Így épül a Magyarok Országos Gyűlése

24 views
Skip to first unread message

István Andrási

unread,
Aug 3, 2022, 6:45:20 AM8/3/22
to MOGY Hírlevél

1. Hírek a MOGY előkészítéséről – Az Önkéntes Iroda jelentése

Az önkéntes irodát egy 22 éves fiatalember vezeti a Magyarok Országos Gyűlésén. Nagy Szabolcs Kunszentmártonból érkezett, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem negyedéves hallgatója. Szabolcsot arról kérdeztük, jelenleg hogyan állnak a MOGY építési munkálatai.

A zsámbéki, a szentendrei, a pomázi, a csongrádi, a szentesi, a hódmezővásárhelyi, a szennai, a fisherbócsai és a budapesti önkéntesek egy része már megérkezett és megkezdték a rendezvény sátrak telepítését és a színpad építését. A csapat egy része éppen a hódmezővásárhelyi raktárakból szállítja át a sátrakat és a pavilonokat Ópusztaszerre. A borszínház és a borpavilonok már települtek, az emlékpark munkatársainak is megtartottuk a rendezvénnyel kapcsolatos eligazítást, és a szervezői belépőpont is megkezdte már a működését.

A villanyszerelő csapat már szombaton megérkezett és a szerelési munkálatok javát már elvégezte. Holnapra újabb 50 fővel bővül az előkészítő csapat, s a rendezvény kezdetére eléri majd háromszáz főt.

A fellépőkkel, a meghívott előadókkal, a gyógyítókkal, a kézművesekkel és az önkéntesekkel együtt közel ezer ember várja majd a látogatóinkat.

Nem könnyű ennyi embert koordinálni és figyelemmel kísérni a munkájukat, ennek ellenére mindent megteszünk annak érdekében, hogy a rendezvény zökkenők nélkül lebonyolításra kerüljön, és a látogatóink meg az önkénteseink is a lehető legjobban érezzék magukat a Magyarok Országos Gyűlésén.”

én.png

2. A Magyarok Országos Gyűlésének kínálata összegezve

Nemzetvédelmi Szabadegyetem 133 előadóval, kézműves vásár 100 magyar kézművessel, 77 csontkovács, gyógyász és segítő a Gyógyítófaluban, Magyar Iskolák Találkozója, Vízválasztók Országos Gyűlése, a Magyar Honvédség Harcászati és Haditechnikai bemutatója és toborzópontja, Zenefalu, Borszínház, Színjátszó csoportok, Veterán Autó Találkozó, Trianon Kiállítás, Szent Korona Ballon, a színpadon a népművészet dél-alföldi Ifjú Mesterei, a Kolompos Együttes, a Magyar Tekerőzenekar és a Virtus Dudazenekar nagykoncertje, Korpás Éva népdalénekes és Együttese, esti táncház, Gyermekprogramok, Mesejurta, Csatárjáték, Lovas bemutatók, Baranta bemutató, Élőkép a közönség részvételével – Magyar Zászlók Találkozója…

Jöjj el hozzánk, hogy szerét ejthessük dolgainknak…
mert
Ahogy egymással bánunk, az a hazánk…

18 év alattiaknak a belépés ingyenes, a parkolás ingyenes, a látogatói sátortábor elfoglalása (ingyenes) érkezési sorrendben történik.

Szeretettel,
a szervezők

https://mogy.hu
Programfüzet: https://drive.google.com/file/d/1wYdPV-U8vJTpN9BBW6VfJ2TpTE5ISCFv/view
Hivatalos plakát: https://drive.google.com/file/d/1_jg_uf8pG7Tsb6vcI2PRRP7KFOHxh08W/view

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages