[Hasti News] Roundup of Dailly News from Radio Farda for 01/06/2011

0 views
Skip to first unread message

hastinews

unread,
Jan 5, 2011, 9:13:27 PM1/5/11
to hasti-news+g...@googlegroups.com
Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



بر اساس گزارش ها سرنشینان یک هواپیمای شرکت هوایی «ترکیش ایرلاینزTurkish Airlines » موفق شدند فردی را که با ادعای بمب گذاری قصد داشت راه خود را به سمت کابین خلبان باز کند دستگیر کرده و تحت کنترل خود در آورند. این هواپیما که از اسلو پایتخت نروژ حرکت کرده بود عصر چهارشنبه بدون هیچ حادثه ای در استانبول فرود آمد. گفته می شود فردی که مظنون به هواپیما ربایی بوده ملیت ترک دارد. وی پس از فرود هواپیما دستگیر شد و بعد از بررسی ها مشخص شد ادعایش مبنی بر در اختیار داشتن بمب دروغ بوده است.  
 


ایالات متحدۀ آمریکا روز چهارشنبه گفت کره شمالی باید نشان دهد برای گفتگوی «بی قید و شرط» با کره جنوبی آماده است. فیلیپ کراولی Philip Crowley سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد کره شمالی باید صداقت خود را برای گفتگو با کره جنوبی و سایر کشورها پیش از گفتگوی بی قید و شرط نشان دهد. وى در اين زمينه افزود نشان دادن صداقت با اين قول همراه خواهد بود كه اقدام به تحريك انجام نشود و به مفاد موافقتنامۀ سال ۲۰۰۵ مبنى بر رفتن به سوى خلع سلاح هسته اى عمل شود. خبرگزاری رسمی کره شمالی روز چهارشنبه اعلام کرده بود که این کشور خواهان گفتگوهای «بی قید و شرط» با کره جنوبی برای پایان بخشیدن به ماه ها تنش میان دو کشور است.  
 


به گزارش سایت مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، كشیش كلیسای جماعت ربانی اصفهان از روز جمعه، ۱۰ دی ماه به اداره اطلاعات این شهر احضار و بازداشت شده است. بر پایه این گزارش، « لئونارد كشیشیان» ساعاتی پیش از آغاز سال نو مسیحی بازداشت شده و از محل نگهداری او اطلاعی در دست نیست. برخی گزارش ها حاکی است که از شب كریسمس، تاكنون بیش از شصت تن از مسیحیان در تهران و سایر شهرهای ایران بازداشت شده اند. مرتضی تمدن، استاندار تهران از بازداشت شماری از رهبران مسیحیان در ایران خبر داده است.
 


در پی خودکشی علیرضا پهلوی ، فرزند سوم محمد رضا پهلوی، آخرین پادشاه ایران، یکی از دوستان او به رادیو فردا گفت که علیرضا پهلوی وصیت کرده است که جسدش سوزانده و خاکستر آن در دریای خزر پراکنده شود. نازی افتخاری از نزدیکان خانواده پهلوی افزود که هنوز در باره زمان و مکان برگزاری مراسم ترحیم تصمیمی گرفته نشده است. علیرضا پهلوی، بامداد سه شنبه، ۱۴ دی ماه در آپارتمانش در بوستون آمریکا به زندگیش پایان داد.
 


با پافشاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر نظر خود درباره ماده‌ای که مربوط به نحوه تعیین رئیس کل بانک مرکزی بود، نهایی شدن این ماده به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار شد. .با پافشاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی  بر نظر خود درباره ماده‌ای که مربوط به نحوه تعیین رئیس کل بانک مرکزی بود، نهایی شدن این ماده به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار شد. مجلس شورای اسلامی هم‌چنان تلاش می‌کند رأی اکثریت مطلق مجلس را به عنوان یکی از شروط در روند تعیین رئیس کل بانک مرکزی ایران بگنجاند. مجلس روز چهارشنبه تصویب کرد که برای انتصاب رئیس کل بانک مرکزی، در کنار سه شرط، یعنی پیشنهاد فرد کاندیدای احراز این پست از سوی رئیس جمهور، لزوم صدور حکم این فرد توسط رئیس جمهور و هم‌چنین لزوم تأیید مجمع عمومی بانک مرکزی؛ رأی اکثریت مطلق مجلس نیز به عنوان یکی از شروط گنجانده شود. اما شورای نگهبان در نظر نهایی خود می‌گوید که در قانون اساسی تنها به احراز صلاحیت وزرا از سوی مجلس اشاره شده‌است، از این رو رأی مجلس به رئیس کل بانک مرکزی خلاف قانون است. به گزارش خبرگزاری‌های ایران، نمایندگان مجلس هم‌اینک با اصرار بر هفت مصوبه قبلی خود در لایحه برنامه پنجم توسعه، تصمیم گرفته‌اند این مواد، از جمله ماده مربوط به ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی را، برای بررسی بیشتر به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دهند. تلاش کنونی مجلس در حالی صورت می‌گیرد که نمایندگان مجلس روز بیست و سوم آبان‌ماه در چارچوب بررسی لایحه برنامه پنجم، پیشنهادی را تصویب کردند که به موجب آن باید رئیس جمهور از ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی کنار گذاشته می‌شد و شمار اعضای این مجمع از پنج نفر به ۱۱ نفر از جمله هفت اقتصاددان افزایش می‌یافت. اما پس از اعلام مخالفت شورای نگهبان با این مصوبه، مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه با عقب‌نشینی از مصوبه خود ، بار دیگر رئیس جمهور را در ترکیب این مجمع عمومی قرار داد ولی اصرار کرد که طبق ماده اصلاحی این مصوبه، رئیس کل بانک مرکزی باید از مجلس رای اعتماد بگیرد. هم‌اینک مخالفت شورای نگهبان با این امر نیز باعث شده تا نمایندگان مجلس تصمیم بگیرند موضوع را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دهند. بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، تمام مصوبات مجلس شورای اسلامی باید از سوی شورای نگهبان تایید شود که نیمی از اعضای آن به طور مستقیم از سوی رهبر جمهوری اسلامی منصوب می‌شوند و نیمی دیگر نیز با پیشنهاد رئیس قوه قضائیه که خود منصوب رهبر است، انتخاب می‌شوند. محمدرضا باهنر، نماینده تهران در مجلس به عنوان یکی از دلایل کوشش مجلس برای کنار گذاشتن رئیس جمهور از این مجمع گفته‌است: «در حال حاضر با ترکیب کنونی مجمع عمومی بانک مرکزی؛ استقلال این بانک در صندوق بین‌المللی پول و محافل اقتصادی دنیا زیر سوال رفته‌است که این امر به نفع نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.» وی هم‌چنین به مسئله «تلاش برخی کشورهای غربی در مصادره اموال این بانک به عنوان اموال دولتی» اشاره کرده و گفته‌است: «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران باید مستقل از دولت باشد.»
 


حمید رسایی، نماینده اصولگرای مجلس، احضار خود را به دادگاه ویژه روحانیت در یک پرونده مالی  «اقدامی سیاسی» خواند. به گزارش خبرگزاری های ایران، حمید رسایی، از حامیان محمود احمدی نژاد، در ارتباط با پرونده مفقود شدن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بُن کتاب در زمان مدیریتش در اداره ارشاد قم به دادگاه احضار شده است. حمید رسایی در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس، به علی لاریجانی، رئیس مجلس اعتراض کرد که چرا اجازه طرح مسائلی را در ارتباط با این پرونده از پشت تریبون داده است.
 


يکی از نزديکان خانواده پهلوی در گفت‌وگو با راديو فردا می گويد که عليرضا پهلوی وصيت کرده است که پس از مرگش جنازه‌اش را بسوزانند و خاکسترش را به دريای خزر بريزند. عليرضا پهلوی، دومين فرزند پسر محمدرضا پهلوی، آخرين شاه ايران، بامداد سه شنبه در منزل مسکونی خود در شهر بوستون آمريکا خودکشی کرد.يکی از نزديکان خانواده پهلوی در گفت‌وگو با راديو فردا می گويد که عليرضا پهلوی وصيت کرده است که پس از مرگش جنازه‌اش را بسوزانند و خاکسترش را به دريای خزر بريزند. نازی افتخار، از نزديکان خانواده پهلوی، در گفت‌وگو با راديو فردا درباره مراسم سوگواری عليرضا پهلوی گفته است: «هنوز تصميمی گرفته نشده و شاهزاده (رضا پهلوی) به بوستون تشريف برده‌اند که ترتيب اين کار را بدهند. ولی خاکسپاری نخواهد بود چون والاحضرت وصيت کرده بودند که جسدش را بسوزانند و در يک فرصت مناسب خاکسترش را بر روی دريای خزر، مازندران، پراکنده کنند.» بیشتر بخوانید عليرضا پهلوی خودکشی کرد عليرضا پهلوی، دومين فرزند پسر محمدرضا پهلوی، آخرين شاه ايران، صبحگاه چهاردهم دی ماه ۱۳۸۹، چهارم ژانویۀ ۲۰۱۱، در منزل مسکونی خود در شهر بوستون آمريکا به زندگی خود خاتمه داد. هنوز جزئيات نحوه برگزاری مراسم شاهزاده عليرضا اعلام نشده است، ولی به گفته نازی افتخار مراسم خصوصی برای گراميداشت ياد وی در آمريکا برگزار خواهد شد و در باره مراسم عمومی نيز تصميم‌گيری خواهد شد. نازی افتخار همچنين از رسانه‌ها خواسته تا چند روزی را با خانواده پهلوی تماس نگرفته و اجازه بدهند اين خانواده به طور خصوصی به سوگواری بپردازد. وب‌سايت رسمی رضا پهلوی با انتشار اطلاعيه‌ای با امضای رضا پهلوی، فرح پهلوی، فرحناز پهلوی، ياسمين پهلوی، نور پهلوی، ايمان پهلوی و فرح پهلوی، ضمن اعلام خبر درگذشت  علیرضا پهلوی نوشته بود: «شادروان، همچون ميليون‌ها جوان ايرانی، از آنچه که به ناروا بر ميهن عزيزش می‌گذشت، سخت آزرده و غمگين بود، و نيز هيچگاه خاطرۀ دردناک مرگ پدر و خواهر عزيزش او را رها نکرد.» در اين اطلاعيه همچنين اضافه شده است: «بسيار کوشيد که به گونه‌ای بر اين بحران درونی فائق آيد، دريغا که موفق نشد، تا اينکه سرانجام در صبحگاه چهاردهم دی ماه ۱۳۸۹ (چهارم ژانویۀ ۲۰۱۱) در منزل مسکونی خود در شهر بوستون آمريکا به زندگی خود خاتمه داد و همۀ خانواده و دوستدارانش را در غمی عميق فرو برد.» هنوز جزئيات بيشتری از مرگ عليرضا پهلوی منتشر نشده است اما رسانه‌های بوستون گزارش داده اند که پليس اين شهر گفته است سه‌شنبه ساعت دو بامداد، جسد مردی را در خانه‌ای در محله «ساوث‌اند» پيدا کرده است که خود را به ضرب گلوله کشته بود. عليرضا پهلوی متولد سال ۱۳۴۵ بود و در دانشگاه هاروارد در رشته ايرانشناسی تحصيل کرده بود. وی دومين فرزند محمدرضا پهلوی است که با خودکشی به زندگی خود پايان می‌دهد. شاهدخت ليلا پهلوی متولد ۱۳۴۹ در ۲۰ خرداد ماه سال ۱۳۸۰ در هتلی در لندن با مصرف داروهای خواب‌آور دست به خودکشی زد. محمدرضا پهلوی، شاه فقيد ايران در ۲۷ ژوئيه ۱۹۸۰ ، ۵ مرداد ماه ۱۳۵۹ در بيمارستانی در قاهره درگذشت و در همان شهر دفن شد. فرح ديبا سومين و آخرين همسر محمدرضا پهلوی بود که در سال ۱۳۳۸ با شاه ايران ازدواج کرد. نخستين فرزند پسر آنها، رضا، يک سال پس از اين ازدواج به دنيا آمد. فرح ديبا سه فرزند ديگر به نام‌های فرحناز، عليرضا و ليلا به دنيا آورد.
 


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه عصر چهارشنبه بر لزوم تایید رئیس کل بانک مرکزی ایران بااکثریت آراء نمایندگان، پافشاری کردند. نمایندگان مجلس به ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه رسیدگی می کردند. شورای نگهبان مصوبه مجلس را مغایر قانون اساسی دانسته بود. نمایندگان مجلس روز سه شنبه در ازای موافقت با ادامه ریاست محمود احمدی نژاد بر مجمع عمومی بانک مرکزی، مقرر کردند که رئیس کل بانک مرکزی با پیشنهاد رئیس جمهوری، تصویب مجمع عمومی و تایید اکثریت مجلس عزل و نصب شود. اختلاف شورای نگهبان و مجلس اکنون به مجمع تشخیص مصحلت نظام ارجاع شده است.
 


اتحادیه اروپا به بلاروس هشدار داده است که باید نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و فعالان سیاسی را که پس از انتخابات در این کشور بازداشت شدند، آزاد کند، والا ممکن است با منع صدور ویزا برای مقام های عالی رتبه این کشور مواجه شود. مجارستان ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد و سفیر این کشور در بلاروس گفت که ممکن است اسامی جدیدی به فهرست قبلی اضافه شود. اتحادیه اروپا پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 2006بلاروس، تحریم هایی را علیه این کشور بر قرار کرد که آن تحریم ها دو سال بعد لغو شد.
 


رئیس کمیسیون اروپا، خوزه مانوئل باروسو اعلام کرده است که هیاتی از اتحادیه اروپا برای مذاکره درباره خرید گاز از ترکمنستان و آذربایجان بزودی به این کشورها می رود. آقای باروسو همچنین گفت که در مورد طرح ساخت لوله گاز« نابوکو» نیز گفتگو خواهند کرد. اتحادیه اروپا امیدواراست این طرح سرانجام به اجرا در آید و جمهوری های آذربایجان و ترکمنستان را بعنوان تامین کنندگان اصلی گازاین خط لوله می بیند.
 


 اعضای جدید کنگره آمریکا روز چهارشنبه سوگند یاد کردند. جان بوهنر، John Boehner از حزب جمهوری خواه بجای نانسی پلوسی Pelosi از حزب دمکرات به ریاست مجلس نمایندگان برگزیده شد. جمهوريخواهان در انتخابات نوامبر گذشته موفق شدند اكثريت كرسى هاى مجلس نمایندگان آمريكا را به دست آورند. این مجلس۴۳۵ کرسی دارد. حزب دمکرات همچنان با اختلاف کمی، مجلس سنای آمریکا را در اختیار دارد .
 


يوری روزنتال، وزير امور خارجه هلند، روز چهارشنبه در بيانيه ای از ايران خواست تا جزئيات بيشتری درباره پرونده زهرا بهرامی، زن ايرانی- هلندی که به گفته دخترش به اتهام قاچاق مواد مخدر به اعدام محکوم شده، ارائه کند.يوری روزنتال، وزير امور خارجه هلند، روز چهارشنبه در بيانيه ای از ايران خواست تا جزئيات بيشتری درباره پرونده يک زن ايرانی- هلندی که به گفته دخترش به اتهام قاچاق مواد مخدر به اعدام محکوم شده، ارائه کند. بیشتر بخوانید دو تن از «متهمان اغتشاشات» پس از انتخابات اعدام شدند وزير امور خارجه هلند در بيانيه خود تصريح کرده است پس از آن که دختر زهرا بهرامی به يک راديوی هلندی گفته است مادرش به اعدام محکوم شده است، «بسيار نگران» شده است. زهرا بهرامی در جريان تظاهرات اعتراضی روز عاشورا سال گذشته در ديماه سال ۱۳۸۸ بازداشت شده است. بنا بر گزارش منابع خبری هلند، حکم احتمالی «اعدام» خانم بهرامی روز یک‌شنبه صادر شده‌است اما به خاطر اجبار وکیل او به سکوت در این مورد، خبر مربوط به «صدور این حکم» تازه به گوش مقام‌های هلندی رسیده‌است. وزارت خارجه هلند و سفارت هلند در تهران در ماه‌های اخیر کوشش زیادی کرده‌اند تا بتوانند به پرونده زهرا بهرامی کمک حقوقی کنند. اما به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، ايران تاکنون به ديپلمات‌های هلندی در تهران اجازه نداده است تا با اين شهروند ايرانی-هلندی ديدار کنند. ايران تابعيت هلندی خانم بهرامی را به رسميت نمی‌شناسد. وزير امور خارجه هلند در بيانه خود از ايران خواسته است با ارائه اطلاعات، «فرصتی برای مشاوره کنسولی، و دادگاهی عادلانه» را برای خانم بهرامی فراهم کند. به گزارش آسوشیتدپرس، بنفشه نایب‌پور فرزند خانم بهرامی در گفت‌وگوی تلفنی با يک راديوی هلندی گفته است که مادرش روز يکشنبه به اعدام محکوم شده است. بنفشه  نایب‌پور گفته‌است :«خرد شده ام. نمی دانم مادرم چه کار اشتباهی انجام داده؟ نمی توان بفهم چرا.» وی همچنين گفته است مادرش احتمالا تا دو ماه ديگری به اتهام وابستگی به يک گروه مسلح بار ديگر محاکمه شده و به حکم اعدام ديگری محکوم خواهد شد.  در همین حال، برخی از وب سایت خبری در ایران از بنفشه عرفانی به عنوان دختر زهرا بهرامی نام برده اند. بنا بر گزارش های وب سايت خبری حامی حقوق بشر، زهرا بهرامی، ۴۵ ساله و دارای دو فرزند، که حدود بيست سال پيش به هلند مهاجرت کرده متهم به عضويت در « انجمن پادشاهی ايران و به همراه داشتن نيم کيلو کوکائين» است. «گويا نيوز» به نقل از توماس اردبرينک، خبرنگار هلندی ساکن ايران، در تابستان سال جاری نوشته بود که نسرين ستوده وکالت زهرا بهرامی را برعهده گرفته است ولی تنها توانسته با زهرا بهرامی يک تماس تلفنی داشته باشد. طبق اين گزارش نسرين ستوده گفته است که اتهام زهرا بهرامی «عضويت در انجمن پادشاهی ايران و به همراه داشتن نيم کيلو کوکائين به هنگام دستگيری است.». طبق اين گزارش ها زهرا بهرامی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و توسط قاضی صلواتی محاکمه شده است.
 


در پی دعوت جمهوری اسلامی از نمایندگان گروه ۱+۵ و برخی از سفیران و نمایندگان چند کشور برای بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ایران، اتحادیه اروپا گفت که کار بازرسی این تأسیسات بر عهده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.در پی دعوت جمهوری اسلامی از نمایندگان گروه ۱+۵ و برخی از سفیران و نمایندگان چند کشور برای بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ایران، اتحادیه اروپا گفت که کار بازرسی این تأسیسات بر عهده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه اعلام کرد که ایران نمایندگان گروه ۱+۵ و برخی از سفیران و نمایندگان چند کشور دیگر را بوسیله نامه برای بازدید از سایت‌ها و تأسیسات هسته‌ای خود دعوت کرده‌است. به گزارش خبرگزاری رویترز، یک سخنگوی کمیسیون اروپا روز سه‌شنبه در واکنش به این خبر به خبرنگاران گفت که «ما به نامه پاسخی نداده‌ایم.» وی افزود: «اما چیزی که باید بر آن تأکید کنیم این است که پروسه‌ای در جریان است و این، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که باید تأسیسات هسته‌ای ایران را بازرسی کند.» دعوت ایران از نمایندگان کشورهای طرف مذاکرات هسته‌ای برای این بازدید در آستانه انجام دور بعدی گفت‌وگوهای هسته‌ای میان ایران و کشورهای عضو گروه پنج به علاوه یک صورت می‌گیرد که قرار است در روزهای ۲۵ و ۲۶ دی ماه سال جاری در استانبول ترکیه برگزار شود. ایالات متحده آمریکا در واکنش به ارسال دعوتنامه از سوی تهران برای سفر این نمایندگان به ایران، چنین سفری را «یک سفر سحرآمیز و افسانه‌ای» یاد کرده، که نمی‌تواند، کمکی به اجرای تعهدات بین‌المللی تهران کند. ایالات متحده با اینکه از جمله کشورهای طرف گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران است، چنین دعوتنامه‌ای دریافت نکرده است. فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، اقدام ایران را «ترفندی» دانسته که در گذشته هم از سوی این کشور برای منحرف کردن نگاه‌ها از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به کار رفته است. از سوی دیگر بریتانیا نیز گفته‌است که «یک دیدار کاملاً کنترل شده از تأسیسات دستچین شده نخواهد توانست ضمانت‌های لازم را به جامعه جهانی ارائه کند.» بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیوسته از تأسیسات هسته‌ای ایران بازدید می‌کنند تا مطمئن شوند از این تأسیسات برای اهداف نظامی استفاده نشود. اما آژانس می‌گوید که سر باز زدن ایران از دادن اجازه به بازرسان برای بازدید از سایت‌هایی به غیر از چند سایت مشخص و امضا نکردن پروتکل الحاقی، باعث شده تا این آژانس نتواند صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کند.
 


برای نخستین بار در طول بیست سال گذشته، نشست آیندۀ سران اتحادیه عرب در بغداد برگزار خواهد شد. قرار است عمرو موسی، دبیر کل اتحادیه عرب، برای آماده کردن مقدمات این نشست، شنبه آینده رهسپار بغداد شود. انتظار می رود این گردهمایی در آوریل آینده برگزار شود. پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ این نخستین بار است که اجلاسی در این سطح در عراق برگزار می شود.
 


مقتدی صدر امروز(چهارشنبه) به عراق بازگشت و وارد نجف شد. وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۰۶ مقتدی صدر را بعنوان بزرگترین خطر برای ثبات عراق معرفی کرده بود. وی پس از درگیری شدید نیروهایش با نیروهای آمریکائی، در سال ۲۰۰۷ تحت عنوان ادامه تحصیلات حوزوی به ایران رفت. مقتدی صدر، در پی حملات سنگین نیروهای آمریکایی و عراقی، در سال ۲۰۰۸ نیروهای خود به نام جیش المهدی را منحل کرد. بلوک مقتدی صدر،در انتخابات عراق شرکت جست و ۳۹ کرسی از ۳۲۵ کرسی پارلمان را بدست آورد و در کابینه کنونی دارای هفت وزیر است. نایب رییس مجلس عراق«قُصِی عبدالوهاب سهیل» نیز از اعضای بلوک مقتدی صدر است.
 


علی اکبر صالحی، سرپرست وزارت خارجه ایران، در جریان سفر یک روزه اش به عراق، امروز از جمله با نوری المالکی، نخست وزیر، هشیار زیباری، وزیر خارجه و جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق دیدار و گفتگو کرد. صالحی هدف اصلی از سفرش به عراق را رساندن پیام تبریک دولت ایران به مناسبت تشکیل کابینه عراق و گسترش روابط دو جانبه ذکر کرد. صالحی با عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق نیز دیدار و گفتگو کرد. علی اکبر صالحی خود زادۀ کربلاست و سال ها در بغداد و کاظمین زندگی کرده است و عربی را به روانی صحبت می کند.
 


در حالی که گزارش‌ها حاکی از احضار حمید رسایی، نماینده حامی احمدی‌نژاد، به دادگاه در ارتباط با پرونده مفقود شدن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن کتاب است، وی روز سه‌شنبه این اقدام دادگاه را سیاسی خواند.در حالی که گزارش‌هایی از احضار حمید رسایی، از نمایندگان حامی محمود احمدی‌نژاد، به دادگاه در ارتباط با پرونده مفقود شدن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن کتاب منتشر شده،‌ وی روز سه‌شنبه این اقدام دادگاه را سیاسی خواند. بر اساس گزارش خبرگزاری‌های داخلی ایران، حمید رسایی،‌ از نمایندگان حامی محمود احمدی‌نژاد، روز سه‌شنبه گفته است که احضاریه‌ای از سوی دادگاه ویژه روحانیت در ارتباط با پرونده مفقود شدن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن کتاب در زمان مدیریت وی در اداره ارشاد قم دریافت کرده است. بیشتر بخوانید: توکلی: صبر مجلس در برابر قانون شکنی دولت اندازه دارد نمایندگان طرفدار احمدی‌نژاد خواستار برخورد با مطهری و توکلی شدند این نماینده حامی دولت که در سال‌های ۸۵ تا ۸۷ مدیریت اداره کل ارشاد اسلامی قم را برعهده داشت، متهم است که در پرونده «مفقود شدن بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن کتاب» در این اداره دست داشته است. در اوایل سال ۱۳۸۷، دو نشریه محلی «شاخه سبز» و «۱۹ دی» در قم، خبر «مفقود شدن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن کتاب» در دوره ریاست دوساله حمید رسایی بر اداره کل ارشاد اسلامی قم را منتشر کرده بودند که با شکایت حمید رسایی روبه‌رو شدند. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی این دو نشریه را به دلیل این که «همه توضیحات» حمید رسایی را درباره این پرونده منتشر نکرده بودند، برای مدت ۱۰ روز توقیف کرده بود. در این میان حمید رسایی درباره احضار دوباره‌اش به دادگاه گفته است: «قبلاً در رابطه با مشکلی که در زمان مدیریتم در ارشاد قم پیش آمده بود، به دادگاه ویژه روحانیت توضیحاتی ارائه داده بودم، اما در حال حاضر سازمان بازرسی از بنده در این رابطه توضیح خواسته است.» وی همچنین احضار خود را به دادگاه ویژه روحانیت‌ «کاملا سیاسی» دانسته و افزوده است: «بنده پیش از این توضیحات لازم را به دادگاه ویژه روحانیت ارائه داده بودم.» این در حالی است که روز سه‌شنبه و در جریان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، ‌کاظم دلخوش، نماینده صومعه‌سرا، در سخنانی در قالب تذکر آئین‌نامه‌ای یک بار دیگر به موضوع اتهام‌های وارده به حمید رسایی و احضار دوباره وی به دادگاه ویژه روحانیت اشاره کرده بود که این سخنان واکنش تند این نماینده حامی دولت را در پی داشت. به دنبال این سخنان حمید رسایی خواستار دستیابی به نسخه‌ای از فیلم جلسه روز سه‌شنبه مجلس شده بود که هیئت رئیسه مجلس با آن مخالفت کرده بودند. همچنین برخی از خبرگزاری‌های حامی دولت از جمله خبرگزاری فارس به نقل از این نماینده اصول‌گرا نوشته‌اند که وی سه‌شنبه شب در اعتراض به «نحوه اداره مجلس» توسط علی‌ لاریجانی، در دفتر مشاور رئیس مجلس تحصن کرده است. این نماینده حامی دولت همچنین در جلسه روز چهارشنبه مجلس نیز در سخنانی در قالب تذکر آئین‌نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس گفت: «دیروز ... یکی از آقایان (دلخوش) که وقت هم نگرفته بود، مسائلی را از پشت تریبون در مورد بنده گفت و هشدار داد که پرونده‌ام را در دادگاه ویژه روحانیت رو می‌کند که این خلاف است.» در ادامه این جلسه تنش لفظی میان رئیس مجلس و این نماینده اصول‌گرا بالا گرفت و به دستور علی لاریجانی میکروفن حمید رسایی قطع شد.
 


مراسم تدفین «سلمان تاثیر» فرماندار ایالت پنجاب پاکستان، امروز با حضور هزاران نفر در لاهور مرکز ایالت پنجاب برگزار شد. یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان و شماری از اعضای هیات دولت نیز در این مراسم شرکت داشتند. «سلمان تاثیر» دیروز بضرب گلولۀ یکی از محافظانش کشته شد. پس از ترور بی نظیر بوتو، نخست وزیر پیشین پاکستان، «سلمان تاثیر» بلند پایه ترین شخصیت سیاسی پاکستان است که ترور می شود. وی از مخالفان سرسخت بنیادگرایی اسلامی بود. شماری از روحانیون بنیادگرای پاکستان خواستار تحریم مراسم تدفین او شده بودند. وزیر کشور پاکستان می گوید تحقیقات ادامه دارد تا معلوم شود ترور «سلمان تاثیر» اقدامی فردی بوده یا دست های دیگری در کار بوده است.
 


یک سخنگوی اتحادیه اروپا در بروکسل امروز گفت: اتحادیه اروپا هنوز به دعوت ایران برای بازدید سفیران این اتحادیه از تاسیسات هسته ای ایران پاسخ نداده است، ولی اتحادیه اروپا معتقد است که چنین دیداری باید توسط ماموران آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام شود. جمهوری اسلامی ایران دیروز( سه شنبه ) از سفیران شماری از کشورها، ازجمله اتحادیه اروپا، دعوت کرد که از تاسیسات هسته ای ایران دیدن کنند. وزارت خارجۀ آمریکا نیز این اقدام ایران را یک « شعبده بازی» خواند و گفت چنین دیداری، الزام ایران را به تعلیق غنی سازی اورانیوم منتفی نمی کند.
 


سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید جمهوری اسلامی قصد دارد با طرح پرونده سکینه محمدی، زن محکوم به اعدام و سنگسار، توجه رسانه‌ها را از وضعیت «مصیبت‌بار» زندانیان سیاسی به سمت دیگری منحرف کند.سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید جمهوری اسلامی قصد دارد با طرح پرونده سکینه محمدی، زن محکوم به اعدام و سنگسار، توجه رسانه‌ها را از وضعیت «مصیبت‌بار» زندانیان سیاسی به سمت دیگری منحرف کند. این سازمان روز سه‌شنبه با اشاره به اظهارات تلویزیونی اخیر سکینه محمدی آشتیانی مبنی بر شکایت از دو خبرنگار آلمانی بازداشتی در ایران نوشت: «سازمان گزارشگران بدون مرز خاطرنشان می‌کند که از آغاز پرونده (سکینه محمدی آشتیانی)، ایران نهایت تلاش خود را برای به بازی‌گرفتن رسانه‌های خارجی به کار بست تا توجه جامعه بین‌الملل را از وضعیت مصیبت‌بار و فجیع زندانیان سیاسی به سمت دیگری منحرف کند.» سکینه محمدی آشتیانی در تاریخ ۱۱ دی‌ماه به همراه پسرش، سجاد قادر‌زاده، با خبرنگاران بین‌المللی دیدار کرد و ضمن تکذیب «شایعه» شکنجه شدنش در زندان اعلام کرد که از دو خبرنگار آلمانی بازداشت شده در ایران که به دلیل تهیه گزارش از وضعیت پرونده وی به ایران آمده بودند، شکایت خواهد کرد. سازمان گزارشگران بدون مرز با اشاره به این که خانم آشتیانی «مجبور» به ابراز چنین اظهاراتی شده است، اظهار می‌کند که جمهوری اسلامی برای وادار کردن بازداشت‌شدگان به «متهم کردن دیگران» و «اعتراف»، آنها را «مرتباً» تحت «فشارهای شدید روانی» قرار می‌دهد و می‌افزاید که این اعتراف‌ها به منظور آرام کردن انتقادهای خارج از کشور صورت می‌گیرد. این سازمان که از آزادی بیان و حقوق روزنامه‌نگاران در سراسر جهان دفاع می‌کند، همچنین می‌افزاید که دو خبرنگار آلمانی بازداشت شده در ایران، «گروگان‌هایی» هستند که حکومت جمهوری اسلامی از آنها به عنوان «وسیله‌ای برای تهدید» استفاده می‌کند. سازمان گزارشگران بدون مرز پیش از این و در آستانه آغاز دور تازه گفت‌وگوها درباره برنامه هسته‌ای ایران خطاب به کشورهای مذاکره کننده، نسبت به وضعیت آزادی بیان در ایران ابراز نگرانی کرده و از نمایندگان جامعه جهانی و کشورهای طرف مذاکره با ایران خواسته بود تا وضعیت حقوق بشر در ایران را نیز در دستور کار مذاکرات خود قرار دهند .
 


سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل گفت: سوخت ترانزیت از خاک ایران نباید در اختیار نیروهای ناتو قرار گیرد. به گزارش خبرگزاری ایرنا، فدا حسین مالکی، سفیر جمهوری اسلامی در کابل، از خبرهایی مبنی بر اینکه سوخت ترانزیتی از ایران در اختیار نیروهای ناتو گذاشته می شود بسیار ابراز نگرانی کرد و گفت: این نگرانی به مقامات افغانستان اعلام شده است. دولت ایران چندیست ورود تانکر های سوخت به خاک افغانستان را بسیار محدود کرده است. مقام های افغان این اقدام ایران را « درحکم تحریم » و اقدامی « غیراسلامی » خوانده اند که باعث می شود میلیون ها افغان در سرمای زمستان، بدون سوخت بمانند. بهای سوخت در افغانستان نیز بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است.
 


زلزله ای به شدت پنج و سه دهم ریشتر، صبح امروز شهرستان سپیدان فارس را لرزاند. به گزارش مرکز لرزه نگاری شیراز، این زمین لرزه در ساعت نه و بیست وپنج دقیقه بامداد مروز روی داد و مرکز آن حوالی اردکان، مرکز شهرستان سپیدان فارس بود. شدت زمین لرزه به حدی بود که یاسوج در کهگیلویه و بویراحمد را نیز به لرزه درآورد. به گزارش خبرگزاری های ایران، این زمین لرزه، ده روستا را بکلی ویران کرد و هفت روستا نیز خسارات کلی دید اما گزارشی دایر بر تلفات جانی تاکنون نرسیده است. شانزده نفر نیز در این زمین لرزه زخمی شده اند.
 


علی اکبر صالحی، سرپرست وزارت خارجه ایران صبح امروز وارد بغداد شد و مورد استقبال هشیار زیباری ، وزیر خارجه عراق قرار گرفت. صالحی هدف اصلی از سفر یک روزه اش به عراق را رساندن پیام تبریک دولت ایران برای تشکیل کابینه عراق ذکر کرد و گفت ایران از تقویت امنیت عراق و استقلال و حاکمیت این کشور حمایت می کند. صالحی قرار است در این سفر با جلال طالبانی، رئیس جمهوری، و نوری المالکی ،نخست وزیر عراق در باره گسترش روابط دو جانبه مذاکره کند.
 


وزیر بازرگانی ایران ، مهدی غضنفری، خبرداد که سه کشتی توقیف شدۀ ایرانی در سنگاپور، بعد از حل مشکلات، امروز آزاد شدند. وی این مشکلات را « مشکلات مالی  ایجاد شده از سوی غرب» توصیف کرد. سه کشتی باربری «توچال» « سهند» و «سبلان» در ۱۸ آذرماه گذشته براساس شکایت یک بانک فرانسوی، به دلیل پرداخت نشدن اقساط وام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، در بندر سنگاپور توقیف شده بودند تا به حراج گذاشته شوند. به گفته مقامات ایرانی، مراحل اداری آزاد سازی کشتی ها در دست انجام است و با اعزام خدمه،این کشتی ها به مقاصد از پیش تعیین شده حرکت می کنند.
 


فردی که اوایل آبان‌ماه سال جاری در مقابل چشمان ماموران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی یک جوان را با ضربات چاقو از پای درآورده بود، بامداد روز چهارشنبه در حضور تماشاگران در میدان کاج تهران اعدام شد.فردی که اوایل آبان‌ماه سال جاری در مقابل چشمان ماموران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی یک جوان را با ضربات چاقو از پای درآورده بود، بامداد روز چهارشنبه در حضور تماشاگران در میدان کاج تهران اعدام شد. به گزارش خبرگزاری مهر، یعقوب معروف به مهدی، ۳۱ ساله، که در روز ششم آبان‌ماه جوان ۳۰ ساله‌ای به نام محمدرضا را با ضربات چاقو در میدان کاج تهران به قتل رسانده بود، بامداد روز چهارشنبه در حضور شماری از مردم به دار آویخته شد. حادثه میدان کاج در حالی اتفاق افتاده بود که دست‌کم دو تن از ماموران نیروی انتظامی ایران در محل حضور داشته و مردم زیادی نیز شاهد جان باختن فردی بودند که توسط یعقوب زخمی شده بود. همچنین فیلمی از این حادثه که با استفاده از تلفن همراه گرفته شده بود، به سرعت در وب‌سایت‌های اینترنتی منتشر شده و از این رو نیروی انتظامی جمهوری اسلامی که به ویژه در دو سال اخیر برخورد بسیار خشونت‌آمیزی با معترضان به نتایج انتخابات داشته است، آماج انتقادها قرار گرفت. تماشاگران اعدام قاتل حادثه میدان کاج تهران دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در جریان محاکمه‌ای غیرمعمول و سریع که از روز ۳۰ آبان‌ماه آغاز شده بود، متهم را که پس از جان باختن قربانی خود را به ماموران نیروی انتظامی حاضر در صحنه تسلیم کرده بود، به اتهام «مباشرت در قتل عمد، اخلال در نظم عمومی و قدرت‎نمایی به وسیله چاقو» محاکمه و وی را به قصاص محکوم کرد.  این حکم بلافاصله از سوی دیوان عالی کشور تایید و برای اجرا ابلاغ شد. در تصاویر منتشر شده توسط خبرگزاری‌های داخلی ایران شمار زیادی از مردم دیده می‌شوند که با وجود اجرای حکم اعدام در بامداد روز چهارشنبه در میدان کاج، واقع در منطقه نسبتاً مرفه‌نشین سعادت‌آباد تهران، برای تماشای صحنه اعدام حضور یافته‌اند. جمهوری اسلامی ایران‌ که قوانین جزایی خود را بر اساس برداشت روحانیان شیعه از آموزه‌های اسلام تنظیم کرده است پس از کشور چین بیشترین میزان اجرای حکم اعدام در جهان را دارد. در این میان اجرای حکم اعدام در ملاء عام همواره انتقاد طرفداران حقوق بشر را در پی داشته است.
 


وزیر بازرگانی ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که سه کشتی جمهوری اسلامی که در آذرماه سال جاری به دلیل مسائل مالی «ایجاد شده از سوی غربی‌ها» در سنگاپور توقیف شده بودند «پس از حل مشکلات» آزاد شدند.وزیر بازرگانی ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که سه کشتی جمهوری اسلامی که در آذرماه سال جاری به دلیل مسائل مالی در سنگاپور توقیف شده بودند «پس از حل مشکلات» آزاد شدند. به گزارش خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی، مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، ۱۵ دی‌ماه، با اعلام خبر آزادی این سه کشتی که به گفته خبرگزاری‌های خارجی به دلیل «بدهی» به یک بانک فرانسوی در سنگاپور متوقف شده بودند،  دلیل این توقیف را «مشکلات مالی ایجاد شده از سوی غربی‌ها» اعلام کرد. وی توضیح داد: «تعدادی کشتی توسط کشتیرانی به صورت وام خریداری شده بود که پرداخت به موقع وام آنها به طور مرتب پیگیری می‌شد، اما متأسفانه به دلیل بحث تحریم‌ تعدادی از آنها توقیف شد و قرار بود که دادگاه سنگاپور آنها را حراج کند که با تلاش پیگیر، سریع، جدی و مستمر لحظه به لحظه که صورت گرفت ، کار دادگاه متوقف شد و کشتی‌های توقیف شده جمهوری اسلامی ایران آزاد شدند.» پیشتر استوارت لوی، معاون وزیر امور خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرده بود که به گفته بانک فرانسوی سرمایه‌گذاری و مشارکت اعتباری «اگریکول» جمهوری اسلامی نتوانسته است برای این سه کشتی بیمه تهیه کند و «قرارداد وام ۲۳۵ میلیون دلاری را نقض کرده» و به همین دلیل نیز این کشتی‌ها در سنگاپور توقیف شده‌اند. با این‌حال کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در همان زمان دلیل توقیف سه کشتی سهند، سبلان و توچال به دلیل بدهی را رد و اعلام کرده بود که این کشتی‌ها به دلیل تحریم‌های شورای امنیت و ایالات متحده علیه ایران از سوی سنگاپور توقیف شده‌اند. بر اساس چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران که در خردادماه سال جاری به تصویب رسید، سه نهاد زیر مجموعه خطوط کشتیرانی ایران، از جمله «ایریسل بنلوکز» در بلژیک و خط کشتیرانی جنوب در فهرست تحریم‌ها قرار گرفتند. این در حالی است که ایالات متحده نیز که در سال ۲۰۰۸ شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی را به اتهام مشارکت در انتقال غیرقانونی تسلیحات در فهرست تحریم‌های خود قرار داده بود، در سال ۲۰۱۰ تحریم‌های مضاعفی را علیه ایران به ثبت رساند و بیش از ۷۰ شرکت مرتبط با کشتیرانی جمهوری اسلامی را تحریم کرد .
 


سرپرست وزارت خارجه ایران که روز چهارشنبه برای تبریک تشکیل دولت در عراق و گسترش روابط دوجانبه میان دو کشور به بغداد سفر کرده بر پشتیبانی همه‌جانبه ایران از دولت و ملت عراق تاکید کرد.سرپرست وزارت امور خارجه ایران که روز چهارشنبه برای تبریک تشکیل دولت جدید در عراق و همچنین گسترش سطح روابط دوجانبه میان دو کشور به بغداد سفر کرده بر پشتیبانی همه‌جانبه ایران از دولت و ملت عراق تاکید کرد. به گزارش‌ خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی، علی‌اکبر صالحی، سرپرست موقت وزارت امور خارجه ایران، که روز چهارشنبه، ۱۵ دی‌ماه، در رأس هیئتی عالی‌رتبه به بغداد سفر کرد، در بدو ورود مورد استقبال هوشیار زیباری،‌ همتای عراقی خود، قرار گرفت و اعلام کرد: «ایران از تقویت امنیت پایدار در عراق و همچنین استقلال و حاکمیت ملی این کشور حمایت می‌کند.» هوشیار زیباری نیز در این دیدار، چشم‌انداز روابط دوجانبه ایران و عراق را مثبت ارزیابی کرد و گفت: «بین ملت ایران و عراق ارتباطات گسترده‌ای وجود دارد و امیدواریم که شاهد گسترش این روابط باشیم.» به نوشته خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، قرار بر این است که در این سفر آقای صالحی با جلال طالبانی،‌ رئیس جمهوری، نوری‌ المالکی، نخست وزیر، و هوشیار زیباری درباره گسترش مناسبات دوجانبه مذاکره کند. رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه، نیز در گفت‌و گو با ایرنا در همین زمینه، با اشاره به این ‌که سفر مزبور به منظور تبریک برای تشکیل دولت جدید عراق و همچنین «گسترش روابط دوجانبه» صورت گرفته، گفت: «افزایش همکاری و ارتقاء سطح همکاری‌های دو کشور از دیگر اهداف سفر سرپرست امور خارجه ایران به بغداد است.» این سفر یک‌روزه که دومین سفر دیپلماتیک آقای صالحی در سمت سرپرست وزارت خارجه است، به دنبال تشکیل دولت ائتلافی عراق پس از ماه‌ها بن‌بست و رایزنی صورت گرفته است. در انتخابات پارلمانی عراق که در اواسط اسفندماه برگزار شد ائتلاف دولت قانون تحت رهبری آقای مالکی با اختلاف اندکی پس از ائتلاف العراقیه، وابسته به ایاد علاوی، در مقام دوم قرار گرفت و هیچ یک از دو طرف موفق به کسب تعداد کرسی‌های لازم برای تشکیل دولت مستقل نشده و بحث تشکیل دولت ائتلافی به میان آمد. در نهایت پس از هشت‌ماه اختلاف و رایزنی، احزاب سیاسی عراق در آبان‌ماه بر سر تشکیل دولت ائتلافی جدید به توافق رسیدند. به موجب این توافق جلال طالبانی، رهبر حزب اتحادیه میهنی کردستان، در سمت خود به عنوان رئیس جمهوری ابقا شد، نوری المالکی بار دیگر به عنوان نخست وزیر معرفی شد و ریاست پارلمان عراق نیز به ائتلاف عمدتا سنی العراقیه رسید.
 


بر اساس یک سند افشاشده وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا، محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت جمهوری اسلامی، از سوی جناح تندرو در حکومت جمهوری اسلامی برای نپذیرفتن پیشنهاد کشورهای غربی در زمینه مبادله سوخت هسته‌ای به شدت تحت فشار است.بر اساس یک سند افشاشده وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا، محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت جمهوری اسلامی، از سوی جناح تندرو در حکومت جمهوری اسلامی برای نپذیرفتن پیشنهاد کشورهای غربی در زمینه مبادله سوخت هسته‌ای به شدت تحت فشار قرار دارد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس یکی از پیام‌های دیپلماتیک که از سوی سفارت آمریکا در آنکارا به وزارت امور خارجه این کشور ارسال شده و به تازگی توسط وب‌سایت اینترنتی ویکی‌لیکس منتشر شده است، محمود احمدی‌نژاد از سوی جناح تندرو در حکومت جمهوری اسلامی به شدت تحت فشار قرار دارد تا از پذیرش هر گونه پیشنهاد مبادله سوخت هسته‌ای خودداری کند. بیشتر بخوانید: مبادله سوخت هسته‌اى؛ از «موافقت اصولى» با پیشنهاد آژانس تا «توافقنامه تهران» مهمانپرست: درباره تبادل سوخت با کشورهای ۱+۵ گفت‌و‌گو نمی‌کنیم بر اساس گزارش ارسال شده از سوی سفارت آمریکا در آنکارا در ماه نوامبر سال ۲۰۰۹ میلادی، احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، در دیدار با یکی از فرستادگان عالی‌رتبه دولت آمریکا اشاره کرده است که محمود احمدی‌نژاد در مورد مسئله‌ هسته‌ای جمهوری اسلامی «با مشکلات جدی در داخل ایران» روبه‌رو است. به گفته وزیر امور خارجه ترکیه، رئیس جمهور ایران «به شدت تحت فشار قرار دارد، چرا که پذیرش پیشنهاد مبادله سوخت هسته‌ای از سوی برخی محافل داخل ایران به معنای شکست تلقی می‌شود». قدرت‌های بزرگ از سال ۲۰۰۹ پیشنهادهایی درباره مبادله اورانیوم کمتر غنی‌شده ایران با سوخت هسته‌ای رآکتور تحقیقاتی تهران ارائه کرده‌اند. هر چند جمهوری اسلامی در اواخر سال ۲۰۰۹ موافقت اصولی خود را با چنین پیشنهادی اعلام کرده بود، در نهایت از پذیرش آن خودداری کرد. به دنبال بالا گرفتن تنش بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، مقام‌های ایرانی در اواخر اردیبهشت‌ماه سال جاری توافق‌نامه‌ای را با رهبران ترکیه و برزیل در تهران امضا کردند که به موجب آن قرار بود اورانیوم کمتر غنی‌شده ایران به جای ارسال به روسیه به ترکیه ارسال شود. با این حال کشورهای غربی طرف مذاکرات هسته‌ای با ایران مبادله سوخت در چارچوب بیانیه تهران را برای برطرف ساختن نگرانی‌های خود نسبت به ماهیت برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی کافی ندانسته و آن را نپذیرفتند. در این میان بر اساس سند منتشر شده توسط وب‌سایت اینترنتی ویکی‌لیکس، محمود احمدی‌نژاد حدود یک سال پیش به مقام‌های ترکیه گفته است که «ایرانی‌ها موافق پیشنهاد مبادله سوخت هستند، اما باید انعکاس این اقدام را در افکار عمومی مدیریت کنند». همچنین هر چند محمود احمدی‌نژاد به ویژه در خارج از کشور و در ارتباط با تنش هسته‌ای چهره‌ای تندرو به شمار می‌آید، احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، گفته است که کشورش احمدی‌نژاد را «انعطاف‌پذیرتر» از سایر اعضای حکومت جمهوری اسلامی می‌داند. وزیر امور خارجه ترکیه همچنین گفته است که تهران در مورد برنامه هسته‌ای خود به ایالات متحده آمریکا بیشتر از روسیه اعتماد دارد. این در حالی است که ایالات متحده آمریکا و ایران از بیش از ۳۰ سال پیش با هم رابطه‌ دیپلماتیک ندارند و در مقابل روسیه نخستین نیروگاه هسته‌ای ایران را تکمیل و آماده راه‌اندازی کرده است.
 


اظهارات احمد جنتی علیه اصلاح‌طلبان و به‌ویژه واکنش وی به «شروط سه‌گانه محمد خاتمی» مورد توجه روزنامه‌ها قرار گرفته؛ برخی از روزنامه‌ها آن را «شلیک تیر خلاص» به حضور اصلاح‌طلبان در عرصه سیاسی حاکمیت توصیف کرده‌اند و برخی چون کیهان از هم اکنون خواهان رد صلاحیت نمایندگان دیدارکننده با محمد خاتمی در انتخابات بعدی شده‌اند.اظهارات احمد جنتی علیه اصلاح‌طلبان و به‌ویژه واکنش وی به «شروط سه‌گانه محمد خاتمی» مورد توجه روزنامه‌ها قرار گرفته؛ برخی از روزنامه‌ها آن را «شلیک تیر خلاص» به حضور اصلاح‌طلبان در عرصه سیاسی حاکمیت توصیف کرده‌اند و برخی چون کیهان از هم اکنون خواهان رد صلاحیت نمایندگان دیدارکننده با محمد خاتمی در انتخابات بعدی شده‌اند. اجرای «طرح جامع مد و لباس» اسلامی از سوی وزارت کشور و تصویب «استقلال معکوس بانک مرکزی» در مجلس از دیگر عنوان‌های خبری روزنامه‌های چهارشنبه ایران است. روزنامه‌ها از قول استاندار تهران از «بازداشت سران مسیحیت در تهران» خبر داده‌اند و همچنین گزارش کرده‌اند که حمید رسایی، از حامیان دولت در مجلس، درباره احضارش به دادگاه ویژه روحانیت گفته است که احضاریه «به مشکلی در دوران مديريتش در اداره کل ارشاد قم» مربوط است. بازتاب اظهارات احمد جنتی علیه اصلاح‌طلبان در روزنامه‌ها اظهارات احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، درباره حذف اصلاح‌طلبان از انتخابات‌های بعدی بازتاب گسترده‌ای در روزنامه‌های چهارشنبه از جمله روزنامه‌های ابتکار، آرمان و کیهان داشته است. روزنامه ابتکار اظهارات احمد جنتی را «شلیک تیر خلاص» از سوی دبیرشورای نگهبان بر حضور جریان اصلاح‌طلبی در عرصه سیاسی حاکمیت توصیف کرده و نوشته است که «دبير شورای نگهبان تير خلاص را به سمت تصميمات احتمالی اصلاح‌طلبان باقی مانده در فضای سياسی کشور برای حضور در انتخابات آينده شليک کرد». به نوشته این روزنامه، احمد جنتی روز سه‌شنبه و در واکنش به تعیین سه شرط از سوی محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین، به عنوان «کف خواسته‌های اصلاح‌طلبان» گفته است که «اصلا نيازي به حضور اين عده در انتخابات نيست و آنها خواب‌هاي بی‌تعبيري را ديده‌اند. در حالي که مردم و مسئولان آنها را به هيچ وجه قبول ندارند و بهتر اين است كه آنها همان‌طور كنار بمانند و به كارهايي كه كرده‌اند پاسخ دهند». روزنامه ابتکار با تاکید بر این که «اين پاسخ بی‌تعارف آيت‌الله جنتی که شورای تحت مديريت وی وظيفه تاييد يا رد صلاحيت نامزدهای انتخابات مجلس و رياست جمهوری را برعهده دارد می‌‌تواند يک پيام صریح باشد» نوشته است که «اصلاح‌طلبان در ده پانزده سال گذشته صريح‌ترين و شديدترين انتقادات را به شورای نگهبان و البته دبير آن ابراز داشته‌اند» و «علت اصلی اين انتقادات نیز رد صلاحيت‌های گسترده نامزده‌های اصلاح‌طلبان» و «حذف بسياری از چهره‌های اصلاح‌طلب از گردونه رقابت در انتخابات مجلس هفتم» بوده است. این روزنامه همچنین نوشته است که «اين سخنان دبير شوراي نگهبان در واکنش به شروط سه‌گانه»ای است که «محمد خاتمی، رئيس جمهور سابق، در جلسه هفته پيش با نمایندگان اقليت مجلس به عنوان"کف خواسته‌های اصلاح‌طلبان" بيان کرد». «آزادی زندانیان سیاسی»، «پای‌بندی مقامات به قانون اساسی» و نیز «فراهم آوردن شرایط برگزاری انتخابات آزاد» سه شرطی است که محمد خاتمی آن را «کف خواسته‌های اصلاح‌طلبان» اعلام کرد و به همین دلیل طی روزهای اخیر آماج دور تازه حملات جناح حاکم قرار گرفته است. روزنامه آرمان نیز در تیتر نخست شماره چهارشنبه خود از قول احمد جنتی نوشته است که «نیازی به حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات نیست» و گزارش داده است که دبیرشورای نگهبان در رابطه با شروط محمد خاتمی برای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده گفته است که «اصلا نیازی به حضور این عده در انتخابات نیست و آن ها خواب‌های بی‌تعبیری را دیده‌اند». روزنامه کیهان ضمن استقبال از اظهارات دبیر شورای نگهبان علیه اصلاح‌طلبان و محمد خاتمی در سرمقاله شماره چهارشنبه خود به شدت محمد خاتمی را مورد حمله، اهانت و اتهام قرار داده و از هم اکنون اعلام کرده است که نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس هشتم به خاطر دیدار با محمد خاتمی «باید از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شوند». حسین شریعتمداری، نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در کیهان، در سرمقاله‌ای محمد خاتمی را که در سال‌های ۷۶ تا ۸۴ دو دوره با رای بالا به عنوان رئیس جمهوری اسلامی برگزیده شد را به «خیانت»، «وطن‌فروشی» و «همراهی با ستون پنجم دشمن» متهم کرده است. وی همچنین محمد خاتمی و میرحسین موسوی را متهم کرده است که در جریان اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ «به طور آشكار و بدون كمترين پرده‌پوشی يا انكار، با بهايي‌ها، سلطنت‌طلبان، منافقين، ماركسيست‌ها» ائتلاف کرده‌اند. نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در پایان سرمقاله ۱۵ دی‌ماه کیهان تکلیف شورای نگهبان در آینده را نیز معلوم کرده و نوشته است که «اميد است آن عده از نمايندگان فراكسيون اقليت مجلس كه با خاتمي ديدار داشته‌اند، ندانسته و ناخواسته به اين جرم بزرگ تن داده باشند و البته در هر دو صورت آگاهانه يا ناخودآگاه و خواسته يا ناخواسته آن چه در آن ترديدي نيست» این که «شوراي نگهبان حق تاييد صلاحيت آنها را براي ورود دوباره به خانه ملت ندارد». تصویب «استقلال معکوس بانک مرکزی» در مجلس روزنامه‌های مردم‌سالاری و دنیای اقتصاد گزارش داده‌اند که پس از ایرادهای شورای نگهبان به مصوبه‌ای که قرار بود به «استقلال نسبی بانک مرکزی از دولت» منجر شود «روح مصوبه مجلس عوض شده» و مجلس هشتم برای تامین نظر شورای نگهبان و دولت «استقلال معكوس بانك مركزی» را تصویب کرده است. به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد، سرانجام و پس از سناريوهاي مختلفي كه در برنامه پنجم براي استقلال بانك مركزي ارائه شده بود روز سه‌شنبه مصوبه جديدي به تصويب مجلس رسيد كه «بانك مركزي را علاوه‌ بر دولت به مجلس هم وابسته مي‌كند» و براساس آن «رئیس کل بانک مرکزی با پیشنهاد رئیس جمهور و تصویب اکثریت مجلس» به این سمت منصوب می‌شود. این روزنامه نوشته است که مجلس برای تامین نظر دولت و شورای نگهبان بار دیگر عضویت «رئیس جمهور و دو وزیر» در هیئت مدیره بانک مرکزی را تصویب کرده است. روزنامه دنیای اقتصاد نوشته است که «مدافعان استقلال بانك مركزي اعتقاد دارند كه پس از تعيين اهداف ملي توسط نهادهاي حاكميتي از جمله دولت و مجلس، بانك مركزي بايد بتواند ابزارهاي كارشناسي وصول به اين اهداف را به دور از فشارهاي سياسي تعيين كند؛ در حالي كه وابسته شدن انتخاب رئيس كل به رای مجلس اين نوع فشارها را مضاعف مي‌كند». به نوشته روزنامه مردم‌سالاری، بر این اساس مصوبه عصر سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی «ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عبارت است از رئيس جمهور (رياست مجمع)، وزير امور اقتصادي و دارايي، معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور و دو نفر از وزرا به انتخاب هيئت وزيران». علت احضار رسایی به دادگاه ویژه؛ مفقود شدن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن کتاب روزنامه آرمان خبری کوتاه درباره «واکنش حمید رسایی»، از حامیان دولت در مجلس، به خبر احضارش از سوی دادگاه ویژه روحانیت منتشر کرده و از قول وی نوشته است که «روز يك‌شنبه احضاريه‌ای به بنده داده شد كه مربوط به دوران مديريتم در ارشاد قم بود». به نوشته این روزنامه، حميد رسایی که از حامیان احمدی‌نژاد در مجلس است با اشاره به این که «قبلا در رابطه با مشكلی كه در زمان مديريتم در ارشاد قم پيش آمده بود به دادگاه ويژه روحانيت توضيحاتی ارائه داده بودم، اما در حال حاضر سازمان بازرسی از بنده در اين رابطه توضيح خواسته» ادعا کرده است که احضارش به دادگاه ویژه روحانیت «عمل كاملا سياسي است». او همچنین گفته است که «بنده پيش از اين توضيحات لازم را به دادگاه ویژه روحانیت ارائه داده بودم». وی همچنین انتشار اخباری از سوی رسانه‌های جناح حاکم مبنی بر این که «با شكايت فرزند يكي از مسئولان» به دادگاه ویژه روحانیت احضار شده را رد کرده و گفته است که «خبري با موضوع احضار بنده به دادگاه ويژه روحانيت در‌باره شكايت فرزند يكي از مسئولان در رسانه‌ها منتشر شده بود كه اين خبر از اساس كذب است». اتهامات مورد اشاره حمید رسایی در دوره مدیریتش در فاصله سال‌های ۸۵ تا ۸۷ بر اداره کل ارشاد اسلامی قم به «مفقود شدن بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن کتاب» در این اداره مربوط می‌شود. دو نشریه «شاخه سبز» و «۱۹ دی» در قم در اوایل سال ۸۷ خبر «مفقود شدن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن کتاب» در دوره ریاست دوساله حمید رسایی بر اداره کل ارشاد اسلامی قم را منتشر کردند، اما با شکایت حمید رسایی و به اتهام این که توضیحات وی را کامل منتشر نکرده‌اند برای ده روز توقیف شدند. در تیرماه سال ۸۹ پس از آن که کاظم دلخوش، نماینده صومعه‌سرا در مجلس هشتم، از «پرونده حمید رسایی در دادگاه ویژه روحانیت» و لزوم انتشار محتویات آن سخن گفت، رسانه‌های نزدیک به دولت این اظهارات را اشاره‌ای به «پرونده بن‌های کتاب» و نیز «واگذاری قرارداد ساخت بزرگراه قزوین به رشت به برادرش» توصیف کرده و از قول حمید رسایی ادعا کردند که ماجرای «بن‌های کتاب در دادگاه ویژه روحانیت» حل شده و حمید رسایی با برادرش که مجری پروژه ساخت بزرگراه قزوین به رشت است به خاطر گرایش به اصلاح‌طلبان اختلاف نظر دارد. بازداشت «سران مسیحیت» در تهران روزنامه دنیای اقتصاد از قول استاندار تهران از «بازداشت سران جريان تبشيری مسيحيت» در تهران گزارش داده است. به نوشته این روزنامه، مرتضی تمدن، استاندار تهران، روز سه‌شنبه در «مراسم افتتاح دارالقرآن بصيرت حكيميه از دستگيري و شناسايي برخي از سران جريان تبشيری در تهران» خبر داد و این افراد را «فاسد و منحرف» خواند. به نوشته دنیای اقتصاد، استاندار تهران با تاکید بر این که «اخيرا يك جريان فاسد و منحرف تحت لوای تبليغ مسيحيت» بازداشت شده‌اند بازداشت‌شدگان را متهم کرد که «افكار خود را از طريق محافل فرهنگی در جامعه ارائه مي‌دادند». مرتضی تمدن همچنین ادعا کرده است که «مسیحیان بازداشت‌شده در تهران» از سوی انگلیس که وی آن را «ام‌الفساد» نامیده حمایت شده‌اند و گفته است که «انگلیس از گذشته در حوزه تهاجم نظامي و فرهنگي با اسلام دشمنی تمام‌نشدنی دارد». به گزارش این روزنامه، استاندار تهران با ادعای این که «امروز همان بحث تهاجم فرهنگي است كه سال‌هاي پيش مقام رهبري نسبت به آن هشدار دادند را عينه مي‌بينيم» گفته است که «انواع و اقسام فرق انحرافي، كاذب و فاسد براي اعتقادات ما دندان تيز كرده‌اند». مرتضی تمدن اسامی و زمان دقیق بازداشت شهروندان مسیحی ایرانی که از آنها به عنوان «سران مسیحیت تبشیری» نام برده را اعلام نکرده، اما مدعی شده است که «اين جريان مي‌خواست مسيحيتي همانند طالبان و وهابيت در اسلام طراحي كند كه جای پای آنها پيدا شد و برخي از سران آنها در تهران به دام افتادند و ضربات اوليه به آنها وارد شد». پیشتر و در اواخر آبان‌ماه سال جاری، مصطفی پورمحمدی، از چهره‌های امنیتی جمهوری اسلامی، که در حال حاضر رئیس سازمان بازرسی کل کشور است نسبت به «گسترش مسیحیت در میان مسلمانان» ابراز نگرانی کرده و با این ادعا که «امروز عده‌اي از تبشيري‌های مسيحي به نيجريه رفته و در آنجا با تبليغ مسيحيت در صدد مسيحي کردن مسلمانان هستند» از طلاب قم خواسته بود تا «خود را جهت مقابله با اين افكار آماده كنند» و گفته بود که گرایش به مسیحیت «در سال‌هاي بعد جوانان کشور را مورد حمله فکري قرار خواهد داد». اجرای «طرح جامع مد و لباس» اسلامی، به زودی روزنامه جام جم از قول مديركل امور بانوان وزارت كشور خبر داده است که به زودی «طرح جامع مد و لباس» متناسب با «عفاف و حجاب» اجرا می‌شود. زهرا عباسي، مشاور وزير کشور، با اعلام «تصويب طرح جامع ملی مد و لباس» گفته است که این طرح به زودی «با حمايت و نظارت دفتر امور بانوان وزارت كشور اجرا مي‌شود». مديركل امور بانوان وزارت کشور با بيان اين كه «مد و لباس با رويكرد فرهنگ اسلامي- ايراني از موضوعات مهمي است كه همواره مورد توجه مسئولان ذي‌ربط در دولت‌هاي نهم و دهم بوده» گفته است که «ارائه الگوي مناسب براي پوشش در مجامع و محافل مختلف يكي از موضوعات مورد توجه بوده كه دفتر امور بانوان وزارت كشور به آن پرداخته» و «برخي از سازمان‌هاي غيردولتي از امكانات دولتي استفاده كرده‌اند و طرح‌هاي پوشش اسلامي همراه با آرايش را به جامعه ارائه داده‌اند كه در دست بررسي است». وی طرح‌های تصویب شده برای لباس و آرایش اسلامی را «ايده‌ها و نظريه‌هاي تعدادي از استادان دانشگاه درباره طرح جامع ملي مد و لباس» توصیف کرده و گفته است که این طرح‌ها «‌در نشستي با حضور معاون فرهنگي هنري وزارت ارشاد اسلامي، معاونت فرهنگي اجتماعي وزارت كشور و مديركل دفتر امور بانوان وزارت كشور اخذ و تصويب شده است». روزنامه جام جم از قول زهرا عباسی نوشته است که «از آنجا كه موضوع عفاف و حجاب از وظايف ستاد صيانت است، كارگروه عفاف و حجاب اين ستاد از دبير كارگروه مد و لباس وزارت ارشاد دعوت كرد تا با هماهنگي‌هاي لازم در اجراي قانون مد و لباس تسريع شود و زمينه لازم براي ترويج فرهنگ حجاب و عفاف فراهم شود» و «اكنون مقدمات اجرايي اين طرح با همكاري استانداري تهران فراهم شده است».
 


قاتلى كه در ميدان كاج سعادت آباد تهران فردى را با ضربات چاقو به قتل رسانده بود،‌ بامداد امروز(چهارشنبه) در اين ميدان و در برابر اجتماع مردم به دار آويخته شد.    به گزارش خبرگزاری دولتی ايرنا، محاكمۀ این فرد که یعقوب نام داشت روز يكشنبه ۳۰ آبانماه در دادگاه كيفرى استان تهران آغاز و سرانجام حکم اعدام وی در محل اجرای جرم صادر شد.  يعقوب معروف به مهدى ۳۱ ساله روز پنجشنبه ششم آبان ماه سالجارى در ميدان كاج واقع در سعادت آباد تهران در پی ماجرایی مرتبط با عشق توسط چاقو فردى به نام محمدرضا را به هلاکت رساند.  
 


رییس جمهور ونزوئلا پیشنهاد کرد ایالات متحده ، شان پن Sean Penn بازیگر هالیوود و یا الیور استون Oliver Stone کارگردان سینما را به عنوان سفیر این کشور به کاراکاس Caracas بفرستد. آقای چاوز Chavez این پیشنهاد را در حالی مطرح می کند که آمریکا هفتۀ گذشته در اقدامی تلافی جویانه تصمیم گرفت ویزای  اقامت سفیر ونزوئلا در واشینگتن را تمدید نکند. آمریکا این اقدام را در پاسخ به حرکت رییس جمهور ونزوئلا انجام داد که سفیر پیشنهادی آمریکا را نپذیرفت. هوگو چاوز Hugo Chavez در برنامه ای تلویزیونی روز سه شنبه گفت این مساله می تواند با انتصاب شان پن برندۀ جایزۀ اسکار که با چاوز هم دیدار داشته و یا با انتصاب الیور استون که فیلمی دربارۀ رهبران چپگرای آمریکای لاتین و از جمله آقای چاوز ساخته است حل شود. رییس جمهور ونزوئلا همچنین از نوآم چامسکی Noam Chomsky زباندان آمریکایی به عنوان یک احتمال دیگر برای تصدی پست سفارت آمریکا در کاراکاس یاد کرد.
 


نمایندگان جمهوریخواه مجلس آمریکا که مخالف بیشتر برنامه ها و لوایح باراک اوباما رییس جمهوری این کشور بوده اند امروز (چهارشنبه) به طور رسمی زمام امور این مرکز قانون گذاری را در اختیار خود می گیرند. جمهوريخواهان در انتخابات نوامبر گذشته موفق شدند اكثريت كرسى هاى مجلس نمایندگان  آمريكا را كه ۴۳۵ عضو دارد به دست آورند. با این حال حزب دمکرات هنوز مجلس سنای آمریکا را در اختیار خود دارد هرچند میزان اکثریت این حزب نسبت به حزب جمهوریخواه بسیار ناچیز است.  
 


رهبران کشورهای میانجیگر آفریقایی که برای پایان بخشیدن به بحران پس از انتخابات ریاست جمهوری در ساحل عاج تلاش می کنند می گویند لوران باگبو Laurent Gbagbo رییس جمهور سابق این کشور که حاضر به کناره گیری از قدرت نیست پذیرفته است که برای پایان بخشیدن به تنش ها در این کشور به مذاکرات بی قید و شرط تن دهد. یک نمایندۀ «سازمان همکاریهای اقتصادی جامعۀ کشورهای غرب آفریقا» همچنین گفت آقای باگبو پذیرفته است که هرچه سریعتر به محاصرۀ مقرّ رقیب انتخابات الاسان  اوتارا  Alassane Ouattara  پایان دهد. سازمان ملل تایید کرده است که آقای اوتارا برندۀ اصلی انتخابات نوامبر گذشتۀ ساحل عاج است. سازمان همکاریهای اقتصادی جامعۀ کشورهای غرب آفریقا تاکید کرده است که چنانچه مذاکرات به نتیجه نرسد، مداخلۀ نظامی همچنان یک راه حل برای خارج شدن از بن بست باقی می ماند.  
 


يكى از سرپرستان گروه طراحى موشك «پاتريوت Patriot» در سن ۹۱ سالگى در ايالت فلوريداى آمريكا درگذشت. پسر آقاى چسلاو استاروستِچكى  Zdzislaw Starostecki گفت پدرش ۳۱ دسامبر (پنج روز پيش) در ساراسوتا Sarasota درگذشته است. وى افزود پدرش در دوران جنگ جهانى دوم عليه اشغال كشور زادگاهش – مجارستان – جنگيد و سپس در سال ۱۹۵۲ به آمريكا مهاجرت كرد. موشك زمين به هواى پاتريوت نخستين بار سال ۱۹۹۱ هنگام اشغال كويت توسط عراق ، در عمليات طوفان صحرا مورد استفادۀ ارتش آمريكا واقع شد و از آن پس به دفعات به متحدان آمريكا در سراسر جهان فروخته شده است.  
 


آمریکا اقدام ایران در دعوت از نمایندگان کشورهای مختلف  برای بازدید از تاسیسات هسته ایش را رد کرد و آن را «سفری مرموز و جادویی» توصیف کرد. وزارت خارجۀ آمریکا روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد اقدام ایران در دعوت از برخی کشورها  برای بازدید تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی «یک سفر مرموز و جادویی» ست که وظیفۀ این کشور در پاسخگویی پیرامون تعهدات بین المللی اش را نفی نمی کند. آمریکا دعوتی از ایران برای بازدید از تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی دریافت نکرده حال آن که اتحادیۀ اروپا دریافت این دعوتنامه را تایید کرده است. ايران گفته است كه بازديد از تاسيسات هسته اى اين كشور مى تواند تا پيش از نشست استانبول ، اواخر ماه ژانويه (حدود ۲۵ روز ديگر) صورت گيرد.  
 


ایالات متحدۀ آمریکا و اتحادیۀ اروپا با انتشار بیانیه ای ضمن ابراز تاسف از تعطیلی دفتر سازمان امنیت و همکاری اروپا در بلاروس خواستار پاسخ مشترک به دولت این کشور شدند. این بیانیه به امضای نمایندگان وزیر امور خارجۀ آمریکا خانم هیلاری کلینتون و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خانم کاترین اشتون Catherine Ashton رسیده است. فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا در این زمینه گفت: «ما بر این باوریم که ماموریت سازمان امنیت و همکاری اروپا می توانست نقش مهمی در کمک به بلاروس برای توسعۀ حاکمیت دموکراتیک باشد.ما از این که هنوز تعدادی از مخالفان آقای لوکاشنکو رییس جمهوری بلاروس در بازداشت به سر می برند نگرانیم.این مخالف تمام هنجارهای بین المللی ست.ما نگران وقایعی هستیم که در این کشور می گذرد». هفتۀ گذشته دولت بلاروس از تمدید مهلت فعالیت سازمان امنیت و همکاری اروپا در پایتخت این کشور خودداری کرد. هنوز دستكم ۲۲ روزنامه نگار در اعتراض به نتيجۀ انتخابات رياست جمهورى بلاروس در ۲۸ آذر ۱۳۸۹ در بازداشت به سر مى برند.  
 


وزیر امور خارجۀ فرانسه روز سه شنبه خواستار پاسخ مشترک اتحادیه اروپا به حملات علیه مسیحیان خاورمیانه پس از حملۀ انتحاری اخیر به کلیسایی در مصر شد. میشل الیو ماری Michele Alliot-Marie در مصاحبه با رادیو یک ِاروپا Europe 1 radio گفت نامه ای به مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا خانم کاترین اشتون Catherine Ashton خواهد نوشت و خاطرنشان خواهد ساخت که نه تنها فرانسه بلكه تمام اروپا بايد به اين مساله توجه كنند. وى افزود خواستار طرح اين مساله در نشست وزراى خارجۀ اتحادیۀ اروپا شده است كه ۳۱ ژانويه (يازدهم بهمن ماه) برگزار مى شود. همچنین در بیانیه ای که توسط وزارت امور خارجۀ آمریکا منتشر شد فیلیپ کراولی Philip Crowley سخنگوی این وزارتخانه نگرانی های آمریکا از یک رشته حملات علیه مسیحیان در عراق، مصر و نیجریه را ابراز کرد و خواستار محاکمۀ عاملان این حملات شد.   نگرانی ها در مورد وضعیت مسیحیان خاورمیانه پس از حملۀ اخیر به کلیسای مسیحیان مصر و همچنین حملۀ ماه اکتبر (نزدیک به سه ماه پیش) به کلیسایی در بغداد افزایش یافته است.  
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به radiofarda-...@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به radio...@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به he...@sabznameh.com ایمیل بزنید.


--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 1/06/2011 05:40:00 AM
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages