Ik heb vorig jaar via de actie van www.istnogvrij.be een domein
geregistreerd bij www.registratie-domein.be, dewelke een lid van de
Realroot groep blijkt te zijn. Opeens bleek dit niet meer te werken,
waardoor ik aannam dat ik het moest verlengen. Een mailtje naar
in...@registratie-domein.be haalde niks uit. Uiteindelijk heb ik het
domein dan maar verlengd, en vorige week de 8 euro daarvoor betaald.
Het probleem is echter dat mijn domein zou moeten wijzen naar de
externe DNS servers van mijn hosting, nl. dns.site5.com en
dns2.site5.com. Dit werkte vroeger (heb ik ooit in kunnen stellen),
maar nu niet meer. Ik heb heel wat aan de instellingen zitten prullen
om het in orde te krijgen, zonder enig succes.
Nu zag ik net via een whois dat mijn domein (jozilla.be) in quarantaine
status staat. Dit is waarschijnlijk de oorzaak dat het nog steeds niet
werkt, waardoor ik al mijn instellingen onnodig heb zitten veranderen
:-s
Is er nog iemand met slechte ervaringen met registratie-domein.be? Enig
idee of je hier iemand voor kan bereiken, of dat je Realroot moet
contacteren? Heb hun zelf ook al eens gemaild via hun contact form,
maar ik kreeg geen reactie.
Via de (enorm ongebruiksvriendelijke) web interface van
registratie-domein.be kan ik externe DNS servers opgeven, maar het
vreemde is dat hij 2 domein names vraagt als input.
Een screenshot van de UI en ingevulde waarden (nameserver en IP van de
nameserver) is te vinden op:
http://66.246.167.117/tmp/dns/invullen_externe_dns.tiff
Wat ik daarna als foutmelding krijg zie je hier:
http://66.246.167.117/tmp/dns/na_invullen.tiff
De DNS records zelf:
http://66.246.167.117/tmp/dns/dns_records.tiff
Als iemand me hiermee op weg kan helpen, dat zou ik enorm appreciëren.
Alvast bedankt!
-- Jo Vermeulen
>Is er nog iemand met slechte ervaringen met registratie-domein.be? Enig
>idee of je hier iemand voor kan bereiken, of dat je Realroot moet
>contacteren? Heb hun zelf ook al eens gemaild via hun contact form,
>maar ik kreeg geen reactie.
Kijk eens naar het domein bij dns... Dom dom dom dom... Is van
cheapass/zattevrienden. Als er nu ergens iets fout loopt dan is het wel bij
cheapass/zattevrienden/realroot. Dit bedrijf is enorm klantonvriendelijk,
antwoord NOOIT op mails, tenzij het hun problemen zal opleveren, of geld.
Support niet dus.
Ga naar een andere registrar, en betaal daar veel geld om uw domein uit
quarantaine te halen of registreer het domein asap als het uit quarantaine
komt. Die 8 euro ben je kwijt bij deze mensen. Ik noem hen oplichters eerste
klasse.
Ik heb zelf een domein en hosting bij cheapass gehad. Ik kon mijn dns
servers niet wijzigen, mijn hosting lag meer uit dan wat anders, en heb heel
mijn boeltje verhuisd naar iemand die wat meer vraagt, maar wel antwoord als
ik mail.
Mijn vriend heeft hetzelfde voor, die registreerde ettelijke domeinen bij
cheapass en hosting op een ander en dat ging goed, tot zijn jaar om was.
Zonder pardon al zijn domeinen in quarantaine, ettelijke mails gestuurd dat
hij ze wel degelijk wilde betalen, maar nooit antwoord.
Hoop er maar niet te veel op. Zoek maar eens wie de baas is achter realroot
en je ogen zullen opengaan...
> Hoop er maar niet te veel op. Zoek maar eens wie de baas is achter realroot
> en je ogen zullen opengaan...
Er woont wel veel 'volk' op dat adres.
--
mvg, Valère
Als je weet hebt van een goede registrar voor .be domeinen, mag je me
dat altijd laten weten :-)
> Mijn vriend heeft hetzelfde voor, die registreerde ettelijke domeinen bij
> cheapass en hosting op een ander en dat ging goed, tot zijn jaar om was.
> Zonder pardon al zijn domeinen in quarantaine, ettelijke mails gestuurd dat
> hij ze wel degelijk wilde betalen, maar nooit antwoord.
Heb nu uiteindelijk nog eens 4 euro extra betaald om het domein uit
quarantaine te halen, waar ik weeral geen reactie op kreeg. Heb een
persoonlijk e-mailadres van één van de werknemers van realroot
gekregen, maar daar wordt ook niet op mijn mails gereageerd. Normaal
gezien zou het vrijdag wel in orde zijn.
Valse hoop blijkbaar :-s
> Hoop er maar niet te veel op. Zoek maar eens wie de baas is achter realroot
> en je ogen zullen opengaan...
Heb wel ergens foto's van een kapotte BMW gezien :-) En dit artikel
verraadt ook weinig goeds...
Bedankt voor de reactie!
mvg,
-- Jo Vermeulen
Alle bedrijven die de DNS ethic code ondertekend hebben mogen 'min of
meer' als betrouwbaar bestempeld worden denk ik ;)
Om er een paar te noemen:
Een lijst van Belgische bedrijven vind je hier:
http://www.dns.be/registrars/SearchAlphabetical.htm?lang=nl
--
Groeten,
StriKe
Thanks! Die ethic code leek me ook al een eerste filter :-)
-- Jo Vermeulen
MvG,
Benjamien > eier...@gmail.com