SAYIN ŞULE PERİNÇEK’E AÇIK MEKTUP
Mehmet Arif DEMİRER
Hatırlatayım: Umurbey’de Bayar’ı Anma Töreninde tanışmıştık, 22 Ağustos 2009 günü.
ATATÜRK Aleyhine İşlenen Suçlar hakkında 5816 Sayılı Kanun ile ilgili anketime anlamlı bir yanıt lütfetmiştiniz.
1994 yerel seçimlerinden sonra Doğu Perinçek ile Ankara’da İPİl Başkanlığı’nda bir söyleşi yapmıştım. Söyleşi FORUM Dergisi’nde yayımlanmıştı. Şu soruma gülerek ‘EVET’ diye cevap vermişti: “Hala komünist misiniz?” Söyleşiyi yaparken bir yandan da yerel seçim sonuçları geliyordu. Doğu’nun şu yorumunu hiç unutmuyorum: “Yahu o bölgede seçmenlerin tamamı işçi, ama bir de şu sonuçlara bak. Yüzde bir bile tutturamamışız.”
İP, o günden bugüne önemli yol aldı ve 23 Nisan 2013 günü İP ağırlıklı Milli Merkez oluştu. 26 kişilik Yürütme Kurulu’nda 6 İP’li, 5 CHP’li var. Başkan ise her ne kadar ‘TBMM eski Başkanı’ olarak tanıtılıyor ise de aslında Demokrat Parti eski Genel Başkanı !
Bu mektubu bir şikayetimi açıklamak için yazıyorum. Geçen hafta önemli bir ilçemizin İP İlçe Başkanı’nın, internette ADNAN MENDERES’İN MARİFETLERİ başlıklı bir yazısı yayımlandı. İlçe Başkanı’nı arayıp yazıyı kendisinin yazdığının teyidini aldım. Eleştireceğimi söyledim.
Önce Özgeçmişimi gönderdim. Kendisini eleştirecek kişiyi tanımasına yardımcı olmak için. Daha sonra yazısını 6 eposta ile bölüm bölüm irdeledim, eleştirdim ve iddialarımın tümünün kaynağını verdim.
İP İlçe Başkanı (korktuğum gibi) sessiz kalmayı, cevap vermemeyi yeğledi. Bunu kınıyorum. En azından, “Maillerinizi oldum. Teşekkür ederim ama görüşlerimi değiştirmiyorum” gibi bir tepki gösterebilirdi. İP, bir sendika ya da bir dernek değil. Siyasi bir parti. Politikada eleştiri karşısında susmak, bence, çok yanlış.
İlçe Başkanı’nın yazısında çok önemli yanlışlar vardı. Beni en çok üzeni sizinle paylaşmak istiyorum. Menderes bakınız ne yapmış:
“ABD'nin istekleri doğrultusunda Atatürk’le başlayan sanayi atılımlarını durdurmuştur.”
Bu iddia gerçeklerle taban tabana zıt. ATATÜRK’ün sanayi atılımları 31 Mart 1939 tarihli bir Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile durdurulmuş, 18 Eylül 1948’de tek bir şeker fabrikası kurulamadığı için artan talebi sınırlamak için şeker fiyatlarına % 60 zam yapıldığını Başbakan Hasan Saka açıklamıştı. Menderes ise 2 Ekim 1956’da6 yıllık iktidarında kurduğu 11 inci şeker fabrikasını hizmete açmıştı !
İlçe Başkanınız sadık bir AYDINLIK okuyucusu olmalı. 29 Ekim 2011 tarihli AYDINLIK’ta manşet üstünde bir anons vardı: “Nazım Hikmet’in Macaristan Budapeşte Radyosundaki 1954 tarihli konuşması. Sayfa 16” Arka sayfa bu konuşmaya ayrılmıştı. Konuşmadan bir alıntı:
“Bugünün (1954) meselesi: Kim Türkiye'yi Amerikalılara satmış ve satmakta devam etmektedir? Kim Türkiye'nin milli sanayisini mahvetmiş ve mahvetmekte devam etmektedir? Kim Türkiye köylüsünü ve işçisini müstemleke haline getirmiş ve getirmekte devam etmektedir. İşte bunlar mürtecidir.”
İlçe Başkanınızın yazının tamamını okursanız Nazım Hikmet’ten kopya çektiği için bir kınama cezasını hakkettiğini, herhalde, kabul edersiniz.
Sayın Perinçek, artık ‘Milli Merkez’ diyorsunuz. Menderes hakkında gerçekleri 180 derece çarpıtan söylemler (Nazım Hikmet ve İlçe Başkanınız) ile Menderes’in seçmenlerinin oylarını alarak Türkiye’yi AKP’den kurtarmanın olanaksız olduğunu saygıyla hatırlatmak istedim.