DOLANDIRICILIK DOSYASI : İnternet ve Telefonlar Üzerinden 10 Milyon TL'lik Dolandırıcılık

1 view
Skip to first unread message

Özel Büro (Dig.Security.İŞNET)

unread,
May 10, 2016, 10:29:11 AM5/10/16
to ABA - ÖZEL BÜRO (TBMM MİLLETVEKİLLERİ İLETİŞİM), MAIL GRUBU - ADD AKDENİZ, MAIL GRUBU - ADD ANADOLU HAREKETİ, MAIL GRUBU - AMERİKADA AYYILDIZ, MAIL GRUBU - DİP DALGASI (270 ÜYELİ), MAIL GRUBU - GUGUKLU HAYAT, MAIL GRUBU - HAVA CİVA, MAIL GRUBU - KUVVA-I MİLLİYE /// 829 ÜYE, MAIL GRUBU - TURAN ÇATLI 9, MAIL GRUBU - TÜRKÇÜLER, ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (DÜŞÜNCE FIRTINASI), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (GOOGLEGROUPS), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (TURAN ÇATLI), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (YİSRATÜRK MAIL GRUBU), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU (YTÜRKİYE İÇİN ELELE MAIL GRUBU), ÖZEL BÜRO MAIL GRUBU WORDPRESS (İSTİHBARAT VE ANALİZ)

Telefon dolandırıcıları yakalandı.

Türkiye genelinde 300'binden fazla kişiyi arayarak toplam 10 milyon TL vurgun yapan çete, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince yakalandı.

Vatandaşları cep telefonlarından arayarak çeşitli nedenlerden ötürü kendileni bankacı gibi tanıtan çete, 2 aylık teknik takibin ardından yakalandı. Bu teknik takip sonucu Afyonkarahisar'da kurulduğu anlaşılan çete, kısa sürede eş zamanlı baskınlarla çökertildi. Yapılan baskınlar sonucu 8'i kadın olmak üzere 15 kişi tutuklandı. Aramalarda 18 dizüstü bilgisayar, 19 cep telefonu, sahte kimlikler, 2 kaşe ve çok sayıda yazılı döküman ele geçirildi. Yapılan tespitler sonucu çetenin akıllı telefonları ve interneti kullanarak toplam 10 milyon TL'lik vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Kendilerini Bankacı Olarak Tanıtıyorlar

0850'li VOİP hatlarıyla insanları arayan dolandırıcılar kendilerini bankacı gibi tanıtıp, "Ödediğiniz kredi kartı aidatınızın geri iadesi ile ilgili arıyorum.Şimdiye kadar hesabınızda yapılan yasal kesintileri yeni kredi kanunu kapsamında hesabınıza tanımlayacağız onaylıyor musunuz?" tarzında sorular sorarak kişilerin kredi kartı bilgilerini elde ettikleri ve sanal pos cihazları ve internet üzerinden harcama işlemleri gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Türkiye'de 300'binden fazla kişiyi bu şekilde dolandırdıkları ortaya çıkan çete, toplamda 10 milyon TL'lik vurgun yapmış.

Polis Şikayetleri Değerlendirdi

Kendisine gelen şikayetleri değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çeteyi 2 aylık teknik takibe aldı. Teknik takip sonucu Afyonkarahisar'da belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Polis ekipleri yapılan baskınları saniye saniye kameraya aldı.

Önlem almak için ne yapmak gerekiyor?

Bu tür bir arama ile karşılaştığınızda aramayı kapatarak banka şubenizi arayıp durumu teyit etmeniz en akıllıcası. Çünkü hesapları kontrol için özellikle anne kızlık soyadına kadar sorular sorduklarından, tüm bilgileri dolandırıcılara teslim etmiş oluyorsunuz. Hiç hesapta yokken ekstra para kazanma oyununa gelmemek adına, mutlaka bu tür çağrıları başka bir telefondan teyit edebilir ya da kapatıp doğrusunu bankanızdan öğrenebilirsiniz. Gerçeği öğrendikten sonra bu bir dolandırıcılık girişimiyse hemen yetkilileri uyarmayı da ihmal etmeyin.

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category istihbarat]

[tags DOLANDIRICILIK DOSYASI, İnternet, Telefon, Dolandırıcılık]

image001.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages