Chroimum build Cannot be done due gn.py exception error

411 views
Skip to first unread message

Mr Dini

unread,
Feb 6, 2017, 12:48:03 PM2/6/17
to chromium-packagers
Hi,

I tried to cross-compile an ARMv7 static Chrome binary to my Raspberry, but the procedure is failed when I executed the gn command. It says an Exception error:

# gn gen out/Default
Traceback (most recent call last):
 
File "/home/pisti/Asztal/depot_tools/gn.py", line 38, in <module>
    sys
.exit(main(sys.argv))
 
File "/home/pisti/Asztal/depot_tools/gn.py", line 33, in main
   
return subprocess.call([gn_path] + args[1:])
 
File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 522, in call
   
return Popen(*popenargs, **kwargs).wait()
 
File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 710, in __init__
    errread
, errwrite)
 
File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 1335, in _execute_child
   
raise child_exception
OSError: [Errno 8] Exec format error

What Can I do? I tried to figure out myself the problem, and I think, I've found it:

>>> import gclient_utils
>>> bin_path = gclient_utils.GetBuildtoolsPlatformBinaryPath()
>>> print bin_path
None

This variable is None... But how Can I set it manually?

Many thanks!

Dirk Pranke

unread,
Feb 6, 2017, 3:52:03 PM2/6/17
to Mr Dini, chromium-packagers
What platform is your host running on? That error message is basically saying that it cannot find an appropriate GN binary, and you should probably be getting the amd64 one.

-- Dirk

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "chromium-packagers" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to chromium-packagers+unsub...@chromium.org.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/a/chromium.org/d/msgid/chromium-packagers/fd869b93-1830-43ef-b1c8-03dfe0074ca9%40chromium.org.

Yohit Chauhan

unread,
Jul 17, 2019, 3:23:15 AM7/17/19
to chromium-packagers, dini...@gmail.com
Hi,

I am also facing the same problem. Please let me know if you have some solution.

Build Configuration:
BB_VERSION = "1.40.0"
BUILD_SYS = "i686-linux"
NATIVELSBSTRING = "ubuntu-14.04"
TARGET_SYS = "arm-webos-linux-gnueabi"
MACHINE = "raspberrypi3"
DISTRO = "webos"
DISTRO_VERSION = "1.0.g"
TUNE_FEATURES = "arm armv7ve vfp thumb neon vfpv4 callconvention-hard cortexa7"
TARGET_FPU = "hard"
WEBOS_DISTRO_RELEASE_CODENAME = "webos-master"
WEBOS_DISTRO_BUILD_ID = "unofficial"
WEBOS_DISTRO_TOPDIR_REVISION = "375821d1a6baf4dff4308c10b9096bd610651aa1"
WEBOS_DISTRO_TOPDIR_DESCRIBE = "builds/master/84"
DATETIME = "20190717034900"
meta-webos-ros2
meta-webos-raspberrypi = "master:4e3ddd50b077d09ef13a1ccf734d63b483dc321c"
meta-raspberrypi = "thud:c71d79efc5a06a0c896c278c94f5b14413bb4d69"
meta-webos = "master:4e3ddd50b077d09ef13a1ccf734d63b483dc321c"
meta-ros2 = "master:577f3715047474289341f0fa96ffe55389a45068"
meta-webos-backports-2.8
meta-webos-backports-2.7 = "master:4e3ddd50b077d09ef13a1ccf734d63b483dc321c"
meta-qt5 = "krogoth:dcfcb581ec65ef1b96f4840a81ea9d9f2297b394"
meta-qt5-compat = "master:4e3ddd50b077d09ef13a1ccf734d63b483dc321c"
meta-filesystems
meta-python
meta-networking
meta-multimedia
meta-oe = "thud:9b3b907f30b0d5b92d58c7e68289184fda733d3e"
meta = "thud:f162d5bfe6eaeca24f441c83c87252c8d05744fc"
meta-gplv2 = "thud:aabc30f3bd03f97326fb8596910b94639fea7575"

Initialising tasks: 100% |####################################################################################################################################################################| Time: 0:00:36
Sstate summary: Wanted 1474 Found 0 Missed 1474 Current 1384 (0% match, 48% complete)
NOTE: Executing SetScene Tasks
NOTE: Executing RunQueue Tasks
ERROR: webruntime-68.0.3440.106-58-r17 do_configure: Function failed: do_configure (log file is located at /home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/temp/log.do_configure.24541)
ERROR: Logfile of failure stored in: /home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/temp/log.do_configure.24541
Log data follows:
| DEBUG: Executing shell function do_configure
| GN_ARGS is cros_host_ar="ar" cros_host_cc="gcc " cros_host_cxx="g++ " cros_host_extra_ldflags="-L/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/recipe-sysroot-native/usr/lib -L/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/recipe-sysroot-native/lib -Wl,-rpath-link,/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/recipe-sysroot-native/usr/lib -Wl,-rpath-link,/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/recipe-sysroot-native/lib -Wl,-rpath,/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/recipe-sysroot-native/usr/lib -Wl,-rpath,/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/recipe-sysroot-native/lib -Wl,-O1" cros_target_ar="arm-webos-linux-gnueabi-ar" cros_target_cc="arm-webos-linux-gnueabi-gcc -march=armv7ve -mthumb -mfpu=neon-vfpv4 -mfloat-abi=hard -mcpu=cortex-a7 --sysroot=/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/recipe-sysroot" cros_target_cxx="arm-webos-linux-gnueabi-g++ -march=armv7ve -mthumb -mfpu=neon-vfpv4 -mfloat-abi=hard -mcpu=cortex-a7 --sysroot=/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/recipe-sysroot" enable_memorymanager_webapi=true ffmpeg_branding="Chrome" host_os="linux" is_app_shell_cbe=true is_clang=false is_cross_linux_build=true is_webos=true ozone_auto_platforms=false ozone_platform_wayland_external=true proprietary_codecs=true target_os="linux" target_sysroot="/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/recipe-sysroot" treat_warnings_as_errors=false use_cbe=true use_cups=false use_custom_libcxx=false use_custom_libcxx_for_host=true use_kerberos=false use_ozone=true use_pmlog=true use_sysroot=false use_system_debugger_abort=true use_webos_v8_snapshot=true use_xkbcommon=true is_debug=false symbol_level=0 remove_webcore_debug_symbols=true use_gst_media=true enable_webm_video_codecs=false use_jumbo_build=true jumbo_file_merge_limit=8 use_webos_gpu_info_collector=false use_lttng=false use_neva_media=true is_host_clang=true host_toolchain="//build/toolchain/yocto:clang_yocto_native" fatal_linker_warnings=false enable_nacl=false disable_ftp_support=true enable_print_preview=false enable_remoting=false use_gnome_keyring=false use_pulseaudio=false linux_use_bundled_binutils=false use_debug_fission=false use_gold=true target_cpu="arm" arm_arch="armv7ve" arm_version=7 arm_float_abi="hard"
| BUILD_TARGETS are webos:weboswebruntime app_shell


| Traceback (most recent call last):

| File "/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/git/depot_tools/gn.py", line 71, in 
| sys.exit(main(sys.argv))
| File "/home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/git/depot_tools/gn.py", line 66, in main


| return subprocess.call([gn_path] + args[1:])
| File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 522, in call
| return Popen(*popenargs, **kwargs).wait()

| File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 710, in init
| errread, errwrite)
| File "/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 1327, in _execute_child


| raise child_exception
| OSError: [Errno 8] Exec format error

| WARNING: exit code 1 from a shell command.
| ERROR: Function failed: do_configure (log file is located at /home/hmiroot/build-webos/BUILD/work/raspberrypi3-webos-linux-gnueabi/webruntime/68.0.3440.106-58-r17/temp/log.do_configure.24541)
ERROR: Task (/home/hmiroot/build-webos/meta-webosose/meta-webos/recipes-webos/chromium/webruntime.bb:do_configure) failed with exit code '1'


Thanks,

Yohit

Kubo Da Costa, Raphael

unread,
Jul 17, 2019, 5:40:19 AM7/17/19
to chromium-...@chromium.org
My guess is that you're trying to run a GN binary built for ARM on an x86_64 installation.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages