Βιβλιοπαρουσιάσεις.Παρακαταθήκη :: ΟΜΗΡΟΣ

1 view
Skip to first unread message

Σκορδίλης Σπύρος

unread,
Nov 20, 2023, 7:20:02 AM11/20/23
to Οραση Όραση

Σκορδίλης Σπύρος

Παρακαταθήκη

Παρά τη βουή και τον αναβρασμό της δεκαετίας του 1920, στη Νέα Υόρκη όλοι ξέρουν τον Μπέντζαμιν και την Έλεν Ρασκ. Εκείνος είναι ένας θρυλικός μεγιστάνας της Γουόλ Στριτ. Εκείνη η κόρη εκκεντρικών αριστοκρατών. Μαζί έφτασαν στην κορυφή ενός κόσμου που ο πλούτος μοιάζει ατέλειωτος, τη στιγμή που η δεκαετία της υπερβολής και της κερδοσκοπίας φτάνει στο τέλος της. Τι έπρεπε όμως να θυσιάσουν για να αποκτήσουν αυτή την τεράστια περιουσία; Αυτό είναι το κεντρικό θέμα ενός επιτυχημένου μυθιστορήματος του 1937 που φαίνεται πως έχει διαβάσει όλη η Νέα Υόρκη. Υπάρχουν ωστόσο και άλλες εκδοχές αυτής της ιστορίας προνομίων και εξαπάτησης.
Ο Hernan Diaz με μαεστρία καταφέρνει να ενώσει τις διαφορετικές αφηγήσεις, να τις κάνει να συνομιλούν μεταξύ τους και να κορυφώνονται, μέσω της οπτικής μιας γυναίκας που είναι αποφασισμένη να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα μυθιστόρημα που καλύπτει πάνω από έναν αιώνα και που κάθε νέα ανακάλυψη το καθιστά ολοένα και πιο συναρπαστικό.
Η Παρακαταθήκη είναι ταυτόχρονα μια καθηλωτική ιστορία και ένα δεξιο-τεχνικό λογοτεχνικό παζλ, που εμπλέκει τον αναγνώστη στην αναζήτηση της αλήθειας, ενώ παράλληλα θίγει τις απογοητεύσεις που συχνά φωλιάζουν στην καρδιά των προσωπικών σχέσεων, τη δύναμη του κεφαλαίου να στρεβλώνει τα πάντα και την ευκολία με την οποία η εξουσία μπορεί να χειραγωγήσει τις καταστάσεις.

Συγγραφέας: ΝΤΙΑΖ ΧΕΡΝΑΝ

Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΕΖΟΣ ΛΟΓΟΣ

Θέμα: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Εκδότης: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Εκφωνητής: Στρούγγης Ηρακλής

Αρ. Πρωτοκόλλου: 10803

Έτος έκδοσης: 2023

Τόπος έκδοσης: Αθήνα

ISBN: 9786180332254

Σελίδες: 516

Διάρκεια: 13:47

Βιβλιοθήκη: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών

Γλώσσα: Ελληνική


Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages