BBCPersian.com

4 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 29, 2010, 2:33:34 PM11/29/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:33 گرينويچ - دوشنبه 29 نوامبر 2010 - 08 آذر 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

افراد ناشناس با انفجار بمب به جان دو استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی (ملی) تهران سوء قصد کردند که در جریان آن، یکی از این دو فیزیکدان کشته و دیگری زخمی شد.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران در گفتگو با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت که اسناد ویکی لیکس ارزشی ندارد و "از نظر ما فاقد اعتبار است."

با ادامه آلودگی شدید هوای تهران، اقداماتی برای محدودیت تردد خودروهای شخصی، کاهش ساعات کار اداری و تعطیلی مدارس در پایان هفته جاری به اجرا گذاشته شده است.

پیام های دیپلماتیک آمریکا که ویکی لیکس آن را انتشار داده تصویر نامطلوبی از بسیاری از رهبران جهان به دست می دهد.

اخوان المسلمین که بزرگ ترین گروه مخالف دولت مصر است می گوید هیچ یک از نامزدهای این گروه در دور اول انتخابات پارلمانی مصر پیروز نشده اند.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان با تکمیل آخرین مراحل تایید نامزدهای برنده انتخابات پارلمانی افغانستان، به آنها 'اعتبارنامه' عضویت در مجلس داده است.

پرسپولیس اگرچه دوشنبه عصر در ورزشگاه آزادی میزبان سپاهان اصفهان بود اما در حضور نزدیک به ده هزار تماشاگر ۴ بر یک مغلوب سپاهان اصفهان شد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

سوء قصد به جان دو فیزیکدان ایرانی در تهران

افراد ناشناس به جان دو فیزیکدان ایرانی در تهران سوء قصد کردند و یکی از آنان را از پای درآوردند.

براساس گزارش منابع خبری داخل ایران، روز دوشنبه، 8 آذر (29 نوامبر)، بین ساعت 7 و 8 بامداد به وقت محلی، افراد ناشناس مجید شهریاری و فریدون عباسی، استادان فیزیک دانشگاه شهید بهشتی (ملی) در شمال تهران را که عازم محل کار خود در دانشگاه بودند هدف سوء قصد قرار دادند.

به گزارش رادیو دولتی ایران، عملیات سوء قصد به جان این دو استاد دانشگاه در خیابان ارتش و خیابان ولنجک میدان دانشگاه شهید بهشتی روی داد.

در این حادثه دکتر مجید شهریاری کشته و همسرش مجروح و دکتر عباسی و همسرش زخمی شدند.

خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - به نقل از علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که از فریدون عباسی در بیمارستان عیادت کرده، نوشته است که "دکتر شهریاری سال ها دانشجوی من بود و همکاری خوبی با سازمان انرژی اتمی داشت و یکی از پروژه های بزرگ سازمان را که افتخاری برای ملت ایران بود، در دستور کار داشت."

رادیو دولتی ایران در گزارشی در مورد حادثه روز دوشنبه گفته است که "عوامل مزدور صهیونیستی" این دو استاد فیزیک و عضو هیات علمی دانشگاه را که همراه خانواده، عازم محل کار خود در دانشگاه شهید بهشتی بودند مورد سوء قصد قرار دادند و خبرگزاری فارس در خبری تحت عنوان "آمریکا و رژیم صهیونیستی امروز دو استاد دانشگاه را ترور کردند" گزارش کرده که افراد موتور سوار با چسباندن یک وسیله انفجاری به اتومبیل پژوی 504 مجید شهریاری او را به قتل رساندند.

در گزارش دیگری در همین خبرگزاری به نقل از شاهدان عینی آمده است که مهاجمان سرنشین دو دستگاه موتور سیکلت بودند و بمبی را به سوی اتومبیل مجید شهریاری پرتاب کردند و از محل گریختند.

این گزارش افزوده است که در نزدیکی همین محل، افراد موتورسوار با استفاده از همین روش، اتومبیل پژو 206 فریدون عباسی دوانی را منفجر کردند اما موفق به قتل او نشدند.

خبرگزاری فارس گفته است که آقای عباسی و همسرش، که او هم سرنشین اتومبیل بود، در این حادثه زخمی شدند و به بیمارستان انتقال یافتند و در خبرهای بعدی آمده است که این دو نفر در بیمارستان تحت مداوای سرپایی قرار گرفتند.

پیشتر، خبرگزاری مهر با تایید خبر کشته شدن مجید شهریاری، در مورد سوء قصد به جان آقای عباسی دوانی نوشته بود که وی متوجه قصد افراد مهاجم شد و توانست با گریختن از محل، از این سوء قصد جان سالم به در ببرد.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت سوء قصد به جان این دو فیزیکدان ایرانی را بر عهده نگرفته اما رادیو و تلویزیون دولتی گفته است که "دشمنان" جمهوری اسلامی که متوجه بی تاثیر بودن تحریم های اقتصادی شده اند، "همچون گذشته از حربه ناکارآمد ترور استفاده کرده اند."

در مقابل، خبرگزاری فارس انگیزه ترور این دو نفر را ناامیدی "عوامل" آمریکا و اسرائیل از انتقال و فرار مغزهای ایران به خارج دانسته و گفته است که دکتر عباسی دوانی استادیار پایه 20 دانشگاه، استاد نمونه در سال 86، معاون سابق دانشجویی دانشگاه بهشتی و "از اساتید بسیجی" بود.

قطعنامه شماره 1747 شورای امنیت، از فردی به نام فریدون عباسی دوانی با عنوان "دانشمند ارشد وزارت دفاع و مرتبط با انستیتو فیزیک کاربردی" ایران نام برده و او را مشمول تحریم قرار داده و به نوشته سایت الف، متعلق به احمد توکلی، نماینده مجلس، آقای عباسی عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین است که به علت مشغله کاری در وزارت دفاع، به این دانشگاه کمتر رفت و آمد داشته است اما در پرونده کاری او، ریاست بر دانشکده فیزیک این دانشگاه به چشم می خورد.

به گزارش ایرنا، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بدون نام بردن از گروه یا کشور خاصی، به "دشمنان" هشدار داده است: "با آتش بازی نکنید، زیرا صبر ملت ایران هم حدی دارد و اگر کاسه صبر ما لبریز شود، عاقبت بدی نصیبتان خواهد شد."

وی بدون مشخص کردن نوع واکنش مورد نظر خود، گفته است که "شهریاری های فراوانی تحویل ملت ایران می دهیم" و افزوده "حرکت هسته ای ملت ایران را چند برابر می کنیم."

در همانحال، خبرگزاری فارس به نقل از حسین ساجدی نیا، فرمانده نیروی انتظامی تهران، گزارش کرده که تحقیقات در مورد جزئیات این حادثه ادامه دارد و هنوز کسی مسئولیت این ترورها را برعهده نگرفته است.

اسامی مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی در فهرست اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی هسته ای دانشگاه شهید بهشتی دیده می شود و به گفته برخی منابع خبری، آقای شهریاری، همانند مسعود علیمحمدی، فیزیکدان ایرانی که چند ماه پیش ترور شد، از نمایندگان ایران در برنامه علمی سزامی (طرح مرکز تابش سنکروترون خاورمیانه در اردن) بود که تعدادی از کشورهای منطقه، از جمله اسرائیل، در آن مشارکت دارند.

سایت نمایندگی ایران در سزامی از آقای شهریاری، همراه با جواد رحیقی، رئیس مرکز فناوری سازمان انرژی اتمی ایران که در قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت مشمول تحریم قرار گرفته، به عنوان مشاوران هیات نمایندگی ایران نام برده است.

در دیماه سال گذشته و همزمان با ادامه اعتراضات علیه نتایج بحث برانگیز انتخابات ریاست جمهوری، مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، هنگام خروج از خانه خود به مقصد دانشگاه در انفجار بمبی نیرومند که در یک موتورسیکلت جاسازی شده بود به قتل رسید.

هنوز انگیزه و عوامل قتل مسعود علیمحمدی مشخص نشده هر چند منابع خبری دولتی او را یک متخصص مسلمان و متعهد به نظام حکومتی معرفی کردند و ترور او را نیز به دشمنان نظام جمهوری اسلامی نسبت دادند.

در مقابل، برخی سایت های خبری متعلق به مخالفان دولت گفتند که آقای علیمحمدی به نامزدهای مخالف محمود احمدی نژاد گرایش داشت و در جریان انتخابات از آنان حمایت کرده بود.

به نوشته این سایت ها، به همین دلیل هم مراسم ترحیم مسعود علیمحمدی در میان تدابیر شدید امنیتی و با حضور گسترده ماموران دولتی برگزار شد.

چندی پیش نیز دو پزشک ایرانی هدف حمله افراد مسلح قرار گرفتند و کشته شدند.

در حالیکه مقامات امنیتی و قضایی قتل آنان را غیرسیاسی اعلام کردند، برخی از سایت های خبری مخالفان، این قتل ها را نیز با مسایل سیاسی، از جمله شکنجه و قتل بازداشتیان در بازداشتگاه کهریزک مرتبط دانستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101129_l03_physicists_assassination.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد: اسناد ویکی لیکس ارزش ندارد

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران در گفتگو با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت که اسناد ویکی لیکس ارزشی ندارد و "از نظر ما فاقد اعتبار است."

آقای احمدی نژاد گفت: انتشار اسناد ویکی لیکس یک شیطنت است و تاثیری در روابط ما با کشورها نخواهد گذاشت. ما اعتبار حقوقی و قانونی برای این اسناد قائل نیستیم و این را یک بازی بی ارزش می دانیم.

در بخشهایی از اسناد منتشر شده آمده که برخی سران کشورهای عربی همسایه ایران از آمریکا خواسته بودند که به ایران حمله نظامی کند.

به گفته رئیس جمهوری ایران اطلاعات به سایت ویکی لیکس درز پیدا نکرده بلکه به طور برنامه ریزی شده ای منتشر می شود.

به گفته آقای احمدی نژاد بخش های از دولت آمریکا خودشان اسناد را تولید می کنند و خودشان هم آن را منتشر و سپس تحلیل می کنند.

رئیس جمهوری ایران تاکید کرد که "این اسناد آنقدر بی ارزش هستند که حتی آدم نباید وقتش را تلف کند که آنها را مرور کند".

زمان حذف یارانه ها

یکی از مهمترین برنامه هایی که اکنون دولت در صدد اجرای آن است، برنامه حذف یارانه هاست اما دولت تاکنون در باره زمان شروع آن سکوت کرده است.

آقای احمدی نژاد در این نشست خبری در پاسخ به پرسشی در باره برنامه حذف یارانه ها گفت: خودم هم منتظر هستم که روز اعلام برنامه حذف یارانه ها فرا برسد.

دولت می گوید به حساب هر نفر چهل هزارو پانصدتومان واریز کرده و بعد از حذف یارانه ها افراد می توانند از این پول استفاده کنند.

بنابر قانون حذف یارانه ها، یارانه شانزده قلم کالا و خدمات با اجرای قانون جدید حذف و این کالاها و خدمات به قیمت بین المللی عرضه خواهد شد.

قرار است یارانه موادی نظیر بنزین، گازوئیل، گاز، نفت، برق، آب، گندم (نان)، شکر، برنج، روغن، شیر، شکر، در مدت پنج سال حذف شده و این کالاها و خدمات با قیمت بازارهای منطقه خلیج فارس عرضه شود.

در قانون حذف یارانه ها پیش بینی شده است که دولت در سال جاری، از محل افزایش قیمت کالاهایی نظیر بنزین، گازوئیل، برق و گاز، دولت می تواند ۲۰ هزار میلیارد تومان (۲۰ میلیارد دلار) درآمد داشته باشد.

نیمی از درآمدها به صورت نقدی بین خانوارها توزیع خواهد شد.

برنامه هسته ای

سئوال درباره برنامه هسته ای یکی از مهمترین پرسشهای خبرنگاران بود که آقای احمدی نژاد در پاسخ گفت: ما همیشه آماده همکاری هسته ای بوده ایم ولی هیچگاه در باره حقوق هسته ای گفتگو نمی کنیم.

به گفته آقای احمدی نژاد، آژانس بین المللی انرژی "تحت فشار سیاسی اربابان قدرت و ثروت مواضعی اتخاذ کرده البته در گزارش اخیر با وجود این که اشکالات بسیاری به آن وارد است یک قدم به حقیقت نزدیک شده است."

رئیس جمهوری گفت که گزارش اخیر آژانس، اشکالات فراوانی دارد از جمله این که برخی اسناد محرمانه ما را منتشر کردند که این خلاف قانون است.

خبرنگاری در باره خروج شرکت های ژاپنی از ایران و توسعه فعالیت های شرکت های چینی پرسید و گفت که آیا این به معنی جایگزین شدن شرکت های چینی به جای شرکت های ژاپنی است؟ آقای احمدی نژاد پاسخ داد که این سئوال را باید از شرکت های ژاپنی پرسید.

آقای احمدی نژاد گفت که شرایط ژاپنی ها را درک می کند اما وقت آن رسیده که "که دولت و ملت ژاپن در مقابل فشارهای غیرقانونی آمریکا بایستند."

خبرنگاری گفت که غربی ها تلاش می کنند تا نشان دهند که ایران در انزوا قرار دارد اما آقای احمدی نژاد پاسخ داد که " در ادبیات نظام سلطه، واژه ها مفاهیم متفاوتی از آنچه در کتابهای لغت آمده است، پیدا کرده است."

آقای احمدی نژاد در ادامه پاسخ به این سئوال گفت: "وقتی می گویند ایران منزوی شده یعنی خودشان منزوی شده اند و وقتی می گویند اقتصاد ایران ضعیف شده یعنی اقتصاد ایران رو به پیشرفت و قدرتمند شدن است. وقتی می گویند در کشور دیکتاتوری وجود دارد یعنی در آن کشور آزادی است و وقتی می گویند در کشوری آزادی وجود دارد یعنی در آن کشور استبداد حاکم است."

تغییر ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی

آقای احمدی نژاد در باره تصمیم مجلس در باره تغییرات در مجمع عمومی بانک مرکزی گفت که تذکر قانون اساسی داده شده و مصوبه به کمیسیون تلفیق برگشته و "انشاء الله اصلاح خواهد شد."

در حال حاضر، رئیس جمهوری، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، وزیر بازرگانی و یکی از وزرا به انتخاب هیات وزیران اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هستند.

رئیس کل بانک مرکزی نیز به پیشنهاد رئیس جمهوری و تائید مجمع عمومی و حکم رئیس جمهوری انتخاب می شود.

اما در مصوبه اخیر مجلس ایران، مجمع عمومی بانک مرکزی از ۱۱ عضو تشکیل می شود و هر یک فقط برای یک دوره ده ساله انتخاب خواهند شد.

بر اساس این مصوبه ترکیب یازده نفره مجمع "وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، دادستان کل کشور، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و هفت اقتصاددان با حداقل ۱۵ سال تجربه" خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101129_ka_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

تدابیر تازه برای مقابله با آلودگی هوای تهران

با ادامه آلودگی شدید هوای تهران، تدابیر ویژه ای در این شهر به اجرا گذاشته شده است.

در حالیکه مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا گفته است شاخص آلودگی هوا در تهران همچنان در وضعیت هشدار است، از روز دوشنبه، 8 آذر (29 نوامبر)، تردد خودروها در سطح شهر تهران به صورت زوج و فرد خواهد بود و در روز دوشنبه، تنها خودروهایی مجاز به رفت و آمد هستند که آخرین شماره سمت راست پلاک آنها زوج باشد.

محدویت تردد در تهران براساس شماره پلاک خودروها یکی از شیوه هایی است که در گذشته هم برای مقابله با آلودگی هوا در این شهر به کار رفته است.

به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران، محدودیت تردد در شهر شامل خودروهای دارای مجوز هم می شود اما اتومبیل های سرویس مدارس، خوردوهای امدادی و سرویس ادارات از این طرح مستثنی شده اند.

این طرح تا بازگشت شرایط به وضعیت عادی همچنان اجرا می شود.

علاوه بر محدودیت رفت و آمد خودروها در تهران، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفته است که بنا به تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه این هفته کلیه ادارات دولتی، مدارس شهر تهران، شهر ری و شمیرانات تعطیل خواهند بود.

همچنین، استاندار تهران گفته است که با تصویب هیات دولت، ادارات در این شهر یک ساعت زودتر از زمان معین تعطیل می شوند تا زمان تعطیلی این مراکز با ترافیک متراکم عصر تلاقی نکند.

در همین زمینه، خبرگزاری فارس پیشنهاد مدیرکل محیط زیست استان تهران را در مورد ممنوعیت تردد خودروهای قدیمی در تهران منتشر کرده است.

به گزارش فارس، وی توصیه کرده است برای مقابله بلند مدت با آلودگی هوا در تهران، از سال آینده خودروهای مدل زیر سال 1383 (2004) اجازه تردد در شهر را نداشته باشند و تنها به اتومبیل هایی اجازه رفت و آمد درتهران داده شود که با استاندارد یورو 4 منطبق باشند.

استانداردهای یورو به ضوابط مصوب اتحادیه اروپا در مورد گازهای خروجی از موتور خودروها و میزان آلودگی ناشی از آن ارتباط دارد و استاندارد یورو 4 در سال 2005 برای انواع خودروهای قابل فروش در کشورهای عضو به اجرا گذاشته شد.

مقامات شهر تهران از هفته گذشته بروز شرایط اضطراری آلودگی هوا را در این شهر اعلام کردند و چهارشنبه هفته گذشته در این شهر تعطیل عمومی اعلام شد.

مقامات بهداشتی به بیماران و سایر افراد آسیب پذیر هشدار داده اند که از رفت و آمد در سطح شهر خودداری ورزند.

خبرگزاری کار ایران به نقل از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش کرده است که به دلیل آلودگی هوای تهران، بیماری های تنفسی 30 درصد افزایش یافته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101129_l03_tehran_pollution.shtml

بالا ^^

ویکی لیکس اسرار محرمانه بین المللی را فاش کرد

اسناد دیپلماتیک محرمانه آمریکا که ویکی لیکس آنرا انتشار داده، تصویر نامطلوبی از بسیاری از رهبران جهان به دست می دهد.

در این اسناد سیلویو برلوسکونی، رئیس جمهوری ایتالیا شخصی "بی لیاقت، از خود راضی و فاقد کارآیی" توصیف شده است.

نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه "خودکامه و نازک نارنجی" و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان شخصی که از هر گونه ریسکی پرهیز می کند، خوانده شده است.

از رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به عنوان شخصی "کمال گرا و معتاد به کار" نام برده شده است.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان شخصی "ضعیف که دچار مالیخولیاست" توصیف شده است.

در این اسناد ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه سرگروه و سر کرده یک دار و دسته و دولت روسیه یک دولت عملا مافیایی توصیف شده است.

یک دیپلمات آمریکایی نیز نوشته است که سرهنگ قذافی رهبر لیبی همواره با یک پرستار اوکرائینی خوش هیکل و هوس انگیز، سفر می کند.

افغانستان در ویکی لیکس

در اسناد دیپلماتیک آمریکا که ویکی لیکس انتشار داده از ابعاد فساد در افغانستان ابراز نگرانی شده است.

در یک سند محرمانه آمده است که مقامات مبارزه با مواد مخدر آمریکا با خبر شده اند که معاون رئیس جمهوری افغانستان پنجاه و دو میلیون دلار پول نقد با خود حمل کرده است.

در یک پیام دیگر، کارل ایکنبری، سفیر آمریکا در کابل خاطر نشان کرده که که احمد ولی کرزی، برادر حامد کرزی، در قاچاق مواد مخدر به شدت فعالیت دارد.

واکنش ها به ویکی لیکس

وزارت خارجه آمریکا انتشار متن های محرمانه را محکوم کرده است.

یک نماینده کنگره آمریکا گفته است از آنجا که ویکی لیکس جان آمریکایی ها را به خطر انداخته، باید یک سازمان تروریستی خوانده شود.

پاکستان از گزارش نگرانی آمریکا از این که از اورانیوم با غلظت بالا ممکن است برای ساختن مخفیانه تسلیحات استفاده شود، انتقاد کرده است.

دولت عراق گفته است انتشار این اسناد محرمانه کمکی به بهتر شدن وضعیت نمی کند.

ولی سخنگوی دولت اسرائیل گفته است این کشور از افشای اسناد محرمانه، روسفید بیرون آمده است.

در یک مکاتبه، مقامات اسرائیلی به مقامات آمریکایی می گویند که قبل از حمله به نوار غزه در اواخر سال 2008، با مصر و حکومت خودگردان فلسطینیان مشورت کرده اند.



از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101129_l04_wikileaks.shtml

بالا ^^

ناکامی اخوان المسلمین در انتخابات پارلمانی مصر

اخوان المسلمین که بزرگ ترین گروه مخالف دولت مصر است، می گوید هیچ یک از نامزدهای این گروه در انتخابات پارلمانی روز گذشته 28 نوامبر، پیروز نشده اند.

یک سخنگوی اخوان المسلمین به خبرنگار بی بی سی گفت در بسیاری از شهرها از جمله قاهره، اسکندریه و پورت سعید نامزدهای اخوان المسلمین شکست خوردند.

شب گذشته تظاهراتی در اعتراض به نحوه برگزاری انتخابات صورت گرفت.

طرفداران دموکراسی در مصر می گویند خشونت و خلافکاری های انتخاباتی بسیار بوده است.

انتظار می رود حزب حاکم مصر به رهبری حسنی مبارک، رئیس جمهوری این کشور به راحتی در انتخابات پیروز شود.

بر اساس گزارش ها، روز یکشنبه حامیان اخوان المسلمین، مهم ترین گروه مخالف دولت در چند حوزه انتخاباتی از جمله در بخش دلتای نیل در شمال قاهره، با ماموران پلیس درگیر شدند.

یک شاهد عینی به خبرگزاری فرانسه گفته است که پلیس به سوی تظاهرکنندگان گاز اشک آور پرتاب کرد.

اخوان المسلمین می گوید که شماری از کاندیداهایش از مراکز رای گیری بیرون انداخته شدند، و پس از اعتراض ماموران دولتی به آنها حمله کردند.

روز شنبه ۲۷ نوامبر، عمر سید سید، پسر یکی از نامزدهای انتخاباتی، در حالی که در قاهره مشغول نصب پوسترهای تبلیغاتی پدرش بود، با ضربات چاقوی دو مرد کشته شد.

طرفداران اخوان المسلمین در انتخابات گذشته در سال ۲۰۰۵، به رغم ممنوعیت فعالیت اخوان‌المسلمین توانستند به عنوان نامزدهای مستقل در انتخابات شرکت کنند و یک پنجم کرسی های پارلمانی را احراز کنند.

در انتخابات اخیر نیز اعضای اخوان المسلمین به عنوان نامزدهای مستقل شرکت کرده بودند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101129_l04_egypt_election.shtml

بالا ^^

نامزدهای برنده انتخابات افغانستان برگه ورود به مجلس گرفتند

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان با اجرای آخرین مراحل تایید نمایندگی نامزدهای برنده انتخابات پارلمانی افغانستان، به آنها برگه تایید پیروزی در انتخابات داده است.

فضل احمد معنوی، رئیس این کمیسیون هنگام ارائه این برگه ها که "اعتبارنامه" خوانده می شود، به نامزدهای برنده گفت که آنها با به دست آوردن این برگه ها رسما به عنوان عضو مجلس آینده شناخته می شوند.

آقای معنوی گفت: "زمانی که این تصدیق نامه ها را دریافت می کنید، کمیسیون مستقل انتخابات شما را رسما به حیث وکلای جدید ولسی جرگه (مجلس نمایندگان) افغانستان می شناسد."

اعضای منتخب دوره جدید مجلس افغانستان با ابراز رضایت از شفافیت انتخابات بیست و هفتم سنبله/شهریور، نتایج اعلام شده را قابل قبول خوانده اند.

کمیسیون انتخابات افغانستان هفته گذشته نتایج انتخابات ۳۳ ولایت و کوچی ها را اعلام کرد، اما انتخابات ولایت غزنی، در جنوب افغانستان را به دلیل آن چه که "مشکلات فنی" خوانده شده، اعلام نکرد.

به این ترتیب هنوز تعداد اعضای تایید شده مجلس تکمیل نشده است.

ولایت غزنی یازده کرسی در مجلس نمایندگان دارد که بر اساس نتایج اولیه انتخابات، همه آنها در اختیار نامزدهای مربوط به قوم هزاره قرار گرفته و نامزدهای اقوام دیگر موفق به کسب آرای لازم برای ورود به مجلس نشده اند.

کمیسیون انتخابات افغانستان گفته که با بررسی های بیشتر نتایج انتخابات این ولایت، آن را به زودی اعلام می کند، اما نامزدهای ولایت غزنی آن را مورد انتقاد قرار داده اند.

تاخیر در اعلام نتایج غزنی نگرانی نامزدهایی را به همراه آورده که بر اساس نتایج اولیه انتخابات برنده اعلام شده اند.

دیگر نمایندگان و سیاستمداران هزاره تبار هم این تاخیر را مورد انتقاد قرارداده و با تشکیل "کمیته صیانت از آرای انتخابات ولایت غزنی"، تاخیر در اعلام نتایج این ولایت را "غیرقانونی و غیرموجه" خوانده اند.

در همین حال نامزدهای ناموفق انتخابات به اعتراض های خود در شهر کابل و دیگر ولایت های افغانستان ادامه داده و خواستار رسیدگی به شکایت های خود از سوی مراجع قضایی کشور شده اند.

آنها نسبت به شفافیت انتخابات بیست و هفتم سنبله اعتراض دارند و خواستار برگزاری انتخابات مجدد شده اند – درخواستی که از سوی کمیسیون انتخابات رد شده است.

در همین حال دادستانی کل افغانستان هم اعلام نتایج انتخابات را پیش از وقت خوانده و چهار مقام نهادهای انتخاباتی را برای بازجویی احضار کرده است.

اما مقامهای این نهادها گفته اند که هیچ گونه دخالت در کار انتخابات را قبول ندارند و با مقامهای دادستانی در باره امور انتخاباتی گفتگو نخواهند کرد.

ولی آنها افزوده اند که دروازه های این نهادها به روی دادستانان برای بررسی مواردی که جنبه های جرمی داشته باشد، باز است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101129_k02-afg-elex-candidates-certified.shtml

بالا ^^

شکست سنگین پرسپولیس در آزادی

هفته شانزدهم رقابتهای فوتبال لیگ برتر با شکست سنگین پرسپولیس در آزادی به پایان رسید.

پرسپولیس اگرچه دوشنبه عصر در ورزشگاه آزادی میزبان سپاهان اصفهان بود اما در حضور نزدیک به ده هزار تماشاگر ۴ بر یک مغلوب سپاهان اصفهان شد.

پرسپولیس ابتدا در دقیقه ۳۱ توسط تیاگو به گل برتری دست یافت، اما ابراهیم توره مهاجم سپاهان در دقیقه ۴۱ بازی را به تساوی کشاند.

در نیمه دوم ابتدا در دقیقه ۶۶ هادی عقیلی از روی یک ضربه پنالتی دروازه علیرضا حقیقی را باز کرد و سپاهان را پیش انداخت و بعد خسرو حیدری از بهم ریختگی خط دفاعی پرسپولیس استفاده کرد و گل سوم تیمش را زد.

در دقیقه ۸۶ بازهم محسن قهرمانی داور مسابقه به سود سپاهان اعلام ضربه پنالتی کرد که رضا عنایتی این ضربه را به گل چهارم سپاهان تبدیل کرد.

این نتیجه سنگین ترین شکست سپرسپولیس در بازیهای این فصل در ورزشگاه آزادی بود. با این شکست فاصله پرسپولیس با تیم های ذوب آهن و استقلال در صدر جدول را کمی بیشتر شد.

ذوب آهن صدرنشین جدول در اصفهان ۲ بر صفر نفت تهران را مغلوب کرد. در این دیدار سیدمحمدحسینی در دقیقه ۴۷ و ۷۳ برای ذوب آهن گل زدند.

در بازیهای دیگر شاهین بوشهر با مس کرمان به تساوی یک بر یک رسید و راه آهن برابر پیکان قزوین به تساوی بدون گل دست پیدا کرد. سایپا هم در کرج برابر تراکتورسازی تبریز با تساوی یک بر یک متوقف شد.

کریم باقری این بار از فوتبال خداحافظی کرد


کریم باقری کاپیتان پرسپولیس بالاخره تصمیم گرفت برای همیشه از فوتبال خداحافظی کند.

باقری که یکی از بازیکنان کلیدی پرسپولیس در فصل جاری لیگ برتر ایران به حساب می آمد با این تصمیم ناگهانی خیلی ها را شگفت زده کرد.

او بدنبال چند جلسه غیبت و پس از جلسه ای که با حبیب کاشانی سرپرست باشگاه پرسپولیس داشت خداحافظی خود را اعلام کرد.

باقری در پاسخ به اینکه آیا از علی دایی سرمربی پرسپولیس مشورت گرفته است یا نه به ایلنا گفت :" نه من با دایی در مورد خداحافظی‌ام هیچ صحبتی نکرده‌ام. تصمیم خداحافظی با خودم بود و خودم نیز به تمام جوانب تصمیمی که گرفته‌ام به خوبی آگاهی دارم".

او درباره آینده اش هم توضیح داد: "علاقه‌ای حداقل در مقطع فعلی به مربیگری در فوتبال ندارم به همین دلیل هم فعلاً فقط تماشاگر فوتبال خواهم شد".

کریم باقری متولد اول اسفند ۱۳۵۲ در تبریز است. او که از تراکتورسازی تبریز به فوتبال ایران معرفی شد و سپس به کشاورز رفت،در تیم‌های اروپایی از جمله آرمینیا بیله‌فلد آلمان و چارلتون انگلستان بازی کرده و سابقه حضور در تیم‌های السد قطر و النصر امارات را هم دارد. کریم باقری در ۱۶ خرداد ۱۳۷۲ برابر تیم ملی فوتبال پاکستان در جام اکو، اولین بازی ملی خود را انجام داد و ۸۷ بازی ملی و ۵۰ گل در کارنامه ملی خود ثبت کرد.

کریم باقری در تاریخ ۱۵ مهر ۱۳۸۹ در بازی دوستانه ایران-برزیل در ابوظبی برای همیشه از تیم ملی خداحافظی کرد.

آلودگی هوا ورزش تهران را به مشکل انداخت

آلودگی هوای تهران مسابقات قهرمانی کشتی آزاد ایران را به تعویق انداخت با این وجود بازی امروز فوتبال در استادیوم آزادی برگزار شد.

به گزارش سایت فدراسیون کشتی، این مسابقات روزهای پنج‌شنبه و جمعه در سالن شهدای هفتم تیر باید برگزار می‌شد. اما بعد از این که استانداری تهران اعلام کرد که روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه تعطیل است‏، فدراسیون کشتی هم تصمیم گرفت مسابقات را به تاریخ دیگری موکول کند.

در شرایطی که قرار بود امروز پس از جلسه مسوولان سازمان لیگ با تنی چند از کارشناسان هواشناسی درباره برگزاری یا لغو دیدار امروز پرسپولیس و سپاهان تصمیم گیری شود، رییس سازمان لیگ اعلام کرد این دیدار در همان ساعت مقرر برگزار شود.

فایل صوتی مصاحبه خدیجه آزادپور منتشر شد


خبرگزاری تبیان برای تکذیب ادعای خدیجه‌ آزادپور فایل صوتی مصاحبه او را روی سایت خود قرار داد.

خدیجه آزادپور، ووشوکار تیم ملی ایران بود که دربازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو مدال طلا گرفت. او بعد از بازگشت به ایران مصاحبه‌ای با سایت تبیان داشت که گفته بود سازمان تربیت بدنی برای مدال‌آوران بازی‌ها علاوه بر جایزه ۱۵۰ سکه طلا‏، خانه‌ای را هم در نظر گرفته است. اما این هدیه به دلیل مجرد بودن به او تعلق نمی‌گیرد و سازمان تربیت بدنی برای او شرط ازدواج گذاشته است.

بعد از انتشار این مصاحبه آزادپور و مهدی علی‌نژاد، سرپرست فدراسیون مدعی شدند که هیچ صحبتی در این باره نشده است.

اما امروز تبیان فایل صوتی این گفت‌وگو را ارائه کرد. آزادپور در این فایل صوتی می گوید: "هنوز پاداشی دریافت نکرده ام و مسئولین هنوز به وعده خودشان عمل نکرده اند. قبل از اعزام به من وعده اهدا منزل در صورت کسب مدال طلا را دادند و عنوان کردند پس از بازگشت شما از مسابقات کلید آپارتمان در همان فرودگاه اهدا خواهد شد که متاسفانه اینگونه نشد و پس از پیگیری هایی که انجام دادم اعلام کردند که شرایط تغییر کرده است و تنها در صورتی که متاهل شوید این پاداش به شما تعلق خواهد گرفت".

آزادپور در پایان این گفت‌وگو تاکید داشته که این موضوع رسانه‌ای شود تا او بتواند حقش را بگیرد.

این درحالی است که آزادپور در مصاحبه ای که با بخش خبری ۲۰:۳۰ انجام داد، این حرفها را "تحریف شده" خواند . او در برنامه بدون ویرایش رادیو گفت‌وگو هم اعلام کرده بود که هیچ صحبتی در این باره انجام نداده است.

علی‌نژاد هم در همین برنامه این اتفاق را نتیجه بازی‌های رسانه‌ای دانسته بود.

بازدید برادر احمدی نژاد از تمرینات تیم پیکان


داود احمدی‌نژاد، برادر رییس جمهوری ایران در بازدید از تیم والیبال پیکان برای بازیکنان درباره دینداری و عمر کوتاه ورزش قهرمانی صحبت کرد.

به گزارش سایت فدراسیون والیبال تیم پیکان نماینده آسیا در جام باشگاه‌های والیبال جهان است و قبل از حضور این تیم در این مسابقات احمدی‌نژاد در اردو حاضر شد و با بازیکنان صحبت کرد.

در این فرصت بازیکنان هم مشکلات خود را مطرح کردند. علیرضا طلوع کیان، آنالیزور تیم گفت: "تیم والیبال پیکان ۵ سال متوالی است که قهرمان باشگاههای آسیا است. به محض صعود تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان به مسابقات جام باشگاههای آسیا، وزیر صنایع ۴۰ خودرو زانتیا به آنان اهدا می کند، این بی عدالتی است و حداقل باید اعضا تیم پیکان را به سفر حج می فرستادند."

امیر حسینی، کاپیتان تیم پیکان هم گفت:" از ما مالیات زیادی می گیرند و حتی در حال حاضر بیمه هم نیستیم. خواهشمندیم این موضوع بررسی شود."

بوندس لیگا
یکشنبه شب دو دیدار باقیمانده از رقابتهای هفته چهاردهم فوتبال آلمان بوندس لیگا برگزار شد که وردربرمن با هت تریک اوگو آلمیدا سن پائولی را ۳- صفرشکست و وولفسبورگ و کلن به تساوی ۱-۱ رسیدند.


آلمیدا دقایق یک، ۲۰ و ۶۴ برای وردربرمن گل زد اما دقیقه ۸۰ با دریافت کارت قرمز مستقیم از بازی اخراج شد. توراندنت، بازیکن تیم سن‌پائولی نیز دقیقه ۹۰ با دریافت کارت قرمز از بازی اخراج شد.


در آخرین بازی هفته چهاردهم، کلن در خانه مقابل ولفسبورگ متوقف شد و به تساوی یک بر یک رضایت داد. نواکویچ دقیقه ۵۱ گل کلن را به ثمر رساند و سیسرو دقیقه ۸۱ بازی را به تساوی کشاند.


بدین ترتیب، بوروسیا دورتموند با ۳۷ امتیاز صدرنشین رقابتها شد. ماینز با ۳۰ امتیاز در رده دوم است و بایر لورکوزن با ۲۶ امتیاز رده سوم را به خود اختصاص داده است.

لیگ برتر انگلستان


در ادامه رقابت های این هفته لیگ برتر فوتبال انگلیس، دیروز تیم چلسی مقابل میزبانش، نیوکاسل به تساوی ۱-۱ رسید و صدر جدول را به منچستریونایتد واگذار کرد.
در این دیدار اندی کارول، مهاجم جوان و ملی پوش نیوکاسل، گل اول بازی را زد اما سالومون کالو در آخرین دقیقه نیمه اول بازی را به تساوی کشید.


با این تساوی چلسی ۲۹ امتیازی شد و صدر جدول را به منچستریونایتد واگذار کردند. آنها تنها به لطف تفاضل گل بهتر بالاتر از آرسنال در مکان دوم جدول جای گرفتند.
در دیگر بازی هفته پانزدهم که دیروز برگزار شد تاتنهام ۲ بر یک لیورپول را برد.

پیروزی پرگل اینترمیلان
در بازی‌های لیگ فوتبال ایتالیا سری‌آ، یکشنبه‌شب و در مهمترین‌ دیدار، اینترمیلان با درخشش استانکویچ و با نتیجه ۵ بر ۲ پارما را شکست داد.


استانکویچ در دقایق ۱۷، ۱۸ و ۷۵، کامبیاسو دقیقه ۲۲ و موتا دقیقه ۷۲ گل‌های تیم اینتر را به ثمر رساندند و کرسپو در دقایق ۴ و ۳۵ برای پارما گل زد.

در دیگر بازی‌های مهم لاتزیو، تیم دوم جدول، با نتیجه یک بر یک در خانه مقابل کاتانیا متوقف شد و ناپولی، تیم سوم جدول، نتیجه را ۳ بر یک به اودینزه واگذار کرد.

در پایان هفته چهاردهم لیگ ایتالیا، میلان با ۳۰ امتیاز صدرنشین است و لاتزیو و یونتوس به ترتیب با ۲۷ و ۲۴ امتیاز دوم و سوم هستند.

نتایج بازیهای سری آ:
اینترمیلان ۵ – پارما ۲
برشا صفر – جنوا صفر
اودینزه ۳ – ناپولی یک
کالیاری ۳ – له‌چه ۲
لاتزیو یک – کاتانیا یک
باری یک – چزه‌نا یک
بولونیا – کیه‌وو (بدلیل بارش برف کنسل شد)
پالرمو ۳ – رم یک

امشب ال کلاسیکو برگزار می شود


امشب انتظارها برای دیدار حساس فوتبال لیگ اسپانیا، بین دو تیم بارسلونا و رئال مادرید به پایان می رسد.

در این بازی که به ال کلاسیکو شهرت دارد بارسلونا در ورزشگاه نو کمپ میزبان رئال مادرید خواهد بود.

در حال حاضر رئال مادرید با یک امتیاز برتری نسبت به بارسا صدرنشین جدول رقابتهای لالیگاست و در صورت پیروزی در این دیدار فاصله اش در صدر جدول با بارسا را به ۴ امتیاز می رساند.

از سوی دیگر بارسا می تواند در صورت برد در این دیدار خانگی، با پیشی گرفتن از رقیب دیرینه، پس از مدتها،صدر جدول را به خود اختصاص دهد.

در بازیهای یکشنبه شب هفته سیزدهم لالیگا اوساسونا در حضور جواد نکونام و مسعود شجاعی یک بر صفر مقابل اتلتیک‌بیلبائو شکست خورد.

نتایج بازی‌های یکشنبه شب:
اسپورتینگ‌خیخون یک – رئال‌سوسیداد ۳
هرکولس ۳ – لوانته یک
ریسینگ‌سانتاندر یک – دیپورتیوولاکرونیا صفر
مایورکا ۲ – مالاگا صفر
اتلتیک‌بیلبائو یک – اوساسونا صفر
والنسیا ۲ – آلمریا یک

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/11/101129_l42_sports_29nov.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 30, 2010, 2:51:19 PM11/30/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:51 گرينويچ - سه شنبه 30 نوامبر 2010 - 09 آذر 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

رئیس جمهوری روسیه، در سخنرانی سالیانه خود خطاب به پارلمان کشورش هشدار داده است که اگر بین روسیه با کشورهای غربی بر سر استقرار سپر موشکی جدید در اروپا توافق حاصل نشود طی ده سال آينده خطر جدی مسابقه تسلیحاتی جهان را تهدید خواهد کرد.

بنا به اسناد محرمانه وزارت امور خارجه آمریکا که وب سایت ویکی لیکس منتشر کرده، واشنگتن جنبش سبز معترضان دولت ایران را توده ای از مردم با مطالبات گوناگون می داند که شاید سرکوب شود، ولی از بین نمی رود.

ویکی لیکس در اسناد تازه که منتشر کرده نشان می دهد که حامد کرزی شماری از قاچاقبران مواد مخدر و مجرمان خطرناک را علی رغم مخالفت آمریکایی ها، از زندان آزاد کرده است.

مجلس ایران بعد از مخالفت نمایندگان با افزایش اختیارات معاونت برنامه ریزی رئیس جمهوری، به این بخش از برنامه پنجم رای منفی داد.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، با اشاره به طرح هدفمندکردن یارانه ها اعلام کرد که میزان مبلغ پرداختی به مردم در آینده حداقل دو برابر رقم کنونی خواهد شد.

اخوان المسلمین، مهم ترین گروه مخالف دولت مصر، می گوید از شرکت در دور دوم انتخابات پارلمانی که قرار است هفته آینده برگزار شود کناره گیری نخواهد کرد.

محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی ایران از مذاکره کنندگان ایران با کشورهای پنج بعلاوه یک خواسته که لغو همه تحریم ها را در نظر داشته باشند.

کره شمالی اعلام کرده است در مرکز تاسیسات غنی سازی اورانیومی که اوایل ماه جاری میلادی از وجود آن پرده برداشت، هزاران سانتریفوژ فعال دارد.

غلامحسین پیروانی مربی تیم امید فوتبال ایران که در بازیهای آسیایی گوانگجو ۲۰۱۰ به مقام چهارم رسید حالا با انتقادات بسیاری روبروست.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

هشدار مدودف درباره خطر مسابقه تسلیحاتی جدید

دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، در سخنرانی سالیانه خود خطاب به پارلمان کشورش هشدار داده است که اگر بین روسیه با کشورهای غربی بر سر استقرار سپر موشکی جدید در اروپا توافق حاصل نشود طی ده سال آينده خطر جدی مسابقه تسلیحاتی جهان را تهدید خواهد کرد.

با اینحال، رئیس جمهوری روسیه افزود که بعد از اجلاس موفقیت آمیز روسیه با ناتو در اوایل ماه جاری، نسبت به همکاری کشورش با ناتو در مورد سپر دفاعی موشکی تا اندازه ای خوش بین شده است .

رئیس جمهوری روسیه همچنین با اشاره به مسائل داخلی، دستگاه های انتظامی امنیتی روسیه را متهم به رابطه با گروه های جنایی سازمان یافته کرد و خواستار جلوگیری از فساد و رشوه گیری شد.

آقای مدودف هم چنین در مورد کاهش جمعیت روسیه هشدار داد و گفت که باید با حمایت بیشتر دولت ازخانواده هایی که بیش از سه فرزند دارند در راه افزایش جمعیت گام برداشت؛ در غیر اینصورت روسیه با پیامدهای جدی کاهش جمعیت نظیر دهه 1990 روبرو خواهد شد.

درحالی که کمتر از یکسال به پایان دوره ریاست جمهوری آقای مدودف باقی مانده است بسیاری از ناظران براین باورند که ولادیمر پوتین، نخست وزیر کنونی، مایل به بازگشت به کرملین برای بازپس گرفتن سمت پیشین خود بعنوان رئیس جمهوری روسیه است.

اما آقای مدودف در سخنرانی سالانه خود به آینده سیاسی خود اشاره ای نکرد.

در یک سخنرانی ویدئویی که چند روز پیش پخش شد رئیس جمهوری روسیه هشدار داده بود که اگر به احزاب مخالف در روسیه فرصت های مساوی برای فعالیت های سیاسی داده نشود این کشور با خطر رکود سیاسی مواجه خواهد شد.

به باور بسیاری از تحلیل گران سخنان رئیس جمهوری روسیه بطور تلویحی انتقاد از نظام سیاسی بود که عمدتا در دوره ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین در روسیه شکل گرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101130_l42_medvedev_russia.shtml

بالا ^^

برداشت آمریکا از 'اصرار' آیت الله خامنه ای به سرکوب مخالفان

بنا به اسناد محرمانه وزارت امور خارجه آمریکا که وب سایت ویکی لیکس منتشر کرده، واشنگتن جنبش سبز معترضان دولت ایران را توده ای از مردم با مطالبات گوناگون می داند که شاید سرکوب شود، ولی از بین نمی رود.

این اسناد همچنین اظهار می کند که آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، برای سرکوب مخالفان از توسل به خشونت ابایی ندارد، زیرا هر گونه سازش با آنها را نشانه ضعف می داند.

همه این اسناد را کارکنان بخش "دیده بان ایران" در سفارتهای آمریکا در کشورهای منطقه با هدف تشریح تحولات سیاسی ایران برای سیاستگذاران واشنگتن جهت تنظیم سیاستشان در قبال کشوری نوشته اند که بیش از سه دهه آمریکا را "شیطان بزرگ" می داند.

این کارکنان اکثرا به زبان فارسی تسلط دارند و تحلیلهای خود را بر اساس مشاهده و مطالعه رسانه های حامیان و مخالفان دولت و نیز گفتگو با دیپلماتهای کشورهای دارای روابط سیاسی با ایران و رابطهای ایرانی می نویسند که هر چند سخنانشان، بنا به این اسناد، مستقلا قابل تایید نیست، ولی بهرحال پنجره ای به روی جامعه بسته ایران می گشاید.

عموم این اسناد علاوه بر وزارت خارجه آمریکا، به شورای امنیت ملی کاخ سفید، سیا، دفتر مدیر اطلاعات ملی و ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا ارسال شده است.

تقلب در انتخابات

در میان اسنادی که سایت ویکی لیکس این هفته افشا کرده، عمده سندهای مربوط به ایران درباره سیاست خارجی این کشور، بخصوص در زمینه برنامه اتمی، است، ولی می توان چند سند را نیز یافت که به حوادث خونین پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۸۸ می پردازد.

میز ایران کنسول آمریکا در دوبی در ژانویه امسال، یعنی یک ماه پس از سرکوب مرگبار معترضان در تظاهرات روز عاشورا، در سه گزارش محرمانه به بررسی ماهیت، رهبری، استراتژی، قدرت و چشم انداز جنبش سبز پرداخت. اما سایت ویکی لیکس فقط دو قسمت نخست آن را منتشر کرده است.

در گزارش اول، درباره ریشه اعتراضها آمده است که انتخابات در جمهوری اسلامی هرگز آزاد و منصفانه نبوده، ولی در رای گیری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ "یک تقلب نظام مند در شمارش آراء (اگر در واقع آراء حتی شمرده شده باشد) صورت گرفت تا احمدی نژاد در دور اول با رای بالا پیروز شود."

نویسنده این تحلیل سپس با طرح سوال "چرا تقلب؟" دو دلیل عمده را ذکر می کند: اول، "تمایل آیت الله خامنه ای به داشتن کنترلی واحد و یکپارچه بر هر سه قوه به منظور تقویت دست خود در مذاکرات احتمالی با غرب و آمریکا بر سر پرونده اتمی" و دوم، تمایل جناح تندرو و سودجوی سپاه پاسداران به "چهار سال دیگر".

این گزارش اظهار می کند که شنیده ها حاکی است که این جناح از سپاه آیت الله خامنه ای را قانع کرده بود که می توان نتیجه انتخابات را با حداقل واکنش منفی مردم دستکاری کرد.

سرکوب معترضان

اما بر خلاف این پیش بینی صدها هزار نفر با شعار "رای من کجاست؟" به خیابانها ریختند.

تحلیلگر وزارت امور خارجه آمریکا عقیده دارد که درخواست آیت الله خامنه ای از معترضان برای پایان دادن به "اردوکشی خیابانی" در نماز جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ اولین گام در مسیر طولانی سرکوب بود و بدین ترتیب رهبر ایران "وجهه فراجناحی خود را که با دقت پرورش داده بود، کنار انداخت."

نویسنده در بخش دوم گزارش خود استدلال می کند که رهبر جمهوری اسلامی بر اساس ایدئولوژی و تجربه شخصی، سازش تحت فشار را با ضعف برابر می داند.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا می نویسد: "گفته می شود آیت الله خامنه ای یقین دارد اشتباه مهلک شاه و دلیل پیروزی انقلاب این بود که شاه عقب نشست و بعلاوه او باور دارد که فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نیز به همین دلیل بود."

این سند رسمی آمریکا پاسخ حکومت ایران به اعتراضهای پس از انتخابات را سریع ارزیابی کرده و اعلام می کند که در کنار برگزاری "دادگاه های نمایشی به سبک استالین"، آیت الله خامنه ای به سرعت چهره های کلیدی مانند علی لاریجانی، رییس مجلس، محسن رضایی، نامزد شکست خورده انتخابات و محمد باقر قالیباف، شهردار تهران را که "همگی مخالف احمدی نژاد بودند و از رفتن او خشنود می شدند"، پشت سر خود بسیج کرد.

تاثیر خشونت

نویسنده این گزارش عقیده دارد که تمایل حکومت ایران برای توسل به زور علیه ملت خودش "یقینا محدودیت دارد"، ولی هیچ نشانه ای از نزدیک بودن آن حد دیده نمی شود.

او با استناد به سخنان یک مقام پیشین سپاه پاسداران نوشته است: "سپاه می خواهد از کشتار بیش از چند ده معترض در هر مکان در یک روز خاص پرهیز کند، تا حدودی برای اجتناب از تکرار جمعه سیاه در هفدهم شهریور ۱۳۵۷. قتل خواهر زاده موسوی در روز عاشورا و بعلاوه حادثه هفتم ژانویه (هفدهم دی) که به نظر می رسید مقامهای امنیتی ترتیبی داده بودند تا به خودروی حامل کروبی (در قزوین) تیراندازی شود، حاکی از نیت حکومت برای تنظیم سطح خشونتش به منظور ارعاب مخالفان و رهبری آن است."

در نتیجه این سرکوب، از شمار معترضان در خیابانها کاسته شد، ولی بنا به این سند وزارت امور خارجه آمریکا، "آنهایی که در خیابانها ماندند، تندرو شدند و دستکم بخشی از خصومت مخالفان از احمدی نژاد متوجه آیت الله خامنه ای شد: شعار بارز جدید معترضان دیگر رای من کجاست؟ نیست، بلکه مرگ بر دیکتاتور (یعنی آیت الله خامنه ای) است."

نویسنده این گزارش ادامه می دهد که در کنار این گروه تندرو، اکثر هواداران جنبش سبز "گروهی بزرگتر و نسبتا منفعل" را تشکیل می دهند که در غیاب استراتژی روشن رهبران خود و سرکوب بیرحمانه نیروهای امنیتی سکوت را برگزیده اند. "اما شاید به این جنبش بازگردند، به شرط آن که چشم اندازهای پیروزی، هر گونه که تبیین شود، در نظرشان از چشم انداز ضربات باتوم بسیجیان واقع بینانه تر باشد."

رهبری معترضان

این سند همچنین به تجزیه و تحلیل شیوه رهبری میرحسین موسوی و مهدی کروبی پرداخته و اظهار می کند: "شنیده ها حاکی است که رهبران جنبش سبز، بخصوص موسوی، از ابتدا ساختاری افقی، پراکنده و نامتمرکز را به الگوی رهبری از بالا به پایین ترجیح داده اند. در واقع بخشی از پایداری جنبش سبز از همین ماهیت پراکنده و نامتمرکز آن نشات می گیرد و همین مایه دلسردی حکومتی شده که ابزار اصلی اش برای فرونشاندن نارضایتی، شناسایی و نابودی رهبری مخالفان بوده است."

البته این تحلیلگر وزارت امور خارجه آمریکا این ساختار رهبری را بی عیب نمی داند و وفاداری آقایان موسوی، کروبی و محمد خاتمی، به حفظ قانون اساسی جمهوری اسلامی را مایه نارضایتی عناصر تندرو جنبش سبز می داند که خواهان سرنگونی حکومت هستند.

این نویسنده نقطه ضعف دیگر جنبش اعتراضی پس از انتخابات را نداشتن اهداف روشن می داند و می نویسد: "حتی خوش بین ترین رهبران جنبش سبز اذعان می کنند این جنبش پیش از آن که بتواند دست به فعالیتهای بزرگتر ضد رژیم بزند، به سازماندهی و آموزش بسیار بیشتری نیاز دارد."

چشم انداز آینده

این گزارش که تقریبا یک ماه پیش از راهپیمایی ۲۲ بهمن سال گذشته و جلوگیری نیروهای امنیتی از حضور معترضان در خیابانها تهیه شده، پیش بینی درباره آینده جنبش سبز را دشوار می داند.

با این حال نویسنده خاطر نشان می کند: "جدال میان تندروهای حکومت ایران و جنبش سبز احتمالا در کوتاه مدت به فرجامی قاطع برای هیچکدام از دو طرف منجر نمی شود... در این مقطع جنبش سبز بیشتر معضلی سمج برای حکومت است تا تهدیدی حیاتی و غیر واقع بینانه است که فرض کنیم جنبش سبز در کوتاه مدتی توانایی تغییر حکومت را دارد....اما بعید است که حکومت بتواند جنبش سبز را از بین ببرد."

این گزارش در نهایت نتیجه می گیرد که بحران اخیر ایران یک "سیاه چاله سیاسی" است که سایر مسائل داخلی و خارجی را می بلعد و تا زمانی که ثبات درونی در طبقه حاکم ایران حاصل نشود، پیشرفت در زمینه موضوعهای مهم میان آمریکا و جمهوری اسلامی "حتی دشوارتر از معمول" خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101130_ra_wikileaks_iran_green.shtml

بالا ^^

افشاگری تازه ویکی‌لیکس در مورد حامد کرزی

اسناد تازه ای که در سایت ویکی لیکس منتشر شده، نشان می دهد که تنش و درگیری بین رئیس جمهوری افغانستان، و مقام های آمریکایی در مورد قاچاقچیان مواد مخدر و تعدادی دیگر از کسانی که "مجرمان خطرناک" خوانده شده اند وجود داشته است.

در سند تازه ای که در ویکی لیکس منتشر شده، آمده است که آقای کرزی تعدادی از قاچاقچیان و مجرمان خطرناک را از زندان آزاد کرده است.

در این سند یک دیپلمات آمریکایی آقای کرزی را متهم کرده که علی رغم مخالفت آمریکاییها، چند نفر را که سایت ویکی لیکس از آنها به عنوان قاچاقچیان مواد مخدر و مجرمان خطرناک یاد کرده، آزاد کرده است.

در اسناد ویکی لیکس آمده است که آقای کرزی پنج پلیس افغان را که با صدها کیلوگرم هروئین باز داشت شده بودند، بخشیده و دستور آزادی آنها از زندان را صادر کرده است.

ویکی لیکس مشخص نکرده که افراد آزاد شده چه کسانی بوده اند، اما نوشته است که این افراد وابسته به دوتن از شخصیت های بانفوذی هستند که در دوران جنگهای بین گروهی کشته شده اند.

پیش از این نیز ویکی لیکس اسنادی را در مورد فساد اداری در افغانستان منتشر کرده بود که نشان می داد دیپلمات های آمریکایی از ابعاد فساد در افغانستان نگرانند.

در یک سند محرمانه آمده است که مقامات مبارزه با مواد مخدر آمریکا با خبر شده اند که معاون پیشین رئیس جمهوری افغانستان پنجاه و دو میلیون دلار پول نقد با خود حمل کرده است.

در یک پیام دیگر، کارل ایکنبری، سفیر آمریکا در کابل خاطر نشان کرده که که احمد ولی کرزی، برادر حامد کرزی، در قاچاق مواد مخدر به شدت فعال است.

واکنش ها به ویکی لیکس

وزارت خارجه آمریکا انتشار متن های محرمانه را محکوم کرده است.

یک نماینده کنگره آمریکا گفته است از آنجا که ویکی لیکس جان آمریکایی ها را به خطر انداخته، باید یک سازمان تروریستی خوانده شود.

پاکستان از گزارش نگرانی آمریکا از این که از اورانیوم با غلظت بالا ممکن است برای ساختن مخفیانه تسلیحات استفاده شود، انتقاد کرده است.

دولت عراق گفته است انتشار این اسناد محرمانه کمکی به بهتر شدن وضعیت نمی کند.

ولی سخنگوی دولت اسرائیل گفته است این کشور از افشای اسناد محرمانه، روسفید بیرون آمده است.

در یک مکاتبه، مقامات اسرائیلی به مقامات آمریکایی می گویند که قبل از حمله به نوار غزه در اواخر سال 2008، با مصر و حکومت خودگردان فلسطینیان مشورت کرده اند.



مجلس ایران با افزایش اختیارات معاون رئیس جمهوری مخالفت کرد

مجلس ایران بعد از مخالفت نمایندگان با افزایش اختیارات معاونت برنامه ریزی رئیس جمهوری، به این بخش از برنامه پنجم توسعه رای منفی داد.

بنابر بخشی از برنامه پنجم توسعه که مجلس سرگرم بررسی آن است، اختیارات معاون برنامه ریزی رئیس جمهوری افزایش پیدا می کرد ولی نمایندگان با این استدلال که این کار واگذار کردن اختیارات قانونگذاری مجلس به ریاست جمهوری است، با آن مخالفت کردند.

بر اساس بخشی از ماده 199 برنامه پنجم توسعه دولت موظف شده بود که کلیه قوانین و مقررات از جمله احکام قانون برنامه را در حد درآمدها اجرا کند.

الیاس نادران نماینده تهران در مخالفت با این بخش از لایحه برنامه پنجم گفت که "آنچه در اینجا آمده بدین معناست که اختیار قانون گذاری مجلس محدود شده و همه اختیارات مجلس به معاونت برنامه ریزی رئیس جمهوری داده می شود."

به گفته آقای نادران، "بدین ترتیب مجلس اختیار قانونگذاری خود را به معاونت ریاست جمهوری می دهد که هر گاه لازم بداند قانون را ابلاغ کرده و تخصیص اعتبار کند."

به نظر این نماینده مجلس، با تصویب این بخش از برنامه اختیار قانونگذاری مجلس محدود شده و "باز هم همچون تخصیص بودجه دو میلیارد دلاری به مترو، بسیاری از مصوبات از سوی معاونت برنامه ریزی اجرایی نخواهد شد. چون ممکن است این معاونت مصلحت نداند که اعتبار قانونی را ارائه دهد."

اشاره این نماینده مجلس به مصوبه ای بود که بر اساس آن دو میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت می شد و در اختیار مترو قرار می گرفت اما دولت با این استدلال که مصوبه مجلس بعد از رد آن از سوی شورای نگهبان در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده، و به همین دلیل غیرقانونی است، آن را اجرا نکرد.

مجلس بعد از رد مصوبه از سوی شورای نگهبان دوباره بر نظرش مبنی بر این که دولت باید دو میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی به مترو اختصاص دهد، این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت فرستاد و مجمع به این مصوبه رای داد اما دولت از اجرای این مصوبه خودداری می کند.

آقای نادران خطاب به نمایندگان مجلس گفت که "مجلس را از راس امور بودن انداخته اید و الان هم دارید اختیارات مجلس را به دولت می دهید."

در مقابل محمد حسین ابوترابی فرد که در غیاب علی لاریجانی ریاست مجلس را بر عهده داشت به آقای نادران گفت که "شما نگران نباشید به کلیه دستگاههای اجرایی بودجه ابلاغ خواهد شد و اگر مسئولان اجرایی به قوانین مصوب عمل نکنند، مواخذه می شوند.

محمود احمدی نژاد مدتی پیش، در مصاحبه با روزنامه دولتی ایران گفته بود که سخن آیت الله خمینی مبنی بر اینکه مجلس در راس امور است، مربوط به زمانی بوده که کشور را نخست وزیر منتخب نمایندگان مجلس اداره می کرده، اما اکنون قوه مجریه در راس قرار دارد.

این سخن آقای احمدی نژاد، واکنش های شدیدی را در محافل سیاسی ایران برانگیخت؛ تا آنجا که ۱۷۰تن از نمایندگان مجلس ایران در تذکری کتبی به رئیس جمهوری از او خواستند که به جای نفی جایگاه مجلس، به وظایف خود عمل کند.

یپش از سخنان آقای نادران، احمد توکلی نماینده دیگر تهران خطاب به نمایندگان گفت که اگر چنین چیزی را تصویب کنند جنبه نظارتی مجلس از دست می رود و "دولت به راحتی می تواند هر چه را نخواست اجرا نکند."

آقای توکلی خطاب به نمایندگان مجلس گفت که "از معاون رئیس جمهوری که چنین اختیاری را می خواهید به او بدهید نمی توان استنطاق کرد از رئیس جمهوری هم که یک سئوال نمی کنید، پس چطور می خواهید بر عملکرد معاون برنامه ریزی در اجرای قوانین مصوب مجلس نظارت کنید؟"

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101130_ka_majlis_plan5.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد: یارانه های پرداختی به مردم دو برابر می شود

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، با اشاره به طرح هدفمندکردن یارانه ها اعلام کرد که میزان مبلغ پرداختی به مردم در آینده حداقل دو برابر رقم کنونی خواهد شد.

آقای احمدی نژاد در سفر به استان مازندران و در ورزشگاه شهید متقی ساری گفت: "هدفمند کردن یارانه ها یک گام بسیار بلند به سمت عدالت و احقاق حق تک تک ملت ایران و پایان دادن به یک تبعیض ۵۰، ۶۰ ساله است. چرا که ۵۰ سال حقوق اکثریت ملت در جیب یک اقلیت قرار می گرفت."

وی افزود: "شیاطین با اجرای عدالت مخالف هستند. چرا که آنها می دانند اگر هدفمند کردن یارانه ها اجرا شود، اولا فقیری در کشور پیدا نخواهد شد، ثانیا فاصله های طبقاتی به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و ثالثا فرصت برای کار سازنده و پیشرفت کشور فراهم خواهد شد."

آقای احمدی نژاد در ادامه گفت: "به همین خاطر می بینیم که دشمنان قسم خورده ملت ایران و رسانه های وابسته استکباری دائم علیه طرح هدفمندکردن یارانه ها شایعه پراکنی و جوسازی می کنند."

او گفت: "اخیرا عده ای شایعه کرده اند که این طرح برای مدتی کوتاه، مثلا یک سال یا دو سال اجرا خواهد شد و بعد اجرای آن تعطیل خواهد شد. من به آنها می گویم که خیال شما راحت باشد که انشالله با کمک مردم در اجرای این طرح یک پایه ریزی مناسبی صورت می گیرد که تا ۵۰ سال آینده نیز هیچ کس نتواند احقاق حق مردم را با مشکل روبه رو کند."

محمود احمدی نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به پرونده هسته ای ایران و قطعنامه های صادر شده علیه این کشور گفت: "هر اقدامی که کرده اند به نفع ملت ایران و علیه خودشان شده است. چهار قطعنامه صادر کردند. گفتیم که این قطعنامه ها را صادر نکنید، به ضرر خودتان است و کار شما سخت تر می شود، ولی گوش نکردند."

وی افزود: "شش ماه قبل در وسط مذاکرات یکباره روحیه‌ استکباری به سراغ آنها آمد و فکر کردند که یک قطعنامه‌ تندتر صادر کنند و تصور کردند که با این کار می ‌توانند در مذاکرات، حق ملت ایران را ضایع کنند. ما به آنها گفتیم که هر قطعنامه‌ای که صادر می ‌کنید یک گره بر گره‌ها می ‌افزایید و بعد از آن باز کردن آن سخت‌تر می شود."

آقای احمدی نژاد در جمع مردم ساری همچنین گفت: "حالا گفته‌اند که می ‌خواهیم گفت‌وگو کنیم. اگر می ‌خواهید از گفت‌وگوها نتیجه بگیرید، باید اخلاق طاغوتی را کنار بگذارید و با رعایت قانون و عدالت و در شرایط برابر بنشینید و در شرایط برابر در مورد همکاری در زمینه‌های گوناگون اقتصادی و هسته‌ ای و... با هم گفت‌وگو می ‌کنیم و تفاهم می کنیم و کار مشترک انجام می ‌دهیم".

وی افزود: "ملت ایران به هیچ‌کس اجازه نداده و نخواهد داد که در گفت‌وگوها و در مذاکرات، ذره‌ای از حقوق هسته‌ ای ایران عقب‌نشینی کند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101130_l19_iran_ahmadinejad_mazandaran.shtml

بالا ^^

اخوان المسلمین در دور دوم انتخابات پارلمانی مصر شرکت می کند

اخوان المسلمین، مهم ترین گروه مخالف دولت مصر، می گوید از شرکت در دور دوم انتخابات پارلمانی که قرار است هفته آینده برگزار شود، کناره گیری نخواهد کرد.

احزاب مخالف دولت مصر، اتهام وقوع تقلب گسترده را مطرح کردند و اخوان امسلمین هم ادعای ارعاب اعضای این گروه در جریان این انتخابات را مطرح کرده است.

روز یکشنبه، ۲۸ نوامبر، مردم مصر برای شرکت در انتخابات پارلمانی این کشور به پای صندوق های رای رفتند.

نتیجه انتخابات پارلمانی پس از برگزاری دور دوم و حذفی انتخابات اعلام خواهد شد که قرار است یکشنبه آینده برگزار شود.

گروه اخوان المسلمین اعلام کرده است که در جریان انتخابات روز یکشنبه هیچ یک از ۸۸ نامزد این حزب که از اعضای فعلی پارلمان هستند، نتوانستند کرسی های خود را حفظ کنند.

یک سخنگوی این حزب گفته است که اخوان المسلمین در دور بعدی انتخابات تنها برای ۲۷ کرسی به رقابت می پردازد.

دولت مصر این انتخابات را عادلانه توصیف کرده است.

اخوان المسلمین می گوید که شماری از کاندیداهایش از مراکز رای گیری بیرون انداخته شدند و پس از اعتراض به این اقدام، ماموران دولتی به آنها حمله کردند.

بعد از برگزاری انتخابات، در طول شب، در اعتراض به نحوه برگزاری انتخابات تظاهراتی صورت گرفت.

طرفداران دموکراسی در مصر می گویند خشونت و خلافکاری های انتخاباتی بسیار زیاد بوده است.

حزب حاکم مصر به رهبری حسنی مبارک، رئیس جمهوری این کشور، بیش از ۳۰ سال است قدرت را به دست دارد.

نامزدهای اخوان المسلمین در انتخابات گذشته در سال ۲۰۰۵، به رغم ممنوعیت فعالیت اخوان‌المسلمین توانستند به عنوان نامزدهای مستقل در انتخابات شرکت کنند و یک پنجم کرسی های پارلمانی را احراز کنند.

در انتخابات اخیر نیز اعضای اخوان المسلمین به عنوان نامزدهای مستقل شرکت کرده بودند.

نهاوندیان: در مذاکره هسته ای باید به دنبال لغو تحریم ها باشیم

محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی ایران از مذاکره کنندگان ایران با کشورهای پنج بعلاوه یک خواسته که لغو همه تحریم ها را در نظر داشته باشند.

آقای نهاوندیان در "سمبنار بررسی تنگناهای تجاری در شرایط تضییقات بانکی و بین المللی" گفته که "باید لغو همه تحریم های اقتصادی به عنوان یک اصل غیرقابل صرفنظر مورد توجه مذاکره کنندگان ما قرار بگیرد."

این سخنان با اعلام تاریخ برگزاری مذاکرات هسته ای ایران با کشورهای غربی همزمان شده است. قرار است ایران روز دوشنبه و سه شنبه هفته آِینده (5 و 6 دسامبر) با گروه 5+1 در ژنو در باره برنامه هسته ای مذاکره کند.

"سمینار بررسی تنگناهای تجاری در شرایط تضییقات بانکی و بین المللی" از سوی کنفدراسیون صادرات و اتاق بازرگانی ایران برگزار شده تا راههای عبور از مشکلات ناشی از تحریم ها را بررسی کند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران در این سمینار گفت که تحریم، اقدامی سیاسی است "اما آثار اقتصادی دارد و با توجه به ریشه سیاسی آن باید حتما اقدامات سیاسی برای لغو این تحریم ها صورت بگیرد."

آقای نهاوندیان در عین حال گفت که "مدیران اقتصادی وظیفه دارند که آثار تحریم ها را به حداقل برسانند."

اتاق بازرگانی ایران مهمترین نهاد بخش خصوصی ایران است که در آن تولید کنندگان و صادرکنندگان عضویت دارند.

اتاق بازرگانی ایران بارها نسبت به عواقب تحریم ها ابراز نگرانی کرده و معتقد است که آثار اقتصادی تحریم ها زیاد است اما مقامات دولتی بارها تاکید کرده اند که تحریم ها هیچ تاثیری بر اقتصاد کشور نداشته است.

در چند سال گذشته با توجه به تنگتر شدن حلقه تحریم ها، مشکلات زیادی برای تجار ایرانی ایجاد شده است. مشکلات بانکی و انتقال پول یکی از مهمترین موانعی است که دست و پای صادرکنندگان و واردکنندگان ایرانی را بسته است.

علاوه بر تحریم های بین المللی مصوب شورای امنیت، ایالات متحده و کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم یک رشته تحریم های یکجانبه را علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذاشته اند.

این تحریم ها نه تنها مشکلاتی را در معاملات موسسات تجاری و مالی این کشورها با ایران ایجاد کرده، بلکه باعث شده است تا شرکت ها در شمار دیگری از کشورها نیز در روابط خود با جمهوری اسلامی محدودیت هایی قایل شوند.

از جمله، بانکهای بین المللی ایران را در فهرست تحریم ها قرار داده اند و از همکاری با ایرانیان خودداری می کنند و تجار ایرانی که زمانی برای دور زدن تحریم ها از طریق شرکت هایی در دوبی فعالیت های بانکی خود را انجام می دادند اکنون ناچار شده اند راههای دیگری را دنبال کنند.

آقای نهاوندیان می گوید "بسیاری از راهکارهایی که ما می جوئیم شاید قابل اعلام عمومی نباشد و لازم نیست آنها را مطرح کنیم."

به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران، واحدهایی برای مشاوره و اطلاع رسانی در باره تحریم ها راه اندازی شده که به افراد متقاضی مشاوره می دهند.

آقای نهاوندیان می گوید که برخی روش ها قابل تعمیم است که یکی از موارد آنها روش پرداخت نقدی است که "خیلی از بازرگانان ما به روش نقدی روی آورده اند."

مشکلاتی بانکی که ایران با آن مواجه شده بسیار گسترده است ولی به گفته آقای نهاوندیان "هنوز بانکهایی آماده کارکردن با بنگاههای ایرانی هستند و استفاده از پول ملی متقابل با برخی کشورها شروع شده است."

ایران برای رفع مشکلات انتقال پول و عدم همکاری بانک های بین المللی، راههای مختلفی را امتحان کرده و آخرین مورد آن تلاش برای استفاده از پول ملی در مبادلات تجاری بین کشورهاست.

تجربه تحریم ها به سالها پیش بر می گردد زیرا کوتاه مدتی پس از انقلاب سال 1357 محدودیت هایی از سوی آمریکا علیه ایران وضع شد اما فتح الله کیومرث کرمانشاهی، معاون کمک های تجاری سازمان توسعه و تجارت، می گوید که "مباحث تحریم و تشدید آنها طی ماههای گذشته ابعاد گسترده و وسیعی داشته است."

به گفته معاون سازمان توسعه تجارت، برای عبور از تحریم ها، برنامه ها و راهکارهایی را وزارت بازرگانی با همکاری بخش خصوصی تهیه و تدوین کرده است اما از آنجا که به محض اعلام شیوه مقابله با تحریم ها، "کسانی مشکلات جدیدی در این بخش به وجود آورده اند بنابر این، پیشنهادات و راهکارها اعلام نمی شود."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101130_ka_nahavandiyan_chamber_commerce.shtml

بالا ^^

کره شمالی ادعا می کند 'هزاران' سانتریفیوژ دارد

کره شمالی اعلام کرده است در مرکز تاسیسات غنی سازی اورانیومی که اوایل ماه جاری میلادی از وجود آن پرده برداشت، هزاران سانتریفیوژ فعال دارد.

مقام های کره شمالی به زیگفرید هکر، دانشمند آمریکایی که چند هفته پیش از این تاسیسات دیدار کرده بود، گفته اند که صدها سانتریفیوژ برای غنی سازی اروانیوم در این محل در حال کار است.

کره شمالی فعالیت این نیروگاه را برای دست یابی به انرژی صلح آمیز هسته ای اعلام کرده و هنوز مشخص نیست که آیا از این سانتریفیوژها می توان برای ساخت مواد لازم برای دست یابی به سلاح هسته ای استفاده کرد یا خیر.

دانشمند آمریکایی که از این تاسیسات دیدار کرده است قادر به تایید فعال بودن این سانتریفیوژها نیست.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که بعد از گلوله باران کره جنوبی توسط کره شمالی، هنوز تنش ها در این منطقه بالاست.

کره شمالی می گوید این حمله که منجر به مرگ ۴ نفر شد، در واکنش به مانور نظامی کره جنوبی در نزدیکی جزیره یون پیونگ انجام شده است.

مقام های کره شمالی همچنین مانور نظامی چهار روزه مشترک امریکا و کره جنوبی را، که هم اکنون در دریای زرد در حال انجام است، تحریک آمیز خوانده اند.

در مورد این تاسیسات هسته ای که در نزدیکی پیونگ یانگ، پایتخت کره شمالی، قرار دارد خبرگزاری رسمی کره شمالی نوشت "ما به سرعت در حال ساخت راکتور آب سبک هستیم و برای دستیابی به این هدف از یک سیستم غنی سازی اورانیوم جدید استفاده می کنیم که چندین هزار سانتریفیوژ دارد".

کریس هاگ، خبرنگار بی بی سی در سئول، می گوید این اولین بار است که کره شمالی در مورد برنامه هسته ای خود که آن را صلح آمیز می داند جزئیات ارائه می دهد.

کره شمالی می گوید هدف از راه اندازی این تاسیسات تولید برق است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101130_l35_korea_nuclear.shtml

بالا ^^

غلامحسین پیروانی: اگر خبرنگاران بخواهند بروم، از جایم تکان نمی خورم

غلامحسین پیروانی مربی تیم امید فوتبال ایران که در بازیهای آسیایی گوانگجو ۲۰۱۰ به مقام چهارم رسید حالا با انتقادات بسیاری روبروست.

او امروز در مصاحبه با سایت فدراسیون فوتبال گفته است که هرگز به خواست رسانه ها برای برکناری تن نخواهد داد و گفت: "اگر فدراسیون به غلامحسین پیروانی بگوید از تیم ملی امید برود به خدا قسم دست آنها را می بوسم و از تیم ملی امید خداحافظی می کنم اما اگر خبرنگار، رسانه ها، تلویزیون و رادیو با تفنگ و کلت بخواهند من را عوض کنند، نه قبول دارم و نه از جایم تکان می خورم."

بسیاری از منتقدان آقای پیروانی یکی از مشکلات تیم امید را نداشتن تمرینات با نفرات کافی دانستند. آقای پیروانی در این باره توضیح داد: " آقایان کفاشیان، تاج و نبی شخصا پیگیری می کردند و به مدیر عامل باشگاه و خدا شاهد است که آن قدر خاکی بودند که به بازیکنان هم زنگ می زدند اما چه کنیم که باشگاه ها هم به مهره های کلیدی شان احتیاج داشتند. وضعیت ما این بود .خودمان هم در کار خودمان مانده بودیم. یکی می آمد، یکی نمی آمد، یکی دیر می آمد... باشگاه بازی داشت، نمی توانست بیاید. برخی بازیکنان در تیم بزرگسالان بودند و درگیر اردو. یکی درگیر لیگ قهرمانان آسیا، جام حذفی و لیگ برتر."

پیروانی در پاسخ به منتقدانی که او را فاقد تجربه بین الملی می دانند گفت: "برق (شیراز) قهرمان ایران شد و ما با برق به جام باشگاههای آسیایی رفتیم . سال ۸۲ قهرمان جام حذفی شدیم و در جام در جام باشگاههای آسیا شرکت کردیم. حالا من سابقه بین المللی ندارم ؟"

او درباره وضعیت آینده تیم فوتبال ایران در مقدماتی المپیک ۲۰۱۲ هم گفت: "لیگ برتر و لیگ یک پر از بازیکنان امید است، ما همه چیز را زیر نظر می گیریم. ما برای موفقیت در مقدماتی المپیک لندن برنامه ریزی کردیم".

حامد حدادی در دادگاه شهر ممفیس

دادگاه قضایی آمریکا به طور موقت مجازاتی برای حامد حدادی در نظر نگرفت.

به گزارش آسوشیتدپرس، پس از درگیری بین حامد حدادی بسکتبالیست ایرانی تیم ممفیس آمریکا و دوست دخترش ، دادگاه ممفیس روز دوشنبه حدادی را فرا خواند اما رای صادر نکرد و قرار است در تاریخ ششم ژانویه دادگاه دیگری در ممفیس تشکیل شود.

همچنین دادگاه حکم داده که حدادی تا زمان تشکیل دادگاه بعدی باید از دوست دخترش دور باشد.

پنجشنبه گذشته در حالیکه پلیس به یک آپارتمان در مرکز شهر رفته بود حامد حدادی و دوست دخترش را که روی بدنشان جراحت بود پیدا کرد.

در گزارش دستگیری آمده است که درگیری لفظی ابتدایی بین این دو به درگیری فیزیکی تبدیل شده بود.

مهدوی کیا و کریمی مربیگری را تمرین کردند

یک روز بعد از استعفا افشین پیروانی از مربیگری استیل آذین بازیکنان این تیم امروز سه شنبه تحت هدایت مهدی مهدوی کیا و علی کریمی تمرین کردند.

۱۵بازیکن این تیم درحالی امروز سر تمرین حاضر شدند که افشین پیروانی دیروز پس از استعفاء اعلام کرده بود تمرین سه‌شنبه تعطیل است.

به این ترتیب تمرین امروز استیل‌آذین زیر نظر مهدوی‌کیا، علی کریمی و دکتر بهرامی مربی بدنسازی این تیم برگزار شد.

مسئولان باشگاه استیل آذین هم اعلام کرده اند که پروین از فردا چهار شنبه در تمرینات استیل آذین حضور پیدا خواهد کرد.

ایران قهرمان بدمینتون غرب آسیا شد

تیم ملی بدمینتون ایران با پنج پیروزی پیاپی قهرمان نخستین دوره رقابتهای بدمینتون غرب آسیا شد.

تیم مردان که پیش از این تیمهای لبنان، اردن، عراق و سوریه را شکست داده بود، در دیدار پایانی ۳ بر ۲ از سد تیم بحرین گذشت و قهرمان شد.

به گزارش سایت این فدراسیون، نخستین دوره مسابقات غرب آسیا که از روز شنبه ۶آذرماه با حضور شش تیم در شهر منامه بحرین آغاز شده بود، دوشنبه شب با قهرمانی ایران به پایان رسید.

در این دیدار در بازیهای انفرادی علی شاه حسینی با نتیجه یک بر ۲ مقابل هری بازیکن اندونزیایی الاصل بحرین شکست خورد، محمد رضا خانجانی ۲ بر صفر رشید خان را برد و سروش اسکندری با همین نتیجه سد جعفر ابراهیم را شکست داد.

در دیدارهای دو نفره نیز دوبل علی شاه حسینی - سروش اسکندری با نتیجه ۲ بر یک مقابل هری - سونام بازیکنان اندونزیایی الاصل تیم بحرین شکست خوردند و در بازی بعد دوبل فرزین خانجانی - صدرالدین صادقی در یک بازی حساس موفق شد تا با نتیجه ۲ بر صفر دوبل جعفر ابراهیم - رشید خان را مغلوب کند تا تیم ایران در مجموع با نتیجه ۳ بر ۲ پیروز میدان باشد.
تیم ملی بدمینتون بانوان ایران نیزپیش از این به مقام قهرمانی این مسابقات رسیده بود.

زنان استرالیا با برزیل همگروه شدند

قرعه کشی بازیهای جام جهانی زنان ۲۰۱۱ انجام شد و استرالیا قهرمان آسیا در گروه چهارم با برزیل، نروژ و گینه استوایی همگروه شد.

کره شمالی که به مقام دوم بازیهای قهرمانی زنان آسیا رسیده بود در گروه سوم در کنار آمریکا، سوئد و کلمبیا قرار گرفت.

زنان ژاپن هم که سوم آسیا شده بودند در گروه دوم جام جهانی افتادند و با نیوزلند، مکزیک و انگلستان در یک گروه قرار گرفتند. گروه یک بازیها بدون هیچ تیمی آسیایی آلمان، نیجریه و فرانسه را در خود جای داد.

این بازیها از ۲۶ ژوئن تا ۱۷ ژوئیه سال ۲۰۱۱ در آلمان برگزار می‌شود.

دو حریف تیم فوتبال ایران در نیمه نهایی گلف کاپ

بازیهای گلف کاپ که مهمترین رقابت های فوتبال حوزه خلیج فارس به حساب می آید به مرحله نیمه نهایی رسید.

دوشنبه شب عراق با عمان به تساوی بدون گل رسید تا با مقام دومی جدول گروه B به نیمه نهایی صعود کند و حریف کویت شود.

امارات هم ۳-۱ بحرین را شکست داد و با صدرنشینی گروه B در نیمه نهایی حریف عربستان تیم دوم گروه یک شد.

امارات و عراق هر دو همگروه ایران در جام ملت های آسیا ۲۰۱۱ هستند که اینک خود را در این رقابت ها در یمن آماده می کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/11/101130_l42_sports_news_30nov.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 1, 2010, 3:29:45 PM12/1/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:29 گرينويچ - چهارشنبه 01 دسامبر 2010 - 10 آذر 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

رئیس جمهوری ایران گفت: "ملت ایران نمی خواهد که در خیلی از کارهای بین المللی وارد شود. اگر بخواهند کار خلافی کنند و ملت ایران جلویشان بایستد، محال است بتوانند آن کار را انجام دهند."

علی مطهری، نماینده مردم تهران، می گوید سخنان محمود احمدی نژاد در مراسم سالگرد درگذشت علی کردان که استیضاح او را توطئه "استعمار گیر" خوانده بود، "توهین به نمایندگان" و "خلاف واقع" است.

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی در ایران در نامه‌ای‌ سرگشاده به علماء و مراجع تقلید، از افزایش دامنه فشار بر حامیان و آشنایان خود خبر داده و نوشتند که پرداخت حقوق آن دسته از زندانیان که کارمند دولتند متوقف شده است.

عبدالله شهبازی، پژوهشگر تاریخ ساکن شیراز که اخیرا به دلیل انتشار کتابی اینترنتی در مورد زمین‌خواری در استان فارس به تحمل یک سال و نیم زندان محکوم شده بود، بازداشت شد.

وزارت امورخارجه ایران، سفیر سوئیس در این کشور را احضار کرد. دلیل این احضار اعتراض ایران به استفاده از "نام جعلی خلیج فارس" در مکاتبات نیروی دریایی آمریکا عنوان شده است.

سایت ویکی لیکس می‌گوید یوکیو آمانو پیش از عهده دار شدن سمت مدیرکلی آژانس اتمی از مواضع آمریکا در موارد مهم از جمله نحوه رسیدگی به پرونده هسته ای ایران، به شدت حمایت کرده است.

یکی از مدارک سری که به تازگی از سوی سایت ویکی لیکس منتشر شده است، نشان می دهد که اقدام آمریکا در فروش تسلیحات پیشرفته نظامی به کشورهای عربی، موجب نگرانی اسرائیل در مورد برتری نظامی این کشور در منطقه شده است.

بنا به یک نظرسنجی در اسرائیل، دو سوم از یهودیان این کشور معتقدند تا زمانی که میان فلسطینیان و اسرائیل صلح بر قرار نشده نظر شهروندان عرب نباید در امور امنیتی و دیپلماسی در نظر گرفته شود.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد در واکنش به ترورهای اخیر: بلدیم دشمنان را ادب کنیم

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، دو سوء قصد اخیر به فیزیکدانان ایرانی را نشان دهنده دشمنی قدرت های جهانی با جمهوری اسلامی دانست و گفت: "ملت ایران خوب بلد است که دشمنان خود را طوری ادب کند که برای همیشه پشیمان شوند. "

گزارش خبرگزاری مهر، آقای احمدی نژاد شامگاه سه شنبه ۹ آذر (۳۰ نوامبر) در ساری گفت: "ملت ایران نمی خواهد که در خیلی از کارهای بین المللی وارد شود. به خدا اگر بخواهند کار خلافی کنند و ملت ایران جلویشان بایستد، محال است بتوانند آن کار را انجام دهند."

ساعاتی پس از حمله به دو فیزیکدان ایرانی، محمود احمدی نژاد با قطعیت از نقش داشتن دولت‌های غربی و اسرائیل در سوء قصدها سخن گفت و از مسئولان امنیتی خواست تا هرچه سریع تر عوامل این اقدام را معرفی کنند.

دو روز پیش، در پی حملاتی جداگانه با بمب علیه دو استاد دانشگاه شهید بهشتی، دکتر مجید شهریاری جان باخت و دکتر فریدون عباسی مجروح شد.

رئیس جمهوری ایران، سه شنبه شب با تاکید بر اظهارات قبلی خود در مورد نقش اسرائیل در سوء قصدها اظهار داشت: "دست اعضای ثابت شورای امنیت با صهیونیست ها در یک کاسه است... به غربی ها نصیحت می کنم جلوی سگ های صهیونیست را بگیرند که اگر این کار را نکنند، ما با نوچه هایشان کاری نداریم اما یقه اربابانشان را می گیریم."

محمود احمدی نژاد هشدار داد: "به خدا اگر یک بار دیگر این حرکت تکرار شود، ما تمام پرونده قبل از انقلاب و صدها هزار شهید جنگ تحمیلی را وسط می گذاریم و دانه به دانه اعضای ثابت شورای امنیت را به محاکمه می کشانیم."

آقای احمدی نژاد با تاکید بر اینکه مقصر سوء قصدهای اخیر را "صادر کنندگان قطعنامه علیه ملت ایران" می داند، در توضیح این اتهام گفت که اسامی سوء قصد شوندگان، در قطعنامه های شورای امنیت به عنوان "تحریم شدگان" ذکر شده است.

قطعنامه شماره ۱۷۴۷ شورای امنیت، از "فریدون عباسی دوانی" با عنوان "دانشمند ارشد وزارت دفاع و مرتبط با انستیتو فیزیک کاربردی" ایران نام برده و او را مشمول تحریم قرار داده است.

این در حالی است که نام مجید شهریاری در قطعنامه های شورای امنیت به چشم نمی خورد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101201_l39_ahmadinejad_physicists_assassination.shtml

بالا ^^

مطهری گفته های احمدی نژاد درباره استیضاح کردان را خلاف واقع خواند

علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس ایران، سخنان محمود احمدی نژاد در مراسم بزرگداشت سالگرد درگذشت علی کردان را "توهین به نمایندگان" و "خلاف واقع" خواند.

آقای احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، سه شنبه ۹ آذر ۱۳۸۹ در مراسم بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت علی کردان، وزیر سابق کشور، استیضاح آقای کردان را توطئه ای "به کمک استعمار پیر" خواند.

علی مطهری، که طراح اصلی استیضاح علی کردان در سال ۱۳۸۷ بود، در واکنش به این سخنان آقای احمدی نژاد گفت: "اینکه رئیس جمهور جریان استیضاح آقای کردان را یک توطئه به کمک استعمار پیر انگلیس معرفی کرده اند، علاوه بر توهین به نمایندگان مجلس، خلاف واقع است."

علی کردان در آبان ماه سال ۱۳۸۷ و در حالی که تنها ۳ ماه از انتخابش به وزارت کشور می گذشت، به دلیل استفاده از مدرک دکترای جعلی دانشگاه آکسفورد انگلستان استیضاح شد و نتوانست از مجلس رای اعتماد مجدد بگیرد و از کار برکنار شد.

علی مطهری می گوید پیش از طرح استیضاح در مجلس، محمود احمدی نژاد برای پس گرفتن طرح استیضاح با او ملاقات کرده و در آن دیدار علی اکبر هاشمی رفسنجانی و احمد توکلی را طراح اصلی "توطئه" استیضاح خوانده است.

به گفته آقای مطهری، او همان زمان به آقای احمدی نژاد گفته است که استیضاح طرح خود او بوده و آقایان هاشمی و توکلی هنوز از این طرح خبر ندارند.

علی مطهری درباره مذاکره خود با آقای احمدی نژاد می گوید: "به رئیس جمهور گفتم بهتر است خود شما آقای کردان را از وزارت کشور به معاونت یکی از وزرا و یا ریاست یک سازمان و به هر حال جایی که نیاز به رای اعتماد نداشته باشد منتقل کنید تا کار به صحن علنی و ریختن آبروی ایشان نکشد... سه ساعت در این زمینه با رئیس جمهور مذاکره کردم. اما به جایی نرسیدیم و بعدا شنیدم که آقای کردان را به مقاومت ترغیب کردند. حتی زمانی که خودش آماده استعفا شده بود وی را منصرف کردند، تا موضوع به صحن علنی کشیده شد و در آنجا هم آقای احمدی نژاد او را همراهی نکردند."

اما محمود احمدی نژاد در مراسم سالگرد آقای کردان، روایت دیگری از دلیل حاضر نشدنش در جلسه استیضاح علی کردان ارائه کرد و گفت: "مرحوم کردان هنگامی که می خواست به مجلس برود از من و اعضای دولت خواست به همراهش نرویم و گفت این صحنه متعلق به من است. من با مادر همه خوبی ها و زیبایی ها حضرت زهرا (س) عهد بستم و می خواهم از این گردنه به تنهایی عبور کنم و طعم غربت و تنهایی را بچشم. البته او اسناد فراوانی همراه داشت که از آنها استفاده نکرد. هنگامی که از مرحوم کردان سوال شد که چرا از اسناد خود در مجلس استفاده نکردی مانند یک بسیجی واقعی جواب داده بود که اگر این اسناد را مطرح می کردم ممکن بود به رکنی از دستگاه های کشور آسیب برسد. بنابراین تشخیص دادم که اگر آبروی من برود بهتر است."

علی کردان اول آذر ۱۳۸۸ پس از یک دوره بیماری سخت و در اثر خونریزی مغزی در سن ۵۱ سالگی در تهران از دنیا رفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101201_l17_kordan_motahhari_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

خانواده زندانیان سیاسی: چه کسی پاسخگوی مشکلات معیشتی ماست؟

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی در ایران در نامه‌ای‌ سرگشاده به علماء و مراجع تقلید، از افزایش دامنه فشار بر حامیان و آشنایان خود خبر داده و نوشتند که پرداخت حقوق آن دسته از زندانیان که کارمند دولتند، متوقف شده است.

در این نامه سرگشاده که متن آن روز چهارشنبه دهم آذر (اول دسامبر) در وبسایت های نزدیک به مخالفان دولت ایران منتشر شده است، امضاء کنندگان از "احضار، تهدید و بازداشت" کسانی خبر داده اند که به منظور "همراهی، دلجویی و کمک" با اعضای خانواده‌های زندانیان سیاسی وقایع سال ۸۸ در ارتباطند.

در بخشی از این نامه با اشاره به مشکلاتی که برای بعضی از حامیان این خانواده‌ها به وجود آمده، از مراجع تقلید و علما پرسیده شده است: "آیا کمک به خانواده‌هایی که سرپرست‌شان به ستم اسیر گشته و بعضی از کار بیکار گشته و بعضی کارمندان رسمی دولت که در کمال تعجب حقوق ماهیانه‌شان قطع شده و بعضا دچار مشکلات معیشتی شده اند، گناه کبیره و مستوجب عقوبت در همین دنیاست؟"

در این نامه با انتقاد از نحوه برخورد و مواجهه دستگاه‌های امنیتی با آشنایان خانواده های زندانیان سیاسی در ماه های اخیر، آمده است: "هر روز با جلوه جدیدی از خشونت و ترور در خیابان‌ها مواجه می شویم که در عوض اهتمام به جلوگیری از آن، شاهد یورش خشم گنانه و کینه توزانه به خانه های امن شهروندان متدینی می شویم که جرمشان گاه تنها ابراز همدردی با ماست."

امضاء کنندگان این نامه در بخش پایانی نوشتار خود مدعی شده اند که در ایران، افراد بسیاری آماده اعطای کمک های مالی و انسان دوستانه به اعضای خانواده‌های زندانیان سیاسی وقایع ۸۸ هستند و علت برخورد نیروهای امنیتی و انتظامی با این افراد را در قالب سوالی از مراجع تقلید و علماء پرسیده اند: "کاش می دانستیم این همه هراس از همدلی های مردم و عطوفت ها و دلجویی های مومنانه شان از چه روست؟"

خانواده زندانیان سیاسی وقایع انتخاباتی ۸۸، طی یکسال و چند ماه گذشته، با ارسال نامه، برگزاری تجمع های اعتراضی و نیز دیدار با مقام های سرشناس سیاسی این کشور، خواستار رسیدگی به وضعیت اعضای دربند خانواده خود شده اند که این تلاش ها در مواردی با برخورد نیروهای امنیتی و انتظامی همراه بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101201_l07_iran89_iran-political_prisoner_families.shtml

بالا ^^

عبدالله شهبازی بازداشت شد

عبدالله شهبازی، پژوهشگر تاریخ ساکن شیراز که اخیرا به دلیل انتشار کتابی اینترنتی در مورد زمین‌خواری در استان فارس به تحمل یک سال و نیم زندان محکوم شده بود، بازداشت شد.

او خود در ساعت ۶:۳۱ عصر امروز چهارشنبه ۱۰ آذر (اول دسامبر) در وبسایت خود نوشت که دستگیر شده است.

یکی از بستگان آقای شهبازی بازداشت او را تأیید کرد و گفت که او احتمالا در آخرین لحظه های پیش از بازداشت، عبارت "دستگیرم کردند" را روی وبسایت خود منتشر کرده است.

آقای شهبازی یک ساعت پیش از بازداشت در یادداشت دیگری نوشته بود که مأموران نیروی انتظامی خانه او را تفتیش کرده اند و بعضی از وسایل شخصی او را با خود برده اند.

به نوشته آقای شهبازی، این مأموران حکم محکومیت اخیر او را همراه داشته اند.

آقای شهبازی اخیرا به دلیل انتشار کتاب اینترنتی "زمین و انباشت ثروت: تکوین الیگارشی جدید در ایران امروز" و بنا بر شکایت عبدالعلی جعفری، فرمانده پیشین سپاه ناحیه مقاومت فارس و فرمانده پیشین سپاه حفاظت انصار المهدی، ابراهیم عزیزی، فرمانده پیشین بسیج و فرماندار سابق شیراز و چند شخص دیگر که در کتاب مذکور به زمین خواری و فساد متهم شده بودند، به تحمل یک سال و نیم زندان محکوم شد.

کتاب "زمین و انباشت ثروت" در فروردین ماه سال ۱۳۸۷ در وبسایت آقای شهبازی منتشر شد و جنجال های زیادی به دنبال داشت.

آقای شهبازی می گوید که برکناری آقای جعفری از فرماندهی سپاه انصار المهدی و کناره گیری محی الدین حائری شیرازی، امام جمعه پیشین شیراز، بر اثر افشاگری های این کتاب بوده است.

او در دفاعیاتش در دادگاه اعلام کرده بود که بخش عمده اسناد و مدارک استفاده شده در کتاب را داوود احمدی نژاد، برادر رئیس جمهوری ایران و رئیس وقت بازرسی ویژه ریاست جمهوری در اختیار او قرار داده است.

آقای شهبازی که زمانی به حزب توده ایران گرایش داشت، پس از انقلاب، به نوشته خود، در مباحثه نظری با احسان طبری (عضو سرشناس حزب توده که توسط حکومت اسلامی دستگیر شده بود) با حسین شریعتمداری، مدیرمسئول فعلی روزنامه کیهان همکار بود و در "تغییر عقیده" آقای طبری نقش داشت.

آقای شهبازی در یکی از نوشته هایش، خود را "بنیانگذار نامدارترین و موثرترین موسسه پژوهشی وزارت اطلاعات، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی" معرفی می کند و می نویسد که یک دهه گرداننده این موسسه بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101201_l10_shahbazi_arrested.shtml

بالا ^^

ایران، سفیر سوئیس را احضار کرد

وزارت امورخارجه ایران، سفیر سوئیس در این کشور را احضار کرد. دلیل این احضار، اعتراض ایران به استفاده از "نام جعلی" برای خلیج فارس در مکاتبات نیروی دریایی آمریکا عنوان شده است.

وزارت امورخارجه ایران، امروز (چهارشنبه دهم آذر - اول دسامبر) با احضار لیویا لئو آگوستی، سفیر سوئیس در ایران، یادداشت اعتراضی خود را درباره استفاده نیروی دریایی آمریکا و دو نفر از معاونان وزیر خارجه این کشور از واژه "خلیج عربی" به جای خلیج فارس، به سفیر سوئیس تقدیم کردند.

به گزارش خبرگزاری های ایران، خانم لئو آگوستی پس از دریافت نامه اعلام کرد که مراتب اعتراض ایران را به دولت آمریکا منعکس خواهد کرد.

از هنگام قطع روابط سیاسی میان ایران و آمریکا در سالهای نخست پس از انقلاب اسلامی ایران، سوئیس به عنوان حافظ منافع ایالات متحده آمریکا در ایران، عمل می کند.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران هم، امروز (چهارشنبه) به خبرنگاران گفت: "وقتی برخی از مقامات رسمی مثل مقامات آمریکایی خود را به تجاهل زده و به رغم اسناد روشن تاریخی از واژه جعلی در رابطه با خلیج فارس استفاده می کنند، افکار عمومی ایران به واقع تحریک می شود."

در حالیکه برخی از نهادهای رسمی و غیر رسمی در شماری از کشورهای عرب عنوان "خلیج عربی" را به جای نام خلیج فارس به کار می گیرند، این اقدام همواره از سوی ایرانیان تقبیح شده و معمولا اعتراض رسمی دولت ایران را نیز در پی داشته است.

عنوان "خلیج عربی" به جای خلیج فارس برای نخستین بار در دهه ۱۹۶۰ در برخی از رسانه ها و نشریه های کشورهای عرب دیده شد.

جمال عبدالناصر رئیس جمهور پیشین مصر، از مبتکران تغییر نام خلیج فارس و بخشی از مناطق جنوب غرب ایران بود.

با اینهمه، نام خلیج عربی تنها مورد استفاده برخی از نهادها و سازمان های کشورهای عربی بوده و در سایر نقاط جهان رواج نیافته است.

سازمان ملل متحد نیز عنوان خلیج عربی را به رسمیت نمی شناسد و در متون رسمی، همچنان نام خلیج فارس را به کار می برد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101201_l07_iran89_iran_swiss_embassy_persiangulf.shtml

بالا ^^

ویکی لیکس: مدیرکل آژانس اتمی، طرفدار آمریکاست

افشاگری های جدید سایت ویکی لیکس حاکی از آن است که یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد، پیش از عهده دار شدن این سمت از مواضع آمریکا در مورد مشکلات استراتژیک مهم، از جمله نحوه رسیدگی به برنامه هسته ای ایران، به شدت حمایت کرده است.

یکی از اسناد افشا شده در مورد مراودات هیات انرژی اتمی آمریکا مستقر در وین، مقر آژانس بین المللی انرژی اتمی، نشان می دهد که آقای آمانو بارها خود را هوادار آمریکا توصیف کرده است.

ایران قبلا آقای آمانو را متهم کرده بود که نظرات تبعیض آمیز علیه این کشور دارد.

قرار است هفته آینده گفتگوهای هسته ای میان ایران و نمایندگان گروه پنج به علاوه یک (آمریکا، فرانسه، روسیه، بریتانیا، چین و آلمان) در ژنو برگزار شود که اولین مذاکرات در بیش از یک سال گذشته خواهد بود.

در حالیکه کشورهای گروه 1+5 بر تبعیت ایران از مصوبات شورای امنیت سازمان ملل در مورد توقف برخی برنامه های هسته ای این کشور، به خصوص غنی سازی اورانیوم، تاکید داشته اند، مقام های ایران این برنامه ها را قابل مذاکره ندانسته اند.

مقام های ایران بر غیر نظامی بودن فعالیت های هسته ای خود تاکید داشته و گفته اند که غنی سازی اورانیوم حق انکار ناپذیر ایران، به عنوان یکی از کشورهای امضاکننده پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای - ان پی تی - است.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که از سر گیری این گفتگوها، دلگرم کننده است.

آقای آمانو، که یک دیپلمات کهنه کار ژاپنی است، با تفاوت کمی در آرا توانست در ماه ژوئیه سال گذشته سمت مدیرکلی آژانس را به دست آورد اما اختیارات این سمت رسما در دسامبر 2009 به او سپرده شد.

در این فاصله زمانی هیات آمریکایی مستقر در وین در باره او اظهار نظرهایی کرده است که برخی از این پیام های دیپلماتیک توسط ویکی لیکس افشا شده است.

بنا به پیام های افشا شده این هیات، "آقای آمانو، مدیرکل همه کشورهای عضو" توصیف شده که "اتفاق نظرش با ایالات متحده است."

بنا به افشاگری ها، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها به نماینده آمریکا در این آژانس یادآوری کرده بود که او باید امتیازاتی را برای کشورهای در حال توسعه در نظر بگیرد اما او قویا در همه تصمیم های استراتژیک کلیدی، از انتصاب پرسنل عالی رتبه گرفته تا رسیدگی به برنامه اتمی ایران، در جبهه آمریکا قرار دارد."

سند و مدرک های افشا شده همچنین حاکی از آن بوده که در میان کارمندان آژانس بین المللی انرژی اتمی تنش وجود دارد و ظاهرا آقای آمانو گفته که در پی آن است که یکی از مقام های ارشد این سازمان را با فردی که به افکار او نزدیک تر است، جایگزین کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101201_l05_wiki_amano.shtml

بالا ^^

ویکی‌لیکس؛ نگرانی اسرائیل از افزایش توان نظامی اعراب

یکی از مدارک سری که به تازگی از سوی سایت ویکی لیکس منتشر شده است، نشان می دهد که اقدام آمریکا در فروش تسلیحات پیشرفته نظامی به کشورهای عربی، موجب نگرانی اسرائیل در مورد برتری نظامی این کشور در منطقه شده است.

در این سند سری، محتوای بخشی از دیدارهای اندرو شاپیرو، از مقامات بلند پایه آمریکایی در امور سیاسی- نظامی، با چند تن از مقامات رسمی دولت اسرائیل در روزهای ۲۲ و ۲۳ ژوییه ۲۰۰۹ میلادی به ثبت رسیده است.

در این دیدارها که به منظور بحث در مورد اهمیت روابط سیاسی و نظامی بین اسرائیل و آمریکا صورت گرفته است، مقامات دولت اسرائیل نگرانی خود را از تجهیز کشورهای عرب سنی منطقه از جمله عربستان سعودی، مصر و لبنان به سلاح های پیشرفته ساخت آمریکا مطرح کرده اند.

متحدان امروز؛ دشمنان بالقوه فردا

در این سند مقامات اسرائیلی بر اهمیت تشخیص تهدیدات بالقوه ای که می تواند در آینده امنیت و برتری نظامی این کشور را در منطقه به خطر بیندازد تاکید کرده اند.

آقای شاپیرو در پاسخ به نگرانی مقامات اسرائیلی در مورد طرح فروش جنگنده های اف پانزده به عربستان سعودی، به "منافع مشترک اسرائیل با کشورهای حاشیه خلیج فارس که ایران را به عنوان یک تهدید عمده برای خود می دانند" اشاره می کند.

در سند فاش شده در سایت ویکی لیکس، این مقام بلند پایه وزارت امور خارجه آمریکا تاکید دارد که اسرائیل و اعراب باید از این "منافع مشترک" حداکثر استفاده را ببرند.

به نظر می رسد که این دیدگاه آقای شاپیرو در بخش دیگری از اسناد تازه منتشر شده سایت ویکی لیکس هم به نوعی بازتاب داشته است.

از جمله در یکی از اسناد ادعا شده بود که پادشاه عربستان و مقامات چند کشور عربی دیگر از آمریکا خواسته بودند که برای مقابله با خطر دست یابی ایران به سلاح اتمی به این کشور حمله کند.

در این اسناد سخنانی به نقل از بعضی از رهبران کشورهای عربی آورده شده که یکی از آنان دیدگاه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل در مورد مقایسه محمود احمدی نژاد با هیتلر را تکرار کرده و دیگری از اسراییل در مورد گزینه حمله نظامی این کشور به ایران حمایت کرده است.

با این حال یکی از نکات قابل توجه سندی که روز ۲۸ نوامبر امسال فاش شده، ابراز نگرانی بنیامین نتانیاهو در مورد آینده موقعیت اسرائیل در منطقه است.

در این سند به نقل از نخست وزیر اسراییل آورده شده در صورتیکه ایران به توانایی ساخت بمب اتمی دست یابد، این احتمال وجود دارد که کشورهای عربی منطقه، وفاداری و حمایت خود نسبت به آمریکا را معطوف به ایران کنند.

نگرانی از کاهش احتمالی برتری نظامی اسرائیل

سند مذکور در ادامه به سردرگمی فرستادگان دولت اسرائیل اشاره کرده است که همواره در مذاکرات خود علاوه بر حصول اطمینان از برتری تسلیحاتی اسرائیل در منطقه، تلاش می کرده اند تا آمریکا را متقاعد کنند که به کشورهای عربی که بعضی از آنها از دشمنان قدیمی اسراییل محسوب می شوند، سلاح های کمتری بفروشند.

با این وجود پیام های محرمانه سفارت آمریکا در ماه ژوییه سال ۲۰۰۹ حاکی از آن است که "اسراییل سیاست آمریکا را در مورد تجهیز کشورهای عربی میانه رو برای مقابله با تهدید ایران درک می کند، و ترجیح می دهد این تسلیحات توسط آمریکا به آنها فروخته شود تا از سوی کشورهایی نظیر روسیه یا چین".

پینکاس بوکریس، یکی از مقامات بلند پایه اسرائیلی در زمان تنظیم این سند، بی پرده از جهت گیری سیاست آمریکا در مورد ایران انتقاد کرده و می گوید: "از میان رفتن فاصله تسلیحاتی بین اسرائیل و کشورهای عربی به ویژه پس از دستیابی ایران به سلاح اتمی، می تواند باعث شود کشورهای عربی میانه رو دیدگاه خود را در مورد اسرائیل به عنوان یکی از کشورهای ثابت عضو منطقه مورد بازنگری قرار دهند".

سند اخیر بر عزم دولت باراک اوباما برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح اتمی تاکید می کند، و به نقل از اندرو شاپیرو آورده: "کمک های تسلیحاتی به کشورهای عربی منطقه نباید باعث تضعیف برتری تسلیحاتی اسرائیل شود".

دولت باراک اوباما ماه گذشته میلادی اعلام کرد که طرح فروش ۶۰ میلیارد دلاری تسلیحات به عربستان را عملی خواهد کرد.

یکی از مقامات رسمی پنتاگون در آن زمان گفت: "اسرائیل با فروش این تسلیحات مخالفتی ندارد".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101201_l08_israel_arabs_iran_wikileaks.shtml

بالا ^^

بی‎اعتمادی متقابل یهودیان و اعراب اسرائیلی

بنا به یک نظرسنجی در اسرائیل، دو سوم از یهودیان این کشور معتقدند که تا زمانی که درگیری میان فلسطینیان و اسرائیل ادامه دارد، نظر شهروندان عرب نباید در تصمیم گیری های دولت در باره موضوعات امنیتی و دیپلماسی منظور شود.

هدف از انجام سالیانه این نظرسنجی سنجش وضعیت دموکراسی در اسرائیل است.

در نظرسنجی امسال از یهودیان پرسیده شده است که نظرشان در باره اقلیت عرب در اسرائیل چیست.

نتیجه این نظرسنجی که نشان داده که میزان اختلاف نظر و عدم اعتماد در میان این گروه قابل توجه است، توسط "موسسه دموکراسی اسرائیل"، یک سازمان تحقیقاتی محلی به شیمون پرز، رئیس جمهوری اسرائیل ارائه شد.

نزدیک به هفتاد درصد از پاسخ دهندگان معتقد بوده اند که بدون توافق صلح میان اسرائیل و فلسطینیان، اعراب ساکن اسرائیل نباید هیچ نقشی در امور خارجه یا دفاع این کشور داشته باشند.

کمی بیش از نیمی از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که باید برای اعراب انگیزه ایجاد کرد که اسرائیل را ترک کنند.

کمتر از نیمی هم گفتند که نمی خواهند که همسایه عرب داشته باشند.

بیش از هفتاد درصد از اعراب اسرائیلی که در نظرسنجی شرکت داشته اند گفته اند که مخالف زندگی در میان یهودیان افراطی و متعصب هستند.

نظرسنجی اخیر نشان داده است ۸۶ درصد از جمعیت یهودی اسرائیل بر این باورند که تصمیم هایی که برای سرنوشت این کشور اهمیت زیادی دارند باید فقط مورد تائید اکثریت یهودی قرار بگیرد.

شهروندان عرب در اسرائیل، که بالغ بر بیست درصد از جمعیت اسرائیل را تشکیل می دهند سالیان سال است که شاکی اند برای دسترسی به فرصت های شغلی و منابع مختلف به طور مرتب مورد تبعیض بوده اند.

یک میلیون و سیصد هزار نفر شهروند عرب در اسرائیل، نوادگان فلسطینیانی هستند که به دنبال تشکیل کشور اسرائیل در سال ۱۹۴۸ در این سرزمین باقی ماندند.

در این نظرسنجی حدود هزار و دویست نفر شرکت داشته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101201_l05_israel_ojpinion_poll.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 2, 2010, 10:02:06 AM12/2/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
15:01 گرينويچ - پنج شنبه 02 دسامبر 2010 - 11 آذر 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

رئیس جمهوری ایران گفت: "ملت ایران نمی خواهد که در خیلی از کارهای بین المللی وارد شود. اگر بخواهند کار خلافی کنند و ملت ایران جلویشان بایستد، محال است بتوانند آن کار را انجام دهند."

علی مطهری، نماینده مردم تهران، می گوید سخنان محمود احمدی نژاد در مراسم سالگرد درگذشت علی کردان که استیضاح او را توطئه "استعمار پیر" خوانده بود، "توهین به نمایندگان" و "خلاف واقع" است.

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی در ایران در نامه‌ای‌ سرگشاده به علماء و مراجع تقلید، از افزایش دامنه فشار بر حامیان و آشنایان خود خبر داده و نوشتند که پرداخت حقوق آن دسته از زندانیان که کارمند دولتند متوقف شده است.

عبدالله شهبازی، پژوهشگر تاریخ ساکن شیراز که اخیرا به دلیل انتشار کتابی اینترنتی در مورد زمین‌خواری در استان فارس به تحمل یک سال و نیم زندان محکوم شده بود، بازداشت شد.

وزارت امورخارجه ایران، سفیر سوئیس در این کشور را احضار کرد. دلیل این احضار اعتراض ایران به استفاده از "نام جعلی" برای خلیج فارس در مکاتبات نیروی دریایی آمریکا عنوان شده است.

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 2, 2010, 4:00:41 PM12/2/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:00 گرينويچ - پنج شنبه 02 دسامبر 2010 - 11 آذر 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

جمعی از چهره‌های سیاسی سرشناس ایران در بیانیه‌ای، ضمن غیرقانونی خواندن ادامه بازداشت ابراهیم یزدی، زندانی سیاسی، خواستار آزادی او شدند.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، از دستگیری چند نفر به اتهام دست داشتن در سوء قصدهای دوشنبه گذشته به جان دو فیزیکدان این کشور خبر داد.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از افزایش تدابیر امنیتی برای محافظت از دانشمندان هسته‌ای این کشور خبر داد.

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا روسیه را به عنوان میزبان جام جهانی در سال ۲۰۱۸ و قطر را به عنوان میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ انتخاب کرد.

دادگاه عالی سوئد درخواست وکلای جولیان آسانژ، بنیانگذار وب سایت ویکی لیکس، برای لغو دستور بازداشت آقای آسانژ را رد کرده است.

یکی از پیام های دیپلماتیک آمریکا که توسط ویکی لیکس افشا شده، جزئیات گفتگوی محرمانه سه سال پیش مقام های ایالات متحده و اسرائیل درباره چگونگی برخورد با ایران را تشریح می کند.

حسن بانو غضنفر، وزیر امور زنان افغانستان که در حال حاضر در یک سفر رسمی در لندن به سر می برد، گفته است که او به آینده بهبود زنان این کشور امیدوار است اما به تلاشهای زیادی برای بهبودی وضعیت آنها نیاز است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

جمعی از فعالان سیاسی ایران: ابراهیم یزدی را فورا آزاد کنید

جمعی از چهره‌های سیاسی سرشناس ایران در بیانیه‌ای، ضمن غیرقانونی خواندن ادامه بازداشت ابراهیم یزدی، زندانی سیاسی، خواستار آزادی او شدند.

در این بیانیه که روز پنجشنبه (یازدهم آذر - دوم دسامبر) در وبسایت جنبش راه سبز (جرس) منتشر شد، ادامه بازداشت آقای یزدی پس از ۶۰ روز و با توجه به وضعیت جسمی او "مغایر قانون اساسی و اصول اخلاق سیاسی" خوانده شده است.

امضاء کنندگان این بیانیه با انتقاد از مقام‌های ایران آورده‌اند: "امروز مسئولان کشور بجای آن که انرژی و هم خویش را برای مدیریت علمی و به سامان کشور و کاستن از درد و رنج شهروندان بی پناه بکار بندند، با نگاهی امنیتی و دشمن محور، به سرکوب صداهای مخالف و بستن دهان دگراندیشان و تلاش برای ایجاد فضای سرکوب همت گمارده‌اند."

به نوشته جرس، احمد صدر حاج سید جوادی، عزت الله سحابی، زهرا رهنورد، محمدرضا خاتمی، عبدالله رمضان زاده، مصطفی معین، هادی کحال زاده، فخرالسادات محتشمی پور، حسین شاه حسینی و الهه مجردی از امضاء کنندگان این بیانیه هستند.

ابراهیم یزدی اوایل مهر ماه گذشته در حالی که برای شرکت در یک مراسم ترحیم به شهر اصفهان سفر کرده بود، بازداشت شد.

پس از آغاز اعتراضات علیه اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در سال گذشته و بازداشت گسترده منتقدان سیاسی در ایران، ماموران امنیتی ابراهیم یزدی را که در بیمارستان بستری بود برای نخستین بار بازداشت کردند اما او چند روز بعد آزاد شد.

در جریان وقایع پس از تظاهرات اعتراضی عاشورای سال گذشته نیز آقای یزدی بار دیگر در منزل یکی از فعالان ملی - مذهبی بازداشت شد و دو ماه را در زندان سپری کرد، اما نیاز او به جراحی قلب باز باعث شد تا مقامات زندان با مرخصی او موافقت کنند.

با این همه، چند هفته بعد از به مرخصی آمدن، آقای یزدی، برای بار سوم، همراه با چند تن دیگر در اصفهان بازداشت شد و هنوز زندانی است.

ابراهیم یزدی یکی از قدیمی ترین فعالان سیاسی در ایران محسوب می شود که در زمان انقلاب سال ۱۹۷۹ به عنوان مترجم و یکی از مشاوران آیت الله روح الله خمینی همراه او از پاریس به ایران بازگشت.

او مدتی سرپرستی موسسه کیهان و سمت وزارت امور خارجه در دولت موقت مهدی بازرگان را به عهده داشت و یک دوره نیز نماینده مجلس ایران بود.

پس از آن، صلاحیت آقای یزدی برای نامزدی در انتخابات دوره های بعدی مجلس ظاهرا با استناد به اظهارات آیت الله خمینی علیه نهضت آزادی، رد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101202_l07_iran89_ebrahim_yazdi_release_campaign.shtml

بالا ^^

مصلحی: چند نفر از عاملان ترور فیزیکدانان دستگیر شده‌اند

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، از دستگیری چند نفر به اتهام دست داشتن در سوء قصدهای دوشنبه گذشته به جان دو فیزیکدان این کشور خبر داد.

آقای مصلحی، روز پنجشنبه (یازدهم آذر - دوم دسامبر) همزمان با اعلام دستگیری این افراد، بار دیگر سازمان های اطلاعاتی آمریکا، بریتانیا و اسرائیل را به دست داشتن در ترور دو فیزیکدان ایرانی متهم کرد.

او بدون اشاره به مشخصات و تعداد بازداشت شدگان گفت که این افراد با همکاری سازمان های اطلاعاتی خارجی، در نظر داشتند که برنامه های دیگری نیز به اجرا در آورند اما "متوقف شده اند."

دوشنبه گذشته (هشتم آذر)، هنگامی که مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی، راهی محل کار خود در دانشگاه بودند هدف سوء قصد قرار گرفتند که بر اثر انفجار یکی از این بمب‌ها آقای شهریاری کشته شد اما آقای عباسی جان سالم به در برد.

مقام های ایران در واکنش های اولیه به این سوء قصدها، ایالات متحده آمریکا، اسرائیل، سازمان اطلاعات بریتانیا، سازمان ناتو، کشورهای گروه ۵ + ۱، اتحادیه اروپا و معترضان به دولت بعد از انتخابات ریاست جمهوری را، به طور مستقیم یا غیر مسقیم در ارتباط با حمله به فیزیکدانان ایرانی متهم دانستند.

اظهارات آقای مصلحی در ارتباط با دستگیری افراد متهم به دست داشتن در این سوء قصدها، در حالی عنوان می شود که سعید جلیلی، سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران، خود را آماده می کند که برای از سرگیری گفتگوها با اتحادیه اروپا بر سر برنامه هسته ای ایران، به ژنو، پایتخت سوئیس، سفر کند.

اکنون خبر دستگیری کسانی که از "عاملان" این دو ترور معرفی شده اند، می تواند از سرگیری مذاکرات هسته ای میان ایران و غرب را که قرار است از هفته آینده آغاز شود، تحت تاثیر قرار دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101202_l07_iran89_nuclear_scientists_arrest.shtml

بالا ^^

صالحی: حفاظت از دانشمندان هسته‌ای چند برابر می شود

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از افزایش تدابیر امنیتی برای محافظت از دانشمندان هسته‌ای این کشور خبر داد.

آقای صالحی، روز پنجشنبه (یازدهم آذر - دوم دسامبر) گفت: "ما بیش از ده‌ها و صدها نفر از دانشمندان و متخصصان‌مان را در بیش از یکسال گذشته، تحت محافظت و مراقبت جدی قرار داده ایم."

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین درباره نحوه محافظت از مجید شهریاری، فیزیکدان ایرانی که روز هشتم آذر ترور شد، گفت: "محل سکونت دکتر شهریاری خانه خودش نبوده است و تحت محافظت قرار داشته است اما اقدام تروریستی آنها لحظه‌ای بود."

او همچنین از اتخاذ تدابیر جدید برای محافظت بیشتر از دانشمندان هسته ای ایران خبر داد و گفت که شیوه های محافظت از این افراد تغییر خواهد یافت و "محافظت هم چند برابر" خواهد شد.

صبح روز دوشنبه (هشتم آذر)، هنگامی که مجید شهریاری همراه با همسرش با اتومبیل راهی محل کار خود در دانشگاه بود، موتور سواران ناشناس با اتصال بمب به بدنه خودرو حامل او و انفجار بمب، او را به قتل رساندند و همسرش را زخمی کردند.

این واقعه در نزدیکی دانشگاه شهید بهشتی تهران روی داد و تقریبا همزمان با آن، یک استاد دیگر فیزیک همین دانشگاه به نام فریدون عباسی دوانی و همسرش هم به همین ترتیب هدف سوء قصد قرار گرفتند اما آسیب چندانی ندیدند.

در واکنشی دیگر، رضا امرالهی، رئیس دانشکده مهندسی هسته ای دانشگاه امیرکبیر تهران هم خواستار حفاظت بیشتر از دانشمندان هسته‌ای این کشور شد.

لاریجانی از فیزیکدان مضروب عیادت کرد

در همین حال، علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، به عیادت فریدون عباسی دوانی رفت.

آقای دوانی، صبح روز دوشنبه (هشتم آذر) در حالی که همراه با راننده و همسر خود عازم دانشگاه شهید بهشتی بود، در اقدامی مشابه با ترور آقای شهریاری، توسط موتور سواران ناشناس مورد سوء قصد قرار گرفت اما با متوجه شدن نصب بمب دستی بروی بدنه خودرو، او و دیگر سرنشینان فرصت یافتند که خود را از داخل خودرو به بیرون برسانند.

سوء قصد به جان این دو فیزیکدان کمتر از یک سال پس از ترور مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، روی داد که در جریان انفجار بمبی به قتل رسید که در یک دستگاه موتور سیکلت در مقابل منزلش کار گذاشته شده بود، هر چند منابع جمهوری اسلامی ارتباط او با برنامه های هسته ای دولتی را مطرح نکردند.

روز گذشته عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، با یادآوری شباهت های بین ترور مجید شهریاری و مسعود علیمحمدی، از مقامات امنیتی و انتظامی خواست تا عوامل آن حادثه را دستگیر کنند.

آقای دولت آبادی در سخنان روز گذشته خود با انتقاد تلویحی از طولانی شدن زمان رسیدگی به پرونده ترور آقای علیمحمدی گفت: "امیداوریم سرعت عمل در مشخص شدن عاملان اصلی این پرونده بیبشتر شود."

هنوز هیچ گروهی مسئولیت سوء قصد به جان این دو فیزیکدان ایرانی را بر عهده نگرفته اما رادیو و تلویزیون دولتی گفته است که "دشمنان" جمهوری اسلامی که متوجه بی تاثیر بودن تحریم های اقتصادی شده اند، "همچون گذشته از حربه ناکارآمد ترور استفاده کرده اند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101202_l07_iran89_salehi_nuclear_scientists_security.shtml

بالا ^^

روسیه و قطر میزبان‌های جام جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ شدند

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا روسیه را به عنوان میزبان جام جهانی در سال ۲۰۱۸ و قطر را به عنوان میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ انتخاب کرد.

سب بلاتر، رئیس فیفا در مراسمی که روز پنجشنبه، 2 دسامبر برای معرفی میزبانان جام جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ در شهر زوریخ برگزار شد، نام این دو کشور را به عنوان میزبانان بعدی جام جهانی انتخاب کرد.

اعضای کمیته اجرایی فیفا در دو رای گیری جداگانه میزبان بازیهای دو دوره بعد جام جهانی را انتخاب کردند.

هر دو کشور روسیه و قطر برای اولین بار است که میزبان جام جهانی می شوند.

آلبوم عکس از مراسم رای گیری

قطری ها اولین میزبان جام جهانی در میان کشورهای عرب و خاور میانه هم خواهند بود، هرچند تیم ملی فوتبال این کشور تا به حال به مرحله نهایی بازیهای جام جهانی راه پیدا نکرده است.

روسیه بزرگترین کشوری است که جام جهانی را برگزار می کند و در مقابل قطر کوچکترین و کم جمعیت کشوری است که در تاریخ جام جهانی میزبانی این رویداد را برعهده می گیرد.

برای سال ۲۰۱۸ چهار پیشنهاد انگلستان، روسیه، اسپانیا/ پرتغال و همچنین هلند/بلژیک مطرح بودند.

رقبای قطر هم برای میزبانی جام ۲۰۲۲ هم آمریکا، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا بودند.

رقابت این کشورها از دو سال پیش و از تاریخ ۱۵ ژانویه سال ۲۰۰۹ همزمان با دعوت فیفا برای ثبت نام متقاضیان آغاز شد.

ولادمیر پوتین، نخست وزیر روسیه نقش فعالی در برای انتخاب شدن روسیه داشت. پیش از این حمایت های او در انتخاب شهر سوچی برای برگزاری المپیک زمستانی ۲۰۱۴ نیز بسیار حیاتی بود.

جام جهانی فوتبال در کنار المپیک مهمترین رخداد ورزشی است که هر چهارسال یک بار برگزار می شود و میلیون ها دلار برای کشور میزبان به درآمد خواهد داشت.

دوره پیشین جام جهانی در تابستان 2010 در آفریقای جنوبی برگزار شد که با قهرمانی اسپانیا پایان یافت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/12/101202_l11_fifa_world_cup_decision.shtml

بالا ^^

دادگاه عالی سوئد درخواست تجدیدنظر بنیانگذار ویکی لیکس را رد کرد

دادگاه عالی سوئد درخواست وکلای جولیان آسانژ، بنیانگذار وب سایت ویکی لیکس، برای لغو دستور بازداشت آقای آسانژ را رد کرده است.

پیش تر دادگاهی در سوئد به اتهام تجاوز، زورگویی و آزار جنسی دو زن سوئدی برای آقای آسانژ حکم بازداشت صادر کرده بود.

جولیان آسانژ این اتهام ها را رد می کند و می گوید انگیزه این تعقیب قضایی، تخریب شخصیت اوست.

وکلای آقای آسانژ از دادگاه عالی سوئد درخواست لغو این حکم بازداشت را داشتند که روز پنجشنبه ۲ دسامبر ۲۰۱۰ (۱۱ آذر ۱۳۸۹) این درخواست رد شد.

جولیان آسانژ ۳۹ ساله در کویینزلند استرالیا به دنیا آمده و به گفته یکی از سخنگویان ویکی لیکس، در روزهای اخیر و به دنبال آن که چند بار به مرگ تهدید شده، ناچار است کمتر در انظار عمومی ظاهر شود.

در حال حاضر معلوم نیست بنیانگذار ویکی لیکس در کجا بسر می برد، اما چند روزنامه بریتانیایی گزارش داده اند که آقای آسانژ در حال حاضر در بریتانیاست.

اینترپل (پلیس بین‌الملل) روز چهارشنبه ۱ دسامبر ۲۰۱۰ براساس حکم دادگاه سوئد از کشورهای عضو این سازمان خواست او را بازداشت کنند.

تصمیم اینترپل در صدور "اعلان قرمز" علیه آقای آسانژ در روز چهارشنبه و با استناد به درخواست دولت سوئد اتخاذ شد.

مجله آمریکایی فوربز روز دوشنبه به نقل از جولیان آسانژ نوشت که ویکی لیکس در نظر دارد در سال میلادی آینده اسرار مربوط به یکی از بانک های بزرگ آمریکا را افشا کند.

ویکی لیکس یکشنبه گذشته بیش از ۲۵۱ هزار پیام دیپلماتیک را منتشر کرد که روزنامه نیویورک تایمز آنها را "روایت محرمانه رابطه ایالات متحده با جهان در عصر جنگ و تروریسم" توصیف کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101202_l17_assange_appeal_reject.shtml

بالا ^^

ویکی لیکس؛ مذاکرات محرمانه آمریکا و اسرائیل درباره ایران

یکی از پیام های دیپلماتیک آمریکا که توسط ویکی لیکس افشا شده، جزئیات گفتگوی محرمانه سه سال پیش مقام های ایالات متحده و اسرائیل درباره چگونگی برخورد با ایران را تشریح می کند.

ویکی لیکس سندی را درباره تبادل نظر ایالات متحده و اسرائیل درباره ایران منتشر کرده است.

براساس این سند، ریچارد جونز، سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل، در ۳۱ اوت سال ۲۰۰۷ درباره دیدار مئیر داگان، رئیس سازمان اطلاعاتی اسرائیل (موساد)، با نیکولاس برنز، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایالات متحده در دوره ریاست جمهوری جورج بوش، پیامی سری به واشنگتن ارسال کرد.

براساس محتوای این پیام، ایران و برنامه اتمی این کشور از موضوع های مورد گفتگوی هیات آمریکایی و اسرائیلی در ملاقاتی در روز ۱۷ اوت در تل آویو بود.

در پیام مذکور، سخنان رئیس موساد نقل شده که اظهار کرده بود برای "حل و فصل" بحران اتمی ایران هنوز وقت وجود دارد، هرچند به گفته وی، ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای به شدت در تلاش است.

البته در همان زمان هم ایران صلح آمیز بودن برنامه های اتمی خود را مورد تاکید قرار می داد.

به گفته سفیر آمریکا در اسرائیل، مئیر داگان با اشاره به ارزیابی های متفاوت از طول زمان دستیابی ایران به اسلحه اتمی، به نیکولاس برنز گفته بود: "خطر آشکار است، حتی اگر ما جدول زمان بندی متفاوتی درباره آن داشته باشیم. اگر بخواهیم دستیابی آنها به سلاح هسته ای را به تاخیر بیاندازیم خودمان باید وقت و اقدامات لازم را صرف این کار کنیم."

نیکولاس برنز، در اوایل سال ۲۰۰۸ میلادی وزارت امور خارجه را ترک کرد و بازنشسته شد و جای خود را به ویلیام برنز، سفیر پیشین آمریکا در روسیه، داد که البته با وجود تشابه نام خانوادگی، این دو با هم نسبتی ندارند.

بر اساس پیام سفیر وقت آمریکا در اسرائیل، رئیس موساد در دیدار با آقای برنز خواهان بهره برداری از نارضایتی اقلیت قومی در ایران برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی و "تحریک به تغییر رژیم" شده بود.

قرار است آقای داگان پس از هشت سال خدمت در مقام ریاست موساد در ماه ژانویه ۲۰۱۱ رسما از این سمت کناره گیری کند و دولت اسرائیل تمیر پاردو، یکی از کارمندان با سابقه موساد را برای جانشینی او برگزیده است.

در سند منتشر شده توسط ویکی لیکس، در ادامه گزارش سفیر وقت آمریکا از ملاقات مئیر داگان با هیات آمریکایی آمده است: "داگان گفت باید اقداماتی برای تحریک به تغییر رژیم در ایران انجام شود، احتمالا با کمک جنبش های دانشجویی طرفدار دموکراسی و گروه های قومی (مانند آذری ها، کردها، بلوچ ها) که مخالف رژیم حاکم هستند."

بنا بر این پیام، نیکولاس برنز بدون آنکه صراحتا درباره مساله گروه های قومی یا موضوع "تغییر رژیم" اظهار نظر کند، به طرف اسرائیلی گفته بود: "خط مشی آمریکا بر پیگیری مسیر دیپلماتیک و افزایش فشارها بر ایران از طریق تحریم ها متمرکز است" و به این ترتیب، موضوع تغییر رژیم از جمله از طریق تحریک گروه های مختلف قومی و سیاسی را قابل طرح ندانسته بود.

البته در آن زمان نیز کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه وقت، بارها تاکید کرد که ایالات متحده در پی تغییر حکومت در ایران نیست، بلکه تلاش می کند از طریق مذاکره و تحریم "رفتار" جمهوری اسلامی را تغییر دهد.

در مقابل، مقام های ارشد ایران همیشه آمریکا و اسرائیل و گاه کشورهای دیگر را به حمایت از گروه های مخالف حکومت مانند جندالله یا پژاک متهم کرده اند.

ایالات متحده هر نوع ارتباط خود با این گروه ها را تکذیب کرده و آنها را در فهرست سازمان های تروریستی قرار داده که به معنی تحریم و منع قانونی هرنوع حمایتی از آنهاست.

همچنین، اکثر مخالفان جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور بر مخالفت با دخالت کشورهای دیگر در تلاش خود برای اصلاح یا تغییر نظام جمهوری اسلامی تاکید نهاده و آن را موضوعی داخلی دانسته اند هر چند برخی از گروه های مخالف در مواردی عدم حمایت کشورهای غربی از خود را نشانه طرفداری آنها از این نظام قلمداد کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101202_u01_wiki-iran-israel.shtml

بالا ^^

وزیر امور زنان افغانستان: به آینده امیدوارم

حسن بانو غضنفر، وزیر امور زنان افغانستان که در حال حاضر در یک سفر رسمی در لندن به سر می برد، گفته است که جامعه جهانی و سازمان های غیر دولتی در عرصه های مختلف برای تامین حقوق زنان افغان کمک کرده است اما از آنجایی که این کمکها از طریق نهاد های حکومتی افغان انجام نشده، منسجم و منظم نبوده است و تاثیر چندانی نداشته است.

خانم غضنفر در گفتگو با بی بی سی گفت که او در حال حاضر مشغول دیدار و گفتگو با مقامات حکومت بریتانیا است تا حمایت مالی شان برای پروژه های توسعه ای برای زنان از طریق وزارت خانه های این کشور، جلب کند.

خانم غضنفر گفت با آنکه زنان افغان در 9 سال گذشته دستاورد های مهمی داشته اند اما هنوز تعدادی زیادی زنان افغان از انواع مختلف خشونت ها در خانه و بیرون از خانه رنج می برند و نتوانسته اند به حقوق شان به طور کامل دست یابند.

خانم غضنفر با اشاره به حضور زنان در امور سیاسی و اجتماعی کشور گفت که در مقایسه با 9 سال گذشته که هیچ دختری افغان نمی توانست به مدرسه بروند، حالا حدود 37 در صد از دختران به مدرسه می روند و زنان در امور سیاسی کشور فعالیت می کنند.

او افزود: "اینکه حالا زنان جرآت می کنند تا در مورد خشونت خانوادگی که با آن مواجه اند به مراجع قانونی شکایت کنند نشان دهنده پیشرفت و تغییر در زندگی زنان است اما او گفت با توجه به مشکلات فرهنگی که در جامعه افغانی وجود دارد نمی توان توقع کرد که تغییر واقعی در زندگی زنان درآینده نزدیک رونما شود.

به نظر خانم غضنفر، برای رسیدن زنان به خواسته های حقوقی و قانونی شان به زمان زیادی نیاز است. اما او تاکید کرد که در کل به آینده زنان و دختران افغان امیدوار است.

وزیر امور زنان در مورد مذاکره دولت افغانستان با طالبان نیز صحبت و گفت، شماری از زنان افغانستان هنوز هم نگرانند که این مذاکرات سبب شود که آنها دستاورد های سالهای اخیر را از دست دهند و یکبار دیگر به عقب باز گردانیده شوند. اما خانم غضنفر تاکید کرد که دولت افغانستان به زنان اطمینان داده است که هر توافقی با طالبان، در چارچوب مفاد قانون اساسی افغانستان خواهد بود.

قانون اساسی افغانستان به تساوی حقوقی و قانونی زنان و مردان تاکید دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101202_l09_afghan_women_minister_in_london.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 4, 2010, 1:22:26 AM12/4/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
06:22 گرينويچ - شنبه 04 دسامبر 2010 - 13 آذر 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که در آینده امکان موافقت ایالات متحده با غنی سازی اورانیوم در ایران وجود دارد، اما تاکید کرده که تحقق این امر منوط به شرایطیست.

وزیر امور خارجه آمریکا می گوید که جهان امیدوار است ایران از گفتگوهای هفته آینده در ژنو استفاده کند و نشان دهد که تصمیم دارد غیرنظامی بودن برنامه هسته ای خود را ثابت کند.

خانواده آیت الله حسینعلی منتظری، از مراجع تقلید شیعه اعلام کردند مراسم نخستین سالگرد درگذشت او به علت فقدان امنیت برای شرکت کنندگان برگزار نمی شود.

علی اصغر سلطانیه نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی درخواست برای توقف غنی سازی اورانیوم را غیرقانونی دانسته و گفته که این کشور با آن موافق نیست و آن را خارج از ماموریت قانونی آژانس می داند.

یک پژوهشگر تاریخ که در پی محکومیت به تحمل حبس به دلیل انتشار کتابی اینترنتی در مورد زمین‌خواری در استان فارس بازداشت شده بود، موقتا آزاد شد.

سخنگوی پلیس عراق گفته است در برخورد دو اتوبوس مسافربری در نزدیک شهر حله در جنوب بغداد شانزده نفر از جمله چهارده زائر ایرانی کشته شده اند.

جمعی از فعالان سیاسی بازداشتی در ایران در نامه ای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت، با انتقاد از نحوه رسیدگی به پرونده خود، خواستار تصمیم گیری مجمع در مورد جرم سیاسی شده اند.

افشا و انتشار برخی از اسناد محرمانه پیامهای دیپلماتیک آمریکا در ارتباط با ایران، و سوء قصد به جان دو فیزیکدان در تهران از مهمترین رخدادهای ایران در طول هفته گذشته بودند.

اسناد منتشر شده در سایت ویکی‌لیکس نشان می دهد که از نظر حامد کرزی نیروهای بریتانیایی در ماموریت شان برای آرام کردن هلمند نا کام بوده اند.

کاخ سفید میگوید باراک اوباما طی دیدار چهار ساعته اش از افغانستان، از پایگاه نظامیان آمریکایی در بگرام، حدود ۱۵ دقیقه از طریق تلفن با حامد کرزی صحبت کرد.

دولت های آمریکا و کره جنوبی پس از بیش از سه سال مذاکره، به طور اصولی درباره انعقاد یک پیمان تجارت آزاد به توافق دست یافته اند.

آی وی وی، هنرمند برجسته چینی، اعلام کرد که دولت چین از خروج او از این کشور جلوگیری کرده است. آی وی وی، این اقدام دولت چین را بی ارتباط به برگزاری مراسم اهدای جوایز صلح نوبل که هفته بعد در نروژ انجام خواهد شد، ندانست.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

کلینتون خواهان 'اعتمادسازی' از سوی ایران شد

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که در آینده امکان موافقت ایالات متحده با غنی سازی اورانیوم در ایران وجود دارد، اما تاکید کرده که تحقق این امر منوط به شرایطیست.

خانم کلینتون روز جمعه (سوم دسامبر) در منامه، پایتخت بحرین، در مصاحبه ای اختصاصی با بی بی سی گفت که جمهوری اسلامی به اندازه ای اعتماد جامعه بین المللی را جلب نکرده که با غنی سازی اورانیوم در ایران موافقت شود.

اورانیوم با غلظت بالای ۹۰ درصد در ساخت بمب اتمی کاربرد دارد. آمریکا و متحدانش ایران را به تلاش برای دستیابی به توانایی ساخت سلاح هسته ای متهم کرده اند.

اما مقام های جمهوری اسلامی برنامه اتمی ایران را صلح آمیز و غنی سازی اورانیوم در داخل کشور را حق مسلم ایران می دانند.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت در آینده امکان موافقت ایالات متحده با برنامه غنی سازی اورانیوم ایران وجود دارد، اما آن را مشروط به برقراری اعتماد بین ایران و قدرت های بزرگ دانست.

هیلاری کلینتون گفت: "پس از آنکه ثابت کردند می توانند این کار (غنی سازی) را به طور مسوولانه و مطابق تعهدات بین المللی خود انجام دهند، می توانند در تاریخی در آینده غنی سازی کنند."

وزیر امور خارجه آمریکا در آستانه از سرگیری مذاکرات هسته ای گروه پنج به علاوه یک با ایران، گفت که این کشور "اعتماد حامیان قدیمی و متحدان یا آن کشورهایی که ایران را باور می کردند را از دست داده است."

هیلاری کلینتون همچنین ابراز امیدواری کرد که ایران به خاطر دور تازه تحریم ها "به طور جدی" درباره برنامه اتمی اش مذاکره کند.

قرار است که دوره تازه مذاکرات قدرت های بزرگ با هیات ایرانی در روزهای ششم و هفتم دسامبر در ژنو سوئیس برگزار شد.

در همین رابطه، علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، درخواست ها برای توقف غنی سازی اورانیوم را رد کرده و آن را خارج از ماموریت قانونی آژانس دانسته است.

آقای سلطانیه که روز جمعه در نشست شورای حکام آژانس با شرحی از پرونده هسته ای ایران در سال های اخیر، قطعنامه های شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل متحد را فاقد توجیه حقوقی دانست و گفت که این قطعنامه ها "نمی تواند اجرا شود."

آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش ماه گذشته خود اعلام کرد ایران دست کم ۳۱۸۳ کیلوگرم اورانیوم غنی شده با غلظت سه و نیم درصد و حدود ۳۳ کیلوگرم اورانیوم غنی شده با غلظت ۲۰ درصد تولید کرده است.

نماینده ایران در آژانس گفت پس از هشت سال بازرسی مستمر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی "هیچ مدرکی دال بر انحراف مواد هسته ای به اهداف نظامی یافت نشده است" و همین امر "منحصرا صلح آمیز بودن را ثابت می کند."

تازه ترین گزارش آژانس که ۲۴ نوامبر به رسانه ها درز کرد، از امکان وجود فعالیت های هسته ای نظامی سری در ایران ابراز نگرانی می کند و خواهان تعامل "جدی" جمهوری اسلامی برای پاسخ دادن به سوالات آژانس در این باره می شود.

آژانس نوشت که در مراکز هسته ای اعلام شده ایران مواد هسته ای مورد بهره برداری نظامی قرار نگرفته، اما "ایران به اندازه لازم همکاری نکرده تا آژانس بتواند تایید کند که تمام مواد هسته ای در ایران در فعالیت های صلح آمیز مورد استفاده قرار می گیرد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/12/101203_u01_iran-clintonc.shtml

بالا ^^

کلینتون: نگرانی همسایگان ایران با آمریکا مشترک است

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا می گوید که جهان امیدوار است ایران از گفتگوهای هفته آینده در ژنو استفاده کند و نشان دهد که تصمیم دارد غیرنظامی بودن برنامه هسته ای خود را ثابت کند.

خانم کلینتون در یک کنفرانس خبری مشترک با شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر امور خارجه بحرین، در منامه، گفت: "ما امیدواریم که ایران به نگرانی هایی که از سوی بحرین و سایرین در باره برنامه هسته ای این کشور و استفاده از آن برای ساخت جنگ افزار وجود دارد، پاسخ دهد."

وزیر امور خارجه بحرین نیز گفت کشورش هرگز نمی تواند در همسایگی ایران مجهز به قدرت سلاح هسته ای باشد.

خانم کلینتون روز جمعه (۳ دسامبر)، در جریان سفری به بحرین و حضور در یک کنفرانس امنیتی گفت که همسایگان ایران به ویژه از برنامه هسته ای این کشور که ظن می رود جنبه نظامی هم داشته باشد، احساس خطر می کنند.

او گفت: "شاید ایرانی ها، اکنون که موافقت کرده اند در مذاکرات ژنو که روز دوشنبه آغاز می شود، شرکت کنند با جامعه بین المللی در مورد آنچه باعث نگرانی همه جهان، به ویژه کشورهای منطقه شده است، به طور جدی تعامل کنند."

از سرگیری مذاکرات هسته ای ایران با شرکت گروه ۱+۵، متشکل از کشورهای آمریکا، چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان، انجام می گیرد. این دست از گفتگوها بیش از یک سال بود که انجام نشده بود.

ایران تاکید دارد که برنامه هسته ای این کشور غیرنظامی است، اما برای غنی سازی اورانیوم در حدی که برای ساخت بمب هسته ای کافی است، گام هایی برداشته است.

شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر امور خارجه بحرین، در ابراز نظر در باره خطر دست یافتن ایران به سلاح هسته ای تاکید داشت که ایران نباید به سمت ساخت جنگ افزار هسته ای حرکت کند هر چند که این کشور کاملا حق دارد انرژی هسته ای غیرنظامی خود را توسعه دهد.

او گفت: "استفاده از توان هسته ای برای تولید اورانیوم مناسب ساخت بمب را ما هرگز نمی پذیریم و نمی توانیم در این منطقه با آن کنار بیاییم. ما این موضوع را به ایران گفته ایم و از دیگران هم شنیده ایم."

اظهارات وزرای امور خارجه آمریکا و بحرین در حالی منتشر شده است که سایت جنجالی ویکی لیکس در بخشی از افشاگری های اخیر خود، پیام های دیپلماتیک آمریکا را فاش کرده است که نشان دهنده ناخشنودی کشورهای شاخص عرب از ادامه برنامه هسته ای ایران و درخواست آنها از آمریکا برای برخوردی محکم با آن است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/12/101203_l05_clinton_bahrain_iran.shtml

بالا ^^

مراسم سالگرد آیت الله منتظری برگزار نمی شود

خانواده آیت الله حسینعلی منتظری، از مراجع تقلید شیعه اعلام کردند مراسم نخستین سالگرد درگذشت او به علت فقدان امنیت برای شرکت کنندگان برگزار نمی شود.

بیت آیت الله منتظری با انتشار بیانیه ای با اشاره به ضرب و شتم و دستگیری بعضی از شرکت کنندگان در مراسم تشییع و چهلمین روز درگذشت او، اعلام کرد به خاطر نگرانی از تکرار این حوادث، مراسم نخستین سالگرد درگذشت آقای منتظری برگزار نمی شود.

در این بیانیه با اشاره به حمله "نیروهای لباس شخصی" به دفتر آیت الله منتظری و "غارت و پلمب" آن، از این که در حکومت جمهوری اسلامی، "حریم امنی" وجود ندارد، انتقاد شده است.

احمد منتظری، پسر آیت الله منتظری در مصاحبه با بی بی سی با تایید عدم برگزاری مراسم سالگرد، گفت بدرفتاری با شرکت کنندگان در مراسم چهلمین روز درگذشت پدرش در حالی انجام شد که این مراسم در آرامش کامل برگزار شده بود.

آقای منتظری گفت: "بعد از تشییع آمدند و در مسجد اعظم آن فضاحت را به وجود آوردند و کل مسجد را پر از نیروهای بسیج کردند... چهلم ایشان هم با کمال آرامش در محل دفتر و کوچه جلوی دفتر برگزار شد و تاکید کردیم هیچ شعاری داده نشود و این طور عمل شد. با این حال، یک عده ای را بعد از چنین مراسم آرامی ضرب و شتم و دستگیر کردند که بعضی از اینها تا ۳ ماه بازداشت بودند.."

او ادامه داد: "ما برای این که شرمنده مهمانان خود نشویم، مجبور شدیم امسال عذرخواهی کنیم و سالگرد را برگزار نکنیم."

به گفته احمد منتظری بدرفتاری های صورت گرفته با شرکت کنندگان در مراسم تشییع و چهلمین روز درگذشت پدرش، بیانگر این پیام است که مردم "نباید در مجالس مربوط به آیت الله منتظری و بستگانش شرکت کنند".

آیت الله حسینعلی منتظری از مراجع تقلید شیعیان سال گذشته، آذر سال گذشته در سن هشتاد و هفت سالگی در شهر قم درگذشت.

آقای منتظری در ماه های پایانی عمر خود در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران و خشونت های بعد از آن در بیانیه های متعددی از معترضان حمایت و از رفتار حکومت انتقاد کرد.
او بارها از مراجع تقلید و روحانیون شیعه خواست برای دفاع از حقوق مردم دخالت کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101203_u02_ayatollah_montazeri_anniversary.shtml

بالا ^^

مخالفت ایران با درخواست تعلیق غنی سازی اورانیوم

علی اصغر سلطانیه نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، درخواست برای توقف غنی سازی اورانیوم را غیرقانونی دانسته و گفته است که این کشور با آن موافق نیست و آن را خارج از ماموریت قانونی آژانس می داند.

آقای سلطانیه که روز جمعه دوازهم آذر (سوم دسامبر) در نشست شورای حکام سخن می گفت، با شرحی از پرونده هسته ای ایران در سالهای اخیر، قطعنامه های شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل را فاقد توجیه حقوقی دانست و گفت که این قطعنامه ها "نمی تواند اجرا شود."

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که مواردی نظیر "غنی سازی و ساخت راکتور تحقیقاتی آب سنگین، مطرح کردن موارد ادعایی در باره ابعاد نظامی به طور خاص موشک ها و مواد با قابلیت انفجار زیاد به بهانه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد و یا پروتکل الحاقی"، از جمله مواردی است که "ایران بر اساس دلایل قانونی مکتوب، موافق با آن نیست و آنها را خارج از ماموریت قانونی آژانس می داند."

این سخنان در حالی مطرح شده است که قرار است بعد از چهارده ماه، ایران هفته آینده با کشورهای 5 +1 مذاکره کند. این مذاکرات در روز های 6 و 7 دسامبر در ژنو، سوئیس، برگزار می شود.

در حالی که کشورهای گروه 1+5 بر تبعیت ایران از مصوبات شورای امنیت سازمان ملل در مورد توقف برخی برنامه های هسته ای این کشور، به خصوص غنی سازی اورانیوم، تاکید داشته اند، مقامات جمهوری اسلامی این برنامه ها را قابل مذاکره ندانسته اند.

مقامات جمهوری اسلامی بر غیر نظامی بودن فعالیت های هسته ای خود تاکید داشته اند و گفته اند که غنی سازی اورانیوم حق انکار ناپذیر ایران، به عنوان یکی از کشورهای امضاکننده پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای - ان پی تی - است.

آقای سلطانیه گفت که پس از هشت سال بازرسی مستمر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی "هیچ مدرکی دال بر انحراف مواد هسته ای به اهداف نظامی یافت نشده است" و همین امر "منحصرا صلح آمیز بودن را ثابت می کند."

به گفته نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران در سالهای گذشته اقداماتی را "بنا به درخواست آژانس به عنوان اقدامات داوطلبانه به منظور تسهیل فرآینده راستی آزمایی انجام داده است."

به گفته آقای سلطانیه، "گزارشهای مدیران کل قبلی و کنونی (آژانس بین المللی انرژی اتمی) هیچ مدرکی دال بر انحراف مواد و فعالیت های هسته ای ایران به سمت اهداف ممنوع وجود نداشته است."

آخرین مذاکرات ایران و کشورهای گروه 1+5 در سطح مقامات ارشد در ماه اکتبر سال گذشته برگزار شد و به گفته منابع خبری غربی، انتظار می رود در گفتگوهای هفته آینده، نمایندگان کشورهای گروه 1+5 نیز حضور داشته باشند.

کشورهای گروه 1+5 انتظار دارند برنامه های هسته ای ایران محور مذاکرات هفته آینده را تشکیل دهد، اما برخی مقامات ایران خواستار قرار گرفتن مجموعه ای از موضوعات مختلف در دستور کار این مذاکرات بوده اند.

منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران در باره دستور کار مذاکرات گفته است که "یکی از موضوعاتی که در آغاز این گفتگو ها انجام خواهد شد تعیین دستور کار این مذاکرات خواهد بود."

به گفته آقای متکی، "مشکلات و موضوعاتی که امروز در صحنه جهانی وجود دارد، نیازمند گفتگو و مذاکره است و همواره جمهوری اسلامی ایران از این ظرفیت برخوردار بوده است."

سوای اختلافاتی که در باره دستور کار مذاکرات وجود دارد، ایران بارها از این که بخشی از اطلاعات مربوط به فعالیت های اتمی این کشور توسط آژانس به صورت علنی منتشر شده، انتقاد کرده است.

به گفته آقای سلطانیه "اطلاعات محرمانه ای که آژانس از طریق پروژه های همکاری فنی یا بازرسی دریافت می کند باید حفظ شوند."

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی می گوید که "آژانس سازمان اطلاعاتی نیست و هیچ حقی ندارد که در امور داخلی کشورها از جمله سیاست، برنامه و فعالیت های هسته ای مداخله کند و امنیت ملی آنها را به خطر افکند."

در پی خودداری ایران از تعلیق غنی سازی، پرونده ایران از آژانس به شورای امنیت سازمان ملل فرستاد شد و در این مدت این شورا چندین قطعنامه تنبیهی علیه ایران تصویب کرده است.

آقای سلطانیه گفت که موضوع پرونده هسته ای ایران باید از دستور کار شورای حکام خارج شود زیرا به گفته وی، سیاست "هویچ و چماق" یا "تحریم و مذاکره" محکوم به شکست است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/12/101203_soltanye_nuclear.shtml

بالا ^^

عبدالله شهبازی 'به طور موقت آزاد شد'

عبدالله شهبازی، پژوهشگر تاریخ که در پی محکومیت به تحمل حبس به دلیل انتشار کتابی اینترنتی در مورد زمین‌خواری در استان فارس بازداشت شده بود، موقتا آزاد شد.

آقای شهبازی که ساکن شیراز است، روز جمعه ۱۲ آذر (۳ دسامبر) در وبسایت خود نوشت که "طبق رأی کمیسیون پزشکی قانونی استان فارس و دستور مقام قضایی" و به علت "وضع وخیم جسمانی و تشدید بیماری قلبی" به طور موقتی از بازداشتگاه نیروی انتظامی به خانه منتقل شده است.

او روز چهارشنبه ۱۰ آذر برای گذراندن محکومیت حبس خود توسط مأموران نیروی انتظامی بازداشت شده بود.

آقای شهبازی به دلیل انتشار کتاب اینترنتی "زمین و انباشت ثروت: تکوین الیگارشی جدید در ایران امروز" و بنا بر شکایت عبدالعلی جعفری، فرمانده پیشین سپاه ناحیه مقاومت فارس و فرمانده پیشین سپاه حفاظت انصار المهدی، ابراهیم عزیزی، فرمانده پیشین بسیج و فرماندار سابق شیراز و چند شخص دیگر که در کتاب مذکور به زمین خواری و فساد متهم شده بودند، به تحمل یک سال و نیم زندان محکوم شده است.

کتاب "زمین و انباشت ثروت" در فروردین ماه سال ۱۳۸۷ در وبسایت آقای شهبازی منتشر شد و جنجال های زیادی به دنبال داشت.

آقای شهبازی می گوید که برکناری آقای جعفری از فرماندهی سپاه انصار المهدی و کناره گیری محی الدین حائری شیرازی، امام جمعه پیشین شیراز، بر اثر افشاگری های این کتاب بوده است.

او در دفاعیاتش در دادگاه اعلام کرده بود که بخش عمده اسناد و مدارک استفاده شده در کتاب را داوود احمدی نژاد، برادر رئیس جمهوری ایران و رئیس وقت بازرسی ویژه ریاست جمهوری در اختیار او قرار داده است.

آقای شهبازی که زمانی به حزب توده ایران گرایش داشت، پس از انقلاب، به نوشته خود، در "مباحثه نظری" با احسان طبری (عضو سرشناس حزب توده که توسط حکومت اسلامی دستگیر شده بود) با حسین شریعتمداری، مدیرمسئول فعلی روزنامه کیهان همکار بود و در "مسلمان شدن" آقای طبری نقش داشت.

آقای شهبازی در یکی از نوشته هایش، خود را "بنیانگذار نامدارترین و موثرترین موسسه پژوهشی وزارت اطلاعات، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی" معرفی می کند و می نویسد که یک دهه گرداننده این موسسه بوده است.

چهارده زائر ایرانی در تصادف اتوبوس در عراق کشته شدند

چهارده زائر ایرانی در تصادف اتوبوس در عراق کشته شده اند.

روز جمعه، 12 آذر (3 دسامبر)، به نقل از سخنگوی پلیس استان بابل در عراق گزارش شد که در برخورد دو دستگاه اتوبوس مسافربری در نزدیکی شهر حله، واقع در نود کیلومتری جنوب بغداد، شانزده نفر کشته و بیش از پنجاه نفر دیگر نیز زخمی شده اند.

علاوه بر چهارده زائر ایرانی، دو شهروند عراقی نیز در این تصادف جان خود را از دست داده اند.

در این گزارش آمده است که بیش از چهل تن از زخمی های این حادثه از زائران عازم اماکن مذهبی بوده اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، منابع بیمارستانی در حله آمار تلفات این تصادف را تایید کرده اند.

رادیو و تلویزیون دولتی ایران هم به نقل از نماینده سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی در عراق گفته است که اتوبوس سانحه دیده حامل زائران از استان تهران بوده که از نجف برای زیارت اماکن مذهبی سامرا به این شهر سفر می کردند.

او گفته است که هویت ده تن از کشته شدگان معلوم شده اما به علت شدت تصادف، هنوز تمامی قربانیان سانحه دیدگان شناسایی نشده اند به خصوص اینکه، اسناد و گذرنامه های شماری از آنان در این حادثه از بین رفته است.

به گزارش خبرگزاری فارس، مسافران این اتوبوس در قالب کاروانی توسط آژانس راه سعادت عازم زیارت اماکن مذهبی عراق شده بودند.

حمله به زائران ایرانی

هرساله هزاران تن از شیعیان جهان، به خصوص ایران، برای زیارت اماکن مذهبی به عراق سفر می کنند.

تا پیش از حمله نظامی آمریکا و متحدان آن کشور به عراق و سرنگونی رژیم سابق این کشور در سال 2003، اختلاف بین عراق و جمهوری اسلامی مانع از سفر شهروندان ایرانی به آن کشور می شد.

با سقوط رژیم صدام حسین، سفرهای زیارتی ایرانیان به عراق در سال های اخیر رواج یافته و نهادهای دولتی ایران به سازماندهی تورهای زیارتی به این کشور مبادرت می کنند.

برخی از زائران ایرانی هم به طور مستقل یا در قالب کاروان های خصوصی عازم عراق شده اند.

سفر زائران ایرانی به عراق بدون مخاطره نبوده و از جمله، در مواردی خودروهای حامل آنان هدف حملات تروریستی قرار گرفته است.

معمولا گروه های افراطی سنی که با عقاید شیعیان و روابط دوستانه دولت عراق با جمهوری اسلامی ایران مخالف هستند مسئول اینگونه حملات شناخته شده اند.

منابع پلیس عراق گفته اند به نظر نمی رسد گروه های تروریستی در حادثه تصادف دو اتوبوس در حله دخالتی داشته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101203_l03_pilgrims_accident.shtml

بالا ^^

نامه زندانیان سیاسی به رفسنجانی: بازداشت ما در چارچوب تسویه حسابهای سیاسی است

جمعی از زندانیان سیاسی در ایران در نامه ای سرگشاده به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از دستگیری و ادامه بازداشت خود شکایت کرده و خواستار رسیدگی این نهاد به مصوبه مجلس ششم در تعریف جرم سیاسی شده اند.

سایت کلمه، که اخبار و دیدگاههای میرحسین موسوی، از رهبران مخالف دولت را منعکس می کند، متن نامه جمعی از فعالان سرشناس سیاسی خطاب به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را منتشر کرده است که در آن، امضاکنندگان نامه بازداشت خود را "خلاف قانون و در چارچوب تسویه حساب های سیاسی" دانسته اند.

به گزارش کلمه، این گروه از فعالان سیاسی و مقامات پیشین جمهوری اسلامی در ارتباط با اعتراضات به نتیجه بحث برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری بازداشت شده اند و ماههاست در زندان های اوین، رجایی شهر، اهواز و بهبهان زندانی هستند.

این نامه با امضای محسن امین زاده، بهمن احمدی امویی، حسن اسدی زیدآبادی، مصطفی تاج زاده، علی جمالی، مجید دری، محمد داوری، داوود سلیمانی، عیسی سحرخیز، عباس کاکایی، محمد رضا مقیسه، علی ملیحی، عبدالله مومنی، محسن میردامادی، محمد نوری زاد و سید ضیاء نبوی منتشر شده و در پی نویس آن آمده است که متن آن در اواخر آبان ماه برای انتشار به بیرون زندان ارسال شد و از آن زمان، یکی از امضاکنندگان نامه از زندان آزاد شده است.

اوایل آذرماه گزارش شد که رهبر جمهوری اسلامی به توصیه رئیس قوه قضائیه با آزادی تعدادی از محکومان زندان های عادی و انقلاب موافقت کرده است که در میان اسامی آزاد شدگان، نام عباس کاکایی نیز دیده می شد.

نویسندگان نامه در ابتدا شمه ای از فعالیت های سیاسی آقای رفسنجانی را در دوره قبل از انقلاب یادآور شده و با اظهار اینکه این فعالیت ها باعث حبس او در آن دوران شد، گفته اند که "به این نکته واقفید که در بند کشیدن منتقدان و مخالفان سیاسی با برچسب هایی چون اقدام علیه امنیت ملی، آشکارا نشانه حاکمیت استبداد، نفی ارزش های دموکراسی و نفی حاکمیت قانون در همه جامعه است."

در ادامه این نامه آمده است که سی سال پس از ایجاد جمهوری اسلامی، گروهی از فعالان سیاسی حامی این نظام که "بارها مورد تایید ملت شریف ایران قرار گرفته اند، به همان وضعیتی گرفتار آمده اند که شما و دیگر مبارزان انقلاب اسلامی در مقام سرنگونی رژیم شاهنشاهی تجربه کرده اند."

نویسندگان نامه با اظهار این نظر که در برخورد با آنان، ارزش های انقلاب اسلامی و قانون اساسی رعایت نمی شود، گفته اند که بازداشت آنان براساس "تهمت های دروغین اغتشاش گری، اخلال در نظم عمومی و امنیت ملی و ارتباط با بیگانه" صورت گرفته و از آنجا که "سایه سنگین سازمان های امنیتی و اطلاعاتی" بر دستگاه قضایی سایه افکنده، نشانی از قانونمداری در فرآیند دستگیری، بازجویی و محاکمه آنان دیده نمی شود و پرونده ها براساس نظر و خواست ماموران امنیتی شکل می گیرد.

این گروه از زندانیان گفته اند که "مامورین امنیتی از هیچ روش ناشایستی برای گرفتن اقرار کذب به نفع سناریوی تخیلی خود پرهیز نکرده اند، به درون زندگی خصوصی همه متهمان و خویشاوندان و مرتبطین با آنان سرکشیده اند، حریم های شرعی و اخلاقی را شکسته اند و در صورت یافتن هر بهانه و نقطه ضعف شخصی و غیر مرتبط با پرونده، از آن برای تطمیع متهمان و وادار کردن آنان به اعتراف بهره جسته اند."

در این نامه تاکید شده است که وضعیت زندانیان سیاسی حوادث بعد از انتخابات به وضعیت زندانیان سیاسی زمان حکومت سلطنتی شبیه است حال آنکه هیچگونه شباهتی بین فعالیت های این دو گروه وجود ندارد.

این گروه از معترضان سیاسی در توضیح اظهارات خود گفته اند: "در حالی که شما و هم رزمانتان در چارچوب اتهام براندازی تحت فشار و زندان و شکنجه قرار گرفته اید تا حقایق مرتبط با مبارزاتتان علیه رژیم [سلطنتی] را فاش کنید، زندانیان سیاسی در دوره کنونی تحت فشار و ارعاب قرار گرفته اند تا به جای گفتن حقیقت، به مطالب دروغین مورد نظر بازجویان اعتراف کنند."

'اعتراقات دروغین' و 'احکام غیرقانونی'

امضاکنندگان این نامه با انتقاد از برخورد حکومت با کسانی که از رهبران نظام انتقاد می کنند، گفته اند: "نصیحت الملوک جرم امنیتی تعریف شده و راه بر یکه تازی اصحاب الملوک گشوده است."

به گفته نویسندگان نامه، در حالیکه بازداشت شدگان تحت فشار شدید برای اعتراف دروغین قرار داشته اند، سرنوشت کسانی که اعتراف کرده اند و کسانی که اعتراف نکرده اند تفاوتی نداشته و "رابطه ای میان احکام صادره در دادگاه و محتوای پرونده ها وجود ندارد."

امضا کنندگان نامه، قضات دادگاه های انقلاب را به فرمانبرداری از سازمان های امنیتی در رسیدگی به پرونده و صدور حکم متهم کرده و گفته اند: "احکام صادره، میزان و نوع مجازات ها ظاهرا توسط ماموران امنیتی و براساس باورها و علایق خودشان تنظیم و به قضات دادگاه های انقلاب ابلاغ شده است."

در مورد هدف دستگاه های امنیتی نیز آمده است: "مطالعه احکام عجیب و غریب صادره توسط این دادگاه ها و انطباق آنها با محتوای پرونده به خوبی نشان دهنده سوء استفاده از قانون توسط مجریان امر و با هدف حذف رقیبان سیاسی است."

این گروه از فعالان مدنی و سیاسی جمهوری اسلامی در نامه سرگشاده خود به رئیس مجمع تشخیص، گفته اند که اصل 168 قانون اساسی راجع به تعریف جرم سیاسی و لزوم محاکمه متهمان به این جرم در دادگاه علنی و با حضور هیات منصفه هرگز رعایت نشده است.

امضاکنندگان این نامه استناد حکومت به ماده 610 قانون مجازات اسلامی تحت عنوان "اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور" برای بازداشت و محاکمه اکثر متهمان حوادث بعد از انتخابات را مردود دانسته و گفته اند که توسل به این ماده برای محاکمه و مجازات این گروه از بازداشت شدگان "با اصول بدیهی حقوق کیفری" تعارض دارد زیرا فعالیت بازداشت شدگان، چه روزنامه نگاران و چه سایرین، کاملا علنی و در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی از جمله قانون احزاب صورت گرفته و اطلاق صفت تبانی و پنهانکاری بر این نوع فعالیت ها غیر معقول بوده است.

به گفته آنان، حتی در برخی موارد فردی که به اتهام اقدام انفرادی بازداشت شده با توسل به این ماده قانون، که یکی از ارکان آن اجتماع برای تبانی است، محاکمه و محکوم شده است.

در پایان نامه، امضا کنندگان که خود را "محکومان سیاسی دادگاه های انقلاب عاری از ارتکاب هر گونه جرمی اعم از عادی یا سیاسی" خوانده اند، احکام صادره از سوی دادگاه های انقلاب را بخشی از رقابت های سیاسی درونی حکومت دانسته اند.

آنان نوشته اند: " معتقدیم که صدور احکام سنگین حبس و محرومیت از حقوق اجتماعی برای ما در روندی کاملا خلاف قانون، در چارچوب تسویه حساب های سیاسی صورت گرفته و بخشی از برنامه سیاسی - امنیتی جریان حاکم برای حذف کامل رقیبان سیاسی خود است."

نویسندگان اظهار داشته اند که فقدان یک قانون مصوب در تعریف جرم سیاسی و چگونگی رسیدگی به آن "و تعطیلی سی ساله اصل 168 قانون اساسی کمک موثری به این قانون شکنی کرده است" و از آقای هاشمی رفسنجانی، در مقام رئیس مجمع تشخیص مصلحت، خواسته اند مصوبه مجلس ششم در مورد جرم سیاسی را که در اختیار این مجمع قرار گرفته است مورد رسیدگی قرار دهد.

این گروه از بازداشتیان سیاسی رونوشت نامه خود را برای صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، و علی لاریجانی، رئیس مجلس هم ارسال داشته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101203_l03_political_prisoners.shtml

بالا ^^

ایران در هفته ای که گذشت؛ ۱۲ آذر ۱۳۸۹

افشا و انتشار برخی از اسناد محرمانه پیامهای دیپلماتیک آمریکا در ارتباط با ایران، و سوء قصد به جان دو فیزیکدان در تهران از مهمترین رخدادهای ایران در طول هفته گذشته بودند.

افشاگری تازه ویکی‌لیکس

در روزهای آغازین هفته ای که گذشت، برخی از روزنامه های آمریکایی و اروپایی اسناد و مدارک طبقه بندی شده ای را منتشر کردند که نشان می داد رهبران کشورهایی همچون اسرائیل، عربستان سعودی، قطر، بحرین و امارات متحده عربی، برنامه اتمی ایران را تهدیدی علیه موجودیت خود دانسته اند.

وبسایت ویکی لیکس، منبع افشای این اسناد، پیش تر اعلام کرده بود که قصد دارد بیش از ۲۵۱ هزار سند محرمانه را که بیشتر آنها پیام های دیپلماتیک سفارتخانه های آمریکا در کشورهای دیگر هستند، منتشر کند. وزارت امور خارجه آمریکا روز شنبه به ویکی لیکس هشدار داد که انتشار این اسناد غیرقانونی است وکاخ سفید روز یکشنبه با صدور بیانیه ای اقدام ویکی لکیس را به شدت محکوم کرد. اما روزنامه نیویورک تایمز این اسناد را "روایت محرمانه رابطه ایالات متحده با جهان در عصر جنگ و تروریسم" خواند.

بر اساس این مدارک:

- ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، پیشتر در گفتگو با مقام های کاخ سفید ایران را به ایجاد مشکل و بی ثباتی در منطقه متهم و به طور محرمانه آمریکا را به بمباران تاسیسات اتمی ایران تشویق کرده و گفته: "سر این مار را قطع کنید."

او در جریان یک ملاقات خصوصی با منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، تأکید کرده که "شما فارسها حق دخالت در امور داخلی اعراب را ندارید."

- شیخ محمد زائد آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و معاون فرمانده کل نیروهای مسلح امارات، هم پیشتر ایران را "تهدیدی علیه موجودیت" کشورش دانسته و به مقام های آمریکایی گفته بود اگر حمله هوایی نتواند تاسیسات اتمی ایران را نابود کند، واشنگتن باید آماده اعزام نیروی زمینی به ایران باشد.

- مئیر داگان، رئیس سازمان اطلاعاتی اسرائیل (موساد)، در ماه اوت سال ۲۰۰۷ در دیدارش با نیکولاس برنز، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایالات متحده در دوره ریاست جمهوری جورج بوش، گفته که باید اقداماتی برای تحریک به تغییر رژیم در ایران انجام شود، احتمالا با کمک جنبش های دانشجویی طرفدار دموکراسی و گروه های قومی که مخالف رژیم حاکم هستند. اما نیکولاس برنز بر خط مشی آمریکا مبنی بر پیگیری مسیر دیپلماتیک و افزایش فشارها بر ایران از طریق تحریم ها تأکید کرده است.

- ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، در ملاقات با نمایندگان کنگره آمریکا در ماه ژوئن سال ۲۰۰۹ گفته که برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی تنها بین ۶ تا ۱۸ ماه وقت باقی مانده است.

- دولت آمریکا سال گذشته با راه اندازی یک برنامه جاسوسی درباره بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، و نمایندگان کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به ویژه می خواسته است بداند که موضع بان کی مون درباره ایران و نیز موضع چین و روسیه درباره تحریم ایران و وضع حقوق بشر در ایران چیست.

- رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، ماه فوریه گذشته در ملاقات با فرانکو فراتینی، وزیر امور خارجه ایتالیا در رم، به کشورهای اروپایی هشدار داده که اگر از برنامه اتمی ایران جلوگیری نشود ممکن است اسرائیل به ایران حمله کند.

- جفری آدامز، سفیر پیشین بریتانیا در تهران در نوامبر سال ۲۰۰۷، به رایان کراکر سفیر وقت آمریکا در بغداد گفته است که ایران از یک طرف آمریکا را دشمنی "مصمم" بشمار می آورد، اما از طرف دیگر این کشور را آسیب پذیر و فاقد توانایی حمله نظامی می داند.

- بخش ایران در کنسولگری آمریکا در دوبی، زمستان سال گذشته درباره انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران اظهار نظر کرده که "سطح مشارکت بی سابقه بوده و تقلبی سیستماتیک در شمارش آرا صورت گرفته با این هدف که در همان مرحله اول پیروزی بزرگی برای احمدی نژاد ساخته شود" و نتیجه گرفته که جدال میان تندروهای حکومت ایران و جنبش اعتراضی موسوم به جنبش سبز احتمالا در کوتاه مدت به فرجامی قاطع برای هیچکدام از دو طرف منجر نخواهد شد.

در واکنش به انتشار این اسناد، روز دوشنبه ۸ آذر، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا ضمن محکوم کردن اقدام ویکی لیکس، پیام های دیپلماتیک افشا شده را نشان دهنده جدی بودن خطر ایران در نگاه بسیاری از کشورهای منطقه ارزیابی کرد.

او پس از دیدارش با احمد داود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، در یک کنفرانس خبری در واشنگتن گفت: "در هر جلسه ای که در سراسر جهان شرکت می کنم چیزی که مطرح می شود نگرانی درباره اقدامات و مقاصد ایران است."

اما محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران در گفتگو با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت: انتشار اسناد ویکی لیکس یک شیطنت است و تاثیری در روابط ما با کشورها نخواهد گذاشت. ما اعتبار حقوقی و قانونی برای این اسناد قائل نیستیم و این را یک بازی بی ارزش می دانیم.

او تاکید کرد "این اسناد آنقدر بی ارزش هستند که حتی آدم نباید وقتش را تلف کند که آنها را مرور کند".

روزنامه آرمان هم انتشار این اسناد را جنجال آفرین توصیف و افشاگری سایت ویکی لیکس را بیشتر به ضرر دولت امریکا ارزیابی کرد تا به نفع این کشور.

سوء قصد نسبت به فیزیکدانان

روز دوشنبه ۸ آذر، بین ساعت ۷ و ۸ بامداد، مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی، استادان فیزیک دانشگاه شهید بهشتی (ملی) در شمال تهران که به همراه همسران خود در دو اتومبیل جداگانه عازم محل کار خود بودند در دو محل مختلف هدف سوء قصد موتورسواران ناشناس قرار گرفتند.

موتورسواران با چسباندن بمب به بدنه اتومبیل های آنان، دو خودرو را منفجر کردند. در یک حادثه دکتر مجید شهریاری کشته و همسرش مجروح و در حادثه دیگر، دکتر عباسی و همسرش زخمی شدند.

ساعاتی پس از حمله به دو فیزیکدان ایرانی، محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران با تأکید بر نقش داشتن دولت‌های غربی و اسرائیل در این سوء قصدها از مسئولان امنیتی خواست تا هرچه سریع تر عوامل این اقدام را معرفی کنند. دفتر ریاست جمهوری هم با صدور اطلاعیه ای امکان حمایت عاملان ترورها از سوی سازمان اطلاعات خارجی بریتانیا (ام آی ۶) را مطرح کرد.

شامگاه سه شنبه ۹ آذر، آقای احمدی نژاد بار دیگر در شهر ساری "صادر کنندگان قطعنامه علیه ملت ایران" را مقصران سوء قصدهای اخیر دانست و در توضیح این اتهام گفت که اسامی سوء قصد شوندگان، در قطعنامه های شورای امنیت به عنوان "تحریم شدگان" ذکر شده است.

قطعنامه شماره ۱۷۴۷ شورای امنیت، فریدون عباسی دوانی را به عنوان "دانشمند ارشد وزارت دفاع و مرتبط با انستیتو فیزیک کاربردی" ایران مشمول تحریم قرار داده است.

مجید شهریاری هم عضو هیات نمایندگی ایران در برنامه علمی سزامی (طرح مرکز تابش سنکروترون خاورمیانه مستقر در اردن) بود که تعدادی از کشورهای منطقه، از جمله اسرائیل در آن مشارکت دارند. چند ماه پیش، مسعود علیمحمدی، دیگر عضو هیات نمایندگی ایران در این برنامه علمی نیز ترور شد و هنوز انگیزه و عوامل قتل او مشخص نشده اند.

مسئولیت سوء قصد به جان دو فیزیکدان ایرانی در این هفته را هم هیچ گروهی بر عهده نگرفت؛ اما رادیو دولتی ایران این سوء قصدها را به "عوامل مزدور صهیونیستی" نسبت داد و خبرگزاری فارس نوشت: "آمریکا و رژیم صهیونیستی امروز دو استاد دانشگاه را ترور کردند."

تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد "دشمنان" جمهوری اسلامی که متوجه بی تاثیر بودن تحریم های اقتصادی شده اند، "همچون گذشته از حربه ناکارآمد ترور استفاده کرده اند." و خبرگزاری فارس انگیزه ترور این دو نفر را ناامیدی "عوامل" آمریکا و اسرائیل از انتقال و فرار مغزهای ایران به خارج دانست.

صبح روز سه شنبه نهم آذر ماه، جمعی از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه شهید بهشتی به منظور محکوم کردن سوء قصدها در مقابل مسجد این دانشگاه تجمع کردند.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سوء قصد به دو استاد دانشگاه را "اقدامی ناجوانمردانه از سوی دشمنان نظام جمهوری اسلامی" خواند و سعید جلیلی، دبیرشورای عالی امنیت ایران گفت: "استفاده از ترور نشانه استيصال و ناكامی دشمنان در استفاده از تحريم و ساير فشارها است."

روز بعد، روزنامه کیهان به نقل از روزنامه ایندیپندنت نوشت: "ترورها کار موساد، سیا و ام آی ۶ بود." نوشته ایندیپندنت در روز سه شنبه نهم آذر به تلاش همه جانبه این سه سازمان اطلاعاتی برای جلوگیری از "دستیابی ایران به سلاح هسته ای" اشاره داشت. ایران پیوسته بر صلح آمیز بودن کلیه فعالیتهای هسته ایش تأکید کرده است.

روز پنجشنبه یازدهم آذر، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، بار دیگر سازمان های اطلاعاتی آمریکا، بریتانیا و اسرائیل را به دست داشتن در ترور دو فیزیکدان ایرانی متهم کرد و از دستگیری چند نفر به اتهام دست داشتن در این سوء قصدها خبر داد.

تحریم و مذاکره؛ هویج و چماق

صبح روز چهارشنبه دهم آذر ماه، جنازه مجید شهریاری، از محل دانشگاه شهید بهشتی تا امامزاده صالح تجریش، مکان خاکسپاری او، تشییع شد.

علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در مراسم تشییع جنازه این فیزیکدان، ترور او را با مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی که قرار است هفته آینده در ژنو برگزار شود مرتبط دانست و گفت: "این خبیثان پیش از مذاکرات پیش رو می خواستند شمه ای از گزند سیاسی خود را که همان چماق و هویج است نشان دهند."

در حالی که شورای عالی امنیت ملی ایران با ارسال نامه ای به کاترین اشتون، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی، با برگزاری مذاکرات هسته ای ایران در ژنو و در هفته آینده موافقت کرده است، وزارت دارایی آمریکا این هفته بار دیگر ۱۰ شرکت و پنج مدیر آنها را به اتهام ارتباط با خطوط کشتی رانی و بانک ملت ایران مشمول مقررات تحریم ها قرار داد.

دولت آمریکا خطوط کشتی رانی جمهوری اسلامی و بانک ملت را پیشتر به اتهام پشتیبانی از برنامه "تسلیحات کشتار جمعی" ایران و انتقال محموله های نظامی این کشور تحریم کرده بود.

و در این ارتباط، روز چهارشنبه دهم آذر ماه، استوارت لیوی، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور مبارزه با تروریسم و اطلاعات مالی، در جلسه علنی کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا گفت: "ایران به حاشیه نظام مالی بین المللی رانده شده و به طور فزاینده ای برای دسترسی به خدمات مالی پیشرفته ای که برای مدیریت درست یک اقتصاد مدرن ضروری است، با مشکل رو به روست."

ایران در حالی برای از سرگیری مذاکرات پس از چهارده ماه وقفه اعلام آمادگی کرده که از یک سو محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی ایران این هفته در "سمینار بررسی تنگناهای تجاری در شرایط تضییقات بانکی و بین المللی" با اشاره به از سرگیری مذاکرات گفت که "باید لغو همه تحریم های اقتصادی به عنوان یک اصل غیرقابل صرفنظر مورد توجه مذاکره کنندگان ما قرار بگیرد،" و از سوی دیگر روزنامه کیهان نوشت که باید پای میز مذاكره به آنها تفهیم كرد اگر زبان نصیحت، راه سبعیت و تروریسم سرویس های جاسوسی آمریكا و انگلیس و رژیم صهیونیستی را نبست، تلافی و مقابله به مثل ممكن است و به بهترین وجهی به آنها شیرفهم كرد كه "اگر خانه ات از شیشه است، سنگ نینداز".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101203_l13_iran_past_week_12_azar.shtml

بالا ^^

ویکی‌لیکس؛ بریتانیا در هلمند ناکام بود

اسناد منتشر شده در سایت ویکی لیکس نشان می دهد که از نظر حامد کرزی نیروهای بریتانیایی در ماموریت شان برای آرام کردن هلمند نا کام بوده اند.

بر اساس اسنادی که اخیرا از لابلای اسناد سری وزارت خارجه آمریکا در سایت ویکی لیکس منتشر شده ، حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان و مقام های آمریکایی از ماموریت نیروهای بریتانیایی در هلمند راضی نبوده اند.

پل وود خبرنگار بی بی سی می نویسد، این اظهارات به سال ۲۰۰۸ میلادی بر می گردد زمانی که تنها حدود ۱۰ هزار نظامی بریتانیایی تلاش داشتند که ولایت هلمند در جنوب افغانستان را کنترل کنند.مسئولیتی که حالا به ۲۰ هزار سرباز آمریکایی واگذار شده است.

دو سال پیش شمار نظامیان بریتانیایی برای انجام چنین وظیفه ای کافی نبود.

در یک مورد دیگر، که از مدارک افشا شده در ویکی لیکس بدست آمده والی هلمند سال گذشته به جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا گفته بود که نیروهای بریتانیایی مستقر در ولسوالی آشوب زده سنگین حتی قادر به تامین امنیت بازار اصلی این ولسوالی نیستند.

حالا مسئولیت امنیت این ولسوالی به سربازان آمریکایی واگذار شده اما آنها هم مثل همتایان بریتانیایی شان با مشکلات مشابه روبرو هستند.

تنها در یک ماه، ۷ درصد از سربازان یک واحد نیروهای دریایی آمریکا در این ولسوالی زخمی یا کشته شده اند.

در اسناد منتشر شده در ویکی لیکس از حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان نقل شده که از زمان ورود نیروهای بریتانیایی به هلمند در سال ۲۰۰۶، وضعیت امنیتی این ولایت وخیم تر شده است.

رئیس جمهور کرزی گفته است که پیش از ورود بریتانیایی ها به هلمند، حتی دختران این ولایت می توانستند به مدرسه بروند، اما حالا مردم این منطقه احساس امنیت نمی کنند.

حکومت بریتانیا ممکن است این موضوع را نپذیرد اما قضاوت فردی برخی از افسران بریتانیایی به صورت قابل ملاحظه ای شبیه برداشت رئیس جمهوری افغانستان است.

این افسران می پذیرند که پیامد حضور نظامیان بریتانیایی در هلمند، گسترش دامنه ناامنی ها در این منطقه بوده است.

یک افسر بریتانیایی به بی بی سی گفت که او فکر نمی کند که هلمند زمانی آرام شود، به این دلیل که در کنار خشونت ها، میزان بی قانونی، قاچاق، پول حاصل از مواد مخدر و جرایم در این ولایت بسیار بالاست.

پس آیا این تکرار سناریوی بصره در عراق است؟ شبه نظامیان شیعه، ارتش بریتانیا را در بصره بارها خجل کردند و چیزی که پس از آن از سوی آمریکایی ها اساسا شکست خوانده شد و مورد انتقاد قرار گرفت.

اما افغانستان عراق نیست. نیروهای ویژه بریتانیا بخصوص در تامین امنیت هلمند نقش بسیار مهمی بازی کردند، نقشی که مورد ستایش فرمانده هان آمریکایی قرار گرفته است.
هلمند برای هر کسی که به این ولایت اعزام شود، چه آمریکایی باشدچه بریتانیایی و چه افغان، یک منطقه پر از درگیری های خونین خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101203_l09_wikileaks_karzai_brithish_troops_in_helmand.shtml

بالا ^^

باراک اوباما افغانستان را ترک کرد

کاخ سفید میگوید باراک اوباما طی دیدار چهار ساعته اش از افغانستان، از پایگاه نظامیان آمریکایی در بگرام، حدود ۱۵ دقیقه از طریق تلفن با حامد کرزی صحبت کرد.

به گفته مقام های کاخ سفید، روسای جمهوری آمریکا و افغانستان در گفتگوی کوتاه خود بر آغاز روند خروج تدریجی نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا از افغانستان در ژوئیه ۲۰۱۱ تاکید کرده اند.

بر اساس توافقی که اخیرا در لیسبون، پایتخت پرتغال انجام شد، نیروهای بین المللی باید تا پایان سال ۲۰۱۴ مسئولیت تامین امنیت در سراسر افغانستان را به دولت این کشور واگذار کنند.

قرار بود باراک اوباما از بگرام توسط هلیکوپتر به کابل سفر کند اما مقام های آمریکایی می گویند که این کار به سبب بدی هوا و توفان لغو شد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، برنامه گفتگوی تصویری رهبران آمریکا و افغانستان از طریق ماهواره نیز لغو شد. علت این تصمیم روشن نیست.

کاخ سفید می گوید که باراک اوباما و حامد کرزی درباره افشاگری های تازه ویکی لیکس که دولت حامد کرزی را به فساد گسترده متهم کرده، صحبت نکردند.

باراک اوباما تا ده روز دیگر با انتشار گزارشی تازه ترین برآورد خود از استراتژی جنگ افغانستان را اعلام خواهد کرد.

مقام های کاخ سفید گفته اند که باراک اوباما حامد کرزی را از روند این بازنگری آگاه کرده است.

هواپیمای حامل آقای اوباما حدود ساعت نه شب به وقت محلی، در فردوگاه بگرام به زمین نشست.

رئیس جمهوری آمریکا در بگرام با ژنرال دیوید پترائوس فرمانده آمریکایی ناتو در افغانستان و کارل ایکنبری، سفیر کشورش در کابل، دیدار کرد.

آقای اوباما همچنین در جمع شماری از سربازان آمریکایی در بگرام سخنرانی و از "فداکاری" آنها قدردانی کرد.

نزدیک به صد هزار سرباز آمریکایی در افغانستان درگیر نبرد با گروه های شورشی هستند.

این نیروها در مناطق عمدتا ناآرام جنوب و شرق افغانستان مستقرند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101203_u01_afghanistan.shtml

بالا ^^

توافق آمریکا و کره جنوبی در مورد پیمان تجارت آزاد

دولت های آمریکا و کره جنوبی به طور اصولی درباره انعقاد یک پیمان تجارت آزاد به توافق دست یافته اند.

این بزرگ ترین قرارداد تجارت آزاد است که آمریکا در ظرف ۱۶ سال گذشته با یکی از کشورهای متحد خود منعقد می کند.

لی میونگ باک، رئیس جمهوری کره جنوبی، گفته است که این قرارداد "مزایای اقتصادی عظیمی" برای دو کشور خواهد داشت.

این توافقنامه هنوز باید به تصویب کنگره آمریکا برسد.

باراک اوباما می گوید که در صورت اجرای این قرارداد، صادرات آمریکا به کره جنوبی بین ۱۰ تا ۱۱ میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت و ۷۰ هزار فرصت شغلی برای شهروندان آمریکا ایجاد خواهد کرد.

دو طرف موافقت کرده اند که تا پنج سال آینده ۹۵ درصد از تعرفه های گمرکی خود را حذف کنند یا کاهش دهند.

مذاکرات آمریکا و کره جنوبی برای انعقاد این قرارداد حدود سه سال پیش در زمان ریاست جمهوری جورج بوش آغاز شد. گروه های مختلف از جمله شرکت های خودروسازی، اتاق بازرگانی آمریکا و نیز شماری از نمایندگان کنگره خواهان ایجاد تغییراتی در آن بودند.

نمایندگان آمریکا و کره جنوبی طی یک هفته گذشته مذاکرات فشرده ای را برای حل و فصل اختلاف های باقی مانده انجام داده بودند و آخرین موانع به ویژه در خصوص نحوه صادرات خودرو و گوشت گاو از آمریکا به کره جنوبی را برطرف کردند.

سئول موافقت کرده است به هر شرکت خودروسازی آمریکایی اجازه فروش سالانه ۲۵ هزار دستگاه اتوموبیل را در کره جنوبی بدهد و آنها را از ضوابط ایمنی سخت خود مستثنی کند.

کره جنوبی همچنین تعرفه گمرکی برای خودروهای آمریکایی را از هشت درصد به چهار درصد کاهش می دهد.

آمریکا نیز موافقت کرده است طی پنج سال تعرفه گمرکی خود را برای خودروهای کره جنوبی حذف کند.

آمریکا که نگران آینده صنعت خودروسازی خود است، طی هشت سال آینده یک تعرفه ۲۵ درصدی را در برابر واردات خودروهای سنگین از کره جنوبی حفظ خواهد کرد.

کره جنوبی همچنین تعرفه گمرکی ۴۰ درصدی برای واردات گوشت گاو از آمریکا را حذف می کند.

اتاق بازرگانی آمریکا از این موافقتنامه حمایت کرده و خواهان تصویب آن در کنگره شده است.

با این وجود، شماری از نمایندگان دموکرات در کنگره در واکنش های اولیه خود از توافق حاصله ابراز ناخرسندی کرده اند.

آمریکا طی سال های اخیر با پاناما و کلمبیا نیز قراردادهای تجارت آزاد منعقد کرده، اما کنگره هنوز آنها را تصویب نکرده است.

مهم ترین قرارداد تجارت آزاد آمریکا در سال ۱۹۹۴ میلادی با کانادا و مکزیک منعقد شد که قرارداد تجارت آزادی آمریکای شمالی (نفتا) نام دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/12/101203_u01_korea-usa.shtml

بالا ^^

چین از خروج هنرمند برجسته چینی جلوگیری کرد

آی وی وی، هنرمند برجسته چینی، اعلام کرد که دولت چین از خروج او از این کشور جلوگیری کرده است.

آی وی وی این اقدام دولت چین را بی ارتباط به برگزاری مراسم اهدای جوایز صلح نوبل که هفته بعد در نروژ انجام خواهد شد، ندانست.

او که از منتقدان شدید سیاست های دولت چین است، گفت که می خواسته به کره جنوبی سفر کند، ولی پلیس چین به او گفته که سفر او ممکن است امنیت ملی را به خطر بیندازد.

گفته می شود مقامات چینی تلاش می کنند که فعالان سیاسی را از حضور در مراسم اهدای جایزه نوبل بازدارند.

کمیته نوبل قرار است جایزه صلح امسال را به لیو شیائوبو که هم اکنون در چین زندانی است، اهدا کند.

مارتین پیشنس، خبرنگار بی بی سی در پکن، می گوید که از هنگام اعلام برنده جایزه صلح نوبل در ماه اکتبر، همسر آقای لیو شیائوبو و سایر مخالفان چینی یا در حصر خانگی اند یا هر روز بیشتر از قبل، تحت نظر قرار می گیرند.

ماه گذشته، یک مقام کمیته صلح نوبل گفت که ممکن است جایزه صلح امسال در مراسم نوبل اهدا نشود چون انتظار نمی رود که هیچ یک از بستگان نزدیک آقای لیو شیائوبو بتوانند در مراسم حاضر شوند.

آی وی وی، مشهورترین هنرمند چینی که طراح معماری و مشاور هنری طراحی استادیوم ملی چین بوده است، تصمیم دولت چین مبنی بر جلوگیری از خروج او از چین را "واقعا احمقانه" خواند.

او به خبرنگاران گفت: "من گمان می کنم این قضیه با جایزه صلح نوبل که هفته بعد برگزار می شود ربط مستقیمی داشته باشد. دولت چین از این موضوع خیلی ناراحت است."

انقلاب فرهنگی

مائو یوشی، اقتصاددان، یکی دیگر از حامیان آقای لیو شیائوبو، نیز این هفته به دلایل مربوط به امنیت ملی، اجازه خروج از چین را پیدا نکرد.

او در پیامی اینترنتی که آسوشیتدپرس متن آن را منتشر کرده گفت: "این مرا یاد انقلاب فرهنگی می اندازد."

هیچ یک از این دو نفر به مراسم جمعه هفته بعد در اسلو دعوت نشده اند، و هر دو گفته اند که تصمیمی برای حضور در این مراسم نداشته اند.

مقامات چینی درباره این ادعای آنان اظهار نظری نکرده اند.

آقای لیو شیائوبو، 54 ساله، رهبر اعتراضات میدان تیان آنمن در سال 1989 بود و سال گذشته، به جرم نوشتن بیانیه ای که در آن، خواستار دموکراسی چند حزبی شده بود، به 11 سال حبس محکوم شد و به زندان افتاد.

کمیته صلح نوبل او را "نماد پیشگام" تلاش برای حقوق بشر در چین توصیف کرده، اما پکن او را "مجرم" دانسته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101203_l41_chinese_artist_prevention.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 6, 2010, 4:14:55 PM12/6/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:14 گرينويچ - دوشنبه 06 دسامبر 2010 - 15 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

سخنگوی کاترین اشتون نخستین روز از گفت و گوی نمایندگان ایران و گروه ۱+ ۵ را "سازنده" توصیف کرد. روز اول این مذاکرات رسما تمام شده و ادامه آن به فردا سه شنبه، 16 آذر (7 دسامبر) موکول شده است.

سخنگوی قوه قضائیه در یک نشست خبری با اعلام این موضوع که هنوز عاملان اصلی ترورهای اخیر دستگیر نشده اند، گفت:افرادی که با این موضوع مرتبط اند، توسط سیستم اطلاعاتی شناسایی و دستگیر شدند و الان در بازداشت هستند.

احمد جنتی دبیر شورای نگهبان گفته است که "رد ولایت فقیه انکار خداوند است و باید ولایت فقیه را به عنوان یکی از احکام خداوند بر روی زمین دانست."

اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران، گفت که قصد نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری آینده را ندارد.

یک نظر سنجی که توسط بی بی سی انجام شده نشان می دهد که افغانها نا امنی را مشکل اصلی کشور شان می دانند و حمایت از دولت این کشور به قوت خود باقی است.

احمد ضیا مسعود، معاون سابق رئیس جمهوری افغانستان اتهاماتی را که در اسناد منتشر شده ویکی لیکس به او وارد شده، به شدت رد کرده است.

دولت ایران ساخت راه آهن چابهار به مشهد در شرق ایران را به قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران واگذار کرده است.

انفجار دو بمب در منطقه قبایلی شمال غرب پاکستان موجب کشته شدن دست کم پنجاه نفر و مجروح شدن صد و بیست نفر شده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

سخنگوی اشتون روز اول مذاکرات ژنو را 'سازنده' دانست

سخنگوی کاترین اشتون، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی، نخستین روز از گفت و گوی نمایندگان ایران و گروه ۱+ ۵ را "سازنده" توصیف کرد.

بر اساس گزارشها از ژنو مذاکرات در ساعات بعد از ظهر نیز ادامه داشته و منابع دیپلماتیک این گفت و گوها را "خوب" خوانده اند.

این مذاکرات دقایقی پیش رسما تمام شد و ادامه آن به فردا (سه شنبه، 16 آذر (7 دسامبر) موکول شده است.

منابع دیپلماتیک می گویند که مذاکرات ژنو بویژه اگر خوب پیش برود، می تواند سر آغاز یک دور تازه از مذاکرات بین طرفین باشد.

کسری ناجی، خبرنگار اعزامی بخش فارسی بی بی سی به ژنو می گوید که به نظر می رسد که دو طرف در اوایل سال آینده میلادی دور تازه ای از مذاکرات را احتمالا در ترکیه انجام دهند.

آقای ناجی به نقل از دیپلماتهای غربی می افزاید که در آغاز مذاکرات نماینده ایران از طرف اروپایی پرسیده که چرا اتحادیه اروپا ترور دو فیزیکدان ایرانی را محکوم نکرده که خانم اشتون در پاسخ گفته که اتحادیه اروپا این ترورها را محکوم می کند.

به نقل از دیپلملتهای غربی گفته شده ست که پس از این تبادل نظر در کل جو مذاکرات آرامتر شده و بقیه جلسه در فضایی بهتر انجام شده است.

روز دوشنبه، ۱۵ آذر (ششم دسامبر)، نخستین دور مذاکرات میان نمایندگان اتحادیه اروپا و سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی، در ژنو برگزار شد و قرار است این گفتگوها فردا نیز ادامه یابد.

خانم اشتون از سوی گروه ۱+ ۵ متشکل از ایالات متحده، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه - اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل - همراه با آلمان، سرپرستی مذاکرات را برعهده دارد و نمایندگان این کشورها هم در مذاکرات حضور دارند.

در هیات نمایندگی ایران، علی باقری، معاون امور بین الملل دبیرخانه شورای امنیت ملی، ابوالفضل ظهره وند، معاون رسانه ای دبیرخانه شورا، و علی آهنی، معاون اروپای وزارت امور خارجه عضویت دارند.

گروه 1+5 هدایت تلاش های بین المللی برای وادار کردن جمهوری اسلامی به کنار گذاشتن بخشی از برنامه های هسته ای خود به خصوص غنی سازی اورانیوم را بر عهده گرفته است.

این کشورها گفته اند که تا زمانی که ایران نتوانسته است از طریق همکاری شفاف و همه جانبه با آژانس بین المللی انرژی اتمی اطمینان جامعه جهانی را درباره صلح آمیز بودن برنامه های اتمی خود به دست آورد، باید بخشی از این برنامه ها، به خصوص غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد.

جمهوری اسلامی این درخواست را نپذیرفته و ضمن تاکید بر اینکه در صدد تولید بمب اتمی نیست، بر ادامه غنی سازی اورانیوم اصرار داشته است.

مذاکرات دو روزه ژنو نخستین دور گفتگوهای دو طرف در سطوح بالا از زمان ملاقات نمایندگان گروه ۱+ ۵ و ایران در ژنو در سپتامبر سال گذشته و گفتگوهایی است که چند هفته پس از آن برای بررسی پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین برگزار شد.

پیشنهاد آژانس شامل مبادله بخش عمده ای از ذخیره اورانیوم غنی شده ایران با سوخت مورد نیاز رآکتور اتمی تهران بود که مورد قبول گروه ۱+ ۵ قرار گرفت اما جمهوری اسلامی به آن پاسخ قطعی نداد.

این گروه تا کنون، ضمن همکاری در تنظیم و تصویب چند قطعنامه تنبیهی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل، مجموعه ای از مشوق های اقتصادی، فنی و سیاسی را نیز برای وادار کردن جمهوری اسلامی به قبول خواست جامعه بین المللی در مورد تعلیق بخشی از برنامه های اتمی این کشور مطرح کرده است.

در ماه ژوئن سال جاری، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه جدیدی شامل تشدید تحریم های تجاری و مالی بین المللی را علیه ایران تصویب کرد که به گفته مقامات غربی، فشارهای شدیدی را بر شرایط اقتصادی این کشور وارد کرده است اما مقامات جمهوری اسلامی این تحریم ها را بی اثر دانسته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101206_l39_nuclear_geneva_talks.shtml

بالا ^^

افراد مرتبط با ترورهای اخیر بازداشت شدند

سخنگوی قوه قضائیه امروز (دوشنبه 6 دسامبر) در نشست خبری با اعلام این موضوع که هنوز عاملان اصلی ترورهای اخیر دستگیر نشده اند، گفت: "افرادی که با این موضوع مرتبط هستند یعنی کسانیکه از ناحیه سرویس های بیگانه در جهت اقدامات تروریستی در کشور دستور می گرفتند توسط سیستم اطلاعاتی شناسایی و دستگیر شدند و الان در بازداشت هستند."

به گفته غلامحسین محسنی اژه ای این متهمان اقرار کرده اند و در مرحله تحقیقاتی مقدماتی قرار دارند.

وی همچنین با انتقاد از آژانس انرژی اتمی گفت :"این آژانس طبق قوانین اجازه ندارد فراتر از وظیفه اش اطلاعات جمع آوری کند و اگر اطلاعاتی را جمع آوری کردند حق ندارند در اختیار افراد دیگر قرار دهند. آنچه مطرح می شود این است که افراد بازرسی که به اینجا آمده اند در مورد دانشمندان هسته ای اطلاعات بیشتری کسب کرده و این اطلاعات را فاش کردند. اگر چنانچه این افراد خارج از وظیفه خود، اطلاعاتی را جمع آوری و افشا کنند بدون تردید بی مسئولیت نیستند و باید پاسخگو باشند. "

غلامحسین محسنی اژه ای در پاسخ به این مسئله که چرا پرونده کوی دانشگاه در سازمان قضایی نیروهای مسلح مطرح است، می گوید: در این پرونده هم افراد نظامی و انتظامی و هم افراد عادی متهم بودند که از رئیس قوه قضائیه درخواست شد که در دادسرا و دادگاه نظامی به اتهام همه متهمان یک جا رسیدگی شود.

همچنین افزود اگر "اطلاعات پرونده کوی دانشگاه زودتر به قوه قضائیه داده می شد این پرونده زودتر به نتیجه می رسید."

در بخش دیگری از این نشست آقای اژه ای به سئوالی در خصوص دو تبعه آلمانی دستگیر شده در ایران پاسخ داد و گفت:این افراد ادعا می کنند که خبرنگار هستند اما با وزارت ارشاد و هماهنگی نکردند و در کاری که خلاف بوده وارد شدند و این پرونده اکنون در حال بررسی است. بنده از ابتدا عنوان جاسوسی را مطرح نکرده بودم و تحقیقات همچنان ادامه دارد.

در بخش دیگری از این نشست به موضوع پس از انتخابات پرداخته شد. سخنگوی قوه قضائیه با هشدار به کسانیکه بیانیه صادر می کنند، گفت:" اینها اشتباه می کنند و پرونده خودشان را روز به روز سنگین تر می کنند، شک نکنید که قانون سراغشان خواهد رفت و آن موقع دیر است که از خود دفاع کنند."

او همچنین از برخورد با افرادی که از سوی جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب بیانیه صادر می کنند، خبر داد و گفت:" در مورد حزب منحله مشارکت و سازمان مجاهدین در روزهای اخیر به دادستان گفتم از سازمان اطلاعات سپاه و وزرات اطلاعات پیگیری کنند که بیانیه های صادر شده را چه کسانی می دهند تا رسما با این افراد که پس از انحلال حزبشان بیانیه هایی که حالت شب نامه دارند منتشر می کنند، برخورد شود. "

او همچنین گفت ۵۰ نفر از متهمان حوادث پس از انتخابات که نادم بوده و همکاری کرده و قول دادند جبران کنند، مشمول عفو شدند و تعدادی از آنها آزاد شده و محکومیت تعدادی از آنها کاهش یافته است.

آقای اژه ای همچنین در مورد پرونده مهدی هاشمی نیز گفت امکان اینکه پرونده وی به شکل غیابی رسیگی شود، وجود ندارد و باید خود فرد حضور داشته باشد، پیشتر او به دادگاه احضار شده بود و چون در موعد مقرر نیامد و عذر موجهی برای دستگاه قضایی اثبات نشده به محض ورود به ایران تعقیب می شود و به پرونده اش رسیگی خواهد شد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101206_l21_judiciary_ezhei.shtml

بالا ^^

دبیر شورای نگهبان: رد ولایت فقیه، انکار خداست

احمد جنتی دبیر شورای نگهبان گفت: "رد ولایت فقیه انکار خداوند است و باید ولایت فقیه را به عنوان یکی از احکام خداوند بر روی زمین دانست."

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای جنتی ۱۴ آذرماه (۵ دسامبر) در همایش "توسعه و تعمیق بصیرت" افزود: "خداوند با شرایط ویژه افرادی را برای حاکمیت بر دیگران انتخاب می‌کند که از ذهن بشر دور است."

دبیر شورای نگهبان، مرداد ماه امسال در سخنان دیگری در تجلیل از رهبر جمهوری اسلامی گفته بود که پس از درگذشت آیت الله خمینی "خداوند متعال، سمت رهبری انقلاب را به مقام معظم رهبری محول کرد و ایشان مأمور شد از طرف خداوند، که این انقلاب را و این نظام را و این راه علی را حفظ کند و ادامه دهد".

در همین ارتباط، سه هفته پیش نیز محمدتقی مصباح یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری، تاکید کرده بود که در مقایسه با "نعمت ولایت"، نعمت های دیگر خدا در "حکم صفر" است.

خبرگزاری فارس در گزارش خود از "همایش توسعه و تعمیق بصیرت"، علاوه بر اظهارات احمد جنتی، سخنان علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیز نقل کرده که گفته است: "مهم‌ترین تفاوت عصر ما با دوران نبوی این است که در آن دوران مردم به توصیه پیامبر مبنی بر جانشینی حضرت علی عمل نکردند، اما در عصر ما شعار نمایندگان خبرگان رهبری، اطاعت از خامنه‌ای اطاعت از امام است، بوده."

آقای سعیدی بدون توضیح بیشتر افزوده است: "بعضی‌ها به اسم روحانی در برابر رهبری نیز ایستاده‌اند که باید از صحنه خارج شوند."

تاکید نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران بر "اطاعت" خبرگان رهبری از آیت الله خامنه ای، در حالی صورت گرفته که مجلس خبرگان، طبق قانون اساسی وظیفه نظارت بر رهبر جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101206_l39_jannati_khamenei_velayate_faghih.shtml

بالا ^^

مشایی: نامزد ریاست جمهوری نمی شوم

اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران، گفت که قصد نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری آینده را ندارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای مشایی امروز ۱۵ آذر (۶ دسامبر) در پاسخ به این سؤال که "آیا در انتخابات ریاست جمهوری آینده به عنوان کاندیدا حضور خواهد داشت" اظهار داشت: "ملت بزرگ ایران خیلی بزرگتر از آن است که خود را به عنوان کاندیدا معرفی کنم."

احتمال نامزد شدن اسفندیار رحیم مشایی در انتخابات ریاست جمهوری آینده، از چندی پیش مورد توجه رسانه های متعلق به جریان های سیاسی مختلف بوده است.

این احتمال، وقتی جدی تر تلقی شد که محمد یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آقای مشایی را فردی توصیف کرد که "از پول و موقعیت استفاده می‌کند و بر این تصور است که با این کارها می‌تواند رئیس‌جمهوری آینده شود".

انتقاد جامعه مدرسین از حمایت احمدی نژاد از مشایی

محمد یزدی مهرماه گذشته در مصاحبه با هفته نامه پنجره، نشریه نزدیک به اصولگرایان منتقد دولت، گفت: "اگر آقای مشایی به‎عنوان رئیس‌جمهوری مطرح شود، اولین تشکلی که رسما و صریحا مخالفت خواهد کرد، جامعه مدرسین است... به هر قیمتی که باشد موافقت نخواهیم کرد که آقای مشایی رئیس‌جمهوری مملکت شود."

وی با ذکر اینکه که محمود احمدی‎نژاد در جلسه ای به وی و احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، پیشنهاد کرده است که به آقای مشایی اجازه دهند با آنان ملاقاتی داشته باشد، اظهار داشت: "آقای جنتی در همان جلسه بلافاصله در حضور آقای احمدی‎نژاد گفتند که یعنی ما هم این بدنامی را پیدا کنیم که با آقای مشایی ملاقات کرده‎ایم؟"

آقای یزدی، که خود جزو فقهای شورای نگهبان است، با اشاره به انتقادهای مکرر اعضای جامعه مدرسین از اظهارات اسفندیار رحیم مشایی و "پول هایی که خرج می کند"، حمایت رئیس جمهوری از او را نیز مورد انتقاد قرار داد.

تقریبا همزمان با انتشار اظهارات محمد یزدی، روزنامه محافظه کار رسالت در مقاله ای با اشاره به این "شایعه" که محمود احمدی نژاد "بر اساس مدل پوتین قصد دارد اسفندیار رحیم مشایی را واسطه کسب قدرت مجدد برای دو دوره دیگر کند"، نوشت که چنین کاری "بر فرض صحت، خلاف عقل و حتی قانون نیست".

این روزنامه، با یادآوری "شایعه سلطه فکری مشایی بر احمدی نژاد" نوشت که به فرض درست بودن این شایعه، "اصل بهره گیری و کسب مشاوره یک رئیس جمهور از فردی معتمد (از منظر او) عقلاً غلط نیست، مگر آنکه اثبات شود این ارتباط فکری موجب بروز انحراف در ذهن و عمل یک مقام عالی و منشاء اثر می شود".

رسالت همچنین در ارتباط با اخبار حاکی از تلاش آقای مشایی برای ایجاد یک جریان هوادار در کشور تاکید کرد: "اینکه او قصد دارد جریان هوادار برای خود پدیدآورد، فی حدذاته غلط نیست .. ولی طبیعی است که اگر اندیشه دارای انحراف باشد، اثرات تشکیلاتی آن خطرناک خواهد بود."

تکذیب دیدار مشایی با اعضای "فراکسیون مهرورزی"

در خبری دیگر در ارتباط با آقای مشایی، امروز خبرگزاری ایسنا نوشته که رئیس دفتر محمود احمدی نژاد خبر دیدار خود با اعضای "فراکسیون مهرورزی" مجلس را تکذیب کرده است.

تکذیب اسفندیار رحیم مشایی، واکنشی بود به اخباری که چندی پیش در برخی از رسانه‌های تهران به چاپ رسیده بود و از تشکیل فراکسیونی به نام "مهرورزی" در مجلس به پشتوانه رئیس دفتر رییس‌جمهوری و نیز ملاقات تعدادی از اعضای این فراکسیون با آقای مشایی حکایت داشت.

رابطه آقای رحیم مشایی با دیگر حامیان محمود احمدی نژاد، از زمان ورود او به دولت نهم به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی تاکنون، همواره تیره بود و بسیاری از روحانیان محافظه کار، سخنان و مواضع او را مغایر اصول جمهوری اسلامی دانسته اند.

این در حالی است که رئیس جمهوری ایران تاکنون همواره از آقای رحیم مشایی در مقابل منتقدان وی حمایت کرده و این رویکرد، گمانه زنی های مختلف را در مورد انگیزه های چنین حمایتی به دنبال داشته است.

در مردادماه گذشته حمید رسایی، از حامیان سرسخت دولت در مجلس هشتم، رابطه "پرهزینه" آقای احمدی نژاد را با رئیس دفتر خود را "رمزآلود" توصیف کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101206_l39_mashaei_presidency_elections.shtml

بالا ^^

نظرسنجی بی بی سی: افغانها می گویند نا امنی مشکل اصلی است

براساس نظر سنجی تازه بی بی سی شمار افغانهایی که حمله به نیروهای خارجی را تأیید می کنند، 19 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته. ناامنی حالا جایش را با بیکاری و فقر عوض کرده و در صدر مشکلات افغانها قرار گرفته است.

این نظر سنجی نشان می دهد، گروه طالبان و حامیان شان مسئول بیشترین ناامنیها دانسته شده و همچنان از محبوبیت کمی در میان مردم برخوردارند.

در سالهای گذشته افغانها هر از گاهی شاهد حملات انتحاری و انفجار بمب هایی در شهرها و راه های عمومی بوده اند و صحنه های دلخراش زیادی را تجربه کرده اند که طالبان یا رسما مسئولیت آن را به عهده گرفته و یا مردم آن را کار طالبان و دیگر گروه های شورشی می دانند.

در سال 2001 میلادی بود که رژیم طالبان بر اثر حمله آمریکایی ها و نیروهای ناتو در افغانستان سقوط کرد.بسیاری از افغانها این حملات را نوید بخش آینده بهتر برای خود و فرزندان شان خواندند. اما حالا اوضاع به خوبی آن روزها نیست. افغانها می گویند که علیرغم بالاگرفتن خشونتها، کشورشان در مسیر درستی حرکت می کند. این یکی از یافته های مهم نظرسنجی درافغانستان است که به سفارش بی بی سی انجام شده.

نگرانی امنیتی در صدر

نظر سنجی نشان می دهد که نگرانی های امنیتی حالا به جای بیکاری و فقر در صدر فهرست مشکلات قرار دارد.

با این وجود حمایت از دولت حامد کرزی همچنان به قوت خود باقی است. 62 درصد مصاحبه شوندگان گفته اند که رئیس جمهور شان کار خود را به خوبی انجام می دهد.

و نزدیک به دو سوم افغانها از ادامه حضور نیروهای آمریکایی در کشورشان حمایت کرده اند.

27 درصد از مصاحبه شونده ها گفته اند حمله نیروهای آمریکایی و ناتو کار درستی است، این آمار نشان می دهد شمار کسانی که حمله به نیروهای خارجی را تائید می کنند، نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.

مردم دلایل مختلفی برای نارضایتی از نیروهای خارجی دارند.

تلفات غیر نظامیان در اثر حملات هوایی نیروهای خارجی، برخورد آمیخته با غرور آنها با شهروندان عادی و عدم هماهنگی میان نیروهای خارجی و نیروهای افغان از مواردی است که همواره از آن انتقاد شده است.

مقام های افغان بارها از نیروهای خارجی خواسته اند تا در رفتار شان تجدید نظر کنند، عملیات شبانه را متوقف کنند و در کنار برنامه های نظامی به باز سازی و بهبود وضعیت عمومی مردم نیز توجه کنند.

حضور جامعه جهانی در افغانستان دهها میلیارد دلار پول برای بازسازی و توسعه این کشور به همراه داشت. اما بسیاری از افغان ها می گویند که آنهمه پول نتوانسته زندگی شان را تغییر دهد.

از حضور نیروهای خارجی در افغانستان ده سال می گذرد. ولی بدتر شدن پیوسته اوضاع دراین سالها سبب شده خیلی از افغان ها نسبت به این نیروها و آینده کشورشان بدبین شوند.

اما آنچه دست کم مقامهای افغان را نسبت به آینده خوشبین می کند تحولاتی است که قرار است در سالهای آینده اتفاق بیافتد، از خروج تدریجی نیروهای خارجی گرفته تا انتقال مسئولیت های امنیتی به خود افغانها و اجرای برنامه گفتگو و آشتی با طالبان.

وضعیت زنان

همچنین در نظرسنجی آمده که وضعیت زنان در افغانستان هنوز نگران کننده است؛ زنان افغان، شهروندان دست دوم، شهروندانی که وضعیت زندگی شان در افغانستان همچنان نگران کننده خوانده شده.

یافته های نظرسنجی بی بی سی نشان می دهد که هنوز سی و یک درصد مردم مخالف حضور زنان در بیرون از منزل بدون همراهی مردان خانواده هستند و پنجاه ونه در صد دیگر به آموزش دختران رای منفی داده اند.

درست یک روز پیش از انتشار نتیجه نظرسنجی بی بی سی یک مقام بلند پایه سازمان ملل متحد نیز در باره وضعیت زنان افغان ابراز نگرانی کرد.

آماری که از سوی سازمان ملل متحد منتشر شده نشان می دهد که بیشتر از شصت درصد زنان با انواع خشونت های فیزیکی و روانی روبرو هستند.

بیست و پنج درصد دیگر هم قربانی بدرفتاری های جنسی اند. شمار زنانی که از افسردگی های روانی رنج می برند نیز در آمار رسمی سازمان ملل، حدود دو میلیون ثبت شده است.
ولی با همه این دشواری ها در سالهای گذشته تحولات مثبتی در زندگی بخشی از زنان شهرنشین دیده شده است.

حضور زنان در نهادهای امنیتی افغانستان، مجلس نمایندگان و حضور به نسبت فعال بخشی از زنان شهری در عرصه های اجتماعی و فرهنگی از مواردی است که هرچند به باور برخی از فعالان حقوق بشر سمبلیک است اما بیشتر زنان افغان آن را گامی به سوی آینده بهتر می دانند.

نظر سنجی مشابهی که در ماه دلو (بهمن) سال گذشته به سفارش بی بی سی انجام شده بود نیز نشان می داد که افغانها بازگشت طالبان را غیر قابل قبول می دانستند و از شرایط موجود نیز راضی نبودند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101206_l09_bbc_poll_in_afghanistan.shtml

بالا ^^

معاون پیشین کرزی اتهامات ویکی‌لیکس را بی اساس خواند

احمد ضیا مسعود، معاون سابق رئیس جمهوری افغانستان اتهاماتی را که در اسناد منتشر شده ویکی لیکس به او وارد شده، به شدت رد کرده است.

در اسنادی که اخیرا از سوی ویکی لیکس منتشر شد، آمده است که آقای مسعود دو سال پیش و زمانی که معاون رئیس جمهور کرزی بود، بیش از پنجاه میلیون دلار را با خود به بیرون از کشور انتقال داد، بدون اینکه منبع این پول معلوم باشد.

آقای مسعود این اتهام را نادرست خواند و از دادستانی کل و وزارت خارجه افغانستان خواست که اگر تردیدی در مورد اظهارات او وجود دارد، در این رابطه تحقیق کنند.

ویکی لیکس ادعا می کند که اسنادی را که منتشر کرده، از منابعی در دولت آمریکا بدست آورده و اتهامات اخیر در مورد احمد ضیا مسعود نیز براساس اطلاعات سفارت آمریکا در کابل بوده است.

اما آقای مسعود گفت که پخش چنین خبری در سفارت آمریکا کار "جاسوس های سفارتها" است.

او گفت: "یک تعداد از افغانها روابط نزدیکی با سفارت خانه ها از جمله سفارت آمریکا دارند و خود را در خدمت آنها قرار داده اند."

آقای مسعود گفت که هدف از پخش چنین خبری در مورد او، تلاش برای "ترور شخصیت سیاسی" او بوده است.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان نیز روز شنبه این هفته در یک کنفرانس خبری در مورد اتهامات ویکی لیکس علیه معاون سابق خود واکنش نشان داد و آن را بی اساس خواند.

این تنها موردی نیست که مقام های افغان سفارت آمریکا را متهم به ترور شخصیت می کنند.

اخیرا عمر زاخیلوال وزیر مالیه(دارایی) افغانستان نیز تعبیر مشابه آقای مسعود در مورد سفارت آمریکا به کار برده بود و تاکید کرده بود که دیگر هیچ موردی را با مقامهای آمریکایی و مسئولان سفارت آمریکا در کابل در میان نخواهد گذاشت.

ویکی لیکس اخیرا از قول مقام های آمریکایی نوشته بود که شماری از وزرای آقای کرزی از جمله عمر زاخیلوال وزیر دارایی و فاروق وردک وزیر آموزش و پرورش، آقای کرزی را "شخص به شدت ضعیف بی ثبات" خوانده اند.

آقای زاخیلوال در واکنش به این گزارش ویکی لیکس، گفت، مقام های آمریکایی نظر خود در مورد آقای کرزی را بیان کرده اند اما آن را به مقام های افغان نسبت داده اند.

آقای زاخیلوال همچنین گفته است که آنها دیگر به مقامهای آمریکایی اعتماد ندارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101206_k01_zia_massod_wiki.shtml

بالا ^^

قرارداد ساخت راه آهن چابهار به مشهد به سپاه واگذار شد

دولت ایران ساخت راه آهن چابهار به مشهد در شرق ایران را به قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران واگذار کرده است.

این خط که هزار و 330 کیلومتر طول دارد قرار است در مدت طول پنج سال ساخته شود.

میزان هزینه کل این طرح منتشر نشده است اما آقای ناصر پور معلم معاون وزیر راه و ترابری گفته است که برای سال جاری بیشتر از دو هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار برای این کار در نظر گرفته شده است.

گزارش شده که هزینه ساخت بخشی از این خط آهن از طریق فروش کارخانجات دولتی تامین خواهد شد.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران که در مراسم شروع عملیات اجرایی این خط آهن حضور داشت، گفته است که این پروژه می تواند شهرهای مناطق شرقی کشور را احیا کند.

رئیس جمهوری ایران همچنین گفت که دولت به دلیل تعلل در ساخت این راه آهن تصمیم گرفته خود، کار ساخت را انجام دهد و قرار گاره سازندگی خاتم الانبیاء مسئولیت کار را بر عهده گرفته است.

این خط آهن از چابهار شروع می شود و بعد از عبور از ایرانشهر، خاش، زاهدان به بیرجند می رسد و از آنجا این خط آهن با گذار از قاین و گناباد در منطقه تربت حیدریه به راه آهن سراسر بافق به بندرعباس وصل می شود.

قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، پس از آغاز ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، فعالیت های خود را در حوزه های مختلف گسترش داده و توانسته پروژه های بسیاری را با کمک دولت ایران در دست بگیرد.

دو ماه پیش احداث بزرگراه قم به مشهد به شرکت تهران گسترش، وابسته به قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران واگذار شد.

این بزرگراه که حرم تا حرم نام دارد یک هزار و صد کیلومتر طول دارد و حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری گفته که هزینه این طرح بین ۱۳ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

در مراسم کلنگ زنی این بزرگراه که قم را به تهران و تهران را به مشهد متصل می کند روز شنبه ۱۷ مهر (۹ اکتبر) محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران با بیان این که بزرگراه حرم تا حرم بزرگترین پروژه در تاریخ کشور و منطقه است گفت: "پیش از این چشم ما به دست چند شرکت خارجی و پول چند بانک غربی بود که آنها با منت زیاد، سرمایه گذاری می کردند و هر روز هم به یک بهانه کار را متوقف می کردند."

در یکی از آخرین قراردادهایی که وزارت نفت طی آن ۲۱ میلیارد دلار پروژه میدان گاز را به شرکت های داخلی واگذار کرد، سهم عمده به شرکت خاتم الانبیا رسید.

در دولت های نهم و دهم پروژه های بسیاری با تبلیغات فراوان افتتاح شده اند که بعد از راه اندازی با مشکلات جدی روبرو شده است.

از جمله این طرح ها می توان به راه آهن اصفهان _ شیراز ، کرمان _ زاهدان و هم چنین بزرگراه تهران _ پردیس اشاره کرد که تنها چند ساعت پس از راه انداری بسته شده اند و هنوز از تاریخ دقیق راه اندازی رسمی آن ها خبری در دست نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101206_ka_khatam_railway.shtml

بالا ^^

'حملات انتحاری' در پاکستان پنجاه کشته به جا گذاشت

مقامات پاکستان می گویند دو انفجار در مناطق قبایلی شمال غرب پاکستان، موجب کشته شدن دست کم پنجاه نفر و مجروح شدن 120 نفر دیگر شده است.

حال شماری از مجروحان، وخیم گزارش شده است.

در میان کشته شدگان دو روزنامه نگار نیز دیده می شوند.

در این حمله به امجد علی خان، یکی از مقامات بلند پایه دولتی، که احتمالا یکی از اهداف حمله بوده، آسیبی وارد نشده است.

احتمال زیادی می رود که این انفجارها ناشی از بمبگذاری های انتحاری بوده باشد.

هدف دو بمبگذاری، یک مجتمع دولتی در منطقه قبایلی مجاور مرز افغانستان بود.

به گفته مقامات، حمله کنندگان از یونیفورم ماموران پلیس استفاده کرده و جلیقه های انفجاری پوشیده بودند.

انفجارها هنگامی رخ داد که ریش سفیدان قبیله ای برای بحث در باره تشکیل یک گروه پیکارجوی ضد طالبان جمع شده بودند.

گفته می شود هنگام حمله حدود صد نفر از رهبران قبایل و ماموران دولتی در حال مذاکره بودند.

مناطق شمال غرب پاکستان که در مجاورت مرز افغانستان قرار دارد از مواضع طالبان و القاعده است.

خبرنگار بی بی سی در اسلام آباد می گوید از سال 2007، که نیروهای دولتی پاکستان به یک مسجد مسلمانان متعصب در اسلام آباد یورش بردند، تا کنون هزاران نفر در اثر حمله نفرات القاعده و طالبان در سراسر این کشور کشته شده اند.

خبرنگار بی بی سی می افزاید ارتش پاکستان ادعا می کند که فعالیت های پیکارجویان را در مناطق قبایلی کاملا سرکوب کرده است ولی بسیاری از ناظران، موثر بودن این عملیات را مورد سئوال قرار می‌دهند.

حمله هواپیمای بدون سرنشین

در تحولی دیگر، مقامات پاکستانی می گویند حمله موشکی یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به دهکده ای در شمال غرب پاکستان موجب کشته شدن پنج نفر شده است.

هدف حمله یک وسیله نقلیه و ساختمانی در منطقه قبایلی وزیرستان شمالی در نزدیکی مرز افغانستان بود که گفته می شود از مراکز فعالیت نفرات طالبان و القاعده است.



از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101206_l04_pakistan_bomb.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 7, 2010, 3:53:14 PM12/7/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:52 گرينويچ - سه شنبه 07 دسامبر 2010 - 16 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

گزارش های رسیده، از بروز درگیری های پراکنده در تعدادی از دانشگاه های ایران در جریان برگزاری مراسم روز دانشجو حکایت دارد.

گزارش ها از ایران حاکی است که مأموران امنیتی در تهران عصر روز سه شنبه ۱۶ آذر با حضور در تحریریه روزنامه اصلاح طلب شرق، سردبیر، سرمایه گذار، دبیر گروه بین الملل و دبیر سرویس سیاسی این روزنامه را با خود بردند.

مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در ژنو پایان یافت و دو طرف توافق کردند که دور بعدی مذاکرات را در اواخر ماه آینده میلادی در استانبول برگزار کنند، هرچند در مورد دستور کار این دور از مذاکرات سخنان متفاوتی می گویند.

رهبران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در نشست شورای همکاری اعلام کرده اند که تمایلات هسته ای ایران را با "حساسیت زیاد" دنبال می کنند و از کشورهای غربی نیز خواسته اند که در مذاکرات جدید خود با ایران، سهم بیشتری به کشورهای حوزه خلیج فارس اختصاص دهند.

یک مقام ارشد نظامی ایران، اسناد منتشر شده از سوی ویکی لیکس را جنگ روانی توصیف کرده و گفته که این اقدام زمینه ساز اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران خواهد بود.

منابع خبری دولتی ایران به نقل از غلامحسین محسنی اژه ای گفته اند که محاکمه سه شهروند آمریکایی که دو تن از آنان در ایران زندانی هستند 17 بهمن ماه برگزار می شود.

آذرماه امسال دوازدهمین سالگرد قتل هایی است که در ایران به قتل های زنجیره ای معروف شد. گفتگوی جمشید برزگر را با اکبر گنجی، روزنامه نگاری که موضوع این قتل ها را پیگیری می کرده بخوانید.

دیوید کامرون در سفری از پیش اعلام نشده به افغانستان، با نیروهای بریتانیایی دیدار کرده و از احتمال آغاز خروج این نیروها از افغانستان از سال آینده خبر داده است.

اختلاف برسر سرنوشت یک شهروند مسیحی در پاکستان، که متهم شده است به توهین به پیامبر اسلام این کشور را دو دسته کرده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بروز درگیری های پراکنده در روز دانشجو در ایران

گزارش های رسیده، از بروز درگیری های پراکنده در بعضی از دانشگاه های ایران در جریان برگزاری مراسم روز دانشجو حکایت دارد.

به گزارش منابع نزدیک به مخالفان دولت، امروز ۱۶ آذر (۷ دسامبر) به دنبال برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو، در گیری هایی میان دانشجویان معترض ار یک سو و نیروهای امنیتی و بسیج از سوی دیگر رخ داده که در مواردی به دستگیری دانشجویان پسر و دختر انجامیده است.

دانشگاه آزاد قزوین، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه امیر کبیر، دانشگاه آزاد واحد شرق تهران و دانشگاه رازی کرمانشاه، از جمله واحدهایی هستند که برگزاری مراسم روز دانشجو در آنها، با درگیری هایی همراه بوده است.

اخبار دیگری هم از برگزاری مراسم اعتراضی دانشجویان در دیگر دانشگاه های ایران، از جمله دانشگاه های شریف، خواجه نصیر و علم و صنعت تهران، دانشگاه شیراز، دانشگاه تبریز، دانشگاه بوعلی همدان، دانشگاه گیلان در رشت و دانشگاه های سیستان و بلوچستان گزارش شده است.

یک شاهد عینی به بی بی سی فارسی گفت که پس از انتقال یک دانشجوی دختر دانشگاه هنر تهران به خارج از دانشگاه توسط نیروهای مسلح لباس شخصی، مسئولان حراست دانشگاه از قبول هر گونه مسئولیتی در این زمینه خودداری کرده اند.

از اوایل صبح امروز، حضور نیروهای پلیس در خیابان های اطراف دانشگاه های بزرگ تهران گسترده توصیف شده و به گزارش شاهدان عینی، نصب پرده های برزنتی بر روی نرده های دانشگاه تهران، مانع از دیده شدن محوطه این دانشگاه بوده است.

برگزاری دو مراسم در دانشگاه تهران

بزرگ ترین مراسم اعتراضی به مناسبت روز دانشجو، بعد از ظهر روز دوشنبه (۱۵ آذر) و با حضور گروهی از دانشجویان و استادان دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، در این گردهمایی که تحت عنوان "امید، رساترین اعتراض" و در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، چهره های اصلاح طلبی چون مجید انصاری، الهه کولایی، محسن رهامی و حمید رضا جلایی پور به سخنرانی پرداختند و پیام محمد خاتمی رئیس جمهوری سابق، به صورت تصویری برای حاضران پخش شد.

سید محمد خاتمی در بخشی از پیام خود به گردهم آیی دانشگاه تهران، از دانشجویان خواست "امیدوار" باشند، "از دادن هزینه نهراسند" و به اعتراضات خود "از روش های مدنی و با پرهیز از خشونت" ادامه دهند.

در مقابل، هواداران دولت نیز امروز تجمع دیگری را در دانشگاه تهران برگزار کردند که اخبار آن در برخی خبرگزاری های رسمی منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، "مراسم گرامیداشت ۱۶ آذر و اولین روز از ماه محرم"، امروز از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم‌ پزشکی تهران، در دانشکده فنی برگزار شده است.

به گزارش همین خبرگزاری، دانشجویان شرکت کننده در این مراسم، به عزاداری محرم و سر دادن شعار پرداخته اند و یکی از آنها در سخنانی خواستار "برخورد جدی با سران فتنه" شده است.

هواداران حکومت ایران، اعتراضات انتخاباتی سال گذشته این کشور را "فتنه" و رهبران مخالفان دولت را "سران فتنه" می نامند.

خبرگزاری فارس در اخباری جداگانه، از برگزاری مراسم عزاداری دانشجویان حامی دولت در دانشگاه های شریف و امیرکبیر خبر داده است.

این خبرگزاری همچنین گزارش کرده که در ادامه مراسم دانشگاه تهران، محمدحسین صفار هرندی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به "کیفرخواست" دانشجویان بسیجی علیه میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی، گفته است: "آنان متهمند که اعتبار مناصبی را که نظام اسلامی به آنها واگذار کرده است، به پای آمریکا نثار کرده اند، که کیفرخواست کنونی شما باید بر مبنای این اتهام باشد."

این سخنان یک روز بعد از آن منشر می شد که بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، با انتشار "کیفرخواستی در مورد اقدامات مجرمانه سران فتنه" خواستار محاکمه قضایی این سه رهبر اصلاح طلب شده بود.

در خبری دیگر، باشگاه خبری توانا، وابسته به خبرگزاری فارس، از برگزاری مراسم یادبود مهدی شریعت‌رضوی، احمد قندچی و مصطفی بزرگ‌نیا (سه دانشجویی که در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ توسط نظامیان حکومت پهلوی کشته شدند) در محل آرامگاه آنان در امامزاده عبدالله شهرری خبر داده است.

توانا گزارش کرده است که در این مراسم، "جمعی از مسئولان و دانشجویان" حضور داشته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101207_l39_studentday_16azar89.shtml

بالا ^^

سردبیر، سرمایه‌گذار و دو روزنامه نگار روزنامه شرق بازداشت شدند

گزارش رسیده از ایران حاکی است که مأموران امنیتی در تهران عصر روز سه شنبه ۱۶ آذر (۷ دسامبر) با حضور در تحریریه روزنامه اصلاح طلب شرق، احمد غلامی، سردبیر، علی خدابخش، سرمایه گذار، فرزانه روستایی، دبیر گروه بین الملل و کیوان مهرگان، دبیر سرویس سیاسی این روزنامه را با خود بردند.

بر اساس این گزارش، مأموران پس از بازرسی تحریریه، چهار شخص مذکور را با خود بردند.

از دلیل این بازداشت ها اطلاعی در دست نیست و مشخص نشده است که این افراد برای چه مدتی بازداشت شده اند.

تعداد زیادی از روزنامه نگاران ایران در جریان وقایع پس از انتخابات سال گذشته ایران بازداشت یا محاکمه و تعدادی از آنها به تحمل مجازات های سنگینی چون حبس های طولانی و تبعید محکوم شده اند.

روزنامه شرق تا کنون سه بار در سال های ۱۳۸۲، ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ توقیف شده است.

آقای غلامی در آغاز دور تازه انتشار این روزنامه گفته بود که در دوره جدید انتشار، بیشتر به موضوعات فرهنگی و اجتماعی توجه خواهد کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101207_shargh_editor_arrested.shtml

بالا ^^

پایان مذاکرات در ژنو، ادامه گفت‌و‌گو در استانبول

مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در ژنو پایان یافت و دو طرف توافق کردند که دور بعدی مذاکرات را در اواخر ماه آینده میلادی در استانبول برگزار کنند، هرچند در مورد دستور کار این دور از مذاکرات سخنان متفاوتی می گویند.

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که نمایندگان قدرت های جهانی با ایران به توافق رسیده اند که در استانبول در مورد "پیشنهادات عملی و راه های همکاری برای یافتن راه حلی برای نگرانی اصلی ما در مورد مسائل هسته ای" گفت و گو کنند.

اما سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران در یک کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت که برای مذاکره در مورد "همکاری حول نقاط مشترک" توافق کرده است، نه گفت و گو در مورد برنامه اتمی کشورش.

کسری ناجی، خبرنگار اعزامی بی بی سی فارسی به ژنو می گوید که گوش کردن به سخنان دو طرف، شنونده را به این نتیجه می رساند که آنها تلقی کاملا متفاوتی از مسائل جهانی دارند.

به گفته او، اکنون روشن شده است که این مذاکرات هیچ پیشرفتی نداشته و طرفین نتوانسته اند مواضع خود را به هم نزدیک کنند.

درخواست لغو تحریم‌ها

در این حال مسئولان حکومت ایران می گویند که مذاکراتش با قدرت های جهانی به شرطی موفقیت آمیز خواهد بود که تحریم های بین المللی علیه ایران لغو شود.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران که به اراک سفر کرده است، امروز سه شنبه ۱۶ آذر در یک سخنرانی گفت: "مذاکره با ایران تنها ‌با صداقت و پایبندی به قانون و احترام به حقوق قطعی ایرانیان و لغو تصمیمات غلط گذشته و تحریم‌‌ها و محدودیت‌ها ‌‌‌سودمند است."

او گفت که ایران تنها گفت و گو در جهت "حل مسائل پیچیده دنیا" را می پذیرد و افزود: "اگر آنها بخواهند دو باره با فریبکاری و دغل‌کاری از موضع دشمنی و بدون رعایت حقوق ایران مذاکره کنند، پاسخ جمهوری اسلامی ایران همان خواهد بود که قبلا اعلام شده است."

آقای جلیلی هم پس از پایان مذاکرات در ژنو، در جمع خبرنگاران گفت: "ما گفت و گو را در چارچوب راهبرد دو مسیره (تنبیه و تشویق) نمی پذیریم و آن را نفی می کنیم. این سئوال اساسی ای بود که ما داشتیم و در این گفت و گوها نیز آن را مطرح کردیم. آنها گفتند که می خواهند برای همکاری گفت و گو کنند".

هیأت ایرانی به سرپرستی آقای جلیلی در روزهای دوشنبه و سه شنبه، ۱۵ و ۱۶ آذر (۶ و ۷ دسامبر) در ژنو، در سه نشست با خانم اشتون و نمایندگان دولت های آمریکا، روسیه، بریتانیا، چین، فرانسه و آلمان گفت و گو کرد.

سخنگوی خانم اشتون و منابع دیپلماتیک غربی این گفت و گوها را "سازنده" و "خوب" توصیف کرده اند.

خانم اشتون در پایان مذاکرات امروز گفت: "نزدیک دو روز مذاکره جدی و با جزئیات داشتیم که بر موضوع برنامه اتمی ایران و ضرورت پایبندی این کشور به الزامات بین المللی متمرکز بود".

با توجه به اینکه بعضی از مسئولان حکومت ایران پیش تر اعلام کرده بودند که حاضر به گفت و گو در مورد برنامه هسته ای این کشور نیستند، یکی از خبرنگاران امروز در کنفرانس خبری رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از او پرسید که چرا هیأت ایرانی در مذاکرات ژنو در این مورد مذاکره کرده است؟

آقای مهمان پرست در پاسخ به این سئوال گفت: "همانطور که قبلا اعلام شده بود، دستور کار مذاکرات بر اساس نامه ای بود که قبلا آقای جلیلی ارسال کرده بود و در این نامه به موضوعات مختلف بین المللی و جهانی که باید برای حل آنها همفکری و مشورت شود تأکید و اشاره داشت. اینکه در باره فعالیت های هسته ای در دنیای امروز صحبت شود و این صحبت بر اساس قواعد بین المللی و آن چیزی که به عنوان مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد، به طور کلی می تواند به این موضوع کمک کند که همه کشورها باید به تعهداتش به خوبی عمل کنند".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101207_l10_nuclaer_talks.shtml

بالا ^^

رهبران عرب خواهان پاسخ مثبت ایران به ۵+۱ شدند

در نشست شورای همکاری خلیج فارس- متشکل از عربستان سعودی، عمان، کویت، امارات متحده عربی، قطر و بحرین- رهبران این کشورها از ایران خواسته اند تا به مذاکرات هسته ای خود با کشورهای قدرتمند جهان "واکنش مثبتی نشان دهد."

آنها همچنین اعلام کرده اند که تمایلات هسته ای ایران را با "حساسیت زیاد" دنبال می کنند و از کشورهای غربی نیز خواسته اند که در مذاکرات جدید خود با ایران، نقش بیشتری برای کشورهای حوزه خلیج فارس در نظر بگیرند.

این نشست دو روزه، بعد از تازه ترین دور از انتشار اسناد محرمانه امریکا توسط سایت ویکی لیکس، در ابوظبی واقع در امارات متحده عربی برگزار شد.

اسناد منتشر شده توسط سایت ویکی لیکس نشانگر نگرانی عمده برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس از برنامه هسته ای ایران بود.

در این اسناد همچنین آمده بود که بعضی از رهبران این کشورها خواستار حمله نظامی امریکا به ایران شده بودند.

در نشست رهبران کشورهای حوزه خلیج فارس همچنین از تلاش های بین المللی، از جمله تلاش های گروه ۵+۱، برای حل کردن مسالمت آمیز مناقشه هسته ای ایران استقبال شد و "ابراز امیدواری شد که ایران به این تلاش ها پاسخ مثبت بدهد."

رهبران ۶ کشور عربی حوزه خلیج فارس، از "حق دستیابی همه کشورها به انرژی هسته ای صلح آمیز، که تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی تولید شود، حمایت کردند."

آنها در راستای حق دست یابی به انرژی هسته ای صلح آمیز، بر پیروی از استانداردهای مشخص در همه کشورهای خاورمیانه تاکید کردند و به طور مشخص به اسرائیل اشاره کردند که به گفته آنها تنها دارنده سلاح اتمی در منطقه است؛ اسرائیل هیچ گاه داشتن سلاح هسته ای را تایید یا تکذیب نکرده است.

بحرین و عربستان سعودی در سال ۲۰۰۸ با آمریکا پیمان همکاری اتمی برای استفاده از تکنولوژی صلح آمیز هسته ای امضا کردند در حالی که دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، از جمله امارات متحده عربی و کویت، توافقنامه های مشابهی با دیگر قدرت های اتمی دارند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هر ۶ کشور عربی حوزه خلیج فارس، از ایران خواسته اند که "همسایه خوبی" برای آنها باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101207_l35_gcc_iran_nuclear.shtml

بالا ^^

سرتیپ جزایری: ویکی‌لیکس زمینه ساز اقدام خصمانه آمریکا علیه ایران است

یک مقام ارشد نظامی ایران، اسناد منتشر شده از سوی ویکی لیکس را جنگ روانی توصیف کرده و گفته که این اقدام زمینه ساز اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران خواهد بود.

سرتیپ مسعود جزایری، معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح ایران به خبرگزاری فارس گفته آنچه که بعد از انتشار گزارش ویکی لیکس در حال شکل گیری است بر اساس این فرمول است که "ما در آینده شاهد اقدامات خصمانه آمریکا از این منظر علیه کشورهای مورد آماج (حمله) از جمله جمهوری اسلامی خواهیم بود."

به گفته آقای جزایری، انتشار اسناد ویکی لیکس "یک حرکت میان مدت سیاسی و جنگ روانی است."

ویکی لیکس از مدتی پیش انتشار اسناد محرمانه ای را آغاز کرده و سروصدای زیادی در جهان برانگیخته است و قرار است بیش از ۲۵۱ هزار سند محرمانه را که بیشتر آنها پیام های دیپلماتیک سفارتخانه های آمریکا در کشورهای دیگر هستند، افشا کند.

این پیام ها به مسایل و تحولات مختلف جهانی از جمله مسایل مربوط به ایران و روابط این کشور با ایالات متحده ارتباط دارد.

در بخشی اسناد محرمان های که منتشر شده است رهبران کشورهایی همچون اسرائیل، عربستان سعودی، قطر، بحرین و امارات متحده عربی، برنامه اتمی ایران را تهدیدی علیه موجودیت خود دانسته و خواهان حمله آمریکا برای توقف این برنامه ها شده بودند.

آقای جزایری اقدام ویکی لیکس را "جنگ نرم و عملیات روانی" می داند و می گوید که در این روش "شما بایستی قادر باشید اعتماد عمومی را در عرصه هایی جلب کنید تا در زمان لازم بتوانید با پاره ای القائات و با نشر اخبار و گزارشات غیرواقعی، منویات سیاسی خود را پیاده کنید."

این مقام نظامی، صحت اخبار و گزارشهای منتشر شده را زیر سئوال برده و آن را "دستکاری شده" توصیف کرده اما گفته که "ممکن است اخبار واقعی هم در میان آنها باشد ولی اینها اخبار و گزارشاتی کم ارزش هستند و تاریخ مصرف شان برای آمریکایی ها تمام شده است."

محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران هفته گذشته در یک نشست خبری گفت که اسناد ویکی لیکس ارزشی ندارد و "از نظر ما فاقد اعتبار است."

آقای احمدی نژاد در واکنش به بخشی از اسناد مربوط به درخواست کشورهای عربی از آمریکا برای حمله به ایران گفت: انتشار اسناد ویکی لیکس یک شیطنت است و تاثیری در روابط ما با کشورها نخواهد گذاشت. ما اعتبار حقوقی و قانونی برای این اسناد قائل نیستیم و این را یک بازی بی ارزش می دانیم.

با این حال، معاون فرهنگی و تبلیغات دفاع ستاد کل نیروهای مسلح ایران، انتشار "اخبار تاریخ مصرف گذشته" را یک فرمول قدیمی می داند که "می تواند زمینه هایی باشد برای جلب اعتماد افکار عمومی که در زمان مقتضی آمریکایی ها بتوانند افکار عمومی را تحت تاثیر اخبار خاص خودشان، تهییج کنند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101207_ka_jazayeri_wikileaks_iran.shtml

بالا ^^

سخنگوی قوه قضاییه تاریخ محاکمه سه شهروند آمریکایی را اعلام کرد

تاریخ محاکمه شهروندان آمریکایی بازداشتی در ایران تعیین شده است.

شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان پرس تی وی متعلق به جمهوری اسلامی به نقل از غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضاییه، گزارش کرد که محاکمه سه آمریکایی که به اتهام عبور از مرز ایران و عراق بازداشت شده بودند روز 17 بهمن (6 فوریه) برگزار خواهد شد.

براساس این گزارش، که شبکه خبر تلویزیون دولتی ایران هم آن را منعکس کرده، آقای اژه ای در پاسخ به خبرنگار پرس تی وی درباره روند رسیدگی به پرونده این سه شهروند آمریکایی گفت: "کیفرخواست این افراد یک بار به دادگاه رفت و دادگاه 17 بهمن را برای رسیدگی به اتهامات آنان تعیین کرد."

وی در مورد زمانی که این پرونده به دادگاه رفت توضیحی نداد و معلوم نکرد که آیا متهمان و یا وکیل مدافع آنان نیز در این جلسه حضور داشتند یا نه.

روز 31 ژوئیه سال گذشته، سه شهروند آمریکایی به نام های سارا شورد، شین باوئر و جاشوا (جاش) فتال توسط ماموران ایرانی در مرز با کردستان عراق بازداشت شدند و به زندان در تهران انتقال یافتند.

در گزارش های اولیه، به نقل از مقامات جمهوری اسلامی آمده بود که این سه نفر عمدا از مرز دو کشور عبور کردند و به اتهام ورود غیر مجاز به خاک ایران بازداشت شدند.

در مقابل، منابع خبری خارجی به نقل از سه آمریکایی بازداشتی گزارش دادند که ماموران ایرانی با عبور از مرز، شهروندان آمریکایی را در داخل خاک عراق دستگیر کردند و برخی منابع هم از قول شاهدان عینی گفتند که ماموران ایرانی با هدف بازداشت این سه نفر، آنان را به این سوی مرز فرا خواندند.

اگرچه نحوه تشکیل پرونده و زمان و نوع اتهام وارد شده علیه این سه مشخص نیست، اما به نقل از منابع مختلف جمهوری اسلامی اظهارات متفاوتی در مورد دلیل بازداشت آنان گزارش شده است.

برخی منابع اتهام این سه را جاسوسی، برخی دیگر ورود غیرمجاز اما اتفاقی به داخل خاک ایران و برخی دیگر هم عبور غیرمجاز به منظور جاسوسی عنوان کرده اند.

در ماه سپتامبر سال جاری، مقامات قضایی ایران با آزادی خانم شورد "به دلایل پزشکی" و در برابر دریافت وثیقه ای به مبلغ نیم میلیارد تومان موافقت کردند و این زن آمریکایی توانست به کشور خود بازگردد اما دو مرد آمریکایی همچنان زندانی هستند.

تشکیل پرونده

اواسط ماه اکتبر (اواخر مهر ماه) سال جاری، مسعود شفیعی، وکیل مدافع دو مرد آمریکایی، در مصاحبه ای با بی بی سی گفت که جاشوا فتال و شین باوئر با اتهام جاسوسی و ورود غیرمجاز به خاک ایران مواجه هستند.

آقای شفیعی گفت که محمد صلواتی، قاضی شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران، رسیدگی به پرونده اتهامی علیه موکلان او را برعهده دارد و افزود که جلسه محاکمه روز 15 آبان (6 نوامبر) برگزار خواهد شد.

در مورد برگزاری چنین جلسه ای خبر رسمی انتشار نیافته است.

در گزارش پرس تی، غلامحسین محسنی اژه ای از برگزاری محاکمه "سه تبعه آمریکایی" سخن گفته که ظاهرا به معنی آن است که قوه قضاییه جمهوری اسلامی انتظار دارد سارا شورد نیز برای محاکمه به تهران بازگردد.

در صورت خودداری خانم شورد از حضور در جلسه دادگاه، سپرده وی به نفع صندوق دولت ضبط خواهد شد.

در طول بازداشت در ایران، تشکیلات قضایی جمهوری اسلامی به دیپلمات های سفارت سوییس در تهران، به عنوان حافظ منابع ایالات متحده، اجازه دسترسی به آمریکایی بازداشتی را دادند و ظاهرا این افراد از خدمات وکیل مدافع هم برخوردار بوده اند هر چند در مورد نحوه دسترسی وکیل مدافع به متهمان اطلاعات دقیقی در دست نبوده است.

اگرچه پرس تی وی خبر تعیین تاریخ قطعی محاکمه سه تبعه آمریکایی را به نقل از مصاحبه مطبوعاتی آقای اژه ای گزارش کرده اما تا پیش از انتشار این گزارش تلویزیونی، منابع داخلی ابن خبر را منعکس نکرده بودند.

آقای اژه ای در مصاحبه رسانه ای خود در تهران به ترور یک فیزیکدان هسته ای ایرانی هم اشاره کرده و گفته بود که دستگاه های اطلاعاتی، "افراد مرتبط با این ترور ها و افرادی را که از سرویس های اطلاعاتی بیگانه برای اقدامات تروریستی دستوراتی داشته و آموزش هایی دیده اند، شناسایی و دستگیر کرده اند."

سخنگوی قوه قضاییه افزود که "هنوز عاملان مستقیم این ترورها شناسایی و دستگیر نشده اند" ولی در این مورد که "افراد مرتبط با این ترورها" چه کسانی هستند، چگونه شناسایی شده اند و چه ارتباطی با عوامل ترور داشته اند جزئیات بیشتری ارائه نداد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101207_l03_ezhei_hikers.shtml

بالا ^^

اکبر گنجی: قتل های زنجیره ای پروژه ای حکومتی بود

آذرماه امسال دوازدهمین سالگرد قتل هایی است که در ایران به قتل های زنجیره ای معروف شده اند. اگرچه ۱۲ سال پیش، شش تن از فعالان سیاسی و روشنفکران دگراندیش با فاصله ای اندک از یکدیگر کشته شدند، اما در جریان رسیدگی به پرونده قتل های زنجیره ای تنها نام داریوش و پروانه فروهر، محمد مختاری و محمد جعفر پوینده مطرح شد و جمهوری اسلامی نام پیروز دوانی و مجید شریف را در شمار قربانیان قتل های زنجیره ای قرار نداد.

با پذیرش مسئولیت قتل های زنجیره ای از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و نسبت دادن آن به عده ای از عناصر خودسر این وزارتخانه، به رغم اطلاع رسانی های اندک رسمی، برخی از روزنامه نگاران این پرونده را پیگیری کردند.

اکبر گنجی از جمله این روزنامه نگاران بود. او پس از همین پیگیری ها، به زندان افتاد و با اینکه بیش از چهار سال پیش از ایران خارج شد، اما دیگر به این پرونده نپرداخت.

او در این گفت و گو، برای اولین بار از هنگام نگارش مقالاتی در باره قتل های زنجیره ای در روزنامه های اصلاح طلب، به این موضوع پرداخته و به سوالات مطرح شده در باره نحوه پیگیری این پرونده پاسخ گفته است.

۱۲ سال از مطرح شدن پرونده قتل های زنجیره ای می گذرد و این پرونده از نظر خانواده کشته شدگان و وکلای آنها و همچنین از نظر بسیاری از فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشر باز است، اما از نظر جمهوری اسلامی به این پرونده در دادگاه رسیدگی شده و متهمان هم به مجازات رسیده اند و در واقع این پرونده بسته شده است. شما به عنوان یکی از کسانی که از ابتدا درگیر این پرونده بودید سرنوشت آن را چطور می بینید؟

سرنوشت این پرونده در داخل جمهوری اسلامی بسته شده، این درست است و این رژیم به هرحال اجازه باز شدن آن پرونده را نمی دهد. آن مقداری هم که باز شد دست خود رژیم نبود. اما اگر روزی گذار به دمکراسی صورت بگیرد و قرار شود به این نوع پرونده ها رسیدگی شود، طبعا کمیته های حقیقت یاب ملی تشکیل خواهد شد.

در صحبت خود اشاره کردید که نظام جمهوری اسلامی مایل نبود یا خواستار این نبود که همان میزان از اطلاعات هم در آن زمان منتشر شود و پرونده تا همین حد هم پیگیری و بررسی شود. با وجود این، نقطه آغاز این پرونده صدور اطلاعیه وزارت اطلاعات بود که در نوع خودش تاریخی قلمداد شده است. به هرحال این بخشی از حاکمیت بود که اعلام کرد و پذیرفت که این قتل ها از سوی یک دستگاه رسمی، از سوی یک وزارتخانه، وزارتخانه ای که مسئول امور اطلاعاتی و امنیتی کشور است صورت گرفته. بنابراین شما چطور می گویید که حاکمیت نمی خواست این پرونده باز شود؟

اول اینکه قتل ها که از آن زمان آغاز نشده است. قتل ها از خیلی خیلی قبل بود. از خیلی قبل بود که این ترورها در داخل و خارج صورت می گرفت و آن نقطه اتفاقا نقطه آغاز نیست، به یک معنا نقطه اوج جریان است. یعنی بعد از اینکه این جریان ها افشا شد و روزنامه نگارانی کوشیدند آنها را افشا کنند و همه داشتند در مورد این قتل ها گفتگو می کردند و می نوشتند.

بحث که داغ داغ شد در یک نقطه ای وزارت اطلاعات که آن هم بخشی از حاکمیت نیست بلکه عین حاکمیت است، رسما مسئولیت این ترورها را پذیرفت. منتهی گفت این قتل ها را گروهی از عناصر خودسر پرسنل این وزراتخانه انجام داده اند، که این نکته البته واقعیت نداشت.

از نظر شما ماهیت این پرونده و این قتل های سیاسی تا چه اندازه جناحی بوده است؟

ببینید، اینها را من اصلا قبول ندارم که این پروژه یک پروژه قتل های جناحی بوده، بلکه باید گفت که این قتل ها پروژه رژیم بوده است. همان طور که من قبلا هم گفته ام این رژیم یک رژیم سلطانی است و در رژیم سلطانی قدرت اصلی و اختیارات اصلی در دست سلطان است.

سال ۱۳۶۸ که آقای خامنه ای به رهبری انتخاب می شود و همزمان ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی هم شروع می شود، تا سال ۱۳۷۵ یعنی این ۸ سال اوج ترورهای مخالفان در داخل و خارج از کشور است.

اگر شما به این دوره نگاه بکنید می بینید که یک نکته حائز اهمیتی روی می دهد. یعنی درست در همان سال ۱۳۶۸ که آقای خامنه ای روی کار می آید، تحولات اروپای شرقی شروع می شود. یعنی فروپاشی آن دول اروپای شرقی، چکسلواکی، لهستان، مجارستان، رومانی، بلغارستان، آلمان شرقی؛ تمامی آن حکومت ها از اوت ۱۹۸۹ تا آخر سال فرو می پاشند. دو سال بعد هم در سال ۱۹۹۱ اتحاد جماهیر شوروی فرومی پاشد.

آغاز اینها درست همدوره با آغاز رهبری آقای خامنه ای بوده است. ایشان این تحولات را به دقت نگاه می کرده و این نگرانی برایش وجود داشته که عینا همین وقایع در جمهوری اسلامی تکرار شود.

لذا این قتل ها یک پروژه حکومتی بود که خود آقای خامنه ای هم پشت آن بود و شروع کردند به ترور مخالفان در داخل و خارج کشور و تعداد زیادی از مخالفان را در خارج کشور در همین دوره ۸ ساله ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی ترور کردند که اوج آن به دادگاه میکونوس کشید که کل اتحادیه اروپا سفرای خودش را از ایران بیرون کشید.

بعدها در دوره اصلاحات که موج های جریان های اجتماعی به انفجار دوم خرداد انجامید و حکومت موقتا به کما رفت و اینها موقتا دیدند که کاری از دستشان بر نمی آید چنان ترسیدند که واکنش تندی نشان دادند و ترورها را دوباره شروع کردند تا قال قضیه را بکنند.

درواقع تحلیل آقای خامنه ای این بود که عین همان تحولی که در اروپای شرقی و اتحاد جماهیر شوروی اتفاق افتاد، دارد در ایران اتفاق می افتد.

آقای گنجی، شما می گویید که این قتل ها و ترورها به گفته شما یک پروژه حکومتی بوده است. براساس چه اسناد و مدارکی این بحث را مطرح می کنید؟

موقعی که این قتل ها در سال ۱۳۷۶ دوباره تکرار شد، آقای خامنه ای در تیرماه سال ۱۳۷۸ مقامات جمهوری اسلامی را جمع کرد صراحتا سخنرانی کرد و به آنها گفت که " من به یک جمع بندی رسیده ام و جمع بندی من این است که یک طرح همه جانبه آمریکایی برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی طراحی شد و جوانب آن از همه جهت سنجیده شد. این طرح، طرح بازسازی شده ای است از آنچه که در اتحاد جماهیر شوروری اتفاق افتاد. به نظر خودشان می خواهند همان طرح را در ایران اجرا کنند، دشمن این را می خواهد."

آقای خامنه ای بعدا گفت منتهی آنها ۴ اشتباه کرده اند. اشتباه اولشان این است که آقای خاتمی گورباچف نیست. اشتباه دومشان این است که اسلام کمونیسم نیست. اشتباه سومشان این است که رژیم جمهوری اسلامی دیکتاتوری پرولتاریا نیست. اما مهم ترین نکته ای که ایشان گفت این است که گفت ما اینجا رهبری بی بدیل داریم که در اتحاد جماهیر شوروی این رهبری بی بدیل وجود نداشت. . .

آقای گنجی، برای اینکه در چهارچوب بحث بمانیم، ببینید شما امروز بعد از ۱۲ سال صحبت از این می کنید که قتل های سیاسی ، یک پروژه حکومتی بوده. اما همین پرونده در آن زمان به موضوع منازعه بین دو جناح رقیب سیاسی بدل شد مثل موضوعات دیگر. یعنی از یک طرف در واقع اصلاح طلبان، محافظه کاران را متهم می کردند که با این کار درصدد بودند که دولت آقای خاتمی را تضعیف بکنند یا حتی موجب سقوط آن بشوند، خود آقای خاتمی در این باره گفت که دولت او هر ۹ روز با یک بحران روبه رو بوده است. از طرف دیگر محافظه کاران اگرچه به هرحال به صورت رسمی همان طور که در اطلاعیه وزارت اطلاعات گفته شد این قتل ها را به گروهی از عناصر خودسر وزارت اطلاعات منتسب کردند، ولی دیده شد که حتی در تلویزیون و به صورت رسمی کسانی مثل روح الله حسینیان و خیلی های دیگر همچنان از سعید امامی دفاع کردند و درواقع قتل ها را به عناصری اصلاح طلب در درون وزارت اطلاعات نسبت دادند و گفتند آنها درصدد بودند که بین آقای خاتمی و دولت او و رهبری نظام فاصله و شکاف ایجاد کنند. یعنی این پرونده درعمل به یک موضوع مورد مناقشه و منازعه بین دو جناح سیاسی تبدیل شد. در چنین پس زمینه ای بود که پیگیری ها و یادداشت های شما منتشر می شد که طبیعتا به سود یک جناح و به زیان جناح دیگر بود. آیا شما امروز در این مورد به برداشت دیگری رسیده اید؟

ببینید، چندین نکته درصحبت های شما بود. اولا یک نکته این است که ما دقیقا در همان زمان هم می گفتیم که کار رژیم است. اینکه بین جناح اصلاح طلب و جناح مقابل چه می گذشت یک بحث است، اینکه ما چه می گفتیم یک بحث دیگر است.

بنده موقعی که مفاهیم عالیجناب سرخ پوش، عالیجناب خاکستری پوش، عالیجنابان خاکستری پوش، شاه کلید و اینها را ساختم، تمام اینها دقیقا به مهره های اصلی رژیم می خورد که خود آقای خامنه ای و سران رژیم بود. اصلا این طور نبود که بحث بر سر یک جناح باشد.

عالیجناب عالیجنابان خاکستری پوش شخص خود رهبر بود. بحث بنده سر یک جناح نبود. یعنی دقیقا ما همان زمان هم همین را می گفتیم و نوک حمله، حداقل تیپ هایی مثل من، به آقای خامنه ای بود و ما می گفتیم که کار، کار اوست.

آقای گنجی، آیا قبول ندارید که برداشت عمومی از یادداشت های شما درواقع چیز دیگری بوده است؟ یعنی عالیجناب سرخ پوش به مراتب بیشتر در اذهان عمومی برجای ماند تا عالیجناب خاکستری پوش، و نقش اکبر هاشمی رفسنجانی در آن پیگیری ها بسیار پررنگ تر دیده می شد تا کسان دیگر؟

نخیر. این طور نبود. اول اینکه آقای هاشمی رفسنجانی هیچ موقع خودش را با هیچ کدام از جناح ها نمی دانست و نمی داند، این نکته اول.

نکته دوم اینکه بنده موقعی که گفتم عالیجناب سرخ پوش آنجا هم شرح دادم که این مفاهیمی بود که من از انقلاب فرانسه قرض گرفتم. قبل از انقلاب فرانسه موقعی که ترورها در این کشور صورت می گرفت یک ریشیلیو عالیجناب سرخ پوش بود که همه فکر می کنند که قتل ها کار اوست، ولی در پشت پرده حکم قتل ها را یک عالیجناب خاکستری پوش می داد. بنده گفتم که اگر مدعای خاندان آقای هاشمی را بپذیریم که آقای رفسنجانی در قتل ها هیچ کاره بوده، پس آقای هاشمی می شود عالیجناب سرخ پوش، و احکام قتل ها را عالیجنابان خاکستری پوش دادند که در راس آنها هم عالیجناب عالیجنابان خاکستری پوش است.

نکته دیگر این است که در همان دوره، ما داشتیم آقای خامنه ای را می زدیم و اتفاقا تلقی از آن، عکس آن چیزی است که شما می فرمایید. دلیلش هم این است که موقعی که من اینها را می نوشتم آنها به شدت ناراحت بودند. همه جناح مقابل می گفتند که تو داری آقای خامنه ای را می زنی.

وقتی در دادگاه کنفرانس برلین، من آنجا اسم تعدادی از عالیجنابان خاکستری پوش را آوردم و گفتم علی فلاحیان، دری نجف آبادی، محسنی اژه ای حکم ترورها را می دادند، روزنامه کیهان و روزنامه رسالت با خوشحالی اسامی را چاپ کردند و اعلام کردند الحمدالله که اکبر گنجی اسامی را گفت و دامن بزرگان پاک شد.

یادم است که یک روز قبل از دادگاه من، سعید مرتضوی که آن زمان رئیس دادگاه ۱۴۱۰ بود، با دادستان آمدند و من را به یک اتاق بردند و با من صحبت می کردند. مرتضوی می گفت تو بیا در دادگاه بگو که آقا [آیت الله علی خامنه ای] در این قتل ها نقشی نداشته، هر کس دیگری را دوست داری بگو، ما آزادت می کنیم بروی. یعنی آنها زمانی که من را بازداشت کرده بودند تمام حرفشان با من این بود که تو داری می گویی که کار آقاست.

به روزنامه ها اشاره کردید. ببینید، اگر به روزنامه های آن دوره برگردیم، لااقل در آن مقطع زمانی یک رویکرد عمده در بین طیفی از اصلاح طلبان و روزنامه های آنها انتقاد از اکبر هاشمی رفسنجانی بود اما نه انتقاد از آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی. چگونه شما می توانید این موضوع را تبیین کنید که هدف یادداشت ها و پیگیری های شما چیز دیگری بوده که در تضاد و رویارویی آشکار با رویکرد آن روزنامه ها در آن زمان بود؟ چطور آن روزنامه ها یادداشت های شما را منتشر می کردند؟

ببینید، اولا دو تا نکته را روشن بکنیم، وقتی که امروز از فاصله به گذشته نگاه می کنیم، دو تا واقعه در آن زمان اتفاق افتاده است. یکی واقعه قتل های زنجیره ای و افشاگری هایی که به نام قتل ها می شد و نکاتی که پیرامون قتل ها نوشته می شد. یکی هم حادثه ای پیش از انتخابات مجلس ششم بود. این دو تقریبا یک مقارنه زمانی پیدا کردند.

لذا اگر یک حجم وسیعی فعالیت علیه اکبر هاشمی رفسنجانی صورت گرفته که به مجلس ششم وارد نشود و همه احساس می کردند که این آدم به دلیل سوابقی که داشته نباید وارد آن مجلس شود، این یک بحث است. یک بحث دیگر این است که ما بگوییم در پرونده قتل ها نوک اصلی حمله، هاشمی بوده. نه، چنین نبوده، اگر گفته شود این اشتباه است. یعنی مستندات تاریخی هم ندارد که کسی بگوید.

اما اینکه روزنامه ها چه کار می کردند. ببینید اولا روزنامه های آن دوره را لزوما نمی شود با گروه های اصلاح طلب یکی دانست. درست است که این روزنامه ها امکان می دادند که این حرف ها در آن نوشته شود ولی لزوما نمی شود گفت که آن روزنامه ها لزوما در دست گروه ها و احزاب اصلاح طلب بود.

اما به هرحال آن رونامه ها آن امکان را فراهم می کردند و گروه های اصلاح طلب هم از این نوع پرونده ها استفاده خودشان را بردند. دقیقا این کار را کردند، نه اینکه نکرده باشند.

در این تردیدی نیست که به هرحال این پرونده، پرونده ای فوق محرمانه بوده است. حتی خانواده های قربانیان یا وکلای آنها نتوانستند به تمامی پرونده دست پیدا بکنند، به بخش هایی از آن دست پیدا کردند، و دسترسی آنها محدود بود و افراد معدودی به این پرونده و اطلاعاتش دسترسی داشتند. شما که در آن زمان به عنوان یک روزنامه نگار فعالیت می کردید چگونه به این اطلاعات دست پیدا می کردید؟ منابع اطلاعاتی شما چه بود؟

ببینید، شما که الان در جوامع آزاد مثل آمریکا و اروپا زندگی می کنید، می دانید در اینجا هم روزنامه نگاران منابعشان را لو نمی دهند با اینکه در جوامع آزاد هستند. حتی در آمریکا چند سال پیش برای پرونده خیلی مهمی به یک روزنامه نگاری گفتند که منبع خود را باید بگویی، هر کاری کردند او نگفت و زندانی اش کردند. این طور نیست که در یک جامعه کاملا دمکراتیک و آزاد هم روزنامه نگاران بیایند منابع خودشان را لو بدهند.

شما قطعا بدانید که برای آن خبرها منابع معتبر داشتم و تحلیل نبوده. برای همین بود که بنده همیشه می گفتم اگر جرات دارید بنده را محاکمه علنی بکنید راجع به قتل های زنجیره ای. و اینها حاضر نشدند که این کار را بکنند. ادعای بنده این بود که شما یک دادگاه علنی بگذارید راجع به قتل های زنجیره ای.

لذا آنها به دلیل قتل های زنجیره ای بنده را گرفتند ۶ سال زندان کردند ولی به آن اتهام من را محاکمه نکردند، به اتهام الکی کنفرانس برلین و یک چیزهای دیگر محاکمه کردند، که باز من از همان فرصت اندک دادگاه کنفرانس برلین هم آن میزانی که برای من در دفاعیات خود امکان پذیر شد راجع به قتل ها و اعدام های ۱۳۶۷ حرف زدم.

ولی مسئله این بود که اگر دست ما خالی بود، اگر آنها احساس می کردند که یک چیز ساختگی است، چرا ما بارها و بارها این را اعلام کردیم و قبول نکردند؟ چرا بنده موقعی که زندان بودم، از درون زندان نامه نوشتم به آقای محسنی اژه ای و علی فلاحیان که وزیر سابق اطلاعات دعوت کردم بیایید در تلویزیون مناظره می کنیم، بنده از همین زندان می آیم، راجع به همین قتل ها، و بنده اثبات می کنم که شماها بودید، حکم دادید، در این قتل ها بودید. چرا نپذیرفتند؟ آنها می گفتند دروغ است، خب پس چرا این کار را نکردند؟ چرا ما را به دلیل دروغ محاکمه نکردند؟ مگر آنها نمی گفتند که اینها دروغ است.

آقای گنجی، طبیعتا منظور من این نبود که شما اینجا از منابع خود اسم ببرید. ولی سوال را این طوری می پرسم آیا شما به این اطلاعات و به این پرونده دسترسی مستقیم داشتید؟

به پرونده که نه. اگر منظورتان به پرونده ای است که در دادگاه است و تشکیل شده بود، نه، بنده هیچ ارتباطی، هیچ دسترسی نداشتم.

به طورکلی، آیا از مکانیزمی که در وزارت اطلاعات و نهادهای مرتبط با آن عمل می کرد، از سازوکارهایی که در آنجا بود و از افرادی که آنجا بودند، شما اطلاعات مستقیم داشتید یا منابع اطلاعاتی وجود داشتند که این اطلاعات را به شما می دادند؟

ببیند، بنده هیچ موقع در عمرم نه وزارت اطلاعات بودم و نه با وزارت اطلاعات همکاری داشتم. اما یک روزنامه نگار از هر راهی استفاده می کند تا به خبرهای صحیح برسد.

بنده چیزی که می توانم خدمت شما بگویم این است که منابع من کاملا معتبر بوده و منابع درست و حسابی بوده و صددرصد به آنها اطمینان داشتم. آن قدر اطمینان داشتم که من همیشه خواهان این بودم که در باره قتل های زنجیره ای دادگاه علنی بگذارند، و در آن دادگاه بنده مستندات و شواهد خودم را ارائه بکنم. حرف من هم این بوده که این قتل ها پروژه حکومت بوده است.

شما به عنوان یک روزنامه نگار چطوری نسبت به درستی اطلاعاتی که در اختیارتان قرار می گرفت مطمئن می شدید یا اینکه چگونه اطمینان پیدا می کردید این منابعی که اطلاعات را به شما می دهند به صورت گزینشی بخش هایی از این اطلاعات را و جزئیات پرونده را در اختیار شما قرار نمی دهند که شما در یک مسیر مشخص حرکت کنید؟

کسی نمی تواند بگوید تمام اطلاعات یک پرونده را دارد. بنده الان هم چنین ادعایی ندارم. یک روزی که گذار به دمکراسی صورت بگیرد و این پرونده ها گشوده شوند شاید - تازه کسی نمی تواند صددرصد بگوید- آن موقع تمام جزئیات این نوع پرونده ها روشن شود.

این چیزی که است شما باید با متدهایی که دارید و می آموزید با آن صدق و کذب برنامه ها را بسنجید، نه اینکه ببینید آیا کسانی می خواهند شما را به مقصد خاصی هدایت بکنند یا هدایت نکنند. ولی آن چیزی که برای بنده در ۳ دهه اخیر روشن است، این بوده که این یک پروژه حکومتی سرکوب و حذف مخالفان بوده که از بالا برنامه ریزی شده بوده، و مخالفان را در داخل و خارج ترور می کردند.

شما آیا پاسخی برای این سوال دارید که آن منابع معتبر از نظر شما که این اطلاعات را در اختیار شما می گذاشتند و دسترسی مستقیمی به جزئیات این حوادث و پرونده داشتند، چرا هرگز خودشان پا پیش نگذاشتند و بیشتر این اطلاعات عموما از طریق شما و تا حدی از طریق آقای عماد الدین باقی در آن زمان مشخص منتشر و علنی می شد؟

این نکته درست مطرح نمی شود. درست مطرح شدن آن این نیست که کسانی به ما اطلاع می دادند. درست مطرح شدن آن این است که ما دنبال اطلاعات می رفتیم. ما تحقیق می کردیم، ما به هر دری می زدیم، ریسک می کردیم، خطر را می پذیرفتیم، و این اطلاعات را کسب می کردیم و منتشر می کردیم، در شرایطی که شرایط بسیار بسیار خطرناکی بود.

من گاهی برای به دست آوردن این اطلاعات ریسک های خیلی خیلی بزرگی کردم که الان از گفتن آن معذورم، ولی شاهدانی داشته ام در بین دوستان نزدیک ما که مشهور هستند و همه آنها را می شناسند، و من نمی خواهم الان اسم آنها را بگویم برای اینکه مشکلی برای آنها پیش نیاید.

ولی ریسک های خیلی خیلی عظیمی بوده، گاهی برای گرفتن یک خبر بنده مجبور می شدم به جاهایی بروم که امکان داشته اصلا دیگر برنگردم، یعنی کشته بشوم. این اطلاعات این جوری جمع آوری شده. لذا ما این خطر را می کردیم. ما که می گویم منظور اکبر گنجی نیست، بلکه کلیه کسانی است که در آن زمان راجع به این قتل ها تحقیق می کردند و جستجو می کردند تا آنها را افشا بکنند.

آقای گنجی، هیچ وقت به نوشته های شما در همان دادگاه هایی که البته علنی نبود استناد شد؟ از شما به عنوان مطلع سوال شد؟ دو طرف پرونده یعنی وکلای خانواده های قربانیان یا مسئولان دادگاه، هیچ وقت از شما در این زمینه سوالی کردند ؟

بنده حداقل دو بار احضار شدم. یک بار به دادسرای نظامی احضار شدم و یک بار هم رسما به وزارت اطلاعات.

در دادسرای نظامی بنده به صراحت تهدید شدم که شما حق ندارید از همین تعداد [چهار قتل] بالاتر بروید.

مسئله این بود موقعی که ما قتل ها را افشا کردیم و مدام می گفتیم اینها از قبل بوده و تعداد خیلی زیادی بوده و پای آن هم به خود آقای خامنه ای می رسد، آقای خامنه ای آقای خاتمی را خواسته بود و دو مورد را به ایشان گوشزد کرده بود. یکی اینکه نه به لحاظ افقی باید به گذشته رفت و نه به لحاظ عمودی به بالا. به لحاظ افقی گفته بودند همین ۴ تا قتلی که در زمان شما صورت گرفته، به همین ۴ تا قتل رسیدگی شود. به لحاظ عمودی هم حداکثر این را پذیرفتند که تا سعید امامی بالا بروند.

لذا بنده موقعی که به وزارت اطلاعات احضار شدم و رفتم آنجا صحبت کردم، آنها خودشان رسما در همان جلسه گفتند ما هم می دانیم بیش از ۳۰۰ ترور صورت گرفته و ما نمی توانیم به اینها رسیدگی کنیم. شما هم حق ندارید از سعید امامی بالاتر بروید.

من در آن جلسه گفتم نمی توانم آقای فلاحیان را مطرح نکنم باید مطرح بکنم، ایشان شاه کلید ماست. آنها هم رسما در همان جلسه گفتند اگر شما بخواهید آقای فلاحیان را مطرح بکنید، خب فلاحیان را هم به دادگاه می آوریم و می گوییم شما در قتل ها بودید و حال بیایید و پاسخ بدهید. او هم می گوید من به دستور مقام بالاترم که آقای خامنه ای است این کار را کردم. لذا ما نمی توانیم آقای فلاحیان را بیاوریم و محاکمه کنیم.

اصلا آنها راه پرونده را همان وسط با کشتن سعید امامی بستند تا این پایینی ها بگویند ما با اینها بودیم و راه بسته شد. تهدید می کردند که شما نباید اینها را بگویید و رسما در وزارت اطلاعات به من گفتند که این تصمیم نظام است که ما الان به شما می گوییم که اگر به همین ۴ تا محدود بمانید و از اینها بالاتر نروید با شما کاری نداریم، ولی اگر بالاتر از اینها بروید و بیشتر از ۴ تا را مطرح بکنید، این تصمیم رسمی نظام است که به شما می گوییم، شما را بازداشت می کنیم، محاکمه می کنیم، ۱۰ تا ۱۵ سال هم زندانی می کنیم. اینها را من فردای همان روز مصاحبه کردم، اعلام کردم.

آقای گنجی، این اصرار بر اینکه قتل های سیاسی محدود به داریوش و پروانه فروهر، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده بماند، چه علتی داشت؟

خب، به هرحال مشخص است، می گویند ۴ آدم فاسد خودسر بودند تصمیم گرفتند ۴ نفر را بکشند، تمام شد و رفت. ولی موقعی که شما بگویید این پروژه ای که بعد از رهبری آقای خامنه ای شروع شد و تمام دوران آقای هاشمی رفسنجانی ادامه داشت، ده ها و صدها مخالف در داخل و خارج ترور شدند و وزارت اطلاعات این کار را کرده، آن موقع دیگر نمی توانید بگویید این پروژه حکومت نبوده.

آیا مواردی، اطلاعاتی وجود دارد که شما در آن زمان به هر دلیلی منتشر نکرده باشید؟ حالا یا روزنامه ها مایل نبودند آن نکات را منتشر بکنند یا خود شما در آن زمان صلاح نمی دیدید یا فکر می کردید اطلاعات شما شاید کامل و دقیق نیست، به هر دلیل آیا مواردی هست که شما در آن پیگیری ها به دست آورده ولی منتشر نکرده باشید؟

به هرحال بوده، همان میزان هم که نوشته می شد، اگر شما یادتان باشد، با کلی ایما و اشاره نوشته می شد. من مجبور بودم واژگان برای آن جعل بکنم، واژه هایی مثل عالیجناب سرخ پوش، شاه کلید، عالیجناب خاکستری پوش، عالیجنابان خاکستری پوش، بخاطر اینکه بتوانم بنویسم و خیلی چیزها را با ایما و اشاره بنویسم، مثلا بگویم شاه کلید زنگ زد به سعید امامی گفت فلانی را بکشید.

شما اینها را باید به حد مقدورات ما در نظر بگیرید. یعنی روزنامه هایی که موجود بود و این روزنامه ها برای بقا و حیات خودشان تا یک میزانی می توانستند ریسک بکنند.

به عنوان آخرین سوال، شما اصولا تاثیر یک چنین پروژه هایی را چگونه می بینید؟ پروژه هایی که از نگاه شما پروژه های حکومتی هستند یعنی ترور مخالفان و آن قتل های سیاسی از یک طرف، و فاش شدن اینکه به هرحال عناصری یا مامورانی از وزارت اطلاعات دست کم در بخشی از این قتل ها دست داشتند و مسئولیت داشتند از طرف دیگر، تاثیر این دو عامل را بر حوادث بعدی و شکل گیری تحولات و همین طور صف بندی های سیاسی و تحولات سیاسی در ایران چگونه می بینید؟

شما تحولی را در این جامعه می بینید. یعنی در عین حالی که این حکومت سرکوبگر است، در عین حالی که این حکومت همیشه مخالفان خودش را ترور کرده، شکنجه کرده، اعدام کرده، در عین حال یک تحولی را در بطن این جامعه دارید می بینید که این جامعه چنان از درون توسعه پیدا کرده که این حکومت رفته رفته یک کارهایی را نمی تواند بکند و رفته رفته یک کارهایی را وقتی می کند باید مسئولیت آن را بپذیرد.

دیگر واقعه ای مثل واقعه تابستان ۱۳۶۷ امکان وقوع ندارد. دیگر حکومت به آن شکلی که در گذشته مخالفان خودش را در خارج و در داخل در قتل های زنجیره ای ترور کرد امکان ترور ندارد. الان دارد یک سبک های دیگری را و یک روش های دیگری از سرکوب را به اجرا می گذارد که پایش هم کاملا مستقیم در میان است. لذا آقای خامنه ای حالا باید مستقیم به صحنه بیاید و سخنرانی بکند مثل نماز جمعه هفته بعد از انتخابات ۲۲ خرداد، و آنجا بگوید که ، بروید اینها [معترضان و مخالفان] را سرکوب بکنید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101207_ganji_serial_murders.shtml

بالا ^^

نخست وزیر بریتانیا بدون اعلام قبلی به افغانستان سفر کرده است

نخست وزیر بریتانیا به طور سر زده به افغانستان سفر کرده است.

روز سه شنبه، 16 قوس/آذر (7 دسامبر)، گزارش شد که دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، در یک سفر از قبل اعلام نشده به افغانستان رفته و در دیدار با نظامیان بریتانیایی مستقر در ولایت هلمند، گفته است که ممکن است خروج نظامی این کشور از افغانستان از سال دیگر آغاز شود.

آقای کامرون برای بررسی وضعیت افغانستان و دیدار با نظامیان بریتانیایی در آستانه کریسمس - عید میلاد مسیح - به افغانستان رفته است.

نیروهای بریتانیایی ماموریت برقراری امنیت در ولایت هلمند، از ناآرام ترین مناطق افغانستان را برعهده دارند و دیوید کامرون شب را در پایگاه نظامی این نیروها در هلمند سپری کرد.

نخست وزیر بریتانیا در سخنانی برای نظامیان بریتانیایی گفت که پیشرفت به دست آمده در مبارزه با طالبان و موفقیت های کسب شده در آموزش نیروهای ارتش و پلیس افغانستان او را نسبت به آینده خروج سربازان بریتانیایی از افغانستان امیدوار کرده است.

او گفت: "ما آنچه را که ضروری است باید انجام دهیم، اما آنچه امروز (در افغانستان) دیدم، دلیلی برای خوشبینی من است."

آقای کامرون افزود: "ما در برنامه آموزش نیروهای ارتش ملی افغانستان، پیش هستیم... و نشانه های از خوش بینی وجود دارد."

نخست وزیر بریتانیا ماه گذشته تعهد کرد که نیروی نظامی این کشور را تا سال 2015 از افغانستان خارج کند.

آمریکا نیز اعلام کرده است که خروج تدریجی سربازان خود از افغانستان را از سال آینده میلادی آغاز می کند و براساس برنامه تدوین شده، مسئولیت امنیتی افغانستان تا سال 2014 به نیروهای افغان سپرده می شود.

دیوید کامرون پس از دیدار با سربازان بریتانیایی مستقر در هلمند، عازم کابل شد و با حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان دیدار کرد.

ارتش بریتانیا واحدهایی متشکل از بیش از ده هزار نظامی را به افغانستان اعزام کرده است که اکثر آنها در ولایات نا آرام جنوب این کشور مستقر هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101207_k01_cameron_afg_visit.shtml

بالا ^^

جنجال بر سر اعدام زن مسیحی در پاکستان

اختلاف برسر سرنوشت یک شهروند مسیحی در پاکستان، این کشور را دو دسته کرده است. سازمان‌های مدافع حقوق بشر خواهان آزادی "آسیه بی‌بی" اند که به اتهام اهانت به مقدسات دینی به اعدام محکوم شده، اما گروه‌های مذهبی بر اجرای حکم پافشاری دارند.

دادگاه محلی این زن 45 ساله را که مادر پنج فرزند است، به جرم بدگویی به حضرت محمد، پیامبر مسلمانان، به مرگ محکوم کرده است.

ماجرا حدود هجده ماه پیش وقتی شروع شد که آسیه با زنان مسلمان هم‌روستایی‌اش در مزرعه‌ای در روستای شیخ‌پورا در پنجاب کار می‌کرد که به ‌گفته مقام‌های محلی بر سر آب با هم درگیر شدند.

مقام‌های محلی می‌گویند زنان مسلمان از آسیه آب خواسته بودند اما عده ‌ای از نوشیدن آب از دست آسیه به این دلیل که نوشیدن آب از دست یک غیرمسلمان، نجس است، خودداری کردند.

زنان مسلمان اما شکایت کردند که در جریان این بگو مگو، آسیه به پیامبر اسلام توهین کرده است. ملای مسجد بعد از درگیری، او را برای توبه کردن به مسجد برد.

اما پلیس محلی در این ماجرا دخالت کرد و برای حفاظت از جان آسیه، او را به بازداشتگاه انتقال داد. گروهی علیه این زن تظاهرات کردند.

دادگاه و حکم کفر گویی

چندی بعد دادگاهی برگزار شد و بر اساس قانون مجازات "اهانت به مقدسات"، آسیه تکفیر و به مرگ محکوم شد.

این حکم اعتراض‌های گسترده جهانی را به دنبال داشت. پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کاتولیک‌های جهان خواستار رهایی آسیه بی بی از زندان شد.

سازمان نظارت بر حقوق بشر، خواهان لغو قانون توهین به مقدسات شد که بر اساس آن این زن حکم اعدام گرفته است.

قانون موسوم به "توهین رسالت" در زمان حکومت ژنرال ضیاءالحق، حاکم نظامی پاکستان در دهه 1980 میلادی بخشی از "قانون جزایی" پاکستان شد و مورد استفاده قرار گرفت. بسیاری باور دارند که به ابزاری برای سرکوب اقلیت‌های مذهبی در پاکستان بدل شده است.

سه میلیون مسیحی

سه میلیون شهروند پاکستانی، مسیحی اند که حدود پنج درصد جمعیت ۱۷۵میلیونی این کشور را تشکیل می دهند. آنها بارها به تبعیض علیه خود اعتراض کرده اند.

دولت‌های پیشین پاکستان و همچنین دولت فعلی آصف‌علی زرداری برای اعمال تغییرات در این قانون، تلاش کرده اند. اما با مخالفت گروه‌های مذهبی روبرو شده و سعی شان بی‌ثمر مانده است.

رئیس جمهوری پاکستان که صلاحیت صادر کردن حکم عفو خانم بی‌بی را دارد، دستور بازنگری این پرونده را صادر کرده است.

شهباز بهاتی، وزیر امور اقلیت ها در پاکستان که این پرونده را بررسی کرده می‌گوید که او شخصا قانع شده است که آسیه بی گناه است.

اما یک روحانی تندرو در پیشاور که از "سهل انگاری دولت" خشمگین است، برای قتل این زن مسیحی، شش هزار دلار پاداش تعیین کرده است.

عاشق مسیح، شوهر آسیه و پنج فرزند او حالا از ترس تهدید و خشونت، مخفی شده اند.

علی‌دیان حسن، از سازمان حقوق بشر می‌گوید: "آسیه خیلی مشکلات را تحمل کرده و دیگر باید از پشت میله‌ها بیرون شود."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101207_l09_religens_fighting_pakistan.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 8, 2010, 3:32:17 PM12/8/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:32 گرينويچ - چهارشنبه 08 دسامبر 2010 - 17 آذر 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

یک عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران گفت که صادق لاریجانی، عضو شورای نگهبان در زمان انتخابات ریاست جمهوری دهم، بعد از انتخابات به میرحسین موسوی کاندیدای اصلاح طلب تبریک گفته بود.

علی تاجرنیا، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، بعد از گذراندن دوره محکومیت یک ساله اش روز چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۸۹ (۸ دسامبر ۲۰۱۰) از زندان اوین تهران آزاد شد.

رئیس قوه قضاییه در واکنش به انتقادات احمد جنتی در مورد عدم همکاری این قوه با وزارت اطلاعات، نیروهای امنیتی را در زمینه مسائل قضایی فاقد صلاحیت دانست.

مصطفی تاج زاده، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران، و محمد نوری زاد، فیلمساز و روزنامه نگار، که از ماه ها پیش در بند قرنطینه زندان اوین در بازداشت هستند، ممنوع الملاقات شده اند.

پس از گذشت چند روز از توقف اجباری سه فروند کشتی باربری ایرانی در آبهای سنگاپور، رئیس شرکت کشتیرانی ایران علت توقیف این سه کشتی را "مسایل سیاسی" اعلام کرد.

اعتراض شدیدالحن یکی از مراجع تقلید شیعه در قم به احتمال نمایش بازی یک هنرپیشه تلویزیونی در نقش یکی از پسران امام اول شیعیان، انتقاد همزمان هواداران جمهوری اسلامی و مخالفان دولت را برانگیخته است.

وزیر امور خارجه استرالیا گفته آمریکا را باید مقصر اصلی انتشار هزاران پیام محرمانه دیپلماتیک این کشور در سایت اینترنتی ویکی لیکس دانست و نباید جولین آسانژ، بنیانگذار استرالیایی این سازمان را در این باره سرزنش کرد.

هکتیویست‌ها ادعا کرده‌اند برای اینکه از مسترکارت که ارایه خدمات به ویکی لیکس را متوقف کرده انتقام بگیرند، سایت اینترنتی این شرکت کارت اعتباری را از کار انداخته اند.

به گفته مقام های شیلی، آتش سوزی در زندانی در سانتیاگو، پایتخت این کشور، منجر به مرگ ۸۱ نفر از زندانیان شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

شکوری راد: صادق لاریجانی هم به موسوی تبریک گفته بود

علی شکوری راد، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران گفت که صادق لاریجانی، رئیس فعلی قوه قضائیه و عضو شورای نگهبان در زمان انتخابات ریاست جمهوری دهم، بعد از انتخابات به میرحسین موسوی، کاندیدای اصلاح طلب تبریک گفته بود.

آقای شکوری راد، در مناظره با عبدالرضا داوری، مدیر عامل سابق خبرگزاری دولتی ایرنا، که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان برگزار شد، در دفاع از دیدگاه خود در مورد بروز تخلف در انتخابات اظهار داشت: "رسانه های خود شما گفتند که علی لاریجانی تلفنی به آقای موسوی تبریک گفت... چنین مطالبی راجع به آقای صادق لاریجانی نیز وجود دارد که تاکنون بنا به دلایلی رسانه‌ای نشده است و اگر لازم بود این کار انجام خواهد شد."

اظهارات آقای شکوری راد در مورد "تبریک علی لاریجانی به میرحسین موسوی"، ظاهرا اشاره ای به مطلب منتشر شده در سایت رجا نیوز، از حامیان دولت، در ۱۹ مرداد ۱۳۸۸ بوده است.

در مطلب رجانیوز، از قول یک نماینده مجلس آمده بود: "کاری که ایشان (علی لاریجانی) بعد از ظهر روز اخذ رأی کرد و تلفنی به موسوی، به بهانه حتمی شدن ریاست جمهوری‌اش تبریک گفت، قابل گذشت نیست؛ زیرا او از جایگاه رئیس یک قوه و به عنوان کسی که قاعدتاً به اطلاعات و اخبار دست اول و محرمانه دسترسی دارد، وقتی به موسوی، آن هم قبل از پایان زمان رأی گیری تبریک گفت، در واقع او را دچار توهم و تشویق کرد تا مواضع فتنه انگیز و تحریک کننده بعدی را داشته باشد."

حدود یک سال پس از چاپ مطلب رجانیوز، خبرگزاری ایلنا از توزیع اطلاعیه ای علیه علی لاریجانی در حاشیه مراسم نمازجمعه ۲ مهر قم، توسط عده‌ای از هواداران دولت خبر داد.

به گزارش ایلنا، در این اطلاعیه که نویسندگان آن، خود را "جمع کثیری از طلاب، دانشجویان و مردم" نامیده بودند، ضمن انتقاد از موارد ناهمسویی آقای لاریجانی با دولت، خطاب به وی آمده بود: "گفته می‌شود شما به رقیب آقای احمدی‌نژاد رای داده‌اید و پیروزی او را نیز تلفنی تبریک گفته‌اید، هنوز تکذیب روشنی از شما در این زمینه شنیده نشده است."

در یک اظهار نظر خبرساز دیگر در مورد نتایج انتخابات ریاست جمهوری، علیرضا زاکانی نماینده اصولگرای مجلس، در سخنرانی خود در ۱ آذر ۱۳۸۸ اظهار داشت که نظرسنجی‌های وزارت اطلاعات و وزارت کشور و نیز جمع‌بندی شورای عالی امنیت ملی پیش از روز رای گیری، حاکی از آن بوده است که انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود.

این اظهارات، که به معنی امکانپذیر نبودن پیروزی محمود احمدی نژاد در روز ۲۲ خرداد بود، از سوی سه دستگاه امنیتی فوق تکذیب نشد.

در مناظره علی شکوری راد و عبدالرضا داوری، مدیرعامل سابق ایرنا در واکنش به اشاره آقای شکوری راد به نظرسنجی وزارت اطلاعات قبل از انتخابات گفت: "من کاری به نظرسنجی وزارت اطلاعات ندارم، زیرا درون آن وزارتخانه طیف‌های مختلفی وجود دارد."

وی افزود: "در روز ۲۰ خرداد ۸۸ براساس آخرین نظرسنجی که در ایرنا انجام دادیم بیش از ۶۳ درصد آرا را احمدی‌نژاد کسب کرد و اگر تقلب بخواهد صورت گیرد حد و سقفی دارد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101208_l39_sadeq_larijani_vote_rigging_88elections.shtml

بالا ^^

علی تاجرنیا آزاد شد

علی تاجرنیا، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، بعد از گذراندن دوره محکومیت یک ساله اش روز چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۸۹ (۸ دسامبر ۲۰۱۰) از زندان اوین تهران آزاد شد.

آقای تاجرنیا که از مسئولان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری بود، در دادگاه بدوی به ۶ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به یک سال حبس تعزیری کاهش یافت.

علی تاجرنیا روز ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ – یک هفته بعد از انتخابات – دستگیر شد و در آبان ماه همان سال، بعد از ۱۴۰ روز بازداشت، با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

آقای تاجرنیا در میانه اردیبهشت سال ۱۳۸۹ برای گذراندن باقی دوران محکومیتش به زندان اوین احضار شد و تا روز ۱۷ آذر در زندان بود.

علی تاجرنیا نماینده مردم مشهد در مجلس ششم و دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود و پس از آن در دولت محمد خاتمی، مشاور وزیر بهداشت و درمان شد.

او همچنین عضویت در شورای عمومی و مرکزی دفتر تحکیم وحدت را در کارنامه فعالیت های سیاسی خود دارد و در حال حاضر متخصص دندانپزشکی و عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشکان ایران است.

در حال حاضر محسن میردامادی، دبیرکل دفتر تحکیم وحدت و مصطفی تاج زاده، داود سلیمانی و محسن امین زاده، از اعضای شورای مرکزی این حزب، کماکان در زندان هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101208_l17_tajernia_free.shtml

بالا ^^

بالاگرفتن اختلاف وزارت اطلاعات و قوه قضاییه ایران

صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران، در واکنش به انتقادات یک ماه پیش احمد جنتی در مورد عدم همکاری این قوه با وزارت اطلاعات، نیروهای امنیتی را در زمینه مسائل قضایی فاقد صلاحیت دانست.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای لاریجانی امروز ۱۷ آذر (۸ دسامبر) در جمع تعدادی از مسئولان دستگاه های نظارتی ایران از جمله وزارت اطلاعات گفت: "دستگاه امنیتی قاضی نیست و همیشه کار قضاوت با دستگاه قضایی بوده است و این جای تاسف دارد که برخی از بزرگان ما اظهارات خود را بر مبنای نوشته‌های روزنامه‌ها بیان می‌کنند."

یک هفته پیش از اظهارات صادق لاریجانی، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران، در اشاره ای جداگانه به عملکرد دستگاه های امنیتی و در واکنش به سوء قصد به مجید شهریاری و فریدون عباسی، دو فیزیکدان ایرانی گفته بود: "امیدوارم پلیس و دستگاه‌های امنیتی با قاطعیت بیشتر این خائنین را شناسایی و به سزای اعمال خود برسانند و امیدوارم این پرونده به سرنوشت پرونده استاد علی‌محمدی تبدیل نشود."

مسعود علی‌محمدی، استاد فیزیک ایرانی بود که دی ماه سال گذشته، بر اثر انفجار بمب کشته شد.

اظهارات امروز رئیس قوه قضاییه، پاسخی به سخنان دبیر شورای نگهبان در خطبه های نماز جمعه تهران محسوب می شود که با انتقاد از عدم برخورد "جدی" دستگاه قضایی با برخی متهمان پرونده های امنیتی گفته بود: "درباره بعضی از اینها، بچه‌های اطلاعات پیش من می‌آمدند و ناراحت بودند از اینکه این فرد فسادهای گوناگون دارد و جرات ندارند علیه او دم بزنند."

آقای جنتی همچنین با اشاره به یک متهم امنیتی در خارج از کشور افزود: "خواسته‌اند که پرونده‌اش به اطلاعات و سپاه نرود و در همان قوه قضاییه آن هم توسط قاضی عادل ـ از نظر اینها ـ رسیدگی شود. قاضی عادل از نظر این‌ها کسی است که تبرئه کند و یا محکومیت کمی بدهد و اِلّا ظالم است."

او افزود که وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران "امکاناتی دارند که دستگاه قضایی ندارد" و اگر متهم در اختیار این دو نهاد قرار نگیرد، "برخوردهای لازم" با او صورت نخواهد گرفت.

در پی انتشار این اظهارات، برخی رسانه های مدافع دولت نوشتند که شرایط مورد اشاره احمد جنتی، از سوی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان و در زمینه نحوه رسیدگی به اتهامات پسر وی، مهدی هاشمی، مطرح شده است.

پیش از آن، مهدی هاشمی با انتشار نامه ای خطاب به غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور، گفته بود که در خارج از ایران مشغول به تحصیل است، اما اگر شرط های او که "مهمترین آنها دادگاه مستقل و مصون از تحمیل های نیروهای امنیتی" است تامین شود، آماده بازگشت به ایران برای محاکمه خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101208_l39_sadeq_larijani_intelligence_jannati.shtml

بالا ^^

مصطفی تاج زاده و محمد نوری زاد ممنوع الملاقات شدند

مصطفی تاج زاده، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران، و محمد نوری زاد، فیلمساز و روزنامه نگار، که از ماه ها پیش در بند قرنطینه زندان اوین در بازداشت هستند، ممنوع الملاقات شده اند.

فاطمه ملکی، همسر محمد نوری زاد، به بی بی سی فارسی گفت وقتی روز چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۸۹ مطابق معمول برای ملاقات هفتگی به زندان اوین مراجعه کرده است، به او و همسر آقای تاج زاده گفته شده که همسرانشان ممنوع الملاقات هستند.

فخر السادات محتشمی پور، همسر مصطفی تاج زاده، روز چهارشنبه و در پی ممنوع الملاقات شدن همسرش در نامه ای به عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، نوشت: "بر اساس کدام قانون و آیین نامه همسر مرا به بهانه اجرای حکم جابرانه و جائرانه فله ای دادگاه فرمایشی، بیش از چهار ماه در قرنطینه اوین محبوس کرده اید و بر اساس رأی کدام شورای انضباطی و با حضور کدام مسئول مددکار به این جمع بندی و رأی صادره رسیدید که او را و ما را از حق دیدارمان آن هم از پشت دو جدار شیشه ای و شنیدن صدای هم از پشت گوشی تلفن، محروم کردید؟"

ملاقات های زندان اوین هفته گذشته نیز به دلیل تعطیلات ناشی از آلودگی هوای تهران انجام نشده بود.

مصطفی تاج زاده و محمد نوری زاد، بعد از آن که اواخر مرداد ماه ۱۳۸۹ بعد از چند ماه مرخصی دوباره به زندان اوین باز گردانده شدند، در بند قرنطینه و در سلول مشترکی زندانی هستند.

خانم محتشمی پور روز سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۸۹ در صفحه شخصی خود در وب سایت فیس بوک، نامه ای از آقای تاج زاده خطاب به خود منتشر کرد که آقای تاج زاده در آن وضعیتش در سلول را این طور توصیف کرده بود: "ما، من و برادر عزیزم محمد نوری زاد، در اوین انتخاب زیادی نداریم جز مطالعه، گفتگو، نوشتن، انجام فرائض، ورزش در همین فضای محدود و تماشای تلویزیون و البته آقای نوری زاد کارهای هنری هم انجام می دهد."

مصطفی تاج زاده که بلافاصله بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ بازداشت شده بود، اسفند ماه همان سال به مرخصی آمد. اما بعد از آن و بعد از شکایت او و هفت اصلاح طلب دیگر از بخش هایی از سپاه پاسداران، روز ۲۴ مرداد ۱۳۸۹ به زندان اوین فراخوانده شد.

او در دادگاه به ۶ سال حبس تعزیری و ۱۰ سال ممنوعیت از فعالیت های سیاسی محکوم شده است.

محمد نوری زاد نیز در آذر ماه سال ۱۳۸۸ به دنبال نوشتن چند نامه به آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، بازداشت شد.

آقای نوری زاد نیز اوایل خرداد ۱۳۸۹ با قید وثیقه از زندان آزاد شد اما روز ۲۷ مرداد ماه و در پی نوشتن نامه دیگری خطاب به آیت الله خامنه ای به زندان اوین فرا خوانده شد.

محمد نوری زاد به سه سال و نیم حبس تعزیری و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101208_l17_tajzadeh_nourizad.shtml

بالا ^^

توقیف سه کشتی تجاری ایران در آبهای سنگاپور

پس از گذشت چند روز از توقف اجباری سه کشتی باربری ایرانی در آبهای سنگاپور، رئیس شرکت کشتیرانی ایران علت توقیف این سه کشتی را "مسایل سیاسی" اعلام کرد.

محمد داجمر، رئیس شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه ۱۷ آذر (هشتم دسامبر) گفت: "این سه کشتی به دلایل مرتبط با مسایل سیاسی توقیف شده اند، نه عدم پرداخت بدهی به یک بانک فرانسوی."

به گزارش خبرگزاری های ایران، سه کشتی باربری سهند، سبلان و توچال، متعلق به ناوگان کشتیرانی ایران، از چند روز پیش در سنگاپور متوقف شده اند.

پیش تر، علت توقیف این سه کشتی، ادعای یک بانک فرانسوی برای وصول مطالبات خود عنوان شده بود.

آقای داجمر در سخنان امروز خود اصل بدهی به بانک فرانسوی را تأیید کرد، اما گفت که این بانک در عملی "خلاف" وامی را که بازپرداخت آن به صورت مدت دار بوده، یکجا طلب کرده است.

به گفته رئیس شرکت کشتیرانی ایران، اکنون این بانک فرانسوی که به علت پرداخت وام، هر سه کشتی ایرانی را در رهن خود داشته است، به دادگاه شکایت و حکم توقیف این سه کشتی را دریافت کرده است.

آقای داجمر درباره تلاش ایران برای رفع توقیف از این سه کشتی گفت: "هم اکنون در حال رایزنی هستیم و پیش بینی می شود تا دو هفته آینده این سه کشتی از توقیف خارج شوند."

از نوع بار و جزئیات مبداء و مقصد این کشتی ها، خبری منتشر نشده است اما به گفته رئیس شرکت کشتیرانی ایران، تمامی کانتینرهای حاوی بار از این کشتی‌ها تخلیه و توسط کشتی های دیگری بارگیری شده اند و سبلان، سهند و توچال هم اکنون خالی از بار در سنگاپور پهلو گرفته اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در خرداد ماه گذشته، قطعنامه جدید تحریم ایران را تصویب کرد که در آن محدودیت هایی علیه برخی شرکت های وابسته به سپاه، نهادهای مالی و کشتیرانی در نظر گرفته شده است.

این قطعنامه، در آنچه که اقدامات لازم برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ افزارهای سنگین و تجهیزات و فن آوری مرتبط با برنامه های اتمی و موشکی خوانده شده، مجوز بازرسی کشتی ها و هواپیماهای مظنون به حمل اقلام ممنوعه برای این کشور را صادر کرده است.

این بخش از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، واکنش های زیادی را از سوی مقام‌های ایرانی بر انگیخته بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101208_l07_iran89_singapore_france_iranships_ship.shtml

بالا ^^

مرجع تقلید آرام میان منگنه

اعتراض شدید الحن آیت الله حسین وحید خراسانی، از مراجع تقلید شیعه در قم، به احتمال نمایش بازی یک هنرپیشه تلویزیونی در نقش حضرت عباس، یکی از پسران امام اول شیعیان، انتقاد همزمان هواداران جمهوری اسلامی و مخالفان دولت را برانگیخته است.

محسن کدیور، پژوهشگر دینی و استاد مهمان مطالعات اسلامی در دانشگاه دوک در آمریکا در نامه ای که روز سه شنبه ۱۶ آذر (۷ دسامبر) در وبسایت شخصی خود منتشر کرده، از آقای وحید خراسانی پرسیده است: "در طول این سالیان، به ویژه در ربع قرن اخیر، بالاخص در این دو سال آیا هیچ غلط و مسئله ای مهم تر از مسئله یاد شده به حضرت آیت الله گزارش نشده که ارزش اعتراض علنی و اعلام خطر و نصیحت و تهدید آشکار مسئولان امر و دعوت جوانان غیرتمند به اعتراض محشرگونه داشته باشد"؟

از سوی دیگر پایگاه خبری الف، متعلق به احمد توکلی (نماینده اصولگرا و رئیس مرکز پژوهش های مجلس ایران) هم با انتشار یادداشتی از سکوت آیت الله وحید خراسانی در مقابل اعتراضات انتخاباتی سال گذشته و عدم حمایت او از مواضع حکومت در جریان این اعتراضات انتقاد کرده است.

آقای وحید خراسانی روز جمعه ۱۲ آذر (۳ دسامبر) در جمع گروهی از مبلغان گفته بود: "شنیده ام که می خواهند قمر بنی هاشم (حضرت عباس) را به نقش هنرپیشه ها در آورند... خدا نکند چنین غلطی بکنند، آن وقت هر چه پیش آید و هر چه ما بگوییم، معذوریم".

این سخنان، اشاره به سریال "مختارنامه" تلقی شد که قرار بود در آن هنرپیشه ای در نقش حضرت عباس نشان داده شود.

آیت الله وحید خراسانی از مقلدان جوان خود خواست که در مراسم روز تاسوعای امسال، که بطور سنتی به ذکر یاد حضرت عباس اختصاص دارد، "محشر" به پا کنند و گفت: "مردم! بدانید که این نقشه ها برای این است که وقتی قمر بنی هاشم را به آن صورت نشان دادند، دیگر این سوز و گداز در روضه ها نخواهد بود".

مسئولان سازمان صدا و سیمای ایران پس از اعتراض آقای وحید خراسانی اعلام کردند که تصویر حضرت عباس در سریال "مختارنامه" پخش نخواهد شد، اما این تصمیم مانع از بروز واکنش های انتقادی به اظهارات آیت الله وحید خراسانی نشد.

''استبداد دینی"

محسن کدیور در نامه سرگشاده خود به آیت الله وحید خراسانی نوشته است که بازی هنرپیشه ها در نقش شخصیت های مذهبی در قالب تعزیه سابقه ای طولانی دارد و اگر کسی معتقد است که چنین کاری باید ممنوع شود، باید دلیل فقهی ارائه کند.

اما ایراد اصلی او به آقای وحید خراسانی، در واقع سکوت او در برابر برخوردهای حکومت جمهوری اسلامی با اعتراضات انتخاباتی سال گذشته است.

آقای کدیور که از حامیان جنبش اعتراضی ایران موسوم به "جنبش سبز" است، با اشاره به وقایع پس از انتخابات سال گذشته و دادخواهی زندانیان سیاسی و خانواده های آنها از مراجع تقلید، از آقای وحید خراسانی انتقاد کرده است که با نادیده گرفتن "ظلم" و "استبداد دینی" و پرداختن به توصیف فضایل امامان شیعه و امامزاده ها، از "تضییع اصول" غفلت کرده و به "فروع درجه چندم" پرداخته است.

آقای کدیور مسئولان حکومت ایران را به کشتن معترضان غیر مسلح، دروغ گویی، نقض عهد، خیانت در امانت، ایراد بهتان، اهانت و تحقیر مومنان متهم کرده و با اشاره به تصدی ریاست قوه قضائیه توسط صادق لاریجانی، داماد آیت الله وحید خراسانی، پرسیده است: "آقا قاضی القضاتی چنین نظامی و صدور احکام قضایی ظالمانه مصداق بارز معونت (یاری کردن) ظالمین نیست؟ راستی شاگرد و داماد محترم شما بر اساس کدام حجت شرعی قضاوت را به ثمن بخس، زائده سیاست کرده است؟"

مقامات ایران این گونه اتهامات را رد می کنند و می گویند که اعتراضات پس از انتخابات سال گذشته ایران نوعی تلاش برای سرنگونی حکومت بوده و برخورد با معترضان در چارچوب قانون انجام شده است.

آقای کدیور هشدار داده است که تمرکز مراجع تقلید تنها بر حفظ حوزه علمیه قم و "ظواهر شرعی" بدون توجه به ضرورت "اقامه قسط" و رعایت حقوق مردم می تواند "باقیمانده ایمان جوانان را نیز بر باد دهد".

'حساسیت'

در جبهه مقابل، هواداران جمهوری اسلامی هم در انتقادات خود به اظهارات اخیر آیت الله وحید خراسانی، به سابقه بازی هنرپیشه ها در نقش شخصیت های مذهبی در تعزیه اشاره کرده و نوشته اند که این امر "بی سابقه و غیر عادی" نیست؛ اما شباهت این انتقادات با انتقادات آقای کدیور در همین حد باقی می ماند.

به عنوان نمونه، نویسنده سایت الف گروهی از معترضان انتخاباتی سال گذشته را "آشوبگران سبزپوش" یا "اوباش سبز" نامیده و آنها را متهم کرده است که در جریان تشییع جنازه آیت الله حسینعلی منتظری در قم و وقایع روز عاشورا در تهران به مقدسات اسلام اهانت کرده اند و از آیت الله وحید خراسانی پرسیده است: "نمایش چهره حضرت عباس کار زشت تری است یا انجام آن اعمال پلید در روز عاشورای حسینی"؟

مخالفان دولت می گویند که مأموران حکومتی خشونت های روز عاشورای سال گذشته تهران را آغاز کردند و در جریان آن تعدادی از معترضان، از جمله علی موسوی، خواهرزاده میرحسین موسوی را به قتل رساندند.

سایت الف همچنین از آقای وحید خراسانی انتقاد کرده است که در جریان حمله دو سال پیش اسرائیل به غزه، مسلمانان را "راهنمایی و ارشاد" نکرده است.

آیت الله وحید خراسانی از جمله مراجع تقلید سنتی در قم محسوب می شود که در مورد مسائل سیاسی اظهارنظر نمی کند و به گفته آقای کدیور به تئوری "ولایت فقیه" اعتقادی ندارد.

او شاگرد آیت الله سید ابوالقاسم خوئی بوده است و گفته می شود که درس خارج فقه او در حوزه علمیه قم از پر طرفدارترین درس هاست.

آقای وحید خراسانی در جریان سفر اخیر آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی به قم به دیدار او نرفت و دیداری بین آنها صورت نگرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101208_l10_vahid_khorasani_kadivar_alef.shtml

بالا ^^

استرالیا: آمریکایی ها مسئول انتشار اسناد محرمانه در ویکی‌لیکس هستند

وزیر امور خارجه استرالیا گفته آمریکا را باید مقصر اصلی انتشار هزاران پیام محرمانه دیپلماتیک این کشور در سایت اینترنتی ویکی لیکس دانست و نباید جولین آسانژ، بنیانگذار استرالیایی این سازمان را در این باره سرزنش کرد.

کوین راد، گفت انتشار این اسناد پرسش های زیادی را در باره روش های آمریکا در حفاظت از اطلاعات مطرح می کند.

آقای راد همچنین گفت این که در این پیام های افشا شده مقام های آمریکایی از او انتقاد کرده اند برای او اصلا اهمیت ندارد.

آقای آسانژ، که در پی مطرح شدن اتهام تجاوز و آزارجنسی دو زن در سوئد، در بریتانیا در بازداشت است، دولت استرالیا را متهم کرده که با "خفت"، "خوش خدمتی" آمریکا را می کند.

جولیا گیلارد، نخست وزیر استرالیا، پیشتر انتشار پیام ها را "شدیدا غیرمسئولانه" توصیف کرده بود.

بیش از 250 هزار پیام محرمانه دیپلماتیک که توسط نمایندگان آمریکا در سراسر جهان به دولت این کشور ارسال شده بود در اختیار سازمان افشاگر ویکی لیکس قرار گرفته که سایت این سازمان در دو هفته گذشته هزاران مورد از این اسناد را افشا کرده است.

دولت آمریکا انتشار پیام ها را غیرمسئولانه و تهاجم به جامعه بین المللی خوانده است.

آقای راد در گفتگویی با خبرگزاری رویترز گفت: "آقای آسانژ شخصا مسئول انتشار بدون مجوز 250 هزار سند شبکه ارتباطات دیپلماتیک آمریکا نیست. آمریکایی ها مسئول هستند."

آقای راد، نخست وزیر سابق استرالیا که در ماه ماه ژوئن جولیا گیلارد جایگزین او شد، افزود: "من فکر می کنم در باره کارآمد بودن نظام حفاظت از اطلاعات امنیتی در آمریکا و میزان دسترسی افراد به اطلاعات امنیتی این کشور، پرسش های واقعی وجود دارد. مسئولیت اصلی و در نتیجه تقصیر حقوقی این ماجرا، متوجه افرادی است که این اسناد را در وهله اول ترخیص کرده اند."

در یکی از پیام های افشا شده، آمده است که آقای راد "مستعد خطاست و به شدت می خواهد همه چیز طبق نظر خودش اجرا شود."

در بخشی از پیام های افشا شده در ویکی لیکس که روزنامه استرالیایی "صبح سیدنی" (Sydney Morning Herald)، آن را چاپ کرده، آمده است که رابرت مک کالوم، سفیر آمریکا در استرالیا، گفته که آقای راد "بدون مشورت با کشورهای دیگر یا مقام های دولت استرالیا به طور ناگهانی تصمیم های خود را اعلام می کند."

این پیام ها حاکی از آن است که آمریکا همچنین از آنچه درز نادرست محتوای مکالمه تلفنی آقای راد با جورج بوش، رئیس جمهوری سابق آمریکا، توصیف کرده، خشمگین است. ظاهرا آقای راد بعد از این مکالمه گفته، حیرت زده است که آقای بوش از او پرسیده بود گروه بیست چه گروهی است.

آقای راد در باره این انتقادها گفت: "تنها وظیفه من به عنوان وزیر امور خارجه استرالیا حفظ منافع این کشور است. خیلی رک بگویم که اصلا برای من این انتقادها مهم نیست."

خانم گلیلارد ضمن دفاع از آقای راد گفت: "وزیر امور خارجه از مهارت کاری خود به نفع استرالیا استفاده کرده و خیلی خوب وظایف کاری اش را انجام می دهد."

آقای آسانژ به شدت از موضع دولت استرالیا در قبال انتشار پیام های محرمانه آمریکا در سایت ویکی لیکس انتقاد کرده است.

او روز چهارشنبه در ستون نظرات روزنامه استرالیایی The Australian، دولت استرالیا را متهم کرده که با "بی آبرویی خوش خدمتی" آمریکایی ها را می کند و اختیارات دولت را کاملا به آمریکا تفویض کرده است.

آقای آسانژ در مقاله ای با عنوان "پیام آور را به خاطر افشای واقعیت های تلخ سر به نیست، نکنید"، می گوید: "جوامع دموکراتیک به رسانه های قوی نیاز دارند و ویکی لیکس بخشی از این رسانه هاست. رسانه ها کمک می کنند دولت ها سالم عمل کنند."

او می افزاید: "دادستانی استرالیا تمام تلاش خود را می کند که به تحقیقات آمریکا، که واضح است هدف آن پاپوش درست کردن برای شهروندان استرالیایی و استرداد آنها به آمریکاست، کمک کند."

به دنبال صدور حکم جلب برای آقای آسانژ توسط پلیس بین الملل که به درخواست دادستانی سوئد صورت گرفته و دستگیر شدنش در بریتانیا، دادگاهی در لندن با تعیین قرار وثیقه برای آزادی موقت او موافقت نکرده است.

آقای آسانژ گفته است برای جلوگیری از استرداد به سوئد مبارزه خواهد کرد.

جولین آسانژ که در حال حاضر در لندن در بازداشت به سر می برد، انکار کرده است که دو زن را در سوئد مورد تجاوز و آزار جنسی قرار داده است.

مارک استیونز، وکیل آقای آسانژ ادعا کرده که اتهاماتی که علیه موکلش مطرح شده انگیزه سیاسی دارد.

در همین حال وکیل دو زن سوئدی که آقای آسانژ را متهم کرده اند که به آنها تجاوز جنسی کرده است، گفته موکلان او در هیچ توطئه سیاسی علیه موسس ویکی لیکس دست ندارند.

کلائس بورگستورم، روز چهارشنبه گفت اتهامات هیچ ارتباطی با ویکی لیکس یا سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، ندارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101208_l05_wiki_australia_us_blame.shtml

بالا ^^

هواداران ویکی‌لیکس، سایت مسترکارت را "از کار انداختند"

هکتیویست ها ادعا کرده اند برای اینکه از مسترکارت که ارایه خدمات به ویکی لیکس را متوقف کرده انتقام بگیرند، سایت اینترنتی این شرکت کارت اعتباری را از کار انداخته اند.

هکتیویست ها، هکرهایی هستند که فعال اجتماعی و سیاسی به شمار می روند.

گروه "ناشناس" (Anonymous) از چند روز پیش سایت هایی را هدف حمله قرار داده است که از همکاری با سایت ویکی لیکس امتناع کرده اند و به این سایت خدمات ارائه نداده اند.

این گروه از هکتیویست ها با حملات اینترنتی خود، سایت دفتر دادستانی سوئد را که پرونده علیه جولیان آسانژ، موسس ویکی لیکس را مطرح کرده، برای ساعاتی غیر فعال کردند.

این گروه گفته است علیه سایت هایی که آنها را "ضد ویکی لیکس" خوانده، حملات اینترنتی انجام می دهد.

از دیگر مراکزی که هدف حمله قرار گرفته اند، بانک سوئیس است که دارایی های جولین آسانژ را مسدود کرده است.

وب سایت پی پل (PayPal) هم که ارسال مبالغ اهدایی به سایت ویکی لیکس را متوقف کرده است، هدف حملات این هکرها قرار گرفته است.

حملات علیه این سایت ها از طریق 'حمله عدم سرویس‌دهی' (DDoS) صورت می گیرد.

در این حملات، با ایجاد ترافیک بی‌مورد و بی‌استفاده، حجم زیادی از منابع سرویس‌دهنده و پهنای باند شبکه، مصرف یا به نوعی درگیر رسیدگی به تقاضاهای بی‌مورد می شود و این تقاضا تا جایی که دستگاه سرویس‌دهنده را به حالت تعطیل در آورد، ادامه پیدا می‌کند.

گروه "ناشناس" اعلام کرده که با حملات آنها، سایت مسترکارت از کار افتاده است.

شرکت کارت اعتباری مستر کارت، انجام حملات اینترنتی را تائید نکرده اما متخصصان امنیتی گفته اند که سایت تحت حملات شدید (DDoS) بوده است.

نوآ بار یوسف، تحلیلگر ارشد امنیتی شرکت ایمپروا گفت که حملات صورت گرفته، بسیار هدفمند بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101208_an_wikileaks_hacktivist_mastercard.shtml

بالا ^^

بیش از ۸۰ نفر در آتش سوزی زندانی در شیلی جان باختند

به گفته مقام های شیلی، آتش سوزی در زندانی در سانتیاگو، پایتخت این کشور، منجر به مرگ ۸۱ نفر از زندانیان شده است.

آتش سوزی در زندان "سان میگوئل"، در ساعت پنج بامداد به وقت محلی آغاز شده و تصاویر تلویزیونی نشان داده است که دود فضای بالای ساختمان این زندان را فرا گرفته است.

صدها زندانی از داخل زندان بیرون آورده شده اند و گزارش شده است که چهارده تن از مجروحان با خطر مرگ مواجهند.

گزارش ها حاکی است که درگیری میان زندانیانی که علیه یکدیگر گروه های رقیب تشکیل داده بودند منجر به آتش کشیده شدن تشک های زندان و نهایتا بروز آتش سوزی گسترده در داخل زندان شده است.

ژامه مانالیژ، وزیر بهداشت شیلی روز پنجشنبه (۸ دسامبر)، گفت واقعه امروز به لحاظ تلفاتی که در بر داشته بدترین حادثه در تاریخ نظام زندان های این کشور بوده است.

گیدئون لانگ، گزارشگر بی بی سی در سانتیاگو، می گوید این آتش سوزی اکنون تحت کنترل است اما در حالی که اقوام زندانیان به محل زندان سرازیر می شوند، آشفتگی در این مکان رو به افزایش بوده و ماموران پلیس تلاش دارند وضعیت را آرام کنند.

خبرگزاری رویترز به نقل از لوئیس مسفرر، رئیس پلیس زندان های شیلی آورده است: "هشتاد و یک نفر در آتش سوزی امروز جان خود را از دست داده اند و ما امیدواریم آمار تلفات بیشتر نشود. حادثه امروز منعکس کننده وضعیت خطرناک نظام زندان های شیلی است که ما مدت ها بود محکوم می کردیم. از ماه مارس که مسئولیت نظارت بر آنها به ما محول شده تلاش داشته ایم این وضعیت را بهتر کنیم."

او گفت: "ازدحام یکی از عواملی است که باید در تحقیقاتی که در باره این حادثه وحشتاک انجام خواهد گرفت، مورد تجریه و تحلیل قرار بگیرد."

زندانیان که از ساختمان زندان بیرون آورده شده اند اکنون در زمین ورزش زندان مستقر شده اند.

گزارشگر بی بی سی می گوید رسانه های محلی گزارش کرده اند که زندان سان میگوئل گنجایش هفتصد زندانی را دارد در حالیکه در حال حاضر ۱۹۰۰ زندانی در آن نگهداری می شوند.

برخی گزارش ها حاکی از آن بوده که نگهبانان زندان در ابتدا به ماموران آتش نشانی اجازه ورود به زندان را نمی داده اند.

تصاویر تلویزیونی نشان داده است که برخی از زندانیان از لابه لای میله های زندان دست تکان می داده اند و اقوام آنها در مقابل ساختمان زندان فریاد می کشیده اند که ماموران امنیتی به آنها اجازه بدهند که به کمک آن بشتابند.

شیلی در میان کشورهای آمریکای لاتین بالاترین آمار زندانیان را دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101208_l05_chile_prison_fire.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages