور شده است برای تشکیل دولت جدید در پی جلب حمایت سایر احزاب این کشور باشد.

رسوایی جنسی، رئیس حزب مخالف اردوغان را به استعفا واداشت

دنیز بایکال، رهبر حزب جمهوری خلق ترکیه پس از انتشار ویدئویی در اینترنت که حاکی از داشتن رابطه جنسی یا یک نماینده مجلس بود، از سمت خود استعفا داده است.

در این ویدئو، آقای بایکال هفتاد و یک ساله در اتاق خواب با یک نماینده زن این حزب نشان داده می شود.

آقای بایکال که رهبر مهمترین حزب مخالف دولت ترکیه است می گوید او قربانی توطئه رقبای سیاسی خود شده است.

حزب سکولار جمهوری خلق از مخالفان تلاش های رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه برای اصلاح قانون اساسی است.

او در جریان یک کنفرانس خبری در استانبول خبر کناره گیری خود را اعلام کرد. او گفت این ویدئو بدون اطلاع دولت ترکیه نمی توانست پخش شود.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه واکنش خشم آلودی نسبت به این اتهامات نشان داده است.

آقای اردوغان گفته است او شخصا دستور داده تا جلوی انتشار این ویدئو گرفته شود. نخست وزیر ترکیه این ویدئو را خلاف ارزش های اخلاقی و خانوادگی دانسته است.

در مقابل آقای بایکال گفته است هدف انتشار این ویدئو این بوده که تلاش های حزب او در به چالش گرفتن حزب حاکم عدالت و توسعه را تضعیف کند.

دنیز بایکال داشتن رابطه را تائید یا رد نکرده است.

آقای بایکال گفته است استعفای او به منزله فرار نیست بلکه به معنای مبارزه است.

آقای بایکال و نماینده زنی که در این ویدئو دیده می شوند، متاهل هستند.

این ویدئو هفته پیش در سایت یوتیوب منتشر شد.

دادستانی ترکیه در این باره تحقیقات خود را آغاز کرده است.

دنیز بایکال از سال ۱۹۹۲ ریاست حزب جمهوری خلق را به عهده داشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100510_an_turkey_opposition_scandal.shtml

بالا ^^

تئاتر ایران در بحران؛ حرف‌های هنرمندان

"تئاتر کلمه‌ای است یونانی به معنی جای تماشا؛ جایی که مردم می آیند تا حقیقت زندگی و اوضاع جامعه خود را تماشا کنند." - استلا ادلر، مدرس بازیگری

تئاتر در ایران سال هاست با فراز و فرودهایی فراوان خود را به جلو می کشاند و چه بسا وضعیتش بی شباهت به وضعیت اجتماعی ایران نباشد. وضعیتی که چندان ثبات ندارد و هنرمندانش نگران امنیت حرفه‌ای خود و فراموش‌شدن این هنر پررونق جهانی در ایران‌اند.

طی چند روز گذشته، برای بزرگداشت تئاتر ایران برنامه‌های مختلفی برگزار شده است: دیدار معاون هنری وزارت ارشاد با اهالی تئاتر؛ هفتمین سال جسن بازیگر از سوی خانه تئاتر؛ آیین اردیبهشت تئاتر اصفهان؛ مراسم انجمن تئاترعروسکی، و نشست «نمایشنامه‌نویس و امنیت».

در بیشتر این برنامه‌ها حرف‌هایی جدی و صریح از زبان اهالی تئاتر شنیده شده که نشانه فشارها و کاستی های روزافزون در عرصه تئاتر ایران است و از امیدها و خواسته های آنان برای تئاتر سرزمینشان می گوید.

حرف‌هایی که شاید چندان هم تازه نیست اما هنرمندان بار دیگر آنها را به زبان آورده‌اند تا مدیران جدید هم آنها را بشنوند؛ شاید این بار، مدیران تازه، راه پیشرفت و رونق تئاتر را هموار کنند یا دست کم مانعی بر موانع موجود اضافه نکنند. موانعی که به گفته اهالی تئاتر، با تغییر مداوم مدیرانی که این سال ها بر عرصه فرهنگ و هنر و تئاتر ایران حکم رانده اند بیشتر شده است.

تازه ترین این تغییرها با صدور حکم معاونت جدید امور هنری وزیر ارشاد رخ داده است. وزیر فرهنگ و ارشاد، در حکمی خطاب به حمید شاه آبادی نوشت: " قدم نهادن در حریم فرهنگ و هنر، حرمتی دارد که جز با نگاهی بصیرت‌آمیز و دین‌مدار، ورود بدان جایز نیست."

حالا با آمدن آقای شاه آبادی گویا تغییرات دیگری هم در حوزه مدیریت تئاتر در راه است. رحمت امینی، یکی از جد‌ی‌ترین گزینه‌ها برای نشستن بر صندلی مدیرکل هنرهای نمایشی به جای حسین پارسایی است. از سوی دیگر خبرهایی از استعفای محمد حیدری از مدیریت مجموعه تئاترشهر، هم به گوش می رسد.

هنرمندها چه می خواهند؟

شاید بزرگ ترین اتفاق هفته گذشته، برگزاری جلسه ای بود با عنوان طولانی "هم اندیشی کارگردانان تئاتر با معاون محترم امور هنری".

به گفته حسین پارسایی، برای حضور در این این نشست، از صد هنرمند حوزه تئاتر به وسیله "پیام کوتاه" دعوت شده بود اما بسیاری از آنها نیامدند.

در این نشست، آقای شاه‌آبادی با تاکید بر ضرورت بازنگری در بسیاری از شیوه‌های قبلی اداره‌ی تئاتر گفت که ادامه شیوه‌های گذشته به این شکل "به صلاح نیست" و به هنرمندهای حاضر در جلسه گفت: "برای شنیدن نظرات شما آمده‌ام، اما به این معنی نیست که همه پیشنهادات را عملی کنیم."

اما پاسخ هنرمندان به این سخنان چندان مثبت و خوش بینانه نبود.

داوود فتحعلی‌بیگی، کارگردان تئاتر، در این نشست خطاب به حمید شاه آبادی گفت: "هنوز هم هرکس مدیر می‌شود، حرف اول و آخر را او می‌زند. ما نمی‌دانیم آیا شما از ما ارائه‌ طریق می‌خواهید یا ما از شما باید ارائه‌ طریق بگیریم و اگر قرار است شما به ما ارائه طریق بدهید، باید ببینیم این امر با کدامیک از پشتوانه‌های شما در تئاتر اتفاق می‌افتد. آیا کسانی که به شما مشورت داده‌اند، خودشان چقدر واجد صلاحیت بوده‌اند؟

حمیدرضا آذرنگ نمایشنامه‌نویس، کارگردان و بازیگر تئاتر گفت: "ای کاش دید ارباب‌رعیتی از جامعهی ما رخت می‌بست. به ویژه از جامعه‌ هنری که هنرمندان ما در تمام دوره‌ها زحمت کشیده و محجوبانه با تمام کمبودهای تئاتر ساخته‌اند و بعد شما می‌آید می‌گویید می‌خواهید تئاتر را معنوی کنید، مگر تئاتر در تمام این سال‌ها غیر از معنویت بوده است."

کنترل و ممیزی متن

علی‌اصغر دشتی، کارگردان، گفت: "این جلسه بوی فرمالیته‌بودن می‌دهد. شما تصمیماتتان را از قبل گرفته‌اید و در سخنرانی‌تان در جاهای دیگر مطرح کرده‌اید."

دشتی وظیفه‌ معاون فرهنگی وزارت ارشاد را "مدیریت" دانست و نه "کنترل"، و گفت: "در وظایف معاون هنری وزارت ارشاد نیست که یک کارگردان متن ایرانی را انتخاب ‌کند یا خارجی را."

او شاید این حرف ها را در واکنش به خبری که چند روز قبل منتشر شده بود می زد.

چند روز قبل تر، حمید شاه آبادی در دیدار با آیت‌الله امینی گفته بود: "تئاتر در کشور رونق ندارد و هنرمندان به کارهای ترجمه‌ای پرداخته‌اند. نمایشنامه‌های خارجی در تئاتر وجود دارد و این هنر نیازمند تحول و دگرگونی زیادی است. در موضوع تئاتر و هنرهای نمایشی می‌خواهیم به موضوعات دفاع مقدس بپردازیم. نهضت نمایش نامه نویسی در کشور آغاز شده و در قالب این طرح داستان هایی در حوزه دفاع مقدس و مورد نیاز جامعه نوشته می شود که از اساس و پایه شکل ایرانی داشته باشند و با تایید وزارت ارشاد در اختیار گروه های نمایش قرار می گیرد."

در دیدار هنرمندها با معاون فرهنگی وزارت ارشاد، سیروس همتی، کارگردان، گفت: "آیا تئاتر در طول چند سال اخیر کنترل نشده و حالا قرار است کنترل شود؟"

آقای همتی با اشاره به اینکه "می گویند همه کارگردان ها باید متن ارائه بدهند"، گفت: "تکلیف کسانی که کار کارگاهی انجام می‌دهند چیست. همه تئاتر متن نیست، بلکه متن یکی از ابزارهای کار تئاتر است."

وقتی نوبت به بهزاد فراهانی، بازیگر و کارگردان تئاتر رسید، گفت: "درحال حاضر از دیگر وزارت‌خانه ها به جز فرهنگ و ارشاد هم برای ممیزی می‌آیند. برای حل مشکلات تئاتر نخست باید دگر‌اندیشان را بپذیریم و از هنر تبلیغی و دستوری‌شده بپرهیزیم."

با این حال، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعدتر در توضیح سخنانش در دیدار با آیت الله امینی، با اعلام خبر دریافت بیش از ۷۰ طرح در حوزه تئاتر کشور گفت: "البته سفارش نوشتن نمایشنامه و توزیع بین گروه های تئاتری به معنی آن نیست که گروه‌ها و هنرمندان در نقاط مختلف به نمایشنامه‌نویسی نپردازند."

متن ایرانی یا خارجی

نکته دیگری که نگرانی کارگردان ها را برانگیخته، تاکید مدیران فرهنگی بر پرهیز از اجرای نمایشنامه های خارجی است.

سعید شاپوری در این باره در جمع کارگردان ها گفت: "یکی از دلایل انتخاب متن خارجی توسط کارگردانان ما این است که درباره‌ی مسائلی که تلویزیون آنها را در قالب خبر پخش می‌کند اجازه نداریم نمایش اجرا کنیم."

کتایون فیض‌مرندی، کارگردان، دلیل دیگری آورد: "سیستم ممیزی ما مدام در حال تغییر است.کارگردان‌ها از ارائه متن ایرانی می‌ترسند، چون هر زمان باید‌ها و نبایدها تغییر می‌کند."

اما اصغر خلیلی، کارگردان، با توجه بیشتر به متون ایرانی موافق بود. او گفت: "سیاست‌های مرکز هنرهای نمایشی از این پس باید حمایت از متون نمایشی ایرانی باشد."

منیژه محامدی، کارگردان و استاد دانشگاه، در این باره معتقد بود که کارگردان ها با توجه به نیاز جامعه، متن خود را انتخاب می‌کنند. او گفت: "مهم این نیست که متن ما ایرانی باشد یا خارجی یا دینی، کسی نباید ما را سانسور کند، سال‌هاست ما خودمان را داریم سانسور می‌کنیم و بلدیم این کار را انجام بدهیم. همه ما مامور سانسور هستیم و به قیم نیازی نداریم."

با این حال، توضیح معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد، درباره نظارت بر نمایش‌ها این بود: «هیچ قصدی برای ایجاد محدودیت نمایش‌ها و نمایشنامه‌ها نیست و نمایشنامه‌نویسان نباید در بیان حرف‌ها و دغدغه‌های خود محدودیت داشته باشند. بنابراین ضرورت دارد تا نظارتی قانونی در چارچوب مشخص در قالب یک آیین‌نامه صورت گیرد تا سلیقه‌ها در این زمینه اعمال نشود."

اختلاف دیدگاه هنرمندها و مدیرها

امیر دژاکام در این جلسه، یکی از مشکلات تئاتر را تفاوت تعریف تئاتر نزد هنرمندان و مسئولان دانست.

آقای دژاکام پرسید: "آیا مسئولان از تئاتر انتظار تبلیغ و تهییج دارند. هنرمندان تئاتر را امری عقلانی می‌دانند و تقدس تئاتر هم از همین جهت است. پاسخ به این پرسش بسیاری از مسائل را حل می‌کند."

او با تاکید بر ضرورت تنوع در آثار نمایشی اضافه کرد: "باید بین نمایش‌های خارجی، ایرانی و تجربی به تعادل برسیم هرسه ارزشمندند و هر نوع نگاه افراطی مشکل‌ساز خواهد شد."

کیومرث مرادی، کارگردان، گفت "با سیاست‌های دهه‌ی ۶۰ نمی‌توان تئاتر امروز را نجات داد. معضل اینجاست که در وزارت فرهنگ این مملکت، هنوز کلمه‌ ارشاد یدک کشیده می‌شود. شاید دهه‌ی ۶۰ به ارشاد نیاز داشتیم اما امروز به وزارت فرهنگ و هنر نیازمندیم."

معضل سالن های تئاتر

کیومرث مرادی به بازسازی ناتمام مجموعه‌ تئاتر‌شهر هم اشاره کرد و گفت: "بیایید و از بازسازی احمقانه این مجموعه دیدن کنید، پیمانکار قبلی حالا به همه ما ریشخند می‌زند. شما باید به فکر ارتقاء بودجه و امکانات تئاتر باشید. اگر این وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند تا چهار سال دیگر همین یک تئاتر‌شهر هم خراب می‌شود، وسائل اینجا متعلق به سال‌های پیش از انقلاب است."

نصرالله قادری، کارگردان، به نکته دیگری اشاره کرد: "با همین نشست‌ها و برخاست‌ها در مجلس بود که تالار وحدت را از تئاتر گرفتند، با همین جلسات بود که عده‌ای در اداره تئاتر ستاره‌دار شدند."

با این حال، صادق موسوی، مدیر تالار وحدت، روز یکشنبه ۱۹فروردین، در گفت و گو با خبرگزاری فارس، از آغاز اجرای آثار نمایشی در این تالار خبر داده است.

اما بهزاد فراهانی در این جلسه، سوال کلی تری داشت: "هرگز پرسیده نشده سیاست کلان فرهنگی ما اصلا تئاتر می‌خواهد، اگر می‌خواهد، پس چرا در تمام این سال‌ها حتی یک سالن اضافه نشده و ما هم‌چنان مانند بچه‌های سره‌راهی هستیم."

آقای فراهانی گفت: "سالن‌های غارت‌شده ما را به ما برنمی‌گردانند و شما هم نمی‌توانید آن‌ها را برگردانید، زیباترین سالن‌های ما را ربوده‌اند. ۲۵ سال است فریاد می‌کشیم این بودجه‌ی ناچیز با رشد فارغ‌التحصیلان و هنرجویان تئاتر ما به جایی نمی‌رسد. این حرف‌ها را به مجلسی‌ها هم گفته‌ایم و به این نتیجه رسیده‌ایم که اصلا ما را نمی‌خواهند.

در این جلسه، امیر دژاکام و کتایون فیض مرندی طرح استفاده از سالن‌های بلااستفاده در سطح شهر مانند فرهنگسراها و دانشگاه‌ها را برای اجرای نمایش‌ها پیشنهاد دادند.

حمید شاه آبادی در این جلسه هم با تایید گفته های کارگردان ها درباره کمبود بودجه تئاتر گفت: "بودجه تئاتر با توجه به خواسته‌ها و نیازهای بسیاری که در این حوزه است، بسیار ناچیز است و هرساله هم فارغ‌التحصیلانی به این عرصه وارد می‌شوند که برای فعالیت آنها اعتبار بیشتری لازم است."

او گفت: "در حال حاضر ما همین بودجه را داریم و باید تلاش کنیم برای سال‌های آینده آن را افزایش بدهیم. اکنون باید دید با همین بودجه و امکانات موجود چه باید کرد تا همه بتوانید عادلانه از آن استفاده کنند."

ناامنی نمایشنامه نویس

در هفته گذشته، نشست "نمایشنامه‌نویس و امنیت" هم که به همت انجمن نمایشنامه‌نویسان تئاتر ایران برگزار شد فرصت خوبی بود تا برخی هنرمندان از ناامنی در حوزه نمایشنامه نویسی حرف بزنند.

ناصح کامکاری در این نشست گفت:"چرا نمایشنامه‌نویس که باید دغدغه درام و ریتم و شخصیت و غیره را داشته باشد، مبتلا به بیم ناامنی است؟"

او گفت:"جایی که احزاب رسمی حضور گسترده ندارند، بار رسالت آنها ناخواسته بر دوش دیگر افراد سنگینی می‌کند و درنتیجه سایرین به‌خصوص هنرمندان که فعالیت آنها تولید فکر تلقی می‌شود، در چالش تضارب آرا و تلاقی افکار مستقل‌شان با دیدگاه‌های دیگر دچار درگیری می‌شوند که کمترین نتیجه آن عدم امنیت اقتصادی است."

محمد یعقوبی، نمایشنامه نویس و کارگردان، هم گفت:" تئاتر اگر بخواهد به یکی از رسالت‌های خود وفادار باشد، اکنون زمان اعتراض است و نه برگزاری جشن."

او گفت:"هر نویسنده‌ای سعی می‌کند برای خود امنیت‌سازی کند و در نوشته‌هایش باید چیزهایی را پنهان کرده باشد تا احساس امنیت کند."

و امیر یار احمدی رئیس انجمن نمایشنامه‌نویسان از خودسانسوری نمایشنامه نویسان گفت: "نویسندگان تا کی می‌توانند نمایشنامه‌هایشان را در کشوی میزها پنهان کنند؟ این حق آنهاست که از یک حیات طبیعی و معمول، از طریق حرفه‌ای که انتخاب کرده‌اند، برخوردار باشند."

تئاتر ایران و آرزوها

ایوب آقاخانی، نویسنده، کارگردان و بازیگر، که مثل خیلی از اهالی تئاتر در برنامه دیدار با معاون فرهنگی ارشاد شرکت نکرد، در یادداشتی انتقادی از آرزوی خود برای تئاتر ایران سخن گفته است.

آقای آقاخانی در این یادداشت با انتقاد از انتخاب حمید شاه آبادی به عنوان معاون هنری ارشاد، نوشته "کاش مدیری آشنا به عرصه هنر در مسند تصمیم‌گیری قرار می‌گرفت."

او نوشته است: "آرزو دارم، تصورم ـ که براساس رصد سیاست‌های او شکل گرفته است ـ اشتباه باشد؛ اگر هم درست تشخیص داده‌ام، بر اثر مواجهه با حس و حال و صداقت و نگاه‌های هم‌خانواده‌های من در هنر تئاتر، وی دست از این شیوه و نگاه خود بردارد، مسیر متعادل‌تر، معقول‌تر و ثمربخش‌تری پیش بگیرد و فراموش نکند که همه ما هدفی جز اعتلا و ارتقای فرهنگ و هنر کشور عزیزمان ایران نداریم، بنابراین با ایجاد دسته‌بندی میان هنرمندان و دسته‌بندی در کارشان، این افق مشترک را از اهالی تئاتر نگیرد."

محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخشی از حکمش خطاب به حمید شاه آبادی نوشت: "حسن سلوك، حفظ حدود و رعايت ‌شأن هنرمندان از بديهي‌ترين شيوه‌هاي همكاري با اهل ادب وهنر است. هنر مديريت را بيش از هر جا با ايجاد انسجام بين اهالي هنر و اقدام به قوام آثار مي‌توان به نمايش گذاشت."

شاید در پیش گرفتن همین مسیر و همدلی با هنرمندها و تلاش برای برآوردن نیازها و خواسته های آنان، راه رونق بخشیدن به این هنر کم رونق در ایران باشد؛ هنری که یکی از هفت هنر برتر جهان به شمار می رود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/05/100510_l41_iran_theater_complaints.shtml

بالا ^^

احسان حدادی: سفارت فرانسه ویزا نمی دهد


احسان حدادی، ركورددار پرتاب ديسك آسيا می گوید سفارت فرانسه در تهران برای اعزام به مسابقات جهانی به او ویزا نداده است.

او به خبرگزاری فارس گفت:" 2 ماه پيش به سفارت كشور فرانسه رفتم. تمامی مراحل اداری انجام شد اما روز گذشته كه برای گرفتن رواديد رفتم، گفتند نمی ‌دهند."

قهرمان پرتاب دیسک ایران تاکید کرد هنوز روی درخواست روادیدش مهر باطل نخورده است و از كميته ملی المپيک درخواست كرده‌ تا برای برطرف شدن اين مشكل اقدام كند.

یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا

مرحله پلی ‌آف ليگ فوتبال قهرمانان آسيا با حضور سه نماينده از ايران، فردا و پس فردا (سه‌ شنبه و چهارشنبه) برگزار می ‌شود.

این مرحله به صورت تک مسابقه به انجام خواهد رسید و تیم های پیروز، به جمع هشت باشگاه برتر فوتبال آسیا راه می یابند.

سه ‌شنبه شب، استقلال تهران در عربستان ميهمان الشباب خواهد بود.

چهارشنبه شب هم ذوب ‌آهن اصفهان میزبان مس کرمان است.

فقط كفاشيان مخالف بازگشت پيروانی است

رئيس كميته تربيت بدنی مجلس شورای اسلامی ایران می گوید: "اعضای هيات رئيسه فدراسيون فوتبال رای به [غلامحسین] پیروانی داده بودند. حتی در خارج از فدراسيون نيز مخالفتی با حضور او نشد."

جلال یحیی زاده که با خبرگزاری فارس گفتگو می کرد در ادامه گفت: "علی سعيدلو رییس سازمان تربیت بدنی هم به من گفت با اين مسئله موافق است. فقط علی كفاشيان نمی ‌خواست پيروانی به تيم اميد بازگردد."

اين نماينده مجلس با اشاره به قرارداد افشین قطبی برای هدایت تیم ملی فوتبال ایران گفت سیاست یک بام و دو هوا اعمال شده. هم در مدت و هم در مورد مبلغ قرارداد با قطبی خيلی راحت برخورد شد و ملاحظه ايشان را انجام دادند اما در مورد پيروانی سخت‌گيري زيادی شد.

به اعتقاد آقای یحیی زاده با شرايطي كه پيش آمده اين تيم برای موفقیت به معجزه نياز دارد.

يحيی ‌زاده با اشاره به قول قهرمانی افشين قطبی در جام ملت های آسيا ابراز امیدواری کرد، گفت: "اين وعده را دادند و انتظاری كه در مردم ايجاد شده به فراموشی سپرده نشود."

ادامه اختلافات سازمان تربیت بدنی و کمیته المپیک

خبرگزاری مهر گزارش داد: بر اساس دستور کتبی حراست مجموعه ورزشی انقلاب تهران، ورود سه نفر به داخل این مجموعه ممنوع اعلام شده است.

اختلاف بین سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک، ماه قبل منجر به درگیری فیزیکی ماموران حراست این دو نهاد در مجموعه ورزشی انقلاب تهران و دخالت پلیس 110 شد.

محمد هادی منصوری مشاور ریاست کمیته المپیک، حامد شریف زاده مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری کمیته المپیک و مرتضی ضرابی نماینده ویژه مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری در آکادمی المپیک، نفراتی هستند که حق ورود به مجموعه انقلاب، محل استقرار کمیته ملی المپیک را ندارند.

این افراد که همگی منصوبین محمد علی آبادی رییس کمیته ملی المپیک هستند، هنگام ورود به مجموعه با ممانعت ماموران حراست مواجه شده اند.

مسئول انتظامات مجموعه ورزشی می گوید: این دستور حدود یک هفته پیش به ما ابلاغ شد و همکاران من هم ملزم به اجرای آن هستند.

اینتر یا رم، کدام تیم قهرمان می شود؟

يكشنبه شب در هفته سی و هفتم فوتبال باشگاه های ایتالیا، 9 بازی همزمان برگزار شد. اينتر میلان در یک بازی پر فراز و نشیب، كيه‌ وو را 4 - 3 شكست داد.

تیاگو موتا بازیکن جنجالی اینتر، در دقیقه 12 دروازه خودی را باز کرد اما یک دقیقه بعد، مانتووانی با گشودن دروازه خودشان، حساب کار را 1-1 کرد.

در ادامه بازی، کامبیاسو، میلیتو و بالوتلی گل های بعدی مدعی اصلی کسب عنوان قهرمانی این فصل را به ثمر رساندند.

رم تا دقیقه 80 با یک گل از کالیاری عقب بود اما دو گل پیاپی فرانچسکو توتی، سرنوشت تعیین قهرمان سری A را به هفته پایانی موکول کرد.

ميلان در خانه جنووا 1-0 شکست خورد. پارما هم در تورين موفق شد یوونتوس را 3-2 از پیش رو برداشت. یاکوئینتا و دل پیرو به رغم گلزنی، نتوانستند مانع از رقم خوردن چهاردهمین شکست یووه شوند. در این فصل، فقط هشت تیم بیشتر از یوونتوس شکست خورده اند.

در جدول سری A ، اينتر میلان با 79 امتياز صدرنشين است. رم با 2 امتياز كمتر در مكان دوم قرار دارد. ميلان به رغم شکست دیشب، با 67 امتياز همچنان جایگاه سوم را به خود اختصاص داده.

قهرمانی مونتانس در استوریل

تنيس باز اسپانيایی با پیروزی بر فدریکو جیل از کشور میزبان، از عنوان قهرمانی اش در تنیس آزاد استوريل پرتغال دفاع كرد.

آلبرت مونتانس که در نیمه نهایی بر راجر فدرر مرد شماره یک تنیس جهان غلبه کرده بود، 2 بر 1 حریف پرتغالی را از پیش رو برداشت تا مثل پارسال، جام قهرمانی را نصیب خود کند.

فدریکو جیل که مقابل دیدگان تماشاگران خودی شکست خورده بود به خبرنگاران گفت: به هر حال بی دلیل نیست که او بین 30 تنيسور برتر دنیا قرار دارد و من در رده 134 جهان هستم.

ژکو، آقای گل بوندس لیگا

مهاجم اهل بوسنی و هرزگوين تیم ولفسبورگ، آقای گل فصل 10-2009 بوندس ‌ليگا شد.

ادين ژكو در شرایطی این عنوان را نصیب خود کرد که در طول فصل، اشتفان كيسلينگ از بايرلوركوزن ماه های متمادی در صدر قرار داشت اما ژکو در هفته آخر هم موفق به گشودن دروازه اینتراخت فرانکفورت شد.

جدول گل زنان این فصل به این شرح است:

22 گل: ادين ژكو (ولفسبورگ)، 21 گل: اشتفان كيسلينگ (لوركوزن)، 19 گل: لوكاس باريوس (دورتموند)، 18 گل: كوين كورانی (شالكه)

تیم بسكتبال بارسلونا قهرمان یورو لیگ شد

دیشب در بازی فینال ليگ بسكتبال اروپا بارسلونا با پيروزی مقابل المپياكوس یونان، جام قهرمانی این رقابت ها را نصیب خود کرد.

اين ديدار با نتيجه 86 - 68 به سود آبی و اناری ها تمام شد تا بارسا پس از قهرمانی در سال 2003، مجدداً روی سکوی نخست بسکتبال یورو لیگ قرار بگیرد.

زسكا مسكو با پیروزی مقابل پارتيزان بلگراد در جايگاه سوم قرار گرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/05/100510_l11_sports_mon_may10.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 11, 2010, 3:22:42 PM5/11/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:22 گرينويچ - سه شنبه 11 مه 2010 - 21 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

گوردون براون اعلام کرده است که از مقام نخست وزیری بریتانیا استعفا می دهد و همزمان دو حزب محافظه کار و لیبرال دموکرات در آستانه توافق برای تشکیل دولت قرار گرفته اند.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که به واشنگتن، پایتخت آمریکا سفر کرده است با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرده است.

دادگاهی در آمریکا یک شرکت هواپیمایی بریتانیایی را به جرم فروش غیرقانونی سه هواپیمای مسافربری به ایران به پرداخت ۱۷ میلیون دلار جریمه محکوم کرده است.

بشار اسد، رییس جمهور سوریه در دیدار دمیتری مدودف، رییس جمهور روسیه، تحریم ها علیه ایران را "بی اثر" عنوان کرد.

جامعه جهانی بهائیان با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی از مقامات ایران خواست، در آستانه سومین سال بازداشت هفت رهبر بهایی در ایران، آنها را آزاد کنند.

بعدازظهر دوشنبه، دهم ماه مه ۲۰۱۰، ده ها نفر از ایرانیان با تجمع در مقابل دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی در شهر واشنگتن نسبت به اعدام زندانیان سیاسی در ایران اعتراض نمودند.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

استعفای گوردون براون از مقام نخست وزیری

گوردون براون اعلام کرده است که از مقام نخست وزیری بریتانیا استعفا می دهد.

همزمان دو حزب محافظه کار و لیبرال دموکرات در آستانه انجام معامله ای برای تشکیل دولت قرار گرفته اند.

تلاش های حزب کارگر برای مذاکره بر سر معامله ای با لیبرال دموکرات ها روز سه شنبه به شکست انجامید.

نتایج انتخابات باعث پیروزی قطعی هیچ حزبی نشد اما محافظه کاران بیشترین کرسی های پارلمانی را به دست آورده اند.

آقای براون استعفانامه خود را رسما در کاخ باکینگهام تسلیم ملکه کرده و توصیه کرده است که دیوید کامرون رهبر حزب محافظه کار جانشین او شود.

آقای براون در ژوئن 2007 به عنوان نخست وزیر جانشین تونی بلر شد و پیش از برای ده سال وزیر دارایی بریتانیا بود.

استعفای او پس از انتخابات روز پنجشنبه صورت می گیرد که در آن حزب محافظه کار با 306 کرسی، حزب کارگر با 258 کرسی و حزب لیبرال دموکرات با 57 کرسی اول تا سوم شدند.

هر دو حزب محافظه کار و کارگر از آن زمان در تلاش بوده اند حزب لیبرال دموکرات را راضی به ائتلاف با خود و تشکیل دولت کنند.

آقای براون قبلا گفته بود که از نخست وزیری استعفا خواهد داد اما در صورت توافق حزب کارگر با لیبرال دموکرات ها تا سپتامبر در قدرت باقی خواهد ماند.

اما نیک رابینسون دبیر اخبار سیاسی در بی بی سی می گوید که در پی بی نتیجه ماندن گفتگوها، آقای براون نتیجه گیری کرد که تشکیل دولت برایش ممکن نیست و باید کناره گیری کند.

کمیته اجرایی حزب کارگر اشاره کرده است که خواهان یافتن جانشین آقای براون به عنوان رهبر حزب در حداقل زمان ممکن، یعنی احتمالا تا پایان ژوئیه است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100511_u04_brown_resignation.shtml

بالا ^^

کرزی در واشنگتن و فهرست بلند بالای درخواستها

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که به واشنگتن، پایتخت آمریکا سفر کرده است با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرده است. آقای کرزی و تیم همراه وی متشکل از وزاری ارشد کابینه افغانستان، با مقامات ارشد آمریکایی بر سر مسایل مختلف و مورد علاقه بین دو طرف دیدار و گفتگو خواهند کرد.

این بار فهرست مسایل مورد بحث میان کابل- واشنگتن طولانی است. شاید به همین دلیل فهرست هیاتی که از کابل به واشنگتن رفته است بلند است و زمان آن نیز چهار روز است.

کارهای زیادی در افغانستان به نتیجه این سفر موکول بوده است. جرگه صلح، انتخابات پارلمانی و عملیات نظامی علیه شورشیان در مناطق مختلف.

آنچه نشست دو رهبر را در کاخ سفید جالب تر و جدی خواهد کرد، اتفاقهایی است که ظاهرا به طور تصادفی با این سفر همزمان شده اند اما به هرحال برملاقاتهای دو رهبر سایه می افکند.

یکی از این اتفاقها گزارش اخیر صلیب سرخ جهانی است که از وجود زندانی تازه در فرودگاه بگرام و شکنجه در آن پرده برمی دارد.

این گزارش برای آقای کرزی درملاقات با اوباما برگ برنده ای است، تا استدلال کند که چرا آنگونه که پنتاگون در هفته گذشته گزارش داد، سه چهارم از مناطق کلیدی از حکومت کرزی حمایت نمی کنند.

دولت افغانستان همیشه تاکید کرده است که رفتارهای نیروهای خارجی و مشخصا نیروهای آمریکایی سبب شده است تا مردم از دولت رو گردان شوند. علاوه برتلفات غیرنظامیان در بمباران ها، کرزی این بار نمونه تازه ای هم دارد: گزارش صلیب سرخ و شکنجه در زندان مخفی.

دست آقای اوباما نیز خالی نیست، آنهم در زمانی که کنگره آمریکا پروژه ای را بررسی می کند که نشان می دهد بیشتر از همه، جنگ سالاران از کمک های آمریکا نفع برده اند، جنگ سالارانی که بیشتر آنها حامیان کلیدی آقای کرزی در نه سال گذشته و به ویژه در انتخابات گذشته بودند.کسانی که آقای کرزی همیشه در تصمیم گیری های مهم به انها مراجعه کرده و در گذار از چالشهای جدی به آنها تکیه کرده است.

اتفاق سومی که شاید تاثیر خیلی جدی و مستقیمی نداشته باشد، وضعیت سیاسی کنونی در بریتانیا پس از انتخابات است. به این معنا که بریتانیا به عنوان حامی و حتی طراح مذاکره با طالبان و در نهایت مشارکت آنها در قدرت سیاسی فعلا درگیر جنجالهای داخلی است، این مساله از این نظر مهم است که بریتانیا طرفدار جذب طالبان و هضم آنها در سیستم کنونی است، درحالی که آمریکا از مذاکره با طالبان در حد، گفت و گو برای پایان دادن به شورشها است.

حالا سوال این است که درجرگه صلح تا کجا می توان پیشرفت؟ سوالی که روشن نبودن آن سبب شد برگزاری جرگه صلح ناگهان 12 روز قبل از برگزاری به تاخیر افتد.

ظاهرا به نظرمی رسد که آقای کرزی به دلیل گرفتاری بریتانیا در جنجالهای داخلی، در دفاع از طرح جذب طالبان در بدنه دولت، در مقابل میزبان تنها است. و بعید نیست که خط قرمز جرگه صلح، دعوت از طالبان برای سلاح به زمین گذاشتن در مقابل دادن تضمین های امنیتی، تعریف شود و سخنی از پیوستن و ادغام آنها در دولت نباشد.

مشخص شدن خط قرمز جرگه صلح، بسیاری از مسایل دیگر را نیز روشن می کند؛ از جمله تکلیف ژنرال مک کریستال را که پنجاه هزار نیروی تازه نفس خواسته است تا استراتژی آقای اوباما در افغانستان عملی شود. از این نیروها تاکنون تنها در عملیات پس گرفتن مارجه و نادعلی هلمند استفاده شده است. قرار بر انجام عملیات مشابه در قندهار و مناطق دیگر بود که تاکنون عملی نشده است.

تاثیر چنین عملیات هایی بر جرگه صلح و روند گفت و گو با طالبان چگونه است؟ و اصولا کدام یکی مهم است؟ درهم کوبیدن ماشین جنگی طالبان، یا متوقف کردن خشونت و جنگ برای تقویت اعتماد برای برقراری صلح محکم تر و دراز مدت تر. هر دو رهبر حداقل باید با خود مشخص کنند اولویت بندی نمایند و آنگاه گام بردارند.

یکی از نکات اصلی استراتژی اوباما این است که از نیمه دوم سال 2011 باید خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان اغاز شود، آیا این وعده عملی خواهد شد؟ دولت افغانستان معتقد است که راه عملی شدن این وعده، گفت و گوی جدی با طالبان و جرگه صلح است، طالبان حاضر به ترک جنگ بدون هیچ امتیازی نیستند، امتیاز دادن به طالبان با سوالات جدی همراه است، آیا سبب تقویت آنها و در نهایت افزایش مطالبات روز افزون شان نخواهد شد؟ امتیاز دادن به طالبان متحدان کنونی آقای کرزی یعنی جنگ سالاران را از او دور نخواهد کرد؟ در این صورت دولت و متحدانش به چه نیرویی می توانند تکیه کنند؟

این وضعیت قابل پیش بینی بود و بارها نهاد های مدنی و احزاب نسبتا تازه پا گفتند و تاکید کردند که تاکید آمریکا بر فرد، معامله تاکتیکی با جنگ سالاران و برخورد دو گانه گاه شدید و گاه با اغماض با طالبان، به نفع روند کنونی افغانستان نیست. اما این صداها کمتر شنیده شد.

شرایط به گونه ای است که هر دو رهبر برای یک دیگر نیاز دارند. به همین دلیل هم هست که علی الرغم تنش های لفظی شدیدی که علیه همدیگر داشتند، این دو مجبورند پشت یک میز بنشینند و با همدیگر توافق کنند، گزینه ها را یک و دو کنند و در مقابل دوربین های خبرنگاران وقتی هریکی دست دیگری را می فشارد مجبور است دندانهای خود را هم بفشارد.

برای برگزاری انتخابات پارلمانی هزاران نفر ثبت نام کرده اند. تاریخ برگزاری این انتخابات نیز مشخص شده است، اما اگر قرار شود که عملیات نظامی شدید در جنوب و شرق علیه شورشیان ادامه یابد، بعید به نظر می رسد که انتخابات پارلمانی زمینه ای برای برگزار شدن در زمان معین داشته باشد.

گفت و گو با طالبان باید در چه حدی باشد؟ بازهم همین سوال است که مشخص می کند ماه های جون و جولای ماه های نبردهای شدید در افغانستان باشد یانه؟

افزایش کمکهای آمریکا از طریق دولت افغانستان، کاهش تلفات غیر نظامیان در حملات هوایی و مبارزه با فساد، از دیگر مسایل مورد مناقشه میان دو رهبر است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/05/100511_l30_us_afgh_talks_ana.shtml

بالا ^^

جریمه سنگین شرکت بریتانیایی برای فروش هواپیما به ایران

دادگاهی در واشنگتن دی سی یک شرکت هواپیمایی بریتانیایی را به جرم فروش غیرقانونی سه فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ به ایران به پرداخت ۱۷ میلیون دلار جریمه محکوم کرده است.

شرکت هواپیمایی بالی در ماه فوریه اتهام مربوط به صادرات غیرقانونی هواپیمای مسافربری به ایران پذیرفته بود.

این شرکت پذیرفته است که بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ سه فروند بوئینگ ۷۴۷ ساخت آمریکا را به ایران فروخته است.

گزارش ها همچنین بیانگر آن است که بالی سه فروند هواپیمای دیگر را هم از طریق اجاره به یک شرکت هوایی در ارمنستان به ایران منتقل کرده است.

قاضی دادگاه روز سه شنبه با افزایش دو میلیون دلاری جریمه شرکت هواپیمایی بالی، آن را به پرداخت ۱۷ میلیون دلار و ممنوعیت پنج ساله هرگونه صادرات محکوم کرد.

شرکت هواپیمایی بالی پس از پذیرش جرم خود در ماه فوریه، به پرداخت ۱۵ میلیون دلار جریمه محکوم شده بود.

مقام های قضایی آمریکا می گویند بالی پیش از واگذازی هواپیماهای مورد بحث باید از دولت آمریکا مجوز دریافت می کرد.

قوانین آمریکا فروش هواپیما و قطعات مورد استفاده در صنایع هواپیماسازی به ایران را منع می کند و شرکت بوئینگ نیز یک شرکت آمریکایی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100511_u02-balli-iran-boeing.shtml

بالا ^^

اسد: تحریم ها علیه ایران 'بی اثر' است

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در دیدار دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه، تحریم ها علیه ایران را "بی اثر" عنوان کرد.

آقای اسد در پی دیدار دمیتری مدودف اعلام کرد که با او درباره پرونده هسته ای ایران تبادل نظر کرده است. آقای اسد گفت: ما معتقدیم که همه کشورها حق داشتن انرژی اتمی صلح آمیز را دارند.

او که بر ضرورت وجود خاور میانه عاری از سلاح های کشتار جمعی شد همچنین گفت که در گفتگو با آقای مدودف، هر دو طرف تاکید داشته اند که گفتگو ها میان ایران و کشورهای گروه پنج به علاوه یک باید ادامه پیدا کند چون تحریم هایی که علیه ایران اعمال شده، تاثیری ندارد.

آقای اسد گفت که این تحریم ها به جای اینکه مشکل را حل کنند، وضعیت را پیچیده تر می کنند.

به گفته وی، صلح و ثبات روش های صحیح مبارزه با تروریسم هستند.

آقای مدودف، اولین رئیس جمهور روسیه است که به سوریه سفر کرده است.

رسانه های سوریه گفته اند این دیدار از اهمیت زیادی برای این کشور برخوردار است.

سوریه خواهان آن است که روسیه نقش بزرگ تری در منطقه ایفا کند تا میان ائتلاف آمریکا و اسرائیل، تعادل برقرار کند.

سوریه در زمان شوروی سابق روابط بسیار خوبی با این کشور داشت و در دوران جنگ سرد، متحد نزدیک شوروی بود.

این کشور حدود دو ماه پیش برای اجرای برنامه هایی هسته ای با اهداف صلح آمیز ابراز علاقه کرده بود.

جاناتان مارکوس، تحلیل گر سرویس جهانی بی بی سی می گوید که دولت سوریه که الان به دنبال انرژی هسته ای است، سابقه پیچیده ای در این زمینه دارد.

آقای مارکوس همچنین می گوید که این دیدگاه به طور گسترده ای وجود دارد که ساختمانی که اسرائیل در سال 2007 میلادی در سوریه بمباران کرد، راکتور هسته ای محرمانه ای بود که سوریه در دست ساخت داشت. هرچند مقامات سوریه این موضوع را به شدت رد کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100511_l06_syria_asad_iran_noeffect_sanction.shtml

بالا ^^

جامعه جهانی بهائیان: هفت بهایی زندانی در ایران را آزاد کنید

جامعه جهانی بهائیان با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی از مقامات ایران خواست، در آستانه سومین سال بازداشت هفت رهبر بهایی در ایران، آنها را آزاد کنند.

در این بیانیه که روز دوشنبه ۱۱ مه (۲۰ اردیبهشت) منتشر شد، به نقل از بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهائیان در سازمان ملل متحد آمده است: "در سه جلسه دادگاه هیچ سندی که کوچکترین نشانه ای از تخلف آنها از قانون باشد ارائه نگردید و بیش از پیش معلوم شده است که تنها علت زندانی شدن آنها اعتقاد دینی شان است."

او در ادامه خواسته است که حتی اگر آزادی آنها بلافاصله تامین نمی شود، حداقل به قید ضمانت آزاد شوند و قدم های لازم برای برگزاری سریع و عادلانه محاکمه آنها بر اساس موازین بین‌المللی برداشته شود.

در این بیانیه همچنین با اشاره به شرایط دشوار این هفت نفر در زندان آمده است: "این شرایط غیر انسانی با تمام اصول پذیرفته شده در معاهدات بین المللی برای نگهداری از زندانی ها مبنی بر اینکه هیچ مجازاتی نباید با شکنجه، خشونت یا رفتار تحقیر آمیز همراه باشد، مغایرت دارد."

فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی، وحید تیزفهم و مهوش ثابت، اعضای "گروه یاران ایران" هستند که به گفته مرکز بین المللی بهاییان قبل از دستگیری، به امور اداری و داخلی بهائیان در ایران رسیدگی می کردند.

شش نفر از این گروه در ۲۵ اردیبهشت سال ۱۳۸۷ و یکی از آنها دو ماه قبل از دیگران، در اسفند ۱۳۸۶ بازداشت و از آن زمان در زندان اوین زندانی اند.

دیان علایی، نماینده جامعه بهایی در سازمان ملل درباره دلیل انتشار این بیانیه مطبوعاتی به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "موضوع اصلی این است که وارد سومین سالی می شویم که این هفت نفر در حالیکه کاملا بی گناه هستد در زندانند."

خانم علایی با اشاره به اینکه درخواست آزادی با وثیقه این افراد هم پذیرفته نشده است، گفت: "این نشانه این است که دولت ایران می خواهد از طریق فشار روی این هفت نفر، جامعه بهایی ایران را تحت فشار بگذارد."

خانم علایی درباره اطلاعات منتشر شده درباره شرایط "سخت زندان" گفت: "این اطلاعات از طریق رکسانا صابری، روزنامه نگاری که مدتی با دو نفر از این هفت نفر همسلول بوده است و به طور پراکنده از طریق وکیل این هفت نفر و ملاقات هایی که خانواده هایشان با آنها داشته اند به دست آمده است."

'دعا برای آزادی هفت بهایی زندانی در ایران '

در بخش دیگری از این بیانیه، "بیت العدل اعظم" نهاد اداره کننده جامعه بهایی از بهاییان جهان خواست که روز جمعه آینده ۱۴مه (۲۴ اردیبهشت) به یاد "بهائیان ایران و تمام هموطنان آنها که در معرض ستم های مشابهی هستند" مراسم دعا برگزار کنند.

خانم علایی در این باره به بی‌بی‌سی فارسی گفت که در مراسم روز جمعه " همه دست به دست هم به یاد همه ایرانی ها، چه بهایی ها و چه غیر بهایی هایی که در زندان اوین زندانی هستند" دعا می خوانند.

تا کنون سه جلسه محاکمه این هفت نفر در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده است.

مقام های قضایی ایران اتهاماتی از جمله "افساد فی الارض، جاسوسی، فعالیت های تبلیغی علیه نظام، همکاری با اسرائیل و راه اندازی و گسترش تشکیلات غیر قانونی" را علیه این هفت نفر مطرح کرده اند.

جامعه بین المللی بهایی و وکلای این هفت نفر این اتهام ها را بی اساس می دانند و همواره بر بی گناهی آن ها تاکید دارند.

شورای اتحادیه اروپا، روز ۱۲ ژانویه ۲۰۱۰ "نگرانی جدی" خود را از شروع محاکمه این هفت نفر اعلام کرد و دولت آمریکا نیز پیشتر خواهان آزادی آنها شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100511_l38_bahai_leaders_pressrelease.shtml

بالا ^^

آلبوم عکس: تجمع اعتراضی در مقابل دفتر حفظ منافع ایران در واشنگتن

بعدازظهر دوشنبه، دهم ماه می ۲۰۱۰، ده ها نفر از ایرانیان با تجمع در مقابل دفتر حفظ منافع جمهوری اسلامی در شهر واشنگتن نسبت به اعدام زندانیان سیاسی در ایران اعتراض نمودند.

آنها با در درست داشتن عکسهایی از فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی، مهدی اسلامیان، علی حیدریان و فرهاد وکیلی که سحرگاه روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ به دار آویخته شدند و همچنین پلاکاردهایی با مضامین شعارهای حقوق بشری و ضد اعدام خواستار توقف مجازات اعدام در ایران شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100511_execution_protest_pics.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 12, 2010, 3:07:11 PM5/12/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:07 گرينويچ - چهارشنبه 12 مه 2010 - 22 اردیبهشت 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس ایران از تهیه گزارش "جامع و کاملی" از حادثه کوی دانشگاه تهران توسط شورای عالی امنیت ملی این کشور خبر داد.

امسال جز نام های سرشناسی مثل وودی الن، الیور استون، ژان لوک گدار و الخاندرو گونزالس که با تازه ترین فیلم های خود در بخش های اصلی و جنبی جشنواره حضور دارند، عباس کیارستمی هم با فیلم رونوشت برابر اصل هم در بخش مسابقه برای نخل طلا رقابت خواهد کرد.

روسیه با امضای قراردادی با ترکیه متعهد شده است اولین تاسیسات هسته ای این کشور را بسازد. این تاسیسات غیرنظامی مجهز به چهار رآکتور اتمی است.

محمود سالاری، مدیر کمیته ناشران داخلی نمایشگاه کتاب گفت که با همه‌ی آثاری که قبل از سال ۸۴ چاپ شده‌اند و در نمایشگاه عرضه می‌شوند، برخورد می شود جز با کتاب‌های مرجع و "کتاب‌های محققانه و عالمانه که اجازه‌ی عرضه دارند."

عزت الله سحابی، چهره شاخص فعالان ملی - مذهبی، می گوید که مقامات جمهوری اسلامی برای حفظ حاکمیت خود باید محمود احمدی نژاد را برکنار کنند.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که به واشنگتن سفر کرده است، با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید دیدار و گفتگو کرده است. دو طرف بر ادامه همکاری تاکید کردند.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

'گزارش جامع و کاملی از حادثه کوی دانشگاه تهیه شده است'

محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس ایران از تهیه گزارش "جامع و کاملی" از حادثه کوی دانشگاه تهران توسط شورای عالی امنیت ملی این کشور خبر داد.

آقای ابوترابی فرد روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت (۱۲مه) درباره بررسی حادثه کوی دانشگاه گفت: "مذاکرات و گفت و گو های طولانی با دانشجویان تشکل های دانشجویی، مسئولان دانشگاه ها و مسئولان انتظامی، امنیتی، و قضایی صورت گرفته است."

او در ادامه از انجام مذاکرات طولانی با اعضای شورای عالی امنیت ملی خبر داد و گفت که این شورا "گزارش بسیار جامع و نسبتا کاملی از حادثه کوی دانشگاه" تهیه کرده است .

آقای ابوترابی گفت که دستگاه قضایی و مسئولان بر اساس این گزارش، مسئولیت پیگیری موضوع را به عهده گرفته اند و اقدامات جدی انجام داده اند اما قرائت این گزارش در صحن علنی مجلس را به زمانی موکول کرد که: "تصمیمات اتخاذ شده در این گزارش عملی شود و شاهد پیشرفت بهتر کار باشیم."

به نظر می رسد این اظهارات واکنشی به سخنان اخیر جمشید انصاری، نماینده فراکسیون اقلیت مجلس ایران مبنی بر بی اطلاعی او از تشکیل کمیته ای در مجلس برای بررسی حادثه کوی دانشگاه، بوده است.

پیشتر آقای انصاری گفته بود که به عنوان نماینده مجلس از تشکیل کمیته ویژه ای برای بررسی حادثه کوی دانشگاه اطلاعی ندارد و "هر کس که خبر دارد باید اطلاع دهد."

او گفته بود که عده ای از نمایندگان مجلس ایران "با تصمیم شخصی" فردای حادثه از محل حادثه بازدید کرده اند و گزارش آن را هم به آقای لاریجانی داده اند.

نزدیک به یک سال پیش و چند روز پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری نیروهای پلیس و لباس شخصی ها به کوی دانشگاه تهران حمله کردند.

برخوردهای صورت گرفته در این حادثه به حدی خشونت بار بود که آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران و برخی از مقامات این کشور از شنیدن خبر این حادثه به شدت ابراز تاسف کردند و خواهان برخورد با عاملان این حادثه شدند.

بعد ها فیلمی از تصاویر حمله نیروهای پلیس و لباس شخصی به کوی دانشگاه تهران از تلویزیون بی بی سی فارسی پخش شد، که صحنه هایی از برخورد با دانشجویان را نشان می داد.

هواداران دولت ایران این فیلم را ساختگی و دارای اهداف سیاسی دانستند.

میرحسین موسوی کاندیدای معترض انتخابات ریاست جمهوری و از مخالفان دولت ایران در واکنش به این فیلم گفت: "فیلمی که اخیرا در مورد حمله به خوابگاه دانشجویان پخش شد نشان می دهد که تا چه اندازه روحیه فرقه گرایی، سبعیت ایجاد می کند".

او گفته بود: "به نظر کسانی که مشغول ضرب و شتم دانشجویان هستند، فرزندان این ملت از حیوانات هم کم ارزش تر می نمایند و فاجعه بار تر اینکه در سطوح مختلف، مسئولین می گویند که نمی دانند حمله کنندگان چه کسانی هستند".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100512_l38_kooyedaneshgah_report_abotorabi.shtml

بالا ^^

گشایش شصت و سومین جشنواره فیلم کن با فیلم رابین هود

شصت و سومین دوره فستیوال فیلم کن امروز (چهارشنبه ۱۲ ماه مه) با فیلم هالیوودی پرهزینه و حماسی رابین هود، ساخته ریدلی اسکات، کارگردان بریتانیایی (خارج از مسابقه) آغاز می شود.

این سومین بار در پنج سال اخیر است که فستیوال فیلم کن با فیلمی از سینمای هالیوود، افتتاح می شود.

در این نسخه از رابین هود، راسل کرو بازیگر نیوزیلندی فیلم گلادیاتور، در نقش رابین هود بازی می‌کند و کیت بلانشت نیز نقش دوشیزه ماریان، معشوقه افسانه‌ای رابین هود را به عهده دارد.

ویلیام هرت بازیگر سرشناس بریتانیایی نیز در نقش ویلیام مارشال، دوک پمبروک و چهره مقتدر تاریخی اروپا در دوران قرون وسطی ظاهر شده است.

راسل کرو از بازیگران مورد علاقه ریدلی اسکات است و علاوه بر فیلم مجموعه دروغ‌ها، در فیلم گلادیاتور او نیز بازی کرده است. فیلمی که به خاطر آن جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد را به دست آورد.

قرار است رابین‌هود ریدلی اسکات، برخلاف همه رابین‌هودهای دیگر عالم سینما، که تا حد زیادی رمانتیک بودند، قهرمانی خشن و قلدر‌مآب باشد، به همین دلیل، راسل کرو در این فیلم، شلوار تنگ و چسبان نپوشیده و و کلاه پردار بر سر ندارد.

ریدلی اسکات، گفته است همه فیلم‌هایی که تا کنون بر اساس زندگی این یاغی افسانه‌ای جنگل‌های شروود بریتانیا ساخته شده، نتوانسته حق مطلب را در مورد او ادا کند و وی سعی کرده در فیلم تازه‌اش، تصویری قهرمانی و حماسی از این یاغی اسطوره‌ای قرون وسطایی ارائه کند.

به گفته ریدلی اسکات، رابین‌هود فیلم او، فردی "سوسیال دموکرات" است که علیه کینگ جان شورش می‌کند؛ پادشاهی که بعد از آن‌که برادرش ریچارد شیردل، بریتانیا را به خاطر شرکت در جنگ‌های صلیبی به ورشکستگی کشاند، به وضع مالیات‌های سنگین پرداخت.

فیلمبرداری این فیلم به جای جنگل شروود در اطراف ناتینگهام (که محل استقرار رابین‌هود افسانه‌ای و همرزمان اوست)، در جنگل‌های اطراف لندن انجام شده است.

نامزدهای دریافت نخل طلا

امسال رقابت سختی بین سینماگران صاحب نامی چون تاکه شی کیتانو، مایک لی، آله‌خاندرو گونزالس ایناریتو، برتران تاورنیه، کن لوچ، رشید بوشارب، نیکیتا میخالکوف و عباس کیارستمی برای دریافت نخل طلا در کن وجود دارد.

عباس کیارستمی بعد از چند سال دوباره با فیلم رونوشت برابر اصل در بخش مسابقه کن شرکت کرده است. فیلمی که قرار است بلافاصله بعد از نمایش آن در کن، در سینماهای فرانسه به نمایش درآید.

در فیلم رونوشت برابر اصل که کیارستمی آن را با سرمایه فرانسوی‌ها و در خارج از ایران ساخته، ژولیت بینوش، بازیگر سرشناس فرانسوی نقش اصلی را به عهده دارد. بازیگری که قبلا در صحنه کوتاهی از فیلم شیرین کیارستمی در نقش خودش ظاهر شده بود و امسال تصویر او بر پوستر اصلی فستیوال فیلم کن و سردر کاخ فستیوال نقش بسته است.

این فیلم در توسکانی ایتالیا فیلمبرداری شده و داستان جیمز، نویسنده میانسال بریتانیایی است که برای شرکت در کنفرانسی در باره رابطه تنگاتنگ کپی و اصل در هنر و تبلیغ کتاب جدیدش به فلورانس می‌آید و با یک زن عتیقه فروش فرانسوی(ژولیت بینوش) آشنا می‌شود. این دو با هم عازم روستایی کوچک به نام سن جیمجانو در نزدیکی فلورانس می‌شوند و به تدریج رابطه‌ای غریب و پیچیده میان آنها شکل می‌گیرد.

ویلیام شیمل، خواننده باریتون اپرای انگلستان در نقش نویسنده انگلیسی ظاهر شده و این فیلم، نخستین تجربه سینمایی او به شمار می‌رود.

عباس کیارستمی در سال 1997 با فیلم طعم گیلاس برنده جایزه نخل طلای فستیوال فیلم کن شد و اگر امسال این جایزه را ببرد، به فهرست کارگردانانی چون فرانسیس فورد کاپولا، برادران داردن، امیر کوستاریتسا و بیلی آگوست می پیوند که تاکنون دوبار برنده نخل طلا شده اند.

کیارستمی از سال ۱۹۹۱ تاکنون با هشت فیلم بلند و یک فیلم کوتاه در بخش‌های مختلف فستیوال کن شرکت داشته است.

سینمای فرانسه مطابق سنت همه ساله امسال با چهار فیلم در بخش مسابقه اصلی شرکت کرده است.

خارج از قانون ساخته رشید بوشارب، شاهزاده خانم مون پنسیه ساخته برتران تاورنیه، در سفر ساخته متیو آمالریک و از خدا و آدمها ساخته زاویه بو وآ از ساخته های فیلمسازان فرانسوی است که برای دریافت نخل طلا با فیلمسازان کشورهای دیگر به رقابت برخاسته اند.

تاکه‌شی کیتانو، سینماگر تحسین شده ژاپنی نیز امسال با فیلم خشم در کن حضور دارد.

آله‌خاندرو گونزالس ایناریتو، کارگردان سرشناس مکزیکی و سازنده فیلم‌هایی چون ۲۱ گرم، عشق سگی و بابل، با فیلمی به نام زیبا به جشنواره آمده و لی چانگ دونگ سینماگر کره‌ای با فیلم شعر در بخش مسابقه اصلی کن برای دریافت نخل طلا رقابت می‌کند.

ایناریتو قبلا به خاطر فیلم عشق سگی، جایزه منتقدان جوان و جایزه بزرگ هفته منتقدان جشنواره کن سال 2000 را به دست آورد و در سال 2008 نیز با فیلم بابل جایزه بهترین کارگردانی و جایزه کلیسای جهانی این جشنواره را دریافت کرد.

مایک لی، کارگردان صاحب سبک انگلیسی نیز با فیلم سالی دیگر در بخش مسابقه کن شرکت دارد. مایک لی در سال 1993 برنده جایزه بهترین کارگردانی از فستیوال کن شد. وی در سال 1996 نیز با فیلم رازها و دروغ‌ها، جایزه نخل طلایی کن را به دست آورد.

برخلاف سال‌های گذشته امسال از سینمای آمریکا تنها یک فیلم در بخش مسابقه اصلی شرکت کرده است و آن تریلر سیاسی بازی منصفانه ساخته داگ لیمن است که در آن شان پن و نئومی واتس، بازی می‌کنند.

فیلم‌های مردی که فریاد می کشد ساخته محمد صالح هارون، ای لذت من سرگئی لوزنیتزا، محصول خانگی ساخته ایم سانگو، زندگی ما ساخته دانیل لوچتی، غصه های چانکینگ ساخته وانگ ژیا شوآی، درخت ساخته جولی برتوچلی، عمو بون می گه می تونه زندگی گذشته اش را به یاد بیاره ساخته اپی شاتپونگ ویراسه تاکول، آفتاب سوخته 2 ساخته نیکيتا میخالکوف، پروژه فرانکشتاین ساخته کورنل موندروژو از جمله فیلم‌های دیگر بخش مسابقه نخل طلای جشنواره کن امسال‌اند.

بار دیگر کن لوچ

فیلم راه ایرلندی (Irish Route) ساخته کن لوچ ، درست دو روز مانده به شروع جشنواره در بخش مسابقه اصلی پذیرفته شد و به این ترتیب تعداد فیلم های این بخش به ۱۹ فیلم رسید.

فیلم جدید کن لوچ در باره حضور نیروهای انگلیسی در جنگ عراق است و فیلمنامه آن را پل لاورتی فیلمنامه نویس همیشگی لوچ در سال‌های اخیر نوشته و کریس منجز فیلمبردار فیلم‌های بازی نگهدار(۱۹۸۰) و نگاه‌ها و لبخندها(۱۹۸۱) آن را فیلمبرداری کرده است.

عنوان فیلم اصطلاحی است که سربازان بریتانیایی برای مسیر فرودگاه بغداد به کار می برند و داستان آن در سال ۲۰۰۴ اتفاق می افتد و ماجرای فرانکی افسر سابق اس ای اس(SAS) است که از دوست چتربازش فرگوس می خواهد به عنوان مامور امنیتی در قبال دریافت ۱۲ هزار پوند در ماه (بدون کسر مالیات) به او در عراق ملحق شود.

تی يری فرمو مدیر جشنواره کن در توضیح این تصمیم، آن را چندان غیرعادی نخواند و گفت مقررات جشنواره به آنها اجازه می‌دهد که این کار را بکنند کمااینکه ژيل ژاکوب مدیر قبلی فستیوال در مورد فیلم‌های راه(یول) ساخته یلماز گونی، درخت گیلاس عباس کیارستمی و مرد آهنین ساخته آندره وایدا، انجام داده بود و آنها را در آخرین دقایق وارد فستیوال کرد.

فرمو در باره اینکه کن لوچ به خاطر اینکه در سال های اخیر چندین بار در جشنواره کن حضور داشته، عمدا فیلم خود را به جشنواره نداد، گفت: موضوع ساده تر از این است و فیلم کن لوچ قبل از پایان مهلت ارسال فیلم ها به کن، آماده نبود و تنها سه روز قبل آماده شد و تهیه کننده آن يعنی ربکا اوبراین آن را بدون اطلاع کن لوچ برایمان فرستاد و او را غافلگیر کرد.

کن لوچ در سال ۲۰۰۵، نخل طلای کن را به خاطر فیلم بادی که خوشه‌های جو را لرزاند به دست آورد. وی سال گذشته نیز با فیلم در جستجوی اریک در کن شرکت داشته است.

بخش نوعی نگاه

بعد از بخش مسابقه اصلی(نخل طلا)، بخش نوعی نگاه که آن هم به صورت رقابتی برگزار می شود، مهم‌ترین بخش فستیوال فیلم کن است.

امسال فیلمی از ژان لوک گدار، سینماگر برجسته فرانسوی و از پیشگامان موج نوی سینمای فرانسه با نام سوسیالیسم در این بخش به نمایش درمی‌آید.

حکایت عجیب آنجلیکا ساخته مانوئل دو الیویرا، ضربانسنج ساخته خاویر دولان، اکتبر ساخته دانیل وگا، اونجایی؟ ساخته دیوید وربیک و زندگی فوق‌همه چیز ساخته الیویر اشمیت از مهم ترین فیلم های بخش نوعی نگاه به شمار می روند.

بخش غیر رقابتی

علاوه بر همه چهره‌های سرشناسی که ذکر شد، وودی آلن و الیور استون نیز در کن امسال حضور دارند.

فیلم‌های با یک غریبه قد بلند تیره رو ملاقات می ‌کنی ساخته وودی‌آلن و وال استریت: پول خواب ندارد ساخته الیور استون در بخش خارج از مسابقه به نمایش درمی‌آیند.

همچنین فیلم تامارا درو به کارگردانی استیون فری‌یرز فیلمساز بریتانیایی نیز برای نمایش در بخش خارج از مسابقه در نظر گرفته شده است.

بخش نمایش های ویژه

در بخش نمایش های ویژه نیز فیلم نوستالژی نور اثر پاتریشیو گوزمن فیلمساز شیلیایی، آبل ساخته دیه‌گو لونا، درون شغل ساخته گارلز فرگوسن، روی شهرهایت علف می رویند ساخته سوفی فینس، کارلوس الیویه اسایاس، یوزپلنگ ساخته لوکینو ویسکونتی، دراکوئیلا- ایتالیا می لرزد ساخته سابینا گوتزانتی، شمارش تا صفر ساخته لوسی واکر به نمایش درمی‌آیند و در بخش نمایش‌های نیمه شب نیز کابوم ساخته کرگ اراکی و حفره سیاه ساخته ژیل مارشاند فرانسوی نشان داده خواهد شد.

کارگاه فیلمسازی مارکو بلوکیو

امسال مارکو بلوکیو، سینماگر برجسته ایتالیایی و سازنده آثار‌ مطرحی چون مشت‌ها در جیب، شیطان در جسم، چین نزدیک است، صبح به خیر شب و پیروزی، کارگاه فیلمسازی ای در کن دایر خواهد کرد.

در این کارگاه (مسترکلاس)، بلوکیو به همراه میشل سیمون منتقد صاحب نام فرانسوی، در باره آثارش و سبک سینمایی خود صحبت خواهد کرد.

قبلا مارتین اسکورسیزی، استیون فریرز، نانی مورتی، وونگ کاروای و سیدنی پولاک نیز مسترکلاس‌های مشابهی را در کن برگزار کرده‌اند.

مارکو بلوکیو تا کنون ده بار با فیلم‌های خود در کن شرکت داشته اما تنها یک بار آن هم به خاطر فیلم، جهش به درون خلا، برنده دو جایزه بازیگری شده است.

داوران کن

امسال ریاست هیئت داوران بخش مسابقه اصلی (نخل طلای کن) به عهده تیم برتون، کارگردان سرشناس آمریکایی و سازنده فیلم‌هایی چون سیاره میمون‌ها، سوئینی تاد و چارلی و کارخانه شکلات‌سازی، خواهد بود و کیت بکینسیل بازیگر انگلیسی، امانوئل کاریر نویسنده، فیلمنامه نویس و کارگردان فرانسوی، آبرتو باربرا رئیس موزه ملی سینمای ایتالیا، بنیسیو دل تورو بازیگر پورتو‌ریکویی، جیووانا متزوجورنو بازیگر زن ایتالیایی و برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم ونیز، ویکتور اریس کارگردان اسپانیایی و شکار کاپور بازیگر، تهیه کننده و کارگردان هندی، در کنار تیم برتون، فیلم‌های این بخش را داوری خواهند کرد.

اتوم اگویان، کارگردان سرشناس ارمنی تبار کانادایی نیز ریاست هیئت داوران بخش سینه‌فونداسیون، مسابقه فیلم های کوتاه را بر عهده دارد. اتوم اگویان که در سال 1998 با فیلم آخرت شیرین نامزد جایزه‌اسکار بهترین کارگردانی شد، تاکنون پنج‌بار در بخش مسابقه جشنواره ‌کن، نامزد دریافت نخل طلا بوده است.

امانوئل دووس بازیگر فرانسوی، دینارا دروکارووا بازیگر روسی، کارلوس دیه گوس کارگردان برزیلی، و مارک ریشا کارگردان اسپانیایی اعضای دیگر هیئت داوران بخش سینه فونداسیون را تشکیل می‌دهند.

کلر دنیس، کارگردان شناخته شده فرانسوی نیز ریاست هیدت داوران بخش "نوعی نگاه" را برعهده دارد. کلر دنیس در سال 1998 با فیلم شکلات نامزد دریافت نخل طلای کن بوده است.

تحریم خبرگزاری‌های بین المللی

امسال فستیوال فیلم کن برای حضور فیلمبرداران رسانه های خبری در مراسم فرش قرمز و نشست های خبری جشنواره فیلم کن، محدودیت هایی را در نظر گرفته است. به همین منظور، تعدادی از خبرگزاری‌های مشهور بین‌المللی مثل رویترز، خبرگزاری فرانسه و گتی تی وی، پوشش خبری این فستیوال را تحریم کرده اند.

ظاهرا برگزارکنندگان جشنواره کن، امسال با دو شبکه خصوصی فرانسوی کانال پلوس و اورنج برای پوشش خبری مراسم فرش قرمز جشنواره، قرارداد امضاء کرده‌اند که این کار اعتراض خبرگزاری های رسمی را برانگیخته است.

شصت و سومین دوره جشنواره فیلم کن به مدت دوازده روز تا 23 ماه مه در شهر ساحلی و زیبای کن در جنوب فرانسه، برگزار می‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/05/100512_l11_cannes_opening.shtml

بالا ^^

روسیه اولین تاسیسات هسته ای ترکیه را می سازد

روسیه با امضای قراردادی با ترکیه در روز چهارشنبه (12 مه)، متعهد شده است اولین تاسیسات هسته ای این کشور را بسازد. این تاسیسات غیرنظامی مجهز به چهار رآکتور اتمی است.

دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه امروز در حین امضای این قرارداد در آنکارا گفت این قرارداد نشان دهنده گسترش روابط کشورش با یکی از اعضای سازمان ناتو است.

رئیس جمهوری روسیه در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه گفت: "این توافق فصلی جدید را در همکاری دو طرف گشوده است ... گفتگوهای امروز نشان می دهد ترکیه و روسیه نه تنها در کلام بلکه در عمل، شرکای استراتژیک هستند."

او افزود پیش بینی می شود این تاسیسات در منطقه ساحلی ترکیه در جوار دریای مدیترانه ساخته شود.

در کنار امضای توافقنامه ساخت تاسیسات هسته ای، چندین قرارداد دیگر نیز امضا شده است. آقای مدودف گفته است که حاصل این قراردادها حدود 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری خواهد بود.

آقای اردوغان گفت ساخت تاسیسات هسته ای تولید برق به محض آن که پارلمان های دو کشور آن را تائید کنند، آغاز خواهد شد.

گزارشگران می گویند تخمین زده شده است هزینه اجرای این طرح حدود 20 میلیارد دلار خواهد بود.

سرگئی کیرینکو، رئیس سازمان اتمی روسیه گفت شرکت دولتی "اتمزترویی اکسپورت"، اجرای این طرح را هدایت خواهد کرد.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس سازمان "روس اتم" به خبرنگاران گفته است که این قرارداد برای "روسیه بسیار اهمیت دارد."

آقای کیرینکو گفت که برای اولین بار روسیه فقط تاسیسات هسته ای را نمی سازد بلکه همچنین برپایی شرکتی را کنترل خواهد کرد که مالکیت آن را برعهده خواهد داشت.

او گفت: "خیلی برای ما جذاب تر است که در این گونه طرح ها سرمایه گذاری هم بکنیم. روسیه هرگز خارج از خاک خود مالک تاسیسات هسته ای نبوده است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/05/100512_l05_turkey_russia_nuke.shtml

بالا ^^

چرا کتاب ها از نمایشگاه کتاب جمع می شود؟

محمود سالاری، مدیر کمیته ناشران داخلی نمایشگاه کتاب گفت که با همه‌ آثاری که قبل از سال ۸۴ چاپ شده‌اند و در نمایشگاه عرضه می‌شوند، برخورد می شود جز با کتاب‌های مرجع و "کتاب‌های محققانه و عالمانه که اجازه‌ عرضه دارند."

او در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت:" مثلا اگر صحیفه‌ سجادیه قبل از سال ۸۴ باشد، اجازه‌ عرضه‌اش را می‌دهیم."

آقای سالاری گفت: "هر بچه‌ای که به دنیا می‌آید، الزاما باید برود واکسن بزند؛ چرا هیچ‌کس نمی‌گوید این کار منع آزادی است؟ چرا در حوزه اندیشه و ادبیات و فرهنگ از این فضا دور می‌شویم؟ در حوزه فرهنگ هم برخی از این افکار بهتر است ترویج نشود. اگر می‌خواهد ترویج شود، بیرون از نمایشگاه باشد."

مدیر کمیته ناشران درباره ممنوعیت عرضه کتاب‌هایی مثل آثار هوشنگ گلشیری، صادق هدایت و فروغ فرخزاد در نمایشگاه کتاب گفت:"این‌جا برای عرضه کتاب‌ها تخفیف می‌دهیم، این سوبسید را به چه کتاب‌هایی باید داد؟ به کتاب‌هایی که یک قشر خاص مخاطب دارد یا کتاب‌هایی که مخاطب عام دارد؟"

آقای سالاری خواندن این کتاب‌ها را سبب "دورشدن از روحیه‌ خودباوری از انسان و تزریق روحیه‌ی یأس و بدبختی" دانست و گفت "ما سوبسید بدهیم این کتاب ها در نمایشگاه توزیع شود؟ انصاف است؟"

او گفت: "من این‌ها را مانند همان فال و کف‌بینی و این چیزها می‌بینم."

"این‌جا ناشر دارد متری چقدر پرداخت می‌کند؟ برق و انرژی، حراست و امنیت و غیره برایش تأمین است. سوبسید دولت است؛ منتی بر سر کسی نیست؛ اما دست کم، آثار نویسندگان نسل نو، آثار نسل انقلاب باید بیاید، آثار حوزه‌ی اندیشه دینی ترویج شود."

این در حالی است که تخفیف کتاب ها را ناشران می دهند و نه برگزارکنندگان نمایشگاه و ناشران برای شرکت در نمایشگاه و اجاره غرفه، کرایه می پردازند.

در روزهای گذشته، از فروش آثار نویسندگان و شاعرانی از جمله هوشنگ گلشیری، صادق هدایت، فروغ فرخزاد، محمود دولت آبادی و عباس معروفی جلوگیری شده است.

آثار آیت الله ها

پیش از این، خبرهایی از جمع آوری آثار آیت الله حسینعلی منتظری و آیت الله یوسف صانعی، از مراجع تقلید شیعه و محسن کدیور، روشنفکر دینی، نیز از نمایشگاه کتاب تهران منتشر شده بود.

مدیر کمیته ناشران نمایشگاه کتاب گفت که این کمیته در جمع آوری آثار آیت الله صانعی در نخستین روزهای نمایشگاه دخالتی نداشته است.

به گفته محمود سالاری، کمیته نظارت و ارزشیابی قبل از شروع نمایشگاه، لیستی از کتاب های ممنوعه را به کمیته ناشران داخلی اعلام کرده که به ناشران ابلاغ شده است.

آقای سالاری گفت که در این لسیت، آثار آیت‌الله صانعی نبوده است. او گفت "قرار بود ارزشیابی این کتاب ها انجام شود؛ قرار نبود جمع‌آوری شود."

آقای سالاری درباره جلوگیری از عرضه کتاب های آیت الله بهشتی در نمایشگاه گفت:"بنیاد حفظ آثار شهید بهشتی در نمایشگاه حتی ثبت ‌نام هم نکرده بود."

این در حالی است که یکی از مسئولان دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله بهشتی، روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت (پنجم ماه مه) به خبرگزاری ایلنا گفته بود که مجوز برای برپایی غرفه انتشارات مربوط به آثار آیت الله بهشتی (نشر بقعه) صادر شده اما آنها پس از مراجعه به مسئولان برگزاری نمایشگاه مطلع شده اند که این انتشارات به طور کامل از حضور در نمایشگاه کتاب امسال محروم شده است.

محمود سالاری درباره آثار آیت الله بهشتی گفت: "شهید بهشتی مثل شهید مطهری نبود که آثار فراوانی داشته باشد. این جنجالی که امسال می‌شود، برایم جالب است. ما در سال‌های پیش اساسا چنین بحثی نداشتیم. این‌جور نبود که کسی بگوید من دنبال آثار شهید بهشتی در نمایشگاه می‌گردم."

او درباره ممنوعیت عرضه آیت‌الله منتظری در نمایشگاه کتاب هم گفت: "من بی‌اطلاعم. واقعا بی‌اطلاعم."

محسن کدیور در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی، جمع آوری آثار از نمایشگاه را نقض صریح قانون اساسی ایران دانسته بود و با اشاره به جمع آوری کتاب های آیت الله منتظری و ایت الله صانعی و همچنین ممانعت از غرفه داشتن ناشر آیت الله بهشتی گفته بود: "در سال های قبل، سانسور کتاب مخصوص دگراندیشان، اعم از غیر دینی و دینی، بود. اما در نمایشگاه امسال هر کسی که در یک سال اخیر به نحوی از آنها با جنبش سبز مردم ایران همراه بوده، کتاب هایش از نمایشگاه جمع شده یا می شود."

نمایشگاه کتاب تهران از روز ۱۴ اردیبهشت در مصلای تهران آغاز شده و تا روز ۲۴ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/05/100512_l41_bookfair_salari_excuses.shtml

بالا ^^

عزت الله سحابی: برکناری احمدی نژاد برای حفظ نظام حیاتی است

عزت الله سحابی، چهره شاخص فعالان ملی - مذهبی، می گوید که مقامات جمهوری اسلامی برای حفظ حاکمیت خود باید محمود احمدی نژاد را برکنار کنند.

آقای سحابی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و با تشکیل دولت موقت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران انتخاب شد، با مقایسه اعتراضات خیابانی پس از انتخابات خرداد ۸۸ و انقلاب بهمن ۵۷ گفته است که "یک ملت و یک کشور ظرفیت دوبار انقلاب در یک نسل را ندارد."

او که از منتقدان اصلی رئیس جمهوری ایران محسوب می شود، با انتقاد از سیاست های اقتصادی و بین المللی رئیس دولت دهم، او را به تلاش برای "تخریب ایران" متهم کرده و به مقامات جمهوری اسلامی توصیه کرده است که برای حفظ حاکمیت و جلوگیری از "تضعیف نظام جمهوری اسلامی"محمود احمدی نژاد را برکنار کنند.

آقای سحابی که با وبسایت جرس (جنبش راه سبز) گفتگو کرده است، به مخالفان دولت ایران هم توصیه کرده که به "فکر پیروزی در کوتاه مدت نباشند" و به آنها اطمینان داده است که "تغییر در راه است."

او همچنین حفظ آرامش و پرهیز از "عجله و تندروی" را به معترضان خیابانی توصیه کرده و از آنها خواسته است که برای اصلاح "مواضع و بینش ها"ی حکومت تلاش کنند نه برای "براندازی" آن.

عزت الله سحابی که از نمایندگان دوره اول مجلس شورای اسلامی ایران بوده و به تازگی وارد سن هشتاد سالگی شده، در بخشی دیگر از این مصاحبه به سابقه همکاری نزدیک خود با آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، اشاره کرده و گفته که از رهبر ایران می خواهد تا مسائل را "معتدل تر" و "همه جانبه تر" ببیند و همه چیز را به "دشمن" نسبت ندهد.

پیش تر و در جریان اعتراضات خیابانی پس از انتخابات خرداد ۸۸، آقای سحابی در نامه ای به مردم ایران توصیه کرده بود که در اعتراضات خود از هرگونه خشونت پرهیز کنند.

آقای سحابی در این نامه که پس از وقایع روز عاشورا (ششم دی) منتشر شد، از آنچه احتمال "سوق یافتن حرکت مدنی و مسالمت آمیز" معترضان ایرانی به سوی "تندی و خشونت" خوانده، ابراز نگرانی کرده و چنین گرایشی را به نفع حکومت و به زیان معترضان دانسته بود.

عزت الله سحابی هم اکنون به عنوان رئیس شورای فعالان ملی - مذهبی ایران به فعالیت سیاسی خود ادامه می دهد.

شورای فعالان ملی - مذهبی در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی که به دوران اصلاحات شناخته می شود، به عنوان یک گروه سیاسی شروع به فعالیت کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/05/100512_l07_iran89_sahabi_greenmovement_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

تاکید کرزی و اوباما بر ادامه همکاری

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که به واشنگتن سفر کرده است در کاخ سفید با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا دیدار کرده است.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در یک کنفرانس خبرس مشترک با قای کرزی، از دیدار آقای کرزی و هیات همراه تشکر کرد و بر اهمیت روابط و استراتژی مشترک دو کشور بر اساس احترام متقابل تاکید کرد.

آقای اوباما گفت که افغانها در زمینه های مختلف پیشرفتهایی کرده اند اگرچه هنوز چالشهای زیادی پیش رو قرار دارد.

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد شکست القاعده و بنیادگرایان حامی آنها، استراتژی مشترک دو کشور است و در سفر آقای کرزی بر این نکته و تلاشها برای ادامه این هدف از طرق مختلف نظامی و غیر نظامی تاکید شده است.

او گفت که در زمینه نظامی اقداماتی شده و نتیجه آن فشار بر طالبان بویژه در مناطقی مانند هلمند است که اخیرا در آنجا عملیاتی انجام شد. وی همچنین بر تلاش کشورش برای کاهش تلفات غیر نظامیان تاکید کرد.

او در عین حال از برگزاری "جرگه صلح" حمایت کرد و از تلاش افغانستان برای مذاکره با آن دسته از طالبان که با القاعده قطع رابطه می کنند و به قانون اساسی افغانستان پایبند هستند حمایت کرد.

جرگه صلح با هدف ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان قرار بود پیش از سفر آقای کرزی به آمریکا انجام شود اما به تاخیر افتاد.

آقای کرزی نیز از آمریکا تشکر کرد و به ملاقات "مثبت" هیات افغان با همتایان آمریکایی اشاره کرد.

وی گفت که دو طرف در خصوص ساختار روابط دو کشور بحث و تبادل نظر کرده اند.

رئیس جمهوری افغانستان گفت که افغانستان با دقت کمکهای آمریکا را در زمینه های مختلف هزینه خواهند کرد. او گفت افغانستان هنوز کشوری فقیری است که هنوز نیاز به کمک دارد.

آقای کرزی همچنین از آمریکا برای حمایت این کشور در برگزاری جرگه صلح تشکر کرد .

وی افزود که دو طرف بر تلاش برای کاهش تلفات غیر نظامیان تاکید کرده اند.

آقای کرزی همچنین از تعهد آمریکا برای واگذاری مدیریت بازداشتگاهها در افغانستان به دولت افغانستان تشکر کرد.

رئیس جمهور افغانستان روز سه شنبه ۱۱ مه (۲۱ اردیبهشت) با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا گفتگو کرد.

حامد کرزی همچنین در بیمارستان نظامی "والتر رید" در حوالی واشنگتن به ملاقات شماری از سربازان آمریکایی زخمی شده در افغانستان رفت.

آقای کرزی گفت ملاقات کردن با این مجروحان جنگی تجربه ای بسیار غم انگیز است.

هیاتی بلند پایه متشکل از وزیران ارشد دولت او در این سفر به همراه آقای کرزی به آمریکا سفر کرده اند.

حامد کرزی چندی پیش دولت های خارجی را متهم کرد که می خواستند حکومت به گفته او مزدور در افغانستان روی کار بیاورند، اما او در آمریکا بر تحکیم روابطش با این کشور و کمک بلندمدت ایالات متحده به افغانستان تاکید کرده است.

او در کنفرانس خبری وزارت امور خارجه آمریکا اختلاف نظرهایش با دولت آمریکا را پنهان نکرد.

رئیس جمهوری افغانستان گفت: "به عنوان دو ملت و دو دولت بالغ -- و اکنون دولت افغانستان نیز به بلوغ رسیده است -- ممکن است دو طرف هر از گاهی اختلاف نظرهایی داشته باشند."

خانم کلینتون نیز تاکید کرد که آمریکا پس از خروج نیروهای این کشور از افغانستان نیز در خصوص حفظ امنیت افغانستان متعهد خواهد ماند.

او گفت: "ما مردم افغانستان را ترک نمی کنیم. تعهد غیر نظامی ما (به افغانستان) تا مدتها ادامه خواهد داشت."

زلمی رسول، وزیر امور خارجه و عبدالرحیم وردک، وزیر دفاع افغانستان و تعداد دیگری از مقام های ارشد کابینه حامد کرزی نیز به واشنگتن آمده اند.

وزیر امور خارجه آمریکا گفته سند همکاری استراتژیک بلندمدتی بین آمریکا و افغانستان در حال تنظیم شدن است. او در این خصوص جزئیاتی بیان نکرده است.

مقام های ارشد افغان و آمریکایی سه شنبه مذاکرات فشرده ای داشتند.

آن ها علاوه بر مسائل امنیتی و نظامی، درباره گسترش کمک های آموزشی، بهداشتی و کشاورزی به افغانستان نیز مذاکره کردند.

دو هیات، برخلاف عرف دیپلماتیک پشت میز مذاکره مقابل هم قرار نگرفتند، بلکه به نشانه دوستی دور میز در کنار هم نشستند.

باراک اوباما وعده داده است که ارتش آمریکا روند خروج از افغانستان را از ژوئیه سال ۲۰۱۱ میلادی آغاز خواهد کرد.

باراک اوباما دستور اعزام سی هزار نظامی دیگر را به افغانستان را صادر کرده است و این نیروها به تدریج در حال ورود به افغانستان هستند.

ارتش آمریکا قصد دارد به زودی عملیات گسترده ای علیه طالبان را در شهر جنوبی قندهار آغاز کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/05/100512_l30_karzai_obama_meet.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages