גיליון ספטמבר 2021 של WATCHJERUSALEM מדווח על חפירות חדשות בשילה ומספר על ממצא עצמות שהרוב בהם (60% ) מצידה הימני של הבהמה

9 views
Skip to first unread message

בני טראובה

unread,
Sep 24, 2021, 9:25:05 AM9/24/21
to אמת מארץ
מישהו מכיר יותר פרטים?
https://watchjerusalem.co.il/magazine_issues/13 קישור למגזין ויש גם גירסת PDF

בכתבה עצמה אין כמעט מידע [רובה שיעור בתנ"ך במקרה הטוב] יש הפניה לכתבה משנת 2020 להלן מעט הנתונים המופיעים בתרגום מאנגלית של גוגל 

https://watchjerusalem.co.il/906-an-interview-with-scott-stripling 



BN  אתר זה נחפר בכבדות לפני החפירות שלך. מה אילץ אותך לחפור שוב בתל שילה?

SS  ובכן, קודם כל, ממש מאחורינו נמצא המקום בו הדנים חפרו. 1922 הוא כאשר הם פרצו לראשונה. אז, אנו עולים על 100 שנים מאז שנחפר לראשונה תל שילה. הם הצטרפו אלינו בחזרה; יש לנו צוות דני שעובד איתנו היום.

הדנים עשו ארבע עונות חפירה. אבל המתודולוגיה בשנות העשרים הייתה פרימיטיבית למדי בהשוואה לשלנו, והם חפרו רק חלק קטן מהאתר. בשנות השמונים ביצע ד"ר ישראל פינקלשטיין ארבע עונות של חפירות. גם השטח שחפר היה מצומצם מאוד. בין הדנים לפינקלשטיין אולי חפרו 5 אחוזים מהטלפון. אתה באמת לא יכול לפרש הרבה בהתבסס על 5 אחוזים מהממצאים. זה יהיה בלתי חד משמעי. אז אנחנו מחברים את העבודה שהדנית ביצעה עם העבודה שפינקלשטיין ביצע, ופותחים תחום רחב כך שלא נתייחס לפרשנות שגויה, בתקווה.

הירשם עכשיו כדי לקבל את השבועון Watch Watch Jerusalem Brief

BN  כמה גדול תל שילה?

SS  זה חמישה דונם בתוך קיר הביצור…, המקיף את האתר עם מחסנים מסביב.

BN  מדוע בחרת לחפור בקצה הצפוני הזה?

צנצנת אחסון של שילה
מארק הנדרסון

SS  יש כאן עומק רב. אם הלכת קצת לדרום, הוא רדוד מאוד. אבל כאן יכולתי לדעת שיש עומק רב וניתן היה לראות היכן נמצא החלק החיצוני של הקיר. ידעתי שנקבל מבט ממש ברור ובלתי מופרע על הפרופיל ההיסטורי. וזה הוכח כנכון; יש לנו כאן בניין מונומנטלי מתקופת הברזל ולאחר מכן בניין רומי לידו. אז יש לנו את החומר מתקופת הברזל i לידו. ואז החומר מתקופת הברונזה לידו. לכן, אנו מסוגלים לראות את כל הפנורמה שכבה אחר שכבה.

BN  מה גילית מתקופת הזמן שבה המשכן היה כאן?

SS  מספר דברים. מספר אחד: חדרי המחסן. אותם מחסנים מלאים בצנצנות אחסון מתקופת המשכן. זה מתאים לתרבות המשכן, כי כשאנשים באו לכאן, הם הביאו מעשרות והיה חייב להיות מקום לאחסן אותם. באף מקום אחר בישראל אין מחסנים לאורך כל הדרך. אז זה ייחודי לשילה. לזה אני קורא אמיתות.

רימון קרמי נמצא בשילה
מייקל לודדני

זה קורה כשאנחנו קוראים על זה בטקסט, ואז מוצאים תרבות חומרית [עדות] שתואמת את הטקסט המקראי.

מצאנו גם רימון קרמי, שהוא מוטיב של המשכן. אתה תזכור שעל שולי בגדי הכמרים היו להם פעמונים ורימונים מתחלפים. דוגמאות לאלה נמצאו בכמה אתרים בישראל, אך רק באתרי כוהנים, או באתרים לויתיים. זהו מוטיב של משכן. במקדש שלמה היו גם 200 רימונים שעיטרו אותו.

BN  האם הצלחת לצאת עם הרימון הזה?

SS  תיארנו אותו לברזל i , שהיא תקופת המשכן. כמו כן, ממש בקרבתו בעונה שעברה ... מצאנו שלוש קרניים ממזבח בעל ארבע קרניים. זה גם מאוד משמעותי, כפי שהתנ"ך אומר שהייתה מערכת הקרבה בשילה ... אז יש לנו את הקרניים ממזבח, מחסנים מהמשכן, וכמות עצומה של עצמות בעלי חיים. והעצמות האלה הן רק ממערכת ההקרבה המקראית.

קרן מהמזבח בשילה
מייקל לודדני

BN  כיצד אנו יודעים שהם ממערכת ההקרבה של ישראל?

SS  בחפירה הקודמת בשנות ה -80 הם חשפו ... בשטח D, מצבור עצם עצום. כל העצמות נחקרו מבחינה זואולוגית והן הצליחו לקבוע איזה אחוז מהעצמות שייכות לכבשים, עזים, בקר וכן הלאה.

גילינו גם אלפי עצמות. אלה נחקרו ואנו יודעים מאיזו חיה הם באו. אנו יודעים גם אם העצמות הן מהצד הימני של החיה או מהצד השמאלי. ויש לנו ריבוי עצמות מהצד הימני של החיה; הוא משתנה משדה לשדה, אך כ -60 אחוז מהעצמות הן מצד ימין ו -40 אחוז מהצד השמאלי. לא ייתכן שזו חריגה סטטיסטית. חייב להיות הסבר.

נוכל ללכת אל ויקרא ז 'ולראות שהצד הימני של החיה היה מנת הכוהנים. וזה שגר כאן בשילה! האוכלוסייה הפשוטה לא גרה כאן. הם מגיעים לכאן מכל רחבי העולם, אך הכוהנים הם החיים כאן. שוב, זוהי נקודה מאוד: קראנו אותו בטקסט ואז מצאנו תרבות חומרית התואמת את התיעוד המקראי.

BN  וד"ר פינקלשטיין לא היו מודעים לכך כאשר נמצאו מצבורי עצם בשנות ה -80?

SS  נכון. ד"ר פינקלשטיין עשה עבודה טובה בתיעוד מה שמצא, והוא אף ציין כי יותר עצמות היו מימין מאשר משמאל. הוא ידע זאת, אך לא ידע כיצד לפרש זאת. הוא לא מקדיש זמן רב לקריאת התנ"ך. היו לו הנתונים, אך הוא לא רשם אותם. כעת, למען ההגינות, לכל הארכיאולוגים יש התמחויות ותחומי עניין שונים. חלקם מכירים היטב את הספרות המצרית, או את הספרות האוגרית. וחלקם מכירים יותר את התיעוד המקראי.

BN  זה בהחלט מדבר על ערך השימוש בתנ"ך בעת חפירה בארץ התנ"ך.

WJ202109_EN.pdf

Yaqov Loyfer

unread,
Sep 26, 2021, 2:03:25 AM9/26/21
to בני טראובה, אמת מארץ
אבל רק שוק הימין ניתן לכהן
לא כל החלק הימני

‫בתאריך יום ו׳, 24 בספט׳ 2021 ב-16:25 מאת בני טראובה <‪be...@epilogic.co.il‬‏>:‬
--
‏קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'ארכיאולוגיה יהודית' של קבוצות Google.
כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל emetmeeretz...@googlegroups.com.
כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/emetmeeretz/CAHMQZZXQELhCRvCHjGmAePGYBkk7t2yzdQZoYQ8tsdk4WEUgKA%40mail.gmail.com.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages