PKK DOSYASI : ABD, "PYD'nin PKK'nın kolu" olduğunu yazan internet sayfalarını kapattı

0 views
Skip to first unread message

Özel Büro (Digi.Security.Isnet)

unread,
Feb 26, 2016, 5:33:28 PM2/26/16
to MAIL GRUBU - ADD AKDENİZ, MAIL GRUBU - ADD ANADOLU HAREKETİ, MAIL GRUBU - AY YILDIZ, MAIL GRUBU - CAN DOSTUM, MAIL GRUBU - DİP DALGASI (270 ÜYELİ), MAIL GRUBU - KUVVA-I MİLLİYE, MAIL GRUBU - MİLLİYETÇİ TEPKİ, MAIL GRUBU - ÖZGÜR GÜNDEM, ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (DÜŞÜNCE FIRTINASI), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (GOOGLEGROUPS), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (TURAN ÇATLI), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (VATAN VE EMEK), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (YAHOOGROUPS), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (YİSRATÜRK MAIL GRUBU), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (YTÜRKİYE İÇİN ELELE MAIL GRUBU), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU WORDPRESS (STRATEJİ BLOGU)

ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC), “PYD’nin PKK’nın Suriye’deki kolu” olduğuna dair ifadeye yer veren internet sitesinin ilgili sayfalarını kapattı.

ABD, “PYD’nin PKK’nın kolu” olduğunu yazan internet sayfalarını  kapattı

ABD'nin tüm istihbaratını analiz eden Ulusal Terörle Mücadele  Merkezi’nin (NCTC) internet sitesinin terör örgütleriyle ilgili bilgilerin  verildiği bölümünde PKK hakkında “Kongra-Gel (KGK)” başlığında bir sayfa  bulunuyordu. “PYD’nin PKK’nın Suriye’deki kolu” olduğuna dair ifadenin yer aldığı  bu sayfaya bir süredir erişilemiyor.

http://www.nctc.gov/site/groups/kgk.html adresindeki sayfada bulunan  yazının bir bölümünde “KGK’nın Suriye kolu olan Demokratik Birlik Partisi (PYD)  Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Kürt bölgelerinde kontrol sağlayarak  varlığını artırdı" ifadesi geçiyordu.

http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2016/02/25/fft16_mf6662562.Jpeg

- Hata 404 mesajı

İnternet sitesinin bu sayfasına girmeye çalışanlar bugün erişim  sağlayamadı. Sayfayı açmaya çalışan kullanıcıların karşısına şu mesaj çıktı:

“Talep ettiğiniz URL, sunucu üzerinde bulunmuyor. Referans sayfa  üzerindeki bağlantı güncel değil. Lütfen referans sayfa'nın yazarını konuyla  ilgili bilgilendirin. Bunun bir sunucu hatası olduğunu düşünüyorsanız, lütfen  site yöneticisi ile iletişime geçin.”

http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2016/02/25/fft16_mf6662563.Jpeg

- Diğer belgelere de ulaşılamıyor

"PYD’nin PKK’nın kolu" olduğuna ilişkin aynı metin ve ifade NCTC’nin  “Terörle Mücadele Yıllığı” adlı 2013 ve 2014 tarihli belgelerinde de bulunuyordu.  NCTC’nin internet sitesinde bu belgelerin yer aldığı sayfalara da bugün erişim  sağlanamadı. 

ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC), hükümetin terörle ilgili  merkezi “bilgi bankası” olarak tanımlanıyor. Merkez, ülkenin diğer tüm istihbarat  kuruluşlarıyla çalışarak istihbaratı analiz ediyor. NCTC, diğer hükümet  kurumlarına istihbarat desteği sağlıyor ve her yıl tüm dünyada faaliyet gösteren  terör grupları hakkında bilgileri içeren “Terörle Mücadele Yıllığı” yayımlıyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, NCTC’nin “PYD’nin PKK’nın kolu” olduğuna  ilişkin ifadeye yer vermesi hakkında yorum yapmak istememişti.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, AA'nın verdiği konuyla ilgili haberleri  gördüğünü belirterek, “Bu internet sitesini kontrol etmedim ya da belgeleri  görmedim. Bizim için, Dışişleri Bakanlığı'nda resmi olarak 'yabancı terör grubu'  tanımlaması için bir süreç vardır. Bu, bizim bir grubu nasıl yabancı terör örgütü  olarak tanımlamamız için altın standardımızdır. Bu internet sitesi ya da kurumun  PYD’yi nasıl sınıflandırdığı konusunda konuşamam" demişti.

[category terör]

[tags PKK DOSYASI, ABD, PYD, PKK, internet sayfaları]

image001.jpg
image002.jpg
image003.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages