Kabil’de ‘Mevlana’ üniversitesi

0 views
Skip to first unread message

Güney Türkistan

unread,
Nov 3, 2009, 9:42:10 PM11/3/09
to GünTürk-Öbek

Kabil’de ‘Mevlana’ üniversitesi

Yazan: Güney Türkistan 04/11/2009

Türkiye, Gazi Üniversitesinin öncülüğünde Afganistan’ın başkenti Kabil’de ”Mevlana Celalettin” isimli bir üniversite kurmayı planlıyor.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin isteği üzerine bu ülkede kurulması düşünülen eğitim fakültesinin, Afganistan’ın kuzeyi (Güney Türkistan) Belh şehri doğumlu Mevlana Celaleddin’in isminin verileceği bir üniversite olması kararı benimsendi. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: AfganistanEğitimGüneyTürkistanKültür SanatTürk Büyükleri | Düzenle | » yorum bırak;

NATO, ‘Kunduz katliamı’nda Almanları suçladı

Yazan: Güney Türkistan 04/11/2009

Afganistan’da 150′ye yakın sivilin ölmesine Alman komutanın neden olduğu kesinleşti.

NATO’nun Kunduz katliamında Alman komutanı suçlayan raporu Alman Meclisi’ne verildi ve basına da açıklandı.Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: AfganistanDünyaSöyleşi | Düzenle | » yorum bırak;

Karzay’ın başkan seçilmesi dünya basınında tartışılıyor

Yazan: Güney Türkistan 03/11/2009

Amerikan Basınından Özetler

New York Times Afganistan’da Devlet Başkanı Hamit Karzay’in seçimi kazandığının açıklamasıyla yeni bir döneme girildiğini yazıyor:

“Yeni kurulacak hükümetin halka güven vermesi büyük önem taşıyor. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: AfganistanDünyaDüşünceGüneyTürkistanSiyaset | Düzenle | » yorum bırak;

Türk cumhuriyetlerine Türk Birliği çağrısı

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, KKTC, Türkmenistan ve Türkiye’nin bir araya
gelerek kurduğu TürkBirDev Kurultayı’nda ’en doğru yolun Türk Birliği yolu olduğu vurgulandı
TürkBirDev 1. Olağan Kurultayını gerçekleştirdi. 7 ülkenin bir araya gelerek oluşturduğu TürkBirDev’in ilk kurultayına ilgi büyüktü. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: Kültür SanatSiyasetTürk DiliTürk DünyasıTürkistanTürklük | Düzenle | » yorum bırak;

Türkler tek çatıda birleşiyor

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Derneği’nin düzenlediği toplantıya Devlet Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Profesör Dr. Nevzat Yalçıntaş da katıldı. Kayseri Doğu Türkistan Derneği, Sincan Uygur Özerk bölgesindeki olaylara gösterdiği hassasiyet sebebiyle Bakan Faruk Çelik’e yöresel kıyafet giydirdi.Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: Kültür SanatSiyasetTürk DiliTürk DünyasıTürkistanTürklük | Düzenle | » yorum bırak;

Kabil’e usûlünce yaklaşmak

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Amerikan medyasından bir kesim son günlerde Çin’in şiddet altında ezilen komşusuna yönelik gizli amaçlarını saklı tuttuğu suçlamasında bulunarak Çin’in Afganistan’daki yeniden inşa çabaları hakkında velvele çıkarıyor.

14 Ekim’de, NBC kanalı bir haberin başlığı olarak “kaynak açlığı çeken Çin Afganistan’a yöneliyor” şeklinde demagojik laflar sarfetti. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: AfganistanDünyaDüşünceSiyaset | Düzenle | » yorum bırak;

Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Açıldı

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Yunus Emre Merkezi AçılışıTürkiye’yi, Türk dilini, tarihini, sanatını ve kültürel mirasını tanıtmak, Türk kültürüne ilişkin bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak ve Türk dilini öğrenmek isteyenlere Türkçe kursları vermek üzere kurulan ve bir kamu vakfı olan Yunus Emre Vakfı, bu yöndeki ilk adımı geçtiğimiz hafta sonu Saraybosna’da attı. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: DünyaKültür SanatToplumTürk BüyükleriTürk DiliTürk DünyasıTürklük | Düzenle | » yorum bırak;

Afganistan: Yazı da gelse kaybettik, tura da gelse

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Afganistan’daki savaş, ABD yahut Başkan Obama şu an her ne yaparsa yapsın, hem ABD’nin hem de Obama’nın kaybedeceği bir savaştır. Ülke ve başkanı kazıklı hummaya tutuldu.

Vaziyete bir bakın. Kabil’deki Afganistan hükümetinin Afganistan halkının çoğunluğu nezdinde hiçbir meşruiyeti yok. Anmaya değer bir ordusu yok. Mâli temeli de yok. Askeri yahut şahsi güvenlik diye bir şey neredeyse hiç yok. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: AfganistanDünyaDüşünce | Düzenle | » yorum bırak;

2025′e Hoşgeldiniz

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Ünlü analist Klare’ye göre Amerikan üstünlüğü beklenenden on beş yıl daha erken sona eriyor.

CIA’e not: Zamanda yolculuğu hazır değilsinizdir fakat her neyse 2025′e hoşgeldiniz! Odalarınız biraz küçük olabilir, kalacak daha iyi bir yer talebiniz karşılıksız kalmış olabilir ve tesisler sizin damak tadınıza uygun olmayabilir fakat alışmaya çalışın. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: DünyaDüşünceSiyaset | Düzenle | » yorum bırak;

Japonya, Afganistan’a 5 Milyar Dolarlık Yardım Yapmaya Hazırlanıyor

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Japonya’nın Afganistan’a 5 milyar dolar tutarından yardım yapmaya hazırlandığı bildirildi.

Nikkei gazetesinin haberine göre, 2010 yılında verilmeye başlanacak ve beş yıla yayılacak yardım, eski Taliban militanlarının iş bulmaları ve ülkede yeni yollar yapılması için kullanılmak üzere verilecek. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: AfganistanDünyaEkonomiSiyaset | Düzenle | » yorum bırak;

Nevzat Yalçıntaş: Türk birliğini kurmalıyız

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Türk birliğini kurmalıyızProf. Dr. Nevzat Yalçıntaş: AB kapısında beklemek yerine Türk birliğini kurmalıyız.

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Türkiye’nin AB kapısında beklemek yerine yeni bir birlik kurması gerektiğini vurgulayarak, bu birliğin temelinin bugünlerde atılmaya başlandığını ifade etti. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: SiyasetTürk DiliTürk DünyasıTürkistanTürklük | Düzenle | » yorum bırak;

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi: Yolun Neresindeyiz?

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Türkistan - TürkeliTarihsel Gelişim

Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde 2–3 Ekim 2009’da yapılan  9. Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi,  1992′de Ankara’da başlayan toplantıların dokuzuncusu olarak tarihe geçti. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: DüşünceSiyasetTürk BüyükleriTürk DiliTürkistanTürklük | Düzenle | » yorum bırak;

Afganistan Kaynaklı Uyuşturucu Kaçakçılığı ve Uluslararası Güvenliğe Etkileri

Yazan: Güney Türkistan 02/11/2009

Tam boyutlu görseli gösterBirleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Afganistan da yetiştirilen afyon bitkisi ve burada üretilen afyon türevi maddeler ile eroinin oluşturduğu uluslararası tehdit hakkında kapsamlı bir rapor yayınladı[2]. Raporun Afganistan hakkında hazırlanan diğer raporlardan en önemli farkı, Afganistan kaynaklı uyuşturucunun kaçakçılık güzergâhlarında bulunan transit ülkeler ile hedef ülkeler başta olmak üzere Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: AfganistanBölgeDünyaDüşünceSiyasetToplum | Düzenle | » yorum bırak;

Los Angeles Times: ‘Türkiye sürüden ayrılan ülke oldu’

Yazan: Güney Türkistan 01/11/2009

Beyaz Saray’ın sözcüsü konumundaki Los Angeles Times Doğu’ya yöneldiğini ileri sürdüğü Türkiye’yi ’başıboş’ ülke diye tanımladı.

Son günlerde yabancı basında Türkiye’nin yönü konusunda çıkan yorum yazılarına dün Los Angeles Times gazetesi ve AP ajansı da katıldı. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: DünyaDüşünceSiyaset | Düzenle | » yorum bırak;

ABD işgal ettiği yere önce uyuşturucu ticaretini götürüyor

Yazan: Güney Türkistan 01/11/2009

Son olarak Karzai’inin kardeşi hakkında ortaya atılan iddialar, CIA, uyuşturucu ticareti ve para ilişkisini yeniden sorgulattı.

Geçtiğimiz günlerde, yolsuzluk iddialarının ortasındaki Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai’nin kardeşi Ahmed Veli Karzai’nin, dünyanın en büyük uyuşturucu Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: AfganistanBölgeDünyaSiyaset | Düzenle | » yorum bırak;

Karzai’nin rakibi Abdullah seçimlerden çekildi

Yazan: Güney Türkistan 01/11/2009

Afganistan’da Karzai’nin rakibi Abdullah, seçimlerin ikinci turuna katılmayacak.

Afganistan’da devlet başkanı seçiminde Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin rakibi Abdullah Abdullah, 7 Kasımda yapılacak ikinci tura katılmayacağını açıkladı.   Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: AfganistanDuyuruGüneyTürkistanSiyaset | Düzenle | » yorum bırak;

Türkistan devletleri önem kazanıyor

Yazan: Güney Türkistan 01/11/2009

1991′de bağımsız olan Türkistan (Orta  Asya) ülkeleri, stratejik konumlarıyla gün geçtikçe önemli hale geliyor.

Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızıstan ve Tacikistan Sovyetler Birliği’nin 1991′de dağılmasından sonra bağımsızlık kazandı. Yazının devamını oku »

Yazı kategorisi: DünyaGüneyTürkistanSiyasetTürk BüyükleriTürk DünyasıTürkistanTürklük | Düzenle | » yorum bırak;


--
http://GuneyTurkistan.tk/
http://www.youtube.com/GuneyTurkistan
http://www.facebook.com/GuneyTurkistan

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages