BBCPersian.com

1 view
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 29, 2011, 3:16:27 PM5/29/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:16 گرينويچ - 29 مه 2011 - 08 خرداد 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

رهبر ایران با توصیه کردن مسئولان سه قوه به "نگه داشتن احترام انتخابات" گفت: "هیچ کس نباید به هیچ نحوی در انتخابات دخالت کند."

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا در جلسه کمیته اخلاقی که بعد از ظهر یکشنبه، ۲۹ مه (۸‌‌خرداد) برگزار کرد، جک وارنر و محمد بن همام اعضای هیئت اجرایی این فدراسیون را به طور موقت از فعالیت در حوزه فوتبال محروم کرده است.

محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس هشتم از مخالفت مجدد محمود احمدی نژاد با نظر آیت الله خامنه ای در جلسه اخیر سران قوه مجریه و مقننه در دفتر رهبر ایران خبر داده است.

بانک مرکزی ایران برای کنترل نقدینگی تصمیم گرفته سود سپرده های بانکی را که دو ماه پیش کاهش داده بود، دوباره افزایش دهد.

وزیر دفاع بریتانیا تایید کرده است که این کشور به طور منظم به گارد ملی عربستان سعودی که واحدهایی از آن به بحرین اعزام شده اند آموزش های نظامی داده است.

خبرگزاری رسمی مصر گزارش داده که یک دیپلمات ایرانی که در قاهره به ظن جاسوسی دستگیر شده بود، آزاد شده است.

رئیس حزب کمونیست منطقه خودمختار مغولستان چین به دنبال یک هفته ناآرامی در این منطقه با دانش آموزان و معلمان دیدار کرده است.

گزارش ها از سوریه حاکی از آن است که نیروهای سوریه شهر های رستن و تلبیسه در مجاورت حمص را محاصره کرده‌اند.

مجلس ایران رسیدگی فوری به لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی را نپذیرفت تا بحران اداره ۶ وزارتخانه و سازمان دولتی ادامه یابد.

سلطانعلی میرزا قاجار آخرین رییس ایل قاجار، در حالی در نزدیکی هشتاد سالگی در پاریس درگذشت که بازگشت سلطنت به ایران را ناممکن می دانست و از نزدیک به دو قرن پادشاهی مطلقه پدرانش بر ایران دفاع می کرد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://www.naqshe-jahan.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

آیت الله خامنه ای مسئولان سه قوه را از دخالت در انتخابات بر حذر داشت

آیت الله خامنه ای با توصیه کردن مسئولان سه قوه به "نگه داشتن احترام انتخابات" گفت: "هیچ کس نباید به هیچ نحوی در انتخابات دخالت کند، تا انتخابات براساس روال قانونی انجام و مجلس بر اساس تشخیص و انتخاب مردم برگزار شود."

آقای خامنه ای امروز ۸ خرداد (۲۹ مه) در دیدار سالانه خود با با نمایندگان در سالگرد افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی، به آنها توصیه کرد که از نزدیک شدن به "صاحبان قدرت و ثروت" برای "تأمین نمایندگی در مجلس بعدی" خودداری کنند.

اظهارات رهبر ایران در شرایطی منتشر شده که در هفته های اخیر، بسیاری از مقام های حکومتی ایران نسبت به صرف پول های زیاد از سوی "جریان انحرافی" برای تاثیرگذاری بر انتخابات آینده هشدار داده اند.

"جریان انحرافی" عنوانی است که محافظه کاران منتقد دولت، برای گروهی از همکاران آقای احمدی نژاد و به ویژه اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر او، مورد استفاده قرار می دهند.

آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود، با تشکر صمیمانه از "مواضع صریح، قاطع و افتخارآمیز مجلس در قبال زیاده خواهی امریکا و سلطه گران"، در مورد تلاش دشمنان خارجی جمهوری اسلامی برای "ایجاد اختلاف میان دستگاه های مدیریت کننده کشور" هشدار داده است.

رهبر جمهوری اسلامی به نمایندگان توصیه کرده است که "با حفظ استقلال کامل مجلس به گرایش ها و روش های دولت توجه و به گونه ای قانونگذاری کنند که اجرای قانون برای دولت آسان و تسهیل شود".

وی در عین حال افزوده است: "البته هنگامی که قانون به تصویب رسید، دولت هم باید با همه توان و بدون بهانه گیری، براساس آن عمل کند."

آیت الله خامنه ای در ادامه، در اظهار نظری در مورد دستگاه اجرایی، بدون نام بردن از مسئولانی مشخص، "شاکله قوه مجریه" را خوب و مطلوب دانسته و افزود: "دولت مشغول کار و تلاش است و مجلس و دولت باید به یکدیگر کمک کنند."

اظهارات سال پیش آیت الله خامنه ای

آیت الله خامنه ای در دیدار سال گذشته نمایندگان مجلس هشتم با وی، با وجود توصیه هر دو قوه مقننه و مجریه به رعایت همدیگر، در همین زمینه به نمایندگان مجلس توصیه های مشخص تری داشت.

رهبر جمهوری اسلامی در خرداد ماه ۱۳۸۹ به نمایندگان یادآوری کرده بود: "دولت، آن عنصر وسط گود است که می خواهد کارها را انجام دهد. باید ما کار دولت را تسهیل کنیم. باید ما کار دولت را رعایت کنیم."

وی افزوده بود: " درست است که دولت باید به قانون عمل کند، [اما] این هم درست است که مجلس باید کارى کند که دولت بتواند به قانون عمل کند؛ والّا اگر فرض کنیم یک تکلیفى بر دوش دولت گذاشتیم، اعتبارش را تصویب نکردیم؛ خوب، این نمی شود؛ اینها مشکلات دارد."

آیت الله خامنه ای تصریح کرده بود: "فرض بفرمائید دولت لایحه‌اى را به مجلس مى‌آورد - که دولت طبعاً با توجه به امکاناتش، با توجه به قدرت خودش، با توجه به موجودى کشور و زمینه‌هاى مساعد، این لایحه را تنظیم کرده - بعد در مجلس تصرفاتى در این لایحه می شود که به کلى یک چیز دیگرى از آب در مى‌آید. غالباً دولتى‌ها از این جهت به ما گله می کنند."

اظهارات سال گذشته رهبر ایران در شرایطی انجام می شد که محمود احمدی نژاد، از آغاز سال ۱۳۸۹ درگیر اختلافی شدید با مجلس هشتم شده بود.

آقای احمدی نژاد در ماه ها و هفته های منتهی به خرداد ماه سال گذشته، مجلس را به تصویب قوانین غیر قابل اجرا و همچنین تغییر دادن بیش از حد لوایح پیشنهادی دولت متهم کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110529_l39_khamenei_majlis_election.shtml

بالا ^^

محرومیت موقت بن‌همام و وارنر توسط فیفا

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا در جلسه کمیته اخلاقی که بعد از ظهر یکشنبه، ۲۹ مه (۸‌‌خرداد) برگزار کرد، جک وارنر و محمد بن همام اعضای هیئت اجرایی این فدراسیون را به طور موقت از فعالیت در حوزه فوتبال و همه مسئولیت های خود در فیفا محروم کرده است.

قرار است فیفا تحقیقات کاملی را مبنی بر اتهام رشوه دادن به اتحادیه فوتبال حوزه دریای کارائیب را آغاز کند.

ادامه کار دبی مینگل و جیسون سیلوستر، از مسئولان این اتحادیه نیز به حال تعلیق در‌آمده است.

اما هنوز علیه سپ بلاتر، رئیس فیفا که او نیز متهم شده، اقدامی نشده است.

فیفا تاکید کرده است که این افراد تا زمانی که اتهامات آنها اثبات نشده، بیگناه هستند.

در صورت اثبات اتهامات، آنها از تمام مشاغل خود در فیفا برکنار و از فعالیت در حوزه فوتبال منع خواهند شد.

آقای بن همام، ۶۲ ساله که ریاست کنفدراسیون فوتبال آسیا را نیز برعهده دارد، تنها رقیب آقای بلاتر برای انتخابات آینده ریاست فیفا بود، اما در ساعات اولیه روز یکشنبه از حضور در این انتخابات کناره گیری کرد.

محمدبن همام و جک وارنر، نایب رئیس فیفا در پی ادعای چاک بلیزر، عضو دیگر هیئت اجرایی، به پرداخت رشوه به اعضای اتحادیه فوتبال کارائیب متهم شده اند.

آقای بلیزر مدعی شده که این دو در روزهای ۱۰ و ۱۱ مه در جریان نشستی در ترینیداد، چهل هزار دلار به صورت نقد به این اتحادیه رشوه داده اند تا در انتخابات ریاست فیفا به نفع بن همام رای دهند.

محمد بن همام نیز سپ بلاتر، رئیس ۷۵ ساله فیفا را متهم کرده است که تا حدودی از موارد ادعا شده پرداخت رشوه مطلع بوده ولی آن را به کمیته اخلاقی فیفا گزارش نکرده است.

با این حال فیفا اعلام کرده است که انتخابات ریاست این فدراسیون طبق برنامه روز چهارشنبه این هفته برگزار خواهد شد.

آقای بلاتر قصد دارد برای چهارمین دوره ریاست فیفا را بر عهده بگیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/05/110529_l11_fifa_warner_hammam.shtml

بالا ^^

روایت باهنر از مخالفت مجدد احمدی نژاد با رهبر

محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس هشتم از مخالفت مجدد محمود احمدی نژاد با نظر آیت الله خامنه ای در جلسه اخیر سران قوه مجریه و مقننه در دفتر رهبر ایران خبر داده است.

به نوشته سایت خبرآنلاین، آقای باهنر گفته که وقتی در این جلسه، آقای خامنه ای به رئیس جمهوری تذکر داده که "تفسیر شورای نگهبان حرف آخر و لازم الاجراست و باید تبعیت شود"، با پاسخ آقای احمدی نژاد مواجه شده که پرسیده: "آیا این، حکم حکومتی است؟"

به گفته نایب رئیس مجلس هشتم، رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ تاکید کرده است که "این جلسه، جلسه حکومتی است زیرا یکی از وظایف رهبری تنظیم روابط قواست؛ ولی این نظر، نظر قانون است نه حکم حکومتی."

اصطلاح "حکم حکومتی"، در جمهوری اسلامی ایران برای اشاره به دستوراتی از رهبر به کار می رود که در خارج از چهارچوب سازوکارهای معمول قانونی صادر می شود.

جلسه مورد اشاره محمدرضا باهنر، حدود دو هفته پیش و به علت مخالفت محمود احمدی نژاد با نظر شورای نگهبان در مورد ادغام چند وزارتخانه دولت برگزار شده بود.

در پی برگزاری این جلسه، علی لاریجانی رئیس مجلس ایران اعلام کرد که "مشکل ادغام وزارتخانه ها" در جلسه ای با حضور رئیس جمهوری و رهبر ایران "حل شده" و دولت باید وزرای جدید را برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس معرفی کند.

این جلسه پس از آن برگزار می شد که در واکنش به اعلام قوه مجریه مبنی بر ادغام وزارتخانه های "راه و ترابری" با "مسکن و شهرسازی"، "نیرو" با "نفت"، "صنایع و معادن" با "بازرگانی" و "رفاه و تامین اجتماعی" با "کار و امور اجتماعی"، رئیس مجلس گفته بود که دولت حق ندارد بدون تصویب نمایندگان به اجرای این تصمیم بپردازد.

اما به دنبال پافشاری محمود احمدی نژاد بر موضع دولت، شورای نگهبان از نظر مجلس حمایت کرد و اظهار داشت که هم ادغام وزارتخانه ها باید به تصویب مجلس برسد و هم وزرای جدید باید از مجلس رأی اعتماد بگیرند.

با این حال، محمد رضا باهنر در سخنان اخیر خود در نشست ماهانه تشکل محافظه کار "جامعه اسلامی مهندسین"، که دبیرکلی آن را به عهده دارد، روایت کرده که آقای احمدی نژاد به تفسیر شورای نگهبان "ایراد" گرفته و خواستار بحث در مورد آن بوده که در پاسخ به وی، آیت الله خامنه ای گفته است که اگر هم بحثی در این زمینه انجام بشود "تاثیری در نتیجه ندارد و نظر شورای نگهبان لازم الاتباع است".

انتظار برای "پایان طبیعی عمر دولت"

آقای باهنر در بخش دیگری از سخنان خود، که ۷ خرداد (۲۸ مه) در خبرآنلاین منتشر شده، با اشاره به بحران اخیر بر سر اختلاف نظر رئیس جمهوری و رهبر ایران در مورد وزارت اطلاعات، گفته است که آیت الله خامنه ای ترجیح می دهد محمود احمدی نژاد قبل از پایان دوره مسئولیت قانونی خود برکنار نشود.

وی تاکید کرده است: "برداشت ما این است که آقا [آیت الله خامنه ای] باز هم علاقه مند هستند که این دولت تا پایان دوره قانونی کارش را با آرامش ادامه بدهد و به صورت طبیعی عمر دولت دهم به پایان برسد."

نایب رئیس مجلس ادامه داده: "البته قبلش برداشت ما این بود که آقا حاضر است خیلی هزینه ها داده شود و دولت دهم کارش را پایان دهد، ولی دیدیم که آقا حاضرند اتفاق غیرمعمول نیفتد و دولت فعلی به کارش ادامه دهد."

محمدرضا باهنر همچنین ضمن انتقاد از عملکرد رئیس جمهوری در عزل و نصب وزیران، خواستار فاصله گرفتن دولت از "جریان انحرافی" شده است.

"جریان انحرافی" عنوانی است که محافظه کاران منتقد دولت، برای اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر آقای احمدی نژاد و همفکران او مورد استفاده قرار می دهند.

در اردیبهشت ماه گذشته، به دنبال مقاومت محمود احمدی نژاد در مقابل نظر آیت الله خامنه ای مبنی بر لزوم ادامه کار حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، بسیاری از محافظه کاران این رویکرد را مورد انتقاد شدید قرار داده و آقای مشایی را عامل اصلی مخالفت رئیس دولت با آقای مصلحی دانستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110529_l39_bahonar_ahmadinejad_khamenei.shtml

بالا ^^

بانک مرکزی برای مهار نقدینگی سود سپرده ها را افزایش می‌دهد

بانک مرکزی ایران برای کنترل نقدینگی تصمیم گرفته سود سپرده های بانکی را که دو ماه پیش کاهش داده بود، دوباره افزایش دهد.

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی به خبرگزاری دانشجویان ایران گفته که گزارش این بانک برای ارائه به شورای پول و اعتبار آماده شده است که "بر اساس آن نرخ سپرده های سرمایه گذاری مدت دار افزایش بیابد."

به گفته آقای بهمنی، وقتی نرخ سود سپرده های افزایش پیدا کند مردم ترجیح می دهند نقدینگی را در بانکها نگهداری کنند و منابع مردم به سمت بانکها هدایت می شود.

برنامه افزایش نرخ سود سپرده ها پس از آن گرفته می شود که وضع بازار طلا و ارز در هفته های گذشته بحرانی شده و قیمت ها طلا و انواع ارز به شدت افزایش پیدا کرده است.

نوع سپرده
نرخ سود قبلی
نرخ سود فعلی
کوتاه مدت
۶
۶چهار ماهه
۸۶شش ماهه
۱۱۸بلند مدت یک ساله
۱۴۱۲.۵بلند مدت دو ساله
۱۴.۵۱۳بلند مدت سه ساله
۱۵۱۳.۵بلند مدت چهار ساله
۱۶۱۴.۵بلند مدت پنج ساله
۱۷۱۵

هدف بانک مرکزی جمع آوری نقدینگی است و آقای بهمنی در باره دلایل درخواست بانک مرکزی از شورای پول و اعتبار برای افزایش نرخ سود سپرده ها می گوید "چون نقدینگی سرگردان به سمت سفته بازی می رود و موضوعاتی که امروز در بازار شاهد هستیم، به همین دلیل بوده است."

در شش سال گذشته میزان نقدینگی چهار برابر شده و از حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۸۴ به مرز ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

رئیس کل بانک مرکزی می گوید که اگر این نقدینگی با نرخ سود بالاتر در بانکها جذب شود به بخش های مختلف اقتصادی، صنعتی و کشاورزی هدایت خواهد شد و "با رشد تورمی مواجه نخواهیم بود."

در پی افزایش شدید قیمت سکه طلا و ارز، بانک مرکزی تلاش گسترده ای به خرج داده تا با عرضه طلا و ارز قیمت ها را کنترل کند اما این تلاش ها تاکنون ثمر بخش نبوده است. هم تب تقاضای خرید برای طلا و ارز همچنان بالاست و هم سیر صعودی قیمت ها ادامه دارد.

برای همین به نظر می رسد بانک مرکزی به دنبال آن است تا با ارائه گزارشی به شورای پول و اعتبار که مسئولیت افزایش یا کاهش میزان سود بانکی را بر عهده دارد، اعضای این شورا را متقاعد کند که تصمیم قبلی خود را نادیده بگیرند و سود سپرده ها را افزایش دهند.

در خواست برای افزایش سود سپرده های بانکی در حالی صورت می گیرد که دو ماه از زمانی که همین شورا سود سپرده های بانکی را کاهش داد، می گذرد.

بنابر تصمیم شورای پول اعتبار در اواخر سال گذشته خورشیدی، سود سپرده های تا سه ماه ۶ درصد، سه تا نه ماه ۱۰ درصد، سپرده های یک ساله ۱۲.۵ درصد، دو ساله ۱۳ درصد، سه ساله ۱۳.۵ درصد، چهار ساله ۱۴.۵ درصد و سود سپرده پنج ساله ۱۵ درصد تعیین شد.

همانطور که پیش بینی می شد به دلیل کاهش سود سپرد های بانکی، مردم پولهای خود را از بانکها بیرون کشیدند و در بخش های دیگری نظیر طلا و ارز به کار گرفته اند و بانک مرکزی هم ناچار شده تا در کمتر از دو ماه دوباره به فکر افزایش نرخ سود سپرده های بیفتد بلکه از این طریق بتواند با کنترل نقدینگی، بازار پر التهاب طلا و ارز را نیز کنترل کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2011/05/110529_ka_bahmani_interest_rate.shtml

بالا ^^

بریتانیا گارد ملی عربستان سعودی را آموزش داده است

لیام فاکس وزیر دفاع بریتانیا تایید کرده است که اعضای گارد ملی عربستان سعودی که بعضی از آن ها به بحرین اعزام شده اند، تحت آموزش کارشناسان نظامی بریتانیا قرارداشته اند.

آقای فاکس در عین حال این موضوع را که اعضای گارد ملی عربستان سعودی در سرکوب معترضان این کشور دخالت داشته اند رد کرد .

هفته نامه آبزرور چاپ لندن امروز ۲۹ مه (۸ خرداد) در گزارشی نوشته است که پرسنل نظامی بریتانیا، گارد ملی عربستان سعودی را به طور منظم د رزمینه برقراری نظم عمومی ، عملیات تجسسی و فنون تک تیراندازی آموزش می دهند .

بعضی از واحدهای گارد ملی عربستان در دوران اعتراض های مردمی بحرین به این کشور اعزام شدند تا به گفته مقام های این کشور از تاسیسات مهم بحرین محافظت کنند.

اما وزیر دفاع بریتانیا در یک مصاحبه تلویزیونی به اندرو مار خبرنگار بی بی سی گفت که گارد ملی عربستان سعودی نقش بسیار محدودی در بحرین به عهده داشته است.

وی افزود: " ما به نیروهای بسیاری از کشورها مهارت های نظامی در زمینه ارتباطات، خنثی کردن بمب و تیراندازی آموزش می دهیم؛ از جمله گارد ملی عربستان سعودی که از متحدان استراتژیک ما در منطقه و شریک عمده ما د رمباره با تروریسم است. علاوه بر آن، اگرچه بعضی از واحد های گارد ملی عربستان احتمالا به بحرین اعزام شده اند، اما به جز محافظت از تاسیسات بحرین هیچ مدرکی دال براین که آنها در مسائل دیگر دخالت داشته اند وجود ندارد ."

افشای این موضوع دولت بریتانیا را باانتقادهای بسیاری به ویژه از سوی سازمان ها مدافع حقوق بشر روبرو کرده است .

به گفته مدافعان حقوق بشر، بریتانیا با آموزش این واحدها به سرکوب مردم بحرین کمک کرده اما در مقابل سرکوب بی رحمانه مردم این کشور و نیز مردم سوریه، در مقایسه با لیبی موضع بسیار نرمی اتخاذ کرده است .

خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی وزارت دفاع بریتانیا گزارش داده است که بریتانیا با آموزش نیروهای کشورهایی که علیه تروریسم می جنگند، از جمله کشورهای منطقه خلیج فارس، به امنیت منطقه کمک می کند .

اما نیکلاس گیلبی از سازمان مبارزه با تجارت اسلحه می گوید " بریتانیا نقش مهمی در آموزش گارد ملی عربستان برای سال های طولانی داشته است که سبب شده است این گارد، با توسعه مهارت های خود، به سرکوب قیام مردمی در بحرین کمک کند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/05/110529_l24_britain_bahrain.shtml

بالا ^^

دیپلمات ایرانی متهم به جاسوسی در مصر 'آزاد شد'

خبرگزاری رسمی مصر (منا) گزارش داده که یک دیپلمات ایرانی که در قاهره به ظن جاسوسی دستگیر شده بود، آزاد شده است.

پیشتر خبرگزاری ها به نقل از مقام های امنیتی مصر گزارش داده بودند که این دیپلمات ایرانی را به ظن جاسوسی، در قاهره پایتخت این کشور دستگیر کرده اند.

گزارش خبرگزاری رسمی مصر حاکی است که مقام های امنیتی این کشور پس از مشخص شدن این موضوع که فرد دستگیر شده دیپلمات است، او را آزاد کردند.

بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی مصر، وزارت خارجه این کشور هویت این دیپلمات ایرانی را تایید کرده است.

با وجود این، منا همچنین گزارش داده است که رفتار این فرد به گونه ای بوده است که ناقض پروتکل های دیپلماتیک می باشد.

این در حالی است که خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گزارش داده که حیدر مصلحی وزیر اطلاعات ایران عصر یکشنبه ۲۹ مه (۸ خرداد) در پایان جلسه هیات دولت گفته است که "مصری های ضمن عذر خواهی از بازداشت دیپلمات ایرانی پس از دوساعت از بازداشت او را آزاد کردند."

پیش از موضع گیری آقای مصلحی، نمایندگی دیپلماتیک ایران در مصر، دستگیری یک دیپلمات این کشور را به کلی تکذیب کرده بود.

یکی از مسوولان دفتر حفاظت از منافع ایران در مصر به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته بود که او اطلاعی از این موضوع که یکی از دیپلمات های ایرانی به اتهام جاسوسی دستگیر شده باشد ندارد.

در ساعات آغازین انتشار این خبر، شبکه خبری العربیه گزارش داده بود که فرد دستگیر شده که یکی از کارکنان دفتر حفاظت منافع ایران در مصر بوده، اخبار و تحولات مصر را به خارج از این کشور انتقال می داده است.

منابع خبری مصری و نیز شبکه العربیه، نام این دیپلمات ایرانی را "قاسم حسینی" ذکر کردند اما بعدا شبکه خبری عرب زبان العالم متعلق به دولت ایران به نقل از یک منبع مطلع اعلام کرد که آقای حسینی در محل کارش حاضر و مشغول فعالیت های کاری روزمره خود است.

این منبع مطلع به شبکه العالم گفت که ایران در حال پی گیری این ماجرا است.

خبرگزاری فارس نیز به نقل از یک منبع مطلع در وزارت خارجه ایران اعلام کرد که "دیپلمات ایرانی هم اکنون در محل دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در قاهره مشغول انجام وظیفه است."

این منبع در عین حال به خبرگزاری فارس گفت که "این موضوع از طریق جهات رسمی و دیپلماتیک در حال پیگیری است."

فراز و نشیب روابط

جمهوری اسلامی ایران ۳۰ سال پیش به دلیل شناسایی اسرائیل از سوی دولت مصر روابط خود را با مصر قطع کرد اما پس از تحولات اخیر در آن کشور، تلاش هایی برای از سرگیری روابط گزارش شده است.

از زمان برکناری حسنی مبارک رییس جمهور مخلوع مصر در ماه فوریه گذشته، شورای نظامی حاکم بر مصر علاقمندی خود را به داشتن روابط بهتر با ایران نشان داد و در ایران نیز برخی نمایندگان مجلس خواستار آن شده بودند تا "روابط ایران و مصر به نحو شایسته تری دنبال شود."

چهار روز پیش نیز‌ وزیران امور خارجه ایران و مصر در ملاقاتی که در حاشیه شانزدهمین اجلاس وزیران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد صورت گرفت، در مورد ارتقاء روابط دیپلماتیک در سطح سفیر با هم دیدار و گفتگو کرده بودند.

به گزارش خبرگزاری دولتی مصر در این ملاقات، نبیل العربی، وزیر امور خارجه مصر به علی اکبر صالحی، همتای ایرانی خود گفت کشورش مایل به آغاز فصل جدیدی با تمامی کشورهای جهان است و از دشمنی با هر کشوری پرهیز می کند.

آقای العربی همچنین گفت که موضوع ارتقاء سطح روابط دیپلماتیک در پارلمان بررسی خواهد شد.

اتهام جاسوسی به یک دیپلمات ایرانی در مصر در حالی صورت گرفته که پیش از آن بحرین نیز اعلام کرده بود که در حال محاکمه دو ایرانی به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی است.

کویت نیز ماه گذشته ایران را متهم کرده بود که شبکه ای جاسوسی در این کشور به راه انداخته است و پس از آن دو ایرانی را به اتهام عضویت در این شبکه جاسوسی "وابسته به سپاه پاسداران ایران" را به اعدام محکوم کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110529_l37_egypt_iran_diplomat_freed.shtml

بالا ^^

تلاش چین برای آرام کردن تنش‌ها در مغولستان داخلی

رئیس حزب کمونیست منطقه خودمختار مغولستان داخلی در چین به دنبال یک هفته ناآرامی در این منطقه با دانش آموزان و معلمان دیدار کرده است.

به دنبال کشته شدن دو نفر در اعتراض به فعالیت شرکت های معدنی، موجی از تظاهرات این منطقه را فرا گرفت.

در این تظاهرات، هزاران نفر شرکت کردند. روز جمعه پلیس با تظاهرکنندگان درگیر شد.

هو چونهائو، رئیس حزب کمونیست منطقه مغولستان داخلی چین به مقامات ارشد اطمینان خاطر داده که عاملان این حادثه مجازات خواهند شد.

تحلیلگران می گویند دیدار این مقام چینی با مردم برای آرام کردن اعتراض ها و خشم مردم است.

مغول ها در این منطقه در اقلیت قرار دارند و چینی های "هان" اکثریت جمعیت آن را تشکیل می دهند.

مخالفان حکومت چین، عمدتا دولت مرکزی را متهم می کنند که به منظور تغییر در ترکیب قومی مناطق مختلف و محو فرهنگ بومی، "هان" ها را به مهاجرت به مناطق مختلف تشویق می کند.

این مخالفان همچنین می گویند دولت چین با بهره برداری از منابع معدنی، در حال تغییر راه و روش سنتی زندگی مغول ها است که عمدتا در دشت ها به گله داری مشغولند.

یک مرکز حقوق بشری برای مغول ها که در آمریکا فعالیت می کند از ادامه تظاهرات خبر داده و گفته است از روز دوشنبه (فردا) بار دیگر مردم اعتراض خود را نشان خواهند داد.

در چین نزدیک به شش میلیون مغول زندگی می کنند.

روزنامه رسمی چین از اختصاص ۴.۴ میلیارد یوان برای بهبود سیستم حمل و نقل در مغولستان داخلی خبر داده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/05/110529_an_china_mongolia.shtml

بالا ^^

محاصره دو شهر در سوریه توسط نیروهای امنیتی

تازه ترین گزارش ها از سوریه حاکی است که نیروهای سوری در ادامه سرکوب مخالفان دولت به دو شهر در شمال دمشق حمله کرده اند.

شاهدان عینی می گویند که نیروهای سوری با تانک و هلی کوپتر، شهر های رستن و تلبیسه را سحرگاه امروز (یکشنبه ۲۹ ماه مه ) محاصره و ارتباط این شهرها را با خارج قطع کرده اند.

بعضی گزارش های حاکی از کشته شدن دو نفر در هجوم نیروهای سوری به منازل مردم است.

به گفته سازمان های مدافع حقوق بشر از زمان آغاز اعتراض های مردمی در ماه مارس تاکنون بیش از هزار نفر کشته شده اند.

رستن و تلبیسه در مجاورت حمص قرار دارند که شاهد بزرگترین تظاهرات ضد دولتی در هفته های اخیر بوده است.

یک شاهد عینی به خبرگزاری رویترز گفته است که تانک های ارتش سوریه شهر رستن را محاصره کردند و در پی آن نفرات ارتش با مسلسل در خیابان های شهر به تیراندازی پرداختند.

یک گزارش تائید نشده حاکی است که در یک پست بازرسی خارج از شهر رستن دو نفر در تیراندازی سربازان سوری کشته شدند.

به گفته شاهدان عینی هلی کوپتر های نظامی به طور مرتب درحال پرواز بر فراز نیروهای ارتش بودند.

به گفته مخالفان دولت در اکثر نقاط سوریه اغلب شب ها مردم به اعتراض های خود ادامه می دهند.

مخالفان دولت همچنین می گویند که نیروهای امنیتی سوریه در تمام شهرها و روستاهای سوریه فعالان مخالف دولت را یافته و بازداشت می کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/05/110529_l24_syria_latest.shtml

بالا ^^

ادامه تنش بر سر اداره وزارتخانه ها در ایران

با به تاخیر افتادن رسیدگی فوری به لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی توسط مجلس ایران، بحران اداره ۶ وزارتخانه و سازمان دولتی در این کشور وارد مرحله تازه ای شد.

این تصمیم مجلس نه تنها امکان تشکیل وزارت جدید امور زیربنایی را به تاخیر می اندازد بلکه اعتبار قانونی سرپرستی علی نیکزاد وزیر مسکن بر وزارت راه را نیز با مخاطره روبرو می کند.

بر اساس آخرین مهلت قانونی، سرپرستی آقای نیکزاد بر وزارت راه تنها سه روز دیگر اعتبار دارد.

ماده واحده ای که توسط دولت به مجلس ارائه شده قرار است به ادغام دو وزارت مسکن و راه و ترابری شکل رسمی و عملی بدهد.

تصمیم مجلس برای به تاخیر انداختن بحث در باره ماده واحده وزارت خانه جدید نشانه ادامه اختلاف میان دولت و مجلس در حل بحران اداره وزارت خانه های نفت ،صنایع و معادن و رفاه و امور اجتماعی است.

به این ترتیب به نظر می رسد تا سه روز دیگر وزارت راه نیز به وزارت خانه هایی خواهد پیوست که در حال حاضر دچار بحران مدیریتی هستند.

این در جالی است که دولت همچنان از تشکیل وزارت ورزش و امور جوانان خودداری کرده است و از نظر رسمی، سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان هم در شرایط بلاتکلیفی به سر می برند.

جنجال بر سر لایحه وزارت امور زیربنایی

محمد رضا میرتاج الدینی معاون پارلمانی رییس جمهوری در جلسه علنی روز یکشنبه هشتم خرداد ۱۳۹۰ برابر با ۲۹ می ۲۰۱۱ گفت که لایحه دولت در اجرای ماده ۵۳ قانون برنامه پنجم توسعه ارائه شده است که دولت را موظف کرده تعداد وزارت ها را از ۲۱ به ۱۷ برساند.

آقای میرتاج الدینی گفت که لایحه دولت، وظایف وزارت جدید امور زیربنایی را روشن می کند و پس از این لایحه، دولت وظایف وزارت خانه های دیگر را هم ارائه خواهد کرد.

دولت در ماده واحده خود آورده است که" وظایف و اختیارات جدید وزارت امور زیربنایی در کارگروهی متشکل از وزیر امور زیربنایی " و معاونان رییس جمهوری تعیین خواهد شد و پس از تصویب دولت به مجلس ارائه می شود.

احمد توکلی نماینده تهران و رییس مرکز پژوهش های مجلس گفت که " متن ماده واحده این لایحه با تفسیر شورای نگهبان از اصل مربوط و همچنین جلسه حل اختلاف که در حضور مقام معظم رهبری تشکیل شد مغایرت دارد اما دولت را از لجاجت نجات می دهد."

جواد جهانگیر زاده نماینده ارومیه در سخنان خود لایحه دولت را ناکافی خواند و گفت" شما می خواهید مجلس به این لایحه رای بدهد و سپس خودتان اختیارات را تنظیم کنید.مگر چهار خط لایحه می شود؟"

آقای جهانگیرزاده همچنین ارتباط کاری بین وزارت راه و مسکن را مبهم دانست و گفت" هوانوردی چه ربطی به طرح مسکن مهر دارد که خودش به یک مجموعه عظیم تبدیل شده است."

نماینده ارومیه در پایان سخنان خود دولت را متهم کرد که کار ادغام وزارت خانه ها را چهار ماه "به دلیل لجبازی" به تاخیر انداخته است.

در پایان جلسه، محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس گفت که این لایحه در روال عادی برای رسیدگی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

آقای باهنر همچنین گفت که مجلس تا ۱۲ خرداد فرصتی برای رسیدگی به اعتبار وزیر جدید نخواهد داشت.

این در حالی است که به گفته نمایندگان مجلس در پی به پایان رسیدن مدت قانونی سرپرستی آقای نیکزاد بر وزارت راه، مهلت تعیین شده از سوی رهبر ایران نیز تا ۱۲ خرداد به پایان می رسد.

آقای باهنر تاخیر در تعیین به موقع وزیر را یک تخلف دیگر دولت دانست.

وزارت نفت

عزیز اکبریان نماینده کرج در مخالفت با سخنان نماینده دولت با اشاره به به پایان رسیدن مدت سرپرستی بر وزارت راه گفت که باید مشخص شود" چه کسی تاوان مدت سرپرستی غیرقانونی را خواهد داد؟"

آقای اکبریان همچنین با اشاره به مخالفت شورای نگهبان با سرپرستی محمود احمدی نژاد رییس جمهوری بر وزارت نفت گفت" سرپرست نفت کی مشخص می شود؟ مجلس تا کی می خواهد سکوت کند؟"

آقای باهنر در پاسخ به تذکر آقای اکبریان گفت " از دولت خواهش می کنم سرپرست وزارت نفت را هرچه زودتر تعیین کند زیرا هر اقدامی که در این فاصله در وزارت نفت انجام شود خلاف محسوب می شود و قابل تعقیب و سوال است."

پس از اعلام تصمیم دولت در مورد ادغام وزارتخانه ها در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۰، آقای احمدی نژاد در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که خودش سرپرستی وزارت نفت را بر عهده می گیرد اما بعدا شورای نگهبان به عنوان مفسر قانون اساسی این سرپرستی را غیرقانونی اعلام کرد.

رسانه های ایران در روزهای گذشته گزارش هایی منتشر کرده اند که از ادامه بحران مدیریتی در وزارت نفت خبر می دهد.

روزنامه همشهری در گزارشی که هفته پیش منتشر کرد نوشت که " صنعت نفت در برزخ بی مدیریتی به سر می برد."

پیش از این در رسانه های ایران ادعاهایی مطرح شده بود که بر اساس آن مسعود میرکاظمی که تا پیش از ادغام، وزارت نفت را برعهده داشت با حالت قهر و در اعتراض به ادغام وزارت نفت در وزارت نیرو این وزارت خانه را ترک کرده است.

سایت خبری وزارت نفت در آن زمان این ادعای رسانه ها را رد کرد.

این درحالی است که در یک سال گذشته در رسانه های ایران گزارش هایی مبنی بر نارضایتی آقای احمدی نژاد از وزارت نفت منتشر شده بود.

وزارت نیرو

اگرچه بحث در باره ادغام وزارت نفت و وزارت نیرو جنجال بر انگیز شده اما در پایگاه های خبری وزارت نفت ، هیچ خبری در باره پیگیری بحث ادغام دیده نمی شود. اما در سایت وزارت نیرو حکمی منتشر شده که طی آن حمید چیت چیان به عنوان نماینده وزیر نیرو در تدوین وظایف وزارت جدید معرفی شده است.

وزارت صنایع و معادن

با برکناری علی اکبر محرابیان از وزارت صنایع و معادن توسط آقای احمدی نژاد گفته شد که سرپرستی این وزارت خانه به مهدی غضنفری سپرده شده است که اکنون وزیر بازرگانی است.

سایت خبری وزارت صنایع نوشته است که قرار است کارگروه مشترکی با هدف تعیین شرح وظایف وزارت جدید تشکیل شود.

به نوشته این سایت، این کارگروه پس از جلسه وزیر بازرگانی با اعضای کمیسیون صنایع مجلس تشکیل شده است.

وزارت رفاه و امور اجتماعی

پس از اعلام ادغام ها، صادق محصولی وزیر رفاه نیز کناره گیری کرد و عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر کار کنونی، سرپرست این وزارت خانه نیز شد.

بلاتکلیفی این وزارت خانه را می توان در تعداد قابل توجه مدیرانی دید که سرپرست هستند.

سازمان بهزیستی که شاید مهمترین بخش وزارت رفاه باشد ومعاونت امور اجتماعی آن، همچنان با سرپرست اداره می شوند.

این مشکلی است که در دیگر وزارت خانه ها نیز در مواردی دیده می شود.

سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان

آقای باهنر در جلسه روز یکشنبه مجلس گفته است که در نامه ای به دولت در باره تاخیر در تشکیل وزارت ورزش به عنوان یک تخلف از قانون اساسی تذکر داده است.

تاخیر در تشکیل وزارت ورزش، سازمان تربیت بدنی،که در حد معاونت ریاست جمهوری است، و سازمان ملی جوانان را دچار بلاتکلیفی کرده است.

گروهی از نمایندگان به مسوولان ورزش تذکر داده اند که ادامه تصدی آن ها غیر قانونی است.

با وجود این که قانون تشکیل وزارت ورزش و امور جوانان به تایید شورای نگهبان هم رسیده، دولت همچنان از عمل به این قانون خودداری کرده است.

پیشتر فاطمه بداغی معاون حقوقی رییس جمهوری قانون ناظر بر تشکیل این وزارت خانه را " مبهم" توصیف کرده و گفته بود که موضوع تشکیل این وزارت خانه با رایزنی میان دولت و مجلس حل می شود.

این در حالی است که هفته گذشته محمد حسن ابوترابی ادعای شکل گرفتن کمیته ای بین مجلس و دولت برای حل مساله وزارت ورزش را رد کرد.

بحرانی که ادامه دارد

رای ندان مجلس ایران به فوریت لایحه پیشنهادی دولت در باره وزارت امور زیربنایی نشان می دهد که تعارض میان دولت و مجلس ایران بر سر اداره دست کم ۴ وزارت خانه موجود و دو سازمان بزرگ همچنان ادامه دارد.

براساس نظر شورای نگهبان و نمایندگان مجلس ایران، اداره وزارت خانه های نفت ، رفاه و صنایع هم اکنون غیر قانونی است و وزارت راه نیز تا سه روز دیگر به وزارت خانه هایی می پیوندد که به شکل غیرقانونی اداره می شوند.

صرف نظر از تاثیر بلاتکلیفی این وزارت خانه ها که با مشکلات اجرایی قابل توجهی همراه است، انتظار می رود روند گفت وگو برای تعیین وزرای جدید به شکل گرفتن عرصه کارزار تازه ای میان مجلس و دولت منجر شود.

رای اعتماد مجلس به وزرای دولت آقای احمدی نژاد در روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، در شرایطی به بحث گذاشته شد که دولت به شدت مورد حمایت رهبری و جناح های اصولگرا بود اما این بار به نظر می رسد آقای احمدی نژاد برای گرفتن رای اعتماد برای وزیرانش با دردسر بیشتری روبرو باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110529_l22_parliament_ministeries_nikzad.shtml

بالا ^^

در گذشت سلطانعلی قاجار؛ رییس ایلی که مدعی نبود

سلطانعلی میرزا قاجار آخرین رییس ایل قاجار، در حالی در نزدیکی هشتاد سالگی در پاریس درگذشت که بازگشت سلطنت به ایران را ناممکن می دانست و از نزدیک به دو قرن پادشاهی مطلقه پدرانش بر ایران دفاع می کرد و اعتقاد داشت که ناصرالدین شاه می خواست تحولی در کشور ایجاد کند و احمد شاه آخرین سلطان قاجار تنها پادشاه دموکرات و عمیقا مشروطه طلب بود.

سلطانعلی میرزا که همزمان با تبعید خانواده قاجار، و هنگامی که سردار سپه خود را شاهنشاه ایران خوانده بود در بیروت به دنیا آمد هفتاد سال از عمر خود را در فرانسه گذراند تا هنگام مرگ گذرنامه ایرانی داشت و بسیار دلبسته ایران بود.

او که روز شنبه در پاریس درگذشت بزرگ ترین پسر از میان برادرزادگان آخرین پادشاه قاجار بود و در حالی که هرگز خود را مدعی سلطنت نمی خواند اما بازماندگان قاجار وی را به ریاست ایل می شناختند. او که دکترای اقتصاد از دانشگاه پاریس داشت از چند سال قبل از انقراض نظام پادشاهی امکان یافت تا به ایران سفر کند و به کشاورزی بپردازد.

فرزند سلطان مجید میرزا [برادر کوچک احمد شاه قاجار] در حالی به ریاست ایل قاجار شناخته شد که هنوز بسیاری از نوادگان ناصرالدین شاه هم زنده بودند که آخرین آن ها پنج سال قبل در لندن درگذشت. او کتابی هم به زبان فرانسه درباره ایل قاجار نوشت که عنوانش بود شاهان فراموش شده .(Les Rois Oublie)

ایل قاجار از دورانی که صفویه محو شد مدعی قدرت در کشور بود اما ناگزیر شد سال ها برای آن بجنگد و سران خود را کشته دهد تا سرانجام در سال ۱۷۹۴میلادی آقامحمد خان فرزند محمد حسن خان قاجار، از آشفتگی ناشی از مرگ کریم خان زند بهره گرفت و بعد از جنگ های سخت تاج بر سر نهاد.

آقامحمد خان که جز در چادر نخفت اما تهران را به پایتختی برگزید و با انتخاب برادر زاده خود فتحعلی میرزا به ولیعهدی، امکان داد که در تهران قصر ها و ابنیه مناسب ساخته شود. او خود در حالی که مرزهای کشور را از سوی شمال گسترش داده و به زادگاه ایل قاجار در شمال دریای خزر رسانده بود هنگامی که قصد داشت مرزها را به آب های آزاد دریای سیاه برساند در قلعه شوشی ترور شد.

فتحعلی شاه دومین پادشاه قاجار در دو دوره جنگ با روسیه، سرزمین هائی را که آقامحمد خان در قفقاز و ماوراء قفقاز به دست آورده بود از کف داد و علاوه بر آن بخش عمده ای از جواهرات و اندوخته های شاهان پیشین [به ویژه نادرشاه افشار] را که آقامحمد خان از افشاریه و زندیه بازگرفته بود، غرامت پرداخت.

عباس میرزا ولیعهد، مشهور به نایب السلطنه، فرزند بزرگ فتحعلیشاه، که جنگ های با افغان ها و روسیه تزاری را با دلاوری پیش برد و محصلانی برای آموختن به اروپا فرستاد و مستشارانی از فرنگ استخدام کرد، در عین حال شخصیت با فرهنگی مانند میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی را به صدارت برگزیده بود، پیش از پدر درگذشت و فرزندش بی کفایتش محمد میرزا برتخت نشست، وزیر با تدبیر پدر را علیرغم قولی که داده بود کشت و بی آن که یادگار مهمی از خود به روزگار به جا بگذارد، در تهران پایتخت درگذشت و سلطنت برای ناصرالدین شاه فرزند خود گذاشت.

ناصرالدین شاه قاجار بزرگ ترین پادشاه قاجار بود که در تاریخ معاصر به شاه شهید شهرت داشت، وی نزدیک به پنجاه سال از ۱۸۴۸ تا ۱۸۹۶ بر اریکه سلطنت بود، نیمه دوم قرن نوزدهم مبدا تحولات بزرگ جهانی بود. این پادشاه که توانست به بسیاری از دستاوردهای علمی جهان میدان دهد. ارتش منظم، پست، پلیس، راه آهن، تاسیس هیات وزیران، بانک، اسکناس، مدرسه، مطبوعات و بسیاری از مظاهر تمدن تازه در دوران وی در ایران راه یافت.

ناصرالدین شاه که تاریخ نویسان وی را آخرین امپراتور ایران خوانده اند در سه سفر خود به روسیه و اروپا با سلاطین و فرمانروایان زمان خود دیدار کرد، به فرمان وی راه ها کشیده شد و کاخ های سلطنتی در شهرهای بزرگ کشور ساخته آمد، برای تهران نقشه جامعی کشید و محروسه ای ساخت و برای نخست بار برای اداره کشور آئین نامه ای تنظیم کرد، بودجه نویسی و تهیه خزانه کشور که بعد ها جواهرات سلطنتی پشتوانه اسکناس خوانده شد به دوران وی شکل گرفت.

این شاه تا زمانی که به دست یک اسلامگرای تندرو کشته شد، پنجاه سال حساس را در قدرت گذراند و هم در زمان وی روابط دیپلوماتیک ایران با جهان برقرار شد. وی علاقه ای وافر به مدرنیزم داشت و در سال های آخر عمر مدام درگیر کشمکشی با سنت گرایان و روحانیون بود که بسیاری از تدابیر وی را مانع شدند. از اثر این کشمکش ها و ارتباطی که بین ایران و همسایگانش پدید آمد، جهشی در اندیشه و مطالبات اجتماعی مردم حادث شد که موجب گردید هشت سال بعد از ترور وی جنبش مشروطه خواهی به راه افتاد و در سال ۱۹۰۶ مصادف با ۱۲۷۵ خورشیدی به پیروزی رسید و به فرمان مظفرالدین شاه پنجمین شاه قاجار ایران در زمره کشورهای صاحب قانون اساسی درآمد.

احمد شاه قاجار نوه مظفرالدین شاه که هفتین پادشاه این سلسله بود با تعهد به قانون اساسی تنها پادشاه دموکرات تاریخ ایران باقی ماند و در دوران سلطنت وی انتخابات آزاد، احزاب سیاسی، روزنامه های آزاد شکل گرفت و او خود هرگز به مقابله با آن برنخاست. برپائی جنگ جهانی اول، تغییر نقشه سیاسی جهان، انقراض تنها امپراتوری مسلمان [غثمانی]، تاسیس اولین کشور سوسیالیستی، از ترکیب ملیت ها و اقوام مختلف در شمال ایران و تاسیس اولین پالایشگاه نفت منطقه در جنوب ایران، نیاز به وجود حکومت های قدرتمند ضد کمویستی را در حاشیه جماهیر شوروی ایجاد کرد. از این تحولات کودتائی شکل گرفت که شش سال بعد به انقراض پادشاهی قاجار، صعود رضاشاه، تاسیس سلسله پهلوی و تبعید احمد شاه و خانواده قاجار انجامید.

احمدشاه، ولیعهد و برادرش محمد حسن میرزا، برادر دیگرش عبدالمجید میرزا و سرانجام سلطان علی میرزا در تبعید اروپا به عنوان رییس ایل قاجار شناخته شدند بدون آن که قدرتی داشته باشند. با مرگ آخرین ولیعهد قاجار، محمد حسن میرزا در لندن، همزمان با جنگ جهانی دوم ، کسی مدعی از این ایل مدعی پادشاهی نشد.

سلطان علی میرزا سال گذشته در گفتگوئی با عنایت فانی در علت برقرار نماندن دموکراسی در ایران گفت آن زمانی که احمدشاه در ایران سلطنت می کرد، هنوز کل ملت ایران شاید برای اینکه بتواند در آزادی کامل و آگاهی کامل رای به دمکراسی بدهد آمادگی نداشت. اما این تربیت کم کم و به مرور در ملت وارد می شود و فکر می کنم مثل جاهای دیگر هم شده، رجال آن زمان که رجال خیلی قوی بودند، می توانستند یک دمکراسی رجالی یا بقول فرانسوی ها ارستوکراتیک، درست بکنند و برجا بگذارند که کم کم این سیستم رجالی تبدیل به یک سیستم دمکراتیک بشود.

رییس ایل قاجار در همان مصاحبه در پاسخ این سئوال که "چرا وقتی صحبت از سلسله قاجاریه می شود، اصولا خیلی ها از قاجار به نیکی یاد نمی کنند. بلافاصله معاهده های گلستان و ترکمنچای و از این جور چیزها وسط می آید" گفت:

- اشتباه خیلی بزرگی است. یعنی در قرن هجدهم وقتی افغان ها آمدند و صفویه را از بین بردند اصلا ایرانی دیگر وجود نداشت، بکلی از بین رفته بود، ممالک مختلف شده بود، هرکس یک جایی سلطنت می کرد. و اگر آن داستان ادامه پیدا می کرد اصلا امروزه ایرانی وجود نداشت. این آقامحمدخان بود که تکه های پخش شده ایران را جمع کرد، با قدرتی که داشت و با زحمتی که کشید ایران امروزه را درست کرد. چه ایراد به نظر من احمقانه ای است که از قاجاریه می گیرند. همه مملکت را آنها جمع کردند، واحد کردند و مرکزی کردند. حال بعضی قسمت ها را مجبور شدند بدهند، چون قشون ایران شکست خورد. وقتی آدم شکست می خورد، خب طبیعی است که باید بهای شکست را بدهد. و عباس میرزا همه گنجی که در اختیار داشت داد که آذربایجان را نجات بدهد و آذربایجان که ایران واقعی بود برای ایران باقی ماند. حال در قفقاز یک مقداری از خان نشین ها از بین رفتند که همه ترک زبان بودند و هیچوقت جزو واقعی فرهنگ ایران نبودند، به تمدن ایران و به فرهنگ ایران صدمه بزرگی نخورد.

شما پس در مجموع معتقدید که قاجار به ایران خدمت کردند؟

- من مطمئنم که اگر الان ایرانی هست و صحبت از ایرانی هست، آن را از آقامحمدخان و از قاجاریه داریم. فقط آقامحمدخان ممالک پخش شده را جمع کرد و بعد از آن پایتختی انتخاب کرد، مثل تهران، که پایتخت دائمی برای ایران ماند، نه فقط پایتخت قاجارها بود پایتخت خاندان پهلوی و جمهوری اسلامی هم شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110529_soltan_ali_mirza_qajar.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2011

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 30, 2011, 4:14:24 PM5/30/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:14 گرينويچ - دوشنبه 30 مه 2011 - 09 خرداد 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

با ادامه اعتصاب غذای چند زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر کرج و انتشار گزارش هایی از وضعیت نامناسب جسمی این افراد، جبهه مشارکت ایران و شماری از گروه ها و شخصیت های سیاسی اصلاح طلب از آنها خواسته اند اعتصاب غذای خود را بشکنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، جواد جهانگيرزاده، عضو كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ایران در ارتباط با سفر علی اکبر صالحی وزیر خارجه ایران به عربستان سعودی گفت: "سفر به عربستان در شرايط كنونی به هيچ وجه قابل توجيه نيست."

به گزارش خبرگزاری مهر، عماد حسینی، سخنگوی کميسيون انرژی مجلس از تاييد گزارش تخلف رئيس جمهور در سرپرستی وزارت نفت از سوی اين کميسيون خبر داد و گفت: "در صورت رای مجلس به اين تخلف، گزارش مذکور برای پيگيری به قوه قضائيه ارسال می‌شود."

نسرین ستوده، وکیل دادگستری که به ۱۱ سال زندان محکوم شده، روز یکشنبه که برای حضور در جلسه رسیدگی به ابطال پروانه وکالتش به کانون وکلای دادگستری منتقل شده بود، در آنجا با استقبال خانواده، همکاران و دوستانش روبرو شد.

غلامرضا مصباحی مقدم نماینده تهران و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران گفت که محمود احمدی نژاد در دوره غیبت یازده روزه خود مدعی شده است که ۳۵ میلیون رای دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره دلیل انتصابی بودن روسای دانشگاهها گفت: "من اگر نتوانم رئیس دانشگاه را انتخاب کنم چگونه می‌توانم سیاستها را در دانشگاه اعمال کنم."

حسین صفار هرندی مشاور فرهنگي فرمانده كل سپاه پاسداران گفت که گزارش‌ بازجویی از برخي اعضای "جریان انحرافی" به رئيس جمهوری داده شده است.

عليرضا زاكاني نماينده تهران در مجلس مدعی شد: "جريان انحرافي به دنبال تشكيل ستادهاي غيرقانوني در استانداري‌هاست."

به گزارش خبرگزاری فارس، علی مطهری نماينده مجلس ایران گفت مرز آزادی؛ نفاق، فریب و نیرنگ است و هر کسی باید در تفکر خود آزاد و در بیان آن نیز آزاد باشد و حتی اگر منجر به انکار خدا و جمهوری اسلامی باشد چنین کسی باید در بیان فکر خود ‌آزاد باشد.

افزایش بهای تعیین شده برای جان انسان یا عضوی از بدن انسان به اختلاف میان قوه قضاییه و دولت ایران انجامیده است.

پزشکان و سازمان دهندگان تظاهرات در شهر تعز یمن می‌گویند بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی به سوی معترضان دست کم ۱۵ نفرکشته شده اند.

جک وارنر نایب رییس معلق شده فیفا به طور علنی ایمیلی را فاش کرد که بر اساس آن محمد بن همام، جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را خریده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://www.naqshe-jahan.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

جبهه مشارکت خواهان پایان اعتصاب غذای زندانیان سیاسی رجایی شهر شد

با ادامه اعتصاب غذای چند زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر کرج و انتشار گزارش هایی از وضعیت نامناسب جسمی این افراد، جبهه مشارکت ایران و شماری از گروه ها و شخصیت های سیاسی اصلاح طلب از آنها خواسته اند اعتصاب غذای خود را بشکنند.

در بیانیه جبهه مشارکت ضمن اعتراض به نقض مکرر حقوق زندانیان سیاسی آمده است: "جبهه مشارکت ایران اسلامی از این انسان های آزاد و والا که بی گناه در بند ظلم گرفتار شده اند مصرانه می خواهد که به اعتصاب غذای خود پایان دهند و در عین حال از همه حق جویان و ظلم ستیزان می خواهد که برای حمایت از این عزیزان پیام مظلومیت آنها را بازتاب دهند و همت خود را برای بازنمایی جنبش سبز در روزهای در پیش روی خرداد بکار بندند."

طبق اخبار رسیده از زندان رجایی شهر به بی بی سی فارسی، در حال حاضر مهدی محمودیان، رسول بداغی، عیسی سحرخیز و کیوان صمیمی در اعتصاب غذا هستند. بر اساس این اخبار رسول بداغی، از اعضای کانون صنفی معلمان ایران، از چند روز پیش به سلول انفرادی منتقل شده است.

این زندانیان سیاسی اعتصاب غذای خود را از اول خرداد و در اعتراض به وضعیت زندان ها آغاز کرده و اعلام کرده اند آن را تا روز ۲۲ خرداد، سالگرد انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری ایران، ادامه خواهند داد.

پدر مهدی محمودیان به وب سایت روز گفته که پنجشنبه گذشته با پسرش ملاقات کرده است و او در پاسخ به درخواست او برای شکستن اعتصاب غذایش گفته است: "مهدی می گوید ما مال خودمان نیستیم. ما از حقوق مردم کوتاه نمی آییم و ملت باید پشتیبان ما باشند. مردم باید بدانند در زندان ها چه کثافت کاریهایی می شود و چه ها که نمی کنند."

در روزهای گذشته محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، نیز در تماس تلفنی با فاطمه الوندی، مادر مهدی محمودیان، از او خواسته بود از طرف او از آقای محمودیان و دیگر زندانیان بخواهد برای حفظ سلامتی شان به اعتصاب غذا پایان دهند.

اسدالله بیات زنجانی، از مراجع تقلید نزدیک به اصلاح طلبان، نیز در پاسخ به سوالی خواهان پایان اعتصاب عذای زندانیان سیاسی شده است.

آیت‌الله بیات زنجانی در پاسخ خود نوشته است: "ندای تظلم‌خواهی عزیزان اعتصاب غذا کننده، به گوش همگان رسیده است و هدف آنان را همگان شنیده و دانسته اند. در عین حال تکلیف آنان شکستن این اعتصاب است، چرا که ادامه این راه، ضررهای قابل توجه روحی و جسمی را برای آنان و نیز خانواده های مظلوم‌شان و به تبع آنان برای جامعه، در پی خواهد داشت."

در روزهای اخیر تعدادی از وب سایت های وابسته به مخالفان در ایران از جمله کلمه، سحام نیوز، جرس و ندای سبز آزادی در بیانیه مشترکی از این زندانی ها خواسته بودند به اعتصاب غذای خود پایان دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/05/110530_l17_hunger_strike_mosharekat.shtml

بالا ^^

انتقاد مجلس از برنامه سفر وزیر خارجه ایران به عربستان

جواد جهانگيرزاده، عضو كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ایران در ارتباط با برنامه سفر علی اکبر صالحی وزیر خارجه ایران به عربستان سعودی گفت: "سفر به عربستان در شرايط كنونی به هيچ وجه قابل توجيه نيست."

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای جهانگیرزاده ضمن نامناسب خواندن زمان این سفر گفت: "اين حركت مطمئناً انقلابيون بحرين را با يک سوال بزرگ مواجه می‌كند. ما بحث جدی با عربستان در شرايط كنونی به هيچ وجه نخواهيم داشت."

به گفته آقای جهانگیرزاده عربستان اين سفر را به عنوان يك پيروزی برای خود قلمداد می‌كند.

او همچنین گفت که مجلس و كميسيون امنيت ملی درباره اين موضوع حساس بوده و امكان بروز هر اتفاقی وجود دارد و حتما اگر چنين سفری صورت بگيرد نمايندگان مجلس ساكت نخواهند نشست.

این عضو كميسيون امنيت ملی مجلس، ابراز اميدواری كرد که آقای صالحی با مشورت‌های لازم از انجام اين سفر خودداری كند.

انتقادهای در حالی ادامه دارد که حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزارت خارجه، برنامه سفر وزیر خارجه به عربستان را تکذیب کرده و گفته است "همانطورکه وزیر خارجه، مسئولان منطقه ای و سخنگوی وزارت در جلسات متعدد کمیسیون امنیتی ملی مجلس اظهار کرده اند، وزیر امور خارجه در گذشته و هم اکنون هیچ برنامه ای برای سفر به عربستان سعودی در دست اقدام نداشته است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/05/110530_l19_rln_iran_salehi_arabia.shtml

بالا ^^

مجلس تخلف احمدی نژاد را به قوه قضاییه گزارش می دهد

به گزارش خبرگزاری مهر، عماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از تایید گزارش تخلف رئیس جمهوری در سرپرستی وزارت نفت از سوی این کمیسیون خبر داد و گفت: "در صورت رای مجلس به این تخلف، گزارش مذکور برای پیگیری به قوه قضائیه ارسال می‌شود."

آقای حسینی همچنین گفت که ۱۱ نفر از نمایندگان مجلس در کمیسیون انرژی در خصوص تخلف رئیس جمهور در سرپرستی وزارت نفت نامه ای منتشر کرده اند.

به گفته این نماینده مجلس، این نامه به رئیس مجلس نوشته شده و آقای لاریجانی آن را برای بررسی به کمیسیون انرژی ارجاع داده است.

آقای حسینی گفت: "این نامه در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و تخلف مد نظر نمایندگان به تایید کمیسیون رسید."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/05/110530_l19_rln_iran_oil_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

حضور نسرین ستوده با دستبند در کانون وکلای دادگستری

نسرین ستوده، وکیل دادگستری که به ۱۱ سال زندان محکوم شده، روز یکشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۰ که برای حضور در جلسه رسیدگی به ابطال پروانه وکالتش به کانون وکلای دادگستری منتقل شده بود، در آنجا با استقبال خانواده، همکاران و دوستانش روبرو شد.

بعضی مقام های قضایی خواهان ابطال پروانه وکالت نسرین ستوده هستند که کانون وکلای دادگستری با ورود به این پرونده اعلام کرده است که با تشکیل دادگاهی درباره این موضوع تصمیم خواهد گرفت.

این دادگاه روز یکشنبه به ریاست بتول کیهانی، عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری، و با حضور چند عضو دیگر این کانون برگزار شد اما در نهایت تصمیم در این باره به جلسه دیگری موکول شد.

خانم ستوده با دستبند و به همراه دو سرباز مرد و یک سرباز زن از زندان اوین به ساختمان کانون وکلای دادگستری در نزدیکی میدان آرژانتین تهران منتقل شد و علاوه بر اعضای خانواده، تعداد زیادی از وکلا و فعالان حقوق زنان برای دیدار او به این محل رفته بودند.

به گزارش وب سایت تغییر برای برابری و بر اساس عکس های منتشر شده در این وب سایت، خانم ستوده در زمان حضور در دادگاه و پس از آن مدام می خندیده و با وجود مخالفت ماموران زندان، از زمان بیرون آمدن از ساختمان تا سوار شدن به ماشین زندان دستهایش را بالا گرفته بوده است.

خانم ستوده در آستانه این دادگاه نامه ای خطاب به همسرش رضا خندان نوشت که در بخشی از آن آمده است: "هرکس در زندان به آزادی‌اش فکر می‌کند. من هم آزادی‌ام برایم مهم است. اما مهم‌تر از آن عدالتی است که نادیده گرفته می‌شود... مهم‌تر از آن صد‌ها سال حبسی است که برای موکلانم و دیگر آزادیخواهان به جرم ناکرده صادر شده است تعدادی از آن‌ها و فقط بعضی از آن‌ها موکلم بوده‌اند و چه پروانه وکالت داشته باشم یا نداشته باشم به احکام ناعادلانه آن‌ها معترضم."

عکس هایی از لحظه ای که نسرین ستوده بعد از جلسه دادگاه همسرش را در آغوش می کشد در رسانه های مخالفان دولت ایران با استقبال زیادی روبرو شده است.

نسرین ستوده از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ در بازداشت است و در دادگاه به جرم "اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر" به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و به جرم تظاهر به بی حجابی به ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110530_l17_sotoudeh_lawyers_association.shtml

بالا ^^

'احمدی نژاد گفته است ۳۵ میلیون رای دارد'

غلامرضا مصباحی مقدم نماینده تهران و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران گفت که محمود احمدی نژاد در دوره غیبت از محل کار خود مدعی شده است که ۳۵ میلیون رای دارد.

اظهارات آقای مصباحی مقدم، که دیشب در سایت خبرآنلاین منتشر شده، اشاره ای به یازده روز غیبت محمود حمدی نژاد از دفتر ریاست جمهوری در نیمه اول اردیبهشت ماه است، که در اعتراض به ابقای وزیر اطلاعات توسط آیت الله خامنه ای صورت گرفت.

اظهارات منسوب به رئیس دولت دهم در مورد برخورداری از ۳۵ میلیون رای، پیشتر نیز مورد اشاره برخی شخصیت ها و رسانه های محافظه کار ایران قرار گرفته است.

در همین ارتباط، سه هفته پیش علیرضا زاکانی نماینده محافظه کار تهران در مجلس هشتم، در یادداشتی در هفته نامه پنجره نوشته بود که محمود احمدی نژاد در دوران غیبت خود، به برخی از کسانی که به ملاقات وی رفته اند گفته است که "اگر همین الان انتخابات شود، وی ۳۵ میلیون رای دارد".

پیش از آن نیز، مصاحبه گر هفته نامه شما ارگان جمعیت موتلفه اسلامی نیز در حین گفت گو با احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان گفته بود: "این روزها زمزمه‌هایی می‌شنویم که برخی معتقدند آقای دکتر احمدی‌نژاد ۳۵ میلیون رأی داشته و به علت ولایی بودنش ۱۰-۱۲میلیون رأی را از دست داده و اگر حمایت ولایت نبود، شاید ایشان رأی بیشتری می‌آورد."

امیدواریم دو سال آینده "به سلامتی طی شود"

غلامرضا مصباحی مقدم در بخشی دیگر از گفت و گوی خود، رئیس دولت دهم را کسی دانسته که بر مواضع خود اصرار می کند و تنها وقتی عقب می نشیند که "احساس می کند شرایط دیگر به او اجازه نمی دهد که موضعش را ادامه دهد".

وی افزوده: "مثلا با اینکه شورای نگهبان در همین قضیه ادغام وزارتخانه​ها تفسیر قانونی ارائه داد که باید مورد تبعیت رئیس جمهور باشد، اما می​بینیم که ایشان به دنبال ارائه این تفسیر و جلسه مشترکی که با رئیس​مجلس در خدمت مقام معظم رهبری داشته، و خبر این است که معظم له هم فرموده​اند مبنای عمل دولت باید تفسیر شورای نگهبان باشد، باز هم ایشان با سه وزیر تودیع می کند."

در پی بروز اختلاف میان مجلس و دولت در مورد نحوه ادغام هشت وزارتخانه، شورای نگهبان ایران در ۲۱ اردیبهشت تاکید کرد که هم این ادغام باید به تصویب مجلس برسد و هم وزرای جدید لازم است از مجلس رأی اعتماد بگیرند.

جلسه مورد اشاره آقای مصباحی مقدم، حدود دو هفته پیش و به علت مخالفت محمود احمدی نژاد با نظر شورای نگهبان در مورد ادغام وزارتخانه ها برگزار شده بود.

در پی برگزاری این جلسه، علی لاریجانی رئیس مجلس ایران اعلام کرد که "مشکل ادغام وزارتخانه ها" در جلسه ای با حضور رئیس جمهوری و رهبر ایران "حل شده" و دولت باید وزرای جدید را برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس معرفی کند.

با این حال، بعد از جلسه تشکیل شده در حضور آیت الله خامنه ای، آقای احمدی نژاد به برکناری یه سه وزیر پرداخت و برخی محافظه کاران، این اقدام را مغایر با توصیه آیت الله خامنه ای در جلسه سران دو قوه مبنی بر لزوم تبعیت دولت از نظر شورای نگهبان دانستند.

آقای مصباحی مقدم در مصاحبه اخیر خود با گفتن اینکه آقای احمدی نژاد فکر می کند موضع گیری های وی منجر به جلب ۱۰ میلیون از آرای مخالفان دولت به سمت وی شده است، یادآوری کرده که از "دوره خدمت آقای احمدی​نژاد فقط دو سال باقی مانده" که باید "به سلامتی طی شود" و طی آن، "تنشی بین او و بخش​های مختلف نظام به وجود نیاید".

یک روز پیش از انتشار اظهارات غلامرضا مصباحی مقدم، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس هشتم نیز گفته بود که آیت الله خامنه ای ترجیح می دهد محمود احمدی نژاد قبل از پایان دوره مسئولیت قانونی خود برکنار نشود و عمر آن "به طور طبیعی" به پایان برسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110530_l39_mesbahi_moghadam_ahmadinejad_majlis.shtml

بالا ^^

وزیر علوم: ریاست دانشگاه انتخابی نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره دلیل انتصابی بودن روسای دانشگاهها گفت: "من اگر نتوانم رئیس دانشگاه را انتخاب کنم چگونه می‌توانم سیاستها را در دانشگاه اعمال کنم."

او افزود: "ریاست دانشگاه هم باید سیاستها را اعمال کند اگر نتواند رئیس دانشکده خود را انتخاب کند چطور می تواند این سیاستها را اعمال کند. این سیاستها هم از بدنه جمع می شود و به سیاست وزارت علوم بدل می‌شود."

آقای دانشجو همچنین گفت: "در دنیا تنها شاید یکی دو جا وجود داشته باشد که بگویند رئیس دانشگاه به صورت انتخابی و با رأی‌گیری انتخاب شود. رئیس دانشگاه باید شاخصهایی را داشته باشد و انتخابی نیست."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/05/110530_l19_iran_student_policy.shtml

بالا ^^

ارائه گزارش بازجویی از اعضای 'جریان انحرافی' به احمدی نژاد

حسین صفار هرندی مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران گفت که گزارش‌ بازجویی از برخی اعضای "جریان انحرافی" به رئیس جمهوری داده شده است.

خبرگزاری فارس امروز خبر داده که آقای صفار هرندی در سخنان عصر روز یکشنبه خود در جلسه هفتگی گروه انصار حزب‌الله، ابراز امیدورای کرده است که محمود احمدی نژاد پس از دریافت گزارش بازجویی ها، "انتظاری که به عنوان یک مومن از او وجود دارد را انجام دهد".

عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران دیروز تعداد دستگیر شدگان "جریان انحرافی" را "هفت – هشت نفر" ذکر کرده بود.

جریان انحرافی، اصطلاحی است که محافظه کاران منتقد دولت دهم، برای اشاره به اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر محمود احمدی نزاد و همفکران او مورد استفاده قرار می دهند.

آقای صفار هرندی که سابقا وزیر ارشاد آقای احمدی نژاد بوده است، در بخش دیگری از سخنان اخیر خود اظهار داشته که "مجموعه نظام در حال تلاش است تا سرشاخه‌های جریان منحرف را شناسایی و از حوزه مدیریت عالی نظام دور کند".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/05/110530_l39_rln_saffar_harandi_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

ادعای تشکیل 'ستادهای غیرقانونی' در استانداری های ایران

علیرضا زاکانی نماینده تهران در مجلس مدعی شد: "جریان انحرافی به دنبال تشکیل ستادهای غیرقانونی در استانداری‌هاست."

آقای زاکانی "جریان انحرافی" رامتهم کرده که در قالب تشکیل "ستادهای راهبردی فرهنگی- اجتماعی" در استانداری‌ها، به دنبال تاثیر گذاری بر انتخابات است و می کوشد با استفاده غیر قانونی از امکانات دولتی، "عناصر خود را وارد مجلس کند".

"جریان انحرافی" عنوانی است که محافظه کاران منتقد دولت، برای اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر آقای احمدی نژاد و همفکران او مورد استفاده قرار می دهند.

آیت الله خامنه ای دیروز با توصیه کردن مسئولان سه قوه به "نگه داشتن احترام انتخابات" گفته بود : "هیچ کس نباید به هیچ نحوی در انتخابات دخالت کند، تا انتخابات براساس روال قانونی انجام و مجلس بر اساس تشخیص و انتخاب مردم برگزار شود."

رهبر جمهوری اسلامی در دیدار سالانه خود با با نمایندگان در سالگرد افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی، به آنها توصیه کرده بود که از نزدیک شدن به "صاحبان قدرت و ثروت" برای "تأمین نمایندگی در مجلس بعدی" خودداری کنند.

علیرضا زاکانی با اشاره به سخنان دیروز آقای خامنه ای در مورد انتخابات آینده گفته است نمایندگانی که "وامدار کانون های قدرت و ثروت" lی شوند، "نه تنها کارایی ندارند بلکه عملاً به صورت بازیچه در دست عناصر طمع‌ورز و در خدمت آنها قرار دارند".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/05/110530_l39_rln_zakani_enheraf_election.shtml

بالا ^^

مطهری: آزادی بیان حتی اگر منجر به انکار خدا شود اشکالی ندارد

به گزارش خبرگزاری فارس، علی مطهری نماینده مجلس ایران گفت "مرز آزادی؛ نفاق، فریب و نیرنگ است و هر کسی باید در تفکر خود آزاد و در بیان آن نیز آزاد باشد و حتی اگر منجر به انکار خدا و جمهوری اسلامی باشد چنین کسی باید در بیان فکر خود ‌آزاد باشد، مادامی که نیرنگ و فریب نیست باید در بیان خود آزاد باشد."

آقای مطهری گفت: "اگر که براساس تفکر رسیدم اینجا که خدا و پیامبر وجود ندارد، بیان آن باید آزاد باشد و از آن معذب نخواهد بود، چرا که به دنبال حقیقت بوده است ولی اگر فردی از آیات قرآن استفاده کرد در حالیکه اعتقاد به آن ندارد، جلوی آن را باید گرفت."

آقای مطهری در رابطه با اتفاقات بعد از انتخابات سال ۸۸ گفت: "در بحران‌های اخیر من در مصاحبه‌هایم گفتم، ما بی‌جهت اینقدر از کسانی که به هر دلیلی به انتخابات اعتراض داشتند و فکر می‌کردند تقلب شده وحشت کردیم، باید می‌گذاشتیم چند بار شعار دهند، تجمع کنند تلویزیون پخش کند و وقتی هیجان آنها پایین آمد، آن موقع که حداکثر صد هزار نفر باقی می‌ماندند که به دنبال آشوب بودند، آن موقع باید سخت گرفته می‌شد، نه اینکه از روز اول باتوم به دست بگیریم."

او افزود: "گاهی اوقات اشتباه در مدیریت بحران است، اما باید توجه داشت در چنین بحران‌هایی تصمیم‌گیری سخت است، چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر اجازه تجمع داده می‌شد افراد بیشتری کشته نمی‌شدند، امثال ما هم نمی‌توانند چنین ادعایی بکنند، ولی آنچه که به نظر می‌آید این است ما نباید بی‌جهت از حرف مخالف وحشت داشته باشیم."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/05/110530_l19_rln_iran_motahari_freedom.shtml

بالا ^^

گرانی شتر ، جان‌بهای انسان را در ایران افزایش داد

افزایش بهای تعیین شده برای جان انسان یا عضوی از بدن انسان به اختلاف میان قوه قضاییه و دولت ایران انجامیده است. قوه قضاییه با استناد به گران شدن شتر میزان دیه را افزایش داده است.

در حالی که مقامات قضایی و پلیس گفته اند افزایش بهای دیه یا جان بها، میزان جرایم را کاهش می دهد، شرکت های بیمه خواهان کاهش بهای دیه شده اند.

قوه قضاییه ایران میزان دیه یک انسان کامل را برای سال ۱۳۹۰ معادل ۹۰ میلیون تومان تعیین کرده است در حالی که میزان دیه در سال گذشته به طور میانگین ۴۵ میلیون تومان بوده است.

در فقه شیعه که مبنای قوانین مجازات اسلامی در ایران است ، دیه ، مال یا پولی است که به سبب کشتن انسان یا نقص عضو به کسی که صدمه دیده است یا بازماندگان او داده می شود.

میزان دیه هر سال توسط کمیسیونی زیر نظر وزیر دادگستری اعلام می شود.

همزمان ، اسکندر مومنی رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی روز دوشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۰ از افزایش دیه دفاع کرده و گفته است که "دیه ۹۰ میلیون تومانی منجر به ایجاد بازدارندگی در تصادفات می شود."

آقای مومنی گفته است با توجه به این که بعضی از افرادی که در تصادفات جان خود را از دست می دهند سرپرست یک خانوار هستند تصمیم قوه قضاییه در افزایش میزان دیه "منطقی و صحیح " است.

نعمت احمدی حقوقدان و وکیل دادگستری در گفت و گو با بی بی سی فارسی می گوید" افزایش میزان دیه لازم بود برای این که در بسیاری موارد میزان قبلی دیه تکافوی خسارت زخمی شدگان را نمی دهد و اولیای دم هم خواهان افزایش دیه بودند."

اعتراض بیمه گران و دولت

نخستین اعتراضات به افزایش بهای دیه در میان بیمه گران ابراز شد.

محمد جواد فرشباف ماهریان رییس کل بیمه مرکزی می گوید" ما پیگیری می کنیم تا این اتفاق رخ ندهد چون دلیلی برای افزایش نرخ دیه وجود ندارد."

آقای فرشباف ماهریان نحوه محاسبه دیه در قوه قضاییه را رد کرده و گفته است " براساس نظر وزارت کشاورزی قیمت ۱۰۰ شتر که معیار محاسبه دیه است ۵۰ میلیون تومان " است.

بر اساس نظر فقهای شیعه میزان دیه بر اساس یکی از این شش معیار تعیین می شود:۱۰۰۰ گوسفند، ۲۰۰ گاو، ۱۰۰ شتر،۲۰۰ دست لباس یمنی، ۱۰۰۰ دینار طلا، یا ۱۰۰۰۰ درهم نقره.

مقامات قوه قضاییه گفته اند که میزان دیه را بر اساس بهای صد شتر به ازای هر شتر ۹۰۰ هزار تومان برآورد کرده اند.

رییس بیمه مرکزی گفته است که افزایش میزان دیه" آثار و تبعات اقتصادی و اجتماعی " دارد و به گران شدن " کالا ها و خدمات مرتبط با دیه" منجر می شود.

روزنامه ایران که روزنامه دولت است نوشته است که رییس جمهوری هم با افزایش قیمت دیه مخالف است و قصد دارد برای درخواست تجدید نظر"موضوع دیه ۹۰ میلیونی را با رهبری در میان بگذارد."

به گزارش روزنامه ایران،"قوه قضاییه به مسوولین خود در تمام کشور اعلام کرده که از ۱۶ خرداد ماه سال جاری در احکام خود میزان دیه کامل نفس را ۹۰ میلیون تومان محاسبه کنند."

مقامات بیمه می گویند افزایش میزان دیه تعداد کسانی را افزایش می دهد که قادر به پرداخت میزان دیه نیستند.

همچنین این مقامات می گویند" حتی رانندگان مقصر در تصادفات که خودرو خود را بیمه شخص ثالث کرده اند هم ناچار هستند تفاوت میان سقف تعهدات بیمه و میزان دیه را خودشان بپردازند." به گفته این مقامات حداکثر میزان بیمه نامه های شخص ثالث ۶۰ میلیون تومان است.

مقامات بیمه گفته اند که در صورت افزایش میزان دیه مبلغ حق بیمه مربوطه افزایش خواهد یافت.

دیه کامل و دیه عضو

آقای احمدی که از حامیان افزایش میزان دیه است می گوید افزایش میزان دیه بیشتر در مورد کسانی اهمیت دارد که دچار از دست دادن یک عضو می شوند. به گفته آقای احمدی افرادی که دچار نقص عضو می شوند غیر از دیه خسارت درمان دریافت نمی کنند و میزان دیه گاه حتی کفاف هزینه های درمانی را نمی دهد.

البته آقای احمدی می پذیرد که افزایش میزان دیه می تواند برای محکومانی که در حال حاضر به دلیل ناتوانی در پرداخت دیه در زندان مانده اند، پیامد های بدی داشته باشد.

به گفته آقای احمدی این گروه از متهمان اگر نتوانند تا ۱۶ خرداد میزان معادل دیه را بپردازند ناگزیر هستند دیه را بر اساس قیمت جدید بپردازند.

بهای شتر

یکی از زمینه های بحث بر سر میزان دیه تفاوت برداشت ها از بهای شتر در ایران است که عمدتا به عنوان معیار تعیین دیه شناخته می شود.

در حالی که طرفداران افزایش دیه می گویند قیمت هر شتر ۹۰۰ هزار تومان است طرفداران دولت می گویند قیمت هر شتر پانصد هزار تومان است.

در این میان سایت خبر آنلاین با یک پزشک در کشتارگاه ورامین گفتگویی کرده و این پزشک مدعی شده است که قیمت شتر بین یک میلیون تا دو میلیون تومان است.

این پزشک کشتارگاه گفته است که همه شتر هایی که در ایران هستند ایرانی نیستند و برخی از شتر ها را از پاکستان وارد می کنند که باتوجه به افزایش قیمت ارز بهای این شتر ها هم افزایش یافته است.

بلاتکلیفی بیمه گران

رسانه های ایران می گویند در حالی که قوه قضاییه گفته است از خرداد ماه نرخ تازه دیه اعتبار دارد وزارت دادگستری هنوز اجرای این حکم را ابلاغ نکرده است.

ناظران گفته اند وزارت دادگستری به این امید که رایزنی ها در سطوح بالا تا آخرین روزها میزان نرخ بیمه را تغییر دهد از ابلاغ قطعی حکم خودداری کرده است.

به گفته رسانه های ایران هنوز به شرکت های بیمه هم نرخ های جدید بیمه دیه و بیمه اعلام نشده و بسیاری از قرار داد های بیمه دچار بلاتکلیفی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110530_l22_bloodmoney_die.shtml

بالا ^^

کشتار معترضان یمنی در شهر تعز

پزشکان و سازمان دهندگان تظاهرات در شهر تعز یمن می گویند بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی به سوی معترضان دست کم ۱۵ نفرکشته شده اند.

همچنین گزارش ها حاکی از حمله هوایی دولت به افراد مسلح مظنون به عضویت در شبکه القاعده در شهر زنگبار است.

تعز شاهد شکل گیری اولین تظاهرات اعتراض آمیز ملهم از قیام مردم مصر و تونس بود.

عبدالقادر الجنید یکی از پزشکان شهر تعز به بی بی سی گفت که نیروهای امنیتی به مردم حمله کرده، چادرهایشان را به آتش کشانده و آنها را به گلوله بستند.

میدان شهر تعز دارای صحنه بزرگی برای سخنرانی و هنرنمایی بود.

علاوه برآن یک نمایشگاه هنری هم در کنار چادرهای معترضان ترتیب داده شده بود که این میدان را به صورت صحنه فعالیت های مختلف در آورده بود و مردم زیادی برای شرکت در آن و دیدار از هنرنمایی و نمایشگاه های هنری به این میدان مراجعه می کردند.

دکتر عبدالقادر الجنید افزود که در ساعت سه بامداد نیروهای امنیتی با بولدوزر همه چیز را از بین بردند.

یکی از معترضان هم به خبرگزاری فرانسه گفته است که سربازان مردم را بدون استثنا به گلوله بستند.

حمله هوایی به شهر زنگبار

به گفته شاهدان عینی در شهر زنگبار جت های یمنی مواضع پیکارجویان اسلامگرا را امروز دوشنبه (۳۰ ماه مه ) بمباران کردند.

براساس یک گزارش ارتش یمن شهر زنگبار را با آتش توپخانه هدف قرار داده است.

پیشتر نفرات مسلح مظنون به عضویت در شبکه القاعده به گروهی از سربازان ارتش حمله کرده و چهار نظامی را کشته و شماری را زخمی کرده بودند.

هویت افراد مسلح هنوز روشن نشده است و در مورد آن گزارش های ضد و نقیضی وجود دارد.

شهر زنگبار چند روز پیش توسط پیکارجویان القاعده تصرف شد و دولت یمن می گوید که در تلاش است تا آن را باز پس بگیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/05/110530_l24_yemen_protesters.shtml

بالا ^^

بن همام به خریدن جام جهانی ۲۰۲۲ قطر متهم شد

جک وارنر نایب رییس معلق شده فیفا به طور علنی ایمیلی را فاش کرد که بر اساس آن محمد بن همام، جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را خریده است.

جرومه والک دبیرکل فیفا تایید کرد که این ایمیل را او فرستاده بوده و این سوال را مطرح کرده که چرا رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا، محمد بن همام، در انتخاب ریاست فیفا شرکت کرده است.

والک نوشت: "(بن همام) تصور کرده است همانطور که جام جهانی را خردیده است می تواند فیفا را هم بخرد."

تیم متقاضی میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در بیانیه ای هرگونه ارتکاب خلاف در مراحل کسب میزبانی را قاطعانه رد کرده است.

در بیانیه رسمی قطری ها آمده است: "ما مصرانه از فیفا می خواهیم تا از دبیرکلش بخواهد موضوع را روشن کند. در این حین ما هم مشاوره های حقوقی موجود را در نظر می گیریم و راه های پیش رو را بررسی می کنیم."

محمد بن همام که ریاست کنفدراسیون فوتبال آسیا را برعهده داشت و در حالی که سه متقاضی آسیایی دیگر، کره جنوبی، ژاپن و استرالیا متقاضی میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ بودند، بطور رسمی بیطرف بود.

با این وجود بن همام ۶۲ ساله به عنوان شهروند قطر به طور علنی از موفقیت کشورش در کسب میزبانی جام جهانی حمایت کرد.

بن همام در واکنش به اتهام جرومه والک که مدعی شده بود او جام جهانی ۲۰۲۲ را برای قطر خریده بود روز دوشنبه به بی بی سی اسپورت گفت: "نمی دانم چرا او – والک – این حرف را زده است. اگر من برای قطر پول داده بودم شما باید از آن ۱۳ نفری که به میزبانی قطر رای دادند سوال می کردید".

او در جواب به اینکه آیا اتهام والک را درست می داند گفت: "شما چه فکر می کنید؟"

والک تاکید کرد که ای میل او قرار بوده خصوصی بماند و اشاره کرد که وارنر تنها بخشی هایی از آن را منتشر کرده است.

والک گفت: " او – وارنر- به من ای میلی فرستاد و پرسید که آیا من خواهان حضور بن همام در انتخابات ریاست فیفا هستم یا نه. او گفت که من باید از بن همام بخواهم از رقابت کنار بکشد".

والک هرگونه تاثیر روی کمیته اخلاقی فیفا که روز یکشنبه بن همام و وارنر را محکوم کرد، مردود دانست.

آقای والک گفت: "اولین باری که من با رئیس کمیته اخلاقی دیدار کردم دیروز – یکشنبه – بعد از جلسه و قبل از رفتن به کنفرانس خبری بود. من با هیچ کس در ارتباط نبودم".

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا در جلسه کمیته اخلاقی که بعد از ظهر یکشنبه، ۲۹ مه (۸‌‌خرداد) برگزار کرد، جک وارنر و محمد بن همام اعضای هیئت اجرایی این فدراسیون را به طور موقت از فعالیت در حوزه فوتبال و همه مسئولیت های خود در فیفا محروم کرده است.

قرار است فیفا تحقیقات کاملی را مبنی بر اتهام رشوه دادن به اتحادیه فوتبال حوزه دریای کارائیب آغاز کند.

وانر که وزیر ورزش دولت ترینیداد و توباگو است با ناراحتی گفت: "من این محرومیت را بدترین شکل قضاوت یک سازمان ورزشی می دانم. آنها از قبل تصمیم گرفته بودند و آماده گوش دادن به حرف نبودند. این افراد توسط بلاتر انتخاب شده بودند".

وارنر توضیح داد: "من به والک نوشتم و توضیح دادم که نتیجه انتخابات فیفا می تواند در دنیای اعراب باعث شکاف شود و من ترجیح می دهم از بن همام بخواهم از انتخابات کنار بکشد. جرومه در پاسخ نوشت که نمی فهمد چرا بن همام در انتخابات شرکت کرده. او – بن همام - فکر کرده از این طریق می تواند به راحتی به جوزف سپ بلاتر بگوید که از او خوشش نمی آید، یا اینکه – بن همام - می تواند فیفا را همانطور که – قطر - جام جهانی را خرید، بخرد".

وارنر این ای میل را به فیلمبرداران نشان داد و اضافه کرد: "احتیاجی ندارد من را باور کنید. نمی خواهد من را دوست داشته باشید، با من غذا بخورید یا با من بخوابید اما حقیقت را وقتی می بینید باور کنید".

وارنر، بلاتر را هم متهم کرد که به مسئولان کونکاکف کامپیوتر و یک میلیون دلار هدیه داده است: "این قضیه باعث ناراحتی میشل پلاتینی شد که در آنجا بود. پلاتینی به سمت والک رفت و اعتراض کرد که بلاتر اجازه کمیته مالی برای این هدیه را ندارد و والک جواب داد که او برای بلاتر پول پیدا می کند".

وارنر گفت: "من همچنین به فیفا گفتم اگرچه بلاتر به همه اعضای حوزه کارائیب لپ تاپ و پروجکتور هدیه داده اما تا به امروز هیچ شکایتی مطرح نشده است".

با این وجود پلاتینی روز دوشنبه گفت که که او با بلاتر سوئیسی شوخی کرده بود.

بلاتر انجام هرگونه تخلف را رد کرده است.

چاک بلیزر دبیرکل کنفدراسیون فوتبال کونکاکف مدعی شده که محمد بن همام و جک وارنر در روزهای ۱۰ و ۱۱ مه در جریان نشستی در ترینیداد، چهل هزار دلار به صورت نقد به اعضا این اتحادیه رشوه داده اند تا در انتخابات ریاست فیفا به نفع بن همام رای دهند.

همچنین مسئولان میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر، اتهاماتی را که در ساندی تایمز درباره پرداخت رشوه در مقابل گرفتن رای مطرح شده بود، رد کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/05/110530_bin_hammam_fifa.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
May 31, 2011, 4:11:35 PM5/31/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:11 گرينويچ - سه شنبه 31 مه 2011 - 10 خرداد 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

عزت الله سحابی، از چهره های معروف منتقد حکومت در دوران قبل و بعد از انقلاب ایران، در سن ۸۱ سالگی درگذشت.

گروهی از شخصیت های ایرانی در نامه ای به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان تسریع در انتخاب و اعزام گزارشگر ویژه حقوق بشر به این کشور شده اند.

عبدالنبی نمازی، امام جمعه کاشان گفته است که دستگیری نزدیکان محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران به دستور آیت الله علی خامنه ای انجام شده است.

انفجاری در جنوب غرب شهر کابل یک کشته و پنج مجروح به جا گذاشت، این انفجار شام سه شنبه سی و یکم می در حوالی باغ بابر در جنوب غرب کابل رخ داد.

موسی سوری، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، تحریم های بین المللی علیه ایران را عامل تاخیر در اجرای پروژه های گاز منطقه پارس جنوبی دانسته است.

یک بازیکن سرشناس در فوتبال ایران به اتهام حمل مواد مخدر به حبس ابد محکوم شد.

تلویزیون دولتی سوریه گفته است بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور امروز سه شنبه (۳۱ مه) فرمان عفو عمومی صادر کرده است.

مقامات مصری می گویند حسنی مبارک، رئیس جمهوری پیشین این کشور را به دلیل بیماری شدید نمی توان تا زمان محاکمه از بیمارستان به زندان انتقال داد.

جسد سید سلیم شهزاد، روزنامه نگار پاکستانی که در نوشته های خود به ارتباطات احتمالی میان ارتش پاکستان و القاعده اشاره کرده بود درشرق پاکستان پیدا شده است.

این انتخابات قرار است روز چهارشنبه با حضور سپ بلاتر سوئیس، به عنوان تنها نامزد برگزار شود. اتحادیه فوتبال انگلستان در بیانیه خود خواهان آن شده که یک نهاد بی طرف، سیاستهای اصلاح شده را به فیفا پیشنهاد دهد.

رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، که برای دیدار با معمرقذافی، رهبر لیبی به این کشور سفر کرده بود، پس از بازگشت از لیبی گفت که آقای قذافی حاضر به ترک کشورش نیست.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

عزت الله سحابی درگذشت

عزت الله سحابی، رئیس شورای فعالان ملی – مذهبی و از چهره های معروف منتقد حکومت در دوران قبل و بعد از انقلاب ایران، در سن ۸۱ سالگی درگذشت.

آقای سحابی پس از حدود یک ماه کما، در ساعت ۲ و ۱۰ دقیقه سه شنبه ۱۰ خرداد (۳۱ مه) و در بیمارستان مدرس تهران از دنیا رفت.

رئیس شورای فعالان ملی – مذهبی، روز نهم اردیبهشت به علت سکته مغزی به آی سی یو منتقل شد و از آن زمان به بعد در حالت کما قرار داشت.

واکنش ها به درگذشت عزت الله سحابی

آقای سحابی در فروردین ماه ۱۳۸۹، در نامه سرگشاده ای ضمن انتقاد شدید از نحوه رفتار با زندانیان زن و مرد در دوره بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم، از خدا خواست که یا اوضاع کشور را دگرگون کند و یا "مرگ او را برساند".

وی در این نامه تاکید کرد: "تحمل حوادث و دردهایی که در این نه ماهه بر این سرزمین و فرزندانش رفته، برای من در این سنین آخر عمر بسی سخت و ناگوار است".

شش دهه فعالیت سیاسی

عزت الله سحابی، بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ فعالیت سیاسی تشکیلاتی خود را آغاز کرد و در دوران قبل و بعد از انقلاب، مجموعا بیش از ۱۵ سال از عمر خود را در زندان‌ گذراند.

آقای سحابی عضو شورای انقلاب، نماینده مردم تهران در اولین مجلس خبرگان قانون اساسی و دوره اول مجلس شورای اسلامی و نیز، رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت مهدی بازرگان بود.

این فعال سیاسی در سال ۱۳۷۱ به انتشار نشریه ایران فردا پرداخت که از مهمترین نشریات منتقد حکومت در دوران پیش از ریاست جمهوری محمد خاتمی بود و در جریان توقیف سراسری مطبوعات اصلاح طلب در اردیبهشت ۱۳۷۹ تعطیل شد.

عزت الله سحابی در سال ۱۳۶۹ و در زمان مسئولیت سعید امامی، معاون بانفوذ علی فلاحیان وزیر وقت اطلاعات، بازداشت و به مدت چند ماه تحت بازجویی های سنگین برای "اعتراف کردن" علیه خود و همفکرانش قرار گرفت.

وی در سال ۱۳۷۹ به همراه حدود ۴۰ نفر دیگر از فعالان ملی – مذهبی بازداشت شد و بعد از سپری کردن نزدیک به دو سال حبس، با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی از زندان خارج شد.

آقای سحابی بعدها، در دادگاه تشکیل شده برای فعالان فعالان ملی - مذهبی، به اتهام "تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام و توهین به مسئولان" به ۱۱ سال زندان محکوم شد.

رئیس شورای فعالان ملی – مذهبی بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم نیز، در زمستان ۸۹ به اتهام "تبلیغ علیه نظام از طریق حضور مکرر در تجمعات غیرقانونی و اخلال در نظم عمومی" به دو سال حبس محکوم شد.

دختر این فعال سیاسی، هاله سحابی، عضو "شورای مادران صلح" و از محکومان سیاسی حوادث پس از انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ است که بهمن ماه گذشته برای اجرای حکم دو سال حبس‌ خود، به زندان اوین فراخوانده شد.

عزت الله سحابی، فرزند یدالله سحابی بود که به همراه آیت الله محمود طالقانی و مهدی بازرگان، نهضت آزادی ایران، از شناخته شده ترین گروه های منتقد حکومت در دوران قبل و بعد از انقلاب را، در سال ۱۳۴۰ تاسیس کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110531_l39_ezzatollah_sahabi_death.shtml

بالا ^^

درخواست برای اعزام سریع تر گزارشگر ویژه به ایران

گروهی از شخصیت های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایرانی در نامه ای به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان تسریع در انتخاب و اعزام گزارشگر ویژه حقوق بشر به این کشور شده اند.

این نامه که به امضای ۱۵۱ نفر رسیده است، بر وضع نامناسب زندانیان عقیدتی و سیاسی در ایران تاکید دارد و اعزام سریع گزارشگر ویژه حقوق بشر را برای رسیدگی به وضع این افراد ضروری دانسته است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز ۲۴ مارس ۲۰۱۱ با صدور قطعنامه ای به تعیین گزارشگر ویژه‌ای برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران رأی داد.

شیرین عبادی، عبدالعلی بازرگان، رامین جهانبگلو، علی افشاری و هادی قائمی از امضاکنندگان نامه ارسال شده به بان کی مون هستند.

در این نامه با اشاره به گزارش های منتشر شده درباره "وضع تکان دهنده" زندانیان در زندان های رجایی شهر، قرچک و اهواز، درباره "نحوه بازجویی ، آماده سازی بعضی زندانی های سیاسی برای اعتراف اجباری و وضع بسیار دشوار و وحشتناک زندگی" آنها شکایت شده است.

این نامه همچنین از وضع زندانیانی که در بازداشتگاه رجایی شهر به علت شکایت به "وضعیت غیرقانونی و غیرانسانی" خود دست به اعتصاب غذا زده اند، ابراز نگرانی کرده است.

در این نامه، شرایط زندانیان سیاسی در سایر زندان های ایران هم "دشوار و وحشتناک" توصیف شده و به برگزاری محاکمات مغایر موازین بین المللی و صدور احکام سنگین اشاره شده است.

نویسندگان نامه با یادآوری تعهدات بین المللی ایران در رابطه با میثاق های بین المللی ناظر بر حفظ حقوق بشر و همچنین قوانین داخلی، از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته اند تا حکومت این کشور را برای رعایت حقوق زندانیان سیاسی تحت فشار قرار دهد.

هادی قائمی، سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران که در نیویورک فعالیت می کند، درباره ارسال نامه به دبیرکل سازمان ملل گفت: "در چند ماه اخیر اخبار ناگواری از وضع زندانیان عقیدتی و سیاسی در ایران به خارج از این کشور رسیده و باعث شده افراد سرشناسی از زندانیان به اعتصاب غذا دست بزنند. وضع این زندانی ها موجب نگرانی است."

آقای قائمی ادامه داد: "درخواست ما این است که سازمان ملل به طور فعال به این بحرانی که درون زندان های ایران وجود دارد، رسیدگی کند و تمام تسهیلات را برای گزارشگر ویژه فراهم کند و از تمام اهرم های دیپلماتیک سازمان ملل استفاده شود ... تا دولت ایران به همکاری با او ترغیب شود."

این در حالی است که ادامه وضع نامناسب زندانیان سیاسی در بازداشتگاه های ایران باعث شده است گروهی از این افراد در زندان رجایی شهر دست به اعتصاب غذا بزنند.

طبق اخبار رسیده به بی بی سی فارسی، در حال حاضر مهدی محمودیان، رسول بداغی، عیسی سحرخیز و کیوان صمیمی در اعتصاب غذا هستند. بر اساس این اخبار رسول بداغی، از اعضای کانون صنفی معلمان ایران، از چند روز پیش به سلول انفرادی منتقل شده است.

این زندانیان سیاسی اعتصاب غذای خود را از اول خرداد و در اعتراض به وضعیت زندان ها آغاز کرده و اعلام کرده اند آن را تا روز ۲۲ خرداد، سالگرد انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری ایران، ادامه خواهند داد.

امام جمعه کاشان: دستگیری نزدیکان احمدی‌نژاد به دستور رهبری بود

عبدالنبی نمازی، امام جمعه کاشان گفته است که دستگیری های اخیر چهره های نزدیک به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران به دستور آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران انجام شده است.

آقای نمازی که نماینده آیت الله خامنه ای در کاشان در مرکز ایران است همچنین می گوید که فرماندهی سپاه پاسداران از رهبر ایران خواسته بود که اجازه دهد این نهاد، اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهوری را دستگیر کند.

پایگاه اطلاع رسانی سفیر ولایت که زیر نظر امام جمعه کاشان اداره می شود سخنان آقای نمازی را در حاشیه درس خارج فقه او منتشر کرده و نوشته است که این مطالب را برای "روشن کردن اذهان در باره انحرافات و جریانات اخیر کشور" منتشر می کند.

آقای نمازی از طلاب خواسته است که "بدون این که اسمی از رئیس جمهوری برده شود این جریان انحرافی را برای مردم روشن کنند که اگر قرار شد در آینده برخوردی صورت بگیرد مردم کاملا توجیه باشند."

سخنان آقای نمازی اطلاعات تازه ای را در باره تحولات ایران پس از بروز اختلاف میان رهبری ایران از یک سو و آقای احمدی نژاد از سوی دیگر آشکار می سازد.

وزارت اطلاعات، آغاز منازعه

براساس سخنان امام جمعه کاشان اختلاف از آنجا بالا گرفت که حیدر مصلحی وزیر اطلاعات حدود شش ماه پیش گزارشی را در باره نزدیکان آقای احمدی نژاد به رهبر ایران داد و به دنبال آن رهبر ایران از وزارت اطلاعات بازدید کرد.

آقای نمازی گفته است که وزیر اطلاعات در پی بازدید رهبر ایران از وزارت اطلاعات یکی از مقامات این وزارت را برکنار کرد. این مقام "عبداللهی" نامیده شده و آقای نمازی او را "نفوذی دفتر رئیس جمهوری در وزارت اطلاعات" معرفی کرده است.

آقای نمازی می گوید که پس از برکناری وزیر اطلاعات توسط آقای احمدی نژاد، رهبر ایران در یک نامه که به طور غیر رسمی به دست آقای احمدی نژاد رسانده است از او خواسته تا آقای مصلحی را برکنار نکند.

به گفته آقای نمازی رئیس جمهوری ایران به این نامه رهبر ایران توجه نکرده و گفته است که "این مساله که تمام شده است".

همچنین آقای نمازی می گوید که حتی پس از دستور آیت الله خامنه ای برای بازگشت آقای مصلحی، آقای احمدی نژاد با حضور او در جلسه هیات دولت مخالفت کرده است.

نماینده رهبر ایران می گوید که در پی این تحولات، رهبر ایران در جلسه ای با حضور سران قوا دستور روشن کردن ماهیت "جریان انحرافی" را داده است.

پیشنهاد دستگیری مشایی

به گفته آقای نمازی ، محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه از رهبر ایران خواسته است تا اجازه دهد که سپاه آقای رحیم مشایی را دستگیر کند تا "غائله" پایان یابد، اما رهبر ایران تنها خواهان دستگیری "عوامل عملیاتی" شده است.

این نخستین بار است که یکی از مقامات نزدیک به رهبر ایران تایید می کند که دستگیری های هفته های اخیر به دستور رهبر ایران بوده است.

در هفته های اخیر گفته می شد که عباس امیری فر، یکی از روحانیون نزدیک به آقای رحیم مشایی و از مقامات نهاد ریاست جمهوری ایران و گروهی دیگر از چهره های نزدیک به آقای رحیم مشایی بازداشت شده اند.

حالا آقای نمازی می گوید: "آقا فرمودند همه عوامل را دستگیر کنید. کسانی که نیروهای عملیاتی این طرح هستند و با قوت بازجویی کنید و بررسی کنید، اما حساب رئیس جمهوری را جدا کنید."

مقاومت رحیم مشایی

آقای نمازی می گوید که آقای رحیم مشایی گفته است که ایستادگی رهبر ایران در باره این مساله برایش غیر منتظره بوده است.

به گفته امام جمعه کاشان، آقای رحیم مشایی همچنین در برابر کسانی که به او گفته اند اگر کاندیدای ریاست جمهوری شود، صلاحیت اش توسط شورای نگهبان رد خواه شد پاسخ داده است که "تا دو سال دیگر آیت الله جنتی نیست و مقام معظم رهبری هم نیست که باعث رد صلاحیت بشود."

سپس آقای نمازی می افزاید: "حالا نمی دانیم در ارتباط با جن این چیزها را فهمیده یا چیز دیگری است."

او در بخش دیگری از سخنانش در مورد رمالی و جن گیری گفته است: "بعضی بزرگان گفتند که الآن در آمریکا هم این مسائل را دارند و سازمان نظامی ای دارند که کارهایش را با سحر و جن و این چیزها انجام می دهند. الآن کشورهای اروپایی هم رو به این مسئله آورده اند".

در هفته های گذشته انتقادات جناح های اصولگرا و گروهی از حامیان پیشین آقای احمدی نژاد از رئیس جمهوری ایران شدت گرفته است و اکنون اظهارات آقای نمازی نشانه آن است که موج حملات به نزدیکان رئیس جمهوری ایران با خواست و نظارت شخص رهبر ایران انجام گرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110531_l22_namazi_mashaei_moslehi.shtml

بالا ^^

انفجار درکابل یک کشته و پنج مجروح به جا گذاشت

انفجار در حوالی باغ بابر درجنوب غرب شهر کابل یک کشته و پنج مجروح به جا گذاشت.

حشمت الله استانکزی سخنگوی پلیس کابل به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است هنوز مشخص نیست این انفجار یک بمبگذاری بوده یا حمله انتحاری.

به گفته سخنگوی پلیس هنوز مشخص نیست هدف کسانی که انفجار را سازماندهی کرده اند چه بوده است.

از وضعیت مجروحان نیز اطلاعات دقیقی در دست نیست.

مناطق مختلف افغانستان اخیرا شاهد موجی از انفجارهایی انتحاری و بمبگذاری بوده است.

چنین حوادثی پس از که طالبان اعلام کردند عملیات بهاری خود را آغاز کرده اند، بیشتر شده است.

در آخرین مورد اول این هفته دوتن از مقام های ارشد پلیس افغانستان در شمال این کشور در یک حمله انتحاری کشته شده و چند تن دیگر از جمله والی تخار و یک افسر آلمانی تحت فرمان ناتو مجروح شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/05/110531_l09_kabul_blast_fife_killed.shtml

بالا ^^

ایران: تحریم، پروژه‌های پارس جنوبی را عقب انداخته است

موسی سوری، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، تحریم های بین المللی علیه ایران را عامل تاخیر در اجرای پروژه های گاز منطقه پارس جنوبی دانسته است.

به گفته این مقام ایرانی تحریم های علیه ایران به میزان ۹ درصد در متوقف کردن فعالیت های صنعت نفت و ۱۵ در صد در جلوگیری از اجرای پروژه های صنایع نفت و گاز موثر بوده است.

آقای سوری در توضیحی در باره تاخیر در راه اندازی پروزه های ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی گفته است که "وجود مشکلات مالی و همکاری نکردن شرکت های خارجی" دلیل تاخیر در راه اندازی بوده است.

اجرای فاز های ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی به سپاه پاسداران ایران واگذار شده بود و عملیات ساخت و ساز آن از سال ۱۳۸۶ آغاز شد.

رسانه های ایران می گویند که این پروژه در حال حاضر با بیش از دو سال تاخیر روبروست.

آقای سوری گفته است: "باید در راه اندازی طرح های مختلف صنعت نفت به ویژه فازهای پارس جنوبی شرایط بین المللی را درک کنیم، زیرا در شرایط فعلی بسیاری از شرکت های خارجی به تعهدات خود در قبال قراردادهای نفت و گاز با ایران عمل نمی کنند."

بنا بر گزارش خبرگزاری مهر، بخش عمده ای از فعالیت های مربوط به راه اندازی فاز های ۹ و ۱۰ پارس جنوبی هم هنوز انجام نشده است. این در حالی است که بهره برداری از این دو فاز در اسفند سال ۱۳۸۷ رسما اعلام شده بود.

آقای سوری وجود افت فشار در چاه های گاز و استخراج آب نمک از این چاه ها را پذیرفته و گفته است که در برخی از چاه ها به دلیل افت فشار امکان استخراج میعانات گازی وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه این افت فشار در بلند مدت منجر به توقف تولید نفت و گاز خواهد شد، گفت: "باید با تولید ثانویه و تزریق آب و گاز مانع افت تولید شد."

آقای سوری با بیان این که برداشت آب نمک در این چاه گازی موضوعی غیر طبیعی نیست، گفت: "به زودی با تکمیل مطالعات دلایل استخراج آب نمک به طور رسمی اعلام خواهد شد."

او مشکلات مالی در سال های ۱۳۷۸ و ۱۳۸۸ را یکی از دلایل تاخیر دانسته و اظهار امیدواری کرده است که با وجود ۱۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری که سال گذشته انجام گرفته است، اجرای پروژه های پارس جنوبی سرعت بگیرد و بهره برداری از فاز های ۱۵ و ۱۶ تا زمستان امسال انجام شود، اما تکمیل کل طرح به گفته آقای سوری تا پایان ۱۳۹۱ به طول خواهد انجامید.

میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی ایران و یکی از بزرگترین منابع گازی جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد.

مساحت این میدان گازی حدود ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران سه هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد.

اواخر بهار سال گذشته دولت ایران شش فاز از پروژه های پارس جنوبی را به ارزش ۲۱ میلیارد دلار به شرکت های داخلی واگذار کرد. بعضی گزارش ها نشان می دهد که بخش عمده ای از آن به شرکت های وابسته به قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران رسید.

واگذاری پروژه های توسعه میدان گازی پارس جنوبی بعد از آن صورت گرفت که شرکت بین المللی نفتی همکاری خود را با ایران قطع کردند. ایران سال ها برای اجرای برخی از پروژه های نفتی نظیر میدان گازی پارس جنوبی با شرکت های بین المللی سرگرم مذاکره بود، اما بعد از تاخیرهای طولانی دولت ناچار شد تا توسعه این میدان گازی را به شرکت های داخلی بسپارد.

شرکت هایی نظیر "پترو پایدار ایرانیان"و "پترو سینا آریا" که بنابر گزارش ها وابسته به قرارگاه خاتم الانبیاء هستند، درست در همان روز امضای قرار داد با سرمایه ای اندک تشکیل شده اند و تقریبا اکثر اعضای هیات مدیره این دو شرکت یکی هستند.

از زمان امضای قرارداد پارس جنوبی تاکنون قرارگاه خاتم الانبیاء که بخشی از اجرای پروژه پارس جنوبی را نیمه کار رها کرد، در باره این شرکت های تازه توضیحی نداده است ولی گفته شده که قرارگاه خاتم به خاطر تحریم ها از اجرای دو فاز کناره گیری کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/05/110531_l22_gas_south_pars_souri.shtml

بالا ^^

حبس ابد برای فوتبالیست سابق ایرانی به جرم حمل هروئین

یک بازیکن سرشناس در فوتبال ایران به اتهام حمل مواد مخدر به حبس ابد محکوم شد.

مهدی حجتی، وکیل مدافع بازیکنی که رسانه های ایران او را "علی – الف" معرفی کرده اند، درباره حکم موکلش به ایسنا گفت: "اتهامات موکلم در پرونده نگهداری بیش از ۴۰ گرم هروئین، استفاده از محل سکونت جهت تولید و توزیع مواد مخدر و استعمال شیشه و نگهداری آن عنوان شده بود و نماینده‌ مدعی‌العموم درخصوص اتهام نخست درخواست مجازات اعدام و در مورد دو اتهام دیگر تقاضای مجازات قانونی کرده بود."

به گفته حجتی بر اساس رای شعبه ۳۰ دادگاه انقلاب، موکل او در مورد اتهام نگهداری هروئین با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم و از اتهام استفاده از محل سکونت در جهت تولید و توزیع مواد مخدر، تبرئه شده است.

مجید صالح سرمربی تیم سایپا شد

مجید صالح، سرمربی تیم فوتبال سایپا شد. او در این تیم جای محمد مایلی کهن را گرفت.

صالح که کارمند شرکت سایپا است و سابقه بازی در این تیم را هم دارد، پیش از این دستیار منصور ابراهیم زاده در تیم فوتبال ذوب آهن بود.

او درباره رفتنش به تیم سایپا گفت: "به طور توافقی از باشگاه ذوب آهن جدا شدم و به سایپا آمدم."

سایپا در پایان فصل اخیر فوتبال ایران با ۳۷ امتیاز از ۳۴ بازی روی پله یازدهم قرار گرفت. این تیم تا پیش از هفته پایانی از ماندن در لیگ برتر مطمئن نشده بود.

انتقاد کی روش از برنامه ریزی فدراسیون و کیفیت زمین های فوتبال ایران

کارلوس کی‌روش، سرمربی پرتغالی تیم ملی ایران در کنفرانسی خبری از مشکلاتی که با آن دست به گریبان است، سخن گفت.

کی روش که قرار است تیم ملی ایران را تا جام جهانی ۲۰۱۴ رهبری کند، گفت: "اعتقاد دارم که در تیم ملی همه دست‌اندرکاران باید تمام تلاش خود را انجام دهند و اینکه فقط بگویند انجام می‌دهیم ولی کاری نکنند، کافی نیست. ما از لغو دیدار تیم امید با اوکراین نتیجه می‌گیریم که باید افراد حرفه‌ای‌تر و مسئولیت‌پذیرتری را به کادر فنی تیم ملی بیاوریم تا این اشتباه‌ها دیگر تکرار نشود و دفعه بعد بهتر عمل کنیم."

اشاره کی روش به لغو سفر تیم زیر ۲۳ سال ایران به اوکراین به دلیل مشکل خروج از کشور تعداد زیادی از بازیکنان این تیم بود.

سرمربی پرتغالی تیم ایران معتقد است این اتفاق ممکن است در آینده هم تکرار شود: "از شنیدن خبر لغو اردوی تیم امید در اوکراین احساس یاس به من دست داد چرا که وقتی سفر به این مهمی که با برنامه‌ریزی قبلی بوده است، کنسل می‌شود، برنامه آماده سازی تیم را مختل می‌کند. مساله دوم این است که لغو چنین اردویی اعتبار ایران را در سطح بین‌المللی از بین می‌برد و دفعه بعد اگر با برزیل هم قرار دیدار داشته باشید، ممکن است لغو بشود."

کیفیت پایین زمین های تمرینی ورزشگاههای ایران، یکی دیگر از دلمشغولی های سرمربی تیم ملی است. او در این باره گفت: "ما برای کار بهتر به زمین‌های حرفه‌ای‌تر و باکیفیت‌تر نیاز داریم. به عنوان نمونه استاندارد زمین چمن آکادمی ملی فوتبال خوب نیست و اگر قرار باشد در آن واحد تیم‌های ملی بزرگسالان، جوانان و امید تمرین کنند، مشکل بزرگی خواهیم داشت. قرار بود تیم ملی در ورزشگاه آزادی تمرین کند ولی به دلیلی که نمی‌دانم چه بود، مسئولان ورزشگاه آن زمین را حتی یک جلسه را در اختیار ما قرار ندادند. من اصلا متوجه نمی‌شوم چرا ورزشگاه ملی یک کشور در اختیار مهم‌ترین تیم ملی فوتبال در آن کشور قرار نمی‌گیرد."

کی روش گفت همچنان برای کار و اجرای برنامه‌هایش در ایران انگیزه زیادی دارد، ولی معتقد است سرمربی یک تیم به تنهایی نمی‌تواند همه کارها را انجام دهد.

خداحافظی پل اسکولز از فوتبال

پل اسکولز، هافبک تیم فوتبال منچستریونایتد در ۳۶ سالگی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

خداحافظی او سه روز پس از آن بود که منچستریونایتد در فینال لیگ قهرمانان اروپا از بارسلونا شکست خورد.

اسکولز در سال ۱۹۹۴ فوتبال خود را با منچستریونایتد آغاز کرد. بازی با بارسلونا ۶۷۶ امین بازی او با پیراهن شیاطین سرخ بود.

از این پس قرار است او به کادر مربیگری باشگاه منچستریونایتد ملحق شود.

اسکولز بعد از اعلام تصمیم خداحافظی، گفت: "این تصمیمی نبود که به راحتی بتوانم بگیرم اما احساس می کنم اکنون زمان مناسبی برای خداحافظی است."

الکس فرگوسن، سرمربی منچستریونایتد هم درباره خداحافظی اسکولز گفت: "پل همیشه برای تمامی بازیکنان در هر سنی که بودند، الگو بود. می دانیم که او به فوتبال خود در مسوولیت جدیدی که بر عهده خواهد گرفت، ادامه می دهد."

اسکولز از بازیکنانی است که تمام دوران فوتبال خود را در منچستریونایتد سپری کرده است.

او در بین سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۴ نیز پیراهن تیم ملی فوتبال انگلستان را پوشید و با این تیم در دو جام جهانی ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ و همچنین رقابت های یورو ۲۰۰۰ و یورو ۲۰۰۴ شرکت کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/05/110531_l11_sports_may31.shtml

بالا ^^

بشاراسد فرمان عفو عمومی صادر کرد

تلویزیون دولتی سوریه گفته است بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور امروز سه شنبه (۳۱ مه) فرمان عفو عمومی صادر کرده است.

گفته شده که عفو عمومی تمامی اعضای جنبش های سیاسی از جمله اخوان المسلمین که فعالیتش در این کشور ممنوع شده را هم شامل می شود

حکومت ۱۱ ساله آقای اسد در ماههای اخیر مورد اعتراض گسترده هزاران مخالف در شهرهای مختلف این کشور قرار گرفته است.

براساس گزارش ها در جریان این اعتراضات شماری از معترضان کشته و مجروح شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/05/110531_rln_syria_asad_protest.shtml

بالا ^^

مقامات مصری:حسنی مبارک به دلیل بیماری به زندان نمی رود

مقامات مصری می گویند حسنی مبارک، رئیس جمهوری پیشین این کشور را به دلیل بیماری شدید نمی توان تا زمان محاکمه از بیمارستان به زندان انتقال داد.

به گفته پزشکان ،آقای مبارک ۸۳ ساله به دلیل نارسایی قلبی با خطر سکته روبروست.

رئیس جمهوری پیشین مصر از ماه گذشته به دلیل بیماری در بیمارستان شرم الشیخ بستری است و تحت بازداشت قرار دارد.

او متهم است که در قتل دهها معترض در جریان اعتراضات ضد دولتی در این کشور دخالت داشته است.

آقای مبارک و خانواده اش همچنین به فساد و سوء استفاده مالی در جریان سه دهه حکومت بر مصر متهم هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/05/110531_l31_rln_egypt_mubark.shtml

بالا ^^

جسد روزنامه نگار افشاگر پاکستانی پیدا شد

جسد یک روزنامه نگار پاکستانی که در نوشته های خود به ارتباطات احتمالی میان ارتش پاکستان و القاعده اشاره کرده بود درشرق پاکستان یافت شده است.

سید سلیم شهزاد، چهل ساله از روز یکشنبه ناپدید شده بود.

خانواده او امروز گفتند که خودروی او در منطقه مندی بهاالدین در استان پنجاب کشف شده است.

پلیس پاکستان می گوید خانواده آقای شهزاد، جسد او را که از داخل کانالی بیرون کشیده شده بود، شناسایی کرده اند.

پلیس می گوید اثرات شکنجه بر روی بدن این روزنامه نگار دیده می شود.

آقای شهزاد برای یک خبرگزاری ایتالیایی و سایت تحلیلی "آسیا تایمز" کار می کرد.

او روز یکشنبه برای شرکت در یک برنامه گفت و گوی تلویزیونی از منزل خود در اسلام آباد خارج شد و از آن پس از او خبری نشد.

آقای شهزاد روز جمعه در سایت آسیا تایمز در یادداشتی تحلیلی نوشت که دلیل حمله القاعده به پایگاه دریایی پاکستان، پیشگیری از بازداشت افسرانی بود که متهم به داشتن رابطه با القاعده هستند.

علی حسن، تحلیلگر ارشد دیدبان حقوق بشر در واکنش به انتشار خبر مرگ این روزنامه نگار گفته است که سید سلیم شهزاد از سوی مقام های سازمان اطلاعات پاکستان (آی اس آی) به دلیل چاپ این مطلب تهدید شده بود.

آقای حسن گفته است که این روزنامه نگار پاکستانی به دیدبان حقوق بشر گفته است که اگر اتفاقی برای او افتاد، باید رسانه ها را در جریان تهدیدها و اوضاع قرار داد.

دیدبان حقوق بشر خواهان تحقیق در این باره شده است.

روزنامه نگاران در پاکستان معمولا انتقادهای تند و تیزی از دولت مطرح می کنند اما دامنه این انتقادها معمولا ارتش را در بر نمی گیرد.

در چند مورد روزنامه نگارانی که در باره پیکارجویان در مناطق قبیله ای و ارتباطات احتمالی آنها با ارتش و سازمان اطلاعات تحقیق کرده بودند، هدف قرار گرفته و کشته شده اند.

کمیته دفاع از روزنامه نگاران می گوید پاکستان مرگبارترین کشور برای روزنامه نگاران در سال ۲۰۱۰ بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/05/110531_an_pakistan_journalist_death_shahzad.shtml

بالا ^^

اتحادیه فوتبال انگلستان خواستار تعویق انتخابات فیفا شد

اتحاديه فوتبال انگلستان و اسکاتلند خواهان تعويق انتخابات رياست فيفا شدند.

این انتخابات قرار است روز چهارشنبه با حضور سپ بلاتر سوئیسی، به عنوان تنها نامزد برگزار شود.

اتحادیه فوتبال انگلستان در بیانیه خود خواهان آن شده که یک نهاد بی طرف، سیاستهای اصلاح شده را به فیفا پیشنهاد دهد.

دیوید برن استین، رئیس اتحادیه فوتبال انگلستان در بیانیه اش نوشته است: "روز ۱۹ مه ۲۰۱۱ اتحادیه فوتبال اعلام کرده بود که از رای دادن در انتخابات برای ریاست فیفا امتناع خواهد کرد."

به گفته برن استین، اتحادیه فوتبال انگلستان دو دلیل اصلی برای خواسته خود دارد: "از یک طرف نگرانی از سری رسوایی های مربوط به کمیته اجرایی فیفا باعث شده انتخاب یک کاندیدا سخت شود. از طرف دیگر نگرانی درباره عدم وجود شفافیت و اعتبار این ارگان در شرایط فعلی جدی است."

در بیانیه اتحادیه فوتبال انگلستان آمده است: "اتفاقات اخیر روی دید ما تاثیر گذاشته و ما از فیفا و سایر فدراسیون ها می خواهیم که در این دو خواسته از ما حمایت کنند:

"اول اینکه با تعویق انتخابات و بازگرداندن اعتبار به این پروسه، کاندیدای جایگزین دیگر هم بتواند فرصت پیدا کند و برای ریاست اقدام کند."

"دوم اینکه یک نهاد کاملا مستقل سیاست‌های بهتر و آئین نامه کاملتر و ساختارهای جدید برای پروسه تصمیم گیری فیفا تهیه کند."

در ادامه این بیانیه آمده است: "این زمان برای آبروی فیفا و همه فوتبال زیان بار است."

"برای بالا بردن سطح اطمینان از اداره فوتبال در رده های بالا باور داریم این ایده های حداقل قدمی رو به جلو به حساب می آید."

بلاتر، رئیس فیفا روز دوشنبه در جلسه مطبوعاتی در زوریخ گفت که فوتبال در بحران نیست، بلکه تنها دچار مشکلاتی شده است.

بلاتر پیشنهاد تعلیق انتخابات ریاست فیفا رد کرده بود.

استرالیا هم موافق تعویق انتخابات است

خبرگزاری رویترز از سیدنی گزارش داد که مقامات استرالیایی از فیفا می خواهند که در این ارگان "اصلاحات" صورت گیرد.

لس ماری، عضو استرالیایی کمیته حقیقت یاب در گفتگو با روزنامه "هرالد تریبیون" استرالیا از فیفا خواست که این کار را انجام دهد: "به نظر من یک رفرم اساسی باید انجام شود. در واقع مشکل به شدت ساختاری است و خیلی چیزها از پایه باید تغییر کند. ساختار فیفا بیش از حد سیاسی است و تصمیمات مبتنی بر انگیزه های سیاسی گرفته می شود. این برای فیفا مناسب نیست."

نگرانی اسپانسرها از اتهام فساد به فیفا

شرکت های کوکاکولا و آدیداس، دو حامی مالی اصلی فیفا نسبت به اتهامات فساد در نهاد حاکم بر فوتبال جهان ابراز نگرانی کردند و هشدار دادند این وضعیت می تواند به این رشته ورزشی آسیب برساند.

به گزارش رویترز، پترو کاکور، سخنگوی کوکاکولا گفت:"اتهامات مطرح شده ناراحت کننده و برای این ورزش بد است. ما از فیفا انتظار داریم این وضعیت را به نحو کامل و مناسبی حل و فصل کند."

از ماه دسامبر که رای گیری برای تعیین میزبانان جام های جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ انجام شد، اتهامات رشوه علیه اعضای فیفا جنجال برانگیز شده است.

۱۰ عضو از ۲۴ عضو کمیته اجرایی از سال گذشته تاکنون مورد اتهام فساد قرار گرفته اند.

یک سخنگوی شرکت تولید کننده پوشاک ورزشی آدیداس نیز گفت:"فضای منفی مباحث عمومی در مورد فیفا نه برای فوتبال و نه برای فیفا و شرکایش خوب نیست."

سخنگوی این شرکت آ‌لمانی افزود: "آدیداس قصد دارد همکاری طولانی خود را با فیفا که از ۳۰ سال پیش شروع شده ادامه دهد."

از سال ۱۹۷۰ آدیداس، توپ رسمی فوتبال مسابقات جام جهانی را تامین کرده و حامی رسمی جام جهانی سال ۲۰۱۴ برزیل خواهد بود.

شرکت 'تله‌کام' برزیل که یک حامی مهم دیگر فیفا است از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است.

شرکتهای سونی، ویسا و کاسترول نیز از حامیان فیفا هستند.

دبیر کل فیفا: میزبانی قطر نیاز به تحقیق ندارد

جروم والک، دبیر کل فدراسیون فیفا، با رد ادعای خرید میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ توسط قطر، گفت: "این کشور منصفانه انتخاب شد و تحقیقاتی در این باره صورت نخواهد گرفت."

به گزارش رویترز، والک در پاسخ به اتهامات جک وارنر، نایب رئیس فیفا درباره شیوه انتخاب میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ گفت: "قطر با استفاده از قدرت مالی خود توانست میزبانی را به دست بیاورد. قطر نامزدی بود که قدرت مالی بسیاری داشت و از آن به بهترین نحو برای پیروزی در این رقابت استفاده کرد و به همین دلیل هیچگونه تحقیقاتی درباره میزبانی این کشور صورت نخواهد گرفت."

والک همچنین ادعاهای مطرح شده از سوی جک وارنر و محمد بن همام اعضای معلق فیفا درباره خود را رد کرد. این دو مدعی شده بودند که والک بر تصمیمات کمیته اخلاقی فیفا نفوذ دارد.

کمیته اخلاقی فیفا روز یکشنبه وارنر و بن همام را به اتهام پرداخت رشوه به اعضای اتحادیه فوتبال کارائیب به طور موقت از تمامی فعالیت های مرتبط با فوتبال محروم کرد.

فدراسیون فوتبال قطر نیز هرگونه پرداخت رشوه در ازای جلب حمایت اعضای کمیته اجرایی فیفا در مراسم انتخاب میزبان های جام جهانی را رد کرده است.

دفاع رئیس موقت کنفدراسیون فوتبال آسیا از بن همام

ژانگ جیلونگ، رئیس موقت کنفدراسیون فوتبال آسیا گفت که بن همام همچنان رئیس این کنفدراسیون است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژانگ همچنین گفت :"فیفا حق تعلیق بن همام از وظایف کنفدراسیون فوتبال آسیا را نداشته است."

فیفا مشغول تحقیق در مورد اتهامات وارده به بن همام در مورد خرید رای برای انتخابات روز چهارشنبه است.

فیفا روز یکشنبه بن همام را از تمام فعالیتهای فوتبال در سراسر جهان منع کرد.

پیتر ولاپان، دبیرکل سابق ای اف سی و مخالف بن همام روز دوشنبه گفت: "انتصاب ژانگ براساس قوانین ای اف سی بطور خودکار انجام می شود. در نبود رئیس، معاون او مسوولیت را به عهده می گیرد و بن همام نمی تواند با این مساله مخالفت کند. این بهترین چیز برای فوتبال آسیاست."

بیشتر نهادهای فوتبال آسیا از اظهار نظر در این باره خودداری کردند. اما کره جنوبی اعلام کرده که همچنان پشتیبان بن همام است.

مانیلال فرناندو از سریلانکا و متحد بن همام که توانست ژانگ را کنار بزند و در رای گیری ماه ژانویه به کمیته اجرایی فیفا راه پیدا کند، قاطعانه پشت سر بن همام ایستاده است.

فرناندو گفت: "سریلانکا همچنان از بن همام حمایت می کند و او هنوز بهترین است."

درخواست استیناف بن همام

محمد بن همام، رئیس معلق کنفدراسیون فوتبال آسیا روز سه شنبه با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که درخواست استیناف خود به رای فیفا را ارائه کرده است.

بن همام در این اطلاعیه با رد تصمیم کمیته اخلاقی فیفا گفت که درخواست استیناف خود را ارائه داده است تا بتواند تعلیق موقتش از فعالیت را برداشته و در کنگره فیفا که روز چهارشنبه برگزار می شود، شرکت کند.

در بخشی از این اطلاعیه آمده است: "پرسش های متعددی در خصوص این تصمیم وجود دارد. چه بحث هایی در کمیته اخلاقی فیفا مطرح شده است و چگونه این کمیته به چنین نتیجه گیری رسیده است؟ سوالات متعدد دیگری نیز وجود دارد که باید با پاسخ به آن ها هرچه زود تر شفاف سازی شود."

محمد بن همام در این اطلاعیه مدعی شد پیش از آنکه محاکمه شود مجازات شده است. او همچنین نوشت: "چنین تصمیمی از پیش گرفته شده است؛ زیرا در کنفرانس مطبوعاتی روز یکشنبه تمایل جرمی والکه دبیرکل فیفا برای اعلام چنین تصمیمی آشکار بود."

بن همام در اطلاعیه خود احتمال تاثیرگذاری و دستکاری پرونده در بررسی های دوباره را نیز دور از ذهن ندانسته است.

خداحافظی پل اسکولز از فوتبال

پل اسکولز، هافبک تیم فوتبال منچستریونایتد در ۳۶ سالگی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

خداحافظی او سه روز پس از آن بود که منچستریونایتد در فینال لیگ قهرمانان اروپا از بارسلونا شکست خورد.

اسکولز در سال ۱۹۹۴ فوتبال خود را با منچستریونایتد آغاز کرد. بازی با بارسلونا ۶۷۶ امین بازی او با پیراهن شیاطین سرخ بود.

از این پس قرار است او به کادر مربیگری باشگاه منچستریونایتد ملحق شود.

اسکولز بعد از اعلام تصمیم خداحافظی، گفت: "این تصمیمی نبود که به راحتی بتوانم بگیرم اما احساس می کنم اکنون زمان مناسبی برای خداحافظی است."

الکس فرگوسن، سرمربی منچستریونایتد هم درباره خداحافظی اسکولز گفت: "پل همیشه برای تمامی بازیکنان در هر سنی که بودند، الگو بود. می دانیم که او به فوتبال خود در مسوولیت جدیدی که بر عهده خواهد گرفت، ادامه می دهد."

اسکولز از بازیکنانی است که تمام دوران فوتبال خود را در منچستریونایتد سپری کرده است.

او در بین سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۴ نیز پیراهن تیم ملی فوتبال انگلستان را پوشید و با این تیم در دو جام جهانی ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ و همچنین رقابت های یورو ۲۰۰۰ و یورو ۲۰۰۴ شرکت کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/05/110531_l44_sports_news_may31.shtml

بالا ^^

جیکوب زوما: قذافی قصد کناره گیری ندارد

جیکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، که برای دیدار با معمرقذافی، رهبر لیبی به این کشور سفر کرده بود، پس از بازگشت از طرابلس، پایتخت این کشور گفت که آقای قذافی حاضر به ترک کشورش نیست.

در بیانیه ای که از سوی دفتر آقای زوما منتشر شده، آمده است که سرهنگ قذافی خواستار خاتمه حملات هوایی نیروهای ناتوست و بار دیگر موافقت خود را با آتش بس و گفتگو با نیروهای مخالف اعلام کرده است.

در این بیانیه همچنین به نقل از سرهنگ قذافی گفته شده که او به دنبال پیدا کردن راه حلی سیاسی برای خاتمه بحران در لیبی است.

در همین رابطه وزارت خارجه آفریقای جنوبی هم امروز( ۳۱ مه ) درپی شکست مذاکرات جیکوب زوما با سرهنگ قذافی در مورد دستیابی به طرح صلح منطقه ای، با صدور بیانیه ای خواستار آتش بس فوری درلیبی شده است.

در بیانیه وزرات خارجه آفریقای جنوبی همچنین آمده است: "ما قویا معتقدیم که جنگ راه حلی برای خاتمه بحران در لیبی نیست، بلکه راه حل این بحران تنها از راه گفتگوهای سیاسی امکان پذیر است."

آقای زوما روز دوشنبه (۳۰ مه ) در طرابلس با سرهنگ قذافی دیدار کرد.

مخالفان مسلح سرهنگ قذافی با پیشنهاد کشورهای اتحادیه آفریقا که خواستار آتش بس و انجام اصلاحات سیاسی در لیبی شده بودند، مخالفت کردند.

جیکوب زوما پس از ملاقاتش با سرهنگ قذافی گفت که رهبر لیبی آماده است تا نقشه راه اتحادیه آفریقا را اجرا کند.

اتحادیه آفریقا در طرح پیشنهادی اش خواستار خاتمه حملات هوایی نیروهای ناتو شده است.

چندی پیش گزارش هایی مبنی بر این که سرهنگ قذافی احتمالا پس از کناره گیری از قدرت به آفریقای جنوبی خواهد رفت، انتشار یافت، اما مقامات این کشور گفته اند که تاکنون چنین پیشنهادی به رهبر لیبی نداده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/05/110531_l31_libya_southafrica.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 1, 2011, 4:12:13 PM6/1/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:12 گرينويچ - چهارشنبه 01 ژوئن 2011 - 11 خرداد 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

سایت‌های نزدیک به مخالفان دولت ایران می‌نویسند که پیکر هاله سحابی برای دفن در حال انتقال به گورستانی در لواسان است.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری و سرپرست وزارت نفت ایران با استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی در یک پروژه نفتی موافقت کرده است.

روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد که گفته های امام جمعه کاشان در خصوص درخواست فرمانده سپاه از آیت الله خامنه ای مبنی بر دستگیری اسفندیار رحیم مشایی صحت ندارد.

جانشین ولی فقیه در سپاه پاسداران ایران می‌گوید که جریان انحرافی و بعضی از شخصیت‌های آن "به شدت به رئیس جمهور گره خورده اند".

نمایندگان مجلس ایران با اکثریت بزرگ آرا گزارش 'تخلف' رئیس جمهوری به دلیل سرپرستی وزارت نفت را تصویب کرده اند و این گزارش برای پیگیری به قوه قضائیه ارجاع شده است.

به گفته مقامات پزشکی در صنعا، پایتخت یمن، دست کم ۳۷ نفر در اثر درگیری‌های شبانه در این شهر کشته شده اند

وزیر امور خارجه استرالیا خواستار ارجاع بشار اسد به دادگاه کیفری بین المللی در رابطه با رفتار "خشونت آمیز" وی با مردم سوریه شده است.

در پی آنکه معلوم شد خیار اسپانیایی منبع نوع مرگبار باکتری ای.کولای نیست، محققان آلمانی همچنان در تلاش برای شناسایی منبع شیوع این باکتری هستند.

عبدالرحیم وردک، وزیر دفاع افغانستان برای گفتگو در باره همکاری‌های دفاعی با مقامهای نظامی هند، در یک سفر سه روزه وارد دهلی نو ، پایتخت هند، شده است.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان دستور داده است تا "بمباران خانه های مردم افغانستان" از سوی نیروهای ناتو متوقف شود وهشدار داده که تکرار این حملات و ادامه تلفات غیرنظامی در اثر آن یک عمل اشغالگرانه تلقی خواهد شد. آیا با موضع اخیر رئیس جمهورکرزی موافقید؟

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

'هاله سحابی امشب در لواسان دفن می‌شود'

سایت‌های نزدیک به مخالفان دولت ایران می‌نویسند که پیکر هاله سحابی برای دفن در حال انتقال به گورستانی در لواسان است.

یحیی شامخی، فرزند خانم سحابی به سایت جرس گفته است که پیکر او امشب "در سکوت و تاریکی" دفن می شود.

پیش تر یک منبع موثق به بی‌بی‌سی فارسی گفته بود که دخالت مأموران امنیتی در مورد تشییع جنازه هاله سحابی ابهاماتی در این مورد به وجود آورده است.

به گفته این منبع، جسد خانم سحابی از اختیار خانواده او خارج شده بود.

او به بی بی سی گفت که مأموران ابتدا به خانواده گفته بودند که جسد باید حتما امروز (چهارشنبه ۱۱ خرداد) در لواسان دفن شود، اما بعدا در صدور اجازه دفن تأخیری پیش آمده بود.

شاهد عینی دیگری به بی بی سی اطلاع داد که مأموران از تمام کسانی که به منزل خانم سحابی رفت و آمد می کنند، عکس می گیرند.

گزارش ها حاکی است که خانواده خانم سحابی تحت فشار هستند که مرگ او را مرگ "طبیعی" اعلام کنند.

پیش تر فریدون سحابی، عموی هاله سحابی، در مصاحبه با سایت جرس، علت درگذشت او را "ضربه به شکم و ریه و نهایتا ایست قلبی" عنوان کرده بود.

احمد منتظری، فرزند آیت الله حسینعلی منتظری، مرجع تقلید متوفی شیعه نیز، در گفتگو بی بی سی فارسی گفت که مأمورانی که برای بردن جنازه آقای سحابی خشونت به خرج دادند، مسئول کشته شدن خانم سحابی بوده اند.

او گفت که شخصا شاهد ضرب و جرخ خانم سحابی بوده است.

به گفته آقای منتظری، مأموران ابتدا هاله سحابی را هل داده و به زمین انداخته اند و بعد هم یکی از مأموران با آرنج خود به پهلوی او کوبیده و او را بیهوش کرده است.

علت مرگ خانم سحابی ایست تنفسی و قلبی اعلام شده است.

هاله سحابی، عضو "شورای مادران صلح" و از محکومان سیاسی حوادث پس از انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ بود که بهمن ماه سال گذشته برای اجرای حکم دو سال حبس‌ خود، به زندان اوین فراخوانده شده بود.

پدر وی، عزت الله سحابی، رئیس شورای فعالان ملی – مذهبی و از چهره های معروف منتقد حکومت در دوران قبل و بعد از انقلاب ایران، دیروز در سن ۸۱ سالگی درگذشت.

به نوشته سایت های نزدیک به مخالفان دولت، ماموران امنیتی امروز در مراسم تشییع جنازه آقای سحابی، برای پایان دادن سریع تر به مراسم، جنازه او را به زور برای خاکسپاری با خود بردند.

سایت جرس به نقل از "یکی از نزدیکان" خانواده سحابی نوشته است: "پیکر مهندس سحابی با آغاز درگیری ایجاد شده توسط ماموران فورا ربوده شد و لباس شخصی ها پیکر سحابی را به داخل قبرستان بردند و ورودی را بستند و هیچ کسی از خانواده و دوستان را به داخل قبرستان راه ندادند. ماموران می خواستند بدون اقامه نماز و به سرعت پیکر را تدفین کنند."

جرس افزوده: "حامد سحابی (پسر عزت الله سحابی) از اینکه نیروهای اطلاعاتی سعی داشتند پیکر مسلمانی معتقد چون سحابی را بدون اقامه نماز دفن کنند برآشفته شد و با اصرار او بالاخره یکی از اقوام اجازه یافت نماز را اقامه کند؛ در حالی که خانواده، از حجت الاسلام احمد منتظری اقامه نماز را خواسته بودند."

احمد منتظری، خود در مصاحبه با سایت جرس از حضور "تیمی از ماموران امنیتی و لباس شخصی" در مراسم امروز سخن گفته که به گفته وی "بسیار هتاک و بی ادب و خشن" بوده اند.

او به بی بی سی فارسی گفت که حدود ۱۲ نفر از کسانی که در جریان تشییع جنازه بازداشت شده بودند، هنوز در بازداشت هستند.

پیش تر رسانه های نزدیک به مخالفان دولت ایران، از بازداشت تعدادی از شرکت کنندگان در مراسم تشییع عزت الله سحابی و از جمله حبیب الله پیمان، حمید احراری و حامد منتظری، فرزند احمد منتظری خبر داده بودند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110601_l10_haleh_sahabi_death_aftermath.shtml

بالا ^^

ادامه فعالیت احمدی‌نژاد در وزارت نفت

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران به عنوان سرپرست وزارت نفت موافقت قانونی لازم را برای استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی در یک پروژه نفتی را امضا کرده است.

این اقدام رسمی آقای احمدی‌نژاد به عنوان سرپرست وزارت نفت در حالی انجام گرفته است که شورای نگهبان و مجلس، دو نهاد اصلی قانونگزاری در ایران، ادامه فعالیت رئیس‌جمهوری به عنوان سرپرست وزارت نفت را غیرقانونی دانسته اند.

آقای احمدی‌نژاد به درخواست شرکت ملی صنایع پتروشیمی با استفاده از ۲۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری خارجی برای ساخت مجتمع پتروشیمی دماوند در عسلویه موافقت کرده است.

ساخت مجتمع پتروشیمی دماوند برعهده شرکت دولتی پتروشیمی دماوند است و پیش از این گفته شده بود که قرار است بانک ملت در اجرای پروژه سرمایه‌گذاری کند.

قرار است مجتمع پتروشیمی دماوند خدمات جانبی مورد نیاز برای توسعه تاسیسات پتروشیمی و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) را تامین کند.

سال گذشته نیز توافقی با بانک ملت به ارزش تقریبی چهار میلیارد دلار برای تامین سرمایه مورد نیاز ساخت مجتمع پتروشیمی دماوند به دست آمده بود.

فعالیت آقای احمدی‌نژاد به عنوان سرپرست وزارت نفت از آغاز با انتقادات کمیسیون انرژی مجلس ایران همراه بوده است.

رسانه های ایران پیش از این گفته بودند که مسعود میرکاظمی، وزیر پیشین نفت، با ادغام وزارت نفت در وزارت نیرو مخالف بوده است.

تغییر در وزارت نفت پس از آن انجام شد که دولت ایران اعلام کرد برای کاهش تعداد وزارتخانه ها، تعدادی از آنها را در یکدیگر ادغام می کند. هیات دولت بر اساس این تصمیم ادغام وزارت نفت در وزارت نیرو را به تصویب رساند.

در هفته های گذشته روند کند پیشرفت و تاخیر در پروژه های صنعت پتروشیمی و تاسیسات گازی پارس جنوبی در رسانه ها مورد انتقاد قرار گرفته است.

افتتاح بورس نفت

در همین حال، رسانه های ایران از عدم حضور مقامات وزارت نفت در زمان افتتاح بورس نفت انتقاد کرده اند.

فعالیت بورس نفت روز چهارشنبه با ارائه سهام نفت کوره تولیدی ایران در کیش آغاز شد.

مقامات وزارت نفت پیش از این راه اندازی بورس نفت را یک عامل موثر در جلب سرمایه برای توسعه صنعت نفت دانسته بودند.

تحقیق در باره انفجار در پالایشگاه آبادان

همزمان با اقدامات آقای احمدی‌نژاد در وزارت نفت، مجلس ایران یک گروه حقیقت یاب را برای بررسی حادثه آتش سوزی در پالایشگاه آبادان به آبادان فرستاده است.

به گزارش شانا، شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی، هیئت حقیقت یاب مجلس برای بررسی دلایل آتش سوزی در واحد بنزین سازی پالایشگاه آبادان روز دوشنبه ۹ خرداد وارد شهر آبادان شده است.

بنا بر این گزارش، عبدالله کعبی نایب رئیس اول کمیسیون انرژی و چند تن از کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس به همراه چند نفر از مدیران واحد های شرکت های فعال در حوزه نفت و پتروشیمی از واحد آسیب دیده بازدید کرده اند.

این در حالی است که علیرضا ضیغمی، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی، گفته است که واحد بنزین سازی که ده روز پیش توسط آقای احمدی‌نژاد افتتاح شد به دلیل بروز آتش سوزی از کار افتاده است.

آقای ضیغمی که گفته است شخصا مسئولیت حادثه پالایشگاه آبادان را بر عهده می گیرد، اظهار امیدواری کرده که به زودی ظرفیت تولید پالایشگاه آبادان به روزانه ۱۸ تا ۲۰ میلیون لیتر بنزین برسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110601_l22_oil_ministry_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

اظهارات امام جمعه کاشان تکذیب شد

روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد که گفته های امام جمعه کاشان در خصوص درخواست فرمانده سپاه از آیت الله خامنه ای مبنی بر دستگیری اسفندیار رحیم مشایی صحت ندارد.

سرتیپ رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه گفت: "مطلب منتشره در برخی رسانه ها پیرامون ناگفته های یکی از ائمه جمعه مبنی بر در خواست سرلشکر جعفری از مقام معظم رهبری در زمینه جریان انحرافی صحت ندارد."

اصولگرایان منتقد دولت، از اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد و عده ای از نزدیکان فکری او با عنوان رهبران "جریان انحرافی" نام می برند.

روز گذشته، عبدالنبی نمازی، نماینده آیت الله خامنه ای در کاشان و امام جمعه این شهر گفت که فرمانده سپاه پاسداران از رهبر ایران خواسته بود که اجازه دهد که این نهاد آقای رحیم مشایی را دستگیر کند تا "غائله" پایان یابد، اما رهبر ایران تنها خواهان دستگیری "عوامل عملیاتی" شده بود.

آقای شریف گفت که رسانه‌ها نسبت به انتشار اخباری که توسط شخص ثالث از سوی فرماندهان و مسئولین سپاه نقل می شود دقت و حساسیت بیشتری نشان دهند.

او گفت در صورتی که اظهارات این مسئولان از طریق روابط عمومی کل سپاه تائید نشود، از نظر سپاه فاقد اعتبار است.

دفتر رهبری ایران نیز در اطلاعیه ای به رسانه های خبری هشدار داده است که از "نقل اخبار غیر موثق و غیر مستند" پرهیز کنند و اخبار مربوط به آیت الله خامنه ای را پس از اینکه از طریق منابع رسمی منتشر شد، منعکس کنند.

ظاهرا این اطلاعیه در واکنش به اظهارات آقای نمازی منتشر شده است.

در این اطلاعیه آمده است که برخی اظهارات در خصوص مواضع آیت الله خامنه ای "حاوی مطالب خلاف واقع بوده و از راههای غیر موثق و غیر مستند در اختیار گویندگان آنها قرار گرفته است."

روز سه شنبه، ۱۱ خرداد، آقای نمازی در حاشیه درس خارج فقه خود گفته بود: "آقا فرمودند همه عوامل را دستگیر کنید. کسانی که نیروهای عملیاتی این طرح هستند و با قوت بازجویی کنید و بررسی کنید، اما حساب رئیس جمهوری را جدا کنید."

در بخشی دیگری از گفته های آقای نمازی آمده است که رهبر ایران در جلسه ای با حضور سران قوا دستور روشن کردن ماهیت "جریان انحرافی" را داده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110601_sepah_namazi_mashai.shtml

بالا ^^

ذوالنور: جریان انحرافی به رئیس جمهوری گره خورده است

مجتبی ذوالنور، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران ایران می گوید که "جریان انحرافی" و بعضی از شخصیت‌های آن به رئیس جمهوری این کشور "گره" خورده‌اند.

آقای ذوالنور روز چهارشنبه ۱۱ خرداد (اول ژوئن) در گفت و گو با خبرگزاری فارس گفت: "امیدواریم این گره باز شود، اما در حال حاضر جدائی جریان انحرفی از رئیس جمهوری سخت است. زمانی می توان آن را باور کرد که راس جریان فتنه از رئیس جمهوری جدا شود."

او نگاه فعلی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران را هماهنگ با آقای اسفندیار رحیم مشائی دانست، اما از دلیل وابستگی او به آقای رحیم مشائی اظهار بی اطلاعی کرد.

آقای ذوالنور با اشاره به اینکه "جریان انحرافی" در کوتاه مدت به دلیل دست داشتن در قدرت و ثروت در حال توسعه است، گفت که آنها برای انتخابات برنامه داشتند و می خواستند اکثریت تاثیر گذار در مجلس را داشته باشند "که با هوشیاری مسئولان نظام این توطئه خنثی شد".

هواداران آیت الله خامنه ای، رهبر ایران از لفظ "جریان انحرافی" برای اشاره به نزدیکان سیاسی اسفندیار رحیم مشائی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد استفاده می کنند.

آقای ذوالنور با اشاره به ۱۱ روز خانه نشینی آقای احمدی نژاد پس از صدور حکم ابقای وزیر اطلاعات توسط رهبر ایران، گفت: "در این مدت بیش از ۲۰۰ تن از شخصیت های نظام با او دیدار کردند تا خانه نشینی رئیس جمهوری به انتظار عمومی کشیده نشود، اما وقتی دیگر علنی شد موضع گیری درباره آن هم طبیعی بود."

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه گفت که برای عاقبت بخیری رئیس جمهور "باید دعا کرد" و پیش بینی کرد که افرادی که تا دیروز مخالف رهبر بودند و القا می کردند که رئیس جمهور منصوب رهبری است نه منتخب مردم، اگر رئیس جمهور از مدار خارج شود به زیر پرچمش خواهند رفت.

او گفت که در تمام ۱۱ روز عدم حضور آقای احمدی نژاد در دفتر ریاست جمهوری، تمام رسانه های غربی علیه رهبری و به نفع آقای احمدی نژاد وارد صحنه شدند.

'موسوی و کروبی با بیل و لودر به سراغ پایه‌های ولایت رفتند'

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، گزینه های مقابل آقای احمدی نژاد، یعنی میرحسین موسوی و مهدی کروبی را کسانی معرفی کرد که اگر رهبری جلوی آن ها می ایستاد از "روی ایشان رد می شدند."

آقای ذوالنور گفت که آقایان موسوی و کروبی در میتینگ تبلیغاتی خود از ابتدا "مانند بیل و لودر" به سراغ پایه های ولایت رفتند.

او به راهپیمایی هواداران آیت الله خامنه ای در روز ۹ دی سال ۱۳۸۸ اشاره کرد و گفت که آنها ۴۰ میلیون نفر بودند در حالی که رای دهندگان به رئیس جمهوری این اندازه نبودند.

اظهارات منسوب به رئیس دولت دهم در مورد برخورداری از ۳۵ میلیون رای، پیشتر نیز مورد اشاره برخی شخصیت ها و رسانه های محافظه کار ایران قرار گرفته است.

غلامرضا مصباحی مقدم، نماینده تهران و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران روز یکشنبه هشتم خرداد ماه گفته بود که محمود احمدی نژاد در دوره غیبت از محل کار خود مدعی شده است که ۳۵ میلیون رای دارد.

'هاشمی صلاحیت ملامت جریان انحرافی را ندارد'

مجتبی ذوالنور همچنین با بیان اینکه اکبر هاشمی رفسنجانی "صلاحیت ملامت جریان انحرافی" را ندارد، گفت: "اگر آقای هاشمی نسبت به دولت مخالف می کرد و در عین حال پناهگاه جریان فتنه هم نبود، اظهارات او درباره ملامت جریان انحرافی قابل قبول بود، اما هاشمی در مقابل نظام قرار گرفت."

آقای ذوالنور سکوت آقای هاشمی رفسنجانی در برابر "جریان فتنه" را "تاسف برانگیز" خواند و او را "پناهگاه جریان علیه نظام" دانست.

مقامات حکومتی ایران، تظاهرات اعتراض آمیز به نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران را فتنه می نامند.

همچنین به سخنان اخیر محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران اشاره کرد و گفت که استراتژی جریان اصلاحات این است که در یک شیب ملایم در تیر و مرداد ماه با نظام اعلام آشتی کند، تا بتوانند در انتخابات آینده جایی داشته باشند.

جانشین نمایندگی ولی فقیه در سپاه، "زمینه چینی برای آشتی" را "تاکتیک اصلاح طلبان برای رسیدن به قدرت" دانست و گفت: "اتفاقاتی که در دوران اصلاحات زیر پرچم حمایت از خاتمی افتاد، قابل بخشش نیست."

آقای خاتمی اخیرا در سخنانی از هر دو طرف درگیر در مناقشه سیاسی دو سال اخیر در ایران خواسته بود از ظلم هایی که بر آنان شده بگذرند و یکدیگر را عفو کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110601_l44_zolnur_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

مجلس 'تخلف رئیس جمهوری' را به قوه قضائیه ارجاع کرد

نمایندگان مجلس ایران "تخلف رئیس جمهوری در وزارت نفت" را به قوه قضائیه ارجاع کرده اند.

به گزارش خانه ملت - سایت اطلاع رسانی مجلس - نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز چهارشنبه، 11 خرداد (1 ژوئن)، با تایید گزارش کمیسیون انرژی، "تخلف در تعیین سرپرست وزارت نفت و غیرقانونی بودن سرپرستی رئیس جمهور بر این وزارتخانه را به قوه قضائیه ارجاع کردند."

به نوشته خانه ملت، پس از قرائت گزارش کمیسیون انرژی در این جلسه، گزارش به رای گیری گذاشته شد و با 165 رای مثبت به تصویب رسید در حالیکه یک نماینده به آن رای منفی و 13 نماینده به آن رای ممتنع دادند.

پس از اعلام نتیجه رای گیری، علی لاریجانی، رئیس مجلس، اعلام کرد که براساس آیین نامه داخلی مجلس، گزارش تخلف رئیس جمهوری برای رسیدگی به قوه قضاییه ارسال می شود.

ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس تصریح می کند که هرگاه دست کم ده نفر از نمایندگان و یا یکی از کمیسیون های مجلس عدم رعایت شئونات قوه مقننه و نقض یا استنکاف از اجراء قانون و یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسئولین دستگاه های زیر مجموعه آنان را اعلام کند، موضوع بلافاصله از طریق هیات رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون مربوطه ارجاع می شود.

کمیسیون نیز حداکثر ظرف مدت ده روز به موضوع رسیدگی می کند و نظر خود را در گزارشی در اختیار هیات رئیسه قرار می دهد و اگر نظر کمیسیون به تصویب مجلس برسد، موضوع جهت رسیدگی به قوه قضاییه و یا سایر مراجع ذیصلاح ارسال می شود و خارج از نوبت و بدون تشریفات مورد دادرسی قرار می گیرد.

علاوه بر این، در صورتی که مجلس در مورد رئیس جمهوری و یا هریک از وزیران در سه نوبت به وارد بودن گزارش رای دهد، طرح استیضاح می تواند در دستور کار مجلس قرار گیرد.

در گزارش کمیسیون انرژی، آمده است که آقای احمدی نژاد با صدور حکمی در تاریخ 24 اردیبهشت، عملا به خدمت وزیر نفت خاتمه داد و شخصا سرپرستی وزارتخانه را برعهده گرفت و در این زمینه، به اظهار نظر شورای نگهبان در مورد غیرقانونی بودن این اقدام اعتنا نکرد.

گزارش کمیسیون انرژی به تصمیم محمود احمدی نژاد ارتباط دارد که در جریان اجرای برنامه دولت برای ادغام وزارتخانه ها، وزیر نفت را برکنار کرد و شخصا سرپرستی این وزارتخانه را برعهده گرفت.

دو هفته پیش، آقای احمدی نژاد در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد: "هم اکنون خود من سرپرست وزارت نفت هستم و وزارت نفت و نیرو با هم ادغام شده است."

انتقاد از رئیس جمهوری

آقای احمدی نژاد ادغام این وزارتخانه ها را بخشی از برنامه دولت خود برای کاهش شمار وزارتخانه ها از طریق ادغام آنها عنوان کرد.

اقدام آقای احمدی نژاد در تصدی سمت سرپرستی وزارت نفت همزمان با حفظ مقام ریاست جمهوری با انتقاد مجلس مواجه شد که معتقد بوده است طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، هیچ فردی حق تصدی همزمان دو سمت دولتی را ندارد.

در حالیکه دولت این نظر مجلس را وارد نمی دانست، اختلاف دو قوه بر سر تصدی سرپرستی وزارت نفت توسط رئیس جمهوری به شورای نگهبان ارجاع شد و این شورا نیز نظر مجلس را در مورد مجاز نبودن سرپرستی محمود احمدی نژاد بر این وزارتخانه تایید کرد.

هفته گذشته، رئیس مجلس ضمن تاکید بر اینکه رئیس جمهوری مکلف است قبل از تشکیل وزارتخانه های جدید، مجوز مجلس را کسب و سپس برای وزیر مورد نظر خود در این وزارتخانه ها درخواست رای اعتماد کند، تصریح کرد که آقای احمدی نژاد باید به سرعت سرپرست جداگانه ای را برای وزارت نفت تعیین کند.

آقای لاریجانی گفت که در غیر اینصورت، رئیس جمهوری "مرتکب تخلف" شده است.

تصمیم محمود احمدی نژاد در تصدی سرپرستی وزارت نفت باعث ابراز نگرانی در مورد موقعیت جمهوری اسلامی به عنوان رئیس دوره ای سازمان کشورهای صادر کننده نفت - اوپک - نیز شد.

در حالیکه منتقدان آقای احمدی نژاد در تشکیلات حکومتی جمهوری اسلامی حضور وی به عنوان نماینده ایران در اجلاس وزیران نفت کشورهای عضو اوپک را باعث کاهش اعتبار ایران دانسته اند، برخی مقامات دولتی در این مورد نظری مخالف ابراز داشته اند.

تصمیم به ارجاع "تخلف" رئیس جمهوری به قوه قضاییه در حالی اتخاذ می شود که آقای احمدی نژاد به دلیل اختلاف نظر با آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی بر سر تعیین برخی سمت های دولتی، در هفته های اخیر هدف انتقادهای شدید مقامات و روحانیون حکومتی، از جمله برخی از حامیان تندرو قبلی خود قرار داشته است.

در عین حال، منتقدان دولت حمله اصلی خود را متوجه برخی از اطرافیان آقای احمدی نژاد، به خصوص رئیس دفتر و معاون اجرایی رئیس جمهوری کرده اند که از آنان با عنوان رهبران "جریان انحرافی" نام می برند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110601_l03_majlis_oil_ministry.shtml

بالا ^^

درگیری‌های تازه در صنعا ۳۷ کشته به جای گذاشت

به گفته مقامات پزشکی در صنعا، پایتخت یمن، دست کم ۳۷ نفر در اثر درگیری‌های شب گذشته در این شهر کشته شده اند.

مقامات پزشکی این کشور گفته اند که در بین مصدومین، نیروهای دولتی و همچنین پیکارجویان قبیله ای دیده می شوند.

درگیری در خیابان های صنعا پس از آن شدت گرفت که توافق صلح بین پیکار جویان قبیله ای وفادار به شیخ صادق الاحمر و نیروهای امنیتی فروپاشید.

این درگیری ها در حالی صورت می گیرد که فشارهای بین المللی و داخلی برای وادار کردن علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری این کشور به استعفا همچنان ادامه دارد.

شاهدان، از نبرد سنگین در طی شب گذشته خبر داده و هر دو طرف یکدیگر را برای شکست آتش بس مقصر دانسته اند.

صبح امروز (چهارشنبه اول ژوئن) نیز شاهدان گزارش کردند که از سمت شمال صنعا صدای انفجار های مهیب شنیده شده است، اما دلیل آن هنوز معلوم نیست.

البته منابع نزدیک به شیخ احمر می گویند که نیروهای دولتی به مجتمع مسکونی وی در شمال صنعا حمله برده اند.

درگیری‌های صنعا، پایتخت یمن، به توافق آتش بس امضاء شده میان سران قبایل و علی عبدالله صالح، رئیس جمهور یمن پایان داده است.

شیخ صادق الاحمر چند روز پیش گفته بود که از جنبش اعتراضی کاملا حمایت می کند و تاکید کرد که او می خواهد این جنبش صلح آمیز بماند.

او هشدار داده که اگر علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری یمن، به دنبال جنگ باشد، معترضان با او وارد جنگ خواهند شد.

علی عبدالله صالح، رئیس جمهور یمن همچنان از کناره گیری از قدرت خودداری می کند.

این خطر وجود دارد که نبرد میان ارتش یمن و افراد مسلح قبیله حاشد، این کشور را در معرض جنگ داخلی قرار دهد.

شیخ صادق الاحمر در ابتدا هوادار علی عبدالله صالح بود ولی با گسترش تظاهرات ضد دولتی به مخالفان او پیوست.

ناوی پیلای، کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل روز گذشته از طرفین خواسته تا راه حلی برای پایان دادن به بحران بیابند.

خانم پیلای تاکید کرده که خونریزی ها باید متوقف شوند.

او همچنین گفته است که حملات علیه غیرنظامیان از سوی نیروهای نظامی و امنیتی باید سریعا متوقف شوند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110601_l43_yemen_clashes.shtml

بالا ^^

استرالیا: بشار اسد باید محاکمه شود

استرالیا خواستار ارجاع بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به دادگاه کیفری بین المللی برای رفتار "خشونت آمیز" او با مردم سوریه شده است.

کوین راد، وزیر امور خارجه استرالیا از سازمان ملل متحد خواسته موضوع ارجاع بشار اسد به این دادگاه را مورد توجه قرار دهد.

وی در همین رابطه به شکنجه و کشته شدن حمزه ال خطیب، نوجوان سیزده ساله به دست نیروهای امنیتی اشاره کرد و گفت که این حادثه مشروعیت آقای اسد را از بین برده است.

مقامات سوریه اعلام کرده اند که تحقیقاتی در مورد مرگ این نوجوان در جریان است.

فعالان می گویند بیش از ۱۰۰۰ نفر از معترضان در جریان تظاهرات ضد دولتی در هفته های اخیر کشته و دست کم ده هزار نفر در این رابطه بازداشت شده اند.

جیم میور، خبرنگار بی بی سی می گوید حمزه الخطیب به نماد مخالفت در سوریه تبدیل شده است.

فعالان می گویند این نوجوان سیزده ساله توسط نیروهای امنیتی بازداشت و تا سرحد مرگ شکنجه شد. این در حالی است که مقامات سوری می گویند که او در جریان اعتراضات ضد دولتی هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.

آقای راد با اشاره به "قتل" این نوجوان، عملکرد نیروهای امنیتی را " اقدامی وحشیانه" توصیف کرد و آقای اسد را به انجام "اقدامات گسترده علیه مردم خود" متهم کرد.

وی گفت: "من فکر می کنم وقت آن رسیده است که شورای امنیت سازمان ملل موضوع ارجاع بشار اسد به دادگاه کیفری بین المللی را مورد بررسی قرار دهد."

headline"شهید هر دو طرف"

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که مرگ این پسر نوجوان نشان داد که رژیم نسبت به صدای اعتراض مردمش ناشنواست.

وی در ادامه گفت: "من فقط می توانم امیدوار باشم که مرگ این نوجوان بیهوده نبوده و دولت سوریه با پایان دادن به اعمال خشونت آمیز راه را برای رسیدن به دموکراسی واقعی باز کند."

مردم سوریه از حمزه الخطیب به عنوان یک شهید یاد می کنند و عکس های او را هنگام انجام تظاهرات در سراسر کشور بالای سر می گیرند.

وی از سوی مقامات سوری نیز یک شهید خوانده شده است.

از پدر و خانواده حمزه دعوت شد تا با آقای اسد ملاقات کنند و رسانه ها به نقل از آنان نوشته اند که آنها از محبت رئیس جمهوری تحت تاثیر قرار گرفتند.

حمزه الخطیب در ماه آوریل پس از تظاهراتی در نزدیکی شهر درعا مفقود شد.

فعالان می گویند که او پس از بازداشت شکنجه و کشته شد و سپس جسد مضروب و ناقص او بعد از چهار هفته به خانواده اش تحویل داده شد.

دولت می گوید که او با ضرب سه گلوله در جریان تظاهرات کشته شد اما به دلیل عدم شناسایی، تحویل جسد وی به تعویق افتاد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110601_l43_syria_assad_tried.shtml

بالا ^^

افزایش موارد ابتلا به ای.کولای در آلمان

در پی آنکه معلوم شد خیار اسپانیایی منبع نوع مرگبار باکتری ای.کولای نیست، محققان آلمانی همچنان در تلاش برای شناسایی منبع شیوع این باکتری هستند.

حدود ۴۷۰ بیمار - بیشتر آنها در شمال آلمان - مبتلا به بدترین و به طور بالقوه مرگبار علائم این بیماری هستند.

این باکتری تاکنون باعث مرگ ۱۵ نفر در آلمان و یک نفر در سوئد شده است.

نگرانی از بابت خیار اسپانیایی زمانی برطرف شد که برای کشاورزان این کشور دیر شده بود. کشاورزان در جنوب اسپانیا مجبور شدند مقدار زیادی سبزیجات تازه را نابود کنند.

به گزارش روزنامه آلمانی "دی ولت" مردم در شمال آلمان حتی از خریداری سبزیجات محلی نیز خودداری می کنند.

موسسه "رابرت کوش" آلمان به مردم توصیه کرده است سبزیجات خام مصرف نکنند، به خصوص در شمال آلمان.

در همین حال دولت اسپانیا خواستار دریافت غرامت برای کشاورزان آسیب دیده این کشور شده است.

رئیس سازمان صادرات میوه و سبزیجات اسپانیا گفته است که این بحران باعث شده است صادرکنندگان اسپانیایی هفته ای ۲۰۰ میلیون یورو ضرر کنند.

آلفردو پرز روبالکابا معاون نخست وزیر اسپانیا تهدید کرده است که کشورش دست به اقدام قانونی خواهد زد.

او روز چهارشنبه اخطار داد: "ما ممکن است علیه مقام ها اقدام کنیم، در این مورد (مقام های) هامبورگ"

زنگ خطر سراسری

در آلمان ۱۱۶۹ نفر به باکتری ای.کولای همچنین موسوم به "ای اچ ای سی" آلوده شده اند.

در بسیاری موارد، عفونت دستگاه گوارشی به "اچ یو اس" (سندروم از کار افتادگی کلیه-خونریزی) منجر شده که باعث مشکلات کلیه می شود که به طور بالقوه مرگبار است.

موسسه رابرت کوش آلمان تایید کرده است که ۴۷۰ مورد "اچ یو اس" در آلمان وجود دارد که ۱۰۰ مورد بیشتر از آن است که روز سه شنبه گزارش شده بود.

حدود نیمی از بیماران در کلینیک های هامبورگ سه تا پنج روز پس از ابتلا، از اختلالات عصبی مانند حملات صرعی رنج برده اند.

مقام های آلمانی می گویند تحقیقات آنها حاکیست که مردم احتمالا در اثر خوردن خیار، گوجه یا کاهوی خام مریض شده اند.

در سوئد ۴۱ نفر آلوده به ای.کولای هستند که ۱۵ نفر آنها مبتلا به "اچ یو اس" شده اند.

در دانمارک، هلند و بریتانیا نیز شمار اندکی از "اچ یو اس" گزارش شده است. اتریش، اسپانیا و سوئیس نیز تعداد خیلی کمی از این بیماری را ثبت کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110601_u04_ecoli_germany.shtml

بالا ^^

وزیر دفاع افغانستان به هند رفت

عبدالرحیم وردک، وزیر دفاع افغانستان برای گفت و گو با مقامهای نظامی هند، در یک سفر سه روزه وارد این کشور شده است.

هدف اصلی از دیدار وزیر دفاع افغانستان با مقام های هند بحث بر سر همکاری های دفاعی هند با افغانستان اعلام شده است.

قرار است آقای وردک در این سفر با ای کی آنتونی، همتای هندی خود در باره اوضاع امنیتی در منطقه و روابط امنیتی دوجانبه گفت و گو کند.

هند در چند سال گذشته از کمک دهنده های بزرگ برای برنامه های بازسازی و توسعه ای افغانستان بوده است.

این دو کشور خود را قربانی تروریسم می دانند ـ تروریسمی که به گفته مقامهای این کشورها از پاکستان ـ همسایه آنهاـ صادر می شود.

حالا بحث بر سر نگرانی های امنیتی در منطقه و همکاری هند برای آموزش نیروهای امنیتی افغان از موضوعات اصلی در دیدار این دو مقام خوانده شده است.

آقای وردک گفته است: "ما از هر همکاری که در بخش آموزش نیروهای امنیتی افغان صورت گیرد، استقبال می کنیم ـ همکاری هایی که نیروهای امنیتی افغانستان را قادر سازد از کشور خود دفاع کنند."

هند در یک دهه گذشته افغانستان به بازسازی افغانستان کمک کرده است، ارزش مالی این کمکها حدود یک و نیم میلیارد دلار آمریکایی اعلام شده است.

ماه گذشته مان موهان سینگ، نخست وزیر هند در سفرش به کابل وعده کمک های بیشتر به ویژه در بخش آموزش نیروهای امنیتی افغانستان را داد.

نزدیکی روابط هند و افغانستان در بسیاری موارد نگرانی پاکستان را در پی داشته است و در مواردی مقامهای پاکستان آشکارا از حضور گسترده هند در افغانستان انتقاد کرده اند.

پاکستان رقابت دیرینه با هند دارد و روابط آن با افغانستان نیز در سال های اخیر پر تنش بوده است.

در جریان سفر نخست وزیر هند به کابل، مقامهای دو کشور به بستن پیمان استراتژیک میان هند و افغانستان توافق کرده بودند.

حالا آمادگی هند برای آموزش نیروهای افغان در آستانه خروج تدریجی سربازان خارجی از افغانستان می تواند نگرانی های پاکستان را افزایش دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/06/110601_k02-wardak-india.shtml

بالا ^^

پیامدهای هشدار اخیر حامد کرزی به ناتو چه خواهد بود

حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان هشدار داده است که ادامه تلفات غیرنظامیان درعملیات هوایی ناتو ، این نیروها را به "اشغالگران" تبدیل می کند. او گفته تاریخ گواه است که افغانها با اشغالگران چگونه برخورد می کنند.

آقای کرزی این سخنان را در واکنش به کشته شدن چهارده غیرنظامی در یک عملیات هوایی ناتو در ولایت هلمند، اظهار داشت.

رئیس جمهوری کرزی هشدار داد پیش از آن که افغانستان وارد عمل شود، می خواهد که ناتو خود حملات هوایی اش را متوقف کند.

ناتو در مورد تلفات غیر نظامیان عذر خواهی کرده و تاکید کرده که برای مقابله با شورشیان، توسل به حملات هوایی اجتناب ناپذیر است.

تلفات غیرنظامیان در حملات ناتو بارها با انتقاد رئیس جمهوری افغانستان روبرو شده است، اما این، یکی از تندترین واکنش های او به اینگونه حملات بوده است.

به باور شما، آقای کرزی در مورد آنچه می گوید چقدر جدی است؟

ازسویی هم، آیا واقعا حکومت افغانستان قادر است بصورت یکجانبه حملات هوایی ناتو را متوقف کند؟

و اگر علی رغم این هشدار آقای کرزی، بازهم حملات هوایی ناتو ادامه یافت، چه خواهد شد و پیامدهای آن بر روابط افغانستان با جامعه جهانی چه خواهد بود؟

برای طرح دیدگاه ها و پرسش های تان در این زمینه می توانید شام پنجشنبه درهنگام پخش برنامه صدای شما، به شماره ۰۰۴۴۲۰۷۸۳۶۰۳۳۱ زنگ بزنید.

یا به شماره ۰۰۴۴۷۷۸۶۲۰۸۸۸۸ پیامک یا ( اس ام اس) بفرستید.

و یا هم همین حالا به نشانی da...@bbc.co.uk ایمیل بفرستید. همچنین اگر مایل هستید ما به شما زنگ بزنیم، می توانید شماره تلفن خود را ایمیل کنید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/06/110601_l09_talking_point.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 2, 2011, 2:32:03 PM6/2/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
18:31 گرينويچ - پنج شنبه 02 ژوئن 2011 - 12 خرداد 1390
اخبار مهم

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

رئیس سابق موساد حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران برای مهار برنامه های هسته ای این کشور را بی فایده دانسته و گفته است که چنین اقدامی باعث بروز جنگ در منطقه خواهد شد.

سازمان بهداشت جهانی می گوید که شیوع مرگبار مسمومیت غذایی در آلمان ناشی از پیدایش نسلی جدید از باکتری ای.کولای است که به شدت سمی است.

درگیری میان نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رییس جمهوری یمن و پیکارجویان قبیله ای در صنعا، پایتخت، شدیدتر شده است.

مهسا امرآبادی، همسر مسعود باستانی می‌گوید که در پایان ملاقات هفتگی با او، یکی از زندانبانان با وارد کردن ضربه به سر و بدن آقای باستانی او را در برابر چشمان دیگر زندانیان و ملاقات کنندگان، مورد ضرب و جرح قرار داده است.

سرویس اطلاعاتی پاکستان موسوم به (ISI)، در یک واکنش غیر معمول با انتشار اطلاعیه‌ای هر گونه دخالتی را در قتل سلیم شهزاد خبرنگار این کشور رد کرده است.

مصطفی محمد نجار، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران می‌گوید که در پنج استان این کشور برای معتادانی که "داوطلب ترک نباشند" اردوگاه های ترک اجباری اعتیاد راه‌اندازی می‌شود.

گزارش های رسیده از تهران حاکی است که مأموران امنیتی از برگزاری مراسم ترحیم عزت الله و هاله سحابی جلوگیری و عده ای از حاضران در محل را بازداشت کردند.

علی مزروعی، سخنگوی شاخه خارج از کشور سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران می‌گوید که "جنبش سبز" می تواند با گروهی از اصولگرایان سنتی در ایران مصالحه کند.

تیم فوتبال ملوان بندرانزلی ۲ به یک استقلال را شکست داد و اولین تیم فینال جام حذفی ایران شد.

لئونارد کوهن، شاعر و خواننده کانادایی، به دلیل مجموعه آثارش که "بر سه نسل در سراسر جهان" تاثیر گذاشته است، برنده جایزه ادبی پرینس آستوریاس اسپانیا شد.

متن کامل اخبار

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jenahbam.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

رئیس سابق موساد: حمله به ایران اسرائیل را وارد جنگی منطقه‌ای خواهد کرد

رئیس سابق موساد، سازمان اطلاعاتی اسرائیل، حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران برای مهار برنامه‌های هسته‌ای این کشور را بی فایده دانسته و گفته است که چنین اقدامی باعث بروز جنگ در منطقه خواهد شد.

مئیر داگان، که در جریان کنفرانسی در دانشگاه تل آویو صحبت می‌کرد بار دیگر بر مخالفتش با حمله نظامی به ایران تاکید کرد و گفت که اسراییل قادر به از بین بردن برنامه هسته‌ای ایران نیست.

به نوشته روزنامه اسرایلی هاآرتص، آقای داگان در این کنفرانس گفت کسانی که حمله به ایران را جدی مورد ملاحظه قرار می‌دهند، "باید درک کنند که این کار، اسرائیل را وارد جنگی منطقه ای خواهد کرد که راه خروج از آن مشخص نیست."

آقای داگان که دوره ریاستش بر موساد در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۰ به پایان رسید، اضافه کرد که "اقدام نظامی باید آخرین گزینه باشد. پیش از توسل به زور باید همه گزینه‌های دیگر سنجیده شوند."

گفته‌های آقای داگان، مغایر اظهار نظرهای نخست وزیر اسرائیل است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، در دیدار اخیرش از آمریکا، بار دیگر بر لزوم توسل به گزینه نظامی برای وادار کردن ایران به توقف برنامه هسته ای اش تاکید کرده بود.

مئیر داگان در بخش دیگری از سخنانش در دانشگاه تل آویو که در روزنامه اسراییلی یدیعوت آحارونوت گزارش شده، می گوید "حمله به ایران باعث جنگی منطقه‌ای خواهد شد که در آنصورت ایران بهترین دلیل را برای ادامه برنامه اتمی‌اش خواهد داشت. چرا که ایرانی ها ادعا خواهند کرد که مورد حمله کشوری قرار گرفته اند که گفته می شود توانایی نظامی اتمی دارد."

رئیس سابق موساد اضافه کرد: "طرف اسرائیل در چنین جنگی تنها ایران نخواهد بود. چرا که اگر اسراییل مجبور باشد به مواضع حزب الله در خاک سوریه حمله کند، پای سوریه هم به این جنگ کشیده خواهد شد."

روزنامه اسراییلی یدیعوت آحارونوت همچنین از آقای داگان نقل کرده که بر اساس اطلاعاتی که او در اختیار دارد اسرائیل برنامه ای برای حمله به ایران در سال ۲۰۱۱ و یا ۲۰۱۲ ندارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110602_l34_israel_ex_mousad_iran_attack.shtml

بالا ^^

نسل جدید ای کولای؛ عامل بیماری کشنده در اروپا

سازمان بهداشت جهانی می گوید که شیوع مرگبار مسمومیت غذایی در آلمان ناشی از پیدایش نسلی جدید از باکتری ای.کولای است که به شدت سمی است و تاکنون کشف نشده بوده است.

شواهد اولیه در پی آزمایش های ژنتیک نشان می دهد که ای.کولای جدید، حاصل پیوند دو نوع باکتری است - یکی انتروآگرگاتیو (EAEC) و دیگری انتروهموراژیک (EHEC) که سبب ایجاد سندرم همولیتیک یورمیک (haemolytic-uraemic syndrome) می شود.

آزمایش های اولیه نشان داده است که این گونه جدید باکتری، منحصر به فرد است.

دکتر پل ویگلی متخصص بیماری های مربوط به مواد غدایی از دانشگاه لیورپول گفت: "به نظر می رسد یک باکتری، سموم باکتری دیگر را جذب کرده و در نتیجه یک باکتری مرگبار تر به وجود آمده است."

ممنوعیت ورود سبزیجات از اروپا به روسیه

در پی آلودگی سبزیجات، روسیه واردات این کالا از اتحادیه اروپا را ممنوع اعلام کرده است.

گنادی اونیش چنکو، رئیس آژانس حمایت از مصرف کنندگان در روسیه گفت که مرگ ناشی از باکتری ای.کولای که موجب اسهال خونی و آسیب شدید به کلیه می شود، نشان می دهد که قوانین بهداشتی اتحادیه اروپا کارآیی لازم را ندارد.

فدریک وینسنت سخنگوی اتحادیه اروپا واکنش روسیه را "غیر متعارف" توصیف کرده و از روسیه خواسته است تا در مورد تصمیم خود توضیح بیشتری دهد.

بیش از ۱۵۰۰ نفر تا کنون به بدترین و بالقوه مرگبار ترین گونه این باکتری آلوده شده اند.

تا کنون ۱۷ نفر در آلمان و یک نفر در سوئد در اثر ابتلا به این بیماری تلف شده اند.

بعد از آنکه معلوم شد خیار اسپانیایی منبع نوع مرگبار باکتری ای.کولای نیست، محققان آلمانی اذعان کرده اند که در کشف منبع شیوع این باکتری ناکام مانده اند.

آقای وینسنت افزود که صادرات سبزیجات از اروپا به روسیه، یک چهارم میزان کل صادرات اتحادیه یعنی ۶۰۰ میلیون یورو در سال را تشکیل می دهد.

اسپانیا، فرانسه، آلمان و مجارستان بزرگترین صادر کنندگان سبزیجات محسوب می شوند.

آقای اونیش چنکو، اعلام کرد که به مقامات گمرک در روسیه دستور داده شده است تا از ورود محموله های سبزیجات اتحادیه اروپا جلوگیری کنند.

وی از مردم روسیه خواسته است تا از سبزیجات داخلی برای مصرف روزانه استفاده کنند.

مقامات بهداشتی در آلمان می گویند که ممکن است ماه ها طول بکشد تا منبع شیوع این باکتری شناسایی شود.

به گفته آنان، شناسایی منبع شیوع بستگی به آن دارد که آیا سبزیجات آلوده همچنان در انبارها موجود است و آیا منشا آلودگی همچنان فعال باقی مانده است یا نه.

رینهارد برگر، رئیس موسسه رابرت کوخ به بی بی سی گفته است که "ممکن است هیچوقت نتوانیم" منبع شیوع این باکتری را شناسایی کنیم.

اسپانیا در نظر دارد که به علت اینکه آلمان در مراحل اول شیوع آلودگی اعلام کرده بود خیارهای اسپانیا منشا این مشکل هستند علیه این کشور ادعای خسارت کند.

مزرعه داران اسپانیایی در پی اعلام این خبر هر هفته متحمل ۲۰۰ میلیون یورو زیان مالی می شوند.

کشوراقدامات
آلماناز مردم خواسته شده تا خیار، کاهو و گوجه خام نخوردند. ۱،۱۵۰ مورد از آلودگی به ای کولای تایید شده؛ ۱۷ نفر جان خود را از دست داده اند.
سوئدیک مورد مرگ و ۳۶ مورد مظنون به آلودگی به باکتری ای کولای گزارش شده که دلیل آن مسافرت به شمال آلمان اعلام شده است.
اسپانیاتولید کننده نخست خیار در اروپا - این کشور تهدید کرده که به دلیل ضررهای ناشی از عدم فروش سبزیجاتش، از اتحادیه اروپا درخواست غرامت خواهد کرد.
روسیهواردات خیار، گوجه و سالاد آماده از اسپانیا و آلمان، تا اطلاع ثانوی به طور کلی ممنوع شده است.
جمهوری چک
مقداری از خیارهای اسپانیایی از فروشگاه ها جمع آوری شده است.
فرانسهمقداری از خیارهای اسپانیایی از فروشگاه ها جمع آوری شده است.
اتریشفروش خیار، گوجه و بادمجان وارد شده از طریق آلمان ممنوع شده است.
بلژیکبنا بر گزارش ها واردات خیار از اسپانیا در این کشور ممنوع شده است.
هلندارسال خیار به آلمان را متوقف کرده است.
دانمارک
در حال آزمایش کردن خیار برای بررسی آلودگی آنها.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110602_l43_ecoli_who.shtml

بالا ^^

پیشروی پیکارجویان به سمت پایتخت یمن

درگیری میان نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رییس جمهوری یمن و پیکارجویان قبیله ای در صنعا، پایتخت، شدیدتر شده است.

گفته می شود هزاران تن از پیکارجویان تلاش می کنند تا صفوف نیروهای دولتی در شمال صنعا را در هم بشکنند.

به گفته شاهدان عینی، تعدادی از این پیکارجویان موفق به نفوذ به منطقه شده و مسلح به تجهیزات توپخانه ای هستند.

پروازها در فرودگاه صنعا مختل شده اما مدیر این فرودگاه گفته است که پروازها همچنان انجام خواهند شد. پیشتر، گزارش ها از بسته شدن فرودگاه صنعا حکایت داشت.

در عین حال درگیری بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی در شهر تعز ادامه داشته است.

گزارش ها حاکی است که نیروهای دولتی به سمت تظاهرکنندگان آتش گشودند.

از دو روز پیش (سه شنبه ۳۱ مه) که توافق صلح بین پیکارجویان قبیله ای وفادار به شیخ صادق الاحمر و نیروهای امنیتی فروپاشید، درگیری در خیابان های صنعا شدت گرفته است.

گزارش شده است که در جریان درگیری های اخیر در صنعا و اطراف آن دهها نفر کشته و زخمی شده اند.

این درگیری ها در حالی گزارش می شود که فشارهای بین المللی و داخلی بر علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری یمن، برای کناره گیری همچنان ادامه دارد.

صبح دیروز شاهدان عینی گزارش کردند که از سمت شمال شهر صنعا صدای انفجار های مهیب شنیده شده است، اما علت این انفجارها هنوز معلوم نیست.

همزمان، منابع نزدیک به شیخ احمر می گویند که نیروهای دولتی به مجتمع مسکونی وی در شمال صنعا حمله برده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110602_l43_yemen_sanaa.shtml

بالا ^^

'ضرب و جرح مسعود باستانی در هنگام ملاقات در زندان'

مهسا امرآبادی، همسر مسعود باستانی می‌گوید که در پایان ملاقات هفتگی با او، یکی از زندانبانان با وارد کردن ضربه به سر و بدن آقای باستانی او را در برابر چشمان دیگر زندانیان و ملاقات کنندگان، مورد ضرب و جرح قرار داده است.

خانم امرآبادی، روز پنجشنبه (۱۲ خرداد - دوم ژوئن) به بی بی سی فارسی گفت که در پایان وقت ملاقات امروز او و همسرش (مسعود باستانی) در زندان رجایی شهر کرج، یکی از زندانبانان، پس از اعلام پایان وقت ملاقات، در پاسخ به درخواست آقای باستانی برای "خداحافظی با مادرش" او را مورد ضرب و جرح قرار داده است.

به گفته خانم امرآبادی، سرباز زندانبان، با کوباندن سر آقای باستانی به دیوار و وارد کردن ضرباتی او را نقش بر زمین کرده که این اقدام، واکنش شدید سایر ملاقات کنندگان و زندانیان سیاسی دیگری همچون عیسی سحرخیز و احمد زیدآبادی را در پی داشته است.

به گفته خانم امرآبادی، پس از گذشت دو ساعت از این واقعه و با اصرار اعضای خانواده آقای باستانی، مسئولان زندان رجایی شهر، امکان ملاقات حضوری دوباره میان او و خانواده اش را مهیا کرده اند که طی آن آقای باستانی در حالی که سرم به دستانش وصل بوده، از ارجاعش به مرکز پزشکی به منظور آزمایشات بیشتر و عکسبرداری از ناحیه سر خبر داده است.

مسعود باستانی، روزنامه نگار اصلاح طلب، در دادگاه بدوی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است و در زندان رجایی شهر به سر می برد. وی در جریان اعتراض های پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۸۸ بازداشت شد.

خانم امرآبادی هم از روزنامه نگاران اصلاح طلب است که در جریان ناآرامی های پس از انتخابات خرداد ۸۸ بازداشت شده بود.

بزرگداشت عزت الله و هاله سحابی در زندان رجایی شهر

خانم امرآبادی که به همراه سایر خانواده های زندانیان سیاسی، امروز در زندان رجایی شهر حاضر شده بود، می گوید که زندانیان در نظر دارند که مراسم بزرگداشتی برای عرت الله و هاله سحابی در داخل زندان رجائی شهر برگزار کنند.

به گفته خانم امرآبادی، زندانیان سیاسی حاضر در ملاقات امروز (پنجشنبه) از درگذشت آقای سحابی و دخترش "بسیار متاثر" بوده اند و گفته اند که اخبار این وقایع را در داخل زندان پیگیری می کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110602_l07_masoud_bastani_jail.shtml

بالا ^^

آی‌اس‌آی دخالت در کشته شدن خبرنگار پاکستانی را رد کرد

سرویس اطلاعاتی پاکستان موسوم به آی‌اس‌آی (ISI)، در یک واکنش غیر معمول با انتشار اطلاعیه‌ای هر گونه دخالت در قتل سلیم شهزاد خبرنگار پاکستانی رد کرده است.

این خبرنگار پاکستانی روز یکشنبه (۸ خرداد) به هنگام ترک خانه‌اش در اسلام آباد ناپدید شد و جسد او را روز سه شنبه (۱۰ خرداد) پیدا کردند.

سرویس اطلاعاتی پاکستان در این اطلاعیه هر گونه شواهدی بین مرگ این خبرنگار با این سرویس اطلاعاتی را بی اساس دانسته است.

سلیم شهزاد در طول فعالیت‌های حرفه ای‌اش مقالاتی در باره شبکه‌های پیکارجوی اسلام گرا که در پاکستان فعالیت دارند، نوشته بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/06/110602_l31_pakistan_saleem.shtml

بالا ^^

ایران اردوگاه‌های ترک اجباری اعتیاد راه‌اندازی می‌کند

مصطفی محمد نجار، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران می گوید که در پنج استان این کشور برای معتادانی که "داوطلب ترک نباشند" اردوگاه های ترک اجباری اعتیاد راه اندازی می شود.

آقای نجار روز پنجشنبه ۱۲ خرداد (دوم ژوئن) گفت: "اگر معتادان به مراکز درمانی مراجعه نکنند، باید توسط نیروی انتظامی برای درمان به اردوگاه‌های ترک اجباری منتقل شوند".

به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در اردوگاه های ترک اجباری اعتیاد، پس از دارو درمانی و روان‌درمانی، به معتادان خدماتی نظیر مهارت آموزی، بازتوانی و کاریابی ارایه می شود.

مطابق قانون مبارزه با موادمخدر ایران، اعتیاد جرم است، اما معتادانی که داوطلبانه برای درمان اعتیاد اقدام کنند مورد پیگرد قانونی قرار نخواهند گرفت.

بنابر آخرین آمار رسمی، در ایران بیش از دو میلیون معتاد زندگی می کنند.

در همین حال، طی سالهای اخیر، بسیاری از کارشناسان درمان اعتیاد، از کمبود امکانات رسمی برای درمان اعتیاد سخن گفته اند و مدعی اند که چنانچه با امکانات فعلی تمامی معتادان ایرانی بخواهند اعتیاد خود را ترک کنند، به آخرین داوطلب، چندین سال بعد نوبت استفاده از امکانات درمانی می رسد.

انسداد مرزها با بودجه ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی

ایران به منظور کنترل ترافیک منطقه ای مواد مخدر، مرزهای شرقی و غربی خود را با بودجه ای بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار (بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان) مسدود می کند.

وزیر کشور ایران از کشورهای غربی خواست که با توجه به اینکه مقصد اصلی مواد مخدر ترانزیت شده از ایران، کشورهای اروپایی است، در تامین هزینه ها و امکانات مرزبانی به ایران کمک کنند.

آقای نجار همچنین تاکید کرد که برخی از اقلام و تجهیزات ویژه مود نیاز مرزبانان ایرانی برای کنترل کاروان های قاچاق مواد مخدر، در فهرست تجهیزات تحریمی است که ایران نمی تواند آنها را خریداری کند و به همین منظور، "جامعه جهانی می تواند در تامین آنها با ایران همکاری کند".

ایران طی دو دهه گذشته، با احداث کیلومترها کانال، سد و دیوار در مرزهای شرقی خود با کشورهای پاکستان و افغانستان، تلاش کرده است که دامنه عبور و مرور کاروان های قاچاق مواد مخدر را محدود کند، اما ویژگی های اقلیمی و آب و هوایی این مناطق و امکانات گسترده قاچاقچیان مواد مخدر، از موفقیت ها در این زمینه کاسته است.

کشف آزمایشگاه های تولید مواد مخدر صنعتی

آقای نجار در بخش دیگری از سخنان امروز خود، به کشف چند آزمایشگاه تولید مواد مخدر صنعتی طی روزهای اخیر اشاره کرد و از ارجاع اداره کنندگان بازداشت شده این آزمایشگاه ها به مراجع قضایی خبر داد.

در همین حال، حمید رضا حسین آبادی، رئیس مرکز مبارزه با مواد مخدر پلیس ایران، از "انهدام یک باند بزرگ تولید و توزیع ماده اعتیادآور شیمیایی شیشه خبر داد و گفت که ۱۵ نفر در این رابطه دستگیر شده اند.

به گفته آقای حسین آبادی، از این افراد بیش از ۳۰۰ کیلوگرم ماده اعتیادآور شیشه کشف شده است.

مطابق اصلاحیه جدید قانون مبارزه با مواد مخدر، مصوب زمستان سال ۱۳۸۹، تولید و خرید و فروش مواد اعتیاد آور صنعتی و شیمیایی در ایران، همچون سایر مواد مخدر جرم محسوب می شود و حمل و قاچاق بیش از ۳۰ گرم از این مواد می تواند مجازات اعدام داشته باشد.

طی سالهای اخیر، گزارش های متعددی از افزایش گرایش به سوء مصرف مواد روانگردان و شیمیایی در میان جوانان ایرانی منتشر شده است و کارشناسان هشدار داده اند که اعتیاد به این نوع مواد، می تواند به سرعت به الگوی اصلی مصرف مواد مخدر در ایران تبدیل شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110602_l07_najar_drugs_addicts.shtml

بالا ^^

مأموران امنیتی از برگزاری مراسم ترحیم سحابی‌ها جلوگیری کردند

گزارش های رسیده از تهران حاکی است که مأموران امنیتی و لباس شخصی با مسدود کردن در ورودی مسجد حجه بن الحسن در خیابان سهروردی تهران از برگزاری مراسم ترحیم عزت الله و هاله سحابی جلوگیری و عده ای از حاضران در محل را بازداشت کردند.

به گفته شاهدان عینی، امروز پنجشنبه ۱۲ خرداد (۲ ژوئن) شمار بسیار زیادی از مأموران حکومتی در خیابان های اطراف مسجد مستقر شده و جو امنیتی سنگینی را حاکم کرده بودند.

مراسم ترحیم عزت الله و هاله سحابی، فعالان منتقد حکومت ایران، قرار بود از ساعت ۱۳:۳۰ امروز برگزار شود.

وبسایت کلمه، پایگاه خبری نزدیک به مخالفان دولت، نوشته است که رفتار مأموران لباس شخصی و گارد ضد شورش "بسیار خشن و به دور از رفتارهای انسانی و دینی" بوده است.

مرتضی کاظمیان، از فعالان ملی مذهبی ایران و از نزدیکان خانواده سحابی که در حال حاضر در خارج از ایران به سر می برد، به بی بی سی فارسی گفت که امروز چند تن از بستگان آقا و خانم سحابی برای مدتی بازداشت شدند.

هاله سحابی دیروز در مراسم تشییع جنازه پدرش عزت الله سحابی پس از درگیری با مأموران لباس شخصی، دچار ایست قلبی و مشکل تنفسی شد و درگذشت.

حامد منتظری، نوه آیت الله منتظری به بی بی سی فارسی گفت که شاهد مضروب شدن خانم سحابی و بی هوش شدن او بوده است.

او گفت که ضارب، خود را در میان مأموران لباس شخصی و پلیس مخفی کرد و سپس از محل دور شد.

آقای منتظری می گوید که حاضر است مشاهدات خود را در هر دادگاه صالحی تکرار کند.

درگذشت هاله سحابی در روز تشییع جنازه پدرش واکنش های گسترده ای را در ایران و جهان برانگیخته است.

وزارت امور خارجه بریتانیا از این حادثه عمیقا ابراز تأسف کرده و وزارت امور خارجه آمریکا خواهان تحقیق در مورد آن شده است.

جبهه مشارکت ایران اسلامی با صدور بیانیه ای "رفتار خشونت بار مأموران حکومتی" را محکوم کرده و از ایرانیان خواسته است که یاد عزت الله و هاله سحابی را زنده نگاه دارند.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی هم واقعه دیروز را "لکه ننگی بر چهره سیاه استبداد دینی" توصیف کرده است.

همچنین شورای هماهنگی راه سبز امید که گروهی از مخالفان دولت ایران را نمایندگی می کند، خواهان تشکیل یک کمیته مستقل حقیقت یاب در مورد مرگ خانم سحابی شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110602_l10_sahabis_commemoration_ceremony.shtml

بالا ^^

علی مزروعی: مصالحه از راهبردهای جنبش سبز است

علی مزروعی، سخنگوی شاخه خارج از کشور سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران می‌گوید که "جنبش سبز" می تواند با گروهی از اصولگرایان سنتی در ایران مصالحه کند.

آقای مزروعی در گفت و گو با برنامه "صفحه دو" تلویزیون فارسی بی بی سی گفت که مصالحه همواره یکی از راهکارهای چهارگانه جنبش اعتراضی ایران، موسوم به جنبش سبز بوده است.

او گفت که این جنبش از دل انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش در آمد و راهکارهای خود را در مسیر حرکت خود پیدا کرد.

به گفته آقای مزروعی، راهکار اول جنبش اعتراضی، حضور خیابانی بود که به ویژه تا عاشورای سال ۱۳۸۸ پررنگ بود. راهکار دوم آگاهی بخشی است که از استراتژی های اصلی و مورد تأکید رهبران جنبش بوده است.

او گفت که راهکار بعدی "مصالحه" با حکومت است که از ابتدا مطرح بود و به اعتقاد او، کم هزینه ترین راه برای رسیدن به دموکراسی و آزادی در ایران محسوب می شود.

آقای مزروعی راهکار آخر را هم "انتخابات" دانست و گفت: "جنبش سبز از درون یک انتخابات زاده شد و نگاه آن قطعا به انتخابات است، منتهی یک انتخابات سالم و آزاد".

به گفته آقای مزروعی، راهکارهای چهارگانه جنبش سبز مکمل هم هستند.

او در پاسخ به این سئوال که آیا مصالحه معترضان می تواند با محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران و نزدیکان او باشد؟ گفت: "تمام مصیبتی که گرفتارش هستیم از ناحیه احمدی نژاد و تیم اوست. آنها هیچ باوری به دموکراسی و آزادی ندارند و هیچ پایگاهی هم در جامعه ندارند که بتوان با آنها ائتلاف کرد".

آقای مزروعی افزود: "گروهی از اصولگرایان سنتی هستند که به یک سری از ارزش ها پایبندند و سابقه و پایگاه دارند. به نظر می رسد که با آنها بهتر می شود مصالحه را شکل داد".

موضوع احتمال مصالحه میان اصلاح طلبان ایران با حکومت از زمانی مطرح شد که محمد خاتمی، رئیس جمهوری ایران گفت: "همه بیاییم عفو کنیم و به آینده نگاه کنیم. اگر به نظام و رهبری ظلم شده است به نفع آینده از آن چشم پوشی شود، و ملت هم بر ظلمی که بر او و فرزندانش رفته است می گذرد."

علی شکوری راد، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و از چهره های سرشناس جناح اصلاح طلب ایران هم اخیرا در مصاحبه ای گفته بود: "تنها یا مؤثرترین پتانسیل موجود در جامعه برای آنکه جنبش سبز را به صورت کم هزینه و مسالمت آمیز به نتیجه برساند، آقای هاشمی [رفسنجانی] است. به این صورت که برود با رهبری گفتگویی را برقرار کند و بتواند رهبری را مجاب کند که به خواسته های حداقلی مطرح شده، چراغ سبز نشان دهد... این مسئله در شرایط کنونی تا حدی غیر ممکن تلقی می شود، اما... اگر همچنان که به راحتی قابل پیش بینی است، کشور دچار بحران شود و ناگزیر برخی واقعیت ها که در حال حاضر انکار می شود به رسمیت شناخته شود و احساس نیاز به برون رفت از بحران پدید آید، اولین کسی که می تواند به رهبری نظام کمک کند آقای هاشمی است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110602_l10_mazroui_green_movement_compromise.shtml

بالا ^^

ملوان با پیروزی بر استقلال به فینال جام حذفی رسید

تیم فوتبال ملوان بندرانزلی ۲ به یک استقلال را شکست داد و اولین تیم فینال جام حذفی ایران شد.

در اولین دیدار نیمه نهایی که عصر پنجشنبه در ورزشگاه تختی شهر انزلی برگزار شد هادی تامینی در دقیقه ۸ دروازه استقلال را باز کرد.

در دقیقه ۵۲ مهرداد اولادی گل دوم ملوان را هم به ثمر رساند اما در دقیقه ۶۰ و با اخراج تامینی، ملوان علیرغم برتری در نتیجه، در میدان ده نفره شد.

استقلال برای جبران یکی از گل های خورده تا دقیقه ۷۵ در انتظار بود تا اینکه فرهاد مجیدی بازی را ۲ به یک کرد.

بعد از این استقلالی ها یک بار به تیر زدند و فشار زیادی به دروازه میزبان آوردند اما نتوانستند تغییر دیگری در نتیجه بازی بوجود بیاورند و حذف شدند.

با این حساب ملوان بعد از ۲۰ سال توانست بار دیگر به فینال جام حذفی راه پیدا کند.

فینال جام حذفی به صورت رفت و برگشت برگزار می شود و ملوان برای شناخت رقیب خود باید منتظر برنده دیدار پرسپولیس و فولاد باشد.

ملوان روز ۱۶ خرداد در بازی رفت میهمان است و روز ۱۹ خرداد بازی آخر را در خانه برگزار خواهد کرد.

قهرمان جام حذفی جواز صعود به لیگ قهرمانان آسیا را به دست می آورد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/06/110602_l11_malavan_league_football.shtml

بالا ^^

لئونارد کوهن برنده جایزه معتبر ادبی اسپانیا شد

لئونارد کوهن به دلیل مجموعه آثارش که "بر سه نسل در سراسر جهان" تاثیر گذاشته است، برنده یکی از معتبرترین جوایز ادبی اسپانیا شد.

هیئت داوران جایزه پرنس آستوریاس گفتند که این شاعر و خواننده ۷۷ ساله کانادایی "تصویری آفریده است که در آن، شعر و موسیقی درهم آمیخته اند و به چیز گرانبهای تغییرناپذیری بدل شده اند."

جایزه ۵۰ هزار یورویی پرنس آستوریاس، یکی از هشت جایزه ای است که بنیاد آستوریاس هر سال در زمینه های مختلف اهدا می کند.

این جوایز در ماه اکتبر امسال، در اویدو، در شمال اسپانیا در مراسمی اهدا خواهد شد.

برندگان این جایزه همچنین مجسمه ای را که خوان میرو، هنرمند کاتالونیایی طراحی کرده، دریافت خواهند کرد.

هیئت داوران جایزه بنیاد پرنس آستوریاس اعلام کرده است که اشعار و آوازهای کوهن "سوالات عمده ای را که دغدغه بشریت است، به صورتی عمیق و به زیبایی می کاوند."

لئونارد کوهن با ترانه هایی از جمله سوزان، هله لویا و بدرود ماریان به شهرتی جهانی دست یافته است.

او در مراسم گرمی سال ۲۰۱۰ در لس آنجلس جایزه یک عمر دستاورد هنری را دریافت کرد.

سال ۲۰۰۹ این خواننده در حال اجرا روی صحنه از هوش رفت و در بیمارستانی در اسپانیا بستری شد. دلیل این حادثه را مسمومیت غذایی اعلام کردند.

او چندماه بعد، به دلیل آسیب‌دیدگی ستون فقراتش مجبور به فیزیوتراپی شد و تور دور اروپای خود را لغو کرد.

لئونارد کوهن از سال ۲۰۰۸ حدود ۲۰۰ کنسرت در سراسر جهان برگزار کرده است.

وودی آلن، جی کی رولینگ و دنیل بران بویم، پیانیست و رهبر ارکستر مشهور، از برندگان پیشین جایزه پرنس آستوریاس بوده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2011/06/110602_l41_music_cohen_spanish_award.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 3, 2011, 5:21:47 PM6/3/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:21 گرينويچ - جمعه 03 ژوئن 2011 - 13 خرداد 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

شورای فعالان ملی - مذهبی با صدور بیانیه ای نیروهای امنیتی را به ارتباط با "شهادت" هاله سحابی متهم کرده و خواستار تشکیل دادگاه عادلانه برای رسیدگی به این واقعه شده است.

یک روز بعد از معرفی محمد علی آبادی به سرپرستی وزارت نفت ایران، حمیدرضا کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت که "این بدترین انتخاب برای صنعت نفت و گاز است و این تصمیمات کشور را به مخاطره می‌اندازد."

امام جمعه کاشان از تکذیب گفته‌هایش در مورد درخواست فرمانده سپاه از آیت‌الله خامنه‌ای برای دستگیری اسفندیار رحیم مشایی، گلایه کرد.

سامی عوفر، میلیاردر اسرائیلی که یکی از شرکت‌هایش اخیرا به برقراری ارتباط تجاری با ایران متهم شده بود، در خانه‌اش در شهر تل‌آویو درگذشت.

علی بهزادیان نژاد، وبلاگنویس و عضو ستاد میرحسین موسوی پس از تحمل ۴۹۸ روز حبس بدون مرخصی، بطور موقت آزاد شد.

در شهر حماه به دنبال تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی جمعیت تقریبا ۵۰ هزار نفری معترضانی که در مرکز شهر تجمع کرده بودند، حداقل ۳۴ نفر کشته شدند.

در پی مجروح شدن علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری یمن در اثر اصابت خمپاره به مسجدی در صنعا، تلویزیون دولتی این کشور یک پیام صوتی کوتاه را از او پخش کرده است.

مقامات سازمان ملل متحد می گویند که ایمان العبیدی، زنی که ادعا می کند توسط حامیان سرهنگ قذافی مورد تجاوز جنسی قرار گرفته، از قطر اخراج و به شرق لیبی فرستاده شده است.

راتکو ملادیچ، فرمانده سابق ارتش صرب های بوسنی در اولین جلسه دادگاه کیفری بین المللی لاهه، از پاسخگویی به اتهاماتش خودداری کرد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jenahbam.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

فعالان ملی - مذهبی خواستار رسیدگی قضایی به نحوه درگذشت هاله سحابی شدند

شورای فعالان ملی - مذهبی خواستار رسیدگی قضایی به نحوه درگذشت هاله سحابی شده و مداخله ماموران امنیتی در مراسم تدفین و ترحیم او و پدرش را به شدت محکوم کرده است.

روز جمعه، ۱۳ خرداد (۳ ژوئن)، سایت میزان خبر و شماری دیگر از پایگاه های اینترنتی متعلق به مخالفان و منتقدان حکومت ایران، متن بیانیه شورای فعالان ملی - مذهبی را منتشر کردند که در آن، ماموران امنیتی به دست داشتن در درگذشت هاله سحابی متهم شده و آمده است: "ما خواهان تشکیل دادگاهی عادلانه، علنی و با حضور هیات منصفه برای رسیدگی و پیگرد عوامل و آمرین این جنایت هولناک هستیم."

هاله سحابی، فرزند عزت الله سحابی که مانند پدرش عضو شورای فعالان ملی - مذهبی بود، روز چهارشنبه در مراسم تشییع جنازه پدرش در منطقه لواسان تهران دچار حادثه شد و درگذشت.

رسانه های خبری دولتی و منابع اطلاع رسانی متعلق به منتقدان حکومت، گزارش های متفاوتی را در مورد نحوه درگذشت خانم سحابی انتشار داده اند.

به گفته رسانه های دولتی، هاله سحابی به دلیل ناراحتی روحی ناشی از درگذشت پدرش گرفتار عارضه قلبی شد و درگذشت، در حالیکه منابع دیگر در داخل و خارج از کشور این حادثه را ناشی از حمله ماموران امنیتی به خانم سحابی دانسته اند.

شورای فعالان ملی - مذهبی در تشریح حادثه صبح چهارشنبه در لواسان گفته است که خانواده عزت الله سحابی در نظر داشتند مراسم تشییع او را براساس سنت های دینی برگزار کنند و از تبدیل این مراسم به گردهمایی سیاسی جلوگیری شود، و به همین دلیل با محدودیت های مورد نظر ماموران امنیتی موافقت کرده بودند.

این بیانیه می افزاید که با وجود این، پس از خروج تابوت از خانه مهندس سحابی، ماموران لباس شخصی و اونیفورم پوش "به سمت عزاداران حمله آوردند، فحاشی کردند و به ضرب و شتم آنان پرداختند و عکس مهندس سحابی را که در دست هاله بود، پاره کردند."

در مورد برخورد با هاله سحابی، این بیانیه گفته است: "یکی از عوامل لباس شخصی که توسط یک سرهنگ لباس شخصی فرماندهی می شد، در برابر دوربین های اطلاعات و نیروی انتظامی به پهلوی هاله ضربه زد و هاله پس از ضربه به پهلویش به زمین افتاد."

در ادامه این بیانیه آمده است که ماموران دولتی فرصت رسیدگی به وضعیت خانم سحابی را ندادند و به فحاشی ادامه می دادند و از آنجا که آمبولانسی در محل نبود، خانم سحابی به یک خودرو سواری انتقال یافت "و در شرایطی که نیمی از بدنش از در بیرون بود، همان ماموران لباس شخصی و مسلح، در خودرو را بر بدن نیمه جانش فشار می دادند."

دفن شبانه

به گفته شورای فعالان ملی - مذهبی، ماموران امنیتی در همان مراسم ده تن از عزاداران را بازداشت کردند و به محل پلیس امنیت تهران بردند و "تابوت مهندس سحابی را از دست تشییع کنندگان ربودند، مراسم نماز را، برخلاف موازین دین و اخلاق، لغو کردند و جسد را توسط ماموران خودشان به گورستان منتقل و گورستان را با ماموران مسلح خود محاصره کردند."

این بیانیه گفته است که ماموران حکومتی جسد هاله سحابی را نیز "به گروگان گرفتند و اجرای مراسم تدفین را خلاف عرف و اخلاق مذهبی، در همان شب به خانواده سحابی اجبار کردند" و افزوده که این نخستین تدفین شبانه در گورستان لواسان بود در حالیکه آداب غسل و کفن جسد "در تاریکی و در سوله ای متروکه، بدون نور و حداقل امکانات لازم انجام شد."

شورای فعالان ملی مذهبی پس از شرح جزئیات دیگری در مورد سوابق فعالیت و نحوه درگذشت و تدفین هاله سحابی، از مقامات حکومتی خواسته است "به جای تناقض گویی ... واقعه را آنگونه که بود، در منظر عموم بگذراند تا وجدان عمومی قضاوت کند که در این حادثه، مامورانشان چه کردند و چه بر سر هاله سحابی آوردند."

در مورد جزئیات حادثه منجر به درگذشت هاله سحابی، سایت های منتقد دولت اظهارات برخی شاهدان عینی را نیز منتشر کرده اند.

حامد منتظری، نوه آیت الله منتظری، در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی گفته است که فردی ضربه ای به هاله سحابی زد و او را نقش زمین کرد و فرد ضارب بلافاصله خود را در میان مامورین انتظامی و لباس شخصی که پشت سر او بودند کشیده و از صحنه فرار کرد.

سایت های مخالف دولت از خشونت ماموران در مراسم ترحیم عزت الله سحابی در روز پنجشنبه نیز خبر داده که ماموران امنیتی مانع از حضور مردم در مسجد محل برگزاری مراسم شدند و به ضرب و شتم و بازداشت تعدادی از حاضران پرداختند.

رفتار نیروهای امنیتی در مراسم تشییع و تدفین عزت الله و هاله سحابی انعکاس گسترده ای در رسانه های خبری داخلی و خارجی داشته و واکنش هایی را نیز در پی آورده است.

از جمله وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای، ماموران امنیتی را عامل قتل خانم سحابی معرفی و گفته است که به گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل توصیه خواهد کرد به این موضوع رسیدگی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110603_l03_sahabi_investigation.shtml

بالا ^^

اعتراض به معرفی سرپرست وزارت نفت ایران

یک روز بعد از معرفی محمد علی آبادی به سرپرستی وزارت نفت ایران، حمیدرضا کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت که "این بدترین انتخاب برای صنعت نفت و گاز است و این تصمیمات کشور را به مخاطره می اندازد."

آقای کاتوزیان به خبرگزاری مهر گفت که "نفت و گاز یک حوزه کاملا تخصصی است که آقای علی آبادی هیچ تخصص و تجربه ای در این زمینه ندارد."

روز پنج شنبه دوازدهم خرداد، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران، بعد از انتقادهای تند مجلس، سرانجام آقای علی آبادی را به عنوان سرپرست وزارت نفت به مجلس معرفی کرد.

بعد از برکناری مسعود میرکاظمی از وزارت نفت، آقای احمدی نژاد سرپرستی وزارت نفت را بر عهده گرفت ولی این تصمیم انتقادهای زیادی را علیه وی برانگیخت.

نمایندگان مجلس سرپرستی آقای احمدی نژاد بر وزارت نفت را زیر سئوال برده و طی گزارشی تخلف قانونی رئیس جمهور را به قوه قضائیه فرستادند.

گزارش کمیسیون انرژی مجلس می گوید که سرپرستی رئیس جمهور بر وزارت نفت "غیرقانونی و عجولانه" است و منافع ایران را در سطح جهانی تضییع خواهد کرد و "آقای دکتر احمدی نژاد در قالب وزیر نفت دستوراتی صادر کرده و خواهند کرد که از مصادیق بارز دخل و تصرف غیرقانونی در اموال دولتی تلقی می شود."

بعد از این اعتراض تند مجلس، رئیس جمهوری، آقای علی آبادی را به عنوان سرپرست وزارت نفت معرفی کرد اما اکنون رئیس کمیسیون انرژی مجلس می گوید که "این انتخاب غیر قابل توجیه است و نفت و گاز با این تصمیمات ضربه خواهد خورد."

سرپرست جدید وزارت نفت

آقای علی آبادی که از حلقه یاران نزدیک آقای احمدی نژاد به حساب می آید، در دور اول ریاست جمهوری نیز به عنوان نامزد وزارت نفت مطرح بود و در دور دوم ریاست جمهوری نیز به عنوان وزیر نیرو به مجلس معرفی شد اما مجلس به وی رای اعتماد نداد.

آقای علی آبادی که مهندس ساختمان است در دوره اول ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد، رئیس سازمان تربیت بدنی بود و بعد از آن نیز به ریاست سازمان شیلات ایران رسید.

در دوره ریاست آقای علی آبادی بر سازمان تربیت بدنی همواره این بحث وجود داشت که وی بیشتر بر ساخت و ساز ورزشگاهها متمرکز بود که به تخصص وی یعنی مهندسی راه و ساختمان ارتباط داشت.

سرپرستی آقای علی آبادی بر وزارت نفت این سئوال را چنانکه رئیس کمیسیون انرژی مجلس می گوید، پیش آورده که "آقای علی آبادی چه ویژگی و چه برتری نسبت به آقای میرکاظمی داشت که وزیر قبلی با آن عجله کنار گذاشته می شود، وزارت نفت بلاتکلیف می ماند و در نهایت فردی معرفی می شود که هیچ ارتباطی با نفت ندارد."

آقای میرکاظمی وزیر سابق نفت نیز که در دولت اول آقای احمدی نژاد وزیر بازرگانی بود، تجربه ای در صنعت نفت نداشت و برای همین آقای کاتوزیان می پرسد که "آقای میرکاظمی اگر با ورود به حوزه نفت و گاز از صفر شروع کرد و دو سال مطالعاتی انجام داد و با فراز و فرودهایی که داشت، تجربیاتی کسب کرد و حالا آقای علی آبادی هم باید از زیر صفر شروع کند."

مجلس از این که رئیس جمهوری با فشار نمایندگان ناچار شده سرپرست معرفی کند، ابراز رضایت می کند اما رئیس کمیسیون انرژی مجلس می گوید که "با این تصمیمات وزارت نفت را در تنگناهایی قرار می دهیم و برای کشور که هزینه هایش با نفت پوشش داده می شود، بخش عظیمی از درآمدش از نفت است، ایجاد مخاطره می کنیم."

دعوای ادغام وزارتخانه ها و حذف وزرا

سه هفته پیش دولت تصمیم به ادغام وزارتخانه ها گرفت و یک هفته بعد از آن نیز آقای احمدی نژاد وزرای رفاه، صنایع و نفت، را برکنار و مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی را به سرپرستی وزارت صنایع و معادن و عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر کار را به سرپرستی وزارت رفاه منصوب کرد و سرپرستی وزارت نفت را خود آقای احمدی نژاد بر عهده گرفت.

اقدام آقای احمدی نژاد در تصدی سمت سرپرستی وزارت نفت همزمان با حفظ مقام ریاست جمهوری با انتقاد مجلس مواجه شد که معتقد بوده است طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، هیچ فردی حق تصدی همزمان دو سمت دولتی را ندارد.

در حالی که دولت این نظر مجلس را وارد نمی دانست، اختلاف دو قوه بر سر تصدی سرپرستی وزارت نفت توسط رئیس جمهوری به شورای نگهبان ارجاع شد و این شورا نیز نظر مجلس را در مورد مجاز نبودن سرپرستی محمود احمدی نژاد بر این وزارتخانه تایید کرد.

بعد از آن علی لاریجانی رئیس مجلس گفت که آقای احمدی نژاد باید به سرعت سرپرست جداگانه ای را برای وزارت نفت تعیین کند و در غیر اینصورت، رئیس جمهوری "مرتکب تخلف" شده است.

بعد از آن نیز مجلس تخلف رئیس جمهوری را به قوه قضائیه ارجاع داد و رئیس جمهوری ناچار شد آقای علی آبادی را به مجلس معرفی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110603_ka_katoziyan_oil_ministry.shtml

بالا ^^

گلایه امام جمعه کاشان از سپاه و دفتر رهبری

عبدالنبی نمازی، امام جمعه کاشان، از تکذیب سخنانش توسط سپاه پاسداران ایران و دفتر رهبری گلایه کرد.

آقای نمازی در خطبه های نماز جمعه امروز (۱۳ خرداد، ۳ ژوئن) گفت که گلایه خود را به زودی با رهبر ایران در میان خواهد گذاشت.

چند روز پیش سایت رسمی دفتر آقای نمازی بخشی از گفته های او در جلسه درس خارج فقه را منتشر کرد که در آن گفته بود که محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ایران، از آیت الله علی خامنه ای خواسته که اجازه دستگیری اسفندیار رحیم مشایی را به سپاه بدهد، اما آیت الله خامنه ای با این مسئله مخالفت کرده است.

بعد از انتشار این خبر مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران این جمله از گفته های آقای نمازی را تکذیب کرد و دفتر آیت الله خامنه ای نیز در اطلاعیه ای، بدون اشاره مستقیم به آقای نمازی، از رسانه ها خواست خبرهای مربوط به رهبری را تنها از طریق دفتر رهبری دریافت و منتشر کنند.

امام جمعه کاشان در خطبه های نماز جمعه امروز درباره تکذیبیه سپاه گفت: "بنده به این آقایان می گویم که مواظب باشید، شما فقیه نیستید و تنها مقلد می باشید. واژه تکذیب یعنی دروغ، دروغ را به یک فقیه نسبت می دهید و این بار حقوقی و فقهی دارد. تکذیب، گناه کبیره است اگر مطابق با واقع نباشد کسی که گفته است از نظر شرعی هشتاد ضربه شلاق دارد."

او گفت که معنای "اصلاح خطا" این نیست که به کسی "نسبت کذب" بدهند.

آقای نمازی افزود: "بعضی جاها انسان ناگزیر است که مطلبی را بیان کند؛ اما [آیا] کسی که تنها یک پاسدار است در حریم یک فقیه وارد می شود؟"

سرتیپ رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه روز چهارشنبه از سوی این نهاد سخنان امام جمعه کاشان را تکذیب کرده بود.

آقای نمازی درباره نحوه انتشار آن بخش از گفته های خود در وب سایت دفترش که جنجال برانگیز شده است، گفت: "بعد از درس، عده ای تقاضا کردند که اگر امکان دارد، بحث ها پیاده شود و به سایت داده شود. ما هم موافقت کردیم. منتهی بخشی از مطالب که جنبه طبقه بندی داشت را حذف نمودیم و سایتهای بیگانه و رسانه های غربی روی آن بسیار مانور دادند."

به نظر می رسد منظور آقای نمازی این باشد که مسئولان وب سایت او جمله هایی را که قرار بوده پیش از انتشار حذف کنند، حذف نکرده اند و همین جمله ها بازتاب رسانه ای وسیعی داشته است.

آقای نمازی در بخش دیگری از خطبه ها به اطلاعیه دفتر آیت الله خامنه ای نیز اشاره کرد و گفت: "گلایه دفتر را بعد از سالگرد ارتحال حضرت امام خدمت آقا عرض خواهم کرد. هر چند برخی آقایان تماس گرفته و گفتند منظور، شما نبودید و قضیه چیز دیگری بوده است. ولی مردم آنچه منعکس شده را می بینند."

دفتر رهبری ایران در اطلاعیه ای به رسانه های خبری هشدار داده بود که از "نقل اخبار غیر موثق و غیر مستند" پرهیز کنند و اخبار مربوط به آیت الله خامنه ای را پس از اینکه از طریق منابع رسمی منتشر شد، منعکس کنند.

در این اطلاعیه آمده بود که برخی اظهارات در خصوص مواضع آیت الله خامنه ای "حاوی مطالب خلاف واقع بوده و از راه های غیر موثق و غیر مستند در اختیار گویندگان آنها قرار گرفته است."

آقای نمازی چه گفته بود؟

براساس آنچه سایت دفتر امام جمعه کاشان منتشر کرده بود و اکنون هم آقای نمازی بر درستی آن تأکید می کند، اختلافات ماه های اخیر در درون حکومت ایران از آنجا بالا گرفت که حیدر مصلحی وزیر اطلاعات حدود شش ماه پیش گزارشی را در باره نزدیکان آقای احمدی نژاد به رهبر ایران داد و به دنبال آن رهبر ایران از وزارت اطلاعات بازدید کرد.

آقای نمازی گفته بود که وزیر اطلاعات در پی بازدید رهبر ایران از وزارت اطلاعات یکی از مقامات این وزارت را برکنار کرد. این مقام "عبداللهی" نامیده شده و آقای نمازی او را "نفوذی دفتر رئیس جمهوری در وزارت اطلاعات" معرفی کرده بود.

آقای نمازی گفته بود که پس از برکناری وزیر اطلاعات توسط آقای احمدی نژاد، رهبر ایران در یک نامه که به طور غیر رسمی به دست آقای احمدی نژاد رساند از او خواست که آقای مصلحی را برکنار نکند.

به گفته آقای نمازی رئیس جمهوری ایران به این نامه رهبر ایران توجه نکرده و گفته بود که "این مساله که تمام شده است".

همچنین آقای نمازی می گوید که حتی پس از دستور آیت الله خامنه ای برای بازگشت آقای مصلحی، آقای احمدی نژاد با حضور او در جلسه هیات دولت مخالفت کرده است.

نماینده رهبر ایران می گوید که در پی این تحولات، رهبر ایران در جلسه ای با حضور سران قوا دستور روشن کردن ماهیت "جریان انحرافی" را داده است.

به گفته آقای نمازی ، محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه از رهبر ایران خواسته بود که اجازه دهد سپاه آقای رحیم مشایی را دستگیر کند تا "غائله" پایان یابد، اما رهبر ایران تنها خواهان دستگیری "عوامل عملیاتی" شده بود.

آقای نمازی گفته بود: "آقا فرمودند همه عوامل را دستگیر کنید. کسانی که نیروهای عملیاتی این طرح هستند و با قوت بازجویی کنید و بررسی کنید، اما حساب رئیس جمهوری را جدا کنید."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110603_l17_namazi_deny.shtml

بالا ^^

صاحب شرکت اسرائیلی متهم به معامله با ایران درگذشت

سامی عوفر، میلیاردر اسرائیلی که اخیرا به برقراری ارتباط تجاری با ایران متهم شده بود، در خانه‌اش در شهر تل‌آویو درگذشت.

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی آقای عوفر، ۸۹ ساله، بعد از مدت‌ها بیماری درگذشته است.

چندی پیش دولت آمریکا شرکت برادران عوفر، متعلق به سامی عوفر و برادرش یولی را به اتهام فروش یک کشتی نفتکش به یک شرکت دولتی ایرانی، تحریم کرد.

شرکت برادران عوفر این اتهام را رد کرده و گفته است که دولت آمریکا مرتکب اشتباه تاسف‌آوری شده است.

مجله فوربز به تازگی گزارش داد که این دو برادر، با در اختیار داشتن شرکت‌های فعال در زمینه کشتیرانی، تولید مواد شیمیایی و معاملات املاک به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار، ثروتمندترین افراد اسرائیل هستند.

تجارت ممنوع

اتهامات اخیر علیه شرکت برادران عوفر و یکی از شرکت‌های وابسته آن در سنگاپور، مبنی بر داشتن رابطه تجاری با شرکت ملی کشتیرانی ایران، واکنش‌های منفی شدیدی را در اسرائیل به دنبال داشت.

بعد از اعلام تحریم از سوی آمریکا، شرکت برادران عوفر فروش هر گونه کشتی به ایران را تکذیب کرد و گفت که دولت اسرائیل می‌تواند این مسئله را تایید کند.

اما مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تکذیب برادران عوفر را رد کرد و گفت: "شرکت برادران عوفر صاحب شرکتی دیگر به نام تانکر پاسیفیک است که فروش نفتکش به ایران از طریق آن انجام شده است."

به گقته آقای تونر، شرکت برادران عوفر و زیرمجموعه اش اقدامات لازم برای پیشگیری از این معامله را انجام نداده‌اند و به همین دلیل آنها را در این زمینه مسئول دانست.

روز یکشنبه گذشته نیز مشخص شد که در یک دهه گذشته نفتکش‌های زیادی که تانکر پاسیفیک به صورت کلی یا جزیی مالک آن بوده، بارها در حمل و نقل نفت و فرآورده های نفتی به ایران مورد استفاده قرار گرفته است. این در حالی است که دولت اسرائیل نقش فعالی در تلاش‌های دیپلماتیک برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران ایفا می کند.

روز پنج شنبه (۲ ژوئن) منابع نزدیک به خانواده سامی عوفر گفتند که او سال گذشته دستور داده بود که کشتی‌های متعلق به شرکت برادران عوفر به هیچ وجه در ایران پهلو نگیرند. این خبر بعد از انتشار گزارش هایی مبنی بر متوقف شدن یکی از کشتی‌های این شرکت توسط ایران در ماه فوریه منتشر شد.

جلسه ناتمام

کمیسیون اقتصادی پارلمان اسرائیل تلاش کرد تا در جلسه‌ای به موضوع ارتباط شرکت برادران عوفر با ایران رسیدگی کند. اما این جلسه تنها ۱۵ دقیقه طول کشید و ناتمام ماند. دلیل آن دریافت یادداشتی توسط رئیس کمیته بود که در آن هشدار داده شده بود که بررسی این موضوع می‌تواند برای موقعیت اسرائیل "زیان‌بار" باشد.

این اتفاق باعث بروز شایعاتی مبنی بر احتمال کمک شرکت برادران عوفر به سرویس های امنیت اسرائیل در زمینه جاسوسی از ایران شد.

بعد از این وقایع بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل باز هم تاکید کرد که "سیاست اسرائیل کاملا روشن است؛ برقراری هر گونه ارتباط با ایران ممنوع است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110603_l26_sami_ofer_death_iran_sanctions.shtml

بالا ^^

علی بهزادیان‌نژاد موقتا آزاد شد

علی بهزادیان نژاد، وبلاگنویس و عضو ستاد میرحسین موسوی پس از تحمل ۴۹۸ روز حبس بدون مرخصی، بطور موقت آزاد شد.

به گزارش سایت کلمه، این وبلاگ نویس پس از انتخابات جنجال برانگیز دو سال پیش ایران بازداشت و به اتهام تبانی برای بر هم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به شش سال حبس محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر هم مورد تائید قرار گرفت.

آقای بهزادیان نژاد در هنگام انتخابات ریاست جمهوری دهم، مدیریت یکی از سایت‌های اینترنتی حامی میرحسین موسوی را به عهده داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/06/110603_l31_rln_behzaniannejad_iran.shtml

بالا ^^

مرگ حداقل ۳۴ معترض در حمله نیروهای امنیتی سوریه

با وجود ادامه سرکوب اعتراضات در سوریه هزاران تظاهر کننده مخالف دولت بعد از نماز جمعه در شهرهای مختلف این کشور به خیابان ها آمدند.

در شهر حماه به دنبال تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی معترضانی که در مرکز شهر تجمع کرده بودند، حداقل ۳۴ نفر کشته شدند. در این تجمع، حدود ۵۰ هزار نفر جمع شده بودند.

رهبران معترضان، امروز را به یادبود بیش از ۳۰ کودک و نوجوانی که در جریان اعتراضات اخیر این کشور جان خود را از دست داده اند، "جمعه آزادی کودکان"، نام گذاشته‌اند.

یکی از این قربانیان، نوجوانی ۱۳ ساله به نام حمزه الخطیب بود که به نماد غیر رسمی انقلاب در سوریه تبدیل شده است.

فعالان مخالف دولت می گویند که او زیر شکنجه ماموران امنیتی کشته شده است، ادعایی که مقامات سوریه آن را رد کرده اند.

همزمان با درگیری ها در شهر حماه، عملیات ارتش و نیروهای امنیتی در شهر رستن نیز همچنان ادامه دارد.

شهر رستن در چند روز گذشته شاهد عملیات سربازان و تانک های ارتش سوریه برای سرکوب اعتراضات بوده است. به گفته فعالان مخالف دولت، روز پنجشنبه حداقل ۱۵ نفر در درگیری با نیروهای امنیتی در این شهر کشته شده اند.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه گفت که تقریبا چیزی از مشروعیت قدرت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه باقی نمانده است.

خانم کلینتون افزود که آمریکا برای اعمال فشار بر سوریه نهایت تلاش خود را کرده است، اما او در عین حال از نبود یک واکنش بین المللی یکپارچه و متحد گله کرد.

روز چهارشنبه آقای اسد "گفتگوی ملی" در این کشور را آغاز کرد و در چارچوب یک عفو عمومی صدها زندانی سیاسی را آزاد کرد.

به گفته گروه های طرفدار حقوق بشر، از اواسط ماه مارس که اعتراضات طرفداران برقراری دموکراسی در سوریه آغاز شد، تا کنون بیش از ۱۱۰۰ نفر کشته شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110603_l34_syria_hama.shtml

بالا ^^

صالح در حمله مخالفان به کاخ ریاست جمهوری 'زخمی' شد

در پی مجروح شدن علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری یمن در اثر اصابت خمپاره به مسجدی در صنعا، تلویزیون دولتی این کشور یک پیام صوتی کوتاه را از او پخش کرده است.

آقای صالح در این پیام از خوب بودن حال خود خبر داده و از ارتش خواسته است با تمام توان با شبه نظامیان مسلح قبیله حاشد مقابله کند.

آقای صالح این افراد مسلح را مسوول حمله خمپاره ای به مسجد مجتمع ریاست جمهوری دانست.

هفت نفر در این حمله کشته شدند.

علاوه بر علی عبدالله صالح، نخست وزیر و رئیس مجلس یمن نیز در این حمله مجروح شدند.

آقای صالح برای درمان به یک بیمارستان نظامی منتقل شد. شدت جراحت او مشخص نیست ولی گفته شده خمپاره به سر یا گردن او اصابت کرده است.

دفتر شیخ صادق الاحمر، رئیس قبیله حاشد دست داشتن در این حمله را رد کرده است.

حمله به مقر ریاست جمهوری با تظاهرات گسترده مخالفان و نبرد میان ارتش یمن و شبه نظامیان قبیله حاشد همزمان بود.

روز جمعه پیش از حمله به کاخ ریاست جمهوری، برای اولین بار بعد از گذشت یک هفته از افزایش درگیری‌‍‌ها، صدای انفجاری مهیب در صنعا شنیده شد.

بر اساس گزارش‌ها در این انفجار منزل شیخ حامد الاحمر، برادر رهبر قبیله‌ای که هواداران آن با دولت می‌جنگند، مورد هدف قرار گرفت.

با این حال دفتر صادق الاحمر، رهبر گروه های قبایلی در یمن حمله به کاخ ریاست جمهوری را رد کرده است. این در حالی است که پیش از این سخنگوی شیخ احمر این حمله را عملیاتی تلافی‌جویانه خوانده بود.

امروز در میان ناآرامی‌ها در صنعا هزاران نفر نیز در مراسم تشییع جنازه ۵۰ نفر از کشته‌شدگان ناآرامی‌های اخیر شرکت کردند.

از ماه ژانویه و با آغاز اعتراضات در یمن تا کنون بیش از ۳۵۰ نفر کشته شده‌اند که از این تعداد دست کم ۱۳۵ نفر طی ۱۰ روز گذشته جان داده‌اند.

آمریکا هیاتی را برای بحث درباره چگونگی پایان دادن به خشونت‌هایی که یمن را در آستانه جنگ داخلی قرار داده، به منطقه فرستاده است.

قدرت های غربی و منطقه‌ای از علی عبدالله صالح می‌خواهند که با امضای قرارداد پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس، قدرت را در مقابل مصونیت قضایی به معاونش واگذار کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110603_l26_yemen_president_attack.shtml

بالا ^^

قطر 'قربانی تجاوز جنسی در لیبی' را اخراج کرد

مقامات سازمان ملل متحد می گویند که ایمان العبیدی، زنی که ادعا می کند توسط حامیان سرهنگ قذافی مورد تجاوز جنسی قرار گرفته، از قطر اخراج و به شرق لیبی فرستاده شده است.

یک سخنگوی شورشیان لیبیایی گفت که خانم العبیدی وارد شهر بنغازی شده و در صورت تمایل می تواند در این شهر اقامت کند.

خانم عبیدی خود را از طریق تونس به قطر رسانده و در آنجا درخواست پناهندگی کرده بود.

دلیل اخراج این پناهجوی لیبیایی از قطر مشخص نیست و سازمان ملل متحد می گوید که این کار مغایر با قوانین بین المللی است.

سیبلا ویلکس، از آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفت که خانم العبیدی "یک پناهجوی شناخته شده است و ما هیچ دلیل متقاعد کننده ای برای اخراجش نمی بینیم."

سازمان دیده بان حقوق بشر هم به این اقدام دولت قطر اعتراض کرده است.

بریل فرلیک از سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: "بازگرداندن اجباری پناهجویی که قربانی تجاوز گروهی شده است نه تنها مغایر با قوانین بین المللی است بلکه اقدامی است بی رحمانه که می تواند فرد را دچار آسیبهای روحی و روانی بیشتر کند."

سازمان دیده بان حقوق بشر از یک شاهد عینی نقل کرده که مقامات قطر چهارشنبه شب خانم العبیدی را از هتلی که در آنجا اقامت داشت بردند و بعد در روز پنجشنبه او و والدینش را که به ملاقاتش آمده بودند، به زور سوار هواپیمایی به مقصد بنغازی کردند.

شهر بنغازی پایگاه قدرت شورشیان مخالف سرهنگ قذافی است.

جلال الجلال سخنگوی شورشیان به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفت: "اینجا کشور اوست و او می تواند در اینجا زندگی کند."

مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که واشنگتن تحولات را زیر نظر دارد.

خانم العبیدی در ماه مارس به درون هتل ریکسوس در شهر طرابلس که محل استقرار خبرنگاران خارجی بود شتافت و در حضور همه فریاد زد که در یک پست بازرسی دستگیر و توسط گروهی از سربازان مورد تجاوز قرار گرفته است.

در حالی که گزارشگران بین المللی روایت او را ثبت می کردند عوامل دولتی او را گرفتند و به زور همراه خود بردند.

بعد از این حادثه، خانم العبیدی چند روزی ناپیدا بود و بعد سر از تونس درآورد.

او می گوید که به کمک افسرانی که تغییر موضع داده و به مخالفان پیوسته اند، موفق به فرار شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110603_l34_libya_rape_victim_qatar.shtml

بالا ^^

ملادیچ اتهامات خود را 'نفرت انگیز' خواند

راتکو ملادیچ، فرمانده سابق ارتش صرب های بوسنی در اولین جلسه دادگاه کیفری بین المللی لاهه، از پاسخگویی به اتهامات خودداری کرد و آنها را "نفرت انگیز و وحشتناک" خواند.

او که با صدای لرزانی صحبت می کرد گفت که به زمان بیشتری نیاز دارد تا به اتهامات وارده فکر کند و آنها را درک کند.

راتکو ملادیچ ۶۹ ساله روز پنج شنبه (۲۶ مه) پس از ۱۶ سال فرار در روستای لازاروو در شمال بلگراد دستگیر شد.

او در ارتباط با کشتار ۷۵۰۰ مرد و پسر مسلمان بوسنیایی در سال ۱۹۹۵ در سربرنیستا متهم به نسل کشی است.

ادعانامه دادگاه رسیدگی به جنایات جنگی در لاهه آقای ملادیچ را به نسل کشی، شکنجه، قتل، اخراج اجباری، اعمال غیر انسانی، ارعاب، آدم ربایی و دست داشتن در "پاکسازی کامل" مسلمانان از بوسنی به منظور ایجاد "بوسنی کبیر" متهم شده است.

علاوه بر اتفاقات سربرنیستا که بزرگترین فاجعه انسانی از زمان جنگ جهانی دوم توصیف شده است، ژنرال ملادیچ با اتهام تصرف سارایوو ، پایتخت بوسنی، در سال ۱۹۹۲ میلادی روبروست که ۴۴ ماه طول کشید و در جریان آن دست کم ده هزار نفر کشته شدند.

'صبور باشید'

راتکو ملادیچ امروز (جمعه ۳ ژوئن) برای اولین بار در دادگاه بین المللی در لاهه حاضر شد.

خانواده آقای ملادیچ ادعا می کنند که وی شدیدا بیمار است اما پزشکان تشخیص داده اند که او از لحاظ پزشکی آمادگی محاکمه را دارد.

در ابتدای جلسه دادگاه از وی سوال شد که آیا قادر به درک روند دادگاه هست یا خیر و وی تایید کرد که قادر به اینکار هست.

سپس نام و تاریخ تولد خود را ذکر کرد ولی این تاریخ با آنچه در پرونده دادگاه ذکر شده است، متفاوت بود.

دادگاه آلکساندر آلکسیچ را به عنوان وکیل مدافع ملادیچ منصوب کرد.

آقای آلکسیچ گفت که به اعتقاد او موکلش ادعانامه دادگاه را درک کرده است.

اما ملادیچ گفت: "من بسیار مریض هستم و به دو ماه وقت نیاز دارم تا اسناد را با دقت بخوانم و آنها را درک کنم پس صبور باشید."

آقای ملادیچ هفته گذشته پس از ۱۶ سال فرار، در صربستان دستگیر شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110603_l43_mladic_charges.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 6, 2011, 4:32:26 PM6/6/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:32 گرينويچ - دوشنبه 06 ژوئن 2011 - 16 خرداد 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

مجلس بیست و شش مصوبه دولت را مغایر قوانین تشخیص داده و رئیس مجلس در نامه ای به رئیس جمهوری یک مصوبه نفتی هیات دولت را مغایر قانون دانسته است.

سفر یک روزه محمود احمدی نژاد به ارمنستان لغو شده است. چهار سال پیش نیز سفر آقای احمدی نژاد به ارمنستان نیمه تمام مانده بود.

سرمقاله تازه ترین شماره هفته‌نامه "صبح صادق"، ارگان سیاسی سپاه پاسداران، از امامان جمعه و رادیو تلویزیون حکومتی ایران خواست که از این پس از رهبر جمهوری اسلامی با عنوان "امام خامنه‌ای" یاد کنند.

مجتبی ذوالنور، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران "انحراف جدید" را از "همه انحراف‌های تاریخ شیعه و حتی از انجمن حجتیه" خطرناک‌تر دانست.

شبی که محمود احمدی نژاد در برابر دوربین های تلویزیونی با خونسردی تمام گفت که من سرپرست وزارت نفت هستم، اهمیت وزارت نفت را در معادلات سیاسی ایران نشان داد.

ارتش اسرائیل اعلام کرده است که در جریان تظاهرات فلسطینیان در بلندیهای جولان تنها ۱۰ نفر کشته شده اند و اعلام آمار ۲۳ کشته از سوی تلویزیون دولتی سوریه "اغراق آمیز" بوده است.

عضو فراکسیون زنان مجلس ایران دلیل مخالفت فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، با پوشش اسلامی فوتبالیست‌های زن ایرانی را "انگیزه‌های غرض‌ورزانه نسبت به انقلاب اسلامی" خوانده و خواهان پی‌گیری این موضوع شده است.

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا اعلام کرد که ناظر بازی با تصمیم درستی مانع از برگزاری بازی تیم زنان ایران در رقابت های انتخابی المپیک ۲۰۱۲ شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

http://jenahbam.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

مجلس بیست و شش مصوبه دولت را مغایر قوانین تشخیص داد

مجلس بیست و شش مصوبه هیات دولت را مغایر قوانین دانسته و علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در نامه ای به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، نوشته است که مصوبه هیات وزیران در اعطای حق تصمیم گیری در امور نفتی به نمایندگان ویژه رئیس جمهوری هم با قانون مغایرت دارد.

آقای لاریجانی با اشاره به مصوبه هیات وزیران در تیرماه سال گذشته، اعلام کرده است که این مصوبه توسط هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین مورد بررسی قرار گرفته و نظر هیات این است که این مصوبه قانونی نیست.

رئیس مجلس افزوده است که پس از انقضای مهلت یک هفته ای مقرر در قوانین، "آن بخش از مصوبه که مورد ایراد است ملغی الاثر خواهد بود."

در همین زمینه، سایت اطلاع رسانی مجلس گفته است که هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین هم بیست و شش مصوبه دولت را مغایر قوانین تشخیص داده است.

نامه آقای لاریجانی به محمود احمدی نژاد در حالی انتشار می یابد که مراسم معارفه سرپرست وزارت نفت در روز دوشنبه برگزار می شود در حالیکه اقدام قبلی آقای احمدی نژاد در انتصاب خود به سرپرستی این وزارتخانه نیز غیرقانونی دانسته شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/06/110606_l03_rln_oil_larijani_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

مقصد پر دردسر؛ لغو سفر احمدی نژاد به ارمنستان

سفر برنامه ریزی شده محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران به ارمنستان که قرار بود صبح دوشنبه شانزدهم خرداد انجام شود، لغو شده است.

منابع خبری در ایران می گویند که مسئولان نهاد ریاست جمهوری ایران اعلام کرده اند که این سفر با توافق دو طرف به زمان دیگری موکول شده است.

چهار سال پیش نیز سفر آقای احمدی نژاد به ارمنستان نیمه تمام مانده بود.

ساعاتی پس از لغو این سفر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که "به دلیل نیاز به زمان بیشتر برای تنظیم و نهایی کردن اسناد همکاری" سفر رئیس جمهور ایران به ارمنستان به تاریخ دیگری موکول شده است که زمان آن به زودی اعلام می شود.

وزارت امور خارجه ارمنستان نیز گفته است که سفر آقای احمدی نژاد به تعویق افتاده است.

مقام های ایرانی و ارمنی توضیح بیشتری درباره علت اصلی لغو سفر امروز آقای احمدی نژاد به ارمنستان نداده اند و فقط به "توافق دو طرف" درباره تغییر زمان آن اشاره کرده اند که می تواند نشان دهنده وجود عامل دیگری به جز تصمیم مقام های دو کشور باشد.

بالا گرفتن تنش میان دو همسایه ایران

یک روز پیش از برنامه سفر آقای احمدی نژاد، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان دیگر همسایه شمالی ایران، از احتمال شکل گیری جنگی جدید با ارمنستان بر سر منطقه قره باغ خبر داده بود.

یکی از سخنگویان وزارت دفاع جمهوری آذربایجان گفته بود که دولت ارمنستان مرتبا مذاکرات صلح را به شکست می‌کشاند و باعث می‌شود که راه حل نظامی برای حل این مشکل، اجتناب ناپذیر باشد.

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ درگیر جنگ خونینی شدند.

در جریان این جنگ کنترل منطقه قره باغ به دست نیروهایی افتاد که خواهان جدایی از جمهوری آذربایجان و اعلام استقلال هستند.

اکثریت جمعیت ناگورنو قره باغ (قره باغ علیا) ارمنی هستند اما جمهوری آذربایجان و عمده کشورهای جهان این منطقه را جزئی از خاک جمهوری آذربایجان می داند.

روسای جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان چندین دور مذاکرات برای حل این مناقشه انجام داده اند که تا کنون بی نتیجه بوده است.

دو کشور در سال ۱۹۹۴ آتش بس اعلام کردند و ایران هم در دوره ای برای بازگشت آرامش به منطقه دست به میانجیگری هایی زد.

این موافقتنامه که از تاریخ ۱۲ ماه مه ۱۹۹۴ به اجرا درآمد، به جنگی چهارساله پایان داد که حدود ۳۰ هزار کشته و بالغ بر یک میلیون بی خانمان به جا گذاشت.

با این موافقتنامه، درگیری پایان نیافت اما به منطقه کوهستانی قره باغ و هفت منطقه مجاور آن در جمهوری آذربایجان که تحت کنترل ارمنستان است محدود شد.

ارمنستان به عنوان کشوری با اکثریت ارمنی و جمهوری آذربایجان با اکثریتی شیعه، هر دو همسایه شمالی ایران هستند اما از زمان استقلال این دو جمهوری، ایران روابط گرمتر و مناسبات اقتصادی، سیاسی و امنیتی نزدیکتری با همسایه ارمنی خود داشته اشت.

سفر نیمه تمام به ارمنستان

روابط ارمنستان با ایران رابطه ای با سابقه دیرینه است به گونه ای که دست کم بر اساس تعداد کثیر اسناد همکاری و توافق های در حال اجرا، می توان گفت این کشور در منطقه قفقاز، نزدیکترین روابط را با ایران دارد.

با این همه ایران تلاش دارد تا از متشنج شدن احتمالی منطقه و آغاز دوباره درگیری ها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان جلوگیری کند و در عین حال روابط خود را با طرف های درگیر از جمله جمهوری آذربایجان عادی نگه دارد.

حدود چهار سال پیش هم سفر آقای احمدی نژاد به ارمنستان نیمه تمام باقی مانده بود.

آقای احمدی نژاد در اول آبان ۱۳۸۶ در حالی سفر دو روزه خود به ایروان پایتخت ارمنستان را نیمه تمام گذاشت که قرار بود در پارلمان این کشور سخنرانی و از بنای یادبود قربانیان کشتار ارامنه توسط ترک های عثمانی در جریان جنگ اول جهانی، بازدید و با اهدای حلقه گل، نسبت به کشته شدگان این واقعه ادای احترام کند.

ارمنستان این کشتار را نسل کشی می داند اما ترکیه به عنوان وارث امپراتوری عثمانی، هرچند وجود چنین کشتاری را منکر نمی‌شود اما وجود سیاست سازمان یافته برای نابودی ارامنه را قبول ندارد.

موضع گیری کشورهای مختلف در باره کشتار ارامنه در دوران امپراتوری عثمانی روابط این کشورها - از جمله آمریکا- با ترکیه را موقتا به تیرگی کشانده است.

بازدید آقای احمدی نژاد از بنای یادبود قربانیان کشتار ارامنه می توانست به موضوعی بحث انگیز در روابط ایران و ترکیه تبدیل شود که با ناتمام ماندن سفر او به ارمنستان از آن جلوگیری شد.

ایران که با هر دو کشور درگیر مناقشه روابط خوبی دارد بارها اعلام کرده که از مذاکرات میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ حمایت می کند اما این تلاش ها به سرانجام مشخصی نرسیده است.

در سال های اخیر روابط ایران و جمهوری آذربایجان به دلیل همکاری های نظامی این جمهوری با ناتو – پیمان آتلانتیک شمالی- و آمریکا و همچنین برنامه افتتاح سفارت اسرائیل در این کشور دچار اختلافاتی شده است.

به نظر می رسد لغو سفر آقای احمدی نژاد در حالی که تنش ها میان دو کشور ایران و ارمنستان بالا گرفته، می تواند با هدف پرهیز از ناخرسندی احتمالی جمهوری آذربایجان و جلوگیری از تنش های تازه در منطقه بوده باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110606_l23_ahmadinejad_armenia_karabakh.shtml

بالا ^^

نشریه سپاه: استفاده نکردن از عنوان 'امام خامنه‌ای' اشتباه بود

سرمقاله تازه ترین شماره هفته‌نامه "صبح صادق"، ارگان سیاسی سپاه پاسداران، از امامان جمعه و رادیو تلویزیون حکومتی ایران خواست که از این پس از رهبر جمهوری اسلامی با عنوان "امام خامنه‌ای" یاد کنند.

این نشریه در شماره روز دوشنبه ۱۶ خرداد (۶ ژوئن) نوشت باید با "صراحت و شجاعت" اعتراف کرد که هواداران حکومت ایران "اشتباه بزرگی" کرده اند که پس از درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۸، از آقای خامنه ای با عنوان "امام" یاد نکرده اند.

سرمقاله نشریه صبح صادق، که به قلم سرتیپ یدالله جوانی، رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران نوشته شده است، در حالی منتشر می شود که در هفته های گذشته، بسیاری از مسئولان حکومت ایران بر اهمیت اطاعت کامل از رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده اند.

این تاکیدات پس از آن شدت گرفت که در پی مخالفت رئیس جمهوری با حکم ابقای وزیر اطلاعات ایران توسط آیت الله خامنه ای، محمود احمدی نژاد و همکارانش به عدم اطاعت از ولایت فقیه متهم شده اند.

یدالله جوانی در سرمقاله امروز خود، سرآغاز "اشتباه" مسئولان حکومتی در عدم استفاده از عنوان "امام" برای رهبر ایران را زمانی دانست که مجلس خبرگان رهبری در سال ۱۳۶۸، هنگام معرفی آقای خامنه ای به عنوان جایگزین آیت الله خمینی، از عنوان "خامنه ای عزیز" استفاده کرده است.

سرتیپ جوانی با تاکید بر لزوم جبران اشتباهی که به نظر وی تا کنون رخ داده، توصیه کرده است که "اولاً از رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ادای حق جایگاهش، با عنوان امام خامنه‌ای یاد شود و ثانیاً دلیل به کار بردن این عنوان برای مردم تبیین شود".

تاکیدات جدید بر جایگاه رهبری در ایران

در اظهار نظرهایی دیگر در مورد جایگاه آیت الله خامنه ای در حکومت ایران، اخیرا سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه گفته بود که "هر کس در هر طبقه و مقام و مسئولیتی که باشد باید در مقابل امر ولایت سر تعظیم فرو آورد"، و علی سعیدی، نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران تخطی از فرمان ولی فقیه را در حکم مخالفت با فرمان "خدا و امام زمان" خوانده بود.

همچنین، احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد گفته بود که "چنانچه مسئولی از ولی فقیه اطاعت نکند، حکومت وی نامشروع است، حتی اگر تمام مردم به او رأی داده باشند؛" و کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران اظهارات "یکی از وزرا" را نقل کرده بود که گفته است که آیت الله خامنه ای حتی حق دارد همسر رئیس دولت را طلاق بدهد و در این صورت "رئیس جمهور نمی تواند به او دست بزند".

در همین ارتباط، محمدتقی مصباح یزدی نیز چندی پیش تاکید کرده بود که روسای جمهوری اگر منصوب رهبر نباشند "طاغوت" (حاکمی که مقابل خدا سرکشی می کند) هستند و اطاعت از آنان "حرام" است.

آقای مصباح یزدی در جای دیگری هشدار داده بود که مخالفت با ولی‌فقیه، همچون مخالفت با امامان شیعه و در حد شریک قائل شدن برای خدای یگانه است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110606_l39_javani_sepah_rahbar_khamenei.shtml

بالا ^^

ذوالنور: انحراف جدید از همه انحراف های تاریخ شیعه خطرناک‌تر است

مجتبی ذوالنور، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران "انحراف جدید" را از "همه انحراف های تاریخ شیعه و حتی از انجمن حجتیه" خطرناک‌تر دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای ذوالنور دوشنبه ۱۶ خرداد (۶ ژوئن) با بیان اینکه "روسای جریان انحرافی با رئیس جمهوری گره خورده اند"، گفت: "امیدواریم این گره باز شود اما بسیار سخت است که به این زودی ها شاهد این تفکیک باشیم."

نیروهای نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، از لفظ "جریان انحرافی" برای اشاره به همفکران اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد استفاده می‌کنند.

جانشین نماینده رهبر ایران در سپاه، پنج روز پیش نیز با تاکید بر "گره خوردن" جریان انحرافی به آقای احمدی نژاد و با اشاره به نزدیکی آقای مشایی به رئیس جمهوری گفته بود: "در حال حاضر جدایی جریان انحرافی از رئیس جمهوری سخت است. زمانی می توان آن را باور کرد که راس جریان فتنه از رئیس جمهوری جدا شود."

مجتبی ذوالنور امروز در اظهار نظری مشابه، با دشوار دانستن "تفکیک روسای جریان انحرافی از رئیس جمهوری" گفته است: "زمانی می توانیم این موضوع را بپذیریم که راس فتنه جدید توسط رئیس جمهوری حذف شود و لذا تا وقتی این افراد در دولت وجود دارند نمی توان انحراف اخیر را از دامان دولت پاک کرد."

وی با ذکر اینکه "خطر جریان انحرافی از اصلاح طلبان هم بیشتر است"؛ در توضیح این دیدگاه خود آورده: "اصلاح طلبان به صورت شفاف با مظاهر دینی و اعتقادی درگیر می شدند... اما جریان انحرافی نقاب نفاق مذهب را به چهره آویزان کرده و به قدرت و ثروت نیز دسترسی دارد."

آقای ذوالنور از جمله مقام هایی است که، بر خلاف بسیاری از دیگر محافظه کاران منتقد دولت که در انتقادات خود شخص رئیس جمهوری را مستثنا می کنند، در یک ماه و نیم گذشته از انتقاد مستقیم به محمود احمدی نژاد خودداری نکرده است.

او حتی بعد از آنکه آقای احمدی نژاد در ۱۱ اردیبهشت، پس از یک غیبت طولانی در جلسه هیات دولت شرکت کرد و رابطه خود و آیت الله خامنه ای را "رابطه پدر و فرزندی" دانست، این توصیف را مورد انتقاد شدید قرار داد.

مجتبی ذوالنور در آن زمان در واکنش به این سخن رئیس دولت گفت: "رابطه با رهبر انقلاب باید رابطه امام و مأموم باشد، رابطه مطیع و مطاع، رابطه مقلِد و مقلَد. این حرف ها یعنی چه که رابطه ام با رهبری رابطه پدر و فرزندی است؟ این حرف ها معنی ندارد، این حرف، حرف انحرافی است".

محمود احمدی نژاد پیش از آن، در اعتراض به مخالفت آیت الله خامنه ای با کنار گذاشته شدن حیدر مصلحی از وزارت اطلاعات، به مدت ۱۱ روز از شرکت در جلسات هیات دولت خودداری کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110606_l39_zolnour_deviance_shiite.shtml

بالا ^^

وسوسه های نفتی احمدی نژاد در حیاط خلوت دولت

از شبی که محمود احمدی نژاد در برابر دوربین های تلویزیونی با خونسردی تمام گفت که من سرپرست وزارت نفت هستم، تا لحظه ای که با فشار مجلس و شورای نگهبان با انتخاب محمد علی آبادی رئیس سابق شیلات و سازمان تربیت بدنی عقب نشینی کرد زمان کوتاهی گذشت اما یکبار دیگر اهمیت وزارت نفت در معادلات سیاسی ایران معلوم شد.

آقای علی آبادی که دو سال پیش با مخالفت مجلس از رسیدن به کرسی وزارت نیرو محروم شد، در حالی به عنوان سرپرست وزارت نفت معرفی شده که این وزارتخانه در شش سال گذشته سه وزیر داشته و مدتهای طولانی نیز با سرپرست اداره شده است.

این وزارتخانه از ابتدای تشکیل آن در روزهای اول انقلاب از جمله وزارتخانه های باثبات به حساب می آمد که تا سال ۱۳۸۴ یعنی زمان به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد تنها پنج وزیر داشته است که دو نفر آنها در هیاهوی روزهای اول انقلاب این سمت را دراختیار داشتند.

علی اکبر معین فر اولین وزیر وزارتخانه تازه تاسیس نفت در دولت بازرگان بود و بعد از وی محمد جواد تندگویان در دولت محمد علی رجایی تنها چهل روز وزیر بود و به اسارت نیروهای عراقی درآمد.

بعد از گذر روزهای پر تنش اول انقلاب، محمد غرضی در کابینه محمد جواد باهنر و در دولت اول میرحسین موسوی سکان هدایت وزارت نفت را بر عهده داشت و بعد از او نیز غلامرضا آقا زاده (رئیس سابق سازمان انرژی اتمی) نزدیک به دوازده سال این سمت را در اختیار داشت.

بعد از او نیز نوبت به بیژن زنگنه رسید که تجربه طولانی در وزارت داشت و از وزارت جهاد سازندگی به وزارت نیرو و از آنجا به وزارت نفت آمده بود و دوران وزارت وی از جمله دوران طلایی این وزارتخانه به حساب می آید.

آقای زنگنه که رکورد دار دوران وزارت در سالهای بعد از انقلاب است با استفاده از فضای بعد از دوم خرداد و رویکرد مثبت بین المللی نسبت به ایران، سرمایه گذاران خارجی به خصوص شرکت های بین المللی غربی را تشویق کرد تا در صنعت نفت ایران سرمایه گذاری کنند و میدان گازی پارس جنوبی به محور اصلی توسعه صنعت نفت و گاز ایران تبدیل شد.

آلبوم عکس: صندلی لرزان وزارت نفت در دولت احمدی نژاد

  • علی سعید لو اولین وزیر پیشنهادی آقای احمدی نژاد برای وزارت نفت بود که مجلس به دلیل بی تجربگی در صنعت نفت به وی رای اعتماد نداد.
  • صادق محصولی یار ثروتمند آقای احمدی نژاد دومین وزیر پیشنهادی نفت بود که به دلیل مخالفت مجلس، پیش از حضور در صحن مجلس انصراف داد.
  • محسن تسلطی سومین وزیر پیشنهادی محمود احمدی نژاد بود که نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد.
  • کاظم وزیری هامانه چهارمین وزیر پیشنهادی احمدی نژاد برای وزارت نفت بود که توانست از مجلس رای اعتماد بگیرد. وی مدتی بعد برکنار شد.
  • بعد از برکناری وزیری هامانه، غلامحسین نوذری با رای بالایی به وزارت رسید اما در دوره دوم ریاست جمهوری از کابینه کنار گذاشته شد.
  • غلامحسین نوذری، مسعود میرکاظمی و محمود احمدی نژاد هم چند صباحی بر صندلی وزارت نفت نشستند.
  • محمد علی آبادی رئیس سابق شیلات و سازمان تربیت بدنی آخرین فردی است که به عنوان سرپرست وزارت نفت معرفی شده است.
  • در روز معارفه سرپرست وزارت نفت، مسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت غایب بود.

شعار دهن پرکن مبارزه با مافیا

اما با پیروزی محمود احمدی نژاد که شعارهای انتخاباتی اش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ حول مبارزه با مافیای نفتی و آوردن پول نفت بر سر سفر مردم می چرخید، اوضاع مدیریتی وزارت نفت به کلی دگرگون شد.

آقای احمدی نژاد در همان ابتدا سعی کرد تا از حلقه یاران نزدیک خود که بعضی از آنها را از شهرداری تهران با خود به کاخ ریاست جمهوری آورده بود، یکی را بر صدر وزارتخانه ثروتمند نفت بنشاند.

او که تصور نمی کرد با در بسته مجلس رو به رو شود همان ابتدا علی سعید لو معاون اداری و مالی اش در شهرداری تهران را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کرد اما مجلس به این پیشنهاد پاسخ رد داد.

کمی بعد آقای احمدی نژاد رفیق سی ساله اش صادق محصولی را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کرد اما مجلس حاضر نبود این وزارتخانه ثروتمند را در اختیار وزیری ثروتمند بگذارد که در طول ده سالی که از سپاه پاسداران جدا شده بود، به گفته خودش ۱۶۰ میلیارد تومان ثروت اندوخته بود.

پیغامهایی که مجلس می فرستاد به گونه ای بود که خود آقای محصولی پیش از حضور در جلسه رای اعتماد، انصرافش را اعلام کرد.

اما آقای احمدی نژاد حاضر به کوتاه آمدن نبود و سعی داشت تا فرد مورد علاقه خود را به وزارت نفت بفرستد و این بار محسن تسلطی را که بر عکس دو نامزد پیشین وزارت نفت، تجربه نفتی داشت و در پتروشمی کار کرده بود، به مجلس معرفی کرد اما مجلس از این که آقای احمدی نژاد برای انتخاب وزیر نفت با آنها مشورت نکرده به این بهانه که فرزندان آقای تسلطی در امریکا و کانادا زندگی می کنند به وی رای ندادند.

به این ترتیب سومین تیر آقای احمدی نژاد نیز به سنگ خورد و وی سر انجام ناچار شد کاظم وزیری هامانه را انتخاب کرد که عمری را در صنعت نفت سپری کرده بود و مجلس هم نمی توانست بهانه بیاورد که تخصص نفتی ندارد.

چنین شد که اولین وزیر نفت دولت آقای احمدی نژاد چهار ماه بعد از شروع به کار دولت به کابینه رسید و از همان ابتدا می شد حدس زد که این انتخاب از سر اجبار بوده نه میل قلبی به خصوص وقتی که آقای وزیری هامانه بر خلاف شعارهای آقای احمدی نژاد گفت که در صنعت نفت "مافیای نفتی" وجود ندارد.

آقای احمدی نژاد که می کوشید برای تسلط بر بخش نفت مدیران نفتی بازمانده از دولت های گذشته را پاکسازی کند، از کارنامه آقای وزیری هامانه راضی نبود و خیلی زود او را در فهرست اخراجی ها قرار داد و طوری وانمود کرد که آقای وزیری هامانه به خواست خود استعفا کرده است اما خود آقای وزیری در جلسه تودیعش گفت که "استعفا نکردم، برکنار شدم".

با کنار گذاشته شدن وزیر نفت دو باره همه چیز سر جای اول برگشت و غلامحسین نوذری به سرپرستی وزارت نفت و بعد هم به عنوان وزیر نفت به کابینه دعوت شد.

آقای نوذری نیز همانند سلفش نفتی بود و تلاش داشت تا هم راهی برای پول مورد نیاز برای توسعه صنعت نفت را پیدا کند و هم راهی برای دور زدن تحریم هایی که هر روز گره بندشان سخت تر می شد.

وزارت نفت در این دوران بعد از افزایش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی در پول نفت غلت می زد و دولت با این درآمدها ضعف هایش را می پوشاند.

واردات بی مجوز بنزین از سوی دولت بارها آقای نوذری را به مجلس کشاند ولی آقای نوذری توضیح داد که با دستور مستقیم آقای احمدی نژاد بنزین وارد کرده و برای همین از مجلس برای واردات چند میلیارد دلاری مجوز نگرفته است. این سخنان اگر چه نظر مجلس را تائید می کرد اما آقای احمدی نژاد چندان از انتشار آن خرسند نبود.

سهم دولت احمدی نژاد از درآمد نفت

فشارها برای برکناری مدیران نفتی که از دولتهای گذشته باقی مانده بودند، ادامه داشت تا آنکه انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ برگزار شد و آقای احمدی نژاد دوباره در فضایی ملتهب وزرایش را به مجلس فرستاد و مجلس ظاهرا با اشاره آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران، جز چند نفر به دولت تازه رای داد که وزیر نفتش مسعود میرکاظمی وزیر سابق بازرگانی بود.

آقای میرکاظمی که تجربه ای در نفت نداشت آمده بود تا این بار برخلاف چهار سال پیش، مهره ای گوش به فرمان برای آقای احمدی نژاد باشد و همان نیز شد و آقای میرکاظمی در کمتر از دو سال تغییرات گسترده ای در سطح مدیران انجام داد و مهره های رئیس جمهور را در جای جای صنعت نفت کنار هم چید اما مثل این که این کافی نبود.

البته دخالت کارگروه ویژه ای که دولت تشکیل داده بود، و وزیر نفت هم عضو آن بود، ظاهرا اختلاف برانگیز شده بود و آقای میرکاظمی نسبت به محدود شدن اختیاراتش معترض بود و آقای احمدی نژاد نشان داده که از انتقاد و اعتراض در کابینه خوشش نمی آید.

پس وقتی بحث ادغام وزارتخانه ها بالا گرفت آقای احمدی نژاد وزارت نفت را با نیرو یکی کرد و عذر وزرای آنها را نیز خواست و زمانی هم که اعتراض مجلسیان بلند شد، آقای احمدی نژاد یک گام عقب نشست و برای دو وزارتخانه دیگری که وزرایشان بر کنار شده بودند، سرپرست تعیین کرد و خود نیز سرپرست وزارت نفت شد.

این برخورد با وزارت نفت نشان داد که آقای احمدی نژاد به کسی غیر از خودش اطمینان ندارد و برای تغییرات مورد نظرش حتی ابایی ندارد که سرپرست وزارت نفت شود.

همینجا بود که صدای اعتراض مجلس درآمد و شورای نگهبان نیز سرپرستی رئیس جمهور را غیرقانونی دانست. آقای احمدی نژاد هم که دید قبایی که بر تنش دوخته گشادتر از آن است که به چشم نیاید، محمد علی آبادی را سرپرست وزارت نفت کرد که همین دو سال پیش مجلس به او برای وزارت نیرو رای نداده بود.

اما وزارت نفت فراتر از جنگ و دعوای سیاسی است. این وزارتخانه سالانه مبالغ هنگفتی درآمد دارد. برآوردها نشان می دهد که ایران در سالهای بعد از انقلاب بیشتر از ۸۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته که ۴۵۰ میلیارد دلار آن مربوط به شش ساله اخیر است.

حیاط خلوت دولت

با وجود چنین درآمد سرشاری، وزارت نفت از زمان تشکیل آن بحرانی ترین دوران خود را در شش سال گذشته پشت سر گذاشته است و سرنوشت این وزارتخانه که شریان حیاتی اقتصاد کشور به حساب می آید، همچنان ناروشن و مبهم است.

حجم گسترده ای از تخلفات چند میلیارد دلاری نفتی که هر ساله در گزارشهای دیوان محاسبات و دیگر نهادهای نظارتی منتشر می شود، نشان می دهد که در این حوزه تا چه اندازه دست دولت باز بوده است و چرا دولت آقای احمدی نژاد حاضر نشده با ارائه اساسنامه شرکت ملی نفت، خود را از نعمت خرج پولهای بی حساب و کتاب محروم کند.

امروز دیگر نه مجلس ، مجلس دو سال پیش است و نه دولت آقای احمدی نژاد از حمایت بی چون و چرای حکومت برخوردار است، برای همین بعید به نظر می رسد که سرپرست تازه در صورت معرفی شدن به عنوان وزیر بتواند از حصار مجلس بگذرد.

شاید برخلاف پیش بینی آقای احمدی نژاد، حالا دیگر وزارت نفت را باید برای معامله ای دیگر به کار گرفت.

پیشنهاد وزارت نفت به سردار رستم قاسمی فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء وابسته به سپاه پاسداران در همین جهت قابل ارزیابی است که مجموعه تحت فرمانش با آقای احمدی نژاد وارد صنعت نفت شد و در کمتر از شش سال به قدرت بلامنازع این بخش تبدیل شد.

آیا آقای احمدی نژاد که با انتقادهای تند فرماندهان سپاه مواجه است برای همراه کردن آنها، می خواهد با گذاشتن یک فرمانده سپاه در راس وزارت نفت با آنها معامله کند یا می خواهد مانع از تکرار وضعیت شش سال پیش شود که سه نفر را به مجلس فرستاد و مجلس با هر سه نفر برای وزارت نفت مخالفت کرد؟

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/06/110606_ka_oil_ahmadinejad_aliabadi.shtml

بالا ^^

اسرائیل کشتار تظاهرکنندگان در جولان را تکذیب کرد

ارتش اسرائیل اعلام کرده است که در جریان تظاهرات فلسطینیان در بلندیهای جولان در سوریه که به تیراندازی نیروهای اسرائیلی به سوی آنها انجامید، تنها ۱۰ نفر کشته شده اند و اعلام آمار ۲۳ کشته از سوی تلویزیون دولتی این کشور "اغراق آمیز" بوده است.

مقامات ارتش اسرائیل همچنین گفته اند که هیچ یک از این کشته شدگان هدف گلوله سربازان اسرائیلی قرار نگرفته اند.

سرهنگ آویتال لیبوویتز سخنگوی ارتش اسرائیل در مورد نحوه کشته شدن این افراد به خبرگزاری فرانسه گفته است که احتمالا دلیل مرگ این افراد این بوده است که تظاهرکنندگان در منطقه ای که توسط سوریه مین گذاری شده، اقدام به استفاده از کوکتل مولوتف کرده اند.

بلندی‌های جولان تحت اشغال اسرائیل است و در مرز آن کشور با سوریه قرار دارد.

سه هفته پیش و پس از آن که صدها نفر از معترضان فلسطینی توانستند خود را به حصار مرزی در این منطقه برسانند، دولت اسرائیل متعهد شد که از تکرار حادثه‌ای مشابه جلوگیری کند.

تظاهرات سه هفته پیش به مناسبت سالگرد ایجاد کشور اسرائیل انجام شده بود و تظاهرات دیروز یکشنبه، ۵ ژوئن، به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد آغاز جنگ ۱۹۶۷ بین اسرائیل و کشورهای عربی (یوم النکسه) برگزار شد.

خانم لیبوویتز در پاسخ به سئوال دیگری در مورد اینکه آیا تیراندازی نیروهای ارتش اسرائیل به مجروح یا کشته شدن تظاهرکنندگان منجر شده است یا خیر گفت: "ما واقعا نمی دانیم. صحنه سازی های بسیاری در جریان این تظاهرات صورت گرفت. مثلا وقتی که یکی از تظاهرکنندگان از ناحیه پا مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود، او را در مقابل دوربین های تلویزیونی روی برانکارد از محل دور کردند".

در همین حال امروز پلیس سوریه از نزدیک شدن تعدادی از شهروندان سوری حامی فلسطینیان که قصد حضور در نزدیکی مرز سوریه با منطقه جولان را داشتند جلوگیری کرد.

همینطور اعلام شده که هنوز تعدادی از معترضان فلسطینی از شب گذشته در منطقه مرزی سوریه با بلندیهای جولان باقی مانده اند و ارتش اسرائیل هم می گوید که تعداد این افراد بسیار کم است اما نیروهای اسرائیلی شرایط را کاملا تحت نظر دارند.

واکنش آمریکا، بریتانیا و دبیر کل سازمان ملل

وزارت امور خارجه آمریکا دیشب در واکنش به خبر کشته شدن معترضان در منطقه مرزی جولان طی بیانیه ای ضمن به رسمیت شناختن حق اسرائیل در دفاع از خود اعلام کرد: "ما عمیقا نگران اتفاقات ناگواری هستیم در بلندیهای جولان رخ داده و به از دست رفتن جان عده ای انجامیده است".

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد هم ضمن ابراز "نگرانی عمیق" خود درباره این موضوع، گفت که سازمان ملل در صدد است تا به حقایقی مستدل در مورد این حادثه پی ببرد.

در بیانیه ای که دیروز از سوی دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد منتشر شده آمده است: "اتفاقات امروز و پانزدهم ماه مه در جولان، آتش بس طولانی مدت در این منطقه را به خطر می اندازد".

در قسمت دیگری از این بیانیه از دو طرف درگیر خواسته شده که "حداکثر خویشتن داری" را از خود نشان دهند.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا هم امروز دوشنبه، ششم ژوئن ضمن ابراز نگرانی از کشته شدن عده ای از تظاهرکنندگان گفته است: "ما حق اسرائیل در دفاع از خود را به رسمیت می شناسیم. اما لازم است که هر پاسخی به شکل متناسب داده شود، حق معترضان رعایت شود و مگر در شرایط لزوم از قوه قهریه استفاده نشود. من از تمام گروه ها شامل دولت اسرائیل و سوریه می خواهم تا از هر آنچه در توان دارند برای حفاظت جان غیرنظامیان استفاده کنند و از اعمال تحریک آمیز پرهیز کنند".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/06/110606_l08_golan_casualties_reax.shtml

بالا ^^

درخواست پی‌گیری دلایل لغو مسابقه فوتبال تیم ملی زنان ایران

یکی از نمایندگان مجلس ایران دلیل مخالفت فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، با پوشش اسلامی فوتبالیست‌های زن ایرانی را "انگیزه‌های غرض‌ورزانه نسبت به انقلاب اسلامی" خوانده و خواهان پی‌گیری این موضوع شده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، فاطمه آلیا، عضو فراکسیون زنان مجلس ایران با اشاره به این که پیش از این با وجود "قهر و کین بسیاری از کشورها و نهادها نسبت به جمهوری اسلامی " ورزشکاران زن ایرانی از پوشش اسلامی استفاده می‌کردند، از مسئولان ورزشی و سیاست خارجی دولت خواسته است تا برای به حداقل رساندن این برخوردها موضوع را پی‌گیری کنند.

مسابقه تیم ملی فوتبال زنان ایران با اردن در مرحله مقدماتی المپیک ۲۰۱۲ لندن روز جمعه (۱۳ خرداد) در بحرین به دلیل مخالفت فیفا با پوشش اسلامی زنان فوتبالیست ایرانی لغو شد.

این در حالی است که تیم فوتبال زنان ایران پیش از این با همین لباس‌ها در دور قبلی مسابقات مقدماتی المپیک لندن صدرنشین گروه خود شده و به مرحله دوم رسیده بود.

در پی تذکر فیفا به تیم ملی فوتبال زنان ایران در فروردین ۱۳۸۹ به دلیل پوشش اسلامی، مسئولان فدراسیون فوتبال ایران تصمیم به طراحی لباس تازه‌ای گرفتند که "علاوه بر راحتی و ورزشی بودن، اسلامی باشد."

اما این لباس نیز در بازی روز جمعه گذشته مورد قبول ناظر فنی مسابقه قرار نگرفت و او مانع از انجام بازی شد.

در بند ۴ اساسنامه فیفا ذکر شده است که لباس بازیکنان فوتبال نباید خطرناک، دارای تبلیغ سیاسی، مذهبی یا نژادی باشد.

انتقاد از ناراحتی پس از حذف

به گزارش ایلنا، خانم آلیا در باره قانونی بودن پوشش زنان فوتبالیست ایرانی گفته است: "تمام مراحل قانونی انجام شده و هیچ منع منطقی و قانونی برای شرکت بانوان در مسابقات با پوشش اسلامی وجود نداشته است."

او فیفا را به نقض اساسنامه‌اش در مورد جدا بودن ورزش از سیاست متهم کرده و گفته است: "زمانی که ترس از انقلاب اسلامی بر آنها مستولی می‌شود نظیر این حرکات دور از انصاف را از خود نشان می‌دهند."

پیش از این علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران گفته بود که "این فدراسیون از مسئول برگزار کننده این رقابت ها به فیفا شکایت می کند."

در پی لغو بازی تیم‌های فوتبال زنان ایران و اردن در روز جمعه، تصاویری از ناراحتی و گریه فوتبالیست‌های زن ایرانی در زمین بازی در خبرگزاری‌ها منتشر شد.

خانم آلیا از این واکنش زنان فوتبالیست انتقاد کرده و ناراحتی آنها را "باعث سوء استفاده کشورهای دیگر" دانسته است.

'یقه اسکی'

در اظهار نظری دیگر فریده شجاعی، نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال ایران فیفا را مسئول هزینه‌های انجام‌شده برای آمادگی تیم ملی فوتبال ایران دانسته و گفته است: "پوشش زنان فوتبالیست ایرانی نیازی به مجوز کتبی نداشت."

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، خانم شجاعی دلیل این امر را تایید شفاهی سپ بلاتر، رئیس فیفا و "چاپ عکس‌های تیم فوتبال نوجوانان زنان با پوشش اسلامی در نشریات مختلف" عنوان کرده است.

خانم شجاعی در توضیح وقایع روز مسابقه ایران و اردن گفت که مسئول فنی مسابقات از ورزشکاران ایرانی خواسته است که یقه اسکی لباسشان را حذف کنند.

به گفته خانم شجاعی، در پی این درخواست سرپرست تیم ایران خواهان استعلام از فیفا در این زمینه شده و مسئول فنی مسابقه نیز در واکنش گفته است که این استعلام قبلا صورت گرفته و لباس مورد تایید قرار نگرفته است.

به گزارش ایرنا، نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال ایران "همزمانی این مسئله با تعطیلات در ایران و عدم دسترسی به کفاشیان به دلیل حضورش در سوئیس برای انتخاب رئیس فیفا" را مانع از گزارش به موقع موضوع و حذف ایران از مسابقات دانسته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/06/110606_l26_iran_football_women_cover.shtml

بالا ^^

فیفا اعتراض ایران را رد کرد


فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا اعلام کرد که ناظر بازی با تصمیم درستی مانع از برگزاری بازی تیم زنان ایران در رقابت های انتخابی المپیک ۲۰۱۲ شده است.

زنان ایران قبل از بازی با اردن در روز جمعه گذشته شرایط پوشیدن لباس را رعایت نکرده بودند و با پوشش اسلامی سر و گردن می خواستند بازی کنند.

فیفا اعلام کرد که پیش از بازی روز جمعه سوم ژوئن – ۱۳ خرداد به مسئولان تیم ایران اطلاع داده شده بود که پوشش حجاب برای سر و گردن بدلیل مسائل ایمنی ممنوع است.

فدراسیون فوتبال ایران که پس از ممانعت از برگزاری بازی روز جمعه از ادامه رقابت ها صرف نظر کرد و تیم زنان را به تهران برگرداند اعلام کرد از ناظر بحرینی به فیفا شکایت کرده است.

فیفا گفته است مسئولان اردنی توصیه های فیفا را پذیرفتند و به همین دلیل از انتخاب چند بازیکن خود صرفنظر کردند.

زنان ایران که برای حضور در دور دوم بازیهای انتخابی المپیک ۲۰۱۲ لندن به اردن سفر کرده بودند در بازی روز یکشنبه برابر ویتنام غایب بودند.

معاون سازمان خروج زنان ایران از رقابت های المپیک را موفقیت خواند

معاون سازمان ترتبیت بدنی در ملاقات با تیم فوتبال زنان ایران که رقابت های انتخابی المپیک را ترک کردند و به تهران بازگشتند گفت آنها معنایی بالاتر از برد را به ثبت رساندند.

با بازگشت تیم زنان ایران به تهران بازی یکشنبه عصر این تیم در دومین روز رقابت های انتخابی المپیک لندن برابر ویتنام هم برگزار نشد.

زنان ایران به دلیل نداشتن لباس تائید شده از سوی فیفا در دیدار اول برابر اردن نتوانستند بازی کنند و بعد به خانه برگشتند.

روز دوشنبه مرضیه اکبرآبادی معاون سازمان تربیت بدنی ایران در ملاقات با تیم فوتبال زنان گفت: " فوتبال برد و باخت دارد اما شما معنایی بالاتر از برد و باخت را در تاریخ فوتبال بانوان به ثبت رساندید".

پیش از بازی با اردن در روز جمعه زنان ایران علیرغم تذکرات قبلی ناظر بازی، لباس هایشان را تغییر ندادند و به همین دلیل داور مانع بازی آنها شد. به همین دلیل برخی از بازیکنان اشک از چشمانشان جاری شد و با بوسه بر پرچم ایران از زمین به رختکن برگشتند.

خانم اکبر آبادی توضیح داد: "در روز جمعه زمانی که دور افتخار را در ورزشگاه زدید و بر پرچم مقدس ایران سجده کردید، موفقیت و اقتدارتان را نشان دادید و این یعنی موفقیت فوتبال بانوان در مسابقات مقدماتی المپیک لندن".

ایران در مرحله دوم انتخابی المپیک ۲۰۱۲ در منطقه آسیا در گروه A با اردن، ویتنام، ازبکستان و تایلند همگروه است.

قرار است از این مرحله یک تیم راهی دور نهایی شود.

مرحله نهایی با حضور تیم های برتر دور دوم و تیمهای ژاپن ، چین ، کره شمالی، کره جنوبی و استرالیا در روزهای اول تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱ برگزار می شود تا دو تیم برتر سهمیه قاره آسیا در المپیک لندن را کسب خواهند کرد.

نادال: مقایسه ام با نادال افتخار آمیز است

رافائل نادال بعد از ششمین قهرمانی در مسابقات تنیس آزاد فرانسه گفت که باعث افتخار اوست که با بیورن یورگ سوئدی مقایسه می شود.

نادال یکشنبه عصر در فینال جام اوپن فرانسه، راجر فدرر را در ست اول، دوم و چهارم شکست داد و قهرمان شد.

با این پیروزی، نادال برای ششمین بار جام قهرمانی رولان گاروس را بالا برد. او تعداد قهرمانی‌‎ گرند اسلم‌هایش را هم به ده رساند.

این تنیس باز اسپانیایی ۲۵ ساله گفت: "خیلی مهم است که توانسته ام با شش قهرمانی در رولان گاروس با بیورن بورگ هم رده شوم. از اینکه با او مقایسه می شوم افتخار می کنم".

" اما مهمتر از همه این است که توانستم قهرمان شوم".

ده عنوان قهرمانی نادال شامل شش قهرمانی اوپن فرانسه، دو قهرمانی ویمبلدون، یک بار در جام اوپن آمریکا و یک قهرمانی اوپن استرالیاست.

نادال گفت: "من بهترین تنیس باز تاریخ نیستم اما در بین بهترین ها قرار دارم و این برایم کافی است".

"بردن چنین عنوانی همیشه لذت بخش است. اما وقتی شما برای رسیدن به آن خیلی تلاش می کنید و در هر لحظه برای تغییر شرایط تلاش می کنید آن وقت قهرمانی ویژگی بیشتری پیدا می کند".

یکشنبه عصر در شرایطی که فدرر دو ست اول را واگذار کرده بود به مبارزه ادامه داد و در رقابتی تنگاتنگ ۷-۵ نادال را در ست سوم شکست داد. هرچند در ست چهارم نادال ۶-۱ فدرر را شکست داد و در نهایت نفر اول مسابقات شد.

نادال گفت: "فدرر در ست سوم تا شروع ست چهارم خیلی خیلی خوب بازی کرد. وقتی راجر اینجوری بازی می کند کاری از دست حریف ساخته نیست".

" برای مثال فکر می کنم در سال ۲۰۰۸ بهتر از همیشه بازی کردم اما در آخر فکر نمی کردم قهرمان رولان گاروس شده ام، به خاطر اینکه در هر بازی سه ست پشت سر هم برنده می شدم".

پرسپولیس – ملوان: پرده اول، روز سه شنبه

دیدار رفت فینال جام حذفی فوتبال ایران روز سه شنبه بین دو تیم پرسپولیس و ملوان در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.

این بازی قرار است ساعت ۱۹:۴۵ به وقت تهران و با قضاوت علیرضا فغانی آغاز شود.

ملوان که با پیروزی ۲ بر یک برابر استقلال برای هفتمین بار به فینال جام حذفی رسیده با این پیروزی برای اولین بار جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را به دست می آورد.

پرسپولیس هم در نیمه نهایی در هوایی غبارآلود یا یک گل فولاد خوزستان را پشت سر گذاشت و به فینال صعود کرد.

ملوان تاکنون سه بار قهرمان جام حذفی شده و سابقه خوبی در این رقابت ها دارد.

ملوان در فصل اخیر لیگ برتر، در تهران ۳ به ۲ و در انزلی ۲ به یک پرسپولیس را شکست داد.

دیدار برگشت این دو تیم قرار است ساعت ۱۷ روز جمعه ۲۰ خرداد ماه در ورزشگاه تختی انزلی برگزار شود.

دایی: دوست داشتم با استقلال بازی می کردیم

علی دایی قبل از بازی فینال جام حذفی برابر ملوان در پاسخ به این سوال که دوست داشتید با استقلال بازی می کردید یا ملوان، اظهار کرد: "قلباً دوست داشتم که استقلال در بازی با ملوان برنده می شد، چون می خواستم رو در روی این تیم بازی کنیم، اما منکر شایستگی‌های ملوان نیستم. ملوان منطقی بازی کرد، ولی علاقه من این بود که در فینال مقابل استقلال بازی کنم".

سرمربی پرسپولیس توضیح داد: "به نظر من سال گذشته هم مسیر سختی را طی کردیم. در جام حذفی بازی کردن با تیم‌های لیگ یک سخت تر است. امسال در جام حذفی آلمان شالکه در فینال با دویسبورگ بازی کرد، تیمی که اصلا به بوندسلیگا راه پیدا نکرده بود. امسال با تیم‌های نامی‌تری بازی کردیم و بازی‌های سختی را پشت سر گذاشتیم".

دایی درباره همکاری با پرسپولیس در فصل آینده، عنوان کرد: "من تا جمعه میهمان پرسپولیس هستم و بعد از آن هم من و باشگاه می‌توانیم تصمیم گیری کنیم. آن زمان است که به پیشنهادهای دیگرم فکر می‌کنم".

"من هیچ موقع قول قهرمانی نداده‌ام و گفته‌ام که در هر سه جام تلاشم را می‌کنم".

پورغلامی ترسی از هوادران پرسپولیس ندارد

فرهاد پورغلامی مربی ملوان درباره حضور تماشاگران زیاد پرسپولیس در استادیوم آزادی گفت: "فکر نمی‌کنم جمعیت تاثیر زیادی روی روند تیم ما داشته باشد".

" در همین فصل در تبریز مقابل ۸۰ هزار تماشاگر قرار گرفتیم و خودم هم به اندازه کافی در جام حذفی تجربه دارم. در گذشته‌هم یک بازی مقابل پیروزی انجام دادیم که ۱۰۰ هزار تماشاگر در آن بازی حضور داشتند و آن بازی یک ـ یک شد. گل اول آن بازی را ما تیم ما زد و تیم پرسپولیس توسط مجتبی محرمی از روی نقطه پنالتی گل زد و بازی را مساوی کرد".

پورغلامی اظهار کرد: "هم تیم ملوان و هم تیم پیروزی شرایط سختی را طی کردند تا به فینال جام حذفی رسیدند. مطمئنا هر دو تیم دوست دارند که جام قهرمانی را بالای سر ببرند، اما فقط یک تیم می‌تواند این کار را بکند و امیدوارم این تیم ملوان باشد."

سرنوشت ذوب آهن و سپاهان در قرعه کشی

سرنوشت دو تیم سپاهان و ذوب آهن در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان در قرعه کشی روز سه شنبه ۷ ژوئن – ۱۷ خرداد در کنفدراسیون فوتبال آسیا مشخص خواهد شد.

بنابر اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا هشت تیم مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان ۲۰۱۱ حریفان خود را در قرعه کشی خواهند شناخت.

قرعه کشی این مرحله به شکلی انجام می شود که اگر دو تیم از یک کشور به یک چهارم صعود کرده باشند در برابر یکدیگر قرار نگیرند به همین دلیل احتمال رویارویی ذوب آهن و سپاهان وجود ندارد.

بازیهای یکچهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا بصورت رفت و برگشت برگزار خواهد شد.

هر چهار بازی رفت روز ۲۷ سپتامبر است و بازیهای برگشت یک چهارم نهایی روزهای۲۷ و ۲۸ سپتامبر برگزار خواهد شد.

بازیهای نیمه نهایی در روزهای ۱۹ و ۲۶ اکتبر خواهد بود و بازی فینال در یکی از دو روز چهارم یا پنجم نوامبر برگزار می شود.

تیم هایی که به یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا راه پیدا کرده اند به ترتیب زیر هستند: سپاهان و ذوب آهن از ایران، سرزو اوزاکا از ژاپن، اف سی سئول، جئونبوک موتورز و سوان سامسونگ هر سه از کره جنوبی، السد از قطر و الاتحاد از عربستان سعودی.

تمایل علی کریمی به پرسپولیس

علی کریمی پیش از آغاز فصل نقل و انتقالات و یکبار دیگر زمینه مذاکره با پرسپولیس را فراهم کرد.

او که در تمرینات تیم ملی فوتبال حضور دارد پس از پیروزی یک بر صفر تدارکاتی برابر تیم المپیک به خبرنگاران گفت: "چه کسی بدش می‌آید که در پرسپولیس بازی کند"؟

با این حال کریمی که نیم فصل گذشته را در شالکه آلمان بازی کرد گفت که که هنوز برای فصل آینده اش تصمیم نگرفته است. "قرارداد من با تیم شالکه آلمان به پایان رسیده و هنوز برنامه ای برای آینده ندارم."

وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا دوست دارد به پرسپولیس باز گردد، توضیح داد: "چه کسی از بازی در پرسپولیس بدش می‌آید؟"

"من فعلاً پیشنهادی از پرسپولیس ندارم. واقعیت این است که باید شرایط فراهم شود و مسئولان پرسپولیس پیشنهاد بدهند که تا به حال نه تنها از پرسپولیس بلکه از هیچ تیم دیگری پیشنهاد نگرفته ام".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/06/110606_l42_sports_news_06jun11.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages