Değerli Türk Tıp Öğrencileri Birliği Gönüllüleri ve Sevgili Yerel Birlik Yöneticilerimiz,
Umuyorum ki hepiniz sevdiklerinizle beraber sağlıklı, mutlu ve huzurlusunuzdur.
Tıp Eğitimi Çalışma Kolumuz tarafından düzenlenen ve Tıp Eğitimi Değişimi adı altında gerçekleşen SCOMExchange programı, IFMSA'de bir ilk niteliği taşımaktadır. Programın temel amacı okullar arası öğrenci değişimiyle farklı tıp eğitimi sistemlerini birinci elden inceleyerek tıp eğitiminde savunuculuk faaliyetlerimizi geliştirmektir. Tıp eğitimi sistemlerinde kaynak olarak başka okulların sistemlerini değerlendirmek çok yaygındır. Bu durumu göz önünde bulundurarak tıp eğitimi konusunda kendimizi daha yetkin hale getirmek ve hem Dünya'daki hem de Türkiye'deki okullar arasında tıp eğitimlerindeki standardizasyonu sağlamak için bu projeyi başlatıyoruz.
Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz SCOMExchange’imizin yurt dışı ayağının sürecini yürütürken şimdi ise yurt içi ayağının ev sahipliği başvurularını açmış olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Ev sahibi olmak isteyen yerel birliklerimizin başvuru belgemizde yer alan başvuru şartlarını ve tüzüğümüzde yer alan değişim kriterlerini göz önünde bulundurarak 20.01.2025, 23.59 tarihine kadar ev sahipliği başvuru belgesini titizlikle doldurup alıcı: tipegiti...@turkmsic.org ve scomex...@turkmsic.org ; cc (carbon copy) no...@turkmsic.org olacak şekilde e-posta iletmesi gerekmektedir. Eğer ilk defa bu sene gerçekleştireceğimiz değişim programımızın yurt içi ayağına ev sahipliğini yapma düşünceniz varsa sürecin en başından itibaren bizlere ulaşabilirsiniz! Her daim arkanızda olacağımızdan ve birlikte çok güzel işler çıkaracağımızdan emin olabilirsiniz.
SCOMExchange Yurt İçi Ayağı Ev Sahipliği Başvuru Kriterlerimize buradan ulaşabilirsiniz.
SCOMExchange Yurt İçi Ayağı Taslak Ev Sahipliği Başvuru Belgemize ise buradan ulaşabilirsiniz.
SCOMExchange Ev Sahipliği ile İlgili Tüzük Maddeleri:
8.2.2.1. Yereller değişim dönemi boyunca IFMSA SCORE Rules and Regulations’da tarif edilen Incoming ağırlama esaslarına tabidirler. Öğrenciye en az; günde bir öğün yemek ve içinde kendine ait olarak kullanabileceği çalışma alanı, elektrik, yatak ve su tesisatı bulunan konaklama imkânı sağlanmalıdır.
8.5. Yurt içi Tıp Eğitimi Değişimi
8.5.1.1. SCOMExchange programları 8.1.’de belirtilen vizyon ve misyona istinaden, değişim yaptıracak her yerel için aşağıdaki etmenleri içermelidir:
a. Öğrencinin Tıp Eğitimi AD.’de gözlemci olarak bulunması
b. Öğrenci için bir sosyal program hazırlanması
8.5.1.2. SCOMExchange 1, 2, 3 veya 4 haftalık dönemlerde gerçekleştirilebilir.
Aklınıza takılan tüm sorularınız için bana imzamda yer alan iletişim bilgilerimden, Ulusal Tıp Eğitimi Takımı’na tipegiti...@turkmsic.org adresi üzerinden ve SCOMExchange Takımımız'a ise scomex...@turkmsic.org adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz yurt içi değişim programımızla görünürlüğümüzü zirvelere çıkartacağımız günlerde sizlerle beraber çalışmak için oldukça heyecan duyuyor, ev sahipliği başvurularınızı sabırsızlıkla bekliyoruz!
Farklı eğitim sistemlerini gözlemleyerek tıp eğitimi savunuculuğumuzu Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştireceğimiz günlerde görüşebilmek dileğiyle!..
Ulusal Tıp Eğitimi Takımı ve SCOMExchange Takımı Adına,
İstanbul'un Kalbi Üsküdar'dan Sevgilerimle,