BBCPersian.com

3 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 24, 2011, 4:31:23 PM12/24/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:31 گرينويچ - شنبه 24 دسامبر 2011 - 03 دی 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

ثبت نام داوطلبان نمایندگی نهمین مجلس شورای اسلامی امروز آغاز شد و داوطلبان تا پایان روز جمعه، نهم دیماه، برای ثبت نام مهلت دارند. انتخابات مجلس نهم روز جمعه، دوازده اسفند، برگزار می شود.

سرلشگر محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران وضعیت تهران را از نظر فرهنگی و سیاسی "نامطلوب" توصیف کرده وگفته که سختی و پیچیدگی کار سپاه در تهران این است "که باید مسائل فرهنگی را در کنار مسائل امنیتی به پیش ببریم."

نیروی دریایی ارتش ایران مانور دریایی "ولایت ۹۰" را در آب‌های دریای عمان در شرق تنگه هرمز آغاز کرد. نمایش توان بازدارندگی نیروی دریایی ایران از جمله اهداف این مانور عنوان شده است.

خانواده حسن فتحی، روزنامه نگار زندانی در ایران، می گویند از ادامه نگهداری او در سلول انفرادی نگران هستند. یکی از بستگان آقای فتحی از رهبر ایران خواست به این پرونده رسیدگی کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایران اعلام کرد که دانشگاه‌های این کشور می توانند با نظارت فرهنگستان زبان و ادب فارسی دو واحد اختیاری برای آموزش زبانهای محلی داشته باشند.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان اعلام کرده است که بدون توقف عملیات شبانه از سوی ناتو، پیمان استراتژیک میان آمریکا و افغانستان امضا نخواهد شد. هفته پیش ناتو اعلام کرد که حاضر نیست عملیات شبانه را در افغانستان متوقف کند.

مسئولان شرکت فراهم کننده انرژی برق در افغانستان (برشنا) می گوید، ادارات دولتی قبض برق خود را به موقع نمی پردازند و این مساله مشکلات زیادی را برای این شرکت خلق می کند.

مسئولان شرکت های هوایی افغانستان می گویند اگر آسمان این کشور به روی هواپیماهای شرکت های خارجی باز شود، شرکت های خصوصی داخلی تا شش ماه دیگر ورشکست خواهند شد.

هزاران نفر در مسکو و دیگر شهرهای روسیه در اعتراض به نتیجه انتخابات اخیر دست به تظاهرات زده اند. معترضان دولت را به تقلب در انتخابات اخیر متهم می کنند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jouyamanzali.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس ایران آغاز شد

ثبت نام داوطلبان نمایندگی نهمین مجلس شورای اسلامی امروز، سوم دیماه، آغاز شد.

مصطفی محمد نجار، وزیر کشور ایران و صولت مرتضوی، معاون سیاسی وزیر کشور، آغاز ثبت نام داوطلبان نمایندگی را اعلام کردند.

آقای مرتضوی ریاست ستاد انتخابات را بر عهده دارد.

داوطلبان نمایندگی علاوه بر ستاد انتخابات وزارت کشور در تهران می توانند در محل فرمانداری های سراسر ایران و همچنین نمایندگی های سیاسی و کنسولی ایران در دیگر کشورها ثبت نام کنند.

مهلت ثبت نام داوطلبان تا پایان روز جمعه، نهم دیماه است.

انتخابات نهمین مجلس شورای اسلامی روز جمعه، دوازدهم اسفند برگزار می شود.

داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس باید دارای تابعیت ایران باشند. اعتقاد و التزام عملی به اسلام و جمهوری اسلامی ایران و وفاداری به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه از شرایط اولیه نامزدی در انتخابات مجلس ایران است.

داوطلبان نمایندگی اقلیت های دینی مصرح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام مستثنی هستند و باید در دین خود ثابت‌العقیده باشند.

دارندگان مشاغل و سمت های رده بالای دولتی برای ثبت نام به عنوان نامزد انتخابات باید شش ماه پیش از شروع ثبت نام از سمت خود استعفا داده باشند.

معاونان رئیس جمهور، وزرا، سفرا، استانداران، شهرداران، مشاوران رده بالای دولتی، قضات و روسای بخش های مختلف قوه قضائیه، روسای رده بالای صدا و سیما، اعضای شوراهای شهر و روستا و نمایندگان و ناظران شورای نگهبان از جمله افرادی هستند که باید برای ثبت نام در انتخابات از سمت خود استعفا کنند.

بر اساس قانون انتخابات ایران، شورای نگهبان باید صلاحیت داوطلبان نامزدی انتخابات را تایید کند و اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده توسط این شورا، هشت روز پیش از برگزاری انتخابات در فهرست وزارت کشور اعلام می شود.

پس از آن، نامزدها می توانند تبلیغات انتخاباتی را آغاز کنند.

احزاب اصلی اصلاح طلب ایران گفته اند به دلیل نبود شرایط اصلی و اولیه برای یک انتخابات آزاد و عادلانه، در این انتخابات شرکت نخواهند کرد.

در غیاب اصلاح طلبان، رقابت اصلی برای احراز ۲۹۰ کرسی مجلس ایران، میان هواداران و مخالفان محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری، خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111224_l20_majlis_registration.shtml

بالا ^^

فرمانده کل سپاه: وضع تهران از نظر فرهنگی و سیاسی خوب نیست

سرلشگر محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران وضعیت تهران را از نظر فرهنگی و سیاسی "نامطلوب" توصیف کرده و گفته که سختی و پیچیدگی کار سپاه در تهران این است "که باید مسائل فرهنگی را در کنار مسائل امنیتی به پیش ببریم."

آقای جعفری در مراسم توزیع و معارفه فرماندهان پیشین و جدید سپاه محمد رسول الله تهران گفته که "وضع امروز تهران از نظر فرهنگی و سیاسی وضع خوبی نیست و سالها بی توجهی به این مسئله شده و از طرف دیگر برنامه ریزی های دشمن برای تهران را شاهد بوده ایم."

فرمانده کل سپاه پاسداران تاکید کرده که"در این وضعیت سپاه و بسیج نمی توانند بی تفاوت باشند."

این سخنان در مراسم تودیع سرتیپ پاسدار حسین همدانی فرمانده سابق سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ و معارفه سرتیپ پاسدار محسن کاظمینی فرمانده جدید این نیرو ایراد شده است.

سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ در پی تغییر ساختار در سپاه پاسداران و تشکیل سپاه های استانی در سال ۱۳۸۷ از ادغام لشکر محمد رسول الله و نیروی مقاومت بسیج تهران بزرگ تشکیل شد.

در کنار سپاه استان تهران موسوم به سیدالشهدا به فرماندهی علی فضلی، سپاه ویژه پایتخت با نام محمد رسوال الله تهران بزرگ تشکیل شد که از ابتدای تشکیل، فرماندهی آن برعهده سرتیپ عبدالله عراقی بود و در آبان ماه سال ۱۳۸۸حسین همدانی جانشین وی شد.

این سپاه در جریان اعتراض های خیایانی پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران نقش مهمی در مقابله با معترضان در تهران داشت. شبه نظامیان بسیجی که در کنار ماموران نیروی انتظامی در مقابله با معترضان در تظاهرات تهران حضور داشتند، تحت فرماندهی سپاه محمد رسول الله بودند.

مقابله با جنگ نرم

فرمانده کل سپاه گفت که "امروز سپاه به موازات ماموریت های نظامی و امنیتی خود، ماموریت مقابله با تهدیدات فرهنگی و جنگ نرم را بر عهده دارد و چون امروز جنگ نرم اهمیت بیشتری پیدا کرده است، تمرکز ما باید بیشتر بر روی این بخش باشد."

سپاه پاسداران در سالهای گذشته ماموریت هایی غیر از امور نظامی بر عهده گرفته و آقای جعفری گفته که حضور سپاه در دوران جنگ هشت ساله با عراق باعث شده که همه "ماهیت نظامی سپاه" را بشناسند "ولی این طور نیست که سپاه صرفا یک سازمان نظامی باشد بلکه به گفته مقام معظم رهبری، سپاه یک سازمان امنیتی، فرهنگی، سیاسی و نظامی است."

سپاه در سالهای اخیر حضورش را در بخش های اقتصادی به خصوص بخش نفت و گاز و بانکداری گسترش داده و تغییرات سازمانی دیگری نیز در این نهاد ایجاد شده است. آقای جعفری می گوید که "مقابله در عرضه نظامی به عهده نیروهای زمینی، دریایی و هوا و فضاست و مقابله در عرصه های امنیتی و جنگ نرم به سپاه های استانی واگذار شده است."

تغییرات گسترده در ساختار سازمان سپاه با انتقادهای نظیر "پیچیدگی"روابط سپاه های استانی با ستادهای بالا دستی مواجه بوده که به گفته آقای جعفری، چاره ای جز اجرای این ساختار جدید نیست چون "تغییرات سازمانی در سپاه دغدغه ای در ذهن مقام معظم رهبری" بود و باید چند سال به آن عمل کرد تا نواقص و نقاط ضعف و قوت آن بیشتر مشخص شود.

در مراسم معارفه تودیع و معارفه فرمانده سپاه محمد رسول الله، سرتیپ پاسدار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سرتیپ حسین ساجدی نیا فرمانده انتظامی تهران و مرتضی تمدن استاندار تهران حضور داشتند.

آقای کاظمینی فرمانده جدید سپاه محمد رسول الله در این مراسم گفت که "جنگ نرم یک تهدید اساسی برای کشور ماست و برای مدیریت آن باید قدرت نرم ایجاد کنیم."

فرمانده جدید سپاه محمد رسول الله همچنین گفت که "در تهران بزرگ با مسائل فرهنگی و اجتماعی فراوانی رو به رو هستیم و سازمان های بیرون از سپاه به ویژه سازمان های دولتی باید به مجموعه ما کمک کنند تا بتوانیم توجه خود را نسبت به مسائل فرهنگی و اجتماعی تهران بیشتر کنیم."

آقای کاظمینی پنجاه سال دارد و به نوشته خبرآنلاین، او در سال ۶۱ به همراه تعدادی از نیروهای تیپ محمد رسول الله عازم لبنان شده و مدتی هم آنجا بوده است. او در مرداد سال ۱۳۸۸ در اوج اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری به عنوان معاون عملیات کل سپاه پاسداران معرفی شد.

سرلشگر جعفری در معرفی فرمانده جدید سپاه محمد رسول الله گفته که "چون ایشان (کاظمینی) در یکی دو سال اخیر مسئول عملیات سپاه بودند این طور تحلیل شده بود که ایشان برای انجام کارهای عملیاتی در سپاه تهران مشغول خواهند شد ولی تاکید بیشتر ما بر مسائل فرهنگی است."

رزمایش افسران جنگ نرم

در مراسم تودیع آقای همدانی فرمانده سابق محمدرسول الله، آقای جعفری گفت که "لزومی به اعلام" سمت جدید سرتیپ پاسدار حسین همدانی نمی بیند ولی از تجربیات وی استفاده خواهد شد.

آقای همدانی که دو سال فرمانده سپاه محمدرسول الله تهران بود، پیش از این نیز مسئولیت های حساسی در سپاه چون فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول الله، معاون مرکز راهبردی، مشاور عالی فرمانده کل و جانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج را بر عهده داشته است.

حسین همدانی، از امضا کنندگان نامه ای است که چند تن از فرماندهان سپاه در روزهای پس از وقایع ۱۸ تیر ۱۳۷۸ خطاب به محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران نوشتند و گفتند که "کاسه صبر"شان به پایان رسیده است و "تحمل بیش از آن را در صورت عدم رسیدگی"(کنترل نا آرامی ها) ، بر خود جایز نمی بینند و وارد عمل خواهند شد.

آقای همدانی در مراسم تودیعش گفت که "در حوادث سال ۸۸ (انتخابات ریاست جمهوری) بسیجیان ما هم راه را پیدا کردند و هم راهپیمایی کردند و جمعی را با خودشان به راه انداختند؛ آن هم در دورانی که دشمن همه ابزارها را برای براندازی این نظام به کار گرفته بود و آمده بودند تا کار را تمام کنند."

سپاه تهران تا دو سال پیش به شش منطقه تقسیم شده بود ولی در دوران فرماندهی آقای همدانی به ۲۲ ناحیه تبدیل شد که به گفته فرمانده کل سپاه "یک اقدام انقلابی و بسیار تعیین کننده بود و با توجه به گستردگی، جمعیت زیاد و حساسیت بالای تهران باید به صورت ویژه ای به تهران نگاه شود."

آقای همدانی تاکید کرده که "بیش از ۹۰ درصد سازوکار سپاه تهران در عرصه جنگ نرم به خدمت گرفته شده است و در همین راستا در هشتم دی، افسران جنگ سایبری ما رزمایش خواهند داشت و بودجه و امکانات به سمت این عرصه و حوزه های فرهنگی روانه شده است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111224_ka_sepah_tehran_jafari.shtml

بالا ^^

چه کسانی برای بستن تنگه هرمز تصمیم می گیرند؟

نیروی دریایی ارتش ایران، صبح روز شنبه (۳ دی) مانور دریایی "ولایت ۹۰" را در آب‌های دریای عمان در شرق تنگه هرمز آغاز کرد، ولی فرمانده این نیروها می گوید که تنها "بزرگان نظام" درباره بستن تنگه هرمز تصمیم می گیرند.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران در این مانور نظامی که به مدت ده روز برگزار می‌شود، جدیدترین تجهیزات، دستاوردها و تاکتیک‌های نیروی دریایی به نمایش گذاشته خواهد شد.

بنا بر اعلام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران "رزمایش ولایت ۹۰" در منطقه ای به طول دو هزار کیلومتر از شرق تنگه هرمز تا خلیج عدن برگزار می‌شود.

دریادار حبیب الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران پیش از این هدف از برگزاری مانور ولایت ۹۰ را "نمایش عزم، اراده، اقتدار و توان دفاعی نیروهای مسلح و بازدارندگی نیروی دریایی در دریای آزاد" عنوان کرده بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران با بیان این که توانایی کنترل تنگه هرمز در اختیار ایران است، درباره احتمال بستن این تنگه استراتژیک گفت: "به رغم توانمندی نیروی دریایی ارتش و سپاه در بستن تنگه هرمز، تصمیم در این زمینه بر عهده بزرگان ماست که در زمان لازم و در صورت لزوم این کار انجام شود، اما این تصمیم هنوز گرفته نشده است."

حدود چهل درصد نفت جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند و در پی افزایش تهدیدها علیه ایران برخی مقام‌های نظامی ایرانی هشدار داده‌اند در صورتی که ایران هدف حمله نظامی قرار بگیرد، با بستن این آبراه از صدور نفت کشورهای حاشیه خلیج فارس به جهان جلوگیری خواهند کرد.

با وجود این هشدارها، وزیر نفت و سخنگوی وزارت خارجه ایران به تازگی گفته‌اند که بستن تنگه هرمز در دستور کار دولت ایران قرار ندارد.

'نمایش اقتدار'

فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران با اعلام این که رزمایش ولایت ۹۰ از شرق تنگه هرمز و دریای عمان تا آب‌های آزاد شمال اقیانوس هند را در بر می‌گیرد، گفت:"این نخستین بار است که رزمایش ما در چنین منطقه وسیعی برگزار می‌شود."

بر اساس اعلام نیروی دریایی ارتش ایران این مانور در مجاورت کشورهای عمان، یمن، پاکستان، هندوستان و شمال سومالی و "بر اساس قوانین بین‌المللی" برگزار می‌شود.

به گفته دریادار سیاری جدیدترین سامانه‌های موشکی و اژدر که توسط یگان‌های سطحی و زیرسطحی استفاده می شود، در این مانور آزمایش خواهد شد.

او همچنین از به‌کارگیری انواع زیردریایی‌ها در کلاس‌های مختلف، هواپیمای بدون سرنشین و انواع سلاح های ساحل به دریا در مانور دریایی ولایت ۹۰ خبر داد.

مقام‌های ایران در ماه های اخیر بارها گفته اند که این کشور تلاش می‌کند حضور و توان نظامی خود را در آب‌های آزاد گسترش دهد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران نیز با تاکید بر این موضوع، مانور دریایی ولایت ۹۰ را گامی دیگر در جهت "نمایش اقتدار نظام جمهوری اسلامی در آب‌های آزاد" عنوان کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111224_l26_iran_naval_drill_hormuz.shtml

بالا ^^

نگرانی از نگهداری حسن فتحی در سلول انفرادی

خانواده حسن فتحی، روزنامه نگار زندانی در ایران، می گویند از ادامه نگهداری او در سلول انفرادی نگران هستند.

آقای فتحی در ۲۲ آبان بازداشت شد و رسانه های محافظه کار علتش را مصاحبه او با بی بی سی فارسی درباره انفجار پایگاه موشکی سپاه پاسداران در حومه تهران اعلام کردند.

امروز یکی از بستگان آقای فتحی به بی بی سی فارسی گفت که این روزنامه نگار هنوز در سلول انفرادی نگهداری می شود و همین موجب نگرانی خانواده او شده است.

او با اشاره به این که آخرین ملاقات اعضای خانواده با آقای فتحی حدود دو هفته پیش در جریان دادرسی در دادگاه صورت گرفته، گفت: "به دلیل این بازداشت و بی مهری مادر آقای فتحی سکته کرده و من به عنوان نماینده خانواده شهیدان فتحی، از آیت الله خامنه ای که شبانه به دیدار خانواده شهدا می رود، تقاضا می کنم که به این مادر شهید احترام بگذارند."

خانواده آقای فتحی تاکید دارند که او بی گناه بازداشت شده است و اتهام "تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب" به او وارد نیست.

این عضو خانواده آقای فتحی گفت: "او پیشینه روشنی در زمینه روزنامه نگاری دارد و ۳۰ سال است که در مطبوعات ایران قلم می زند. خانواده ما، خانواده ای ارزشی است. ما خانواده شهیدیم. ما برای انقلابمان سرمایه گذاری کرده ایم و پشت سر رهبریم. من نمی دانم که آیا آقای خامنه ای خبر دارد که چنین اتفاقی افتاده است یا نه."

این عضو خانواده فتحی در ادامه گفتگو با بی بی سی فارسی برخورد مقامهای امنیتی و قضایی را بسیار تحقیرآمیز توصیف کرد و گفت: "اگر او گناهی کرده، برابر مقررات جاری مملکت محاکمه و اعدامش کنند. ما شهید دادیم که تبعیض نباشد."

بازداشت حسن فتحی با محکومیت گسترده داخلی و خارجی روبرو شده است. دهها روزنامه نگار ایرانی با امضای بیانیه ای خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط او شده اند.

این عضو خانواده آقای فتحی در گفتگو با بی بی سی فارسی از طرف "خانواده شهیدان فتحی" از این تلاشها تشکر کرد.

پس از بازداشت حسن فتحی، بی بی سی بیانیه ای صادر کرد و در آن نوشت: "بی‌بی‌سی فارسی خبرنگار یا کارمندی در ایران ندارد و این بخش به عنوان یک تحلیلگر مستقل با آقای حسن فتحی و بسیاری دیگر از روزنامه نگاران، دانشگاهیان و سایر شخصیت های ایران مصاحبه می کند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111224_ll_fathi_brother.shtml

بالا ^^

ارائه درس اختیاری زبان‌های محلی در دانشگاه‌های ایران

محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایران اعلام کرد که دانشگاه های ایران می توانند با نظارت فرهنگستان زبان و ادب فارسی دو واحد اختیاری برای آموزش زبانهای محلی داشته باشند.

آقای مخبر دزفولی روز شنبه سوم دی (۲۴ دسامبر) در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفت: "تدریس زبان های محلی از جمله زبان های کردی و آذری به صورت دو واحد اختیاری در چهارچوب مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاهها ابلاغ شده و هیچ مانعی برای اجرای آن وجود دارد."

آقای دزفولی گفت که دانشگاهها پس از آنکه برنامه خود را برای دو واحد ارائه دادند می توانند آن را اجرا کنند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی در خرداد ۱۳۸۸ مصوبه آموزش زبان های محلی و قومی در برخی از دانشگاه های این کشور را تصویب کرد.

بر اساس این مصوبه به وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی اجازه داده می‌شود که دو واحد درسی زبان و ادبیات مربوط به زبان‌ها و گویش‌های بومی و محلی ایران مانند آذری، کردی، بلوچی و ترکمنی در دانشگاه‌های مرکز استان های ذیربط به صورت اختیاری ارائه و تدریس کنند.

به اعتقاد کارشناسان مسائل قومی، مصوبه تدریس زبان های محلی در دانشگاههای مرکز استانهای مربوطه یکی از مهمترین اقداماتی است که طی ۳۰ سال گذشته، برای احقاق حقوق قومیت ها و اجرای اصل پانزدهم قانون اساسی انجام شده است.

اما برخی از صاحب نظران در امور مسائل قومی می گویند که این مصوبه فاصله زیادی با این اصل از قانون اساسی دارد.

به اعتقاد این گروه، این اصل قانون، حق آموزش زبان مادری در "مدارس" را مطرح کرده، در حالی که مخاطب مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی "دانشگاه ها" هستند.

بر اساس اصل پانزدهم قانون اساسی ایران "زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‏های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است."

با اینکه ایران در سراسر تاریخ خود زیستگاه اقوام مختلف بوده اما کودکان آن در سده اخیر همواره به زبان فارسی در مدارس تحصیل کرده اند.

زبان های ترکی و کردی تنها در دوره ای یک ساله در سالهای۴۶- ۱۹۴۵ میلادی در مدارس تحت اداره دولت های خودمختار فرقه دموکرات در آذربایجان و قاضی محمد در مهاباد تدریس شده است.

به اعتقاد برخی از تحلیلگران، حکومت ایران چه پیش و چه پس از انقلاب اسلامی از آن بیم داشته که تحصیل قومیت ها به زبان های قومی خود آغازی برای تنش های قومی و جدایی طلبی در ایران باشد.

طی چند سال اخیر که ایران صحنه نا آرامی های قومی در آذربایجان، کردستان، بلوچستان و خوزستان بوده، این موضوع به دامنه نگرانی های دولت نسبت به تحرکات قومی و افزایش وابستگی های محلی آنها افزوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111224_l44_motherlanguage_dezfuli.shtml

بالا ^^

کرزی: شرط امضای پیمان استراتژیک با آمریکا، توقف عملیات شبانه است

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان اعلام کرده است که بدون توقف عملیات شبانه از سوی ناتو، پیمان استراتژیک میان آمریکا و افغانستان، امضا نخواهد شد. دو روز پیش ناتو اعلام کرد که حاضر نیست عملیات شبانه را در افغانستان متوقف کند.

آقای کرزی این سخنان را در جمع اعضای هیات تحقیق در مورد تلفات غیر نظامیان اظهار داشت.

شماری از کسانی که مدعی اند اعضای خانواده خود را که غیر نظامی بوده اند، در عملیات ناتو از دست داده اند، نیز در این جلسه حضور داشتند.

اعضای هیات تحقیق می گویند، در مواردی در قندهار، پتکتیا و کاپیسا، نیروهای ناتو، بدون آنکه جنگی در جریان بوده باشد، عملیات کرده که شماری از غیر نظامیان از جمله زن و کودک در نتیجه آن، کشته شده اند.

این هیات از سوی حامد کرزی مامور شده بود تا مواردی مشخصی از تلفات غیر نظامیان را در جنوب و شرق افغانستان تحقیق کند.

این هیات، امروز 24 دسامبر، نتیجه تحقیق خود را به حامد کرزی ارائه کردند.

این نخستین بار نیست که آقای کرزی بر توقف عملیات شبانه و بازرسی خانه ها در مناطق نا آرام از سوی نیروهای ناتو، تاکید می کند.

در لویه جرگه ای که برای مشورت در مورد امضای پیمان استراتژیک با آمریکا برگزار شده بود نیز، مساله عملیات شبانه مطرح شد و اعضای لویه جرگه بر توقف فوری آن تاکید کردند.

اما فرماندهان ناتو می گویند با توجه به وضعیت کنونی افغانستان، ادامه عملیات شبانه یک نیاز است و نمی توانند آن را متوقف کنند.

نیروهای ناتو معتقدند که عملیات شبانه در کاهش تلفات غیر نظامیان و همچنین پائین آمدن سطح نا آرامی ها بسیار موثر بوده است.

در آخرین مورد یکی از سخنگویان ناتو در نوزدهم دسامبر در کابل گفت، تا زمانی که نیروهای امنیتی افغانستان توان آمادگی مقابله با شورشیان را بیابند، عملیات شبانه متوقف نخواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/12/111224_l09_karzai_nato_night_operation_stop.shtml

بالا ^^

ادارات دولتی افغانستان '۲۰ میلیون دلار قبض برق را نپرداخته اند'

مسئولان شرکت فراهم کننده انرژی برق در افغانستان (برشنا) می گوید، ادارات دولتی قبض برق خود را به موقع نمی پردازند و این مساله مشکلات زیادی را برای این شرکت خلق می کند.

میرویس عالمی از مسئولان برشنا می گوید، تنها در کابل ادارات دولتی نزدیک به یک میلیارد افغانی/معادل بیش از ۲۰ میلیون دلار از شرکت برشنا، بدهکارند.

با انتقال برق وارداتی از کشور های آسیای میانه به کابل پایتخت و برخی از شهر های دیگر افغانستان، مشکل قطع جریان برق کاهش یافته بود. اما با فرا رسیدن زمستان، و به کار افتادن وسایل بیشتر برقی، قطع جریان برق دوباره از سرگرفته شده و ساکنان برخی از مناطق در شب های سرد زمستان در تاریکی و سردی بسر می برند.

مسئولان شرکت فراهم کننده انرژی برق در افغانستان، استفاده بیش از حد مردم به ویژه نهاد های دولتی از انرژ برق را دلیل اصلی قطع برق در زمستان می دانند.

عبدالباقی رئیس برق کابل می گوید استفاده بیش از حد تعیین شده از انرژی برق سبب خرابی سیستم و تجهیزات آنها می شود.

مسئولان شرکت برشنا، کاهش مقدار انرژی وارداتی از ازبکستان، کاهش تولید انرژی آبی در داخل افغانستان و مصرف بیش از حد انرژی در نهاد های دولتی و اماکن مقدس را از دیگر دلایل قطع جریان برق عنوان می کنند.

آقای عالمی از وزارتخانه های مخابرات، عدلیه، تحصلات عالی و ریاست آبرسانی، به عنوان نهاد های یاد کرد که تاکنون پول مصرف برق شان را نپرداخته اند.

این در حالی است که مردم به دلیل افزایش قیمت مواد سوخت، شدیدا به برق سخت نیاز دارند و اکنون که فصل سرما است، بیشتر از آن برای گرم کردن خانه های خود استفاده می کنند.

با این حال مقامات می گویند به دلیل استفاده بیش از حد برق، مجبور خواهند شد تا برق شماری از مناطق را قطع کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/12/111224_l09_af_lack_of_electricity_problem.shtml

بالا ^^

نگرانی شرکت های هوایی افغانستان از حضور شرکت های خارجی

مسئولان شرکت های هوایی افغانستان می گویند اگر آسمان این کشور به روی هواپیماهای شرکت های خارجی باز شود، شرکت های خصوصی داخلی تا شش ماه دیگر ورشکست خواهند شد.

شورای وزیران افغانستان اخیرا اعلام کرده است که آسمان این کشور را به روی تمامی شرکت های هوایی خارجی باز خواهد کرد.

دولت می گوید این کار سبب ایجاد رقابت سالم و بهتر شدن کیفیت خدمات برای مسافران خواهد شد.

درحال حاضر درافغانستان سه شرکت هوایی فعال است: شرکت آریانا که یک شرکت نیمه دولتی است، و شرکت های صافی ایروز و کام ایر که خصوصی هستند.

نمایندگان این سه شرکت هوایی که دراتاق تجارت و صنایع با خبرنگاران صحبت می کردند، از تصمیم اخیر دولت افغانستان مبنی بر بازکردن آسمان افغانستان به روی همه شرکت های هوایی خارجی ابراز نگرانی کرده و گفتند که این تصمیم دولت، به زیان افغانستان خواهد بود.

قربان حقجو رئیس اتاق تجارت وصنایع که به نمایندگی از آنها صحبت می کرد گفت اگر این سیاست درافغانستان عملی شود به زودی شرکت های هوایی افغانستان تعطیل خواهند شد.

درهمین حال حکومت افغانستان می گوید که بازبودن آسمان و فرودگاه های افغانستان به روی شرکت های خارجی نه تنها برای این کشور پول سازخواهد بود بلکه اعتبارافغانستان را نیز بالا خواهد برد.

اما ایمل فیضی سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان در پاسخ به نگرانی شرکت های خصوصی در افغانستان گفته است که بهتر این است که شرکت های هوایی داخلی با بهترساختن خدمات خود، تلاش کنند درین رقابت پیروز شوند.

این درحالی است که شرکت های هوایی افغانستان خود را دربرابرشرکت های بزرگ خارجی ضعیف می دانند ومی گویند دولت افغانستان باید با وضع قوانین خاص و دادن امتیازات ویژه، بخش خصوصی را در افغانستان تقویت کند.

شرکت هوایی نیمه دولتی آریانا شصت سال قبل راه اندازی شد ولی در سالهای جنگ به شدت آسیب دید.

اولین شرکت هوایی خصوصی به نام کام ایر شش سال پیش در افغانستان آغاز بکارکرد و پس از آن شرکت های صافی ایروز و پامیر ایروز نیز مجوز فعالیت گرفتند.

اما پامیر ایرویز پس از اندک زمانی به دلیل فرسوده بودن هواپیماهایش تعطیل شد.

درحال حاضر نزدیک به دوهزار نفر در این شرکت ها مشغول کارهستند و شرکت های هواپیمایی خصوصی سالانه بیست و پنج میلیون دلار به دولت افغانستان مالیات می پردازند.

اخیرا شماری از شرکت های هوایی از جمله، ترکیش ایرویز، ایندیا ایر و یک شرکت متعلق به امارات متحده عربی موسوم به دوبی فلایت، پروازهای خود را به کابل آغاز کرده اند.

خدمات نسبتا بهتر شماری از این شرکت ها سبب شده، که شرکت های هوایی خصوصی، شماری از مشتریانش را از دست دهند.

برخی از کارشناسان می گویند دولت افغانستان می تواند شرایطی برای ورود شرکت های هواپیمایی خارجی در نظر بگیرد و فعالیت آنها را منوط به همکاری با شرکت های داخلی کند و یا آنکه شرکت های داخلی برای توسعه فعالیت های خود، پیشنهاد همکاری و مشارکت را به شرکت های هواپیمایی خارجی بدهند.

این کار می تواند هم از ورشکستگی شرکت های داخلی جلو گیری کند و هم هزینه های شرکت های خارجی را در افغانستان کاهش دهد و در نتیجه به سود هر دو طرف باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/12/111224_l09_afghanistan_air_lines_worry.shtml

بالا ^^

برگزاری بزرگترین راهپیمایی اعتراضی در روسیه

هزاران نفر در مسکو و دیگر شهرهای روسیه امروز ( شنبه ۲۴ دسامبر) در اعتراض به نتیجه انتخابات پارلمانی اخیر دست به تظاهرات زده اند.

انتظار می رود این یکی از بزرگترین راهپیمایی های اعتراضی به نتایج انتخاباتی اخیر باشد. معترضان دولت را به تقلب در انتخابات متهم می‌کنند.

در مسکو، پایتخت، سازمان دهندگان اعتراضات پیش بینی کرده اند حدود ۵۰ هزار نفر در مرکز شهر دست به راهپیمایی بزنند.

راهپیمایی اعتراضی امروز( شنبه ۲۴ دسامبر) از سوی اتئلافی از گروه های مخالف سازماندهی شده است.

در شهر ولادی وستک در شرق روسیه، آرتیوم سمسونوف، نماینده پارلمان این منطقه گفته است نتایج انتخابات باید باطل اعلام شود.

معترضان در این شهر با حمل تصاویری از ولادیمیر پوتین، نخست وزیر، خواستار محاکمه او شدند.

براساس نتایج اعلام شده، حزب حاکم روسیه متحد در این انتخابات توانست همچنان اکثریت کرسی های این مجلس را در اختیار داشته باشد.

حزب روسیه متحد از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری سابق و نخست وزیر کنونی، حمایت می کند و رهبری آن در دست دمیتری مدودف، رئیس جمهوری کنونی است.

آقای پوتین،که پس از دو دوره ریاست جمهوری، سمت نخست وزیری را بر عهده دارد، بار دیگر نامزد حزب روسیه متحد در انتخابات ریاست جمهوری است که قرار است سه ماه دیگر برگزار شود.

معترضان به نتیجه انتخابات پارلمانی اخیر تشکیلات نظارتی دولت و حزب حاکم را به نقض مقررات در جریان مبارزات انتخاباتی و دخالت و تقلب در انتخابات متهم کرده و گفته اند که بدون این تمهیدات حزب روسیه متحد اکثریت خود را در پارلمان از دست می داد.

مقامات دولتی این اتهام را رد کرده اند و آقای پوتین کاهش محبوبیت حزب حاکم را نیز واقعه ای طبیعی در نظام دموکراتیک خوانده است.

در همانحال، ناظران بین المللی انتخابات روسیه نیز از نحوه برگزاری این انتخابات انتقاد کرده و آن را با معیارهای رایج منطبق ندانسته اند.

از جمله ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا، که معمولا برای نظارت بر انتخابات در کشورهای مختلف حضور می یابند، گفته اند که تشکیلات انتخاباتی از حزب حاکم حمایت یکجانبه به عمل می آورد و مقررات انتخاباتی نیز در موارد متعدد نقض شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/12/111224_l31_russia_rally_election.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2011

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 27, 2011, 3:54:06 PM12/27/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:53 گرينويچ - سه شنبه 27 دسامبر 2011 - 06 دی 1390
اخبار مهم

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

معاون اول رئیس جمهوری ایران هشدار داده است که در صورت تحریم خرید نفت ایران توسط کشورهای غربی، ایران جلوی عبور نفت سایر کشورها را از تنگه هرمز خواهد گرفت.

همزمان با بررسی طرح دوفوریتی تفسیر بخشی از قانون حذف یارانه ها، بهروز مرادی رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها با حسین حسینی نماینده فریمان درگیر شد و کارشان به کتک کاری کشید و علی لاریجانی آقای مرادی را از مجلس اخراج کرد.

دادگاهی در تهران محاکمه امیر میرزایی حکمتی، شهروند ایرانی‌-آمریکایی متهم به جاسوسی برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را آغاز کرده است.

وکیل مدافع ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی ایران گفت موکل او که در دادگاه بدوی به هشت سال زندان محکوم شده، صلاحیت دادگاه در رسیدگی به پرونده خود را رد کرده و حاضر به دفاع از خود نشده است.

احمد توکلی، نماینده اصولگرا و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، از انتصاب مهدی خورشیدی، داماد محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران به ریاست سازمان استاندارد و انتصاب یک مدیر عامل با معدل ۱۳و بدون سابقه کار تلویحا انتقاد کرد.

هزاران اسرائیلی در محکومیت رفتار یهودیان افراطی مذهبی که خواهان تفکیک جنسیتی اند، در حوالی بیت المقدس تظاهرات کردند.

یک نهاد غیردولتی فعال در بخش رسانه های افغانستان گزارش کرده که موارد خشونت علیه خبرنگاران افغان در سال ۲۰۱۱، به تناسب سال قبل، حدود سی و نه درصد افزایش داشته است.

ده ها هزار نفر از مخالفان حکومت سوریه همزمان با ورود ناظران اتحادیه عرب به شهر ناآرام حمص به خیابان های این شهر ریختند. این ناظران برنامه صلح آمیز اتحادیه عرب را که خواهان پایان دادن به سرکوب معترضان است، بررسی خواهند کرد.

هم‌زمان با افزایش انتقادها از شیوه برخورد با زنان معترض مصری، دادگاهی در قاهره حکم توقف معاینه بکارت زنان زندانی توسط ارتش این کشور را صادر کرد.

یک عضو نیروی شبه نظامی بسیج و چهار نفر از اعضای حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) در درگیری دو طرف در استان کردستان ایران کشته شدند.

ایساکو، یکی از شرکت های گروه صنعتی ایران خودرو و موسسه آموزش کیش ایر، براساس تصمیم جدید فرهنگستان زبان و ادب فارسی ملزم شده اند که نام خود را تغییر دهند.

دادستان کل ایران می گوید که کشورهای غربی در تلاش هستند تا با تشکیل اجتماعات کوچک در دوران انتخابات ایران را ملتهب نشان دهند.

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، می گوید که یورش ماه پیش گروهی معترض تندرو به سفارتخانه بریتانیا در تهران درست نبود و عواقب زیادی برای ایران به همراه داشته است.

متن کامل اخبار

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jouyamanzali.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

ایران: اگر نفت ما را تحریم کنند، تنگه هرمز را می‌بندیم

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران هشدار داده است که در صورت تحریم خرید نفت ایران توسط کشورهای غربی، ایران جلوی عبور نفت سایر کشورها را از تنگه هرمز خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایران، آقای رحیمی امروز سه شنبه ۶ دی (۲۷ دسامبر) گفت که کشورش قصد دشمنی با دیگران را ندارد، اما "دشمنان زمانی دست از توطئه های خود بر خواهند داشت که با تمام قدرت آنها را سر جای خود بنشانیم".

اتحادیه اروپا در هفته های اخیر از بررسی توقف خرید نفت از ایران خبر داده بود و دیپلمات های این اتحادیه به همراه دیپلمات های آمریکایی، ژاپنی، کره جنوبی و بعضی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، در نشستی در رم به بررسی این موضوع و روش های دیگر تشدید تحریم ها علیه ایران پرداختند.

اتحادیه اروپا روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام از ایران می خرد.

نیروی دریایی ارتش ایران در روزهای اخیر مانوری نظامی را در آب های مجاور تنگه هرمز، دریای عمان و اقیانوس هند برگزار می کند.

فرمانده این نیرو در جریان این مانور گفته بود که کشورش توانایی بستن تنگه هرمز را دارد، اما تصمیم گیری در این مورد به عهده "بزرگان" است.

آمار منتشر شده توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد که در سال ۲۰۰۹ حدود ۱۷ درصد کل نفت صادراتی جهان، معادل ۱۵.۵ میلیون بشکه نفت خام، از تنگه هرمز عبور کرده بود.

مقامات نظامی ایران پیش تر چند بار در مورد احتمال بستن تنگه هرمز توسط این کشور سخن گفته بودند، اما مقامات دولتی، از جمله وزیر نفت و وزارت امور خارجه تلاش کردند از این سخنان فاصله بگیرند.

رستم قاسمی، وزیر نفت ایران که از سپاه پاسداران به وزارت نفت آمده است، پیش تر گفته بود که تحریم خرید نفت ایران عملی نخواهد بود.

آقای قاسمی همچنین پس از دیدار با همتای سعودی خود در حاشیه اجلاس اوپک در ماه گذشته میلادی، ابراز اطمینان کرده بود که عربستان سعودی در صورت تحریم نفتی ایران، بر تولیداتش برای جبران کمبود بازار نیافزاید.

اما امروز خبرگزاری رویترز از قول منابع مطلع گزارش داد که عربستان سعودی چنین وعده ای به ایران نداده است.

یک منبع آگاه که نخواسته نامش فاش شود، به رویترز گفته است: "هیچ قولی به ایران داده نشده است. بسیار بعید است که در صورت اعمال تحریمها، عربستان سعودی کمبود عرضه نفت را جبران نکند."

یک منبع دیگر نیز اعلام کرده است: "اگر تحریم (نفتی ایران) اعمال شود، قیمت نفت در اروپا افزایش می یابد و عربستان و سایر کشورهای عرب خلیج فارس شروع به جبران کمبود و سود بردن از بالا رفتن قیمتها می کنند."

پس از تهدید امروز ایران بهای نفت خام آمریکا یک دلار در هر بشکه بالا رفت و به بیش از صد دلار رسید ولی ناظران می گویند این افزایش موقت است، زیرا فعلا به نظر نمی رسد که حاکمان ایران تصمیمی برای بستن تنگه هرمز گرفته باشند.

کنایه به امارات؟

معاون اول رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود، بدون نام بردن مستقیم، به کشوری "کوچک" اشاره کرد که "کلید اقتصاد" و "بالا و پایین کردن قیمت دلار" در ایران را در دست دارد.

او گفت: "باید این بساط را جمع کنیم. هفته ای ۱۶۰ پرواز به این کشور صورت می گیرد و بعضی ها برای خرید به آنجا می روند، در حالی که همه چیز در ایران هست".

آقای رحیمی، کشور مذکور را کشوری کوچک توصیف کرد که "اگر همه را جمع کنیم، به اندازه یک استان کوچک ایران نیست"، اما می تواند در اقتصاد ایران اخلال ایجاد کند.

در هفته گذشته، موضوع اختلال یک روزه در روابط تجاری ایران و امارات متحده عربی این بحث را ایجاد کرده بود که این کشور در نوسان نرخ ارز در ایران تأثیر زیادی دارد.

آقای رحیمی هشدار داده است که "اگر بخواهند اخلال ایجاد کنند، همه روابط مسدود خواهد شد".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111227_l10_oil_ban_hormoz_closure.shtml

بالا ^^

رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها به نماینده مجلس سیلی زد و از مجلس اخراج شد

همزمان با بررسی طرح دوفوریتی تفسیر بخشی از قانون حذف یارانه ها، بهروز مرادی رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها با حسین حسینی نماینده فریمان درگیر شد و کارشان به کتک کاری کشید و مجلس آقای مرادی را از مجلس بیرون کرد.

بنابر گزارشها در جلسه علنی روز سه شنبه، ۶ دی (۲۷ دسامبر)، رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها با نماینده فریمان در مجلس، به خاطر اختلاف در مورد آمار یارانه ها با هم درگیر شدند و آقای مرادی به گوش نماینده فریمان سیلی زد.

خبرگزاری مهر نوشته که "بر اساس مشاهدات حمله کننده آقای مرادی بود و حتی پس از تذکرات پی در پی لاریجانی (رئیس مجلس) به حملات خود به نماینده فریمان ادامه داد."

این خبرگزاری در عین حال از قول برخی نمایندگان نوشته که ابتدا نمایده فریمان به صورت مرادی سیلی زده است.

بنابر گفته نمایندگان علت این درگیری این بوده که آقای مرادی ظاهرا خطاب به نماینده فریمان گفته بود که "این آمارهای کوچه بازاری را از کجا آورده اید" که این جمله از سوی نماینده فریمان توهین تلقی و باعث درگیری فیزیکی شد.

بعد از این درگیری فریاد "اخراج کنید" نمایندگان بلند شد و علی لاریجانی، رئیس مجلس، خطاب به رئیس سازمان هدفمند کردن یارانه ها گفت: "آقای مرادی، توهین نکنید، این چه رفتاری است که از خود نشان می دهید" و دستور داد او را از مجلس اخراج کنند.

این درگیری در جریان مذاکرات مجلس پیرامون طرح دو فوریتی استفساریه ماده ۱۲ قانون هدفمند کردن یارانه ها روی داد که در جلسه گذشته مجلس دو فوریت آن به تصویب رسیده بود.

ماده ۱۲ قانون هدفمند کردن یارانه ها به نحوه هزینه کردن "تمام منابع حاصل از اجرای این قانون" شامل پرداخت یارانه به خانوارها، کمک به بخش تولید و جبران آثار اجرای قانون ارتباط دارد و طرح استفساریه قانون مشخص کرده است که منظور از "تمام منابع" منحصرا مابه التفاوت قیمت فروش حامل های انرژی قبل و بعد از اجرای قانون است و شامل حق انشعاب و کل عواید حاصله از فروش این اقلام نمی شود.

این طرح در جلسه روز سه شنبه با ۱۵۷ رای موافق، ۳ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع در حالی به تصویب مجلس رسید که رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها در صحن علنی مجلس با آن مخالفت کرد و گفت که "سازمان هدفمندی یارانه ها قانون را اجرا می کند و در واقع نیازی به تفسیر نیست."

آقای مرادی به نمایندگی از دولت گفت که هم اکنون همین قانون را اجرا می کنیم و آنچه به سازمان هدفمندی یارانه ها واریز شده مابه التفاوت درآمد شرکت های آب، برق و گاز بوده است

بعد از این سخنان آقای لاریجانی خطاب به رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها گفت که "شما تاکید دارید که همین قانون را اجرا می کنید و با تفسیر مجلس مخالفت ندارید؟"

هدف نمایندگان مجلس این بوده که با تفسیر قانون حذف هدفمندی یارانه ها (حذف یارانه ها) جلوی اجرای نادرست این قانون گرفته شود.

استفساریه مصوب امروز مجلس بخشی از قانون است که در آن دولت مکلف شده تمام درآمدهای حاصل از اجرای قانون را به حساب خاصی به نام هدفمندی سازی یارانه نزد خزانه داری کل واریز کند و آن را در قالب بودجه سالانه هزینه کند. اما نمایندگان مجلس معتقد بودند که دولت این بخش از قانون را به نظر خود تفسیر کرده و تمام درآمدها را صرف یارانه نقدی کرده است.

دو روز پیش محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس به عنوان یکی از طراحان اصلی این طرح گفته بود که پس از اجرای قانون حذف یارانه ها "بسیاری از پروژه های برق و گاز و آب دچار اختلال شده است و شرکت های ذیربط نه تنها قدرت پاسخگویی ندارند بلکه در پرداخت حقوق پرسنل خود نیز دچار مشکل شده اند و این وضعیت در شان نظام جمهوری اسلامی نیست."

آقای دهقان گفته بود که قانون تصریح دارد که تمام منابع حاصل از اجرای قانون حذف یارانه ها به حساب خاصی واریز شود و "عبارت مذکور شامل درآمد و منابع حاصل از فروش گاز، آب و برق و غیره قبل از قانون مذکور نمی شود."

برنامه حذف یارانه ها یک سال پیش در ابتدای زمستان با هدف اصلاح الگوی مصرف و افزایش قیمت شانزده قلم کالا و خدمات شروع شد و قرار بود دولت درآمدهای ناشی از افزایش قیمت ها را به حساب ویژه واریز و آنها را هزینه کند.

اما اکنون نمایندگان مجلس می گویند که دولت تمام درآمد های شرکت ها گاز، آب و برق را به این کار اختصاص داده در حالی که منظور قانونگذار "مابه التفاوت قیمت قدیم و جدید" بوده است نه کل درآمدها.

برنامه این بود که دولت نیمی از پولی را که از افزایش قیمت ها به دست می آورد به صورت نقدی به خانوارها بدهد و نصف دیگر را در اختیار بخش تولید قرار داده یا در پروژه های عمرانی و اجتماعی هزینه کند.

آمار رسمی از عملکرد یک سال گذشته منتشر نشده است ولی گزارشها نشان می دهد که در خوش بینانه ترین حالت، در آمد دولت از این محل از نصف پولی که به خانوارها داده شده بیشتر نبوده و در نتیجه، برای تامین کسری بودجه از بانک مرکزی قرض گرفته و همچنین بخشی از بودجه وازتخانه های نفت و نیرو را برای این کار هزینه کرده است.

در حال حاضر، به بیش از هفتاد و سه میلیون نفر هر ماه چهل و پنجهزار و پانصد تومان به عنوان یارانه نقدی پرداخت می شود اما محمدرضا فرزین، سخنگوی دولت در مورد حذف یارانه ها، گفته است ده میلیون نفر از دارندگان درآمدهای بالا از فهرست دریافت کنندگان یارانه نقدی حذف خواهند شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2011/12/111227_ka_majlis_subsidies_iran.shtml

بالا ^^

محاکمه ایرانی‌-آمریکایی متهم به جاسوسی در تهران

دادگاهی در تهران محاکمه امیر میرزایی حکمتی، شهروند ایرانی‌-آمریکایی متهم به جاسوسی برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، در این دادگاه که امروز سه شنبه ۶ دی (۲۷ دسامبر) به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد، نماینده دادستان آقای حکمتی را به "همکاری با دولت متخاصم" و "اقدام علیه امنیت کشور" متهم کرد و گفت که او تلاش کرده است که از طریق نفوذ در سیستم اطلاعاتی ایران، این کشور را به دست داشتن در تروریسم متهم کند.

وزارت اطلاعات ایران ۱۰ روز پیش، خبر بازداشت یک جاسوس ایرانی تبار آمریکایی را منتشر کرده بود و یک روز بعد تلویزیون ایران "اعترافات" او را پخش کرد.

خانواده آقای حکمتی اتهامات مطرح شده علیه او را رد می کنند و می گویند که او روز ۲۳ مرداد امسال (۱۴ اوت) با اجازه دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن برای دیدار با بستگانش به ایران سفر کرده است و روز ۷ شهریور (۲۹ اوت) بازداشت شده است.

در "اعترافات" آقای حکمتی که از تلویزیون ایران پخش شد، او عمدتا به زبان انگلیسی سخن می گفت و به نظر می رسید که به زبان فارسی مسلط نیست.

جزئیات جلسه دادگاه

خبرگزاری فارس که به سپاه پاسداران و نهادهای قضایی و امنیتی ایران نزدیک است، گزارشی از جزئیات جلسه امروز دادگاه منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، آقای حکمتی گفته است که از سال ۲۰۰۱ به مدت ۴ سال و ۹ ماه سرباز ارتش آمریکا در عراق بوده و سپس در همکاری با چند شرکت خصوصی، به آموزش زبان عربی و جنبه های فرهنگی کار با سربازان عراقی و افغان به مربیان آمریکایی و همچنین تحلیل اطلاعات در مورد طالبان پرداخته است.

در گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آقای حکمتی آمده است که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در سال ۲۰۰۹ با او تماس گرفته و او را به همکاری دعوت کرده است.

بر اساس این گزارش، آقای حکمتی در دادگاه گفته است: "قبل از استخدام در سازمان سیا سه مصاحبه داشتم که اولین آنها با آقای مارک بود که در باره شخصیتم و علاقه ام به کار اطلاعاتی پرسید؛ مصاحبه دومم در واشنگتن بود که به دروغ سنج هم متصل شدم و از نظر روانی من را آزمایش کردند؛ مصاحبه سوم نیز در واشنگتن بود که در باره کار در سیا و حقوق و بیمه و مزایای کارمندان آن با من صحبت شد".

به نوشته فارس، آقای حکمتی گفته است که پس از این سه جلسه، از او خواسته شده که به پایگاه هوایی بگرام در افغانستان برود، اطلاعات جمع کند و سپس به ایران سفر کند و این اطلاعات را به وزارت اطلاعات بدهد و پول بگیرد.

فارس از قول او نوشته است: "در جلسه ای که در واشنگتن داشتم نحوه برخورد با کارشناسان وزارت اطلاعات ایران را به من آموزش داده و گفته بودند که برو به مأموران اطلاعاتی ایران بگو که سرباز بودی و عملکرد دولت آمریکا را قبول نداری به همین خاطر آمدی که اطلاعات بدهی و پول بگیری".

بنا بر این گزارش، او در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سئوال قاضی صلواتی در مورد اطلاعات و آموزش هایی که مأموران سیا به او داده بودند گفت: "یک نقشه به من نشان دادند که در آن وزارت اطلاعات و خیابان های اطراف و همچنین پارک شریعتی مشخص بود؛ سپس سناریویی که نوشته بودند را به من نشان دادند تا بدانم چه باید بگویم و بقیه را نیز شفاهی به من گفتند".

آنطور که خبرگزاری فارس نوشته است، آقای حکمتی گفته که واقعا با عملکرد دولت آمریکا مخالف بوده است و نمی دانسته که علیه ایران کاری می کند: "من نیاز به کار داشتم، آنها به من گفتند برو اطلاعات را بده و من هم دیدم این چیزی نیست که به ایران ضرر بزند، ضمن اینکه پول هم می گیرم. البته قصدم این بود که در ایران ادامه زندگی بدهم و به آمریکا بر نگردم، چرا که من ایران را دوست دارم".

بر اساس این گزارش، آقای حکمتی گفته است که در آمریکا به او پیشنهاد شده که پس از بازگشت از ایران ۵۰۰ هزار دلار دریافت کند. او همچنین به مأموران وزارت اطلاعات هم گفته است که اگر دوست داشتند به او پول بدهند و اگر نداشتند، ندهند.

به گزارش خبرگزاری فارس، قاضی صلواتی از متهم پرسیده است: "آیا قرار بود در ازای پولی که از وزارت اطلاعات دریافت می کنی، مدرکی هم بگیری تا پس از آن هیئت حاکمه آمریکا از این مدارک علیه ایران استفاده کنند و جو سنگینی علیه کشورمان راه بیندازند و ایران را به تروریسم متهم کنند؟"

متهم در پاسخ گفته است: "قرار بود در ازای این کارم، صورتحسابی از وزارت اطلاعات دریافت کنم".

بر اساس این گزارش، آقای حکمتی گفته است که پیش از دستگیری در سه جلسه با مأموران وزارت اطلاعات ایران گفتگو کرده است: "در اولین جلسه یک سری اطلاعات دادم. در جلسه دوم از من یک سری سئوال پرسیدند که از کجا آمده ام و چه کسی هستم و من گفتم که رزومه ارائه کنم. در جلسه سوم به من گفتند رزومه خود را بنویس و امضاء بده و پس از اینکه امضا دادم، از آنجا که متوجه مأموریت من شده بودند، گفتند یا صادقانه با ما همکاری کن یا می فرستیمت زندان".

دفاعیات وکیل

به گزارش فارس، پس از پایان سخنان متهم، وکیل او که با عنوان صمدی معرفی شده، به دفاع از او پرداخته است.

او گفته است که نفوذ در وزارت اطلاعات ایران امری محال است و بنابراین قصد متهم ارتکاب جرمی محال بوده است.

او همچنین با اشاره به این سخن متهم که "فریب خورده ام" و "اظهار ندامت" او، گفت که وضعیت متهم با ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی تناسبی ندارد.

بر اساس این ماده قانونی، "هرکس یا گروهی با دول خارجی متخاصم به هر نحو علیه جمهوری اسلامی ایران همکاری نماید، در صورتیکه محارب شناخته نشود به یک تا ده سال حبس محکوم می گردد".

نماینده دادستان در پاسخ به صمدی گفت که متهم قصد داشته در بازگشت به آمریکا از مستندات خود علیه حکومت ایران استفاده کند و باید به "اشد مجازات" برسد.

اما آقای صمدی گفت که متهم قادر به نفوذ در وزارت اطلاعات نبوده و "عنصر مادی جرم" از پرونده غایب است.

قرار است وکیل آقای حکمتی لایحه دفاعیه خود را بعدا به دادگاه تحویل دهد.

در گزارش منتشر شده از دادگاه امروز مشخص نشده است که آیا جلسه دیگری هم برای محاکمه برگزار می شود یا خیر.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111227_l10_hekmati_trial.shtml

بالا ^^

ابراهیم یزدی به هشت سال زندان محکوم شد

وکیل مدافع ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی ایران به بی‌بی‌سی فارسی گفت موکل او در دادگاه بدوی به هشت سال زندان محکوم شده است.

به گفته محمدعلی دادخواه، آقای یزدی در دادگاه انقلاب اسلامی به مواردی مانند اقدام علیه امنیت کشور، نشر اکاذیب و همکاری با نهضت آزادی ایران متهم شده بود.

آقای دادخواه گفت که موکلش صلاحیت دادگاه در رسیدگی به اتهامات خود را قبول ندارد و به همین دلیل "از ابتدا به دفاع از خود نپرداخته است."

وکیل آقای یزدی گفت موکلش به این دلیل صلاحیت دادگاه را رد کرده که "بنابر اصل ۱۶۷ قانون اساسی، محاکمات سیاسی و مطبوعاتی باید در دادگاه عمومی و با حضور هیئت منصفه و به طور علنی برگزار شود که هیچ‌کدام از این‌ها در این دادگاه رعایت نشده بود."

ابراهیم یزدی که هشتاد سال دارد، در جلسه قبلی دادگاه خود نیز با تسلیم لایحه‌ای، ضمن برشمردن نواقص دادگاه و مغایرت شرایط رسیدگی به این پرونده با قانون اساسی و سایر قوانین جمهوری اسلامی، گفته بود که "مراتب شرعی و تصریحات قانونی" رعایت نشده و در نتیجه هر تصمیم و هر نظری که در این دادگاه اعلام و صادر شود "فاقد وجاهت قانونی است."

آقای دادخواه گفت موکلش از او خواسته که با توجه به "عدم صلاحیت دادگاه در رسیدگی به این پرونده" از ارائه دفاعیه خودداری کند.

'درخواست تشکیل دادگاه صالح'

ابراهیم یزدی، در مهر ماه ۱۳۸۹ دستگیر و در ۲۹ اسفند همان سال آزاد شد و هم‌زمان، خبرگزاری‌های نزدیک به حکومت ایران نامه‌ای را به نقل از وی منتشر کردند که از استعفای او از دبیر کلی این تشکل سیاسی حکایت داشت. منتقدان دولت در آن زمان اعتبار این نامه را زیر سوال بردند.

آخرین جلسه محاکمه ابراهیم یزدی، روز یازدهم آبان امسال و چند روز بعد از انتشار نامه او به راشد غنوشی، رهبر حزب اسلام‌گرای نهضت در تونس برگزار شد.

آقای یزدی در آن نامه نوشته بود که مسلمانان تجربه کافی را در ارتباط با دموکراسی ندارند و افزوده بود: "نتیجه آن است که ما مسلمانان مستبدین را سرنگون می‌کنیم و به زودی ناظر جایگزین‌های جدیدی می‌شویم."

وکیل آقای یزدی به بی‌بی‌سی فارسی گفت که یکی دیگر از دلایل رد صلاحیت دادگاه از سوی موکلش این است که در مستندات دادگاه به قانون احزاب ارجاع شده، در صورتی که "این قانون بعد از انقلاب تصویب شده، اما نهضت آزادی در سال ۱۳۴۰ تشکیل شده است و ماده چهار قانون مدنی صراحتا می‌گوید که قانون، نسبت به ماقبل اثر ندارد."

آقای دادخواه گفت که درخواست تجدید نظر در حکم دادگاه بدوی را مطرح خواهد کرد و ابراز امیدواری کرد که "دادگاه تجدید نظر در یک نگرش عادلانه و منصفانه به این ایرادات توجه کند و دادگاهی صالح برای رسیدگی به این پرونده تعیین کند."

وکیل آقای یزدی همچنین با اشاره به وضعیت سلامت موکلش گفت که او به "بیماری‌های متعددی" دچار است و پزشکان گفته‌اند که باید تحت مراقبت‌های ویژه قرار بگیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111227_l26_yazdi_sentence_prison.shtml

بالا ^^

انتقاد از انتصاب داماد احمدی نژاد و 'مدیر عاملی با معدل ۱۳'

احمد توکلی، نماینده اصولگرا و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، از انتصاب مهدی خورشیدی، داماد محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران به ریاست سازمان استاندارد تلویحا انتقاد کرد.

رسانه های ایران گزارش داده اند که آقای احمدی نژاد بنا به حکمی تازه دامادش را با حفظ سمت به ریاست سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی منصوب کرده است.

این سازمان از زیر مجموعه های ریاست جمهوری ایران محسوب می شود و وظیفه اش کنترل مطابقت اجناس و کالاهای تولیدی و وارداتی با استانداردهای مصوب برای حفظ حقوق و سلامت مصرف کنندگان است.

آقای خورشیدی که حدودا ۳۰ سال سن دارد، در حال حاضر رئیس شورای مشاوران رئیس جمهور ایران است و در برخی از اظهارنظرهایش از حلقه اسفندیار رحیم مشائی، رئیس دفتر آقای احمدی نژاد که از سوی اصولگرایان منتقد، جریان انحرافی نامیده می شوند، انتقاد کرده است.

هنوز سایت اطلاع رسانی دولت حکم انتصاب جدید آقای خورشیدی را رسما منتشر نکرده است.

اما انتشار خبر این انتصاب، انتقادهایی را به همراه داشته است.

به عنوان نمونه، وب سایت "الف، به مدیریت آقای توکلی نوشته است که دولت آقای احمدی نژاد باید بابت این انتصاب از رهبر ایران احساس شرم کند که "از آبرویش برای دولت شما مایه گذاشته است."

همچنین به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، امروز احمد توکلی در نشست بررسی "جرائم و تخلفات بانکی" ضمن برشمردن فامیل بازی به عنوان یکی از ریشه های فساد اداری و مالی در ایران گفت: "بطور مثال آقایان جهرمی به عنوان مدیر عامل بانک صادرات، پرویزیان و مشائی صلاحیت لازم را برای مدیریت نداشتند و اخیرا هم می بینیم که آقای خورشیدی، داماد آقای احمدی نژاد، طی حکمی از طرف ایشان به عنوان رئیس جدید سازمان استاندارد منصوب شدند."

محمد جهرمی، وزیر پیشین کار، در زمان اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی مدیر عامل بانک صادرات بود و پس از افشای این رسوایی، از سمتش کنار گذاشته شد. او اتهامها را رد کرده و "برخی در دولت و بانک مرکزی" را به قصور در نظارت بر بانکها متهم کرده است.

با این حال، به گفته غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل ایران، برای آقای جهرمی کیفرخواست صادر شده است.

کوروش پرویزیان نیز سال پیش از مدیر عاملی بانک توسعه صادرات ایران کنار گذاشته شد ولی مشاور وزیر اقتصاد شد. او مشاور بانک مرکزی ایران نیز هست.

در ادامه نشست بررسی "جرائم و تخلفات بانکی"، احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: "آقای ف پ گ، خواهر زاده ح پ گ، با معدل ۱۳ و بدون سابقه کار با نسبت فامیلی به عنوان مدیر عامل صندوق بین المللی ایران و ونزوئلا انتخاب شد که نوعی تخلف است."

پنج سال پیش روسای جمهور ایران و ونزوئلا تصمیم گرفتند یک صندوق راهبردی ۲ میلیارد دلاری برای سرمایه گذاری در کشورهای ضد امپریالیستی دایر کنند. این صندوق سرانجام دو سال پیش راه اندازی شد.

به گفته آقای توکلی، پژوهشها نشان می دهد که سالانه فساد اداری ۳۴ میلیارد دلار به اقتصاد ایران آسیب می زند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111227_ll_tavakoli_ahmadinejad_khorshidi.shtml

بالا ^^

تظاهرات هزاران اسرائیلی علیه تفکیک جنسیتی

هزاران اسرائیلی در محکومیت رفتار یهودیان افراطی مذهبی که خواهان تفکیک جنسیتی اند، در حوالی بیت المقدس تظاهرات کردند.

شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل، اعلام کرد که اقلیتی در کشورش رفتاری وقیحانه دارند و همبستگی ملی را نقض می کنند.

او اسرائیلی ها را تشویق کرد که در این اعتراض در شهرک بیت شمش در حوالی بیت المقدس شرکت کنند.

از زمانی که اعلام شد چند افراطی یهودی به دختری هشت ساله آب دهان انداخته و او را به پوشیدن لباس نامناسب متهم کرده اند، شهرک بیت شمش به کانون اعتراضها علیه افراط گرایی مذهبی بدل شد.

یهودیان افراطی خواهان جدایی از زنان و مردان در جامعه اسرائیل هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111227_ll_israel_orthodox_segregation.shtml

بالا ^^

'افزایش چشمگیر خشونت علیه خبرنگاران در افغانستان'

یک نهاد غیردولتی فعال در بخش رسانه ها در افغانستان گزارش کرده است که موارد خشونت علیه خبرنگاران افغان در سال ۲۰۱۱، به تناسب سال قبل، حدود سی و نه درصد افزایش داشته است.

نهاد حمایت کننده رسانه های آزاد - نی - در گزارش خود گفته است که در سال ۲۰۱۱، در کل هشتاد مورد خشونت علیه خبرنگاران در افغانستان ثبت شده است.

این خشونت ها، شامل سه مورد قتل، شش مورد زخمی شدن خبرنگاران، دو مورد بازداشت موقت، سی و سه مورد لت و کوب، پانزده مورد اهانت و برخوردهای توهین آمیز و بیست و یک مورد تهدید می شود.

نهاد نی گزارش کرده که مسئول بیشتر این خشونت ها، نهادهای دولتی افغانستان بوده اند ولی نیروهای ناتو، افراد مسلح ناشناس و افراد مربوط به گروه طالبان نیز در خشونت علیه خبرنگاران سهم داشته اند.

موارد جدی خشونت علیه خبرنگاران در سال ۲۰۱۱، کشته شدن سه خبرنگار، از جمله احمد امید خپلواک، خبرنگار بی بی سی در ولایت اروزگان، جعفر وفا، خبرنگار یک رادیوی محلی در ولایت لغمان و فرهاد تقدسی، تصویر بردار شبکه تلویزیونی پرس تی وی (Press TV) در کابل بوده است.

فعالان امور خبرنگاران انتقاد کرده اند که تلاش جدی برای یافتن عوامل اصلی کشته شدن این خبرنگاران صورت نگرفته و متهمان اصلی شناسایی نشده اند.

'خودسانسوری'

نهاد نی نیز در گزارش خود تاکید کرده است که حکومت افغانستان، هیچ گونه مجازاتی را در برابر افرادی که متهم به خشونت علیه خبرنگاران بوده اند، در نظر نگرفته است.

این نهاد گفته که خشونت علیه خبرنگاران و عدم توجه نهادهای مسئول به جلوگیری از آن، باعث خودسانسوری در میان خبرنگاران، به ویژه در ولایات شده است.

علاوه بر این، گزارش نی همچنین افزوده است که افراد و گروه های غیرمسئول، در مواردی تلاش کرده اند تا بر کار رسانه ها اعمال نفوذ کرده و محدودیت هایی را در گزارش دهی آنها وضع کنند.

نی در گزارش خود، آزادی بیان در افغانستان را از دستاوردهای مهم ده سال اخیر این کشور دانسته و تاکید کرده است که دولت افغانستان باید از این دستاورد نگهبانی کند.

افغانستان در ده سال گذشته، با تهدیدهای زیاد امنیتی روبرو بوده و در مناطقی از این کشور، عدم حاکمیت قانون و حضور گروه های مسلح غیرمسئول، یک چالش جدی بوده است.

این وضعیت، باعث شده است تا در ده سال گذشته، دست کم بیست و نه خبرنگار در افغانستان جان خود را از دست بدهند که از این جمله، هفده نفر خبرنگاران افغان و دوازده تن دیگر خبرنگاران خارجی بوده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/12/111227_k01_afg_journalist_violence.shtml

بالا ^^

دیدار ناظران اتحادیه عرب از شهر ناآرام حمص سوریه

ده‌ها هزار نفر از مخالفان حکومت سوریه همزمان با ورود ناظران اتحادیه عرب به شهر ناآرام حمص به خیابان‌های این شهر ریختند.

این ناظران برنامه صلح آمیز اتحادیه عرب را که خواهان پایان دادن به سرکوب خشونت آمیز معترضان است، بررسی خواهند کرد.

یک فیلم ویدئویی که صحت آن تائید نشده است، نشان می‌دهد که مردم فریاد می‌کشند: "ما خواهان حفاظت بین‌المللی هستیم."

اتحادیه عرب اولین روز از حضور ناظران خود در سوریه را "خیلی خوب" توصیف کرده است.

سازمان ملل متحد می‌گوید که بیش از پنج هزار نفر در سوریه از آغاز تظاهرات ضد دولتی کشته شده‌اند.

مردم دنیا کجا هستند؟

رئیس این گروه از ناظران اتحادیه عرب از دیدن شهر حمص خرسند به نظر می رسید.

ژنرال سودانی، مصطفی دبی به خبرگزاری رویترز گفت: "روز خیلی خوبی بود و تمامی طرف‌های درگیر پاسخگو بودند."

وی افزود: "من در حال برگشت به دمشق هستم تا در نشستی شرکت کنم و فردا به حمص بازخواهم گشت، اما تیم ما در این شهر خواهند ماند."

در عین حال عبدالعمر، سخنگوی دیده بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن به بی بی سی گفت که امیدوار بود نتایج بهتری از این ماموریت حاصل شود، چون که ۱۰نفر به عنوان ناظر برای حمص نمی‌تواند به هیچ وجه کافی باشد.

وی گفت که ده‌ها هزار نفر از مردم در یکی از مناطق حمص به خیابان‌ها آمدند، اما ناظران در آنجا حضور نداشتند.

آقای عمر گفت که دولت سوریه با خارج کردن تانک‌های خود از برخی مناطق شهر حمص با معترضان موش و گربه بازی می‌کند.

وی از اتحادیه عرب خواست که وضعیت سوریه را فورا در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کند تا قطعنامه معناداری علیه حکومت بشار اسد تصویب شود.

ابو رامی، یکی از شاهدان عینی نیز به بی بی سی گفت که شمار تظاهرکنندگان به ۵۰ هزار نفر می‌رسید و در اثر حمله نیروهای دولتی هشت نفر کشته شدند.

وی گفت که نیروهای امنیتی با پوشیدن لباس‌های شخصی خود را به شکل شهروندان عادی درآورده بودند.

آقای رامی گفت که هیچکس نمی‌داند ناظران از کدام مناطق دیدن می‌کنند و تلاش فعالان برای ارتباط با آنها با شکست روبرو شده است.

تصاویر ویدئویی ارسال شده در روز سه شنبه ۲۷ دسامبر به خبرگزاری رویترز و بر روی سایت یوتیوب نشان می‌دهد که ساکنان شهر حمص با ناظران در حال بحث هستند و تلاش می‌کنند که آنها را برای دیدار با بازماندگان حملات اخیر به محله باباعمرو ببرند.

صدای تیراندازی در حاشیه این فیلم ویدئویی شنیده می‌شود و ساکنان فریاد می‌کشند که "ما خواهان حفاظت بین‌المللی هستیم" و "مردم دنیا کجا هستند."

بابا عمرو و بخش‌های دیگری از شهر حمص روز دوشنبه تحت آتش سنگین توپخانه قرار گرفته بود و فعالان می‌گویند که دست کم بر اثر این حملات ۳۰ نفر کشته شده‌اند.

ساکنان می‌گویند که بسیاری از ساختمان‌ها تخریب شده و تک تیراندازان دولتی جستجو برای نجات بازماندگان را غیرممکن کردند.

از آن جا که دولت سوریه اجازه نداده است که خبرنگاران خارجی در داخل آن کشور گزارش تهیه کنند، شمار تلفات و تایید اطلاعات رسیده امکان پذیر نیست.

دولت سوریه می‌گوید که در حال نبرد با باندهای مسلح و تبهکار است و صدها نفر از نیروهای دولتی در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.

شمار زیادی از نیروهای نظامی از ارتش گریخته‌ و گزارش می‌شود که به مخالفان مسلح سوریه پیوسته‌اند.

ارتش آزاد سوریه در هفته‌های اخیر اعلام کرد که حملاتی را علیه سربازان طرفدار بشار اسد، رئیس جمهور سوریه انجام داده است.

جیم میور، خبرنگار بی بی سی در بیروت می‌گوید که نحوه دیدار و عملکرد ناظران اتحادیه عرب در شهر حمص می‌تواند نشان دهنده آن باشد که آیا آنها از امکان دسترسی نامحدود و همچنین امنیت لازم برای دیدار از نقاط مختلف سوریه برخوردارند یا نه.

شمار ناظران قرار است به ۲۰۰ نفر برسد. براساس توافق طرفین، قرار است که این ناظران با مخالفان دولت و مقام‌های سوری دیدار و مذاکره کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/12/111227_l28_syria_restive_homs.shtml

بالا ^^

معاینه بکارت زنان زندانی در مصر ممنوع شد

بنا بر گزارش‌ها از مصر، دادگاهی در قاهره حکم به توقف معاینه اجباری بکارت بر روی زنان بازداشتی در زندان‌های نظامی مصر داده است.

پرونده مربوط به این موضوع زمانی در دادگاه مطرح شد که سمیرا ابراهیم، یک زن مصری، ارتش این کشور را متهم کرد که در زمان بازداشتش در جریان اعتراض‌های میدان تحریر در ماه مارس، او را وادار به انجام معاینه تشخیص باکرگی کرده است.

خانم ابراهیم در زمان مطرح کردن این اتهام گفت که از زنان بازداشت‌شده در جریان اعتراض‌ها سوال می‌شد که آیا ازدواج کرده‌اند یا نه، و بعد از آن برای اطمینان از راستگویی‌شان روی آنها معاینه اجباری بکارت انجام می‌شد.

سمیرا ابراهیم گفت که خود او توسط یک مرد با یونیفرم نظامی به مدت چند دقیقه مورد آزمایش قرار گرفته است.

به گفته او این معاینه دردناک بوده و با هدف "تحقیر" او انجام شده است.

ارتش مصر در ابتدا اتهام‌های مربوط به انجام معاینه بکارت را رد کرد، اما به تدریج تغییر موضع داد و تلاش کرد انجام این آزمایش‌ها را توجیه کند.

بعد از منتشر شدن سخنان خانم ابراهیم، دیگر زنان مصری و همین طور سازمان‌های مدافع حقوق بشر از انجام گسترده این آزمایش توسط ارتش مصر بر روی زندانی‌های زن خبر دادند.

سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای مجبور کردن زنان به انجام معاینه بکارت را غیر قابل قبول خواند و هدف از این آزمایش را "تحقیر آنها صرفا به دلیل زن بودنشان" خواند.

این سازمان در همان زمان از مقام‌های مصری خواست که این موضوع را بررسی کنند.

دستور تحقیق درباره این موضوع اوایل ماه جاری میلادی صادر شد.

حکم دادگاه علیه معاینه اجباری بکارت زنان زندانی در حالی صادر شده که در هفته‌های گذشته انتقادها به شیوه برخورد با زنان مخالف مصری شدت گرفته است.

حدود یک هفته پیش، انتشار تصاویری از ضرب و جرح یک زن معترض مصری و در آوردن لباس او توسط سربازان ارتش، واکنش‌ها و انتقادهای گسترده‌ای را در داخل و خارج از این کشور به دنبال داشت.

پیش از آن هم انتشار تصاویر برهنه یک زن مصری وبلاگ‌نویس در دفاع از آزادی زنان خبرساز شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/12/111227_l26_egypt_women_virginity_test.shtml

بالا ^^

'کشته شدن یک بسیجی و چهار عضو پژاک در ایران'

یک عضو نیروی شبه نظامی بسیج و چهار نفر از اعضای حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) در درگیری دو طرف در استان کردستان ایران کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری فارس، این درگیری مرگبار امروز ششم دی (27 دسامبر) در حوالی یکی از روستاهای اطراف بانه رخ داد.

بنا به این گزارش، چهار عضو پژاک در تیراندازی ماموران سپاه پاسداران کشته و چند نفر دیگر مجروح شدند.

خبرگزاری فارس گزارش داده که یک عضو بسیجی سپاه پاسداران نیز که اهل شهرستان کامیاران بوده، در این درگیری کشته شده است.

پژاک یک گروه چپگرا و عضو کنفدراسیون دموکراتیک کردستان است که حزب کارگران کردستان (پ ک ک) نیز در آن عضویت دارد.

گروه پژاک هدف خود را حمایت از حقوق اقلیت کرد از طریق مبارزه برای دستیابی به دموکراسی در چارچوب یک نظام فدراتیو اعلام می کند.

سپاه پاسداران ایران از اواخر تیر ماه سال جاری خورشیدی با اجرای عملیات گسترده‌ای در شمال غرب این کشور از جمله در سردشت اعضای گروه پژاک را هدف قرار داده است.

پیشتر پژاک به ایران پیشنهاد آتش بس داده بود ولی ایران اعلام کرده که اعضای این گروه ابتدا باید سلاح خود را به زمین بگذارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111227_ll_pezhak_pjank_basij.shtml

بالا ^^

فرهنگستان اسامی ایساکو و کیش ایر را تایید نکرد

ایساکو، یکی از شرکت‌های گروه صنعتی ایران خودرو و موسسه آموزشی کیش ایر باید براساس تصمیم جدید فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نام خود را تغییر دهند.

گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا حاکیست که این فرهنگستان به تازگی با اعلام نظر خود در مورد تعدادی از نام‌هایی که برای ثبت شرکت‌ها و محصولات استعلام شده بود، دلایل رد یا تائید اسامی را نیز تشریح کرده است.

براساس ماده ۱۵ آئین نامه اجرایی قانون "ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه"، چنانچه بر سر فارسی بودن یک نام میان صاحب موسسه و دستگاه‌های مجری اختلاف نظر پدید آید، مرجع تشخیص، فرهنگستان زبان و ادب فارسی خواهد بود.

فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مورد دلیل رد نام ایساکو نوشته است: "این لفظ سرواژه عبارت انگلیسی، شرکت تهیه و توزیع قطعات و لوازم یدکی ایران خودرو است که طبق آئین نامه ساختن سرواژه از کلمات غیرفارسی و همچنین ساختن سرواژه از ترکیبات بی معنی فارسی پذیرفته نیست."

ایساکو در سال ۱۳۵۶ خورشیدی با نام شرکت تهیه و توزیع قطعات و لوازم یدکی ایران ناسیونال به ثبت رسید که بعدها نام ناسیونال به ایران خودرو تغییر یافت. در سال‌های اخیر این شرکت با نام ایساکو تمامی محصولات خود را ارائه می‌‎کند.

موسسه فرهنگی، هنری و آموزشی کیش ایر نیز که در سال ۱۳۷۷ به ثبت رسیده است، باید نام خود را تغییر دهد، چرا که بنابر اعلام فرهنگستان "کلمه ایر فارسی نیست."

سلیا، پلوتون، اریس، شنتیا، رامسس، راگا، السا، آوید، کراس، ارورا، الیان و آدونیس از دیگر اسامی است که فرهنگستان زبان و ادب فارسی به کاربردن این نام‌ها را رد کرده است.

قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی مجازات‌هایی را نیز برای متخلفان تعیین کرده است که از جمله می‌توان به "تعطیل موقت محل کار" و حتی "لغو پروانه" اشاره کرد.

براساس ماده ۹ آئین نامه اجرایی این قانون، به منظور رسیدگی به شکایت و یا موارد نقض حقوق شاکی در ارتباط با اجرای این دستورالعمل، هیاتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکب از نماینده اداره کل بازرگانی و یا برخی دیگر از مقام‌های اداری و انتظامی تشکیل می‌شود که تصمیم اتخاذ شده قطعی و لازم الاجراست.

برخی از حقوقدانان نیز معتقدند که چون نظر فرهنگستان در نهایت یک "تصمیم اداری" است، پس دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به آن خواهد بود.

هاوژین، کاردینو، تایماز، ایلقار، آی پارا، تی تی نار، توسکا، ماژان، هیرسا، آراستک و هیربد مواردی است که فرهنگستان زبان و ادب فارسی به کارگیری آن‌ها را تایید کرده است.

این نام‌ها که اغلب اسامی محلی و گویش رایج برخی مناطق ایران است، مشروط به آن تایید شده که در مناطق مورد نظر به کار گرفته شود.

از این رو معلوم نیست که آیا مثلا شرکت توسکا که نام درختی جنگلی است و در شمال ایران یافت می‌شود، می‌تواند در سایر مناطق ایران نیز فعالیت کند یا نه.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111227_l28_iran_companies_names.shtml

بالا ^^

محسنی اژه‌ای: غربی ها می‌خواهند کشور را ملتهب نشان دهند

دادستان کل ایران می گوید که کشورهای غربی در تلاش هستند تا با تشکیل اجتماعات کوچک در دوران انتخابات، ایران را ملتهب نشان دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین محسنی اژه ای روز سه شنبه ۲۷ دیماه گفت سیستم اطلاعاتی ایران شواهد بسیاری در دست دارد که نشان می دهد این کشورها می خواهند وانمود کنند مسائلی که در کشورهای خاورمیانه وجود دارد، در ایران هم وجود دارد.

به گفته آقای اژه ای قوه قضائیه باید خارج از نوبت به جرائم انتخاباتی رسیدگی کند چرا که "هم دشمن برنامه ریزی کرده است و هم در سال های اخیر گله مندی هایی وجود داشته است."

نهمین دوره انتخابات مجلس ایران دوازدهم اسفندماه برگزار می شود.

این اولین انتخابات در جمهوری اسلامی ایران پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111227_l44_rln_mohseni_majlis9th_election.shtml

بالا ^^

بروجردی: ورود به سفارت بریتانیا عواقب زیادی داشت

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، می گوید که یورش ماه پیش گروهی معترض تندرو به سفارتخانه بریتانیا در تهران درست نبود.

آقای بروجردی که یکی از پیشنهاد دهندگان اصلی طرح مجلس ایران برای کاهش سطح روابط دوجانبه با بریتانیا از سفیر به کاردار بوده، همچنین افزوده است که ماجرای یورش به سفارتخانه بریتانیا و اقامتگاه دیپلماتهای بریتانیایی در باغ قلهک عواقب فراوانی برای جمهوری اسلامی داشت.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، آقای بروجردی در حاشیه نام نویسی برای نهمین انتخابات مجلس به خبرنگاران گفت: "ورود دانشجویان به سفارت انگلستان درست نبود و تبعات زیادی برای ما داشت و بهتر بود که دانشجویان وارد سفارت انگلستان نمی شدند."

او همچنین افزود: "در کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس جلسه ای با حضور مسوولان وزارت خارجه و تنی چند از شخصیتهای کشوری از جمله سردار باقرزاده، رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس، تشکیل شده است تا ابعاد حقوقی این مساله بررسی شود."

پس از آن که بریتانیا در واکنش به تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی تصمیم گرفت ارتباط خود را با کلیه موسسات مالی ایرانی از جمله بانک مرکزی قطع کند، گروهی از نمایندگان از جمله آقای بروجردی طرحی دو فوریتی را برای کاهش سطح روابط و اخراج سفیر بریتانیا ارائه کردند.

این طرح در روز یکشنبه ۶ آذر در میان فریادهای "مرگ بر انگلیس" نمایندگان مجلس ایران با اکثریت قاطع آراء به تصویب رسید.

دو روز بعد (سه شنبه ۸ آذر) شماری از جوانان محافظه کار که دانشجو معرفی می شدند، در مقابل سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی تهران تجمع کردند.

در حالی که تصاویر این تظاهرات بصورت زنده از تلویزیون حکومتی ایران پخش می شد، چندین نفر از معترضان با غلبه بر ماموران پلیس از دروازه و دیوار سفارتخانه بالا رفتند و اقدام به غارت و تخریب اموال کردند.

چند ساعت بعد صحنه هایی مشابه در باغ قلهک در شمال تهران رخ داد و معترضان شش نفر از دیپلماتها را برای مدتی در اختیار خود نگه داشتند تا این که سرانجام با درخواست پلیس آنها را آزاد کردند.

صبح چهارشنبه تمامی کارکنان سفارتخانه بریتانیا از بیم جان خود و خانواده شان تهران را ترک کردند و ساعاتی بعد، ویلیام هیگ، وزیرخارجه بریتانیا، در نطقی شدیداللحن در پارلمان کشورش به دیپلماتهای ایرانی ۴۸ ساعت فرصت داد تا خاک بریتانیا را ترک کنند.

هر چند وزارت خارجه ایران بابت یورش عده ای به سفارت بریتانیا ابراز تاسف کرده، اما تاکنون کسی آن را محکوم نکرده و عمده واکنشها حول نادرست و غیراخلاقی بودن این حمله بیان شده است.

برخی گزارشهای تائید نشده حاکی از دخالت نیروهای قدس وابسته به سپاه پاسداران در این غائله است، اما مسوولان سپاه این اتهامها را رد کرده و گفته اند: "خود انگلیسی ها می خواستند و برنامه داشتند که دانشجویان و مردم وارد سفارت شوند."

دامینیک چیلکات، سفیر پیشین بریتانیا در ایران، علی لاریجانی و علاءالدین بروجردی را هم به دخالت در این ماجرا برای تقویت وجهه انقلابی خود در آستانه انتخابات مجلس متهم کرد، اتهامی که این دو نماینده مجلس قویا رد کرده و حمله به سفارت را نشانه ای از خشم مردم ایران از چندین دهه سیاستهای بریتانیا توصیف کرده اند.

آقای چیلکات مشخصا گفته بود که آقای بروجردی به دلیل کشیده شدن نامش در پرونده بزرگترین اختلاس تاریخ بانکداری ایران به دنبال انحراف افکار عمومی بوده است.

قوه قضائیه می گوید که آقای بروجردی را احضار کرده ولی او هر گونه دخالت در این پرونده را قویا رد کرده و ذکر این اتهامها را "کار انتخاباتی" رقبای خود عنوان کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111227_ll_britain_embassy_boroujerdi.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 28, 2011, 4:05:45 PM12/28/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:05 گرينويچ - چهارشنبه 28 دسامبر 2011 - 07 دی 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

بیش از چهل نماینده مجلس به محمود احمدی نژاد درباره انتصاب دامادش مهدی خورشیدی به ریاست سازمان استاندارد تذکر کتبی دادند. آنها نوشته اند تنها تجربه آقای خورشیدی داماد رئیس جمهور بودن است.

ابوالفضل قدیانی، عضو زندانی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، به اتهام آنچه توهین به رهبر ایران خوانده شده، یکبار دیگر با محکومیت زندان مواجه شده است.

در حالی که رئیس‌جمهور ایران از شهروندان پردرآمد خواسته است که "داوطلبانه" از دریافت یارانه نقدی صرف‌نظر کنند، مقامات دولتی از حذف یارانه ۱۵ میلیون نفر در مرحله بعدی هدفمندکردن یارانه‌ها خبر می‌دهند.

یک روز بعد از تهدید ایران به بستن تنگه هرمز در صورت اعمال تحریم های نفتی، ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا اعلام کرد که اجازه نخواهد داد رفت و آمد کشتی ها در تنگه هرمز مختل شود.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران از دو ناشر که به روند تعطیلی کتابفروشی ها اعتراض کرده بودند، به دادگاه شکایت کرده است.

یکی از زنان حامی گروه مادران عزادار ایران که در اعتراض به قتل یا بازداشت فرزندانشان در جریان اعتراضهای پس از انتخابات ریاست جمهوری در پارک لاله تهران بست می نشستند، بازداشت شده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی می گوید که براساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی به علت وضعیت فعلی خانه سینما که متفاوت با مصوبه شورای فرهنگی است خانه سینمای فعلی جایگاه قانونی و حقوقی ندارد.

علی نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی ایران می‌گوید که برای ورود هواپیماهای سوخو از روسیه اعلام آمادگی کرده‌ایم.

فاضل موسوی، یکی از نمایندگان مجلس، از رئیس جمهور ایران پرسید با آنچه درآمد ۱۴۰۰ میلیارد دلاری کشور طی ۶ سال اخیر خواند، چکار کرده است. این نماینده همچنین گفت مواضع محمود احمدی نژاد تحریمها را یک دهه جلو انداخت.

کمیسیون اصل نود مجلس ایران محمد خاتمی را متهم کرد که پیش از انتخابات سال ۸۸ تلاش کرده خارجی‌ها را متقاعد کند که میرحسین موسوی "فردی مناسب برای پیش بردن تغییرات ساختاری در ایران است".

دادگاه رسیدگی به پرونده حسنی مبارک، رئیس جمهورسابق مصر، به اتهام فساد مالی و صدور دستور کشتن تظاهر کنندگان مخالف پس ازوقفه‌ ای سه ماهه بار دیگر کار خود را از سرگرفته است.

تلویزیون سوریه اعلام کرده که مقامات آن کشور ۷۵۵ نفر از زندانیانی را که در اعتراضات ضد دولتی دست داشته اند، آزاد کرده اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jouyamanzali.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

درخواست ۴۲ نماینده برای ابطال فوری حکم انتصاب داماد احمدی نژاد

بیش از چهل نماینده مجلس به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، درباره انتصاب دامادش به ریاست سازمان استاندارد تذکر کتبی دادند.

رسانه های ایران گزارش داده بودند که آقای احمدی نژاد بنا به حکمی تازه دامادش، مهدی خورشیدی، را با حفظ سمت به ریاست سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی منصوب کرده است.

آقای خورشیدی که حدودا ۳۰ سال سن دارد، در حال حاضر رئیس شورای مشاوران رئیس جمهور ایران است.

خبرگزاری فارس امروز چهارشنبه ۷ دی گزارش داده که ۴۲ نماینده اعتراض خود را نسبت به این انتصاب کتبا به آقای احمدی نژاد ابلاغ کرده اند.

در نامه این صراحتا قید شده که مهدی خورشیدی هیچ تجربه مدیریتی ندارد.

آنها نوشته اند: " مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از جمله تخصصی‌ترین سازمان‌های دولتی است که برای فرایند تولید، تجارت، توزیع و مصرف طیف گسترده‌ای از کالاها و خدمات مقررات‌گذاری می‌کند و خود مسئول نظارت بر اجرای آن مقررات نیز هست. هیچ کس نمی‌پذیرد که مؤسسه‌ای با بیان پیچیدگی فنی و علمی به جوان بی‌تجربه‌ای که پزشک عمومی است، سپرده شود. جوانی که تنها تجربه‌اش این است که داماد رئیس‌جمهور است."

سازمان ملی استاندارد از زیر مجموعه های ریاست جمهوری ایران محسوب می شود و وظیفه اش کنترل مطابقت اجناس و کالاهای تولیدی و وارداتی با استانداردهای مصوب برای حفظ حقوق و سلامت مصرف کنندگان است.

نمایندگان معترض در ادامه نامه خود خواهان لغو حکم انتصاب مهدی خورشیدی شده اند.

آنها نوشته اند: " این کار شما اولین مورد از این دست نیست، ولی تعارض این مورد با شعارها و وعده‌های جنابعالی از همیشه آشکارتر و تأسف بارتر است. لغو این حکم از نظر ما نمایندگان ملت ضروری است که باید بدون فوت وقت صورت گیرد."

اشاره این نمایندگان به شعارهای انتخاباتی محمود احمدی نژاد در انتخابات سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۸ است که وعده داده بود با پدیده فساد فامیلی در ایران مبارزه کند.

احمد توکلی، مرتضی آقاتهرانی، حمید کاتوزیان، الیاس نادران، غلامرضا مصباحی مقدم، حمید رسایی، محمد دهقان، محمد تقی رهبر، سید احمدرضا دستغیب، حسین فدایی، قدرت الله علیخانی و کاظم جلالی از امضاء کنندگان این تذکرنامه معرفی شده اند.

روز سه شنبه نیز احمد توکلی که رئیس مرکز پژوهشهای مجلس نیز هست، در نشستی درباره جرائم و تخلفات بانکی از انتصاب مهدی خورشیدی به ریاست سازمان استاندارد انتقاد کرده بود.

هنوز سایت رسمی اطلاع رسانی دولت ایران حکم آقای خورشیدی را منتشر نکرده ولی رسانه های ایران می گویند این حکم را آقای احمدی نژاد یکشنبه برای دامادش نوشته است.

در آستانه نهمین دوره انتخابات مجلس که ۱۲ اسفند برگزار می شود، فشار اصولگرایان منتقد دولت به آقای احمدی نژاد و یارانش افزایش یافته است.

آنها می گویند که نگران ورود نامزدهای مورد حمایت "جریان انحرافی" به سرپرستی اسفندیار رحیم مشائی، رئیس دفتر آقای احمدی نژاد، به مجلس هستند، زیرا اعضای این جریان بدنبال تضعیف جایگاه روحانیت بخصوص ولایت فقیه در حکومت ایران هستند، اتهامی که از سوی آقای مشائی و یارانش تکذیب شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111228_ll_ahmadinejad_khorshidi_majlis.shtml

بالا ^^

حبس تازه برای قدیانی به جرم توهین به آیت الله خامنه ای

ابوالفضل قدیانی، عضو زندانی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، به اتهام آنچه توهین به رهبر ایران خوانده شده، یکبار دیگر با محکومیت زندان مواجه شده است.

به گزارش وب سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، آقای قدیانی باید چهارم آذر امسال پس از گذراندن محکومیت یک سال زندان آزاد می شد.

حالا او با اتهام توهین به آیت الله خامنه ای، رهبر جمهور اسلامی، با سه سال حبس مجدد روبرو شده است.

بنا به این گزارش، آقای قدیانی، ۶۶ ساله، دچار بیماری قلبی است و اخیرا پس از عمل جراحی و بدون گذراندن دوره نقاهت، یکراست از بیمارستان به زندان منتقل شد.

او نخستین بار در دی ماه دو سال پیش در جریان بازداشتهای دستجمعی پس از تظاهرات روز عاشورا، به اتهام توهین به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، به زندان افتاد.

آقای قدیانی در مصاحبه ای به خبرنگار وب سایت کلمه گفته بود: "احمدی نژاد دروغگو، ریاکار، مستبد، قانون گریز و قانون ستیز است و اینها صفات حقیقی اوست. اینها را در دفاعیه ام و در دادگاه گفتم. من به احمدی نژاد فحش ندادم، فقط صفات های او را برشمردم و مواردی که من گفتم توهین نبوده انتقاد بوده است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111228_ll_ghadiani_khamenei.shtml

بالا ^^

در مرحله دوم هدفمندکردن یارانه‌ها '۱۵ میلیون نفر حذف می‌شوند'

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران امروز چهارشنبه ۷ دی از برنامه ریزی دولت برای اجرای دومین مرحله طرح هدفمند کردن یارانه‎‌ها خبر داد و از شهروندانی که درآمد بالا دارند خواست که "داوطلبانه" از دریافت یارانه نقدی صرف نظر کنند.

این در حالی است که دو مقام مسئول در دولت او از توقف قطعی پرداخت یارانه نقدی به شهروندان پردرآمد خبر داده‌اند.

محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها دیروز به تلویزیون ایران گفته بود که شهروندانی که در دو دهک پر درآمد جامعه قرار دارند، با اجرای مرحله دوم اجرای طرح هدفمندی، یارانه نقدی دریافت نخواهند کرد.

امروز هم علی آقامحمدی، معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهور ایران گفت کسانی که یارانه نقدی آنها در مرحله دوم کمتر از ۱۰ درصد درآمدشان باشد، از فهرست دریافت کنندگان یارانه نقدی حذف می‌شوند.

آقای فرزین این شهروندان را حدود ۱۰ میلیون نفر تخمین زده بود، اما آقای آقامحمدی گفت که آنها حدود ۱۵ میلیون نفر هستند.

آقای آقامحمدی گفت که اگر یارانه سوخت و سایر کالاها به طور کامل حذف شود، دولت باید به هر نفر بین ۱۲۰ تا ۱۳۵ هزار تومان بپردازد.

هنوز مشخص نیست که در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی، چه مقدار از یارانه‌ها حذف می‌شود، اما اگر بخش عمده یارانه‌ها در این مرحله حذف شود، معنای حرف آقای آقا محمدی این خواهد بود که هر کس درآمدی معادل ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یا بیشتر داشته باشد، یارانه نقدی دریافت نخواهد کرد.

در همین حال احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ایران و از نمایندگان اصولگرای منتقد دولت می‌گوید: "معلوم نیست که دولت چه می‌خواهد بکند".

به گفته او، بر اساس قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، دولت نمی تواند قیمت سوخت را بیش از ۲۰ درصد اضافه کند، اما آقای احمدی‌نژاد "قانون شکن است و عادت دارد قانون را بشکند".

آقای توکلی از جمله نمایندگانی بود که پیش از اجرای مرحله اول طرح هدفمند کردن یارانه‌ها نیز در مورد نحوه اجرای آن توسط دولت هشدار داده بود.

آقای احمدی‌نژاد در سخنان امروز خود، بدون نام بردن از کسی، به منتقدان دولت اشاره کرد و گفت: "در گام اول [اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها] عده‌ای مخالف بودند و تا روز آخر تبلیغات منفی، کارشکنی و دروغ پراکنی کردند و فشار آوردند... امروز نیز برخی افراد در گوشه و کنار بیان حرف‌های نادرست و غیرعالمانه را آغاز کرده اند، اما ما باید مراحل هدفمندی را به سرعت جلو ببریم".

مجلس ایران اخیرا دو فوریت طرح استفساریه قانون هدفمندکردن یارانه‌ها را تصویب کرد که در صورت تصویب و تأیید نهایی، دولت را موظف می‌کند که درآمد ناشی از حذف یارانه‌ها را به خزانه واریز و در چارچوب بودجه سالانه هزینه کند.

دیروز و در جریان بررسی این طرح بین رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها و یکی از نمایندگان مجلس درگیری فیزیکی پیش آمد که به اخراج رئیس سازمان هدفمندی از صحن مجلس منجر شد.

منتقدان می‌گویند که دولت آقای احمدی‌نژاد تمام درآمد ناشی از حذف یارانه‌ها را با انگیزه‌های تبلیغاتی صرف پرداخت یارانه‌های نقدی کرده است و در نتیجه بخش صنعت به شدت آسیب دیده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111228_l10_ahmadinejad_subsidies.shtml

بالا ^^

ناوگان پنجم آمریکا: اجازه اختلال در تنگه هرمز را نمی‌دهیم

یک روز بعد از تهدید ایران به بستن تنگه هرمز در صورت اعمال تحریم‌های نفتی، ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا اعلام کرد که اجازه نخواهد داد رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز با اختلال روبه‌رو شود.

سخنگوی این ناوگان در پاسخی کتبی به سوال بی‌بی‌‎سی درباره احتمال بستن تنگه هرمز توسط ایران نوشت: "جریان آزاد جابه‌جایی کالا و خدمات از طریق تنگه هرمز برای رشد اقتصادی جهان و منطقه حیاتی است.

هر کشوری که آزادی تردد در یک تنگه بین‌المللی را تهدید کند، به طور حتم جایی در جامعه بین‌الملل ندارد و هیچ گونه اختلالی در این زمینه تحمل نخواهد شد."

در این بیانیه همچنین گفته شده که نیروی دریایی آمریکا نیرویی "انعطاف‌پذیر با توانی بالاست که متعهد به برقراری امنیت و ثبات در منطقه است و برای اطمینان از آزادی رفت‌وآمد، همواره آماده برخورد با اقدامات بدخواهانه است."

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران روز سه شنبه، ششم دی (۲۷ دسامبر) هشدار داده بود که در صورت تحریم خرید نفت ایران توسط کشورهای غربی، جمهوری اسلامی جلوی عبور نفت کشورهای دیگر را از تنگه هرمز خواهد گرفت.

در واکنشی دیگر دولت فرانسه هم از جمهوری اسلامی ایران خواست تا به حقوق بین‌الملل و حق رفت‌وآمد آزاد احترام بگذارد.

برنار والرو، سخنگوی وزرات خارجه فرانسه گفت: "علاوه بر مسائل مربوط به حقوق بشر و برنامه هسته ای، به مقام های ایران گوشزد می کنیم که به حقوق بین الملل، به ویژه حق رفت وآمد در آب ها و تنگه های آزاد احترام بگذارد.

آقای والرو گفت که تنگه هرمز تنگه‌ای بین‌المللی است و "تمام کشتی‌ها صرف نظر از رنگ پرچمشان حق دارند از این تنگه عبور کنند."

اتحادیه اروپا در هفته های اخیر از بررسی توقف خرید نفت از ایران خبر داده بود و دیپلمات‌های این اتحادیه به همراه دیپلمات‌های آمریکایی، ژاپنی، کره جنوبی و بعضی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، در نشستی در رم به بررسی این موضوع و روش های دیگر تشدید تحریم ها علیه ایران پرداختند.

اتحادیه اروپا روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام از ایران می خرد.

نیروی دریایی ارتش ایران در روزهای اخیر مانوری نظامی را در آب های مجاور تنگه هرمز، دریای عمان و اقیانوس هند برگزار می کند.

فرمانده این نیرو پیش از این گفته بود که کشورش توانایی بستن تنگه هرمز را دارد، اما تصمیم گیری در این مورد به عهده "بزرگان" است.

آمار منتشر شده توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد که در سال ۲۰۰۹ حدود ۱۷ درصد کل نفت صادراتی جهان، معادل ۱۵.۵ میلیون بشکه نفت خام، از تنگه هرمز عبور کرده بود.

شکایت وزارت ارشاد از دو ناشر منتقد

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران از دو ناشر که به روند تعطیلی کتابفروشی ها اعتراض کرده بودند، به دادگاه شکایت کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، یک مقام این وزارتخانه گفت که معاونت امور فرهنگی به علت "روشنگری در افکار عمومی و جلوگیری از نشر اکاذیب" از این ناشران شکایت کرده است.

در این خبر نامی ذکر نشده است، ولی اعلام شده است: "این دو ناشر با طرح موضوع دروغین تعطیلی ۱۰۰ کتابفروشی در تهران در رسانه ها و بازتاب آن در رسانه های بیگانه، اقدام به تشویش اذهان عمومی کرده بودند."

پیشتر خبرگزاری مهر گزارش کرده بود که روز دوشنبه پنجم دی، حسن کیائیان، مدیر نشر چشمه و محمد علی جعفریه، مدیر نشر ثالث، و چند ناشر و مدیر کتابفروشی دیگر در حضور مسئولان شهردای منطقه شش پایتخت ایران به بررسی وضع کنونی بازار کتاب پرداخته بودند.

خبرگزاری مهر از قول آقای کیائیان نقل کرده بود: "ما در خیابان کریم خان زند (یکی از راسته های کتابفروشی تهران) از دو طرف، یکی از طرف مانتوفروشان و دوم از طرف طلافروشان تحت فشار و در منگنه آنها هستیم. اگر شهرداری منطقه بتواند با تمهیداتی کسانی را که از این دو بازار عبور می کنند، به سمت کتابفروشی ها نیز سوق دهد، نتیجه خوبی در پی خواهد داشت."

همچنین محمد علی جعفریه، مدیر نشر ثالث، در این نشست گفته است که تنها در یک سال گذشته یکصد کتابفروشی تعطیل شده و از این بابت ابراز تاسف کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111228_ll_publishers_bookstores_culture.shtml

بالا ^^

بازداشت یکی از زنان معترض در ایران

یکی از زنان حامی گروه مادران عزادار ایران که در اعتراض به قتل یا بازداشت فرزندانشان در جریان اعتراضهای پس از انتخابات ریاست جمهوری در پارک لاله تهران بست می نشستند، بازداشت شده است.

ژیلا کرم زاده مکوندی بهمن سال ۱۳۸۸ نیز بازداشت شده و حدود یک ماه زندانی بود. او فروردین ماه امسال در دادگاه بدوی به چهار سال زندان محکوم شد.

بنا به گزارشها، خانم کرم‌زاده، زمانی که دیروز سه شنبه ششم دی (۲۷ دسامبر) برای گرفتن گذرنامه به اداره گذرنامه رفته بود بازداشت شده و برای اجرای دوره محکومیتش به زندان اوین منتقل شد.

خدیجه مقدم، فعال حقوق زنان، به تلویزیون فارسی بی بی سی گفت که خانم کرم زاده مکوندی "یک شاعر جوان دلسوزی است که ازدواج نکرده و خودش مادر نیست، ولی بقدری متعهد است که همه فرزندان ایران را بچه های خودش می داند و کاری جز همدردی با مادران عزادار نکرده است، آن هم از طریق گفتن شعر یا افروختن شمعی در پارک لاله."

دادگاه تجدید نظر مدت محکومیت ژیلا کرم زاده و یک فعال دیگر به نام لیلا سیف اللهی را به دو سال حبس تعزیری و دو سال حبس تعلیقی تغییر داده است.

فعالان حقوق زنان می گویند که فشار دستگاه های امنیتی ایران به گروه مادران عزادار و حامیان آنها افزایش یافته است.

"مادران عزادار" بعد از کشته شدن شماری از جوانان در اعتراضهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری جنجال برانگیز ایران، به ویژه در درگیری های روزهای ۲۵ و ۳۰ خرداد، شکل گرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111228_ll_mournful_mothers_arrest.shtml

بالا ^^

دبیر شورای فرهنگ عمومی: خانه سینما جایگاه قانونی ندارد

دبیر شورای فرهنگ عمومی می گوید که بر اساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی به علت تفاوت وضعیت فعلی خانه سینما با مصوبه شورای فرهنگی، خانه سینمای فعلی جایگاه قانونی و حقوقی ندارد.

منصور واعظی، دبیر شورای فرهنگ عمومی روز چهارشنبه هفتم دی (۲۸ دسامبر) در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفت: "از مدتی قبل گزارش هایی داشتیم مبنی بر اینکه اساسنامه خانه سینما تغییراتی کرده است و این نهاد به جایگاه حقوقی وزارت ارشاد در مناسباتش تن نمی دهد."

اما آقای واعظی اشاره ای به جزئیات این تغییرات و یا اینکه این نهاد چگونه "به جایگاه حقوقی وزارت ارشاد تن نداده" نکرده است.

به گفته آقای واعظی در سال ۱۳۶۶ شورای فرهنگ عمومی مصوبه ای در ارتباط با ایجاد یک نهاد به نام خانه سینما تصویب کرد که براساس آن هرگونه تغییری در اساسنامه آن باید به تصویب شورای فرهنگ عمومی برسد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی در ادامه افزود: "مسئولان فعلی خانه سینما قائل به این نیستند که براساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی به فعالیت خود ادامه دهند."

پیش از این محمد حسینی، وزیر ارشاد در مهرماه سالجاری از بررسی اساسنامه خانه سینما در معاونت حقوقی این وزارتخانه خبر داد و گفت: "در سال‌های اخیر این اساسنامه بدون تصویب در شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرده است."

آقای حسینی با اشاره به اینکه "اعمال تغییرات در اساسنامه خانه سینما با تایید رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور مجاز است"، گفت: "اعضای خانه سینما سر خود و بدون هماهنگی با این شورا و من، برخی از مصوبات اساسنامه را تغییر داده‌اند. و یک علامت سئوال جدی درباره قانونی بودن این تشکل صنفی وجود دارد."

این در حالیست که این اساسنامه پیشتر هم چندین بار با حضور معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد وقت و بدون تصویب شورای فرهنگ عمومی تغییر کرده بود.

دادگاه خانه سینما

فرهاد توحیدی، رئیس هیات مدیره خانه سینما حدود ده روز پیش اعلام کرده بود: "در پی شکایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از خانه سینما، دادگاهی در ۲۱ دی‌ماه تشکیل می‌شود."

به گفته آقای توحیدی، مسئولان وزارت ارشاد از محاکم قضایی خواسته‌اند که اداره کل ثبت شرکت‌ها را موظف کند تا اساسنامه فعلی خانه سینما را ابطال کند.

رئیس هیات مدیره خانه سینما همچنین گفته بود: "خانه سینما خودش را موظف می‌داند از اساسنامه‌ای که اجماع اصناف و مصوب مجمع عمومی فوق‌العاده است دفاع کند."

درگیری میان وزارت ارشاد و خانه سینما پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم و تغییرات در وزارت ارشاد وارد مرحله جدیدی شد و در اولین اقدام وزارت ارشاد از شروع به کار شورای عالی سینما خبر داد.

تشکیل این شورا در میان اهالی سینما نگرانی هایی را در زمینه دولتی شدن سینما و موازی کاری با نهادهای دیگری همچون خانه سینما را برانگیخت.

در ماه های اخیر و پس از دفاع خانه سینما از مستندسازانی که به اتهام ارتباط با بی بی سی دستگیر شده بودند، اختلاف میان خانه سینما با معاونت سینمایی وزارت ارشاد بالا گرفت و این وزارتخانه بودجه خانه سینما را قطع کرد.

خانه سینما بزرگ ترین نهاد صنفی سینمای ایران است که در سال ۱۳۷۲ تاسیس شد.

این نهاد سینمایی مجموعه ای از نهادهای صنفی سینما مانند کارگردانان، تهیه کنندگان، بازیگران و فیلمنامه نویسان است.

در سایت خانه سینما اهداف تاسیس این خانه "حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی دست اندرکاران سینما"، "ایجاد امنیت شغلی و تامین اجتماعی" و "ارتقای سطح آموزشی و مهارت حرفه ای" سینماگران ذکر شده است.

این نهاد از آن رو اهمیت دارد که در برخی از نهادهای تاثیرگذار مانند شورای صنفی اکران نماینده دارد و همچنین می تواند با دولت در زمینه مسایل سینما تعامل داشته باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2011/12/111228_l44_cinema_court_vaezi.shtml

بالا ^^

ایران بدنبال خرید هواپیماهای سوخو از روسیه

علی نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی از اعلام آمادگی ایران برای خرید هواپیماهای سوخو از روسیه خبر داده است.

آقای نیکزاد گفته است که رئیس سازمان هواپیمایی ایران نیز این هواپیماهای ۱۰۰ نفره را تایید کرده است، "چون که این هواپیماها کوتاه برد است و با موقعیت آب و هوایی ایران سازگاری دارد."

او قیمت این هواپیما و میزان مصرف سوخت آن را مناسب دانست اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.

آقای نیکزاد همچنین گفته که در یک سال اخیر ۲۶ فروند هواپیما وارد ایران شده است.

وی افزود که در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و با افزایش قیمت بنزین، قیمت بلیت هواپیما در ایران نیز افزایش می‌یابد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111228_l28_rln_iran_airplane.shtml

بالا ^^

'دولت احمدی نژاد با ۱۴۰۰ میلیارد دلار چکار کرد؟'

در یکی از تندترین حملات علنی نمایندگان مجلس علیه محمود احمدی نژاد، یکی از نمایندگان از رئیس جمهور ایران خواست توضیح دهد با آنچه درآمد ۱۴۰۰ میلیارد دلاری کشور طی ۶ سال اخیر خواند، چکار کرده است.

سید فاضل موسوی، نماینده خدابنده و دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، امروز چهارشنبه ۷ دی (۲۸ دسامبر) همچنین آقای احمدی نژاد را متهم کرد که با مواضع خود راه وضع تحریمهای بین المللی علیه جمهوری اسلامی را هموار کرده است.

او همچنین دولت آقای احمدی نژاد را به دولت رضا خان، بنیانگذار اقتدارطلب سلسله پادشاهی پهلوی در ایران، متهم کرد.

این نماینده در ادامه سخنان خود خواهان روشن شدن وضعیت حقوقی حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت ایران، شد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، ارگان رسمی مجلس ایران، سید فاضل موسوی در صحن علنی مجلس گفت: "دولت نهم و دهم طی ۶ سال گذشته، حدود ۱۴۰۰ میلیارد دلار درآمد داشته است، لذا باید گزارش دهد با این مبلغ برای کشور چه اقداماتی انجام داده است. ضمن این که امروز دولت در قامت یک حزب تمام عیار وارد عرصه انتخابات شده است که در واقع این مساله برای کشور به منزله سهمی مهلک است."

این نماینده مجلس همچنین دولت را در استخراج منابع نفت و گاز میدان پارس جنوبی در خلیج فارس که ایران و قطر مشترکا مالک آن هستند، به کوتاهی متهم کرد.

فاضل موسوی در ادامه نطق علنی خود از موضع گیریهای چند سال اخیر محمود احمدی نژاد درباره انکار نسل کشی یهودیان به دست نازیها در جنگ جهانی دوم و تهدید علیه اسرائیل انتقاد کرد.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، از قول این نماینده مجلس نوشته است: "آقای احمدی نژاد، شما علاوه بر پاسخگویی در خصوص منابع مالی خود به مجلس و پیشگاه ملت، باید در زمینه مواضع خود نیز پاسخگو باشید، چرا که مساله هولوکاست، مساله ای فراموش شده بود، اما مواضع شما ۱۰ سال تحریمهای موجود علیه کشورمان را جلو انداخت."

پنج سال پیش شورای امنیت سازمان ملل پس از دریافت گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی اولین دور تحریمهای جهانی را علیه جمهوری اسلامی وضع کرد و تاکنون علاوه بر افراد و شرکتهای دخیل در پرونده اتمی، بسیاری از موسسات مالی ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شده اند.

در حالی که رهبران ایران عمدتا این تحریمها را بی اثر می دانند، ولی بعضی از مسئولان هزینه های آن را کمرشکن توصیف کرده اند.

فاضل موسوی، نماینده خدابنده، همچنین از موضع گیریهای محمود احمدی نژاد پس از اعلام پیروزی اش در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ انتقاد کرد.

او گفت: "آیا می دانید کاغذ پاره خواندن (قطعنامه های حاوی) تحریمها و خس و خاشاک و بزغاله گفتن ها چه هزینه هایی برای کشور دربرداشته است؟"

آقای احمدی نژاد دو سال پیش در جریان جشن اعلام پیروزی انتخاباتی اش در میان هوادارانش در میدان ولیعصر تهران مخالفان را خس و خاشاک نامید. ناظران می گویند که بکار بردن این اصطلاح برای توصیف کسانی که به نتایج اعلام شده انتخابات اعتراض داشتند، بر آتش خشم معترضان دامن زد.

همچنین قطعه فیلمی از یک سخنرانی دیگر محمود احمدی نژاد در اینترنت منتشر شد که در آن می گفت کسانی که به امام دوازدهم شیعیان باور ندارند، از بزغاله بی شعورترند.

سید فاضل موسوی سپس با اشاره به ماجرای درگیری فیزیکی روز سه شنبه رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه با یکی از نمایندگان مجلس گفت: "جمله زشتی را که روز گذشته در مجلس شنیدیم، رضاخان برخاسته از همان محیط یک روز به مجلس اهانت کرد و روزی دیگر فرد دیگری مجلس را همان خطاب کرد که او گفته بود، اما همین رضا خان سه دوره (آیت الله سید حسن) مدرس را تحمل کرد."

این اولین باری نیست که بعضی از نمایندگان مجلس محمود احمدی نژاد را با رضا خان مقایسه می کنند. در اردیبهشت امسال نیز غلامرضا مصباحی مقدم، نماینده تهران، رفتار آقای احمدی نژاد در "نپذیرفتن جایگاه مجلس در راس امور" را یادآور رضا خان ارزیابی کرده بود.

سید فاضل موسوی، نماینده خدابنده در ادامه نطق علنی امروز خود به انتقاد از نحوه برخورد دستگاه قضایی با میرحسین موسوی و مهدی کروبی پرداخت و گفت: "آیا قوه قضائیه نباید در مورد حصرها چاره ای بیاندیشد و در این زمینه با حکم قانونی عمل کند و مراحل تفهیم اتهام را رعایت کند؟"

آقایان موسوی و کروبی از بهمن ماه سال پیش تحت بازداشت خانگی قرار دارند، ولی هنوز مقامهای دادستانی اتهامی علیه آنها مطرح نکرده اند.

همچنین به گزارش خبرگزاری ایلنا، سید فاضل موسوی خواهان فراهم شدن مشارکت همه احزاب و گروه ها در عرصه سیاست ایران شد و گفت: "اگر شرایط عادی و عادلانه در کشور ایجاد شود، ۶۵ تا ۷۰ درصد رای کشور به جریانی غیر از جریان حاکم" داده می شود.

بنا به گزارشها، در پایان این سخنرانی گروهی از نمایندگان علیه سید فاضل موسوی شعار "مرگ بر ضد ولایت فقیه" دادند و عده ای دیگر "احسنت" گفتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111228_ll_ahmadinejad_majlis.shtml

بالا ^^

اتهام به خاتمی در گزارش مجلس ایران از 'فتنه ۸۸'

در گزارشی که در ارتباط با ناآرامی‌های بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در مجلس ایران قرائت شد، محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین این کشور متهم شد که تلاش کرده خارجی‌ها را متقاعد کند که میرحسین موسوی "فردی مناسب برای پیش بردن تغییرات ساختاری در ایران است".

گزارش ۱۹ صفحه‌ای کمیسیون اصل نود مجلس ایران "در آستانه ۹ دی"، سالگرد راهپیمایی طرفداران حکومت این کشور، توسط حسین فدایی، از اعضای این کمیسیون در مجلس قرائت شد.

این گزارش، به گفته آقای فدایی "چکیده‌ای را از رسیدگی به حوادث انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ که منجر به شکل‌گیری جریان فتنه شد" ارائه می‌دهد و در آن، انتخابات ریاست جمهوری دهم "بهترین فرصت برای اجرای کودتای مخملی در ایران" از نگاه کشورهای غربی خوانده شده است.

گزارش کمیسیون اصل نود، میرحسین موسوی را دارای "بیشترین نقش در اجرای فتنه" خوانده و مدیریت اعتراض‌ها به نتایج انتخابات سال ۸۸ را "بر عهده طرف غربی" دانسته است.

اصطلاح "فتنه" از سوی مقام های جمهوری اسلامی ایران برای اشاره به اعتراض‌ها به نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران و ناآرامی های پس از آن استفاده می‌شود.

بخش اصلی گزارش ارائه‌شده به "بررسی علل و عوامل و ریشه‌یابی جریان فتنه" اختصاص دارد که به دو بخش عوامل خارجی و داخلی تقسیم شده است.

'ترغیب خارجی ها به حمایت از موسوی'

در بخش عوامل خارجی، ادعا شده است که افراد و گروه‌هایی در داخل ایران به صورت پنهان با کشورهای خارجی در ارتباط بوده و از آنها کمک های مالی یا تدارکاتی دریافت کرده‌اند.

این گزارش به طور مشخص به "مسافرت‌های خارجی" محمد خاتمی اشاره کرده که در سفر به کشورهای "تونس، ترکیه و استرالیا برای ترغیب خارجی ها به حمایت از موسوی تلاش کرده و موفق نیز شده است."

در این گزارش گروه‌های اصلاح طلب مانند جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب هم به "پیشبرد پروژه شبکه‌سازی" و همراهی در "برگزاری دوره‌های متعدد براندازی نرم در خارج از ایران برای گروه‌های برگزیده داخلی" متهم شده‌اند.

به ادعای این گزارش بیش از "چندصد نفر از چهره‌های شناخته‌شده جریان دوم خرداد" برای شرکت در این دوره‌ها در فاصله سال های ۸۴ تا ۸۸ به خارج از ایران سفر کرده‌اند.

شماری از بنیادها و سازمان‌های خارجی از جمله "بنیاد سوروس" و "خانه آزادی" نیز به عنوان "بنیادهای غربی حامی براندازی" معرفی شده‌اند.

در گزارش مجلس، "رسانه‌های دیداری و شنیداری و سایت‌های غربی" نیز به "دامن زدن به فضای آشوب" متهم شده اند و از بی‌بی‌سی به عنوان شاخص‌ترین رسانه‌ای یاد شده که "به طور مستقیم پی‌گیر ایجاد خط اغتشاش و دامن زدن به ناآرامی‌ها" بوده است.

در گزارش کمیسیون اصل نود نقش شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و توییتر برای برقراری "پیوند میان آشوبگران و هدایتگران خارجی" بعد از "قطع شدن سیستم پیام کوتاه" در روزهای بعد از انتخابات مهم ارزیابی شده است.

جست‌وجوی ریشه‌ها در ۲۰ سال پیش

این گزارش می‌گوید که پیشینه وقایع بعد از انتخابات را باید "حداقل در بیست سال قبل" جستجو کرد.

اشاره نویسندگان گزارش به دوران بعد از درگذشت آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی است که در آن "بعضی، عدالت را پیش پای توسعه قربانی کردند" و بعد از آن هم اصلاح طلبان به "امام زدایی و انقلاب‌زدایی" پرداختند.

به ادعای این گزارش، روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ باعث شد "سناریوی کودتای مخملی در دستور کار دشمنان" قرار بگیرد که هدف از آن "براندازی دولت و متعاقب آن، زمین زدن رهبری نظام جمهوری اسلامی" بود.

این گزارش می‌گوید در همین دوره "جلسات و حلقه‌های متعددی" شکل می‌گیرد که نقش "اتاق فکر فتنه" را ایفا می‌کردند.

سلسله "جلسات بنیاد باران با حضور محمد خاتمی"، جلسات هفتگی "صبحانه"، "جلسات دفتر مهدی هاشمی" و همین طور جلسات منظم "گروه مشاوران موسوی" از جمله جلسه‌هایی است که به ادعای این گزارش برای "ایجاد هماهنگی" در میان طیفی تشکیل می‌شد که "از هیچ اقدامی برای وارد آوردن یک ضربه کاری به رهبری نظام فروگذار نمی‌کرد."

مهدی کروبی نیز در این گزارش "از جمله بازیگران اصلی فتنه ۸۸" خوانده شده، اما در عین حال گفته شده که "نمی‌توان او را از طراحان اصلی فتنه نام برد."

'آمار جذب ۳۰۰ هزار نفری'

در این گزارش ادعا شده است که "تیم میرحسین موسوی از مدت ها قبل – از حدود سال ۱۳۸۵ – روی موضوع کودتای رنگی و مخملی در ایران فکر و برای عملیاتی کردن آن برنامه ریزی کرده بودند."

گزارش مجلس ایران همچنین به "مستندات قطعی اطلاعاتی" اشاره می کند که نشان می‌دهد "موسوی، کروبی و خاتمی در جلساتی که در تابستان ۱۳۸۹ برگزار شده، رسما افرادی را به نمایندگی از خود در خارج از ایران معرفی نموده‌اند و این افراد اکنون در چارچوب تشکلی به نام شورای هماهنگی راه سبز امید در ارتباط مستمر و دائم با سرویس های اطلاعاتی بیگانه هستند."

در این گزارش همچنین آمده است که آمار جذب ستادهای هوادر میرحسین موسوی با هدف "آمادگی برای آشوب های پس از انتخابات" به حدود ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111228_l26_election_protests_report_parliament.shtml

بالا ^^

محاکمه رئیس جمهور سابق مصر از سرگرفته شد

دادگاه رسیدگی به پرونده حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر، به اتهام فساد مالی و صدور دستور کشتن تظاهر کنندگان مخالف پس ازوقفه ای سه ماهه بار دیگر در روز چهارشنبه، 7 دی ( ۲۸ دسامبر) از سرگرفته شده است.

تلویزیون دولتی مصرتصاویری از حسنی مبارک ۸۳ ساله را درحالی که به دلیل بیماری با برانکارد در دادگاه حضور یافته بود، نشان داده است.

براساس گزارش ها ، جمال و علا، دو پسر حسنی مبارک، همراه با وزیر کشور سابق و شش تن از افسران ارشد پلیس هم در جلسه روز چهارشنبه دادگاه حضور یافته اند.

وکلای مدافع تمامی متهمان اتهامات وارده به موکلانشان را رد کرده اند.

روند محاکمه حسنی مبارک به این دلیل که وکلای خانواده های حدود ۸۴۰ معترضی که در جریان اعتراضات کشته شدند،خواستار تعویض احمد رفعت، قاضی ارشد این دادگاه و دو تن دیگر از قضات شده بودند، برای مدتی به تعویق افتاد.

درخواست وکلای شاکیان خصوصی پرونده در اوایل ماه جاری رد شد.

در اواسط ماه اوت، اقدام احمد رفعت، قاضی ارشد این دادگاه در ممنوع کردن پوشش زنده تلویزیونی دادگاه حسنی مبارک باعث خشم وکلای خانواده های معترضان شد.

تا کنون، شماری از مقامات ارشد دولت حسنی مبارک به عنوان شهود در دادگاه حاضر شده اند.

فیلد مارشال حسین طنطاوی، رئیس شورای عالی نظامی مصر نیز که سمت وزارت دفاع را در دولت حسنی مبارک برعهده داشت شهادت داده است که رئیس جمهوری شخصا دستور تیراندازی به سوی تظاهرکنندگان را صادر کرده بود.

در صورتی که حسنی مبارک در ارتباط با اتهامات وارده مجرم شناخته شود، ممکن است حکم اعدام برای او صادر شود.

وزارت کشور مصر گفته است بیش از ۵۰۰۰ نیروی پلیس وظیفه حفظ امنیت دادگاه امروز را برعهده دارند.

در گذشته، پلیس اغلب مجبور شده است تا در درگیری بین طرفداران و مخالفان حسنی مبارک در بیرون دادگاه مداخله کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/12/111228_l31_egypt_egypt_mubarak.shtml

بالا ^^

'سوریه ۷۵۵ نفر از معترضان زندانی را آزاد کرد'

تلویزیون سوریه اعلام کرده که مقامات آن کشور ۷۵۵ نفر از زندانیانی را که در اعتراضات ضد دولتی دست داشته اند، آزاد کرده اند.

اما در این گزارش گفته شده که کسانی که دستشان به خون سوری ها آلوده است، در میان آزاد شدگان نیستند.

این اقدام دولت سوریه در حالی صورت می‌گیرد که ماموریت ناظران اتحادیه عرب که در حال بازدید از آن کشور هستند وارد دومین روز خود می شود.

پیشتر رییس هیات ناظران اتحادیه عرب وضعیت شهر حمص در سوریه را مایه اطمینان خاطر توصیف کرد.

ژنرال مصطفی الدابی به خبرگزاری رویترز گفت که وضعیت بعضی از نقاط شهر خوب نیست اما افزود وقتی که ناظران در روز سه شنبه از شهر بازدید می کردند، آرامش برقرار بود و اثری از درگیری دیده نمی‌شد.

ژنرال الدابی این اظهارات را در حالی مطرح کرده که نیروهای امنیتی سوریه روز سه‌شنبه برای متفرق کردن دهها هزار معترضی که راهپیمایی می کردند، به تیراندازی و شلیک گاز اشک آور متوسل شدند.

هیات ناظران اتحادیه عرب قرار است امروز مجددا از حمص و همچنین دو شهر ادلب و حماة که از دیگر کانونهای اعتراضات بوده اند، بازدید کنند.

وظیفه ناظران اتحادیه عرب ارزیابی میزان پایبندی دولت سوریه به تعهداتش در چارچوب طرح صلح پیشنهادی اتحادیه عرب برای برقراری آرامش در آن کشور است.

سازمان ملل متحد تخمین می‌زند که از ماه مارس که ناآرامی ها در سوریه آغاز شد، تا کنون حداقل ۵۰۰۰ نفر کشته شده اند.

بر اساس ارزیابی ایم سازمان تعداد افرادی که بازداشت شده اند هم بیش از ۱۴ هزار نفر است.

دولت سوریه که می گوید با "گروه های تروریستی مسلح" درگیر است، اعلام کرده که تا کنون ۲۰۰۰ نفر از نیروهای امنیتی جان خود را از دست داده اند.

از آنجا که خبرنگاران بین المللی حق فعالیت در سوریه را ندارند، تایید آمار تلفات و گزارشهای دیگر از آن کشور دشوار است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/12/111228_l34_syria_observers_reassured.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 29, 2011, 11:48:31 PM12/29/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
04:48 گرينويچ - جمعه 30 دسامبر 2011 - 09 دی 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

در پی افزایش تنش کلامی میان ایالات متحده و ایران بر سر تنگه هرمز، آمریکا این کشور را به "رفتار غیرمنطقی" متهم کرده است.

یک روز پس از آن که آمریکا اعلام کرد که بسته شدن تنگه هرمز را تحمل نخواهد کرد، جانشین فرمانده سپاه ایران می گوید که هرگاه منافع حیاتی جمهوری اسلامی تهدید شود، ایران تهدید را با تهدید جواب می دهد.

ایالات متحده سخنان تازه هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا را درباره دست داشتن احتمالی این کشور در ابتلای رهبران آمریکای لاتین به سرطان را رد کرده است.

دولت ترکیه اذعان کرده است که در حمله هوایی ارتش این کشور به روستاهای کردنشین نزدیک مرز عراق ۳۵ غیرنظامی کشته شده‌اند. پیش از این ارتش ترکیه گفته بود در این حمله، شورشیان کرد را هدف قرار داده است.

انتشار تصاویری ویدیویی در اینترنت از حادثه تیراندازی و قتل در جریان یک نمایش موتورسواری در نزدیکی شهرستان برازجان در جنوب ایران خبرساز شده است.

کاخ سفید اعلام کرد در بزرگترین قرارداد فروش تسلیحات آمریکا به عربستان سعودی، ‌٨٤ فروند جنگنده جدید اف ۱۵ و همچنین قطعاتی برای تقویت و نوسازی ۷۰ جنگنده اف ۱۵ اس به ریاض تحویل داده خواهد شد.

سخنان فرمانده کل سپاه پاسداران و فرمانده جدید سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ، نشان داد که جایگزینی اخیر فرمانده سپاه تهران نه تنها یک جا به جایی سازمانی، که گامی در اجرای مرحله جدیدی از طرح های تازه سپاه است.

معترضان در سوریه خواهان برگزاری تظاهرات گسترده مخالفان در روز جمعه شده اند.

یک نوار ویدیویی که بدست بی بی سی رسیده، وسعت جراحات یک تازه عروس پانزده ساله افغان را نشان می دهد که به وسیله شوهرش در خانه زندانی و به شدت شکنجه شده است.

کره شمالی در نخستین بیانیه رسمی خود که پس از تشییع جنازه کیم جونگ ایل، رهبر سابق این کشور منتشر کرده است، اعلام کرد سیاست های آن تغییر نخواهد کرد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jouyamanzali.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

آمریکا: رفتار ایران غیرمنطقی است

در پی افزایش تنش کلامی میان ایالات متحده و ایران بر سر تنگه هرمز، آمریکا این کشور را به "رفتار غیرمنطقی" متهم کرده است.

ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه با اشاره به تهدید ایران برای بستن تنگه هرمز در صورت تحریم صادرات نفت این کشور گفت: "به تازگی شاهد رفتار غیرمنطقی زیادی از ایران بوده ایم."

خانم نولاند که در در واشنگتن صحبت می کرد، تهدید ایران را نشانه موفق بودن تحریم های بین المللی اعمال شده علیه این کشور دانست.

خانم نولاند گفت: "می توان حدس زد که ایرانی ها به تدریج نیش تحریم های بین المللی را حس می کنند و گزندگی فشارهای بین المللی، به خصوص بر صنعت نفت آنها به گونه ای است که آنها را به رفتار افسار گسیخته واداشته است."

در پی تهدید محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران به مسدود کردن تنگه هرمز در صورت تحریم نفت این کشور، تنش کلامی میان تهران و واشنگتن افزایش یافته است.

سخنان آقای رحیمی که با مانور نیروی دریایی ایران همزمان بود با واکنش آمریکا مواجه شد و ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که اجازه نخواهد داد رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز با اختلال روبه‌رو شود.

سرتیپ حسین سلامی، جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران نیز در واکنش به این موضع گیری آمریکا گفته است که هرگاه منافع حیاتی جمهوری اسلامی به هر قیمتی تهدید شود، ایران تهدید را با تهدید جواب خواهد داد.

آمریکا و اتحادیه اروپا در پی اعمال تحریم های جدید بر صنعت نفت و گاز ایران هستند ولی اختلاف هایی بین بعضی از کشورهای اروپایی بر سر تحریم صادرات نفت خام این کشور به وجود آمده است.

ژاپن و چین نیز با تحریم صادرات نفت ایران مخالف هستند.

مخالفان تحریم نفت ایران نگران افزایش بهای این کالا و تاثیر منفی آن بر اقتصاد جهانی هستند.

تنش کلامی ایران و آمریکا بر سر تنگه هرمز باعث نوسان در بهای نفت خام در بازارهای جهانی شده است.

بخش قابل توجهی از نفت صادراتی جهان از تنگه هرمز عبور می کند.

در پایان معاملات روز پنجشنبه در بورس لندن، بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با ۴۵ سنت افزایش به ۱۰۸ دلار و یک سنت رسید.

در نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک آمریکا با ۲۹ سنت افزایش به ۹۹ دلار و ۶۵ سنت در هر بشکه رسید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111229_u02_iran_us_hormuz.shtml

بالا ^^

واکنش سپاه به ناوگان پنجم آمریکا: تهدید، جواب تهدید

یک روز پس از آن که آمریکا اعلام کرد که بسته شدن تنگه هرمز از سوی ایران را تحمل نخواهد کرد، جانشین فرمانده سپاه ایران می گوید که هرگاه منافع حیاتی جمهوری اسلامی به هر قیمتی تهدید شود، ایران تهدید را با تهدید جواب می دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)سرتیپ حسین سلامی، جانشین فرمانده سپاه روز پنج شنبه ۸ دی (۲۹ دسامبر) گفت: "آمریکا در شان و مقامی نیست که اجازه دهد یا نه و این را تاریخ منازعات دو کشور نشان داده است. همه اقدامات ایران از ابتدای انقلاب با وجود مخالفت های آمریکا با موفقیت انجام شده است."

به گفته آقای سلامی ایران برای اعمال استراتژی های دفاعی خود از هیچ کشوری اجازه نمی گیرد.

همزمان محمود موسوی، سخنگوی مانور نطامی نیروی دریایی ارتش ایران که نزدیک تنگه هرمز برگزار می شود، از شناسایی یک فروند ناو هواپیمابر آمریکایی توسط یک هواپیمای گشت شناسایی این نیرو خبر داد.

به گفته آقای موسوی، "این بیانگر این است که ما کلیه تحرکات منطقه را زیر نظر داشته و رصد می کنیم."

فرمانده نیروی دریایی ایران پیش از این گفته بود که کشورش توانایی بستن تنگه هرمز را دارد، اما تصمیم گیری در این مورد به عهده "بزرگان" است

این در حالیست که روز گذشته و یک روز پس از تهدید ایران به بستن تنگه هرمز در صورت اعمال تحریم‌های نفتی، ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا اعلام کرد که اجازه نخواهد داد رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز با اختلال روبه‌رو شود.

سخنگوی این ناوگان در پاسخی کتبی به سوال بی‌بی سی‌‎ ‌‎درباره احتمال بستن تنگه هرمز توسط ایران نوشت: "جریان آزاد جابه‌جایی کالا و خدمات از طریق تنگه هرمز برای رشد اقتصادی جهان و منطقه حیاتی است. هر کشوری که آزادی تردد در یک تنگه بین‌المللی را تهدید کند، به طور حتم جایی در جامعه بین‌الملل ندارد و هیچ گونه اختلالی در این زمینه تحمل نخواهد شد."

در این بیانیه همچنین گفته شده که نیروی دریایی آمریکا نیرویی "انعطاف‌پذیر با توانی بالاست که متعهد به برقراری امنیت و ثبات در منطقه است و برای اطمینان از آزادی رفت‌وآمد، همواره آماده برخورد با اقدامات بدخواهانه است.

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران روز سه شنبه، ششم دی (۲۷ دسامبر) هشدار داده بود که در صورت تحریم خرید نفت ایران توسط کشورهای غربی، جمهوری اسلامی جلوی عبور نفت کشورهای دیگر را از تنگه هرمز خواهد گرفت.

در واکنشی دیگر دولت فرانسه هم از جمهوری اسلامی ایران خواست تا به حقوق بین‌الملل و حق رفت‌وآمد آزاد احترام بگذارد.

برنار والرو، سخنگوی وزرات خارجه فرانسه گفت: "علاوه بر مسائل مربوط به حقوق بشر و برنامه هسته ای، به مقام های ایران گوشزد می کنیم که به حقوق بین الملل، به ویژه حق رفت وآمد در آب ها و تنگه های آزاد احترام بگذارد."

آقای والرو گفت که تنگه هرمز تنگه‌ای بین‌المللی است و "تمام کشتی‌ها صرف نظر از رنگ پرچمشان حق دارند از این تنگه عبور کنند."

اتحادیه اروپا در هفته های اخیر از بررسی توقف خرید نفت از ایران خبر داده بود و دیپلمات‌های این اتحادیه به همراه دیپلمات‌های آمریکایی، ژاپنی، کره جنوبی و بعضی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، در نشستی در رم به بررسی این موضوع و روش های دیگر تشدید تحریم ها علیه ایران پرداختند.

اتحادیه اروپا روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام از ایران می خرد.

آمار منتشر شده توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد که در سال ۲۰۰۹ حدود ۱۷ درصد کل نفت صادراتی جهان، معادل ۱۵.۵ میلیون بشکه نفت خام، از تنگه هرمز عبور کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111229_l44_salami_hormoz_closure_reax.shtml

بالا ^^

آمریکا "بیمار کردن" رهبران آمریکای لاتین را رد کرد

ایالات متحده سخنان تازه هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا را درباره دست داشتن احتمالی این کشور در ابتلای رهبران آمریکای لاتین به سرطان را رد کرده است.

ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا سخنان آقای چاوز را "وحشتناک و سزاوار سرزنش" عنوان کرد.

به گفته خانم نولاند، سخنان آقای چاوز ارزش واکنش بیشتر را ندارد.

آقای چاوز در واکنش به انتشار خبر ابتلای رئیس جمهوری آرژانتین به سرطان، مبتلا شدن خود و چند رهبر دیگر آمریکای لاتین را به انواع مختلف این بیماری عجیب دانسته بود.

آقای چاوز خود به سرطان مبتلاست.

دیلما روسف، رئیس جمهوری کنونی برزیل و لولا داسیلوا، رئیس جمهوری پیشین این کشور هم تحت درمان سرطان قرار گرفته اند.

فرناندو لوگو، رئیس جمهوری پاراگوئه هم به سرطان مبتلاست.

آقای چاوز گفته است که نمی‌خواهد کسی یا کشوری را متهم کند، اما این سوال را مطرح کرده است: "آیا این عجیب است که فکر کنیم آنها تکنولوژی خاصی در اختیار دارند که می‌توانند با آن عده‌ای را به سرطان مبتلا کنند و تا به حال هم کسی درباره آن تکنولوژی چیزی نشنیده باشد."

آقای چاوز همچنین به طنز گفت که او حالا باید از اوا مورالس و رافائل کورئا، روسای جمهور بولیوی و اکوادور بیشتر مراقبت کنند که آنها نیز مبتلا به سرطان نشوند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111229_u02_rln_us_chavez.shtml

بالا ^^

۳۵ غیرنظامی در حمله هوایی ترکیه به روستایی کردنشین کشته شدند

دولت ترکیه اذعان کرده است که در حمله هوایی ارتش این کشور به روستاهای کردنشین نزدیک مرز عراق ۳۵ غیرنظامی کشته شده‌اند.

پیش از این ارتش ترکیه گفته بود در این حمله، شورشیان کرد را هدف قرار داده است.

اما ساعاتی بعد حسین چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه، حزب حاکم ترکیه، گفت که گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد کشته‌شدگان این بمباران در حال قاچاق سیگار به داخل خاک ترکیه بوده و ارتباطی با شورشیان پ‌ک‌ک نداشته‌اند.

آقای چلیک گفت اگر به طور قطع مشخص شود که اشتباهی صورت گرفته، به هیچ وجه تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر آن نخواهد شد.

تصاویر تلویزیونی که بعد از انجام این حمله پخش شد، ردیفی از جنازه قربانیان را نشان می‌داد که پوشیده در پتو بر روی یک تپه قرار داده شده بودند.

در حمله چهارشنبه شب، روستای "اولودره" در استان "سیرناک" واقع در جنوب شرق ترکیه هدف قرار گرفت.

ارتش ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد که این حمله منطقه‌ای در شمال عراق را هدف قرار داده و تلفات غیرنظامی نداشته است.

بنا بر این بیانیه، حمله جنگنده‌های ارتش ترکیه بعد از دریافت اطلاعاتی صورت گرفت که نشان می‌داد جدایی‌طلبان قصد حمله به پایگاه‌های امنیتی ترکیه را داشتند.

حزب صلح و دموکراسی، از احزاب طرفدار کردها، این حمله را یک "قتل عام" خوانده و گفته است که قربانیان این حمله، غیرنظامیان بین ۱۶ تا ۲۰ ساله بودند.

سخنگوی حزب عدالت و توسعه هم تایید کرده است که بعضی از کشته‌شدگان این حادثه فرزندان محافظان روستا بودند که پیش از این به ارتش ترکیه در مقابله به شورشیان کمک کرده بودند.

مقام‌های محلی گفتند که بشکه‌های دیزلی که این گروه حمل می‌کردند، در این حمله منفجر شده و آثار سوختگی در اجساد قربانیان دیده می‌شود.

قاچاق سوخت و سیگار در میان روستاییان مناطق کردنشین مرز عراق و ترکیه شیوه‌ای رایج برای کسب درآمد ساکنان محلی است.

شورشیان پ‌ک‌ک (حزب کارگران کردستان) پیش از این برای هدف قرار دادن نیروهای ترکیه از مسیر روستاهای مرزی، وارد خاک این کشور شده اند.

در پی کشته شدن ۲۴ سرباز ارتش ترکیه در حمله شورشیان پ‌ک‌ک در ماه اکتبر، حملات نیروی هوایی ترکیه به مواضع این گروه با شدت بیشتری از سرگرفته شده است.

درگیری‌ها میان پ‌ک‌ک و نیروهای ترکیه از سال ۱۹۸۶ میلادی تاکنون، ده‌ها هزار کشته برجای گذاشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/12/111229_l26_turkey_kurd_attack_civilians.shtml

بالا ^^

انتشار تصاویر ویدیویی از تیراندازی خونین در نمایش موتورسواری در ایران

انتشار تصاویری ویدیویی در اینترنت از حادثه تیراندازی و قتل در جریان یک نمایش موتورسواری در نزدیکی شهرستان برازجان در جنوب ایران خبرساز شده است.

در این تصاویر ویدیویی که در سایت یوتیوب منتشر شده است و صدای محیط را با خود ندارد، افراد مسلحی دیده می شوند که ظاهرا در یک پیست خاکی موتورسواری به سوی دیگران تیراندازی می کنند.

به نظر می رسد که یکی از ضاربان توسط افراد حاضر در صحنه دستگیر می شود و مورد ضرب و جرح قرار می گیرد.

تعدادی از جوانان هم که مورد اصابت گلوله قرار گرفته اند روی زمین دیده می شوند که بعضی از آنها با دست از دیگران کمک می خواهند.

کاربران محلی در فضای مجازی نوشته اند که این تصاویر به حادثه تیراندازی روز جمعه دوم دی (۲۳ دسامبر) در نزدیکی شهر آبپخش در شهرستان دشتستان مربوط است.

مقامات شهر به رسانه های محلی گفته اند که ضاربان قصد سرقت مسلحانه یکی از موتورسیکلت ها را داشتند، اما وقتی با مقاومت صاحب آن مواجه شدند، به سوی او و سایر حاضران تیراندازی کردند.

سایت اینترنتی "نوا جنوب" نوشته است که در جریان این تیراندازی سه تن از جوانان حاضر در محل کشته شده اند.

همچنین به گزارش هفته نامه "اتحاد جنوب"، برادر شهردار سابق برازجان در میان کشته شدگان است و یک پسر ۹ ساله هم در جریان حادثه زخمی شده است.

به نوشته این هفته نامه، در حالی که عده ای از جوانان برای تماشای نمایش موتورسواری به جاده قدیم فرودگاه آبپخش رفته بودند، "دو سارق مسلح با دو اسلحه کلاش در محل حاضر و به ربودن موتور یکی از حاضرین اقدام می کنند که با مقاومت موتورسوار مواجه می شوند... سارقین با شلیک گلوله به پای راکب و دیگر موتورسواران و تماشاچیان و زخمی کردن آنها، خشم مردم را بر می انگیزند".

سرتیپ رضا محمدی یگانه، فرمانده پلیس استان بوشهر به سایت خبری "سوک" گفته است که هر دو ضارب با "کمک مردم" در کمتر از یک ساعت پس از حادثه بازداشت شدند.

او تعداد مجروحان حادثه را پنج نفر اعلام کرده است.

به نوشته سایت "سوک"، صدها تن از مردم شهر آبپخش روز شنبه ۳ دی ماه در اعتراض به عدم وجود امنیت در این شهر جاده بوشهر به خوزستان را مسدود کردند.

آنها در روز دوشنبه ۵ دی ماه هم در مقابل دادگستری شهرستان دشتستان در شهر برازجان تجمع کردند و خواهان "قصاص فوری" ضاربان شدند.

مسئولان دادگستری و فرمانداری دشتستان به معترضان اطمینان داده اند که ضاربان به سرعت محاکمه و مجازات خواهند شد.

در رسانه های محلی استان بوشهر گزارش های متعددی در مورد وقوع موارد گوناگون سرقت مسلحانه منتشر می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111229_l10_abpakhsh_shooting_video.shtml

بالا ^^

آمریکا ۳۰ میلیارد دلار جنگنده و هلی کوپتر به عربستان می فروشد

سخنگوی کاخ سفید از اجرای بزرگترین قرارداد نظامی این کشور با عربستان سعودی خبر داده است.

ارزش این قرارداد نظامی نزدیک به سی میلیارد دلار است.

سخنگوی کاخ سفید طی بیانیه ای از هاوایی آمریکا اعلام کرده است که این قرارداد نشان دهنده تعهد آمریکا به تامین و تقویت ظرفیت دفاعی عربستان سعودی به عنوان یک بخش کلیدی امنیت منطقه خلیج فارس است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در حال حاضر برای تعطیلات سال نوی میلادی در هاوایی به سر می برد.

آمریکا اعلام کرده است که براساس این قرارداد، ‌٨٤ فروند جت جنگنده جدید اف ۱۵ و همچنین قطعاتی برای تقویت و نوسازی ۷۰ جنگنده اف ۱۵ اس به عربستان تحویل داده خواهد شد.

به گفته مقام های رسمی آمریکا، این قرارداد شامل تامین مهمات نظامی، قطعات یدکی جنگنده ها ، آموزش، نگهداری و تدارکات لازم است.

اعلام قرارداد نظامی آمریکا و عربستان در میانه تبادل تهدیدهای لفظی ایران و آمریکا نسبت به تنگه هرمز در خلیج فارس صورت می گیرد که بیش از ۱۷ درصد نفت خام جهان از آن عبور می کند.

ایران با برگزاری یک مانور نظامی در تنگه هرمز اعلام کرده است که در صورت تحریم نفت این کشور از سوی جامعه بین المللی، این تنگه را مسدود خواهد کرد اما آمریکا می گوید که این موضوع را تحمل نخواهد کرد.

توافقنامه جدید، بزرگ ترین قرارداد تسلیحاتی بین آمریکا و عربستان سعودی در تاریخ هر دو کشور است. بیش از یک سال پیش دولت و کنگره آمریکا بر سر فروش بیش از ۶۰ میلیارد دلار جنگ افزار به عربستان سعودی طی ۱۰ تا ۱۵ سال به توافق رسیدند.

این قرارداد به جز فروش ۸۴ فروند جنگنده اف ۱۵، نوسازی ۷۰ فروند جنگنده اف ۱۵ اس نیروی هوایی عربستان، شامل فروش بیشتر از ۱۵۰ فروند هلیکوپتر نظامی آپاچی و بلک هاوک است.

تحلیلگران می گویند این قرارداد در جهت کاهش نگرانی عربستان سعودی از تقویت توان نظامی ایران امضا می شود.

کارشناسان نظامی پیشتر گفته بودند که جنگنده اف ۱۵ اس برای حمله احتمالی عربستان سعودی به اسرائیل مناسب نیست و کارایی این هواپیما برای عملیات نظامی در مناطق همجوار است.

برخی از تحلیلگران سیاسی اعتقاد دارند که این قرارداد در جهت کاهش نگرانی عربستان سعودی از تقویت توان نظامی ایران امضا شده و به برتری هوایی عربستان در برابر ایران کمک می کند.

سخنگوی کاخ سفید می گوید این قراداد از بیش از ۵۰ هزار فرصت شغلی را در آمریکا پشتیبانی می کند و سالیانه ۳ و نیم میلیارد دلار به اقتصاد این کشور کمک می کند.

شرکت بوئینگ که تولیدکننده جنگنده های اف ۱۵ و هلیکوپترهای آپاچی است، پیشتر اعلام کرده بود که قرارداد تسلیحاتی با عربستان از ۷۷ هزار فرصت شغلی در ۴۴ ایالت آمریکا پشتیبانی می کند.

در حالی که فروش تعداد زیادی از هواپیماهای جنگنده و هلیکوپترهای تهاجمی به عربستان سعودی، موازنه راهبردی در خاورمیانه را برهم می زند، اسرائیل برخلاف موارد پیشین با این معامله مخالفتی نکرده است.

مقام های نظامی آمریکا پیشتر اعلام کرده بودند که آمریکا جنگنده پیشرفته و جدید اف ۳۵ را در اختیار اسرائیل خواهد گذاشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111229_l23_usa_saudiarabia_fighter_jet_air_force_.shtml

بالا ^^

بسیج تازه سپاه برای نبرد فرهنگی در تهران

سخنان سرلشکر محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران و سرتیپ محسن کاظمینی، فرمانده جدید سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ، نشان داد که جایگزینی اخیر فرمانده سپاه تهران نه تنها یک جا به جایی سازمانی، که گامی است در اجرای مرحله جدیدی از طرح های تازه سپاه که در کنار کارکردهای همیشگی امنیتی، نظامی و سیاسی، عرصه فرهنگ را هدف گرفته است.

فرمانده کل سپاه پاسداران با انتقاد از «وضعیت نامطلوب فرهنگی تهران» و با اشاره بدان که «وضع امروز تهران از نظر اسلامی و انقلابی خوب نیست» اعلام کرد که در انتصاب فرمانده جدید سپاه تهران بزرگ «تاکید بیش تر ما بر مسائل فرهنگی است».

پیامدهای فرهنگی و سیاسی رشد کمی طبقه متوسط ایرانی در تهران و چند شهر بزرگ ایران در دو دهه گذشته، این شهرها را از منظر سپاه پاسداران به «خطر امنیتی» برای نظام بدل کرده اند.

تهران و چند شهر بزرگ و پرجمعیت ایران فعال ترین بسترهای جنبش اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری بودند و شمار آرای نامزدهای غیراصولگرا در این شهرها، بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده، بر نامزدان اصولگرا برتری داشته و به گفته فرمانده کل سپاه «موضوع اصلی تهران بزرگ در دو سال گذشته مسايل امنيتی بود» اما در مرحله کنونی، مرحله پس از سرکوب جنبش اعتراضی، «اهداف فرهنگی به موازات مسايل سياسی-امنيتی در تهران و آمادگی برای مقابله با جنگ نرم» به مساله اصلی سپاه در تهران بدل شده و این تحول، در گزینش و انتصاب فرمانده جدید سپاه تهران نقش بالائی داشته است.

فرمانده کل سپاه در جلسه معرفی فرمانده جدید سپاه تهران «جنگ نرم» را «يک تهديد اساسی برای كشور» دانست و اعلام کرد که سپاه برای مقابله با آن « بايد يک قدرت نرم ايجاد» کند.

از نگاه فرمانده جدید سپاه تهران نیز «در تهران بزرگ با مسائل فرهنگی و اجتماعی فراوانی رو به رو هستیم» و «بیش از 90 درصد امكانات سپاه تهران بزرگ در خدمت سازوكار جنگ نرم قرار گرفته است».

فرمانده کل سپاه با تاکید بر آن که این نهاد «صرفا يک سازمان نظامی نیست» بلكه «يک سازمان امنيتی، فرهنگی، سياسی و نظامی است»، اعلام کرد که حضور سپاه در عرصه فرهنگ «در دهه سوم انقلاب» پررنگ تر شد، از جمله به این دلیل که «رهبری» از سپاه خواست تا «به جنگ نرم و عرصه های فرهنگي» وارد شود. او گفت «در آينده بيش از هر زمان ديگری بودجه و امكانات ما وارد عرصه فرهنگی» خواهد شد.

فرهنگ مطلوب و نامطلوب از منظر سپاه

تعریف «فرهنگ» در اصطلاح شناسی نهادی امنیتی و نظامی چون سپاه پاسداران با تعریف جاافتاده این واژه متفاوت است، اما سخن فرمانده سپاه در باره «نامطلوب بودن وضعیت فرهنگی تهران»، دست کم در دو عرصه، با پژوهش ها و تحلیل های ناجانبدار نیز هماهنگ است.

پژوهش های مستقل و گزارش های رسمی دولتی از افزایش کمی و گسترش دامنه پدیده هایی چون اعتیاد، روسپی گری، فساد اقتصادی، بهره کشی اقتصادی و جنسی از کودکان در کل جامعه و به ویژه در «تهران بزرگ»، خبر داده و از تاثیر منفی فرهنگی و درهم ریختگی نظام ارزشی بر افزایش کمی و گسترش دامنه این پدیده ها سخن می گویند.

در کنار این پدیده ها، که به فرهنگ عمومی برمی گردند، شاخصه هایی چون تیراژ ناچیز کتاب، نرخ بسیار پائین مطالعه، گرایش پرقدرت لایه های مرفه و متوسط شهرنشین به ارزش ها و الگوهای کلیشه ای تولید انبوه و "هنر ـ کالا" و افت چشمگیر خلاقیت های نظری و ادبی و هنری نیز نمودارهای آسیب شناسی بحران فرهنگی به شمار می روند.

اما آن چه فرمانده کل سپاه «وضعیت نامطلوب فرهنگی» می نامد، بر اساس تجربه عملی گذشته، متون نظری و «برنامه های سپاه پاسداران برای مهندسی فرهنگی جامعه»، نه به این پدیده ها که به قلمروهای دیگری معطوف است و مواردی چون گرایش لایه های مهمی از جامعه به ارزش ها، مفاهیم و اندیشه های غیرحکومتی و غیرمکتبی، تمایل بخش مهمی از جامعه به فرآورده های هنری و ادبی غیرمکتبی، کشش لایه های موثری از جامعه به دموکراسی و ارزش های دموکراتیک و به مکتب های نظری و نحله های هنری و ادبی برآمده از مدرنتیه و «فرهنگ غربی» را در بر می گیرد.

رواج آن چه در گفتار رسمی «بدحجابی» خوانده می شود، گسترش امکان برقراری رابطه میان زنان و مردان، میهمانی های جوانان لایه های متوسط و مرفه و پوشش و آرایش متنوع نیز وجهی دیگر از تعریف فرهنگ را از نگاه سپاه شکل می دهند.

بر این مبنا تعریف سپاه از «وضعیت نامطلوب فرهنگی» نه به پدیده هایی چون نرخ پائین مطالعه یا گرایش روزافزون به هنر-کالای تولید انبوه، بلکه به رونق و رواج شاخص هایی بر می گردد که نظام ارزشی مکتبی، فرهنگ تک صدائی حکومتی و غیبت دموکراسی را به چالش می طلبند.

فرهنگ، عرصه ارتقاء آزاد آگاهی یا میدان جنگ

اما عرصه عمل و تاثیر سپاه در عرصه فرهنگ، حتی اگر تعریف نظامی سپاه از فرهنگ و داوری فرمانده کل آن در باره «وضعیت نامطلوب فرهنگی» درست باشد، به وجه منفی و سلبی معطوف و محدود شده و عرصه تولید و وجه ایجابی را در بر نمی گیرد.

سپاه پاسداران عرصه فرهنگ را «میدان رزم»، تاثیر و تبادل فرهنگ ها را «جنگ نرم» و فرهنگ های متفاوت را «دشمنانی» تلقی می کند که به فرهنگ مطلوب سپاه هجوم آورده و با «تهاجم فرهنگی» و «جنگ نرم» آماج های سیاسی و امنیتی چون براندازی نظام اسلامی را هدف گرفته اند.

از این منظر همه فرهنگ های غیرحکومتی، از هنرـ‌کالای کلیشه ای تولید انبوه تا آثار باارزش، از ارزش های کلیشه ای تا ارزش های متعالی، دشمنان مهاجمی هستند که باید نابود شوند و بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که جامعه، صحنه نبرد و میدان جنگ، را از دشمنان، فرهنگ های نامطلوب، پاکسازی و فضا را برای استقرار و تسلط نیروهای خودی، فرهنگ مطلوب حکومتی، آماده کند تا تنوع و رنگارنگی فرهنگی به فرهنگ تک صدائی بدل شود.

اما عرصه فرهنگ، از فرهنگ متعالی تا فرهنگ برآمده از تولید انبوه، از آثار با ارزش تا هنرـ‌کالا، عرصه خلق و تولید، جهان مبادله و فضای تاثیر متقابل است و رقابت یا تنوع فرهنگ ها نیز نه بر حذف و پاکسازی یک دیگر، که بر خلاقیت و تولید و تبادل شکل می گیرد.

سرنوشت تبادل فرهنگی را تولید، خلق، غنای آثار و همگنی فرآورده های فرهنگی با نیازهای واقعی و یا کاذب جامعه رقم می زنند و حذف و سانسور و سرکوب راه را بر افت فرهنگی، چه فرهنگ مطلوب چه فرهنگ نامطلوب، هموار می کنند.

از منظر سپاه پاسداران «پاکسازی منطقه از دشمن» و حذف تنوع فرهنگی از جامعه، موثرترین شیوه «مقابله» با تنوع فرهنگی و فرهنگ های متفاوت است.

حذف و سرکوب فرهنگی، در اوج موفقیت، صحنه جامعه را از تنوع فرهنگی تهی می کند، اما هیچ فرهنگی، از جمله فرهنگ مطلوب سپاه، در صحنه خالی از رقبا و تهی شده از تنوع، ارتقاء نیافته و در جامعه نفوذ نمی کند.

لایه های گوناگون جامعه نیز در پذیرش و درونی کردن یا در دفع و اخراج ارزش ها و فرهنگ ها، نه بر حذف و سرکوب که بر نیازهای واقعی یا کاذب و سطح و عمق آگاهی خود عمل می کنند.

تسلط ارزش ها و فرآورده های هنرـ‌کالایی تولید انبوه بر لایه های مهمی از جوامع بشری، نه فقط در جوامع مصرف کننده ای چون ایران که حتی در مراکز تولید انبوه هنرـکالا در آمریکا و اروپای غربی نیز

نه بر حذف و نابودی فرهنگ های دیگر، که بر تولید، جذابیت سطحی یا عمیق و همخوانی با نیازهای واقعی یا کاذب رخ داده است.

سپاه در عرصه فرهنگ، موفقیت ها و ناکامی ها

شیوه های اصلی «مهندسی فرهنگی سپاه پاسداران»، حذف، سانسور و سرکوب، در نابود کردن یا کاستن از خلاقیت های فرهنگی موفق بوده و کارایی ها و موفقیت خود را در افت فرهنگی ایران در سه دهه اخیر به اثبات رسانده اند.

اما این شیوه ها، به رغم همه تلاش ها و سرمایه های هنگفت مالی و انسانی، نتوانسته اند جای خالی تنوع فرهنگی را با « فرهنگ مطلوب» حکومت و سپاه پر کنند و لایه های مختلف مردم نیز، به فراخور نیازهای واقعی و کاذب، امکانات، حد و سطح آگاهی و شعور اجتماعی خود، راه های برون رفت از فرهنگ تک صدائی را یافته و کوشیده اند تا به منابع فرهنگ مطلوب خود دست یابند.

پیروزی و شکست در جنگ سایبری

موفق ترین عرصه حضور سپاه در فرهنگ، «جنگ سایپری» یا مقابله با اینترنت و فرستنده های ماهواره ای است چرا که در این عرصه سرمایه برای خرید تکنولوژی های تخریب نقشی مهم دارد.

اما اقدامات سپاه، «ارتش سایبری ایران» و سایر نهادهای مشابه، در این عرصه نیز به فیلترینگ و هک سایت ها، کنترل امنیتی اینترنت، ارسال پارازیت بر فرستنده های فارسی زبان خارج از کشور و تولید صدها سایت «مطلوب» اما بی مخاطب محدود شده و در این عرصه نیز نشانی از تولید جایگزین برای سایت های فیلتر و هک شده و فرستنده هایی که آماج پارازیت اند، در دست نیست.

کلان شهر تهران، به دلیل ساختار پیچیده و متنوع ساکنان خود عرصه تنوع فرهنگی و رشد سیاسی است و همین تنوع ساختاری برنامه های سپاه را برای یک دست کردن فرهنگی این کلان شهر با ناکامی مواجه می کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111229_l10_fs_sepah_culture.shtml

بالا ^^

فراخوان برای تظاهرات گسترده در سوریه

معترضان در سوریه خواهان برگزاری تظاهرات گسترده مخالفان در روز جمعه شده اند.

این فراخوان همزمان با حضور هیات بازرسان اتحادیه عرب صادر شده اند.

خبرنگاران می گویند حضور این ناظران به جسارت معترضان افزوده است.

حدود ۴۰ نفر در روز پنجشنبه در تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی معترضان جان خود را از دست دادند.

قربانیان که بیشترشان از مخالفان بودند، در مناطقی تجمع کرده بودند که قرار بود هیات اعزامی اتحادیه عرب از آن دیدن کند.

سازمان ملل متحد تعداد قربانیان ناآرامی های ۹ ماه گذشته در سوریه را ۵۰۰۰ نفر برآورد کرده است.

حداقل ۱۲۰ نفر از این افراد از زمان ورود هیات اتحادیه عرب کشته شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111229_u02_rln_syria.shtml

بالا ^^

شکنجه نوعروس افغان به خاطر تن ندادن به تن فروشی

یک نوار ویدیویی که بدست بی بی سی رسیده، وسعت جراحات یک تازه عروس پانزده ساله افغان را نشان می دهد که به وسیله شوهرش در خانه زندانی و به شدت شکنجه شده است.

این دختر که سحر گل نام دارد، به مدت چند ماه به وسیله شوهر و خانواده همسرش در خانه محبوس بود و مورد بدرفتاری قرار گرفته بود.

ماموران پلیس سحرگل را در زیرزمین خانه پدرشوهرش پیدا کردند. خانواده سحرگل با مراجعه به پلیس از ماه ها بی خبری از وضع او ابراز نگرانی کرده بودند.

بنا بر اعلام پلیس ناخن ها و موهای سر سحرگل کشیده شده است و گوشت و پوست بخش هایی از بدنش به انبر کنده شده است.

سحرگل هفت ماه پیش زمانی که هنوز ۱۴ سال داشت به عقد یک مرد ۳۰ ساله درآمد.

به گفته یکی از مقام های پلیس ولایت بغلان، ماموران این دختر را از یک اتاق تاریک و بدون پنجره نجات دادند.

سحرگل در بیمارستان در حالی که بر روی صندلی چرخدار بود، در پاسخ به سوالی، شوهر، پدر و مادر او و برادر همسرش را عامل شکنجه خود عنوان کرد.

به گفته مقام های ولایت بغلان، علت حبس و شکنجه سحرگل، راضی نشدن او به تن فروشی به خواسته خانواده شوهرش بوده است اما شواهدی برای اثبات این ادعا در دست نیست.

رحیمه ظریفی رییس امور زنان استان بغلان می گوید که سحر گل از لحاظ جسمی و روحی به شدت شکنجه شده و ممکن است عذاب روحی ناشی از این شکنجه، تا پایان عمر با وی بماند.

پلیس اعضای خانواده شوهر سحر گل را دستگیر کرده اما همسرش موفق به فرار شده است.

در اکثر مناطق افغانستان خشونت علیه زنان کماکان ادامه دارد که در بیشتر موارد همسر و خانواده دراین خشونت ها دست دارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/12/111229_u02_sahargul_afghanistan.shtml

بالا ^^

کره شمالی: انتظار تغییر نداشته باشید

کره شمالی در نخستین بیانیه رسمی خود که پس از تشییع جنازه کیم جونگ ایل، رهبر سابق این کشور منتشر کرده است، اعلام کرد سیاست های آن تغییر نخواهد کرد.

این بیانیه خطاب به رهبران جهان و "عروسک های خیمه شب بازی در کره جنوبی" اعلام کرد که نباید توقع تغییر داشته باشند.

این بیانیه به نقل از کمیسیون ملی دفاع کره شمالی و به وسیله رسانه های این کشور منتشر شد.

کیم جونگ ایل روز هفدهم دسامبر در اثر حمله قلبی درگذشت و پسرش کیم جونگ اون جانشین او شده است.

مراسم تشییع جنازه رسمی کیم جونگ ایل و دوره رسمی عزاداری در کره شمالی روز پنجشنبه به پایان رسید.

صدها هزار نظامی و غیرنظامی برای شرکت در مراسم این روز در میدان اصلی پیونگ یانگ تجمع کرده بودند.

همسایگان کره شمالی منتظر هستند تا تاثیرات تغییر رهبری در این کشور را بر روابط آن با جامعه جهانی ارزیابی کنند.

کره شمالی از لحاظ حقوقی همچنان در جنگ با کره جنوبی است و به خاطر سابقه اش در نقض حقوق بشر و ماهیت نظامی برنامه هسته ای آن در انزوا به سر می برد.

گفت و گوهای شش جانبه شبه جزیره کره هم چندین ماه است که متوقف شده است.

کورت کمپل، دستیار وزیرخارجه آمریکا در امور آسیای شرقی و اقیانوس کبیر به منطقه اعزام شده است تا با در پکن، سئول و توکیو با همتایان خود درباره اوضاع کره شمالی رایزنی کند.

همزمان، وزرای دفاع آمریکا و کره جنوبی روز پنجشنبه به صورت تلفنی اوضاع این کشور را بررسی کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/12/111229_u02_nkorea.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 30, 2011, 5:01:41 PM12/30/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
22:01 گرينويچ - جمعه 30 دسامبر 2011 - 09 دی 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

مسئول دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی با تایید خبر از دسترس خارج شدن سایت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران گفته است که از شرکت ارائه دهنده خدمات به این سایت تماس گرفتند و اعلام کردند که به آن ها دستور داده شده است تا سرویس دهی به سایت آقای رفسنجانی را قطع کنند.

محسن امین زاده، معاون پیشین وزیر خارجه ایران، که در خلال اعتراضهای انتخاباتی بازداشت شده، اجازه نداد که ماموران او را با دستبند به بیمارستان ببرند. او از بیماری قلبی رنج می برد و مطابق نظر پزشک قانونی باید درمان می شد.

پروین احمدی نژاد، خواهر رئیس جمهور ایران، برای شرکت در انتخابات آتی مجلس نام نویسی کرد.

در پی صدور بیانیه محمد البرادعی، مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی، در تکذیب مصاحبه با خبرگزاری فارس و افشای تماس محرمانه مقامات مصری با آمریکا، این خبرگزاری بر انجام این مصاحبه تاکید کرده است.

مصطفی محمد نجار، وزیر کشور ایران می گوید که بیش از پنج هزار نامزد نمایندگی برای شرکت در نهمین دوره انتخابات مجلس نام نویسی کرده اند.

در میان اعتراض‌ها به کشته شدن ۳۵ غیرنظامی در بمباران یک روستای کرد نشین در ترکیه، دولت و ارتش این کشور با خانواده های قربانیان ابراز همدردی کرده‌اند.

تصویرنگاری رویکردی رو به رشد در صنعت قالی افغانستان

مقامهای محلی در جنوب شرق افغانستان نسبت به کیفیت پائین طرحهای عمرانی و بازسازی و عدم پاسخگویی مجریان آنها در ولایت خوست به شدت انتقاد کرده اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jouyamanzali.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

سایت هاشمی رفسنجانی مسدود شد

محمد هاشمی، برادر اکبر هاشمی رفسنجانی خبر مسدود شدن سایت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران را تایید کرد.

آقای محمد هاشمی، مسئول دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا روز جمعه نهم دیماه گفت: "در حدود ساعت هفت شب پنج شنبه شب، از شرکتی که خدمات مربوط به سایت آیت الله هاشمی رفسنجانی را ارائه می کند تماس گرفتند و اعلام کردند که به آن ها دستور داده شده است تا سرویس دهی به این سایت را قطع کنند."

آقای محمد هاشمی گفت که چند روز پیش گروهی "منتسب به گروه نظارت تارنما" پیغامی برای سایت فرستاد که " در آن از مدیریت سایت درخواست شده بود که سایت را پالایش کند و مصادیق پالایش را حذف خطبه های آخرین نماز جمعه آیت الله رفسنجانی اعلام کرده بودند."

به گفته آقای هاشمی، بی توجهی مدیریت سایت به این درخواست "غیرقانونی و تعجب آور" منجر به از دسترس خارج شدن این سایت شد.

آقای هاشمی رفسنجانی در آخرین خطبه نماز جمعه تهران بعد از اعتراضات انتخابات ریاست جمهوری در باره به خطر افتادن مشروعیت حکومت جمهوری اسلامی هشدار داده و پیشنهاداتی نظیر آزادی زندانیان سیاسی و دلجویی از خانواده آنها را برای آرام کردن فضای کشور بعد از انتخابات ریاست جمهوری را مطرح کرده بود.

سخنان آقای هاشمی در این نماز جمعه، انتقاد برخی از محافظه کاران و شماری از اصولگرایان را به دنبال داشت. احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان از جمله محافظه کاران پرنفوذی بود که ناخشنودی خود را پنهان نکرد و حتی همنوا با محمود احمدی نژاد، آقای هاشمی رفسنجانی را مسئول ناآرامی های بعد از انتخابات معرفی کرد.

مسئول دفتر آقای هاشمی رفسنجانی در ادامه افزود که هنوز مشخص نیست چنین دستوری از سوی کدام مرجع به شرکت خدمات دهنده سایت داد شده است، روز شنبه این موضوع را پی گیری می کنیم تا معلوم شود که این دستور از سوی کدام مرجع و به چه منظوری صادر شده است.

برخی از منابع خبری، فیلترینگ این سایت را مرتبط با مواضع آقای هاشمی رفسنجانی درباره انتخابات اخیر مجلس می دانند.

این در حالیست که در اواخر سال گذشته مهدی صرامی، معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بود: "پایگاه اطلاع رسانی آقای هاشمی رفسنجانی تاکنون در سامانه ثبت پایگاه اینترنتی ایرانی به ثبت نرسیده و لذا مطابق آئین نامه ساماندهی پایگاههای اینترنتی فاقد هویت محسوب می شود و فاقد مجوز قانونی است."

این برای دومین بار است که سایت یک رئیس جمهور سابق ایران فیلتر می شود.

در آبانماه سال گذشته وبسایت شخصی محمد خاتمی اعلام کرد که کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، سایت (http://www.khatami.ir) را مشمول ماده ۳۲ قانون جرایم رایانه ای تشخیص داده و اعلام کرده بود که از این از ارائه خدمات میزبانی به این سایت در داخل ایران جلوگیری خواهد شد.

پیش از آن نیز اعلام شده بود که پایگاه اینترنتی محمد خاتمی به دستور کمیته "فیلترینگ" مسدود شده است.

رئیس کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دادستان کل کشور است و برخی اعضای آن عبارتند از : وزیر و نماینده وزارتخانه های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادگستری، علوم، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما و فرمانده نیروهای انتظامی.

تاکنون پایگاه های اطلاع رسانی چند نفر از مراجع تقلید شیعه در ایران فیلتر شده است که شامل سایت های آیت الله یوسف صانعی و آیت الله بیان زنجانی می شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111230_l44_hashemi_website_filtered.shtml

بالا ^^

'امین زاده حاضر نشد با دستبند از زندان به بیمارستان برود'

محسن امین زاده، معاون پیشین وزیر خارجه ایران، که در خلال اعتراضهای انتخاباتی بازداشت شده، اجازه نداد که ماموران او را با دستبند به بیمارستان ببرند.

به گزارش وب سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، قرار بود آقای امین زاده بر اساس نظر پزشک قانونی برای درمان عارضه قلبی به بیمارستان منتقل شود، ولی رشته احمدی، معاون امنیتی دادستان تهران اجازه نداد او بدون دستبند از زندان اوین خارج شود.

سایت کلمه گزارش داده که آقای امین زاده از قبول این "شیوه ناشایست و رنج آور اعزام بیماران با دستبند" خودداری کرد و سرانجام به دستور معاون دادستان او به بیمارستان منتقل نشد.

محسن امین زاده در تیر ماه امسال نیز پس از اعتصاب غذا به بخش سی سی یو بیمارستان مدرس تهران منتقل شده بود. او و شماری از زندانیان سیاسی در اعتراض به درگذشت هدی صابر در زندان و درگذشت مشکوک هاله سحابی، فعال ملی-مذهبی دست به اعتصاب غذا زده بودند.

آقای امین زاده، در جریان رقابت های دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸، رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان بود که از نامزدی میرحسین موسوی حمایت می کرد.

او همچنین یکی از هفت اصلاح طلبی است که از یکی از فرماندهان سپاه موسوم به سردار مشفق به اتهام دخالت دستگاه های نظامی و امنیتی در روند برگزاری انتخابات و سرکوب پس از آن شکایت کرده اند.

آقای امین زاده که اولین بار در خرداد ۱۳۸۸ بازداشت شد، در خرداد ماه سال پیش از سوی دادگاه تجدیدنظر به پنج سال زندان محکوم شد.

او پیش از انتخابات هم یکی از منتقدان سرسخت سیاست خارجی دولت محمود احمدی نژاد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111230_ll_aminzadeh_evin.shtml

بالا ^^

خواهر احمدی نژاد نامزد مجلس شد

پروین احمدی نژاد، خواهر رئیس جمهور ایران، برای شرکت در انتخابات آتی مجلس نام نویسی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، خانم احمدی نژاد که عضو شورای شهر تهران است، از حوزه انتخابی گرمسار در انتخابات مجلس شرکت می کند.

گرمسار یکی از شهرهای استان سمنان است و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، در شهرستان ارادان، در حوالی گرمسار، به دنیا آمده است.

پروین احمدی نژاد هنگام ثبت نام به خبرنگاران گفت که مخالف طرح سوال از رئیس جمهور است.

او اعلام کرد: " موافق سئوال از رئیس جمهور نیستم چون معتقدم رئیس جمهور ما فردی مکتبی و ولایی و عدالت خواه است و در مسیر پیشرفت نظام حرکت می کند."

تاکنون تلاشهای نمایندگان مجلس هشتم برای طرح سوال از آقای احمدی نژاد به دلیل آنچه قانون شکنی و بی اعتنایی به نظر رهبر ایران خوانده اند، نافرجام مانده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111230_ll_parvin_ahmadinejad_majlis.shtml

بالا ^^

فارس و مصاحبه البرادعی که تکذیب شد

خبرگزاری فارس تکذیبیه محمد البرادعی، از داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری مصر در مورد اظهارات منتسب به او در این خبرگزاری را مردود دانسته و بر انجام مصاحبه ای با وی تاکید نهاده است.

روز جمعه، ۹ دی (۳۰ دسامبر)، خبرگزاری فارس در گزارشی نوشت که "پس از انتشار مصاحبه محمد البرادعی با خبرگزاری فارس و بازتاب گسترده آن و مطرح شدن آن در محافل صهیونیستی، دفتر وی پس از چهار روز این مصاحبه را که در تاریخ ۲۳ دسامبر در قاهره انجام شد، تکذیب کرد."

روز ۶ دی (۲۷ دسامبر)، خبرگزاری فارس متن مصاحبه ای را با محمد البرادعی، مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی، منتشر کرد که حاوی اظهارات آقای البرادعی در مورد روابط آمریکا و اسرائیل و انتقاد تند از شورای عالی نظامی حاکم بر مصر بود.

در پی انتشار این گزارش، روز ۲۸ دسامبر بیانیه ای با عنوان "دکتر البرادعی انجام مصاحبه با خبرگزاری ایرانی فارس را تکذیب می کند" در صفحه اول سایت اطلاع رسانی آقای البرادعی منتشر و در آن، گزارش خبرگزاری فارس نادرست خوانده شد.

در این بیانیه، ضمن اشاره به انعکاس مطالب "منتسب به دکتر محمد البرادعی در خبرگزاری ایرانی فارس" در رسانه های همگانی، آمده است که گزارش خبرگزاری فارس صحت ندارد و "دکتر البرادعی مصاحبه ای با این خبرگزاری ایرانی نداشته است."

خبرگزاری فارس در پاسخ به این بیانیه، گفته است که "در تاریخ ۲۳ دسامبر سال ۲۰۱۱ خبرنگار فارس پس از هماهنگی با مسئول رسانه ای دفتر البرادعی، این مصاحبه را با وی در شهر قاهره انجام داد" و از این خبرنگار با اسم "محمد حسان" نام برده است.

فارس یادآور شده است که مصاحبه آقای البرادعی با فارس بازتاب گسترده ای در رسانه های منطقه و جهان داشته است، زیرا او در این مصاحبه ضمن ابراز نظرات تندی علیه شورای عالی نظامی مصر، گفت که این شورا با هدف تضمین امنیت اسرائیل، مذاکرات محرمانه ای را با آمریکا انجام داده است.

فارس در پاسخ خود به تکذیبیه آقای البرادعی، این سئوال را مطرح کرده که به چه دلیل او پس از چهار روز انجام این مصاحبه را تکذیب می کند، و در پاسخ نوشته است که "آیا جنجالی که به دلیل سخنان وی در مصر و اسرائیل به راه افتاده، با این امر در ارتباط بوده است؟"

این مصاحبه مورد توجه شماری از رسانه های اسرائیلی قرار گرفت و از جمله روزنامه جورازلم پست در روز ۲۷ دسامبر و روزنامه هاآرتص در روز ۲۸ دسامبر بخش هایی از آن را همراه با تفسیرهایی منتشر کردند.

خبرگزاری فارس در پاسخ به سئوال خود، احتمال فشارهای خارجی بر این فعال سیاسی مصر را مطرح کرده و نوشته است: "به نظر می رسد که البرادعی تحت فشارهای غربی و صهیونیستی، از جمله آمریکا مجبور به تکذیب این مصاحبه شده است زیرا مسائلی که وی در این مصاحبه مطرح کرد، به هیچوجه به صلاح دوستان غربی البرادعی نبود و ممکن است تحقق اهداف آنان را در مصر تحت الشعاع قرار دهد."

فارس افزوده است: "استقبال رسانه های ضد مقاومت در منطقه از جمله شبکه سعودی العربیه از خبر تکذیب مصاحبه البرادعی نشان از آن دارد که سخنان البرادعی چندان برای محور ضد مقاومت خوشایند نبوده است."

مقامات و رسانه های حکومتی در ایران مخالفت با روند صلح خاورمیانه را "جبهه مقاومت" نام داده اند.

این خبرگزاری در پایان پاسخ خود به تکذیبیه محمد البرادعی هشدار داده است: "در صورت اصرار دفتر اطلاع رسانی محمد البرادعی بر تکذیب این مصاحبه، اسناد آن روی خروجی فارس قرار خواهد گرفت."

'مصاحبه' جنجال برانگیز

خبرگزاری فارس در گزارش روز ۶ دی خود با عنوان "البرادعی: قانون اساسی مصر در حد قانون اساسی بورکینافاسو هم نیست" نوشت که "مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی و کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری مصر در گفتگو با خبرنگار فارس در قاهره به سئوالات مختلف درباره اوضاع جاری در عرصه مصر پاسخ داد."

بر اساس این گزارش، آقای البرادعی با انتقاد از شورای عالی نظامی مصر که پس از کناره گیری حسنی مبارک از سمت ریاست جمهوری، عملا وظایف رئیس جمهوری را برعهده گرفته است، گفت: "ما هم اکنون با رژیمی فاشیستی روبرو هستیم، دادگاه نظامی و قانون حالت فوق العاده همچنان برقرار است و به همین دلیل، به نظر می رسد که اگر انقلاب دیگری در کشور روی دهد، انقلابی خشونت آمیز و وحشتناک خواهد بود."

به نوشته فارس، آقای البرادعی شورای عالی نظامی را متهم کرد که به بی راهه می رود و دلیل آن هم نداشتن مهارت و کارآیی در اداره امور بوده است.

وی همچنین تاکید کرد: "بسیاری از افرادی که خود را برای انتخابات کاندیدا کرده اند، واقعا از ماهیت اصلی کار خود اطلاع ندارند."

خبرگزاری فارس، که از آن با عنوان یک رسانه نزدیک به سپاه پاسداران نام برده می شود، به نقل از آقای البرادعی نوشت که هنوز بازماندگان رژیم حسنی مبارک در تصمیم گیری در مصر دخالت دارند.

آقای البرادعی در مصاحبه مورد نظر فارس، شورای عالی نظامی را متهم کرد که "عملا چراغ سبز را به نیروهای مسلح و پلیس می دهد تا شهروندان را سرکوب کنند."

با اینهمه، از نظر رسانه های خارجی، مهمترین بخش از گزارش فارس به اظهارات نقل شده از قول آقای البرادعی در مورد روابط شورای عالی نظامی مصر و ایالات متحده ارتباط داشته است.

به نوشته فارس، آقای البرادعی گفت: "مذاکرات کاملا محرمانه و سری بوده و آنچه شورایعالی نظامی در باره آن گفته این است که گفتگو ها بر سر روابط دوجانبه و مشترک بوده اما به نظر من آمریکایی ها می خواستند بابت توافقنامه هایی که مصر با اسرائیل امضا کرده، اطمینان حاصل کنند تا در صورت به فدرت رسیدن اسلامگرایان نیز این توافقنامه ها به قوت خود باقی خواهد ماند."

این بخش از گزارش خبرگزاری فارس پس از انتشار مورد استناد سایت ایتنرتی روزنامه اسرائیلی هاآرتص قرار گرفت.

این روزنامه در مطلبی با عنوان "البرادعی: آمریکا، مصر در مذاکرات محرمانه درباره سرنوشت پیمان صلح اسرائیل" که در روز ۲۷ دسامبر منتشر کرد نوشت که به گزارش "خبرگزاری نیمه رسمی فارس"گفته است که آینده پیمان صلح اسرائیل با مصر "در محور مذاکرات محرمانه اخیر بین مقامات آمریکایی و شورای عالی نظامی مصر قرار داشته است."

همچنین، روزنامه اسرائیلی جورازلم پست در شماره روز ۲۸ دسامبر مطلبی را با عنوان "البرادعی پرده از مذاکرات آمریکا و اسرائیل بر می دارد" بخش هایی از "مصاحبه" خبرگزاری فارس با آقای البرادعی را منتشر کرد اما نوشت که مقامات مصری وجود چنین مذاکراتی را تکذیب نکرده اند.

این روزنامه در عین حال به نقل از یک کارشناس مصری، محتوای گزارش خبرگزاری فارس را "اندکی عجیب" توصیف کرد و افزود که موضع آقای البرادعی در قبال پیمان صلح اسرائیل و مصر در مقایسه با سایر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصر "کمتر عوامگرایانه" بوده است.

محمد البرادعی، که از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۹ مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی بود، با شروع حرکت اعتراضی علیه حکومت حسنی مبارک به عنوان یکی از شخصیت های عمده مخالف وارد صحنه سیاست این کشور شد.

سال های پایانی خدمت آقای البرادعی در آژانس بین المللی انرژی اتمی با بحران ناشی از پرونده هسته ای ایران مصادف بود و گفته شده است که گاه نرمش نسبی او در قبال موضع ایران باعث ناخرسندی کشورهای غربی مخالف برنامه های هسته ایران شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111230_l03_elbaradei_fars_interview.shtml

بالا ^^

ثبت نام بیش از ۵ هزار نامزد نمایندگی مجلس ایران

مصطفی محمد نجار، وزیر کشور ایران می گوید که بیش از پنج هزار نامزد نمایندگی برای شرکت در نهمین دوره انتخابات مجلس نام نویسی کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای نجار در پایان مهلت هفت روزه نام نویسی به خبرنگاران گفت که تا حدود ساعت ۶ عصر به وقت تهران پنج هزار و ۲۸۳ نفر به عنوان داوطلب نمایندگی مجلس نام نویسی کرده اند.

برای هشتمین دوره انتخابات مجلس، بیش از هشت هزار نفر نام نویسی کرده بودند ولی به نظر می رسد که تعیین بعضی از شروط تازه مانند داشتن مدرک فوق لیسانس، روی کاهش شمار نامزدها تاثیر داشته است.

به گفته آقای نجار، از این گروه ۳۹۰ نفر نامزدهای زن هستند.

استان تهران با هزار و ۶ داوطلب بیشترین شمار نامزد نمایندگی را در نهمین دوره انتخابات مجلس خواهد داشت. استان بوشهر با ۳۷ نفر کمترین نامزد را دارد.

با این حال وزیر کشور ایران اعلام کرده است که آمار نهایی فردا شنبه اعلام می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/12/111230_ll_majlis_candidates.shtml

بالا ^^

ترکیه از کشته شدن غیرنظامیان کرد ابراز تاسف کرد

دولت ترکیه از کشته شدن ۳۵ غیرنظامی در بمباران یک روستای کردنشین در نزدیکی مرز عراق ابراز تاسف کرده و ارتش این کشور هم در بیانیه‌ای کم‌سابقه رسما به خانواده‌های قربانیان این حادثه تسلیت گفته است.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، حمله هوایی روز چهارشنبه را که بیشتر قربانیان آن مردان جوان بودند، "تاسف‌آور و اندوهناک" خوانده است.

عبدالله گل، رئیس جمهور ترکیه نیز با بازماندگان این حادثه ابراز همدردی کرده و از "درد و رنج" ترکیه در اثر این واقعه سخن گفته است.

ارتش ترکیه که پیش از این گفته بود در این حمله شبه‌نظامیان جدایی‌طلب کرد را هدف قرار داده، روز جمعه (۳۰ دسامبر) در بیانیه‌ای که از سوی ناظران، غیرمعمول ارزیابی شده به خانواده‌های بازماندگان این حادثه تسلیت گفت.

جنگنده های F۱۶ ارتش ترکیه، چهارشنبه شب منطقه‌ای در نزدیکی روستای اولودره در جنوب شرق این کشور را بمباران کردند.

یک روز بعد، سخنگوی حزب حاکم ترکیه اذعان کرد که در این بمباران گروهی از قاچاقچی‌های سیگار و سوخت کشته شده‌اند.

آقای اردوغان هم با تایید این مسئله گفت که قربانیان از اعضای گروه‌های شورشی کرد نبوده‌اند.

دولت ترکیه اعلام کرده است که در تحقیقات در این زمینه به هیچ وجه بر واقعیت سرپوش نخواهد گذاشت.

تظاهرات اعتراضی

گروه‌های هوادار کردها در ترکیه کشته شدن غیرنظامیان در این بمباران را "قتل عام" خوانده و خواهان انجام تحقیقات مستقل با دخالت سازمان ملل متحد شده‌اند.

روز جمعه هزاران نفر در مراسم تشییع جنازه کشته‌شدگان این بمباران شرکت کردند.

تلویزیون ترکیه تصاویر عزادارنی را نشان می‌داد که به گریه و سوگواری مشغول بودند.

بنا بر گزارش‌ها شهر دیاربکر و دست کم دو شهر دیگر در مناطق عمدتا کردنشین برای دومین روز متوالی صحنه درگیری میان معترضان و پلیس ترکیه بود.

در شهر اربیل در کردستان عراق هم صدها نفر در اعتراض به بمباران روستای کردنشین ترکیه تظاهرات کردند.

شهر استانبول روز پنجشنبه صحنه اعتراض‌ به کشته‌شدن غیر نظامیان در حمله جنگنده‌های ترکیه بود و روز جمعه هم اتحادیه‌های کارگری و شماری از گروه‌های دیگر دست به تظاهرات زدند.

حملات هوایی ارتش ترکیه از چند ماه پیش و در پی کشته شدن ۲۴ سرباز ارتش ترکیه در حمله شورشیان پ‌ک‌ک (حزب کارگران کردستان) از سر گرفته شده است.

درگیری‌ها میان پ‌ک‌ک و نیروهای ترکیه از سال ۱۹۸۶ میلادی تاکنون، ده‌ها هزار کشته برجای گذاشته است.

تصویرنگاری رویکردی جدید در قالی‌بافی افغانستان

اخیرا تولیدکنندگان قالین (یا قالی) در افغانستان برای جلب توجه بیشتر مشتریان در بازارهای صادراتی توجه خود را بیشتر بر تصویرنگاری در قالینها متمرکز کرده اند.

در گذشته قالین بافان خود نقشهای قالینهای خود را تهیه و طراحی می کردند، اما از چند سال پیش به این سو افرادی هستند که به صورت تخصصی به این حرفه اشتغال دارند.

طراحان نقش قالین می گویند که طراحی چهره انسان در نقشهای قالین، از یک سو به شهرت جهانی قالین افغانستان کمک می کند و از سوی دیگر چهره های بسیاری را در طرحهای هنری برای سالهای بسیار ماندگار می کند.

برای نخستین بار در غزنی، چند کارگاه تصویرنگاری در قالین ایجاد شده که شیوه‌های بافتن تصویر در قالین را به زنان و مردان آموزش می‌دهد.

دست اندر کاران این کارگاهها گفته اند که تصمیم دارند تا نقش آثار و ساختمانهای تاریخی شهر غزنی را نیز بر روی قالین ببافند.

مشتریان قالین از نقاط مختلف دنیا هر نوع عکسی را که خواسته باشند، به این کارگاهها سفارش می‌دهند تا در قالین های ساخته شده در این کارگاهها نقش بندد.

بافتن قالین هایی با نقش چهره مشتریان یک نوآوری درصنعت قالین افغانستان به شمار می رود.

رهبران جهان

امین نادم، مسئول فرهنگی اتحادیه قالین بافان افغانستان، یکی از کسانی است که تا حالا ده‌ها عکس از شخصیت های مهم سیاسی دنیا و بناهای تاریخی افغانستان و جهان را بر روی قالین بافته است.

او می گوید هواداران روسای جمهوری برخی کشورها، رهبران جهادی افغانستان و ستاره های سینمای جهان به او سفارش کرده که عکسهای افراد مورد علاقه شان را در قالین ببافند.

نادم همچنین می گوید خیلی از اشخاص مشهور عکس‌های خود را که در قالین بافته شده بر روی دیوار دفتر کار و یا خانه خود نصب می کنند.

این تصویرنگار قالین معتقد است که بافتن عکس در قالین توانسته قالین افغانستان را مشهورتر کند و زمینه ایجاد شغل را هم برای برخی ها فراهم نماید.

او می گوید:"هر نوع عکس از مناظر طبیعی، بناهای تاریخی، شخصیت ها و یا هرسوژه دیگری را که بیانگر درد و رنج مردم ما باشد و پیامی برای جهان و نسل آینده داشته باشد، ما می‌توانیم به شکل طبیعی در قالین ببافیم. هر چیزی که در قالب دوربین های دیجیتال درست آید، ما می‌توانیم آن را در شکل قالین ببافیم."

کاری 'زنانه'

بافت عکس در قالین برای برخی از جوانان نیز دلچسب به نظر می رسد.

صابر، هجده ساله، یکی از این جوانان است که از اینکه می‌تواند هر نوع عکسی را بر روی قالین ببافد، بسیار خوشحال است و این کار را "هنر در آیینه قالین" توصیف می کند.

صابر می گوید اگر دولت افغانستان به شیوه های جدید صنعت قالین این کشور توجه نشان دهد قالین بافی شغل مورد علاقه او در آینده خواهد بود.

صابر می گوید:"وقتی قالین بافی را دیدم کار خوبی به نظرم رسید، بخاطری که در افغانستان مردم زیاد قالین کار می کنند. حالا در حدود سی درصد برای اقتصاد خانواده‌ام کمک می کنم، اما تصویرنگاری در قالین کاری بسیار سختی است دقت و ظرافت بیشتر لازم دارد، در حقیقت یک کار هنری است."

با اینهمه، هنوز هم قالین بافی در بسیاری مناطق افغانستان عمدتا "کاری زنانه" تلقی می‌شود و زنانی که کار کردن آن‌ها در بیرون از خانه هنوز تابو محسوب می‌شود از این طریق می توانند به اقتصاد خانواده کمک کنند.

سحر یکی از دخترانی که می‌خواهد بافتن عکس در قالین را بیاموزد، می گوید امید چندانی ندارد که در آینده نزدیک بتواند در بیرون از خانه کار کند، از این جهت قالین بافی یک شغل مناسب برای او به شمار می رود.

سحر می گوید: "وقتی که کار قالینهای بزرگ سقوط کرد، خواستم کار خوبتر یعنی تصویرنگاری را یاد بگیرم. این کار از یک طرف یک کار هنری است و از طرف دیکر به اقتصاد خانواده‌ام کمک می کند."

او افزود: "خواسته ام از مقامات این است که برای صنعت قالین افغانستان توجه کنند و نگذارند این صنعت دیرینه فراموش شود."

بازاریابی ضعیف

با این وجود، بسیاری از قالین بافان شکایت می کنند که دولت افغانستان توجه لازم به صنعت قالین بافی ندارد.

امین نادم می گوید که خیلی از قالین بافان حرفه‌ای حالا قالین بافی را رها کرده اند.

به گفته آقای نادم، بازاریابی برای فروش قالین افغانستان بسیار ضعیف است و پول اصلی از بابت فروش قالین افغانستان، به دست برخی از تاجران کشورهای همسایه می‌افتد و نه قالین بافانی که در داخیل افغانستان زحمت می کشند.

نادم می گوید: "بیشتر کارگران کنار جاده ها در افغانستان همان قالین بافان این کشورند که بر اساس مجبوری، کار قالین بافی را رها کرده و در مقابل مزد روزانه کار می کنند. دولت افغانستان درگیر خود است و اصلا صنعت قالین را فراموش کرده است."

آقای نادم همچنین می گوید تصمیم دارد تا با همکاری مقامات دولت افغانستان آثار و ساختمانهای تاریخی غزنی را در نقشهای قالین ببافد، اما حمیدالله سروری، رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی می گوید هنوز اداره تحت امر او امکانات لازم را در اختیار ندارد.

قالین، گلم (یا گلیم) و نمد از جمله صنایع دستی غزنی به شمار می‌رود که ازگذشته های دور باقی‌مانده است.

مقامات دولت افغانستان می گویند در سالهای اخیر سعی کرده اند تا با برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی وگفتگو با اتحادیه‌های قالین بافان به مشکلات وخواسته های صنعتگران کشور رسیدگی کنند اما بسیاری از قالین بافان این اقدام‌ها را اندک و ناکافی می دانند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/12/111230_k02-afg-carpet.shtml

بالا ^^

انتقاد والی خوست از عدم پاسخگویی مجریان طرحهای بازسازی

مقامهای محلی در جنوب شرق افغانستان نسبت به کیفیت طرحهای عمرانی و عدم پاسخگوی مجریان آنها در ولایت خوست به شدت انتقاد کرده اند.

عبدالجبار نعیمی، والی خوست گفته است که یکی از دلائل عدم پاسخگویی مجریان طرحهای بازسازی در این ولایت، بستن قرارداد این پروژه ها در کابل است و در نتیجه آنها خود را در برابر مقامهای محلی پاسخگو نمی دانند.

او گفت: "متاسفانه برخی از قراردادها در مرکز صورت می گیرد (امضا می شود) و پیمانکاران تمامی اسناد، نقشه ها و برنامه ها را به این جا انتقال نمی دهند و به صورت خودسرانه کار را شروع می کنند و زمانی که کیفیت کار بد بود، استدلال آنها این است که ما قرارداد را در مرکز امضا کردیم و به آنها پاسخگو هستیم."

آقای نعیمی می گوید برای جلوگیری از این مشکل، نگرانی اش را با وزارتخانه های مسئول در میان گذاشته است. به گفته او اخیرا حکومت تصمیم گرفته که قرارداد پروژه ها پس از این در ولایات صورت گیرد و نه در پایتخت.

هر چند انتقاد از کیفیت و شیوه اجرای طرحهای بازسازی در افغانستان تازگی ندارد، اما به نظر می رسد که این بار مقامهای محلی در خوست خود لب به انتقاد گشوده اند که پیش از این انتقادهای دیگران را در این مورد کمتر می شنیدند.

ساکنان ولایت خوست هم نسبت به سطح پایین کیفیت برخی از پروژه ها انتقاد کرده اند. برخی از شهروندان در خوست از جاده ای که شهر خوست را با بندر غلام وصل می کند، به عنوان نمونه طرح "بدکیفیت" نام برده اند که به گفته آنها این جاده در مدت کوتاهی دو بار تخریب شده است.

از سویی هم انتقادهایی علیه توانایی های تشکیلات اداره های دولتی در خوست مطرح بوده است و هنوز در شماری از ولسوالی های (شهرستانهای) خوست شعب نهادهای دولتی فعال ندارد.

والی خوست کمبود توانایی تشکیلات ولایت را با سطح پایین ظرفیتهای کاری در نهادهای دولتی می داند. به نظر آقای نعیمی، توانایی کاری ماموران در ادارات تحت فرمان او برای ارائه خدمات به مردم کافی نیست.

والی خوست راه حل این مشکل را در گسترش تشکیلات اداری ولایت خود می داند.

خوست از لحاظ دسته بندی ولایتهای افغانستان، در ردیف "درجه سوم" قرار می گیرد و مقامهای این ولایت گفته اند منابعی که بر اساس مقررات دسته بندی ولایتی در اختیار آنها قرار می گیرد، پاسخگوی نیازمندی های ساکنان این ولایت نیست.

این در حالی است که هنوز سرشماری در افغانستان صورت نگرفته و آمار دقیقی در مورد میزان جمعیت و مناسب بودن و یا عدم تناسب تشکیلات اداری در این کشور هم وجود ندارد.

پیش از این شماری از ولایتهای دیگر و از جمله ولایت بامیان هم خواستار ارتقای دسته بندی ولایتی خود شده، اما دولت پاسخ مثبتی به این درخواستها نداده است.

بامیان هم ولایتی "درجه سوم" است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/12/111230_k02-khost-reconstruction.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 31, 2011, 4:38:41 PM12/31/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:38 گرينويچ - شنبه 31 دسامبر 2011 - 10 دی 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران از پیشنهاد کشورش برای انجام دور جدیدی از مذاکرات با گروه ۵+۱ خبر داده است و مقامات اروپایی هم گفته‌اند که از مذاکرات "معنادار" و بدون پیش شرط با ایران استقبال می‌کنند.

در حالی که منابع خبری، از آزمایش موشک های دوربرد در جریان مانورهای دریایی ایران در خلیج فارس خبر داده بودند، سخنگوی این مانور می گوید که آزمایش این موشک ها طی روزهای آینده انجام می شود. ایران همچنین گفته است که قصد بستن تنگه هرمز را ندارد.

وزارت کشور ایران اعلام کرده است که ۵۳۹۵ نفر برای نامزدی در انتخابات نهمین دوره مجلس ثبت نام کرده اند. در انتخابات قبلی تعداد ثبت نام کنندگان ۷۵۰۰ نفر بود.

ابوالفضل قدیانی، عضو زندانی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، انتخابات آتی مجلس ایران را "غیرقانونی" خوانده و خواهان "تحریم یکپارچه و فعال" آن شده است.

محمدرضا خاتمی، عضو شورای مرکزی حزب مشارکت و برادر رئیس جمهوری سابق ایران، با انتشار نامه‌ای ادعاهای مطرح شده در گزارش اخیر کمیسیون اصل نود مجلس آن کشور را رد کرده و آن را "سراپا دروغ" خوانده است.

مشاور قضایی دادستان کل ایران فهرستی از مصادیق جرایم اینترنتی مرتبط با انتخابات مجلس این کشور را منتشر کرده است که تشویق به تحریم، دعوت به تجمع و تحصن اعتراضی و شوخی با انتخابات مجلس آینده را شامل می‌شود.

مردم سراسر جهان پایان سال ۲۰۱۱ و آغاز سال ۲۰۱۲ میلادی را جشن گرفته‌اند. در این حال دو کشور کوچک یک روز را از تاریخ خود حذف کردند، بعضی کشورها جشن را زیر باران شدید برگزار کردند و بعضی رهبران پیام‌های نگران کننده دادند.

مهدی مهدوی کیا، بازیکن سابق پرسپولیس پس از سالها بار دیگر به این تیم بازگشت. این بازیکن با موافقت مصطفی دنیزلی و رضایت امیر عابدینی، مدیرعامل باشگاه داماش به این تیم ملحق شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jouyamanzali.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

دعوت ایران از گروه ۵+۱ برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای

سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران از پیشنهاد کشورش برای انجام دور جدیدی از مذاکرات هسته ای با گروه ۵+۱ خبر داده است و مقامات اروپایی هم گفته اند که از مذاکرات "معنادار" و بدون پیش شرط با ایران استقبال می کنند.

آقای جلیلی گفت که رسما به گروه ۵+۱ متشکل از آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان "اعلام کردیم که به مسیر گفتگو برای همکاری بازگردند."

مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران توضیحی نداد که دعوت جمهوری اسلامی از ۶ قدرت جهانی برای انجام مذاکره چه زمان و از طریق چه مجرایی صورت گرفته است.

پیشتر علیرضا شیخ عطار، سفیر ایران در آلمان گفته بود که سعید جلیلی قرار است بزودی برای هماهنگ کردن دور جدید مذاکرات هسته ای، به کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نامه بنویسد.

آقای شیخ عطار به خبرگزاری مهر گفته بود که برای شکل گیری دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۵+۱ مذاکراتی "در دست اقدام است و نامه نگاری هایی انجام شده و یک مکاتبه دیگر به زودی از طرف ما انجام می شود و بعد از آن ملاقات تنظیم خواهد شد."

او افزود که آقای جلیلی به زودی به خانم اشتون نامه ای خواهد فرستاد و "بعد از این مکاتبه آقای جلیلی، مذاکرات جدید ایران و ۵+۱ انجام خواهد شد."

استقبال اتحادیه اروپا

یک سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه برای انجام مذاکرات "معنا دار" با ایران آماده است، اما مشروط به آنکه طرف ایرانی پیش شرطی برای این مذاکرات تعیین نکند.

مایکل مان، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ایمیلی به خبرگزاری رویترز گفته است که کاترین اشتون در ماه اکتبر به آقای جلیلی نامه ای نوشته است، اما هنوز پاسخی از او دریافت نکرده است.

سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه به سیاست دو مسیره (تشویق و تنبیه) خود در مقابل ایران ادامه خواهد داد و افزود : "ما آماده ایم تا در مورد تدابیری که به تقویت اعتماد متقابل کمک می کند، وارد مذاکرات معنا دار شویم، اما بدون تعیین پیش شرط."

دعوت ایران از گروه ۵+۱ برای بازگشت به میز مذاکره در پی دور جدیدی از تحریم های غرب علیه ایران در ارتباط با پرونده هسته ای این کشور صورت می گیرد.

آخرین دور از مذاکرات هسته ای میان ایران با پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل و آلمان در ماه ژانویه در شهر استانبول در ترکیه برگزار شد که بدون نتیجه به پایان رسید.

آمریکا و بعضی از متحدانش ایران را به تلاش برای ساخت بمب اتمی متهم می کنند و ادعا می کنند که برنامه هسته ای این کشور هم سرپوشی برای همین تلاشهای جمهوری اسلامی است.

اما مقامات ایران همواره با رد این اتهام تاکید داشته اند که برنامه اتمی آن کشور صلح آمیز و صرفا برای تولید انرژی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111231_l34_iran_nuclear_new_talks.shtml

بالا ^^

'ایران موشک های دوربرد را در خلیج فارس آزمایش می کند'

در حالی که منابع خبری، از آزمایش موشک‌های دوربرد در جریان مانورهای دریایی ایران در خلیج فارس خبر داده بودند، سخنگوی این مانور می‌گوید که آزمایش این موشک‌ها طی روزهای آینده انجام می‌شود.

پیشتر، خبرگزاری‌ها گزارش داده بودند که ایران موشک‌های دوربرد را در خلیج فارس آزمایش کرده است.

دریادار محمود موسوی، سخنگوی مانورهای دریایی ایران، موسوم به رزمایش ولایت ۹۰، گفته است: "تمامی انواع موشک‌های سطح به دریا، دریا به دریا و زمین به هوا طی روزهای آینده آزمایش می‌شوند".

آقای موسوی پیشتر گفته بود مرحله اصلی رزمایش با شلیک انواع موشک‌های دوربرد از روز شنبه آغاز می‌شود.

ایران هفته گذشته گفت در جریان مانورهای دریایی در تنگه هرمز، موشک‌های دارای برد کوتاه و بلند از جمله موشک‌های ساحل به دریا، زمین به زمین و زمین به هوا را آزمایش خواهد کرد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گزارش داد که در این مرحله از مانورهای دریایی ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز، انواع اژدرهای ساخت صنایع دفاعی ایران از جمله 'اژدر الکتریکی' توسط زیرسطحی‌های نیروی دریایی ارتش به سوی اهداف تعیین شده پرتاب می‌شود.

مانورهای ده روزه دریایی ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز از روز شنبه سوم دی آغاز شد و تا سه شنبه این هفته ادامه خواهد داشت.

در همین حال مقامات ایرانی بعد از چند روز تهدید ضمنی به بستن تنگه هرمز، امروز گفته است که قصد ندارند این تنگه را ببندند.

سرتیپ مسعود جزایری، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفته است: "گفتمان انسداد تنگه هرمز مربوط به پنج سال گذشته است، گفتمان امروز جمهوری اسلامی ایران دارای حیطه‌ها و لایه‌های جدیدی است."

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران روز سه شنبه (ششم دی) تهدید کرده بود که اگر کشورهای غربی جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند، ایران تنگه هرمز را خواهد بست و اجازه نخواهد داد که حتی یک قطره نفت از این تنگه عبور کند.

آمریکا بلافاصله در واکنش گفت که رفتار ایران "غیرمنطقی" است و چنین رفتاری، تحمل نخواهد شد.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا نیز اعلام کرد که اجازه نخواهد داد رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز مختل شود.

سرتیپ حسین سلامی، جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران در واکنش به این موضع گیری آمریکا گفت که هرگاه منافع حیاتی جمهوری اسلامی به هر شکلی تهدید شود، ایران تهدید را با تهدید جواب خواهد داد.

در سال ۲۰۰۹، حدود ۱۷ درصد از نفت خام صادراتی جهان از تنگه هرمز عبور کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111231_l20_iran_missile_tests.shtml

بالا ^^

کاهش سی درصدی داوطلبان نمایندگی در انتخابات مجلس

وزارت کشور ایران اعلام کرده است ۵۳۹۵ نفر برای نامزدی در انتخابات نهمین دوره مجلس ثبت نام کرده اند. در انتخابات قبلی تعداد ثبت نام کنندگان ۷۵۰۰ نفر بود.

مصطفی محمدنجار، وزیر کشور ایران در یک نشست خبری گفت که در تهران یک هزار و ۶۶ نفر ثبت نام کرده اند و بعد از تهران بیشترین تعداد ثبت نام کنندگان مربوط به اصفهان با ۴۱۷ نفر است. استان های هرمزگان و خراسان شمالی هر کدام به ترتیب با ۳۹ و ۳۷ نفر کمترین میزان ثبت نام شدگان را به خود اختصاص داده اند.

به گفته آقای محمدنجار، از میان پنج هزار و ۳۹۵ نفر ثبت نام کننده، چهار هزار و ۹۶۷ نفر مرد و ۴۲۸ نفر زن هستند.

وزیر کشور ایران گفته که ۲۶۰ نفر از نمایندگان مجلس فعلی و ۱۹۷ نفر از کسانی که سابقه نمایندگی مجلس دارند، از جمله ثبت نام کنندگان هستند.

ثبت نام از داوطلبان نمایندگی انخابات مجلس از ساعت هشت صبح شنبه سوم دی ماه آغاز شد و در روز جمعه نهم دی به پایان رسید.

تعداد کرسی های نمایندگی در پارلمان ایران در حال حاضر ۲۹۰ کرسی است.

با پایان مهلت ثبت نام در انتخابات، کار شورای های نظارت برای بررسی صلاحیت نامزدها آغاز خواهد شد.

داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس باید دارای تابعیت ایران باشند. اعتقاد و التزام عملی به اسلام و جمهوری اسلامی ایران و وفاداری به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه از شرایط اولیه نامزدی در انتخابات مجلس ایران است.

در انتخابات مجلس هشتم در سال ۱۳۸۶ حدود ۷۵۰۰ نفر ثبت نام کرده بودند که صلاحیت ۴۵۰۰ نفر آنها تائید شد.

این در حالی است که تعداد ثبت نام کنندگان در انتخابات مجلس آینده، نزدیک به ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

وزیر کشور گفته که تغییر قانون انتخابات و حذف دارندگان لیسانس باعث شده تا ۳۵۲۲ نفر از داوطلبان لیسانس و پائین تر نتوانند در این دوره داوطلب شوند.

بر اساس تغییری که در قانون انتخابات ایجاد شده یکی از شرایط نامزدی در انتخابات مجلس داشتن مدرک فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) است و بر این اساس افراد دارای مدرک لیسانس تحت هیچ شرایطی نمی‌توانند نامزد انتخابات مجلس شوند.

خودداری اصلاح طلبان

بررسی نهایی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس در ایران با شورای نگهبان است. ناظران و سیاستمداران منتقد در ایران از جمله طیف های مختلف اصلاح طلبان شیوه عمل شورای نگهبان را دخالت در امر انتخابات توصیف می کنند.

رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان در دوره هفتم و هشتم انتخابات مجلس، مانع حضور این طیف سیاسی در رقابت های انتخاباتی شد و در این دوره نیز به نظر می رسد جز تعدادی از نمایندگان اصلاح طلب فعلی مجلس، این جناح سیاسی در انتخابات حضور ندارد.

مطابق قانون انتخابات مجلس ایران، شورای نگهبات ناظر انتخابات و مسئول بررسی صلاحیت نامزدهای نمایندگی است.

قرار است نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دوازدهم اسفندماه برگزار شود.

طیف های مختلف اصلاح طلبان در اعتراض به شرایط کشور از جمله زندانی بودن شمار کثیری از سیاستمداران این طیف و تردید نسبت به آزادی و سلامت برگزاری انتخابات، اعلام کرده اند که در انتخابات شرکت نمی کنند.

مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت ایران و دبیرکل حزب اعتماد ملی، انتخابات آتی مجلس را "فرمایشی" خوانده و گفته است که حکومت می تواند به جای برگزاری انتخابات، نمایندگان مجلس را منصوب کند.

محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران هم که قبلا گفته بود انتخابات آزاد می تواند "جلوی تهدیدهای بین المللی را بگیرد" اعلام کرده "همه نشانه ها دلالت بر این دارد که نباید در انتخابات شرکت کنیم و شرکت در انتخابات معنایی ندارد."

پیش از این حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران گفته بود که انتخابات مجلس آینده "حساس ترین انتخابات" پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ است و گروه های مختلف سیاسی قصد دارند در آن علیه آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی اقدام کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111231_ka_majlis09th_election.shtml

بالا ^^

ابوالفضل قدیانی خواهان 'تحریم یکپارچه و فعال' انتخابات مجلس شد

ابوالفضل قدیانی، عضو زندانی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، انتخابات آتی مجلس ایران را "غیرقانونی" خوانده و خواهان "تحریم یکپارچه و فعال" آن شده است.

آقای قدیانی در نامه‌ای که از او در کلمه یکی از سایت های مخالفان دولت ایران منتشر شده است، می‌نویسد که انتخابات مجلس "مجالی خواهد بود برای نشان دادن بی اعتباری و عدم مشروعیت نظام کنونی که نه جمهوری است و نه اسلامی و نیز بی اعتباری عالی‌ترین مقام آن."

آقای قدیانی به تازگی حکم محکومیت سه ساله خود را به جرم توهین به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دریافت کرد که با احتساب به محکومیت قبلی یک ساله در مجموع باید چهار سال را در حبس سپری کند.

با این همه او در قسمتی از این نامه نوشته است که "من و امثال من در راه پیروزی انقلاب جان، مال و آزادی خویش را نگذاشته‌ایم که سه دهه بعد آقای علی خامنه‌ای اینگونه بر کشور سلطنت کند."

او نوشته که "ملت ما از مشروطه تا انقلاب اسلامی آن همه رنج نکشید تا امروز فردی به نام ولایت فقیه قانون را در تمامی مراتب به بازیچه‌ای برای اعمال قدرت مطلقه خویش بدل سازد."

به گزارش سایت کلمه آقای قدیانی دو ماه پیش حاضر نشد در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب که برای رسیدگی به پرونده وی تشکیل شده بود، شرکت کند و آن را "غیرقانونی" دانست.

این گزارش حاکیست که وی با ارائه لایحه‌ای گفته بود که دادگاه سیاسی باید علنی و با حضور هیات منصفه باشد، بنابر این "دادگاه غیرقانونی و مجری آن مجرم است."

او نخستین بار در دی ماه دو سال قبل و در جریان بازداشت‌های گروهی پس از تظاهرات روز عاشورا، به اتهام توهین به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران به زندان افتاد.

آقای قدیانی همچنین نامه‌اش را با دومین سالگرد "عاشورای خونین حسینی جنبش سبز ایران" در ششم دی ماه ۱۳۸۸ همزمان دانسته و نوشته است که "اردوکشی خیابانی اصحاب استبداد در روز نهم دی ماه که سراسیمه و بنا بر سنتی یزیدی، چندی پس از قلع و قمع آزادی خواهان و حق جویان به دستور مستبد حاکم به خیابان‌ها آورده شدند تا پا بر خون بنا حق ریخته عاشوراییان گذارده و مداحی اربابشان را کنند."

هواداران حکومت ایران در ۹ دی ۱۳۸۸ و در واکنش به اعتراضات به نتایج انتخابات مناقشه برانگیز ریاست جمهوری در تاسوعا و عاشورای همان سال تظاهراتی را برپا کردند که مقامات جمهوری اسلامی از آن به عنوان "حماسه ۹ دی" یاد می‌کنند هر چند که بعد از آن نیز کمابیش اعتراضات ادامه یافت.

آقای قدیانی همچنین در نامه خود به خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای نوشته است که "اعمال استبدادی و خودکامگی از سوی جنابعالی، نظام برآمده از انقلاب اسلامی را به فرسودگی و آستانه فروپاشی کشانده است."

او همچنین از رهبر جمهوری اسلامی خواسته است که برای "علاج این کار" از قدرت کناره گیری کند.

آقای قدیانی که ۶۶ ساله است قبل از انقلاب نیز به دلیل مخالفت‌های خود با حکومت شاهنشاهی، توسط سازمان اطلاعات و امنیت ایران موسوم به ساواک دستگیر و به مدت ۴ سال زندانی شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111231_l28_ghadyani_letter.shtml

بالا ^^

محمدرضا خاتمی: گزارش مجلس سراپا دروغ است

محمدرضا خاتمی، عضو شورای مرکزی حزب مشارکت ایران اسلامی و برادر رئیس جمهوری سابق این کشور، ادعاهای مطرح شده در گزارش اخیر کمیسیون اصل نود مجلس را رد کرده است.

آقای خاتمی در نامه‌ای که در سایت نوروز، وابسته به حزب مشارکت و دیگر منابع خبری نزدیک به مخالفان دولت ایران منتشر شده است، گزارش کمیسیون اصل نود را "سراپا دروغ" توصیف کرده است.

کمیسیون اصل ۹۰ مجلس روز چهارشنبه با انتشار یک گزارش ۱۹ صفحه‌ای، از جمله محمد خاتمی، رئیس جمهوری سابق را متهم کرد که در تلاش بوده تا خارجی‌ها را متقاعد کند که میرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالفان دولت "فردی مناسب برای پیش بردن تغییرات ساختاری در ایران است."

حسین فدایی یکی از نمایندگان مجلس که این نامه را در مجلس قرائت می‌کرد، گفت، این گزارش "چکیده‌ای از رسیدگی به حوادث انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ را که منجر به شکل‌گیری جریان فتنه شد"، ارائه می‌کند.

"جریان فتنه" اصطلاحی است که طرفداران حکومت ایران علیه معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در آن کشور به کار می‌برند.

محمدرضا خاتمی که پیش از این در مجلس ششم نایب رئیس مجلس بود در نامه خود نوشته است، گزارش حوادث انتخابات سال ۸۸ در "مجلس فرمایشی هشتم"، بیش از هر چیز نشانه قبول شکست استراتژی "سرکوب و هیاهو و ارعاب" است.

به گفته آقای خاتمی، کمیسیون اصل نود برای این درست شده بود که پناهگاه مردم در برابر ظلم و حق کشی احتمالی حاکمان باشد، اما ضمن "نادیده گرفتن شکایات متعدد قربانیان انتخابات"، یکسره به تکرار ادعاهای "مسببین این حوادث" می‌پردازد.

در گزارش کمیسیون در مورد ناآرامی‌های بعد از انتخابات مناقشه برانگیز ریاست جمهوری آمده است: "مطابق اسناد موجود، کشورهای غربی و در راس آنها دولت آمریکا بر مبنای مجموعه کدهایی که از داخل ایران دریافت کردند، به این نتیجه رسیدند که مقطع انتخابات ریاست جمهوری بهترین فرصت برای اجرای کودتای مخملی در ایران است."

اما محمدرضا خاتمی در این باره می‌گوید: "الان قریب سه سال از آن حوادث می‌گذرد و از روز اول همواره از این اسناد صحبت شده است، اما دریغ از یک مدرک محکمه پسند. ما حتی به شنود هم راضی هستیم، هرچند شنود هیچ ارزش حقوقی ندارد."

وی از نویسندگان گزارش کمیسیون اصل نود پرسیده که: "آیا با خود فکر کرده‌اید، چرا زندانیان سیاسی شما امروز قهرمان و الگوی نسل جوان شده‌اند."

او خطاب به کسانی که گزارش مجلس را تهیه کرده اند می گوید که "آنچه در آن شنا می کنید مرداب است و هر چه دست و پا بزنید بیشتر در آن فرو می روید."

در گزارش کمیسیون اصل نود همچنین گفته شد که محمد خاتمی در دوره ریاست جمهوری خود با سفر به کشورهای "تونس، ترکیه و استرالیا، برای ترغیب خارجی‌ها به حمایت از موسوی تلاش کرده و موفق نیز شده است."

محمدرضا خاتمی این قسمت از گزارش کمیسیون مجلس را نیز "همانند سایر بخش‌ها بکلی کذب و دروغ" توصیف کرده و نوشته: "باز به اسنادی تکیه می‌شود که وجود خارجی ندارد."

وی همچنین خطاب به برخی از اصلاح طلبانی که خود را برای انتخابات مجلس آماده می‌کنند گفته است: "اگر خود را اصلاح طلب می‌دانید این گزارش، حیثیت، اعتبار و هویت شما را هدف گرفته است. دستی بلند کنید. فریادی برآرید. نطقی، مصاحبه‌ای، اخطاری، تذکری ... لااقل از محافظه کاران منصف عقب نیفتید و نترسید از رد صلاحیت شورای نگهبان. بلکه بترسید از رد صلاحیت خود توسط مردمی که از این همه دروغ و فریب به تنگ آمده‌اند."

پیشتر علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس ایران، گزارش اخیر کمیسیون اصل ۹۰ را "یک‌طرفه و متعصبانه" خواند و شماری از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس نیز آن را "فاقد اعتبار حقوقی و مبانی استدلالی" توصیف کردند.

قرار است که انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، روز ۱۲ اسفند سال جاری خورشیدی در سراسر ایران برگزار شود.

به نوشته محمد رضا خاتمی، "هر حکومتی که نتواند یک انتخابات آزاد، رقابتی، سالم و منصفانه برگزار کند، قطعا با تجمعات خیابانی سازمان داده شده، نمی‌تواند برای خود مشروعیت بخرد."

گزارش مجلس در آستانه نهم دی منتشر شد که حکومت ایران می گوید که با راهپیمایی طرفدارانش در این روز، اعتراضات پس از انتخابات کنترل شد در حالی که این اعتراضات تا مدتها بعد نیز ادامه پیدا کرد.

آقای خاتمی در اولین روزهای بعد از حوادث انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ توسط ماموران امنیتی دستگیر، اما پس از مدت کوتاهی آزاد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111231_l28_iran_mohammad_reza_khatami_reaction.shtml

بالا ^^

هشدار حکومت ایران به سایت‌ها: با انتخابات شوخی نداریم!

عبدالصمد خرم آبادی، مشاور قضایی دادستان کل ایران اعلام کرده است که تشویق به تحریم انتخابات، دعوت به تجمع و تحصن اعتراضی در مورد انتخابات، هجو و شوخی کردن با انتخابات و انتشار مطالب غیر مستند در مورد تقلب یا مخدوش بودن انتخابات آینده مجلس در اینترنت جرم است و سایت هایی که چنین کنند مسدود خواهند شد.

آقای خرم آبادی دبیر "کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" است که از نمایندگان ۱۳ نهاد حکومتی تشکیل می شود و طبق قانون جرایم یارانه ای، مسئول تعیین این مصادیق است.

به گفته او، انتشار مطالبی که مصداق محتوای مجرمانه تشخیص داده شده است، علاوه بر مسدود شدن سایت ها، تعقیب کیفری هم به دنبال خواهد داشت.

"انتشار هر گونه محتوا با هدف ترغیب و تشویق مردم به تحریم یا کاهش مشارکت در انتخابات"، "دعوت به تجمع اعتراض آمیز، اعتصاب، تحصن و هر اقدامی که به نحوی موجب اخلال در امر انتخابات شود"، "انتشار و تبلیغ علائم تحریم انتخابات"، "انتشار هجو یا هجویه و یا هر گونه محتوای توهین آمیز در فضای مجازی علیه انتخابات"، "انتشار هر گونه مطالب خلاف واقع مبنی بر انصراف گروه های قانونی از انتخابات"، "انتشار هر گونه محتوا و مکاتبات دارای طبقه بندی محرمانه و سری مرتبط با انتخابات" و "انتشار اخبار کذب از نتایج بررسی صلاحیت ها، شمارش آرا، ادعاهای بی اساس پیرامون تقلب در انتخابات یا مخدوش بودن انتخابات بدون دلیل و مدرک" از جمله این مصادیق اعلام شده است.

انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی نخستین انتخاباتی است که اصلاح طلبان (که بخشی از آنان دهه اول پس از انقلاب با عنوان جناح چپ شناخته می شدند) اعلام کرده اند در آن شرکت نخواهند داشت.

علاوه بر آن تجربه اعتراضات انتخاباتی دو سال پیش ایران نشان داد که فعالیت های فضای مجازی و سایت های اینترنتی می تواند تأثیر قابل توجهی بر فضای سیاسی کشور و فعالیت های معترضان بگذارد.

چهره های سرشناس منتقد حکومت ایران، از جمله تعدادی از شخصیت ها و احزاب اصلی جناح اصلاح طلب، در هفته های گذشته هواداران خود را به عدم مشارکت در انتخابات یا "تحریم فعال" دعوت کرده اند.

آنها عبارت "تحریم فعال" را به معنای تلاش فعالانه برای نشان دادن نارضایتی سیاسی با استفاده از فضای انتخاباتی و دعوت فعال دیگر شهروندان به عدم مشارکت در انتخابات و نشان دادن نارضایتی خود به کار می برند.

به نظر می رسد که "کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" تلاش کرده است با مشخص کردن موردی آنچه از نظر حکومت ایران سایت های اینترنتی باید از آن اجتناب کنند، جلوی این گونه فعالیت ها را تا حد ممکن بگیرد.

نمایندگان فرمانده نیروی انتظامی، وزیران اطلاعات، دادگستری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، آموزش و پرورش و ارتباطات، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دو کمیسیون مجلس اعضای این کارگروه هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/12/111231_l10_election_boycott_warning_majlis9th.shtml

بالا ^^

جشن‌های سال نو میلادی در سراسر جهان

مردم سراسر جهان پایان سال ۲۰۱۱ و آغاز سال ۲۰۱۲ میلادی را جشن گرفته‌اند.

سیدنی پایتخت استرالیا، آغاز سال نو میلادی را با ۱۵ دقیقه آتش بازی چند میلیون دلاری در نیمه شب به وقت محلی اعلام کرد.

تخمین زده می‌شود که جمعیت یک میلیون نفری در اطراف پل بندرگاه سیدنی این آتش بازی توام با موسیقی را تماشا کرده‌ باشند.

در این مراسم آمیزه‌ای از صدای پرندگان وحشی و موسیقی پاپ برای جمعیت پخش شد.

برخی از آتش بازی‌ها به شکل فواره، رنگین کمان و ابر، آسمان پل بندرگاه سیدنی را روشن کرده بود.

در هنگ کنگ شمارش معکوس برای آغاز سال ۲۰۱۲ به وسیله شماره‌های غول پیکر نورانی روی یک آسمان خراش به اجرا گذاشته شد.

ساموآ و توکلائو در قاره اقیانوسیه، اولین کشورهایی بودند که وارد سال نو میلادی شدند.

همزمان که عقربه‌های ساعت از ۱۱ و ۵۹ دقیقه شب ۲۹ دسامبر عبور کرد، این دو جزیره جنوب اقیانوس آرام به ۳۱ دسامبر جهش کردند و ۳۰ دسامبر را نادیده گرفتند.

در حالی که در ساموآ اعلام شد، به جای آخرین کشور، اولین کشوری خواهد بود که وارد سال نو میلادی می شوند، گردشگران و مردم محلی سراسر روز شنبه را در این جزیره جشن گرفتند.

شرایط بد آب و هوایی موجب شد که دست اندرکاران نیوزیلند، رویدادهای بیرونی را تعطیل کنند، اما به هر حال مراسم آتش بازی با وسعت کمتری برگزار شد.

بارش شدید باران در برخی از شهرهای نیوزیلند از جمله پارلمرستون نورث، مونت مائونگانی و روتروا موجب شد که مراسم جشن‌های خیابانی برگزار نشود.

پیام سال نو میلادی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم با یک تم غم انگیز همراه بود مبنی بر این که سال جدید احتمالا سخت تر از سال ۲۰۱۱ خواهد بود، هرچند خانم مرکل ابراز امیدواری کرد که بحران مالی اروپا موجب نزدیک‌تر شدن کشورهای عضو شود.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد که دومین سال ریاست او بر این سازمان از فردا یکشنبه آغاز می‌شود، ابراز امیدواری کرد که جنبش موسوم به بهار عربی که از سال ۲۰۱۱ در کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه آغاز شده است، در سال جدید نیز به سوی دموکراسی ادامه یابد.

در پاریس و سایر شهرهای اروپایی نیز در حالی پایان سال جشن گرفته خواهد شد که این قاره شاهد بحران اقتصادی در سال ۲۰۱۱ بود.

در همین حال برای بریتانیا نیز سال نو میلادی در حالی آغاز می‌شود که امسال در این کشور مراسم بزرگداشت شصتمین سال به سلطنت رسیدن ملکه الیزابت دوم و مسابقات المپیک لندن برگزار خواهد شد.

مردم برزیل هم در ساحل ریودوژانیرو امشب شاهد برگزاری مراسم آتش بازی خواهند بود.

و سرانجام این که صدها هزار نفر در میدان نیویورک آمریکا جمع خواهند شد تا شاهد شلیک توپ‌های تشریفاتی سال نو میلادی باشند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/12/111231_new_year_eve_2012.shtml

بالا ^^

بازگشت مهدوی کیا به پرسپولیس

مهدی مهدوی کیا بازیکن سابق پرسپولیس پس از سالها بار دیگر به این تیم بازگشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت پرسپولیس، این بازیکن با موافقت مصطفی دنیزلی، سرمربی پرسپولیس و رضایت امیر عابدینی، مدیرعامل باشگاه داماش به تیم قرمزپوش پایتخت ملحق شد.

مهدی مهدوی کیا در گفت و گو با خبرگزاری مهر با ابراز خوشحالی از پیوستن به این تیم گفت: "امیدوارم با حضور دنیزلی تیم به جایگاه خود بازگردد و نتایج نیم فصل اول را جبران کند."

کاپیتان سابق تیم ملی ایران گفت: "دنیزلی به من گفت که بازیهای مرا از دورانی که در هامبورگ بودم دنبال می کرده و بعد از آنکه پرسپولیس را از نزدیک دیده است تصمیم گرفته که در چه پست هایی به بازیکن احتیاج دارد."

مهدی مهدوی کیا در تیمهای بوخوم، هامبورگ و اینتراخت فرانکفورت بازی می کرده است.

هفته پیش مصطفی دنیزلی مربی ترکیه ای جانشین حمید استیلی، سرمربی سابق پرسپولیس شد که پس از شکست سنگین سه بر صفر در برابر استقلال در جام حذفی از سمت خود استعفا داد.

تیم بحران زده پرسپولیس هم اکنون با ۲۲ امتیاز و ۱۴ امتیاز فاصله با رقیب دیرینه خود استقلال، در رتبه نهم جدول لیگ برتر فوتبال ایران قرار دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/12/111231_l44_sport_30dec.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 1, 2012, 5:22:58 PM1/1/12
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
22:22 گرينويچ - 01 ژانويه 2012 - 11 دی 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران ایران گفته است میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از رهبران مخالفان حکومت در ایران را محاکمه نمی کنند، چون "آنها حریم و یک عده هوادار دارند که من نمی توانم اسم هواداران آنها را ببرم."

به دنبال تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران که شامل شرکت‌ها و موسسه‌های طرف معامله با بانک مرکزی ایران نیز می‌شود، رئیس کل بانک مرکزی ایران گفته است که دنیا به آمریکا به دلیل اعمال این تحریم‌ها می‌خندد.

نیروی دریایی ارتش ایران اقدام به شلیک یک "موشک میانبرد ضد رادار" در خلیج فارس کرده است. پرتاب این موشک در جریان رزمایش دریایی 'ولایت ۹۰' صورت گرفته است.

یک روز بعد از دعوت ایران برای از سرگیری دور جدید گفتگوهای هسته ای با گروه ۱+۵، سازمان انرژی اتمی این کشور اعلام کرده اولین نمونه از میله سوخت هسته ای حاوی اورانیوم را ساخته و آزمایش کرده است.

یک نهاد مشورتی اتحادیه عرب خواهان خروج هیات ناظران این اتحادیه از سوریه شده است. مقامات این نهاد گفته‌اند که حضور ناظران اتحادیه عرب باعث می‌شود دولت سوریه بتواند بر سرکوب‌ها در این کشور سرپوش بگذارد.

در حالی که بسیاری از اقتصاد دانان پیش بینی کرده اند که اروپا در سال ۲۰۱۲ با رکود مواجه خواهد شد، رهبران اروپایی نسبت به دشوار بودن سال پیش رو هشدار داده اند.

حکومت کره شمالی در بیانیه رسمی خود به مناسبت آغاز سال ۲۰۱۲ میلادی از مردم این کشور خواسته است تا پای مرگ از کیم جونگ اون، رهبر جدید این کشور دفاع کنند.

اسماعیل هنیه، نخست وزیر دولت حماس در نوار غزه، در اولین سفر منطقه‌ای خود در چهار سال اخیر، به ترکیه رفته است. او پیش از ترکیه، دیدارهایی در مصر و سودان داشته است.

درحالیکه شورای عالی سینما بر غیر قانونی بودن فعالیت خانه سینما و انحلال "قریب الوقوع" آن تاکید کرده رئیس هیات مدیره خانه سینما اعلام کرده است که خانه سینما را نمی‌توان منحل کرد.

مدیر عامل شركت مهندسی آب و فاضلاب در ایران گفته است که "براساس پیشنهاد وزارت نیرو، قیمت آب در فاز آتی طرح هدفمند کردن یارانه‌ها حداقل ۲۰ درصد افزایش می‌یابد."

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jouyamanzali.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

نماینده ولی فقیه در سپاه: نمی‌توان موسوی و کروبی را محاکمه کرد چون هوادار دارند

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران ایران گفته است میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از رهبران مخالفان حکومت در ایران را محاکمه نمی کنند، چون "آنها حریم و یک عده هوادار دارند که من نمی توانم اسم هواداران آنها را ببرم."

به گزارش خبرگزاری فارس، علی سعیدی روز یکشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۰ در جمع پیشکسوتان بسیجی گفت: "فتنه گران را می توان معرفی کرد ولی موسسان فتنه را نمی توان. برخی می گویند چرا موسوی و کروبی را محاکمه نمی کنند، دلیلش این است که آنها حریم و یک عده هوادار دارند که من نمی توانم اسم هواداران آنها را ببرم."

فتنه اصطلاحی است که مسئولان حکومتی ایران برای اشاره به اعتراضات به نتایج انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸ به کار می برند.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای معترض به نتایج انتخابات ۸۸ و از رهبران مخالفان حکومت ایران در دو سال و چند ماه اخیر، بعد از دعوت مردم به تظاهرات خیابانی در حمایت از قیام های ضد استبدادی مردم مصر و تونس در ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ تحت بازداشت خانگی قرار گرفتند. مشاوران و نزدیکان این دو رهبر مخالفان می گویند که در این ۱۰ ماه اتهامی به آنها تفهیم نشده و روند دادرسی آنها آغاز نشده است.

آقای سعیدی همچنین گفته است عده ای بنیانگذار فتنه هستند که "معمولا ناپیدا، نامحسوس و ناشاخته اند... غیر از موسوی و کروبی، عناصر و بنیانگذاران اصلی و عوامل پشت پرده فتنه را یا نمی‌توان شناخت و یا به راحتی نمی توان معرفی کرد، چون حریم دارند و این فتنه را عجیب و سخت می کنند."

آقای سعیدی در بخش دیگری از این سخنرانی بدون اشاره به نام فرد مورد نظر خود گفت: "همین چند روز پیش مرد خاکستری گفته بود که 'من از این دو نفر تبری نمی‌جویم. اینها آدم‌های خوبی هستند'. خب حالا ببینید ما چند نفر عمامه به سر داریم که همچنان از عناصر بین الغی در فتنه حمایت می کنند."

'احتمال چالش های امنیتی در انتخابات'

آقای سعیدی همچنین درباره انتخابات مجلس نهم که قرار است اسفند ماه برگزار شود، با اشاره به کسانی که "در مقابل فتنه سکوت کردند یا به آن رضایت دادند"، گفت: "شما اگر نتوانستید به ندای علی زمان خود پاسخ دهید و پیشتاز مقابله با فتنه باشید، چرا توقع دارید در لیست انتخابات قرار بگیرد و نماینده جامعه باشید."

نماینده ولی فقیه در سپاه همچنین با اشاره به گفته های شهریور ماه آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی که هشدار داده بود انتخابات چالش امنیتی برای نظام است، گفت: "ممکن است بقایای فتنه بخواهند دست به فتنه گری بزنند و همچنین ممکن است بیگانگان بار دیگر از فرصت سوءاستفاده کنند و ضعف دستگاه های اجرایی و نظارتی ممکن است زمینه ساز وقوع این اتفاقات باشد."

محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران ایران نیز روز یکشنبه گفته است "دشمن با دستاویز قرار دادن انتخابات مجلس، قطعا به دنبال احیای آشوب‌ها و اعتراضات اجتماعی در ایران است و از مدت‌ها قبل برای این کار نقشه کشیده است."

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای جعفری گفته است: "آنها می‌خواهند با ایجاد ناآرامی‌ها، جریان فتنه را زنده کنند و با نشان دادن تقابل معترضان با نظام، چهره مردمی نظام را در جهان اسلام مخصوصا در جبهه بیداری اسلامی مخدوش کرده و الهام بخشی انقلاب اسلامی را با مانع روبرو سازند."

در عین حال، او گفته است که مردم بابصیرت "با درک شرایط حساسی که در آن قرار داریم و با مشارکت حداکثری خود، این توطئه جدید دشمن را هم خنثی خواهند کرد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2012/01/120101_l17_sepah_saeidi_mousavi_karoubi.shtml

بالا ^^

رئیس بانک مرکزی ایران: دنیا به آمریکا می‌خندد

به دنبال امضای قانونی جدید در آمریکا که تشدید تحریم‌های ایران از جمله مجازات شرکت‌ها و موسسه‌های طرف معامله با بانک مرکزی این کشور را شامل می‌شود، رئیس کل بانک مرکزی ایران گفته است که به دلیل اعمال چنین تحریمی "دنیا به آمریکا می‌خندد."

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، تحریم این بانک را یک مانور سیاسی و "گزینه‌ای ناکام" خوانده و گفته است: "برخی غربی‌ها بحث سیاسی به راه می‌اندازند و استقلال بانک مرکزی را نادیده می‌گیرند. در تمام دنیا هم بانک‌های مرکزی وابسته به دولت‌ها نیستند، بنابراین تحریم بانک مرکزی غیراصولی و غیرمنطقی است."

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، روز شنبه، ۳۱ دسامبر (۱۰ دی)، قانون جدید بودجه دفاعی آمریکا را امضا کرد که تشدید تحریم‌های ایران، از جمله مجازات شرکت‌ها و موسسه‌های طرف معامله با بانک مرکزی این کشور را هم شامل می‌شود.

بر اساس این قانون، دسترسی شرکت‌های خارجی طرف معامله با بانک مرکزی ایران به نظام مالی ایالات متحده منع می‌شود.

اعمال این محدودیت‌های جدید از سوی دولت آمریکا می‌تواند بر انتقال درآمدهای نفتی ایران تاثیر بگذارد و انتقال پول حاصل از فروش نفت به داخل این کشور را با دشواری‌هایی روبه‌رو کند.

در ماه‌های گذشته و در شرایطی که هیچ محدودیتی بر بانک مرکزی ایران اعمال نشده بود، این کشور در دریافت پول نفت خام خود به کشور هند با مشکلاتی روبه‌رو شد و دریافت این منابع مالی از هند، برای چندین ماه به تاخیر افتاد.

گفته شده است که دولت آمریکا پیش از این، نگرانی خود را از تبعات تحریم بانک مرکزی ایران به اطلاع نمایندگان کنگره رسانده بود. این نگرانی وجود داشت که در صورت اعمال چنین تحریم و محدودیت‌هایی، قیمت‌های جهانی نفت با افزایش ناگهانی روبه‌رو شود، ولی نمایندگان کنگره آمریکا با در نظر گرفتن تمهیداتی، سعی کردند این نگرانی را کاهش دهند.

بر اساس این مصوبه، مجازات موسسه‌های مالی طرف معامله با بانک مرکزی ایران شش ماه پس از ابلاغ این قانون اجرایی خواهد شد تا شوک کمتری به بازارهای نفتی وارد شود.

همچنین به رئیس جمهور آمریکا این اختیار داده شده است که برای حفظ و تامین منافع و امنیت ملی این کشور، بعضی از مجازات‌های در نظر گرفته شده برای موسسه‌های طرف معامله با بانک مرکزی ایران را به اجرا نگذارد.

در زمان تصویب قانون جدید آمریکا که تحریم بانک مرکزی ایران را هم شامل می‌شود، بازارهای جهانی نفت به دلیل تعطیلات، فعالیت نمی‌کردند و واکنش احتمالی معامله‌گران این بازار به چنین محدودیتی، در روزهای آینده قابل مشاهده خواهد بود.

ثبت رکوردهای پیاپی در بازار ارز

همزمان با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، قیمت ارزهای جهانی از جمله دلار و یورو در بازار آزاد ارز ایران افزایش یافته است.

قیمت دلار که در چند ماه اخیر در بازار ایران رشدی دائمی داشته است، در معاملات صبح روز یکشنبه، ۱۱ دی ماه، یک هزار و ۵۹۰ تومان گزارش شد. قیمت هر یورو هم ۲ هزار و ۶۰ تومان و هر پوند ۲ هزار و ۴۸۵ تومان اعلام شد.

بازار ارز ایران در هفته‌های گذشته با تلاطم‌هایی روبه‌رو بود و قیمت هر دلار در معاملات صبح روز دوشنبه، ۲۶ دسامبر (۵ دی)، به یک هزار و ۵۵۰ تومان رسید که رکوردی در معاملات ارز ایران به شمار می‌آمد اما رسیدن نرخ دلار به مرز ۱۶۰۰ تومان رکورد بی سابقه ای به حساب می آید.

البته در ماههای اخیر ارزش ریال در برابر ارزهای عمده نظیر دلار و یورو به شدت کاهش پیدا کرده و امروز به پائین ترین میزان خود در طول تاریخ رسیده است.

در عین حال، مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در واکنش به اعمال تحریم‌های جدید از سوی دولت آمریکا گفته است: "عده‌ای فکر می‌کنند تحریم‌ها به نقطه ضربه‌زننده خود رسیده است و اگر تحریم‌ها شامل بانک مرکزی شود، کار ایران یکسره می‌شود، در حالی که ما برخلاف آنها فکر می‌کنیم، چون این آخرین حربه آنها است و بعد از این، تحریم معنایی ندارد."

پیش از این، رستم قاسمی، وزیر نفت ایران، گفته بود: "قانونی در دنیا وجود دارد که بر اساس آن، حتی کشورهای در حال جنگ هم مجاز نیستند بانک مرکزی کشوری را تحریم کنند و این، یک قانون بین‌المللی است."

او پیش‌بینی کرده بود که تحریمی علیه بانک مرکزی ایران اعمال نمی‌شود و "سازمان ملل قطعا این کار را نخواهد کرد، اما اگر روزی آمریکا و اروپا این کار را بکنند، قطعا راهکار برای آن وجود دارد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2012/01/120101_l25_iran_sanctions_reactions.shtml

بالا ^^

'شلیک' یک موشک میانبرد در خلیج فارس توسط ایران

نیروی دریایی ارتش ایران اقدام به شلیک یک "موشک میانبرد ضد رادار" در خلیج فارس کرده است. پرتاب این موشک در جریان رزمایش دریایی "ولایت ۹۰" صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، دریادار محمود موسوی سخنگوی این رزمایش دریایی، به خبرنگاران گفته است که این موشک یکی از سامانه های جدید موشکی سطح به هوا با برد متوسط ایران است.

آقای موسوی که معاون عملیات نیروی دریایی ارتش ایران است همچنین گفت: "این موشک میانبرد به آخرین فناوری مقابله با اهداف ضد راداری و سامانه های هوشمند جلوگیری از اختلال در هدایت مسیر مجهز است."

او افزوده است که این موشک "با بهره گیری از دانش متخصصان داخلی" طراحی و تولید شده است.

دریادار موسوی همچنین در گفتگویی با شبکه خبر وعده داده است که عصر روز یکشنبه ۱۱ دی ماه، موشک سطح به هوا و موشک دوش پرتاب میثاق ۲ "که علیه اقدامات جنگ الکترونیک دشمن تجهیز شده است"، آزمایش می شود.

ایران هفته گذشته گفت در جریان مانورهای دریایی در تنگه هرمز، موشک‌های دارای برد کوتاه و بلند از جمله موشک‌های ساحل به دریا، زمین به زمین و زمین به هوا را آزمایش خواهد کرد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گزارش داد که در این مرحله از مانورهای دریایی ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز، انواع اژدرهای ساخت صنایع دفاعی ایران از جمله 'اژدر الکتریکی' توسط زیرسطحی‌های نیروی دریایی ارتش به سوی اهداف تعیین شده پرتاب می‌شود.

مانورهای ده روزه دریایی ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز از روز شنبه سوم دی آغاز شد و تا سه شنبه این هفته ادامه خواهد داشت.

آرایش جدید تاکتیکی برای کنترل تنگه هرمز

دریادار موسوی در بخش دیگری از سخنانش افزوده است که از بامداد دوشنبه ۱۲ دی ماه و در آخرین روز از مرحله قدرت این رزمایش دریایی، بخش گسترده ای از یگان های سطحی، زیرسطحی و هوادریایی نیروی دریایی ارتش " آرایش تاکتیکی جدیدی را به اجرا خواهند گذاشت."

آقای موسوی در توضیح این آرایش جدید افزوده: "براساس این آرایش جدید تاکتیکی، تردد هرگونه شناور از تنگه هرمز در صورت اراده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران غیرممکن خواهد بود."

مقام های ایرانی بعد از چند روز تهدید ضمنی به بستن تنگه هرمز، روز شنبه ۱۰ دی گفته بودند که قصد ندارند تنگه هرمز را ببندند.

سرتیپ مسعود جزایری، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفته بود: "گفتمان انسداد تنگه هرمز مربوط به پنج سال گذشته است، گفتمان امروز جمهوری اسلامی ایران دارای حیطه‌ها و لایه‌های جدیدی است."

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران روز سه شنبه (ششم دی) تهدید کرده بود که اگر کشورهای غربی جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند، ایران تنگه هرمز را خواهد بست و اجازه نخواهد داد که حتی یک قطره نفت از این تنگه عبور کند.

آمریکا بلافاصله در واکنش گفت که رفتار ایران "غیرمنطقی" است و چنین رفتاری، تحمل نخواهد شد.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا نیز اعلام کرد که اجازه نخواهد داد رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز مختل شود.

سرتیپ حسین سلامی، جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران در واکنش به این موضع گیری آمریکا گفت که هرگاه منافع حیاتی جمهوری اسلامی به هر شکلی تهدید شود، ایران تهدید را با تهدید جواب خواهد داد.

در سال ۲۰۰۹، حدود ۱۷ درصد از نفت خام صادراتی جهان از تنگه هرمز عبور کرد.

ایران: اولین میله سوخت هسته ای را آزمایش کردیم

یک روز بعد از اعلام دعوت ایران برای از سرگیری دور جدید گفتگوهای هسته ای با گروه ۱+۵، سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرده اولین نمونه از "میله سوخت هسته ای حاوی اورانیوم" را ساخته و آزمایش کرده است.

سازمان انرژی اتمی اعلام کرده که نمونه ساخته شده میله سوخت "پس از گذراندن کلیه آزمایش های فیزیکی و ابعادی به منظور بررسی عملکرد در شرایط عملیاتی به داخل قلب راکتور تحقیقاتی تهران منتقل شد."

بنابر گزارش سازمان انرژی اتمی ایران، این میله سوخت بعد از "۱۵۰۰ مگاوات ساعت پرتو دهی" آزمایش های مربوط به "عدم نشت مواد هسته ای" را پشت سر گذاشته و اکنون برای "بررسی در شرایط طولانی مدت در قلب راکتور تحقیقاتی تهران پرتو دهی می شود."

از حدود دو سال و نیم پیش مقام های ایران اعلام کرده اند که سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران که در زمینه تولید انواع رادیودارو فعالیت می کند، رو به اتمام است و برای تامین آن تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد تولید را شروع کرده اند.

یکی از مشکلاتی که پیش روی ایران قرار داشت تولید میله سوخت هسته ای بود که برخی معتقد بودند که این کشور باوجود تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد، همچنان قادر به تولید میله سوخت نخواهد بود اما اکنون ایران می گوید که اولیه نمونه از این میله سوخت را با موفقیت آزمایش کرده است.

رآکتور تحقیقاتی تهران که در آبان ماه سال ۱۳۴۶ شروع به فعالیت کرده، در سال های پیش از انقلاب با سوخت اورانیوم با غلظت بالای ۹۰ درصد که از طرف آمریکا تامین می شد، کار می کرد.

ایران میزان سوخت مورد نیاز رآکتور اتمی تهران را بسته به میزان فعالیت آن بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلو گرم برآورد کرده است

به دلیل حساسیت ارسال اورانیوم غنی شده با غلظت بالا که در ساخت سلاح های اتمی کاربرد دارد و همچنین تیره شدن روابط ایران و کشورهای غربی به خصوص با ایالات متحده آمریکا، تامین سوخت مورد نیاز رآکتور تهران به شکل رسمی با مشکلات متعددی رو به رو شد و آمریکا از ارسال اورانیوم به ایران خودداری کرد.

با این همه فعالیت رآکتور تهران با تهیه اورانیوم غنی شده با غلظت پایین تر از کشورهای دیگر از جمله آرژانتین ادامه پیدا کرد.

به همین علت سوخت رآکتور تهران در سال ۱۳۷۲ از غلظت بالا به درجه غنای پایین تری (حدود ۲۰ درصد) تبدیل شد و این موضوع تا حدودی مشکلات تامین سوخت را رفع کرد.

دعوت به مذاکره هسته ای

مذاکرات ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان از مدتها پیش به بن بست خورده و حتی مذاکرات برای تامین سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران توسط کشورهای غربی با استفاده از مواد اولیه ای که قرار بود ایران آن را در اختیارشان بگذارد، به دلیل اختلاف نظرهای سیاسی، بی نتیجه مانده است.

با این حال، یک روز پیش سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران از پیشنهاد کشورش برای انجام دور جدیدی از مذاکرات هسته ای با گروه ۱+۵ خبر داد و گفت که به آنها اعلام کردیم که به "مسیر گفتگو برای همکاری بازگردند."

جزئیات پیشنهادی ایران برای از سرگیری مذاکرات اعلام نشده ولی مایکل مان یک سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که این اتحادیه برای انجام مذاکرات "معنا دار" با ایران آماده است، اما مشروط به آنکه طرف ایرانی پیش شرطی برای این مذاکرات تعیین نکند.

دعوت ایران از گروه ۱+۵ برای بازگشت به میز مذاکره در پی دور جدیدی از تحریم های غرب علیه ایران در ارتباط با پرونده هسته ای این کشور صورت می گیرد.

آخرین دور از مذاکرات هسته ای میان ایران با پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل و آلمان در ماه ژانویه در شهر استانبول در ترکیه برگزار شد که بدون نتیجه به پایان رسید.

آمریکا و بعضی از متحدانش ایران را به تلاش برای ساخت بمب اتمی متهم می کنند و ادعا می کنند که برنامه هسته ای این کشور هم سرپوشی برای همین تلاشهای جمهوری اسلامی است.

اما مقامات ایران همواره با رد این اتهام تاکید داشته اند که برنامه اتمی آن کشور صلح آمیز و صرفا برای تولید انرژی است.

یک نهاد مشورتی اتحادیه عرب خواهان خروج ناظران این اتحادیه از سوریه شد

یک نهاد مشورتی اتحادیه عرب خواهان خروج هیات ناظران این اتحادیه از سوریه شده است. مقامات این نهاد گفته‌اند که حضور ناظران اتحادیه عرب باعث می‌شود دولت سوریه بتواند بر سرکوب‌ها در این کشور سرپوش بگذارد.

رئیس پارلمان (مشترک) اتحادیه عرب گفته است که ناظران اتحادیه عرب باید "با در نظر گرفتن ادامه کشتار غیرنظامیان بی‌گناه از سوی رژیم سوریه" این کشور را ترک کنند.

با آن که اعضای هیات ناظران اتحادیه عرب از روز دوشنبه گذشته در سوریه حضور داشته‌اند، درگیری در این کشور ادامه داشته و از شدت خشونت‌ها کاسته نشده است.

این هیات برای نظارت بر روند اجرای طرح صلح پیشنهادی اتحادیه عرب به دولت سوریه، در این کشور به سر می‌برند.

سالم قبیسی، رئیس پارلمان (مشترک) اتحادیه عرب، در اطلاعیه‌ای تصریح کرده است که ادامه سرکوب در سوریه در شرایطی که ناظران اتحادیه عرب در این کشور حضور دارند، "خشم مردم عرب را به دنبال داشته است."

پارلمان (مشترک) اتحادیه عرب با حضور هیات‌هایی از هر یک از کشورهای عضو اتحادیه عرب تشکیل شده است.

خبرنگاران می‌گویند که با گذشت چند روز از آغاز ماموریت ناظران اتحادیه عرب در سوریه، بسیاری از معترضان و تظاهرکنندگان سوری از ناتوانی این ناظران در متوقف کردن خشونت‌ها در این کشور احساس سرخوردگی می‌کنند.

حدود ۶۰ نفر به عنوان ناظر اتحادیه عرب در سوریه به سر می‌برند تا روند اجرای طرح پیشنهادی اتحادیه عرب را بررسی و نظارت کنند. ارائه‌دهندگان این طرح خواهان پایان یافتن تمام درگیری‌ها، خروج نظامیان از خیابان‌ها و آزادی زندانیان سیاسی هستند.

مخالفان دولت سوریه برآورد می‌کنند که از زمان ورود ناظران اتحادیه عرب به این کشور، بیش از ۱۵۰ نفر کشته شده‌اند.

با آن که گزارش شده است که تعدادی از تانک‌ها از شهرها عقب‌نشینی کرده‌اند، گفته می‌شود که تک‌تیراندازها همچنان در جریان تظاهرات و راهپیمایی معترضان دیده می‌شوند.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که از زمان آغاز اعتراضات ضددولتی در سوریه در ده ماه گذشته، بیش از ۵ هزار نفر کشته شده‌اند.

دولت سوریه می‌گوید که در حال مقابله با گروه‌های مسلح است و تاکنون دو هزار نفر از نیروهای امنیتی و نظامی این کشور هم در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.

در عین حال، اغلب رسانه‌های خارجی نمی‌توانند آزادانه از وضعیت سوریه گزارش تهیه کنند و به همین دلیل آمار تلفات و دیگر داده‌هایی که درباره این کشور منتشر می‌شوند، به سختی قابل تایید هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2012/01/120101_l25_syria_arab_parliament.shtml

بالا ^^

هشدار رهبران اروپایی در مورد دشواری‌های سال ۲۰۱۲

در حالی که بسیاری از اقتصاد دانان پیش بینی کرده اند که اروپا در سال ۲۰۱۲ با رکود مواجه خواهد شد، رهبران اروپایی نسبت به دشوار بودن سال پیش رو هشدار داده اند.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان گفت: اروپا "دشوارترین آزمون خود در دهه های اخیر" را تجربه می کند، اما در عین حال افزود که بحران مالی کشورهای اروپایی را به هم نزدیکتر کرده است.

نیکلا سارکوزی، رییس جمهور فرانسه هشدار داد که این بحران هنوز تمام نشده و رییس جمهور ایتالیا هم خواستار ایثار و از خود گذشتگی بیشتر شد.

در حالی که دولتهای اروپایی به دلیل بحران بدهی، هزینه های خود را کاهش داده اند، رشد اقتصادی در اروپا متوقف شده است.

همزمان با پیامهای سال نوی رهبران اروپایی، اقتصاد دانان برجسته ای که در یک نظرسنجی بی بی سی شرکت داشته اند، پیش بینی کرده اند که اروپا در نیمه اول سال ۲۰۱۲ دوباره دچار رکود خواهد شد.

به دلیل این نگرانی که ممکن است شماری از بزرگترین قدرتهای اقتصادی اروپا نتوانند بدهی های فعلی خود را بپردازند، هزینه دریافت وام های بیشتر برای این کشورها در ماه های اخیر افزایش چشمگیری یافته است.

در حالی که رشد اقتصادی در اروپا متوقف شده، دولتهای اروپایی تحت فشار هستند تا در چارچوب تعهداتشان نسبت به بدهی های خود، از میزان هزینه هایشان بکاهند.

این فشار بر دوش تمام کشورهای اروپایی احساس می شود، چه آنهایی که در حوزه یورو قرار دارند و چه آنهایی که از واحد پولی دیگری استفاده می کنند.

اکنون نگرانی اصلی آن است که بدهی های سنگین ایتالیا به بانکهای اروپایی، این بانکها را گرفتار کند و در نتیجه موج جدیدی از بحران مالی اروپا را فرا بگیرد.

دفاع از یورو

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در سخنرانی تلویزیونی خود به مناسبت سال نوی میلادی گفت که آلمان اگر چه از وضعیت اقتصادی نسبتا خوبی برخوردار است، اما بدون تردید سال پیش رو از سال ۲۰۱۱ دشوارتر خواهد بود.

خانم مرکل افزود: "راه غلبه بر (بحران مالی) راهی طولانی است که طی آن بدون مشکل نخواهد بود، اما در پایان این مسیر و هنگام خروج از بحران، اروپایی قدرتمندتر ظاهر خواهد شد."

صدر اعظم المان همچنین از واحد پول یورو دفاع کرد و گفت یورو "زندگی روزمره را آسانتر و اقتصاد ما را قدرتمندتر کرده است... و ما را از مواجهه با عاقبتی بدتر، نجات داده است."

نیکلا سارکوزی، رییس جمهور فرانسه هم که امسال انتخاباتی را پیش رو دارد، گفت برای احیای رشد اقتصادی باید تغییراتی ساختاری در اقتصاد اعمال شود.

آقای سارکوزی که در تلویزیون فرانسه خطاب به مردم کشورش گفت: "می دانم که زندگی بسیاری از شما که در دو سال دشوار گذشته مورد آزمون قرار گرفته، بار دیگر به آزمون گذاشته می شود."

رییس جمهور فرانسه افزود :"شما سال را در حالی به پایان می برید که نگرانی هایتان در مورد خود و فرزندانتان بیشتر شده است."

اما آقای سارکوزی که پیشتر در سال ۲۰۱۱ برای جلوگیری از کاهش اعتبار مالی فرانسه از هزینه های دولت کاسته بود، قول داد که در این هزینه ها کاهش بیشتری صورت نخواهد گرفت.

او گفت: "کاری که باید توسط دولت انجام می شد، انجام شده است."

قرار است که آقای سارکوزی برای گفتگو در مورد پیشبرد و اجرای توافق مالی جدید اتحادیه اروپا که در ماه دسامبر حاصل شد، در ماه ژانویه با صدر اعظم آلمان دیدار و گفتگو کند.

ایثار و از خودگذشتگی 'اجتناب ناپذیر'

رییس جمهور ایتالیا، سومین قدرت اقتصادی حوزه یورو، مردم کشورش را ترغیب کرد تا برای جلوگیری از "فروپاشی مالی ایتالیا" ایثار و از خودگذشتگی بیشتر نشان دهند.

جورجیو ناپولیتانو گفت: "ایثار و از خودگذشتگی برای تضمین آینده جوانان ضرورت دارد. این هدف وتعهدی است که نمی توانیم از زیر آن شانه خالی کنیم."

احتمال دچار شدن ایتالیا به وضعیت یونان باعث بروز نگرانی هایی شده که در نتیجه هزینه دریافت وام توسط دولت ایتالیا را بالا برده است.

همین شرایط نهایتا باعث شد که سیلویو برلوسکونی از سمت نخست وزیری استعفا دهد و ماریو مونتی جای او را بگیرد.

کابینه ماریو مونتی در حال حاضر از گروهی کارشناس غیر منتخب تشکیل شده است.

جورجیو ناپولیتانو، رییس جمهور ایتالیا در ادامه پیام سال نوی خود گفت : "هیچ شخص و یا گروهی امروز نمی تواند از زیر تعهد به مشارکت در پاکسازی بدهی های عمومی شانه خالی کند. این مسئله برای جلوگیری از فروپاشی مالی ایتالی ضرورت دارد."

او افزود: "این ایثاری است که به هدر نخواهد رفت."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2012/01/120101_l34_europe_leaders_warning_2012.shtml

بالا ^^

کره شمالی: دفاع از کیم تا پای جان

حکومت کره شمالی در بیانیه رسمی خود به مناسبت آغاز سال ۲۰۱۲ میلادی از مردم این کشور خواسته است تا پای مرگ از کیم جونگ اون، رهبر جدید این کشور دفاع کنند.

در این بیانیه که به طور همزمان در روزنامه های پیونگ یانگ منتشر شد، نوشته شده است که ارتش، حزب حاکم و مردم کره شمالی باید خود را آماده کنند تا به عنوان "سپرهای انسانی" از فرزند و جانشین رهبر تازه درگذشته حمایت کنند.

این بیانیه افزود مردم کره شمالی باید با تمام قوا به سوی شکوفایی حرکت کنند.

بیانیه سال نوی حکومت کره شمالی که همه ساله در سرمقاله روزنامه های دولتی چاپ می شود، همواره مورد توجه دولت های غربی بوده است چرا که به گفته آنها بیانگر خط مشی آینده این کشور است.

کیم جونگ ایل، رهبر سابق کره شمالی که از ۱۹۹۴ بر این کشور حکومت می کرد در هفدهم دسامبر در اثر عارضه قلبی درگذشت.

پس از مرگ او پسر جوانش، کیم جونگ اون به رهبری کره شمالی انتخاب شده است.

حزب کارگران کره شمالی روز جمعه کیم جونگ اون را به فرماندهی کل نیروهای مسلح این کشور انتخاب کرد، حرکتی که از به وسیله ناظران به عنوان نشانه تحکیم موضع او تعبیر شد.

ارتش کره شمالی با یک میلیون ۲۰۰ هزار نفر سرباز چهارمین ارتش بزرگ جهان است.

کره شمالی در سال ۲۰۱۲ یکصدمین سالگرد تولد کیم ایل سونگ، موسس این کشور و پدربزرگ رهبر کنونی را جشن خواهد گرفت.

مراسم تشییع جنازه کیم جونگ ایل، رهبر سابق کره شمالی روز چهارشنبه در خیابان های برفی پیونگ یانگ برگزار شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2012/01/120101_u02_nkorea_kim_support.shtml

بالا ^^

اسماعیل هنیه در ادامه سفر منطقه‌ای خود به ترکیه رفته است

اسماعیل هنیه، نخست وزیر دولت حماس در نوار غزه، به ترکیه رفته است. این اولین سفر منطقه‌ای آقای هنیه در چهار سال اخیر به شمار می‌رود.

قرار است آقای هنیه با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، دیدار کند. گفت‌وگو درباره اقداماتی که برای آشتی دو گروه حماس و فتح انجام شده است، از جمله محورهای اصلی این دیدار خواهد بود.

جنبش فتح کنترل کرانه غربی رود اردن را در دست دارد.

اسماعیل هنیه پیش از آغاز سفر منطقه‌ای خود گفت که امیدوار است از دستاوردهای بهار عربی که به نظرش افق‌های جدیدی را باز کرده است، بهره بگیرد.

گفته می‌شود که دریافت "کمک و امداد" برای بازسازی غزه، هدف اصلی سفر منطقه‌ای آقای هنیه است. هرچند مذاکرات صلح فلسطینیان هم از موضوع‌های احتمالی مطرح در این سفر به شمار می‌رود.

آقای هنیه در سفر منطقه‌ای خود تاکنون به دو کشور مصر و سودان هم رفته است.

او پس از دیدار با عمرالبشیر، رئیس جمهور سودان، در جمع خبرنگاران گفت که حماس خواهان "دریافت حمایت مالی و سیاسی کشورهای عرب و مسلمان است تا بیت‌المقدس به عنوان پایتخت دولت فلسطین شناخته شود."

خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع نزدیک به دفتر آقای هنیه گزارش داده است که او در سفر منطقه‌ای خود، به قطر، تونس و بحرین هم می‌رود.

این سفر منطقه‌ای اسماعیل هنیه، سه روز پس از دیدار نمایندگان جنبش‌های فلسطینی در قاهره انجام می‌شود. در این مذاکرات، طرفین بر سر برگزاری انتخابات و نیز پیوستن حماس به سازمان آزادیبخش فلسطین به توافق رسیدند.

سازمان آزادیبخش فلسطین، موجودیت اسرائیل را به رسمیت می‌شناسد و به عنوان تنها نماینده مردم فلسطینی، در سازمان ملل متحد به عنوان عضو ناظر عضویت دارد.

از سال ۲۰۰۷ میلادی تاکنون، فتح به رهبری محمود عباس در کرانه باختری رود اردن قدرت را در دست دارد و گروه اسلامگرای حماس در غزه حاکم است.

این دو گروه از سال‌ها قبل دچار اختلافی عمیق هستند و این اختلافات یک سال بعد از پیروزی حماس در انتخابات سراسری سال ۲۰۰۶ پدیدار و با شدت گرفتن خشونت‌ها میان دو طرف عمیق‌تر شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2012/01/120101_l25_haniya_turkey.shtml

بالا ^^

استقبال وزارت ارشاد از 'انحلال قریب الوقوع' خانه سینما

درحالیکه شورای عالی سینما بر غیر قانونی بودن فعالیت خانه سینما و انحلال "قریب الوقوع" آن تاکید کرده رئیس هیات مدیره خانه سینما اعلام کرده است که خانه سینما را نمی‌توان منحل کرد.

روابط عمومی معاون امور سینمایی وزارت ارشاد گزارش داده که یک کمیسیون تخصصی شورای عالی سینما در روز دهم دی ماه تصمیم گرفته که "در صورت انحلال خانه سینما" اموال، اسناد، حساب های بانکی و دفاتر قانونی این نهاد سینمایی در اختیار چه بخشی قرار بگیرد.

شورای عالی سینما توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده و به اعتقاد برخی از اهالی سینما تشکیل این شورا زمینه دولتی شدن سینما را به همراه دارد یکی از کمیسیون های تخصصی شورای عالی سینما خود برای وضعیت بعد از انحلال این خانه سینما آماده کرده است.

این در حالی است که تا پیش از آن برخی اعضا این شورا گفته بودند که ممکن است وزارت ارشاد شکایتش از خانه سینما را پس بگیرد.

در اولین واکنش به تصمیم شورای عالی سینما، فرهاد توحیدی، رئیس هیات مدیره خانه سینما گفتک ه انحلال خانه سینما غیرممکن است، بهتر است دوستان عجله نکنند و تا زمان تشکیل دادگاه صبر کرده و اجازه دهند دادگاه حکم صادر کند.

آقای توحیدی گفت که خانه سینما آمادگی کامل دارد تا در دادگاه حاضر شود و از خانه سینما دفاع کند.

رئیس هیات مدیره خانه سینما با اشاره به شکایت وزارت ارشاد گفت: "حتی اگر این شکایت درست باشد، باز هم نمی‌توان خانه سینما را منحل یا تعطیل کرد و این خانه همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد."

خانه سینما بزرگ ترین نهاد صنفی سینمای ایران است که در سال ۱۳۷۲ تاسیس شد. این نهاد سینمایی مجموعه ای از نهادهای صنفی سینما مانند کارگردانان، تهیه کنندگان، بازیگران و فیلمنامه نویسان است.

در مقابل این نهاد صنفی دولت شورای عالی سینما را تشکیل داده که اولین جلسه آن در روز نهم دی ماه سال ۱۳۸۹ با حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری برپا شد. به گفته محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد ایران، اعضای این شورا شامل معاونت سینمایی، وزیر ارشاد، نماینده رئیس جمهوری، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس صدا و سیما، نماینده صنوف مربوط به سینما و ۵ سینماگر هستند

تشکیل این شورا در میان اهالی سینما نگرانی هایی را در زمینه دولتی شدن سینما و موازی کاری با نهادهای دیگری همچون خانه سینما به دنبال داشته است.

از مدتها پیش دامنه اختلافات بین خانه سینما و وزارت ارشاد بیشتر شده و وزارت ارشاد با غیرقانونی خواندن این نهاد صنفی، از این نهاد به دادگاه شکایت کرده است.

منصور واعظی، دبیر شورای فرهنگ عمومی که زیر نظر وزارت ارشاد فعالیت می کند گفته که بر اساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی به علت تفاوت وضعیت فعلی خانه سینما با مصوبه شورای فرهنگی، خانه سینمای فعلی جایگاه قانونی و حقوقی ندارد.

آقای واعظی گفته که "از مدتی قبل گزارش هایی داشتیم مبنی بر اینکه اساسنامه خانه سینما تغییراتی کرده است و این نهاد به جایگاه حقوقی وزارت ارشاد در مناسباتش تن نمی دهد."

به گفته آقای واعظی در سال ۱۳۶۶ شورای فرهنگ عمومی مصوبه ای در ارتباط با ایجاد یک نهاد به نام خانه سینما تصویب کرد که براساس آن هرگونه تغییری در اساسنامه آن باید به تصویب شورای فرهنگ عمومی برسد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی در ادامه گفت که "مسئولان فعلی خانه سینما قائل به این نیستند که براساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی به فعالیت خود ادامه دهند."

پیش از این محمد حسینی، وزیر ارشاد در مهرماه سالجاری از بررسی اساسنامه خانه سینما در معاونت حقوقی این وزارتخانه خبر داد و گفت: "در سال‌های اخیر این اساسنامه بدون تصویب در شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرده است."

آقای حسینی با اشاره به اینکه "اعمال تغییرات در اساسنامه خانه سینما با تایید رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور مجاز است"، گفت: "اعضای خانه سینما سر خود و بدون هماهنگی با این شورا و من، برخی از مصوبات اساسنامه را تغییر داده‌اند. و یک علامت سئوال جدی درباره قانونی بودن این تشکل صنفی وجود دارد."

این در حالیست که این اساسنامه پیشتر هم چندین بار با حضور معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد وقت و بدون تصویب شورای فرهنگ عمومی تغییر کرده بود

فرهاد توحیدی، رئیس هیات مدیره خانه سینما نیز پیشتر اعلام کرده بود که وزارت ارشاد از خانه سینما شکایت کرده و دادگاهی در 21 دی‌ماه تشکیل می‌شود.

به گفته آقای توحیدی، مسئولان وزارت ارشاد از محاکم قضایی خواسته‌اند که اداره کل ثبت شرکت‌ها را موظف کند تا اساسنامه فعلی خانه سینما را ابطال کند.

رئیس هیات مدیره خانه سینما همچنین گفته بود: "خانه سینما خودش را موظف می‌داند از اساسنامه‌ای که اجماع اصناف و مصوب مجمع عمومی فوق‌العاده است دفاع کند."

درگیری میان وزارت ارشاد و خانه سینما پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم و تغییرات در وزارت ارشاد وارد مرحله جدیدی شد و در اولین اقدام، وزارت ارشاد به تاسیس شورای عالی سینما پرداخت.

در ماه های اخیر و پس از دفاع خانه سینما از مستندسازانی که به اتهام ارتباط با بی بی سی دستگیر شده بودند، اختلاف میان خانه سینما با معاونت سینمایی وزارت ارشاد بالا گرفت و این وزارتخانه بودجه خانه سینما را قطع کرد.

خانه سینما آنطور که در سایت آن آمده "حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی دست اندرکاران سینما"، "ایجاد امنیت شغلی و تامین اجتماعی" و "ارتقای سطح آموزشی و مهارت حرفه ای" سینماگران است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2012/01/120101_l21_cinema_cultural_union.shtml

بالا ^^

وزارت نیرو: قیمت آب در ایران حداقل ۲۰ درصد افزایش یابد

مهدی ثمره‌هاشمی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: "براساس پیشنهاد وزارت نیرو، قیمت آب در فاز آتی طرح هدفمند کردن یارانه‌ها حداقل ۲۰ درصد افزایش می‌یابد."

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آقای هاشمی با اشاره به این پیشنهاد گفت که هنوز ستاد هدفمندی یارانه‌ها در این زمینه چیزی ابلاغ نکرده و جلسات تصمیم‌گیری برای تعیین قیمت آب ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران با اعلام این که براساس قانون، اضافه درآمد ناشی از هدفمندی یارانه‌ها در بخش آب به این صورت تقسیم‌بندی شد که ۷۰ درصد آن به سازمان هدفمندی یارانه‌ها برسد و ۳۰ درصد مابقی در اختیار سازمان آب و فاضلاب قرار گیرد، افزود: اما در یکسال گذشته درآمدی که از محل افزایش قیمت آب پیش‌بینی شده بود، محقق نشد.

او گفت: "در حالی که طبق برنامه‌ریزی باید به طور میانگین ۲۸۸ تومان و پنج ریال برای فروش هر مترمکعب آب محقق می‌شد، درآمد محقق شده حدود ۲۵۰ تومان بوده است که ۳۸ تومان آن را نتوانستیم دریافت کنیم."

وی اضافه کرد: قیمتی که پس از هدفمند‌شدن یارانه‌ها از سوی دولت به ما ابلاغ شد، با قیمت تمام‌شده‌ای که برای آب محاسبه کرده بودیم، فاصله زیادی داشت. این درحالی است که قیمت تمام‌شده‌ آب نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و نرخ خدمات، هزینه نیروی انسانی و برق نیز نسبت به سال گذشته رشد کرده که این مساله در قیمت تمام‌شده آب تاثیر‌گذار است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2012/01/120101_rln_l21_water_price.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2012

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jan 2, 2012, 4:17:14 PM1/2/12
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:17 گرينويچ - دوشنبه 02 ژانويه 2012 - 12 دی 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه ایران در یک نشست خبری با تایید فیلتر شدن سایت اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، علت آن را وجود "مصادیق مجرمانه" در این سایت دانسته است.

سیدفاضل موسوی دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خبر داده که گزارش این کمیسیون درباره صحبت‌های محمود احمدی‌‌نژاد مبنی بر اینکه مجلس در راس امور نیست، نهایی شده است.

دو روز بعد از تحریم بانک مرکزی ایران از سوی امریکا، ارزش برابری ارزهای عمده با ریال در بازار ایران به شدت افزایش پیدا کرده و هر دلار آمریکا تا ۱۷۸۰ تومان در بازار معامله شده است.

یک گروه مدافع حقوق بشر که کارش نظارت بر آمار مربوط به تلفات غیرنظامیان در عراق است می‌گوید که بیش از دو سال است که تعداد کشته شدگان در این کشور پایین نیامده است.

فرمانده سپاه پاسداران ایران در آستانه انتخابات مجلس، سیاستمداران اصلاح طلب و دولت های اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی را هدف حملات لفظی کم سابقه ای قرار داده و از احتمال از سر‌‌گرفته شدن مجدد اعتراضات اجتماعی خبر داده است.

منابع نظامی ایران گفته اند در رزمایش نیروی دریایی ارتش در آبهای جنوبی این کشور چند نوع موشک ساخت داخل از جمله موشک برد بلند ساحل به دریا به نام "قادر" آزمایش شده است.

نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب در جریان کنفرانسی خبری در قاهره از عقب نشینی ارتش سوریه از مناطق مسکونی خبر داده اما در عین حال گفته است که تک تیراندازها همچنان تهدیدی برای غیرنظامیان این کشور هستند.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، به وزارت کشور دستور داده موضوع شکنجه سحر گل، نوعروس پانزده ساله را که گفته می شود که به خاطر تن ندادن به تن‌فروشی از سوی شوهرش شکنجه شده، صادر کرده است.

رئیس جمهوری کره جنوبی گفته است که شبه جزیره کره در موقعیتی سرنوشت ساز قرار دارد و فرصت‌هایی برای ایجاد تغییر در این شبه جزیره به وجود آمده است.

وزارت دفاع افغانستان اعلام کرده که نیروهای ویژه این کشور هنوز به دلیل نداشتن توانایی اطلاعاتی و انجام پروازهای شبانه، آماده به عهده گرفتن مسئولیت عملیات شبانه از نیروهای ناتو نیستند.

مذاکره کنندگان فلسطینی و اسرائیلی موافقت کرده اند تا برای اولین بار در بیش از یک سال گذشته با حضور میانجیگران بین المللی در پایتخت اردن با هم دیدار و گفتگو کنند.

دفتر ابوالحسن بنی صدر، اولین رئیس جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرده که افراد ناشناس با شکستن پنجره وارد خانه وی در فرانسه شده و به سرقت و برهم زدن وسایل پرداخته اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jouyamanzali.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

اژه‌ای: سایت هاشمی رفسنجانی به دلیل 'مصادیق مجرمانه' فیلتر شده است

غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه ایران در یک نشست خبری با تایید فیلتر شدن سایت اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، علت آن را وجود "مصادیق مجرمانه" در این سایت دانسته است.

آقای اژه‌ای با ذکر اینکه "فیلتر" شدن سایت اکبر هاشمی رفسنجانی از سوی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه صورت گرفته که مطابق قانون رسیدگی به جرایم رایانه‌ای مصوب سال ۱۳۸۸ فعالیت می‌کند، گفته است که اگر مصادیق مجرمانه‌ای در سایتی دیده شد توسط این کار‌گروه به آن "تا سه بار تذکر داده می‌شود و بعد از آن سایت فیلتر می‌شود."

او این سایت را متعلق به محسن هاشمی رفسنجانی، فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران دانسته نه خود آقای هاشمی رفسنجانی و افزوده: "در مهرماه این کارگروه موارد خلاف را بررسی کرد و تذکر داده شد که پنج یا شش مورد مجرمانه‌ای را که وجود دارد، بردارند. این موارد برداشته شد. بعد از مدتی مجددا هم موارد قبلی و هم موارد جدیدی روی سایت گذاشته شد و دوباره نسبت به رفع آن تذکر داده شد که در این مورد اقدامی صورت نگرفت تا اینکه این سایت در هفتم دی ماه فیلتر شد و الان هم فیلتر است."

سخنگوی قوه قضاییه ایران در حالی از "فیلتر" شدن سایت اکبر هاشمی رفسنجانی سخن گفته است که محمد هاشمی، مسئول دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز جمعه نهم دیماه در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا گفته بود: "از شرکتی که خدمات مربوط به سایت آیت الله هاشمی رفسنجانی را ارائه می کند تماس گرفتند و اعلام کردند که به آن ها دستور داده شده است تا سرویس دهی به این سایت را قطع کنند."

محمد هاشمی همچنین گفت که چند روز پیش گروهی "منتسب به گروه نظارت تارنما" پیغامی برای سایت فرستاد که "در آن از مدیریت سایت درخواست شده بود که سایت را پالایش کند و مصادیق پالایش را حذف خطبه های آخرین نماز جمعه آیت الله رفسنجانی اعلام کرده بودند."

به گفته آقای هاشمی، بی توجهی مدیریت سایت به این درخواست "غیرقانونی و تعجب آور" منجر به از دسترس خارج شدن این سایت شد.

غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه ایران نیز در نشست خبری امروز خود در مورد اینکه آیا میان "فیلتر" شدن سایت اکبر هاشمی رفسنجانی با انتشار خطبه های آخرین نماز جمعه او ارتباطی وجود دارد یا خیر، گفت: "خیر. این دفعه موارد زیادتری وجود داشته است البته در این سایت خاطرات هاشمی وجود دارد ولی موارد خلاف دیگری به صورت زیرنویس یا حاشیه هم وجود داشته است."

پیشتر برخی از منابع خبری، فیلترینگ این سایت را مرتبط با مواضع آقای هاشمی رفسنجانی درباره انتخابات اخیر مجلس خوانده بودند.

این در حالی است که در اواخر سال گذشته مهدی صرامی، معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بود: "پایگاه اطلاع رسانی آقای هاشمی رفسنجانی تاکنون در سامانه ثبت پایگاه اینترنتی ایرانی به ثبت نرسیده و لذا مطابق آئین نامه ساماندهی پایگاههای اینترنتی فاقد هویت محسوب می شود و فاقد مجوز قانونی است."

این برای دومین بار است که سایت یک رئیس جمهور سابق ایران فیلتر می شود.

در آبانماه سال گذشته وبسایت شخصی محمد خاتمی اعلام کرد که کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، سایت (http://www.khatami.ir) را مشمول ماده ۳۲ قانون جرایم رایانه ای تشخیص داده و اعلام کرده بود که از این از ارائه خدمات میزبانی به این سایت در داخل ایران جلوگیری خواهد شد.

پیش از آن نیز اعلام شده بود که پایگاه اینترنتی محمد خاتمی به دستور کمیته "فیلترینگ" مسدود شده است.

بازداشت فرزند یک نماینده مجلس

آقای اژه‌ای در مورد پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از شبکه بانکی ایران نیز سخن گفته و از جملهتعداد نمایندگان مجلس که در رابطه با این پرونده مورد تحقیق قرار گرفته‌اند را چهار نفر اعلام کرده است.

سخنگوی قوه قضاییه ایران در این مورد از بازداشت پسر یکی از نمایندگان مجلس در ارتباط با این پرونده خبر داده و اتهام او را "سنگین" خوانده است.

او افزوده است: "این فرد، فرزند شخصی که در هیات رییسه مجلس است، نیست اما وی فرزند یکی از نمایندگان مجلس است و اتهامش هم سنگین است."

پیشتر برخی منابع خبری ایران از بازداشت علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ارتباط با پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی خبر داده بودند اما او این موضوع را تکذیب کرد.

دامینیک چیلکات، سفیر پیشین بریتانیا در ایران نیز در جریان حمله افراد معترض به سفارتخانه بریتانیا در تهران، علاءالدین بروجردی را به همراه علی لاریجانی رییس مجلس ایران به دخالت در این ماجرا برای تقویت وجهه انقلابی خود در آستانه انتخابات مجلس متهم کرد و مشخصا گفت که آقای بروجردی "به دلیل کشیده شدن نامش در پرونده بزرگترین اختلاس تاریخ بانکداری ایران" به دنبال انحراف افکار عمومی بوده است.

قوه قضائیه ایران پیشتر نیز گفته بود که آقای بروجردی را احضار کرده ولی او هر گونه دخالت در این پرونده را قویا رد کرده و ذکر این اتهامها را "کار انتخاباتی" رقبای خود عنوان کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2012/01/120102_l37_ejei_rafsanjani_website_filter.shtml

بالا ^^

'گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درباره سخنان احمدی‌‌نژاد نهایی شد'

سیدفاضل موسوی دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خبر داده که گزارش این کمیسیون درباره صحبت‌های محمود احمدی‌‌نژاد رییس جمهور ایران مبنی بر اینکه مجلس در راس امور نیست، نهایی شده است.

آقای موسوی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت:‌ "اظهارات احمدی‌نژاد در مورد در راس امور بودن مجلس یکی از محورهای سوال کنندگان از رئیس جمهور است که بررسی آن به کمیسیون اصل ۹۰ واگذار شده است."

دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به ایلنا گفته معمولا بین یک تا دو هفته زمان برای بررسی مستندات لازم است و "طبق روال قانونی همه سوال کنندگان باید از دفاعیات طرف مقابل قانع شوند."

بر اساس ماده ۱۹۷ آئین نامه داخلی مجلس، رئیس جمهور موظف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ دریافت سوال در جلسه علنی مجلس حضور یابد و به سوال پاسخ گوید مگر با عذر موجه و با تشخیص مجلس.

آقای احمدی نژاد سال گذشته در گفت و گویی با روزنامه ایران گفت که آیت الله روح الله خمینی وقتی مجلس را در رأس امور دانسته بود که نظام حکومتی در ایران پارلمانی بود، در حالیکه اکنون قوه مجریه، قوه اصلی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2012/01/120102_rln_l37_majlis_report_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

قیمت هر دلار به مرز ۱۸۰۰ تومان رسید

دو روز بعد از تحریم بانک مرکزی ایران از سوی امریکا، ارزش برابری ارزهای عمده با ریال در بازار ایران به شدت افزایش پیدا کرده و در روز دوشنبه دوازهم دی هر دلار آمریکا تا ۱۷۸۰ تومان در بازار معامله شده است.

بنابر گزارشها نرخ یورو و پوند در برابر ریال هم مانند دلار با نوسان زیادی همراه بود و هر پوند و یورو به ترتیب تا ۲۵۵۰ تومان و ۲۲۳۰ تومان معامله شد.

در پی ادامه روند افزایش قیمت ارز در ایران، بر اساس گزارش ها در ساعاتی از روز، حتی بهای ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران از این ارقام هم فراتر رفته است.

بنابر گزارشها، قیمت ها لحظه ای تغییر می کرده و بعد از رشد شدید در ساعات اولیه روز در لحظات پایانی روز رشد قیمت ها متوقف شده و حتی مقداری هم از قیمت ها کاسته شده است.

دو روز پیش (شنبه ۳۱ دسامبر مصادف با دهم دی) باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، قانون جدید بودجه دفاعی آمریکا را امضا کرد که تشدید تحریم‌های ایران، از جمله مجازات شرکت‌ها و موسسه‌های طرف معامله با بانک مرکزی این کشور را هم شامل می‌شود.

بر اساس این قانون، دسترسی شرکت‌های خارجی طرف معامله با بانک مرکزی ایران به نظام مالی ایالات متحده منع می‌شود.

اعمال این محدودیت‌های جدید از سوی دولت آمریکا می‌تواند بر انتقال درآمدهای نفتی ایران تاثیر بگذارد و انتقال پول حاصل از فروش نفت به داخل این کشور را با دشواری‌هایی روبه‌رو کند.

ایران تاکنون به طور رسمی به این تحریم ها واکنشی نشان نداده، تنها محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی ایران گفته است که به دلیل اعمال چنین تحریمی "دنیا به آمریکا می‌خندد."

آقای بهمنی پیش از این چند بار تاکید کرده بود که بانک مرکزی ایران تحریم نمی شود ولی بعد از تحریم این بانک از سوی امریکا آن را "گزینه‌ای ناکام" توصیف کرد و گفت"برخی غربی‌ها بحث سیاسی به راه می‌اندازند و استقلال بانک مرکزی را نادیده می‌گیرند. در تمام دنیا هم بانک‌های مرکزی وابسته به دولت‌ها نیستند، بنابراین تحریم بانک مرکزی غیراصولی و غیرمنطقی است."

سال
قیمت (به تومان)
۱۳۶۰
۲۷
۱۳۶۵
۷۵
۱۳۷۰
۱۴۰
۱۳۷۵
۴۴۵
۱۳۸۰
۷۹۰
۱۳۸۵
۹۲۰
۱۳۹۰
۱۷۸۰

بازار ارز در هفته های اخیر به شدت متلاطم بوده ولی میزان افزایش قیمت ارزهای عمده در دو روز گذشته تقریبا با تمام چند ماه گذشته قابل مقایسه است.

شواهد نشان می دهد که نرخ دلار در دو روز اخیر حدود ۳۰۰ تومان افزایش پیدا کرده در حالی که میزان افزایش دلار در چند ماه تقریبا همین اندازه بوده است.

بانک مرکزی تا چند هفته پیش تلاش می کرد که قیمت ها را در بازار کنترل کند اما در روزهای اخیر سکوت کرده و اقدام مشخصی را برای کنترل قیمت ها انجام نداده است.

کارشناسان اقتصادی می گویند که افزایش نرخ تورم، کاهش سود سپرده ها و جذاب نبودن بازارهایی نظیر مسکن، خودرو و تلفن همراه باعث شده تا بخشی از نقدینگی به سمت بازار ارز و طلا هدایت شود.

تقاضای بالا برای خرید طلا و ارز و عرضه محدود هم هر روز فاصله قیمت ارز دولتی و آزاد را بیشتر کرده و بعد از تحریم بانک مرکزی، این فاصله قیمتی بیشتر هم شده است.

بنابر گزارشهای رسمی حجم نقدینگی به ۳۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و کارشناسان می گویند که بخشی از تلاطم بازار ارز و طلا ناشی از این نقدینگی سرگردان است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2012/01/120102_ka_dollar_curency_exchange.shtml

بالا ^^

گروه حقوق بشری: کشتار غیرنظامیان در عراق کاهش نیافته است

یک گروه مدافع حقوق بشر که کارش نظارت بر آمار مربوط به تلفات غیرنظامیان در عراق است می‌گوید که بیش از دو سال است که کاهش قابل ملاحظه ای در تعداد کشته شدگان در عراق مشاهده نشده است.

این گروه، که نام آن Iraq Body Count است، در گزارش سالانه خود می گوید که آمارهای اخیر نشان می‌دهد که درگیری‌ها در سطحی پایین و بطور مداوم در عراق ادامه دارد و تا سال‌های سال منجر به کشته شدن غیرنظامیان می شود.

آماری که این گروه در مورد تعداد کشته شدگان ارائه داده است، از آنچه که مقام های عراقی منتشر می‌کنند، بالاتر است.

مقام های عراقی همراه با ارائه آمار می‌گویند که میزان خشونت‌ها در عراق به تدریج پائین آمده است.

اما این گروه مدافع حقوق بشر می‌گوید که از زمان حمله نیروهای به رهبری آمریکا به عراق، یعنی از ۹ سال پیش تا کنون، در مجموع ۱۶۲ هزار نفر، که اکثر آنها غیرنظامی بوده‌اند در عراق کشته شده‌اند.

تعداد کشته شدگان در عراق در سال ۲۰۱۱، طبق آماری که این گروه ارائه داده است، ۴ هزار و ۵۹ نفر بوده است که اندکی از آمار مربوط به سال ۲۰۱۰ بالاتر است.

روز ۱۸ دسامبر ۲۰۱۱، آخرین سربازان آمریکایی خاک عراق را ترک کردند و کار حفظ امنیت را به طور کامل به نیروهای امنیتی و ارتش این کشور سپردند.

دولت عراق در حال حاضر دولتی ائتلافی است که از نظر سیاسی موقعیتی شکننده دارد.

اختلاف میان احزاب تشکیل دهنده دولت وحدت ملی، با بالا گرفتن تنش‌های مذهبی و گروهی در میان حامیان این احزاب، به تازگی شدیدا افزایش یافته است.

چند ساعت پس از خروج نیروهای آمریکا از عراق، نوری مالکی، نخست وزیر شیعه عراق، حکم بازداشت طارق هاشمی، معاون سنی رئیس جمهور را به اتهام دست داشتن در فعالیت‌های تروریستی صادر کرد.

طارق هاشمی، که در حال حاضر در منطقه کردستان عراق به سر می برد، اتهام‌های وارد شده را تکذیب کرده است.

عراق همچنان صحنه حملات تلافی‌جویانه و مرگبار پیکارجویان شیعه و گروه‌های سنی مرتبط با القاعده در عراق است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2012/01/120102_l32_iraq_body_count.shtml

بالا ^^

فرمانده سپاه: دلیل ناکامی اصلاح طلبان، هوشمندی آیت الله خامنه ای بود

محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ایران در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی سیاستمداران اصلاح طلب و دولت های اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی را هدف حملات لفظی کم سابقه ای قرار داده و از احتمال از سر‌‌گرفته شدن مجدد اعتراضات اجتماعی خبر داده است.

فرمانده سپاه پاسداران گفته است: "تلاش های دشمن قطعا احیای آشوب ها و اعتراضات اجتماعی با دستاویز قرار دادن انتخابات مجلس است. اخبار و اطلاعاتی که ما داریم نشان می دهد از مدت ها قبل آنها برای این کار نقشه کشیده و طرح هایی نیز آماده کرده اند."

به گفته آقای جعفری معترضان می خواهند "با نشان دادن و برجسته سازی تقابل معترضان با نظام [جمهوری اسلامی] چهره مردمی نظام را در جهان اسلام مخصوصا در جبهه بیداری اسلامی مخدوش نموده و الهام بخشی انقلاب اسلامی را با مانع روبرو سازند."

رهبران ایران از جریان اعتراضی که نزدیک یک سال پیش از تونس آغاز شد و با تغییر حکومتگران به مصر، لیبی و بحرین رسید با عنوان بیداری اسلامی یاد می کنند اگرچه اعتراضات در سوریه متحد اصلی ایران در خاورمیانه را که به گفته سازمان ملل با خشنونتی کم سابقه سرکوب می شود "موضوعی انحرافی و ساخته کشورهای غربی" توصیف کرده اند.

حمله لفظی کم سابقه به محمد خاتمی

همزمان با نزدیک شدن زمان برگزاری نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که طیف های مختلف اصلاح طلبان در اعتراض به "شرایط امنیتی کشور" و زندانی بودن شمار کثیری از سیاستمداران این طیف اعلام کرده اند که در آن شرکت نمی کنند، و در حالی که مقام های مختلف حکومت ایران به دامنه انتقادهای خود به اصلاح طلبان افزوده اند، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز گفته است که اصلاح طلبان در دوره هشت ساله ریاست جمهوری محمد خاتمی و دوره چهار ساله مجلس ششم "می خواستند جمهوری اسلامی را دچار نوعی دگردیسی هویتی کرده و با زدودن آرمان های اسلامی، مدل لیبرال دمکراسی را جایگزین مدل حکومتی مبتنی بر ولایت فقیه" کنند.

آقای جعفری مشخصا از سیاست خارجی دوره محمد خاتمی که شعار آن تنش زدایی و اعتماد سازی با کشورهای جهان بود انتقاد کرده و گفته: "دست کشیدن از سیاست های ضداستکباری میراث حضرت امام، شانه خالی کردن از حمایت گروه های مقاومت در منطقه و پذیرش رهبری ایالات متحده و آشتی با غرب در دستورکار قرار داشت که تمام این اهداف در قالب سیاست تنش زدایی پیگیری می شد."

فرمانده سپاه در ادامه انتقاد از سیاست تنش زدایی دولت آقای خاتمی گفته است: "انفعال و کرنش بی سابقه در برابر غرب در عرصه های مختلف از جمله پرونده هسته ای بود که خوشنودی آمریکا و اروپا را نیز به دنبال داشت."

محسن امین زاده، معاون وزارت امور خارجه ایران در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی که در محافل سیاسی ایران از او به عنوان یکی از نظریه پردازان اصلی سیاست خارجی دولت آقای خاتمی یاد می شود، از جمله اصلاح طلبانی است که پس از اعتراضات عمومی به نتایج انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری بازداشت و محاکمه شد و در حال حاضر دوران محکومیت شش ساله خود را سپری می کند.

از فروپاشی در شوروی تا قتل های زنجیره ای در ایران

آقای جعفری در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری مهر که درباره "علل ناکامی اصلاح طلبان" از فرمانده سپاه سئوال کرده، گفته است: "این به مدیریت هوشمندانه و مدبرانه مقام معظم رهبری برمی گردد. در حقیقت معجزه امام خامنه ای این بود که هشت سال دولت اصلاحات را کنترل کردند و مانع از افراط و تندروی آنان شدند."

فرمانده سپاه ایران با یادآوری حوادثی از دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی گفته است: "توطئه قتل های زنجیره ای، با هدف از کار انداختن وزارت اطلاعات به اجرا درآمد. اما تلاش های اصلاح طلبان برای حذف نظارت استصوابی شورای نگهبان و افزایش اختیارات رئیس جمهور به شکست انجامید و دولت اصلاحات در پایان دوره هشت ساله حضور خود در قدرت علی رغم وارد آوردن ضربات سنگینی به انقلاب اسلامی نتوانست تغییرات ساختاری مورد نظر را در جمهوری اسلامی به اجرا درآورد."

آقای جعفری در این گفت و گو با یادآوری فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال های نخست رهبری آیت الله خامنه ای گفته است که کشورهای غربی به دلیل شیوه رهبری آیت الله خامنه ای از "اضمحلال جمهوری اسلامی" به شیوه شوروی ناامید شدند و شیوه "فروپاشی از دورن" را در پیش گرفتند.

فرمانده سپاه ایران گفته است ایالات متحده و کشورهای غربی می خواستند"از ظرفیت جریانات روشنفکری سکولار و غربگرا در درون جامعه ایرانی برای تضعیف تدریجی پایه های ایدئولوژیک انقلاب به عنوان مقدمه براندازی نرمِ نظام حاکم استفاده کنند."

آیت الله خامنه ای در حدود ۱۰ سال پیش و در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی طی یک سخنرانی در جمع مدیران جمهوری اسلامی گفته بود "یک طرح همه جانبه ی آمریکایى براى فروپاشى نظام جمهورى اسلامى طراحى شد و جوانب آن از همه جهت سنجیده شد. این طرح، طرح بازسازى شده‌اى است از آنچه که در فروپاشى اتحاد جماهیر شوروى اتفاق افتاد."

انتقاد از هاشمی رفسنجانی

رهبر ایران در آن زمان هشدار داده بود کشورهای غربی "به خیال خودشان طرح فروپاشى شوروى سابق را منطبق با شرایط ایران بازسازى کردند و مى‌خواهند در ایران پیاده کنند."

اکنون فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته است: "روشنفکران سکولار با استفاده از فضای به وجود آمده توانستند با ایجاد حلقه های فکری، جریان انحرافیِ تجدیدنظرطلب را با رویکرد استحاله نظام شکل دهند و از میان جوانان دانشگاهی و بدنه فعال جامعه یارگیری" کنند.

آقای جعفری بدون نام بردن از اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس جمهور پیشین ایران، گفته است: "دوم خرداد ۷۶ در حقیقت میوه هشت سال کادر سازی و بسترسازی جریان روشنفکری سکولار با حمایت مالی تکنوکرات ها بود."

فرمانده سپاه با یادآوری پیروزی خیره کننده محمد خاتمی در دوم خرداد ۱۳۷۶ و در جریان انتخابات ریاست جمهوری و سپس پیروزی چشمگیر اصلاح طلبان در ششمین دوره انتخابات مجلس در سال ۱۳۷۹ گفته اصلاح طلبان از این زمان "خود را فاتح هرم قدرت در جمهوری اسلامی می پنداشتند و با جسارت تمام، مهره های خود را در کلیدی ترین پست های اجرایی و تقنینی کشور به کار گرفتند تا مجری سیاست های از پیش طراحی شده آنها باشند."

آقای جعفری پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات سال ۱۳۸۴ را پیروزی نه یک فرد بلکه پیروزی گفتمانی خوانده که به تعبیر او "حکم آب سردی بود که بر پیکر جریان اپوزیسیون ریخته شد و همه رشته های آنان را در طول ۱۶ سال گذشته پنبه کرد."

فرمانده سپاه پاسداران ایران افزوده است از این تاریخ، "جمهوری اسلامی با سرعت در حال حرکت در مسیری بود که عملا به حذف دائمی آنان [اطلاح طلبان] از صحنه می انجامید."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2012/01/120102_l23_jafari_sepah_khatami_hashemi_rafsanjani_reformist_election_majlis09th.shtml

بالا ^^

نیروی دریایی ایران موشکهای جدیدی آزمایش کرد

منابع نظامی ایران از آزمایش چند فروند موشک جدید در جریان مانور دریایی در آبهای جنوب این کشور خبر داده اند.

روز دوشنبه، ۱۲ دی (۲ ژانویه)، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - به نقل از سخنگوی مانور نیروی دریایی ارتش ایران، موسوم به "رزمایش ولایت ۹۰" گزارش کرد که در آخرین روز از این رزمایش، موشک بردبلند ساحل به دریا به نام "قادر" با موفقیت شلیک شده است.

دریادار دوم محمود موسوی، سخنگوی رزمایش نیروی دریایی ارتش، گفته است که این موشک توسط متخصصان ایرانی ساخته شده و در پرتاب آزمایشی، به هدف های مورد نظر اصابت کرده است.

ایرنا به نقل از سخنگوی رزمایش ولایت ۹۰ افزوده است که در ادامه این مانور دریایی، یک فروند موشک کوتاه برد "نصر" هم به سوی هدف های رزمایش پرتاب می شود و یک فروند موشک سطح به سطح "نور" هم از یگان شناور در دریا در منطقه عمومی رزمایش شلیک خواهد شد.

دریادار موسوی سامانه موشکی نور را "فوق پیشرفته" توصیف کرده و گفته است که این سامانه نسبت به نسل قبلی خود، در زمینه سیستم های ضد راداری، تعقیب هدف، هدایت و کنترل و ضد جنگال پیشرفت داشته و افزوده است که این سامانه "به راحتی پس از یافتن هدف مورد نظر می تواند آن را پیگیری کرده و مورد اصابت قرار دهد."

براساس این گزارش، در جریان آزمایش موشک بردبلند قادر، سرتیپ پاسدار احمد وحیدی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی هم در محل رزمایش حضور داشت.

به گزارش خبرگزاری فارس، موشک قادر از نوع موشک های کروز است که توسط وزارت دفاع به تولید انبوه رسیده و در اختیار نیروی دریایی ارتش و سپاه قرار گرفته است.

براساس این گزارش، برد موشک قادر ۲۰۰ کیلومتر است و توانایی حمله به ناوچه و ناوها و اهداف ساحلی دشمن را دارد.

براساس این گزارش، موشک نصر نیز از نوع موشک کروز با برد کوتاه است و می تواند شناورهای تا سه هزار تنی را هدف قرار دهد و منهدم کند.

خبرگزاری فارس نیز پیشتر در گزارش مربوط به رزمایش ولایت ۹۰ از حضور شمار دیگری از مقامات نظامی جمهوری اسلامی در محل رزمایش خبر داده بود.

ابعاد 'عملیاتی و اطلاعاتی'

براساس این گزارش، معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح، جانشین فرمانده کل ارتش، و شماری از فرماندهان و مقامات ارتش و سپاه پاسداران در طول رزمایش شاهد عملیات یگان های نیروی دریایی ارتش بودند.

خبرگزاری فارس گفته است که رزمایش بزرگ ولایت ۹۰ "در محدوده آب های جنوب شرق کشور از تنگه هرمز تا شمال اقیانوس هند" در ابعاد عملیاتی و اطلاعاتی برگزار می شود.

فارس همچنین افزوده است که "جمعی از ناظران بین المللی از کشورهای دوست و همسایه" از نزدیک شاهد برگزاری مراحل مختلف رزمایش نیروی دریایی هستند.

این خبرگزاری از این کشورهای "دوست و همسایه" نام نبرده است اما برخی گزارش ها حاکی از حضور یکی از مقامات نظامی سوریه برای مشاهده این رزمایش خبر داده اند.

خبر آزمایش موشک بردبلند نیروی دریایی ارتش ایران در حالی انتشار می یابد که جمهوری اسلامی به دلیل دنبال کردن برنامه های اتمی خود با فشار فزاینده بین المللی مواجه بوده است.

هفته گذشته، معاون اول رئیس جمهوری ایران تهدید کرد که در صورتی که نفت ایران هدف تحریم قرار گیرد، جمهوری اسلامی با بستن تنگه هرمز، مانع از رسیدن نفت صادراتی حوزه خلیج فارس به بازارهای جهانی خواهد شد.

در سال های گذشته هم مقامات جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده بودند که اگر این کشور نتواند نفت خود را به بازارهای صادراتی ارسال کند، به سایر کشورهای منطقه نیز اجازه نخواهد داد به صدور نفت ادامه دهند.

در واکنش به این اظهارات، مقامات نظامی آمریکا هشدار دادند که اجازه نخواهند ایران در راه تجارت آزاد از مسیر تنگه هرمز مانعی ایجاد کند.

منطقه خلیج فارس و دریای عمان تحت پوشش ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا قرار دارد که از جمله ماموریت های آن، حفظ امنیت مسیر صادرات نفت کشورهای منطقه است.

در جریان جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰، حملات عراق به کشتی ها و تاسیسات نفتی ایران و واکنش ایران به این حملات از جمله حمله به چند تانکر حامل نفت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، باعث دخالت نیروی دریایی آمریکا در انتقال نفت از این حوزه به بازارهای خارجی شد.

در آن زمان، آمریکا برای تامین اسکورت جهت نفتکش هایی که خواستار حمایت نیروی دریایی این کشور شوند ابراز آمادگی کرد.

رزمایش ولایت ۹۰ روز سه شنبه، ۳ دی آغاز شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2012/01/120102_l03_iran_wargames.shtml

بالا ^^

اتحادیه عرب: تک تیراندازها همچنان غیرنظامیان سوری را تهدید می‌کنند

نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب در جریان کنفرانسی خبری در قاهره از عقب نشینی ارتش سوریه از مناطق مسکونی خبر داده اما در عین حال گفته است که تک تیراندازها همچنان تهدیدی برای غیرنظامیان این کشور هستند.

آقای العربی افزوده ارتش سوریه از مناطق مسکونی خارج شده و در حومه شهرها مستقر شده است.

سازمان ملل متحد می گوید از زمان شروع نا آرامی ها در سوریه در ماه مارس سال گذشته میلادی تاکنون بیش از ۵۰۰۰ نفر در درگیری ها جان خود را ازدست داده اند.

دولت سوریه می‌گوید که در حال مقابله با گروه‌های مسلح است و تاکنون دو هزار نفر از نیروهای امنیتی و نظامی این کشور نیز در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.

در عین حال، اغلب رسانه‌های خارجی نمی‌توانند آزادانه از وضعیت سوریه گزارش تهیه کنند و به همین دلیل آمار تلفات و دیگر داده‌هایی که درباره این کشور منتشر می‌شود، به سختی قابل تایید است.

هیاتی متشکل از ناظران اتحادیه عرب برای نظارت بر روند اجرای طرح صلح پیشنهادی این اتحادیه به دولت سوریه، از روز سه شنبه هفته گذشته (۲۷ دسامبر) در این کشور به سر می‌برند.

اما گزارش ها حاکی است که علیرغم حضور این ناظران، درگیری ها در سوریه همچنان ادامه دارد.

به گفته خبرنگاران ادامه اعتراض ها در شهرهای مختلف سوریه، معترضان را نسبت به ناتوانی اتحادیه عرب در توقف خشونت ها نا امید کرده است.

دبیر کل اتحادیه عرب گفته است این اتحادیه درباره نحوه کار ناظران گزارشی تهیه کرده و آنگاه در مورد اقدامات بیشتر تصمیم گیری خواهد کرد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از نبیل العربی گفته است:" هنوز تیراندازی درمناطق مختلف ادامه دارد. این تیراندازی ها باید کاملا متوقف شود. "

آقای العربی افزده دشوار است که بگوییم چه کسانی مسبب این تیراندازی ها هستند.

دبیر کل اتحادیه عرب همچنین تاکید کرده که تک تیرانداز ها همچنان در پشت بام‌ها مستقر هستند و تهدیدی برای غیرنظامیان بشمار می روند.

پیشتریک نهاد مشورتی اتحادیه عرب خواهان خروج هیات ناظران این اتحادیه از سوریه شده بود. مقام های این نهاد گفته بودند که حضور ناظران اتحادیه عرب باعث می‌شود دولت سوریه بتواند بر سرکوب‌ها در این کشور سرپوش بگذارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2012/01/120102_l31_syria_arableague_snipers.shtml

بالا ^^

دستور رئیس جمهور افغانستان برای رسیدگی به شکنجه نوعروس پانزده ساله

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان به وزارت داخله (کشور) دستور داده که موضوع شکنجه سحر گل، نوعروس پانزده ساله را بررسی کند.

سحر گل حدود شش ماه پیش، زمانی که تنها ۱۴ سال سن داشته با یک مرد ۳۰ ساله ازدواج کرده و گفته شده که در این مدت به دلیل تن ندادن به تن فروشی، از سوی شوهر و خانواده او به شدت شکنجه شده است.

براساس اعلامیه ای که دفتر حامد کرزی در این مورد منتشر کرده، آقای کرزی شخصا به معاون امنیتی وزارت داخله دستور داده که موضوع سحر گل را پیگیری کند.

در این اعلامیه آمده است که آقای کرزی در جلسه شورای امنیت ملی تاکید کرده که عاملان شکنجه سحر گل هر چه زودتر دستگیر و به دست قانون سپرده شوند.

شوهر سحر گل در حال حاضر فراری است.

در گزارشها آمده است که این دختر رنج دیده حدود شش ماه در یک اتاق تاریک در شهر پلخمری، مرکز ولایت بغلان در شمال افغانستان زندانی بوده است.

او چند روز پیش به وسیله پلیس و با همکاری ساکنان محل از این اتاق نجات داده شد.

این نوعروس که آثار شکنجه و زخم در بدنش هنوز هم دیده می شود، در بیمارستانی در کابل تحت درمان قرار گرفته و سرپرست وزارت صحت (بهداشت) گفته است که درمان آسیبهای فیزیکی و روحی که او دیده، ممکن است ماهها طول بکشد.

خبر شکنجه سحرگل در محافل رسانه ای و حقوق بشری افغانستان بازتاب گسترده ای داشته و نهادهای مختلف از دولت افغانستان خواسته اند که به وضعیت سحرگل رسیدگی کند و برای دستگیری عاملان شکنجه او تلاش جدی به خرج دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2012/01/120102_k02-sahargol-karzai.shtml

بالا ^^

کره جنوبی: فرصت‌ ایجاد تغییر در شبه جزیره کره به وجود آمده است

رئیس جمهوری کره جنوبی در سخنرانی خود به مناسبت آغاز سال نوی میلادی گفته است که شبه جزیره کره در موقعیتی سرنوشت ساز قرار گرفته و فرصت هایی برای ایجاد تغییر در این شبه جزیره به وجود آمده است.

لی میونگ باک شرایط کنونی را "نقطه عطفی" برای دو کره توصیف کرد اما در عین حال افزود اگر کره شمالی همسایه جنوبی خود را تحریک کند، کشور وی نیز "به شدت واکنش نشان خواهد داد".

با وجود آنکه جنگ کره با برقراری آتش بس در سال ۱۹۵۳ خاتمه یافت، این دو کشور هنوز پیمان صلح امضا نکرده‌اند و در نتیجه همچنان در حالت جنگ به سر می برند.

روز یکشنبه در کره شمالی از مردم خواسته شد که از کیم جونگ اون، رهبر جدید این کشور، تا پای مرگ دفاع کنند.

کیم جونگ اون روز ۱۷ دسامبر جانشین پدرش، کیم جونگ ایل، شد که در سن ۶۹ سالگی درگذشت.

روز جمعه (۳۰ دسامبر ۲۰۱۱) کمیسیون دفاع ملی، نهاد قدرتمند کره شمالی، به جهان خارج هشدار داد که از رهبری جدید انتظار هیچگونه تغییری نداشته باشند.

روابط پر تنش‌

لی میونگ باک در سخنرانی که از تلویزیون دولتی کره شمالی پخش شد، گفت که برقراری صلح برای او در اولویت قرار دارد و پنجره ای از امید در بهبود روابط بین دو کره به وجود آمده است.

آقای لی شرایط کنونی را نقطه عطفی در شبه جزیره کره توصیف کرد، اما اضافه کرد که: "در میان تغییرات و تردیدهایی که وجود دارد، فرصت های جدیدی هم باید به وجود بیاید."

به گفته رئیس جمهوری کره جنوبی، این کشور "تا جائیکه که احتمال اقدامات تحریک‌آمیز از طرف کره شمالی وجود دارد، شدیدا نسبت به حفظ امنیت ملی متعهد خواهد بود."

کره شمالی کشوری فقیر و منزوی است که با مشکل کمبود مداوم مواد غذایی روبرو است؛ اما کمک‌های بین‌المللی به این کشور، در اختیار ارتش آن قرار می‌گیرد که از سال ۲۰۰۶ میلادی تا کنون دو آزمایش اتمی انجام داده است.

روابط بین دو کره در ۲ سال گذشته بسیار پرتنش بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2012/01/120102_l32_two_koreas_turning_point.shtml

بالا ^^

نیروهای ویژه افغانستان 'آماده اجرای مستقل عملیات شبانه نیستند'

وزارت دفاع افغانستان اعلام کرده که نیروهای ویژه این کشور هنوز آماده گرفتن مسئولیت عملیات شبانه از نیروهای ناتو نیستند.

مقامات این وزارت گفته اند که نیروهای افغان از لحاظ استخباراتی (اطلاعاتی) و انجام پروازهای شبانه هنوز آمادگی لازم را ندارند.

عملیات شبانه نیروهای ناتو همواره یکی از عوامل بروز تنش میان دولت افغانستان و نیروهای خارجی مستقر در افغانستان بوده است. اخیرا رئیس جمهوری این کشور امضای پیمان استراتژیک با آمریکا را منوط به قطع عملیات شبانه از سوی نیروهای آمریکایی کرد.

مسئولیت عملیاتهای شبانه علیه شورشیان، آنطوری که تصور می شود، به این زودی ها به نیروهای افغان واگذار نخواهد شد.

هرچند به گفته مقامات افغان و بین المللی، تلاش دارند مسئولیت عملیات شبانه را به عهده نیروهای ویژه ارتش افغانستان بسپارند.

اما ژنرال ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفت که هنوز نیروهای ارتش افغانستان توانایی لازم برای به عهده گرفتن مسئولیت این عملیات را ندارند.

آقای عظیمی گفت: "در حال حاضر عملیات شبانه به صورت مشترک انجام می شود. برای تقویت توانایی نیروهای ارتش، هنوز به وقت نیاز داریم تا تمام مسئولیت ها به نیروهای کماندویی ویژه افغان منتقل شود."

او افزود: " در مورد پروازهای شبانه، هنوز توانایی انجام چنین کاری در نیروهای هوایی ما نیست. در مورد مسائل استخباراتی که ما بتوانیم هدف را از لحاظ استخباراتی کاملا دقیق بسازیم، مشکل داریم."

سخنگوی وزارت دفاع گفت، در حال حاضر در جریان عملیات شبانه، بازرسی خانه های مشکوک، به وسیله نیروهای داخلی انجام می شود.

یکی از مسائل حساسیت برانگیز در اجرای عملیات شبانه، بازرسی خانه ها به وسیله سربازان خارجی بوده است. برخی از منتقدان این نوع عملیات گفته اند که این سربازان "فرهنگ افغانی" را در جریان بازرسی خانه ها به طور دقیق رعایت نمی کنند.

این در حالی است که پیشتر سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به بی بی سی گفته بود که صدها نفر از سوی نیروهای آمریکایی آموزش می بینند و انتظار می رود تا چند ماه دیگر نیروهای ویژه افغان آماده اجرای عملیات شبانه شوند.

ناتو این عملیات را بخش مهمی از برنامه های خود برای سرکوب طالبان می داند، اما اعتراض مردم بویژه در مناطق جنوب و شرق از بازرسی شبانه خانه هایشان توسط نیروهای خارجی، باعث شده است که دولت افغانستان خواستار توقف عملیات شبانه توسط نیروهای خارجی شود.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان خواستار توقف فوری این عملیات شده و اخیرا اعلام کرد که بدون توقف عملیات شبانه از سوی ناتو، پیمان استراتژیک میان آمریکا و افغانستان، امضا نخواهد شد.

اما فرماندهان ناتو می گویند با توجه به وضعیت کنونی افغانستان، ادامه عملیات شبانه یک نیاز است و نمی توانند آن را متوقف کنند، اما تلاش می‌کنند رهبری این نوع عملیات را به تدریج به نیروهای افغان واگذار کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2012/01/120102_k02-afghan-night-operations.shtml

بالا ^^

نمایندگان اسرائیل و فلسطینیان در اردن ملاقات می کنند

مذاکره کنندگان فلسطینی و اسرائیلی موافقت کرده اند تا برای اولین بار در بیش از یک سال گذشته با هم دیدار و گفتگو کنند.

قرار است اسحاق مولچو و صائب عریقات، مذاکره کنندگان اسرائیلی و فلسطینی، روز سه شنبه، ۱۳ دی (۳ ژانویه ) با حضور میانجیگران بین المللی در اردن دیدار کنند.

این در حالی است که مقامات هر دو طرف، احتمال از سرگیری مذاکرات صلح را در آینده ای نزدیک نامحتمل دانسته اند.

در پی مخالف اسرائیل با توقف شهرک سازی در کرانه باختری روز اردن، مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطینیان در اواخر سال ۲۰۱۰ میلادی متوقف شد.

مقامات اردن گفته اند به عنوان بخشی از تلاش برای از سرگیری مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطینیان، آماده اند تا میزبانی این مذاکرات را برعهده داشته باشند.

محمد کاید،سخنگوی وزارت خارجه اردن به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت:" نشست آتی بخشی از تلاش های جدی و مستمربرای دستیابی به نقطه نظرهای مشترک در جهت از سرگیری مذاکرات مستقیم خواهد بود."

سخنگوی وزارت خارجه اردن افزود که نشست نمایندگان اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی با حضور نمایندگان گروه چهار جانبه صلح در امان، پایتخت اردن برگزار خواهد شد.

گروه چهارجانبه از نمایندگانی از آمریکا، سازمان ملل متحد، روسیه و اتحادیه اروپا تشکیل یافته و هدف آن، پیشبرد مذاکرات اسرائیل و فلسطینیان است.

در همین حال، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در بیانیه ای گفته است:" ضروری است که دو طرف از این فرصت نهایت استفاده را بکنند."

خانم کلینتون در این بیانیه برقراری صلحی پایدار را در شرایط فعلی بیش از هر زمان دیگری ضروری دانسته است.

واصل ابویوسف، یکی از مقامات ارشد جنبش آزادیبخش فلسطین، گفته است نشست اردن به دو طرف " این فرصت را می دهد تا مواضع خود را در مورد شرایط امنیتی و مرزها" همانطوری که گروه چهارجانبه خواستار آن است، مطرح کنند.

آقای ابویوسف در عین حال به خبرگزاری رویترز گفته است:" این به معنای ازسرگیری مذاکرات صلح نیست."

اسرائیل هم با صدور بیانیه ای اعلام کرده که اسحاق مولچو "در نشست گروه چهارجانبه شرکت می کند" اما در این بیانیه به ملاقات با فلسطینیان اشاره ای نشده است.

در ماههای اخیر گروه چهار جانبه صلح ابتکار عمل را برای انجام مذاکرات بین اسرائیل و فلسطینیان به دست گرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2012/01/120102_l31_palestaine_israel_jordan.shtml

بالا ^^

افراد ناشناس به محل اقامت ابوالحسن بنی صدر در فرانسه وارد شدند

افراد ناشناس به محل اقامت ابوالحسن بنی صدر، نخستین رئیس جمهوری اسلامی ایران، در فرانسه وارد شده و به سرقت و تخریب محل پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه این حادثه در شب سال نو روی داده و در جریان آن، افراد ناشناس وارد خانه آقای بنی صدر در فرانسه شدند و به گفته منابع پلیس، دست به سرقت زدند.

ابولحسن بنی صدر در مصاحبه ای با رادیو فارسی بی بی سی گفته است که افراد مهاجم هنگامی که او و همسرش در خانه نبودند، با استفاده از نردبانی که در محل یافتند، پنجره ای را شکسته و وارد خانه شدند.

رئیس جمهوری پیشین ایران گفته است که معلوم است که این افراد "مسیر معینی" را در نظر داشتند زیرا به محل های خاصی رفته اند.

آقای بنی صدر در مورد هویت احتمالی و انگیزه افرادی که وارد خانه او شده اند اظهار نظری نکرد اما گفت این افراد پس از ورود به خانه "چنان محل را به هم ریخته اند که دشوار بشود گفت که مقصودشان دزدی بوده است."

وی افزوده است که "به نظر می رسد که آدم هایی که این کار را کرده اند می دانستند چه می کنند."

حدود سه هفته پیش هم همسر ابوالحسن بنی صدر هنگام ورود به خانه، هدف حمله چند نفر ناشناس قرار گرفت و آقای بنی صدر به بی بی سی گفت که در آن هنگام، دفتر او با ارسال نامه ای به وزیر کشور فرانسه، هشدار داد که وضعیت امنیت محل نا مناسب است."

آقای بنی صدر افزوده است که با حادثه ای که اخیرا روی داد، معلوم شده که "امنیتی در کار نیست" و وظیفه حکومت فرانسه است که به مسئولیت خود در حفظ امنیت عمل کند.

پیشتر، خبرگزاری فرانسه به نقل از فیروزه بنی صدر، دختر رئیس جمهوری پیشین ایران، نوشت که پدرش از سال ها پیش از حفاظت امنیتی برخوردار نبوده است و افزود که اگرچه حادثه اخیر ظاهرا ماهیت سرقت دارد "اما ممکن است مساله دیگری در کار بوده باشد."

فیروزه بنی صدر گفته است که به نظر می رسد که افرادی خانه را زیر نظر داشته اند و می دانستند چه زمانی این محل خالی است.

وی همچنین به ماجرای حمله به خانم بنی صدر در ۲۶ نوامبر هم اشاره کرده است.

یک منبع قضایی به خبرگزاری فرانسه گفته که تحقیقاتی در مورد هر دو حادثه به جریان افتاده است هر چند افزوده است که بین حادثه ورود به خانه آقای بنی صدر و حمله به همسرش با فعالیت های سیاسی وی در گذشته "ارتباط مشهودی به نظر نمی رسد."

ابوالحسن بنی صدر از جمله ایرانیان مخالف حکومت پادشاهی در ایران بود که تا زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ در خارج از کشور به سر می برد.

وی همراه آیت الله روح الله خمینی از پاریس به تهران آمد و در ماه های نخست پس از سقوط حکومت پادشاهی، از جمله نزدیکان آیت الله خمینی محسوب می شد.

آقای بنی صدر در مجلس خبرگان قانون اساسی عضویت داشت، به سمت هایی در دولت موقت منصوب شد و در نخستین انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۹۸۰ به ریاست جمهوری رسید اما حدود یک سال و نیم بعد، در پی اختلاف نظر با آیت الله خمینی و برخی دیگر از نزدیکان او، از این سمت عزل شد.

آقای بنی صدر بعدا موفق شد به خارج بگریزد و از آن زمان، در فرانسه اقامت داشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2012/01/120102_l03_bani_sadr.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages