Közéleti szereplők, támogatás felhívás

53 views
Skip to first unread message

István Andrási

unread,
Jun 21, 2022, 7:05:25 AM6/21/22
to MOGY Hírlevél
Kedves barátaink!

Egyre többen vagyunk, akik már most legalább napi 1-2 órát fordítunk szabadidőnkből a szervezésre. Az előadők, fellépők, kiállítók, társzervezetek meghívása, előadások és gyermekfoglalkoztatók beosztása, engedélyek beszerzése zajlik a háttérben. Továbbra is várjuk az önkéntes és látogatói regisztrációkat. A következő területbejárást július 14-én tervezzük megejteni.

A Nemzetvédelmi Szabadegyetem felkérését már elfogadta többek között Drábik János, Szakács Árpád, Grandpierre Attila, Szántai Lajos, Boros imre, Raffay Ernő, Püski István, Bánhegyi Ferenc, Borvendég Zsuzsanna és Palkovics Imre is. George Spöttle is a kezdeményezés mögé állt, bár egyéb elfoglaltságai miatt most nem tud jelen lenni.

Az előadások és kerekasztal beszélgetések színvonalát szeretnék az előadők számára bekészített ásványvízzel és péksüteménnyel emelni. Már az is nagy segítség nekünk, ha valaki például minden általunk megvásárolt rekesz ásványvíz mellé adományos egy másikat. Kerjük továbbítsátok felhívásunkat olyanoknak, akik tudnak ebben segíteni.

Filmbemutató a Magyarok Országos Gyűlésén
Az Ópusztaszerre ellátogató honfitársaink megtekinthetik majd Jelenczki István Magyar Örökség díjas, MMA nagydíjas, Szilaj Csikó díjas filmrendező „Legyőzetve győz” c. filmjét, amely Tóth Zoltán József (Várpalota, 1967. január 29. – Budapest, 2018. január 28.) magyar jogász, jogtörténész, politológus, a Honvédelmi Minisztérium egykori helyettes államtitkára előtt tiszteleg. A film címét Mindszenty bíboros egykori jelmondata a „Devictus vincit”, azaz a „legyőzetve győz” adta és jól kifejezi azt a hatást, amit Tóth Zoltán József a Szent Korona-eszme ismertetése és a magyar értékekre épülő társadalom megszületése érdekében végzett munkássága váltott ki a magyar közéletben. A tisztelgő filmvetítést reményeink szerint felesége, dr. Tóthné dr. Kis Brigitta nyitja majd meg.

NOE foglalkoztatók a Gyermek Sátorban
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a 2020-ban tervezett együttműködés meghiúsulása után idén nagy lelkesedéssel vesz részt a Gyermek Sátor programjainak szervezésében és megvalósításában. A legkisebbeket játszószőnyeg és fa fejlesztő játékok, a nagyobbakat kézműves foglalkozások és társasjátékok várják majd. A Gyermek Sátor mellet NOE tájékoztató pavilont és toborzó pontot is állítunk fel, ezzel is elősegítve minél több valódi civil szervezet növekedését és a tarsadalmi kapcsolatok erősödését.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom is szervezi a Jövő Nemzedék Sátor programját
Korunk 14-24 éves korosztálya számára meghatározó, mondhatni létkérdések a születésüktől fogva őket is berántani próbáló digitális világ határai és mélységei, a sokszor közvetlen környezetükben tapasztalható rendszeres alkohol és drogfogyasztás jövőbeli hatásai, az életre szóló pár megtalálásának és a kapcsolat megalapozásának fontossága és lehetőségei, a vágyott vagy meglepetésszerű gyermekvállalásra való felkészülés. Mai világunkban ezek közül van, amiről "ciki" beszélni, van amit "nem illik" szóba hozni, de van olyan is, amiről nagyon szeretnénk beszélgetni, de nem tudjuk, hogy kezdjünk neki. Ilyen kérdéseknek szeretne helyet adni idén a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom a Jövő Nemzedék Sátorban, ahol előadások helyett beszélgetésre és közös munkára hívják a fiatalokat.

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!” – Tamási Áron

Szeretettel,
a szervezők
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages