News from VOA in Persian

3 views
Skip to first unread message

Voice of America

unread,
Feb 22, 2010, 1:20:37 PM2/22/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

دوشنبه, 22 فوريه 2010

مهم ترين خبرها

سازمان ملل متحد درباره خطر مواد زائد الکترونیکی برای محیط زیست کشورهای درحال توسعه هشدار داد

براساس پژوهش زیست محیطی سازمان ملل متحد، کشورهای درحال توسعه باید خود را برای ازدیاد مواد زائد و خطرناک ناشی از افزایش فروش محصولات الکترونیکی آماده کنند.

درگزارش «برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد» خاطرنشان شده است بی توجهی به افزایش بی رویه مواد زائد الکترونیکی درکشورهای درحال توسعه، برای سلامت محیط زیست و بهداشت عمومی « پیامدهای جدی » خواهد داشت.

دراین گزارش تأکید شده است چین و هند باید برای حصول اطمینان از جمع آوری و بازیافت مناسب محصولات از رده خارج شده اقدامات جدی تری انجام دهند.

آشیم استاینر، مدیر اجرایی این آژانس وابسته به سازمان ملل به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است این خطر وجود دارد که کشورهای کمترتوسعه یافته به زباله دانی برای موج جهانی عظیم مواد زائد الکترونیکی تبدیل شوند.

وی می گوید برخی از آمریکایی ها و اروپایی ها به خطا رایانه های خراب و از کار افتاده را زیر عنوان «خیریه» به کشورهای آفریقایی ارسال کرده اند و این مواد الکترونیکی درمحله های زاغه نشین انباشته می شوند و زباله های مسموم تولید می کنند.

انفجار در موگادیشو سه کشته بر جای گذاشت

الشباب، گروه شورشی اسلامگرای سومالی اعلام کرده است سه عضو حزب الاسلام، دیگر گروه اسلام گرای این کشور، به هنگام جاسازی بمبی که قرار بود مقامات الشباب را هدف قرار دهد، به طورتصادفی کشته شده اند.

ساکنان موگادیشو از شنیدن صدای یک انفجارعظیم خبر داده اند.

مقامات الشباب روز دوشنبه اجساد سه مرد را به خبرنگاران نشان دادند. آن ها ادعا می کنند که این سه تن درحال جاسازی یک بمب کنار جاده ای در بازار باکارا بوده اند. این بازار تحت کنترل الشباب قرار دارد.

رهبران حزب الاسلام هنوز در این مورد اظهار نظری نکرده اند.

روزگاری این دو گروه اسلام گرا ائتلافی علیه دولت سومالی تشکیل داده بودند اما یک مقام حزب الاسلام روز یکشنبه اعلام کرد دوران ائتلاف به پایان رسیده است.

این دو گروه و متحدان آن ها برای به دست گیری کنترل چندین منطقه، به طور خاص در شهر بندری کیسمایو درگیر جنگ بوده اند.  

چهارده فرمانده نظامی به اتهام طرح توطئه برای کودتا علیه ترکیه، بازداشت شدند

پلیس ترکیه از بازداشت چهارده فرمانده نظامی بلند پایه کشور، از جمله فرمانده پیشین نیروهای هوایی و فرمانده پیشین نیروی دریایی خبر داده است.

این مقامات ارتش ترکیه به توطئه نظامی با هدف سرنگون کردن دولت اسلام گرای آنکارا متهم شده اند.

پلیس می گوید «ابراهیم فیرتینا»، فرمانده پیشین نیروهای هوایی و «اوردن اورنک»، فرمانده پیشین نیروهای دریایی به همراه حدود چهل تن دیگر را بازداشت کرده است.

سی ان ان ترک گزارش داده است که «ایلکر باسبرگ»، فرمانده کنونی ارتش ترکیه درنتیجه عملیات امنیتی دولت، سفرخود به مصر را لغو کرده است.

گزارش رسانه ها حاکی از آنست که توطئه کودتا که اسم رمز طرح «Sledgehammer» داشته ظاهراً توطئه ارتش برای تحریک جنگنده های یونان برای حمله به جت ارتش ترکیه، با هدف افزایش تنش ها با یونان برنامه ریزی شده بوده است.  

گفته می شود بمب گذاری درمساجد به هدف ایجاد آشوب و القای بی کفایتی دولت بخشی از این توطئه بوده است.

مظنون حمله تروریستی نیویورک اتهام خود را پذیرفت

مقامات فدرال در بروکلین می گویند یک مهاجر افغانی متهم به طرح توطئه حمله به نیویورک با بمب، به عنوان بخشی از یک قرارداد با دادستان ها اتهام خود را پذیرفت.

نجیب الله زازی ماه گذشته در کلرادو بازداشت شد و به نیویورک منتقل شد و در نیویورک به جرم توطئه حمله محکوم شد.

دادستان ها می گویند زازی در پاکستان تحت آموزش القاعده قرار گرفته و مواد لازم برای تهیه بمب را خریداری کرده بود.

دفتر دادستانی آمریکا در بروکلین می گوید زازی قرار است روز دوشنبه محکوم شود.

محمد ولی زازی، پدر نجیب الله زازی، در نیویورک به دلیل تلاش برای معدوم یا مخفی کردن موادی که می توانست در تهیه بمب به کار رود، متهم شده است.

دادستان ها با آزادی او با قرار وثیقه ۵۰ هزار دلاری موافقت کرده اند.

عموی نجیب الله زازی و دو همکلاسی دبیرستان او نیز بازداشت شده و به دلیل ارتباط با پرونده متهم شده اند.

یک بمب گذار انتحاری ۸ نفر را در دره سوات پاکستان کشت

پلیس در دره سوات واقع در شمال غربی پاکستان می گوید یک بمب گذار انتحاری که کاروانی نظامی را هدف گرفته بود، دست کم هشت تن از جمله چند کودک را به کشتن داد.

این حمله در «مینگورا»، شهر اصلی دره سوات رخ داد که از زمان حمله نظامی سال گذشته که تا حد زیادی شبه نظامیان طالبان را سرکوب کرد، آرام بوده است.

ارتش ادعا می کند که این منطقه اکنون اغلب عاری از شورشیان است هرچند سربازان به مبارزه با شبه نظامیان مسلح در مناطق قبیله ای مجاور ادامه می دهند.

همزمان، مقامات پاکستانی می گویند یک رهبر طالبان افغانستان را که در پاکستان مخفی شده بود بازداشت کرده اند.

پلیس می گوید ملا عبدالکبیر در شهر «نوشرا» در ۹۰ کیلومتری اسلام آباد بازداشت شده است.

رسانه ها گزارش می دهند که او نماینده ارشد طالبان در ولایت ننگرهار افغانستان بود.

این سومین چهره ارشد طالبان است که از زمان بازداشت ملا عبدالغنی که به نام ملا برادر نیز شناخته می شود، بازداشت می شود. ملا برادر فرمانده عملیاتی طالبان افغانستان بود.

ملا برادر طی عملیاتی مشترک میان نیروهای آمریکایی و پاکستانی در هفته های اخیر، در کراچی بازداشت شد.  

تاجرسوئیسی خود را به پلیس لیبی تسلیم کرد

یک تاجر سوئیسی که به دلیل نقض مقررات مهاجرت و تجارت غیرقانونی تحت تعقیب پلیس لیبی قرار داشت، پس از یک ماه مقاومت و فرار خود را به مقامات این کشور در تریپولی تسلیم کرد.

پس از انتشار ضرب الاجل روز یکشنبه وزیر امور خارجه لیبی به دیپلمات های اروپایی، مکس گوئلدی روز دوشنبه از پناهگاه خود در سفارت سوئیس خارج شد.

گوئلدی سال گذشته به اتهام نقض قوانین مهاجرت و تجارت غیرقانونی در دادگاهی در لیبی به چهار ماه زندان محکوم شد.

گوئلدی و رشید حمدانی، همکار وی درسال ۲۰۰۸ چند روز پس از دستگیری پسر معمر قذافی، رهبر لیبی در ژنو، بازداشت شدند. پسر قذافی به بدرفتاری با یک خدمتکار خانگی متهم شده بود.

پس ازگذشت مدتی، هانیبال قذافی از این اتهام تبرئه شد. دادگاه لیبی نیز همکار گوئلدی را عفو کرد.

مناقشه سیاسی میان سوئیس و لیبی اخیرا و پس از آن شدت گرفت که ترابلس اعلام کرد برای ساکنان اغلب کشورهای اروپایی ویزا صادر نمی کند. پس از این اقدام لیبی بود که برن تصمیم گرفت مانع از ورود ۱۸۶ شهروند لیبی به سوئیس شود.

 

اعضای یک خانواده عراقی در خارج از بغداد کشته و گردن زده شدند

بنا به گفته مقامات عراق، مردان مسلح هشت عضو یک خانواده را در منزلشان در حومه بغداد به قتل رساندند.

مقامات امنیتی می گویند قربانیان به ضرب گلوله کشته شدند و برخی از آنان گردن زده شده اند.

این حمله در محله الوحده در جنوب شرق پایتخت به وقوع پیوست. پلیس هنوز در مورد انگیزه احتمالی این حمله اظهار نظر نکرده است.

مقامات همچنین روز دوشنبه گفتند چندین خمپاره به منطقه سبز بغداد اصابت کرده که به زخمی شدن پنج تن منجر شده است.

پلیس می گوید دست کم دو خمپاره به یک منطقه پر رفت و آمد اصابت کرده است. ادارات دولتی عراق و سفارت خانه های خارجی دراین منطقه قرار دارند. چندین خودرو و منزل مسکونی نیز در این سانحه تخریب شدند.

پلیس می گوید یک بمب گذار انتحاری که مواد منفجره را در یک خودرو جاسازی کرده بود به مقر پلیس در رمادی در استان انبار، واقع درغرب کشور حمله کرد. دست کم سه تن بر اثر این انفجار کشته شدند.

اتحادیه اروپا استفاده از گذرنامه های جعلی توسط مظنونان به قتل فرمانده حماس را محکوم کرد

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا استفاده از گذرنامه های جعلی اروپایی توسط افراد مظنون به قتل فرمانده حماس در دبی را قویاً محکوم کردند.

استفاده از کارت های اعتباری جعلی که از طریق سرقت هویت شهروندان اتحادیه اروپا به دست آمده اند نیز در بیانیه روز دوشنبه وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا محکوم شده است.

وزرای امورخارجه اتحادیه اروپا، به طورمستقیم به اسرائیل اشاره نکرده اند.

پلیس دبی، موساد، سازمان اطلاعات و امنیت اسرائیل را به اجرای این ترورمتهم کرده است.

یازده مظنون به قتل ماه گذشته محمود المبحوح در یک هتل دبی گذرنامه های جعلی بریتانیا، ایرلند، آلمان و فرانسه داشتند.

آویگدور لیبرمن، وزیر امورخارجه اسرائیل گفته است هیچ شاهدی مبنی بر دست داشتن اسرائیل در این قتل وجود ندارد.

انتظار می رود لیبرمن در دیدار خود با وزرای امورخارجه اتحادیه اروپا در روز دوشنبه در بروکسل با پرسش های دشواری روبرو شود. 

 

علی اکبر صالحی: ایران دو مرکز جدید غنی سازی اورانیوم احداث می کند

جمهوری اسلامی از قصد خود برای آغاز ساخت دو مرکز غنی سازی اورانیوم خبر داد.

رسانه های دولتی ایرانی روز دوشنبه به نقل از علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، اعلام کردند احداث این مراکز در سال ۸۹ آغاز می شود.

جمهوری اسلامی در ماه نوامبر از طرح ساخت ۱۰ مرکز غنی سازی، علاوه بر تأسیسات نطنز خبر داد. اعلام این خبر همزمان است با ادامه مخالفت های تهران با خواست بین المللی برای توقف غنی سازی اورانیوم.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز دوشنبه فراخوان خود برای تحریم بخش انرژی ایران، فارغ از موافقت یا مخالفت شورای امنیت سازمان ملل متحد را با چنین اقدامی، تکرار کرد.

آقای نتانیاهو گفت مطمئن نیست که آیا تحریم های بخش انرژی ایران رفتار تهران را تغییر دهد، اما به گفته او اعضای جامعه بین المللی باید دست کم تحریم های سختگیرانه را آزمایش کنند زیرا «هیچ چیز دیگری تأثیرگذار نخواهد بود.»

هفته گذشته در مسکو بنیامین نتانیاهو از دیمتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، خواست از تحریم های سختگیرانه علیه بخش انرژی ایران حمایت کند.

ایالات متحده و دیگر قدرت های جهان نگرانند که افزایش غنی سازی اورانیوم در ایران در راستای تولید سلاح اتمی در این کشور باشد. تهران می گوید برنامه اتمی اش تنها با اهداف صلح آمیز است.

افغانستان: حمله هوایی ناتو به ولایت اروزگان، ۲۷ غیرنظامی را کشت

دولت افغانستان می گوید یک حمله هوایی ناتو به جنوب افغانستان ۲۷ غیرنظامی را به کشتن داد.

شورای وزیران افغانستان با صدور بیانیه ای در روز دوشنبه این واقعه در استان اروزگان را محکوم کرد و آن را «توجیه ناپذیر» خواند.

گزارش های اولیه از مرگ ۳۳ نفر خبر می داد اما بعدا مقامات این رقم را ۲۷ نفر اعلام کردند.

پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، می گوید این حمله هوایی شورشیانی را که گمان می شد قصد داشتند به سربازان حمله کنند، هدف قرار داده بود.

یک بیانیه ناتو اعلام کرد پس از حمله، نیروهای ناتو زنان و کودکان آسیب دیده را به بیمارستان منتقل کردند.

همزمان در شرق افغانستان، به گفته پلیس یک بمب گذار انتحاری دست کم ۱۴ نفر، از جمله یک رهبر بانفوذ قبیله ای را کشت.

پلیس در ولایت ننگرهار می گوید شخص مهاجم، جلسه ریش سفیدان قبیله ای را هدف گرفته بود.

استنلی مک کریستال، فرمانده آمریکایی نیروهای ناتو در افغانستان، تأسف خود را از مرگ غیرنظامیان در ولایت اروزگان اعلام کرد و وعده داد در این زمینه تحقیقات لازم به عمل آید.

اروزگان در شمال شرقی ولایت هلمند قرار دارد. نیروهای ناتو و افغان  در استان هلمند در مارجه، درگیر عملیاتی عمده علیه شورشیان طالبان هستند.

در عملیات مارجه، که یک هفته است در جریان است، تاکنون دست کم ۱۶ غیرنظامی، حدود ۱۲۰ شورشی و ۱۳ سرباز ناتو کشته شده اند.  


دريافت خبر از طريق موبايل

www.voamobile.com
/persian

DIT - پراکسی

Ultrareach - نرم افزار اولترا ريچ را از اينجا دانلود کنيد

UltraVOAPersian96

PSIPHON - نرم افزار

http://bit.ly/9XBTr

https://3241257.net/a.php?token=
cb57eb84c442fc36aa0af64235bdc17f

نرم افزار فيلترشکن

www.voanews.com/persian
/parvaaz.cfm

وبلاگ ها

راهروهای کنگره
http://voacapitol.blogspot.com

نوشته ها و خوانده ها
http://pnnketab.blogspot.com

روی خط
http://rooyekhat.blogspot.com

بهنام ناطقی
http://emshabtv.blogspot.com

بلاگ دونی
http://blogdooni.blogspot.com

ورزش
http://zangevarzesh.blogspot.com

ماهواره های صدای آمريکا

لطفاً توجه داشته باشید که صدای آمریکا از مشکلاتی که بر سر راه دریافت برنامه های شبکه خبری فارسی صدای آمریکا از طریق ماهواره ها قرار دارد، آگاه است، و با استفاده از همه امکانات خود در تلاش است که دسترسی به برنامه های تلویزیونی خود را با استفاده از تکنولوژی و مراجعه به تشکیلات و سازمانهای حقوقی و قانونی امکان پذیر سازد.
متاسفانه آنگونه که برخی از تماشاگران برنامه های تلویزیونی ما تصور میکنند برداشتن موانعی که بر سر این راه قرار دارد به آسانی میسر نیست، چرا که مشکلات فنی و پخش پارازیت بر روی ماهواره هائی که برنامه های ما را به شما میرساند از سوی جمهوری اسلامی ایران ایجاد میشود و مرکز ایجاد اختلال در ایران قرار دارد. همانگونه که بسیاری اطلاع دارند این مشکل برای بی  بی  سی و صدای آلمان نیز وجود دارد، و آنها نیز به اتفاق صدای آمریکا در رفع این مشکل تلاش می کنند.

Eutelsat W3A (7 Deg East)

Downlink Frequency: 10,720.75 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 22.0 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Transponder: 11H

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 26.5 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 415

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 11,545.3 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 5.737 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 3

Telstar 12 (15 Deg W)

Transponder: 10

Downlink Frequency: 12,608 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 19.279 MSym/s

Polarization: H

Video Format: PAL

VC/Service ID: 6

Nilesat (AB4) - (7 Deg W)

Transponder: 8

Downlink Frequency: 11,355 MHz

FEC: 3/4

Rate: 27.5 MSym/s

Polarization: V

Video Format: PAL

VC/Service ID: 1004

 

در اين ايميل

خبرها
ايران
آمريکا
آمريکای لاتين
اروپا
خاورميانه
آسيا
آفريقا
مناطق ديگر
هنر و فرهنگ
حوادث و بلايا
اقتصادي
آموزش
محيط زيست
بهداشت
حقوق بشر
نيروی کار
سياست
مذهب
علم و فن آوری
مسايل اجتماعی
ورزش
زنان

فسخ آبونمان

اگرنمی خواهيد اين ايميل را دريافت کنيد فسخ آبونمان

کمک می خواهيد؟

اگر در مورد اين ايميل پرسشی داريد به ank...@voanews.com اطلاع دهيد.

صفحه نخست سايت از نو طراحی شده است تا دسترسی به اخبار و اطلاعات، ويديو، و برنامه های صدای آمريکا را تسهيل کند.

فسخ آبونمان | خبرهای بيشتر

Voice of America | 330 Independence Avenue, SW, Washington DC 20037

Voice of America

unread,
Feb 23, 2010, 1:10:56 PM2/23/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

سه شنبه, 23 فوريه 2010

مهم ترين خبرها

فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان، از کشته شدن غیر نظامیان عذر خواهی می کند

فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان در تلویزیون ملی افغان ظاهر شده و از حمله هوایی مرگبار هفته گذشته ناتو، که در آن به گفته مقامات ۲۱ تن کشته شدند، عذر خواهی کرده است.

ژنرال استنلی مک کریستال در یک خطابه ویدیوئی که به زبان های دری و پشتو ترجمه می شد، گفت نیروهای ناتو و افغان آنچه را در ایالت اوروزگان شورشیان می پنداشتند هدف گرفتند. او گفت ناتو اینک بر این باور است که در آن حمله عده ای از شهروندان افغان کشته و مجروح شدند.

ژنرال مک کریستال آن حادثه را «کشته شدن اندوهبار انسان های بی گناه» نامید و گفت او دستور داده است برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی تحقیقات کاملی انجام گیرد. مک کریستال حفاظت از غیر نظامیان و کسب اعتماد آنها را ارجحیت بالایی برای نیروهای ناتو در افغانستان توصیف کرده است.

در رویدادی دیگر، پلیس افغانستان می گوید در انفجاری در ایالت هلمند هشت تن جان سپردند و ۱۶ نفر دیگر مجروح شدند. در آنجا نیروهای افغان و ناتو به هجوم عمده ای علیه ستیزه گران طالبان دست زده اند.

پلیس می گوید بمب روز سه شنبه در برابر یک ساختمان دولتی در لشکرگاه، مرکز ایالت منفجر شد.

در این میان در شهر مارجه، مقامات ارتش آمریکا گزارش می دهند پیشرفت در عملیات علیه جنگجویان طالبان به کندی، اما بی وقفه ادامه دارد.

جمهوری اسلامی از دستگیری عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله خبر داد

خبرگزاری‌های رسمی ایران بامداد سه‌ شنبه از بازداشت عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله خبر دادند.
خبرگزاری ها این خبر را به نقل از اطلاعیه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی منتشر کردند.

ساعاتی پس از انتشار خبر مصطفی محمد نجار وزیر کشور جمهوری اسلامی به خبرنگاران گفت عبدالمالک ریگی در خارج از ایران دستگیر و اکنون به داخل کشور منتقل شده است.

ویدئویی که در وبسایت خبرگزاری فارس منتشر شده است نشان می دهد مأموران نقابدار به درون هواپیمایی که در جایی نامعلوم فرود آمده وارد می شوند و عبدالمالک ریگی را که «مسافر» هواپیما است دستگیر کرده و به خارج از هواپیما منتقل می کنند.

حیدر مصلحی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی درباره بازداشت رهبر گروه جندالله که مسئولیت چندین اقدام خشونت آمیز و تروریستی در جنوب شرقی ایران را بر عهده گرفته است، گفت: «سربازان گمنام امام زمان او را مدیریت کردند تا او دستگیر شود».

مصلحی همچنین به نقل از یکی از سرویس های اطلاعاتی منطقه از ارتباط ریگی با نیروهای خارجی خبر داد و گفت عبدالمالک ریگی در آوریل ۲۰۰۸ با فرمانده ناتو در افغانستان ملاقات کرد و در ژوئن و ژوئیه همان سال از طریق تنگه جبل الطارق و با هماهنگی آمریکا و انگلیس به یک کشور اروپایی سفر کرد. او آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای اروپایی را به تلاش برای مذاکره و خط دهی به ریگی برای انجام اقدامات تروریستی علیه ایران متهم کرد.

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی همچنین تصاویری از عکسی منسوب به ۲۴ ساعت پیش از بازداشت ریگی را در «یکی از مقرهای آمریکایی ها در افغانستان»، کارت شناسایی منسوب به او که «در پاکستان توسط آمریکایی ها تهیه شده است»، گذرنامه افغانی «تهیه شده توسط آمریکایی ها»، و ویزای دبی برای شخص همراه او را نشان داد و تأکید کرد بازداشت عبدالمالک ریگی بدون کمک هیچ یک از سرویسی های اطلاعاتی و امنیتی منطقه و نتیجه اقدام «ارزشمند، دقیق و حساب شده، سربازان گمنام امام زمان و مدیریت اطلاعاتی آنان بود» تا ریگی در «فضای جمهوری اسلامی» دستگیر شود.

مقام‌های سياسی و امنيتی ایران پیش از این بارها با اعلام این موضوع که عبدالمالک ريگی در خارج از خاک ايران و در پاکستان مستقر است، از دولت پاکستان تقاضای دستگيری و استرداد وی را کرده بودند.


در آذرماه امسال نیز حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، اعلام کرده بود که عبدالمالک ریگی در مهرماه امسال در شهر کویته پاکستان دستگیر شده، اما با دخالت سرویس اطلاعاتی و عوامل امنیتی این کشور آزاد شده بود.

مصطفی محمد نجار وزیر کشور جمهوری اسلامی نیز با تکرار اتهام حمایت «سرویس‌های امنیتی بیگانه» از عبدالمالک ریگی گفت «ريگی كه با حمايت سرويس‌های جاسوسي بيگانه و كمک‌های بيگانگان دست به شرارت در داخل كشور می‌ زد از مدت‌ها قبل توسط نيروهای امنيتی، اطلاعاتی و انتظامی و سربازان گمنام امام زمان تحت كنترل بود و با هوشياری نيروهای امنيتی و سربازان گمنام امام زمان در فرصت زمانی مناسب به اتفاق نفراتی كه همراهش بودند، دستگير شد».


«جنبش مقاومت ملی ایران» - جندالله - که رهبری آن را عبدالمالک ریگی برعهده دارد ظاهرا در سال ۱۳۸۲ در مخالفت با سیاست جمهوری اسلامی در قبال آنچه که تبعیض علیه اهل سنت در سیستان و بلوچستان می خواند تشکیل شد و مسئول یک رشته عملیات خشونت آمیز در شرق ایران شناخته شده و مسئولیت چند مورد گروگانگیری، ترور و انفجار را هم بر عهده گرفته است.


گروه جندالله، که مدتی است خود را تحت عنوان «جنبش مقاموت مردمی ایران» معرفی کرده است و رهبری آن را عبدالمالک ریگی برعهده داشته است، از سال ۱۳۸۲ در مخالفت با سیاست های به گفته این گروه «تبعیض آمیز علیه اهل سنت در سیستان و بلوچستان» تشکیل شد و تاکنون، چندین عملیات تروریستی علیه نظامیان و غیرنظامیان جنوب شرقی ایران انجام داده است. این گروه ادعا می کند که به دنبال احقاق حقوق اقلیت سنی بلوچ در ایران است.

جندالله پیشتر مسئولیت چندین حادثه تروریستی و گروگانگیری در جنوب شرقی ایران را برعهده گرفت. از جمله انفجار مسجد علی ابن ابیطالب در زاهدان در خرداد 88، گروگانگیری و قتل ۱۶ تن از پرسنل نیروی انتظامی در سال ۸۷ و قتل سرنشینان برخی اتومبیل های عبوری در منطقه تاسوکی در سال ۱۳۸۴.

این گروه همچنین مسئولیت عملیات انتحاری در مهرماه ۸۸ را در منطقه «پیشین» شهرستان سرباز، واقع در استان سیستان و بلوچستان برعهده گرفت که طی آن بیش از ۴۰ نفر از جمله تعدادی از فرماندهان و اعضای سپاه پاسداران که در گردهمایی ریش سفیدان محلی و فرماندهان سپاه شرکت داشتند کشته شدند. علی شوشتری، جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران از جمله کشته شدگان این حادثه است.

تهران تاکنون چندین نفر را به اتهام ارتباط با جندالله محاکمه و اعدام کرده است. عبدالحمید ریگی، برادر عبدالمالک ریگی، از جمله کسانی است که به همین اتهام محاکمه و به اعدام محکوم شده است ولی حکم او هنوز به اجرا در نیامده است.

درباره تشکیلات و سازماندهی جندالله اطلاعات چندانی موجود نیست و سرنوشت این گروه پس از دستگیری رهبر آن در هاله ای از ابهام است.

ساعاتی پس از انتشار خبر بازداشت عبدالمالک ریگی، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی اعلام کرد اعترافات ریگی به زودی پخش می شود و پیش بینی کرد که این اعترافات ارتباط جندالله با آمریکا و اسرائیل را نشان خواهد داد.

احمدی نژاد: ایران دست های هر مهاجمی را قطع خواهد کرد

ایران می گوید مایل است اورانیوم کمتر غنی شده خود را با سوخت اتمی با غنای بالاتر معاوضه کند، اما این کار باید در خاک ایران انجام شود.

دولت ایران این پیشنهاد را در سندی که روز شه شنبه منتشر کرد ارائه داد. این نخستین پاسخ بار است که تهران رسما به پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای انتقال اورانیوم به خارج جهت تبدیل به سوخت مورد نیاز یک رآکتور پژوهشی پزشکی پاسخ می دهد.

پیشتر در اوائل ماه، ایران گفت غنی سازی اورانیوم را در سطحی بالاتر آغاز کرده است، روندی که قدرت های جهانی می ترسند ممکن است ایران را قادر سازد اسلحه اتمی بسازد.  تهران تاکید می کند که برنامه اتمی آن فقط برای مقاصد صلحجویانه اجرا می شود.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران، روز سه شنبه هشدار داد ایران دستهای هر کسی را به کشور حمله کند قطع خواهد کرد. او این هشدار را در حالی صادر می کند که اسراییل و آمریکا اخیرا فاش ساختند آنها عمل نظامی علیه ایران را رد نکرده اند.

در این میان، در حالی که دیگر قدرت های بین المللی بر وضع تحریم های جدیدی علیه جمهوری اسلامی پافشاری می کنند، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه به خبرنگاران گفت طرف های درگیر در مجادله باید روند گفت و شنود و مذاکراه را پیش ببرند.

ایالات متحده  آمریکا و دیگر قدرت های جهانی خواهان وضع چهارمین دور تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران به دلیل فعالیت های غنی سازی آن بوده اند.

ایران می گوید غنی سازی اورانیوم را در سطحی بالاتر آغاز کرده است، روندی که قدرت های جهانی می ترسند ایران را قادر سازد اسلحه اتمی بسازد. تهران تاکید می کند که برنامه اتمی آن فقط برای مقاصد صلحجویانه اجرا می شود.

اسراییل، که ایران را بزرگترین دشمن خود تلقی می کند، می گوید هفته آینده هیاتی را برای بحث هایی که انتظار می رود بر مساله اتمی ایران متمرکز باشد به چین خواهد فرستاد.

سرپرستی هیات را موشه یالون، وزیر امور استراتژیک بر عهده خواهد داشت و استنلی فیشر، رییس بانک مرکزی اسراییل را شامل خواهد شد.

چین، عضو دایمی شورای امنیت، یکی از مخالفان سرسخت وضع تحریم های اضافی علیه ایران بوده است.

روسیه، دیگر متحد سنتی ایران در شورای امنیت، اخیرا نشان داده است که مایل است موضع سخت تری نسبت به جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کند.

عراق به استفاده از بمب یاب ها ادامه می دهد

دولت عراق می گوید علیرغم نگرانی گسترده از بی تاثیری یک دستگاه بمب یاب، به استفاده از آن ادامه خواهد داد.

علی الدباغی، سخنگوی دولت عراق، روز سه شنبه گفت در تحقیقاتی که به دستور نوری المالکی، نخست وزیر، صورت گرفت معلوم شد بیش از ۵۰ درصد دستگاه ها به خوبی کار می کنند و بقیه عوض خواهند شد.

سخنگو در مصاحبه جداگانه ای با خبرگزاری فرانسه گفت عراق قصد دارد از یک شرکت بریتانیایی که دستگاه های بمب یاب را فروخته است شکایت کند. او جزییات بیشتری ارائه نداد.

بریتانیا ماه پیش، پس از آن که آزمایش ها نشان داد این دستگاه ها برای بمب یابی مناسب نیستند، صدور آنها را ممنوع کرد.

تحقیق درباره بمب یاب ها پس از آن آغاز شد که در یک سلسله بمب گذاری های عمده در بغداد ده ها تن کشته شدند.

در این میان، در خشونتی در روز سه شنبه، انفجار بمبی در مرکز پایتخت، یک تن را کشت و سه نفر را مجروح کرد.

همچنین، در انفجار یک بمب کنار جاده ای در کرکوک دو نفر، از جمله یک پلیس مجروح شدند.

کرزی کنترل کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی را در دست می گیرد

حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان، فرمانی صادر کرده است که او را قادر می سازد تمام پنج عضو یک کمیسیون مهم نظارت بر انتخابات را منصوب کند.

این فرمان که روز سه شنبه صادر شد و نگرانی هایی در میان دیپلمات های غربی به وجود آورده است، جایگزین قانونی می شود که به سازمان ملل متحد اجازه می داد سه نفر از پنج عضو کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی را منصوب کند.

این کمیسیون در انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته نقش برجسته ای ایفا کرد و یک سوم رای هایی را که با تقبل به کرزی داده شده بود بیرون ریخت. آن اقدام او را ناچار ساخت با دور دوم رای گیری موافقت کند.

مقامات افغان دور دوم را زمانی که عبدالله عبدالله تنها رقیب کرزی ازرقابت دست کشید، لغو و او را برنده اعلام کردند.

برخی از دیپلمات های غربی ابراز نگرانی کرده اند که کنترل کامل کرزی بر کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی، عادلانه بودن انتخابات پارلمانی را که قرار است در اواخر سال جاری برگزارشود، زیر سئوال خواهد برد.

دفتر کرزی می گوید این اقدام با جایگزین ساختن سه عضو خارجی کمیسیون با افغان ها، آ ن را «افغانی» خواهد ساخت.

روشن نیست که آیا آقای کرزی برای تغییر قانون تصویب پارلمان را به دست آورد یا نه.

در حمله پلیس اندونزی به یک اردوگاه تروریستی، ۴ نفر دستگیر شدند

پلیس اندونزی می گوید در حمله ای به یک اردوگاه مظنون آموزش تروریستی در استان دور افتاده آچه در روز سه شنبه، چهار مرد را دستگیر کرده است.

رییس پلیس آچه گفت حدود ۵۰ ستیزه گر از اردوگاه استفاده می کردند و به ظن قوی بخشی از گروه تروریستی منطقه ای جماعت اسلامی هستند. این گروه مسئول حملات متعدد در سراسر اندونزی شناخته می شود.

مقامات گفتند بیش از ۱۰۰ پلیس که به سلاح های زیادی مجهز بودند در حمله، که پیش از نیمه شب دوشنبه در یک ناحیه جنگلی آچه صورت گرفت، شرکت داشتند.

پلیس تفنگ، یونیفورم های نظامی، پول و مطالب تبلیغاتی تروریستی ، شامل ویدیوهای بمب گذاری های سال ۲۰۰۲ در بالی پیدا کرد. در آن حوادث ۲۰۲ تن کشته شدند.

رییس پلیس گفت عملیات برای دنبال کردن بقیه مظنونین ادامه دارد.

ایران: عبدالمالک ریگی از آمریکا کمک می گرفت

مقامات ایران می گویند رهبر یک گروه ستیزه گر سنی که در خارج از کشور دستگیر شد، با آمریکا ارتباط داشت.

رسانه های ایران گزارش می دهند نیروهای امنیتی عبدالملک ریگی، رهبر گروه جندالله را روز سه شنبه، در پروازی از دوبی به قرقیزستان بازداشت کردند.

این گروه مسئول تعدادی از حملات مرگبار در ایران شناخته می شود.

تلویزیون دولتی ایران به نقل از حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات و امنیت، می گوید ریگی ۲۴ ساعت قبل از دستگیری در یک پایگاه نظامی آمریکا بود و آمریکاییان یک گذرنامه افغانی برای او صادر کرده بودند.

ایران ایالات متحده را متهم کرده است که در کوشش برای متزلزل ساختن دولت ایران به جندالله کمک مالی می کند. واشنگتن این اتهام را رد می کند.

ایران، که مدعی است پایگاه جندالله در پاکستان قرار دارد، در ماه اکتبر پس از آن که این گروه مسئولیت یک بمب گذاری در استان سیستان – بلوچستان را برعهده گرفت، از اسلام آباد خواست ریگی را تحویل دهد.

در آن انفجار ۵۷ تن، از جمله اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران کشته شدند.

از متهمان به توطئه کودتا در ترکیه بازجوئی شد

مقامات امنیتی در ترکیه از حدود ۴۹ شخصیت نظامی که به اتهام توطئه چینی برای سرنگونی دولت دستگیر شده اند، بازجوئی کردند.

فرماندهان ارشد نظامی، از جمله روسای نیروی هوائی و نیروی دریایی، در میان کسانی قرار داشتند که روز سه شنبه، در پی کشف توطئه کودتا، از آنها بازجوئی شد.

رسانه های ترکیه می گویند توطئه، که در سال ۲۰۰۳ طرح ریزی شد، شامل برنامه هایی برای متزلزل ساختن دولت از طریق بمب گذاری در مساجد و تحریک یونان به سرنگونی یک هواپیمای جت ترکیه بود.

دستگیری های جمعی شکاف های رو به گسترش بین حزب حاکم اسلامگرای عدالت و توسعه، و ارتش را برجسته می کند.

ارتش که خود را پاسدار سنت سکولار ترکیه می داند، در ۵۰ سال گذشته چهار دولت ترکیه را برکنار کرده است.

جمهوری اسلامی می گويد عبدالمالک ريگی را دستگير کرده است

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ايران می گويد رهبر يک گروه ستيزه جوی سنّی مذهب را در شرق کشور، بازداشت کرده است.

رسانه های دولتی ايران روز سه شنبه گزارش کردند نيروهای امنيتی عبدالمالک ريگی رهبر گروه جُندالله را که متهم به رهبری شماری از حملات مرگبار در کشور است، دستگير کرده اند.

جمهوری اسلامی می گويد گروه جندالله در پاکستان مستقر است. پس از حمله مرگباری که در ماه اکتبر مسؤليت آن را جٌندالله بعهده گرفت ايران از پاکستان خواستار استرداد عبدالمالک ريگی شد.

در حملۀ ماه اکتبر که در شهر زاهدان روی داد پنجاه و پنج نفر که شامل اعضاء سپاه پاسداران بودند، کشته شدند.

جمهوری اسلامی همچنين آمريکا را به تأمين مالی جندالله برای بی ثبات کردن دولت ايران، متهم کرده است. آمريکا اين اتهام را تکذيب کرده است.

وقايع روز: لوموند از ادامۀ معاملات شرکتهای فرانسوی با ايران خبر می دهد

لوموند از ادامۀ معاملات شرکتهای فرانسوی با ايران خبر می دهد

روزنامه فرانسوی لوموند در يک مقاله مشروح ضمن اشاره به وضعيت نگران کننده ايران چه در داخل چه در زمينه رويارويی جمهوری اسلامی با جامعه بين المللی بر سر برنامه هسته يی خود مينويسد که اينها همه در متقاعد ساختن شرکتهای فرانسوی به عدم انجام معامله با ايران تاثير چندانی ننهاده است. لوموند به نمونه اتوموبيل موسوم به ۲۰۷ آی يا همان پژوی مدل ۲۰۷ ساخت فرانسه اشاره ميکند که روز دوشنبه از سوی دولت ايران به محافل عمومی عرضه شد.  اتوموبيل پژوی مدل  ۲۰۷ از ماه آينده در داخل ايران مونتاژ خواهد شد و اين در حالی است که به برآورد لوموند بازار خودرو در ايران عمدتاً در دست مارکهای فرانسوی مانند پژو و رنو است . لوموند تاکيد ميورزد که فرانسه از سال ۱۹۹۱ ميلادی تا سال ۲۰۰۶ بين ۲۰ تا ۲۵ ميليارد يورو در ايران سرمايه گذاری کرده است.

وزير ترابری جمهوری اسلامی ايران می گويد شرکتهای هواپيمايی که از نام «خليج فارس» استفاده نکنند از ورود به حريم هوايی ايران محروم خواهند بود

تارنمای روزنامه آمريکايی بوستون گلوب به نقل از حميد بهبهانی وزير ترابری جمهوری اسلامی ايران روز دوشنبه نوشت که آن شرکتهای هواپيمايی که از نام «خليج فارس» استفاده نکنند از ورود به حريم هوايی ايران محروم خواهند بود. بنظر ميرسد که اين هشدار خطاب به آن دسته از شرکتهای هواپيمايی کشورهای همسايه ايران است که برای اين پهنه آبی عنوان «خليج فارس» را بکار نميبرند. به نوشته تارنمای بوستون گلوب ايران اخيراً يک ميهماندار هواپيما را که شهروند يونان بوده و برای شرکت هواپيمايی کيشِ ايران کار ميکرده است را نيز به همين دليل از کار اخراج کرده است.

تعدادی از نمايندگان کنگره آمريکا از هيلاری کلينتون خواهان فاش شدن نام شرکت های ناقض تحريم های ايالات متحده عليه ايران شدند

قانونگذاران آمريکا از هيلاری کلينتون وزير امور خارجه اين کشور خواستند که نام شرکت هايی را که تجارت «مشکل ساز» با ايران دارند، فاش سازد. در نامه ای که روز دوشنبه منتشر شد ۳۰ قانونگذار آمريکايی از هيلاری کلينتون می خواهند که شرکت هايی را که برخلاف قانون تحريم آمريکا بيش از ۲۰ ميليون دلار در صنايع نفت و گاز ايران سرمايه گذاری کرده اند، معرفی شوند. وزارت امور خارجه آمريکا اخيراً به کنگره آمريکا اعلام کرد تحقيقات اوليه ای در مورد شرکت های ناقض قانون تحريم صورت گرفته است و در صورتيکه شرکتی مشکل آفرين ارزيابی شود، تحقيق بيشتری در مورد آن شرکت صورت خواهد گرفت.

بازداشت ها و بازداشت شدگان

فهرست زندانيان سياسی بعد از انتخابات اخير رياست جمهوری در ايران به روزنامه نگاران و فعالان مدنی محدود نمی شود بسياری از دانشجويان و به ويژه تعدادی از اعضای سازمان ادوار تحکيم، بزرگترين تشکل دانشجويی ايران در بازداشت هستند. آخرين خبرها حاکی است که مجيد توکلی فعال دانشجويی دانشگاه اميرکبير در سلول انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوين به سر می برد. در همين حال روز دوشنبه گروهی از خانواده های روزنامه نگاران زندانی با محمد خاتمی رئيس جمهور سابق ايران ديدار کردند.

خبرهای کوتاه

*مجلس خِبرگان رهبری از روز دوشنبه به مدت دو روز تشکيل جلسه داد. اهميت اين مجلس به خاطر نقش قانونی آن است. مجلس خبرگان تنها نهاديست که اختيار نظارت بر رهبری را دارد.

*مهدی  کروبی دبيرکل حزب اعتماد ملی در بيانيه ای خواستار مجوز تظاهرات آزاد و انجام رفراندوم برای مشخص شدن ميزان حمايت از دولت شده است.

*زنان جبهه مشارکت ايران اسلامی با صدور بيانيه ای بر آزادی هر چه سريعتر زنان فعال در حوزه های سياسی و مدنی که در بازداشت به سر می برند، تاکيد کرد.

Voice of America

unread,
Feb 24, 2010, 1:26:32 PM2/24/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

چهارشنبه, 24 فوريه 2010

مهم ترين خبرها

کلینتون: آمریکا به کوشش برای باز سازی هائیتی ادامه خواهد داد

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، می گوید شش هفته گذشته در هائیتی، بار دیگر اهمیت رهبری آمریکا را به او یادآور شده است.

کلینتون روز چهارشنبه در توضیحاتی در یک کمیته سنای آمریکا گفت ایالات متحده به کار با دولت هائیتی و دیگر شریکان بین المللی در آن کشور ادامه خواهد داد.

کلینتون همچنین از پیشنهاد نزدیک به ۵ میلیارد دلار افزایش در بودجه وزارت امور خارجه دفاع کرد و گفت اکثر اعتبارات اضافی برای حمایت از کوششهای جاری در «کشورهای خط مقدم» – افغانستان، پاکستان و عراق – به مصرف خواهد رسید.

کلینتون همچنین به قانون گذاران گفت امیدوار است مذاکرات صلح اسراییل و فلسطینیان به زودی از سرگرفته شود. او یادآور شد اساسی است دو طرف مذاکره در باره مسائلی را که بین آنها تفرقه می اندازد، آغاز کنند.

وزیر امور خارجه آمریکا به مذاکرات جاری بین هند و پاکستان نیز اشاره کرد و گفت مقامات آمریکایی آنها را تشویق کردند به گفت و گو بنشینند.

کلینتون گفت وزارت امور خارجه افزون بر سرمایه گذاری در بهبود امنیت در افغانستان، پاکستان و عراق، در کارهای توسعه در جوامع شکننده در سراسر جهان نیز سرمایه گذاری می کند.

کلینتون: اعضای شورای امنیت درباره وضع تحریم هایی علیه سپاه پاسداران انقلاب ایران مذاکره می کنند

هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا، می گوید فعالیت های اتمی ایران، به جز وضع تحریم های جدید علیه آن، چندان گزینه ای برای جامعه بین المللی باقی نگذاشته است.

کلینتون که روز چهارشنبه در جلسه کمیته مناسبات خارجی سنای آمریکا سحن می گفت، اظهار داشت در شورای امنیت برای تدوین تحریم هایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مذاکرات فشرده ای جریان دارد.

آمریکا در اوائل فوریه تحریم های یک جانبه ای را علیه چند شرکت وابسته به سپاه پاسداران وضع کرد و گفت این نیرو از کوشش های ایران برای ساختن تسلیحات اتمی پشتیبانی می کند.

کلینتون گفت جامعه بین المللی به قبول نیاز به تحریم های بیشتر برای وادار ساختن جمهوری اسلامی به تغییر رفتار خود نزدیک می شود.

چهار زندانی گوانتانتامو به اسپانیا و آلبانی منتقل می شوند

آمریکا چهار بازداشتی را از زندان نظامی در خلیج گوانتانامو در کوبا منتقل کرده است.

وزارت دادگستری در اطلاعیه ای می گوید سه نفر به آلبانی، و یک نفر دیگر به اسپانیا انتقال یافتند. مردی که به اسپانیا برده شد یک فلسطینی است، در حالی که دیگران از تونس، مصر و لیبی هستند.

وزیر کشور اسپانیا می گوید مرد فلسطینی نخستین فرد از پنج نفری است که مادرید از گوانتانامو تحویل خواهد گرفت. به گفته او، به این شخص اجازه کار داده خواهد شد و  او می تواند آزادانه به هر کجای اسپانیا سفر کند، با این حال قادر نخواهد بود از کشور خارج شود. وزیر کشور با استناد به ملاحظات شخصی، جزییات دیگری در مورد مرد فلسططینی ارائه نداد.

پرزیدنت باراک اوباما عهد کرده است زندان گوانتانامو را ببندد و می گوید وجود آن به منافع امنیت ملی آمریکا صدمه می زند و به القاعده در گرفتن افراد جدید کمک می کند.

بانک مرکزی ايران نهاد حامی تروريست شناخته خواهد شد

واشينگتن تايمز زير عنوان "آمريکا برای مقابله با برنامه اتمی ايران از بانک ها استفاده خواهد کرد" می نويسد
دولت اوباما که در نخستين سال خود نتوانسته است با ايران در مورد مناسباتی حسنه به توافق برسد سياست آمريکا را با بکارگرفتن فشاری بی سابقه بر رژيم آن کشور، که به تلاش خود برای مبدل شدن به يک قدرت اتمی ادامه ميدهد، سخت تر خواهد کرد.

با اينحال پرزيدنت اوباما فعلا عمليات بمباران هوائی عليه تاسيسات اتمی ايران را منتفی دانسته و بجای آن منزوی ساختن بيشتر ايران از سيستم بين المللی مالی را برگزيده است.

نخستين هدف احتمالا بانک های ايران خواهند بود. وزارت خزانه داری آمريکا با توجه به اقداماتی که در دومين دوره رياست جمهوری جورج دبليو بوش بعمل آمد، بانک مرکزی ايران را يک نهاد حامی تروريسم خواهد شناخت.

آقای بوش در سال ۲۰۰۵ فرمان اجرائی ۱۳۳۸۲ را صادر کرد که ارتباط نهادهای مالی درگير در گسترش و اشاعه تسليحات اتمی را با سيستم مالی و تجاری آمريکا منع ميکند. يک سخنگوی وزارت خزانه داری آمريکا روز سه شنبه گفت اين وزارتخانه پانزده بانک ايران را از سال ۲۰۰۷ ببعد مشمول منع معاملات شناخته است.

آوی جوريش، (Avi Jorisch) مشاور پيشين وزارت خزانه داری آمريکا درامور مالی مرتبط با تروريسم، و نويسنده کتاب Tainted Money، يا پول آلوده، ميگويد بانک مرکزی ايران در پيشبرد تلاش های اتمی رژيم و فعاليت های تروريستی در سراسر منطقه دخيل است. اين نهاد با توجه به ماهيت حساس فعاليت هايش، ، هدفی منطقی در تلاش های وزارت خزانه داری آمريکاست.

با اينحال تامی ويتور (Tommy Vietor) يکی از سخنگويان کاخ سفيد ميگويد حتی همين حالا هم که به سوی مسير فشار پيش می رويم باب تماس و گفتگو کماکان بازاست.

تلاش برای متقاعد ساختن بانک های اتحاديه اروپا به منع معاملات با يورو با ايران از جمله چشم اندازهای ديگر است.

به گفته حسين عسکری، استاد تجارت بين الملل وامور بين المللی در دانشگاه جرج واشينگتن و کارشناس در امور مالی ايران، که به وزارت خزانه داری نظر مشورتی داده است، هدف غائی ازاين رويکرد انزوای مالی است. آقای عسکری ميگويد بنظر من، در غايت، شما مايليد ارتباط تمامی بانک های ايران را با سيستم مالی جهان قطع کنيد. وقتی چنين کاری را انجام داديد، اين بدان معناست که آنها نمی توانند پولی دريافت کنند. اگر بتوانيدارتباط با همه را قطع کنيد، هنگامی که ايران چيزی می فروشد، بايد برای گرفتن پول آن با کيف دستی سراغ خريداربرود.

فعلا سئوال اين است که آيا جامعه بين المللی، و بخصوص چين، در فشارهای جديد عليه اقتصاد ايران همراه ميشوند يانه.

 فشارهای بيشتر به بخش مالی ايران همچنين ممکن است فضائی را برای جنبش اپوزيسيون ايران بازکند، که با تحريم های گسترده و اثر گذار بر بخش عمده ای از جمعيت مخالف است، اما از تحريم هائی با هدف سياسی جانبداری کرده است.

اوايل اين ماه جيمز ال جونز (James L. Jones) مشاور امنيت ملی آمريکا گفت تحريم ها، با ترکيبی از اپوزيسيون دمکراتيک، می تواند رژيم را ساقط کند.

* بانک ملت ايران از دادگاه بريتانيائی حکمی مقدماتی به  سود خود کسب کرد

واشنگتن پست زير عنوان "بانک ايرانی حکم عليه تحريم های بريتانيا را کسب کرد" می نويسد بانک ملت ايران، روز چهارشنبه يک حکم مقدماتی دادگاه عليه تحريم های وضع شده توسط دولت بريتانيا را کسب کرد.

دولت اين بانک خصوصی را به فراهم ساختن خدمات مالی برای شرکت های درگير در برنامه های اتمی و موشکی ايران متهم کرده است.

جان ميتينگ (John Mitting) قاضی دادگاه با استدلال بانک که ميگويد حق دارد از اطلاعات مرتبط با اتهامات با خبر شود موافقت کرد. قاضی به دولت فرصت داده است ازحکم فرجام بخواهد.

وکلای بانک استدلال کرده بودند يک ماده مرتبط با رسيدگی های منصفانه در کنوانسيون اروپائی حقوق بشر به بانک حق ميدهد از جزئيات اتهامات عنوان شده عليه آن با خبر شود.

نماینده آمریکا از کوشش های جدیدی برای احیای مذاکرات اتمی کره شمالی خبر می دهد

نماینده آمریکا در مذاکرات بین المللی درباره برنامه اتمی کره شمالی می گوید او در مورد راه های احیای روند گفت و گوها، بحث های مفیدی با مقامات چینی انجام داده است.

استیفن بوس ورت، روز چهارشنبه در پکن در پی دیداری با نماینده چین به خبرنگاران گفت توافق شد که مذاکرات هرچه زودتر از سرگرفته شود.

آمریکا و چین، همراه با ژاپن، روسیه و کره جنوبی، سعی دارند کره شمالی را به رها کردن برنامه تسلیحات اتمی خود در برابر دریافت کمک تشویق کنند. کره شمالی سال پیش از مذاکرات خارج شد.

بوس ورت درباره بحث های خود با مقام چینی جزییاتی ارائه نداد، اما گفت او به ویژه می خواست از آنچه در دیدارهای اخیر مقامات چینی و کره شمالی مطرح شد آگاه شود.

هو جینتائو، رییس جمهوری چین، روز سه شنبه از کیم یونگ ایل، مقام کره شمالی، در پکن استقبال کرد.

بوس ورت در دو روز آینده برای سرعت بخشیدن به روند خلع سلاح اتمی، به سئول و توکیو سفر خواهد کرد.

ناتو می گوید از زد و خورد در جنوب افغانستان کاسته شده است

ناتو گزارش می دهد حمله علیه یک قرارگاه طالبان در جنوب افغانستان در ۲۴ ساعت گذشته کند شده است، و برخی از ساکنان بازگشت به مناطق پاک شده را آغاز می کنند.

ناتو روز چهارشنبه در بیانیه ای گفت در حالی که بمب های کنار جاده ای و تیراندازان شورشی همچنان موجب خطراتی در اطراف شهر مارجه هستند، زد و خوردهای کمتری با جنگجویان دشمن روی داده است.

ناتو می گوید حدود ۳ هزار نفر از ساکنان هلمند به عنوان دربدر شدگان داخلی در مرکز ایالت ثبت نام کرده اند.

همچنین روز چهارشنبه در ایالت قندهار، به گفته پلیس افغان، مردان مسلحی که سوار موتور سیکلت بودند، یک مقام ارشد را کشتند.

معاون پلیس ایالت گفت عبدالله مجید بابائی، رییس اداره فرهنگ و اطلاعات قندهار، هنگامی که عازم محل کارش بود هدف گلوله قرار گرفت.

روسیه با تحریم های «فلج کننده» علیه ایران مخالف است

یک مقام وزارت امور خارجه روسیه می گوید مسکو از تحریم های فلج کننده علیه ایران حمایت نخواهد کرد.

اولگ روژکوف روز چهارشنبه گفت روسیه در تدوین تحریم هایی که ایران را از نظر سیاسی، اقتصادی و مالی منزوی خواهد ساخت، با دیگر قدرت های عمده همکاری نخواهد کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از روژکوف می گوید روسیه به ویژه با وضع تحریم هایی بر بخش های بانکی و انرژی ایران مخالف است.

مقامات روسیه می گویند هدف هر تحریم جدیدی علیه ایران باید این باشد که به جای مجازات همه جانبه کشور، از گسترش تسلیحات اتمی جلوگیری کند.

روسیه روز چهارشنبه همچنین گفت فروش یک سیستم پدافند هوائی به ایران را به دلیل نگرانی از تنش های منطقه ای به تاخیر می اندازد.

روسیه در سال ۲۰۰۷ قراردادی برای فروش موشک های اس ۳۰۰ به ایران امضا کرد، این موشک ها توانایی های دفاعی ایران را تقویت خواهد کرد، اما تا کنون هیچ موشکی تحویل داده نشده است.

سرگئی لاورف، وزیر امور خارجه، در توضیحی در مورد علت تاخیر گفت مسکو هرگز عملی که به بی ثباتی منطقه خاصی منجر شود انجام نخواهد داد.

مقامات روسیه قبلا تاخیر را ناشی از مسائل فنی دانستند.

مقامات ایران اظهار نظر کرده اند که فشار آمریکا و اسراییل موجب تاحیر شده است.

در حمله موشکی آمریکا در پاکستان شش تن کشته شدند

مقامات پاکستان می گویند در حمله موشکی یک هواپیمای بدون سرنشین که گمان می رود به آمریکا تعلق داشته باشد، در یک ناحیه عشایری در نزدیکی مرز افغانستان در روز چهارشنبه، دست کم شش ستیزه گر کشته شدند.

حمله در ناحیه ای در وزیرستان شمالی، قرارگاه یک گروه طالبان، موسوم به شبکه حقانی، صورت گرفت.

مقامات می گویند در حمله مشابهی در هفته گذشته، محمد حقانی، پسر جلال الدین حقانی، رهبر گروه کشته شد.

حملات موشکی هواپیماهای بی سرنشین آمریکا علیه طالبان و ستیزه گران مرتبط با القاعده در منطقه اخیرا افزایش یافته است.

همچنین در وزیرستان شمالی، به گفته مقامات پاکستان، ستیزه گران دست کم سه مرد را به اتهام جاسوسی برای آمریکا گردن زدند.

مقامات می گویند اجساد مردان روز چهارشنبه پیدا شد. در نزدیکی آنها یادداشتی به دست آمد که به دیگران هشدار می دهد اگر در جاسوسی درگیر شوند، با سرنوشتی مشابه روبرو خواهند شد.

ستیزه گران در سال های اخیر تعدادی از افرادی را که به گمان آنها برای دولت های پاکستان یا آمریکا جاسوسی می کنند کشته اند.

حملات در حالی جریان دارد که رییس اداره آگاهی فدرال آمریکا – اف بی آی – برای گفت و گو با مقامات پاکستان از اسلام آباد دیدن می کند.

رابرت مولر گفته است بزرگترین تهدید تروریستی علیه آمریکا از ستیزه گران در مناطق مرزی بین پاکستان و افغانستان ناشی می شود.

رد صلاحيت ۳۶ نفر از وکلا برای انتخابات هيات مديره کانون وکلای دادگستری مرکز

هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، به رد صلاحت ۳۶ تن از داوطلبان انتخابات هیأت مدیره این کانون اعتراض کرد.

به گزارش خبرگزاری ايلنا، انتخابات بيست و ششمين دوره هيأت مديره کانون وکلای دادگستری مرکز در ۲۰ اسفند ماه 88، در شرايطی برگزار خواهد شد که دادگاه عالی انتظامی قضات صلاحيت ۳۶ نفر از وکلا ازجمله رئيس فعلی‌ و رئيس سابق هيات مديره کانون وکلای دادگستری مرکز را رد کرده است.

در میان رد صلاحیت شدگان، نام شماری از وکلای سرشناس به چشم می خورد که در سال های اخیر عمدتا وکالت پرونده های سیاسی و مطبوعاتی را برعهده داشته اند.

محمد جندقی کرمانی پور، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، با ارسال نامه ای به دادگاه انتظامی قضات به رد صلاحیت تقریبا نیمی از داوطلبان انتخابات هیأت مدیره کانون اعتراض کرد و خواستار پاسخگویی این مرجع قضایی درباره رد صلاحیت ها شد.

محمد جندقی کرمانی پور رئیس فعلی کانون، گودرز افتخار جهرمی رئیس سابق کانون، محمد علی دادخواه، نعمت احمدی، رمضان حاجی مشهدی، ناصر زرافشان، عبدالفتاح سلطانی، فریده غیرت، محمد حسین آقاسی و عبدالصمد خرمشاهی از جمله وکیلان رد صلاحیت شده هستند.

خبرگزاری ایسنا به نقل از محمد جندقی کرمانی پور اعلام کرد که دادگاه عالی انتظامی قضات، دلیلی برای این رد صلاحیت ها اعلام نکرده است.

به گفته او، این دادگاه از میان ۷۹ داوطلب شرکت در بیست و ششمین دوره انتخابات هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری، تنها صلاحیت ۴۳ داوطلب را تأیید کرده و سایر داوطلبان را «دارای صلاحیت لازم» ندانسته
است.

در دوره های پیشین نیز برخی وکلای چهره های مخالف دولت رد صلاحیت شده بودند، اما در دور بیست و ششم این انتخابات، تعداد رد صلاحیت شده ها بیشتر از سال های پیش است.

یک مرد سعودی به پشتیبانی مالی در جاکارتا متهم شد

در اندونزی، محاکمه یک مرد سعودی آغاز شده است، او به پشتیبانی مالی برای بمب گذاری های مرگبار در دو هتل در جاکارتا در سال گذشته متهم است.

دادستان ها می گویند «الخلیو علی عبدالله» حدود ۶ هزار دلار به همدستان نورالدین تاپ، طراح اصلی بمب گذاری های انتحاری در هتل های ماریوت و ریتز- کارلتون، پرداخت کرد. در آن حملات که در ژوئیه سال پیش روی داد ۷ تن کشته شدند.

عبدالله، که معلمی بازنشسته است، روز چهارشنبه به خبرنگاران در خارج از دادگاه در جنوب جاکارتا گفت او تروریست نیست، و برای استراحت و به راه انداختن یک شرکت اینترنتی به اندونزی آمده است.

دادستان ها می گویند عبدالله از این شرکت به عنوان پوششی جهت انتقال پول برای فعالیت های تروریستی استفاده می کرد. او در صورت محکومیت با بیش از ۱۵ سال زندان روبرو است.

پلیس اندونزی در این باره که آیا هزینه های بمب گذاری را القاعده تامین کرد یا نه تحقیق می کند. گفته می شود القاعده هزینه حملات قبلی را که به نورالدین تاپ ارتباط داده می شود، پرداخت کرد.

او که یک ستیزه گر متولد اندونزی بود، در تیراندازی پلیس در سپتامبر کشته شد.

روز سه شنبه، دادستان ها یک مرد اندونزیایی را به جمع آوری پول در عربستان سعودی برای حملات متهم کردند.

Voice of America

unread,
Feb 26, 2010, 1:40:50 PM2/26/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

جمعه, 26 فوريه 2010

مهم ترين خبرها

نماینده آمریکا می گوید کره شمالی به بازگشت به مذاکرات اتمی نزدیکتر می شود

فرستاده آمریکا به کره شمالی می گوید بنظر می رسد پیونگ یانگ آماده است مذاکرات شش جانبه برای پایان دادن به برنامه اتمی آنرا از سر بگیرد.

استیفن بوسورث این نظر را روز جمعه در سئول، در پایان سفری دو روزه به کره جنوبی ابراز داشت و گفت ایالات متحده و کره جنوبی امیدوار هستند مذاکرات بین المللی – که چین، ژاپن و روسیه نیز در آن شرکت دارن – در آینده ای نزدیک از سر گرفته شود.

کره شمالی سال پیش در اعتراض به تحریم های بین المللی از مذاکرات بیرون رفت. تحریم ها پس از آن برقرار شد که پیونگ یانگ یک سلسله آزمایشات اتمی و موشکی انجام داد.

کره شمالی گفته است پیش از پیوستن دوباره به مذاکرات خلع سلاح می خواهد تحریم ها لغو شود. پیونگ یانگ همچنین خواهان یک پیمان رسمی صلح است که جایگزین پیمان ترک مخاصمه سال ۱۹۵۳ بشود. آن پیمان به جنگ کره پایان داد.

رهبران ایران و حزب الله ملاقات می کنند

رهبر حزب الله لبنان در دمشق با محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران ملاقات کرده است. تلویزیون دمشق بخشی از این دیدار را که پنجشنبه شب انجام گرفت، نشان داد.

خبرگزاری سوریه گفت آنها در ضیافت شام که بشار اسد رییس جمهوری ترتیب داده بود، ملاقات کردند. تلویزیون المنار می گوید احمدی نژاد و حسن نصرالله درباره «جدیدترین تحولات» در منطقه، و تهدید های اسراییل علیه لبنان و سوریه بحث کردند.

پیشتر در اوایل فوریه، رسانه های ایران گزارش دادند احمدی نژاد عهد کرد در کنار حزب الله بایستد و آنرا تشویق کرد اگر جنگی براه افتاد، یک بار و برای همیشه از شر اسراییل آسوده شود.

احمدی نژاد برای گفت و گو با اسد درباره تقویت مناسبات بین ایران و سوریه به دمشق رفته بود. آنها قول دادند وحدت خود را حفظ کنند و توافقنامه ای امضا کردند که نیاز به گذرنامه برای سفر بین دو کشور را از بین می برد.

روز چهارشنبه، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا از سوریه خواست از ایران، که ایالات متحده می خواهد آنرا بدلیل برنامه اتمی و حمایت از حزب الله و حماس منزوی کند، فاصله بگیرد.

انفجارهای مرگبار پایتخت افغانستان را تکان داد

پلیس افغانستان می گوید در سلسله انفجارهایی در کابل دست کم ۱۶ تن، از جمله خارجیان، کشته شده اند.

تحقیقگران می گویند در حملات که در نزدیکی یک ناحیه ۹ طبقه خرید و فروش و دو مهمانسرا، که خارجیان اغلب به آنها آمد و شد می کنند، حداقل ۳۲ نفر نیز مجروح شدند.

وزیر امور خارجه هند می گویند بالغ بر ۹ تبعه هندی، از جمله چند مقام، در میان کشته شدگان هستند. مقامات افغان و دولت ایتالیا می گویند یک ایتالیایی نیز در انفجارها کشته شد.

ژنرال عبدالغفار سید زاده، مقام ارشد پلیس افغانستان می گوید به اعتقاد او هدف اصلی مهمانسرایی بود که در آن اتباع هندی اغلب اقامت می کنند. به گفته وی، یک بمب اتومبیلی در مقابل ساختمان منفجر شد، سپس چند بمب انداز انتحاری وارد مهمانسرای دیگری در نزدیکی آن شدند و مواد انفجاری را منفجر کردند.

طالبان مسئولیت حملات را بر عهده گرفته اند، و می گویند دست کم پنج بمب انداز انتحاری شرکت داشتند.

حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان حملات را به شدت محکوم کرد و «همدردی عمیق و تسلیت های» خود را به هند ابراز داشت.

انفجارها در آغاز تعطیل هفتگی جمعه روی داد، زمانی که شمار مردم در خیایان ها معمولا اندک است.

در این میان، نیروهای ائتلاف می گویند در انفجاری که روز جمعه در جنوب افغانستان روی داد یک سرباز کشته شد.

یک اطلاعیه نظامی حاکی است انفجار در جریان ماموریتی مرتبط با «عملیات مشارکت» روی داد. این عملیات هجوم عمده ای است که نیروهای ناتو و افغان علیه شورشیان در ایالت هلمند آغاز کرده اند.

وقايع روز: سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد ايالات متحده به دنبال تحريم های فلج کننده عليه ايران نيست

سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد ايالات متحده به دنبال تحريم های فلج کننده عليه ايران نيست

پی جی کرولی سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا روز پنجشنبه گفت ايالات متحده به دنبال تحريم های فلج کننده عليه ايران نيست. به گفته آقای کرولی، آمريکا خواهان آن است که ضمن حفاظت از مردم ايران بر دولت جمهوری اسلامی ايران فشار وارد کند تا رويکرد هسته ای خود را تغيير دهد. در همين حال هيلاری کلينتون وزير امورخارجه آمريکا روز پنجشنبه از سياست دولت پرزيدنت باراک اوباما در قبال ايران دفاع کرد. خانم کلينتون درکميته روابط خارجی مجلسِ نمايندگان آمريکا گفت سياست پرزيدنت اوباما طی ماه های اخير به تلاش های کنونی آمريکا جهت ايجاد صف آرايی جهانی به منظور حمايت از اعمال تحريم های جديد عليه جمهوری اسلامی ايران کمک کرده است. وزير امورخارجه آمريکا قرار است به همراه ويليام برنز ديپلمات ارشد اين کشور طی چند روزِ آينده برای جلب حمايت برزيل نسبت به اِعمال تحريمهای جديد سازمان ملل عليه ايران به طور جداگانه به برزيل، سفر کنند. برزيل در حال حاضر دارای حق رأی در شورای امنيت سازمان ملل متحد است و می تواند به اِعمال تحريم های جديد عليه برنامه اتمی ايران کمک کند. کشورهای غربی نگران هستند که برنامه اتمی ايران با هدف ساخت سلاح هسته ای دنبال شود. دولت ايران اين موضوع را انکار می کند.

اظهارات آيـت الله خامنه ای و حجت الاسلام رفسنجانی در پی اجلاس مجلس خبرگان

آيت الله سيد علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ايران ميگويد افرادی که حاضر نيستند نتيجه دهمين انتخاباتِ رياست جمهوری را قبول کنند صلاحيت حضور در حاکميت را از دست داده اند.  در همين حال حجت الاسلام اکبر هاشمی رفسنجانی می گويد موج فتنه بزرگی شروع شده ‌است و افراد ناآگاه مسؤليت‌ها را به عهده آقا (آيت الله خامنه ای) می اندازند.

جمعی از ايرانی- آمريکايی ها از کنگره آمريکا درخواست کردند تا توجه بيشتری به نقض حقوق بشر در ايران مبذول کند

روز چهارشنبه جمعی از ايرانی- آمريکايی ها در ساختمان کنگره آمريکا گرد آمدند تا از دولتمردان آمريکا بخواهند به نقض حقوق بشر در ايران توجهِ بيشتری کنند. شرکت کنندگان در جلسه تاکيد کردند که طی ۳۰ سال گذشته نقض حقوقِ بشر در ايران ادامه داشته و نظام جمهوری اسلامی هيچگاه به عنوانِ حکومتی مسئول، در سطح منطقه و بين الملل عمل نکرده است.

آمريکا ادعای حمايت از گروه شبه نظامی جند الله را تبليغات جمهوری اسلامی ايران توصيف کرد

وزرات دفاع آمريکا ادعای حمايت از گروه شبه نظامی جند الله را ساختگی، مضحِک و پروپاگاندای جمهوری اسلامی ايران توصيف کرد. عبدالمالکِ ريگی رهبر بازداشت شده اين گروه سنّی مذهب در اعترافات تلويزيونی که روز پنجشنبه منتشر شد اعلام کرد واشنگتن به اين گروه پيشنهادِ همکاری و حمايت کرده بود. در همين حال جمهوری اسلامی ايران می گويد که با قطر يک پيمان همکاری در زمينه های دفاعی امضا کرده است.

هيأت بلندپايه اسرائيلی در ارتباط با تحريم جمهوری اسلامی ايران وارد پکن شد

يک هيأت بلند پايه اسرائيلی وارد پکن شد تا موضع چين را در قبال تشديد تحريم های عليه ايران مورد بررسی و تبادل نظر قرار دهد.  سفارت اسرائيل در پکن می گويد هيأت اسرائيلی درخصوص مسائلی از جمله برنامه هسته ای ايران با مقامات چين گفتگو می کند. در همين حال وبسايت اسرايئلی جِروزلِم پُست به نقل از اِهود باراک می نويسد که دستيابی ايران به سلاح هسته ای توازن استراتژيک را درمنطقه به کُل، برهم خواهد زد. اسرائيل خواستار اعمال تحريمهای شديدتر عليه ايران است. آقای باراک روز پنجشنبه با، بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد ديدار کرد.

سوریه و ایران مناسبات خود را تقویت می کنند

بشار اسد رییس جمهوری سوریه، علیرغم درخواست امریکا از دمشق برای دور شدن از ایران، روز پنجشنبه در جریان دیداری با محمود احمدی نژاد، بر وحدت خود با او تاکید گذاشت. آنها توافقنامه ای امضا کردند که به نیاز به ویزا برای سفر بین دو کشور پایان می دهد.

اسد همچنین قول داد از برنامه اتمی ایران حمایت کند و گفت نگرانی های امریکا با پیشنهادهای دولت اوباما برای صلح و ثبات در خاورمیانه مغایرت دارد.

فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا روز پنجشنبه در واشنگتن گفت اسد نیاز دارد به اطراف منطقه نگاه کند و  تشخیص دهد که روز بروز محدود تر می شود.

کراولی از سوریه خواست نقش سازنده تری در منطقه بازی کند، از جمله آنچه را ایران نیاز دارد انجام دهد روشن سازد.

احمدی نژاد گفت امریکا باید از کوشش های خود در منطقه دست بردارد، و اظهار داشت او خاورمیانه ای بدون نفوذ امریکا و بدون اسراییل را تصور می کند.

دیدار احمدی نژاد از دمشق یک روز پس از آن صورت می گیرد که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا از سوریه خواست از ایران فاصله بگیرد.

 امریکا در جستجوی بهبود مناسبات با سوریه بوده و برای نخستین بار از سال ۲۰۰۷ سفیر جدیدی به دمشق فرستاده است، در همین حال بر فشار بر ایران می افزاید.

تنش بین اسراییل و همسایگان عربش رو به افزایش گذاشته است.

اسراییل از حمایت ایران و سوریه از حزب اله شکایت کرده است، در حالی که گروه ستیزه گر حزب اله لبنان به اسراییل هشدار داده است اگر به لبنان حمله کند دست بتلافی خواهد زد.

رییس جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته گفت ایران در صورت بروز مناقشه در کنار حزب اله خواهد ایستاد، و گفت اگر جنگی در گیرد، حزب اله باید یکبار و برای همیشه " از شر اسراییل آسوده شود."

اسراییل گفته است در اندیشه مناقشه نظامی دیگری با لبنان نیست.

کلینتون: ایران سعی دارد در انتخابات عراق نفوذ کند

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا می گوید او «تردید ندارد» که ایران در تلاش است درانتخابات پارلمانی ماه آینده در عراق نفوذ کند.

کلینتون روز پنجشنبه در توضیحاتی در کمتیه امور خارجی مجلس نمایندگان گفت ایران، و نیز دیگر همسایگان عراق، برای تاثیر گذاری بر نتیجه انتخابات ۷ مارس، از هیچ کاری فروگذار نمی کنند. او از کشورهای دیگر نام نبرد.

وزیر امور خارجه آمریکا به گزارش های گسترده ای که حاکی است ایران پول و شکل های دیگر کمک را برای متحدان خود در داخل عراق سرازیر کرده است، پاسخ می داد. او گفت واشنگتن نگران مداخله ایران در انتخابات است. اما اضافه کرد اکثر عراقی ها ناسیونالیست هستند و با آن مخالفند.

هیلاری کلینتون گفت ایالات متحده سعی دارد رای دهندگان عراقی را تشویق کند برای مقابله با نفوذ ایران به تعداد زیاد در حوزه های رای گیری حضور پیدا کنند.

افغانستان می گوید پاکستان با بازگرداندن فرمانده طالبان موافق است

افغانستان می گوید پاکستان موافقت کرده است ملا عبداله غنی برادر فرمانده طالبان و ستیزه گران دیگر را تحویل دهد.

دفتر رییس جمهوری افغانستان روز پنجشنبه گفت پاکستان با این درخواست در جریان جلسه وزیران کشور در اسلام آباد در روز چهارشنبه موافقت کرد.

پاکستان در باره بیانیه دولت افغانستان اظهار نظر نکرده است.

سخنگوی وزارت کشور افغانستان روز چهارشنبه گفت اسلام آباد در خواست کرد در برابر ستیزه گران طالبان، زندانیان پاکستانی باز گردانده شوند.

نیروهای امنیتی پاکستان ملا برادر را در عملیات مشترکی با ماموران امریکایی دستگیر کردند و در هفته های اخیر چندین فرمانده دیگر طالبان را بازداشت کرده اند.

رهبر فرانسه به قربانیان نسل کشی در رواندا ادای احترام کرد

نیکولا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه قبول کرده است که فرانسه و بقیه جهان در تعلل در جلوگیری از نسل کشی در رواندا در سال ۱۹۹۴ مرتکب اشتباه شدند، اما پوزش نخواست.

 سارکوزی روز پنجشنبه در کیگالی، پایتخت رواندا به خبرنگاران گفت فرانسه و کشورهای دیگر « کور» بودند و جنبه نسل ُکشانه دولتی را که کشتارها را هماهنگ ساخت،  نمی دیدند.
رییس جمهوری فرانسه این نظر را در پی گفت و گو با رییس جمهوری رواندا و دیداری از موزه و بنای یادبود قربانیان نسل کشی، و ادای احترام به آنها، ابراز داشت.

از زمان وقوع نسل کشی در رواندا، این نخستین بار است که یک رهبر فرانسه از آن کشور دیدن می کند. دو ملت سعی دارند پیوندهای دیپلماتیک را پس از گسستی سه ساله  ترمیم کنند.

رواندا فرانسه را متهم می کند به عاملان نسل کشی که در آن حدود ۸۰۰ هزار توتسی و هوتو کشته شدند کمک کرد. فرانسه این اتهام را تکذیب می کند.

رواندا مناسبات با فرانسه را در سال ۲۰۰۶ قطع کرد، این اقدام پس از آن  صورت گرفت که یک قاضی فرانسوی احکام دستگیری ۹ مشاور رییس جمهوری رواندا را صادر کرد.  قاضی مشاوران را به کمک به توطئه چینی برای ترور « جوونال هابیاریمانا»، سلف رییس جمهوری، در آغاز نسل کشی متهم کرد.

رهبر فرانسه در جریان سفر چهار روزه به افریقا ، از گابون و مالی نیز دیدن کرد.

شهرت رفسنجانی در ميان حاميان اپوزيسيون در خطر است

بخش اينترنتی روزنامه لس انجلس تايمز، موسوم به Babylon & Beyond زير عنوان"مجلس تحت رهبری رفسنجانی بيانيه ای صادرکرده است که جنبش معترض را به عنوان فتنه تقبيح و محکوم ميکند" می نويسد:
 
روز سه شنبه، Babylon & Beyond در پی يافتن موضع آيت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی در مورد شکاف سياسی جاری در ايران بود.

روز چهارشنبه، مجلس خبرگان، که رياست آن با اوست، ظاهرا بيانيه ای داد که وی را مستقيما در اردوگاه افراد مخالف با جنبش اپوزيسيون قرار ميدهد.

به گزارش ايسنا، خبرگزاری دانشجوئی ايران، بيانيه اين مجلس آخوندها، که شرايط و اوصاف مقام رهبری آيت الله علی خامنه ای را زير نظر دارد، ميگويد حوادث بعد از انتخابات اخير، گرچه خسارت های مادی و معنوی جبران ناپذيری را در سطح ملی و بين المللی به دنبال داشت، اما در مقابل صحنه ای تاريخی نيز برای امتحان مردم و نخبگان فراهم ساخت.

بيانه ميگويد صبر انقلابی مردم ايران و جمهوری اسلامی در ماه دسامبر (دی) پس از آن پايان گرفت که سران فتنه فرصت های متعدد برای توبه و بازگشت به دامن انقلاب را ازدست دادند و با رد شدن در امتحان نهائی ۳۰ دسامبر(۹ دی) از ذهنيت سياسی ايران حذف شدند.

منظوربيانيه ازامتحان نهائی ۳۰ دسامبر (۹ دی) اجتماعات طرفدار دولت است که پس از ناآرامی های مصادف با عاشورا ترتيب داده شد، و منظوراز سران فتنه نيز رهبران اپوزيسيون ايران هستند.

معلوم نيست آيا خود رفسنجانی نيز نامش را به اصطلاح پای اين بيانيه گذاشته است يا نه. ايسنا، آن را بيانيه اجلاس رسمی مجلس خبرگان توصيف ميکند. تمامی احتمالات نشان ميدهد رفسنجانی حتی اگر چنين اقدامی هم کرده باشد مبارزه عليه محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری، وامثال او را کاملا کنار نگذاشته است. گذاشتن نامش بر بيانيه ممکن است يک عقب نشينی تاکتيکی باشد، که به او فرصت ميدهد مقام های پرقدرت خود را حفظ کند تا بتواند در فرصتی ديگر وارد نبرد شود.

اما چنين حرکتی شديدا به شهرت او در ميان حاميان جنبش اپوزيسيون ايران، اصلاح طلبان و ميانه روها در نظام سياسی ايران لطمه ميزند.

بيانيه ميگويد ما به همه دشمنان خارجی و فريب خوردگان داخلی توصيه ميکنيم با مقام رهبری همسو شوند و خود را ازجريانات فتنه انگيزی و منافقانه دور نگاه دارند.

روسیه از ایران خواسته است در مساله برنامه اتمی مسئولانه عمل کند

رییس جمهوری روسیه از ایران خواسته است برای کمک به پایان اختلاف بین المللی بر سر برنامه اتمی آن، مسئولانه عمل کند.

رسانه های روسیه به نقل از دمیتری مدودف می گویند ایران باید فعالیت های اتمی خود را بگونه ای شفاف انجام دهد.
مدودف همچنین، بی آنکه توضیحی دهد، نسبت به یک فاجعه انسانی، در صورتی که به گفته او «اتفاقی بسیار جدی بیافتد»، هشدار داد.

روسیه، عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، حمایت از تحریم های جدید علیه ایران را رد نکرده است. با این حال می گوید هدف چنین تحریم هایی بجای مجازات ایران، باید جلوگیری از گسترش تسلیحات اتمی باشد.

کشورهای غربی ایران را متهم می کنند که زیر پوشش یک برنامه انرژی غیر نظامی، سعی دارد تسلیحات اتمی تولید کند، تهران این اتهام را رد می کند.

ایران حاضر نشده است پیشنهاد انتقال بیشترین مقدار اورانیوم کمتر غنی شده خود را به روسیه و فرانسه برای غنای بیشتر قبول کند. کشورهای غربی بر این باورند این اقدام مانع از آن خواهد شد ایران اورانیوم را به یک ماده دارای کاربرد نظامی تبدیل کند.

روز پنجشنبه، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی که به توکیو رفته است، در پی ملاقات با مقامات ارشد ژاپنی گفت ایران به پیشنهاد ژاپن برای غنی سازی اورانیوم از سوی ایران علاقه مند است.

در تحولی دیگر، مقامات ارشد اسراییل برای ترغیب چین به حمایت از تحریم های جدید سازمان ملل متحد علیه ایران به پکن رفته اند. اسراییل یک ایران مجهز به تسلیحات اتمی را تهدیدی برای موجودیت خود می بیند.

چین که بخش عمده ای از نیازهای نفتی خود را از ایران وارد می کند، با تحریم های جدید مخالف بوده است و می گوید هنوز امکان حل اختلاف اتمی از راه گفت و شنود وجود دارد.

Voice of America

unread,
Feb 27, 2010, 2:36:14 PM2/27/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

شنبه, 27 فوريه 2010

مهم ترين خبرها

موسوی: افتخار واقعی به شرکت خودجوش مردم در راهپیمایی ۲۵ خرداد و مراسم پس از آن است و نه راهپیمایی های مهندسی شده یا اجباری

میر حسین موسوی رهبر اصلی اوپوزیسیون در ایران می گوید کشور از حکومت مذهبی به یک دیکتاتوری که یک گروه آنرا اداره می کند تبدیل شده است.

موسوی در مطلبی که روز شنبه در سایت کلمه، پایگاه اینترنتی او منتشر شده است، همچنین سرکوب خشونتبار فعالان اوپوزیسیون در جریان گردهمایی های سالگرد انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن را محکوم می کند و نیز می گوید مراسمی که با حمایت دولت برپا شد «مهندسی» شده بود.

موسوی این نظر را دو روز پس از آن ابراز می دارد که آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی گفت مخالفان، بدلیل خودداری از قبول انتخاب دوباره محمود احمدی نژاد، حق شرکت در نظام سیاسی را از دست داده اند.
اپوزیسیون ادعا می کنند که احمدی نژاد انتخابات را سرقت کرد.

جامعه بین المللی برای کمک به شیلی بسیج می شود

جامعه بین المللی به سرعت به زمین لرزه نیرومند در شیلی واکنش نشان داده است.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد از طریق یک سخنگوی این سازمان، همدردی خود را با زلزله زدگان و بازماندگان قربانیان ابراز داشت و گفت او از کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای آمریکای لاتین و کارائیب، که دفتر مرکزی آن در سانتیاگو پایتخت شیلی قرار دارد، خواسته است وضع را ارزیابی کند.

رابرت گیتس سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای گفت دولت آمریکا وضعیت و شرایط موجود، از جمله امکان سونامی را از نزدیک زیر نظر دارد و با مردم شیلی ابراز همدردی می کند. در این بیانیه گفته می شود ایالات متحده آماد است به کمک آنها بشتابد.

کمیسر اتحادیه اروپا در زمینه کمک های انساندوستانه می گوید کمیسیون او برای ارزیابی وضع و هماهنگ ساختن پاسخ به فاجعه، با هیأت اتحادیه اروپا در سانتیاگو کار می کند.

وزارت امور خارجه آمریکا شماره تلفن ویژه ای را برای کسانی که می خواهند اطلاعاتی در باره خانواده و عزیزن خود در شیلی بدست آورند اعلام کرده است.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا قرار بود در این هفته بعنوان بخشی از سفری به آمریکای جنوبی به شیلی برود. یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز شنبه گفت در مورد تغییر سفر خانم کلینتون هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

اسرائیل خواستار اعمال تحریم های چشمگیر علیه ایران شد

اسرائیل جمهوری اسلامی را تهدیدی بالقوه قلمداد می کند و به دلیل تداوم برنامه اتمی تهران، گزینه نظامی علیه ایران را همچنان در دست بررسی دارد.

اما اسرائیل در عین حال از فشارهای آمریکا برای اعمال تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی و متقاعد کردن تهران به پذیرش درخواست های بین المللی و توقف غنی سازی اورانیوم، خرسند است.

اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل گفت: «روشن است و به نظر من روشن تر نیز خواهد شد که ایران تلاش می کند تمامی جهان را با بلندپروازی های هسته ای اش تحریک کند، فریب دهد و بترساند».

اهود باراک که روز جمعه در «موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» سخن می گفت، تظاهرات اعتراضی ماه های اخیر در ایران به دنبال انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری را، نشانی از تضعیف فشار حکومت بر مردم خواند.

وزیر دفاع اسرائیل پیش بینی کرد که دولت جمهوری اسلامی ایران احتمالا سقوط خواهد کرد اما در عین حال گفت چنین رویدادی چند سال دیگر رخ خواهد داد.

باراک گفت: «برای من روشن است که زمان به سوی سقوط حکومت ایران، آهسته تر از زمان به سوی تبدیل ایران به یک قدرت نظامی هسته ای پیش می رود».

وزیر دفاع اسرائیل گفت سازمان ملل متحد باید «تحریم های مؤثر و چشمگیری» بر تهران اعمال کند که با اعمال محدودیت زمانی بر جمهوری اسلامی، تهران را وادار به توقف غنی سازی اورانیوم کند.

او در عین حال تلاش های باراک اوباما برای بسیج کردن اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای وضع تحریم های جدید علیه تهران را ستود: «به نظر من دولت آمریکا تمام تلاش خود برای وضع تحریم های مؤثر علیه تهران را به کار گرفته است. از این بابت سپاسگذاریم و امیدواریم که این اقدام موفقیت آمیز باشد».

اهود باراک روز جمعه با هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا که موضعی دوگانه در قبال ایران در پیش گرفته نیز، ملاقات کرد.
هیلاری کلینتون درباره ایران گفت: «ما به دیپلماسی و راه حل صلح آمیز پایبند می مانیم. اما به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی، تهران به تعهدات خود پایبند نیست و ما با شریکان بین المللی خود برای افزایش فشار بر ایران برای تغییر موضع این کشور، همکاری می کنیم».

تاکنون سازمان ملل متحد سه قطعنامه تحریم را علیه تهران با هدف توقف غنی سازی اورانیوم، اعمال کرده است. اورانیوم غنی شده کاربرد دوگانه دارد و می توان از آن به عنوان سوخت رآکتور هسته ای و یا تولید بمب اتم استفاده کرد.

جمهوری اسلامی می گوید برنامه اتمی اش تنها با اهداف صلح آمیز است.

در پی زلزله شیلی، هشدار سونامی برای کشورهای حاشیه اقیانوس آرام صادر شد

زمین لرزه نیرومندی به شدت ۸.۸ درجه ریشتر سحرگاه شنبه شیلی را تکان داد، دست کم ۱۴۷ تن را کشت، ساختمان ها را واژگون کرد و موجب شد مقامات برای کشورهای حاشیه اقیانوس آرام هشدار سونامی صادر کنند.


زمین لرزه سحرگاه شنبه در حدود ۱۰۰ کیلومتری شهر «کونسپسیون»، دومین منطقه بزرگ و پر جمعیت در شیلی، روی داد.

رییس جمهوری شیلی «وضعیت فاجعه» اعلام کرده است و می گوید انتظار می رود بر شمار کشته شدگان افزوده شود.

او گفت تیم های نجات و امداد در سراسر منطقه مستقر شده اند و دستور داد جزیره ایستر، یک سرزمین متعلق به شیلی، تخلیه شود. انتطار می رود سونامی به آن حمله کند.

زمین لرزه با چندین پس لرزه نیرومند دنبال شد، یکی از آنها ۶.۹ درجه ریشتر قدرت داشت.

تصویرهای تلویزیونی ساختمان های ویران شده یا بناهایی را که بشدت آسیب دیده اند و نیز خیایان ها را که در زیر آوار مدفون شده اند نشان داد. دست کم یک پل در خارج از پایتخت آسیب دیده است، به فرودگاه نیز صدمه رسید و بسته شد.

مرکز هشدار سونامی در منطقه اقیانوس آرام، تخمینی در مورد زمان رسیدن امواج به محل هایی در سراسر پاسیفیک، از جمله هاوایی تا روسیه، صادر کرده است.

کارشناسان هشدار می دهند در نتیجه زمین لرزه، ممکن است سونامی ویران کننده ای به کشورهای کرانه اقیانوس کبیر، از جمله روسیه، و نیز ایالت هاوایی در آمریکا حمله کند.

هنوز اطلاعات دقیقی درباره محلی که زلزله به آنجا حمله کرد منتشر نشده است، اما ساختمان ها در سانتیاگو، پایتخت، در فاصله ۳۲۰ کیلومتری شمال شرقی مرکز زلزله تکان خورد و شهر در خاموشی فرو رفت. زمین لرزه در دیگر بخش های آمریکای جنوبی نیز احساس شد.

انجمن زمین شناسی آمریکا می گوید زمین لرزه ای بقدرت ۸.۸ درجه ریشتر، «بزرگ» طبقه بندی می شود و می تواند خسارات عظیمی ببار آورد.

بزرگترین زمین لرزه در همان منطقه در شیلی با قدرت ۹.۵ درجه ریشتردر سال ۱۹۶۰ روی داد.

وقايع روز: نمايندۀ ولی فقيه در سپاه پاسداران می گويد اين نيرو صرفاً نظامی نظيرِ ارتش نيست و به همين دليل حق دخالت در سياست را دارد

نمايندۀ ولی فقيه در سپاه پاسداران می گويد اين نيرو صرفاً نظامی نظيرِ ارتش نيست و به همين دليل حق دخالت در سياست را دارد

علی سعيدی نماينده ولی فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نامۀ سرگشاده ای به محمد علی انصاری مسئول موسسه تنظيم و نشر آثار آيت الله خمينی از رفتار نوه آيت الله خمينی انتقاد کرده است. وی در بخشی از اين نامه تصريح کرده است که سپاه يک نيروی صرفاً نظامی نظيرِ ارتش نيست، و به همين دليل حق دخالت در سياست را دارد. در ماههای پس از انتخابات، انتقادِ اصولگرايان از خانواده آيت الله خمينی اوج گرفته است. در اين ميان سيد حسن خمينی در محورِ اين حملات بوده است.

جبهه مشارکت می گويد عملکرد قوه قضاييه در مورد انتخابات کانون وکلا اِعمال نظارت استصوابی نظيرتجربه تلخ انتخابات رياست جمهوری اسلامی است

جبهه مشارکت ايران اسلامی با انتشار بيانيه ای نسبت به رد صلاحيتِ گسترده در انتخابات کانون وکلای دادگستری مرکز هشدار داده است. جبهه مشارکت که از حزب های اصلاح طلبِ ايران است در بيانيه ای که روز جمعه منتشر کرد با تأکيد بر اهميت کانون وکلا رد صلاحيتِ نزديک به نيمی از داوطلبان انتخاباتِ هيات مديره کانون را اِعمال نظارت استصوابی از سوی دستگاه قضايی ايران ناميد. جبهه مشارکت ضمن محکوم کردنِ اين اقدام از اينکه مسئولان دستگاه قضايی به گفته اين جبهه از تجربه تلخ و پرهزينه ی انتخابات رياست جمهوری دهم و رخدادهای پس از آن درس عبرت نگرفته و گويا به تکرار آن تمايل دارند، ابراز تاسف کرده است.

اظهارات محسنی اژه ای بعد از توقف پخش تلويزيونی دادگاه برخی بازداشت شدگان پرسش برانگيز بوده است

حجت الاسلام غلامحسين محسنی اژه ای دادستان کل جمهوری اسلامی می گويد اگر خطا کاران ابراز ندامت کرده و توبه کنند و البته شاکی خصوصی نداشته باشند، مورد عفو خواهند گرفت. اين اظهارات پس از آن که  پخش تلويزيونی دادگاه برخی چهره های سرشناس سياسی متوقف شد و جز تنی چند آزاد نشدند اين پرسش را مطرح کرده است که آيا پروژه ای ديگری برای بازداشت شدگان در دست اجراست؟

اسرائيل می گويد موضعش در مورد برنامه هسته ای ايران با آمريکا متفاوت است و دو کشور ممکن است درمورد چگونگی برخورد با ايران نيز اختلاف نظر داشته باشند

اهود باراک وزير دفاع اسرائيل اين اظهارات را روز جمعه در ديدار از واشنگتن عنوان  کرد. برنامۀ هسته ای ايران در صدر موضوع های گفتگو ميان مقام اسرائيلی و مقام های واشنگتن است. در همين حال علی لاريجانی رئيس مجلس شورای اسلامی روز جمعه در ژاپن معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای و نيز آژانس بين المللی انرژی اتمی را مورد انتقاد قرار داد.

دانشگاه تهران به رتبه ۸۷۳ در جهان دست يافت

دانشگاه تهران در جديدترين رتبه بندی علمی در ميان ۵ هزار دانشگاه جهان به رتبه ۸۷۳ دست يافته است. به گزارش منابع خبری ايران، اين رتبه نسبت به سال گذشته ۴ پله صعود نشان ميدهد. ارايه مقالات تحقيقی و بودجه های آموزشی و تحقيقاتی در احراز مقام در ميان دانشگاه ها نقش دارد.  در عين حال رتبه نخست را دانشگاه هاروارد در امريکا به خود اختصاص داده است.

۲۵۰ فعال سياسی و مدنی در نامه ای خواستار آزادی روزنامه نگاران و فعالان سياسی و مشخصاً علی مليحی از زندان شدند

بالغ بر ۲۵۰ نفر از فعالان سياسی، مدنی، دانشجويی و مطبوعاتی طی بيانيه ای خواستارِ آزادی روزنامه نگاران و فعالان سياسی زندانی شدند . در اين بيانيه امضاکنندگان خواستارِ آزادی علی مليحی شدند. علی مليحی خبرنگار و از فعالين عرصه مدنی است که از اعضای سازمان دانش آموختگان است.

افزايش نرخ تورم در ايران در سال آينده به دليل حذف يارانه ها بالاتر از ۴۰ درصد پيش بينی می شود

حسن سبحانی اقتصاد دان می گويد با توجه به اجرای هدفمند کردن يارانه ها که به کاهش اشتغال منجر می شود از قدرت خريد مردم کاسته خواهد شد. وی به خبرگزاری ايلنا گفت که نرخ تورم در سال آينده ۴۰ درصد پيش بينی شده است و به همين دليل اگر همه شرايط هم ثابت فرض شوند ۴۰ درصد از قدرت خريد مردم کم خواهد شد. در حالی که به اين عدد بايد تورم ناشی از اجرای لايحه هدفمند کردن يارانه ها را هم اضافه کرد.

کنگره ملی مردم چین قانون بسیج نیروهای نظامی را به تصویب رساند

کنگره ملی مردم چین که بدنۀ قانونگزار در آن کشور است قانون بسیج نیروهای نظامی را در آستانۀ جلسۀ سالانه خود به تصویب رساند

گرچه روشن است که حزب کمونیست حاکم در چین در زمان جنگ محدویت های کمی در بسیج بخش های دولتی اِعمال خواهد کرد  اما اعطای قدرت کامل به نیروهای نظامی نشان می دهد که پکن در صدد تقویت نیروی نظامی خود است.

 بر اساس این قانون شورای دولتی یا کابینه و کمیتة مرکزی نظامی، قدرت خواهد داشت در زمان جنگ و یا  تهدید به حاکمیت ملی، وحدت و یکپارچگی مرزی و امنیتی آن کشور به بسیج نیروهای نظامی دست بزند.

رئیس بخش بسیج عمومی گفت اگر یکپارچگی چین و یا امنیت آن کشور به خطر بیافتد  ارتش به بسیج عمومی و یا جزیی دست خواهد زد و رئیس جمهوری دستور آن را صادر خواهد کرد.

غرض از وحدت ملی می تواند تلاش تایوان برای اعلام رسمی استقلال آن کشور و یا تلاش های  اقوام مختلف در منطقه مرزی در تبت و یا سین کیانگ در جدایی از چین  باشد.

قانون بسیج زمانی به تصویب رسیده است که روابط چین با آمریکا  به علت فروش اسلحه به  تایوان از سوی  واشنگتن به تنش انجامیده است. 

بر اساس قانون جدید، دولت چین می تواند بر فعالیت های مالی، حمل و نقل، پست و ارتباطات، رسانه ها، تلویزیون و اینترنت، انرژی،  بهداشت، غذا،  تجارت و بازرگانی نظارت و دخالت کند.

در مالزی بحث قانونی بر سر کلمه الله منجر به برخوردهای خشونت آميز بين مسلمانان و مسيحيان شده است

پس از آنکه دادگاهی در ماه دسامبر گذشته با صدور حکمی اعلام کرد که مسيحيان کاتوليک ميتوانند از نام الله برای ناميدن خدا استفاده کنند،  تعدادی از کليساها و معابد با بمب های آتش زا به آتش کشيده شدند. دولت مالزی ضمن محکوم کردن حملات درخواست تجديد نظر در حکم را کرده است.

اگرچه بسياری از مسلمانان در مسجد ملی در کوآلالامپور، پايتخت مالزی اعتقاد دارند که استفاده از کلمه الله مختص به مسلمانان است ولی جامعه مسلمان مالزی در کل هر گونه اعمال خشونت را در اين رابطه رد ميکند.

لورنس اندرو، کشيش کليسای سينت اَن ميگويد که عليرغم اقدامات سريع دولت در دفاع از کليساها، ولی هنوز حملات اخير مسيحيان را نگران ساخته است.

چالز سانتياگو، قانونگزار مخالف حزب حاکم در پارلمان آن کشور دولت را متهم ميکند که با دادن امتيازاتی به مسلمانان توانسته است قدرت را در دست داشته باشد. او به نقل از حزب حاکم (سازمان ملی مالزی متحد) ميگويد که حزب به مردم، به ويژه به مالايی تباران مالزی وعده پشتيبانی، پول و رفاه را ميدهد و تنها از آنها ميخواهد که هر پنج سال يکبار به پای صندوق های انتخابات بروند و به آنها رأی بدهند.

در همين ارتباط ذکريا احمد، استاد علوم سياسی دانشگاه کمک در کوآلالامپور ميگويد که در انتخابات سال ۲۰۰۸ بسيار از مالائی ها به حزب رقيب رأی دادند، و اين امر باعث شد که حزب حاکم از آنها پشتيبانی بيشتر و يا دستِ کم از موضع تند و افراطی آنها در مورد مذهب و نژاد حمايت کند.

يوسری محمد، استاد حقوق دانشگاه بين المللی مالزی معتقد است که جامعه مسلمان مالزی تنها تلاش ميکند که زندگی سنتی خود را حفظ کند. او ميگويد تزريق برخی از ارزش های فرهنگی جوامع ديگر به جامعه مالزی بسيار مخاطره آميز خواهد بود.

آقای احمد افزود که برخی از سياستمداران تصور ميکنند که از طريق ايجاد نفاق ميتوانند به پيروزی دست یابند ولی اکثر مردم مالزی از پديده های مدرن استقبال ميکنند و به تمام نژادها و مذاهب احترام ميگذارند.

کلینتون و وزیر دفاع اسراییل درباره وضع تحریم هایی علیه ایران بحث کردند

هیلاری کلینتون وزیر، امور خارجه آمریکا، روز جمعه با اهود باراک، وزیر دفاع اسراییل، ملاقات کرد و قول داد به کوشش برای وضع تحریم هایی علیه ایران ادامه دهد.

کلینتون گفت گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نخستین بار تایید می کند که ایران ممکن است سرگرم تولید اسلحه اتمی باشد. او گفت: ایران به مسئولیت های خود عمل نمی کند، و افزود آمریکا خواهان راه حلی صلحجویانه برای این مشکل است.

اهود باراک خواستار وضع تحریم های کارساز علیه ایران شد. او در سخنانی در موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک اظهار نظر کرد که ایران پیش از استفاده از تسلیحات اتمی علیه اسراییل، درنگ خواهد کرد. اسوشیتد پرس به نقل از وزیر دفاع اسراییل می گوید: «آنها پیامدهای چنین حمله ای را کاملا می فهمند.»

کلینتنون همچنین گفت ایالات متحده متعهد است «مذاکرات معقول» بین اسراییلیان و فلسطینیان را دوباره آغاز کند.

زلزله شدیدی ژاپن را لرزاند

یک زلزله قدرتمند جنوب ژاپن را به لرزه درآورد.

زلزله شناسان در مرکز زمین شناسی آمریکا روز شنبه شدت این زمین لرزه را ۷ ریشدر و مرکز آن را در ۸۵ کیلومتری ساحل اوکیناوا در اقیانوس آرام، گزارش کردند.

گزارشی از جراحات و خسارات وارده دریافت نشده است.

دولت ژاپن برای سونامی هشدار داده و موج هایی به ارتفاع یک متر را پیش بینی کرده است.

دانشمندان می گویند این زمین لرزه در ساعت ۵:۳۰ بامداد به وقت محلی در عمق ۱۰ کیلومتری به وقوع پیوست.

ژاپن یکی از بزرگترین کشورهای زلزله خیز جهان است.

نماینده آمریکا می گوید کره شمالی به بازگشت به مذاکرات اتمی نزدیکتر می شود

فرستاده آمریکا به کره شمالی می گوید بنظر می رسد پیونگ یانگ آماده است مذاکرات شش جانبه برای پایان دادن به برنامه اتمی آنرا از سر بگیرد.

استیفن بوسورث این نظر را روز جمعه در سئول، در پایان سفری دو روزه به کره جنوبی ابراز داشت و گفت ایالات متحده و کره جنوبی امیدوار هستند مذاکرات بین المللی – که چین، ژاپن و روسیه نیز در آن شرکت دارن – در آینده ای نزدیک از سر گرفته شود.

کره شمالی سال پیش در اعتراض به تحریم های بین المللی از مذاکرات بیرون رفت. تحریم ها پس از آن برقرار شد که پیونگ یانگ یک سلسله آزمایشات اتمی و موشکی انجام داد.

کره شمالی گفته است پیش از پیوستن دوباره به مذاکرات خلع سلاح می خواهد تحریم ها لغو شود. پیونگ یانگ همچنین خواهان یک پیمان رسمی صلح است که جایگزین پیمان ترک مخاصمه سال ۱۹۵۳ بشود. آن پیمان به جنگ کره پایان داد.

Voice of America

unread,
Feb 28, 2010, 2:31:29 PM2/28/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

يکشنبه, 28 فوريه 2010

مهم ترين خبرها

۴ پلیس اسرائیلی و ۱۲ تظاهرکننده فلسطینی در درگیری های شهر قدیمی اورشلیم مجروح شدند

پس از حمله پلیس به یک حیاط در نزدیکی مسجد الاقصی در اورشلیم برای جلوگیری از سنگ پرانی تظاهرکنندگان فلسطینی به توریست ها، طی درگیری که رخ داد، چهار پلیس اسرائیلی و دست کم ۱۲ فلسطینی تظاهرکننده مجروح شدند.

پلیس می گوید هفت فلسطینی را روز یکشنبه در ارتباط با شورش های خشونت بار شهر قدیمی اورشلیم دستگیر کرده است. تظاهرکنندگان به سوی پلیس سنگ پرانی کردند و پلیس با گاز اشک آور و گلوله های لاستیکی با آنان مقابله کرد.

پلیس اسراییل می گوید حدود ۲۰ تظاهرکننده، پیش از آرام شدن اوضاع درون یک مسجد جمع شدند.

مقامات اسرائیلی می گویند بیش از ۱۰۰۰ جهانگرد از زمان آغاز درگیری از این محل تاریخی بازدید کردند.

این بخش قدیمی شهر اورشلیم از جمله شامل مسجد الاقصی و دیوار ندبه است.

بمب کنار جاده ۱۱ غیر نظامی افغان را به قتل رساند

مقامهای محلی در ایالت جنوبی هلمند در افغانستان میگویند بر اثر انفجار یک بمب کنار جاده ای یازده غیر نظامی کشته شدند.

سخنگوی فرماندار ایالتی گفت قربانیان حادثه همگی با یک خود رو از جاده ای که معمولاً گذرگاه نیروهای بین المللی است عبور میکردند که انفجار روی داد. سخنگو ستیزه گران طالبان را مسئول این رویداد خوانده است.

این انفجار در محله نوزاد هنگامی روی داد که سربازان بین المللی همچنان شدت عملیات جنگی خود را در مارجه کاهش میدهند. تهاجمی که دو هفته از آن میگذرد شهر را از وجود ستیزه جویان پاکسازی کرده و راه را برای اینکه دولت افغانستان بتواند امور شهر را بعهده گیرد هموار ساخته است.

برغم این دست آورد ها وزارت دفاع آمریکا روز شنبه طی هشداری اوضاع در مارجه را خطرناک اعلام کرد و گفت بمب های جا کذاری شده در کنار جاده همچنان تهدید و خطری بزرگ به شمار میروند.

مقامهای آمریکایی گفته اند پس از مارجه نیروهای بین المللی در نظر دارند عملیات جامعی را در شهر قندهار آغاز کنند.

پلیس دوبی میگوید یکی از فرماندهان حماس بر اثر خفگی کشته شد

بگفته پلیس دوبی آزمایشهای پزشکی قانونی آشکار ساخت که یکی از فرماندهان حماس که در هتلی در دوبی به قتل رسید بر اثر خوراندن دارو و سپس خفه کردن کشته شده است.

پلیس روز یکشنبه گفت قاتلان پس از آنکه با استفاده از داروی بیهوشی جراحی، فرمانده حماس را بیهوش کردند با گذاشتن بالشی بر روی سر او، وی را خفه کردند.

پلیس دوبی معتقد است یک گروه ضربت که از پشتیبانی موساد، تشکیلات جاسوسی و اطلاعاتی اسرائیل برخوردار بود در ماه ژانویه گذشته موجبات قتل محمود المبحوح، یکی از بنیانگذاران شاخه نظامی حماس را فراهم آورد.

پلیس دو فلسطینی را در اردن در ارتباط با این قتل دستگیر و آنها را به دوبی تحویل داده است.

این جنایت غوغا و مناقشه ای بین المللی را بدنبال آورد زیرا بعداً معلوم شد که ۲۶ نفر دیگر که در این ماجرا دست داشتند گذرنامه های تقلبی از بریتانیا، فرانسه، ایرلند، آلمان و استرالیا را در دست داشتند. پلیس دوبی میگوید بسیاری از مدارک تقلبی دارای هویت به سرقت رفته افرادی بود که تابعیت اسرائیل را نیز دارا بودند.

وزیر امور خارجه اسرائیل گفته است دلیلی وجود ندارد که تصور شود کشور وی در آن جنایت دست داشته است.
مقامهای اسرائیلی از اظهار نظر بیشتر در این باره خود داری ورزیده اند.
هر پنج کشور یاد شده به سبب استفاده از گذرنامه های تقلبی که بنام شهروندان کشورهایشان صادر شده است به اسرائیل اعتراض کرده اند.

رهبر جمهوری اسلامی: تا جایی که لازم باشد برنامه هسته ای را توسعه می دهیم

آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی می گوید برخی اقدامات و گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان دهنده عدم استقلال این سازمان بین المللی است.

رهبر جمهوری اسلامی آژانس را به تاثیرپذیری از ایالات متحده متهم کرد و گفت: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نباید تحت تأثیر امریکا و برخی کشورها باشد زیرا این گونه اقدامات یک جانبه، اطمینان به آژانس و سازمان ملل متحد را از بین می‌برد و برای آبرو و حیثیت این مجامع بین‌المللی نیز بسیار بد است».

آیت الله خامنه ای این سخنان را روز یکشنبه، یک روز پیش از آغاز نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ایراد کرد.

او که در جمع سفیران جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر سخن میگفت، با دروغ خواندن ادعاهای کشورهای غربی مبنی بر تلاش ایران برای تولید سلاح هسته ای و متهم کردن برخی کشورها به «تبلیغات و جنجال سازی علیه ایران»، افزود: «جمهوری اسلامی تا جایی که لازم باشد برنامه هسته ای خود را توسعه خواهد داد».

در نشست چهار روزه شورای حکام آژانس که روز دوشنبه در وین آغاز می شود، از جمله گزارش یوکیا آمانو، مدیرکل جدید آژانس درباره برنامه هسته ای ایران بررسی خواهد شد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشتر در گزارشی درباره تلاش های ایران به منظور تولید سلاح اتمی ابراز نگرانی کرد.

جمهوری اسلامی پیشنهاد سازمان ملل متحد برای انتقال اورانیوم غنی شده به روسیه یا فرانسه برای غنی سازی بیشتر مخالفت کرد.

کشورهای غربی می گویند چنین اقدامی از استفاده نظامی از اورانیوم توسط ایران جلوگیری می کند.
تهران اصرار دارد که برنامه هسته ای اش تنها با اهداف صلح آمیز است.

ایالات متحده آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان خواستار اعمال تحریم های سنگین تر علیه جمهوری اسلامی شده اند تا از پیشرفت بیشتر این کشور به سوی تبدیل شدن به یک قدرت هسته ای جلوگیری کنند.

دمیتری مدودیف رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه از ایران خواست مسئولانه تلاش کند تا مناقشات بین المللی بر سر برنامه هسته ای ایران پایان یابد.

عملیات جست و جو در مناطق زلزله زده شیلی ادامه دارد

یک روز پس از وقوع زمین لرزه مهیب در مناطق مرکزی شیلی، عملیات تجسس امدادگران برای یافتن جان به دربردگان از زمین لرزه ادامه دارد.

زمین لرزه ۸.۸ درجه ریشتری بامداد شنبه، شیلی در آمریکای جنوبی را به لرزه در آورد و پس از آن تاکنون بیش از ۱۰۰ پس لرزه، از جمله پس لرزه ای به بزرگی ۶.۹ درجه رخ داده است.

زمین لرزه روز شنبه بیش از ۳۰۰ کشته برجای گذاشته و بیش از ۱.۵ میلیون خانه را ویران کرده است. گفته می شود شمار قربانیان از رقم فعلی بیشتر خواهد شد.

امدادگران تلاش می کنند به حدود ۱۰۰ نفر که در ساختمانی در شهر «کانسپشن» دومین شهر بزرگ شیلی، گرفتار شده اند دسترسی یابند. عملیات اصلی نجات در شهر و در حدود ۱۰۰ کیلومتری کانون زلزله متمرکز است.

تصاویر تلویزیونی افرادی را نشان داد که روز یکشنبه پیش از سررسیدن پلیس در شهر کانسپشن غذا و دستگاه های برقی را غارت می کردند.

میشل بشله، رئیس جمهوری شیلی در مرکز این کشور «وضعیت فاجعه بار» اعلام کرده است.
زمین لرزه در مرکز شیلی ساختمان ها را فروریخت، اتومبیل ها را واژگون کرد و موجب قطع خطوط برق و تلفن شد.

پل ها فرو ریخته و خیابان ها پوشیده از خاک و سنگ است. در برخی مناطق وقوع آتش سوزی گزارش شده است و چندین بیمارستان نیز ویران شده است.

رئیس جمهوری شیلی از کشورهای دیگر درخواست کمک نکرده است اما چندین کشور پیشنهاد کمک های خود را ارائه کرده اند.

پاپ بندیکت شانزدهم، روز یکشنبه در واتیکان گفت برای مردم شیلی و دیگر ساکنان نواحی اقیانوس آرام که از این فاجعه آسیب دیده اند، دعا می کند.

میرحسین موسوی:این حاکمیت یک فرقه است و دزدیدن مفهوم ایرانیت

میر حسین موسوی رهبر اصلی اپوزیسیون در ایران آیت الهی خامنه ای را به چالش گرفته و از او خواسته است مجوز برگزاری راهپیمایی معترضان به حکومت صادر شود.

موسوی، اولین نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران، این درخواست را روز شنبه در وب سایت کلمه و دو روز پس از آن عنوان کرد که آیت الهس خامنه ای اعلام کرد رهبران اپوزیسیون، به دلیل عدم قبول انتخاب دوباره احمدی نژاد، حق شرکت در نظام سیاسی را از دست داده اند و دیگر بخشی از آن نیستند. اپوزیسیون می گوید جناح راست طرفدار حکومت با تقلب در انتخابات محمود احمدی نژاد را پیروز انتخابات اعلام کرده است.

میرحسین موسوی همچنین دولت ایران را متهم کرد که از حکومت مذهبی به یک دیکتاتوری که تنها یک فرقه آنرا اداره می کند تغییر کرده است.

موسوی در مطلبی که روز شنبه در سایت کلمه، پایگاه اینترنتی او منتشر شده است، همچنین سرکوب خشونتبار فعالان اوپوزیسیون در جریان گردهمایی های سالگرد انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن را محکوم می کند و نیز می گوید مراسمی که با حمایت دولت برپا شد «مهندسی» شده بود.

موسوی این نظر را دو روز پس از آن ابراز می دارد که آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی گفت مخالفان، بدلیل خودداری از قبول انتخاب دوباره محمود احمدی نژاد، حق شرکت در نظام سیاسی را از دست داده اند.

اپوزیسیون ادعا می کنند که احمدی نژاد انتخابات را سرقت کرد.

مردان مسلح به مراسم میلاد پیامبر اسلام در پاکستان حمله کردند

در دو حمله در شمال غربی پاکستان در روز شنبه، دست کم پنج تن، از جمله یک کودک کشته شدند.

مقامات پاکستانی گفتند کودک زمانی کشته شد که یک بمب انداز انتحاری یک وانت حاوی مواد منفجره را به یک کلانتری در «کاَرک»، در نزدیکی مرز افغانستان، در استان سرحد شمال غربی، کوبید.

در این حمله که مسجدی را ویران کرد ، دست کم دو افسر پلیس و فرد دیگری کشته شدند. بیش از ۲۰ نفر نیز مجروح شدند.

در دومین حادثه، بگفته پلیس، مردان مسلح ناشناس بسوی مراسم مذهبی میلاد پیامبر اسلام در شهر «دره اسماعیل خان» آتش گشودند، دست کم یک تن را کشتند و چندین نفر را مجروح کردند.

در این میان، یک مقام شبه نظامی پاکستان روز شنبه گفت نیروهای او در جریان عملیات جاری در نزدیکی شهر پیشاور، ۲۵ ستیزه گر را کشتند.

نخست وزیر چین امیدوار است ۲۰۱۰ سالی آرام با آمریکا باشد

نخست وزیر چین می گوید پکن نمی خواهد ۲۰۱۰ «یک سال ناآرام» برای مناسبات تجارتی و اقتصادی با ایالات متحده آمریکا باشد.

ون جیابائو این موضوع را روز شنبه در پاسخ به پرسش های شهروندان در جریان یک گفت و گوی اینترنتی عنوان کرد و گفت مناسبات تجارتی آمریکا و چین منافعی اساسی برای مردم هر دو کشور به بار می آورد.

چین و آمریکا سال پیش در چندین اختلاف بازرگانی درگیر بودند. واشنگتن بر چندین فروارده چین، از جمله لاستیک اتومبیل و لوله های فولادی، عوارض وارداتی وضع کرده است. چین با وضع تعرفه هایی بر مرغ و جوجه و برخی فراورده های فولادی آمریکا، پاسخ داده است.

نخست وزیر چین گفت اختلافات باید از طریق مذاکره بر یک شالوده برابر حل شود، نه با اعمال تحریم.

خبگزاری چین می گوید او از آمریکا خواست کنترل صادراتی بر فراورده های پیشرفته به چین را کاهش دهد و وضعیت اقتصادی بازار چین را بپذیرد.

گفته می شود ون جیابائو قول داده است چین شرایط «مطلوبی» برای سرمایه گذاران خارجی بوجود آورد، اما یاد آور شد با شرکت های خارجی بر اساس قوانین چین رفتار خواهد شد.

نخست وزیر هند از عربستان سعودی دیدن می کند

مان موهان سینگ نخست وزیر هند به عربستان سعودی رفته است. در مدت ۲۸ سال، این نخستین بار است که یک نخست وزیر هند از عربستان دیدن می کند.

او در جریان دیداری سه روزه با ملک عبدالله پادشاه و دیگر مقامات ارشد سعودی ملاقات خواهد کرد. انتظار می رود آنها در باره راه های افزایش همکاری در مسائلی مانند امنیت، علوم، فناوری و توسعه منابع انسانی بحث کنند. آنان همچنین قرار است دست کم ۹ قرارداد، از جمله برای استرداد مجرمیت و افراد تحت تعقیب امضا کنند.

سینگ روز شنبه گفت سفر او به عربستان سعودی علائق دوجانبه به احیای مناسبات را منعکس می کند.

ملک عبداله در سال ۲۰۰۶ با مان موهان سینگ در دهلی نو ملاقات کرد. در آن دیدار آنها چندین قرار داد، از جمله تفاهمنامه ای برای مبارزه با تروریسم امضا کردند.

جامعه بین المللی بسرعت به زمین لرزه نیرومند در شیلی پاسخ داده است.
اتحادیه اروپا پرداخت ۴ میلیون دلار کمک فوری تعهد کرد. رئیس کمیسیون اروپا این پول را «نخستین گام برای کاهش ناراحتیهای مردم و تأمین نیازهای فوری» توصیف کرد.


صیلب سرخ بریتانیا برای حمایت از کوشش های امدادی در شیلی، بیش از ۷۵ هزار دلار از صندوق کمک های اضطراری برداشت کرد. گروه های امداد، از جمله آوکسفام و کودکان را نجات دهید نیز، تیم های اورژانس تشکیل می دهند و در خواست اعانه می کنند.


بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد از طریق یک سخنگوی این سازمان، همدردی خود را با زلزله زدگان و بازماندگان قربانیان ابراز داشت و گفت او از کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای آمریکای لاتین و کارائیب، که دفتر مرکزی آن در سانتیاگو پایتخت شیلی قرار دارد، خواسته است وضع را ارزیابی کند.

رابرت گیتس سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای گفت دولت آمریکا وضعیت و شرایط موجود، از جمله امکان سونامی را از نزدیک زیر نظر دارد و با مردم شیلی ابراز همدردی می کند. در این بیانیه گفته می شود ایالات متحده آماد است به کمک آنها بشتابد.

کمیسر اتحادیه اروپا در زمینه کمک های انساندوستانه می گوید کمیسیون او برای ارزیابی وضع و هماهنگ ساختن پاسخ به فاجعه، با هیأت اتحادیه اروپا در سانتیاگو کار می کند.

وزارت امور خارجه آمریکا شماره تلفن ویژه ای را برای کسانی که می خواهند اطلاعاتی در باره خانواده و عزیزن خود در شیلی بدست آورند اعلام کرده است.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا قرار بود در این هفته بعنوان بخشی از سفری به آمریکای جنوبی به شیلی برود. یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز شنبه گفت در مورد تغییر سفر خانم کلینتون هنوز تصمیمی گرفته نشده است.


Voice of America

unread,
Mar 2, 2010, 1:30:59 PM3/2/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

سه شنبه, 02 مارس 2010

مهم ترين خبرها

دادستان تهران: بازداشت جعفر پناهی جنبه سیاسی ندارد

ساعاتی پس از انتشار خبر بازداشت جعفر پناهی، فیلمساز سرشناس ایرانی، توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی در تهران، دادستان تهران گفت بازداشت وی «به خاطر هنرمند بودنش نیست و جنبه سیاسی ندارد».

عباس جعفری دولت‌ آبادی در گفت و گو با به خبرگزاری‌های داخلی ایران گفت: «پناهی در مظان ارتکاب به برخی جرائم است». وی بدون ذکر جرائم آقای پناهی گفت او همراه با یک نفر دیگر به دستور قاضی پرونده دستگیر شده است.

بنا به گزارش‌ ها از تهران، ۲۵ نفر از مأموران وزارت اطلاعات دوشنبه شب به منزل آقای پناهی یورش بردند و پس از بازرسی و فیلمبرداری از منزل، جعفر پناهی، همسرش طاهره پناهی و دخترش سولماز پناهی را به همراه ۱۵ نفر از مهمانان ‌شان بازداشت کرده و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

گفته می شود مأموران وزارت اطلاعات از دادن هر گونه توضیحی درباره دلیل این اقدام خودداری کرده‌ و عملیات تفتیش منزل جعفر پناهی تا ساعت ۳:۳۰ بامداد سه ‌شنبه ادامه یافت و پس از آن بخشی از وسایل، مدارک و همچنین کامپیوتر این فیلمساز ایرانی توقیف شد.

در این عملیات زنانی که پوشش اسلامی داشتند، مأموران امنیتی را در فیلمبرداری و تفتیش منزل و بازداشت جعفر پناهی همراهی می‌ کردند.

جعفر پناهی، ششم شهریورماه امسال، به عنوان رئیس هیئت داوران سی و سومین دوره جشنواره بین ‌المللی فیلم مونترال، در حالی که عکس ندا آقاسلطان را در دست داشت، همراه دیگر اعضای هیئت داوری این جشنواره با شال‌های سبز برای حمایت از معترضان پس از انتخابات در افتتاحیه این جشنواره حاضر شد.

دور اخیر فشارها بر جعفر پناهی، پس از حمایت علنی از معترضان به انتخابات ریاست جمهوری ایران، پس از بازگشت او به ایران آغاز شد.

در ابتدا در مهرماه هنگامی که برای حضور در هیأت داوران جشنواره فیلم بمبئی قصد سفر به هند را داشت، در فرودگاه تهران گذرنامه اش توقیف شد و خبر ممنوع الخروج شدنش، به وی ابلاغ گردید.
آقای پناهی سپس در تاریخ ۲۷ بهمن ماه، هنگامی که به دعوت برلیناله، جشنواره فیلم برلین قصد سفر به آلمان را داشت، در فرودگاه از سفر به آلمان بازماند.

جعفر پناهی فیلمساز ۴۹ ساله و خالق فیلم هایی چون «بادکنک سفید»، «آینه»، «دایره»، «طلای سرخ» و «آفساید»، تاکنون از جشنواره‌های معتبری چون کن، ونیز و برلین جوایز معتبری دریافت کرده است. فیلم های این فیلمساز بین المللی اغلب امکان نمایش عمومی در تهران را به دلیل ممانعت وزارت ارشاد اسلامی نیافته است.

پیشتر در اوایل مرداد ماه سال جاری، جعفر پناهی هنگامی که به اتفاق خانواده و همچنین مهناز محمدی، یکی دیگر از فیلمسازان، برای شرکت در مراسم ادای احترام به کشته ‌شدگان پس از انتخابات به بهشت زهرا رفته بود، از سوی نیروی انتظامی بازداشت شد و به فاصله کوتاهی پس از آن آزاد شد.


عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران در حالی سیاسی بودن دلیل بازداشت آقای پناهی را رد کرده است که او از زمان شروع حرکات اعتراضی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، علنا از «جنبش سبز» حمایت کرده و سیاست های دولت محمود احمدی نژاد را، بویژه در زمینه سینما، مورد انتقاد قرار داده است.
جعفر پناهی در زمان انتخابات دهم ریاست جمهوری از نامزدی میرحسین موسوی حمایت کرد.

همچنین در مهر ماه گذشته، فاطمه معتمد آریا و مجتبی میرتهماسب که قرار بود برای شرکت در برنامه ای در حاشیه مراسم اسکار به آمریکا سفر کنند با ممانعت نیروهای امنیتی در فرودگاه امام خمینی تهران روبه ‌رو شدند.

آن زمان برخی از منابع نزدیک به اصلاح ‌طلبان اعلام کردند ضبط گذرنامه خانم معتمدآريا و آقای ميرتهماسب به دلیل حمایت این دو هنرمند از ميرحسين موسوی در جریان دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفته است.

ایران رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی را به جهت گیری متهم می کند

رییس سازمان انرژی اتمی ایران، رییس جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی را به این دلیل که گفته است آژانس نمی تواند صلحجویانه بودن برنامه اتمی ایران را تایید کند، به جهت گیری علیه ایران متهم می کند.

علی اکبر صالحی روز سه شنبه گفت یوکیا آمانو، بی طرف نیست، و ابراز امیدواری کرد او «رویکردش را تغییر دهد.»

آمانو روز دوشنبه به هیات مدیره آژانس در وین گفت او نمی تواند تایید کند که تمام فعالیت های اتمی ایران صلحجویانه است، زیرا ایران «همکاری لازم» را با آژانس نداشته است.

ماه پیش، آمانو گزارشی منتشر کرد که هشدار می داد ایران ممکن است، آنگونه که کشورهای غربی مظنون هستند، در صدد ساختن بمب اتمی باشد. ایران می گوید برنامه اتمی اش صلحجویانه است و جهت تولید سوخت برای پژوهش های علمی و برق اجرا می شود.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته است ایران کاملا با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کرده است و به آن ادامه خواهد داد.

دیمتری مددوف، رییس جمهوری روسیه روز دوشنبه گفت اگر فعالیت های دیپلماتیک برای تشویق ایران به متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم به نتیجه نرسد، روسیه آماده خواهد بود وضع تحریم های جدید علیه ایران را بررسی کند.

ایالات متحده و متحدان غربی آن در تلاش بوده اند حمایت روسیه و چین از تحریم های جدید را به دست آوردند.

مقامات آمریکایی روز سه شنبه در پکن در این زمینه با مقامات چین گفت و گو کردند. اما وزارت امور خارجه چین گفت هنوز فضا برای دیپلماسی وجود دارد، و تمام طرف ها را به گسترش کوشش های دیپلماتیک فراخواند.

کلینتون می گوید آمریکا از شیلی در پی زمین لرزه مرگبار حمایت می کند

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در سومین مرحله سفری شش روزه به آمریکای لاتین، بر تعهد آمریکا به حمایت از شیلی در پی وقوع زلزله نیرومند روز شنبه تاکید گذاشته است.

کلینتون روز سه شنبه در سانتیاگو گفت ایالات متحده آماده است به شیلی در هر طریقی که دولت نیاز دارد کمک کند.

کلینتون، که در کنار میشل بشله، رییس جمهوری شیلی سخن می گفت، اظهار داشت آمریکا از آنچه شیلی در هائیتی در پی زمین لرزه ویرانگر اوائل سال جاری انجام داد «سپاسگزار» است. او گفت تیم های نجات شیلی از جمله بهترین تیم ها در جهان بودند.

هیلاری کلینتون در نخستین دیدار از پایتخت شیلی، با سباستیان پینرا، رییس جمهوری برگزیده، که کارش را هفته آینده آغاز خواهد کرد، گفت و گو می کند. قرار بود در این دیدار دیگر جزییات کمک آمریکا مورد بحث قرار گیرد.

میشل بشله، رییس جمهوری، روز سه شنبه از کلینتون در فرودگاه سانتیاگو استقبال کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا در جریان دیدار کوتاه خود تلفن های ماهواره ای را که بسیار مورد نیاز است تحویل داد. تجهیزات ارتباطی نخستین کمک آمریکا به شیلی از زمان وقوع زلزله در روز شنبه است.

روز دوشنبه، خانم کلینتون در بوئنوس آیرس با رییس جمهوری آرژانتین گفت و گو کرد. او از وزیر امور خارجه آمریکا درخواست کرد به حل اختلاف آرژانتین با بریتانیا بر سر جزایر فالکلند کمک کند.

کلینتون گفت او دو کشور را به شرکت در دیپلماسی تشویق خواهد کرد، اما نقش بیشتری را متعهد نخواهد شد.

توقفگاه بعدی کلینتون برزیل است. او قصد دارد روز چهارشنبه رییس جمهوری را تشویق کند در حمایت از تحریم های جدید سازمان مل متحد علیه ایران به آمریکا ملحق شود.

کلینتون همچنین قرار است از کاستاریکا و گواتمالا دیدن کند.

معاون رییس جمهوری عراق می خواهد مناسبات بغداد با دمشق بهتر شود

سوریه می گوید عراق می خواهد مناسبات دو جانبه را بهبود بخشد. روابط دو کشور سال پیش پس از آن که دمشق بغداد را به پناه دادن مسئولان بمب گذاری های مرگبار در پایتخت عراق متهم کرد، تیره شد.

خبرگزاری دولتی سوریه می گوید طارق الهاشمی معاون رییس جمهوری عراق روز سه شنبه پیامی در این زمینه به بشار اسد رییس جمهوری سوریه تسلیم کرد. خبرگزاری به نقل از هاشمی می گوید عراق می خواهد مناسبات با سوریه را در تمام زمینه ها توسعه دهد.

دولت عراق هنوز در این باره اظهار نظر نکرده است.

عراق اوت گذشته با متهم کردن سوریه به پناه دادن به ستیزه گرانی که در انفجار بمب های کامیونی در بغداد دست داشتند، سفیر خود را از دمشق فراخواند. در انفجارها بیش از ۱۰۰ تن کشته شدند. دمشق در پاسخ از بغداد خواست مدرکی ارائه دهد و سفیر خود را فراخواند.

خبرگزاری سوریه می گوید بشار در دیدار با هاشمی ابراز امیدواری کرد انتخابات ۷ مارس صلح و ثبات را در میان تمام گروه های قومی و مذهبی عراق برقرار کند.

غارت و چپاول در شیلی ادامه دارد

مقامات در دومین شهر پر جمعیت شیلی در کوشش برای مهار غارت در پی زمین لرزه مرگبار روز شنبه، ممنوعیت رفت و آمد را تمدید کرده اند.

بی قانونی و هرج و مرجی که شهر کونسپسیون را فرا گرفته، مقامات را ناچار ساخت مدت ممنوعیت آمد و شد را از ۸ شامگاه شنبه تا ظهر سه شنبه تمدید کنند.

در حالی که ساکنان مستاصل شهر در جستجوی کالاهای اساسی مانند غذا و آب هستند، غارت و چپاول از دیرگاه دوشنبه شب تا نخستین ساعات بامداد سه شنبه ادامه یافت. چندین مغازه و فروشگاه غارت و به آتش کشیده شدند.

کونسپسیون نزدیکترین شهر به مرکز زمین لرزه ای بود که ۸/۸ درجه ریشتر شدت داشت، بیش از ۷۲۰ تن را کشت و بسیاری از مناطق شیلی را ویران کرد. انتظار می رود بر شمار کشته شدگان افزوده شود.

یک کمیته بین المللی کمک های امدادی برای شیلی را بسیج می کند. هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه شنبه همراه با محموله ای از تجهیزات ارتباطی فوری از سانتیاگو پایتخت شیلی دیدن کرد.

سازمان ملل متحد گفت شیلی به پل های متحرک، بیمارستان های صحرایی، دستگاه های دیالیز و دیگر تدارکات پزشکی، و نیز غذا و سرپناه نیاز دارد.

میشل بشله، رییس جمهوری ۱۰ هزار سرباز برای برقراری نظم به منطقه زلزله زده فرستاد، و مقامات اعلام کردند سوپرمارکت ها مواد غذایی را به رایگان توزیع خواهند کرد. دولت همچنین در تلاش است هر چه سریعتر غذا، آب و سرپناه های اضطراری به هزاران نفر که در خیابان ها زندگی می کنند برساند.

رییس جمهوری می گوید زمین لرزه وضعیت فوق العاده ای را که در تاریخ شیلی سابقه نداشته به وجود آورده است.

شیلی که در غرب آمریکای جنوبی در یک منطقه زلزله خیر قرار دارد، ۵۰ سال قبل نیز هدف زمین لرزه ای به شدت نه و پنج دهم درجه ریشتر قرار گرفت.

جعفر پناهی دستگیر شد

پایگاه های اینترنتی اپوزیسیون در ایران می گویند جعفر پناهی فیلمساز مشهور دستگیر شده است.

گزارش ها حاکیست ماموران امنیتی شامگاه دوشنبه به خانه پناهی حمله کردند، و او را همراه با همسر و دخترش و ۱۵ مهمان بازداشت کردند. در مورد دلیل دستگیری آنها گزارش نرسیده است.

پناهی به خاطر کارهایش که از جامعه ایران انتقاد می کند، چندین جایزه در فستیوال های بین المللی دریافت کرده است.

دو فیلم جدید او، «دایره» و «آفساید»، بر وضعیت دشوار زنان در ایران متمرکز هستند.

پناهی در ماه فوریه از خروج از کشور ممنوع شد و نتوانست در فستیوال فیلم برلن شرکت کند.

کلينتون: ممکن است تصويب تحريم های جديد سازمان ملل عليه جمهوری اسلامی ايران چندين ماه طول بکشد

کلينتون: ممکن است تصويب تحريم های جديد سازمان ملل عليه جمهوری اسلامی ايران چندين ماه طول بکشد

هيلاری کلينتون وزير امورخارجه ايالات متحده گفت ممکن است تصويب تحريم های جديد سازمان ملل عليه جمهوری اسلامی ايران چندين ماه طول بکشد. خانم کلينتون که در سفر به آرژانتين با خبرنگاران همراه خود سخن می گفت ضمن استقبال از موضع آرژانتين در قبال ايران اضافه کرد در مذاکره با کريستينا کريشنر رييس جمهوری آرژانتين درباره ايران نيز گفتگو خواهد کرد.

اسرائيل ابراز اميدواری کرد که چين قطعنامۀ تحريمی احتمالی عليه جمهوری اسلامی ايران را وتو نخواهد کرد

موشه يالون معاون نخست وزير اسرائيل و رئيس هيأتی که هفتۀ گذشته به منظور متقاعد کردن چين به حمايت از تحريم بيشتر ايران به پکن سفر کرد می گويد چين با دقت به سخنان هيأت اسرائيلی گوش داده است. آقای يالون روز دوشنبه تأکيد کرد برداشت شخصی او اين است که در صورت مطرح شدن يک قطعنامۀ تحريمی ديگر عليه جمهوری اسلامی ايران در شورای امنيت احتمال وتو شدن اين قطعنامه توسط چين بسيار کم است. از پنج عضو دائم شورای امنيت که مرکب از آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين و روسيهاست، چين تا کنون بيشتر از کشورهای ديگر با اعمال تحريم های شديدتر عليه ايران مخالفت کرده است.

يک سناتور ارشد آمريکايی می گويد معتقد است آمريکا و اسرائيل در مورد ايران موضع مشترکی دارند

سناتور جان کری رئيس کميته روابط خارجی سنای آمريکا روز دوشنبه در سفر به اورشليم تأکيد کرد که آمريکا در مورد چگونگی برخورد با برنامه ی هسته ای ايران در حال مذاکره با اسرائيل است تا دو کشور موضع مشترکی در اين مورد داشته باشند.

کاترپيلار بزرگترين شرکت سازنده اَدوات و ماشينهای ساختمان سازی و استخراج معدن اعلام کرد سياست های خود در مورد معامله با ايران را محدودتر کرده است

شرکت کاترپيلار روز دوشنبه اعلام کرد شرکت های تابع آن در خارج از آمريکا ديگر اجازه ندارند با دلالان مستقلی که لوازم اين شرکت را به ايران می فروشند معامله کنند.  به گفته کَاترپيلار در سال ۲۰۰۹ ميزان درآمد حاصل از  اين دسته از  معاملات کمتر از ۲ دهم درصدِ در آمدِ ۳۲ ميليارد دلاری اين شرکت بوده است. پيش از اين کاترپيلار معامله مستقيم با ايران را نيز ممنوع کرده بود.

دادگاه لاهه رسيدگی به يازده مورد اتهام ارتکاب جنايت جنگی و دو مورد اتهام نسل کشی عليه رادوان کاراجيج را آغاز کرد

چهارماه پيش دادگاه بررسی جنايات جنگی سازمان ملل مستقر در لاهه جلسات دادگاه را به تعويق انداخت تا رادوان کاراجيج رهبر پيشين صربهای بوسنی که به اتهام نسل کشی مسلمانان بوسنی در سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ بازداشت و تحت محاکمه قراردارد فرصت دفاع از خود را بيابد.

روز دوشنبه و پس از آمادگی کاراجيج برای دفاع از خود، دادگاه لاهه بار ديگر بررسی اتهامات وی را آغاز کرد. رادوان کاراجيج گفت «من از ملت مان و آرمانهايمان دفاع می کنم. اين تنها هدف والايی ست که مرا قادر ساخته است از خود و ملتم دفاع کنم. زيرا پرونده خوبی بازشده است. ما شاهدان و مدارک خوبی داريم.»

اما بازپرسان دادگاه لاهه می گويند«کاراجيج در آن زمان در پی ايجاد يک صربستان بزرگتر شامل بخشهايی از بوسنی هرزگوين و پاکسازی نژادی از جمله کرواتها و مسلمانان بود. اما کاراجيج در اين دادگاه مدعی شد هدف جنگی او مبارزه با مسلمانانی بود که درپی ايجاد يک حکومت اسلامی در بوسنی بودند.»

دادستانی دادگاه لاهه کاراجيج را در يازده مورد ارتکاب جنايت جنگی و دو مورد نسل کشی متهم کرده است که در يکی از اين نسل کشی ها بيش از هشت هزار شهروند مسلمان بوسنی کشته شدند.

همزمان با روند دادگاه شماری از خانواده های قربانيان آن واقعه بيرون ساختمان دادگاه در لاهه گرد آمده و درباره عملکرد رادوان کاراجيج بعنوان رهبر صربهای بوسنی افشاگری کرده خواهان محکوميت او شدند.

مادر يکی از قربانيان گفت «پس از ۱۵ سال هنوز او از کارش دفاع می کند. اما او همچنان همان جنايتکار جنگی ست که پيش از اين بود.»

يکی ديگر از مادران می گويد «دشوار است سخن گفتن درباره دادگاهی که همزمان با روز استقلال ما برگزار شده است.»

مقامات دادگاه جنايات جنگی لاهه می گويند پس از آن که دفاعيات رادوان کاراجيج به پايان رسيد، شاهدان در دادگاه حضور خواهند يافت و چنانچه اتهامات وی به اثبات برسد، رادوان کاراجيج به اتهام کشتار جمعی به زندان ابد بدون بخشش محکوم خواهد شد.

در همين حال خبرگزاری ها گزارش کردند اويپ گانيک ۶۳ ساله از همدستان نزديک کاراجيج و رييس جمهوریِ پيشين بوسنی دوشنبه شب در فرودگاه هيتروی لندن شناسايی و دستگير شد.

روز دوشنبه اول مارس يکصد و شصت و سومين سالگرد روز جهانی لغو مجازات اعدام برگزار شد

روز دوشنبه يکصد و شصت و سومين سالگرد روز جهانی لغو مجازات اعدام بود.

در سال ۱۸۴۶ در چنين روزی ايالت ميشيگان در آمريکا مجازات اعدام را لغو کرد و در پی آن موج جنبشهای مخالفِ مجازاتِ اعدام در سراسر جهان آغاز شد.

هفته گذشته چهارمين کنگره سالانه جهانی عليه مجازات اعدام به مدت سه روز در ژنو برگزار شد.

همچنين سازمان عفو بين الملل از روز بيست و شش فوريه تا هفتم مارس ر هفته «آگاهی به مجازات اعدام» اعلام کرده است.

ايران کشورهای غربی را به نقض حقوق بشر و تبليغ رفتارهايی متهم کرده که به سُست شدن زندگی خانوادگی منجر می شود

منوچهر متکی روز دوشنبه خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت کشورهای غربی در رابطه با آزادی بيان اِستانداردهای دوگانه دارند.

وزير امور خارجه جمهوری اسلامی ايران می گويد در سراسر جهان و کشورهای غربی  مسلمانان هدف پُروپاگاندا و خشونت قرار گرفته اند و همه اين اقدامات تحت شعار آزادی بيان بوده است.

آقای متکی در اين رابطه به  کشورِ غربیِ خاصی اشاره نکرد.

ايران در تلاش است به عضويت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درآيد. اين شورا پيش از اين کارنامه حقوق بشری ايران  و رفتار ايران با زندانيان سياسی را زير سوال برده است.


دريافت خبر از طريق موبايل

www.voamobile.com
/persian

DIT - پراکسی

Voice of America

unread,
Mar 3, 2010, 4:35:25 PM3/3/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

چهارشنبه, 03 مارس 2010

مهم ترين خبرها

برزیل می گوید با وضع تحریم های جدید علیه ایران مخالف است

رهبران ارشد برزیل درخواست آمریکا را برای پشتیبانی از تحریم های جدید علیه ایران رد می کنند.

«چلسو آموریم»، وزیرامور خارجه برزیل روز چهارشنبه گفت کشور او تسلیم فشار بین المللی نخواهد شد.

آموریم این موضوع را در کنفرانس خبری مشترکی با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا عنوان کرد. کلینتون هشدار داد که ایران بدون تحریم های جدید با «حسن نیت» مذاکره نخواهد کرد.

کلینتون همچنین با «لوئیز ایناچیو لولا دا سیلوا» رییس جمهوری برزیل ملاقات کرد. پیش از این دیدار، رهبر برزیل علیه فشار بر ایران و در تنگنا قرار دادن آن هشدار داد و گفت هنوز شانسی برای کارگر شدن مذاکرات وجود دارد.

پیشتر، مقامات اتحادیه اروپا و آمریکا در جلسه هیات مدیره آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین متعهد شدند به دنبال کردن تحریم های اصافی بر ایران ادامه دهند. آنها بیانیه تندی صادر کردند که از رفتار ایران انتقاد می کند.

بیانیه، که نماینده اسپانیا از سوی اتحادیه اروپا آنرا ارائه داد، ایران را به «قصور مداوم» در رعایت تعهدات بین المللی اش متهم می سازد و از «اقدام» شورای امنیت سازمان ملل متحد، در صورتی که تهران به این رفتار ادامه دهد، پشتیبانی می کند.

در بیانیه همچنین گفته می شود انگیزه ایران برای غنی سازی اورانیوم «سئوال برانگیز» است ، زیرا به نظر نمی رسد تهران از فناوری لازم برای تولید سوخت جهت یک رآکتور پژوهشی برخور دار باشد.

قدرت های غربی بر این گمانند که ایران از غنی سازی اورانیوم برای ساختن اسلحه استفاده می کند. ایران می گوید برنامه اتمی اش صلحجویانه است.

نماینده آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت ایران به بازی «موش و گربه» دست زده، و گزینه ای جز دنبال کردن «تحریم های بیشتر و عمیق تر» برای جامعه بین المللی باقی نگذاشته است.

در این میان، رییس گابونی شورای امنیت سازمان ملل متحد می گوید وضع تحریم های جدید علیه ایران در دستور کار درماه جاری شورا قرار ندارد. او یادآور می شود که دیپلمات ها برای بحث درباره این موضوع، در انتظار زمان «مناسب» خواهند ماند.

خانه آزادی: زنان در خاورمیانه و شمال آفریقا ازحقوق بیشتری برخوردار می شوند

یک گروه آمریکایی ناظر بر دمکراسی می گوید در سال های اخیر حقوق زنان در اکثر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا پیشرفت کرده است.

خانه آزادی در گزارشی که روز چهارشنبه منتشر شد می گوید گام های مهمی برای بهبود حقوق زنان در منطقه برداشته شده است. گزارش حاکی است پیشرفت ها در ۱۵ کشور منطقه صورت گرفته است. اما وضع زنان در عراق، یمن و سرزمین های فلسطینی بدتر شده است.

خانه آزادی می گوید مهمترین پیشرفت در حقوق زنان در کویت در سال ۲۰۰۵ و زمانی که زنان حقوق سیاسی برابر با مردان به دست آوردند، اتفاق افتاد. زنان کویت اجازه یافتند رای بدهند و داوطلب احراز مقامات دولتی بشوند، و کشور نخستین اعضای زن پارلمان را در سال ۲۰۰۹ انتخاب کرد.

اما، خانه آزادی می گوید زنان در خاورمیانه و در شمال آفریقا به طور کلی نسبت به زنان در نقاط دیگر جهان از نابرابری بیشتری رنج می برند و همچنان با تبعیض روبرو هستند.

در مورد عراق، گروه خانه آزادی می گوید تاثیر مناقشه بر زنان به ویژه جدی بوده است. در آنجا خشونت بر اساس جنسیت، از جمله قتل های ناموسی، تجاوز جنسی و آدم ربایی، طی پنج سال گذشته بسیار افزایش یافته است.

خانه آزادی می گوید خاورمیانه و شمال آفریقا تنها منطقه ای در جهان نیست که در آن زنان نابرابری را تجربه می کنند. زنان در دیگر بخش های آفریقا، آمریکای لاتین، اروپا و آمریکای شمالی همچنان با موانعی که بر جنسیت استوار است، روبرو خواهند بود.

کلینتون درباره برنامه اتمی ایران با رییس جمهوری برزیل گفت و گو می کند

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، در چهارمین مرحله سفر به شش کشور آمریکای لاتین به برزیل رفته است.

کلینتون روز چهارشنبه با قانون گذاران برزیلی، از جمله خوزه سارنی، رییس سنا ملاقات کرد.

او همچنین در برازیلیا، پایتخت کشور، با وزیرامور خارجه برزیل به گفت و گو نشست. آنها دو توافقنامه همکاری برای مبارزه با تغییر آب و هوا، پیشبرد حقوق و موقعیت زنان، و تقویت توسعه اقتصادی در کشورهای فقیر، به ویژه در آمریکای لاتین و آسیا امضا کردند.

قرار است، کلینتون با رییس جمهوری برزیل نیز گفت و گو کند. انتظار می رود نگرانی های آمریکا از برنامه اتمی ایران در راس بحث های آنها قرار اداشته باشد.

گفته می شود وزیر امور خارجه آمریکا از برزیل خواهد خواست با استفاده از نفوذ خود بر ایران، تهران را به همکاری با جامعه بین المللی در مورد فعالیت های اتمی خود زیر فشار بگذارد.

آمریکا همچنین قدرت های جهانی را ترغیب می کند از وضع تحریم های جدید سازمان ملل متحد بر ایران، بدلیل خودداری از متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم، پشتیبانی کنند.

برزیل عضو فعلی شورای امنیت است و روابطی نزدیک با ایران دارد.

سازمان ملل متحد تا کنون سه دور تحریم بر ایران وضع کرده است، و گفته می شود رییس جمهوری برزیل با عقیده تحریم های جدید موافق نیست.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران، در نوامبر به برزیل رفت، و قرار است همتای برزیلی او در ماه می به تهران مسافرت کند.

نروژ دیپلمات جمهوری اسلامی ایران را اخراج می کند

نروژ یک دیپمات ایرانی را اخراج کرده است. این اقدام پس از آن صورت می گیرد که ایران به یک دیپلمات نروژی دستور داد تهران را ترک کند.

وزارت امور خارجه نروژ روز چهارشنبه در اطلاعیه ای هویت دیپلمات را فاش نساخت، اما اخراج او را واکنشی تند به اقدام مشابه تهران در چند هفته گذشته توصیف کرد.

اختلاف ماه پیش و زمانی بروز کرد که اوسلو به محمد رضا حیدری، سرکنسول سابق جمهوری اسلامی پناهندگی داد. او پست خود را در ماه ژانویه، در اعتراض به سرکوب مرگبار تظاهرکنندگان مخالف در جمهوری اسلامی ترک کرد.

ایتالیا از کشف یک شبکه قاچاق اسلحه به ایران خبر می دهد

مقامات ایتالیا می گویند یک شبکه قاچاق اسلحه را که اسلحه به ایران می فرستاد، از هم پاشیده اند.

آرماندو اسپاراتو، دادستان ضد تروریسم، روز چهارشنبه گفت پلیس پنج ایتالیایی و دو ایرانی را دستگیر کرده است. پلیس بر این عقیده است که دو ایرانی مظنون دیگر از ایتالیا فرار کرده اند.

مقامات گفتند مظنونین اسلحه و تجهیزات و مواد دیگری را که می تواند به اسلحه تبدیل شود از طریق لندن، رومانی و امارات متحده عربی به ایران قاچاق می کردند.

مقامات می گویند آنها از عملیات قاچاق پس از آن آگاه شدند که پلیس لندن یک محموله تجهیزات دیده بانی را توقیف کردند.

اسپاراتو گفت هر چهار ایرانی به عضویت در پلیس مخفی کشور مظنون هستند، و یکی از آنها به عنوان خبرنگار برای تلویزیون دولتی کار می کرده است.

بر اساس یک تحریم سازمان ملل متحد، صدور اسلحه به ایران به دقت کنترل می شود.

افغانستان یک گروه پاکستانی را مسئول حملات اخیر در کابل می داند

آژانس اطلاعات و امنیت افغانستان گروه پاکستانی لشکر طیبه را مسئول حمله به دو مهمانسرا در کابل در هفته گذشته می داند.

سعید انصاری، سخنگوی «ریاست عمومی امنیت ملی» افغانستان روز چهارشنبه گفت تحقیقگران مدارک و شواهدی جمع آوری کرده اند که نشان می دهد گروه ستیزه گر پاکستان پشت سر حملات قرار داشت. او گفت حملات، که ۱۷ کشته برجا گذاشت، به دو حمله مشابه در گذشته، به سفارت هند در کابل و یک مهمانسرای هندی، که به گروه لشکر طیبه ارتباط داده شدند، شباهت داشت.

در حمله جمعه گذشته در مرکز کابل، مردان مسلحی که جلیقه های انتحاری پوشیده بودند به دو مهمانسرا که خارجیان در آنها اقامت می کنند حمله کردند.

در این هفته دولت افغانستان گفت در رهنمودهای رسانه های خبری بازنگری می کند، زیرا ستیزه گران از پخش زنده حوادث برای هدایت حملات خود استفاده می کنند.

مقامات اطلاعاتی در آغاز به رسانه ها گفتند آنها از پخش حملات جاری ممنوع هستند. اما یک سخنگوی ریاست جمهوری بعدا گفت دولت فقط رهنمودهای خبرنگاران برای پوشش حملات را بررسی می کند و نمی خواهد آزادی رسانه های را محدود سازد.

انتشار خبر وضع چنین محدودیت هایی با نگرانی مقامات آمریکایی روبرو شد. ریچارد هالبروک، فرستاده ایالات متحده به افغانستان و پاکستان، روز سه شنبه به این گزارش ها پاسخ داد و گفت ایالات متحده از آزادی مطبوعات پشتیبانی می کند و مقامات این موضوع را با دولت افغانستان در میان خواهند گذاشت.

روزنامه نگاران افغان شکایت کرده اند که سانسور خبرها و گزارش های زنده، قانون اساسی کشور را نقض می کند. گروه های طرفدار حقوق روزنامه نگاران نیز نگرانی هایی ابراز داشته اند.

رامین جهانبگلو جایزه صلح سازمان ملل را دریافت کرد

رامین جهانبگلو، استاد ایرانی دانشگاه تورنتو در کانادا جایزه صلح سال ۲۰۰۹ یک انجمن وابسته به سازمان ملل را از آن خود کرد.

جایزه صلح سازمان ملل «خانه آسیا» شامگاه سه شنبه ۱۱ اسفند در بارسلون اسپانیا به این پژوهشگر و فیلسوف ایرانی مقیم کانادا اهدا شد.

رامین جهانبگلو به هنگام دریافت جایزه خود گفت: «این جایزه متعلق به مردم ایران است که اعتراضات مسالمت آمیز خود را در چارچوب جنبش مدنی متحقق می کنند.»

آقای جهانبگلو گفت حضور من در این جا، صدای مردمی ست که بی صدا در ایران اعتراض می کنند.

در متن این جایزه صلح آمده است: «رامین جهانبگلو، فیلسوف مروج دوری از خشونت است که با تلاش های خستگی ناپذیر خود، در عرصه اندیشه و عقیده و در زمینه سیاسی به ارتقای صلح  کمک کرده است.»  

دکتر رامین جهانبگلو تحصیلات عالی خود را در فرانسه و کانادا تکمیل کرده است و مدتی در هند به تدریس و پژوهش مشغول بوده است. ترویج دیدگاه های صلح طلبانه و به دور از خشونت مهاتما گاندی، پیشوای هند همواره  درصدر اولویت تحقیقات آقای جهانبگلو بوده است.

رامین جهانبگلو درسال ۱۳۸۵ به هنگام ترک ایران درفرودگاه تهران دستگیر شد و به مدت چهارماه در بازداشت نیروهای امنیتی ایران قرار داشت.
 
رامین جهانبگلو که بیش از ۲۰ کتاب به رشته تحریر درآورده است، هم اکنون از اعضای هیات علمی دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه تورنتو است.  

چهار روزنامه نگار، فعال حقوق مدنی و زنان بازداشت شدند

بنا به گزارش ها از ایران، ساعت ۱۰ شب سه شنبه، ماموران امنيتی با داشتن حکم تفتيش و بازداشت محبوبه کرمی، از اعضای کمپين يک ميليون امضاء و همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران، به منزل او رفته و پس از بازرسی و ضبط برخی وسايل شخصی خانم کرمی و برادرش، وی را بازداشت کردند. تاکنون از محل نگهداری خانم کرمی اطلاعی به دست نيامده است.

به گزارش هرانا، خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به نقل از محسن کرمی، برادر وی، تاريخ حکم صادره ۵ خرداد بوده و اتهام مطرح شده، اغتشاش و شرکت در تجمعات ذکر شده بود.
اين پنجمين باری است که محبوبه کرمی بازداشت می شود. او بار اول و دوم در رابطه با درگيری های ۱۸ تير و بار سوم در خرداد ۱۳۸۷ به اتهام اقدام عليه امنيت ملی بازداشت و پس از ۷۰ روز آزاد شد.

محبوبه کرمی بار چهارم در فروردين ۱۳۸۸ به همراه ۱۱ تن از اعضای کمپين و فعالان جنبش زنان که قصد ديدار نوروزی با خانواده زهرا بنی يعقوب را داشتند به اتهام اخلال در نظم عمومی دستگير و پس از ۱۳ روز آزاد شد.

بهزاد مهرانی وبلاگ ‌نويس، روزنامه ‌نگار و فعال حقوق‌ بشر صبح چهارشنبه در خيابان هنگام خروج از منزل توسط ماموران امنيتی بازداشت شد.

گفته می شود مأموران امنيتی صبح سه شنبه پس از بازداشت وی او را به خانه برده‌ و منزل او را تفتیش کردند. او پس از بازداشت به محل نامعلومی منتقل شده است. دلیل بازداشت بهزاد مهرانی اعلام نشده است.

همزمان، بامداد چهارشنبه ابوالفضل عابدينی، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر توسط نيروهای امنيتی سپاه در خوزستان پس از ضرب و جرح، بازداشت شد.
گفته می شود آقای عابدينی، از اعضای حزب پان ‌ايرانيست، طی روزهای اخير از طرف نيروهای امنيتی تهديد به بازداشت شده بود.

به گزارش رهانا، او در تاريخ نهم تير ماه امسال بازداشت شده و در تاريخ ۴ آبان با قرار وثيقه از زندان آزاد شده بود.

کميته گزارشگران حقوق بشر از بازداشت نويد خانجانی، سپهر عاطفی و حسام میثاقی، فعالان مدنی- دانشجويی خبرداد که در اصفهان بازداشت شدند.

بنا بر گزارش‌ها، ۷ تن از ماموران امنيتی شامگاه سه شنبه با حضور در منزل نوید خانجانی اين فعال مدنی، ضمن تفتيش منزل و ضبط وسايل شخصی وی از جمله کامپيوتر، او را بازداشت کردند.

نيروهای امنيتی که حکم بازداشت وی را از دادگاه انقلاب در دست داشتند، ابراز کردند وی را به دادسرای نيکبخت اصفهان خواهند برد و فردا او را به زندان اوين منتقل خواهند کرد.

با بازداشت نويد خانجانی، تعداد اعضای دربند کميته گزارشگران حقوق بشر به ۷ تن رسيد. در حال حاضر شيوا نظرآهاری، کوهيار گودرزی، نويد خانجانی، سعيد جلالی‌فر، سعيد کلانکی، سعيد حائری و مهرداد رحيمی اعضای دربند اين کمیته هستند.

همچنین کميته گزارشگران حقوق بشر صبح چهارشنبه، ۱۲ اسفند ماه از یورش تعدادی از نيروهای امنيتی به منازل حسام ميثاقی و سپهر عاطفی در اصفهان خبر داد. مأموران منزل این دو فعال مدنی را تفتیش و برخی وسايل شخصی آنان را ضبط کردند اما به دليل عدم حضور اين دو نفر در منازلشان موفق به بازداشت آن‌ها نشدند.

به گفته خانواده‌های میثاقی و عاطفي، اتهام اين افراد از سوی نيروهای امنيتی، «ارتباط با منافقين» و «محاربه» عنوان شده است. به گفته ماموران، این دو نفر در «پروژه بازداشت اعضای جنبش نرم» دستگير شده‌ اند.

نوید خانجانی، حسام ميثاقی و سپهر عاطفی، عضو کميته گزارشگران حقوق بشر و از اعضای هيئت موسس جمعيت مبارزه با تبعيض تحصيلی هستند. اين سه فعال مدنی، به دليل به اعتقاد به آيين بهايی از تحصيل در دانشگاه محروم شده ‌اند.

آمريکا ميگويد تهران سراغ بازی موش و گربه رفته است

 روزنامه های واشنگتن پست و لس آنجلس تايمز، هر دو  يک گزارش خبرگزاری آسوشيتد پرس را نقل ميکنند که زيرعنوان "اتحاديه اروپا و آمريکا نگران فعاليت های اتمی ايران" می نويسد آمريکا واروپا روز چهارشنبه گفتند در بيم وهراس های سازمان ملل متحد از اينکه تهران ممکن است در کار توليد موشک های اتمی باشد سهيم اند، و از وضع تحريم هائی جديد در صورت تداوم سرپيچی تهران از خواست های شورای امنيت سازمان ملل متحد ابراز حمايت کردند.

نظرات آنها منعکس کننده تغييری در لحن آژانس بين المللی انرژی اتمی، تحت مديريت يوکيا آمانو مدير کل جديد، و ارزيابی آژانس ازبلند پروازيهای اتمی ايران است.

آمانو در گزارشی که اين هفته به جلسه هيات مديره آژانس ارائه داد اين احتمال را مطرح ساخته است که ايران ممکن است در کار توليد کلاهک اتمی باشد. اين نخستين باری است که آژانس ميگويد تهران ممکن است چنين کاری را از سر گرفته باشد، ويا برخلاف آنچه که تشکيلات اطلاعاتی آمريکا تصورميکردند، سه سال پيش اصولا آن را متوقف نکرده بود.

ايران هرگونه علاقه ای را به توليد تسليحات اتمی تکذيب ميکند. اما گزارش ميگويد مقاومت ايران عليه تلاش های آژانس برای تحقيق در مورد نشانه های حاکی از يک پنهان کاری اتمی، بر نگرانی های راجع به احتمال وجودابعادی نظامی برای برنامه اتمی ايران می افزايد.

بيانيه حاوی لحنی شديد وغيرعادی، که توسط اسپانيا به نمايندگی از سوی اتحاديه اروپا به هيات مديره سی و پنج کشوری آژانس بين المللی انرژی اتمی ارائه شد، از تهران برای يک رشته مسائل مرتبط با نگرانی هائی انتقاد ميکند که برنامه اتمی اش ممکن است سرپوشی برای اقدامات پنهانی در توليد کلاهک های اتمی باشد.

بيانيه ميگويد اتحاديه اروپا در نگرانی های آژانس ازاحتمال وجود فعاليت هائی گزارش نشده و مرتبط با توليد کلاهک اتمی موشکی سهيم است.

گلين ديويس Glyn Davies رئيس هيات نمايندگی آمريکا، ضمن طرح نظری مشابه ميگويد آژانس حق دارد نگران باشد که تهران متهم به پنهان سازی های مکرر فعاليت های مشکوک اتمی، يا فاش کردن آنها در آستانه کشف شدنشان، ممکن است مخفيانه درحال ساختن تاسيسات اتمی ديگری درايران باشد.

ايران از سال ۲۰۰۲ و پس از آن در کانون تحقيق آژانس قرار گرفت که افشاگريها نشان داد مخفيانه يک برنامه غنی سازی اورانيوم را از طريق دسترسی به بازارسياه تکنولوژی بوجود آورده است، و از آن ببعد بارها از سوی غرب برای نيرنگ زدن به آژانس مورد انتقاد قرار گرفت. ديويس ضمن اشاره به اين مسئله ، ايران را متهم کرد که به بازی موش و گربه متوسل شده است.وی گفت ما هشت سال است درگير تحقيقاتی هستيم که بنظر ميرسد ايران در جريان آن مصمم به سرپيچی، گمراه سازی و مانع تراشی بوده است. وی گفت فهرست مسائل حل نشده طولانی تر و حتی هشدار دهنده تر شده است.

جستجو برای یافتن بازماندگان زلزله در شیلی ادامه دارد

در شیلی، چهار روز پس از زمین لرزه نیرومندی که بخش هایی از کشور را ویران کرد و نزدیک به ۸۰۰ تن را کشت، تیم های نجات به جستجو برای جان بدربردگان ادامه می دهند.

مقامات روز چهارشنبه گفتند در حالی که ناجیان اجساد بیشتری را از زیر آوار بیرون می کشند، بر شمار کشته شدگان احتمالا افزوده خواهد شد.

در این میان، سربازان شیلی برای متوقف ساختن چپاول و خشونت که شهرهایی مانند کونسپسیون را به هرج و مرج کشانده است تلاش می کنند. بسیاری از فروشگاه ها غارت و برخی به آتش کشیده شده اند.

در کونسپسیون، دومین شهر بزرگ شیلی، منع آمد و شد ۱۸ ساعته به اجرا گذاشته شده است، و پرسنل نظامی برای اطمنیان از توزیع مناسب غذا و آب، گشت می زنند.

کونسپسیون نزدیکترین شهر به مرکز زمین لرزه بود. برخی از ساکنان برای تامین امنیت خود گام هایی بر می دارند، و برای ردیابی و شناسایی هر کسی که وارد محله های آنها می شود، راه بندان هایی ایجاد می کنند.

رییس جمهوری شیلی گفته است چپاول و بی قانونی تحمل نخواهد شد، و به سربازان دستور داده است برای جلوگیری از جرم با جدیت لازم عمل کنند.

رییس جمهوری گفت در زمین لرزه بیش از ۲ میلیون ساختمان، از جمله ۵۰۰ هزار خانه آسیب دیدند.

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages