BBCPersian.com

4 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 9, 2010, 2:11:04 PM11/9/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:10 گرينويچ - سه شنبه 09 نوامبر 2010 - 18 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

در حالی که دولت گرانفروشان و محتکران را به "برخورد شدید" تهدید کرده، محمدرضا فرزین معاون وزیر اقتصاد می گوید که "با بگیر وببندها و افزایش تعداد بازرسان نمی تواند بازار را کنترل کرد."

علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی رئیس جمهوری ایران و مدیرعامل خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که عملکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام "مغایر قانون اساسی است".

همزمان با سفر نخست وزیر بریتانیا به چین، این کشور از خروج وکیل لیوشیابائو، برنده جایزه صلح نوبل که در حال حاضر زندانی است، جلوگیری کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا که به اندونزی سفر کرده می گوید تلاش برای رفع سوء تفاهم و عدم اعتماد بین جهان اسلام و آمریکا پیشرفت هایی داشته است.

جورج بوش، رئیس جمهوری سابق آمریکا از تصمیم اشغال عراق دفاع کرده و گفته است وظیفه او حمایت از جان ملت آمریکا بوده و او این وظیفه را انجام داده است.

وزارت اقتصاد افغانستان گفته که دستور لغو مجوز فعالیت یکصد و پنجاه سازمان غیردولتی را به دلیل عدم ارائه گزارش فعالیت خود به این وزارتخانه صادر کرده است.

در تازه ترین فهرستی که کنفدراسیون فوتبال آفریقا اعلام کرده، نام 10 بازیکن برای به دست آوردن عنوان بهترین بازیکن سال قاره آفریقا معرفی شده اند که همچنان نام دیدیه دروگبا در این میان قرار دارد.

دانشمندان در مرکز تحقیقاتی سرن در سوئیس که روی طرح "برخورد دهنده بزرگ هادرون" کار می کنند، می گویند که "بیگ بنگ" یا "انفجار بزرگ" را در مقیاسی بسیار کوچک بازسازی کرده اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

معاون وزیر اقتصاد: با بگیر و ببند نمی توان بازار را کنترل کرد

در حالی که دولت، گرانفروشان و محتکران را به برخورد شدید تهدید کرده، محمدرضا فرزین معاون وزیر اقتصاد می گوید که "با بگیر وببندها و افزایش تعداد بازرسان نمی تواند بازار را کنترل کرد."

آقای فرزین که سخنگوی برنامه حذف یارانه هاست در نشست سراسری نقش اصناف در اجرای برنامه حذف یارانه ها گفت که به جای بگیر و ببند "باید اجازه داد که بسته های حمایتی کار خود را در فرآیند تولید انجام دهند به نحوی که این واحدها دستگاههای خود را بهینه کرده و در نهایت با افزایش قیمت سوخت اثر کمتری را در قیمت به مردم تحمیل کنند."

این اولین باری است که یک مقام دولتی تهدید به برخورد را چاره ساز ندانسته و معتقد است که "باید حواسمان به همه چیز جمع باشد و کار را مدیریت کنیم تا خطرهای بی مورد را وارد مراحل اجرای قانون نکنیم."

در آستانه حذف یارانه ها، دولت و مقامات سیاسی و انتظامی بارها تهدید کرده اند که اگر شرکتی یا فروشنده ای کالایی را با قیمت بیشتری بفروشد، به سازمان تعزیرات معرفی خواهد شد.

تعداد زیادی بازرس از سوی وزارت بازرگانی و اتحادیه های صنفی برای نظارت بر بازار فعال شده اند تا قیمت ها را کنترل کنند.

آخرین تهدید را سرتیپ احمدرضا رادان روز گذشته مطرح کرده و گفته است که "نیروی انتظامی در قانون هدفمند کردن یارانه ها هیچ اخلالی را بر نمی تابد و با افرادی که می خواهند مردم را در خطر قرار دهند، برخورد خواهد کرد."

بنابر قانون، یارانه شانزده قلم کالا و خدمات با اجرای قانون جدید حذف و این کالاها و خدمات به قیمت بین المللی عرضه خواهد شد اما دولت بعد از گذشت نزدیک به هشت ماه هنوز قیمت های جدید را اعلام نکرده است.

قرار است یارانه موادی نظیر بنزین، گازوئیل، گاز، نفت، برق، آب، گندم (نان)، شکر، برنج، روغن، شیر، شکر، در مدت پنج سال حذف شده و این کالاها و خدمات با قیمت بازارهای منطقه خلیج فارس عرضه شود.

در قانون حذف یارانه ها پیش بینی شده است که دولت در سال جاری، از محل افزایش قیمت کالاهایی نظیر بنزین، گازوئیل، برق و گاز، دولت می تواند ۲۰ هزار میلیارد تومان (۲۰ میلیارد دلار) درآمد داشته باشد.

برای مقابله با تورم ناشی از افزایش قیمت ها، نیمی از درآمد حاصل از افزایش قیمت ها به صورت نقدی بین مردم توزیع خواهد شد و دولت مشغول واریز ۴۰ هزار و ۵۰۰ تومان به حساب هر ایرانی است که ایرانیان بعد از حذف یارانه می توانند از آن استفاده کنند.

نگرانی های دولت از افزایش بی رویه قیمت ها پس از حذف یارانه در حال افزایش است و مهدی غضنفری وزیر بازرگانی در جمع اصناف سراسر کشور گفته است که "نباید اجازه داد اگر یارانه از کالا برداشته می شود پدیده بهمنی افزایش قیمت در کشور ایجاد شود."

به گفته آقای عضنفری، باید به مردم اطمینان داد که بعد از حذف یارانه تغییری در قیمت روی نخواهد داد و "دولت در مبدا تولید کالا، قیمت را اصلاح می کند."

دولت برای کم کردن آسیب های ناشی از حذف یارانه ها بر صنایع، تصمیم گرفته تا وامهایی با بهره کم در اختیار صنایع آسیب پذیر قرار دهد تا آنها بتوانند با تغییر تکنولوژی، مصرف انرژی خود را کاهش دهند.

برای کنترل بازار نیز دولت می گوید که بیشتر از یک میلیون تن کالا ذخیره کرده و در صورت افزایش قیمت، دولت این کالاها را وارد بازار خواهد کرد.

آقای غضنفری امیدوار است که دو میلیون واحدی صنفی بتوانند "به خوبی بازار را مدیریت کنند."

وزارت بازرگانی برای آنکه بتواند همکاری صنوف را جلب کند در حاشیه همایش مشارکت اصناف در حذف یارانه ها گفت که دولت وامهایی بین ده تا بیست میلیون تومانی با سود چهار تا هفت درصدی برای اصناف در نظر گرفته که سیستم فروش خود را تغییر دهند.

به گفته آقای غضنفری، اصناف با تغییر سیستم کاری خود قادر به کاهش هزینه های افزایشی قیمت حامل های انرژی خود می شوند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101109_ka_subsidis_farzin.shtml

بالا ^^

مشاور احمدی نژاد: عملکرد مجمع تشخیص مغایر قانون اساسی است

علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی رئیس جمهوری ایران و مدیرعامل خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که عملکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام "مغایر قانون اساسی است".

آقای جوانفکر روز دوشنبه ۱۷ آبان (۸ نوامبر) در مصاحبه با روزنامه "خبر" گفت: "قانون اساسی صراحت دارد که کار مجمع، فقط تشخیص مصلحت است؛ اما آنچه اکنون شاهد آن هستیم چیزی بسیار فراتر از تشخیص مصلحت است."

او با اشاره به پایان یافتن دوره مسئولیت اعضای فعلی مجمع تشخیص مصلحت در اسفند ماه ۱۹۸۹، تاکید کرد که معتقد است ترکیب اعضای این مجمع "قطعا باید تغییر کند".

مجمع تشخیص مصلحت نظام، تحت ریاست اکبر هاشمی رفسنجانی قرار دارد که محمود احمدی نژاد و همکارانش، در موارد متعدد او و نزدیکانش را به کارشکنی در مقابل دولت متهم کرده اند.

تاکید بر ضرورت تغییر قانون اساسی

آقای جوانفکر در بخش دیگری از گفت و گوی خود با روزنامه خبر از "انجام برخی اصلاحات در قانون اساسی" دفاع کرده است تا "موانع دست و پاگیر" در مقابل انجام وظایف دولت رفع شود.

وی در توضیح مواردی که به نظر او باید در قانون اساسی تغییر کند، به عنوان نمونه به شرح وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرده و گفته است که این وظایف باید "شفاف شود".

مشاور رئیس جمهوری با اشاره به نقش قوای سه گانه در کشور گفته است: "اگر به ماهیت قوا توجه کنیم و اندازه آنها و وظایف و انتظاراتی که از قوا می رود را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می شویم که قوه مجریه واقعا دریای بی انتهایی است و بقیه در کنار آن مانند یک دریاچه کوچک هستند."

او با تاکید بر اینکه "وقتی حضرت امام فرمودند که مجلس در راس امور است، قطعا منظورشان این نبوده که به لحاظ قانونی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ارجحیتی به سایر قوا دارد"، اظهار نظر کرده است که طبق قانون اساسی "قوه مجریه دارای اختیارات و مسئولیت های فراوانی است که قابل مقایسه با هیچ یک از دو قوه دیگر نیست."

محمود احمدی نژاد حدود دو ماه پیش، در مصاحبه با روزنامه دولتی ایران گفته بود که سخن آیت الله خمینی مبنی بر اینکه مجلس در راس امور است، مربوط به زمانی بوده که کشور را نخست وزیر منتخب نمایندگان مجلس اداره می کرده، اما اکنون قوه مجریه در راس قرار دارد.

این سخن آقای احمدی نژاد، واکنش های شدیدی را در محافل سیاسی ایران برانگیخت؛ تا آنجا که ۱۷۰تن از نمایندگان مجلس ایران در تذکری کتبی به رئیس جمهوری از او خواستند که به جای نفی جایگاه مجلس، به وظایف خود عمل کند.

"برخی افراد مراجع را به دولت بدبین می کنند"

علی اکبر جوانفکر در خصوص رابطه مراجع تقلید و دولت گفته است که مراجع درموضوعات مختلف نظرات متفاوتی دارند که دولت نمی تواند به همه آنها عمل کند و بنابر این بهتر است مطابق "پیش بینی قانون اساسی" نظرات خود را به رهبر جمهوری اسلامی منتقل کنند، تا اگر وارد تشخیص داده شد به قوای مختلف ارائه شود.

آقای جوانفکر در مورد اصول مشخصی از قانون اساسی که به گفته وی چنین رابطه ای را میان مراجع تقلید و رهبری تعریف می کنند، توضیح بیشتری نداده است.

وی با انتقاد از کسانی که به گفته وی "جوسازی می کنند و به ظاهر از روی دلسوزی برای مراجع، مدعی می شوند که دولت به نظر آنان اعتنا نمی کند"، به دفاتر مراجع تقلید توصیه کرد "مراقب ترفند و تلاش های رندانه برخی افراد و جریان ها باشند".

مشاور مطبوعاتی رئیس جمهوری ایران افزود که "بعضی از این افراد که دارای مناصب مهمی هم هستند"، به نزد مراجع تقلید می روند و "می کوشند نسبت به دولت در آنها سوء ظن و بدبینی ایجاد کنند".

روابط تعدادی از مراجع تقلید و رئیس جمهوری، در سال های اخیر به خاطر نارضایتی آنان از برخی اظهارات و مواضع اعضای دولت تیره بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101109_l39_javanfekr_expediencycouncil_government.shtml

بالا ^^

چین از خروج وکیل برنده جایزه صلح نوبل از کشور جلوگیری کرد

چین از خروج مو شائوپینگ، وکیل و نماینده لیو شیائوبو، فعال سیاسی و برنده جایزه صلح نوبل که در چین زندانی است، جلوگیری کرده است.

مو شائوپینگ به بی بی سی گفت که در نظر داشت برای شرکت در یک کنفرانس به لندن سفر کند ولی ماموران پلیس در فرودگاه پکن سفر او را تهدیدی برای امنیت کشور خوانده و از خروج او جلوگیری کردند.

مو شائوپینگ گفت تصمیم مقامات برای ممانعت از شرکت او در کنفرانس لندن، غیر قانونی است و او مصمم است شکوائیه ای در این مورد تسلیم دادگاه کند.

وی افزود به اعتقاد او علت ممنوعیت خروج او از چین این بوده که مقامات این کشور فکر می کردند ممکن است هدف او، سفر به اسلو برای تحویل گرفتن جایزه نوبل لیو شیائوبو باشد.

اهدای جایزه صلح نوبل به آقای لیو با واکنش تند مقامات چین روبرو شده بود.

دولت چین، لیوشیائوبو را جنایتکار خوانده و اعلام کرده اهدای این جایزه به وی نقض موازین و شرایط مربوط به دادن این جایزه است.

آقای لیو به جرم تلاش برای براندازی دولت، در حال گذراندن یک دوره طولانی محکومیت زندان در چین است.

مو شائوپینگ، ابراز امیدواری کرد که دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا که در حال حاضر به چین سفر کرده وضعیت موکلش را با مقامات چینی در میان بگذارد.

سفر دیوید کامرون به چین

در تحولی دیگر، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا که در رأس یک هیئت بازرگانی بزرگ به چین سفر کرده گفته است که حامل این پیام است که بریتانیا می خواهد روابط نزدیک تر و مستحکم تری با چین داشته باشد.

در جریان این سفر، شرکت بریتانیایی رولز رویس موفق شده قراردادی به ارزش یک میلیارد و دویست میلیون دلار با چین امضاء کند.

به موجب این قرارداد، شرکت رولز رویس موتورهای هواپیما در اختیار شرکت هواپیمایی شرقی چین، قرار خواهد داد.

منتقدان وضعیت حقوق بشر در چین، از آقای کامرون خواسته اند در جریان گفتگو با مقامات این کشور مسئله نقض حقوق بشر در چین را مطرح کند و دفتر نخست وزیر بریتانیا گفته است او این کار را خواهد کرد.

ولی خبرنگار بی بی سی در پکن می گوید هنوز معلوم نیست این موضوع به چه ترتیبی عنوان خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101109_l04_china_nobel.shtml

بالا ^^

اوباما خواستار پایان سوء تفاهم میان غرب و جهان اسلام شد

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که در دومین مرحله سفر خود به کشورهای آسیایی به اندونزی رفته است می گوید پیشرفت‌هایی در جهت رفع سوء تفاهم و عدم اعتماد بین جهان اسلام و آمریکا صورت گرفته است.

آقای اوباما افزود ولی هنوز این پیشرفت کامل نیست.

آقای اوباما در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با سوسیلو بامبانگ یودهویونو، رئیس جمهوری اندونزی صحبت می کرد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت موضوع تروریسم و افراط گرایی غالبا در روابط جهان اسلام با غرب تاثیر می گذارد ولی این روابط نباید تحت الشعاع مسائل امنیتی قرار گیرد.

باراک اوباما در دهه 1960 چهار سال از دوران کودکی خود را در اندونزی گذرانده است.

او گفت به دوستی با سومین کشور بزرگ دموکراسی جهان افتخار می کند.

اندونزی پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان است.

آقای اوباما همچنین امضای یک رشته قراردادهای همکاری با اندونزی در چندین زمینه از جمله بازرگانی را اعلام کرد.

دو برنامه پیشین رئیس جمهوری آمریکا برای بازدید از اندونزی در سال جاری میلادی، به دلیل مشکلات سیاسی داخلی لغو شده بود و مدت اقامت او در اندونزی در جریان سفر کنونی، کمتر از بیست و چهار ساعت خواهد بود.

قرار است آقای اوباما در این سفر از بزرگ ترین مسجد اندونزی نیز دیدن کند.

خبرنگار بی بی سی در جاکارتا می گوید این بازدید تاکیدی بر پیام رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر مدارای مذهبی و احترام به مسلمان است.

باراک اوباما قبل از سفر به اندونزی از هند دیدن کرده بود.

او در جریان این سفر بر اهمیت روابط استراتژیک قوی هند و آمریکا تاکید کرده و گفته بود روابط دو کشور یکی از مهمترین روابط دو جانبه در دنیاست.

آقای اوباما همچنین از نحوه مبارزه پاکستان با تروریسم داخلی انتقاد کرده و گفته بود سرعت پیشرفت در این زمینه، در حد انتظار آمریکا نبوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101109_l04_obama_indonesia.shtml

بالا ^^

بوش از تصمیمات دوره ریاست جمهوری خود دفاع کرد

جورج بوش، رئیس جمهوری سابق آمریکا در جریان یک مصاحبه تلویزیونی از تصمیمات بحث انگیزی که در دوره ریاست جمهوری اش گرفته بود، دفاع کرده است.

آقای بوش در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا از استفاده از تکنیک القاء حس غرق شدن در جریان بازجویی از متهمان، دفاع کرده است.

استفاده از این روش یکی از بحث انگیزترین تصمیماتی بود که جورج بوش در دوره ریاست جمهوری خود اتخاذ کرد.

آقای بوش گفت استفاده از این ابزار موجب نجات جان مردم شده و از حملات تروریستی جلوگیری کرده است.

سازمان ملل متحد استفاده از این روش در بازجویی را نوعی شکنجه می خواند.

وی افزود وظیفه او حمایت از جان ملت آمریکا بوده و او این وظیفه را انجام داده است.

جورج بوش گفت از ناکامی در یافتن تسلیحات مخرب کشتار جمعی در عراق متاسف است.

با این وجود، او از تصمیم اشغال عراق دفاع کرد و گفت جهان بدون صدام حسین، جهان بهتری است.

هنگامی که از جورج بوش سئوال شد که با توجه به پیدا نکردن تسلیحات مخرب جمعی در عراق، آیا او هرگز به فکر معذرت خواهی از ملت آمریکا افتاده است یا نه؛ او پاسخ داد که معذرت خواهی به این معنی است که تصمیم حمله به عراق اشتباه بوده است ولی او معتقد به اشتباه بودن این حمله نیست.

رئیس جمهوری سابق آمریکا ابراز امیدواری کرد که تاریخ درباره اقدامات او مثبت قضاوت کند ولی افزود که یک چنین قضاوتی پس از مرگ او خواهد بود.

جورج بوش در مورد این که چرا پس از پایان دوره ریاست جمهوری خود به میان مردم نیامده و در انظار عمومی دیده نشده است گفت او نمی خواست به "لجنزار" بازگردد.

مصاحبه تلویزیونی جورج بوش برای تبلیغ در باره انتشار زندگی نامه اش موسوم به" نقاط تصمیم" بود.

او در این کتاب می نویسد که هنوز بخاطر نیافتن تسلیحات کشتار جمعی در عراق "حالت تهوع" دارد.

آقای بوش همجنین فاش کرده که در دوره ریاست جمهوری خود دستور تهیه طرح حمله احتمالی به تاسیسات هسته ای ایران را داده بود و تقاضای اسرائیل برای حمله به مراکز اتمی سوریه را رد کرده بود.

آقای بوش در کتاب خود به این موضوع نیز اشاره کرده که برای مدتی کوتاه به فکر کنار گذاشتن معاونش دیک چنی افتاده بود.

او درباره جانشین خود باراک اوباما چیزی ننوشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101109_l04_bush_waterboarding.shtml

بالا ^^

دولت افغانستان یکصد و پنجاه سازمان غیردولتی را منحل کرد

وزارت اقتصاد افغانستان از لغو مجوز فعالیت ۱۵۰ سازمان غیردولتی (NGO) به دلیل عدم ارائه گزارش کارکردهای خود به این وزارت خبر داده است.

این وزارت روز سه شنبه، ۱۸ عقرب/آبان با صدور اعلامیه ای گفته است که این تصمیم در جلسه "کمیسیون تصفیه و انحلال سازمانهای غیردولتی" با شرکت برخی از سازمانهای غیردولتی گرفته شده است.

در این اعلامیه آمده که سازمانهای منحل شده شامل ۱۴۵ سازمان داخلی و پنج سازمان دولتی می شود که در بیشتر از دو سال گزارش کارکردهای خود را به وزارت اقتصاد ارائه نکرده اند.

وزارت اقتصاد گفته است که به این سازمان ها شش ماه فرصت اضافی برای ارائه گزارشهای کارکردهای خود را داده بود، اما آنها از این فرصت هم نتوانستند برای تدوین و تسلیم گزارش مورد نظر استفاده کنند.

کمیسیون انحلال سازمان های غیردولتی تاکید کرده است که این سازمانها پس از این حق فعالیت در داخل افغانستان را ندارند و هیچ نهاد دولتی و سازمان های کمک کننده ای حق دادن پروژه به آنها را ندارد.

وزارت اقتصاد افغانستان نام این سازمان ها را در اعلامیه خود ذکر نکرده است.

ظرف سال جاری خورشیدی این دومین بار است که وزارت اقتصاد افغانستان تصمیم به انحلال سازمانهای غیردولتی در این سطح می گیرد.

در ماه ثور/اردیبهشت سال جاری هم وزارت اقتصاد ۱۷۲ سازمان غیردولتی، از جمله ۲۰ سازمان خارجی را منحل کرد.

در سال گذشته این وزارت در کل ۲۵۵ سازمان غیردولتی را منحل کرد.

مقامهای وزارت اقتصاد دلیل انحلال همه این سازمان ها را عدم ارائه گزارشهای کارکردهای خود در مدت مقرر در قانون سازمانهای غیردولتی عنوان کرده اند.

مطابق این قانون، همه سازمانهای غیردولتی موظف هستند هر شش ماه یکبار گزارش کارکردهای خود را به وزارت اقتصاد تسلیم کنند.

وزارت اقتصاد پیشتر از وجود ۱۲۲۴ سازمان غیردولتی داخلی و ۳۰۱ سازمان غیردولتی خارجی در افغانستان خبر داده بود.

این سازمان ها به طور گسترده در افغانستان فعالیت دارند و مقدار قابل توجهی از کمک های خارجی هم در اختیار همین سازمان ها قرار می گیرد و توسط آنها به مصرف می رسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101109_k02-afg-ngo-disbandment.shtml

بالا ^^

معرفی ده بازیکن آفریقایی برای کسب عنوان مرد سال فوتبال آفریقا

با نزدیک شدن به هفته های پایانی سال 2010 میلادی انتخاب بهترین های ورزشی رونق می گیرد.

در تازه ترین فهرستی که کنفدراسیون فوتبال آفریقا اعلام کرده، نام 10 بازیکن برای به دست آوردن عنوان بهترین بازیکن سال قاره آفریقا معرفی شده اند که همچنان نام دیدیه دروگبا در این میان قرار دارد.

به غیر از دروگبا نامداران دیگری مانند ساموئل اتوئو، آساموا جیان، سولومون کالو و سیدو کیتا در انتظار انتخاب نهایی سال هستند.

سال گذشته دیدیه دروگبا مرد سال فوتبال آفریقا شد و اتوئو و اسین در رده های بعدی ایستادند.

بهترین بازیکن قاره آفریقا روز 20 ماه دسامبر معرفی خواهد شد. ده نامزد عنوان برترین فوتبالیست سال قاره عبارتند از:

1- احمد حسن ( مصر – الاهلی)
2- آندره آیو (غنا – مارسی)
3- کوین پرینس بواتنگ (غنا – میلان)
4- مجید بوقرا (الجزایر – رنجرز)
5- دیدیه دروگبا (ساحل عاج – چلسی)
6- ساموئل اتوئو (کامرون – اینتر)
7- محمد گدو ناجی (مصر – الاهلی)
8- آساموآ جیان (غنا – ساندرلند)
9- سولومون کالو (ساحل عاج – چلسی)
10- سیدو کیتا (مالی – بارسلونا)

پرچم ایران در بازیهای آسیایی بالا رفت

پرچم ایران بعد از ظهر امروز بر فراز دهکده بازیهای آسیایی گوانگجو برافراشته شد.

به گزارش سایت كمیته ملی المپیك در این مراسم شهردار گوانگجو، مسئولان برگزاری بازیها، نمایندگان شورای المپیک آسیا و دبیر کل کمیته ملی المپیک ایران حضور داشت.

بهرام افشار زاده، دبیر کمیته و جمعی از مسئولین اجرایی کاروان ورزشی ایران و ورزشکاران نیز حضور داشتند، بعد از برافراشته شدن پرچم ایران در دهکده خانم یائو مین، شهردار گوانگجو ضمن خیر مقدم به نمایندگان ایران گفت:"امیدورام که در این دهکده اقامت خوبی داشته باشید. تمام تلاش ما فراهم آوردن امکانات و شرایط مطلوب برای شما در بازیهای آسیایی بود تا خاطره ای خوش از کشورمان داشته باشید."

افتتاح رسمی بازیهای آسیایی گوانگجو سه روز دیگر خواهد بود.

پاداش پنج میلیونی رئیس سازمان به وزنه برداران ایران

علی سعیدلو، رئیس سازمان تربیت بدنی برای بالا بردن روحیه وزنه برداران ایران در بازیهای آسیایی گوانگجو به اعضا این تیم 50 میلیون ریال پاداش داد.

آقای سعیدلو روز سه شنبه پس از ملاقاتی که با حسین رضازاده، سرپرست فدراسیون وزنه برداری داشت، قبل از اعزام اعضا تیم وزنه برداری به چبن به هر یک از ملی پوشان و همینطور کادر فنی 50 میلیون ریال پاداش بدهد.

نخستین گروه اعزامی تیم ملی وزنه برداری ایران، متشکل از احسان رضاییان و سید مهدی پانزوان (ملی پوشان دسته 69 کیلوگرم)، کوروش باقری، سرمربی تیم ملی، حسین رضازاده، سرپرست و داراب ریاحی نایب رئیس فدراسیون و همینطور افشین ریاحی سرپرست تیم، بامداد چهارشنبه تهران را به مقصد گوانگجو ترک خواهند کرد.

سعیدلو نامزد نایب رئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا شد

علی سعیدلو رئیس سازمان تربیت بدنی خود را نامزد نایب رئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا کرد.

در فهرست نامزدان انتخابات آینده AFC دو نامزد ایرانی بود که برای نایب رئیسی و عضویت در کمیته اجرایی خود را کاندیدا کرده اند.

پس از استعفا محسن صفایی فراهانی از کمیته اجرایی، علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال برای این سمت نامزد شده است و علی سعیدلو نیز خود را برای نایب رئیسی معرفی کرده است.

محمد بن همام رئیس قطری AFC تنها نامزد ریاست دوره چهار سال آینده است.

انتخابات کنفدراسیون فوتبال آسیا روز 16 دیماه ، یک روز قبل از آغاز جام ملت های آسیا در دوحه قطر برگزار می شود.

پرسپولیس – سپاهان: روز هشتم آذر

در غیاب ذوب آهن بازیهای هفته شانزدهم لیگ برتر فوتبال ایران از روز یکشنبه آغاز می شود.

ذوب آهن صدرنشین جدول لیگ بدلیل حضور در بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا در توکیو خارج از ایران است.

در مهمترین بازی های هفته شانزدهم استقلال در شهر انزلی به مصاف ملوان می رود و پرسپولیس با سپاهان روبرو می شود.

برنامه دیدارهای دو هفته شانزدهم و هفدهم را به ترتیب زیر اعلام شد:


هفته شانزدهم
یکشنبه – هفتم آذر

شهرداری تبریز- استیل آذین (ورزشگاه یادگار امام تبریز)
پاس - فولاد خوزستان (ورزشگاه قدس همدان)
نفت آبادان - صبای قم (ورزشگاه تختی آبادان)
ملوان بندر انزلی - استقلال تهران (ورزشگاه تختی انزلی)

دوشنبه – هشتم آذر

سایپا - تراکتورسازی تبریز( ورزشگاه انقلاب کرج)
راه آهن - پیکان (ورزشگاه اکباتان تهران)
ذوب آهن - نفت تهران( ورزشگاه ذوب آهن فولاد شهر)
شاهین بوشهر- مس کرمان (ورزشگاه شهید بهشتی بوشهر)
پرسپولیس - سپاهان (ورزشگاه آزادی تهران)

هفته هفدهم
جمعه – داوزدهم آذر

فولاد خوزستان - شهرداری تبریز (ورزشگاه تختی اهواز)

صبای قم - ملوان بندر انزلی ( ورزشگاه یادگار امام قم)

استقلال - پاس (ورزشگاه آزادی تهران)

شنبه – سزدهم آذر

سپاهان - سایپا (ورزشگاه فولاد شهراصفهان)

استیل آذین - ذوب آهن (ورزشگاه دستگردی تهران) ساعت 16:15
نفت تهران - شاهین ( ورزشگاه اکباتان تهران) ساعت 14:15
مس کرمان - راه آهن ( ورزشگاه باهنر کرمان)

تراکتورسازی تبریز- نفت آبادان ( ورزشگاه یادگار امام تبریز)

پیکان- پرسپولیس (ورزشگاه شهید رجایی قزوین)

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/11/101109_l11_sports_nov9.shtml

بالا ^^

بازسازی انفجار بزرگ در مقیاس کوچک

دانشمندان در مرکز تحقیقاتی سرن در سوئیس که روی طرح "برخورد دهنده بزرگ هادرون" کار می کنند، می گویند که "بیگ بنگ" یا "انفجار بزرگ" را در مقیاسی بسیار کوچک بازسازی کرده اند.

بیست سال است که دانشمندان تلاش می کنند با این طرح به راز خلقت پی ببرند. برخورد دهنده بزرگ هادرون، که بزرگترین، گرانقیمت ترین و پیچیده ترین وسیله علمی ساخت بشر است، سال گذشته با مشکلات فنی زیادی مواجه شد.

اما آزمایش تازه نمونه ای کوچکتر است که با موفقیت به پایان رسیده است.

جهان تقریبا چهارده میلیارد سال پیش بر اثر واقعه ای که کیهان‌شناسان به آن "انفجار بزرگ" می گویند، به وجود آمد.

حالا و با استفاده از برخورد دهنده بزرگ هادورن، شاید بتوان فهمید که جهان در نخستین لحظات پس از خلقت، چه شکلی داشته است.

نتیجه کار برخورد دهنده هادرون، تصویری است از برخورد ریزترین و در عین حال سنگین ترین ذرات بنیادین تشکیل دهنده ماده که می توانند نمونه کوچکی از "انفجار بزرگ" باشد.

بولک ویسلوچ، یکی از محققان مرکز تحقیقاتی سرن می گوید: "این، به معنی آغاز عصری تازه است، عصری تازه برای فیزیک. هرگز در شرایط آزمایشگاهی، این میزان انرژی آزاد نشده بود و هیچ آزمایشگاهی به چنین دمای زیادی نرسیده بود. ما امیدواریم که نتایج و اطلاعات فوق العاده جالبی درباره چگونگی جهان، درست بلافاصله پس از خلقتش، بدست آوریم."

در این آزمایش و با استفاده از مغناطیس های بسیار قدرتمند، ذرات بنیادین، در طول یک تونل زیرزمینی به طول بیست و هفت کیلومتر در مرز سوئیس و فرانسه، شتاب گرفته و با سرعتی نزدیک به سرعت نور به حرکت در آمدند.

این ذرات، در نهایت با هم برخورد کردند و به شکل ذراتی به مراتب ریزتر، درآمده و پخش شدند.

این تجربه علمی، در مرکز تحقیقاتی سرن و با استفاده از آشکار سازی ویژه، که به اختصار، آلیس خوانده می شود انجام شد.

دمای حاصل از برخورد ذرات، در حدود ده تریلیون درجه سانتیگراد، یعنی یک میلیون بار داغ تر از هسته خورشید بود: گرمایی که در آن، حتی پروتون‌ها و نوترون‌ها، یعنی ذرات تشکیل دهنده هسته اتم هم ذوب شده و ترکیبی ژله مانند از کوارک ها و گلوان‌ها، یعنی بنیادی ترین ذرات سازنده ماده را به وجود می آورند؛ چیزی که پلاسمای کوارک - گلوان نامیده می شود.

دکتر دیوید اوانز، دانشمند بریتانیایی ِ دست اندر کار در این آزمایش، معتقد است که این پروژه بین المللی که با مشارکت حدود هزار محقق از سی و سه کشور جهان و با صرف میلیاردها دلار هزینه اجرا شده است، ارزش وقت و پولی را که صرفش شده، داشته و می تواند در شناخت بشر از راز خلقت، تاثیری به سزا داشته باشد.

دکتر اوانز می گوید: "بیست سال طول کشید تا این ایده، عملی شود. حالا باید این آزمایش، بی وقفه ادامه پیدا کند. ما به ده ها میلیارد برخورد نیاز داریم تا بتوانیم نتایج حاصله را تجزیه و تحلیل کنیم و بفهمیم که واقعا چه خبر است. این کار، به زمان زیادی نیاز دارد. تحلیل و بررسی بعضی از نتایج، چند هفته یا چند ماه طول می کشد و آنالیز بخش دیگری از اطلاعات، سال‌ها وقت می برد".

بنا بر این، مدت زمان طول می کشد تا محققان اطمینان حاصل کنند که آیا اصولا توانسته اند انفجار بزرگ را- البته در مقیاسی کوچکتر- دقیقا تکرار کنند یا نه. اگر جواب مثبت باشد، روزنه های تازه ای به روی بشر گشوده خواهد شد و دانشمندان خواهند توانست بخشی کوچک از اولین لحظات خلقت را، با جزئیاتی بیشتر از همیشه، مطالعه و بررسی کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2010/11/101109_l10_kk_mini_bigbang.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 10, 2010, 2:41:29 PM11/10/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:41 گرينويچ - چهارشنبه 10 نوامبر 2010 - 19 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، به اظهارات رئیس سرویس اطلاعات خارجی بریتانیا (ام آی ۶) در مورد ضروری بودن اقدامات جاسوسی برای مقابله با برنامه هسته ای ایران واکنش نشان داد.

یک نماینده اصولگرای مجلس ایران از تشکیل یک هیات سه نفره از سوی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری این کشور به منظور برنامه ریزی برای انتخابات سال آینده مجلس خبر داد.

در حالی که کشورهای قدرتمند جهان در تلاش هستند که ایران را به گفت و گو در مورد برنامه اتمی اش تشویق کنند، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران می گوید که مذاکرات این کشور با گروه ۱+۵ در مورد مسائل جهانی خواهد بود.

دهها هزار نفر در اعتراض به طرح دولت بریتانیا برای افزایش شهریه دانشگاه‌ها، در لندن تظاهرات کرده اند. میان گروهی از تظاهرکنندگان و ماموران پلیس درگیری رخ داده است.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور احکام قطعی چهار نفر از متهمان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.

کارشناسان مسائل دفاعی آمریکا هنوز نتوانسته اند در مورد گزارش هایی که حاکی از پرتاب یک موشک در سواحل کالیفرنیا است دلایل قانع کننده ای بیابند.

مقامات ایران خودداری یونسکو در برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در این کشور را "آپارتاید علمی غرب علیه ایران" نامیده و آن را برخلاف تعهدات یونسکو دانستند.

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

واکنش وزیر اطلاعات ایران به اظهارات رئیس ام‌آی۶

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، به اظهارات رئیس سرویس اطلاعات خارجی بریتانیا (ام آی ۶) در مورد ضروری بودن اقدامات جاسوسی برای مقابله با برنامه هسته ای ایران واکنش نشان داد.

آقای مصلحی روز ۱۷ آبان (۹ نوامبر) در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت کسانی که به عنوان جاسوس کشورهای غربی علیه ایران فعالیت کرده اند، در واقع برای "اقدامات تروریستی" مورد استفاده قرار گرفته اند.

جان سوئرز، رئیس سازمان ام آی ۶، دو هفته پیش در نخستین نطق عمومی خود به عنوان رئیس این سازمان، گفت که فعالیت‌های جاسوسی باعث شده است که ایران در سال گذشته به وجود دومین سایت غنی‌سازی اورانیوم در خاک خود اذعان کند.

وزیر اطلاعات ایران در اظهارات جدید خود با مرتبط دانستن یک "پناهنده" ایرانی در انگلیس با چهار نفر از کسانی که اخیرا به اتهام شرکت در فعالیت های تروریستی در ایران دستگیر شده اند، گفت که سرویس اطلاعاتی انگلیس برای "استخدام جاسوس در ایران" تلاش می کند.

وی با ذکر اینکه "مشی سرویس های اطلاعاتی و جاسوسی انگلیس، ایجاد ناامنی در مناطق مرزی کشور است"، گفت: "تمام گروه هایی که اقدامات تروریستی و به اصطلاح جنگ نرم بر علیه جمهوری اسلامی ایران انجام می دهند، یا شعبه اصلی شان در انگلیس است یا یکی از شعبه های اصلی خود را در این کشور دارند".

حیدر مصلحی همچنین اظهار داشت:"در حال حاضر مجموعه ای از افراد مرتبط با فتنه ۸۸ در لندن به سر می برند و از طریق ارتباط با برخی مجامع علمی این کشور در صدد دریافت مدرک دکترا هستند."

هفته پیش پرس تی وی، شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان متعلق به دولت ایران، به نقل از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی خبر داد که "چهار تروریست مرتبط با بریتانیا" در شهر مریوان، در استان کردستان در غرب ایران، بازداشت شده اند.

این شبکه تلویزیونی به نقل از وزارت اطلاعات افزود که دستگیر شدگان اعتراف کرده اند که دستور انجام عملیات ترور را از "فرمانده خود" دریافت می کرده اند که که یک پناهنده ایرانی دارای اجازه اقامت در بریتانیا و مستقر در شهر سلیمانیه در کردستان عراق بوده است.

گزارش پرس تی وی تاکید داشت که خبر بازداشت این چهار نفر تنها چند روز پس از آن انتشار یافته که جان سوئرز، رئیس سازمان اطلاعات خارجی بریتانیا، از عملیات جاسوسی این سازمان برای متوقف کردن فعالیت های هسته ای ایران خبر داده است.

در پی پخش خبر بازداشت این افراد، وزارت امور خارجه بریتانیا، ادعای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی را در مورد ارتباط آنها با بریتانیا مردود دانست و آن را "جدیدترین ماجرا در تاریخ طولانی اتهامات بی اساس" از این دست توصیف کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101110_l39_moslehi_intelligence_mi6_chief.shtml

بالا ^^

برنامه ریزی احمدی نژاد برای انتخابات آینده مجلس

یک نماینده اصولگرای مجلس ایران از تشکیل یک هیات سه نفره از سوی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری به منظور برنامه ریزی برای انتخابات سال آینده مجلس نهم خبر داد.

غلامرضا مصباحی مقدم روز چهارشنبه ۱۹ آبان (۱۰ نوامبر) به خبرگزاری مهر گفت که در دیدار اخیر آقای احمدی نژاد با "چهره های شاخص" اصولگرا، حبیب الله عسگراولادی، علی اکبر ولایتی و غلامعلی حداد عادل به عنوان اعضای این هیات سه نفره از سوی آقای احمدی نژاد انتخاب شدند.

او گفت که ماموریت هیات سه نفره، پیگیری برگزاری جلسات میان جریان های مختلف اصولگراست تا به شکل گیری مواضع مشترک و واحد و به کاهش اختلافات و فاصله ها میان اصولگرایان کمک کند.

آقای مصباحی مقدم، با ابراز امیدواری از اینکه اصولگرایان بتوانند لیست واحدی در انتخابات مجلس نهم داشته باشند، گفت: "پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم فاصله ای میان جریان اصولگرایی افتاد، این جلسات باعث می شود که مواضع این جریان به هم نزدیک شود."

به گفته آقای مصباحی مقدم، جلسه اخیر به دعوت آقای احمدی نژاد و بنا به درخواست حبیب الله عسگراولادی، از اعضای بلندپایه حزب مؤتلفه اسلامی و رهبر "جبهه اصولگرایان پیروان خط امام و رهبری" است.

این جبهه، متشکل از ۱۴ سازمان و حزب سیاسی اصولگراست که در جریان انتخابات مجلس هشتم هدفش متحد کردن اصولگرایان بود و در جریان انتخابات ریاست جمهوری دهم هم از آقای احمدی نژاد حمایت کرد، اما بعدها در مواردی چون معرفی کابینه با او دچار اختلاف نظر شد.

در جریان معرفی و تشکیل کابینه دولت دهم، آقای عسگراولادی به آقای احمدی نژاد هشدار داده بود که چنانچه در انتخاب اعضای کابینه با رهبری و مجلس مشورت نکند، اعتماد اصولگرایان را از دست خواهد داد.

آقای احمدی نژاد نزدیک به دو هفته پیش با جمعی از اصولگرایان جلسه ای برگزار کرد که اخبار زیادی درباره مسائل مطرح شده در آن منتشر نشد.

این جلسه دو ماه و نیم پس از نشست "خصوصی" آقای عسگر اولادی با آقای احمدی نژاد بوده است.

پیش تر محمد نبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه اسلامی بدون اشاره به جزئیات این جلسه به ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران گفت که این جلسه به دعوت آقای احمدی نژاد و به پیشنهاد آقای عسگر اولادی بوده است تا اصولگرایان "راهکارهای عملی رسیدن به وحدت" را بررسی کنند.

او گفته بود: "دشمن به شکاف بین نخبگان از یکسو و اصولگرایان از سوی دگر امید بسته است، ما دور هم جمع شدیم تا بگوییم شکاف در این حوزه یک سراب است."

'ورود متحد اصولگرایان'

غلامعلی حداد عادل، از اعضای شاخص فراکسیون اصولگرایان مجلس و یکی از اعضای منتخب رئیس جمهوری برای کمیته سه نفره ای که آقای مصباحی مقدم از تشکیل آن خبر داده است، به خبرنگاران گفت که اطمینان دارد که اصولگرایان در انتخابات آتی این کشور با "وحدت خوبی" وارد صحنه خواهند شد.

آقای حداد عادل روز چهارشنبه ۱۹ آبان (۱۰ نوامبر) گفت: "اصولگرایان با وجود اختلاف سلیقه ای که با یکدیگر دارند قصد دارند که وحدت بیشتری پیدا کنند؛ هر چقدر هم که جریان اصولگرایی با یکدیگر اختلاف سلیقه داشته باشند باز هم از یک خرد جمعی برخوردارند و آن این است که مصالح کلی نظام را فراموش نمی کنند."

انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی ایران زمستان سال آینده خورشیدی برگزار خواهد شد، اما تاریخ دقیق برگزاری آن هنوز اعلام نشده است.

اختلافات میان دولت و مجلس ایران بر سر برخی از قوانین نظیر قانون حذف یارانه ها و بودجه سال ۱۳۸۹، در ماه های اخیر منجر به مناقشات سیاسی در میان جناح اصولگرایان شده است و برخی از چهره های سرشناس و قدیمی این جناح بارها از سیاست های دولت آقای احمدی نژاد انتقاد کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101110_l38_iran_parliament_election_mesbahimoghadam.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد: بر سر حقوق اساسی خود مذاکره نمی‌کنیم

در حالی که کشورهای قدرتمند جهان در تلاش هستند که ایران را به گفت و گو در مورد برنامه اتمی اش تشویق کنند، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران می گوید که مذاکرات این کشور با گروه ۱+۵ در مورد مسائل جهانی خواهد بود.

آقای احمدی نژاد امروز چهارشنبه ۱۹ آبان (۱۰ نوامبر) در یک سخنرانی در شهر قزوین گفت: "بارها گفته ایم که ملت ایران در مورد حقوق اساسی خود با هیچ کس مذاکره نخواهد کرد؛ مذاکرات در مورد همکاری برای رفع مشکلات و دغدغه های جهانی و کمک به صلح و امنیت جهانی خواهد بود و در شرایط برابر".

او گفت که طرف های گفت و گو باید غرور و تکبر را کنار بگذارند و در شرایط برابر بر سر میز مذاکره حاضر شوند.

گروه ۱+۵، شامل پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان، به ایران پیشنهاد کرده اند که گفت و گوهای هسته ای را از سر بگیرد.

ایران اصل گفت و گو را پذیرفته است اما در مورد موضوع مذاکرات ملاحظاتی را مطرح می کند.

از آنجا که مسئولان حکومت ایران از برنامه اتمی خود به عنوان "حق مسلم" یاد می کنند، به نظر می رسد که منظور آقای احمدی نژاد از "حقوق اساسی" مردم ایران که به گفته او قابل گفت و گو نیست، برنامه اتمی این کشور باشد، هرچند او در این مورد به صراحت سخن نگفته است.

پیش از این از مقامات ایران نقل شده بود که آنها مایل نیستند مذاکرات به موضوع برنامه اتمی ایران "محدود" باشد.

دفتر سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران، دیروز در نامه ای به کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از آمادگی ایران برای مذاکره با گروه ۱+۵ بر اساس نامه ۱۵ تیرماه آقای جلیلی خبر داد.

ایران در نامه مذکور ابراز آمادگی کرده بود که در مورد "همکاری برای خلع سلاح هسته ای، جلوگیری از اشاعه سلاح های هسته ای و چگونگی استفاده همه اعضای NPT از فناوری صلح آمیز هسته ای" مذاکره کند.

آقای جلیلی در آن نامه از خانم اشتون خواسته بود که نظرش را در مورد "سلاح هسته ای" اسرائیل به صراحت اعلام کند.

به گزارش خبرگزاری های بین المللی، دفتر آقای جلیلی در نامه دیروز خود دو تاریخ در نیمه اول آذرماه را برای انجام مذاکرات پیشنهاد کرده است.

وزارت امور خارجه ایران پیش تر اعلام کرده بود که مایل است این مذاکرات در کشور ترکیه انجام شود.

کشورهای گروه ۱+۵ هنوز به این پیشنهادهای ایران جواب نداده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101110_l10_ahmadinejad_nuclear_talks.shtml

بالا ^^

خشونت در تظاهرات دانشجویان علیه افزایش شهریه دانشگاه‌های بریتانیا

روز چهارشنبه (۱۰ نوامبر)، هزاران دانشجو و اساتید دانشگاهی در اعتراض به طرح دولت بریتانیا برای افزایش شهریه دانشگاه ها در مرکز شهر لندن، پایتخت این کشور تظاهرات کردند.

برخی از معترضان، شیشه های دفاتر مرکزی حزب محافظه کار را شکسته اند و در مقابل این ساختمان، پلاکاردها را آتش زده اند.

میان گروهی از تظاهرکنندگان و ماموران پلیس نیز درگیری رخ داده است.

اعتراضات در نقاط دیگر عمدتا بدون خشونت بوده است.

بنا به طرح های پیشنهادی دولت ائتلافی بریتانیا، هزینه تحصیل در رشته های مختلف دانشگاهی نزدیک به سه برابر، یعنی بیش از چهارده هزار دلار می شود و بودجه دانشگاه ها نیز کاهش می یابد.

دولت می گوید وجه شهریه به دانشجویان وام داده خواهد شد و آنها موظفند زمانی که درآمدشان به حد کافی رسید آن را به دولت پس دهند.

رهبران اتحادیه سراسری دانشجویان گفتند دولت بریتانیا درصدد است از مسئولیت خود در قبال امکانات تحصیلی شانه خالی کند.

اتحادیه سراسری دانشجویان بریتانیا می گوید در تظاهرات امروز بیش از ۴۵ هزار نفر شرکت کرده اند.

این اتحادیه تهدید کرده است نمایندگان پارلمان بریتانیا از حزب لیبرال دموکرات را وادار خواهد کرد به وعده های قبل از انتخابات سراسری بریتانیا که گفته بودند با هر گونه افزایش شهریه مخالفت خواهند کرد، عمل کنند.

وزرای دولت بریتانیا می گویند که طرح پیشنهادی آنها برای دانشجویان عادلانه است.

بودجه آموزش عالی در بریتانیا تا چهل درصد کاهش یافته است.

بنا به طرح دولت شهریه دانشگاهی باید از سال ۲۰۱۲ افزایش یابد.

سقف شهریه ها شش هزار پوند در نظر گرفته شده است اما دانشگاه ها اجازه دارند تحت شرایط ویژه تا ۹ هزار پوند - سه برابر سقف فعلی - شهریه تعیین کنند.

"کاهش بودجه را لغو کنید"، از جمله شعارهایی است که دهها هزار دانشجو و اساتید دانشگاهی در تظاهرات امروز سر داده اند.

صدها اتوبوس مملو از دانشجو، دانش آموز و اساتید دانشگاهی از سراسر انگلستان در لندن جمع شدند و به سمت منطقه ادارات دولتی راهپیمایی کرده اند. دو هزار دانشجو و دانش آموز نیز از ولز به راهپیمایی در لندن ملحق شده اند.

بن رایت، گزارشگر بی بی سی که در محل راهپیمایی حضور داشته است گفت جو اعتراضات خیلی پر تنش بوده است و چهار ردیف مامور پلیس از ساختمان مرکزی حزب محافظه کار در محله میلبنک محافظت می کنند.

امروز در جریان پرسش و پاسخ از ریاست دولت در پارلمان، نیک کلگ، معاون نخست وزیر بریتانیا از حزب لیبرال دموکرات در مورد طرح نرخ جدید برای شهریه های دانشگاهی، با هریت هارمن، از حزب کارگر درگیری لفظی پیدا کرد.

خانم هارمن معاون نخست وزیر را به دو رویی متهم کرد، چون حزب لیبرال دموکرات قبل از تشکیل دولت ائتلافی با حزب محافظه کار، گفته بود با افزایش شهریه های دانشگاهی مخالف است.

آقای کلگ گفت این حزب کارگر بوده که در اصل، شهریه دانشگاهی را متداول کرده است و سیاستی برای بودجه بندی دانشگاه ها نداشته است.

خانم هارمن در مقابل گفت که نیک کلگ با طرح محافظه کاران همسو شده تا هزینه آموزش عالی به دانشجویان و خانواده های آنها تحمیل شود.

آرون پورتر، رئیس اتحادیه سراسری دانشجویان می گوید که دانشجویان تلاش خواهند کرد در حوزه های انتخاباتی نمایندگان پارلمان که خلف وعده کرده و با افزایش شهریه ها مخالفت نکرده‌اند، انتخابات مجدد برگزار شود.

آقای کلگ در سخنرانی که در ماه ژوئن ایراد کرد، گفته بود که دولت ائتلافی به رای دهندگان این حق را خواهد داد که اگر نماینده پارلمان به طور جدی در اقدامی خطا دست داشته باشد، او را استیضاح کرده و خواستار دور جدیدی از انتخابات شوند.

در حالی که هنوز این موضوع جنبه قانونی پیدا نکرده است دانشجویان قصد دارند آن را در حوزه انتخاباتی آقای کلگ اجرا کنند.

آقای پورتر گفت: "روشن بگوییم که دولت از دانشجویان می خواهد که برای دانشگاه رفتن با همان کیفیت قبلی و یا حتی بدتر، سه برابر شهریه پرداخت کند."

هنگامی که دولت کارگری در سال ۲۰۰۶ شهریه ها را تقریبا سه برابر کرد و به سالی سه هزار پوند رساند، بسیاری پیش بینی می کردند که قیمتها رقابتی خواهد شد. اما چنین نشد.

معدود دانشگاه هایی که شهریه پایین تری می گرفتند، خیلی زود از تصمیم خود منصرف شدند.

دولت بریتانیا در ماه گذشته به منظور مقابله با هزینه های فزاینده و کسری بودجه، بودجه غیر پژوهشی دانشگاه ها را چهل درصد یا نزدیک به سه میلیارد پوند کاهش داد و عملا بودجه آموزشی اکثر رشته های دانشگاهی را حذف کرد.

ابتدا دولت ائتلافی به رهبری محافظه کاران پیشنهاد کرده بود که سقف شهریه را هفت هزار پوند تعیین کند، ولی دانشگاه های انگلستان تهدید کرده بودند که در صورت تصویب این پیشنهاد، خود را خصوصی خواهند کرد.

در نهایت قرار شد دانشگاه ها بین شش تا ۹ هزار پوند شهریه بگیرند، ولی برای گرفتن حداکثر شهریه، باید شمار بیشتری از دانشجویان محروم انگلیسی را جذب کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101110_l05_uk_student_protest.shtml

بالا ^^

دادستان تهران: احکام قطعی چهار متهم حوادث انتخاباتی صادر شد

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، در حاشیه مراسم تودیع و معارفه روسای دادسرای ناحیه 4 تهران از صدور احکام قطعی چهار نفر از متهمان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری و اجرای آن خبر داد.

آقای جعفری دولت آبادی این احکام را مربوط به بدرالسادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران، عمادالدین باقی، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، حسن اسدی زیدآبادی، از اعضای شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) و عباس میرزا ابوطالبی، رئیس دوره ای جبهه اصلاحات و معاون ستاد میرحسین موسوی در تهران دانست.

او گفت: "حداقل حکم این محکومان حوادث بعد از انتخابات زندان است."

محمد شریف، وکیل بدرالسادات مفیدی و حسن اسدی زیدآبادی در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی در مورد موکلانش گفت: "بعد از آگاه شدن از احکام بدوی خانم مفیدی و آقای اسدی زیدآبادی لایجه تجدید نظر تنظیم و به دادگاه تسلیم شد."

او با اشاره به سخنان امروز دادستان تهران افزود: "مشخص نیست که منظور ایشان که از قطعی شدن احکام خبر داده اند، این است که احکام دادگاه نخستین نقض شده و تغییر کرده و بعد قطعیت پیدا کرده یا خیر؟"

آقای شریف همچنین گفت: "در مورد پرونده آقای حسن اسدی زیدآبادی با پیگیری هایی که چه از جانب من و چه از جانب همسر ایشان صورت گرفته، به صورت غیر مستقیم که البته رسمیت ندارد، آگاه شدم که حکم پنج سال قطعیت پیدا کرده است."

این وکیل دادگستری افزود: "ولی در خصوص سرکار خانم بدرالسادات مفیدی متاسفانه آگاه نیستم. نه من اطلاعی دارم، نه با توجه به پیگیری که با همسرشان داشتم ایشان اطلاعی ندارند."

بدارالسادات مفیدی در دادگاه اولیه به شش سال حبس قطعی و پنج سال محرومیت از فعالیت مطبوعاتی محکوم شده بود.

بر اساس حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، عمادالدین باقی هم به اتهام "تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای بر هم زدن امنیت کشور از طریق انجام مصاحبه با آیت الله منتظری و پخش آن از تلویزیون بی بی سی فارسی" به شش سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

عباس جعفری دولت آبادی همچنین در مورد علی شکوری راد، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت گفت: "پرونده او به زودی به دادگاه ارسال می شود."

دادستان تهران همچنین هرگونه اظهارنظر درباره اتهامات مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران را به زمان تشکیل دادگاه او موکول کرد.

آقای جعفری همچنین درباره بازگشت سارا شورد، یکی از سه آمریکایی بازداشت شده در ایران که چندی پیش آزاد شد گفت: "سارا شورد طبق مقررات قضایی ایران آزاد شده است، بنابراین اگر هم در دادگاه حاضر نشود وثیقه وی ضبط شده و عدم حضور او مانعی در محاکمه وی نیست. همان طور که درباره اتباع ایرانی هم رخ می دهد و افراد می توانند در محاکمه حاضر نشوند و وثیقه ضبط شود."

داستان تهران در مورد پرونده شهرام جزایری گفت: "او در حال حاضر ممنوع المعامله است و از نقل و انتقالات مالی و املاک او در بیرون جلوگیری می شود."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101110_l19_iran_dolatabadi_prisoners.shtml

بالا ^^

معمای موشک اسرارآمیز در سواحل کالیفرنیا

کارشناسان مسائل دفاعی آمریکا هنوز نتوانسته اند در مورد گزارش هایی که حاکی از پرتاب یک موشک در سواحل کالیفرنیا است، دلایل قانع کننده ای بیابند.

یک هلیکوپتر شبکه خبری سی بی اس، تصاویری را ضبط کرده است که دود ناشی از پرتاب جسمی را که به نظر می رسد موشک بوده، نشان می دهد.

بر پایه تصاویر مذکور، این جسم از داخل آب و از فاصله حدود ۵۶ کیلومتری ساحل پرتاب شده است.

سرهنگ دیوید لپن، سخنگوی پنتاگون - وزارت دفاع آمریکا می گوید: "تاکنون تمام شواهد حاکی از آن است که وزارت دفاع هیچ دخالتی در این موضوع نداشته است".

پنتاگون گفته است که این موشک را تهدید تلقی نمی کند.

سرهنگ لپن در ادامه گفت: "تاکنون هیچ گونه توضیحی نتوانسته ایم در این مورد ارائه کنیم. ما هر کاری که بتوانیم انجام می دهیم تا متوجه شویم آیا کسی در مورد عامل وقوع این رویداد اطلاعاتی دارد یا خیر؟"

در شرایط عادی، پرتاب یک موشک نیازمند کسب چندین مجوز و همچنین اطلاع رسانی در مورد انجام آن است اما در مورد این رویداد، هیچ مجوز یا اطلاعیه ای وجود ندارد.

هنوز مشخص نیست که این جسم که به نظر می رسد موشک بوده باشد، از زمین به هوا پرتاب شده است یا از آب به هوا.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101110_l35_mystery_missile_us.shtml

بالا ^^

واکنش ایران به تصمیم اخیر یونسکو درباره همایش روز فلسفه

مقامات ایران، خودداری یونسکو در برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در این کشور را "آپارتاید علمی غرب علیه ایران" نامیده و آن را برخلاف تعهدات یونسکو دانستند.

محمد رضا مجیدی، نماینده ایران در یونسکو روز چهارشنبه ۱۹ آبان (۱۰ نوامبر) با اشاره به تعهد یونسکو برای همکاری با ایران در برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در ایران، تصمیم اخیر یونسکو را برخلاف این تعهد دانست.

او گفت که اعلام خودداری یونسکو از همکاری با ایران در برگزاری روز جهانی فلسفه صرفا در قالب یک بیانیه مطبوعاتی بوده و تاکنون به طور رسمی به نمایندگی ایران در این سازمان اعلام نشده است.

روز گذشته بخش اطلاع رسانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو اعلام کرد که ایرینا بوکوا، مدیر کل این سازمان تصمیم گرفته است که از همکاری با همایشی که قرار است روزهای ۲۱ تا ۲۳ نوامبر (۳۰ آبان ماه تا ۲ آذر) در ایران برگزار شود، خودداری کند.

در اطلاعیه یونسکو درباره علت این تصمیم آمده است: "از آنجا که مشورت کامل با دبیرخانه درباره تمامی جنبه های مرتبط با این مراسم بین المللی صورت نگرفته است، مدیرکل سازمان بر این نظر است که شرایط لازم برای سازماندهی موثر یک همایش مورد قبول سازمان ملل متحد، برآورده نشده است."

آقای مجیدی اطلاعیه یونسکو را صدور "بیانیه ای سیاسی تحت فشارهای سیاسی جریان های صهیونیستی" دانست و گفت که این تصمیم نقطه تاریکی در کارنامه فعالیت های این سازمان به شمار می آید.

'آپارتاید علمی'

در همین حال غلامرضا خواجه سروری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران نیز روز چهارشنبه ۱۹ آبان (۱۰ نوامبر) به ایرنا گفت که انصراف یونسکو از همکاری با ایران در برگزاری روز جهانی فلسفه به میزبانی ایران را "آپارتاید و تبعیض علمی غرب علیه ایران" خواند.

آقای خواجه سروری این تصمیم یونسکو را نوعی بهانه جویی و ناشی از مخالفت های سیاسی غرب با جمهوری اسلامی ایران دانست.

او از برگزارکنندگان این همایش خواست که نگذارند تصمیم یونسکو تاثیر منفی در کیفیت و کمیت برنامه های این روز داشته باشد.

قرار بود همایش روز جهانی فلسفه در ایران، با همکاری یونسکو و موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران انجام شود و غلامعلی حداد عادل، نماینده اصولگرای مجلس ایران و از خویشاوندان رهبر جمهوری اسلامی، ریاست این همایش را برعهده بگیرد.

اعلام آمادگی یونسکو در حمایت از همایش بین المللی فلسفه در ایران با انتقاد بسیاری از فیلسوفان و پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی رو به رو شد، از جمله یورگن هابرماس، فیلسوف آلمانی نامه اعتراضی گروهی از پژوهشگران و استادان فلسفه دانشگاه ها در این مورد امضا کرد.

همچنین برخی نویسندگان و مترجمان مقالات و کتاب های فلسفی، استادان دانشگاه و فارغ التحصیلان فلسفه ایرانی نیز در نامه ای دیگر مخالفت خود را با برگزاری این همایش در ایران اعلام کردند.

به گفته مخالفان برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در ایران، حکومت این کشور با جلب حمایت یک نهاد فرهنگی بین المللی از این همایش، در صدد کسب مشروعیت در افکار عمومی جهانیان بوده است.

با لغو حمایت یونسکو از همایش فلسفه در ایران، مراسم بین المللی روز جهانی فلسفه تنها در مرکز این سازمان در پاریس برگزار خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101110_l38_unesco_philosopy_iran_reax.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک
dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 11, 2010, 3:59:03 PM11/11/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:58 گرينويچ - پنج شنبه 11 نوامبر 2010 - 20 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

سخنگوی قوه قضائیه ایران بار دیگر تأکید کرده است که حکم "قصاص" سکینه محمدی آشتیانی، زن ایرانی که پیشتر به سنگسار محکوم شده بود، بر اجرای "حد" او مقدم است، اما گفته که این پرونده به تحقیق بیشتر و گذشت زمان نیاز دارد.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران سیاست کنترل جمعیت در ایران را یکی از بزرگترین اشتباهاتی دانست که در ایران اتفاق افتاده است.

رئیس قوه قضائیه گفته است برنامه "اسلامی کردن" علوم انسانی به معنی حذف این رشته ها نیست بلکه هدف، هماهنگ کردن آنها با پیش فرضهای دینی است.

به گفته یکی از دیپلمات های نیجریه، احتمال دارد منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران خود شخصا در این گفتگوها حضور داشته باشد.

سرتیپ محمد رضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین ایران از تاسیس "سازمان بسیج و رسانه" به منظور فعال تر شدن بسیج در فضای رسانه ای خبر داد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران می گوید که برای نظارت بر کلینیک های خدمات روانشناسی، بازرسان این سازمان به صورت مخفیانه و در قالب بیمار به این مراکز اعزام خواهند شد.

هشت ماه پس از آن که انتخابات سراسری در عراق بدون نتیجه قطعی برگزار شد، احزاب سیاسی در عراق سرانجام در مورد تشکیل دولتی جدید به توافق رسیدند.

بررسی نظام مالی و اقتصادی جهانی، عمده ترین مسئله ای است که در جریان نشست رهبران بیست اقتصاد برتر جهان در سئول، پایتخت کره جنوبی، مورد مذاکره قرار می گیرد.

به گفته پلیس پاکستان، در جریان حمله ای که به ساختمان مرکزی پلیس ضد اقدامات تروریستی در کراچی شده است، ۲۰ نفر کشته و دستکم ۱۰۰ نفر زخمی شده اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

ایران: پرونده سکینه محمدی آشتیانی به تحقیقات بیشتر نیاز دارد

غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران بار دیگر تأکید کرده است که حکم "قصاص" سکینه محمدی آشتیانی، زن ایرانی که پیشتر به سنگسار محکوم شده بود، بر اجرای "حد" او مقدم است، اما گفته که این پرونده به تحقیق بیشتر و گذشت زمان نیاز دارد.

آقای محسنی اژه ای روز چهارشنبه ۱۹ آبان (۱۰ نوامبر) به خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، گفت: "دو مورد اتهام و محکومیت بر خانم محمدی آشتیانی وارد است که بی شک اتهام و محکومیت قتل ایشان، از آنجا که حق الناس است، بر دیگر اتهام او (زنای محصنه) مقدم است و قوه قضائیه ابتدا این مورد را در دستور کار خود قرار داده است".

سخنگوی قوه قضائیه ایران در حالی از "محکومیت قتل" و حکم "قصاص" خانم آشتیانی سخن می گوید که قوه قضائیه پیش تر رسما اعلام کرده بود که اولیای دم مقتول از قصاص خانم محمدی آشتیانی گذشت کرده اند و او به جرم دست داشتن در قتل شوهرش نه به قصاص نفس (اعدام)، بلکه به تحمل ده سال زندان محکوم شده است.

در اطلاعیه ستاد حقوق بشر قوه قضائیه که روز ۶ شهریورماه منتشر شد، آمده بود: "شعبه دوازدهم دادگاه کیفری استان آذربایجان شرقی طی دادنامه شماره ۳۹-۸۵/۸/۱۵... متهم ردیف دوم (خانم محمدی آشتیانی) را نسبت به جنبه خصوصی جرم به استناد بند دوم ماده ۶ قانون آئین دادرسی کیفری، قرار موقوفی پیگرد و به لحاظ اینکه اقدام مشارالیه موجب اخلال در نظم و صیانت جامعه شده، به تحمل ده سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم کرده است".

بند دوم ماده ۶ قانون آئین دادرسی کیفری ایران به "گذشت شاکی یا مدعی خصوصی" از قصاص اختصاص دارد.

خانم محمدی آشتیانی متهم است که با همدستی مردی که با او رابطه داشته، شوهر خود را به قتل رسانده است.

گفته می شود که "اولیای دم" مقتول، در واقع فرزندان خود خانم محمدی هستند.

اتهام دیگر خانم محمدی آشتیانی "زنای محصنه" بود که بر اساس اطلاعیه شهریورماه ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، بابت آن حکم سنگسار صادر شده، اما این حکم به دلیل "پیگیری های ستاد حقوق بشر" هنوز اجرا نشده است.

در گذشته اجرای مجازات هایی مانند سنگسار در ایران انتقادهای تندی را در سطح جهان برانگیخته است و به همین دلیل مقامات ارشد قضائی ایران در دوره هایی تلاش کرده اند که جلوی اجرای چنین مجازات هایی را بگیرند.

اما این تلاش ها هم با انتقاد گروهی از روحانیان شیعه مواجه می شود که اجرای این گونه مجازات ها را "حکم خدا" می دانند و می گویند که "حکم خدا" تعطیل بردار نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101111_l10_ejei_ashtiani.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد: کنترل جمعیت اشتباه است


محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران اجرای سیاست کنترل جمعیت در ایران را اشتباه بزرگی دانست زیرا که به گفته او "روزی دست خداست".

آقای احمدی نژاد که برای هفتاد و هشتمین سفر استانی خود به استان قزوین سفر کرده است، روز پنج شنبه ۲۰ آبان (۱۱ نوامبر) گفت: "غربی ها از ترس این که جمعیت ما به کشورهایشان سرازیر شود و آن ها را با مشکل روبرو کند، پیشنهاد کنترل جمعیت به دیگر کشورها می دهند."

پیش از این رئیس جمهوری ایران در مراسم روز ملی شوراها در تهران گفته بود که اجرای شعار "دو بچه کافی است" به این معنا است که "۴۰ سال دیگر نامی از ملت ایران" باقی نمی ماند.

او با اشاره به اجرای "چشم بسته" قانون کنترل جمعیت در ایران گفته بود: "در این ارتباط، قانون وضع کردند و گفتند که سه بچه را بیشتر بیمه نمی کنیم، در صورتی که نگاه و اعتقاد ما با آنها فرق می کند و معیارهای ما با آنها متفاوت است."

رئیس جمهوری ایران در ادامه سخنان خود در قزوین "آرزوی بسیاری از انسان ها را یک ساعت زندگی کردن در ایران" دانست و گفت: "اکنون جهان وارد مرحله ای شده است که تنها راه خود را اتصال به امام می داند و بنابراین باید طوری کار کنیم که هروقت امام آمد ما را درموضع خود ابقا کند."

قانون کنترل جمعیت در ایران

اجرای سیاست کنترل جمعیت و تنظیم خانواده که پیش از انقلاب ایران در سال 1357 آغاز شده بود، در نخستین سال های پس از انقلاب متوقف شد.

پیامد این موضوع در نخستین سرشماری جمعیت در ایران در سال ۱۳۶۵ مشخص شد و مقامات ایران متوجه رشد 3.9 درصدی جمعیت در این کشور شدند.

مشکلات ناشی از رشد جمعیت باعت شد که مقامات ایران با تایید آیت الله خمینی، رهبر پیشین ایران، سیاست کنترل جمعیت را در پیش گیرند و در پی آن قانون تنظیم خانواده و کنترل جمعیت در سال ۱۳۷۲ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

بر اساس این قانون، امتیازاتی چون "بیمه، مرخصی زایمان مادر، پرداخت هزینه نگهداری و حق اولاد" به فرزندان چهارم و بعد از آن تعلق نمی گیرد.

دولت محمود احمدی نژاد یک سال پیش لایحه ای به مجلس ایران داد که در مواردی فرزندان چهارم و بعد آن هم بتوانند از امتیازات قانونی برخوردار شوند.

چندی پیش، تعدادی از نمایندگان مجلس ایران از سخنان آقای احمدی نژاد مبنی بر مخالفت با سیاست کنترل جمعیت به شدت انتقاد کردند.

مشکل بیکاری و فراهم نبودن زیر ساخت های لازم برای زندگی مطلوب و ناکافی بودن امکانات رفاهی و بهداشتی متناسب با جمعیت کنونی ایران از جمله دلایلی بود که نمایندگان در مخالفت با اظهارات محمود احمدی نژاد عنوان کردند و اظهارات او را به دور از منطق و غیرعملی توصیف کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101111_l44_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

صادق لاریجانی: دنبال تعطیل کردن علوم انسانی نیستیم

رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی گفته است که هدف دولت از برنامه بازنگری علوم انسانی حذف این شاخه از علوم از مراکز آموزشی ایران نیست.

روز پنجشنبه، 20 آبان (11 نوامبر)، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، در دیدار با استادان دانشگاه کهگیلویه و بویر احمدی در یاسوج، مرکز استان، با اشاره به اظهارات مقامات جمهوری در مورد لزوم بازنگری در محتوای متون آموزشی علوم انسانی در دانشگاه های ایران، تلاش برای حذف این شاخه از علوم از مراکز آموزشی را رد کرد.

آقای لاریجانی گفت برخی منتقدان این برنامه "چنین وانمود می کنند که مقصود ما از اسلامی کردن علوم انسانی این است که می خواهیم از کتاب [قرآن] و سنت، مجموعه های روانشناسی و جامعه شناسی در بیاوریم" و افزود "ما هیچگاه به دنبال تعطیل کردن علوم انسانی نیستیم، بلکه معتقدیم پیش فرض های علوم انسانی باید با پیش فرض های دینی هماهنگی داشته باشد."

رئیس قوه قضائیه با تایید اینکه علوم انسانی در کشورهای غربی بسیار مورد اعتنا و تاثیرگذار است، اظهار داشت: "علوم انسانی در کشور ما بحث داغی است و اخیرا مقام معظم رهبری نیز تاکید جدی در این خصوص داشته اند که باید به آن توجه کرد."

اشاره صادق لاریجانی به اظهارات چند ماه پیش آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در انتقاد از علوم انسانی و آسیبی است که، به گفته او، آموزش این علوم به اعتقادات جوانان وارد می کند.

پس از سخنان آیت الله خامنه ای در مورد علوم اجتماعی که چند ماه پیش ایراد شد، آقای لاریجانی نیز در سخنانی از نظریه های علوم اجتماعی، به خصوص روانشناسی و جامعه شناسی در ایران انتقاد کرد و گفت که این نظریه ها با پیش فرض های دینی همخوانی ندارد.

اظهارات رئیس قوه قضائیه در رسانه های داخلی و خارجی انعکاس یافت و انتقاداتی را در پی آورد و آقای لاریجانی نیز در واکنش به این انتقادات گفت: "سخنانم درباره علوم انسانی بالاتر از فهم رسانه های غربی است."

'انگیزه سیاسی در کار نیست'

صادق لاریجانی در سخنرانی خود در یاسوج، نظر قبلی خود در مورد علوم اجتماعی را یادآور شد و گفت: "زمانی که این مساله را مطرح کردم، برخی رسانه های غربی با پژوهشگران خارجی و داخی مصاحبه کرده و آن را به سمت مباحث سیاسی بردند."

به گفته وی، این گروه از پژوهشگران نتیجه گرفتند که انتقاد مقامات جمهوری اسلامی از علوم انسانی به این دلیل است که این علوم ماهیت سکولار دارند و فراگیری آنها به تفکر سیاسی سکولار منجر می شود و در نهایت، "دیگر جایی برای دین در حکومت نخواهد بود."

رئیس قوه قضائیه به خصوص به سخنان "یکی از افرادی که مدعی در علوم انسانی بوده و در رشته انسان شناسی از دانشگاه منچستر مدرک گرفته" اشاره کرد و گفت که این شخص "طی مصاحبه ای با یکی از رادیوها عنوان کرد که چون مقامات ایرانی از علم خبر ندارند، چنین مطالبی را بر زبان می آورند و در نهایت مدعی شد که ما به دنبال تعطیل کردن علوم انسانی هستیم."

وی گفت که سخنان آیت الله خامنه ای در مورد علوم اجتماعی یک مساله علمی و فرهنگی است و افزود: "اظهار نظر در این خصوص یک بحث دقیق فنی است که ربطی هم به بی بی سی ندارد و به گونه ای نیست که در یک مصاحبه بتوان در مورد آن اظهار نظر کرد."

آقای لاریجانی گفت که در جمهوری اسلامی بحث اسلامی کردن علوم سیاسی از چندین سال پیش مطرح بوده است و افزود "ما که به دنبال اسلامی کردن علوم انسانی هستیم، هیچ انگیزه سیاسی در کار خود نداریم و به دنبال تعطیل کردن علوم انسانی هم نیستیم."

رئیس قوه قضائیه گفت که بحث اصلی منتقدان علوم انسانی در جمهوری اسلامی بر سر "پیش فرض های" این علوم است و با غلط توصیف کردن این پیش فرض ها گفت "ما معتقدیم عقل حکم می کند که سرمایه ای به نام وقت و نیروی انسانی باید صرف علمی شود که پیش فرض های آن صحیح باشد."

وی دلیل غلط بودن پیش فرض های علوم اجتماعی را توضیح نداد اما تاکید کرد که "وقتی اعتقادات ما در چارچوب دین است، معقول نیست که کل هزینه و نیروی خود را در جای دیگر سرمایه گذاری کنیم که با لوازم دینی ما در تناقض است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2010/11/101111_l03_larijani_humanities.shtml

بالا ^^

نیجریه سفیر ایران را برای توضیح در مورد محموله سلاح غیر مجاز فرا خواند

نیجریه سفیر ایران در این کشور را برای توضیح در مورد محموله تسلیحاتی غیرمجازی که دو هفته پیش در بندر لاگوس کشف شد فرا خوانده است.

به گفته یکی از مقامات وزارت امور خارجه نیجریه، احتمال دارد منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران خود شخصا در این گفتگوها حضور داشته باشد.

سرویس اطلاعاتی نیجریه حدود ۲ هفته پیش ۱۳ کانتینر حاوی سلاح های غیر مجاز را در بندر لاگوس کشف کرد که گفته می شود در میان آنها راکت انداز، نارنجک و مواد منفجره وجود داشته است.

شرکت "سی‌ام‌آ - سی‌جی‌ام" که مرکز آن در فرانسه است، می گوید که کانتینرهای توقیف شده، توسط یک تاجر ایرانی در بندر عباس به عنوان مواد ساختمانی بارگیری و مهر و موم شده بود، و نام این شخص در هیچ یک از فهرست های افراد ممنوعه دیده نمی شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامات وزارت امور خارجه نیجریه که خواست نامش فاش نشود گفته است سفیر ایران برای ارائه توضیحاتی در این مورد به وزارت امور خارجه نیجریه فراخوانده شده است.

این مقام وزارت امور خارجه نیجریه همچنین به خبرگزاری رویترز گفته است که بخشی از این گفتگو به دیدار وزیر امور خارجه ایران از نیجریه مرتبط است.

در پی کشف این محموله تسلیحاتی در نیجریه، مقامات اسراییلی اعلام کردند که ایران قصد داشته این محموله را نهایتا به نوار غزه منتقل کند و در اختیار گروه حماس قرار دهد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس پیش از این به نقل از سفارت ایران در نیجریه گزارش داده بود که "هرگونه اظهار نظر غیرضروری درباره این موضوع، به ابهامات درباره آن خواهد افزود".

در تازه ترین تحولات در این مورد، یکی از مسئولان سفارت ایران در ابوجا، پایتخت نیجریه تایید کرده است که منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران اکنون در نیجریه به سر می برد.

یکی از دیپلمات های نیجریه به خبرگزاری رویترز در نیویورک گفته است حضور آقای متکی در نیجریه، به منظور بحث بر سر این محموله اسلحه و دریافت اجازه از دولت نیجریه برای خروج دو نفر از اتباع ایرانی مرتبط با این پرونده از این کشور است.

این دیپلمات اهل نیجریه که خواسته نامش فاش نشود، به خبرگزاری رویترز گفته است این دو ایرانی در حال حاضر در سفارت ایران در ابوجا به سر می برند، و مقامات دولت ایران مایل نیستند که مسئولان سازمان های اطلاعاتی نیجریه از این دو نفر در ارتباط با محموله تسلیحاتی یاد شده سئوال کنند.

پیش از این آلیو آدی هونگ، از معاونان وزیر امور خارجه نیجریه به بی بی سی گفت بود که دولت نیجریه می خواهد بداند آیا یکی از متهمان که با سفارت ایران "در تماس بوده" در سفارتخانه ایران در نیجریه حضور دارد یا خیر و در صورت حضور وی در سفارتخانه، سازمان های امنیتی نیجریه خواهان ملاقات با او هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101111_l08_iran_diplomats_summoned_nigeria.shtml

بالا ^^

"سازمان بسیج و رسانه" در ایران تاسیس شد

سرتیپ محمد رضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین ایران از تاسیس "سازمان بسیج و رسانه" به منظور فعال تر شدن بسیج در فضای رسانه ای خبر داد.

آقای نقدی روز پنجشنبه ۲۰ آبان (۱۱ نوامبر) در همایش بسیج و رسانه که در شهر مشهد در شمال غرب ایران برگزار شد، هدف از تاسیس این سازمان را استفاده از ظرفیت های بسیج در امر رسانه عنوان کرد.

او با رد این نظر که بسیج از این راه می خواهد رسانه های ایران کنترل کند، گفت که "هماهنگ سازی رسانه ها و تبیین اندیشه های ولایت و تفکر بسیجی، شناخت دشمن و افزایش بصیرت و آموزش به نیروهای بسیجی" از کارکردهای این سازمان خواهد بود.

آقای نقدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه "زرادخانه" هایشان برای جنگ نرم پر هستند و فقط باید این پتانسیل را به عمل تبدیل کنند، گفت: "دشمنان شکست خورده اند و به زور رسانه های خود توانسته اند سر پا بایستند."

او همچنین با انتقاد از پخش برخی از برنامه ها و کارتون های غیر ایرانی از رادیو و تلویزیون ایران گفت که بهتر است که از تولیدات ایرانی به جای فیلم ها و محصولات خارجی استفاده شود.

او با اشاره به استفاده از شخصیت های "کاذبی" چون مرد عنکبوتی، پیشنهاد داد که از شخصیت هایی که سبب "اقتدار جمهوری اسلامی" شده اند در برنامه های تولیدی صدا و سیما استفاده شود.

'قطعه ای از یک پازل بزرگ'

سرتیپ مسعود جزایری، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح ایران نیز در سخنانی در این همایش از اینکه مجموعه نظام جمهوری اسلامی به طور کامل به مقابله با جنگ نرم برنخاسته است، انتقاد کرد.

او گفت: "امروز درگیر یکی از جنگ های بی نظیر و تاریخی با دشمن در قالب جنگ نرم هستیم و متاسفانه درک درست عملیاتی در همه نهادها و سازمان‌ها وجود ندارد، که این یک نقص بزرگ است."

آقای جزایری با اشاره به وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران گفت: "فتنه ۸۸ قطعه ای از یک پازل بزرگ بود که ما باید برای مقابله با این پازل بزرگ یک فکر اساسی بکنیم."

مقامات دولت ایران اعتراضات به نتیجه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران در سال ۱۳۸۸ خورشیدی را "فتنه ۸۸" نامیده اند.

'شاهکار هنری در عرصه جنگ نرم'

بیژن نوباوه، نماینده مجلس ایران که پیش تر خبرنگار رادیو و تلویزیون ایران در نیویورک بوده است در همایش بسیج و رسانه، گفت که در جنگ نرم نزدیک به ۹۰ شبکه فارسی زبان فعالیت می کنند و "حتی کشورهایی مانند هند و چین که خود درگیر بحث های تمدنی با غرب هستند، علیه ما برنامه پخش می کنند."

او همچنین فیلمی را که از صحنه کشته شدن ندا آقا سلطان در جریان وقایع نا آرامی های پس از انتخابات ایران در اینترنت منتشر شد، را نمونه یک "شاهکار هنری" در رابطه با فعالیت فرهنگی در جنگ نرم دانست.

آقای نوباوه در این باره گفت: "دیدید که چکار کردند، چند دوربین به چه صورت کار کردند و آن تصاویر را پخش کردند، در حالیکه ما خواب بودیم."

در جریان اعتراضات به نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، فیلم هایی از صحنه کشته شدن دختری که مورد اصابت گلوله قرار گرفته، در اینترنت منتشر شد.

نام این دختر ندا آقاسلطان بود و انتشار صحنه های کشته شدن او که به وسیله تلفن همراه فیلمبرداری شده بود، در اینترنت با بازتاب گسترده ای در جهان رو به رو شد.

برخی مقامات دولتی و امنیتی ایران، این تصاویر منتشر شده را ساختگی و در جهت راه اندازی "جنگ نرم" عنوان کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101111_l38_iran_media_basij.shtml

بالا ^^

کلینیک های روانشناسی 'مخفیانه' نظارت می شوند

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران می گوید که برای نظارت بر کلینیک های خدمات روانشناسی، بازرسان این سازمان به صورت مخفیانه و در قالب بیمار به این مراکز اعزام خواهند شد.

غلامعلی افروز، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران، روز پنجشنبه ۲۰ آبان (۱۱ نوامبر) گفت: "اگر مشاوره های روانشناسی حوزه ازدواج در بستر ارزش های دینی و بهره گیری از مباحث روانشناسی انجام نشود موثر و تاثیرگذار نیست."

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران، نهادی صنفی است که همچون سازمان نظام پزشکی بر امور تخصصی اعضای این سازمان و مسایل صنفی آنها نظارت می کند.

این سازمان برای نخستین بار در سال ۱۳۸۳ تاسیس شد و به گفته آقای افروز هم اکنون شش هزار روانشناس و پزشک متخصص عضو آن هستند.دو هزار پروانه توسط این سازمان برای تاسیس مراکز مشاوره صادر شده است.

به گفته رئیس این سازمان، از این پس روانشناسان عضو به عنوان بیمار و به صورت ناشناس از کلینیک های خدمات روانشناسی بازدید خواهند کرد و "در صورت گزارش هرگونه تخلف، اقدامات تنبیهی و لغو پروانه از سوی این سازمان انجام می شود".

دکتر افروز که امروز (پنجشنبه) در مراسم افتتاح مرکز مشاوره ای در مشهد حضور یافته بود، در انتقاد از همکاران خود گفت: "حساسیت های بی مورد روانشناسان و مشاوران نسبت به بالا بودن حتمی سن ازدواج مردان غلط است."

او همچنین به پیش شرط میزان تحصیلات برای ازدواج اشاره کرد و گفت: "روانشناسان نباید به امر هم کف بودن تحصیلات تاکید زیادی داشته باشند، بلکه بینش صحیح و تجربه کافی بیش از داشتن تحصیلات بالا مهم است".

روانشناسی و مشاوره از رشته های علوم انسانی هستندکه به گفته وزارت علوم ایران، محتوای آنها در حال "بازنگری" است و تلاش می شود که محتوای دروس مربوط به این رشته ها با "موازین اسلامی" مطابق شود.

دانشجویان رشته روانشناسی در دهه های اخیر و به طور سنتی به هنگام ورود به دوره کارشناسی (لیسانس) روانشناسی، در دانشگاه واحدهای درسی ای را تحت عنوان "علم النفس" و "روانشناسی از دیدگاه اسلام" می گذارنند که محتوای آنها به چگونگی ارتباط میان آموزه های دین اسلام و یافته های روانشناسی مربوط می شود.

اما بعضی از متخصصان این رشته می گویند که تعریف علم روانشناسی از انسان و رفتارهای او، تا حدود زیادی متفاوت از انسان شناسی مورد نظر ادیان و مذاهب است و به همین علت است که در سده های اخیر، روانشناسی توانسته است خود را به عنوان یک علم مطرح کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101111_l07_iran89_pschotherapy_clinics_monitoring.shtml

بالا ^^

توافق احزاب عراقی در مورد تشکیل دولت جدید

هشت ماه پس از آن که انتخابات سراسری در عراق بدون نتیجه قطعی برگزار شد، احزاب سیاسی در عراق سرانجام در مورد تشکیل دولتی جدید به توافق رسیده اند.

سخنگویان این احزاب روز پنجشنبه (11 نوامبر)، گفتند رهبری دولت جدید بر عهده نوری مالکی، نخست وزیر فعلی عراق خواهد بود و جلال طالبانی، رئیس جمهوری این کشور باقی می ماند.

ایاد علاوی، نخست وزیر سابق عراق که مورد حمایت رای هندگان سنی این کشور است نیز ریاست شورای ملی سیاست گذاری استراتژیک را بر عهده خواهد داشت. شورای ملی سیاست گذاری استراتژیک دست کم به طور نظری قرار است وظیفه نظارت بر و مهار قدرت نخست وزیر را بر عهده بگیرد.

اکنون نخست وزیر عراق یک ماه فرصت دارد کابینه خود را تعیین کند.

مذاکرات در باره تشکیل دولت جدید عراق از ماه مارس که انتخابات سراسری برگزار شد و نتیجه قطعی در بر نداشت، در بن بست بود.

نمایندگان پارلمان عراق گفتند پس از آنکه نخست وزیر عراق موفق شد حمایت ائتلاف سنی مذهب ها به رهبری ایاد علاوی را به دست آورد، توافق شد که آقای مالکی در دولت جدید نیز سمت نخست وزیر این کشور را حفظ کند.

گفته می شود که بر اساس توافق اخیر رهبران عراق، تدابیری به اجرا در خواهد آمد که اجازه نمی دهد هیچ فرد یا حزب و گروهی از قدرت و اختیارات خود سوءاستفاده کند.

آمریکا گفته است که توافق امروز برای عراق گامی بزرگ رو به پیش است.

در حالی که مخالفان آقای مالکی گفته اند ایران در پشت صحنه، نقش کلیدی در متقاعد کردن گروه های مختلف در حمایت از آقای مالکی را داشته است، جناح های کوچک یک به یک و به تدریج در صف حامیان نخست وزیر عراق قرار گرفتند. اما معلوم نبود چگونه می توان همکاری ائتلاف به رهبری آقای علاوی را جلب و جذب کرد.

جیم میور، یکی از گزارشگران بی بی سی در بغداد، می گوید که همه قبول داشته اند این جناح باید در تعیین نخست وزیر و تشکیل دولت مشارکت داشته باشد چون در حاشیه قرار دادن سنی ها عامل مهمی در تقویت و گسترش اقدامات شورشیان و پیکارجویان قلمداد می شود.

پارلمان عراق امروز کار خود را با رای گیری در مورد ریاست این نهاد و معاونان او آغاز کرد.

بعد از آن که مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی در ماه اکتبر اعلام کرد چهل و چند کرسی پارلمانی که در پارلمان جدید در اختیار طرفداران اوست از آقای مالکی برای دور دوم صدارت حمایت می کنند، قدرت سیاسی نخست وزیر عراق جان تازه ای گرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101111_l05_iraq-parliament_deal_update.shtml

بالا ^^

اوباما خواستار همکاری برای تثبیت روند رشد اقتصادی شد

بررسی نظام مالی و اقتصادی جهانی، عمده ترین مسئله ای است که در جریان نشست رهبران بیست اقتصاد برتر جهان در سئول، پایتخت کره جنوبی، مورد مذاکره قرار می گیرد.

نگرانی هایی وجود دارد که اجلاس سئول به جدال لفظی آمریکا و چین بر سر "جنگ ارزی" و نابرابری تراز تجاری تبدیل شود.

پیش از این نشست، آقای اوباما از رهبران گروه بیست خواست تا برای خروج از بحران اقتصادی جهانی با یکدیگر همکاری کنند.

او همچنین از جدیدترین سیاست اقتصادی آمریکا برای تزریق ۶۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد این کشور دفاع کرد.

آقای اوباما گفت: "راه ایجاد ثبات اقتصادی این است که نرخ رشد در داخل و خارج کشورها افزایش پیدا کند. اما در شرایط نابرابری تراز تجاری که به بحران اقتصادی کنونی نیز منجر شد، تحقق افزایش نرخ رشد مشکل می شود."

آمریکا و کره جنوبی همچنین اعلام کردند مذاکراتی که پیش از آغار نشست در رابطه با دست یابی به معاهده تجارت آزاد داشته اند، موفقیت آمیز نبوده است.

این معاهده سه سال پیش مورد موافقت قرار گرفت اما از آن زمان تاکنون قانونگذاران آمریکا از دشواری دستیابی تولیدکنندگان آمریکایی گوشت گاو و خودرو، به بازارهای کره جنوبی، ابراز ناخرسندی کرده اند.

تقاضا در داخل

آقای اوباما در یک کنفرانس خبری مشترک با رئیس جمهوری کره جنوبی، گفت آخرین اطلاعیه نشست گروه بیست شامل مکانیزم هایی برای پدیدآوردن رشد اقتصادی متوازن و باثبات در سطح بین المللی خواهد بود.

او پیشتر گفته بود آمریکا به دنبال ایجاد فرصت های شغلی و کاهش نابرابری تراز تجارت در سطح جهانی است.

امریکا، چین را متهم می کند که با پایین نگاه داشتن تصنعی نرخ برابری یوان- واحد پولی این کشور- مسئول بخشی از این نابرابری تجارت جهانی است.

به باور آمریکا، چین با پایین نگاه داشتن ارزش یوان، صادرات خود را افزایش داده که به ایجاد ذخایر ارزی بسیار زیادی در این کشور منجر شده است.

با این حال برخی دیگر می گویند سیاست های انبساطی پولی آمریکا به ویژه افزایش عرضه پول، به نوعی بهره برداری از ترفندهای پولی به نفع اقتصاد این کشور بوده است.

انتقادها به سیاست انبساطی پولی امریکا

در نشست گروه بیست، گیدو مانتگا، وزیر دارایی برزیل، از سیاست بانک مرکزی آمریکا در افزایش تسهیلات پولی انتقاد کرد و گفت این اقدام منجر به بهبود تولید و ایجاد فرصت های شغلی در آمریکا نخواهد شد.

او گفت در واقع این اقدام باعث می شود که این پول راهی کشورهای دارای نرخ بهره بالاتر وارد شده و منجر به تورم شود.

آقای اوباما که به کاهش نرخ برابری دلار برای افزایش صادرات کشور خود متهم شده است، قرار است با هو جینتائو، رئیس جمهوری چین، و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، یعنی دو منتقد اصلی برنامه های اقتصادی دولت خود، به صورت جداگانه دیدار کند.

باراک اوباما گفت آمریکا به تنهایی نمی تواند اقتصاد را به حالت اول بازگرداند اما پذیرفت که آمریکا باید تغییر کند و افزود: "زمانی که دیگر کشورها سهم خود را انجام دهند... ما همگی از رشد اقتصادی بهره خواهیم برد."

آقای اوباما ادامه داد: " همان طور که آمریکا باید تغییر کند، اقتصادهایی که در گذشته با اتکای به رشد صادرات درصدد جبران کمبود تقاضا در داخل بودند هم باید روش خود را تغییر دهند."

لوئیس اوناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل، هشدار داد که تکیه کردن بر صادرات برای ایجاد رونق اقتصادی، عواقب سنگینی در پی خواهد داشت.

آقای داسیلوا گفت: "در صورتی که (کشورهای ثروتمند) تنها به صادرات اکتفا کنند و مصرف نکنند، دنیا رو به ورشکستگی خواهد رفت."

نگرانی ها در مورد واحد پول چین

در این اجلاس دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، هشدار داد که چین باید در راستای اصلاح نابرابری تراز تجاری خود گام بردارد.

منتقدان چین، به ویژه امریکا، هشدار داده اند در صورتی که ارزش یوان افزایش پیدا نکند، لازم است تعرفه هایی بر واردات چین وضع شود.

عمده نگرانی ها از احتمال پیروی دیگر کشورها از سیاست های چین است تا به این وسیله در مورد رقابتی کردن محصولات صادراتی خود از طریق کاهش نرخ برابری پول خود برآیند.

با این حال دولت چین تصمیم گیری در مورد نرخ برابری پول این کشور را یک مسئله داخلی می داند و تنها با افزایش تدریجی ارزش یوان موافقت کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101111_l35_g20_seoul.shtml

بالا ^^

انفجار بزرگ در مقر پلیس در کراچی پاکستان

به گفته پلیس پاکستان، در جریان حمله ای که به ساختمان مرکزی پلیس ضد اقدامات تروریستی در کراچی شده است، ۲۰ نفر کشته و دستکم ۱۰۰ نفر زخمی شده اند.

انفجار یک خودرو حامل مواد منفجره در مقابل ساختمان بخش تحقیقات جنایی پلیس پاکستان، منجر به تخریب گسترده قسمت هایی از این ساختمان شد.

تصاویری که از تلویزیون پخش شد قربانیان خونین را نشان می داد که با برانکارد از محل خارج می شدند.

یک شاهد عینی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت این انفجار گودالی به قطر ۳ متر بر جا گذاشته است.

تخریب

انفجار در مقابل هتل شرایتون در جنوب این شهر اتفاق افتاد که تا محل اقامت سر وزیر ایالت سند چندان فاصله ای نداشت.

ساختمان های دیگری که در نزدیکی محل حادثه بوده اند به شدت در جریان انفجار تخریب شدند و شیشه های ساختمان هایی که تا شعاع دو مایلی انفجار وجود داشتند، خرد شدند.

این انفجار در ساعات پر رفت و آمد بعد از ظهر و زمانی که مردم در حال بازگشت از محل کار خود بودند، اتفاق افتاد.

هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است اما طالبان مسئولیت چندین حمله مشابه به مرکز پلیس و مجتمع های ارتشی را در سال های اخیر بر عهده گرفته است.

برخورد خشونت آمیز و مشاجرات میان اکثریت سنی و اقلیت شیعه در پایتخت تجاری پاکستان سابقه دارد.

کراچی همچنین در سال های اخیر شاهد درگیریهای مسلحانه ای بوده است که بعضی از آنها فرقه ای بوده و منجر به مرگ افراد زیادی شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101111_l35_karachi_explosion.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 12, 2010, 3:57:22 PM11/12/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:57 گرينويچ - جمعه 12 نوامبر 2010 - 21 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

به گفته برخی منابع دیپلماتیک مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشنهاد ایران برای مذاکرات اتمی در روز 5 دسامبر را پذیرفته اما خواستار محل دیگری برای این مذاکرات شده است.

همزمان با انتشار گزارش هایی مبنی بر احتمال بازگشت قریب الوقوع پسر اکبر هاشمی رفسنجانی به ایران، فشار محافظه کاران برای برخورد فوری با او افزایش یافته است.

بانک مرکزی ایران گزارش اقتصادی زمستان سال گذشته را در حالی منتشر کرده که برای سومین سال پیاپی جای میزان رشد اقتصادی در این گزارش خالی است.

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان ایران می گوید مستنداتی به او ارائه شده که نشان می دهد بعضی از نمایندگان مجلس برای "طلب چیزی" وزیران دولت را احضار می کنند و در صورت دریافت پاسخ منفی، آنها را به استیضاح تهدید می کنند.

ایلان میزراهی از سال ۱۹۷۲ تا سال ۲۰۰۶ عضو ارشد سازمان اطلاعاتی اسرائیل، موصاد بوده، او در سال ۲۰۰۱ معاون رئیس موصاد شد. به دلایل امنیتی او حاضر نشد جلو دوربین ظاهر شود.

رهبران گروه ۲۰ اجلاس خود در کره جنوبی را در حالی به پایان برده اند که پیشرفت اندکی در مورد اصلی ترین موضوع در دستور کار این گردهمایی حاصل شده است.

وزیر آموزش و پرورش ایران اعلام کرد که برای احساس نشاط و آرامش از این پس زنگ مدارس با ضرباهنگ زورخانه نواخته می شود.

نیروهای ائتلاف به فرماندهی آمریکا در افغانستان از کشته شدن دست کم پانزده شورشی عضو گروه طالبان در ولایت هلمند در جنوب این کشور خبر داده اند.

کمیسیون انتخابات افغانستان اعلام کرده نوار صوتی را که گفته می شود حاکی از تلاش یک مقام اداری برای دستکاری در نتایج انتخابات بوده مورد رسیدگی قرار داده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

'اتحادیه اروپا تاریخ پیشنهادی ایران برای مذاکره را پذیرفت'

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاریخ پیشنهادی ایران برای مذاکرات اتمی را پذیرفته اما خواستار تعیین مکان دیگری برای این مذاکرات شده است.

خبرگزاری های غربی به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش کرده اند که دفتر کاترین اشتون، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، با تدوین نامه ای خطاب به سعید جلیلی، سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی، یکی از دو تاریخ پیشنهادی ایران برای انجام مذاکرات اتمی را قبول کرده است.

آقای جلیلی در نامه ای که روز 9 نوامبر برای خانم اشتون ارسال داشت، روزهای 23 نوامبر و 5 دسامبر سال جاری را به عنوان دو زمان مناسب برای برگزاری گفتگوهای هسته ای بین نمایندگان ایران و کشورهای گروه 1+5 در شهر استانبول پیشنهاد کرد.

به گفته منابع نزدیک به خانم اشتون، وی انجام ملاقات در روز 5 دسامبر را پذیرفته اما خواستار تغییر محل پیشنهادی مذاکرات از استانبول به کشور دیگری شده است.

ظاهرا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام مذاکرات در یک کشور اروپایی، از جمله سوئیس را ترجیح می دهد اما با برگزاری دور بعدی مذاکرات در استانبول مخالفتی ندارد.

همچنین، گفته می شود که کاترین اشتون در نامه خود پیشنهاد کرده است که مذاکرات به جای یک روز، سه روز ادامه داشته باشد.

برخی منابع خبری پیش بینی کرده اند که پاسخ خانم اشتون تا روز شنبه برای مقامات ایرانی ارسال شود

گروه 1+5 از کشورهای عضو دایم شورای امنیت - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه - همراه با آلمان تشکیل شده و در گذشته، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نمایندگی از سوی این گروه با مقامات ایرانی در تماس بوده است.

این گروه هدایت واکنش های بین المللی نسبت به برنامه های اتمی جمهوری را برعهده گرفته است. تهیه پیش نویس قطعنامه های تنبیهی شورای امنیت علیه ایران است با توافق این کشورها تهیه شده و به رای گیری گذاشته شده است.

نامه های ایران

در ماه ژوئیه سال جاری، سعید جلیلی با ارسال نامه ای برای کاترین اشتون پیشهاد کرد که مذاکراتی پیرامون همکاری ایران و اتحادیه اروپا درباره مسایل مختلف صورت گیرد و پیش شرط هایی را از جمله اعلام رسمی موضع اتحادیه اروپا در قبال برنامه اتمی اسرائیل مطرح کرد.

مقامات جمهوری اسلامی در ماه های بعد اتحادیه اروپا را به خاطر پاسخ ندادن به این نامه مورد انتقاد قرار دادند اما سرانجام اواخر ماه اکتبر، آقای جلیلی با ارسال نامه دیگری برای خانم اشتون، روزهای 23 نوامبر یا 5 دسامبر را برای برگزاری دور بعدی مذاکرات با گروه 1+5 پیشنهاد کرد.

در صورت انجام ملاقات بین نمایندگان ایران و گروه 1+ 5، این دومین دیداری است که طی بیش از یک سال گذشته بین دو طرف صورت می گیرد.

در ماه اکتبر سال گذشته، نمایندگان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 در ژنو، سوئیس، ملاقات کردند و در پی آن، مذاکراتی بین هیات های اعزامی ایران، آمریکا، روسیه و فرانسه در وین، مقر آژانس بین المللی انرژی اتمی، برگزار شد.

در مذاکرات وین، طرح پیشنهادی آژانس بین المللی برای مبادله بخش اعظم اورانیوم غنی شده ایران با سوخت مورد نیاز رآکتور هسته ای تهران مطرح شد که مورد موافقت گروه 1+5 قرار گرفت اما مقامات ایرانی رسما به آن پاسخی ندادند.

در ماه ژوئن سال جاری، شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه جدیدی، از ایران خواست تا به قطعنامه های قبلی شورا در زمینه تغییر سیاست اتمی خود عمل کند و برای وادار کردن این کشور به قبول خواست خود، تحریم های بین المللی جدیدی را علیه ایران تصویب کرد.

در پی صدور این قطعنامه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا یک رشته تحریم های یکجانبه را نیز علیه ایران به اجرا گذاشتند.

مقامات غربی از موثر بودن تحریم های جدید سخن گفته و تاکید کرده اند که ادامه فشار بر ایران باعث خواهد شد تا این کشور سرانجام خواست جامعه بین المللی در مورد تغییر سیاست اتمی خود گردن نهد.

گروه 1+5 همواره هدف از مذاکره با ایران را حل فصل بحران اتمی این کشور دانسته و پیشنهادهای قبلی این گروه را مبنای مناسبی برای دستیابی به توافق در این زمینه تلقی کرده است.

در مقابل، برخی از مقامات ایران، از جمله محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، در سخنانی در روزهای اخیر بار دیگر گفته اند که برنامه های اتمی این کشور قابل مذاکره نیست و منظور از دیدار با گروه 1+5 را مذاکره در باره موضوعات عمده بین المللی و مشارکت جمهوری اسلامی در حل مشکلات جهانی قلمداد کرده اند.

در حالیکه به نظر می رسد بین انتظارات ایران و گروه 1+5 از اجلاس بعدی متفاوت است، وزیر امور خارجه ایران اخیرا گفت که هنوز دستور کار این مذاکرات تعیین نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101112_l03_nuc_ashton_jalili.shtml

بالا ^^

افزایش فشارها برای برخورد قضایی با مهدی هاشمی در ایران

همزمان با انتشار گزارش هایی مبنی بر احتمال بازگشت قریب الوقوع مهدی هاشمی، پسر اکبر هاشمی رفسنجانی به ایران، فشار جناح حاکم برای برخورد فوری با او افزایش یافته است.

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان ایران امروز جمعه ۲۱ آبان (۱۲ نوامبر) در خطبه های نمازجمعه تهران از تلاش هایی خبر داد که برای گرفتن تضمین هایی در مورد چگونگی برخورد با آقای هاشمی، در صورت بازگشت به ایران در جریان است.

آقای جنتی بدون نام بردن از مهدی هاشمی، خواهان برخورد با آن دسته از مخالفان دولت شد که به گفته او در حوادث سال گذشته ایران دست داشتند و هنوز دستگیر نشده اند.

او گفت: "اگر چنین افرادی به کشور باز گشتند، باید سریعا دستگیر شوند".

آقای جنتی در ادامه از چهار خواسته ای خبر داد که برای بازگشت "اینگونه افراد" مطرح شده است، اما روشن نکرد که این درخواست ها را چه کسی مطرح کرده است.

به گفته او این خواسته ها از این قرار است: ۱- این افراد بلافاصله در فرودگاه دستگیر نشوند ۲- بعدا به جای زندان اوین در خانه ای با امکانات رفاهی محبوس شوند ۳- پرونده آنها در اختیار وزارت اطلاعات یا سپاه پاسداران قرار نگیرد بلکه توسط قوه قضائیه بررسی شود ۴- محاکمه آنها توسط یک "قاضی عادل" انجام شود.

آقای جنتی پذیرش این خواسته ها را "بی عدالتی" و "تبعیض" دانسته و با آن مخالفت کرده است.

او گفته است که وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران "امکاناتی دارند که دستگاه قضایی ندارد" و اگر متهم در اختیار این دو نهاد قرار نگیرد، "برخوردهای لازم" با او صورت نخواهد گرفت.

آقای جنتی منظور درخواست کنندگان از "قاضی عادل" را هم قاضی ای دانست که "یا فتنه انگیزان را تبرئه می کند یا مجازات جزئی برای آنها در نظر می گیرد".

اتهامات تازه

پیش تر سخنگوی قوه قضائیه ایران گفته بود که اتهامات مهدی هاشمی به وقایع پس از انتخابات ایران محدود نیست و جنبه "مالی و غیر مالی" دارد.

او در مورد بازگشت احتمالی آقای هاشمی به ایران گفته بود: "به محض ورود، با او همانند سایر متهمان برخورد و پرونده اش در دستگاه قضایی رسیدگی می شود".

مهدی هاشمی در جریان دادگاه های دسته جمعی متهمان وقایع پس از انتخابات سال گذشته ایران، بر پایه اقرار دیگران، متهم شده بود که با استفاده از اموال عمومی فعالیت انتخاباتی داشته و از جمله علیه محمود احمدی نژاد و عملکرد دولت او تبلیغ کرده است.

یکی از کسانی که در دادگاه علیه آقای هاشمی سخن گفت، حمزه کرمی، مدیر سایت جمهوریت بود که اخیرا اعلام کرد تحت فشار و "شکنجه" آن سخنان را گفته است.

اعضای خانواده هاشمی که پیش از انتخابات هم در جریان مناظره های انتخاباتی توسط آقای احمدی نژاد متهم شده بودند، به قوه قضائیه شکایت کردند، اما بعدا گفتند که به شکایت آنها رسیدگی نشده است.

علاوه بر اتهامات قبلی، در روزهای اخیر اتهامات تازه ای هم علیه مهدی هاشمی مطرح می شود، از جمله اینکه ستار هدایت خواه، یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی گفته است که او از سال های ۱۳۷۲ و ۱۳۷۳ به دلیل "ارتباط با بیگانگان" پرونده دارد.

آقای هدایت خواه روز سه شنبه گفت: "این پرونده تحت تأثیر برخی کشورها و اعمال نفوذهایی که در آن زمان از سوی عوامل قدرت صورت گرفت، نتیجه ای نداشت که باید از مسئولان ذی ربط در این رابطه سئوال شود که پرونده ارتباط مهدی هاشمی با بیگانگان و جاسوسی او به کجا رسید؟"

مهدی هاشمی چند ماه پس از انتخابات و در شرایطی که فشارها برای احضار و بازداشت او افزایش یافته بود، در قالب مأموریتی برای سرکشی به بعضی واحدهای خارج از کشور دانشگاه آزاد از ایران خارج شد و هنوز باز نگشته است.

مخالفان دولت ایران برخورد قضایی احتمالی با او را نوعی زمینه سازی برای برخورد با اکبر هاشمی رفسنجانی می دانند که در حال حاضر ریاست مجمع تشخیص مصلحت و ریاست مجلس خبرگان رهبری را به عهده دارد و پرنفوذترین مخالف دولت آقای احمدی نژاد محسوب می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101112_l10_mehdi_hashemi_pressure.shtml

بالا ^^

جای خالی رشد اقتصادی در گزارش بانک مرکزی ایران

بانک مرکزی ایران گزارش اقتصادی زمستان سال گذشته را در حالی منتشر کرده که برای دومین سال پیاپی جای میزان رشد اقتصادی در آمارهای رسمی خالی است.

آخرین آماری که از رشد اقتصادی ایران منتشر شده، مربوط به فصل تابستان سال ۱۳۸۷ است که ۲.۴ درصد بود. این رقم نسبت به سال ۱۳۸۶ که رشد اقتصادی ایران ۶.۷ درصد بود، به کمتر از یک سوم رسیده بود.

گزارشهای غیررسمی نشان می دهد که رشد اقتصادی در سال گذشته خورشیدی کمتر از یک درصد بوده است و به عقیده برخی کارشناسان، علت اصلی عدم انتشار آمار مربوط به رشد اقتصادی، همین کاهش شدید رشد اقتصادی است.

این در حالی است که بر اساس برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، که سال گذشته دوره اجرای آن به پایان رسید، قرار بود رشد اقتصادی کشور به طور متوسط سالانه هشت درصد باشد.

گزارش تازه بانک مرکزی ایران که در قالب"نماگرهای اقتصادی" منتشر شده است به صورت فصلی منتشر می شود و در آن تصویر اقتصاد ایران بدون شرح و تفسیری فقط به صورت آمار و ارقام ارائه می شود.

با آنکه بانک مرکزی همچنان سعی دارد آماری از رشد اقتصادی کشور منتشر نکند اما اثرات کاهش شدید رشد اقتصادی را می توان در بقیه بخش ها ملاحظه کرد.

رکود بازار مسکن

صنعت ساختمان را می توان به عنوان نمونه گرفت که وضعیت آن در سال گذشته خورشیدی در شرایط رکود شدید بوده و تلاش های دولت محمود احمدی نژاد برای رونق بخشیدن به این بخش حتی با تمسک به طرحی به نام مسکن مهر و اختصاص بودجه ای کلان، تاکنون ثمربخش نبوده است.

آمار پروانه های صادر شده ساختمانی نشان می دهد که در سال گذشته تعداد پروانه های ساختمانی در تهران، نسبت به سال ۱۳۸۶ تقریبا نصف شده و از حدود ۲۰ هزار واحد به حدود ده هزار واحد رسیده است.

البته وضعیت ساخت مسکن در مناطق مختلف ایران تا این حد افت نداشته و برای همین، میانگین پروانه های صادر شده برای ساخت مسکن در سراسر ایران نزدیک به ۲۲ درصد کاهش داشته است.

گزارش بانک مرکزی نشان می دهد که پروانه های ساخت مسکن در مناطق شهری ایران از ۱۷۶ هزار و ۶۶۸ فقره در سال ۱۳۸۶ به ۱۳۸ هزار و ۲۷۰ فقره در سال ۱۳۸۸ رسیده است.

بنابر این گزارش، وضعیت جواز تاسیس صادر شده واحدهای صنعتی در سال ۱۳۸۷ به شدت کاهش پیدا کرده است و تقریبا نصف شده است.

آمار نشان می دهد که در سال ۱۳۸۶ بیشتر از ۴۸ هزار واحد صنعتی جواز تاسیس گرفته اند اما این رقم در سال بعد به حدود ۲۶ هزار واحد صنعتی کاهش پیدا کرده است.

رشد بخش کشاورزی در پایان تابستان سال ۱۳۸۷، منفی ۱۰.۳ درصد بوده که عامل اصلی آن خشکسالی شدید بوده است.

جای آمارهای جدید این بخش ها در گزارش جدید بانک مرکزی خالی است ولی شواهد نشان می دهد که این وضعیت کمابیش در سال گذشته نیز ادامه پیدا کرده است.

در سال گذشته خورشیدی درآمدهای صادراتی ایران بیشتر از ۸۷ میلیارد دلار بوده است که ۶۶ میلیارد دلار آن مربوط به صادرات نفتی و بقیه صادرات غیرنفتی بود. البته درآمدهای ارزی سال ۱۳۸۶ (نفتی و غیرنفتی) بیشتر از یکصد میلیارد دلار بوده که در تاریخ ایران کم سابقه بوده است.

مجموع درآمدهای نفتی ایران در سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ بیشتر از ۲۹۲ میلیارد دلار بوده و در این چهار سال ۲۴۵ میلیارد دلار نیز صرف واردات کالاهای خارجی شده است.

در سالهای گذشته به واسطه بالا رفتن قیمت های جهانی نفت، واردات به شدت افزایش پیدا کرده است و گاه به سالانه بیشتر از ۷۰ میلیارد دلار ( در سال ۱۳۸۷) نیز رسیده است.

کاهش تولید و صادرات نفت

گزارش جدید بانک مرکزی نشان می دهد که در چهار سال گذشته تولید و صادرات نفت ایران کاهش پیدا کرده است. تولید نفت ایران که در سال ۱۳۸۵، چهار میلیون و ۵۲ هزار بشکه در روز بود در سال گذشته به سه میلیون و ۵۵۷ بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.

کاهش تولید نفت، صادرات این ماده را نیز تحت تاثیر قرار داده و صادرات نفت ایران در سال گذشته خورشیدی نسبت به چهار سال پیش از آن حدود ۴۶۲ هزار بشکه در روز کم شده است.

نیمی از چاه های نفت ایران نیمه دوم عمر خود را سپری می کنند و تولید نفت آنها به دلیل افت فشار ، هر سال کاهش می یابد. برآورد مرکز پژوهشهای مجلس ایران نشان می دهد که به دلیل این مشکل، سالانه حدود ده درصد از تولید نفت ایران کاهش می یابد. تولید نفت ایران به طور متوسط چهار میلیون بشکه در روز است که ده درصد آن ۴۰۰ هزار بشکه می شود و این میزان کاهش تولید سالانه نفت ایران است.

ایران همواره سعی کرده تا سطح تولید خود را حفظ کند اما در سالهای اخیر به دلیل افزایش تحریم های بین المللی علیه ایران به خاطر پرونده هسته ای، جذب سرمایه و تکنولوژی در صنعت نفت به شدت دشوار شده است و ادامه این وضعیت می تواند مشکلات تولید و صادرات نفت ایران را دو چندان کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101112_ka_central_bank_iran.shtml

بالا ^^

جنتی: نمایندگان برای مطالبات خود وزیران را به استیضاح تهدید می کنند

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان ایران می گوید مستنداتی به او ارائه شده که نشان می دهد بعضی از نمایندگان مجلس برای "طلب چیزی" وزیران دولت را احضار می کنند و در صورت دریافت پاسخ منفی، آنها را به استیضاح تهدید می کنند.

آقای جنتی که امامت موقت نماز جمعه امروز (۲۱ آبان - ۱۲ نوامبر) تهران را برعهده داشت، گفت: "مجلسی که به خصوص اکنون بی وقفه در تصویب برنامه پنجم توسعه خدمت می کند، نباید چند نفر در آن نهاد حضور پیدا کرده و اجر و خدمات نمایندگان ملت را مخدوش کنند."

چند روز پیش احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس ایران نیز در مصاحبه ای تلویزیونی تلویحا همین سخنان را درباره برخی نمایندگان مجلس مطرح کرده بود.

آقای توکلی در مصاحبه هفته گذشته خود با شبکه دو تلویزیون ایران در انتقاد از بعضی از نمایندگان مجلس گفته بود: " از قدرت برای گرفتن امتیاز محلی گرو کشی می شود."

این نماینده اصولگرای مجلس ایران، علت وقوع چنین پدیده ای را نبود تشکیلات حزبی اعلام کرده بود که نمایندگان حوزه های انتخاباتی کوچک را برای وصول مطالبات محلی شان به چانه زنی مستقیم و فردی با بخش های دولتی وا می دارد.

به زندانیان حوادث انتخاباتی مرخصی ندهید

آقای جنتی در بخش دیگری از خطبه های امروز نماز جمعه تهران با انتقاد از قوه قضاییه ایران خواستار آن شد که به بازداشت شدگان حوادث انتخاباتی سال ۸۸ مرخصی داده نشود و گفت: "این درست نیست که به زندانیانی که در فتنه علیه نظام اسلامی نقش داشتند و محکوم شده اند، مرخصی بدهند و آنها به اقدامات فتنه انگیزانه خود ادامه دهند."

او همچنین به مواردی از خروج متهمان از ایران اشاره کرد و گفت: "تصور می شود با گرفتن وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از آنها مشکل حل می شود، اما جمعی از آنها از این فرصت استفاده می کنند و از کشور خارج می شوند و برخی دیگر که در داخل کشور حضور دارند، جلساتی تشکیل می دهند و دوباره دست به توطئه افکنی می زنند."

آقای جنتی که بیش از بیست سال است، سمت دبیری شورای نگهبان قانون اساسی ایران را بر عهده دارد، بارها به خاطر جانبداری از محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، از سوی مخالفان دولت مورد انتقاد قرار گرفته است.


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101112_l07_iran89_janati_friday_pray_nov12.shtml

بالا ^^

گفت و گو اختصاصی با معاون سابق موساد

کشته شدن هشت تبعه ترکیه در حمله کماندوهای اسرائیل به کشتی مرمره در بهار گذشته موجب تنش در رابطه اسرائیل و ترکیه شد و پس از آن بود که تلاش‌های زیادی برای ترمیم رابطه این دو کشور به جریان افتاد.

در یکی از هتل‌های پنج ستاره استانبول، برای مصاحبه به دیدار یکی از اعضای موسسه "پروژه اسرائیل" رفتم. این مؤسسه تلاش می کند سیاست های اسرائیل را برای مردم منطقه توجیه کند.

یکی از اعضای این مؤسسه ایلان میزراهی، رئیس پیشین کمیته امنیت ملی اسرائیل (۲۰۰۶-۲۰۰۷) است. با او در مورد اختلافات ترکیه و اسرائیل و موضوع ایران گفتگو کردم.

آقای میزراهی از سال ۱۹۷۲ تا سال ۲۰۰۶ عضو سازمان اطلاعاتی اسرائیل، موساد بوده و در سال ۲۰۰۱ به عنوان معاون رئیس این سازمان معرفی شده است.

او که به دلایل امنیتی حاضر نشد جلو دوربین ظاهر شود، شباهت زیادی به ایرانی ها داشت؛ مردی بین ۶۰ تا ۷۰ سال سن با صورتی تیره که در تل آویو به دنیا آمده و پدر و مادرش از ترکمن های یهودی عراق هستند.

او به زبان عربی هم تسلط داشت.

آقای میزراهی! رابطه اسرائیل و ترکیه را در این برهه زمانی چگونه ارزیابی می کنید؟

رابطه اسرائیل و ترکیه، امروز رابطه خوبی نیست. ما در گذشته رابطه خیلی بهتری داشتیم. ما امیداوریم رابطه ما به سطح گذشته بر گردد، واقعا بر این باوریم که ترکیه از لحاظ نظامی، اقتصادی و سیاسی نقش و تاثیر مهمی در منطقه و فراتر از آن دارد. معتقدیم که ما و ترکیه با تهدیدهای استرتژیک مشترکی روبرو هستیم. این تهدیدها شامل افراط گرایی در منطقه، تروریسم و خطر توسعه سلاح‌های کشتار جمعی است.

شما می گویید که اسرائیل در گذشته رابطه نزدیکی با ترکیه داشت، می توانید کمی بیشتر در باره همکاری دو کشور توضیح دهید؟

اولا ما در دو کشور با خطرات مشابه مواجه هستیم و دیدگاه استراتژیک مشترک داشتیم. ما با ترکیه رابطه نظامی داشتیم، این بر کسی پوشیده نیست، نیروی هوایی ما اینجا حضور داشت و آموزش می دید. همچنین رابطه خوب امنیتی داشتیم و تجهیزات نظامی زیادی را به ترکیه می فروختیم. البته از جزئیات خبر ندارم، اما این رابطه یک شبه از بین نرفت، همکاری و رابطه ما کم کم رو به سردی گرایید. ما اطلاعات امنیتی زیادی با هم رد وبدل می کردیم.

در سال ۱۹۹۹ عبدالله اوجلان رهبر پ.ک.ک در کنیا دستگیر و به ترکیه باز گردانده شد، شایع شده بود که موساد به ترکیه کمک کرد تا او را دستگیر کند. در آن موقع شما در موساد بودید. اگر یادتان باشد کردها تظاهرات گسترده ای علیه اسرائیل در برخی از نقاط دنیا به راه انداختند، آیا اسرائیل واقعا در این عملیات با ترکیه همکاری داشت؟

تا جایی که من به یاد می آورم، تا آنجا که خاطرم هست، اسرائیل هیچ نقشی در دستگیری اوجلان نداشت، البته من دارم مسن تر می شوم و ۱۲ سال از آن زمان گذشته است.

اما شما آن زمان از ماموران بلند پایه موساد بودید و این موضوع کوچکی نبود، در آن روزها سر تیتر خبری بسیاری از رسانه های دنیا بود؟! مگر می شود این را به خاطر نیاورد؟

واقعا چنین چیزی را به یاد نمی آورم.

شما گفتید امروز تهدیدات مشابهی اسرائیل و ترکیه را تهدید می کند، چه کسی دشمن مشترک شماست؟

اولا ما با خطر افراط گرایی در خاورمیانه روبرو هستیم. ایران اولین کشوری است که افراط گرایی را در منطقه ترویج می کند. دوم، خطر تسلیحات هسته ای است. حتی اگر تصور شود که ایران دارای چنین سلاحی است، کشورهای دیگر منطقه به سرعت برای به دست آوردن این سلاح تلاش خواهند کرد. در این صورت همه ما می دانیم در منطقه خاورمیانه، جایی که ما می شناسیم، چه اتفاقی خواهد افتاد.

اما بسیاری از ایرانی ها ممکن است بگویند که ما ابر قدرتی با قدمت هزاران سال بوده ایم، چرا اسرائیل بتواند به این تکنولوژی دست یابد، ولی ما نتوانیم؟ چه فرقی بین اسرائیل و ایران وجود دارد؟ چرا ایران با سلاح هسته ای به مسابقه اتمی در منطقه می افزاید اما اسرائیل نه؟

اولا این که اسرائیل دارای سلاح اتمی است یک شایعه بیش نیست. ما هیچگاه این را قبول نکرده ایم.

اگر این سلاح را ندارید، چرا به بازرسان سازمان انرژی اتمی اجازه بازدید از اسرائیل را نمی دهید؟

بستگی به این دارد که چرا و کجا را می خواهند بازدید کنند. نمی دانم سازمان ملل از اسرائیل چه خواسته است. تا جایی که من می دانم و به یاد می آورم اسرائیل نگفته که بازرسان سازمان انرژی اتمی نمی توانند به اسراییل بیایند. من حقیقتا اطلاعات زیادی در این مورد ندارم.

یعنی شما می گویید که اگر سازمان ملل بخواهد از تاسیسات اسرائیل بازدید کند، مشکلی نیست؟

اگر همچین درخواستی باشد، اسرائیل آن را مورد مطالعه قرار خواهد داد.

بر گردیم به سئوال قبلی، چه فرقی بین ایران و اسرائیل با سلاح هسته ای خواهد بود؟

بگذار از دیدگاه یک اسرائیلی این را بگویم. اگر ایران به این سلاح دست یابد برای ما چه معنایی دارد؟ ما با کشوری سر و کار داریم که رهبرانش، خامنه ای و احمدی نژاد، آشکارا خواهان محو اسرائیل از نقشه جهان هستند، یعنی این انگیزه آنهاست. ما چطوری تهدید را ارزیابی می کنیم: انگیزه، توانایی و نفوذ.

اگر رهبر ایران بمیرد چه کسی جانشین او خواهد بود. اگر گروه حجتیه که معتقد به ناامنی و نابودی برای مهیا کردن زمینه ظهور امام زمان هستند به قدرت برسند و به این سلاح دسترسی داشته باشند، می دانید چه اتفاقی خواهد افتاد؟

اسرائیل تا کجا پیش خواهد رفت تا از دسترسی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کند؟

ما بر این باوریم که ایرانی با سلاح هسته ای فقط مشکل اسرائیل نیست، مشکل جامعه جهانی است.

بنیامین نیتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی اخیر خود در آمریکا، ایران را بزرگترین خطر برای موجودیت اسرائیل معرفی کرد؟ اسرائیل سابقه حمله به تاسیسات عراق و سوریه را دارد. اما ایران بسیار قدرتمند تر از این کشورهاست، شما چگونه می خواهید ایران را متوقف کنید؟

اولا ما معتقدیم هنوز فضا برای مذاکره باز است و تحریم های اقتصادی موثر هستند. اما من خوش بین نیستم و بر این باورم این که این روند باعث توقف ایران نخواهد شد. باید گزینه نظامی را همزمان در نظر داشت.

دیدگاه شما در باره پیشنهاد اخیر ایران برای مذاکره در ترکیه چیست؟

به باور من این یکی دیگر از شگردهای ایران برای به دست آوردن زمان است. هر وقت آنها زیر فشار قرار می گیرند، می گویند بیاید با هم گفتگو کنیم. من خیلی بدبین هستم.

محاصره اقتصادی و حمله نظامی به ایران فقط فشار بر مردم را افزایش خواهد داد، تجربه گذشته نشان داده که چنین کارهایی می تواند به تقویت حکومت جمهوری اسلامی و حذف مخالفان منجر شود، شما چطور می خواهید با جنگ احتمالی، برنامه های ایران را متوقف کنید؟

محاصره و محدودیت های اقتصادی نتیجه دلخواه را به دست نخواهد آورد. اما تاثیر این محاصره در تهران حس شده و به خاطر این است که خواهان گفتگو با غرب شده اند. حکومت ایران از مسائل داخل کشورشان بیشتر احساس خطر می کنند تا از بیرون. بقای حکومت ایران بستگی به رضایت مردم و داشتن اقتصاد خوب است. اگر فشار اقتصادی نباشد مردم به خیابان ها نخواهند آمد. حکومت ایران فهمیده است که آمریکایی ها در عزم خود برای توقف برنامه های ایران بسیار جدی هستند.

کسی نمی تواند بگوید که در صورت استفاده از گزینه نظامی چه اتفاقی خواهد افتاد. این کار ممکن است عکس العمل ایران را به دنبال داشته باشد. فکر می کنم که در این سناریو، ایران از حزب الله و حماس برای حمله به اسرائیل استفاده خواهد کرد. در این صورت ایرانی ها نیز هدف حمله مقابله به مثل اسرائیل قرار خواهند گرفت. اما اگر تصمیم به حمله نظامی گرفته شود، حمله انجام خواهد شد.

حمله ویروس استاکس نت به کامپیوترهای صنعتی ایران اخیرا تیتر خبر رسانه های جهان بود. شرکت سیمانتک که کدهای این ویروس را مطالعه می کند گفته است که این ویروس بسیار پیچیده است و باید دولتی پشت آن بوده باشد. برخی از کارشناسان انگشتشان را به طرف اسرائیل نشانه می روند، آیا دستگاه امنیتی اسرائیل یا سازمان سیا ممکن است پشت برنامه ریزی این ویروس باشند؟

هر شایعه ای که به شهرت و اعتبار موساد کمک کند به عقیده من مثبت است. اگر این ویروس، آنطور که رسانه ها گفته اند قوی باشد، پس باید دولتی پشت آن باشد. چه کسی؟ چرا فقط اسرائیل، شاید آمریکایی ها یا اروپایی ها پشت آن باشند. خیلی های دیگر هم در دنیا مثل روس ها نمی خواهند ایران به تکنولوژی هسته ای دست یابد. در دنیا هر چیزی اتفاق بیافتد، اگر کسی نداند کار کی بوده است، به موساد ربط داده می شود. مثلا عده ای موساد را مسئول سونامی یا حادثه ۱۱ سپتامبر می دانند.

بر گردیم به رابطه بین ترکیه و اسرائیل، آقای اردوغان در گذشته خالد مشعل را به استانبول دعوت کرد و حماس را گروهی مبارز برای آزادی فلسطین می داند ولی شما آنان را تروریست می خوانید، چگونه می خواهید چنین اختلافاتی را پشت سر بگذارید؟

گاهی دوستان هم اختلاف عقیده دارند. ما نمی توانیم همیشه با هم موافق باشیم. بله، ترک ها حماس را تروریست نمی دانند، اما ما نه تنها آنها را تروریست می دانیم بلکه عاملی برای تشدید افراط گرایی در منطقه و سدی در برابر رسیدن به صلح. آنها مشکلات زیادی برای حکومت خود گردان فلسطینی نیز به وجود آورده اند.

من هنوز معتقدم که اگر با همدیگر گفتگو کنیم، می توانیم رابطه مان را ترمیم کنیم. ما هرگز نقش ترک ها را در حفاظت و حمایت از یهودیان در دوران عثمانی ها فراموش نکرده ایم. آنان ما را در جنگ جهانی دوم کمک کردند، این چیزی است که ما از والدینمان و در کتب درسی در باره ترکیه خوانده ایم. ترکیه اولین کشور اسلامی بود که موجودیت اسرائیل را در سال ۱۹۴۹ به رسمیت شناخت. ما رابطه اقتصادی و نظامی خیلی خوبی داشتیم.

هفته گذشته مطبوعات ترکیه گزارش کردند که ترکیه، ایران را از فهرست قرمز خود حذف کرده است؛ این فهرست شامل نام کشورهایی است که برای امنیت ملی ترکیه "تهدید" به حساب می آیند. اما اسرائیل کشور جدیدی است که نام آن به این فهرست اضافه شده است. برداشت شما از این خبر چیست؟

من هم این را شنیدم، داوود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه آن را تایید نکرد، اما انکار هم نکرد.

شما خوب می دانید که وقتی چیزی را تایید یا رد نمی کنند چه معنی ای دارد!

من نمی دانم چرا ایران را حذف کرده اند؟ ما در اسرائیل خیلی شگفت زده شدیم و این را جدی می گیریم. برای اولین بار است که یک عضو ناتو ما را تهدیدی برای امنیت خود می داند. ما رابطه عالی با ناتو داریم. این مشکل بزرگی است.

چند روز پیش ترکیه، سوریه، لبنان و اردن اعلام کردند که می خواهند منطقه آزاد تجاری تشکیل دهند. شما این جهش سیاست خارجی ترکیه به طرف کشورهای اسلامی را چگونه ارزیابی می کنید؟

ترکیه به کشورهایی که ما دشمن قلمداد می کنیم همچون ایران، سوریه و گروه هایی همانند حماس و حزب الله نزدیک شده است. برای ما علامت سئوال بزرگ این است که ترکیه به کدام جهت می رود؟ چه راهی را در پیش خواهد گرفت؟ مسلم است که ما نگران هستیم. شاید سیاست ضد اسرائیلی ترکیه به سیاست خارجی ترکیه در خاورمیانه کمک می کند. بسیاری از مردم اسرائیل بر این باورند که فرستادن کشتی حامل کمک به غزه توسط ترکیه برای تحریک اسرائیل بود.

اگر این فرضیه شما درست است، چرا اسرائیلی ها به این دام افتادند؟ چه کسی در اسرائیل در این موضوع مقصر است؟

اگر کشتی حامل کمک ها تله ترک ها بود، ما در آن تله افتادیم. ما کمیته تحقیقی به ریاست گیورا آیلند، ژنرال بازنشسته ارتش اسرائیل تشکیل دادیم. نتیجه تحقیق این بود که ما را تحریک کردند، البته این کمیته فقط جنبه عملیاتی را مطالعه کرده بود نه سیاسی، اما به اعتقاد روزنامه های اسرائیل، ما در روند تصمیم گیری حمله به کشتی مرمره مرتکب اشتباه شدیم.

به نظر شما اگر حزبی غیر از حزب راستگرای لیکود به رهبری نتیانیاهو، که نسبت به اکثر احزاب دیگر اسرائیلی تندروتر است، دولت را در اختیار داشت، آیا باز هم این مشکل برای اسرائیل پیش می آمد؟

قطعا رهبران تاثیر دارند و هر رهبری تاکتیک و استراتژی خود را دارد. خیلی ها فکر می کنند حزب لیکود خیلی تندرو است، اما فراموش نکنید تنها حزبی که توانسته در روند صلح کاری انجام دهد، لیکود است. مناخیم بگن که یکی از تندروترین رهبران قلمداد می شد از حزب لیکود بود، او صحرای سینا را به مصر بازگرداند.

شما دو سال رئیس کمیته امنیت ملی اسرائیل بودید، اطلاعات زیادی را تجزیه و تحلیل کرده اید. اگر هنوز در آن پست بودید، به نخست وزیر اسرائیل برای خروج از بحران رابطه با ترکیه چه پیشنهادی می دادید؟

اولا اگر فرضیه های امروز را بر اساس دلایل و مدارک، نه شایعات، تجزیه و تحلیل می کردم، به این نتیجه می رسیدم که هدف کشتی حامل کمک به غزه تحریک اسرائیل بود. گذشته ها گذشته، امروز چه کار می کردم؟ اولا شعله آتش را پایین می کشیدم.

مردم اسرائیل و جامعه یهودیان واشنگتن که خیلی قوی و با نفوذ هستند، در مورد اضافه کردن اسرائیل به لیست قرمز ترکیه نگرانند و می پرسند، واقعا سیاست ترکیه نسبت به اسرائیل چیست؟ این علامت سئوال است، آیا واقعا ما تهدیدی برای امنیت ملی ترکیه هستیم نه ایران! اگر این واقعیت داشته باشد، ما باید این موضوع را جدا در اورشلیم (بیت المقدس) تجزیه و تحلیل کنیم. اما با وجود همه اینها، من می گویم بهتر است که دو طرف با هم ملاقات کنند و فرمولی برای حل این مشکل پیدا کنند که دو طرف احساس نکنند بازنده هستند. البته اگر خواهان حل این مشکل باشند.

ترکیه می گوید که اگر اسرائیل عذرخواهی کند و خسارت و دیه کشته شدگان را بپردازد. مشکل رابطه ترکیه و اسرائیل می تواند حل شود. آیا اسرائیل حاضر است به خواسته های ترکیه تن دهد؟

نه، اولا غرور ملی دو طرفه است نه یک طرفه. چطور می توانیم عذر خواهی کنیم، هدف تحریک ما بود؟ ما چطور عذر خواهی کنیم، هنگامی که ناوگان ما تلاش می کرد کشتی را متوقف کند، جواب اول آنها این بود: بروید به حهنم، و جواب دوم: بر گردید به آشویتس (جایی که نازیها یهودیان را می سوزاندند). تمام ملت اسرائیل این را در تلویزیون ها شنیدند، چطور عذرخواهی کنیم؟

ترک ها هم می گویند که برای اولین بار ۸ تبعه ترکیه توسط کشوری دیگر کشته شدند، اسرائیل عذرخواهی نمی کند، خسارت نمی پردازد، چطور گفتگو کنیم؟

من تمام تلاشم را خواهم کرد که دو طرف راهی برای خروج از این بحران پیدا کنند. اما اگر طرفی نخواهد گفتگو کند، پس باید با واقعیت روبرو شویم. ما ملت کهن ۳ هزار ساله هستیم، خیلی بدتر از اینها را تجربه کرده ایم، ما قوی هستیم و اقتصاد و ارتشی خیلی قوی داریم و جامعه یهودی، نه فقط در آمریکا بلکه، در جاهای دیگر هم از ما حمایت می کنند. باید واقعیت را قبول کرد و به زندگی ادامه داد. من به خاطر مشکلاتی که بین ترکیه و اسرائیل به وجود آمده است خیلی متاسفم.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101112_jg_ilan_mizrahi_interview.shtml

بالا ^^

اجلاس گروه ۲۰ در کره جنوبی پایان یافت

رهبران گروه ۲۰، متشکل از مهمترین اقتصادهای جهان، اجلاس خود در کره جنوبی را در حالی به پایان برده اند که پیشرفت اندکی در مورد اصلی ترین موضوع در دستور کار این گردهمایی حاصل شده است: یافتن راهی برای جلوگیری از کاهش نرخ برابری ارزی.

هرچند که شرکت کنندگان در اجلاس سئول در بیانیه نهایی این اجلاس قول داده اند که در گفتگوهای سال آینده دستورالعملی را برای مقابله با عدم توازن در تراز تجاری و تجدید تلاش برای رسیدن به توافق جهانی تجاری ارائه دهند اما اختلاف نظرهای عمیق میان چین و آمریکا در باره نرخ برابری یوان و نابرابری صادرات، بر اجلاس سئول سایه افکنده بود.

یکی از گزارشگران بی بی سی گفتگوهای اخیر میان آمریکا و چین و میزبانان کره ای این اجلاس را خصمانه توصیف کرد.

چین و آمریکا

یکی از موضوعات مهم مورد بحث رهبران گروه بیست، اعتراض ایالات متحده به سیاست های ارزی چین بوده که بنابر ادعای آمریکا به از بین رفتن فرصت های شغلی بسیار در ایالات متحده انجامیده است.

دولت آمریکا ماه هاست چین را تحت فشار گذاشته - البته به طور ناموفق - که اجازه دهد ارزش یوان، واحد پول چین افزایش یابد.

آمریکا می گوید چین با پایین نگهداشتن ارزش یوآن، بهای کالاهای صادراتی خود را به طور غیر عادی پایین نگهداشته و بدین ترتیب صادرات چین از واردات این کشور بیشتر شده است.

چین در مقابل استدلال می کند که سیاست پولی غرب باعث شده سرمایه گذاری ها به طرف آسیا سرازیر شود و دولت ها وادار شده اند تا در بازارهای پولی دخالت کنند.

آمریکا، چین را متهم می کند که با پایین نگاه داشتن تصنعی نرخ برابری یوان مسئول بخشی از این نابرابری تجارت جهانی است.

به باور آمریکا، چین با پایین نگاه داشتن ارزش یوان، صادرات خود را افزایش داده که به ایجاد ذخایر ارزی بسیار زیادی در این کشور منجر شده است.

با این حال برخی دیگر می گویند سیاست های انبساط پولی آمریکا به ویژه افزایش عرضه پول، به نوعی بهره برداری از ترفندهای پولی به نفع اقتصاد این کشور بوده است.

پیش از این اجلاس، رئیس جمهوری آمریکا از رهبران گروه بیست خواسته بود تا برای خروج از بحران اقتصادی جهانی با یکدیگر همکاری کنند.

آقای اوباما گفت: "راه ایجاد ثبات اقتصادی این است که نرخ رشد در داخل و خارج کشورها افزایش پیدا کند. اما در شرایط نابرابری تراز تجاری که به بحران اقتصادی کنونی نیز منجر شد، تحقق افزایش نرخ رشد مشکل می شود."

آقای اوباما که به کاهش نرخ برابری دلار برای افزایش صادرات کشور خود متهم شده است، قرار است با هو جینتائو، رئیس جمهوری چین، و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، یعنی دو منتقد اصلی برنامه های اقتصادی دولت خود، به صورت جداگانه دیدار کند.

باراک اوباما گفت آمریکا به تنهایی نمی تواند اقتصاد را به حالت اول بازگرداند اما پذیرفت که آمریکا باید تغییر کند و افزود: "زمانی که دیگر کشورها سهم خود را انجام دهند... ما همگی از رشد اقتصادی بهره خواهیم برد."

آقای اوباما ادامه داد: " همان طور که آمریکا باید تغییر کند، اقتصادهایی که در گذشته با اتکای به رشد صادرات درصدد جبران کمبود تقاضا در داخل بودند هم باید روش خود را تغییر دهند."

در این اجلاس همچنین دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، هشدار داد که چین باید در راستای اصلاح نابرابری تراز تجاری خود گام بردارد.

منتقدان چین، به ویژه امریکا، هشدار داده اند در صورتی که ارزش یوان افزایش پیدا نکند، لازم است تعرفه هایی بر واردات چین وضع شود.

عمده نگرانی ها از احتمال پیروی دیگر کشورها از سیاست های چین است تا به این وسیله در مورد رقابتی کردن محصولات صادراتی خود از طریق کاهش نرخ برابری پول خود برآیند.

با این حال دولت چین تصمیم گیری در مورد نرخ برابری پول این کشور را یک مسئله داخلی می داند و تنها با افزایش تدریجی ارزش یوان موافقت کرده است.

آهنگ زورخانه زنگ مدرسه می شود

وزیر آموزش و پرورش ایران اعلام کرد که از این پس زنگ مدارس با ضرباهنگ زورخانه نواخته می شود.

حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش ایران امروز جمعه ۲۱ آبان (۱۲ نوامبر) گفت که این کار به قصد آوردن آرامش و نشاط به مدارس انجام می شود.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت:"در ده هزار مدرسه قرآنی کشور از ساعت ۳ بعد از ظهر به بعد از مدرسه به عنوان مدرسه قرآن استفاده می شود و مدیر مدرسه، مربی پرورشی، روحانی و معتمد محله اعضای شهر مدرسه قرآن را تشکیل می دهند."

آقای حاجی بابایی که معتقد است بچه ها باید امر به معروف و نهی از منکر را از دوران مدرسه فرا بگیرند، درباره مدارس قرآنی گفت: " این مدارس از این جهت اهمیت ویژه ای دارند که می توانند در جنگ نرم با دشمنان به خانواده ها کمک کنند."

چندی پیش محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در مراسم واریز اعتبار مدارس قرآنی گفته بود که با تاسیس این مدارس، رشد علمی دانش آموزان چند برابر می شود.

وزیر آموزش و پرورش ایران هم در آن مراسم گفته بود که وزارتخانه تحت امر او به ازای هر یک هزار و ۲۰۰ دانش آموز، یک مدرسه قرآنی تاسیس می کند.

سال گذشته نیز وزارت آموزش پرورش خبر داده بود که در تمامی مدارس کشور یک روحانی مستقر می شود تا علاوه بر برگزاری نماز جماعت، به سئوالات و شبهات دانش آموزان پاسخ دهد.

پیش از آن نیز، وزارت آموزش و پرورش از راه اندازی ستادی به نام "ستاد همکاری های وزارت آموزش و پرورش و حوزه علمیه" خبر داده و اعلام کرده بود که این ستاد طرح استقرار دائمی روحانیون در مدارس را تهیه کرده و در آینده نزدیک اجرا می کند.

اعزام ۳۳ هزار مبلغ مذهبی به مدارس سراسر ایران و طرح ایجاد مرکز تربیت دانش آموزان نخبه برای ورود به حوزه های علمیه هم از سایر اقداماتی است که در دو سال گذشته و پس از احیای معاونت پرورشی در وزارت آموزش و پرورش ایران، پیگیری شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101112_l44_hajbabayi_education_qoran.shtml

بالا ^^

'پانزده شورشی طالبان در هلمند کشته شدند'

نیروهای ائتلاف تحت فرمان آمریکا در افغانستان از کشته شدن دست کم پانزده شورشی عضو گروه طالبان در ولایت هلمند در جنوب این کشور خبر داده اند.

مرکز فرماندهی نیروهای ائتلاف روز جمعه، ۱۲ نوامبر، با صدور اعلامیه ای در کابل گفته است که این شورشیان روز پنجشنبه گذشته در ولسوالی "سنگین" در ولایت هلمند کشته شدند.

نیروهای ائتلاف افزوده اند که این شورشیان زمانی کشته شدند که به سربازان گشتی این نیروها از چندین نقطه حمله کردند و درگیر شدند.

براساس این اعلامیه، در این درگیری نیروی هوایی ائتلاف به درخواست این واحد گشتزنی وارد عمل شد و مهاجمان طالبان را هدف حمله قرار داد و دست کم پانزده تن آنها را کشت.

نیروهای ائتلاف گفته اند که در این درگیری تلفاتی داشته اند، اما جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نکرده اند.

بر اساس اعلامیه مرکز فرماندهی نیروهای ائتلاف، در این درگیری به غیرنظامیان آسیبی نرسیده است.

نیروهای ائتلاف در حالی خبر کشته شدن این شورشیان را منتشر کرده اند که ارتش افغانستان از گسترش عملیات "امید" در ولایت همجوار هلمند، قندهار، خبر داده است.

عبدالحمید وردک، فرمانده ارشد ارتش افغانستان در جنوب این کشور به بی بی سی گفت که این عملیات در ولسوالی های/شهرستانهای ارغنداب، پنجوایی و ژیری به پایان رسیده و مناطق غورک، دند، خاکریز و شاه ولی کوت از اهداف بعدی این عملیات است.

این فرمانده ارتش افغانستان گفت که عملیات امید، که هزاران سرباز تحت فرمان سازمان ناتو هم در آن شرکت دارند، ظرف ۱۲ تا ۱۸ ماه دیگر به پایان خواهد رسید.

نیروهای ناتو عملیات مشترک "امید" را موفق توصیف کرده و گفته اند که این عملیات همزمان با اجرای برنامه های عمرانی در قندهار ادامه خواهد یافت.

ژنرال جوزف بلوتزف سخنگوی نیروهای ناتو در کابل به بی بی سی گفت: "در دو ماه اخیر ما در قندهار عمدتا شاهد تقویت نیروهای آمریکایی بودیم. ما تمام منابع نظامی و غیرنظامی را در اختیار داریم تا مشکلات را مشخص و حل کنیم."

ژنرال بلوتز افزود: "آنچه که برای آینده بسیار مهم است، بهبود حکومتداری و بازسازی است، به همین دلیل ما به طور یقینی به توسعه و مبارزه ادامه می دهیم".

اما گروه طالبان ضمن رد اظهارات مقامهای ارتش افغانستان و ناتو گفته اند که نیروهای مشترک موفق به سرکوب طالبان در قندهار نشده اند و این گروه به فعالیت های خود در این ولایت ادامه می دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101112_k02-helmand-15taleban-killed.shtml

بالا ^^

بررسی نوار صوتی 'دخالت در انتخابات' افغانستان آغاز شده است

کمیسیون انتخابات افغانستان تایید کرده که یکی از دو نفری که گفته شده در مکالمه تلفنی باره تغییر دادن نتایج انتخابات گفتگو کرده اند، کارمند این کمیسیون است.

اخیرا یک نوار صوتی بیست دقیقه ای به رسانه ها درز کرده که گفته شده حاوی صدای یک مقام ارشد دولتی و یک کارمند کمیسیون انتخابات در مورد نتیجه انتخابات اخیر پارلمانی در این کشور است.

بر اساس این نوار صوتی، فردی که ادعا شده یک مقام ارشد دولتی است، از این کارمند کمیسیون انتخابات می خواهد ترتیبی بدهد تا افراد مورد نظر او برنده انتخابات اعلام شوند و از ورود چند نفر دیگر به پارلمان جلوگیری به عمل آید.

در این مکالمه تلفنی، اسامی این نامزدهای انتخاباتی ذکر شده است.

این نوار صوتی، که نسخه ای از آن در اختیار بی بی سی قرار گرفته، ابتدا از سوی یک ایستگاه تلویزیونی محلی پخش شد و پس از آن خبرگزاری آسوشیتد پرس خبری را مبنی بر دریافت نسخه ای از آن را منتشر کرد.

آسو شیتد پرس در گزارش خود نوشته است که یکی از دو طرف گفتگو در این نوار یک مقام ارشد دولتی افغانستان و طرف دیگر آن یک کارمند ارشد کمیسیون انتخابات این کشور بوده اند.

هنوز این ادعا از سوی منابع رسمی تایید نشده، اما نور محمد نور، کمیسیون انتخابات افغانستان در گفتگویی با بی بی سی گفت که یکی از این دو نفر، کارمند پایین رتبه کمیسیون انتخابات است.

آقای نور گفت: "ما این نوار را شنیده ایم، قابل تشویش نیست؛ ما این را شناسایی کرده ایم که این فرد که هست. تصمیم بر این شده است که ما این کارمند خود را با این کلیپ به کمیسیون شکایات انتخاباتی معرفی کنیم."

سخنگوی کمیسیون انتخابات افزود که این فرد در کمیسیون انتخابات وظیفه توزیع مجلات به دفاتر این کمیسیون را دارد و به پایگاه داده های نتایج انتخابات دسترسی نداشته است.

آقای نور در پاسخ به این پرسش که طرف مقابل گفتگو در این نوار چه کسی است، گفت: "تا جایی که ما این نوار را شنیده ایم، مشخص نتوانسته ایم که طرف مقابل که هست. ولی این مساله را به همین خاطر به کمیسیون شکایات انتخاباتی محول می کنیم."

دو طرف گفتگو در این مکالمه تلفنی به زبان فارسی و با لهجه هراتی صحبت می کنند.

این نوار صوتی در حالی به رسانه ها درز کرده است که هفته گذشته کمیسیون شکایات انتخاباتی افغانستان از اعمال فشار از سوی برخی از "حلقاتی از درون دولت" بر نهادهای انتخاباتی خبر داد.

احمد ضیا رفعت، عضو و سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی در یک نشست خبری گفت که این حلقات به عنوان "گروه های فشار" تلاش دارند تا انتخابات پارلمانی ۲۷ سنبله/شهریور را از مسیر واقعی منحرف کنند.

به گفته آقای رفعت این گروه های فشار می خواهند که افراد مورد نظر آنها وارد مجلس شوند.

این مقام کمیسیون انتخابات هشدار داد: "چنین گروه های فشار پشت هر سازمان دولتی هم که پنها باشند و به هر بهانه ای خواسته باشند که در کار کمیسیون انتخابات دخالت کنند – زیر نامهای گوناگون، از تفتیش گرفته تا چه و چه- هیچ محلی برای شان برجای نخواهیم گذاشت که بتوانند در نتیجه فشار مسیر واقعی انتخابات را عوض کنند."

نتایج اولیه انتخابات، که بر اساس آن ۲۴۹ تن به عنوان اعضای مجلس نمایندگان افغانستان معرفی شده اند، اعلام شده، ولی نتایج نهایی آن هنوز اعلام نشده است.

کمیسیون مستقل انتخابات گفته است که نتایج نهایی انتخابات را پس از پایان کار کمیسیون شکایات انتخاباتی در زمینه بررسی ادعاها و شکایت های مطرح شده اعلام خواهد کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101112_k02-afghanista-election-audio-clip.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 13, 2010, 4:46:27 PM11/13/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:46 گرينويچ - شنبه 13 نوامبر 2010 - 22 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

آنگ سن سوچی با حضور در جمع هوادارانش، خواهان وحدت شد و گفت مردم برمه باید هماهنگ باشند و تنها در آن صورت است که می توانند به هدف خود دست پیدا کنند.

صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران مصاحبه وکلا با "رسانه های بیگانه" را موجب وهن جامعه وکلا دانست.

دومین جلسه پارلمان عراق با حضوراعضای ائتلاف به رهبری ایاد علاوی، تشکیل شد. نمایندگان این جناح، اولین جلسه پارلمان جدید را به عنوان اعتراض ترک کرده بودند.

سازمان نظام پزشکی ایران می گوید پزشکان متقاضی می توانند پس از تایید صلاحیت، برای دفاع از خود در برابر بیماران یا اعضای خانواده آنها، به اسپری اشک آور و شوک دهنده الکتریکی مجهز شوند.

کابینه فرانسه در آستانه تغییراتی که نیکولا سارکوزی قول داده در دولت انجام دهد استعفا داده است.

رئیس جمهوری آمریکا در انتقاد از سیاست‌های چین، هشدار داده است که هیچ کشوری نباید برای پیشرفت اقتصادی خود، صرفا به صادرات به آمریکا اتکا کند.

تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان در فینال جام باشگاه های آسیا در مقابل تیم "سئونگ نام" از کره جنوبی قرار گرفت و با نتیجه ۳ بر ۱ شکست خورد.

نیما یوشیج در ۲۱ آبان ۱۲۷۴ خورشیدی چشم به جهان گشود. سالگرد تولد نیما، فرصتی است تا با طرح پیشنهادی در باره «دوره بندی شعر نیما» به شاعری نزدیک تر شویم که چشم اندازهای غنی شعر او را نمی توان به یکی از ابعاد آن تقلیل داد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

پایان حبس خانگی آنگ سن سوچی و حضور او در میان مردم

دستور آزادی آنگ سن سوچی، رهبر مخالفان دولت برمه از سوی دولت نظامی این کشور صادر و به او ابلاغ شده است.

خانم سوچی با خروج از منزل در جمع هواداران خود حاضر شده است.

او در جمع هوادارانش خواهان وحدت شده و گفته است برخی مواقع زمان سکوت است و در برخی مواقع، زمان حرف زدن و مردم برمه باید هماهنگ باشند و تنها در آن صورت است که می توانند به هدف خود دست پیدا کنند.

خبرنگار بی بی سی که در خانه این رهبر مخالفان دولت نظامی برمه حضور دارد، آزادی او را تائید کرده است.

موانع امنیتی اطراف خانه خانم سوچی به دستور مقام‌های امنیتی برداشته شده و شاهدان عینی گفته اند پلیس بر خلاف همیشه در برابر منزل او حضور ندارد.

ساعتی پیش، کاروانی از خودروهای مقام‌های دولتی برای ابلاغ تصمیم آزادی آنگ سن سوچی وارد محوطه منزل او شدند.

هواداران وی از روز گذشته در برابر خانه ای که او تحت بازداشت خانگی قرار داشته، جمع شده و منتظر آزادی او بودند.

پیش از این اطرافیان خانم آنگ گفته بودند او آزادی مشروط را در صورتی که فعالیت های سیاسیش را محدود کند، نخواهد پذیرفت.

طی روزهای اخیر، حضور نیروهای امنیتی در خیابان های اصلی رانگون، پایتخت برمه افزایش قابل توجهی یافته و پلیس ضد شورش امروز در نقاط کلیدی پایتخت مستقر شده بود.

واکنش ها به آزاد شدن آنگ سن سوچی

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا از آزادی آنگ سن سوچی استقبال کرد و او را یکی از قهرمانان خود معرفی کرد.

آقای اوباما افزود اکنون وقت آن رسیده که دولت نظامی برمه تمام زندانیان سیاسی این کشور را آزاد کند.

سورین پیتسوسوان، رئیس گروه منطقه ای آ سه آن، نیز از آزادی خانم آنگ ابراز خوشنودی کرد.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا آزادی آنگ سن سوچی را الهام بخش تمام کسانی دانست که به آزادی بیان، دموکراسی و حقوق بشر اعتقاد دارند.

آنگ سن سوچی که ۶۵ سال دارد، چند سال پیش برنده جایزه نوبل شد و پانزده سال از مجموع بیست و یک سال گذشته را در حبس گذرانده است.

یکشنبه هفته پیش، حزب سیاسی مورد حمایت دولت نظامی برمه در اولین انتخابات این کشور در بیست سال گذشته به پیروزی رسید. این انتخابات با انتقادهایی در جامعه جهانی رو به رو شد و کشورهای غربی گفتند این انتخابات، آزاد و عادلانه نبود.

خانم آنگ در سال ۱۹۹۰ در آخرین انتخابات عمومی برمه پیروز شد ولی رهبران نظامی برمه این انتخابات را باطل اعلام کردند و از آن هنگام تا امروز 13 نوامبر، او در ارتباط با اتهامات مختلف در بازداشت بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101113_an_burma_suu_kyi_freed.shtml

بالا ^^

اعتراض صادق لاریجانی به مصاحبه وکلا با رسانه های خارجی

صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران مصاحبه وکلا با "رسانه های بیگانه" را موجب وهن جامعه وکلا دانست.

به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) آقای لاریجانی روز شنبه ۲۲ آبان 1389 (۱۳ نوامبر 2010) در دیدار با اعضای هیات مدیره کانون وکلا با بیان این مطلب گفت: "متاسفانه اقدامات برخی افراد سودجو و تعدادی از واسطه گرها چهره وکالت را مخدوش کرده است."

آقای لاریجانی با اظهار امیدواری در حفظ شان و منزلت وکلا، در اهمیت شان وکالت از نظر قوه قضائیه گفت: "قضات صلب صلاحیت شده حتی اگر مورد عفو نیز قرار بگیرند باز هم نمی توانند پروانه وکالت بگیرند و حق وکالت ندارند."

به نظر می رسد اشاره رئیس قوه قضائیه ایران به تماس تعداد زیادی از وکلای ایرانی درباره پرونده موکلانشان با رسانه های فارسی زبان خارج از ایران است.

در سال های اخیر و به خصوص پس از انتخابات بحث برانگیز دهم ریاست جمهوری در ایران بسیاری از وکلای سرشناس ایرانی همچون شیرین عبادی، محمد مصطفایی و شادی صدر از ایران خارج شدند و دیگر به کشور باز نگشتند.

در این دیدار محمد جندقی کرمانپور، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، با بیان اینکه وکلای دادگستری در چارچوب قانون اساسی حرکت می کنند، گفت: "برخی از اظهار نظرها و یا اقدامات خلاف واقع مورد تایید نیست و کانون وکلا خود را در حقیقت بخشی از قوه قضائیه می داند."

استقلال کانون وکلا از قوه قضائیه

یک سال پیش تر، در پی مطرح شدن انتقادات گسترده نسبت به آیین نامه لایحه جدید استقلال کانون وکلا، اجرای این آیین نامه با دستور محمود هاشمی شاهرودی، رییس وقت قوه قضائیه ایران، متوقف شد..

این تصمیم بعد از آن گرفته شد که اتحادیه کانون وکلای دادگستری ایران، این آیین نامه را غیر قانونی دانست و اعلام کرد که آن را اجرا نخواهد کرد.

بهمن کشاورز، رئیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران آن زمان گفته بود که از تعلیق مجدد این آیین نامه که سراپا غیرقانونی است خوشحال شده است، اما به گفته آقای کشاورز، "کانون های وکلای دادگستری و اتحادیه وکلای دادگستری زمانی خوشحال تر خواهند شد که این آیین نامه کلا و کاملا ابطال شود."

او گفت که این کاری است که کانون های وکلا با شکایت و دادخواست به دیوان عدالت اداری آغاز کرده است و تا رسیدن به نتیجه ادامه خواهد داد.

مهمترین دلیل مخالفت کانون وکلا با آیین نامه این بود که به قوه قضائیه اجازه می داد پروانه وکالت صادر، بررسی و در عین حال باطل کند.

اتحادیه کانون های وکلا معتقد است که صدور پروانه وکالت از جانب قوه قضائیه و تمدید هر ساله آن، آزادی عمل را از وکیل سلب می کند و استقلال وکلا را در ایران از بین می برد.

کانون وکلای دادگستری نهادی غیردولتی است که برای حمایت از وکلا و نیز نظارت بر عملکرد آنها تشکیل شده ‌است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101112_larijani_.shtml

بالا ^^

حضور ائتلاف ایاد علاوی در دومین جلسه پارلمان عراق

دو روز پس از توافق نوری المالکی نخست وزیر منتخب عراق و ایاد علاوی رقیب اصلی وی بر سر مشارکت در قدرت، دومین جلسه پارلمان عراق برگزار شد.

در این جلسه، ائتلاف جناح های اصلی سنی مذهب به رهبری ایاد علاوی شرکت داشتند.

در اولین جلسه پارلمان عراق در 11 نوامبر، جلال طالبانی مجددا به عنوان رئیس جمهوری عراق انتخاب شد.

ولی خارج شدن ائتلاف ایاد علاوی از این جلسه موجب ابراز نگرانی در مورد کار دولت جدید عراق شده بود.

روز گذشته شخص آقای علاوی گفته بود ک مفهوم مشارکت در قدرت "مرده و تمام شده" است.

ولی هنگامی که جلسه امروز پارلمان شروع شد وضعیت تغییر کرده بود.

تمام اعضای جناح آقای علاوی در جلسه حضور داشتند.

البته شخص آقای علاوی در این جلسه حضور نداشت ولی آقای مالکی نیز در جلسه امروز شرکت نکرده بود.

سخنگوی ائتلاف به رهبری آقای علاوی گفت خروج نمایندگان این ائتلاف از پارلمان بر اساس سوء تفاهم بوده و تمام احزاب خود را متعهد به اجرای سیاست مشارکت در قدرت می دانند.

انتظار می رود جلسه بعدی پارلمان عراق بعد از تعطیلات عید قربان تشکیل شود.

در جلسه آینده جلال طالبانی، نوری المالکی، نخست وزیر منتخب را رسما مامور تشکیل دولت جدید عراق خواهد کرد.

آقای مالکی به موجب قانون برای تشکیل دولت خود سی روز فرصت خواهد داشت.

مذاکرات درباره تشکیل دولت جدید عراق از ماه مارس گذشته که انتخابات سراسری برگزار شد و نتیجه قطعی در بر نداشت، به بن بست رسیده بود.

گفته می شود که بر اساس توافق مشارکت در قدرت، تدابیری به اجرا در خواهد آمد که اجازه نمی دهد هیچ فرد یا حزب و گروهی از قدرت و اختیارات خود سوءاستفاده کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101113_l04_iraq_government.shtml

بالا ^^

تجهیز پزشکان ایرانی به وسایل دفاع شخصی آغاز شد

سازمان نظام پزشکی ایران اعلام کرده است پزشکان متقاضی دریافت تجهیزات دفاع شخصی می توانند پس از تایید صلاحیت، به اسپری اشک آور و شوک دهنده الکتریکی مجهز شوند.

دکتر حسن هویدا، معاون امور رفاهی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی ایران گفت که از امروز شنبه، ۲۲ آبان ماه این سازمان با هماهنگی نیروی انتظامی آمادگی ارائه این تجهیزات به پزشکان را دارد.

آقای هویدا در این باره گفت: "طبق توافق حاصل شده با نیروی انتظامی، کلیه اعضای سازمان نظام پزشکی کشور که متقاضی دریافت تجهیزات دفاع شخصی هستند، پس از تایید صلاحیت آنان در خصوص سلامت روانی و عدم اعتیاد و سوء پیشینه کیفری و انتظامی توسط سازمان نظام پزشکی، این تجهیزات را دریافت می کنند".

این تصمیم حدود دو ماه پس از آن اعلام شده است که دو پزشک ایرانی در برابر مطب خود مورد سوء قصد قرار گرفته و کشته شدند.

دکتر عبدالرضا سودبخش، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران روز ۳۰ شهریور امسال و کمتر از ۲۴ ساعت بعد دکتر غلامرضا سرابی، متخصص داخلی و فوق تخصص قلب و عروق، در مقابل مطبشان در تهران هدف گلوله افراد ناشناس قرار گرفتند.

آقای سودبخش در دم کشته شد و آقای سرابی ساعاتی پس از حادثه در بیمارستان درگذشت.

بعضی از منابع خبری مخالفان دولت ایران، قتل دکتر سودبخش را به پرونده بازداشتگاه کهریزک مربوط دانستند و نوشتند که او تعدادی از زندانیانی را که مورد آزار جنسی قرار گرفته بودند معاینه کرده و اطلاعات خاصی درباره پرونده کهریزک داشته است.

مقامات ایران این موضوع را رد کردند و این قتل ها را "بی ارتباط به هم" و انگیزه آن را "شخصی" اعلام کردند.

چند روز پس از قتل دکتر سرابی، مقامات پلیس ایران از کشته شدن یکی از مظنونان به قتل او توسط نیروهای انتظامی در غرب ایران خبر دادند.

موضوع تجهیز پزشکان ایرانی به وسایل دفاع شخصی موضوع تازه ای نیست؛ بهمن ماه سال ۱۳۸۶ هم سازمان نظام پزشکی ایران با صدور اطلاعیه ای از پزشکان عضو این سازمان خواسته بود که برای تهیه "اسپری دفاع شخصی" یا گاز اشک آور به واحدهای این سازمان مراجعه کنند.

در اطلاعیه این سازمان که در نشریه "نظام پزشکی" ارگان نظام پزشکی ایران چاپ شد، از پزشکان خواسته شده بود که برای دریافت گاز اشک آور اقدام کنند.

داشتن و استفاده از گاز اشک آور بر اساس دستورالعمل شورای عالی امنیت ملی ایران ممنوع است و پزشکان باید برای حمل آن، کارت مخصوص حمل را به همراه داشته باشند که از سوی سازمان نظام پزشکی صادر می شود.

چندی پیش حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت خبر از مذاکراتی با پلیس ایران داده بود تا قرار دادی برای حضور نیروی پلیس در بیمارستان ها و مراکز درمانی منعقد شود.

بر این اساس قرار است بیمارستان ها هزینه ای را به نیروی انتظامی پرداخت کنند تا پلیس به صورت "غیر موظف" در بیمارستان ها حضور یابد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101113_l08_iranian_doctors_equipped_taser_teargas.shtml

بالا ^^

استعفای وزرای فرانسه در آستانه تغییرات کابینه

همزمان با تغییراتی که نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه قول داده است در کابینه انجام دهد، نخست وزیر و وزرای این کشور از سمت های خود استعفا داده اند.

دفتر آقای سارکوزی با صدور بیانیه ای اعلام کرد که او استعفای فرانسوا فیلون، نخست وزیر، و وزرایش را پذیرفته است.

به گفته تحلیلگران این استعفا به رئیس جمهوری اجازه می دهد بدون آنکه دیگر نیازی به برکنار کردن برخی وزرا باشد، افراد مورد نظر خود را به سمت های جدیدی خود منصوب کند.

حامیان آقای سارکوزی برای احراز این سمت های جدید در رقابت هستند.

طی ماه های اخیر تنش های سیاسی زیادی در فرانسه بوجود آمده است.

این تغییرات در حالی انجام می شود که دو سال به انتخابات بعدی ریاست جمهوری فرانسه مانده است و نیکولا سارکوزی برای پیروزی مجدد در حال برنامه ریزی است.

خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع درون دولت فرانسه گزارش کرده است آقای فیلون احتمالا باز هم به سمت نخست وزیری منصوب می شود.

بدنبال تظاهرات وسیعی که در سراسر فرانسه در واکنش به تصویب قانون جنجالی تغییر سیستم بازنشستگی انجام شد، آقای سارکوزی قول داد تغییراتی در کابینه بوجود آورد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101113_u03_cabinet_french_resings.shtml

بالا ^^

اوباما در مورد وابستگی کشورها به صادرات به آمریکا هشدار داد

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه به ژاپن رفته است هشدار داده که هیچ کشوری نباید برای پیشرفت اقتصادی خود، صرفا به صدور کالاهایش به آمریکا تکیه کند.

آقای اوباما در سخنانی که به نظر می رسید اشاره به سیاست چین است گفت کشورهایی که دارای مازاد تراز بازرگانی قابل توجه هستند، باید از سیاست ناسالم اتکا به صادرات، دست بردارند و سعی کنند تقاضای داخلی را افزایش دهند.

هو جینتائو، رئیس جمهوری چین هم گفت کشورش در حال تلاش برای افزایش مصرف داخلی است ولی افزود هر گونه تغییری در ارزش برابری یوآن، واحد پول چین به تدریج صورت خواهد گرفت.

رهبر چین می گوید آمریکا از سیاست پولی برای کاهش ارزش دلار و افزایش صادرات خود استفاده میکند.

آمریکا، چین را متهم می کند که به دلیل مزایای بازرگانی، ارزش پول خود را به طور مصنوعی پائین نگاه داشته است.

رولاند برک، خبرنگار بی بی سی در ژاپن می گوید اگر چه به نظر می رسد اختلافات عمده چین و آمریکا در اجلاس آپک حل ناشده باقی مانده است ولی این اجلاس به رفع مناقشه چین با ژاپن کمک کرده است.

روابط این دو کشور از اوایل ماه سپتامبر گذشته به علت توقیف یک کشتی ماهیگیری چین توسط ژاپن تیره شده بود ولی هو جینائو و نائوتو کان، نخست وزیر ژاپن در حاشیه اجلاس با یکدیگر گفتگو کردند.

این اولین ملاقات رهبران دو کشور از هنگام آغاز مناقشه بود.

رهبران بیست و یک کشور حاشیه اقیانوس آرام برای بحث در باره نحوه ایجاد یک منطقه آزاد تجاری در یوکوهامای ژاپن جمع شده اند.

ولی خبرنگاران می گویند این موضوع تحت الشعاع مناقشه بر سر عدم توازن در اقتصاد جهانی قرار گرفته است.

این اجلاس همچنین در مورد این که چگونه می توان از کاهش رقابتی ارزش پول های رایج منطقه جلوگیری کرد، به نتیجه ملموسی نرسید.

بیش از نیمی از تولید اقتصادی جهان در دست کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101113_l04_apec.shtml

بالا ^^

ذوب آهن فینال لیگ قهرمانان آسیا را باخت

تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان در فینال جام باشگاه های آسیا در مقابل تیم "سئونگ نام" از کره جنوبی قرار گرفت و با نتیجه ۳ بر ۱ شکست خورد.

دو تیم روز شنبه ۲۲ آبان (۱۳ نوامبر) در توکیو، پایتخت ژاپن، در برابر هم قرار گرفتند و بازی زیبایی را به نمایش گذاشتند.

تیم ذوب آهن به ویژه در دقایق میانی نیمه اول مسابقه، بر بازی تسلط داشت، اما این نیمه را با یک گل واگذار کرد.

این تیم در دقایق ابتدایی نیمه دوم هم گل خورد، اما پس از آنکه توانست در دقیقه ۶۶ دروازه حریف را باز کند، دوباره امیدوار شد.

گل ۸۲ تیم کره ای این امید را کمرنگ کرد. تلاش های نه چندان منسجم بازیکنان تیم ذوب آهن در دقایق باقی مانده مسابقه نتیجه ای نداشت و ذوب آهن خوش شانس بود که گل های بیشتری نخورد.

تیم فوتبال "سئونگ نام" موفق ترین تیم فوتبال کره جنوبی است که هفت بار قهرمان لیگ باشگاه های این کشور شده است. این تیم در سال ۱۹۹۵ قهرمان باشگاه های آسیا شد و در سال ۲۰۰۴ هم به فینال لیگ قهرمانان کنفدراسیون فوتبال آسیا رسید.

اما تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان هنوز نتوانسته عنوان قهرمانی لیگ برتر فوتبال ایران را به دست آورد، هرچند در حال حاضر در صدر جدول فصل جاری این لیگ قرار دارد.

این تیم برای رسیدن به فینال لیگ قهرمانان آسیا، تیم های صاحب عنوانی مانند الاتحاد و الهلال عربستان و پوهانگ کره شمالی را شکست داده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/11/101113_l10_seongnam_zobahan.shtml

بالا ^^

پیشنهادی تازه برای دوره بندی شعر نیما؛ گوش بر زنگ کاروان

نیما یوشیج در ۲۱ آبان ۱۲۷۴ خورشیدی چشم به جهان گشود. سالگرد تولد نیما، فرصتی است تا با طرح پیشنهادی در باره «دوره بندی شعر نیما» به شاعری نزدیک تر شویم که چشم اندازهای غنی شعر او را نمی توان به یکی از ابعاد آن تقلیل داد.

شعر نیما، چون هر شعر متعالی، با هر بار خوانده شدن و در هر عصر و زمانه ای از نو بازآفرینی شده، به تاویل و تفسیرهای متفاوت راه داده و آن ها را بر خود می افزاید و از همه تفسیرها فراتر می رود. کلیت شعر نیما را هیچ مفهوم و تلاشی، به مثل دوره بندی شعر او، بیان نمی کند اما هر بحث جزئی درباره نیما «دریچه ای بر باغ پردرخت» شعر او می گشاید.

در این یادداشت معیارهای دوره بندی شعر نیما از زبان، فرم، ساختار، موسیقی، تکنیک، صناعت شاعری، اجرا و ذهنیت شعری نیما استخراج شده است. هرچند چهار دوره شعری نیما با گره گاه های تاریخی ایران تلاقی می کند و از جمله به این دلیل که شعرهای نیما گاه در همراهی و گاه در چالش با روح غالب بر زمانه خلق شده اند.

اغلب کسانی که در باره شعر نیما نوشته اند منظومه «افسانه» او را سرآغاز شعر نیمائی می دانند اما این برداشت نه بر استخراج معیارهای دوره بندی از شعر نیما که بر شهرت این منظومه و واکنش منفی سنت گرایان بدان استوار است.

دوره اول. شعر غیرنیمایی نیما

دوره اول شعری نیما از شعر «قصه رنگ پریده» (حوت ۱۲۹۹) آغاز و به شعر «در رثای اعتصام الملک» (۱۳۱۶) ختم می شود و شعرهایی چون خانواده سرباز، قلعه سقریم و «منظومه افسانه» بدین دوره تعلق دارند.

زیبایی شناسی، موسیقی درونی و بیرونی، جهان نگری، زبان، اجرا و ساختار شعر نیما در این دوران به آخرین دوره شعر مشروطه نزدیک است که با شاعرانی چون لاهوتی، فرخی یزدی و عشقی متمایز و مشخص می شود.

ابداع وزن شکسته و رها از قید تساوی مصرع ها، رها کردن شعر از زبان کلیشه ای ادبی، به شعر برکشیدن جزئیات عینی، اشیاء و عواطف منفرد و ... از ابداعات مهم نیما در دوره های بعدی است اما نیما در نخستین دوره شعری خود می کوشید تا به شیوه شعر مشروطه، وزن عروضی و قوالب و فرم های قدمایی را با حفظ چارچوب های اصلی با ابداعات تکنیکی اصلاح کند.

دوره دوم. شعر نیمایی. از ققنوس (۱۳۱۶) تا آی آدم ها ۱۳۲۰

ققنوس را که در سال ۱۳۱۸ خلق شد، می توان نخستین شعر نیمایی نیما تلقی کرد.

در شعر ققنوس و دیگر شعرهای دوره دوم شعری نیما پیشنهادهای او در باره موسیقی شعر، همگنی ریتم و طول مصرع ها با محتوای شعری شده، رها کردن شعر از زیبایی شناسی قدمایی، دور شدن از زبان ادبی کلیشه ای و کلی گوی و نزدیک کردن زبان شعر به زبان زنده گفتگو و خطابه، به شعر برکشیدن جزئیات، اشیاء، فضا و عواطف منفرد و ... به قالب زیباترین شعرهای کوتاه دوران ریخته می شوند.

نیما در دوره دوم شعری خود کتاب «ارزش احساسات» را که شاید مهم ترین متن زبان فارسی در عرصه نظریه ادبی است، چون پاورقی مجله «موسیقی»، منتشر می کند.

استبداد رضاشاهی از سال ۱۳۱۰ به بعد تحکیم و در زمان سرایش شعرهایی چون «وای بر من» (۱۳۱۸) به اوج رسیده است.

نیمای شاعر که به جنبش آزادی خواهی و چپ گرایش داشت اکنون و به دوران سرکوب آزادی، وارث شکست جنبش مشروطه است. بر اغلب شعرهای دوره دوم شعری نیما شب وحشت زایی حکومت می کند که خلاقانه به شعر برکشیده شده است.

شعرهایی چون ققنوس، غراب (۱۳۱۷)، مرغ غم (۱۳۱۷)، مرغ مجسمه (۱۳۱۷)، وای بر من (۱۳۱۸)، لاشخورها و اندوهناک شب از زیباترین شعرهای دوره دوم شاعری نیما است. در برخی شعرها مرغان با بار تمثیلی متفاوت حضوری چشم گیر دارند.

شعر «وای بر من» از خوش ساخت ترین شعرهای دوره دوم شاعری نیما است. «وای بر من» مرثیه شکست خوردگانی است که «تدبیرهاشان بی ثمر» و «کشتگاه هاشان خشک» شده، «تنگنای خانه هاشان را نگاه حیله اندوز دشمن» یافته است و نیما در فضای دهشت شعری شده می پرسد «به کجای این شب تیره بیاویزم قبای ژنده خود را/ تا کشم از سینه پردرد خود بیرون/ تیرهای زهر را دلخون»

دوره سوم. از ققنوس تا آی آدم ها. شهریور ۱۳۲۰ تا مرداد ۱۳۳۲

در شهریور ۱۳۲۰ استبداد رضا شاهی در شعله های جنگ جهانی دوم دود می شود، جنبش مردمی پا می گیرد و فضای شعر ایران با امیدی خوش بینانه رنگ می شود.

نیما در آذر ۱۳۲۰، دو ماه پس از خروج پهلوی اول از ایران، با سرودن شعر «آی آدم ها» با شعر امید همراه می شود، در شعر بلند «مرغ آمین»، «پیروزی خلق» را نوید می دهد و در شعر بلند «پادشاه فتح»، نقش خلاق توده را در برساختن تاریخ و سرنوشت خود به شعر بر می کشد.

در این دوران شعر فارسی سرمست پیروزی است. امیدواران تلاطم سطح را در حافظه تاریخی خود نمی سنجند و تقدیرگرایانه به پیروزی آسان «خیر» باور دارند اما نیما را نگاه انتقادی و حافظه تاریخی او از دام همراهی با روح غالب زمانه بازمی دارد.

نیما شاعری درگیر است اما تابع روح غالب بر زمانه نیست. پس در جنبش و امید به تردید می نگرد و سایه های تاریک شکست آینده را در روشنی های جشن پیروزی های آسان می بیند.

نیما از «گشتگاهش» می گوید که در «جوار کشت همسایه» «خشک» شده است (شعر داروگ). از زمان و زمینی می گوید که «ابر اندوه» آن را فراگرفته، از «بادی» که «خرابی دنیا از او است و خراب و مست می پیچد» (خانه ام ابری است)، از شاعری که «تنها کنار رودخانه ایستاده» و «چشم انتظار آشنایی است» اما او را نمی یابد. نیما هشدار می دهد «هنوز از شب دمی باقی است» و نگران می پرسد «اگر باران کند سرریز از هر جای/ اگر چون زورقی در آب اندازد جهان را؟/»

«ری را»، از زیباتری شعرهای نیما و از خوش ساخت ترین شعرهای دوره دوم شعری او، هشداری است به کسانی که آرزوهای خود را سوار بر مرکب مراد می بینند.

نیما در این شعر از «صدا»یی می گوید که «از پشت آب/ که بندآب/ برق سیاه تابش/ تصویری از خراب در چشم/ می نشاند»، می آید. هشدار می دهد که «صدای آدمی این نیست». در حافظه تاریخی خود به یاد می آورد که آدمیان «یک شب درون قایق دلتنگ/ خواندند آن چنان/ که من هنوز هیبت دریا را/ در خواب می بینم».

شعرهای کوتاه ری را، بخوان ای همسفر با من، شب قورق، دم فروبند، مهتاب، اجاق سرد، آن گاه که گریه می دهد ساز، ماخ اولا، هنوز از شب دمی باقی است، داروگ و خانه ام ابری است بهترین شعرهای این دوره نیما و از زیباترین شعرهای او است.

دوره چهارم. دل فولادم تا شب همه شب. مرداد ۱۳۳۲ تا دی ماه ۱۳۳۸

با کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ سقف بلند آرزوهای نجیب ویران می شود و موجی از درد و دریع و مرثیه فاجعه، شکست جزئی را به تراژدی کلی بر می کشد.

دست کم ۷ شعر از ۱۳ شعری که نیما پس از کودتای ۲۸ مرداد سرود از بهترین شعرهای او و از زیباترین شعرهای زبان فارسی است و تنها ۴ شعر از ۱۳ شعر نیمای پس از کودتا («دل فولادم»، «روی بندرگاه» و «هست شب» «پاس ها از شب گذشته است») فضای مرثیه و شکست را تصویر می کنند. نیما در شعرهای دیگر از تبعیت فضای غالب تن می زند.

طبعیت شعر «دل فودلام»، نخستین سروده نیما پس از کودتا، نه طبعیت مالوف نیما که فضایی است برساخته از فولاد و مفرغ و آهن. شعر لحنی خطابی دارد و با ضرباتی تند، بریده و مضرس فاجعه شکست را منتقل می کند.

در فضای این شعر «مجال دمی استادن نیست». طبیعت «بیابانی هولناک» است که «بهارش گل با زخم جسدهای کسان» می نشاند. زمین و زمان «خطه ای» است که در آن «دلی شاد نیست» و «آشوب گرانی» که «جز کشتن و کشتار» نمی دانند «امید» شاعر را «به غارت برده اند». «این زمان فکرم این است/ که در خون برادرهایم/ ناروا در خود پیچان/ بی گنه در خون غلطان/ دل فولادم را رنگ کند دیگرگون/»

شعر «روی بندرگاه» نیز، با زبانی متفاوت از دل فولادم، شعر شکست است. بندرگاه می توانست ساحل عزیمت باشد اما در بندرگاه نیما «هیچ آوازی نمی آید از مردی که در آن پنجره هر روز/ چشم در راه شبی مانند امشب بود بارانی/» و «آن ها که با» او دوست بودند اکنون «کشته»شده اند.

شعر «هست شب» یکی از زیباترین و شکل گرفته ترین شعرهای تاریخ زبان فارسی، در سال ۱۳۳۴، به دوران تثبیت حکومت کودتا و شب خلق شد. در این شعر تصاویری موجز، فشرده، عینی اما چند بعدی و سرشار از قدرت دینامیک به هم گره خورده اند تا دهشت حکومت شب را به مخاطب منتقل کنند.

چهار سال پس از کودتا (۱۳۳۶) نیما شعر «پاس ها از شب گذشته است» را می سراید: «میهمانان جای را کرده اند خالی/ دیرگاهی است/ میزبان در خانه اش تنها است/ مانده زندانی به لب هایش/ بس فراوان حرف ها اما/».

اما نیما در شعرهای بعدی خود از شعر شکست، که شعر مسلط پس از کودتا بود، فاصله می گیرد.

در «سیولیشه» سوسک سیاهی مدام و مصر بر شیشه نیمای «چراغ سوخته» تک می زند، در «پیش کومه ام» «یک مرغ دل نهاده دریا دوست/ با نغمه هایش دریایی» سکوت خانه نیما را می شکند، در شعر دیگر «کک کی» «که مانده گم/ دیری است/ نعره می کشد از بیشه خموش».

در شعر «بر سر قایقش»، قایق بانی «در شب پرحادثه/ که سخت توفان زده قلب دریا است/» با «دریای هولناک و شب دهشت افزا» درگیر است و آرزو می کند «اگرم کشمکش موج سوی ساحل راهی می داد». اما چون قایق بان به ساحل امن می رسد می خواند «کاش بازم ره بر خطه دریای گران می افتاد».

در شعر «ترا من چشم در راهم» شکست واقعی را با انتظار حقیقی انکار می کند «گرم یاد آوری یا نه/ من از یادت نمی کاهم/ تو را من چشم در راهم/».

«شب همه شب»، آخرین شعری که در کلیات نیما با ویراستاری سیروس طاهباز منتشر شده است، تاریخ ۱۳۳۸ را دارد و نیما، که شعر کهن فارسی را با پیشنهادهای خود دیگرگون کرد، پیرانه سر تجربه تازه ای را پیشنهاد می کند: شعر در دو وزن، تجربه ای که فروغ فرخزاد بعدتر آن را پی گرفت.

نیما در یادداشت کوتاهی در باره این شعر می نویسد «مخصوصا به دو وزن سروده ام»: «این منم مانده به زندان شب تیره که باز/ شب همه شب/ گوش بر زنگ کاروانستم/».

نیما در ۱۳ دی ۱۳۳۸ درگذشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/11/101113_l17_nima_sarkouhi_faraj.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 14, 2010, 2:45:10 PM11/14/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:44 گرينويچ - 14 نوامبر 2010 - 23 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء می گوید که از روز سه شنبه مانوری سراسری انجام خواهد شد که یکی از اهداف اصلی آن محک زدن شبکه ضدکروز ایران است.

نمایندگان مجلس ایران با تصویب پیشنهادی خواستار استقلال بانک مرکزی این کشور شده اند. بر اساس این پیشنهاد، ترکیب اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی و نحوه انتخاب این اعضا تغییر خواهد یافت.

در حالی که اتاق بازرگانی تهران با طرح تخصصی شدن واردات مخالفت کرده، وزارت بازرگانی می گوید که هر وارد کننده تنها می تواند یک نوع کالا وارد کند.

رئیس جمهوری افغانستان خواستار کاهش عملیات نظامی، به ویژه تهاجم های شبانه نظامیان آمریکایی علیه شورشیان در کشورش شده است.

حبیب الله عسگراولادی، از اعضای اصلی حزب مؤتلفه اسلامی، می گوید که اکبر هاشمی رفسنجانی اصولگرایی است که "تسلیم" احکام رهبر ایران است.

ژنرال دیوید ریچاردز، رئیس نیروهای مسلح بریتانیا می گوید شبکه القاعده را نمی توان شکست داد و بریتانیا باید دست کم برای سی سال دیگر برای مقابله با تهدید حملات اسلامگراها آماده باشد.

کابینه اسرائیل اجازه داده است هشت هزار اتیوپیایی که ادعا می کنند یهودی تبار هستند، در طی چهار سال آینده به این کشور مهاجرت کنند.

سومین مدال برنز کاروان ایران در بازیهای آسیایی گوانگجو را اعضای تیم اسپیرینت بدست آوردند. دوچرخه سواران اسپرینت ایران برای اولین بار در تاریخ بازی‌های آسیایی بود که موفق به کسب مدال برنز شدند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

ایران برای محک زدن شبکه ضدکروز رزمایش برگزار می کند

یک فرمانده سپاه پاسداران ایران می گوید که در سال جاری چند مانور نظامی در حوالی مراکز حساس اتمی ایران برگزار شده است و به زودی نیز یک مانور سراسری از جمله برای محک زدن شبکه ضدکروز ایران انجام خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر سرتیپ احمد میقانی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء روز یکشنبه گفت که در سال جاری در چند منطقه "فردو تهران، نطنز اصفهان، بوشهر و غرب کشور تمرین های تاکتیکی ... به صورت یک نبرد حقیقی" انجام شده است.

مرکز اصلی غنی سازی اورانیوم در ایران که محل کشمکش با غرب است در نطنز قرار دارد. ایران همچنین درحال ساخت یک مرکز زیرزمینی دیگر برای تولید اورانیوم غنی شده در فردو در نزدیکی قم بوده است که وجود آن سپتامبر 2009 فاش شد. ایران راکتوری برای تولید برق در بوشهر دارد که به زودی فعال خواهد شد.

آقای میقانی گفت که وظیفه قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا حفاظت از قلمرو هوایی ایران است و این تمرین ها در همین رابطه انجام می شود.

به گفته او رزمایش "مدافعان آسمان ولایت 3" جزو برنامه های سالانه قرارگاه خاتم الانبیا است اما برای اولین بار به صورت سراسری انجام خواهد شد.

او گفت: "این رزمایش برای نخستین بار در جغرافیای کل کشور برگزار می شود ضمن اینکه این رزمایش به صورت دو سویه و به مدت پنج روز از مورخه سه شنبه هفته جاری (25 آبان) به طور همزمان در سراسر کشور انجام می شود."

این مانور درحالی انجام خواهد شد که مناقشه بر سر برنامه اتمی ایران همچنان ادامه دارد. قرار است نمایندگان ایران و گروه 1+5 (اعضای دائم شورای امنیت و آلمان) به زودی در این مورد مذاکره کنند.

اما آمریکا و اسرائیل که برنامه اتمی ایران را دارای اهداف نظامی می دانند، اصرار دارند که هرگز توسل به گزینه نظامی را برای ضربه زدن یا نابود کردن این برنامه کنار نمی گذارند. ایران می گوید که برنامه اتمی اش کاملا صلح آمیز است.

در ماه های اخیر مقام های ایرانی هشدار داده اند که اگر به ایران حمله شود جنگ از منطقه ایران فراتر خواهد رفت که ظاهرا اشاره ای به حمله تلافی جویانه به اسرائیل یا اهداف آمریکا در منطقه است. اما سیاستمداران آمریکایی تاکید کرده اند که ایران باید توانایی این کشور در توسل به گزینه نظامی را جدی بگیرد.

رزمایش جدید نظامی تحت عنوان "مدافعان آسمان ولایت 3" نیز ظاهرا برای مقابله با چنین حملات بالقوه ای برنامه ریزی شده است.

سرتیپ میقانی گفت که این رزمایش سه مرحله دارد که مرحله سوم آن آزمایش سامانه های زمین به هوا برای مقابله با حمله "حجم انبوه" هواپیماهای بدون سرنشین و با سرنشین با موشک های کروز است.

او گفت که در این مانور یک توپخانه جدید هشت لول با توپ 23 میلیمتری که مجهز به "اکتروآپتیک" است آزمایش خواهد شد.

احمد میقانی یکی از اهداف این رزمایش را آمادگی برای مقابله با موشک های کروز عنوان کرد: "با توجه به اینکه موشک های کروز در ارتفاع پایین پرواز می کنند برای آنها شبکه ضدکروز را طراحی کرده ایم و سامانه های خود را بر این اساس مستقر نموده ایم و اساسا یکی از اهداف رزمایش ارزیابی شبکه ضدکروز در کشور است به طوری که با حجم آتش توپ های 23 میلیمتری 8 لول که به صورت شبکه ای کنار هم چیده می شوند می توانیم با موشک های کروز دشمن مقابله کنیم."

ایران در سال های اخیرا در جهت تقویت سیستم های دفاع از مراکز اتمی خود گام برداشته است با این حال این کشور موفق نشد روسیه را راضی به تحویل سیستم موشک ضدهوایی اس-۳۰۰ کند. اس-۳۰۰ یکی از پیشرفته ترین موشک های ضدهوایی در جهان است که می تواند ۱۰۰ هدف را در آسمان ردیابی کند.

این درحالی است که روسیه برای فروش آنها با ایران قرار داد بسته بود اما بعدا از اجرای آن صرفنظر کرد.

آقای میقانی گفت که ایران درحال تکمیل مراحل نهایی ساخت سامانه های برد بلند ضدهوایی است.

او گفت که این سامانه از اس-۳۰۰ الگوبرداری نشده بلکه "مشخصات بهترین سامانه های موشکی برد بلند را از کل دنیا جمع آوری کرده ایم و ساخت آن را شروع کرده ایم که به زودی خبرهای خوبی خواهیم داشت."

این فرمانده سپاه همچنین به مانورهای نظامی اسرائیل اشاره کرد اما گفت "آنها در قد و قواره ای نیستند که بتوانند تهدیدی برای ما محسوب شوند" و افزود که اسرائیل در درگیری با حزب الله لبنان که آن را "جلوه ای از قدرت" ایران خواند ناکام مانده است.

سرتیپ میقانی گفت که پیام این رزمایش برای مردم منطقه صلح و دوستی و برای کشورهای متجاوز نشان دادن "شدت و غلظت" توان نظامی ایران است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101114_u04_iran_military_drill.shtml

بالا ^^

اقدام مجلس برای کاهش وابستگی بانک مرکزی ایران به دولت

نمایندگان مجلس ایران با تصویب پیشنهادی خواستار استقلال بانک مرکزی این کشور شدند.

محمدرضا باهنر، نماینده اصولگرای مجلس ایران، امروز (یکشنبه ۲۳ آبان - ۱۴ نوامبر) پیشنهادی را مطرح کرد که با رای موافق نمایندگان مجلس به تغییر ترکیب اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی می دهد و نحوه انتخاب این اعضا را هم تغییر خواهد داد.

بنابر پیشنهاد آقای باهنر که در قالب اصلاح ماده ۸۰ برنامه پنجم توسعه ارایه شد، مجمع عمومی بانک مرکزی دارای ۱۱ عضو می شود که هر کدام از این اعضا فقط برای یک بار و به مدت ۱۰ سال در مجمع باقی خواهند ماند.

به موجب این پیشنهاد، هفت نفر از اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی می بایست از میان اقتصاددانان با سابقه (حداقل ۱۵ سال) ایران و توسط رئیس جمهور معرفی شوند که پس از کسب رای اکثریت نمایندگان مجلس به عضویت این مجمع در می آیند.

پیش از این مصوبه، مجمع عمومی بانک مرکزی ایران دارای پنج عضو بود: رئیس جمهور (رئیس مجمع)، وزیر اقتصاد و امور دارایی، وزیر بازرگانی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و یکی از وزرا به انتخاب هیات وزیران.

اما با تصویب ماده جدید، رئیس جمهور از عضویت و ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی حذف می شود و دیگر اعضای باقی مانده، به همراه دادستان کل کشور و رئیس اتاق بازرگانی ایران و هفت اقتصاددان باسابقه، جلسات مجمع عمومی را برگزار می کنند.

در ترکیب جدید اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی که در وبسایت خانه ملت (ارگان رسمی مجلس ایران) منتشر شده همچنین به تداوم عضویت وزیر بازرگانی و وزیر انتخابی هیات وزیران در ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی اشاره ای نشده است.

مصوبه امروز مجلس ایران مخالفانی هم داشته که مهمترین آنها محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران بوده است.

آقای بهمنی که به عنوان نماینده دولت در هنگام بررسی لایحه پنجم توسعه در مجلس حضور داشت، گفت: "این پیشنهاد استقلال بانک مرکزی را خدشه دار خواهد کرد و ورود هفت نفر از بخش خصوصی در برابر چهار نفر نماینده دولت در این مجمع به صلاح اقتصاد و کشور نیست."

اما علی لاریجانی، رئیس مجلس، در پاسخ به انتقاد رئیس بانک مرکزی تذکر داد که هفت نفر عضو جدید این مجمع از "نمایندگان بخش خصوصی" نخواهند بود و اقتصاددانانی هستند که به پیشنهاد دولت و توسط مجلس تایید می شوند.

مصوبه امروز مجلس (اصلاح ماده ۸۰) را می توان یکی از مهمترین تصمیمات مجلس ایران در جریان بررسی برنامه پنجم توسعه دانست که پس از تصویب، به عنوان سند اصلی برنامه های دولت در پنج سال آینده مورد استناد قرار می گیرد.

استقلال بانک مرکزی؛ کاهش دخالت دولت

بانک مرکزی ایران پنجاه سال پیش تاسیس شد، اما بسیاری از کارشناسان اقتصاد ایران می گویند که این نهاد پولی نتوانسته در مدت این پنجاه سال، مسئولیت خود را در زمینه تعیین سیاست های پولی به درستی انجام دهد.

تعیین سیاست های مالی، به خصوص تعیین نرخ سود بانکی، انتشار بدون پشتوانه پول و استفاده از آن برای جبران کسری بودجه و وادار کردن بانک ها برای پرداخت انواع و اقسام وام های تکلیفی، از جمله موارد دخالت دولت به حساب می آید.

از زمان روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد، نمونه های زیادی از دخالت دولت در بانک مرکزی اتفاق افتاده است.

دستکاری در نرخ سود بانکی در شرایط تورمی یکی از نمونه های این دخالت بوده است. آقای احمدی نژاد در سال های اول به قدرت رسیدنش، با وجود مخالفت بانک ها دستور داد که نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند.

آقای احمدی نژاد حتی حاضر نشد تصمیم شورای پول و اعتبار را در آن زمان بپذیرد که بر ثبات نرخ بهره تاکید داشت. او بعدها برای پیشبرد آسان تر سیاستهای دولتی شورای پول و اعتبار را که یکی از نهادهای زیر مجموعه بانک مرکزی است و در آن نمایندگانی از دولت و بخش خصوصی حضور دارند، منحل کرد.

دولت آقای احمدی نژاد اگرچه پس از آن، تحت فشار مجلس ناچار شد دوباره شورای پول و اعتبار را احیا کند، اما این نهاد وابسته به بانک مرکزی هیچ گاه در قامت گذشته ظاهر نشد.

نمونه دیگر، فشار دولت به بانک ها برای پرداخت وام بوده است. دولت برای اجرای برنامه کاهش بیکاری، بانک ها را موظف کرد تا به بنگاه های زود بازده، وام بدهند، اما این برنامه باعث شد تا بانک ها ۵۰ هزار میلیارد تومان (پنجاه میلیارد تومان) وام بدهند و نتوانند آن را پس بگیرند.

بسیاری از صاحب نظران اقتصادی براین باورند که نباید بین دولت و بانک مرکزی روابط نزدیکی برقرار باشد و دولت به عنوان مصرف کننده منابع مالی باید از دسترسی آسان به پول دور بماند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101114_l07_iran89_majlis_bank_markazi_central.shtml

بالا ^^

اختلاف دولت و اتاق بازرگانی بر سر تخصصی شدن واردات

در حالی که اتاق بازرگانی تهران با طرح تخصصی شدن واردات مخالفت کرده، وزارت بازرگانی می گوید که هر وارد کننده تنها می تواند یک نوع کالا وارد کند.

بابک افقهی،معاون وزیر بازرگانی ایران، به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته که شکل جدید واردات مورد تائید اتاق بازرگانی است.

وزارت بازرگانی درصدد است تغییراتی در نحوه واردات کالا اجرا کند اما این تغییرات واکنش تند بازرگانان ایرانی را به دنبال داشته است.

دو روز پیش یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی، تهران گفته بود: "شکل جدید واردات عملا شدنی نیست و اتاق بازرگانی تهران به صورت 100 درصد مخالف آن است."

از یک ماه پیش و بعد از گسترش تحریم ها، ایران برنامه محدودیت واردات را به اجرا گذاشت و وزارت بازرگانی هم نیز واردات تعدادی از اقلام کشاورزی را ممنوع اعلام کرد.

این تصمیم بعد از آن در دستور کار وزارت بازرگانی قرار گرفت آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران حدود سه ماه پیش گفت: "من نسبت به مسئله‌ مدیریت واردات به دولتى‌ها سفارش کردم، الان هم تأکید می کنم. من نمی گویم واردات متوقف بشود؛ چون یک جاهائى لازم است که واردات انجام بگیرد؛ اما واردات باید مدیریت بشود. یک جائى واردات مطلقاً نباید بشود؛ یک جاهائى باید انجام بگیرد."

او با اشاره به اینکه مقامات دولتى به او گفته اند که قوانینى که مجلس تصویب کرده، به آنها اجازه نمی دهد جلوى واردات را بگیرند؛ افزود: "من خواهش می کنم این قضیه را حل کنند. اگر واقعاً قانونى وجود دارد که دولت را از جلوگیرى از واردات منع می کند، این قانون را اصلاح کنند؛ جورى باشد که واردات مدیریت بشود. "

بعد از آن وزارت بازرگانی در اولین گام اعلام کرده که با اصلاح آیین نامه صدور و تمدید کارت بازرگانی، دیگر هر وارد کننده ای نمی تواند هر کالایی را وارد کند و واردات تخصصی خواهد شد.

این یکی از اختلاف های دولت و تجار است و آقای آل اسحاق می گوید که "کارخانه ای را فرض کنید که برای ادامه فعالیت خود به 50 قلم کالا نیاز دارد، اگر این کارخانه خود وارد کننده کالاهای مورد نیاز نباشد، حتی ممکن است زندگی اش هم از بین برود."

وزارت بازرگانی در حالی بر تخصصی شدن واردات تاکید دارد که بخش عمده ای از بازرگانان و تجار ایرانی، مجموعه ای از کالاهای مورد نیاز را وارد می کنند.

معاون وزیر بازرگانی، تجارت خارجی در دنیا را یک امر تخصصی و حرفه ای می داند و می گوید که تخصصی شدن واردات با استفاده از تجربیات دیگر کشورها انجام می شود.

اما آقای آل اسحاق می گوید که "تجارت در ایران با تجارت جهانی قابل مقایسه نیست و در کشورهایی دیگر مسائلی از قبیل انبارداری که در ایران مطرح است، وجود ندارد."

آقای آل اسحاق می پرسد که در کجای جهانی مانند ایران است که کسی بخواهد چیزی را تولید کند حتما باید نیاز شش ماه خود را از پیش تامین کند؟

در سالهای گذشته واردات کالاها به خصوص کالاهای کشاورزی به حدی زیاد بوده که بسیاری از تولیدات داخلی روی دست کشاورزان باقی می ماند و این کار با انتقادهای فراوانی در داخل مواجه بود.

اکنون به خصوص بعد از تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران، دولت این کشور سعی دارد تا با اجرای برنامه های مختلف، از میزان واردات بکاهد و از این طریق در هزینه های ارزی خود صرفه جویی کند.

برای همین هم کالاهای وارداتی به سه دسته، ضروری، زاید و مضر تقسیم شده و وزارت بازرگانی گفته است که واردات کالاهایی که در فهرست زاید و مضر قرار بگیرند، محدود و ممنوع خواهد شد.

دولت اعلام کرده که واردات از این پس از طریق صدور ایران کد و به وسیله تشکل "مجمع واردات "صورت خواهد گرفت که زیر مجموعه اتاقی بازرگانی ایران نیست.

محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی و صنایع معادن ایران در واکنش به تصمیم دولت گفته بود: "حتما هر گونه تشکل مرتبط با تجارت کشور باید در اتاق بازرگانی ایران ثبت شود."

آقای نهاوندیان گفته که "اعمال هر گونه محدودیتی در بخش تجارت که شکل انحصارگرانه داشته باشد، نادرست خواهد بود و یکباره فعالان اقتصادی را با عملیات غافگیرانه مواجه کردن به صلاح نیست."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101114_ka_import_iran.shtml

بالا ^^

کرزی خواستار کاهش عملیات نظامیان آمریکایی شده است

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، خواستار کاهش عملیات نظامی، به ویژه تهاجم های شبانه نظامیان آمریکایی علیه شورشیان در کشورش شده است.

آقای کرزی روز شنبه، ۱۳ نوامبر در مصاحبه ای با روزنامه آمریکایی واشنگتن پست گفته است که نظامیان آمریکایی در افغانستان باید حضور و شدت فعالیت های نظامی خود را محدود کنند.

آقای کرزی گفته است: "وقت آن رسیده است که از تعداد عملیات نظامی کاسته شود. وقت آن رسیده است که حضور و گشت و گذار (نظامیان آمریکایی) کم شود ... تا دخالت در زندگی روزمره افغان ها کاهش یابد".

رئیس جمهوری افغانستان گفته که ادامه این گونه عملیات ها سبب می شود که شمار بیشتری از افغانها به طالبان بپیوندند و حضور گسترده نیروهای آمریکایی در جاده های افغانستان نیز به حساسیت ها در برابر این نیروها در افغانستان دامن می زند.

در حال حاضر حدود صد هزار نظامی آمریکایی همراه با حدود پنجاه هزار سرباز خارجی دیگر در افغانستان حضور دارند و نیروهای امنیتی افغان را در مبارزه با شورشیان و تامین امنیت کمک می کنند.

رئیس جمهوری افغانستان عملیات شبانه نیروهای آمریکایی در افغانستان را به شدت مورد انتقاد قرار داده و گفته است که افغان ها خواستار این گونه عملیات نیستند.

آقای کرزی گفته که از نیروهای آمریکایی انتقاد نمی کند اما می خواهد که در اجرای عملیات نظامی دقت بیشتری به خرج دهند.

آقای کرزی گفته است: "این عملیات ها همیشه یک مساله بوده است. در گذشته مساله بوده و حالا هم مساله است. این عملیات ها باید کنار گذاشته شود. افغانها خواستار این گونه عملیات ها نیستند. اگر عملیاتی انجام می شود، باید توسط دولت افغانستان و مطابق به قوانین این کشور انجام شود."

فرماندهان نظامی ناتو در افغانستان اما گفته اند که در حال حاضر گزینه دیگری نمی بینند که به جای این نوع عملیات ها در افغانستان استفاده شود.

درخواست تازه رئیس جمهوری افغانستان از سربازان آمریکایی چالش تازه ای در برابر فرمانده این نیروها شمرده می شود که اجرای عملیات های نظامی و تهاجم های شبانه بر پناه گاههای شورشیان را در سرخط استراتژی نظامی اش قرار داده است.

اظهارات تازه آقای کرزی در حالی مطرح شده که آمریکا قصد دارد خروج تدریجی نیروهای نظامی اش از افغانستان را از نیمه سال آینده میلادی آغاز کند.

برای تحقق این هدف از همین حالا تلاشها برای سپردن مسئولیت های امنیتی به نیروهای افغان در سطوح مختلف آغاز شده است - برنامه ای که قرار است هفته آینده در نشست سران ناتو در لیسبون مورد بحث قرار گیرد.

رئیس جمهوری افغانستان این اظهارات را در زمانی به زبان آورده است که تلاش دارد طرح مصالحه با شورشیان را به اجرا بگذارد – طرحی که او آن را در صدر اولویت های دوره دوم ریاست جمهوری خود قرار داده است.

آقای کرزی جرگه مشورتی صلح را برای مشورت کردن در باره شیوه آشتی و گفتگو با طالبان در ماه جوزا/خرداد برگزار کرد و در پی آن شورای عالی را تشکیل داد. او مسئولیت گفتگو با مخالفان را به عهده این شورا گذاشته است.

رئیس جمهوری افغانستان در گفتگوی خود با روزنامه واشنگتن پست گفته است که با دو عضو "بسیار بلندپایه" طالبان حدود سه ماه پیش مذاکره کرده است، اما تاکید کرده که روند صلح هنوز در مراحل اولیه قرار دارد.

آقای کرزی افزوده است که او باور دارد که ملا عمر، رهبر گروه طالبان از این گفتگوها آگاه شده است.

اما طالبان پیش از این هر نوع گفتگو با دولت افغانستان را مشروط به خروج نظامیان خارجی از کشور کرده و دولت حامد کرزی را با حضور این نیروها فاقد صلاحیت عملی کردن گفتگوی صلح دانسته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101114_k02-karzai-usa-troops-operations.shtml

بالا ^^

عسگراولادی: می خواهند هاشمی رفسنجانی را بی شناسنامه کنند

حبیب الله عسگراولادی، از اعضای اصلی حزب مؤتلفه اسلامی، می گوید که اکبر هاشمی رفسنجانی اصولگرایی است که "تسلیم" احکام رهبر ایران است.

آقای عسگراولادی که از چهرهای شاخص اصولگرایان محسوب می شود، همچنین از افزایش فشارها بر اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، انتقاد کرد.

او با اشاره به سوابق آقای هاشمی رفسنجانی گفت: "برخی سخت گیری هایی که در مورد آیت الله هاشمی رفسنجانی انجام می دهند، می خواهند ایشان را شهروندی بی شناسنامه کنند که نباید اینطور باشد."

وی درباره نحوه ارتباط میان آقای هاشمی رفسنجانی و رهبر ایران نیز گفت: "در زمانی که مقام معظم رهبری حکمی داشته باشند ایشان تسلیم هستند."

عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی از حکم آیت الله علی خامنه ای درباره وقف دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان نمونه ای بارز از تابعیت آقای هاشمی رفسنجانی از احکام حکومتی رهبر ایران یاد کرد و گفت که آقای هاشمی رفسنجانی "یک مجتهد سیاسی است و در طول زندگی خود در زمان امام {خمینی} و در حال حاضر همواره تابع ولی فقیه است".

او که در جمع اصولگرایان استان خراسان سخنرانی می کرد، گفت: "آقای احمدی نژاد در یک سمت اصولگرایی و آیت الله رفسنجانی نیز در طرف دیگر اصولگرایی است."

در روزهای اخیر، چهره های سیاسی حامی دولت آقای احمدی نژاد خواستار برخورد قضایی با مهدی هاشمی، فرزند آقای هاشمی رفسنجانی، در صورت بازگشت او به ایران شده بودند.

مخالفان دولت ایران برخورد قضایی احتمالی با او را نوعی زمینه سازی برای برخورد با اکبر هاشمی رفسنجانی می دانند که در حال حاضر ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست مجلس خبرگان رهبری را به عهده دارد و پرنفوذترین مخالف دولت آقای احمدی نژاد محسوب می شود.

تلاش برای وحدت اصولگرایان

آقای عسگراولادی در سخنان خود از دعوت دو ماه پیش محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، از او و تنی چند از نمایندگان جبهه خط امام و رهبری، خبر داد و گفت: "آقای احمدی نژاد گفتند من وحدت اصولگرایان را کار خوبی می دانم."

او افزود که با موافقت آقای احمدی نژاد مقرر شده است که جلساتی توسط آقایان عسگراولادی، علی اکبر ولایتی و غلامعلی حداد عادل برای برقراری "وحدت میان اصولگرایان" برگزار شود.

آقای عسگراولادی همچنین از رایزنی های خود برای برقراری "وحدت میان اصولگرایان" خبر داده و اعلام کرده است که در پی این اقدام توانسته است که موافقت محمد رضا مهدوی کنی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز و محمد یزدی، رئیس اسبق قوه قضاییه ایران را برای پیوستن به "جریان وحدت اصولگرایان" جلب کند.

به گفته آقای عسگراولادی، قرار است که در ادامه این تلاش ها، آقای مهدوی کنی در تهران و آقای یزدی در قم برگزاری جلسات "وحدت میان اصولگرایان" را مدیریت کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101114_l07_iran89_asgaroladi_hashemi.shtml

بالا ^^

رئیس نیروهای مسلح بریتانیا: القاعده را نمی توان شکست داد

ژنرال دیوید ریچاردز، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح بریتانیا می گوید شبکه القاعده شکست ناپذیر است و بریتانیا باید دست کم تا سی سال دیگر خود را برای مقابله با خطر حملات اسلامگرایان آماده کند.

ژنرال ریچاردز ، در مصاحبه با هفته نامه بریتانیایی ساندی تلگراف، گفت بریتانیا باید سعی کند خطری را که متوجه شهروندانش است، مهار کند.

وی افزود یک چنین ماموریتی امکان پذیر است و دولت بریتانیا به جای این که برای دستیابی به پیروزی قاطع بر پیکارجویان اسلامگرا تلاش کند، بهتر است این ماموریت را دنبال کند.

ژنرال ریچاردز گفت سلاح واقعی در جنگ با القاعده آموزش و پرورش و دموکراسی است.

ژنرال ریچاردز که قبلا فرمانده نیروهای پیمان ناتو در افغانستان بود، یک ماه قبل سمت ریاست ستاد مشترک نیروهای مسلح بریتانیایی را عهده دار شد.

وی اذعان می کند که مردم افغانستان از ناتوانی نیروهای پیمان ناتو در اجرای قول هایی که به افغان‌ها داده‌‌اند، خسته شده اند.

فرانک گاردنر، خبرنگار بی بی سی می گوید اظهارات ژنرال ریچاردز منعکس کننده "واقعیت گرایی جدید" مسئولین مبارزه با تروریسم در بریتانیا و آمریکاست.

از زمان حمله به افغانستان در سال 2001 تا کنون، 343 سرباز بریتانیایی در افغانستان کشته شده اند.

ژنرال ریچاردز ، گفت او دلیلی برای مداخله نظامی بریتانیا در کشورهای دیگر، مانند نقشی که در حمله به افغانستان و عراق داشته، نمی بیند ولی افزود این ساده لوحانه خواهد بود که بگوییم هیچوقت در چنین موقعیتی قرار نخواهیم گرفت.

این اظهارات در حالی است که پس از لغو سفر گروهی از نمایندگان یک گروه حقیقت یاب پارلمان بریتانیا به افغانستان و پاکستان به دلیل ملاحظات امنیتی، وزارت خارجه بریتانیا از لغو سفر این گروه، پوزش خواسته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101114_l04_alqaeda_richards.shtml

بالا ^^

اسرائیل هشت هزار مهاجر اتیوپیایی می پذیرد

کابینه اسرائیل با طرحی موافقت کرده است که بر اساس آن به هشت هزار اتیوپیایی که ادعا می کنند یهودی تبار هستند، اجازه مهاجرت به اسرائیل در طی چهار سال آینده داده می شود.

این عده که از اعضای جامعه موسوم به فالاشمورا Falashmura هستند، در حال حاضر در اردوگاه های موقت در شمال اتیوپی زندگی می کنند.

گروه مورد بحث تنها گروه باقی مانده از اعضای این جامعه هستند که هنوز در اتیوپی اسکان دارند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است اسرائیلی ها به عنوان یک یهودی، وظیفه اخلاقی دارند برای رفع 'بحران های انسانی پیچیده' تلاش کنند.

اجداد جامعه فالاشمورا حدود صد سال قبل، از یهودیت به مسیحیت گرویده بودند و به همین جهت برخلاف یهودیان اتیوپیایی مشمول حق مهاجرت به اسرائیل بر اساس قانون بازگشت، نمی شوند.

منتقدین این تصمیم می گویند ارتباط جامعه فالاشمورا با یهودیت بسیار اندک است و اجازه مهاجرت به اسرائیل به این گروه، ممکن است سبب شود که اتیوپیایی هایی هم که به دلایل اقتصادی قصد مهاجرت به اسرائیل را دارند مدعی شوند که یهودی تبار هستند.

در دهه های 1980 و 1990 اسرائیل اجازه داد هزاران یهودی اتیوپیایی به این کشور مهاجرت کنند.

ولی به دلیل تردید در باره این که آیا مهاجران اتیوپیایی واقعا به جامعه فالاشمورا تعلق دارند، دولت اسرائیل اخیرا مهاجرت آنان به این کشور را محدود کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101114_l04_israel_ethiopia_jews.shtml

بالا ^^

دوچرخه سواران سومین مدال برنز کاروان ورزشی ایران را گرفتند

سومین مدال برنز کاروان ایران در بازیهای آسیایی گوانگجو را اعضای تیم اسپیرینت بدست آوردند.

علی ورپشتی ، فرشاد فارسی نژادیان و محمود پراش که تیم سه نفره دوچرخه سواری سرعت ایران را تشکیل می دادند با رکورد 44.6 بالاتر از تیم ملی مالزی و پایین تر از تیم های ملی چین و ژاپن به سومین مدال برنز ایران رسیدند.

دوچرخه سواران اسپرینت ایران برای اولین بار در تاریخ بازی‌های آسیایی بود که موفق به کسب مدال برنز شدند.

در رشته 4 کیلومتر استقامت پیست هم دو دوچرخه سوار ایرانی با هم رقابت کردند که در این مسابقه حقی توانست با رکوردی بهتر از زرگری پور به مرحله بعدی راه پیدا کند.

الهه منصوریان مدال برنز را تضمین کرد

الهه منصوریان ووشوکار وزن 52کیلوگرم ایران با شكست نایب قهرمان جهان به نیمه نهایی صعود کرد تا حداقل مدال برنز بازیهای آسیایی گوانگجو را قطعی کرده باشد.

به گزارش سایت فدراسیون ووشو منصوریان كه در بخش ساندا مبارزه می‌كند، یکشنبه در مرحله یک چهارم نهایی در دو راند ماری جین استیمار، نایب قهرمان سال 2007 جهان از فیلیپین را شكست داد و به نیمه نهایی رسید.

منصوریان که مدال برنزش قطعی شده است، در مرحله نیمه نهایی با حریفی از ویتنام روبرو می‌شود.

ژاپن راه خروج را به تیم پینگ پنگ ایران نشان داد

تیم ملی پینگ‌پنگ ایران مقابل ژاپن شکست خورد و از دور بازی‌های آسیایی 2010 گوانگجو حذف شد.

در روز اول بازیهای آسیایی 2010 ایران مقابل هنگ‌كنگ تیم پنجم جهان شكست خورد بعد برابر نپال به پیروزی رسید اما در سومین و آخرین دیدار خود از ژاپن شكست خوردو حذف شد.

ایران در برابر ژاپن، تیم چهارم جهان 3 برصفر شكست خورد. دراین دیدار نوشاد عالمیان به مصاف سیاكیشی كاوا رفت و با نتیجه 3 بر صفر و با امتیازهای 11-7، 12-10 و 11-8 مغلوب شد.
اخلاق پسند با كایوشیدا روبه ‌رو شد و با نتایج 11-6، 8-11، 12-10، 6-11، 3-11 و در مجموع با حساب 3 بر 2 شكست خورد.

افشین نوروزی با همین نتیجه بازی را به كوكی نیوا با امتیازات 11-9، 8-11، 11-6، 10-12، 2-11 واگذار كرد.

پینگ‌پینگ‌بازان ایران روزهای آینده در انفرادی و دوبل مسابقه می ‌دهند.

شجاعی و اتابكی به فینال A روئینگ صعود كردند

تیم دو نفره روئینگ سنگین وزن مردان ایران با كسب رده سوم مرحله مقدماتی بازیهای آسیایی راهی فینال A شد.

به گزارش سایت سازمان تربیت بدنی ، امروز رقابت‌های روئینگ در دو بخش زنان و مردان آغاز شد. بر این اساس، در ماده دو نفره سنگین وزن دو پاروی مردان تیم ایران متشكل از سید مجتبی شجاعی و علیرضا اتابكی با زمان 6:36:20 دقیقه در رده سوم ایستاد و راهی فینال A بازی‌ها شد.

در این گروه سو و ژانگ از چین با زمان 6:23.38 دقیقه و نائورزالی و دیدریه از ازبكستان با زمان 6:31.77 دقیقه اول و دوم شدند.

در ماده سبك وزن دو نفره دوپاروی زنان، نازنین ملائی و فاطمه خلج هدایتی با زمان 7:27.14 دقیقه در گروه خود سوم شدند و جواز حضور در مرحله نیمه نهایی را كسب كردند. در این مسابقه هوآنگ و پان از چین با زمان 7:10.25 دقیقه اول شدند و مستقیماً به فینال رسیدند و ایاموتو و فوكوموتو از ژاپن با زمان 7:19.09 دقیقه دوم شدند و به نیمه نهایی راه یافتند.

در سبك وزن دو نفره دوپاروی مردان عاقل حبیبیان و حسن جهانیان راهی مرحله نیمه نهایی شدند.

در ماده چهار نفره مردان وحید جوهری، فرزاد و فرهاد كربلایی و سعید عادلی با زمان 6:34.47 دقیقه و با قرار گرفتن در رده ششم به مرحله نهایی راه یافتند.

فردا در ادامه این رقابت‌ها محسن شادی و طاهركبوتری در مرحله مقدماتی ماده سبك وزن و سنگین وزن دوپارو تك نفره، نسیم بن یعقوب در تك نفره سبك وزن زنان، تیم سبك وزن چهار نفره بانوان و هشت نفره تك پاروی مردان در دور مقدماتی به مصاف حریفان آسیایی می روند.

چین از مرز هزار طلا گذشت

چین هزارمین مدال طلای بازیهای آسیایی تاریخ خود را امروز و در 200 متر شنای بانوان بدست آورد.

ژو کیان وی در شنای 200 متر آزاد نه تنها توانست قهرمان شود بلکه با موفقیتی تاریخ ساز تعداد مدال های طلای چین را به عدد 1000 رساند.

رقیب بعدی چین کشور ژاپن است که تا آن لحظه 861 طلا گرفته بود و بعد کره جنوبی با 542 مدال طلا در جای سوم این رده بندی قرار داشت.

چینی‌ها نخستین مدال طلای خود را در بازی های آسیایی 1974 تهران کسب کرده بودند.

بر پایه گزارش ایندیا ریپورت، هیچ کدام از 45 کشور دیگر عضو آسیا بیش از 125 مدال نبرده اند. وانگ ییفو، تیرانداز چینی، با کسب 14 مدال طلا در بین سال های 1986 تا 2002 از از هر ورزشکار آسیایی دیگری بیشتر طلا گرفته است.

آغاز تمرینات تیم ملی فوتبال ایران

تمرینات تیم ملی فوتبال ایران برای دیدار با نیجریه از صبح یکشنبه و با حضور 23 بازیکن آغاز شد.

ایران که خود را برای بازیهای جام ملت های آسیا 2011 آماده می کند روز چهارشنبه و در دیداری دوستانه در تهران با نیجریه بازی خواهد کرد.

در اولین جلسه تمرینی آندرانیک تیموریان مصدوم بود و جواد نكونام و مسعود شجاعی غایب بودند.

قرار است دو بازیکن ایرانی باشگاه اوساسونا از روز دوشنبه در تمرینات حضور داشته باشند.

فهرست جدید کاپلو با چند چهره جوان

فابیو كاپلو برای انجام دیدار دوستانه مقابل فرانسه با کنار گذاشتن بعضی اسم های بزرگ چهره های جوانتری را به اردوی تیم ملی انگلستان دعوت کرد.

مربی انگلستان درباره دیوید بکام گفت که از بهبودی او اطلاع دارد ولی بازیکن باتجربه انگلستان شانسی برای دعوت به تیم نخواهد داشت.

گفته می شد که کاپلو امیدوار بود بکام تا بازی چهارشنبه آماده شود و برای خداحافظی در سن 35 سالگی برابر فرانسه به میدان برود که این کار در نهایت ممکن نشد.

كاپلو برای این دیدار دوستانه بازیكنانی تازه مانند اندی كارول مهاجم، كریس اسمالینگ مدافع جوان منچستر یونایتد و جردن هندرسون هافبک ساندرلند را در لیست خود قرار داده است.

در فهرست تازه وین رونی و جرمی دفو بدلیل مصدومیت بیرون هستند و فرانک لمپارد و کوین دیویس نیز از تیم بیرون مانده اند.

سرمربی ایتالیایی تیم ملی انگلستان درباره‌ دعوت از بازیكنان جدید گفت: "تمام بازیكنان در جوانی ممكن است اشتباهاتی داشته باشند، برای بازیكنی مانند كارول بسیار مهم است كه در كنار بزرگسالان بازی كند و بازیكنان باتجربه‌ای كه در تیم حضور دارند بتوانند به او كمك كنند. او در بازی هوایی بسیار مفید و كارآمد است و می تواند كمك خوبی برای تیم باشد. "

23 بازیکن دعوت شده به اردوی تیم ملی انگلستان به این شرح هستند:

بن فوستر، رابرت گرین، جوهارت، اشلی كول، ریو فردیناند، كیران گیبس، فیل جاكیلكا، جولئون لسكات، میكا ریچاردز، كریس اسمالینگ، جان تری، گرت بری، استیون جرارد، جردن هندرسون، آدام جانسون، جیمز میلنر، تئو والكات، جك ویلشر، اشلی یانگ، گابریل آبون لاهور، جی بوتروید، آندرو كارول و پیتركراوچ.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/11/101114_l11_sports_nov14.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 15, 2010, 3:31:10 PM11/15/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:30 گرينويچ - دوشنبه 15 نوامبر 2010 - 24 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

مصوبه اخیر نمایندگان مجلس ایران درباره ترکیب جدید اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی و کاهش نقش دولت دراین مجمع، واکنش رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و تعدادی از نمایندگان مجلس ایران را به دنبال داشت.

اولین جلسه رسیدگی به اتهامات نسرین ستوده، وکیل دادگستری، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شد. بر اساس گزارشها خانم ستوده به درخواست وکلایش برای پایان اعتصاب غذا پاسخ مثبت داده است.

آرش صادقی عضو ستاد ۸۸ میرحسین موسوی در زمان انتخابات و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی به پنج سال حبس قطعی محکوم شد.

دولت ایران از واریز شدن چهارهزار و هشتصد میلیارد تومان به حساب خانوارهای ایرانی بابت حذف یارانه ها خبر داده است.

عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران خبر بازداشت ۵ وکیل را تایید کرد و گفت که به احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان درباره مرخصی به زندانیان سیاسی توضیح داده است.

وزیر امور خارجه ایران گفته است که 'سوء تفاهم' ایجاد شده بر سر کشف یک محموله اسلحه مرتبط با شهروندان ایرانی در نیجریه رفع شده است.

آنگ سن سو چی، رهبر طرفداران دموکراسی برمه می گوید هدف او انقلاب صلح آمیز در برمه است و دولت نظامی برمه نباید ترسی از او داشته باشد.

ملا محمد عمر، رهبر طالبان می گوید این گروه همچنان مخالف برگزاری گفتگوهای صلح با حکومت افغانستان است.

کمیسیون شکایات انتخاباتی افغانستان با اعلام پایان کار بررسی شکایت های "جدی" انتخاباتی، زمینه انتشار نتایج نهایی انتخابات مجلس را فراهم آورده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

واکنش ها به مصوبه مجلس ایران درباره بانک مرکزی

مصوبه اخیر نمایندگان مجلس ایران درباره ترکیب جدید اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی و کاهش نقش دولت دراین مجمع، واکنش رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و تعدادی از نمایندگان مجلس ایران را به دنبال داشت.

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی روز دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۸۹ (۱۵ نوامبر ۲۰۱۰) با انتقاد از این مصوبه اعلام کرد هر گاه که احساس کند استقلال بانک مرکزی خدشه دار شده است، همان روز استعفا خواهد کرد.

یک روز پیش از آن، مجلس ایران در بررسی برنامه پنجم توسعه، مصوبه ای را تصویب کرد که به موجب آن رئیس جمهوری از عضویت و ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی ایران کنار گذاشته شد.

آقای بهمنی تاکید کرد که فقط در صورتی می تواند استقلال بانک مرکزی را تضمین کند که ترکیب پنج نفره مجمع عمومی بانک مرکزی به همین شکل فعلی آن باقی بماند.

در حال حاضر، رئیس جمهوری، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، وزیر بازرگانی و یکی از وزرا به انتخاب هیات وزیران اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هستند.

رئیس کل بانک مرکزی نیز به پیشنهاد رئیس جمهوری و تائید مجمع عمومی و حکم رئیس جمهوری انتخاب می شود.

اما در مصوبه اخیر مجلس ایران، مجمع عمومی بانک مرکزی از ۱۱ عضو تشکیل می شود و هر یک فقط برای یک دوره ده ساله انتخاب خواهند شد.

بر اساس این مصوبه ترکیب یازده نفره مجمع "وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، دادستان کل کشور، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و هفت اقتصاددان با حداقل ۱۵ سال تجربه" خواهد بود.

این هفت اقتصاددان به انتخاب رئیس جمهوری و رای نمایندگان مجلس انتخاب خواهند شد و رئیس جمهوری فقط می تواند هر دو سال یک بار، یک نفر از هفت اقتصاددان را با رای نمایندگان مجلس تغییر دهد.

آقای بهمنی با اشاره به اینکه این هفت نفر یا اقتصاددان خواهند بود و یا از بخش خصوصی، گفت: "کشور را نمی توان بر اساس نظر اقتصاددانان اداره کرد".

اما علی لاریجانی، رئیس مجلس، در پاسخ به این انتقاد رئیس کل بانک مرکزی، که یک روز پیش نیز مطرح شده بود توضیح داده بود که هفت نفر عضو جدید این مجمع از "نمایندگان بخش خصوصی" نخواهند بود و اقتصاددانانی هستند که به پیشنهاد دولت و توسط مجلس تعیین می شوند.

احتمال بازنگری مصوبه مجلس

شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه با انتقاد از این مصوبه مجلس از احتمال بازنگری این مصوبه در کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد.

آقای حسینی با اشاره به اینکه بانک مرکزی یک شرکت دولتی است و صد درصد سهام آن به دولت و مردم تعلق دارد، گفت که مجمع عمومی این بانک نباید از کنترل حاکمیت خارج شود.

او گفت: "مجمع بانک مرکزی مجمع صاحبان سهام است و سهام بانک مرکزی در تمام دنیا متعلق به دولت است و طبیعی است که مجمع صاحبان سهام کماکان باید مجمع دولتی باشد."

آقای حسینی اجرای مصوبه اخیر مجلس را سبب ایجاد مشکلاتی دانست و گفت: "پاسخگویی در حوزه های مختلف با دولت است و برای این امر نیز باید ابزارهای مدیریتی را داشته باشد."

این در حالی است که بسیاری از صاحب نظران اقتصادی براین باورند که نباید بین دولت و بانک مرکزی ارتباط مستقیمی برقرار باشد و دولت به عنوان مصرف کننده منابع مالی باید از دسترسی آسان به پول دور بماند.

مخالفت نمایندگان

ولی اسماعیلی، از نمایندگان مخالف این طرح روز دوشنبه به خبرگزاری مهر گفت که طرحی اصلاحی در اعتراض به این مصوبه به امضای ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس رسیده است.

او گفت که امضا کنندگان طرح اصلاحی تلاش می کنند تا مصوبه مربوط به ترکیب مجمع عمومی به کمیسیون تلفیق مجلس بازگردانده شود و این کمیسیون تصمیم دیگری بگیرد.

نمایندگان مجلس ایران یک روز پیش، طرح پیشنهادی محمد رضا باهنر، نماینده اصولگرا و رئیس کمیسیون تلفیق مجلس درباره ترکیب اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی ایران را با ۱۰۶ رای موافق در مقابل ۸۵ رای مخالف تصویب کردند.

همچنین علی اصغر زارعی، نماینده مجلس با اشاره به طرح اصلاحی ۵۰ تن از نمایندگان مجلس گفت که اگر این طرح در مجلس اصلاح نشود مطمئن است که شورای نگهبان به این مصوبه ایراد قانون اساسی خواهد گرفت.

او این مصوبه را خلاف قانون اساسی دانست و گفت که بر این اساس افرادی وارد مجمع عمومی بانک مرکزی خواهند شد که به لحاظ قانونی به هیچ کس پاسخگو نیستند.

آقای زارعی با اشاره به اخطار قانون اساسی که از سوی نمایندگان در هنگام تصویب این طرح شده بود، گفت که احتمال اصلاح این مصوبه در کمیسیون تلفیق وجود دارد.

او پذیرش طرح اصلاح این مصوبه را بسته به توافق رئیس و نایب رئیس مجلس دانست.

بیش از پنجاه سال از تاسیس بانک مرکزی می گذرد، اما بسیاری از کارشناسان اقتصاد ایران می گویند که این نهاد پولی نتوانسته در مدت این پنجاه سال، مسئولیت خود را در زمینه تعیین سیاست های پولی این کشور به درستی انجام دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101115_l38_iran_central_bank_reax.shtml

بالا ^^

برگزاری اولین جلسه دادگاه نسرین ستوده و پایان اعتصاب غذای او

اولین جلسه رسیدگی به اتهامات نسرین ستوده، وکیل دادگستری که از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ در بازداشت است، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شد.

در این دادگاه که روز دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۸۹ (۱۵ نوامبر ۲۰۱۰) برگزار شد، وکلای خانم ستوده (عبدالفتاح سلطانی، مهناز پراکند، مینا جعفری و نسیم غنوی) در خصوص سه اتهام اقدام علیه امنیت ملی، اجتماع وتبانی به قصد بر هم زدن امنیت و همکاری با کانون مدافعان حقوق بشر از موکلشان دفاع کردند.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، به دلیل اشکالات شکلی که وکلا به پرونده وارد کردند، قاضی پیرعباسی با برگزاری دادگاه برای رسیدگی ماهوی به پرونده در تاریخ ۳ آذر ۱۳۸۹ موافقت کرد.

یکی از وکلای خانم ستوده به بی بی سی فارسی گفت روند برگزاری دادگاه، "خوب و در شان یک وکیل" بوده است.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، به رضا خندان همسر خانم ستوده اجازه حضور در جلسه دادگاه داده نشده است، اما او بعد از جلسه دادگاه برای چند دقیقه با همسرش حضوری ملاقات کرده است.

این نخستین ملاقات حضوری رضا خندان و نسرین ستوده از زمان بازداشت خانم ستوده در اواسط شهریور ماه ۱۳۸۹ است.

همچنین کمیته گزارشگران حقوق بشر گزارش داده که بعد از جلسه دادگاه، همسر و وکلای نسرین ستوده از او خواسته اند اعتصاب غذایش را بشکند که او این درخواست را پذیرفته است.

خانم ستوده، از سوم مهر ماه در اعتصاب غذا بود که پس از ۲۸ روز اعتصاب غذایش را برای مدتی شکست اما بار دیگر در اعتراض به شرایط زندان به مدت ۹ روز دست به اعتصاب خشک زد و تا روز برگزاری دادگاه، علی رغم شکستن اعتصاب غذای خشک، کماکان در اعتصاب غذا بود.

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در ایران روز شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ بر اساس احضاریه ای که یک هفته پیش از آن دریافت کرده بود، به دادسرای زندان اوین مراجعه کرد و بازداشت شد.

خانم ستوده وکالت تعدادی از پرونده های سیاسی و حقوق بشری و از جمله وکالت شیرین عبادی، عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی، محمدصدیق کبودوند، عاطفه نبوی، خدیجه مقدم، احمد نجاتی کارگر، از کشته شدگان پس از انتخابات و آرش رحمانی پور، از اعضای انجمن پادشاهی ایران که در سال ۸۸ اعدام شد، را بر عهده داشته است.

بازداشت خانم ستوده، واکنش ها و اعتراضات داخلی و خارجی زیادی به دنبال داشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101115_l17_sotoudeh_court.shtml

بالا ^^

آرش صادقی به پنج سال زندان محکوم شد

آرش صادقی عضو ستاد ۸۸ میرحسین موسوی در زمان انتخابات ریاست جمهوری و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی به پنج سال حبس قطعی محکوم شد.

آقای صادقی در گفت و گو با بی بی سی فارسی گفت او از اتهام تبلیغ علیه نظام تبرئه شده اما اجتماع و تبانی علیه نظام اتهام دیگری بوده که به خاطر آن به پنج سال حبس محکوم شده است.

فعالیت در ستاد ۸۸ برای انتخابات ریاست جمهوری و حضور در تجمعات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی از دیگر مواردی است که در پرونده این فعال دانشجویی مطرح شده است.

آرش صادقی، دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه دانشگاه علامه طباطبائی دلیل سکته قلبی مادرش را هجوم نیروهای امنیتی به منزلشان عنوان کرد و گفت:"نیروهای امنیتی روز 19 آبان در نیمه های شب به منزل ما رفتند. در حالی که من آن شب برای نگهداری از پدربزرگ و مادر بزرگم در منزل آنها بودم و خواهرم و مادرم در منزل بودند."

آقای صادقی به نقل از خواهرش گفت که "ساعت چهار و نیم صبح ماموران به منزل مراجعه کردند. دو بار در زدند که کسی در را باز نکرد، ماموران شیشه را شکسته و کلید را از پشت در برداشته و در را باز کردند و وسایل شخصی مرا همراه خود بردند."

مادر آقای صادقی به گفته او در" پی این حمله دچار حمله قلبی شد و پس از چهار روز در بیمارستان در گذشت."

آرش صادقی با انتقاد از این برخورد گفت هر بار که او را به دادسرای اوین احضار می کردند مراجعه می کرد و نمی داند به چه دلیل این بار چنین برخوردی صورت گرفت.

این فعال دانشجویی گفت که با آقای محمود علیزاده طباطبایی وکیل دادگستری تماس گرفته و قرار است شکایت نامه ای در این زمینه تنظیم و به دادگاه ارائه شود.

آقای صادقی گفت که "هزینه سنگینی را پرداخت کردم. ترجیح می دهم به زندان بروم. شرایط در داخل زندان بهتر از بیرون است. فشار خانواده که مرا مسبب مرگ مادرم می داند، فشار زیادی است."

آرش صادقی همزمان به اوج گیری اعتراضات نسبت به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته ایران بازداشت شد و بیش از یک سال را در بازداشت موقت گذراند. او در این مدت در بندهای ۲- الف سپاه و ۲۰۹ وزارت اطلاعات زندانی بود.

این فعال دانشجویی هم اکنون به قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101115_l21_sadeghi_election88.shtml

بالا ^^

اولین قسط یارانه های نقدی به حساب ایرانیان واریز شد

دولت ایران اعلام کرده که چهارهزار و هشتصد میلیارد تومان (چهار میلیارد و هشتصد میلیون دلار) به حساب خانوارهای ایرانی بابت حذف یارانه واریز شده و تا پایان سال خورشیدی یک بار دیگر همین مبلغ به حساب آنها واریز خواهد شد.

محمدرضا فرزین، معاون وزیر اقتصاد و سخنگوی طرح حذف یارانه ها به خبرنگاران گفته که به ازای هر ماه ۴۰ هزار و ۵۰۰ تومان به هر فرد اختصاص یافته و سرجمع پولی که در مرحله اول به حساب خانوارها واریز شده چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.

به گفته آقای فرزین، قرار است در سال جاری خورشیدی یکبار دیگر همین مبلغ به حساب خانوارها واریز شود.

بنابر قانون حذف یارانه ها، یارانه شانزده قلم کالا و خدمات با اجرای قانون جدید حذف و این کالاها و خدمات به قیمت بین المللی عرضه خواهد شد و دولت نگران است با حذف یارانه این کالاها، قیمت ها از کنترل خارج شود.

قرار است قیمت ۱۶ قلم کالا و خدمات افزایش پیدا کند و دولت از محل افزایش قیمت ها ۲۰ میلیارد دلار درآمد داشته باشد.

معاون وزیر اقتصاد همچنین به موضوع سیاست های حمایتی دولت در مورد بعضی از صنایع آسیب پذیر پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه اشاره کرد و گفت از ۱۴۰ رشته صنعتی، ۲۳ رشته پس از اصلاح قیمت حامل های انرژی تحت تاثیر قرار می گیرند.

آقای فرزین در این مورد گفت: "در حال حاضر از ۷۰ هزار بنگاه موجود در کشور هفت هزار بنگاه آسیب پذیرند که حمایت های کوتاه مدت و بلند مدت برای آنها در نظر گرفته شده است".

وزارت صنایع ایران می گوید که برای حمایت از بنگاههای اقتصادی، وامهای با بهره کم به این صنایع پرداخت خواهد شد.

نگرانی از تبعات اجتماعی حذف یارانه ها

با توجه به پیش بینی های صورت گرفته در مورد افزایش قیمت کالاها و خدمات پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، مسئولان دولتی بارها در مورد راهکارهای نظارتی بر اجرای این قانون و جلوگیری از گرانی و بروز هرگونه ناآرامی در این ارتباط سخن گفته اند.

دولت بارها هشدار داده که با فروشندگانی که قصد سوء استفاده از شرایط حاصل از حذف یارانه ها را داشته باشند، برخورد خواهد کرد.

در عین حال به گزارش واحد مرکزی خبر، به تازگی بسیج ادارات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تفاهم نامه همکاری امضاء کرده اند.

بر این اساس قرار است بیش از پنج هزار نفر از بسیجیان ادارات بر نحوه اجرای این قانون نظارت داشته باشند.

مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی ایران از بسیج ادارات خواسته "ضمن انتقال سریع اطلاعات مربوط به اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها به دولت پیشنهادهای سازنده خود را برای رفع نواقص و کاستی ها اعلام کنند".

پیش از این غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل ایران هم گفته بود دستگاه قضایی آماده برخورد با کسانی است که قصد دارند در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها مشکل یا اخلال ایجاد کنند.

با این حال برخی از مسئولان از جمله محمد علی ضیغمی، معاون وزیر بازرگانی از هرگونه رفتار پلیسی در بحث مقابله با تخلفات بازار انتقاد کرده اند.

آقای ضیغمی در این باره به خبرگزاری ایسنا گفته است: "در بحث برخورد با تخلفات تنظیم بازار به هیچ وجه بحث خشونت و رفتار پلیسی را تایید نمی کنم و این موضوع مورد قبول ما نیست".

اجرای این قانون قرار بود از اول سال آغاز شود اما بارها به تعویق افتاده است.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران حدود دو هفته پیش اعلام کرد که دولت برای جلوگیری از تبعات و سوء استفاده های احتمالی، زمان حذف یارانه کالاها و خدمات را اعلام نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101115_l08_subsidies_payments_concerns.shtml

بالا ^^

دادستان تهران بازداشت پنج وکیل را تائید کرد

عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران خبر بازداشت ۵ وکیل را تایید کرد و گفت که به احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان درباره مرخصی به زندانیان سیاسی توضیح داده است.

آقای جعفری دولت آبادی روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه (۱۵ نوامبر) در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا خبر بازداشت پنج وکیل دادگستری را تائید کرد و گفت که سه تن از این وکلا در فرودگاه امام خمینی تهران و بعد از آن دو وکیل دیگر در شهر تهران بازداشت شده اند.

هاجر (سارا) صباغیان، مریم کرباسی و مریم کیان ارثی سه وکیل ایرانی روز شنبه هنگام بازگشت از کشور ترکیه به ایران در فرودگاه تهران بازداشت شدند اما اسامی دو وکیل دیگری که دادستان تهران از بازداشت آنها خبر داد، مشخص نشده است.

آقای جعفری دولت آبادی یک روز پیش به خبرگزاری فارس گفته بود که اتهام این وکلا ارتکاب جرایم امنیتی و انجام اعمال خلاف شئونات جمهوری اسلامی در خارج از کشور است و گفت که دو وکیل دیگر نیز در ارتباط با این افراد بازداشت شده اند.

این بازداشت ها در حالی صورت گرفته است که صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران مصاحبه وکلا با "رسانه های بیگانه" را موجب وهن جامعه وکالت دانسته و گفته بود: "قضات سلب صلاحیت شده حتی اگر مورد عفو نیز قرار بگیرند باز هم نمی توانند پروانه وکالت بگیرند و حق وکالت ندارند."

به تازگی محمد سیف زاده، وکیل دادگستری و عضو کانون مدافعان حقوق بشر در ایران به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت دادگستری محکوم شده است.

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و از فعالان حقوق بشر در ایران و جاوید هوتن کیان، وکیل سکینه محمدی آشتیانی، از دیگر وکلای هستند که در چند ماه اخیر در ایران بازداشت شده اند.

توضیح دادستان تهران به احمد جنتی

آقای جعفری دولت آبادی همچنین گفت که یک روز پیش در دیداری با احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، به او درباره نحوه دادن مرخصی به زندانیان توضیح داده است و آقای جنتی نیز از این توضیحات ابراز خشنودی کرده است.

سه روز پیش، آقای جنتی در نماز جمعه تهران از قوه قضاییه به خاطر دادن مرخصی به بازداشت شدگان رویدادهای پس از انتخابات سال ۸۸ انتقاد کرد و گفت: "این درست نیست که به زندانیانی که در فتنه علیه نظام اسلامی نقش داشتند و محکوم شده اند، مرخصی بدهند و آنها به اقدامات فتنه انگیزانه خود ادامه دهند."

دادستان تهران با اشاره به اینکه مرخصی به محکومانی داده می شود که اظهار "ندامت و پشیمانی" کنند، گفت که این اقدام در راستای اصلاح محکومان انجام می شود.

آقای جعفری دولت آبادی در این باره تاکید کرد که این اقدام دستگاه قضایی نه فقط مغایر با قوانین نیست، بلکه سیاستی است که می تواند متهمان را از "جریان فتنه و ضد انقلاب" جدا کند.

او گفت مرخصی کسانی "برخلاف تعهداتشان" عمل کنند، بیانیه صادر کنند، جلسه تشکیل دهند، به دنبال کارهای حزبی بروند و در زمینه همان اتهاماتی که به خاطرش محکوم شده اند، فعالیت کنند، لغو خواهد شد.

آقای جعفری دولت آبادی از زندانیان به مرخصی آمده و خانواده هایشان خواست تا کمک کنند که "مسیر اصلاح" بسته نشود.

او ادامه سیاست دستگاه قضایی در دادن مرخصی به زندانیان را به عملکرد محکومین زندانی و خانواده هایشان مرتبط دانست و تهدید کرد: "اگر قرار باشد این اقدام به شیوه و سیاستی علیه انقلاب و آرمان های آن تبدیل شود به طور طبیعی این سیاست متوقف خواهد شد."

دادگاه ۲۰ متهم وقایع پس از انتخابات

آقای جعفری دولت آبادی در بخش دیگری از سخنانش گفت که در حال حاضر ۲۰ نفر از افرادی که در جریان وقایع پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ بازداشت شده اند، منتظر محاکمه هستند.

او همچنین درباره ملاقات های اخیرش با تعدادی از افرادی که اتهامات امنیتی دارند گفت که لازم است که دادستان شخصا در مورد عفو، آزادی، مرخصی و اجرای محکومیت های آنها تصمیم گیری کند.

دادستان تهران همچنین از ملاقات هفتگی با "متهمان و محکومان امنیتی و خانواده های آنها" خبر داد و گفت پیگیری پرونده این افراد در دادسرای تهران متمرکز شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101115_l38_iran_lawyers_jafari_dolatabadi.shtml

بالا ^^

متکی: سوء تفاهم بین ایران و نیجریه رفع شده است

وزیر امور خارجه ایران از "رفع سوء تفاهم" با نیجریه در مورد کشف محموله اسلحه مرتبط با ایران در آن کشور خبر داده است.

روز دوشنبه، 24 آبان (15 نوامبر)، منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران که در یک نشست خبری شرکت داشت، با اشاره به سفر اخیر خود به نیجریه، گفت که در پی مذاکراتی که با مقامات آن کشور صورت داد، سوء تفاهمی که بر سر کشف محموله سلاح ایران در نیجریه پدید آمده بود، رفع شده است.

روز 26 اکتبر، گزارش شد که ماموران امنیتی نیجریه در جریان بازرسی محموله های یک کشتی تجاری، سیزده کانتینر حاوی اسلحه و مواد منفجره را در بندر آپاپا، در شهر لاگوس، کشف کرده اند.

مقامات نیجریه ای گفتند که این محموله در بنادر ایران در یک کانتینر با برچسب مواد ساختمانی بارگیری شده بود و صاحب آن یک بازرگان ایرانی بوده که نام او در فهرست افراد مشمول تحریم های بین المللی دیده نمی شد.

برخی منابع خبری گفتند که تشکیلات امنیتی نیجریه مسیر حرکت کشتی حامل این محموله را برای مدتی پیگیری کرده و از ورود آن به بنادر این کشور پیشاپیش آگاهی داشتند اما این گزارش ها رسما تایید نشد.

آقای متکی در مورد سفر خود به نیجریه و ملاقات با آجومو گوبیا، وزیر امور خارجه آن کشور در روز پنجشنبه هفته گذشته، گفت که این سفر در ادامه دیدار از چند کشور غرب آفریقا صورت گرفت و در جریان آن روابط دو جانبه مورد بررسی قرار گرفت.

وزیر خارجه ایران در مورد محموله تسلیحات کشف شده در نیجریه گفت که این محموله حامل سلاح های متعارف دفاعی بوده و توسط یک شرکت خصوصی به یکی از کشورهای غرب آفریقا فروخته شده بود.

آقای متکی گفت که مسیر انتقال این محموله از طریق نیجریه بود اما ارتباطی به این کشور نداشته است. وزیر خارجه ایران مقصد نهایی آن را مشخص نکرد و در مورد دلیل بارگیری آن در کانتینرهایی با برچسب غیرواقعی هم توضیحی نداد.

وی گزارش های مربوط به دست داشتن مقامات جمهوری اسلامی در ارسال این محموله را هم نادرست دانست و گفت "القائات اخیر را برخی دشمنان روابط ایران و نیجریه صورت داده بودند که شاید این محموله در ارتباط با نیجریه باشد که خوشبختانه برای مسئولان و مقامات نیجریه تقریبا مشخص شده که ارتباطی به نیجریه نداشته است."

وزیر خارجه ایران گفت که این محموله تسلیحاتی همزمان با برگزاری مراسم سالگرد استقلال نیجریه کشف شد که مقاماتی از کشورهای مختلف جهان در آن حضور داشتند و در جریان آن، برخی اقدامات تروریستی هم روی داد.

روابط با نیجریه - لغو بازی دوستانه

آقای متکی دست داشتن دیپلمات های ایرانی در نقل و انتقال این محموله تسلیحاتی را تکذیب کرد و گفت که فرد ایرانی مرتبط با این ماجرا برای چند ماه به عنوان نماینده یک شرکت خصوصی در نیجریه بود و در استخدام یک شرکت خصوصی بود و ارتباطی با سفارت جمهوری اسلامی در نیجریه نداشته است.

اظهارات آقای متکی در مورد "رفع سوء تفاهم" با نیجریه در پی سفر یک روزه و ملاقات او به نیجریه در روز جمعه و ملاقات با وزیر خارجه آن کشور ایراد می شود که، به گزارش برخی منابع خبری نیجریه، مانع از بروز یک بحران جدی در روابط با جمهوری اسلامی شد.

گفته شده است که وزیر خارجه ایران در پایان این سفر دو شهروند ایرانی مرتبط با این محموله تجاری را نیز با خود به تهران برده است.

آقای متکی در نشست خبری روز دوشنبه، روابط با نیجریه را با اهمیت توصیف کرد و گفت که قرار است وزیر خارجه آن کشور به زودی به تهران سفر کند و افزود که کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور نیز در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.

وی افزود که سفیر جدید ایران نیز به زودی به نیجریه اعزام می شود تا فرصت های جدیدتری را برای همکاری بین دو کشور فراهم آورد.

در عین حال، روز دوشنبه، خبرگزاری نیجریه گزارش کرد که ممکن است وزیر خارجه این کشور، که برای شرکت در یک جلسه مربوط به سودان به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک سفر می کند، موضوع انتقال محموله تسلیحاتی از جمهوری اسلامی را به اطلاع کمیته سازمان ملل برای نظارت بر تحریم ایران برساند.

قطعنامه های تحریم ایران، که به تصویب شورای امنیت رسیده، شامل منع فروش تسلیحات سنگین به ایران است و مقامات نیجریه ای گفته اند که ارتباط ارسال این محموله تسلیحاتی با مصوبات شورای امنیت را در دست بررسی دارند.

قطعنامه شورای امنیت همچنین به کشورهای عضو اجازه می دهد به منظور حصول اطمینان از اجرای تحریم های بین المللی علیه ا یران، به بازرسی کشتی ها و محموله های تجاری به مقصد این کشور بپردازند.

پس از کشف این محموله در نیجریه، خبرگزاری های بین المللی به گمانه زنی در مورد مقصد نهایی تسلیحات ارسالی پرداختند و احتمال ارسال آنها برای گروه فلسطینی حماس و یا شورشیان طالبان در افغانستان را مطرح کردند.

دولت اسرائیل از جمهوری اسلامی به عنوان یکی از تامین کنندگان اصلی تسلیحات برای گروه حماس نام می برد اما دولت ایران همواره تاکید داشته که تنها از لحاظ سیاسی از این گروه حمایت می کند.

جمهوری اسلامی همچنین اتهام کمک به گروه طالبان در افغانستان را همیشه تکذیب کرده و بر حمایت خود از دولت آن کشور تاکید نهاده است.

درخبری دیگر در مورد روابط ایران و نیجریه، روز دوشنبه سایت خبرآنلاین گزارش کرد که فدراسیون فوتبال نیجریه با ارسال نامه ای به فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرده است که نمی تواند در بازی دوستانه در برابر تیم ملی فوتبال ایران در روز چهارشنبه شرکت کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101115_l03_nigeria_weapons_mottaki.shtml

بالا ^^

آنگ سن سو چی: هدف من انقلاب صلح آمیز در برمه است

آنگ سن سو چی، رهبر طرفدار دموکراسی برمه می گوید هدف او یک انقلاب صلح آمیز در این کشور است.

او که در مقر حزب خود موسوم به لیگ ملی برای دموکراسی، با بی بی سی صحبت می کرد، گفت رهبران نظامی برمه نباید از او یا حمایت گسترده از وی ترسی به دل راه دهند چون او بدخواه آنان نیست.

او افزود که مایل به سقوط دولت نظامی برمه نیست ولی می خواهد رهبران نظامی برمه با پیاده کردن دموکراسی واقعی، اوج میهن پرستی خود را نشان دهند.

آنگ سن سو چی، تاکید کرد که آزادی وی مشروط به محدود کردن فعالیت های سیاسی اش نبوده است.

ولی او افزود که چنانچه دولت تصمیم بگیرد او را به خاطر هر گونه حرف یا عملی به زندان بیاندازد، آماده است پیامدهایش را بپذیرد.

رهبر طرفدار دموکراسی برمه گفت مطمئن است که برمه سرانجام دارای حکومت مبتنی بر دموکراسی خواهد شد ولی تاریخ آن را نمی داند.

آنگ سن سو چی، در آغاز هفته جاری پس از هفت سال که در بازداشت خانگی بود، آزاد شد.

وی یک روز پس از آزادی خطاب به هوادارانش گفت اگر آنها خواهان تغییر هستند، باید راه درست و صحیح را برای رسیدن به آن انتخاب کنند.

کاردار سفارت آمریکا در برمه به بی بی سی گفته است دولت آمریکا خواستار آشتی دولت برمه و آنگ سن سو چی است.

آزاد کردن آنگ سن سو چی از حبس خانگی، شش روز پس از برگزاری اولین انتخابات برمه پس از بیست سال، صورت گرفت.

در این انتخابات، احزاب و گروه های مرتبط با دولت نظامی برمه پیروز شدند.

ولی جامعه جهانی این انتخابات را رد کرد.

رهبر طرفدار دموکراسی برمه، در سال ۱۹۹۰ در انتخابات عمومی این کشور پیروز شد ولی رهبران نظامی برمه این انتخابات را باطل اعلام کردند.

آنگ سن سو چی، از آن هنگام تا روز آزادیش در سیزده نوامبر، به خاطر اتهامات مختلف زندانی یا در بازداشت خانگی بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101115_l04_burma_ang_suu_kyi.shtml

بالا ^^

ملا عمر: با حکومت افغانستان مذاکره نمی کنیم

ملا محمد عمر، رهبر طالبان می گوید این گروه همچنان مخالف برگزاری گفتگوهای صلح با حکومت افغانستان است.

ملا عمر افزوده است که دشمنان طالبان چون در میدان جنگ در حال شکست خوردن هستند، به شایعه پراکنی در مورد مذاکرات صلح روی آورده اند.

مقام های حکومت افغانستان ماه گذشته اعلام کرده بودند که سرگرم برقراری ارتباط با فرماندهان طالبان هستند.

این در حالی است که مقام های طالبان می گویند تا زمانی که نیروهای خارجی در افغانستان حضور دارند، حاضر نیستند با حکومت افغانستان مذاکره کنند.

رهبر طالبان که گمان می رود در پاکستان مخفی شده است، این سخنان را تنها چهار روز پیش از گردهمایی رهبران ناتو در اجلاس لیسبون که قرار است در آن در مورد افغانستان نیز گفتگو کنند مطرح کرده است.

از زمان سقوط حکومت طالبان در افغانستان در پی حمله نیروهای ارتش آمریکا در سال ۲۰۰۱ میلادی، گفته می شود تلفات نظامیان و غیرنظامیان در افغانستان در بالاترین حد خود قرار دارد.

در حالیکه دو طرف درگیر از موفقیت خود در میدان جنگ سخن می گویند، گفته می شود تلاش ها برای مذاکره با فرماندهان طالبان افزایش یافته است.

ملا عمر در تازه ترین اظهارات خود در این مورد گفته است: "دشمنان فریبکاری که کشور ما را اشغال کرده اند از یک سو تلاش می کنند تا عملیات نظامی خود را گسترش دهند، و از سویی می خواهند با شایعه پراکنی در مورد مذاکرات خاک در چشم مردم کنند".

این در حالی است که در نشست دو روزه ای که هفته گذشته در مالدیو تحت عنوان نشست "بین الافغانی" برای بحث بر سر راهکارهای دستیابی به صلح تشکیل شده بود، برای اولین بار چند عضو گروه طالبان هم حضور داشتند.

با وجودیکه حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان گفته است گفتگو با رهبران طالبان بخشی از طرح بزرگ تر صلح در افغانستان است، مقام های آمریکایی و افغان با کم اهمیت جلوه دادن گزارش های گنگ و نامشخصی که در مورد گفتگو با سران طالبان مطرح شده، می گویند این تماس ها فقط در حد اولیه بوده است.

قرار است در اجلاس لیسبون در مورد طرح صلح حامد کرزی هم بحث شود.

بر اساس این طرح افغانستان قصد دارد تا سال ۲۰۱۴ با تحویل گرفتن کنترل تمامی مناطق کشور از نیروهای خارجی، مسئولیت امنیتی کشور را خود برعهده بگیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101115_l08_mullah_omar_opposed_to_peace_talks.shtml

بالا ^^

رسیدگی به شکایات 'جدی' انتخاباتی افغانستان پایان یافت

کمیسیون شکایات انتخاباتی افغانستان با پایان کار بررسی شکایت های "جدی" انتخاباتی، زمینه اعلام نتایج نهایی انتخابات مجلس را فراهم کرده است.

این کمیسیون پس از برگزاری انتخابات پارلمانی ۲۷ سنبله/شهریور، بیش از پنج هزار و ۸۵۰ شکایت انتخاباتی دریافت و آنها را به سه بخش الف، ب و ج دسته بندی کرد و به گفته مقامهای کمیسیون شکایات انتخاباتی، شکایت های دسته الف، که شامل نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ شکایت می شد، در صورت اثبات صحت آنها، می توانست بر نتایج انتخابات تاثیر بگذارد.

احمد ضیا رفعت، عضو و سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی، روز دوشنبه، ۲۴ عقرب/آبان در یک نشست خبری از پایان یافتن کار بررسی این دسته از شکایات انتخاباتی خبر داد.

آقای رفعت گفت که بررسی این شکایت ها بر نتایج انتخابات "قطعا تاثیرگذار" بوده و به گفته او، به همین دلیل آرای صدها محل رای گیری باطل اعلام شده است.

سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی افزود: "آنچه را که می خواهم بگویم این است که تغییر در فهرست ابتدایی (برندگان انتخابات) به صورت قطعی قابل پیشبنی است."

آقای رفعت در عین حال از ارائه جزئیات در این مورد خودداری کرد و گفت که کمیسیون شکایات انتخاباتی در حال تهیه گزارش کار خود در زمینه بررسی شکایت های جدی است و آن را تا دو سه روز دیگر به کمیسیون مستقل انتخابات ارائه خواهد کرد.

کمیسیون انتخابات در پی دریافت این گزارش، نتایج نهایی انتخابات مجلس را اعلام خواهد کرد.

این در حالی است که اخیرا در برخی محافل سیاسی و رسانه ای افغانستان گزارشهایی در مورد احتمال ابطال کل نتایج انتخابات مجلس از سوی حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، منتشر شده بود.

اما وحید عمر، سخنگوی آقای کرزی این گزارشها را تکذیب کرده و گفته است که رئیس جمهوری افغانستان نظر خاصی در مورد انتخابات مجلس ندارد و تنها نگهبان قانون و سلامت انتخابات است.

آقای عمر گفت: "برای رئیس جمهوری افغانستان سلامت انتخابات، آرای مردم افغانستان و مشروعیت پارلمان آینده افغانستان مهم است و پائین تر از آن چیز دیگری مهم نیست."

گمانه زنی ها در باره لغو انتخابات زمانی شدت یافت که آقای کرزی در یکی از نشست های خبری خود بر رعایت "وحدت ملی" در انتخابات ولایت غزنی تاکید کرد.

این ولایت یازده کرسی در مجلس نمایندگان دارد که بر اساس نتایج اولیه انتخابات، همه آنها در اختیار اقوام غیر پشتون قرار دارد و هیچ نامزد پشتونی در آن ولایت برنده نشده است.

همچنین در روزهای اخیر گزارشهایی از "اعمال فشار" از سوی برخی مقامهای دولتی بر نهادهای انتخاباتی افغانستان برای تغییر نتایج انتخابات انتشار یافته است.

مقامهای کمیسیون شکایت های انتخاباتی هم اعمال این گونه فشارها از سوی "گروه های فشار دولتی" بر نهادهای انتخاباتی را تایید، اما اثرگذاری این گونه فشارها را رد کرده اند.

با این حال، در افغانستان همه منتظر ارائه گزارش بررسی شکایت های دسته "الف" شکایت های انتخاباتی از سوی کمیسیون شکایات انتخاباتی هستند.

احمد ضیا رفعت همچنین در بخشی از سخنان خود گفت که کمیسیون شکایات انتخاباتی تا دو ماه دیگر کار بررسی شکایت های دسته های "ب" و "ج" را هم به پایان خواهد رساند. به گفته او، این شکایت ها بر نتایج انتخابات تاثیری ندارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101115_k02-afghan-elections-complaints.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 16, 2010, 2:10:08 PM11/16/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:09 گرينويچ - سه شنبه 16 نوامبر 2010 - 25 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

تلویزیون ایران برنامه ای را پخش کرده که در آن سکینه آشتیانی، پسر و وکیل مدافع جدید او و دو شهروند بازداشتی آلمانی همگی به جرایم و اشتباهات خود اعتراف کرده اند.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا گفت که تحریم های وضع شده علیه ایران ممکن است باعث ایجاد شکاف میان محمود احمدی نژاد و آیت الله خامنه ای شده باشد.

نزدیک به ۱۲ نفر از از کسانی که نیروهای امنیتی بریتانیا را متهم به همکاری در شکنجه خود می کنند، قرار است میلیون ها دلار به عنوان غرامت از دولت بریتانیا دریافت کنند.

خواهر عبدالرضا تاجیک به اتهام اقدام تبلیغی علیه نظام و تشویش اذهان عمومی به تحمل یک سال و نیم زندان تعزیری زندان محکوم شد.

دولت فرانسه مأموران امنیتی ایران را به بدرفتاری با کارکنان سفارت خود در تهران متهم و با احضار سفیر ایران در پاریس به این امر اعتراض کرده است.

طرح جدا سازی شهر ری از تهران با واکنش موافقان و مخالفان آن در شورای شهر روبرو شد.

یکی از پژوهشگران شرکت سیمانتک گزارشی منتشر کرد که نشان می دهد هدف کرم کامپیوتری استاکس نت، احتمالا ایجاد اختلال در سانفریفوژهای گاز است که برای غنی سازی اوارنیوم استفاده می شود.

کاروان ایران در گوانجو سه شنبه دو مدال دیگر بدست آورد اما همچنان دور از طلا باقی ماند. سه شنبه عصر محمدرضا رودكی در وزن آزاد مسابقات جودو مقابل تاکاهاشی ژاپنی در فینال شکست خورد و سومین مدال نقره ایران را گرفت.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

پخش تلویزیونی 'اعترافات' سکینه آشتیانی و پسرش، وکیل مدافع و دو مرد آلمانی

تلویزیون جمهوری اسلامی "اعترافات" زن ایرانی محکوم به سنگسار، پسر و وکیل مدافع جدید او و دو شهروند آلمانی بازداشتی در ایران را پخش کرده است.

شامگاه روز دوشنبه شبکه تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی در برنامه ای موسوم به بیست و سی فیلمی را از سکینه محمدی آشتیانی، سجاد قادرزاده، پسر، و هوتن کیان، وکیل مدافع جدید وی و همچنین دو شهروند آلمانی که در ارتباط با پرونده خانم آشتیانی بازداشت شده اند پخش کرد که در آن، همگی به اشتباه خود در تلاش برای برانگیختن تلاش بین المللی علیه حکم سنگسار این زن ایرانی اعتراف کرده اند.

در این برنامه، تصاویر خانم آشتیانی و آقای قادرزاده ظاهرا به خاطر شناخته نشدن در مجامع، به صورت مبهم نشان داده شد هر چند کوششی برای پنهان کردن هویت آنان صورت نگرفت.

این نخستین باری نیست که برنامه بیست و سی نواری از اظهارات سکینه آشتیانی، زن محکوم به سنگسار را پخش می کند که در آن از تصمیم قوه قضاییه جمهوری اسلامی حمایت به عمل آورده و کسانی را که برای جلوگیری از سنگسار او تلاش کرده اند مورد انتقاد قرار داده است.

در برنامه شامگاه دوشنبه، مجری برنامه گفت که باشگاه خبرنگاران جوان از "حوادث پشت پرده پرونده جنجالی که علیه ایران به راه افتاده برنامه ای تهیه کرده اند که خیلی از رابط ها و رابطه ها را لو می دهد."

در ابتدای این برنامه که عنوان "ماجرای سکینه محمدی: کلافی سر درگم از کارهای نبایسته" را داشت، تصویر مبهمی از خانم آشتیانی نشان داده شد که به زبان ترکی آذربایجانی بار دیگر اظهار می داشت که مردی او را فریب داد و وادار به ارتکاب جرم کرد و در پی آن، مجری برنامه اعلام کرد: "پس از این جنایت آلوده به فساد، راه برای سودجویی بسیاری فراهم شد."

در ادامه این برنامه، مینا احدی، عضو کمیته بین المللی علیه سنگسار، به عنوان عامل بین المللی شدن پرونده سنگسار خانم محمدی آشتیانی، مورد انتقاد قرار گرفت و ضمن محکوم شدن دیدگاه سیاسی او، گفته شد که این خانم احدی بود که به بستگان سکینه محمدی آشتیانی توصیه کرد محمد مصطفایی را به عنوان وکیل مدافع برگزینند.

در این برنامه، سجاد قادرزاده، پسر سکینه محمدی آشتیانی، اظهار داشت که به توصیه خانم احدی، با انتخاب محمد مصطفایی به عنوان وکیل مدافع پرونده موافقت کرد و افزود که آقای مصطفایی به او گفته بود که این پرونده راه حلی ندارد.

سجاد قادرزاده سپس وکیل مدافع سابق مادرش را متهم کرد که به خاطر بهره برداری شخصی، این پرونده را رسانه ای کرد و افزود: "نقش مصطفایی مفید نبود، بلکه منفی بود."

آقای قادرزاده انعکاس جهانی اخبار مربوط حکم سنگسار مادرش را مورد انتقاد قرار داد و با یادآوری پناهندگی محمد مصطفایی به خارج، گفت: "خانواده ما از قضیه با خبر نبودند که حالا با خبر شدند و آبروی باقی مانده ما هم از بین رفت به خاطر آقای مصطفایی، و حالا هم فرار کرده."

در این برنامه، خانم آشتیانی بار دیگر از تلاش محمد مصطفایی برای برانگیختن افکار عمومی جهانی علیه اجرای حکم سنگسار انتقاد کرد و گفت که در نتیجه این اقدامات، تصویرش در تمام تلویزیون های دنیا پخش شده است.

مجری برنامه با ابراز این نظر که "نقشه مصطفایی عملی می شود و او در آن سوی مرزها با استقبال رسانه های ضد ایرانی مواجه می شود" افزود که پس از سخنان رئیس جمهوری آمریکا، صدر اعظم آلمان و وزیر امور خارجه فرانسه علیه سنگسار سکینه آشتیانی، "تجمع های کوچکی در مناطق کمونیست نشین آلمان که بیشتر از دوستان مینا احدی هستند تشکیل می شود که با پوشش بزرگنمایانه رسانه های غربی انعکاس می یابد."

تلویزیون ایران پس از نشان دادن فیلمی از این تجمع ها، سخنان خانم آشتیانی را پخش کرد که می گفت: "من اصلا اینها را نمی شناسم."

اتهام علیه وکیل مدافع جدید و شهروندان خارجی

مجری برنامه تلویزیونی سپس با پخش گفتگویی کوتاه از هوتن کیان، وکیل مدافع جدید خانم آشتیانی، اظهار داشت که "از این پس، پیگیری پرونده را شخص دیگری بر عهده می گیرد که او هم سعی داشت راه مصطفایی را ادامه بدهد و برای خود از این پرونده، نمدی بسازد که نشد."

در توضیح اظهارات مجری برنامه، سخنان سجاد قادرزاده پخش شد که اگرچه آقای کیان هم در صدد بهره برداری شخصی از پرونده بود اما "خوشبختانه جلوی این کار گرفته شد."

آقای قادرزاده گفت که هوتن کیان توصیه کرده بود تا برای بیشتر شدن حساسیت نسبت به این پرونده، به رسانه های غربی دروغ بگوید و از جمله موضوع ممنوع الملاقات شدن خانم آشتیانی و شکنجه در زندان را مطرح کند.

در این برنامه، سجاد قادرزاده از اقدامات خود ابراز پشیمانی کرد و گفت: "من هم متاسفانه به حرفش گوش دادم و به رسانه های خارجی همه چیز را دروغ گفتم" و خانم آشتیانی نیز در مورد وکیل مدافع جدید خود اظهار داشت: "من از هوتن اصلا چیزی ندیدم، به من دروغ گفت."

در ادامه برنامه بیست و سی، ماجرای دستگیری دو شهروند آلمانی در ارتباط با پرونده سنگسار نیز مطرح شد.

به گفته مجری برنامه، این دو تبعه آلمانی با عنوان جعلی خبرنگار وارد ایران شدند و در دفتر هوتن کیان "زمانی که قصد مصاحبه با پسر سکینه آشتیانی و گرفتن عکس های بیشتری از مناطقی مانند زندان تبریز و اماکن دولتی استان را داشتند" توسط وزارت اطلاعات بازداشت شدند اما "در اعترافات خود صریحا ابراز می کنند که از طرف مینا احدی برای این کار اجیر شده بودند و حالا مسبب اصلی دستگیری خود، او را می دانند."

در ادامه این برنامه، فیلم هایی از دو تبعه آلمانی بازداشت شده و ترجمه سخنان آنان پخش شد.

یکی از این دو نفر خانم احدی را متهم کرد که با سوء استفاده از ناآگاهی آن دو نفر از این ماجرا، برای "سود تبلیغاتی" آنان را روانه ایران کرد و افزود که در نظر دارد پس از بازگشت به آلمان، از این خانم شکایت کند.

آلمانی دیگر نیز گفت که "گول خانم احدی" را خورد و به ایران سفر کرد.

در پایان برنامه، پس از اینکه مجری اعلام کرد که "سکینه آشتیانی و فرزندش که خود را محصور حیله و نیرنگ احدی ها، مصطفایی ها و کیان ها می بینند اینگونه از اقدامات و صحبت های خود ابراز ندامت می کنند" بار دیگر تصاویر خانم آشتیانی و آقای قادرزاده پخش شد.

خانم آشتیانی در این بخش از برنامه گفت: "من می گویم خانم مینا احدی، هیچ ربطی به شما ندارد، من گناه کردم" و سجاد قادرزاده نیز اظهار داشت: "من پشیمانم چون فکر می کنم که اگر این دوتا وکیل و خانم احدی را نشناخته بودم، حالا پرونده روال عادی خود را طی می کرد."

همزمان با پخش این گزارش، شبکه تلویزیونی پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، به نقل از دادستان استان آذربایجان شرقی گزارش های منتشر شده در برخی رسانه های غربی در مورد اجرای حکم اعدام خانم آشتیانی را تکذیب کرده و گفته است در این مورد، دستوری از تهران نرسیده است.

در هفته های اخیر، منابع دولتی و مقامات قضایی جمهوری اسلامی این نظر را مطرح کرده اند که حکم "قصاص" سکینه محمدی آشتیانی به جرم مشارکت در قتل همسرش بر حکم سنگسار او به جرم ارتباط جنسی تقدم دارد اما این پرونده هنوز در دست بررسی است.

در حالیکه وکلای مدافع خانم محمدی آشتیانی گفته اند که وی در ارتباط با اتهام مشارکت در قتل همسرش به ده سال حبس محکوم شده، گروه های فعال در زمینه جلوگیری از سنگسار خانم آشتیانی ابراز نگرانی کرده اند که ممکن است جمهوری اسلامی که تحت فشار شدید بین المللی قرار گرفته، ممکن است با استناد به اتهام مشارکت در قتل، سکینه محمدی آشتیانی را اعدام کند.

در خبری دیگر در همین زمینه، روز سه شنبه، 25 آبان (16 نوامبر)، مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت که رسیدگی به پرونده دو تبعه آلمانی در قوه قضاییه ادامه دارد و پس از به نتیجه رسیدن این روند، درباره آن اطلاع رسانی خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101116_l03_ashtiani_tv_prgramme.shtml

بالا ^^

گیتس: شواهدی از شکاف میان رهبر و رئیس جمهور ایران وجود دارد

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا گفت که تحریم های وضع شده علیه ایران ممکن است باعث ایجاد شکاف میان محمود احمدی نژاد و آیت الله علی خامنه ای شده باشد.

آقای گیتس امروز سه شنبه ۲۵ آبان (۱۶ نوامبر) گفت که "شواهدی" وجود دارد که نشان می دهد رهبر جمهوری اسلامی به تدریج دچار تردید می شود که شاید رئیس جمهوری این کشور در مورد میزان تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران، به او "دروغ" گفته باشد.

وزیر دفاع آمریکا این اظهارات را در دفاع از سیاست دولت اوباما در مورد برنامه هسته ای ایران بیان کرد که مبتنی بر افزایش فشار اقتصادی برای متقاعد کردن تهران به تجدید نظر در سیاست های خود است.

اظهارات رابرت گیتس یک هفته بعد از آن منتشر می شود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تحریم های اقتصادی علیه ایران را شکست خورده دانسته بود.

نخست وزیر اسرائیل از غرب خواسته بود مسئولان ایرانی را متقاعد کند که ممکن است برای واداشتن تهران به عقب نشینی از برنامه "تولید سلاح هسته ای"، دست به اقدام نظامی بزند.

آقای گیتس در سخنان امروز خود تاکید کرد که اگر چه معتقد است "رهبران ایران هنوز در پی به دست آوردن سلاح هسته ای هستند"، اما اقدام نظامی را، راه حل درازمدتی برای بازداشتن آنها از این هدف نمی داند.

وی گفت که حمله نظامی، ایرانیان را در مسیر کسب سلاح های هسته ای متحد کرده و به مخفی کاری بیشتر وا خواهد داشت.

وزیر دفاع ایالات متحده افزود: "تنها راه حل درازمدت برای بازداشتن ایرانی ها از تولید سلاح هسته ای آن است که متوجه شوند که این کار به نفعشان نخواهد بود".

مقام های جمهوری اسلامی ایران، هر گونه تلاش برای تولید سلاح های هسته ای را رد می کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101116_l39_nuclear_iran_gates_attack.shtml

بالا ^^

بریتانیا به زندانیان سابق گوانتانامو غرامت می‌پردازد

حدود ۱۲ نفر از از کسانی که نیروهای امنیتی بریتانیا را متهم به همکاری در شکنجه خود می کنند، قرار است میلیون ها دلار به عنوان غرامت از دولت بریتانیا دریافت کنند.

بعضی از این افراد که همگی شهروند یا مقیم بریتانیا هستند، در زندان گونتانامو در کوبا در بازداشت بودند.

دست کم شش تن از آنها ادعا می کنند که نیروهای بریتانیایی در شکنجه آنها پیش از رسیدن به گوانتانامو دست داشته اند.

کن کلارک، وزیر دادگستری بریتانیا، سه شنبه (۱۶ نوامبر ۲۰۱۰) در همین مورد بیانیه ای صادر می کند و سپس مجلس عوام بریتانیا چگونگی این پرداخت را به بحث خواهد گذاشت.

قرار بود وزارت دادگستری بریتانیا، بیانیه کتبی وزرا را در مورد توافقی که خارج از دادگاه حاصل شده است امروز صبح منتشر کند اما آن را باز پس گرفت.

لورا کوئنزبرگ، خبرنگار بی بی سی در امور سیاسی، می گوید در مورد اینکه آیا یک بیانیه کتبی برای حل چنین مسئله بحث برانگیزی کفایت می کند یا نه، نگرانی هایی ابراز شده است.

مذاکرات طولانی

گفته می شود که دولت بریتانیا قصد دارد از این طریق، از یک پرونده قضایی طولانی و پرهزینه اجتناب کند که سرویس اطلاعاتی بریتانیا را هم زیر ذره بین خواهد گذاشت.

بیشر الراوی، جمیل البنا، ریچارد بلمر، عمر دقایس، بنیام محمد و مارتین موبانگا از کسانی هستند که پرونده هایی را علیه دولت بریتانیا در دادگاه عالی مطرح کرده اند.

آنها ادعا می کنند که سرویس های اطلاعاتی بریتانیا و سه نهاد دولتی دیگر، در شکنجه آنها دست داشته اند و می توانستند مانع از انجام آن شوند.

در ماه مه، دادگاه تجدیدنظر انگلستان و ولز، حکم داد که دولت نمی تواند برای دفاع از خود در این ۶ پرونده، بر "شواهد سری" اکتفا کند.

سپس در ماه ژوئیه دادگاه عالی دستور داد تا ۵۰۰ هزار اسناد و مدارکی که به این پرونده مربوط بودند منتشر شوند.

دست کم ۶۰ تن از مقام ها و وکلای دولت این اسناد را مطالعه کردند.

سپنا مالک، وکیل آقای محمد، گفت نمی تواند گزارش های پرداخت بیش از یک میلیون پوند غرامت به موکلش را تایید کند و افزود: "به مدت هفت سال با موکل ما به طرز وحشتناکی برخورد شده است و میزان دخالت نیروهای امنیتی بریتانیا در این مورد هم قابل توجه بوده است."

شامی چاکرابارتی، رئیس لیبرتی (شورای ملی برای دستیابی به آزادی های مدنی)، در مورد این پرداخت ها می گوید: "خیلی خوشایند نیست اما بی قانونی و شکنجه، هزینه ای دارد که باید پرداخت شود. بعضی از کسانی که قربانی شکنجه شده اند می بایست از جانب کشورشان حمایت می شدند."

شکنجه سخت

دفتر کابینه دولت بریتانیا می گوید: "نخست وزیر به وضوح در بیانیه خود به مجلس عوام که در تاریخ ۶ ژوئیه ارائه شد گفته است ما باید با این موقعیت غیرقابل قبول مقابله کنیم که شهرت نیروهای امنیتی ما را در چند سال گذشته از طریق اتهاماتی که در مورد چگونگی برخورد با زندانیانی که در دیگر کشورها نگه داری می شوند، تحت تاثیر قرار داده است."

نیروهای امنیتی بریتانیا همواره اتهامات مربوط به چشم پوشی از انجام شکنجه را رد کرده اند.

سر جان سوئرز، رئیس ام آی شش، ماه گذشته گفت شکنجه، "غیرقانونی و منزجر کننده" است و سازمان او به هیچ‌وجه در شکنجه دست ندارد.

گزارش های منتشر شده نشان می دهد روش بازجویی از بنیام محمد، که یک تبعه اتیوپی تبار ساکن بریتانیاست، از جمله روش های بحث برانگیز بوده است.

آقای محمد که ۳۲ سال سن دارد، در سال ۱۹۹۴ به بریتانیا پناهنده شد. وی به دنبال اشکالی که در ویزایش وجود داشت، در سال ۲۰۰۲ در پاکستان بازداشت و به آمریکایی ها تحویل داده شد.

او سپس به طور مخفیانه به مراکش منتقل شد و می گوید که در این کشور بازجویان او را شکنجه کرده اند.

آقای محمد در سال ۲۰۰۴ به بازداشتگاه آمریکا در گوانتانامو منتقل و در فوریه سال ۲۰۰۹ آزاد شد و به بریتانیا بازگشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101116_l35_uk_guantanamo_detainee.shtml

بالا ^^

خواهر یک زندانی سیاسی در ایران به حبس محکوم شد

پروین تاجیک، خواهر عبدالرضا تاجیک، روزنامه نگار ایرانی که در بازداشت به سر می برد، به تحمل یک سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است.

رسانه های خبری نزدیک به مخالفان دولت در ایران نوشته اند که قاضی مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، خانم تاجیک را به اتهام "اقدام تبلیغی علیه نظام و تشویش اذهان عمومی" محکوم کرده است.

خانم تاجیک، در تیرماه سالجاری و پس از بازداشت برادرش، در مورد وضعیت او با رسانه ها گفت و گو کرده بود.

او از جمله در گفت و گو با بی بی سی فارسی به نقل از برادرش گفته بود که در شب اول بازداشت در حضور معاون دادستان و بازپرس شعبه اول دادسرا، به آقای تاجیک "هتک حرمت" شده است.

به گفته خانم تاجیک، برادرش در جواب سوال های او که خواهان توضیح این "هتک حرمت" شده، پاسخی نداده و گفته بود: "شما به آقای دادستان و وکیلم، آقای شریف، بگویید. آنها خودشان متوجه می شوند که هتک حرمت یعنی چه."

رسانه های نزدیک به مخالفان دولت گزارش داده اند که حکم پروین تاجیک در حالی صادر شده است که پیش از آن هیچ‌گونه ابلاغیه کتبی و رسمی مبنی بر تشکیل دادگاه به خانم تاجیک ابلاغ نشده و او به صورت تلفنی احضار شده بود.

بر اساس این گزارش ها، پس از حضور خانم تاجیک در دادگاه شعبه ۲۸، قاضی مقیسه او را به اتهام اقدام تبلیغی علیه نظام و تشویش اذهان عمومی محاکمه و همانجا حکم را صادر کرده است.

عبدالرضا تاجیک، روزنامه نگار و از اعضای کانون مدافعان حقوق بشر است که بعد از انتخابات بحث برانگیز سال گذشته ریاست جمهوری ایران سه بار بازداشت شده است.

او ابتدا در نخستین روزهای پس از انتخابات بازداشت شد و ۴۶ روز را در بازداشت بود.

آقای تاجیک مجددا در موج بازداشت های بعد از عاشورای سال ۸۸ بازداشت شد و ۶۰ روز در زندان بود.

این روزنامه نگار بار سوم در روز ۲۲ خرداد سال ۱۳۸۹ بازداشت شد که تاکنون آزاد نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101116_l44_parvin_tajik.shtml

بالا ^^

اعتراض فرانسه به اقدام مأموران امنیتی ایران علیه کارکنان سفارت این کشور در تهران

دولت فرانسه مأموران امنیتی ایران را به بدرفتاری با کارکنان سفارت خود در تهران متهم و با احضار سفیر ایران در پاریس به این امر اعتراض کرده است.

وزارت امور خارجه فرانسه امروز سه شنبه ۲۵ آبان (۱۶ نوامبر) با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که مأمورانی که هویتشان مشخص نبود روز یکشنبه ۱۴ نوامبر ورودی اقامتگاه سفارت فرانسه در تهران را مسدود کرده اند.

در این اطلاعیه آمده است که این مأموران تعدادی از مهمانان سفیر فرانسه را دستگیر و با تعدادی از افراد، از جمله کارکنان فرانسوی سفارت "رفتار خشونت آمیز غیر قابل قبولی" داشته اند.

وزارت امور خارجه فرانسه این اقدامات را "نقض بسیار جدی کنوانسیون سال ۱۹۶۱ وین در مورد روابط دیپلماتیک" توصیف کرده است.

ایران هنوز واکنشی به این ادعا نشان نداده است.

خبرگزاری فرانسه از قول یک مقام مسئول، بدون ذکر نام او، نوشته است که مهمانان بازداشت شده برای شرکت در "شب موسیقی ایرانی" به اقامتگاه برنار پولتی، سفیر فرانسه در تهران دعوت شده بودند.

او گفته است که یکی از اعضای تیم دیپلماتیک سفارت هم به طرزی خشونت آمیز تهدید شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101116_l10_france_accuses_iran.shtml

بالا ^^

مهدی چمران: جدایی ری از تهران آغاز یک فاجعه است


مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، اجرای طرح جدا کردن شهر ری از تهران را آغاز یک فاجعه دانست.

آقای چمران که امروز سه شنبه ۲۵ آبان (۱۶ نوامبر) در سی صد و سی امین جلسه شورای شهر تهران شرکت کرده بود، گفت: "ما بارها تذکر داده ایم که هرگونه جدایی از شهر تهران مانند جدایی یکی از استانها از کشور است."

او هم چنین گفت که مشخص نیست پس از جدائی شهر ری از تهران، شرکت واحد اتوبوسرانی، برق، آب، فاضلاب و سایر خدمات شهری را باید چگونه در تهران مدیریت کرد."

رئیس شورای شهر تهران این جدایی را محرک جدایی مناطقی مانند مهرآباد، شمیرانات و دولاب دانست و گفت: "امیدوارم وزیر و استاندار به خاطر چند نماینده یا دوستان دیگر این کار را انجام ندهند."

آقای چمران به وعده‌های نمایندگان تهران به مردم شهرری اشاره کرد و گفت: "می‌گویند شهرری پالایشگاه و پول دارد، اما پول آن برای شهرری خرج نمی‌شود و مردم شهرری هم فكر می‌كنند، این جدایی به نفعشان است؛ اگر قرار بود كارخانه‌های حاشیه این منطقه پولی داشته باشد، تا‌كنون داشت، یادمان نرود كه نظیر این كارخانه‌ها را در سایر مناطق هم داریم."

معصومه ابتکار، دیگر عضو شورای شهر تهران هم طرح جداسازی ری از تهران را یک تصمیم "خلق الساعه و سیاسی" دانست.

خانم ابتکار در جلسه امروز شورای شهر تهران با بیان این مطلب، گفت: "شهر ری هیچ انقطاعی از تهران ندارد و همه مسیرها و شریان های اصلی شهر تهران در پیوستگی کامل با شهر ری است."

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان این که در جریان چنین تغییر و تحولات ضرب الاجلی، این منابع طبیعی و زمین ها هستند که بیشتر از همه آسیب می بینند، گفت، در چنین فضایی عده ای از این تصمیمات "سو استفاده" می کنند.

از سوی دیگر پروین احمدی نژاد، دیگر عضو شورای شهر تهران با بیان این که مردم شهر ری از این طرح استقبال کرده اند، گفت: "سود حاصل از عوارض کارخانه های اطراف شهرری باید مورد بررسی قرار بگیرد چرا که به جای آن که به جیب مردم همان منطقه برود به جیب شهرداری تهران می رود."

او با گلایه از سیاسی جلوه دادن این طرح از سوی مخالفان، گفت: "در حال حاضر یک متر قبر در بهشت زهرا گرانتر از یک متر خانه مسکونی در تهران است و قبرهای بیست ملیونی برای شهرداری سودآور است."

خانم احمدی نژاد به آباد شدن منطقه ری تا قسمت حرم حضرت عبدالعظیم اشاره کرد و گفت که بافت فرسوده این شهر در اوضاع نابسامانی قرار دارد و اگر درآمدها در ری به درستی هزینه می شد این بخش تا حالا آباد شده بود.

فاضلاب صد ساله تهران

در این جلسه شورا، اعضای شورای شهر همچنین درباره طرح فاضلاب شهر تهران هم به گفت و گو پرداختند.

رسول خادم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: "شرکت فاضلاب در جریان مرحله اول قانون هدفمند کردن یارانه ها در اولویت دریافت منابع نیست و افزایش بیست درصدی تعرفه احداث شبکه فاضلاب برای مناطق شمالی تهران بسیار حیاتی است."

او در پاسخ به اعتراض بعضی از اعضای شورا که مخالف افزایش تعرفه ها همزمان با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها هستند، گفت: "این یک میلیارد یا چهار میلیارد هزینه ای که برای شرکت فاضلاب پیش بینی شده است به اندازه هزینه برگزاری یک همایش شهرداری هم نیست."

دو ماه پیش از این مهدی ثمره هاشمی، رئیس شرکت آب و فاضلاب ایران از مخالفت بانک جهانی با درخواست وام ایران برای فاضلاب تهران خبر داده بود.

او دلیل اصلی این مخالفت را سیاسی دانسته و گفته بود که قدرت های جهانی دشمن ایران به هر شکلی که بتوانند برای پرداخت وام به ایران مانع تراشی می کنند.

طرح فاضلاب تهران از سال ۱۳۸۱ و با بودجه اولیه ۱۴۵ میلیون دلار آغاز شده است.

هزینه نهایی این طرح حدود پنج هزار میلیار تومان پیش بینی شده است که ایران امیدوار بود بتواند برای آغاز مرحله دوم، دو برابر مرحله اول وام بگیرد.

مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به گفتگوهای ایران با بانک توسعه اسلامی اشاره کرده بود و گفته بود: "بانک توسعه اسلامی هم بی تاثیر از بانک جهانی و سیاست تحریم ها نیست و آنجا هم ممکن است برای گرفتن وام موانعی ایجاد کنند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101116_l44_rey_tehran_city_council.shtml

بالا ^^

'ماموریت استاکس‌نت: احتمالا خرابکاری در برنامه غنی‌سازی ایران'

اریک چین، یکی از پژوهشگران شرکت سیمانتک روز جمعه ۲۱ آبان ۱۳۸۹، گزارشی منتشر کرد که نشان می دهد هدف کرم کامپیوتری استاکس نت، احتمالا ایجاد اختلال در سانفریفوژهای گاز است که برای غنی سازی اورانیوم استفاده می شود.

شرکت سیمانتک، یکی از بزرگترین سازندگان نرم افزارهای امنیت کامپیوتر در جهان، روز ۳۱ تیرماه امسال برای نخستین بار از آلودگی کامپیوترهای جهان به این کرم خبر داده بود.

شصت درصد کل آلودگی به این کرم در ایران گزارش شده بود.

کارشناسان در ابتدا این احتمال را مطرح کردند که استاکس نت ماموریت جاسوسی داشته باشد، اما پس از تحقیقات بیشتر گفته شد که ماموریت این کرم احتمالا خرابکاری است.

براساس گزارش اخیر سیمانتک که به تایید فدراسیون دانشمندان آمریکا هم رسیده است، کرم استاکس نت در سیستم های کنترل سانتریفوژهای گاز که با فرکانس بسیار بالا کار می کنند اختلال ایجاد می کند. این گونه سانتریفوژها بیشتر برای غنی سازی اورانیوم استفاده می شود.

پژوهشگر سیمانتک می گوید که استاکس نت پس از آلوده کردن سیستم های کنترل این سانتریفوژها، فرکانس دستگاه را درطول یک ماه بالا و پایین می برد و با این کار در روند غنی سازی اورانیوم اختلال ایجاد می کند.

به گفته او، این کرم برنامه تبدیل فرکانس در دو نوع سانتریفوژ را هدف قرار داده است؛ دستگاه های واکون که فنلاندی هستند و دستگاهای فرارو پایا که ساخت ایران هستند.

سیمانتک هنوز به طور قطعی تایید نکرده است که سانتریفوژهای ایران هدف اصلی این کرم هستند، اما با توجه به آلودگی گسترده کامپیوترهای ایرانی به استاکس نت، این احتمال داده می شود که هدف اصلی استاکس نت، سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم در ایران است.

بنا به گزارش بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، حدود ۴۰۰۰ سانتریفوژ در ایران در حال فعالیت و غنی سازی اورانیوم هستند که بیشتر آنها در مرکز غنی سازی اورانیوم نطنز نصب شده اند.

درصورتیکه سانتریفوژهای ایران به این کرم آلوده شده باشند، برنامه غنی سازی اورانیوم ایران با مشکل روبرو خواهد شد.

کارشناسان معتقدند این کرم کامپیوتری پیچیده ترین بدافزاری است که تاکنون شناخته شده است، اما طراحان آن هنوز شناسایی نشده اند.

رمزگشایی از این کرم کامپیوتری توسط کارشناسان مختلف منجر به کشف کدهایی شد که عده ای با اشاره به آنها، این احتمال را مطرح کردند که این کرم در اسرائیل طراحی شده است.

ایران می گوید که این کرم کامپیوتری را به طور کامل مهار کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101116_shs_stuxnet_enrichment_sabotage.shtml

بالا ^^

کاروان ورزشی ایران همچنان بدون مدال طلا

کاروان ایران سه شنبه دو مدال دیگر بدست آورد اما همچنان دور از طلا باقی ماند.

سه شنبه عصر محمدرضا رودكی در وزن آزاد مسابقات جودو مقابل تاکاهاشی ژاپنی در فینال شکست خورد و سومین مدال نقره ایران را گرفت.

رودكی كه در وزن به اضافه 100 كیلوگرم هم به مدال برنز رسیده بود از صبح سه شنبه با شكست نمایندگان عربستان ، ازبكستان و چین به فینال رسیده بود .

او در فاصله 54 ثانیه تا پایان از حریف ژاپنی شكست خورد و با ضربه فنی به مدال نقره رسید.

تاكاهاشی در رنكینگ جهانی این وزن چهارم بود در مسابقات جهانی كه حدود 2 ماه پیش در ژاپن برگزار شد، به مدال برنز رسیده بود.

الهه منصوریان از ووشو برنز گرفت

الهه منصوریان به نشان برنز رقابت‌های ووشو بازی‌های آسیایی گوانگجو دست پیدا کرد.

به گزارش ایسنا از گوانگجو، الهه منصوریان سانشوكار وزن 52 كیلوگرم تیم ملی ووشوی زنان ایران در سومین دیدار خود برابر حریفی از ویتنام تن به شكست داد و نشان برنز رقابت‌های وزن 52 كیلوگرم را به دست آورد.

این نخستین نشان تاریخ تیم ملی سانشوی ایران در بخش زنان به شمار می‌آید. در نخستین روز بازی های آسیایی گوانگجو یك نشان برنز دیگر نیز از سوی ووشوكاران تیم ملی ایران به دست آمده بود.

خدیجه آزادپور به نزدیکی طلا رسید

خدیجه آزاد پور به دیدار پایانی رقابت‌های وزن 60 كیلوگرم رقابت های ووشوی بازیهای آسیایی گوانگجو رسید و شانس طلا پیدا کرد.

به گزارش ایسنا از گوانگجو، آزادپور كه در دو بازی نخست خود حریفانی از كره جنوبی و ویتنام را با نتیجه 2 بر صفر از پیش رو برداشته بود، در دیدار نیمه نهایی برابر وو تزو یی از چین تایپه قرار گرفت و با پیروزی 2 بر صفر راهی دیدار پایانی وزن 60 كیلوگرم رقابت‌های سانشوی بازی‌های آسیایی گوانگ جو شد.

آزادپور از جمله شانس های نشان طلای كاروان ووشوی ایران به شمار می رفت.

دومین پیروزی پیاپی تیم هندبال ایران

تیم ملی هندبال ایران دومین مسابقه اش در بازی های آسیایی گوانگجو را هم با پیروزی 31 بر 24 مقابل بحرین پشت سر گذاشت.

در این دیدار بدلیل اعتراض شدید بازیكنان بحرین به داوری، مسابقه دقایقی قطع شد.

ایران در بازی اول تیم هنگ كنگ را شكست داده بود.

تیم هندبال ایران باید در دشوارترین دیدار مرحله مقدماتی ، روز چهارشنبه به مصاف كره جنوبی برود.

دوچرخه سواران استقامت ایران در فینال

دو دوچرخه سوار استقامتی تیم ایران به فینال مسابقه دور امتیازی راه پیدا کردند.

به نقل از سایت كمیته ملی المپیك، مهدی سهرابی با ۲۵ امتیاز در گروه اول به مقام ششم رسید و راهی فینال شد و عباس سعیدی تنها در گروه دوم توانست با ۶ امتیاز در جای پنجم قرار بگیرد.

فینال مسابقه دور امتیازی چهارشنبه برگزار می شود.

ملی پوشان دوچرخه سواری ایران در ۴ کیلومتر تعقیبی تیمی هم با شکست مقابل چینی ها به عنوان چهارمی بازی های آسیایی بسنده کردند.

بازیهای دوستانه فوتبال در جهان بدون ایران - نیجریه

چهارشنبه روز بازیهای دوستانه فوتبال در نقاط مختلف جهان است.

دیدار آرژانتین با برزیل می تواند مهمترین بازی دوستانه در میان فهرست بلند و بالای رقابت های ملی باشد.

ایران – نیجریه هم یکی از همین بازیها بود که با انصراف نیجریه از سفر به تهران لغو شد. اما تیم ایران در قالب دو تیم مقابل هم قرار گرفتند که یکی از تیم ها دیگری را چهار بر دو برد.

انگلستان با فرانسه، پرتغال با اسپانیا، هلند با ترکیه ، ایتالیا با رومانی و سوئد - آلمان، بازیهای مهم دیگر پنجشنبه خواهند بود.

روز پنجشنبه هم 7 بازی انجام می شود که در مهمترین بازی شیلی میزبان اوروگوئه خواهد بود.

برنامه بازی های روز چهاشنبه:
دانمارک – جمهوری چک
لوکزامبورگ – الجزایر
سوئیس – اوکراین
اتریش – یونان
هلند – ترکیه
ایتالیا – رومانی
لهستان – ساحل عاج

بورکینافاسو – گینه
مالاوی – رواندا
موزامبیک – زیمبابوه
عمان – بلاروس
عربستان سعودی – غنا
اوگاندا – ترینیداد و توباگو
چین – لتونی
هنگ کنگ – پاراگوئه
مونته نگرو – جمهوری آذربایجان
ایران – نیجریه (لغو شد)
کویت – عراق
روسیه – بلژیک
اسلواکی – بوسنی هرزگوین
استونی – لیختنشتاین
آلبانی – مقدونیه
آرژانتین – برزیل
بلغارستان – صربستان
مجارستان – لیتوانی
سنگال – گابن
مصر – استرالیا
اسرائیل – ایسلند
مالی – کنگو
افریقای جنوب� � – امریکا
سوئد – آلمان
ایرلند شمالی – مراکش
ایرلند – نروژ
اسلوونی – گرجستان
انگلستان – فرانسه
پرتغال – اسپانیا

پنجشنبه:
شیلی – اوروگوئه
کلمبیا – پرو
اکوادور – ونزوئلا
گویان – گوآتمالا
کاستاریکا – جامائیکا
پاناما – هندوراس
امارات متحده عربی – هند

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/11/101116_l11_sports_nov16.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 17, 2010, 2:40:24 PM11/17/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:40 گرينويچ - چهارشنبه 17 نوامبر 2010 - 26 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

تلویزیون ایران اعلام کرده است که هواپیماهای ناشناسی که در جریان رزمایش پدافند هوایی این کشور رهگیری شدند، هواپیماهای "دشمن فرضی" بوده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعتراض فرانسه در مورد رفتار خشونت آمیز ماموران امنیتی ایران با کارمندان سفارت فرانسه در تهران را رد کرده است.

رهبر جمهوری اسلامی با انتقاد شدید از افرادی که با "منفی بافی و ایجاد بدبینی و یأس و تفرقه"، حکومت را به "مسائل دلخواه بیگانگان" متهم می کنند، اقدام آنها را یک "خیانت واضح" دانست.

انتقال مسئولیت های امنیتی به نیرو های افغان

جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق، از امضای حکم اعدام طارق عزیز، معاون سابق نخست وزیر این کشور در زمان حکومت صدام حسین، امتناع کرد.

کابینه اسرائیل با خروج نیروهای این کشور از نیمه شمالی دهکده ای که سازمان ملل آن را داخل مرزهای لبنان اعلام کرده است، موافقت کرده است.

پس از انتشار گزارش هایی دال بر احتمال حمله تروریستی در آلمان، تدابیر امنیتی در فرودگاه ها و ایستگاه های قطار این کشور تشدید شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

ایران: هواپیماهای ناشناس 'دشمن فرضی' را رهگیری کردیم

تلویزیون ایران اعلام کرده است که هواپیماهای ناشناسی که در جریان رزمایش پدافند هوایی این کشور رهگیری شدند، هواپیماهای "دشمن فرضی" بوده اند.

سرتیپ حمید ارژنگی، سخنگوی رزمایش "مدافعان آسمان ولایت ۳"، صبح امروز چهارشنبه ۲۶ آبان (۱۷ نوامبر) گفته بود که در جریان اجرای این رزمایش، ورود شش هواپیماهای ناشناس به داخل حریم هوایی ایران گزارش شده است.

سایت رسمی ارتش جمهوری اسلامی ایران به نقل از او نوشته بود: "در دقایق اولیه بامداد، هواپیماهای شناسایی دشمن را که وارد مناطق غربی شده بودند، توسط سامانه های راداری و سامانه های دیده بانی شناسایی و کشف کردیم".

اما یکی از بخش های خبری شبکه اول تلویزیون ایران عصر امروز گفت که این هواپیماها، هواپیماهای "دشمن فرضی" بوده اند.

در گزارش تلویزیون ایران اعلام شد که "پرواز غیرمنتظره یک هواپیمای دشمن فرضی" توسط یگان های دیده بانی کشف شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101117_l10_foreign_planes_violates_iran_airspace.shtml

بالا ^^

ایران خشونت ماموران امنیتی علیه دیپلمات‌های فرانسوی را تکذیب کرد

ایران اعتراض دولت فرانسه به رفتار خشونت آمیز ماموران امنیتی با کارمندان سفارت فرانسه در تهران را رد کرده است.

شبکه خبری انگلیسی زبان پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، روز چهارشنبه ۲۶ آبان (۱۷ نوامبر) گزارش داد که رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور، "این ادعای مقامات فرانسوی را رد کرد که ماموران امنیتی علیه پرسنل دیپلماتیک سفارت فرانسه در تهران دست به خشونت زده اند."

آقای مهمانپرست در مصاحبه با این شبکه تلویزیونی گفته است که حادثه مورد نظر مقامات فرانسوی، به برگزاری یک مراسم فرهنگی در سفارت فرانسه در تهران ارتباط داشته است.

به گفته وی، این ماجرا باعث شد تا کارمندان سفارت در این مورد ابراز نگرانی و شکایت کنند، اما مساله اکنون حل و فصل شده است.

اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پی احضار سفیر جمهوری اسلامی در پاریس به وزارت امور خارجه آن کشور در روز ۱۴ نوامبر منتشر می شود.

مقامات وزارت خارجه فرانسه در ملاقات با سفیر ایران، نسبت به حادثه ای که در برابر در ورودی اقامتگاه سفیر فرانسه در تهران روی داده بود اعتراض کردند.

وزارت امور خارجه فرانسه روز سه شنبه با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده بود که در روز یکشنبه این هفته، ماموران امنیتی ایران که هویتشان مشخص نبود، ورودی اقامتگاه سفیر فرانسه در تهران را هنگام ورود میهمانان سفیر مسدود کردند.

هشدار پلیس دیپلماتیک

به نظر می رسد که منظور وزارت امور خارجه فرانسه، اقدام گروهی از ماموران لباس شخصی جمهوری اسلامی در ممانعت از ورود برخی از مهمانان ایرانی سفیر فرانسه به داخل اقامتگاه و بازداشت تعدادی از آنان بوده است.

وزارت امور خارجه فرانسه همچنین از برخورد تهدید آمیز ماموران با یکی از دیپلمات های فرانسوی در این ماجرا خبر داده و به آن اعتراض کرد.

به گفته مقامات فرانسوی، نحوه رفتار ماموران امنیتی در این ماجرا با تعهدات جمهوری اسلامی در مورد رعایت موازین و شئون دیپلماتیک مغایرت داشته است.

خبرگزاری فرانسه در مورد این واقعه به نقل از یک منبع آگاه، که از او نام نبرده، نوشته است که افراد بازداشت شده میهمانانی بودند که برای شرکت در "شب موسیقی ایرانی" به اقامتگاه برنار پولتی، سفیر فرانسه در جمهوری اسلامی دعوت شده بودند.

به گزارش پرس تی وی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است که "پلیس دیپلماتیک ایران پیشتر در مورد حضور بعضی اشخاص در این مراسم هشدار داده بود."

این گزارش، در مورد هویت این اشخاص و دلیل هشدار پلیس دیپلماتیک درباره حضور آنان در میهمانی سفیر فرانسه توضیحی نداده است.

مقامات فرانسوی گفته اند که ماموران پلیس مستقر در برابر اقامتگاه سفیر، در برابر اقدامات افراد لباس شخصی واکنشی از خود نشان ندادند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101117_l03_french_embassy_iran_reax.shtml

بالا ^^

آیت الله خامنه ای: منفی بافی 'خیانت واضح' است

آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی با انتقاد شدید از افرادی که با "منفی بافی و ایجاد بدبینی و یأس و تفرقه"، حکومت را به "مسائل دلخواه بیگانگان" متهم می کنند، اقدام آنها را یک "خیانت واضح" دانست.

آیت الله خامنه ای امروز ۲۶ آبان (۱۷ نوامبر) در دیدار با جمعی از مردم اصفهان گفت که دشمنان جمهوری اسلامی با جنگ و تهدید نظامی به نتیجه نرسیده اند و اکنون هم نمی توانند با تحریم، ایران را به زانو دربیاورند.

آقای خامنه ای یک ماه قبل و در نخستین روز از سفر خود به قم هم گفته بود که تحریم های بین المللی بر سر پرونده هسته ای "اثر قابل توجهی بر زندگی مردم نخواهد داشت".

شخص اول حکومت ایران، مدتی پیش از آن نیز در سخنانی در جمع فعالان اقتصادی تاکید کرده بود که ایران "بدون تردید تحریم ها را نیز دور می زند" و "ناکام می گذارد".

وی در عین حال هدف از اعمال تحریم و فشار اقتصادی علیه ایران را "خسته کردن مردم از جمهوری اسلامی" دانسته و خواستار ایجاد "یک اقتصاد مقاومتی واقعی" در کشور شده بود.

سخنان جدید آیت الله خامنه یک روز پس از اظهارات رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا منتشر می شود که گفته بود تحریم های وضع شده علیه ایران ممکن است باعث ایجاد شکاف میان محمود احمدی نژاد و آیت الله علی خامنه ای شده باشد.

آقای گیتس افزوده بود که "شواهدی" وجود دارد که نشان می دهد رهبر جمهوری اسلامی به تدریج دچار تردید می شود که شاید رئیس جمهوری این کشور در مورد میزان تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران، به او "دروغ" گفته باشد.

وزیر دفاع ایلات متحده، توضیح بیشتری در مورد "شواهد" مورد اشاره خود نداد.

همزمانی تحریم های بین المللی با اجرای مرحله نهایی قانون هدفمندکردن یارانه ها، در داخل و خارج کشور گمانه زنی هایی را در مورد احتمال بروز بحران در اقتصاد ایران برانگیخته است.

این در حالی است که مسئولان حکومت ایران، می گویند که با وجود تحریم های بین المللی و نیز اجرای هدفمند کردن یارانه ها، قادر به کنترل وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران خواهند بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101117_l39_khamenei_sanctions_economy.shtml

بالا ^^

انتقال مسئولیت های امنیتی به نیرو های افغان

قراراست که این هفته در اجلاس عالی ناتو در لزبن که روز جمعه ۱۹ نوامبر برگزار می شود، رهبران ۲۸ کشور عضو ناتو از برنامه انتقال کامل قدرت به دولت افغانستان در ظرف ۴ سال آینده حمایت کنند. دولت افغانستان در روند این انتقال مسئولیت حکومتداری، توسعه وتامین امنیت در سراسر کشور را به تدریج به عهده می گیرد. واگذاری مسئولیت های امنیتی به نیرو های ملی افغان عنصر عمده این روند شمرده می شود . انتظار برده می شود که روند انتقال در نیمهء اول سال ۲۰۱۱ آغاز و در پایان سال ۲۰۱۴ تکمیل شود. بدیهیست که انتقال قدرت کامل به دولت افغانستان اصول ، معیار ها و میکانیزمی برای تصمیمگیری خواهد داشت و مبتنی بر شرایط خواهد بود به متکی بر تقویم.

شما در باره انتقال مسئولیت های امنیتی به نیرو های ملی افغان چه نظری دارید؟

انتقال مسئولیت های امنیتی به نیرو های افغان تا چه حدی در وضعیت فعلی عملی است؟

و انتقال مسئولیت های امنیتی به نیرو های افغان چه پیامد هایی خواهد داشت؟

برای ابراز نظریات و پیشنهاد های تان در برنامه صدای شما که در حوالی ۶ و ۴۵ شام پنجشنبه به وقت افغانستان پخش می شود لطفا در هنگام پخش زنده تماس بگیرید.

تلفن: ۰۰۴۴۲۰۷۸۳۶۰۳۳۱

شماره دریافت اس.ام.اس یا پیامک:۰۰۴۴۷۷۸۶۲۰۸۸۸۸

و یا هم سوال و نظر تان را از طریق ایمیل به نشانی زیر بفرستید :

Da...@bbc.co.uk

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101117_afghan_talkingpoint.shtml

بالا ^^

امتناع رئیس جمهور عراق از امضای حکم اعدام طارق عزیز

جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق، از امضای حکم اعدام طارق عزیز، معاون سابق نخست وزیر این کشور در زمان حکومت صدام حسین، امتناع کرد.

طارق عزیز، ۷۴ ساله، ماه گذشته در دادگاهی در عراق در ارتباط با سرکوب و آزار و اذیت اعضای احزاب شیعه در دهه های هشتاد و نود میلادی و اعمال فشار بر احزاب مذهبی، به مرگ محکوم شد.

آقای طالبانی به تلویزیون 24 فرانسه گفت به دلیل سن بالا و مسیحی بودن آقای عزیز، هیچ وقت چنین دستوری را امضا نمی کند.

آقای عزیز سال ها به عنوان چهره بین المللی حکومت سابق عراق شناخته می شد.

گزارش ها حاکی است که طارق عزیز به شدت بیمار است.

واتیکان و روسیه هر دو از عراق درخواست کرده اند که به دلیل بیماری و سن طارق عزیز از اعدام او صرف نظر شود.

پیش از این دادگاه دیگری در عراق، آقای عزیز را به جرم دست داشتن در اعدام ۴۲ بازرگان که متهم به سودجویی در زمان تحریم های اقتصادی بودند، به پانزده سال حبس محکوم کرده بود.

طارق عزیز، معاون سابق نخست وزیر عراق و وزیر خارجه این کشور در زمان حکومت صدام حسین بود و از مشاوران نزدیک صدام حسین نیز محسوب می شد.

پس از آنکه دادگاه، آقای عزیز را محکوم کرد، جیم میور، خبرنگار بی بی سی گفت طارق عزیز از چهره های منفور در دوران صدام حسین نیست و در صورت انجام تبلیغات برای آزادی او، ممکن است از اجرای حکم اعدام او جلوگیری شود.

برای اجرای حکم اعدام طارق عزیز، این حکم باید به امضای شورای ریاست جمهوری عراق برسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101117_l35_iraq_tariq_aziz.shtml

بالا ^^

موافقت اسرائیل با خروج نیروهایش از دهکده مرزی لبنان

کابینه اسرائیل با خروج نیروهای این کشور از نیمه شمالی دهکده ای که سازمان ملل آن را داخل مرزهای لبنان اعلام کرده است، موافقت کرده است.

روستای غجر از طریق خط آبی، مرز موقتی که توسط سازمان ملل متحد نشانه گزاری شده، به دو قسمت و بین اسرائیل و لبنان تقسیم شده است.

دفتر ریاست جمهوری اسرائیل اعلام کرده است که جزئیات این برنامه در ماه آینده و پس از مذاکره با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد مشخص می شود.

مقام های اسرائیلی می گویند خروج این کشور از این دهکده نشان می دهد که اسرائیل به تعهدات خود در مقابل سازمان ملل متحد عمل می کند

اما این اقدام اسرائیل موجب می شود که این دهکده به دو بخش تقسیم شود.

تقسیم دهکده و تاثیر آن بر خانواده ها

در غجر که یک دهکده زیبا در دامنه کوه است و زمانی بخشی از سوریه بوده است، حدود ۲ هزار نفر زندگی می کنند.

اسرائیل در جریان جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ دهکده غجر را در کنار بلندی های جولان اشغال کرد.

چندی بعد و در جریان سرحدگذاری مرزهای لبنان از سوی سازمان ملل متحد، شمال این دهکده در مرزهای لبنان قرار داده شد و جنوب آن تحت کنترل اسرائیل قرار گرفت.

وایر دیویس، خبرنگار بی بی سی که در این محل حضور دارد می گوید خانواده ها در هر دو طرف خط آبی زندگی می کنند و مدرسه و ساختمان شهرداری در بخش تحت کنترل اسرائیل قرار دارند.

اغلب اهالی این دهکده با وجود اینکه در طی این سالیان طولانی اشغال، تابعیت اسرائیل را دریافت کرده اند، اما هنوز خود را اهل سوریه می دانند.

اغلب آنها با کنترل این دهکده توسط لبنان مخالف اند.

طرح پیشنهادی

به دنبال رای گیری کابینه اسرائیل در روز چهارشنبه (۱۷ نوامبر ۲۰۱۰) کنترل شمال غجر به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان واگذار می شود که موظف به تامین صلح در این مرزهای پرتنش هستند.

منابع اسرائیلی به بی بی سی گفته اند که بر اساس تازه ترین قرارداد، نیروهای حافظ صلح لبنان در بخش شمالی این دهکده مستقر خواهند شد در حالی که سربازان اسرائیلی به جنوب این دهکده اعزام می شوند.

نخست وزیر اسرائیل و فرمانده نیروهای حافظ صلح لبنان طی چند هفته آینده جزئیات این برنامه را مشخص خواهند کرد.

به گفته این منابع، سپس کابینه امنیتی اسرائیل آخرین توافق را تایید خواهد کرد.

اسرائیل و لبنان هنوز در جنگ هستند و در اوایل سال جاری میلادی نیز، تنها چند مایل دورتر از دهکده غجر، در جریان یک درگیری مسلحانه سربازان اسرائیلی و لبنانی کشته شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101117_l35_israel_pullout_lebanon_borded.shtml

بالا ^^

خطر قریب الوقوع حمله تروریستی در آلمان

پس از انتشار گزارش هایی مبنی بر احتمال حمله تروریستی در آلمان، تدابیر امنیتی در فرودگاه ها و ایستگاه های قطار این کشور تشدید شده است.

توماس دی میزیر، وزیر کشور آلمان روز چهارشنبه (17 نوامبر)، گفت که شواهدی محکم در دست است که نشان می دهد ممکن است گروه های اسلام گرا تا پایان ماه نوامبر در این کشور اقدامی تروریستی صورت دهند.

آقای دی میزیر گفت آلمان اطلاعات در این باره را از کشوری دیگر دریافت کرده است.

او گفت آلمان با وضعیتی جدید مواجه شده و حضور پلیس در اماکن عمومی به ویژه در ایستگاه های قطار و فرودگاه ها فورا افزایش خواهد یافت.

وزیر کشور آلمان گفت مدارکی در دست دارد که نشان می دهد تلاش بی وقفه ای برای حمله به اهداف آلمانی، چه در داخل آلمان و چه در خارج از این کشور در جریان است اما او جزئیات بیشتری ارائه نداد.

آقای دی میزیر گفت تشدید تدابیر امنیتی تا اطلاع ثانوی به قوت خود باقی خواهد ماند.

وزیر کشور آلمان امروز در یک کنفرانس خبری در برلین گفت در حالیکه دلیل برای نگرانی وجود دارد، نباید وحشت زده و دست پاچه بود.

استیون اوانس، گزارشگر بی بی سی در برلین، می گوید وقتی آمریکا سه هفته پیش اعلام کرد که میزان خطر تروریستی برای این کشور در اروپا افزایش یافته است، آلمان اهمیت چندانی به این موضوع نشان نداد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101117_l05_germany_alert.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 18, 2010, 3:36:17 PM11/18/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:35 گرينويچ - پنج شنبه 18 نوامبر 2010 - 27 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

مقامات روسیه می گوید که گفت و گوی روسای جمهوری ایران و روسیه در حاشیه اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر در باکو، شامل موضوعات "ناخوشایند" بوده است.

رئیس جمهوری ایران تصمیمات و اقدامات ناتو را بی ارزش خواند و گفت که کشورهای عضو ناتو نمی‌توانند آسیبی به ایران برسانند.

سازمان عفو بین الملل با انتشار نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه ایران خواهان آزادی پنج وکیلی شد که هفته گذشته در این کشور بازداشت شدند.

مادر نازنین خسروانی، روزنامه نگار بازداشت شده در ایران، می گوید که او با گذشت دو هفته از بازداشت، هنوز ممنوع الملاقات است و تماسی با خانواده ندارد.

مقام های ارتش ایران می گویند که سامانه های پدافند هوایی جدیدی را آزمایش کرده اند که می تواند موشک های کروز و هواپیماهای بدون سرنشین را به "سرعت شناسایی" کند.

سازمان خیریه پزشکان بدون مرز می گوید دو اپیدمی اچ آی وی/ایدز و سل کشور سوآزیلند در جنوب آفریقا را به ورطه نابودی کشانده است.

باراک اوباما اقدام مجلس سنای آمریکا در تصویب پیمان اتمی با روسیه در سال میلادی جاری را برای امنیت ملی کشورش ضروری اعلام کرده است.

ایرن در روز هفتم بازیهای آسیایی گوانگجو یک نقره و سه برنز گرفت و در جدول توزیع مدال ها از جایش تکان نخورد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

گفت و گوی 'صریح' احمدی نژاد و مدودف در باکو

مقامات روسیه می گوید که گفت و گوی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران و دیمتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه در حاشیه اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر در باکو، شامل موضوعات "ناخوشایند" بوده است.

سرگئی پریخودکو، مشاور رئیس جمهوری روسیه، امروز پنجشنبه ۲۷ آبان (۱۸ نوامبر) گفت که آقای مدودف در دیدار با همتای ایرانی خود به صراحت سخن گفته و هیچ کدام از دو طرف از مطرح کردن "مسائل ناخوشایند" خودداری نکرده اند.

او گفت: "رئیس جمهوری روسیه ارزیابی اصولی خود را از تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل در مورد ایران مطرح کرد، که پیش تر هم در موارد متعدد بیان شده بود."

روسیه در ماه های اخیر با حمایت از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه برنامه اتمی ایران و لغو قرارداد فروش سیستم پدافند هوایی اس ۳۰۰ به این کشور، خشم مقامات ایران را برانگیخته است.

آقای احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در چند سخنرانی به تندی از تغییر موضع روسیه انتقاد کرد.

مشاور رئیس جمهوری روسیه امروز تأکید کرد که موضوع تحریم های بین المللی علیه ایران در گفت و گوی امروز آقای احمدی نژاد و آقای مدودف هم مطرح شده است.

او گفت: "این گفت و گو به ضرورت توسعه روابط با ایران هم کشید که همسایه ما است و ما مایلیم روابط اقتصادی و تجاری خود را با آن حفظ کنیم؛ البته روشن است که این امر تا جایی است که شامل تحریم های اعمال شده در قطعنامه های سازمان ملل نباشد".

به گفته آقای پریخودکو، رئیس جمهوری روسیه ضمن تأکید بر اهمیت ادامه فعالیت های صلح آمیز هسته ای در ایران، از نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان نمونه ای از همکاری دو کشور نام برد که کاملا زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101118_ahmadinejad_medvedev_meet_baku.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد: ناتو را خطری برای ایران نمی‌دانیم

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران تصمیمات و اقدامات ناتو را بی ارزش خواند و گفت که کشورهای عضو ناتو نمی‌توانند آسیبی به ایران برسانند.

آقای احمدی نژاد امروز پنجشنبه ۲۷ آبان (۱۸ نوامبر) در یک کنفرانس خبری در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، در پاسخ به سئوالی در مورد احتمال استقرار سپر موشکی ناتو در ترکیه گفت: "دریافت سران ناتو از موقعیت جهان غلط است؛ دوره ای که مناسبات نظامی بتواند جهان را اداره کند گذشته و بنابراین سپر و دفاع و هواپیما و بمب اتم عملا از کار افتاده است".

او گفت که ناتو را خطری برای ایران نمی داند چرا که "اگر همه اعضای آن هم با هم جمع شوند، نمی توانند به ملت ما آسیب وارد کنند".

نخست وزیر ترکیه اخیرا و در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در مورد استقرار سپر دفاع موشکی ناتو در خاک کشورش با رئیس جمهوری آمریکا گفت و گو کرده بود.

کشورهای عضو پیمان ناتو می گویند که نگران موشک های دوربرد ایران هستند که بخش هایی از اروپا را در تیررس دارد.

قدرت های غربی ایران را متهم می کنند که در پی دستیابی به تکنولوژی سلاح اتمی است و با ترکیب این تکنولوژی با توانایی ساخت موشک های دوربرد و بالستیک می تواند امنیت جهان را به خطر اندازد.

اما آقای احمدی نژاد امروز گفت که قدرت ایران در شجاعت و عدالت طلبی است و با سپر دفاع موشکی نمی توان جلوی این قدرت را گرفت.

او گفت: "آنها با انسان و اندیشه انسانی رو به رو هستند و تحرکات نظامی شان برای ایران فاقد ارزش نظامی است".

آقای احمدی نژاد تصمیم گیران ناتو را "عقب مانده های سیاسی" خواند که نمی توانند در آینده جهان اثر بگذارند.

او با اشاره به تحرکات نظامی آمریکا پس از واقعه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱، خواهان تشکیل یک گروه حقیقت یاب برای بررسی این واقعه شد و گفت: "به نظر من این حادثه بهانه ای شده است که جنایت هایی در منطقه ما صورت گیرد".

رئیس جمهوری ایران اوایل مهرماه هم در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود که "اکثریت مردم آمریکا و ملت ها و سیاستمداران" عقیده دارند که حملات ۱۱ سپتامبر "توسط بخش هایی از دولت آمریکا و برای ایجاد تغییر در روند نزول اقتصاد آمریکا و سیطره او بر خاورمیانه و همچنین نجات رژیم صهیونیستی" انجام شده است.

این سخنان واکنش تند مسئولان دولت آمریکا را برانگیخت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101118_l10_ahmadinejad_nato.shtml

بالا ^^

سازمان عفو بین اللمل خواهان آزادی پنج وکیل بازداشتی در ایران شد

سازمان عفو بین الملل با انتشار نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه ایران خواهان آزادی پنج وکیلی شد که هفته گذشته در این کشور بازداشت شدند.

بنا به گزارش سایت سازمان عفو بین الملل، این سازمان با ابراز نگرانی از بازداشت وکلای دستگیر شده اعلام کرده است: "بازداشت های خودسرانه، تهدید وکلا و سرکوب فعالان حقوق بشر در ایران پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری، تشدیده شده است."

سازمان عفو بین الملل در نامه خود خواهان اعلام دلایل بازداشت این پنج وکیل شده و از رئیس قوه قضائیه ایران خواسته است که نسبت به عدم شکنجه و بدرفتاری با آن ها در این مدت اطمینان دهد.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، روز دوشنبه ۲۴ آبان (۱۵ نوامبر) در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا خبر بازداشت پنج وکیل دادگستری را تائید کرد و گفت که سه تن از این وکلا در فرودگاه امام خمینی تهران و هنگام بازگشت از یک سفر خارجی و بعد از آن دو وکیل دیگر در شهر تهران بازداشت شده اند.

هاجر (سارا) صباغیان، مریم کرباسی و مریم کیان ارثی سه وکیل ایرانی روز شنبه هنگام بازگشت از ترکیه به ایران در فرودگاه تهران بازداشت شدند اما اسامی دو وکیل دیگری که دادستان تهران از بازداشت آنها خبر داد، مشخص نشده بود.

پس از آن بود که «کميته بين‌المللی وکلای مدافع حقوق بشر» در بیانیه ای اعلام کرد رزا قراچورلو و محمدحسين نيری دو وکیل دیگری هستند که بازداشت شده اند و هنوز از محل نگهداری آن‌ها اطلاعی در دست نيست.

آقای جعفری دولت آبادی یک روز پیش از آن به خبرگزاری فارس گفته بود اتهام این وکلا ارتکاب جرایم امنیتی و انجام اعمال خلاف شئونات جمهوری اسلامی در خارج از کشور است و گفت که دو وکیل دیگر نیز در ارتباط با این افراد بازداشت شده اند.

این بازداشت ها در حالی صورت گرفته است که صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران مصاحبه وکلا با "رسانه های بیگانه" را موجب وهن جامعه وکالت دانسته و گفته بود: "قضات سلب صلاحیت شده حتی اگر مورد عفو نیز قرار بگیرند باز هم نمی توانند پروانه وکالت بگیرند و حق وکالت ندارند."

به تازگی محمد سیف زاده، وکیل دادگستری و عضو کانون مدافعان حقوق بشر در ایران به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت دادگستری محکوم شده است.

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و از فعالان حقوق بشر در ایران، محمد اولیایی فرد و جاوید هوتن کیان، وکیل سکینه محمدی آشتیانی، از دیگر وکلایی هستند که در چند ماه اخیر در ایران بازداشت شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101118_l44_lawyers_amnesty.shtml

بالا ^^

اظهار نگرانی از وضعیت یک روزنامه نگار بازداشت شده در ایران

اعظم افشاریان، مادر نازنین خسروانی، روزنامه نگار بازداشت شده در ایران، می گوید که او با گذشت دو هفته از بازداشت، هنوز ممنوع الملاقات است و تماسی با خانواده ندارد.

خانم افشاریان که امروز (۲۷ آبان ماه) برای ملاقات با فرزندش به زندان اوین مراجعه کرده بود، در گفت و گو با بی بی سی فارسی گفت:" پنج شنبه روز ملاقات زندانیان بند ۲۰۹ است، اما وقتی امروز به زندان مراجعه کردم، گفتند که او هنوز ممنوع الملاقات است."

مادر این روزنامه نگار بازداشت شده با اشاره به اینکه در طول این مدت بارها به مراکز مختلف برای پیگیری وضعیت نازنین خسروانی مراجعه کرده است، گفت: "سئوال کردم کدام شعبه بازپرسی است؟ گفتند اینها به ما مربوط نمی شود و باید به دادستانی مراجعه کنم. به دادستانی نیز مراجعه کردم و گفتند که الان زود است بروم و دو - سه هفته دیگر بازگردم. از آنجا نیز به دادگاه انقلاب رفتم و گفتند هنوز پرونده به آنجا نرفته است. از روز بازداشت هر روز به دادستانی اوین و دادگاه انقلاب مراجعه می کنم، اما بسیار نگران هستم چون پس از تماس اولیه که گفت محل بازداشتش کجاست، هیچ خبری از نازنین ندارم و اجازه ملاقات هم ندادند."

خانم افشاریان با ابراز نگرانی از وضعیت جسمانی دخترش گفت: "نمی دانم که آیا نازنین داروهایش را می خورد و وضعیت جسمی اش چگونه است، مسئولان زندان گفتند که اصلا مراجعه نکنید، هر وقت ملاقاتش آزاد شود ما اطلاع می دهیم، اما مشخص نیست چه زمانی ممنوع الملاقات بودن نازنین پایان می یابد."

خانم خسروانی، روزنامه نگار ایرانی صبح چهارشنبه ۱۲ آبان ماه بعد از تفتیش منزلش در تهران دستگیر شد.

او یک هفته پس از بازداشت، در تماس کوتاه تلفنی با خانواده، سلول‌های انفرادی زندان اوین را محل نگهداری خود عنوان کرد.

نازنین خسروانی با روزنامه های نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران، سرمایه و خبرگزاری آفتاب همکاری داشته است.

خانم خسروانی در ماه های گذشته با هیچ روزنامه ای همکاری نمی کرد و دلیل بازداشت او اعلام نشده است.

به دنبال حوادث دهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران تعداد زیادی از روزنامه نگاران بازداشت شدند که تعدادی از آنها پس از چند ماه حبس آزاد شدند ولی برای برخی از آنها احکام سنگین زندان، تبعید و محرومیت از فعالیت های سیاسی و اجتماعی صادر شد.

سازمان روزنامه نگاران بدون مرز، بارها نسبت به شرایط روزنامه نگاری در ایران و وضعیت روزنامه نگاران در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101118_l21_khosravani_election88.shtml

بالا ^^

ایران آزمایش سامانه های جدید پدافند هوایی را آغاز کرد

مقام های ارتش ایران می گویند که سامانه های پدافند هوایی جدیدی را آزمایش کرده اند که می تواند موشک های کروز و هواپیماهای بدون سرنشین را "به سرعت شناسایی و منهدم" کند.

سرتیپ حمید ارژنگی، سخنگوی مانور "مدافعان آسمان ولایت ۳" روز پنجشنبه ۲۷ آبان (۱۸ نوامبر) همزمان با آزمایش سامانه پدافند مرصاد گفت: "این سامانه کاملا بومی و به صورت دیجیتال است و قابلیت مقابله با انواع جنگ الکترونیک را دارد."

سامانه پدافندی مرصاد، سیستم ضد هوایی است که به گفته آقای ارژنگی، می تواند "هواپیماهای مدرن را در اتفاع پست و متوسط، شناسایی و منهدم کند".

ارتش ایران در روزهای گذشته مانور نظامی را آغاز کرده است که هدف اصلی آن آزمایش سیستم های شناسایی و مقابله با حملات هوایی و جاسوسی است.

سامانه ضد هوایی دیگری که طی این مانور نظامی به آزمایش گذاشته شده است، سامانه پدافند صیاد است که برد موشک های آن ۱۲ کیلومتر اعلام شده است.

سرتیپ حجت الله کثیری، معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی خاتم النبیاء، درباره ویژگی های این سامانه گفت که موشک های صیاد دارای کلاهک های ۲۰۰ کیلوگرمی است و با سرعت 1200 متر بر ثانیه می تواند مکملی برای سیستم های دیگر پدافندی ایران باشد.

آقای کثیری گفت که موشک های صیاد همانند موشک های اس ۳۰۰ عمود پرتابند.

او همچنین از آغاز تلاش ایران برای ساخت سامانه موشکی اس ۳۰۰ خبر داد.

سیستم پدافند هوایی اس۳۰۰ روسیه یکی از پیشرفته ترین سیستم های ضدهوایی در جهان است که می تواند ۱۰۰ هدف را به طور همزمان در آسمان ردیابی کند.

تلاش ایران برای ساخت و آزمایش سامانه های موشکی و ضد هوایی در حالی صورت می گیرد که این کشور هنوز روسیه را بر سر لغو یکطرفه قرارداد خرید موشک های اس ۳۰۰ مورد انتقاد قرار می دهد.

قرارداد ۸۰۰ میلیون دلاری خرید سیستم های پدافند هوایی اس ۳۰۰ پس از آن متوقف شد که دیمیتری مدودف رئیس جمهوری روسیه، ماه گذشته اعلام کرد که این کشور تحویل موشک های زمین به هوای اس ۳۰۰ به ایران را به خاطر آنچه نقض تحریم های شورای امنیت سازمان ملل خوانده شده بود، متوقف خواهد کرد.

پس از مخالفت رئیس جمهوری روسیه با تحویل موشک های اس ۳۰۰ به ایران، دولت این کشور اعلام کرد که پیش پرداخت ۱۶۶ میلیون دلاری برای خرید این موشک ها را به ایران باز می گرداند.

این تصمیم با واکنش منفی ایران روبرو شد و این کشور تهدید کرد که از روسیه به خاطر عمل نکردن به تعهدش شکایت می کند و وزیر دفاع ایران اعلام کرد که اقدامات حقوقی برای دریافت غرامت از روسیه در دست انجام است.

سیستم دیده‌بانی ارتش ایران روزآمد می شود

همزمان با آزمایش موشک های جدید ضد هوایی در ایران، فرمانده دیده‌بانی نیز اعلام کرده است که تمامی آسمان ایران تحت پوشش این شبکه دیده‌بانی قرار گرفته است و امکان نفوذ به آن وجود ندارد.

سرهنگ علی اصغر جمالی، فرمانده دیده‌بانی ایران، امروز (پنجشنبه ۲۷ آبان) گفت: "دیده‌بانی، سدی نفوذناپذیر در مقابل تجاوز هرگونه شیء پرنده اعم از موشک های کروز و هواپیماهای بدون سرنشین است."

آقای جمالی به تجهیزات مدرن سیستم دیده‌بانی نظامی ایران اشاره کرده و گفته است که این تجهیزات قادرند به محض مشاهده اشیاء پرنده به طور خودکار مشاهدات خود را به شبکه یکپارچه پدافندی اعلام کنند.

او همچنین از توانایی دیده‌بانی سیار و مسلح خبر داده است که قادرند در معابر مرزی و ورودی ایران مستقر شوند و با مشاهده "موشک های کروز و اشیاء پرنده متخاصم" با شلیک موشک های "دوش پرتاب" با این حملات مقابله کنند.

موشک های دوش پرتاب، موشک های سبک قابل حمل هستند که قابلیت این را دارند که به صورت دستی و از روی شانه های سربازان شلیک شوند.

ایران طی ماههای گذشته چند مانور نظامی در حوالی مراکز حساس اتمی ایران برگزار کرده است اما مانور "مدافعان آسمان ولایت۳" که هم اکنون در حال برگزاری است، به صورت سراسری و با بکارگیری تجهیزات جدید ضد هوایی این کشور، انجام می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101118_l07_iran89_missile_test_s200_mersad_sayad.shtml

بالا ^^

'اپیدمی های گسترده سوآزیلند را با خطر جدی مواجه کرده است'

سازمان خیریه پزشکان بدون مرز می گوید دو اپیدمی اچ آی وی/ایدز و سل کشور سوآزیلند در جنوب آفریقا را به ورطه نابودی کشانده است.

این سازمان خیریه، که مقر آن در سوئیس است، در جدیدترین گزارش خود شیوع این بیماری ها در سوآزیلند را بحران بهداشتی توصیف کرده و خواستار اقدام فوری و نا متمرکز برای مقابله با آن شده است.

سوآزیلند بالاترین آمار ابتلا به اچ آی وی/ایدز را در جهان دارد و در بیست سال گذشته میانگین طول عمر در این کشور از شصت سال به سی و یک سال کاهش یافته است.

اما مبارزه با اچ آی وی به دلیل شیوع گسترده بیماری سل در این کشور امری پیچیده شده است.

در واقع مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری سل در میان بزرگسالان سوآزیلند اصلی ترین دلیل مرگ و میر در این کشور است و سازمان پزشکان بدون مرز که در "شیسلونی"، منطقه ای دورافتاده در سوآزیلند چند درمانگاه دارد می گوید هشتاد درصد از بیماران سل همچنین حامل ویروس اچ آی وی هستند.

سازمان پزشکان بدون مرز می گوید درمان بیماران و همچنین اطمینان حاصل کردن از این که آنها رژیم درمانی خود را دنبال می کنند امری پیچیده است چون شمار پرسنل پزشکی و امکانات لازم برای تشخیص بیماری ها در سوآزیلند به شدت پایین است و این در حالی است که بیماران برای رسیدن به تنها مرکز درمان سل در سوآزیلند باید مسافت طولانی را طی کنند.

اکنون سازمان پزشکان بدون مرز و دولت سوآزیلند مشترکا روشی غیرمتمرکز را در شیسلونی معرفی کرده اند که باعث می شود درمانگاه های روستایی دو بیماری اچ آی وی/ایدز را همزمان با سل تحت درمان قرار دهند. در همین حال امدادرسان داوطلب آموزش می بینند که بیماران را در طول درمان زیر نظر داشته باشند.

پزشکان بدون مرز می گوید این نوع برنامه باید در تمام سوآزیلند به اجرا درآید تا جان ده ها هزار نفر از مرگ حتمی نجات یابد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2010/11/101118_l05_swaziland_msf.shtml

بالا ^^

اوباما خواهان تصویب فوری پیمان اتمی در سنا شد

باراک اوباما اقدام مجلس سنای آمریکا در تصویب پیمان اتمی با روسیه در سال میلادی جاری را برای امنیت ملی کشورش ضروری اعلام کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه (۱۸ نوامبر) در کاخ سفید با شماری از وزیران دفاع و خارجه سابق این کشور از جمله هنری کیسینجر، جیمز بیکر، مادلین آلبرایت، ویلیام کوهن، ویلیام پری و نیز برنت اسکوکرافت، مشاور امنیت ملی جورج بوش (پدر) در کاخ سفید دیدار کرد.

این چهره های با نفوذ که از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه هستند، خواهان تصویب پیمان "کاهش کلاهک های هسته ای استراتژیک" (استارت جدید)، شده اند.

باراک اوباما و دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، روز هشتم آوریل ۲۰۱۰ در پراگ، پایتخت جمهوری چک، پیمان استارت جدید را امضا کردند.

بر اساس این پیمان، دو کشور باید تعداد بمب های هسته ای استراتژیک خود را به ۱۵۵۰ کلاهک کاهش دهند و حدود ۷۰۰ موشک قاره پیما و بمب افکن سنگین با توانایی حمل چنین کلاهک هایی را حفظ کنند.

باراک اوباما گفت: "این امری ضروری در امنیت ملی ایالات متحده آمریکاست که پیمان استارت جدید در سال جاری تصویب شود."

وی تصویب این پیمان را "مهم ترین اولویت در عرصه امنیت ملی" برای کنگره فعلی که دوره اش تا چند هفته دیگر تمام می شود، توصیف کرد.

کمیته روابط خارجی سنا در ماه سپتامبر استارت جدید را با ۱۴ رای موافق در برابر چهار رای مخالف تصویب کرد.

دست کم ۶۷ سناتور یعنی دو سوم اعضای سنا باید به این پیمان رای مثبت بدهند تا آمریکا رسما به آن ملحق شود.

آقای اوباما پیمان استارت جدید را نه فقط برای بازرسی از تاسیسات اتمی روسیه و نظارت بر سلاح های هسته ای استراتژیک این کشور لازم دانست بلکه آنرا سنگ بنای روابط ایالات متحده و روسیه دانست.

وی در این خصوص، به حمایت روسیه از تحریم های های اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران اشاره کرد.

دولت آقای اوباما برای تصویب این پیمان در سنا به حمایت جمهوریخواهان نیاز دارد، اما نماینده این حزب در امور پیمان اتمی مذکور این هفته اعلام کرد که با رای گیری درباره این پیمان در سال جاری مخالف است.

سناتور جان کایل، که یکی از دو سناتور ایالت جنوبی آریزوناست، گفت فکر نمی کند که در دوره انتقالی کنگره در سال جاری، رای گیری امکان پذیر باشد.

وی به طور اصولی با این پیمان مخالف نیست، اما درخواست های متقابلی درباره مدرن کردن زرادخانه اتمی آمریکا و نگرانی هایی درباره جزئیات پیمان یادشده دارد که ظاهرا کاخ سفید آنها را برآورده نکرده است.

سناتور کایل سه شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: "به علت امور دیگری که کنگره باید به آنها بپردازد و مسائل پیچیده و حل نشده مربوط به پیمان استارت و مدرنیزه کردن (زرادخانه اتمی)" فکر نمی کند که بتوان در هفته های باقی مانده از سال جاری، این پیمان را تصویب کرد.

در همین رابطه، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه به سنا رفت و با جان کری رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا و ریچارد لوگار سناتور جمهوریخواه برای تصویب هرچه سریع تر این پیمان مذاکره کرد.

ناظران پیش بینی می کنند که با افزایش تعداد جمهوریخواهان محافظه کار در مجلس سنای سال آینده، باراک اوباما از شانس کمتری برای تصویب پیمان مذکور برخوردار باشد.

پارلمان روسیه (دوما) نیز هنوز این پیمان را تصویب نکرده است. دیمیتری مدودف می گوید دوما نباید پیش از پیوستن آمریکا به استارت جدید، این پیمان را تصویب کند.

استارت جدید جایگزین پیمان استارت (Strategic Arms Reduction Treaty) می شود که در سال ۱۹۹۱ منعقد و در ماه دسامبر ۲۰۰۹ منقضی شد.

باراک اوباما این پیمان را گامی مهم در جهت خلع سلاح هسته ای در جهان می داند. آمریکا و روسیه ۹۰ درصد تسلیحات اتمی جهان را در اختیار دارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101118_u01_obama-start.shtml

بالا ^^

ایران همچنان در رده پنجم بازی های آسیایی

ایرن در روز هفتم بازیهای آسیایی گوانگجو یک نقره و سه برنز گرفت و در جدول توزیع مدال ها از جایش تکان نخورد.

به این ترتیب ایران با مجموع پنج طلا، پنج نقره و یازده برنز همچنان در رده پنجم جدول رده بندی قرار دارد.

چین در این جدول با ۱۰۹ طلا اول است و کره جنوبی با ۳۷، ژاپن با ۲۱ و کره شمالی با پنج طلا بالاتر از ایران در رده های اول تا چهارم قرار دارند.

اصغر ابراهیمی در وزنه برداری نقره گرفت

اصغر ابراهیمی، وزنه‌بردار دسته ۹۴ کیلوگرم ایران امروز در بازی‌‌های آسیایی مدال نقره گرفت.

ابراهیمی با مهار وزنه‌های ۱۸۳ کیلوگرم در یک ضرب و وزنه ۲۱۰ کیلوگرم در دو ضرب و مجموع ۳۹۳ کیلوگرم صاحب مدال نقره شد.

ایلیا از قزاقستان با وزنه‌های ۱۷۵ در یک ضرب و ۲۱۹ کیلوگرم در دو ضرب و مجموع ۳۹۴ کیلوگرم قهرمان شد. وزنه‌برداری از کره جنوبی هم با مجموع ۳۸۳ کیلوگرم مدال برنز گرفت.

این دومین مدال نقره وزنه‌برداری ایران در این بازی‌ها بود. پیش از این مرتضی رضاییان در وزن ۶۹ کیلوگرم صاحب نقره شده بود. کیانوش رستمی، دیگر وزنه‌بردار ایران که در دسته ۷۷ کیلوگرم وزنه زد، ششم شد.

بهداد سلیمی در دسته فوق‌ سنگین روز جمعه وزنه می زند.

بهداد سلیمی یک روز قبل از این که دربازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ وزنه بزند، مدعی شد که با بلند کردن وزنه ۲۱۴ کیلویی، رکورد یک ضرب حسین رضازاده را جابه‌جا می‌کند.

وزنه‌بردار دسته فوق سنگین ایران به سایت فدراسیون گفته است که این وزنه ۲۱۴ کیلویی را درتمرینات زده است و اگر روز جمعه شرایط فراهم باشد، دربازی‌های آسیایی هم به این رکورد می‌رسد: "من این وزنه را یک بار در تمرینات زده ام، اما شرایط مسابقه با تمرین متفاوت است. با این حال خواسته قلبی من و کادر فنی شکستن این رکورد است و حسین رضازاده هم در این راه بیشتر از هر کس دیگر به من کمک خواهد کرد."

رقابتهای دسته فوق سنگین بازیهای آسیایی گوانگجو روز جمعه با حضور ۵ وزنه بردار آغاز می‌شود. غیر از بهداد سلیمی، سجاد انوشیروانی هم شانس کسب مدال دارد.

تکواندو ایران سه برنز گرفت

نمایندگان تکواندوی ایران در دومین روز از رقابت‌های‌شان در بازی‌های آسیایی گوانگجو به سه مدال برنز دیگر رسیدند.

سمانه شش‌پری تکواندوکار وزن ۵۳- کیلوگرم در دیدار نیمه نهایی مقابل "اینگوین" از ویتنام شکست خورد و به برنز رسید.

سوسن حاجی‌پور دیگر نماینده تکواندو بانوان ایران هم در نیمه نهایی وزن ۵۷- کیلوگرم مقابل حریف چینی بازنده شد و به مدال برنز بسنده کرد.

در رقابت‌های مردان و در وزن ۸۰+ کیلوگرم، فرزاد عبداللهی باز هم در نیمه نهایی ناکام ماند و بعد از شکست برابر احمد ناصر بهاوی از افغانستان بیشتر از برنز بدست نیاورد.

حسین تاجیک تکواندوکار ایران در وزن ۸۷+ کیلوگرم در حالی که تکواندوکار برتر میدان بود مغلوب تکواندوکار قزاق شد و از دست یابی به مدال بازماند.

حسین تاجیک در رقابت سخت و نفس‌گیر با آرمان چیلمانف از قزاقستان مغلوب شد. این بازی چندین بار به دلیل اعتراض مربی قزاقستان با وقفه روبرو شد.

بدین ترتیب تکواندوکاران مرد و زن ایران در روز دوم مسابقه‌هایشان در بازی‌های آسیایی گوانگجو سه مدال برنز را کسب کردند تا مجموع مدال های کاروان ایران در این رشته به دو مدال طلا و ۴ مدال برنز برسد.

امید فوتبال فردا با عمان بازی می کند

تیم امید فوتبال ایران اگر می خواهد به نیمه نهایی بازیهای آسیایی گوانگجو برسد باید روز جمعه عمان را مغلوب کند.

ایران که در چهار بازی‌ قبلی تیم‌های ترکمنستان، بحرین، ویتنام و مالزی را شکست داده است، برای حضور در جمع چهار تیم اول با عمان بازی می‌کند.

عمان در حالی حریف ایران شده است که پیش از این مالدیو و پاکستان را شکست داد و در برابر تایلند به تساوی رسید. آنها هنگ کنگ را ۳ بر صفر مغلوب کردند تا به مرحله نیمه نهایی برسند.

برنامه بازی‌های جمعه فوتبال گوانگجو:

تایلند - ژاپن

امارات - کره‌شمالی

کره‌جنوبی - ازبکستان

ایران - عمان

برنز حسینی در بوکس قطعی شد

روح الله حسینی، میر ویس خان از پاکستان را با نتیجه ۴ بر صفر شکست دادو به نیمه نهایی بوکس بازیهای آسیایی رسید.

روح الله حسینی بوکسور وزن ۹۱+ کیلوگرم ایران بعد از یک دور استراحت به مصاف میر ویس خان از پاکستان رفت و با نتیجه ۴ بر صفر به برتری رسید. او با این پیروزی به مرحله نیمه نهایی رسید تا با دیچکو از قزاقستان رو به رو شود. در صورت کسب یک پیروزی دیگر حسینی راهی فینال می شود.

بعد از پنج سال آرژانتین، برزیل را برد

در بازیهای دوستانه چهارشنبه شب فوتبال جهان آرژانتین موفق شد بعد از پنج سال برزیل را شکست دهد.

این دو تیم در دیداری دوستانه در قطر به مصاف هم رفتند و آرژانتین موفق شد یک بر صفر برنده شود.

لیونل مسی تنها گل بازی را در دقیقه ۹۲ به ثمر رساند.

ورزشگاه ومبلی لندن هم میزبان یک دیدار دوستانه بزرگ بود هر چند در پایان انگلستان ۲ بر یک مقابل فرانسه شکست خورد.

شاگردان لورن بلان با گل‌های کریم بنزما و والبوئنا در مقابل تک گل پیتر کراوچ که در دقایق پایانی به ثمر رسید بهترین نتیجه فوتبال فرانسه در طی چند ماه اخیر را رقم زدند.

کاپلو بعد از بازی گفت: "این بهترین تیم ملی انگلیسی است که می توانم در شرایط کنونی انتخاب کنم. فکر می کنم که این برای آینده خیلی مهم است که به بازیکنان جوان ارزش بدهیم".

در بازیهای دیگر ایتالیا با رومانی ۱-۱ کرد و سوئد برابر آلمان به تساوی بدون گل رسید.

نتایج کامل دیدارهای دوستانه فوتبال در شب گذشته بدین شرح است:

چین ۱ - لیتوانی صفر

هنگ کنگ صفر - پاراگوئه ۷

عربستان صفر - غنا صفر

کویت ۱ - عراق ۱

روسیه صفر - بلژیک ۲

آرژانتین ۱ - برزیل صفر

بلغارستان صفر - صربستان ۱

مصر ۳ - استرالیا صفر

دانمارک صفر - چک صفر

سوئیس ۲ - اوکراین ۲

هلند ۱ - ترکیه صفر

ایتالیا ۱ - رومانی ۱

لهستان ۳ - ساحل عاج ۱

آفریقای جنوبی صفر - آمریکا ۱

سوئد صفر - آلمان صفر

ایرلند ۱ - نروژ ۲

انگلیس ۱ - فرانسه ۲

پرتغال ۴ - اسپانیا صفر

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/11/101118_l17_sports.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages